facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία για τις παρανομίες του «Γιαβούζ»

Για πρώτη φορά βγάζουν το διπλωματικό λεκτικό οι ΗΠΑ και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για τους λεονταρισμούς στην Κυπριακή ΑΟΖ.

''Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου ''Γιαβούζ'', το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή.Παροτρύνουμε τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες και να απομακρύνουν το ''Γιαβούζ'' από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας'', αναφέρει το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Στο Προεδρικό η τοποθέτηση των Αμερικανών έφερε χαμόγελα ικανοποίησης.

''Μας ενισχύει σίγουρα η επισήμανση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι μόνο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εξουσία να αποφασίζει για γεωτρητικές εργασίες'', ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Οι Αμερικανοί δεν αφήνουν καμία σκιά τόσο στα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ όσο και στο ποιος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις.

''Μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων'', σημειώνουν.

Οι Τούρκοι, προς το παρόν, δεν αισθάνονται καμία πίεση από τις λεκτικές αναφορές ή τα χλιαρά μέτρα των Βρυξελλών. Το Γιαβούζ συνεχίζει την πορεία του, οι Τούρκοι στέλνουν και το Ορούτς Ρέις και αγοράζουν συνεχώς υποστηρικτικά πλοία.

''Φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η διεθνής κοινότητα, με αυτή την τοποθέτηση των ΗΠΑ, αποδοκιμάζει και είναι αντίθετη με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την αποσταθεροποιητική δράση που έχει αναλάβει'', πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό συνεχίζεται η χαρτογράφηση των θέσεων που θα ανάψουν το πράσινο φως για διαπραγματεύσεις. Η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Λουτ - Αναστασιάδη κινήθηκε πάνω σε αυτή την βάση και πλέον σε 15 μέρες περίπου θα διαφανεί με την παρουσία της κ. Λουτ πως θα πάμε στην τριμερή της Νέας Υόρκης.



sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ σε Τουρκία για τις παρανομίες του «Γιαβούζ»"

Βασίλης Κικίλιας: «Κανένας αλλοδαπός δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες ΕΣΥ χωρίς να πληρώνει»

Με νέα εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας καθιερώνει σύστημα καταγραφής και είσπραξης νοσηλίων από Ευρωπαϊους και επισκέπτες τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας και χρησιμοποιούν υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ.

Σύστημα καταγραφής με στόχο την είσπραξη νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ προωθεί το υπουργείο Υγείας. "Ούτε ένα ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων χαμένο", τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος για την είσπραξη νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ

Σε σχετική εγκύκλιο που απεστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) αναφέρεται ότι "όλες οι δημόσιες δομές της χώρας που χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών χωρών, οι οποίες καθίστανται ιατρικώς αναγκαίες ή επείγουσες κατά τη διαμονή αυτών στην Ελλάδα", θα πρέπει να ακολουθούν τις κάτωθι διαδικασίες:

- Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών με χρήση εντύπου Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) ή Πιστοποιητικού Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ), οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να πραγματοποιούν φόρτωση της σαρωμένης εικόνας του εντύπου σε αρχείο acrobat reader (.pdf), και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την ημερομηνία χορήγησης της παροχής, προκειμένου να διασφαλισθεί η έγκαιρη αναζήτηση της δαπάνης από τους αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς Φορείς.
- Στις περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους Ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι κατά τη στιγμή της χορήγησης της παροχής δεν φέρουν μαζί τους το κατάλληλο έντυπο δικαίωμα (ΕΚΑΑ) και εφόσον δεν προλαβαίνουν να προσκομίσουν εγκαίρως ΠΠΑ (σε περίπτωση νοσηλείας) οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες και να χορηγούν ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα παραστατικά στον ασφαλισμένο, προκειμένου ο δεύτερος να τα υποβάλει στον ασφαλιστικό του Φορέα για αποζημίωση όταν επιστρέψει στη χώρα του.

- Εφόσον χορηγούν παροχές ασθενείας σε είδος σε μη άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες ή Ελληνικής καταγωγής ομογενείς, σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιπών τρίτων χωρών, οι οποίοι διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, καθώς και στα μέλη των οικογενειών αυτών, οφείλουν να υποβάλουν τις δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ.

- Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Κικίλιας: «Κανένας αλλοδαπός δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες ΕΣΥ χωρίς να πληρώνει»"

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού κατήγγειλαν «περιστατικό αστυνομοκρατίας»

Μία νέα καταγγελία για «περιστατικό αστυνομοκρατίας» μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο γίνεται από εργαζόμενους. Μετά το συμβάν που έλαβε χώρα στο Θριάσιο και το οποίο κατήγγειλε αρμοδίως η εφημερεύουσα ψυχίατρος, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ) ενημερώνει τους υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για ένα «πρωτοφανές» όπως το χαρακτηρίζει «περιστατικό αυθαιρεσίας κι αστυνομοκρατίας».

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, το συμβάν καταγράφηκε στο Παθολογικό Τμήμα του νοσοκομείου κατά τις πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής. Η περιγραφή των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Σωματείο, μόνο προβληματισμό γεννούν για το πώς αντιλαμβάνονται οι – κουρασμένοι και εξαντλημένοι συνήθως από τις αναμονές στα νοσοκομεία- πολίτες, είτε οι ασθενείς είτε οι οικείοι τους το λειτούργημα του γιατρού αλλά και τη δική τους θέση μέσα στο σύστημα δημόσιας υγείας.

«Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, όπως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος. Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του. Ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της» αναφέρει το Σωματείο.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής «το θέμα εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα».

Το Σωματείο του Ευαγγελισμού διατυπώνει την ανησυχία του επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Αναφέρει ότι παλαιότερα είχαν κληθεί ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό με αφορμή τη διαμαρτυρία των εργαζομένων ότι εγιανιάζονται νέα χειρουργεία αλλά χωρίς προσωπικό καθώς και τη μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο.

«Ως υγειονομικοί είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δικό μας καθήκον απέναντι στους ασθενείς μας και παράλληλα, θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία» αναφέρει το Σωματείο, καταδικάζοντας «οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και «κοινωνικού αυτοματισμού»».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού κατήγγειλαν «περιστατικό αστυνομοκρατίας»"

Χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσε το ΣΔΟΕ

Μεγάλη επιτυχία για τον ΣΔΟΕ που κατάφερε να πετύχει ένα μεγάλο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών προϊόντων.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική το ΣΔΟΕ κατάφερε να κατασχέσει χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” ενώ μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, υπήρχαν απομιμήσεις πολυτελών ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιρειών διεθνώς- όπως ROLEX, HUBLOT, PATEK PHILIPPE κ.λπ.-, κάρτες εγγυήσεων καλής λειτουργίας και κουτιά συσκευασίας των ρολογιών αυτών, καθώς και περισσότεροι από 180.000 αναπτήρες, με το σήμα κυρίως της γνωστής εταιρείας BIC.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 Αυγούστου κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προέρχονταν από την Κίνα, ενώ ως υποτιθέμενος τελικός προορισμός τού εμπορευματοκιβωτίου δηλώνονταν επιχείρηση στην Αλβανία.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη: 29.720 ρολόγια, 1.630 κουτιά ρολογιών, 1.100 σακούλες συσκευασίας, 550 κάρτες εγγύησης και 180.600 αναπτήρες.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων, υπολογίζεται σε πολλά εκατ. ευρώ. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και θα καταστραφούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού” κατάσχεσε το ΣΔΟΕ"

Υπεγράφη η εγκύκλιος για το ανώτατο όριο σύνταξης

Υπεγράφη σήμερα η εγκύκλιος με την οποία θεσπίζεται ανώτατο όριο στο συνολικό ακαθάριστο ποσό κάθε μηνιαίας κύριας σύνταξης ή περισσοτέρων της μιας συντάξεων λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου που χορηγούνται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ως ανώτατο όριο μηνιαίας κύριας σύνταξης ή συντάξεων ορίζεται το ακαθάριστο ποσό που αντιστοιχεί στο δωδεκαπλάσιο της πλήρους εθνικής σύνταξης της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν.4387/2016 που αντιστοιχεί σε είκοσι χρόνια ασφάλισης, όπως το ποσό αυτής ισχύει κάθε φορά. Το ανώτατο όριο κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού ανέρχεται σε 4.608 € (= 12 * 384).

