facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Λαμία: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Χειροπέδες σε δυο νεαρούς ρομά πέρασαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 8:00΄ το βράδυ οι δυο ρομά έσπασαν το παράθυρο από ένα ισόγειο σπίτι στην οδό Δραγατσανίου και μπήκαν μέσα για να κλέψουν.

Ένας γείτονας τους είδε και ενημέρωσε την Άμεση Δράση (100) με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να καταφθάσουν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να κανουν τσακωτούς τους δυο κλέφτες.

Πρόκειται για δυο 19χρους ρομά που έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, ωστόσο κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν τη "δουλειά" τους.

Οι δυο νεαροί ρομά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και αύριο θα ανέβουν για μια ακόμη φορά τα σκαλιά των δικαστηρίων της Λαμίας.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα"

Πάτρα: Αναρχικοί βανδάλισαν με μπογιές γραφείο βουλευτή της ΝΔ ως αντίποινα για τα Εξάρχεια

Σε «αντίποινα» για την επιχείρηση της Αστυνομίας σε τέσσερα κτήρια στην περιοχή των Εξαρχείων τα οποία βρίσκονταν υπό κατάληψη, πέρασαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Πάτρα.

Οι αναρχικοί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους και την πόρτα του γραφείου του βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Κατσανιώτη, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν κόκκινη μπογιά και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με μαύρο σπρέι.

Στη συνέχεια δημοσίευσαν εικόνες της επίθεσης και μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Indymedia, στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Ως άμεση απάντηση στις εκκενώσεις των καταλήψεων τη Δευτέρα το πρωί στα Εξάρχεια, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στα γραφεία του βουλευτή της ΝΔ Κατσανιώτη. Είναι διακηρυγμένη η πρόθεση της κυβέρνησης για σαρωτική επίθεση απέναντι σε όσους αγωνίζονται. Απέναντι στην κρατική καταστολή η κοινωνική αυτοοργάνωση,η ταξική αλληλεγγύη και η μαχητική αντίσταση».





mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Αναρχικοί βανδάλισαν με μπογιές γραφείο βουλευτή της ΝΔ ως αντίποινα για τα Εξάρχεια"

Σημαντική εξέλιξη για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών. Δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς έως την Λ.Πάρνηθος

Ιδιαίτερη θετική εξέλιξη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αχαρνών και των όμορων δήμων αποτελεί η δημοπράτηση εντός του Σεπτεμβρίου της «Διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς από τη συμβολή του αγωγού Ευπυρίδων έως την λεωφόρο Πάρνηθος».

Μετά από πολυετή προσπάθεια, παρεμβάσεις, συζητήσεις και καθυστερήσεις διακηρύχθηκε , επιτέλους, η διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου το οποίο αποσκοπεί στην ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα των Δήμων Αχαρνών και Φυλής, ολοκληρώνοντας τη διευθέτηση του συνολικού μήκους του ρέματος Εσχατέας.

Η διευθέτηση του εν λόγω τμήματος του ρέματος Εσχατέας θα παρέχει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και των Αχαρνών και θα καταστεί δυνατή η διευθέτηση του ανάντη τμήματος του ρέματος καθώς και των συμβαλλόντων σε αυτό κλάδων της Πικροδαφνέζας και του Αγίου Γεωργίου.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται και τα παρακάτω επιμέρους έργα:

— έργα διευθέτησης του ρέματος Αγίου Γεωργίου, μήκους 170 m., ανάντη της εκβολής του στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Αγίου Πέτρου, στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 4,00×2,50 μ,

— έργα διευθέτησης του ρέματος Πικροδαφνέζα, σε μήκος περί τα 1.500 m, μεταξύ των οδών Αναπαύσεως και Εθνικής Αντιστάσεως στον Δήμο Αχαρνών. Η διευθέτηση προβλέπει την κατασκευή ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διαστάσεων 2,50×3,00 μ. Ο αγωγός διευθέτησης προβλέπεται κατά μήκος της οδού Αγίου Διονυσίου και εκβάλλει στο ρέμα Εσχατιάς, στο ύψος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως,

— έργα ανάπλασης χώρου διέλευσης των διευθετούμενων ρεμάτων Εσχατιάς και Αγίου Γεωργίου, με επιφανειακές διαμορφώσεις επί των κλειστών ορθογωνικών οχετών και δημιουργία μικρής επιφανειακής τάφρου, για τη συλλογή των τοπικών ομβρίων.

Στην τελική του μορφή το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος της Εσχατιάς, θα καλύπτει τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων από την Πάρνηθα μέχρι τις Τρεις Γέφυρες, ώστε εν συνεχεία από το τμήμα που είναι διαμορφωμένο τα νερά να φτάνουν, μέσω του Κηφισού, μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού.

Επίσης, ο ελεύθερος χώρος πάνω από την κλειστή διευθετημένη περιοχή του Ρέματος της Εσχατιάς, θα ενταχθεί στο αστικό πράσινο της περιοχής. Η διαμόρφωση της επιφάνειας, άνωθεν του αγωγού ρέματος Εσχατιάς που κατασκευάζεται στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου, θα επιτελεί διττό σκοπό: αφ’ ενός την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και αφ΄ ετέρου τη μεταβολή του χώρου, που καλύπτει τον αγωγό συλλογής ομβρίων, από κενό «αδιαμόρφωτο» χώρο, σε περιοχή πρασίνου, ανάπτυξης δραστηριοτήτων, ενοποίησης του αστικού ιστού.

Η «νεκρή διαχωριστική ζώνη» που υπάρχει σήμερα μπορεί να μετατραπεί σε μια περιοχή ζωντανή με δυνατότητες καθημερινής χρήσης για τους κατοίκους.

Στην πραγματικότητα, η εκπλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας και η αστική ανάπλαση και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος πάνω από την επιφανειακή διαμόρφωση του Ρέματος της Εσχατιάς είναι αλληλένδετα και απολύτως αναγκαία και επείγοντα έργα.

Παράλληλα έργα

Σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Δ. Αχαρνών και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Κατσιγιάννη, ο οποίος ασχολήθηκε συστηματικά με τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης των Αχαρνών, εφόσον ξεκινήσει η διευθέτηση του ρέματος ο δήμος πρέπει να συνδέσει την πόλη με το δίκτυο απορροής ομβρίων, κατασκευάζοντας αγωγούς καθώς και τις δύο βασικές δεξαμενές ανάσχεσης στην οδό Κολοκοτρώνη χωρητικότητας 14.000 κυβικών µέτρων και στην πλατεία Καράβου χωρητικότητας 22.500 κυβικών µέτρων.

Ειδικότερα για την κεντρική δεξαμενή ανάσχεσης στην οδό Κολοκοτρώνη είναι έτοιμη η μελέτη και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, ενώ εκκρεμεί η μελέτη για τη δεξαμενή ανάσχεσης στην πλ. Καράβου πίσω από την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση ομβρίων και δεξαμενών ανάσχεσης του δήμου Αχαρνών θα υπάρχει θωράκιση του Παλαιού οικισμού από πλημμύρες από τις εξωαστικές και από τις αστικές λεκάνες απορροής.

