facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Σαμοθράκη: Ξεκινά δρομολόγια από Δευτέρα το «Αρτεμις» - Δείτε αναλυτικά

Καθορίστηκαν από τον εταιρεία Hellenic Seaways και εγκρίθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης τα δρομολόγια του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «'Αρτεμις» για Σαμοθράκη.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι ναυπήγησης 1997, έχει μήκος 89.76 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 19,2 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 748 επιβάτες και 65 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Συγκεκριμένα τα δρομολόγια του ε/γ-ο/γ «'Αρτεμις», διαμορφώνονται ως εξής :

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-08-2019

Από Σαμοθράκη , αναχώρηση στις 14: 45 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 18: 30 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 21:30 για Αλεξανδρούπολη

ΤΡΙΤΗ 27-08-2019 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/08/2019

Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη.
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15:00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 18:00 για Αλεξανδρούπολη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-9-2019

Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 09.00 για Σαμοθράκη.
Από Σαμοθράκη αναχώρηση στις 12:00 για Αλεξανδρούπολη
Από Αλεξανδρούπολη αναχώρηση στις 15.00 για Σαμοθράκη.
Τέλος, η Hellenic Seaways θα ενημερώσει αναλυτικά το επιβατικό κοινό τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Σαμοθράκη για τα δρομολόγια του ε/γ-ο/γ «'Αρτεμις».

Νωρίτερα, η εταιρεία «SEAJETS» ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει τα δρομολόγια του «ANDROS JET» στη Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο.

Η SEAJETS με ανακοίνωση και με αφορμή την ολοκλήρωση των δρομολογίων της εταιρείας στη Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο, αναφέρει ότι «στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς πρώτα για τους κατοίκους του νησιού αλλά και για όλους τους ταξιδιώτες επισκέπτες και ξένους τουρίστες χωρίς να υπολογίσει το κόστος, αγκάλιασε και στήριξε τη Σαμοθράκη σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, εξομάλυνε τη σύνδεση και όπως είχε ανακοινώσει παρέμεινε σε αυτή διασφαλίζοντας την ομαλή μεταφορά επιβατών και οχημάτων μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε».

Στην επιστολή επίσης ευχαριστεί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη, τον απερχόμενο δήμαρχο Σαμοθράκης Α. Βίτσα, τον επερχόμενο δήμαρχο Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμο, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το λιμενικό σώμα για την άψογη συνεργασία και συντονισμό στο έργο της και τους κατοίκους της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης που αγκάλιασαν τη SEAJETS.

«Η SEAJETS πιστή στις αρχές της θα συνεχίσει να δίνει το παρών στα έκτακτα, επείγοντα και ουσιαστικά προβλήματα που προκύπτουν στο Αιγαίο παραμένοντας η αγκαλιά των νησιών και των κατοίκων του Αιγαίου» αναφέρεται στην επιστολή.

Τα δρομολόγια της εταιρείας για αύριο Σάββατο 24/08 και Κυριακή 29/08 είναι τα εξής:

Σάββατο 24 Αυγούστου

Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00
Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00

Κυριακή 25 Αυγούστου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 10.00 και στις 15.00
Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 12.00 και στις 17.00

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμοθράκη: Ξεκινά δρομολόγια από Δευτέρα το «Αρτεμις» - Δείτε αναλυτικά"

Για γέφυρα «κίνδυνο-θάνατο» στην Πάτρα προειδοποιεί ο Τσελέντης

Την ύπαρξη επικίνδυνης γέφυρας η οποία βρίσκεται στην περιμετρική της Πάτρας, αμέσως βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ στο ρεύμα προς Ρίο, αποκαλύπτει με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο καθηγητής σεισμολογίας και Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.
Ο κ. Τσελέντης στην ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται και από αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό αναφέρει:
«Βγαίνοντας από το τελευταίο τούνελ της περιμετρικής προς το Ρίο και στρίβοντας δεξιά για να κατέβεις προς το λιμάνι, στην διασταύρωση με τον δρόμο που έρχεται από το ΚΤΕΟ προς τον Στάδιο Τόφαλος, σταματάς να ελέγξεις, γιατί έχει STOP. Αν κοιτάξεις ακριβώς απέναντι σου ψηλά στην γέφυρα, αντικρίζεις αυτό το θέαμα. Σίγουρα κάποιους μεγάλους κινδύνους κρύβει η κατάσταση, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;;;; Αν πέσει κάποιο κομμάτι στο κεφαλι ενός διερχόμενου οδηγού τι γίνεται;;;;;
Ο ΟΑΣΠ ας σταματήσει τον "διακοσμητικό" του απαθή ρόλο και ας δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, που οι πολίτες θα καταγγέλουν αντίστοιχα περιστατικά και μετά να πιέζει τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς να επεμβαίνουν, αλλοιώς να μετονομαστεί σε Οργανισμό Αποδιοργάνωσης Σεισμικού Σεδιασμου και Προστασίας της χώρας...
Σας υπενθυμίζω ότι όταν ΠΡΗΝ αρκετό καιρό επεσήμανα Αντίστοιχη κακοτεχνία σε γέφυρα στο φαληρικό Δ ο τότε υπουργόςΠΕΧΩΔΕ Σπρίτζης με έστειλε στον Εισαγγελέα Πειραιά!!!».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Για γέφυρα «κίνδυνο-θάνατο» στην Πάτρα προειδοποιεί ο Τσελέντης"

Αγγίζει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο

Ιδανικός καιρός για παραλία το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και -κατά τόπους- αναμένεται να φτάσει και τους 39 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγγίζει τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία το Σάββατο"

Εύβοια: Eπίθεση σκύλου σε 11χρονο αγόρι -Σοβαρά τραύματα σε χέρια & πόδια

Η επίθεση από σκύλο έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (22.08.2019) στο Αχλάδι του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης– Αγίας Άννας στην Εύβοια. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού του επιτέθηκε ένας σκύλος, ο οποίος μάλιστα συνοδευόταν από την ιδιοκτήτρια του, η οποία και αναζητείται.

