facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Με τα μέλη του ΚΑΣ να τάσσονται ομόφωνα υπέρ της εισήγησης των αρμόδιων διευθύνσεων του ΥΠΠΟΑ, έγινε αποδεκτή η αίτηση θεραπείας των ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης (αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019) σχετικά με την "Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά", Περιφέρειας Αττικής".
Συγκεκριμένα, οι αιτούντες ζήτησαν την αλλαγή δυο όρων της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης (που ακολούθησε τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ της 23ης Απριλίου 2019). Ο πρώτος αφορούσε τον ταφικό περίβολο του Ελληνικού, του οποίου έχει εγκριθεί η μεταφορά και επανατοποθέτησή του στο σημείο εύρεσής του, με την προστασία και ανάδειξή του να εξασφαλίζεται από την πρόβλεψη ικανού αδόμητου χώρου γύρω από αυτόν. Οι αιτούντες ζήτησαν ο χώρος αυτός να οριστεί στα 15 μ.. Ο δεύτερος όρος αναφερόταν στην κατάθεση προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ όλων των μελετών (αρχιτεκτονικών κ.α.) για την εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, κυρίως εκείνες που αφορούν τα υψηλά κτίρια. Ο όρος αυτός ζητήθηκε είτε να τροποποιηθεί είτε να απαλειφθεί.
Σύμφωνα με τη σημερινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, που στηρίχτηκε στις σχετικές εισηγήσεις, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έρχονται μόνο οι μελέτες που αφορούν κτίρια και εγκαταστάσεις εντός των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, ενώ σε κάθε περίπτωση θα ελέγχονται οι όψεις των κτιρίων της πρώτης γραμμής στα οικοδομικά τετράγωνα που εφάπτονται στους εν λόγω χώρους, σε ζώνη πέριξ αυτών πλάτους 20 μ. Όσον αφορά τον ταφικό περίβολο του Ελληνικού, προτάθηκαν ο αδόμητος χώρος γύρω από αυτόν να είναι 20 μ., ο δε έλεγχος των όψεων να αφορά τα κτίρια που βρίσκονται εντός της κτιριακής ενότητας τα οποία έχουν προβολή στο μνημείο.
Επίσης, συμπληρώθηκε το ταφικό μνημείο, που θα συνδεθεί με χώρο πρασίνου με τις παρακείμενες ζώνες ανάπτυξης, να βρίσκεται σε συσχετισμό με τον αρχαίο οδικό άξονα. Επιπλέον, προτάθηκε κι έγινε αποδεκτός από τα μέλη του ΚΑΣ ένας ακόμα όρος: Για τις αρχαιότητες που τυχόν ανευρεθούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου να εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Τόσο οι εισηγήτριες όσο και τα μέλη του ΚΑΣ τόνισαν ότι οι όροι που περιλαμβάνονται στην Υπουργική Απόφαση του 2019 και στο Προεδρικό Διάταγμα του 2018 παρέχουν επαρκή προστασία στις υπάρχουσες αρχαιότητες, καθώς και σε αυτές που τυχόν αποκαλυφθούν.

Επίσης, κατατέθηκε στα πρακτικά και διανεμήθηκε στα μέλη του Συμβουλίου υπόμνημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όπου μεταξύ άλλων εκφράστηκε η ευχή «η πρώτη συνεδρία αυτού του ΚΑΣ να αναγνωρίσει τη σημασία του πολιτιστικού τοπίου και ιδίως τη σημασία του περιβάλλοντος των μνημείων και του πολιτιστικού περιβάλλοντος εν γένει, ως αδιαίρετου συνόλου με την αρχιτεκτονική και αρχαιολογική κληρονομιά». Επιπλέον, κατατέθηκε η παρέμβαση της ευρείας επιτροπής υπεράσπισης του Ελληνικού. Στη συνεδρίαση παρέστησαν μέλη της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, καθώς και εκπρόσωποι των ΤΑΙΠΕΔ, Ελληνικό ΑΕ και Lamda Development
ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό"

Ryanair: Νόμιμη η απεργία των Βρετανών πιλότων αύριο και την Παρασκευή

Aδεια στους Βρετανούς πιλότους της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair να προχωρήσουν σε απεργία, την Πέμπτη και την Παρασκευή, έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απορρίπτοντας το αίτημα της εταιρείας να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις τους.

