facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Με μπουλντόζες σταμάτησαν τη φωτιά προς τα Ψαχνά Ευβοίας

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Για «νύχτα μάχης» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενώ μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Συντονιστικό στα Ψαχνά προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς, ενώ θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μετάσχει στη σύσκεψη υπό τον υπουργό των Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια να μεταβεί στο μέτωπο της φωτιάς στα Ψαχνά.

«Πάμε για νύχτα μάχης ολόκληρου του μηχανισμού με τα μέτωπα στην Εύβοια» σημειώνει ο Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό το FB και συμπληρώνει πως «μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας, αλλά δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους, πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικοί και όλοι οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, των δήμων και της Περιφέρειας».

«Ευτυχώς προλάβαμε και με χωματουργικά μηχανήματα ανοίξαμε αντιπυρικές ζώνες περιφερειακά των σπιτιών στα Ψαχνά» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα από τη στιγμή που το μέτωπο προς τα Ψαχνά ελέγχεται, οι προσπάθειες εστιάζονται στις αναζωπυρώσεις περιφερειακά των χωριών Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, ενώ επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί και στο χωριό Πλατανιά.

«Ελπίζουμε τη νύχτα να μην έχουμε ισχυρούς ανέμους για να μπορέσουμε να ελέγξουμε κάποια μέτωπα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μπουλντόζες σταμάτησαν τη φωτιά προς τα Ψαχνά Ευβοίας"

Πιο ακριβή από του χρόνου η μεταβίβαση ακινήτου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πιο αλμυρή θα είναι η μεταβίβαση ακινήτου από το επόμενο έτος και αυτό διότι θα προστεθεί η αμοιβή του συμβολαιογράφου για την ηλεκτρονική κίνηση.

Στο φόρο που επιβάλλεται, τα έξοδα μεταγραφής και τα συμβολαιογραφικά έξοδα θα έρθει να προστεθεί η αμοιβή του συμβολαιογράφου για την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτου. Η αμοιβή αυτή θα είναι πέραν της αμοιβής που προβλέπεται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων για τις οποίες υποβάλλονται χειρόγραφες δηλώσεις στην Εφορία.

Η επιπλέον αμοιβή αναμένεται να καθοριστεί μετά από εισήγηση των εκπροσώπων των συμβολαιογράφων με απόφαση της ΑΑΔΕ, πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος των μεταβιβάσεων. Επίσης αναμένεται να καθοριστεί η αμοιβή του συμβολαιογράφου για εργασίες που διεξάγει σήμερα για λογαριασμό του πωλητή που δεν προβλέπονται από τον Κώδικα Συμβολαιογράφων και δεν εμπεριέχονται στην σημερινή εισπραττόμενη αμοιβή.

Το νέο σύστημα ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων, το οποίο θα λειτουργήσει από Σεπτέμβριο και εφόσον προηγηθούν δοκιμές – πιλοτικές εφαρμογές σε συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα:

1. Ο συμβολαιογράφος συμπληρώνει την ηλεκτρονική δήλωση όπως και την έντυπη και η ευθύνη του εξαντλείται στην ορθή αποτύπωση των περιγραφικών στοιχείων του ακινήτου και μόνον, όπως αυτά προκύπτουν από τους τίτλους κτήσης και τα έγγραφα που προσαρτώνται και μνημονεύονται ως προς τα περιγραφικά στοιχεία, στο συμβολαιογραφικό του έγγραφο. Δηλαδή, αν δεν υπάρχουν έγγραφα, τίτλοι κτήσης κ.λπ., η δήλωση μεταβίβασης, δεν συμπληρώνεται και φυσικά δεν υποβάλλεται.

2. Οποιαδήποτε άλλη ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο, και με αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα όπως και μ’ αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα, στους συμβαλλόμενους, πωλητή και αγοραστή, οι οποίοι θα οριστικοποιούν τη σχετική δήλωση μεταβίβασης αποκλειστικά και μόνον αυτοί με την δική τους έγκριση στο σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχοντας κάθε ευθύνη σε οποιοδήποτε έλεγχο της υποβληθείσας δήλωσης.

3. Η πληροφορία για την πληρωμή του φόρου θα απευθύνεται μόνον στους συμβαλλόμενους, πωλητή και αγοραστή, χωρίς ο συμβολαιογράφος να έχει οιαδήποτε σχέση με τον υπολογισμό και την εξόφλησή του.