Από την επίθεση του σκύλου το παιδάκι έχει δαγκωματιές στα χέρια και στα πόδια. Το 11χρονο αγόρι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και μετά κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευτεί στο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου από την άλλη μετά το περιστατικό έφυγε από την Εύβοια όπου έκανε διακοπές.

«Το δάγκωσε ένα σκυλί και κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί. Εμείς χάσαμε τη γη κάτω τα πόδια μας. Έκοψε ένα κομμάτι κρέας από το δεξί του χέρι, το μπούτι, ενώ στο αριστερό χέρι έχει σπάσει ένα δάχτυλο. Αφού δεν μας σκότωσε το παιδί είμαστε πάρα πολύ τυχεροί», είπε η μητέρα του μιλώντας στον Alpha.

Η επίθεση στο παιδί έγινε όταν αυτό έκανε ποδήλατο με φίλους του στον παραλιακό δρόμο της περιοχής.

«Ερχόταν μια κυρία από την παραλία με το σκυλί της, το κρατούσε βέβαια, αλλά το είχε χαλαρό και ήταν πιο μακριά το σκυλί. Μου είπε το παιδί μου ότι έπεσε πάνω στο σκυλί με το ποδήλατο και αμέσως όρμησε στο γιο μου και άρχισε να τον δαγκώνει. Να το πετσοκόβει θα έλεγα» είπε ο πατέρας του αγοριού και συμπλήρωσε. «Μου έφεραν το παιδί μετά την επίθεση… Όπως το είδα αιμόφυρτο το πήγα στο Κέντρο Υγείας για πρώτες βοήθειες και από εκεί έφυγα κατευθείαν για Χαλκίδα. Από εκεί όταν είδαν τις πληγές μας έστειλαν στο Παίδων».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Eπίθεση σκύλου σε 11χρονο αγόρι -Σοβαρά τραύματα σε χέρια & πόδια"

Δήμος Κατερίνης: Στη δικαιοσύνη κατά των ναυαγοσωστών μετά τον πνιγμό 19χρονου

Σέρβος τουρίστας, μόλις 19 ετών, είναι το θύμα της διαμάχης μεταξύ του δήμου Κατερίνης και των ναυαγοσωστών που καλύπτουν με σύμβαση τις παραλίες του δήμου, αλλά απέχουν από τα καθήκοντά τους από την περασμένη Τετάρτη, γιατί καθυστέρησε η πληρωμή τους. Ο άτυχος νεαρός πνίγηκε στην Ολυμπιακή Ακτή το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της εταιρίας Lifeguard Patrol ότι αποσύρει τα μέλη της από τους πύργους των ναυαγοσωστών. Ο δήμος Κατερίνης εξετάζει τώρα μέσω της νομικής του υπηρεσίας αν θα στραφεί νομικά κατά της εταιρίας.
 Ο 19χρονος που παραθέριζε στην περιοχή ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από άλλους λουόμενους, μπροστά στον άδειο ναυαγοσωστικό πύργο. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο έκανε προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα. Στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λίγες ώρες αργότερα η σορός αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.
Μόλις μία μέρα πριν, η εταιρία Lifeguard Patrol είχε ανακοινώσει την «προσωρινή αναστολή των εργασιών ναυαγοσωστικής κάλυψης» των ακτών του δήμου Κατερίνης, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή ότι δεν υπήρξε συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντί της και σε μια προσπάθεια να πιέσουν για την καταβολή της συμφωνημένης αμοιβής. «Με την κάλυψη των οφειλών από τον δήμο οι ναυαγοσώστες θα επιστρέψουν και πάλι στις ακτές», κατέληγε η ανακοίνωση.
anakoinosi.jpg
Μιλώντας στο ethnos.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κατερίνης, Λάζαρος Ντόντης, υποστήριξε πως η καθυστέρηση αφορούσε μερικές ημέρες και οφειλόταν στην καθυστέρηση εκταμίευσης της τακτικής επιχορήγησης από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά της ναυαγοσωστικής εταιρίας, μετά το τραγικό γεγονός του πνιγμού του 19χρονου.
lifeguard_patrol2.jpg
«Μέχρι πέρυσι ο Δήμος Κατερίνης είχε μια ναυαγοσωστική κάλυψη ετήσιου κόστους 120.000 ευρώ. Από φέτος το κόστος αυτό εκτοξεύτηκε στις 420.000 ευρώ γιατί άλλαξε η νομοθεσία, οι πύργοι αυξήθηκαν από 8-10 στους 18 και επιμηκύνθηκε η περίοδος κάλυψης», είπε και πρόσθεσε: «Το τιμολόγιο της εταιρίας ήρθε στις αρχές του Αυγούστου και επρόκειτο να πληρωθεί στα μέσα του μήνα. Όμως άργησε η τακτική επιχορήγηση από του υπουργείο, που έρχεται συνήθως στις 15,16, 17 του μηνός και σήμερα που είναι 23 δεν έχει έρθει ακόμα. Παρακαλέσαμε την εταιρία να κάνει λίγες μέρες υπομονή και θα πληρωθεί σε πρώτη προτεραιότητα μόλις εισπράξουμε την επιχορήγηση. Δεν θέλησε να περιμένει και υπαναχώρησε, με τραγικά όπως φαίνεται αποτελέσματα. Το αν αυτή η υπαναχώρηση είναι νόμιμη το εξετάζουν τώρα οι νομικές μας υπηρεσίες και ανάλογα θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.
seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Κατερίνης: Στη δικαιοσύνη κατά των ναυαγοσωστών μετά τον πνιγμό 19χρονου"

Πυροσβεστική: 45 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/19:00/22-08-2019 έως Ω/19:00/23-08-2019, εκδηλώθηκαν 45 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 501 πυροσβέστες, 217 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 Ε/Π, 5 Α/Φ και 4 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και ο Ελληνικός Στρατός.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάςγια αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).
Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  2. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 45 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Ο Μακρόν θα στείλει τη μετόπη του Παρθενώνα από το Λούβρο στην Ελλάδα

Στην Αθήνα θα έρθει το 2021 η μετόπη από τη νότια όψη του Παρθενώνα που βρίσκεται στο Λούβρο και θα εκτεθεί στη χώρα μας. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θεωρεί ότι η μετόπη αποτελεί μοναδική συμβολή στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η μία από τις μετόπες του Παρθενών βρίσκεται στην Αθήνα, άλλη μία στο Λούβρο και 15 στο Βρετανικό Μουσείο, μετά τη λεηλασία των γλυπτών από τον Έλγιν. 