Παρά την απόφαση αυτή, οι πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν «χάρη στην άριστη δουλειά και την καλή θέληση της πλειοψηφίας των πιλότων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ryanair.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στην εκτέλεση των πτήσεων, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιων μικρών καθυστερήσεων.

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν τα μέλη της βρετανικής ένωσης πιλότων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, στις αρχές Αυγούστου, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές συνθήκες.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας θα απεργήσουν όχι μόνο στις 22 και 23 Αυγούστου αλλά και από τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Σεπτεμβρίου μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 4ης Σεπτεμβρίου.

Η Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA) ανέφερε ότι το 79,5% ψήφισε υπέρ της απεργίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ryanair: Νόμιμη η απεργία των Βρετανών πιλότων αύριο και την Παρασκευή"

Πυροσβεστική: 24 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/19:00/20-08-2019 έως Ω/19:00/21-08-2019, εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 520 πυροσβέστες, 101 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 Ε/Π καθώς και 4 PZL.Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια έχει οριοθετηθεί και είναι σε ύφεση, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις μας, καθώς και των συναρμόδιων φορέων. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 24 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Ένας τόνος χασίς σε ιστιοφόρο στην Ανατολική Μάνη

Πάνω από έναν τόνο ακατέργαστου χασίς εντόπισαν οι λιμενικοί σε ιστιοφόρο εντός του όρμου Πόρτο Κάγιο στην ανατολική Μάνη.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας τους στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου, άνδρες του λιμεναρχείου Γυθείου κατάσχεσαν 1.067 κιλά και 750 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, 42 και 28 ετών, που επέβαιναν στο υπό σημαία Delaware σκάφος «My Dream».
HELLENICCOASTGUARD

Εκεί βρέθηκαν 50 σάκοι ταξιδιού, εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί επιμελώς συσκευασμένα 637 δέματα με το χασίς.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το σκάφος.
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας τόνος χασίς σε ιστιοφόρο στην Ανατολική Μάνη"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ελαφόνησος

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε τον δήμο Ελαφονήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά στις 10 Αυγούστου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς «κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τον δήμο Ελαφονήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.08.2019 στην παραπάνω περιοχή».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Ελαφόνησος"

Σε υψηλά επίπεδα ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη - Δείτε χάρτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τις περιοχές της Ελλάδας που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς την Πέμπτη 22 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης, οι περιοχές αυτές είναι οι Αττική, Ανατολική Στερεά, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Μέτρια είναι τα επίπεδα για όλη, σχεδόν, την υπόλοιπη χώρα.

Δείτε τον σχετικό χάρτη


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε υψηλά επίπεδα ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη - Δείτε χάρτη"

Κουπόνια αντί αποδείξεων έδινε αναψυκτήριο στο Αίγιο

Σε παραλία στο Αίγιο, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν αναψυκτήριο, που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού.

Ως εκμεταλλευτής του φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης. Το κόμμα είχε δηλώσει τον χώρο ως εντευκτήριο συνάθροισης μελών, παράμετρος η οποία όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές καθόλου δεν σημαίνει πως απαλλάσσεται από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων για τα αγαθά που πωλούνται.

Δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση, δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον πιο πάνω φορέα, ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν (καφέδες, σάντουιτς, κλπ).

Διαπιστώθηκαν 933 μη εκδόσεις αποδείξεων, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολύ μικρό κόμμα το οποίο ούτε έχει ούτε είχε στο παρελθόν παρουσία στη Βουλή.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουπόνια αντί αποδείξεων έδινε αναψυκτήριο στο Αίγιο"

Παρατείνονται τα δρομολόγια του Andros Jet στη Σαμοθράκη μέχρι και την Κυριακή

Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, η δρομολόγηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού ταχύπλοου «ANDROS JET» της εταιρίας «SEAJETS» στη γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

powered by Rubicon Project
Από τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης θα καλύπτει το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της εταιρίας «Hellenic Seaways».