Επιπλέον αναμένεται πολύ σύντομα και η προκήρυξη του έργου της Καναπίτσας (περ. 23 εκ. ευρώ) , το οποίο μεταξύ άλλων θα εξασφαλίσει και την αντιπλημμυρική προστασία της Καραμανλή και των όμορων συνοικιών.

Μετά την θετική εξέλιξη της διευθέτησης του τμήματος της Εσχατέας που αφορά στις Αχαρνές ο κ.Κατσιγιάννης, όπως τονίζει, αισθάνεται δικαιωμένος. «Αυτό το έργο το πιστώνεται η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός . Ωστόσο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΓΔ του Υπουργείου Υποδομών κ. Αντώνη Κοτσώνη. Την Δντρια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου κα. Γεωργία Καστραντά και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μαρίνο Μουκάνη που συνεργάστηκε με την Τεχνική Σύμβουλο του έργου για τη σύνταξη των Κτηματολογικών διαγραμμάτων στην περιοχή Αυλίζα- Άγιος Αθανάσιος. Ο κ. Μουκάνης και ο υποφαινόμενος συμμετείχαμε σε σύσκεψη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκειμένου να αποφασιστεί η χαμηλότοκη δανειοδότηση 50% του έργου για να ξεμπλοκάρει το έργο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχαν θέσει κριτήρια σχετικά με την Κοινωνική Πολιτική του δήμου και τις δυνατότητες βελτίωσης των όρων διαβίωσης κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων από την υλοποίηση του έργου.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σημαντική εξέλιξη για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών. Δημοπρατείται η διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς έως την Λ.Πάρνηθος"

Πήγε στον Τσίπρα η Θάνου - ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν, επέστρεψε στο σπίτι της

Συνάντηση με την αποπεμφθείσα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος, κατόπιν σχετικής επιστολής που είχε στείλει η ίδια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα «μείζονα θεσμικά και επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον ορισμό νέας ηγεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της Επιτροπής».

«Οι μάσκες έπεσαν. Η κυρία Θάνου επέστρεψε απόψε στο σπίτι της» σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ, ενώ η Κουμουνδούρου απάντησε με «non paper», κάνοντας λόγο για «θεσμική συνάντηση».

«Η κα Θάνου είχε θεσμική συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε αποστείλει η ίδια προς όλα τα κόμματα. Αντίστοιχες συναντήσεις είχε και με επικεφαλής άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων. Πίσω από την προσπάθεια πηγών της ΝΔ να παρουσιάσουν την κα Θάνου ως δήθεν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ψήφισε μόνη της τις προτάσεις της για την επιτροπή ανταγωνισμού, καθώς κανένα άλλο κόμμα δεν τις στήριξε. Από τη δήθεν αποκομματικοποίηση με λίγα λόγια φθάσαμε στους κομματικούς εγκάθετους. Όπως επίσης η ΝΔ δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να παραγράψει το γεγονός ότι η κα Θάνου είχε τύχει ευρύτερης διακομματικής στήριξης όταν είχε προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιτροπή ανταγωνισμού» ανέφερε συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα την Τρίτη, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να βάλουν προσκόμματα στην έγκριση των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε την αναστολή της έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ, για το αίτημα της κυρίας Θάνου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την καθαίρεσή της: «Την Παρασκευή θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ το αίτημα της απερχόμενης διοίκησης για ακύρωση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού προς την δικαστική εξουσία να μην προκαταβάλουμε την γνώμη της προχωρώντας σε μια διαδικασία αμφισβητούμενη. Όταν μια πράξη έχει πλήρως εφαρμοστεί -πλήρης εφαρμογή θα θεωρηθεί ο διορισμός της νέας διοίκησης- το ΣτΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε λήψη απόφασης. Θεωρώ ως δείγμα σεβασμού προς την δικαιοσύνη και τον εαυτό μας να αναβάλουμε την διαδικασία».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα στο αίτημα του ΣΥΡΖΑ και τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία με το νόμο και την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής. Ο νόμος ψηφίστηκε και βάσει νόμου προχωράμε. Να ξεκαθαρίσουμε: αλίμονο αν οι υπουργοί και οι κυβερνήσεις σταματάνε έως την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις με δικαστικές προεκτάσεις. Φαντάζεστε να σταματούσαν όλες, έως ότου να βγουν οι αποφάσεις; Στην προκειμένη περίπτωση, το ΣτΕ απεφάνθη για τα ασφαλιστικά μέτρα και τα απέρριψε και ενώ το ΣτΕ τα απέρριψε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα παρέχουμε εμείς».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νικος Βούτσης, σημειώνοντας: «Ειναι προφανές ότι το ζήτημα που έθεσε ο κ. Κατρούγκαλος έχει νομική και πολιτική βάση γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο προηγούμενο. Δεν έχει υπάρξει καθαίρεση μελών επιτροπής με απόφαση κυβέρνησης και προσφυγή στο ΣτΕ και άρα η ανάγκη να διακοπούν οι εργασίες έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ. Βεβαίως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση πλην όμως αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης όταν με μια πολιτική προπέτεια επ αυτού του ζητήματος επέσπευσε μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσει σε καθαιρέσεις πράγμα που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. Το αίτημα που κατατέθηκε έχει βάση».

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στην πρώην πρόεδρο της επιτροπής Βασιλική Θάνου με αφορμή παλαιότερη μήνυση του επιχειρηματία Βγενόπουλου εναντίον της.

«Η κυρία Θάνου είχε μήνυση από επιχειρηματία ότι ζήτησε χρήματα για να βγάλει θετική γι’ αυτόν απόφαση. Την μήνυση την έθεσε στο αρχείο εισαγγελέας επί προεδρίας της κ. Θάνου. Λίγους μήνες αφότου η κ. Ζαΐρη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση με μία ψήφο διαφορά διορίστηκε σε μία επίζηλη θέση του κράτους για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Διορίστηκε με την ψήφο της κ. Θάνου. Μπορεί ένας κακόβουλους να πει ότι η υπόθεση της καταγγελίας Βγενόπουλου μπήκε στο αρχείο με αντάλλαγμα την θέση της κ. Ζαΐρη; Προφανώς ένας κακόβουλους θα μπορούσε να το πει, δεν το λέω εγώ. Μήπως όμως θα άξιζε η ηγεσία της δικαιοσύνης να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο να δούμε μήπως υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης γιατί άλλαξε η σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

«Βγάλαμε την κ. Θάνου από την επιτροπή, όχι μόνο επειδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Τσίπρας, Παππάς, Παπαγγελόπουλος κ.λπ, αλλά την βγάλαμε γιατί δεν επιτρέπεται σε αυτή την επιτροπή να υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να το ταυτίσει με ένα πολιτικό κόμμα και του δικού μου συμπεριλαμβανομένου. Είναι έωλη η καταγγελία σας ότι ορίσαμε καινούργια επιτροπή ανταγωνισμού για να την ελέγξουμε ως κυβέρνηση. Επιλέξαμε πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας και κριτικής, θα κριθούν όταν θα έρθει η ώρα να έρθουν εδώ και να κάνουν απολογισμό για τη δουλειά τους».