Πλην της μετόπης, το 2021 θα υπάρξει έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και από άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακροπόλεως και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο των Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία

Η κυβέρνηση εμφανίζεται απολύτως ικανοποιημένη για τις επαφές στο Παρίσι. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση, από το Παρίσι ξεκίνησε η προσπάθειά του να αλλάξει το αφήγημα για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και πέραν του Ατλαντικού. 

Την επόμενη Πέμπτη, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, ακολουθεί επίσκεψή του στο Άμστερνταμ και το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Σύνοδο του ΟΗΕ. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για συνάντηση στο περιθώριο με τον πρόεδρο Τράμπ.

Αποτιμώντας την επίσκεψη, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι η επίσκεψη στο Παρίσι ήταν η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης και την απόφαση του ελληνικού λαού στις 7 Ιουλίου να γυρίσει οριστικά σελίδα. Η συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, και διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν στα γαλλικά δίχως διερμηνέα, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο και άμεση επικοινωνία, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Άλλωστε και η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο France 24 ήταν σε άπταιστα γαλλικά.

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην Κύπρο από τον Μακρόν

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Ενδεικτικό της ικανοποίησης που υπάρχει στην ελληνική πλευρά είναι ότι ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους επισήμανε την δημόσια δήλωση του κ. Μακρόν, ότι Γαλλία και ΕΕ θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτόν» δήλωσε συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον αμυντικό τομέα και σύμφωνα με πληροφορίες στους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν ενέργειες στο πεδίο αυτό.

Απόλυτη προτεραιότητα η ανάπτυξη

Στο πεδίο της οικονομίας και των επενδύσεων ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συμφώνησαν στην έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη ως απόλυτη προτεραιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε την κεντρική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 -για τα εισοδήματα του 2019- και στη συνέχεια στο 20% το 2021 για τα εισοδήματα του 2020 και απηύθυνε πρόσκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα ώστε να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις και να ενισχύσουν από την πλευρά τους την αναπτυξιακή δυναμική που διαμορφώνεται. Το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι σημαντικό και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, τα δίκτυα οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Γάλλο Πρόεδρο τη βούλησή του, η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις όπως οι πυρκαγιές. Ο ρόλος του κ. Μακρόν στο ζήτημα αυτό είναι κεντρικός και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για στενή συνεργασία.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μακρόν θα στείλει τη μετόπη του Παρθενώνα από το Λούβρο στην Ελλάδα"

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατασκευή ραντάρ παθητικού εντοπισμού F-35: «Δεν έχουμε 1 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα»!

Το παθητικό σύστημα ανίχνευσης των stealth αεροσκαφών F-35 - αλλά και πολύ μικρού ίχνους UAV- "Hempas", δεν είναι στις προτεραιότητες χρηματοδότησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε απάντηση του στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του προέδρου της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή του κόμματος, Αντώνη Μυλωνάκη.

Υπενθυμίζουμε, ότι ένα εκατομμύριο ευρώ απαιτείτο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος ανάπτυξης.

Συνεπώς, η σοκαριστική απάντηση, δηλαδή ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν έχει ένα εκατομμύριο ευρώ για να χρηματοδοτήσει την τελική φάση της ανάπτυξης του προγράμματος παθητικού εντοπισμού των F-35 με την ονομασία "Hempas", από μόνη της δείχνει ότι η όλη προσπάθεια της "ομάδας Θεσσαλονίκης" υπονομεύτηκε εκ των έσω.


Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος

Η απάντηση του δεν διαφέρει σχεδόν σε κανένα σημείο από την απάντηση που είχε δώσει το 2012 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, με την οποία εξήγγειλε ουσιαστικά τον τερματισμό του προγράμματος μετά από 5 χρόνια επιτυχημένων δοκιμών και απόλυτης προτεραιότητας ανάπτυξης του συστήματος με διαδοχικές αποφάσεις όλων των στρατιωτικών συμβουλίων.

Να σημειώσουμε ότι το κόστος του ενός εκατομμυρίου ευρώ το οποίο απαιτείτο για την ανάπτυξη παθητικού εντοπισμού των F-35 ισοδυναμεί με το 30% του κόστους αγοράς... χαρτιού υγείας για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε ετήσια βάση!


Ο βουλευτής και απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας Στρατού Αντώνης Μυλωνάκης

Ολο το παρασκήνιο για το τι είναι και πώς σαμποταρίστηκε το "Hempas" μπορείτε να το βρείτε κατ' αποκλειστικότητα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα.



Η ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Αντώνη Μυλωνάκη ήταν βασισμένη στο ρεπορτάζ του pronews.gr το οποίο έθετε το ερώτημα γιατί δεν προχώρησε ποτέ η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του "Hempas". To κείμενο της ερώτησης ήταν απόλυτα εμπεριστατωμένο και σίγουρα δεν καλύπτεται από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κατασκευή ραντάρ παθητικού εντοπισμού F-35: «Δεν έχουμε 1 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα»!"

Νορβηγία: Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη στη στρατιωτική βάση του Αρχάνγκελσκ

Την έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν πέντε Ρώσοι επιστήμονες στη διάρκεια δοκιμής πυραύλου νωρίτερα αυτό τον μήνα ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη δύο ώρες αργότερα, απ' όπου είναι πιθανόν να προήλθε και μια αύξηση της ραδιενέργειας, ανέφερε την Παρασκευή μια υπηρεσία που ελέγχει την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Η δεύτερη έκρηξη, που ανιχνεύτηκε από υποηχητικούς αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης και όχι από τα συστήματα ανίχνευσης σεισμών που εντοπίζουν κινήσεις στο έδαφος, προκλήθηκε πιθανόν από αερομεταφερόμενο πύραυλο που τροφοδοτήθηκε από ραδιενεργό καύσιμο, ανέφερε η υπηρεσία Norsar, αν και ο κυβερνήτης της περιοχής Αρχάνγκελσκ, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, απέρριψε τις πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη.