Τα αναλυτικά δρομολόγια του «ANDROS JET» και του «ΑΡΤΕΜΙΣ» θα ανακοινωθούν από τις διαχειρίστριες εταιρίες.

Εξάλλου, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΑΞ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τη γραμμή μέχρι και το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, για τη μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Τέλος, κανονικά εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας «Hellenic Seaways», το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» είναι ναυπήγησης 1997, έχει μήκος 89,76 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 19,2 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 748 επιβάτες και 65 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνονται τα δρομολόγια του Andros Jet στη Σαμοθράκη μέχρι και την Κυριακή"

ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα κέντρα υγείας του νομού Πρέβεζας

Γεμάτη σκιές είναι η «ακτινογραφία» των μονάδων υγείας στον νομό Πρέβεζας που διενήργησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα πέντε Κέντρα Υγείας της περιοχής λειτουργούν μόνο στο πρωινό ωράριο, παρότι τους θερινούς μήνες εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες παραθεριστές και μόνιμους κατοίκους.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, εξαιτίας της έλλειψης γιατρών λειτουργούν μόνο έως τις 3 το μεσημέρι και εφημερεύουν μέρα παρά μέρα, με αποτέλεσμα η ζωή των ασθενών να τίθεται σε κίνδυνο. Επιπλέον, επισημαίνει η Ομοσπονδία πως στα Κέντρα Υγείας λόγω έλλειψης εργαστηρίων δεν γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις ούτε ακτινογραφίες, ενώ η έλλειψη οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων επηρεάζει τις βάρδιες: τις μισές ημέρες του μήνα το μήνα τα ασθενοφόρα δεν κυκλοφορούν.

«Η κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα και να αποκαταστήσει τις δυσλειτουργίες των μονάδων υγείας της περιοχής.

Στο Κέντρο Υγείας Πάργας, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υπηρεσίες υγείας παρέχουν δύο επικουρικοί γιατροί – με τον έναν να έχει υποβάλλει παραίτηση. Το Κέντρο είναι ακέφαλο μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή. Μοιραία η λειτουργία του είναι μόνο το πρωί ενώ και οι εφημερίες του είναι τρεις φορές την εβδομάδα – Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Εργαστηριακές εξετάσεις δεν διενεργούνται στους ασθενείς και εάν χρειαστεί ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο όχημα αλλά υπάρχει μόνο ένας οδηγός.

Με ωράριο… τράπεζας λειτουργεί και το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, κάθε ημέρα έως τις 3 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης ιατρών.

Το Κέντρο Υγείας Καναλακίου εφημερεύει τις ζυγές ημέρες του μήνα. Και αυτό το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει εργαστήρια και ακτινολογικό μηχάνημα.

Στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού καταγράφονται ομοίως ελλείψεις ιατρών και τις εφημερίες τις καλύπτουν γιατροί που μετακινούνται από άλλα Κέντρα Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Υπάρχουν τρεις μόνιμοι γιατροί εκ των οποίων οι δύο είναι με άδεια αυτήν την περίοδο – χωρίς να έχει προβλεφθεί η κάλυψή τους- και ένας που απομένει πρέπει να καλύπτει και Περιφερειακό Ιατρείο. Το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει ασθενοφόρο για τυχόν διακομιδή σε νοσοκομείο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Υπολειτουργούν τα κέντρα υγείας του νομού Πρέβεζας"