Τελικά, η νέα Επιτροπή εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους μόνο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν «παρών», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήγε στον Τσίπρα η Θάνου - ΝΔ: Οι μάσκες έπεσαν, επέστρεψε στο σπίτι της"

Δομαζάκης: Η Creta Farms οδηγείται στην κατάρρευση και την πτώχευση

Την αγωνία και την αγανάκτησή του για το μέλλον της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Δομαζάκης σημειώνει: «Παρακολουθώ με αγωνία αλλά και αγανάκτηση την Creta Farms να οδηγείται προς την απόλυτη κατάρρευση και την πτώχευση. Οι χειρότεροί μου φόβοι που είχα εκφράσει εγκαίρως στις πιστώτριες τράπεζες, τους επενδυτές αλλά και σε κάθε εμπλεκόμενο επιβεβαιώνονται. Έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες ή για την ακρίβεια κάτι λιγότερο που βρέθηκα παρά τη θέλησή μου και με μη σύννομες πρακτικές εκτός εταιρίας και η διοίκησή της ‘‘πέτυχε» το ακατόρθωτο. Να εξαντλήσει τα αποθέματα και η ρευστότητα που αποκόμισε να εξαφανιστεί, με συνέπεια εδώ και πέντε εβδομάδες να έχει εκμηδενιστεί η παραγωγή. Έτσι πλέον δεν υπάρχουν έσοδα, καθημερινά προστίθενται νέες υποχρεώσεις, επιταγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ σφραγίζονται και η έκδοση μαζικά διαταγών πληρωμής είναι θέμα ολίγων ημερών να οδηγήσουν την εταιρία στην πλήρη κατάρρευση».

Ο κ. Δομαζάκης σημειώνει, επίσης, ότι «πέραν του γεγονότος ότι ο εκμηδενισμός των αποθεμάτων και η εξαφάνιση της ρευστότητας αποτελούν ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης μου προκαλεί έντονη απορία η αταραξία αρκετών εκ των εμπλεκόμενων και παρά το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών κινδυνεύουν να υποστούν τεράστιες ζημίες από την επερχόμενη κατάρρευση της εταιρείας πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου» και προσθέτει: «Μια κατάρρευση που θα προκαλέσει ντόμινο στην αγορά αλλά και θα φέρει στην ανεργία τους 850 εργαζόμενους της Creta Farms εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί ζουν και εργάζονται στο Ρέθυμνο».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι με απόλυτη επίγνωση των ευθυνών του και παρά τις βάσιμες αμφιβολίες του για την ποιότητα της άσκησης διοίκησης υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκη, συνέπραξε στην ειλικρινή πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την υπογραφή MOU με τις πιστώτριες τράπεζες. «Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων ότι η σημερινή διοίκηση της Creta Farms παρείχε ψευδείς διαβεβαιώσεις προς τις τράπεζες και τον κ. υπουργό ότι αρκούσε η ενεργοποίηση των εγγυητικών επιστολών και του factoring για να συνεχιστεί η παραγωγική λειτουργία», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση και συνεχίζει: «Οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στην Creta Farms πιστοποιούν ότι η κλεψύδρα αδειάζει και μάλιστα άμεσα. Και όταν θα ολοκληρωθεί όπως έχει σχεδιαστεί η διαδικασία εύρεσης επενδυτή δεν θα υπάρχει η εταιρεία. Πιστεύω ότι αυτό δεν το θέλει κανένας από εμάς. Ούτε εγώ προσωπικά, ούτε οι πιστώτριες τράπεζες, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι επενδυτές ούτε οι προμηθευτές μας και ούτε φυσικά η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης όπως έχει αποδείξει με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει».

Τέλος, υπενθυμίζει την πρόταση που έχει καταθέσει από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας και το Letter of Intent για συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σημαντικού Έλληνα επενδυτή και προσθέτει: «Επιβεβαιώνω ότι είμαστε σε θέση άμεσα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δεν θα διασώζει απλά την Creta Farms, αλλά θα οδηγεί σε μακροχρόνια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πιστεύω ότι τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farms και οφείλουμε να μην αφήσουμε να χαθεί».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δομαζάκης: Η Creta Farms οδηγείται στην κατάρρευση και την πτώχευση"

Κάρφωσε στιλό σε αστυνομικό, που πήγε να τον ελέγξει για πολεοδομικές παραβάσεις

Αστυνομικός στη Γλυφάδα πήγε να ελέγξει πολεοδομικές παραβάσεις και βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση που δέχτηκε από εξαγριωμένο καταγγέλλοντα, ο οποίος του κάρφωσε το στιλό στην παλάμη.

Μια απίστευτη υπόθεση διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Τρίτης στην καρδιά της Γλυφάδας. Δύο αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πήραν σήμα να μεταβούν στην οδό Ερμού προκειμένου να διαπιστώσουν πολεοδομικές παραβάσεις σε πολυτελή κατοικία.

Οι ένστολοι μετέβησαν στο σημείο όπου βρισκόταν ο καταγγέλλων για να τους υποδείξει και ο ένας από αυτούς ξεκίνησε να καταγράφει όλα όσα του υπεδείκνυε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ξαφνικά, ο άνδρας άρχισε να γίνεται νευρικός, να υψώνει τον τόνο της φωνής του και να πλησιάζει τον αστυνομικό. Όταν ο νεαρός του ζήτησε να κρατήσει απόσταση, τότε εκείνος έβγαλε από την τσέπη του ένα στιλό και το κάρφωσε στην παλάμη του νεαρού ενστόλου.

Ο αστυνομικός τραυματισμένος μετεφέρθη στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ ο δράστης λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Γλυφάδας. “Ο εντολέας μου υπέστη επίθεση τη στιγμή που εκτελούσε τα καθήκοντα του. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και θα πράξουμε τα δέοντα τόσο σε ποινικό όσο και αστικό επίπεδο για την άδικη αυτή επίθεση ” τονίζει στο protothema.gr o δικηγόρος του τραυματία αστυνομικού κ. Δημήτριος Αβαρκιώτης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάρφωσε στιλό σε αστυνομικό, που πήγε να τον ελέγξει για πολεοδομικές παραβάσεις"

Πυροσβεστική:53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Από Ω/19:00/26-08-2019 έως Ω/19:00/27-08-2019, εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 515 πυροσβέστες, 222 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν τέσσερις (4) υδροφόρες και τέσσερα (4) μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική:53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Επιμένουν ζέστη και μελτέμια – Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Τετάρτη θα είναι αίθριος με τη ζέστη να είναι αισθητή. Στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη (28.08.2019) από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της δυτικής και πιθανώς της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Αττική 
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιμένουν ζέστη και μελτέμια – Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία"

Αμφίπολη: Η Μενδώνη επισπεύδει τις εργασίες - Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλες καθυστερήσεις διαπίστωσε στην Αμφίπολη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, που συγκάλεσε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων του υπουργείου για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.