«Τα επακόλουθα του συμβάντος δεν φέρουν οποιαδήποτε απειλή», δήλωσε ο κυβερνήτης, Ιγκόρ Ορλόφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλος ένας γύρος παραπληροφόρησης».

Η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ρωσίας, Rosatom, δήλωσε στις 10 Αυγούστου πως στο δυστύχημα ενεπλάκησαν «πηγές ισοτόπου ενέργειας» αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια όταν επικοινώνησε μαζί του το πρακτορείο Reuters.

Η Rosatom παραδέχθηκε πως πέντε από τους εργαζομένους της σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου κοντά στη Λευκή Θάλασσα στον απώτατο ρωσικό βορρά. Σκοτώθηκαν επίσης δύο μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.

Οι πληροφορίες για τις συνέπειες του δυστυχήματος είναι αντιφατικές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε αρχικά πως η ραδιενέργεια παρέμεινε στα κανονικά επίπεδα, ενώ η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία είπε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας είχαν αυξηθεί.

Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Νορβηγίας, DSA δήλωσε στις 15 Αυγούστου ότι εντόπισε πολύ μικρές ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου κοντά στο αρκτικό σύνορο της Νορβηγίας με τη Ρωσία, αν και δεν ανέφερε αν το γεγονός αυτό είχε κάποια σχέση με το ρωσικό δυστύχημα.

Ο εντοπισμός από τη Norsar μιας δεύτερης έκρηξης αναφέρθηκε για πρώτη φορά σήμερα στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten.

«Καταγράψαμε δύο εκρήξεις, από τις οποίες η τελευταία συνέπεσε χρονικά με τη φερόμενη αύξηση της ραδιενέργειας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Norsar Άνε Στρέμεν Λίκε στο Reuters, προσθέτοντας πως αυτή είναι πιθανόν να προκλήθηκε από το καύσιμο του πυραύλου.

«Και οι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν στο υποηχητικό σύστημά μας. Η πρώτη εντοπίστηκε επίσης και από τη σεισμολογία», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νορβηγία: Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη στη στρατιωτική βάση του Αρχάνγκελσκ"

ΥΠΕΝ: Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του δ.σ. του ΔΕΔΔΗΕ

Τις παραιτήσεις των μελών του δ.σ. ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στον Πόρο, ο υφυπουργός κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, Στέφανο Οκταποδά, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και στη συνέχεια ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ.

«Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στοιχεία που κατέχει ο ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με το δυστύχημα θα τεθούν στη διάθεση του εισαγγελέα» αναφέρει το ΥΠΕΝ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του δ.σ. του ΔΕΔΔΗΕ"

Άρειος Πάγος: Με 14 ψήφους ο Βασίλης Πλιώτας πρώτη επιλογή για τη θέση του εισαγγελέα

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δημήτρης Δασούλας, προκρίνονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατά πληροφορίες ο κ. Πλιώτας συγκέντρωσε 14 θετικές ψήφους, ο κ. Βουρλιώτης έλαβε επτά ψήφους και ο κ. Δασούλας πέντε

Για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε προτίμηση με ψηφοφορία για 6 αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους κ.κ. Δημήτρη Δασούλα, Βασίλειο Πλιώτα, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτη Καραγιάννη.

Προηγήθηκε ακρόαση τριών δικαστικών λειτουργών, καθώς οι άλλοι τρεις δήλωσαν κώλυμα να προσέλθουν στη Διάσκεψη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, αρκετοί από τους δικαστικούς λειτουργούς, που προσήλθαν στη χθεσινή και στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διότι υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα, σε σχέση με τις προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση προς τη Βουλή.

Οι δικαστικοί λειτουργοί που προσήλθαν σήμερα στη Διάσκεψη ρωτήθηκαν ποια είναι η θέση τους για το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασαν την άποψη ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική, στο βαθμό που η δεύτερη εμπλέκεται στη διαδικασία. Είπαν, δε, ότι έχουν άριστες σχέσεις με τις δύο δικαστικούς λειτουργούς που είχαν προταθεί κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο.

«Εμείς επιμένουμε στη θεσμική κανονικότητα. Προσηλωμένοι στον στόχο για την επαναφορά της θεσμικής τάξης στη χώρα. Προχωρήσαμε και υλοποιήσαμε με άρτιο τρόπο τη σχετική διαδικασία, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Όπως χθες, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συναινέσει στην προσπάθεια πολιτικοποίησης της διαδικασίας για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μια προσπάθεια, μια επιχείρηση την οποία μεθοδεύει συστηματικά η κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, και με πλήρη σεβασμό στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ψηφίσαμε και σήμερα λευκό, αναδεικνύοντας από τη μία μεριά, τις αντιφάσεις της ΝΔ ως προς τις διακηρύξεις της ότι θα σεβαστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και από την άλλη, τις αντιθεσμικές πρακτικές της».

Επιτροπή Ανταγωνισμού

Επίσης, την προσεχή Τρίτη προσέρχονται σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα πρόσωπα που προτείνονται από την κυβέρνηση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Πάγος: Με 14 ψήφους ο Βασίλης Πλιώτας πρώτη επιλογή για τη θέση του εισαγγελέα"

Τι αλλάζει στα διπλώματα-Σε κακή κατάσταση τα λεωφορεία!

Νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς στις εξετάσεις για την απόκτηση αδειών οδήγησης το οποίο θα ισχύει από 6 έως 9 μήνες ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ειδικότερα ο Υφυπουργός μιλώντας στον Real FM αναφέροντας ότι μετά τη διέλευση αυτού του διαστήματος θα πάμε σε ένα νέο καθεστώς.
«Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση στο υπουργείο όπου οι άνθρωποι άνω των 74 ετών αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες και θα έλεγα μια σειρά από ανισότητες, γιατί πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται το σύστημα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον , το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2018 έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε το 2018 είναι ανεφάρμοστος για μια σειρά από λόγους. Αυτή τη στιγμή 105.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν πάρουν δίπλωμα. Σκεφτείτε κάποιον που έχει βρει δουλειά ως οδηγός κι επειδή το κράτος δεν μπορεί να του δώσει αυτή τη δυνατότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι άνεργος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους  άνω των 74 ετών, θα επανέλθει επίσης  το παλαιό το καθεστώς που αφορά τις ιατρικές εξετάσεις και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας επιτροπής, «χωρίς να μπουν σε αυτή την ταλαιπωρία, να δίνουν τη λεγόμενη πορεία». Στόχος είναι και την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση. Είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταφορών.
Από τα 2.000 λεωφορεία κυκλοφορούν μόλις 850!
Στην άσχημη κατάσταση που βρίσκονται τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών αναφέρθηκε επίσης ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέροντας ότι: «Το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα. Δυστυχώς, ενώ υπάρχει ένας θεωρητικός στόλος 2.000 λεωφορείων στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν κάτι λιγότερο από 850. Τα υπόλοιπα κάποια είναι οριστικώς παροπλισμένα και κάποια χρήζουν συντήρησης για να επιστρέψουν στους δρόμους. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγοί και ένα από τα βασικά μέτρα που πήραμε από τις πρώτες μέρες ώστε να επανέλθει μια κανονικότητα, είναι να αναζητούμε ορισμένους που ήταν σε κάποιες άλλες υπηρεσίες και ήδη έχει δοθεί εντολή να επιστρέψουν. Είναι μικρός αριθμός γύρω στα 30 άτομα, αλλά από εκεί και πέρα είναι και μια άλλη κατηγορία οδηγών που είναι εκτός υπηρεσίας για ιατρικούς λόγους και αυτό πρέπει να επανεξεταστεί, γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, προσεγγίζει περίπου τους 500 οδηγούς. Γίνονται λοιπόν κάποιες ενέργειες βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της αραίωσης δρομολογίων. Από εκεί και πέρα γίνεται προγραμματισμός μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα με έναν νέο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, γιατί δυστυχώς ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι γηρασμένος και κάποια θα αποσυρθούν».
Αυστηροποίηση των ελέγχων και κάποιων ποινών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο οδικής ασφάλειας και η προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (κ. Οικονόμου) είναι προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεργαστούμε μαζί του, γιατί ο δικός μας τομέας έχει άμεση συνάφεια με το αντικείμενο. Πέρα από το κομμάτι των υποδομών που είναι σημαντικό να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, το βασικότερο είναι να υπάρξει μια διαφορετική νοοτροπία στον κόσμο, να συζητήσουμε με το υπουργείο Παιδείας πως θα υπάρξουν κάποιες δράσεις στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να μπαίνουν σε μια διαφορετική νοοτροπία από μικρή ηλικία. Εμείς ως Υπουργείο σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη καμπάνια να ενημερώσουμε τον κόσμο για τους κινδύνους. Και σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα αναλάβει την αυστηροποίηση των ελέγχων, αλλά ενδεχομένως και των ποινών σε κάποια ζητήματα. Θα επανεξετάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορά τον ΚΟΚ για την πρόληψη των ατυχημάτων. Αν είναι επαρκές το πλαίσιο, ασφαλώς θα παραμείνει, διαφορετικά αν δούμε ότι χρειάζεται μια αυστηροποίηση των ποινών, θα προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στα διπλώματα-Σε κακή κατάσταση τα λεωφορεία!"

Νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα: Ρύθμιση - ασπίδα για τα προσωπικά, ιατρικά και εργασιακά δεδομένα των Ελλήνων

Την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών διασφαλίζει πλέον η κυβέρνηση της ΝΔ, καταθέτοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR), έπειτα από την αδιαφορία και την αβελτηρία της προηγούμενης κυβέρνησης, που λόγω της ενός έτους καθυστέρησης, επέφεραν και την επιβολή μεγάλων προστίμων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από την καθυστερημένη μεταφορά του κοινοτικού κεκτημένου στο εθνικό δίκαιο (οδηγία 680/2016), επιβάρυνε τη χώρα μας με πρόστιμα συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε μέρα που περνά από τις 07 Μαΐου 2018 και μετά, επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις ύψους 5.287,5 ευρώ. Πέραν της οικονομικής ζημίας όμως, οι πολίτες μέχρι σήμερα παρέμεναν εκτεθειμένοι ως προς την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους, καθώς το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο ήταν ελλιπές.

Πως προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών

Κομβική είναι η θεσμοθέτηση του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων αναφέρουν από την κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επιβλέπει, παρακολουθεί και συμβουλεύει κάθε δημόσιο οργανισμό ή περισσότερους οργανισμούς και τα πρόσωπα που χειρίζονται προσωπικά δεδομένα για την ορθή τήρηση του κανονισμού. Προστατεύεται, ως εκ τούτου, ευθύς εξαρχής ο πολίτης.
Προβλέπονται, επίσης, με λεπτομέρεια οι διατάξεις που αφορούν την Εποπτική Αρχή και τη λειτουργία της, που θα επιβλέπει την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Το νέο πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τα προσωπικά τους δεδομένα, ενώ μπορούν επίσης να ζητήσουν από την εκάστοτε εταιρία να τα διαγράψει αλλά και να ενημερωθούν για τους σκοπούς που χρησιμοποιούνται.

Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν οποιαδήποτε παραβίαση δεχτούν τα συστήματα τους (κυβερνοεπίθεση), η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών.

Επίσης προβλέπονται διατάξεις που αφορούν:

- στην υποχρέωση συγκατάθεσης ανηλίκου ή του νόμιμου εκπροσώπου του, αν ο ανήλικος είναι κάτω των 15 ετών όταν υπάρχει επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας σε αυτόν,
- στην επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
- στην απαγόρευση επεξεργασίας γενετικών δεδομένων για σκοπούς ασφάλισης υγείας και ζωής,
- στην επεξεργασία για άλλους σκοπούς από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς,
- στη διαβίβαση δεδομένων από δημόσιους φορείς,
- στην επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο των σχέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση προστασίας του εργαζομένου,
- στην επεξεργασία δεδομένων σε αρμονική σχέση με την ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης κ.α.