Φθιώτιδα: Τα PZL «έλουσαν» αγρότη – Πέρασαν τη σκόνη για καπνό

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σε λάθος συναγερμό για πυρκαγιά κοντά στη Μενδενίτσα…
Σήκωσε σκόνη με τις εργασίες που έκανε στο χωράφι του και δέχθηκε κάμποσο νερό από τα PZL που σηκώθηκαν μετά από συναγερμό για καπνό ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και τη Μενδενίτσα!
Η παραπάνω ιστορία εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης (20/8) κοντά στο χωριό Καραβίδια Λοκρίδας.
Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, μία κυρία από τον Άγιο Χαράλαμπο ειδοποίησε ότι βλέπει καπνό στην ανωτέρω περιοχή. ‘Άμεσα δόθηκε σήμα σε ισχυρές δυνάμεις από Άγιο Κωνσταντίνο, Λαμία και Αταλάντη να κινηθούν προς το σημείο, αλλά και στα δύο PZL να επιθεωρήσουν την συγκεκριμένη περιοχή και να κάνουν ρήψη νερού σε περίπτωση που χρειαστεί.
Αν και αρχικά οι πιλότοι δεν είδαν κάτι ύποπτο, η κυρία επέμεινε στο κέντρο ότι βλέπει καπνούς με αποτέλεσμα να γίνει μία προληπτική ρίψη στο σημείο από όπου έβγαινε κάτι σαν καπνός. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η σκόνη από τον «καταστροφέα» που έφερε ο γεωργικός ελκυστήρας για να φτιάξει το χωράφι του.
Όπως εξήγησε ο ίδιος ο αγρότης στο LamiaReport, δεν είναι η πρώτη φορά που σκόνη καπνού έχει κινητοποιήσει την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις παλιότερα είχε πάλι δεχθεί ρίψεις από PZL!
«Η ατυχία είναι ότι εκείνη την ώρα είχε σταματήσει ο αέρας και είχε συγκεντρωθεί όλη η σκόνη σε ένα σημείο που ξεγέλασε την κυρία που έπαιρνε συνεχώς την πυροσβεστική και τα αεροπλάνα ενήργησαν. Η ευτυχής συγκυρία είναι ότι μόλις είχα τελειώσει το χωράφι και επιθεωρούσα από την άκρη και έτσι το πολύ νερό δεν ήρθε επάνω μου», μας λέει σχεδόν γελώντας αφού η περιπέτειά του δεν είχε κάποια συνέπεια για την υγεία του.
Ο ίδιος έδειξε κατανόηση για το λάθος, καθώς ακόμη και όταν στο σημείο έφτασε ο επικεφαλής από το πυροσβεστικό κλιμάκιο, η κυρία επέμενε στο Κέντρο ότι βλέπει καπνούς αλλά και φλόγες μπερδεύοντας πιθανότατα τους πυροσβεστικούς φάρους.
«Το σημαντικό είναι ότι πραγματικά η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Μου εξήγησαν ότι μετά και τη μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια υπάρχει αυξημένη ευαισθησία σε κάθε τι που μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για πυρκαγιά ειδικά όταν οι περιοχές είναι υψηλού κινδύνου και ενήργησαν προληπτικά», καταλήγει ο αγρότης με εξαιρετική ψυχραιμία, αλλά και πραγματική κατανόηση έναντι του έργου που επιτελούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από ξηράς και από αέρος.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Φθιώτιδα: Τα PZL «έλουσαν» αγρότη – Πέρασαν τη σκόνη για καπνό"

ΠΟΕΔΗΝ: Πρωτοφανής εκβιασμός των εργαζομένων από τον διοικητή των νοσοκομείων Βέροιας - Νάουσας

Για «πρωτοφανή εκβιασμό» των εργαζομένων εγκαλεί τον διοικητή των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία, ο διοικητής «κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους και τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και ότι έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου. Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει την ολιγωρία του διοικητή σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των χρημάτων για τους επικουρικούς εργαζόμενους αλλά και την πρωτοφανή τακτική που ακολουθεί σε βάρος των εργαζομένων.

«Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο επί πέντε χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης ουσιαστικά αποδέχονται οι συνάδελφοι να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει στον «πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και να λυθεί το ζήτημα της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των συναδέλφων».

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Πρωτοφανής εκβιασμός των εργαζομένων από τον διοικητή των νοσοκομείων Βέροιας - Νάουσας"

Αλλάζει από σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ- Τι πρέπει να γνωρίζει ο εργοδότης

Από σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» στο Έντυπο Ε6 – Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση).

Συγκεκριμένα, παύει εφεξής η υποχρέωση του εργοδότη, να συμπληρώνει στο «Έντυπο Ε6 – Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (με ή χωρίς προειδοποίηση)» το πεδίο στο οποίο θα αναφέρεται ο βάσιμος λόγος καταγγελίας της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι από τις 21 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» η νέα έκδοση του αρχείου *.xsd, που αφορά στις προδιαγραφές για μαζική καταχώρηση του εντύπου Ε6.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει από σήμερα το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ- Τι πρέπει να γνωρίζει ο εργοδότης"

«Χοντραίνει» το πράγμα με το δεξαμενόπλοιο που πάει (;) Καλαμάτα!