Η κυρία Μενδώνη ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους να επισπεύσουν τις εργασίες τόσο στο μνημειακό σύνολο στον Τύμβο Καστά, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τις εργασίες χάραξης διαδρομών και διαμορφώσεων, εντός του αρχαιολογικού χώρου και στην περιοχή του Μουσείου της Αμφίπολης, που έχουν ενταχθεί στο Interreg Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020.

Έντονη κριτική ασκεί η ηγεσία του υπουργείου στις προηγούμενες διοικήσεις, καθώς όπως διαπιστώθηκε, μόλις σήμερα εκτελούνται έργα στο μνημείο που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2015.

Κατά τη σύσκεψη ζητήθηκε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των αρχιτεκτονικών μελών από την περιοχή του Λέοντος και τον χώρο του Μουσείου στον Τύμβο, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί 22 μέλη επί συνόλου 160.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κ. Μενδώνη, η αρχιτεκτονική μελέτη και η στατική προμελέτη που αφορούν στο μνημειακό σύνολο του Καστά (τύμβος, ταφικό σύνολο, περίβολος) θα εισαχθούν, για την κατά νόμον γνωμοδότηση, στην συνεδρίαση του ΚΑΣ της 17ης Δεκεμβρίου τ.έ.

Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα του έργου

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, κατά τη σύσκεψη υπήρξαν οι εξής διαπιστώσεις:

1. Ότι οι ανακοινώσεις του ΥΠΠΟΑ, την περίοδο 2017-2019, οι οποίες ανέφεραν ότι το ταφικό συγκρότημα θα γίνει επισκέψιμο το 2021 ήταν, στην ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Το μνημείο θα μπορεί να είναι επισκέψιμο για ειδικές ομάδες και μόνον (ειδικούς επιστήμονες, μελετητές) το 2021, εφόσον ακολουθηθεί με συνέπεια το πρόγραμμα των εργασιών. Απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις, χρόνος, και επί πλέον κονδύλια, προκειμένου το μνημείο να γίνει επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

2. Ότι χρήζουν άμεσης αντικατάστασης οι καλύψεις προστασίας του ταφικού μνημείου και του περιβόλου με νέες, οι οποίες θα προσφέρουν προστασία UV, ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση των κονιαμάτων, κίνδυνος ο οποίος είχε επισημανθεί από το 2017.

3. Ότι δεν υπήρξε κανένας συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, για τις οποίες είχε γνωμοδοτήσει το ΚΑΣ το 2016, και είναι απαραίτητες για την ομαλή εκτέλεση του έργου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ζητήθηκε άμεση αντικατάσταση της πλατφόρμας για τα άτομα με πρόβλημα κινητικότητας

Η υπουργός ζήτησε ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε η υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2015 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για την έρευνα-μελέτη 1.000 σκελετών προερχομένων από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, αλλά κανείς εκ των παρισταμένων δεν γνώριζε κάτι σχετικό.

Με αφορμή διαμαρτυρίες πολιτών για τις συνεχείς βλάβες και τη μη λειτουργία, επί τρίμηνο τουλάχιστον, της πλατφόρμας που εξυπηρετεί τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, ζητήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για άμεση αντικατάστασή της. Η υπουργός τόνισε ότι «ο Πολιτισμός δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την καθημερινότητα ενός ΑμΕΑ».

Επίσης, ζητήθηκε να εφαρμοστούν αμέσως από την ΕΦΑ Σερρών οι προβλεπόμενοι όροι της Υπουργικής Απόφασης της 5ης Ιουλίου 2019, που αφορούν στην έκθεση της κεφαλής της Σφίγγας από τον Τύμβο Καστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης. «Οι όροι της ΥΑ που ετέθησαν από το ΚΑΣ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων αγνοήθηκαν», επεσήμανε η υπουργός, τονίζοντας ότι «οι υπηρεσίες οφείλουν να προχωρούν συντεταγμένα. Άλλως εκτίθεται ο καθένας προσωπικά και εν τέλει το Υπουργείο».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμφίπολη: Η Μενδώνη επισπεύδει τις εργασίες - Κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Η Κομισιόν χαιρετίζει την άρση των capital controls

H Κομισιόν χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δήλωσε σήμερα η Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

Συγκεκριμένα η Επικεφαλής Εκπρόσωπος κληθείσα από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση της Αθήνας, δήλωσε ότι «εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίζουν και να λαμβάνουν μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σε συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς και σύμφωνα με τον συμφωνημένο οδικό χάρτη».

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρέπει να αρθούν όλοι οι υπόλοιποι έλεγχοι κεφαλαίου από την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο και ένα ακόμη σημάδι ότι η εμπιστοσύνη συνεχίζει να στηρίζεται στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», κατέληξε η Μίνα Αντρέεβα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κομισιόν χαιρετίζει την άρση των capital controls"

Συγκέντρωση στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής -Αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής (βίντεο)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έκαναν σήμερα, Σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν εντός της αίθουσας διεξαγωγής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό» και έχοντας αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων ανέγραφαν: «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πούλμαν που δρομολόγησαν οι διοργανωτές, από διάφορες περιοχές και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επιστρατευθεί για την κινητοποίηση.

Η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής καταψήφισε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κατεπείγον της συζήτησης για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η απόφαση αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους και ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής -Αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής (βίντεο)"

Μάσκες, κουκούλες και κοντάρια βρέθηκαν σε υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν για τις αστυνομικές Αρχές τα όσα ανακάλυψαν μέσα στοκατειλημμένο κτήριο στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επιχείρηση χτες
χωρίς, όμως, να εντοπιστούν οι αντιεξουσιαστές που το είχαν καταλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εντόπισαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κουκούλες full face, κοντάρια, εργαλεία διάρρηξης, πανό με συνθήματα, χάρτες των Εξαρχείων, καθώς επίσης και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα είπαν οι αλλοδαποί στους αστυνομικούς για το πώς κατέληξαν να διαμένουν στο κατειλημμένο κτήριο της Σπύρου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, υποστήριξαν ότι πριν από τρία χρόνια -όταν είχαν φτάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είχαν κατασκηνώσει στο Πεδίον του Άρεως.