Επί του ακαθάριστου ποσού των 4.608,00 €, εφαρμόζεται αρχικώς η κράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) υπέρ ΑΚΑΓΕ – όπου αυτή επιβάλλεται – και η οποία ΕΑΣ αντιστοιχεί στο ποσό αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν.3863/2010, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 10 του αρθ. 44 του ν. 3986/2011 καθώς και η κράτηση της παρ. 11 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011. Δηλαδή: 4.608 * 14% = 645,12 €.

Στη συνέχεια στο εναπομείναν ποσό της σύνταξης μετά την αφαίρεση της ΕΑΣ παρακρατείται η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης ύψους 6% (άρθ. 44 του ν. 4387/2016). Δηλαδή: 4.608 – 645,12 = 3.962,88 €. 3.962,88 * 6% = 237,77 €.

Συνεπώς, το καθαρό προ φόρου ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 3.725,11 €.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: Αυτό που δεν έκαναν τρία ολόκληρα χρόνια δηλώνοντας ότι δεν πρόλαβαν, το έκανε η σημερινή κυβέρνηση μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, δείχνοντας αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα. Μετά τη νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες με την οποία βάλαμε οροφή (πλαφόν) στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την οποία ας σημειωθεί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ , ακολουθεί η σημερινή εγκύκλιος που καθιερώνει πλέον με όρους αναδιανομής , ανταποδοτικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης το νέο πλαίσιο προσδιορισμού του ύψους των συντάξεων. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προς όφελος των ανέργων, των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να επουλώσουμε τις ανοιχτές πληγές που μας άφησε βαριά κληρονομιά η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Εργασίας».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η εγκύκλιος για το ανώτατο όριο σύνταξης"

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβάτες

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, οδηγώντας στον θάνατο τον έλληνα χειριστή του καθώς και τους δύο άλλους ρώσους επιβάτες. Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί μπλακ άουτ στο νησί.  Τις τρεις σορούς εντόπισε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών λίγο μετά τις 17:30

"Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα" ανέφερε σε περιγραφή του αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ. "Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα", συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος "βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμενικό".

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ενώ, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Γρίφος τα αίτια της τραγωδίας

Το ελικόπτερο φέρεται να απογειώθηκε στις 15:40 και έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοποννησο και τον Πόρο. Μετά την πρόσκρουση στα καλώδια ακολούθησε έκρηξη και τελικά η πτώση του ελικοπτέρου στο νερό.

Tην ίδια στιγμή, απροσδιόριστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν το ελικόπτερο στην πρόσκρουση με καλώδια της ΔΕΗ και έτσι στην τραγωδία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο χειριστής του ελικοπτέρου φέρεται να ήταν ιδιαίτερα έμπειρος. 

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το Κρανίδι με ενδιάμεση στάση στο Γαλατά, προκειμένου να παραλάβει ένα άτομο και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο χρησιμοποείτο για εκμισθώσεις για εμπορική χρήση, ενώ ήταν τύπου ήταν τύπου Agusta Α-109. 

ΥΠΑ: Το χρονικό του δυστυχήματος 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης, προερχόμενο από Κρανίδι με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει δύο επιβάτες έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό του.

Συγκεκριμένα στις 15:32 τοπική ώρα ο πιλότος του ελικοπτέρου επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά, μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Η ΥΠΑ από την στιγμή που δεν είχε επικοινωνία με το πτητικό μέσο ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης καθώς και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δίνοντας το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου για να προχωρήσουν τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων.

Το πολίτικο ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly η όποια εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων. Η Υπηρεσία μας θα αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Για το αεροπορικό δυστύχημα εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των επιβαινόντων και του πιλότου.

Το πρωί της Τετάρτης θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες προκειμένου να μην διαταραχθεί η ζωή στον Πόρο, λόγω της βλάβης στα καλώδια της ΔΕΗ, από την πτώση του ελικοπτέρου, η οποία δεν αναμένεται να επιδιορθωθεί το βραδυ της Τρίτης.

Ωστόσο, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.
Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί












thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβάτες"

«Sea Jets»: Τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη την Τετάρτη

Δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη θα εκτελέσει αύριο, Τετάρτη, η «Sea Jets».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων, το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοό της «Andros Jet» θα αναχωρήσει από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00 και από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00.