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya (σ.σ. ονομαζόταν Grace 1 μέχρι και την σύλληψή του) το οποίο αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ μετά τη σύλληψή του στις 4 Ιουλίου, έχει μισθωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία!

Την πληροφορία αυτή μεταδίδει σήμερα, Τετάρτη 21.08.2019, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA, δίνοντας μια ακόμη παράμετρο στο διεθνές θρίλερ στο οποίο «μπήκε» και η Ελλάδα στα ξαφνικά!

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεξαμενόπλοιο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά τη σύλληψή του, είναι ένα κορεατικής κατασκευής δεξαμενόπλοιο το οποίο ανήκει στη Ρωσία και αυτή την περίοδο έχει μισθωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία«, μετέδωσε το ILNA χωρίς να επικαλείται την πηγή του.

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την εκ νέου σύλληψη του τάνκερ με την αιτιολογία ότι συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, τους οποίους έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Ξεκάθαρος ο Βαρβιτσιώτης για το δεξαμενόπλοιο

Τι λέει η Ελλάδα για όλα αυτά, την στιγμή που στο Marine Traffic φαίνεται πως έχει δηλωθεί σαν προορισμός του τάνκερ η Καλαμάτα; Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε πως «έχουμε υποστεί πιέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές Αρχές» και ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν θέλει να επηρεαστούν οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις οποίες υπάρχει στενή σχέση συνεργασίας με αφορμή το δεξαμενόπλοιο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Ant1, σημείωσε πως υπάρχουν διμερείς επαφές, στις οποίες έχει με σαφήνεια διατυπωθεί η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το δεξαμενόπλοιο Grace 1 και το φορτίο του, «δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην διακίνηση ιρανικού πετρελαίου», γι΄ αυτό και αφέθηκε ελεύθερο από τις Αρχές του Γιβραλτάρ, ξεκαθάρισε ο κύριος Βαρβιτσιώτης.

«Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει», συνέχισε, στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για την στάση της Ελλάδας: «Εμείς δεν θα θέλαμε να διευκολύνουμε την μεταφορά του πετρελαίου προς την Συρία, σε κανένα ενδεχόμενο, δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς την Συρία».

«Καμία περίπτωση να έρθει σε ελληνικό λιμάνι το δεξαμενόπλοιο»

Όπως είπε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το εν λόγω δεξαμενόπλοιο «δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο σε όλη την χώρα. Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου», σημειώνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της χώρας μας.

«Δεν μας έχει ζητήσει τίποτα η Κυβέρνηση του Ιράν, δεν υπάρχει άλλωστε κυβερνητική εμπλοκή, είναι μια ιδιωτική επιχειρηματική κίνηση, προφανώς με την στήριξη της Τεχεράνης», είπε, αναφέροντας ότι το φορτίο που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε αλλού. Όπως τόνισε, η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επικράτηση ομαλότητας στον Περσικό Κόλπο, στον οποίο δραστηριοποιούνται πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων.

Δείτε όσα τόνισε



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χοντραίνει» το πράγμα με το δεξαμενόπλοιο που πάει (;) Καλαμάτα!"

Τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας «μπλοκάρουν» τη διαγραφή λόγω εξαγωγής!

Μπλόκο στα αυτοκίνητα που εξάγονται και οι ιδιοκτήτες τους χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας βάζει Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών την οποία κοινοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΚΥΑ για να διαγραφεί οριστικά από το ηλεκτρονικό μητρώο οχημάτων του υπουργείου Μεταφορών το όχημα που έχει εξαχθεί θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προσκομίσει στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης δεν πρέπει να έχει οφειλές από Τέλη Κυκλοφορίας για τα έτη που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του.