Η «ακτινογραφία» των υπό κατάληψη κτηρίων στα Εξάρχεια

Τους προσέγγισαν νεαρά άτομα, που υποστήριξαν ότι ανήκουν σε ΜΚΟ, και τους είπαν ότι μπορούν να τους μεταφέρουν σε ασφαλή κτήρια που βρίσκονται στο κέντρο Αθήνας και μάλιστα μακριά από την αστυνομία.

Οι πρόσφυγες υποστήριξαν ότι δεν ξαναείδαν τα άτομα αυτά μετά τη μεταφορά τους στα κτήρια που είχαν καταληφθεί.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάσκες, κουκούλες και κοντάρια βρέθηκαν σε υπό κατάληψη κτήριο στα Εξάρχεια"

ΠΟΕΔΗΝ: Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Σερρών

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο Σερρών, σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Είναι ενδεικτικό ότι, λόγω έλλειψης ουρολόγων, δεν γίνονται ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις και ότι στο Οφθαλμολογικό τμήμα η αναμονή για τις επεμβάσεις υπερβαίνει το ένα έτος. Ενώ από τον Οκτώβριο το Σωματείο αναφέρει πως δεν θα υπάρχουν χρήματα να αγοραστούν φίλτρα και να εξυπηρετούνται οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξυπηρετεί 200.000 κατοίκους, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου, που κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο εξετάζονται σε ετήσια βάση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία 100.000 ασθενείς και άλλοι τόσοι εξετάζονται στα επείγοντα.

Τραγική είναι η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. «Εάν δεν δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση από Οκτώβριο δεν θα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα να προμηθευτεί φίλτρα, όπως επίσης δεν θα μπορεί να καλύψει και άλλα λειτουργικά έξοδα (χειρουργικό, υγειονομικό υλικό κλπ.)» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μεγάλες οι ελλείψεις σε γιατρούς

Το Σωματείο αναφέρει πως οι συνταξιοδοτήσεις των γιατρών σε συνδυασμό με τη λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών προκαλούν «έμφραγμα» στη λειτουργία του νοσοκομείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Το τρέχον έτος το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα μειωθεί κατά 20 γιατρούς, 10 μόνιμους και 10 επικουρικούς.

Τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Σερρών άνά ιατρική ειδικότητα έχουν ως εξής:

- Υπάρχουν 4 αναισθησιολόγοι και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.

- Στον αξονικό τομογράφο υπάρχουν 2 γιατροί και αποχωρούν άλλοι δύο.

- Στην Παιδιατρική κλινική λήγει η σύμβαση 1 επικουρικού και τις υπηρεσίες στα παιδιά της περιοχής θα παρέχουν 3 παιδίατροι, που κατά το Σωματείο δεν επαρκούν.

- Στην Ουρολογική κλινική φεύγου 2 γιατροί και απομένουν 2, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα χειρουργεία.

- Στη Χειρουργική κλινική φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 4.

- Στην Πνευμονολογική φεύγει 1 γιατρός και απομένουν 4΄.

- Στη Νευρολογική φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Αλλά από την εξέλιξη αυτή πλήττονται οι 300 ασθενείς που παρακολουθούνται στο ιατρείο άνοιας.

- Στην ΩΡΛ κλινική υποδιπλασιάζεται το προσωπικό, καθώς φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Η κλινική κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία της, σύμφωνα με το Σωματείο.

- Η Καρδιολογική κλινική τον τελευταίο χρόνο λειτουργεί με 5 γιατρούς οι οποίοι θεωρείται ότι δεν επαρκούν.

- Οι δυο Παθολογικές κλινικές λειτουργούν με 8 παθολόγους.

- Στην Οφθαλμολογική κλινική φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Οι αναμονές για χειρουργείο είναι ένας χρόνος.

- Το Ακτινολογικό λειτουργεί μόνο με 3 γιατρούς.

- Στη ΜΕΘ λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων γίνονται πολλές εφημερίες για να καλύπτονται οι ανάγκες διακομιδής διασωληνωμένων ασθενών.

- Στην Αιμοδοσία υπάρχει μόνο ένας γιατρός, όπως και στο Παθολογικοανατομικό.

- Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αποχώρησε 1 νεφρολόγος και έμειναν 2 αλλά δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

- Στην Ψυχιατρική Κλινική είναι 3 γιατροί και δυσμενείς οι συνθήκες εργασίας.

- Στη Μονάδα χημειοθεραπείας υπάρχει 1 επικουρικός Ιατρός που εξυπηρετεί 3.000 ασθενείς. Δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

- Στην Ορθοπεδική Κλινική φεύγουν 2 γιατροί επικουρικοί και απομένουν 3.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο Σερρών"

Κόκκινα δάνεια: Στοιχεία σοκ! Κανένα δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη!

Απίστευτο και όμως ελληνικό!!! Η Ελλάδα το πρώτο σχεδόν 4μηνο του 2019, σύρθηκε σε μία άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές με φόντο τα κόκκινα δάνεια, σε συνάρτηση με την πρώτη κατοικία. Η μία πλευρά ήθελε χαλαρούς όρους προκειμένου να υπάρξει κουλτούρα πληρωμών και η άλλη (η ελληνική κυβέρνηση) όσο το δυνατό μεγαλύτερη περίμετρο στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Στην άτυπη αυτή μάχη νικητής ήταν η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η τότε κυβέρνηση έβαλε το κεφάλι της στον ντορβά, όπως λέει και ο λαός, και προχώρησε σε μονομερή ενέργεια, νομοθετώντας χωρίς να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Πέτυχε να είναι σχετικά μεγάλη η περίμετρος που περιλαμβάνει περίπου 180.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια και ενέχυρο την πρώτη τους κατοικία, που παράλληλα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Τελικά… τι έγινε με τα κόκκινα δάνεια;

Όλοι θα περίμεναν να τρέξουν οι δανειολήπτες, αυτής της κατηγορίας να σώσουν το σπίτι τους, αφού από τον επόμενο μήνα επιστρέφουν οι πλειστηριασμοί, εντούτοις το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό. Ποιο είναι αυτό;

Δύο μήνες μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ρυθμίζει δάνεια σε αντιστάθμισμα την προστασία του σπιτιού, ΚΑΝΕΝΑ από τα κόκκινα δάνεια δεν έχει ρυθμιστεί!!!

Αν συνεχίσουμε μάλιστα την παράθεση στοιχείων, τότε μάλλον θα πρέπει να ξαναδούμε ως χώρα και ως κοινωνία, μέχρι πού πρέπει να φτάνει η προστασία.

Έχουμε και λέμε λοιπόν!!! Δύο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τα κόκκινα δάνεια, μόλις 26 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και έχουν αποσταλεί στις τράπεζες. Από αυτές οι τράπεζες έχουν επεξεργαστεί μόλις τις δύο και έχουν στείλει τις προτάσεις τους στους δανειολήπτες, χωρίς να λάβουν μέχρι στιγμής απάντηση.