Η «Sea Jets» δηλώνει ότι, σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και θα γνωστοποιεί 24 ώρες πριν τα νέα δρομολόγια, με πρόθεσή της να παραμείνουν τα συγκεκριμένα ωράρια δρομολογίων προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Sea Jets»: Τέσσερα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη την Τετάρτη"

«Αποφυλακίστηκα με το νόμο Παρασκευόπουλου» ομολογεί ο Κερκυραίος που βίαζε τουρίστριες

Τον Νοέμβριο του 2018 και χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Ασπιώτης, το «τέρας της Κάβου» κατά τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς το 2010 είχε βιάσει Βρετανίδες στην Κέρκυρα.

Ο Ασπιώτης είχε καταδικαστεί το 2012 και του είχε επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή για βιαστή, συνολικά 53 χρόνια, για τρεις βιασμούς, και το 2018 αφέθηκε ελεύθερος χάρη στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δηλώνει ο ίδιος στο Corfutvnews.gr.

Ο ίδιος επιμένει ότι έχει κάνει μόνο δύο βιασμούς και όχι και τρίτο, όπως έκρινε το δικαστήριο, λέγοντας ότι «έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές».

Όσον αφορά τη συνέντευξη στην εφημερίδα Express η οποία έφερε στη δημοσιότητα την είδηση της αποφυλάκισής του, ο Δημήτρης Ασπιώτης υποστηρίζει ότι δεν την έδωσε τετ α τετ στον δημοσιογράφο αλλά μέσω ενός φίλου του με τον οποίο μιλούσε στο messenger και ο οποίος του μετέφερε τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfutvnews:

Ασπιώτης:« Δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη τετ α τετ. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν δημοσιογράφο και το διαψεύδω. Μπορείτε να μάθετε την συγκεκριμένη ημερομηνία που ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ότι έδωσα συνέντευξη; Έχω στοιχεία ότι ήμουν με ανθρώπους που με γνωρίζουν καλά και με την κοπέλα μου. Απλά μιλούσα στο messenger με έναν φίλο και μου είπε ότι στο μαγαζί είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος θέλει να ρωτήσει κάποια πράγματα. Και έκανε ερωτήσεις στον φίλο μου. Εγώ αγγλικά μιλάω, αλλά δεν ξέρω ούτε να διαβάζω, ούτε να γράφω».

Δημοσιογράφος: Πότε αποφυλακιστήκατε;

Ασπιώτης: 15 Νοεμβρίου του 2018 με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Με κατηγορούσαν για 3 βιασμούς, εγώ παραδέχτηκα τους 2, αλλά αρνήθηκα τον τρίτο γιατί δεν τον έκανα και με καταδίκασαν σε 48 χρόνια φυλακή. Έκανα τα 15 και βγήκα με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Ήμουν στις φυλακές Γρεβενών, Ιωαννίνων και αλλού.

Δημοσιογράφος: Τα θύματα, οι γυναίκες που βίασες, ήταν Βρετανίδες;

Ασπιώτης: Δεν το γνώριζα, απ’ ότι μου είπαν μετά η μια ήταν κόρη κάποιου Πρέσβη και η άλλη νομίζω ήταν Αγγλίδα. Η μια ήταν περίπου 22 ετών και η άλλη κοπέλα γύρω στα 40. Άλλο βιασμό δεν παραδέχομαι, γιατί δεν τον έχω κάνει. Αν τον είχα κάνει θα το παραδεχόμουν. Έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Ζω στον Κάβο και δεν μπορώ να φύγω από εδώ. Δεν μου δίνει κανείς δουλειά, πεινάω, έχω χτυπήσει πόρτες, αλλά τίποτα. Ζω με την κοπέλα μου και αυτή με βοηθά. Παρουσιάζομαι στο Α.Τ. κάθε 1η και 16 κάθε μήνα. Η κοπέλα μου με συντηρεί. Δεν πρέπει να φοβάται κανένας. Έπινα ναρκωτικά και βαριά μάλιστα και τα έχω κόψει. Κανένα τσιγάρο (χασίς), είμαι ειλικρινής, κανένα ποτάκι μόνο και δεν κάνω τίποτε άλλο, δεν πρέπει να με φοβάται κανείς. Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένεια μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο».




corfutvnews


Διαβάστε Περισσότερα » "«Αποφυλακίστηκα με το νόμο Παρασκευόπουλου» ομολογεί ο Κερκυραίος που βίαζε τουρίστριες"

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τετάρτη - Δείτε χάρτη

Για υψηλό κίνδυνο (επίπεδο 3) εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο, Τετάρτη 21 Αυγούστου, σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών και το Πυροσβεστικό σώμα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.




Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τετάρτη - Δείτε χάρτη"

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον Πολάκη

Το διορισμένο από τον Παύλο Πολάκη ΔΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, το οποίο παραμένει στον Οργανισμό, αποφάσισε να πληρώσει (με χρήματα από το κρατικό προυπολογισμό) τα δικαστικά έξοδα του πρώην αναπληρωτή Υγείας και των μετακλητών υπαλλήλων του πολιτικού του γραφείου για κακουργηματική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος τους στην ελληνική δικαιοσύνη. Την σκανδαλώδη απόφαση την έλαβε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) 10 ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου!

Όλοι θυμόμαστε την πολύκροτη υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει το 2016 ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κώστας Τζαβάρας κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σχετικά με το διαγωνισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για πρόσληψη 500 ατόμων- 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών, όπως αυτές προβλέπονταν στην υπ’ αριθ. πρωτ. 253/9-2-2016 προκήρυξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Η μήνυση αφορούσε “την υπεξαγωγή, με εντολή Πολάκη, του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800 πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων!), από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, αλλά και την αποστολή κατόπιν παράνομης επεξεργασίας τους από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς και επιστημονικούς συμβούλους του πολιτικού του γραφείου έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ”.

Να σημειωθεί ότι η κακουργηματική ποινική δικογραφία Ω 2016/105 που σχηματίστηκε δυνάμει της μηνυτήριας αναφοράς του Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Τζαβάρα εις βάρος του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, έχει από καιρού διαβιβαστεί και στην Βουλή, ως προς το σκέλος που αφορά τον Παύλο Πολάκη σε επίπεδο ηθικής αυτουργίας και δεν έγινε τότε άρση της Βουλευτικής του ασυλίας, ενώ εδώ και 2 χρόνια έχει ήδη ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινική δίωξη κακουργηματικού βαθμού στο πλαίσιο της ίδιας δικογραφίας στους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους του Πολιτικού του Γραφείου για τις ανωτέρω πράξεις.

Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι:

Α) Ενώ περατώνεται και η Τακτική Ανάκριση από ανακριτή του ν. 4022/ 2011 κατόπιν της προαναφερθείσας άσκησης από την Εισαγγελία Διαφθοράς κακουργηματικών ποινικών διώξεων, στις 18 Ιουλίου 2019, -δηλαδή μετά τις εκλογές, μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αλλά και μετά την παραίτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και την ανάληψη των καθηκόντων Προέδρου ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τον επίσης διορισμένο από τον Παύλο Πολάκη αντιπρόεδρο Αγάπιο Τερζίδη- κατά την 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (νυν ΕΟΔΥΥ) ο Αγάπιος Τερζίδης, εξουσιοδοτήθηκε από τα υπόλοιπα επίσης διορισμένα από τον Παύλο Πολάκη μέλη ΔΣ κκ Αλκιβιάδη Βατόπουλο, Ουρανία Δαφνή, Αθηνά Φαραζή και Δημήτριο Κουντουρά, όπως αναθέσει εν λευκώ σε δικηγορικό γραφείο την υπόθεση του Παύλου Πολάκη και των ποινικά διωκόμενων μετακλητών του υπαλλήλων(!), προκειμένου να διευθετηθούν, όπως λέει η απόφαση ΔΣ, όλες οι εκκρεμότητες και μάλιστα με ότι αμοιβή κρίνει(!) δηλαδή χωρίς περιορισμό στην δαπάνη!



Με λίγα λόγια σήμερα το Υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε ο διορισμένος από τον Παύλο Πολάκη αντιπρόεδρος Αγάπιος Τερζίδης -προφανώς εν κρυπτώ από το υπουργείο- να πληρώνει χωρίς οροφή δαπάνης τα δικαστικά έξοδα υπεράσπισης του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών υπαλλήλων του, φροντίζοντας παράλληλα να διευθετήσει κατά το δοκούν την υπόθεση!