Πάντως, εάν για οποιαδήποτε λόγο ο ιδιοκτήτης, δεν προβεί εν τέλει στην οριστική διαγραφή του οχήματος λόγω επαναταξινόμησης και θέσει το όχημά του σε κίνηση (επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας από την Περιφέρεια), ενημερώνεται άμεσα η Δ.Ο.Υ.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κοινοποίησε η ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«Κοινοποιούμε την εν θέματι Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, που αναφέρεται σε θέματα διαγραφής οχημάτων λόγω εξαγωγής/επαναταξινόμησης τους σε άλλη χώρα, που εκδόθηκε κατ΄εξουσιοδότηση των διατάξεων της υποπαρ. Δ4 του άρθρου τρίτου του ν. 4254/2014 (Α΄85), για ενημέρωσή σας και παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διαλαμβανομένων σε αυτή:

Στις περιπτώσεις διαγραφής οχήματος λόγω επαναταξινόμησής του σε άλλο Κ-Μ της ΕΕ ή ΕΟΧ ή Τρίτη χώρα (είτε με προηγούμενη παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια για τη διαγραφή Περιφέρεια είτε χωρίς παράδοση αυτών), απαιτείται βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του ιδιοκτήτη ή κατόχου.

Προκειμένου να χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος δεν πρέπει να έχει οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για τα έτη που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του και μέχρι την ημερομηνία επαναταξινόμησης του οχήματος στο άλλο κράτος (ημερομηνία χορήγησης νέας άδειας κυκλοφορίας) στις περιπτώσεις που δεν έχουν παραδοθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας κατά τη διαγραφή, με τη διακριτή διαγραφή στο σώμα της βεβαίωσης της επιλογής «εξαγωγή».

Στην περίπτωση διαγραφής οχήματος λόγω επαναταξινόμησης με προηγούμενη παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια για τη διαγραφή Περιφέρεια, για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας της διαγραφής λόγω εξαγωγής, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος δεν πρέπει να έχει οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για τα έτη που το όχημα βρισκόταν στην κατοχή του, το οποίο αποδεικνύεται με την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας που κατατίθεται μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην περ. ii) της παρ. 1 και στην περ. ii ) της παρ. 2 της εν λόγω Κ.Υ.Α., με τη διακριτή διαγραφή στο σώμα της βεβαίωσης της επιλογής «επαναταξινόμηση» .

Στην περίπτωση που τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, άδεια και πινακίδες, παραδίδονται στην αρμόδια Περιφέρεια προκειμένου το όχημα να εξαχθεί, και για τις περιπτώσεις που το έτος εξαγωγής διαφέρει από το έτος της κατάθεσης των στοιχείων κυκλοφορίας στην Περιφέρεια (πχ. η διαδικασία εξαγωγής ξεκινά στο τέλος του έτους αλλά η εξαγωγή του οχήματος πραγματοποιείται το νέο έτος), και δεδομένου ότι το όχημα δεν δύναται να κυκλοφορεί χωρίς τα εν λόγω στοιχεία, γίνεται δεκτό ότι το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία και δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, από την ημερομηνία παράδοσης των στοιχείων κυκλοφορίας στην Περιφέρεια.

Για τις περιπτώσεις οχημάτων που είναι σε ακινησία στην Δ.Ο.Υ., τα στοιχεία κυκλοφορίας διαβιβάζονται υπηρεσιακά από τη Δ.Ο.Υ. στην αρμόδια για τη διαγραφή Περιφερειακή Δ/νση κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου. Στις περιπτώσεις αυτές, δεν αίρεται η ακινησία.

Τέλος, εάν για οποιαδήποτε λόγο ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, δεν προβεί εν τέλει στην οριστική διαγραφή του οχήματος λόγω επαναταξινόμησης και θέσει το όχημά του σε κίνηση (επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας από την Περιφέρεια), ενημερώνεται άμεσα η Δ.Ο.Υ.

Με νεότερη εγκύκλιο θα δοθούν τυχόν αναλυτικότερες οδηγίες.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρακαλείται να ενημερώσει τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Μεταφορών για το περιεχόμενο της παρούσας.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ

Γεώργιος Πιτσιλής»

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας «μπλοκάρουν» τη διαγραφή λόγω εξαγωγής!"