Σύμφωνα με τα αθροιστικά, από 1/7/2019 μέχρι 25/8/2019, της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 76.263 χρήστες.
Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 16.200 χρήστες.
Έχουν υποβληθεί 26 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες και, έχουν δοθεί δύο προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες και εκκρεμεί η αποδοχή από τη μεριά των δανειοληπτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Νόμου 4605/2019 για την προστασία της 1ης κατοικίας παραδόθηκαν από τις τράπεζες οι δύο πρώτες προτάσεις ρύθμισης στεγαστικών δανείων, σε συνέχεια της αίτησης των δανειοληπτών στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ευνοϊκές προτάσεις – ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνουν:

– Μακροχρόνια αποπληρωμή σε 24-25 έτη
– Επιτόκιο 2%
– Επιδότηση από το κράτος κατά 40-50% της μηνιαίας δόσης.
Το επόμενο βήμα είναι να εξετάσουν οι πολίτες τις προτάσεις αυτές και να τις αποδεχθούν (υπογράφοντας τις σχετικές συμβάσεις), μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
Ακολούθως θα πρέπει να πληρώσουν την 1η δόση, οπότε και ενεργοποιείται η σχετική ρύθμιση και στη συνέχεια ξεκινάει η χορήγηση της κρατικής επιδότησης σε μηνιαία βάση.

*Του Θανάση Παπαδή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόκκινα δάνεια: Στοιχεία σοκ! Κανένα δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη!"

ΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Πόρο

Την ολοκλήρωση των εργασιών για την επανατάνυση ("τέντωμα") της διασυνδετικής γραμμής Μέσης Τάσης Γαλατά - Πόρου ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας ότι μετά την εξέλιξη αυτή η γραμμή επανήλθε στην κατάσταση και θέση που προβλέπεται στη μελέτη κατασκευής της.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τρίτη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από πρόσκρουση ελικοπτέρου στη γραμμή μεταφοράς, γεγονός που επέφερε και διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού.

Η τροφοδοσία του νησιού με ρεύμα έχει αποκατασταθεί από την προηγούμενη Πέμπτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Πόρο"

Μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα-Εκκενώθηκαν δυο χωριά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι που πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη νότια Κέρκυρα-Εκκενώθηκαν δυο χωριά"

ΓΓΠΠ: Προειδοποίηση για πυρκαγιές σε 12 περιοχές την Τετάρτη

Και την Τετάρτη θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ανά τη χώρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποίηση-σήμα για κατηγορία κινδύνου 4 εκδόθηκε για την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Σκύρο, τον Έβρο, τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Λέσβο, την Αργολίδα, την Κορινθία, την Αχαΐα και την Ηλεία.


Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΓΠΠ: Προειδοποίηση για πυρκαγιές σε 12 περιοχές την Τετάρτη"

Ξεκίνησαν οι νέες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία

Στην Τουρκία ξεκίνησε σήμερα η παράδοση της δεύτερης συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Τα πρώτα τμήματα του συστήματος, για το οποίο η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει πως δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, παραδόθηκαν στην Άγκυρα τον Ιούλιο παρά τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις σχετικά με την αγορά.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, γνωστοποίησε ότι «η παράδοση και η μεταφορά του δεύτερου φορτίου των S-400 θα ξεκινήσει την Τρίτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος παράδοσης των S-400 ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2017, Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400, προκαλώντας την αντίδραση των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, ενώ έχουν απειλήσει τη γειτονική χώρα, με την επιβολή κυρώσεων.

Η Ουάσιγκτον επέκρινε σφοδρά τη συνεργασία Τουρκίας - Ρωσίας, ισχυριζόμενες ότι το σύστημα S-400 είναι ασύμβατο με τα συστήματα αεράμυνας του NATO.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι νέες παραδόσεις των S-400 στην Τουρκία"

Διπλώματα οδήγησης: Οι αλλαγές που έρχονται με νομοσχέδιο

Καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών, με το νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν «όμηροι» της ισχύουσας διαδικασίας.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, «με το νομοσχέδιο επείγουσες ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση ομαλοποιείται και το υπουργείο προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στις 28 Αυγούστου στη Βουλή. Βάσει των αλλαγών μειώνεται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων για τους ηλικιωμένους και παραμένει η αύξηση των παραβόλων για τους νέους υποψήφιους οδηγούς

Κατάργηση της επανεξέτασης στην πορεία και μείωση του κόστους των ιατρικών εξετάσεων σε παθολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και ορθοπεδικό από τα 40 σε 30 ευρώ θα προβλέπει για τους ηλικιωμένους οδηγούς άνω των 74 ετών που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης τους η νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το υπουργείο Μεταφορών μεθαύριο Τετάρτη (28/8) στη Βουλή με στόχο να περάσει από την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ίδια ημέρα και να ψηφιστεί έως την Παρασκευή.

Με την ίδια ρύθμιση επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης και απόκτησης άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα μηνών. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι πλέον θα ορίζεται ότι οι εκπαιδευτές οδήγησης θα βρίσκονται εντός του οχήματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δε θα μειωθεί τελικά το ύψος των παραβόλων από τα 15 στα 10 ευρώ για τους υποψηφίους νέους οδηγούς καθώς η σχετική πρόταση του υπουργείου δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι τα παράβολά είχαν αυξηθεί με τον υπό αναστολή νόμο κατά 50% προκειμένου τμήμα τους να καλύπτει την ασφάλιση των εξεταζομένων, οι οποίοι θα εξετάζονταν χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή στο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση θα καταργεί τα άρθρα 1-10 του νόμου 4599/2019 με στόχο να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για περίπου 105.000 υποψηφίους οδηγούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή από τον περασμένο Οκτώβριο. Κι αυτό επειδή, όπως έχει υπογραμμίσει σε δηλώσεις του και ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν σε πολλά σημεία ανεφάρμοστος καθώς και οι υπηρεσίες του υπουργείου εμφανίζονται ανέτοιμες να τον υποστηρίξουν.
Με τη ρύθμιση που θα κατατεθεί θα καταργείται και η επανεξέταση των ηλικιωμένων οδηγών άνω των 74 ετών στην πορεία καθώς για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους θα αρκούν οι ιατρικές εξετάσεις, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να αυξηθεί. Μετά την πάροδο του μεταβατικού χρονικού διαστήματος των εννέα μηνών, το υπουργείο θα παρουσιάσει νέα νομοθετική ρύθμιση αφού ολοκληρώσει την εξέταση άρθρο του ισχύοντος νόμου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει προ μηνός στο «Έθνος» ο κ. Κεφαλογιάννης, η αναστολή του νόμου θα επανατοποθετήσει τους εκπαιδευτές εντός της καμπίνας του οχήματος εξέτασης, ενώ θα προβλέπεται η παρουσία των εκπαιδευτών ειδικά για το διάστημα μέχρι τη δημιουργία ειδικών πιστών ή ελεγχόμενων και αποκλεισμένων από την Τροχαία περιοχών διενέργειας πρακτικών εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναμένεται να διατηρήσει τη ρύθμιση για ύπαρξη κάμερας στα οχήματα διενέργειας εξετάσεων, αλλά κατά πάσα πιθανότητα χωρίς την πρόβλεψη για μετάδοση της εξέτασης σε πραγματικό χρόνο.