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Το ΚΕΕΛΠΝΟ στη.. διάθεση και στην... υπηρεσία του Πολάκη! Με απόφασή του στις 18/7/2019 θα πληρώσει δικηγόρο για (κακουργηματική) υπόθεση του Πολάκη και των ποινικά διωκόμενων μετακλητών του υπαλλήλων!
Ο αντιπρόεδρος του ΚEΕΛΠΝΟ, Αγάπιος Τερζίδης

Η ανωτέρω απίστευτα σκανδαλώδης απόφαση πληρωμής από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δικηγορικών γραφείων για λογαριασμό των κατηγορουμένων για κακουργήματα μετακλητών υπαλλήλων του Παύλου Πολάκη, λήφθηκε -όπως προκύπτει από το διατακτικό της ίδιας της απόφασης του ΔΣ- κατόπιν εισήγησης του επίσης διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη μέλους ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, Αθηνά Φαραζή- δικηγόρου, η οποία ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές με το Νάσο Ηλιόπουλο.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι η υπόθεση αυτή των παρανόμων ενεργειών του Παύλου Πολάκη και των μετακλητών του είχε στοιχίσει την άνοιξη του 2016 στον τότε Πρόεδρο ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θανάση Γιαννόπουλο – επίσης διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ- την αποπομπή του, καθώς ο Θανάσης Γιαννόπουλος αρνήθηκε τότε να υπογράψει τις 500 παράνομες προσλήψεις που ήταν, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, “προϊόν κακουργηματικών αδικημάτων, δηλαδή υπεξαγωγής των χιλιάδων πρωτότυπων φακέλων υποψηφίων της υπ’ αριθ. πρωτ. 253/9-2-2016 προκήρυξης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ από τον Παύλο Πολάκη, παράνομης επεξεργασίας και αποστολής έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων” και πάλι από τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς υπαλλήλους του. Έτσι τότε αποπέμθηκε ο Θανάσης Γιαννόπουλος και διορίσθηκε ως πρόεδρος ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ενώ παράλληλα διορίστηκαν και τα νέα μέλη ΔΣ, τα οποία ήταν στην κυριολεξία κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως (1) η σύζυγος του Αλέκου Φλαμπουράρη Ευσταθία Πανοτοπούλου, (2) η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές με το Νάσο Ηλιόπουλο Αθηνά Φαραζή, (3) ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΠΙΣ Δημήτριος Βαρνάβας, (4) ο εκλεκτός του Παύλου Πολάκη Αγάπιος Τερζίδης ο οποίος είναι και ο Υπεύθυνος και Συντονιστής του αμαρτωλού προγράμματος PHILOS, (5) η εκλεκτή του Παύλου Πολάκη υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας Μαρία Μιχάκου την οποία ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης αναβάθμισε εν μία νυκτί σε Διευθύντρια στο Υπουργείο Υγείας και η οποία το βράδυ των ευρωεκλογών φωτογραφήθηκε “κλαίουσα” στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Σήμερα δε είναι πλέον φανερό ότι ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος ξηλώθηκε τότε όχι μόνο για να γίνουν τελικά οι προσλήψεις του Παύλου Πολάκη, αλλά και προκειμένου να συγκαλυφθούν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις του, καθώς έχει σχηματιστεί από το 2016 και άλλη ποινική δικογραφία σχετική με τις ανωτέρω 500 παράνομες προσλήψεις του. Συγκεκριμένα σχηματίστηκε η με ΑΒΜ: Δ 2016/2756 ποινική δικογραφία κατά του τ. Προέδρου ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ άλλου μετακλητού υπαλλήλου του Παύλου Πολάκη και παντός υπευθύνου οι οποίοι από κοινού απέκρυψαν από την Δικαιοσύνη κατά την διάρκεια διενέργειας προκαταρκτικής του 19ου Προανακριτικού Τμήματος που διεξαγόταν δυνάμει της υπ’ αριθ. Ω 2016/105 Εισαγγελικής παραγγελίας, όλα τα κρίσιμα στοιχεία που αφορούσαν ειδικώς τον Παύλο Πολάκη για τις 500 παράνομες προσλήψεις, προκειμένου να τον προστατεύσουν.