Σημαντική καινοτομία είναι η εδραίωση της αρχής της λογοδοσίας, με βάση την οποία, κατά το άρθρο 45 του Νομοσχεδίου, καθιερώνεται μια μορφή αντικειμενικής ευθύνης για τους υπευθύνους επεξεργασίας, οι οποίοι πρέπει να αποδεικνύουν την τήρηση των υποχρεώσεών τους, δηλαδή ότι δεν έχουν κάνει λάθος και ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη μη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Είναι πολλοί οι οργανισμοί αλλά και οι εταιρίες που έως σήμερα αγνοούν τους κινδύνους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων καθώς γνώριζαν ότι οι εποπτικές αρχές δεν διέθεταν την δύναμη να επιβάλλουν κυρώσεις στους παραβάτες.

Με το παρόν νομοσχέδιο, όποια επιχείρηση δεν συμμορφωθεί θα υπόκειται σε υψηλά πρόστιμα.

Η «λύση» στις ιστοσελίδες

Η τεχνολογική ανάπτυξη του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια παρέχει στις εταιρίες την δυνατότητα για συλλογή και επεξεργασία τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων κάτι το οποίο πολλαπλασιάζει τους κινδύνους παραβίασης τους και θέτει αναγκαία την λήψη μέτρων. Πολλές ιστοσελίδες ωθούν τους χρήστες να συναινέσουν στην συλλογή, από μέρους τους, προσωπικών δεδομένων, χρησιμοποιώντας ασαφείς και «πονηρούς» τρόπους με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα στοιχεία να προωθούνται για διάφορες χρήσεις. Και αυτό το κενό, πλέον, έρχεται να καλυφθεί.

Με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης οδηγίας η εταιρεία υποχρεούται να χρησιμοποιεί μία κατανοητή και απλουστευμένη γραμμή όσον αφορά την συλλογή προσωπικών δεδομένων, δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα στον επισκέπτη, να άρει ανά πάσα ώρα και στιγμή την συγκατάθεση του σε περίπτωση που αλλάξει γνώμη.

Σημαντικά τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και το κράτος

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το κράτος καθώς βάζει τέλος στα νομικά κενά και την αβεβαιότητα ως προς τη σύννομη συλλογή, επεξεργασία, διατήρηση, διακίνηση, αξιοποίηση και καταστροφή των δεδομένων. Παράλληλα αποκαθιστά τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού από την ασύμμετρη εφαρμογή ενωσιακών κανόνων και πλήθους παράλληλα εφαρμοζόμενων εθνικών διατάξεων ενώ βοηθά στην ισόρροπη προάσπιση αφενός του δικαιώματος στην έκφραση και την πληροφόρηση και αφετέρου της προαγωγής της οικονομικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ακόμη, ανοίγει το δρόμο για αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των διαδικασιών επιχειρήσεων και Δημοσίου ενώ προάγει την καλλιέργεια και εμπέδωση κουλτούρας προστασίας των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών/ πολιτών, εργαζομένων και προμηθευτών.

Τέλος, ένα σημαντικό στοιχείο είναι η δημιουργία «ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος» για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην ασφάλεια των δεδομένων, ενισχύοντας τη φήμη τους και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, εργαζομένων και προμηθευτών τους.

Συνοψίζοντας, ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων:

- Βοηθά στην εμπέδωση της αξίας των προσωπικών μας δεδομένων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αξία της αγοράς των προσωπικών δεδομένων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε σχεδόν €1 τρισ. το 2020, ενώ έως το 2025 εκτιμάται ότι ο όγκος των δεδομένων θα αυξηθεί από 16,1 ΖΒ σε 163 ΖΒ
- Ενισχύει την ενημέρωσή μας ως προς τους τρόπους σωστής και σύννομης επεξεργασίας των δεδομένων μας από τις επιχειρήσεις και το κράτος
- Διευκολύνει την ελεύθερη και σύννομη κυκλοφορία των προσωπικών δεδομένων ως μέσο επίτευξης οικονομικής και κοινωνικής προόδου
- Αποσαφηνίζει τους κανόνες που διέπουν τη σωστή διαχείριση των δεδομένων μας ώστε να είμαστε καλύτερα οχυρωμένοι απέναντι σε πρακτικές που δεν είναι ορθές
- Απλοποιεί και προστατεύει τις καθημερινές συναλλαγές μας (online και off line) με επιχειρήσεις και κράτος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα: Ρύθμιση - ασπίδα για τα προσωπικά, ιατρικά και εργασιακά δεδομένα των Ελλήνων"

Συναγερμός για φωτιά και το Σάββατο – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε έξι περιφέρειες

Στην κατηγορία κινδύνου 4 για φωτιά θα βρίσκονται το Σάββατο έξι περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις παρακάτω περιοχές.

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδ, Αρκαδία, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία), καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).


Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για φωτιά και το Σάββατο – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε έξι περιφέρειες"

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 153 οι ατμιστές με τη μυστηριώδη ασθένεια

Στους 153 ανέρχονται πλέον οι ατμιστές, σε 16 αμερικανικές πολιτείες, που έχουν προσβληθεί από τη μυστηριώδη αναπνευστική νόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Οι πάσχοντες είναι κυρίως έφηβοι και νεαροί ενήλικες.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του το CDC όλες οι περιπτώσεις αφορούν άτομα που έχουν ιστορικό ατμίσματος με νικοτίνη ή τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την χημική ουσία δηλαδή της ινδικής κάνναβης.

Οι Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να απαντηθεί το καίριο ερώτημα «τι προκαλεί τη μυστηριώδη ασθένεια», αποκλείοντας προς το παρόν να ευθύνεται κάποια μολυσματική νόσος.

«Το περίεργο είναι ότι μεταξύ των κρουσμάτων κανείς εκ των ασθενών δεν έχει αναφέρει χρήση ίδιου προϊόντος ή συσκευής ατμίσματος με κάποιον άλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του CDC, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν οφείλεται σε κάποια μολυσματική ουσία σε τμήμα της συσκευής ατμίσματος ή σε μείγμα που οι ατμιστές έφτιαξαν μόνοι τους στο σπίτι και το άτμισαν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασθενείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι και νεαροί ενήλικες, κατά την εισαγωγή στο νοσοκομεία είχαν δυσκολία στην αναπνοή, ενώ ανέφεραν επίσης στηθάγχη, εμετό και κόπωση.

Αυτοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση (κυρίως στην Μινεσότα, το Ιλινόις και την Καλιφόρνια) έχουν σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες και υποβάλλονται σε οξυγονοθεραπεία και μηχανική υποστήριξη των πνευμόνων. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών έχουν εδραιωμένη πνευμονική βλάβη που δεν είναι αναστρέψιμη.

Το CDC ζητά το ιατρικό προσωπικό να είναι σε εγρήγορση και να αναφέρει άμεσα στις πολιτειακές αρχές περιπτώσεις ασθενών με ύποπτα συμπτώματα. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξάλλου συλλέγει όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν τόσο για τα πρόσφατα αυτά κρούσματα της μυστηριώδης νόσου, αλλά και γενικότερα όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

«Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένα νέο προϊόν και οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία μας. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι απόρροια πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των σκοπούμενων και ακούσιων συστατικών αυτών των προϊόντων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του CDC.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Στους 153 οι ατμιστές με τη μυστηριώδη ασθένεια"

ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

Εντολή διακοπής ρεύματος σε 30.000 από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά οφειλής έχει δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των € 545 εκατ.

Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας. Η Διοίκηση της ΔΕΗ δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα. Υπογραμμίζεται ότι η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες άλλωστε υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης υπογραμμίζει: «Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους”.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές"

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων - Πάνω από €2 εκατ. η εμπορική αξία των κατασχεθέντων

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση για την πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση της παράνομης δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή, διακίνηση και εξαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Την επιχείρηση οργάνωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης από κοινού με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης Αγοράς προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής.

Συγκεκριμένα, για την πλήρη αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου, συστήθηκαν ειδικές μικτές επιχειρησιακές ομάδες ώστε να αποκαλυφθούν οι χώροι παράνομης παρασκευής τσιγάρων, η γραμμή παραγωγής και τα μηχανικά μέρη αυτής, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των πρώτων υλών για την παραγωγή - συσκευασία του τελικού προϊόντος.



Κατά την πρόοδο - εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε περιοριστεί σε δύο κύριους χώρους, που περιελάμβαναν μεγάλη αποθήκη σε περιοχή στην Βοιωτία και ελεγχόμενο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στους χώρους αυτούς τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν μηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα επεξεργασίας καπνού) και τεράστιο όγκο πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων, ενώ επίσης προέκυψε ότι είχαν εκμισθωθεί σε ονόματα μη υπαρκτών προσώπων.

Για τη μεταφορά των υλικών χρησιμοποιούσαν φορτηγά και επιβατικά οχήματα, τα οποία κινούνταν λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης και αποπροσανατολισμού, ενώ επίσης είχαν ταξινομηθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.




Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 20η Αυγούστου 2019 στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 Ι.Χ.Φ. και 7 επικαθήμενα οχήματα, 1 αυτοκίνητο, 2 περονοφόρα οχήματα (κλαρκ), 3 χειροκίνητα παλετοφόρα, 2 ηλεκτρογεννήτριες, ξηραντήρας, 30.200.000 αναπτύγματα πακέτων τσιγάρων (ετικέτες), 26.368.000 «sticks» φίλτρων τσιγάρων, 1.704 ρολά τυλίγματος τσιγάρων, 5.032 ρολά χαρτόνι, μέρους συσκευασίας πακέτου τσιγάρων διαφόρων διαμετρημάτων, 8.757 ρολά αλουμινόχαρτο, 3.803 ρολά περιτυλίγματος (ζελατίνα), 1.272 ρολά αποσφραγιστικής ταινίας πακέτου τσιγάρων, 9.060 χαρτοκιβώτια αποθήκευσης- μεταφοράς τσιγάρων, 500 πλαστικά τελάρα μεταφοράς λαθραίου καπνού, 66 πλαστικά δοχεία διαφόρων χωρητικοτήτων με κόλλα συγκόλλησης συσκευασίας τσιγάρων, 5 συσκευές τηλεφώνων, 1 ζεύγος πινακίδων βουλγαρικών Αρχών, 6.063 ρολά επιστομίου, δίκτυο χαλκοσωλήνων, 1 εργαλειοφόρο, 2 μονάδες εξαερισμού και 3 μονάδες κλιματισμού.


Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, τα κατασχεθέντα προϊόντα -εκτός από τον καπνό- αποτελούν το σύνολο των απαιτούμενων υλικών για την παρασκευή 604.000.000 στικς τσιγάρων.

Τονίζεται ότι στην περίπτωση που τα τσιγάρα είχαν διατεθεί στην αγορά οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων αντικειμένων-υλικών, υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 ημεδαπών και αλλοδαπού για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα (Λαθρεμπόριο) και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων - Πάνω από €2 εκατ. η εμπορική αξία των κατασχεθέντων"

Κατά πλειοψηφία πέρασε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. Στην επί της αρχής ψηφοφορία, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: Υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσε η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Επιφυλάξεις εξέφρασαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΚΚΕ, που έχει καταψηφίσει και την σχετική οδηγία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα και μέχρι τότε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αναμένει από τα κόμματα τις προτάσεις τους για νομοτεχνικές βελτιώσεις.

«Δεν είναι μόνο η βασική υποχρέωση της χώρας απέναντι στην ΕΕ που προφανώς έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζήτημα στην εικόνα της χώρας. Δεν είναι μόνο οι προτάσεις για τα πρόστιμα. Δεν είναι μόνο η παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υπάρχει και ένα γεγονός που κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε. Είναι η ανάγκη πραγματικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή. «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει εδώ και δύο δεκαετίες και σήμερα δεν ικανοποιεί καμία ανάγκη προστασίας», πρόσθεσε και κάλεσε τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για βελτιώσεις στο κείμενο του σχεδίου νόμου.