Επανασυστήνονται, προσθέτει ο υπουργός, άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και σχεδιάζεται και η περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων. Επίσης, ανατίθεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας για τις «γουρούνες».

Τέλος, συστήνεται επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές επιτροπές.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα οδήγησης: Οι αλλαγές που έρχονται με νομοσχέδιο"

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Να μην καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας

«Η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας είναι αντίθετη σε κάθε επιχειρηματική λογική, δεδομένου ότι όλες οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να επιβραβεύουν τους τακτικούς και συνεπείς πελάτες τους. Για ποιο λόγο, λοιπόν, η ΔΕΗ να στερηθεί αυτής της δυνατότητας; Γιατί η ΔΕΗ να κάνει ένα τέτοιο βήμα, όταν είναι βέβαιο ότι έτσι θα συνεχίσει να χάνει πελάτες και ότι θα ωφεληθούν περαιτέρω οι ανταγωνιστές της;» διερωτάται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει, η συζήτηση για αυξήσεις και νέα τιμολόγια στη ΔΕΗ έχει «ανάψει» για τα καλά αλλά, για μια ακόμη φορά υπάρχει ο κίνδυνος να «χαθεί το μέτρο».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία περιήλθε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας εξαιτίας των στρεβλώσεων της αγοράς, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και χρειάζεται προσεγμένα βήματα που θα της δώσουν την ευκαιρία να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, χωρίς παράλληλα να δοθούν νέα προνόμια στους ιδιώτες παρόχους. «Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μια αγορά με κοινούς κανόνες για όλους» σημειώνει.

Αναφέρεται και στην «ξέφρενη κούρσα» της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, «ένα κόστος μη ελεγχόμενο, που επιβαρύνει σημαντικά τη ΔΕΗ (άνω των 200 εκατ. ευρω το 2018)» και «κάνει αναγκαία τη σύνδεση των τιμολογίων της ΔΕΗ με ρήτρα δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων (CO2), κατ' αντιστοιχία με τα τιμολόγια των ιδιωτών που είναι συνδεδεμένα με την οριακή τιμή του συστήματος (Ο.Τ.Σ)».

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θεωρεί ότι το ζήτημα της «καθολικής διαδοχής» είναι αρκετά σοβαρό και, τόσο το αρμόδιο υπουργείο, όσο και η ΡΑΕ, χρειάζεται να επανεξετάσουν τα ισχύοντα για τον «προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου», ώστε «όλοι όσοι συμμετέχουν στην εγχώρια αγορά (ΔΕΗ και ιδιώτες) να επωμιστούν δίκαια και ισορροπημένα μια δέσμευση που μέχρι σήμερα επιβαρύνει μόνον (!) τις πλάτες και τα …έσοδα της ΔΕΗ!».

Ζητεί, τέλος, την άμεση κατάργηση των στρεβλώσεων της αγοράς Η/Ε, αντί της αύξησης των τιμολογίων.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Να μην καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας"

Βουλή: Για παιχνίδι καθυστερήσεων υπέρ της Θάνου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Σε τακτική καθυστερήσεων για τον ορισμό νέας διοίκησης στην επιτροπή Ανταγωνισμού επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με τους βουλευτές της ΝΔ να κατηγορούν την Κουμουνδούρου ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει την απελθούσα πρόεδρο της Αρχής Βασιλική Θανου.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Θάνου εμφανίστηκε χθες στο κοινοβούλιο και είχε συνάντηση με κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις και τα αιτήματά της.

Ειδικότερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών που συγκλήθηκε για την ακρόαση των προτεινομένων, Ιωάννη Λιανού, Καλλιόπης Μπενετάτου, Μαρίας Ιωαννίδου και Μαρίας Ιωάννας Ράντου, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και δύο τακτικών μελών - εισηγητών, αντίστοιχα, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και διατύπωση γνώμης, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε αναστολή της συνεδρίασης έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ για το αίτημα της κυρίας Θάνου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την καθαίρεσή της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγε ς ημέρες το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η κυρία Θάνου προκειμένου να μην προχωρήσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Απαντώντας ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνία με το νόμο και την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής. Ο νόμος ψηφίστηκε και βάσει νόμου προχωράμε. Να ξεκαθαρίσουμε: αλίμονο αν οι υπουργοί και κυβερνήσεις σταματάγανε εως την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις με δικαστικές προεκτάσεις. Φαντάζεστε να σταμάταγαν όλες έως να βγουν οι αποφάσεις; Στην προκειμένη περίπτωση το ΣτΕ απεφάνθη για τα ασφαλιστικά μέτρα και τα απέρριψε και, ενώ το ΣτΕ τα απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να τα παρέχουμε εμείς».



Να σημειωθεί ότι το αίτημα αναστολής υποστηρίχθηκε τελικά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να συνεχιστεί η διαδικασία επισημαίνοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενη εμπλοκή στην συνέχεια θα χρεωθεί στην κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε: «Την Παρασκευή θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ το αίτημα της απερχόμενης διοίκησης για ακύρωση της πρόσφατης κυβερνητικής απόφασης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση σεβασμού προς την δικαστική εξουσία να μην προκαταβάλουμε τη γνώμη της προχωρώντας σε μια διαδικασία αμφισβητούμενη. Όταν μια πράξη έχει πλήρως εφαρμοστεί -πλήρης εφαρμογή θα θεωρηθεί ο διορισμός της νέας διοίκησης- το ΣτΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε λήψη απόφασης. Θεωρώ ως δείγμα σεβασμού προς τη δικαιοσύνη και τον εαυτό μας να αναβάλουμε την διαδικασία».

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε η κυρία Σοφία Σακοράφα του ΜεΡΑ25 για το τι θα γίνει εάν η τελική απόφαση του ΣτΕ επαναφέρει την απερχόμενη διοίκηση στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Θανάσης Μπούρας εξήγησε πως «εμείς λειτουργούμε ως επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Είμαστε όλοι μέλη της επιτροπής. Λέει το 49Α του Κανονισμού της Βουλής στην παράγραφο 3 ότι η επιτροπή μας διατυπώνει γνώμη και στο δια ταύτα αναφέρει: εντός 5 ημερών από την υποβολή του βιογραφικού σημειώματος – αυτά υποβλήθηκαν την Παρασκευή και είμαστε ήδη στην 5η ημέρα – η επιτροπή συνέρχεται σε δημόσια συνεδρίαση και ακροάται τα προτεινόμενα μέλη και εντός 4 ημερών θα πρέπει η επιτροπή να διατυπώσει τη γνώμη της εγγράφως.