Β) Πέραν από την απίστευτα προκλητική και παράνομη ανωτέρω απόφαση τονίζεται ότι εις βάρος του ίδιου και διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη Διοικητικού Συμβουλίου που ακόμα παραμένει στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει σχηματιστεί σωρεία ποινικών δικογραφιών όπως ενδεικτικά :
H ΕΔ 137/ 2017 ποινική δικογραφία για παράνομη και αχρεώστητη πληρωμή της εταιρείας φύλαξης «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ» με ποσό άνω τω 8 εκατ. Ευρώ κατά τα έτη 2016- 2018 & για παράνομες προσλήψεις στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος PHILOS (το πρόγραμμα είχε προϋπολογισμό πάνω από 60 εκατομμύρια Ευρώ στις 2 φάσεις του!!!). Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία φύλαξης καταγγέλθηκε αλλά και αποδείχτηκε ότι είχε ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις διαπλοκής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη ο οποίος αποπειράθηκε στις 24 Ιουλίου 2017, δηλαδή μετά τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων για παράνομη πληρωμή της με πολλά εκατομμύρια Ευρώ, να τις νομιμοποιήσει με υπουργική τροπολογία που έφερε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη λόγω της έντονης αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η με ΑΒΜ: Ω 2019/7 ποινική δικογραφία για απευθείας αναθέσεις με κομματικά κριτήρια από το ΔΣ υποθέσεων σε δικηγόρους με υπέρογκες αμοιβές κατά τα έτη 2016-2019 και δη αντίθετα στην ρητή οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για μη χρήση εξωτερικών δικηγόρων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και κάλυψη των αναγκών από τους ήδη υπάρχοντες απασχολούμενους με έμμισθη εντολή δικηγόρους. Ενδεικτικό δε των κομματικών κριτηρίων του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην επιλογή των Δικηγόρων που διορίσθηκαν ως πολιτική αγωγή κατά των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι μεταξύ αυτών προσλήφθηκαν (1) ο συνήγορος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Ιπποκράτης Μυλωνάς ο οποίος είναι και επίσημο κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αφού την 4 Μαρτίου 2016, μετά από την εισήγηση του μοναδικού μετόχου του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή της απελθούσης κυβέρνησης, ο Ιπποκράτης Μυλωνάς ορίσθηκε μέλος του ΔΣ του ΛΑΓΗΕ, (2) ο δικηγόρος κατηγορούμενων ως μελών στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Νικόλαος Δαμασκόπουλος κλπ.

Η με ΑΒΜ: Δ 18/1426 ποινική δικογραφία για αλλοιώσεις του πρωτοκόλλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για υπεξαγωγή, άμεση συνέργεια σε υπεξαγωγή κατ΄ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση και παραβίαση δικαστικής απόφασης για την οποία έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι ο τέως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο νυν Αντιπρόεδρος και τελών σήμερα χρέη Προέδρου Αγάπιος Τερζίδης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της αμαρτωλής εταιρείας φύλαξης «ΤΡΙΠΛ – ΕΣ / ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ»., τέως σύμβουλος του Παύλου Πολάκη και του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και άλλοι.

Επιπλέον υπάρχει ήδη η από 3 Απριλίου πρωτόδικη καταδίκη του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για ηθική αυτουργία σε παράνομη συλλογή δημοσίων εγγράφων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τρίτο πρόσωπο που δεν εργαζόταν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δηλαδή για άδικη πράξη και παράβαση καθήκοντος που προκάλεσε ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Ενώ έχει ήδη προσδιοριστεί δικαστήριο δυνάμει και άλλης ποινικής δικογραφίας, αυτής με ΑΒΜ: Γ 2017/ 3256 για άσκηση βίας από τέως Σύμβουλο του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ και τέως Ειδικό σύμβουλο του Πολιτικού Γραφείου του Παύλου Πολάκη, ο οποίος δικάζεται σε λίγους μήνες για άσκηση βίας σε υπάλληλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, δηλαδή για παρότρυνση υφισταμένου και ανοχή προκειμένου να τους αποσπάσει ψευδείς καταθέσεις και ψευδή στοιχεία στους ελέγχους που διενεργούσαν οι Επιθεωρητές της Μαρίας Παπασπύρου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. Μάλιστα στην εν λόγω δικογραφία εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο προς διαβίβαση στην Βουλή και ο έλεγχος του Παύλου Πολάκη ως ηθικού αυτουργού του ανωτέρω αδικήματος και πολλά άλλα…

tomanifesto

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον Πολάκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news