ΠΟΑΣΥ: Άκυρο & Αντισυνταγματικό το Μισθολόγιο του ν.4472/2017 – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
Δημοσιεύθηκε η απόφαση 852/2019 της διευρυμένης – 7μελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίνεται άκυρη, λόγω αντισυνταγματικότητας, η Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ, που εφαρμόζει τις διατάξεις του ν. 4472/2017, για το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας από την 01-01-2017 μέχρι και σήμερα.
Με την απόφασή του, το Τμήμα του Δικαστηρίου παραπέμπει, λόγω μείζονος σπουδαιότητας των γενικότερης σημασίας ζητημάτων και της προβαλλόμενης αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για αμετάκλητη κρίση.
Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις θέσεις και τις απόψεις του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, κατά το χρόνο κατάθεσής του στη Βουλή των Ελλήνων, τόσο εντός με την ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ στη Βουλή την 16-05-2017, όσο και εκτός αυτής με την υπ’ αρίθ. 500/1/26 από 14-05-2017 ανακοίνωσή μας, ενώ επαληθεύει και τη μέχρι τώρα στάση του συνδικαλιστικού μας κινήματος για ένα μισθολόγιο δίκαιο, συνταγματικά ανεκτό και ανάλογο της επικινδυνότητας του λειτουργήματός μας.  
Επίσης, η απόφαση δημοσιεύθηκε ύστερα από προσφυγή στη Δικαιοσύνη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., κατά της προσπάθειας της προηγούμενης Κυβέρνησης να νομοθετήσει για το μισθολόγιο των ενστόλων, για 3η συνολικά φορά, μέσα στην «μνημονιακή περίοδο». Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο όμως αποφαίνεται: «Το  μισθολόγιο ούτε τώρα είναι συνταγματικό»!
Τις Ομοσπονδίες Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Π.Ο.ΑΞΙ.Α. εκπροσώπησαν στο Δικαστήριο, αλλά και σε όλη τη νομική διαδικασία, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών Χαράλαμπος ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ και Ρήγας ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ, αντίστοιχα.
Με τη βοήθεια του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας μας, «αποκρυπτογραφούμε» τα σημαντικότερα σημεία της ούτως ή άλλως θεμελιώδους αυτής απόφασης:
-Η προσβαλλόμενη Υπουργική Απόφαση δεν απέκτησε νόμιμη υπόσταση, επειδή δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Το δικαστήριο όμως προχώρησε στην εξέτασή της, λόγω σπουδαιότητας των τιθέμενων ζητημάτων (σκ. 4).
-Εξαιρετικά λεπτομερής και εύστοχη ιστορική αναδρομή, όχι μόνο των Υ.Α. και των νόμων που ρύθμιζαν τα προηγούμενα μισθολόγια και των αποφάσεων του ΣτΕ που τις ακύρωναν ως αντισυνταγματικές, αλλά και των Πρακτικών του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ.
-Αναφορά στον περιορισμό των ειδικών μισθολογίων από 20 σε 7 και στην απόπειρα εξορθολογισμού τους, με συγχώνευση και κατάργηση επιδομάτων.
-Ιδιαίτερη σκέψη και αποδοχή του λόγου ακύρωσης, που αφορά στην λεγόμενη «προσωπική διαφορά» του άρθρου 155 του νόμου.
-Επιβολή αυξημένης υποχρέωσης  τεκμηρίωσης της επιλογής του νομοθέτη να θεσπίζει νέο μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας, ενόψει του γεγονότος ότι η όποια μείωση αντανακλά την λειτουργία ευαίσθητων τομέων της κρατικής δράσης και των κριτηρίων που θέτουν οι αποφάσεις του ΣτΕ.
-Χαρακτηρισμός των καθηκόντων του συνόλου των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας ως «ιδιαίτερης επικινδυνότητας», η οποία συνεπάγεται κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας, διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή, περιορισμούς ατομικών δικαιωμάτων, πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους.  (σκ. 21). 
-Με τις διατάξεις του Νόμου, θίγεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης και ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών των ΣΑ, που αντίκεινται στις αντίστοιχες συνταγματικές αρχές (σκ.21).
-Η προσβαλλόμενη Υπουργική Απόφαση δεν διαλαμβάνει επαρκή τεκμηρίωση, ούτε εκτίμηση δημοσιονομικού οφέλους, ούτε ακόμα εάν το όποιο τέτοιο, μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα ισοδύναμα με μικρότερο κόστος για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, μέτρα!
-Τέλος, η αναδρομική κατίσχυση των διατάξεων του ν. 4472/2017, δηλαδή από 01-01-2017 έως και 19-05-2017 (ημερομηνία δημοσίευσής του) συνιστά παραβίαση της υποχρέωσης συμμόρφωσης προς τις προηγούμενες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και είναι και για το λόγο αυτό αντισυνταγματικές. 
«Δεν είναι πλέον ζήτημα μερικών ευρώ παραπάνω ή παρακάτω, με την στενά οικονομική έννοια. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης της προσφοράς και της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος του Έλληνα Αστυνομικού προς το κοινωνικό σύνολο και το οργανωμένο κράτος. Τη ζωή και τις θυσίες των συναδέλφων μας και τις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες άσκησης του λειτουργήματός μας δεν θα τις χαρίσουμε σε καμία πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ευχαριστώντας δημόσια τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ για τους, για ακόμα μία φορά, άψογους νομικούς χειρισμούς του.
 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΑΣΥ: Άκυρο & Αντισυνταγματικό το Μισθολόγιο του ν.4472/2017 – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ"

ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% στους συνεπείς πληρωτές

Την κατάργηση της έκπτωσης 10% στους συνεπείς πληρωτές της ΔΕΗ, εξετάζουν οι αρμόδιοι, καθώς το ώφελος από μια τέτοια κίνηση θεωρείται πολύ σημαντικό ως προς την διάσωση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν αποκλείεται το μπόνους της έκπτωσης αυτής που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να «ψαλιδιστεί».

Υπολογίζεται πως το ώφελος για την ΔΕΗ θα είναι έως και 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Κεντρικός στόχος της νέας τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας είναι η τελική αξία του λογαριασμού (ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) να μη μεταβληθεί, παρά τις όποιες μεταβολές αποφασιστούν στις τιμές της κιλοβατώρας, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας πως στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση 10% στους συνεπείς πληρωτές"

«Φωτιά» ο Πομπέο για το δεξαμενόπλοιο! «Όποιος το αγγίξει θα υποστεί κυρώσεις»!

Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1, κρατήθηκε για αρκετές εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ και βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης. Πλέον, μετά το Γιβραλτάρ έχει δηλώσει προορισμό την Μεσσηνία και συγκεκριμένα την Καλαμάτα.

Χαμός με το δεξαμενόπλοιο

Η Δύση είναι… στα κάγκελα και υποστηρίζει πως το δεξαμενόπλοιο μετέφερε πετρέλαιο στην Συρία, με την χώρα μας να βρίσκεται από το… πουθενά στο επίκεντρο ενός «σκληρού» διπλωματικού θρίλερ, κάτι που ενδέχεται να έχει συνέπειες και για την Ελλάδα.

Αυτές… υπενθύμισε με ξεκάθαρο και ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το Adrian Darya 1 — το πρώην Grace 1 — αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα…

Οι κυρώσεις για τυχόν… βοήθεια στο δεξαμενόπλοιο

«Μεταφέραμε την ισχυρή θέση μας ως προς το θέμα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και σε όλα τα λιμάνια στη Μεσόγειο που πρέπει να προειδοποιηθούν για να μη διευκολύνουν αυτό το τάνκερ», τόνισε χαρακτηριστικά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με όσα μετέδιδε χθες και η Wall Street Journal.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουν εταιρείες και ναυτικοί ότι τυχόν προσπάθειες παροχής βοήθειας σ’ αυτό το τάνκερ μπορεί να εκληφθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση (Foreign Terrorist Organization), κάτι που έχει και πιθανώς ποινικές συνέπειες».

Η WSJ σχολιάζει πως οι συνέπειες αυτές απειλούν τους παραβάτες και περιλαμβάνουν από φυλάκιση και πρόστιμα, μέχρι και ανάκληση βίζας από μέλη πληρωμάτων!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Φωτιά» ο Πομπέο για το δεξαμενόπλοιο! «Όποιος το αγγίξει θα υποστεί κυρώσεις»!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news