Άρα εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αναβάλουμε, η κυβέρνηση είναι η επισπεύδουσα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «είμαστε τελείως αντίθετοι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και παρακαλούμε να μην γίνει δεκτή η πρότασή σας. Εμείς περιμέναμε την απόφαση του ΣτΕ επι της προσωρινής διαταγής. Αν την έδινε, η διαδικασία μας δεν θα προχωρούσε. Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της προσωρινής διακοπής και αναγκαστικά προχωρούμε στις διαδικασίες και αυτό γιατί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πάρει από 2 εως 4 μήνες. Πρακτικά αυτό θα οδηγούσε σε μια κατάσταση χωρίς επιτροπή ανταγωνισμού και η αγορά θα λειτουργούσε χωρίς επιτροπή. Θα δημιουργούσαμε ένα τεράστιο κενό εξουσίας».

Παρεμβαίνοντας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε: «είναι προφανές ότι το ζήτημα που έθεσε ο κ. Κατρούγκαλος έχει νομική και πολιτική βάση γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο προηγούμενο. Δεν έχει υπάρξει καθαίρεση μελών επιτροπής με απόφαση κυβέρνησης και προσφυγή στο ΣτΕ και άρα η ανάγκη να διακοπούν οι εργασίες έως ότου βγει η απόφαση του ΣτΕ. Βεβαίως μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση πλην όμως αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης όταν με μια πολιτική προπέτεια επ' αυτού του ζητήματος επέσπευσε μέσα στο καλοκαίρι να προχωρήσει σε καθαιρέσεις πράγμα που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. Το αίτημα που κατατέθηκε έχει βάση».

Επανερχόμενος ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε «Κενό κ. Γεωργιάδη δεν πρόκειται να υπάρξει καθώς εως ότου αποφασίσει το ΣτΕ μπορεί εκτελεί τα καθήκοντά της η προηγούμενη διοίκηση για ένα 3μηνο. Αν το ΣτΕ κρίνει παράνομη την καθαίρεση της προηγούμενης διοίκησης, θα σημαίνει ότι είναι παράνομη και η απόφαση της επιτροπής αλλά και όλων των αποφάσεων της επιτροπής ανταγωνισμού».

Δ. Μπουγάς (ΝΔ): ο κ. Κατρούγκαλος δεν πρότεινε την αναβολή αλλά αναστολή

Γ. Κατρούγκαλος: το διορθώνω. Ζητώ αναβολή εως την ερχόμενη εβδομάδα

Δ. Μπουγάς: είναι ατελέσφορο γιατί εως την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε απόφαση. Ενώ η βάση του επιχειρήματος του κ. Κατρούγκαλου έχει την ανεξαρτησία των διαφόρων εξουσιών στερεί από εμάς την ανεξαρτησία να αποφασίσουμε. Αν εμείς αναβάλουμε, θα σημαίνει ότι αμφιβάλουμε για τη δική μας απόφαση πράγμα που βοηθά την προσφεύγουσα την κα Θάνου. Οι συνάδελφοι στην ουσία προτείνουν να βοηθήσουμε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών οργάνων την προσφεύγουσα που θα επικαλεστεί την απόφασή μας για αναβολή

Β. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): να προχωρήσει η διαδικασία αλλά οποιαδήποτε εμπλοκή θα χρεωθεί στην κυβέρνηση

Αντώνης Μυλωνάκης (Ελ. Λύση): η επιτροπή πρέπει να γνωμοδοτήσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Για παιχνίδι καθυστερήσεων υπέρ της Θάνου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ"

Βάσεις 2019: «Βουτιά» στις υψηλόβαθμες σχολές – Πτώση ρεκόρ στην Ιατρική

Σημαντική πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές σημειώθηκε φέτος, σύμφωνα με την σημερινή (27.08.2019) ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις Βάσεις 2019.
Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και η Ιατρική της Αθήνας έφτασε στα 18.724 μόρια κάτι που είχε να συμβεί από το 2002!Αναλυτικά στα τμήματα της Ιατρικής οι Βάσεις 2019 κυμάνθηκαν ως εξής:
Ιατρική Αθήνας από τα 19.029 έπεσε στα 18724 μόρια (-305).
Ιατρική Θεσσαλονίκης από 18.808 έπεσε στα 18585 (223).
Ιατρική Πάτρας από 18.710 έπεσε στα 18398  (-312 μόρια).
Ιατρική Κρήτης (Ηράκλειο έφτασε στα 18194 μόρια από 18519 (-325).
Στα τμήματα Νομικής:
Νομική Αθήνας κατέβηκε στα 18.013 μόρια από 18.219 (-206).
Νομική Θεσσαλονίκης έπεσε στα 17.824 από 17.965 (-141).
Νομική Θράκης έφτασε στα 17225 από 17465 (-240).
Το Φυσικό του ΕΚΠΑ έχασε 675 μόρια και το χημικό 429. Το τμήμα Ψυχολογίας ΕΚΠΑ κατέβηκε στα 17.608 από 17.949  (-341). Το τμήμα Ψυχολογίας στη Φλώρινα το οποίο είναι καινούργιο διαμόρφωσε τη βάση του στα 16.641 μόρια, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τα υπόλοιπα ομοειδή τμήματα.
Η Νοσηλευτική Αθήνας έχασε 936 μόρια και κατέβηκε στα  16075 . Το ίδιο και ηΟδοντιατρική της Αθήνας που έφτασε στα  18026 μόρια από 18382.
Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια, ενώ στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών ΕΜΠ η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια. Η αντίστοιχη σχολή της Πάτρας επίσης ακολούθησε καθοδική πορεία και τελικά κατέληξε στα 15.602 μόρια.
Χαρακτηριστικό της πτώσης των φετινών βάσεων είναι το τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, μειωμένη κατά 1.590 και στο Μαθηματικό Αθήνας η βάση είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι.
Άνοδος σε οικονομικές σχολές και Πυροσβεστική
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος στις Οικονομικές σχολές και στις σχολές Πληροφορικής. Το Οικονομικό της ΑΣΟΕΕ εμφανίζει άνοδο 600 μορίων.
Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε και στις σχολές της Πυροσβεστικής.
Αυτές είναι οι Βάσεις 2019
Συγκριτικά βάσεων 2019
Πώς μπορείτε να δείτε τις βάσεις
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου στο https://results.it.minedu.gov.gr/πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και σε όλα τα Λύκεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταργηθεί η ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στα σχολεία, καθώς και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας των υποψηφίων, ενώ οι διευθυντές των σχολειών λόγω του κανονισμού περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων θα αναρτήσουν στα σχολεία μόνο τους κωδικούς των επιτυχόντων.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάσεις 2019: «Βουτιά» στις υψηλόβαθμες σχολές – Πτώση ρεκόρ στην Ιατρική"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news