O κ. Τσιάρας ενημέρωσε εξάλλου τα μέλη της Επιτροπής ότι υπάρχει εντολή του πρωθυπουργού να κλείσουν εκκρεμότητες άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι για να σημειώσει: «Πρέπει να τελειώσουμε πλέον με αυτή την εικόνα της διαπόμπευσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, πρέπει να τελειώνουμε με εκκρεμότητες που αφορούν την πραγματική προστασία των προσωπικών δεδομένων και πρέπει να υπάρχει συμφωνία τουλάχιστον στα αυτονόητα». Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα κόμματα να του παραδώσουν γραπτώς συγκεκριμένες προτάσεις, εντός της ημέρας, για να υπάρχει χρόνος ώστε να ενσωματωθούν παρατηρήσεις.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά το σύνολο της κοινωνίας, την προστασία στον εργασιακό χώρο, την προστασία των ανηλίκων, είναι ένα νομοσχέδιο που ενσωματώνει το ενωσιακό στο εθνικό δίκαιο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά πλειοψηφία πέρασε από την Επιτροπή το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα"

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: Έφαγα και τους δύο, πάω στην Αστυνομία, είπε ο δράστης λίγο μετά το φονικό

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης έγινε το διπλό έγκλημα στη Χρυσούπολη της Καβάλας, όπου ένας άντρας πυροβόλησε και σκότωσε έναν γείτονά του και τη μητέρα του, για ασήμαντη αφορμή.

Όπως λέει περίοικος στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Center TV, λίγο μετά το έγκλημα, ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και σταμάτησε λίγο παρακάτω σε καφετέρια που βρίσκονταν κόσμος.

Εκεί τους είπε: «Έφαγα τους δύο, πάω στην Αστυνομία και θα γυρίσω να φάω κι εσένα»!

«Είχε πρόβλημα το παιδί. Ενοχλούσε όλες τις γυναίκες με λόγια και μορφασμούς. Και τη δικιά μου τη γυναίκα την ενόχλησε» λέει ένας κάτοικος και συνεχίζει: «Σήμερα πανικοβλήθηκαν όλοι και κρύφτηκαν μέσα στα σπίτια, μέχρι να είναι σίγουροι ότι τον πιάσανε. Αυτός παραδόθηκε ο ίδιος. Τους είπε: Τους έφαγα και τους δύο»!



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: Έφαγα και τους δύο, πάω στην Αστυνομία, είπε ο δράστης λίγο μετά το φονικό"

Οι συμβασιούχοι στους Δήμους να διεκδικήσουν την επιπλέον άδεια που δικαιούνται

Να διεκδικήσουν τις 3 μέρες άδειας κατ έτος που δικαιούνται «πέραν της κανονικής» από τις υπηρεσίες που εργάζονται, καλεί τους Συμβασιούχους Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) η Εργατική Αντεπίθεση.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, «Καθημερινά φθάνουν καταγγελίες στην ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ απο εργαζόμενους σε ορισμένους Δήμους ( και Μεγάλους ΟΤΑ?) ότι τα κατά τόπους Διευθύνσεις Καθαριότητας, όπως και γραφεία προσωπικού , κάνουν τους…ανηξερους για την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που κάποιοι παιζουν αυτό το «ρολο» όταν πρόκειται για ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν τους Συμβασιούχους και πολύ δε περισσότερο ΕΡΓΑΤΕΣ ή ΟΔΗΓΟΥΣ.

Τούς ενημερώνουμε λοιπόν, όπως έχουμε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, οτι στο Άρθρο 2 Παρ.5 της Σ.Σ.Ε ορίζεται ΡΗΤΑ οτι ΚΑΙ οι Συμβασιούχοι (Ι.Δ.Ο.Χ) οι οποίοι έχουν « ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ*» σε διάφορους υπηρεσίες (π.χ καθαριότητα) δικαιούνται «τρεις ημέρες επιπλέον άδεια» .

Επισημαίνουμε οτι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , εχουν ισχύ ΝΟΜΟΥ.

*Ο όρος απασχόληση δεν μπήκε τυχαία στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

Προς αποφυγή «παρερμηνειών» η απασχόληση εννοείται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι στον ΙΔΙΟ Δήμο, ή ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ, για να θεμελιωθεί το δικαίωμα , γιατί αλλιώς στο κείμενο θα υπήρχε άλλη διατύπωση (π.χ «συνεχόμενη προϋπηρεσία») .
Είμαστε ΕΔΩ για οποιαδήποτε καταγγελία …»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συμβασιούχοι στους Δήμους να διεκδικήσουν την επιπλέον άδεια που δικαιούνται"

Ειρωνείες Κυρίτση για το οικόπεδο στο Μάτι: Καθαρίστηκαν ξερά κλαδιά!

Με ειρωνεία αντιμετώπισε τον καθαρισμό του οικοπέδου στο Μάτι από τα επικίνδυνα για την υγεία φερτά υλικά ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

«Καθαρίστηκε ένα οικόπεδο με κλαδιά», «πήγε ο πρωθυπουργός να πάρει τα credits», ήταν μερικές μόνο από τις εκφράσεις του κυρίου Κυρίτση, που δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές και επέστρεψε στην εργασία του στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή».

«Μου έκανε κι εμένα εντύπωση ότι επί 20 λεπτά, μιλούσε ο πρωθυπουργός σε ζωντανή σύνδεση για το ότι καθαρίστηκε ένα οικόπεδο από ξερά κλαδιά, μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, πολλά συγχαρητήρια, εξαιρετικά σημαντικό», συνέχισε την ειρωνική αντιμετώπιση ο κύριος Κυρίτσης, μιλώντας στον Σκάι.

Οι ειρωνείες του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πάντως συνεχίστηκαν και στο θέμα της αποζημίωσης των φαρμάκων των εγκαυματιών από τον ΕΟΠΥΥ, όπου, αφού αρνήθηκε ότι δεν αποζημιώνονταν όλα τα φάρμακα επί ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Τώρα θα αποζημιώνονται και οι κρέμες, πάρα πολύ καλά, πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που θα δώσει και τις κρέμες»!



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειρωνείες Κυρίτση για το οικόπεδο στο Μάτι: Καθαρίστηκαν ξερά κλαδιά!"

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε σήμερα το πρωί η ΕΜΥ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πνέουν άνεμοι ισχύος 7 έως και 8 μποφόρ σε: νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.
Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 23/08 θα φτάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news