4. Από το 2020 το καταρτισθέν συμβόλαιο για το οποίο έχει υποβληθεί η σχετική δήλωση θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά και μόνο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

5. Στην ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εκτός ΑΠΑΑ (Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτου), την ευθύνη και την επιμέλεια για την αξία της προεκτίμησης θα έχει αποκλειστικά και μόνο η αρμόδια Δ.Ο.Υ., η οποία υποχρεούται να ολοκληρώσει την προεκτίμηση εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών.
Επίκειται σχετική εγκύκλιος, η οποία θα αφορά την αμοιβή του συμβολαιογράφου για εργασίες που διεξάγει σήμερα για λογαριασμό του πωλητή που δεν προβλέπονται από τον Κώδικα Συμβολαιογράφων και δεν εμπεριέχονται στην σημερινή εισπραττόμενη αμοιβή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιο ακριβή από του χρόνου η μεταβίβαση ακινήτου – Τι πρέπει να γνωρίζετε"

Φωτιά γίγας: Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια!

Ανεξέλγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής το μέτωπο της φωτιάς έφτασε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ τα 11,5 χιλιόμετρα. Οι άνεμοι στην περιοχή έπεσαν το βράδυ ωστόσο οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς δυσχεραίνουν καθώς γίνονται πλέον μόνο από το έδαφος επειδή τα εναέρια μέσα αποχώρησαν λόγω του σκότους.

Να σημειωθεί ότι από τις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων. Αιτία οι πολύ ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν και καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Δίνουμε μια πολύ σκληρή μάχη με το χρόνο τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που έχει μεταβεί στα Ψαχνά.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η βασική προσπάθεια των 300 πυροσβεστών που δρούν για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. «Να μην έχουμε καμία απώλεια και να σωθούν τα σπίτια» είπε και πρόσθεσε ότι η περίμετρος του μετώπου είναι 11.5 χλμ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε όλοι οι άνθρωποι δρουν συντονισμένα και και νοιώθουν ότι το κράστος είναι δίπλα τους και δρα με συγκεκριμένο σχέδιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά γίγας: Στα 11,5 χιλιόμετρα το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια!"

Ο Κώστας Μπακογιάννης στα Ψαχνά Ευβοίας

Ο Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε να βρεθεί στα Ψαχνά για να ενημερωθεί και να επιβλέψει τις προσπάθειες των Αρχών για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει εκτάσεις στην Εύβοια.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επόμενος Δήμαρχος Αθηναίων επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στην Πάτμο, όπου βρισκόταν από προχθές Κυριακή.
Ο κ. Μπακογιάννης έφτασε στα Ψαχνά όπου βρίσκεται το συντονιστικό για τη φωτιάστην Εύβοια.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κώστας Μπακογιάννης στα Ψαχνά Ευβοίας"

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκένωση χωριών

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.
Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν -με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθεόπουλο- τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός, και Πλατανιάς, προς το μέρος των οποίων κατευθύνεται η πυρκαγιά, ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα από τα Χανιά όπου και βρισκόταν και μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που δίνουν μεγάλη μάχη σε μια δύσκολη πυρκαγιά. Όπως είπε, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρωπινής ζωής και μετά των περιουσιών.
Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, ενώ ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς
Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Βουρδάνο, που μίλησε στο ΑΜΠΕ οι περίπου 300 κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι οδηγήθηκαν με λεωφορεία του δήμου και του στρατού σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά.
Όπως τόνισε ο ίδιος η εκκένωση του χωριού «κρίθηκε αναγκαία καθώς η φωτιά έφτασε στις παρυφές του οικισμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καεί σπίτια. Μόνο μία αποθήκη έχει καεί αλλά είναι παρατεταγμένες οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνοντας μια ξεχωριστή μάχη για να σταματήσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς και να μην μπει μέσα στον οικισμό».
Η πυρκαγιά καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής, και η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική. Ο καπνός και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνει το έργο των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, που δεν μπορούν να πλησιάσουν πολύ κοντά στις εστίες. Παρ' όλα αυτά οι πιλότοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζουν το έργο τους.
Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.
Στα Ψαχνά Ευβοίας βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ από το πρωί μετέβη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της περιοχής ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης από όλες τις υπηρεσίες στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Από νωρίς το πρωί βρίσκεται στην περιοχή και κλιμάκιο του Εγκληματολογικού της Πυροσβεστικής, το οποίο ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, καθώς οι αρμόδιοι στην περιοχή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού τόσο λόγω της ώρας που ξέσπασε η φωτιά όσο και λόγω του σημείου από όπου ξεκίνησε.
ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Εκκένωση χωριών"

Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, μετέβη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την Εύβοια.


Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο και ακολούθως δήλωσε πως πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και κατόπιν των περιουσιών. «Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, από το πρωί της Τετάρτης θα είναι στη διάθεση της Ελλάδας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία, στο πλαίσιο του αιτήματος που κατέθεσε η Ελλάδα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας. «Απόδειξη της ανάγκης να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη στα θέματα πολιτικής προστασίας» πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι συνθήκες στην Εύβοια είναι δύσκολες, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.
Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να υπακούν στις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. «Θα ήθελα να ζητήσω από τους πολίτες να ακούν πάντα τις συμβουλές της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Ευχαρίστησε, δε, τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής τονίζοντας πως «και σήμερα δίνουν έναν μεγάλο αγώνα απέναντι σε μία πολύ μεγάλη πυρκαγιά».

Χρυσοχοΐδης: Σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό εκ μέρους των πυροσβεστών που μάχονται με τις φλόγες τον τελευταίο μήνα και έκανε λόγο για «σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες».
«Σήμερα δίνουμε μια σκληρή μάχη ενάντια σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση των ανθρώπων, η μετακίνησή τους σε ασφαλές μέρος και η διάσωση και προστασία των περιουσιών τους» είπε.
«Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο αρχηγός της πυροσβεστικής, οι υπαρχηγοί και όλοι οι πυροσβέστες είναι σε εκείνο το σημείο. Τους ευχαριστώ όλους θερμά, τους αξίζει ένας μεγάλος έπαινος γιατί δίνουν τη ζωή τους για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Πρώτο μέλημά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής"

Αντιδράσεις στα Σκόπια για την απαγόρευση του Ήλιου της Βεργίνας

Το χρυσό αστέρι με δεκαέξι ακτίνες σε κόκκινο φόντο ανακηρύχθηκε ως εθνική σημαία από το Κοινοβούλιο στις 11 Αυγούστου του 1992 όπου ψηφίστηκε με 88 ψήφους «υπέρ» με την απουσία των βουλευτών του κόμματος «PDP-NDP», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Η σημαία της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ είναι κόκκινη με τον χρυσό ήλιο που περιέχει οκτώ κύριες και οκτώ ‘δευτερεύουσες’ ακτίνες, οι πρώτες εκ των οποίων είναι ελαφρώς παχύτερες τοποθετημένες συμμετρικά γύρω από τον ηλιακό δίσκο. Η διάμετρος του ηλιακού δίσκου είναι το ένα έβδομο του πλάτος της σημαίας.

Ο λόγος της διαμέτρου του ηλιακού δίσκου και του μήκους του πρωτεύοντος ηλιακού τόξου είναι ένας προς δύο και ο λόγος του μήκους της δευτερογενούς και της πρωταρχικής δέσμης είναι επτά προς οκτώ. Το κέντρο του ήλιου συμπίπτει με το σημείο στο οποίο τέμνονται οι διαγώνιες της σημαίας. Ο λόγος του πλάτους και του μήκους της σημαίας είναι ένας προς δύο», είναι η επίσημη περιγραφή της εθνικής σημαίας της «Μακεδονίας», όπως γράφει η ‘express’ των Σκοπίων.

Είναι, αλήθεια ότι είναι πιστό αντίγραφο του Ήλιου της Βεργίνας. Η πίεση από την Ελλάδα, με την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της 4ης Νοεμβρίου του 1995, ανάγκασε το κράτος μας να απορρίψει το σύμβολο της αρχαίας μακεδονικής δυναστείας που ανακαλύφθηκε το 1977 στο χωριό Βεργίνα της Μακεδονίας του Αιγαίου, και να αντικατασταθεί με τον υπάρχοντα οκτάκτινο ήλιο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μιροσλάβ Γρέτσεφ, πρώην δήμαρχο του Κέντρου (Σκοπίων) εκλεγμένου με το κόμμα SDSM.

Η συμφωνία των Πρεσπών απαγορεύει την εθνική σημαία της «Μακεδονίας» να χρησιμοποιείται από τις αστυνομία και τις τοπικές αρχές.

Η απαγόρευση προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών γιατί το σύμβολο αυτό έχει περάσει στη δομή πολλών εκκλησιών και χρησιμοποιείται περισσότερο ως εθνικό έμβλημα, αντί της εθνικής σημαίας, σε γιορτές, σε διαδηλώσεις, σε οικογενειακές εκδηλώσεις, σε αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, εδώ και καιρό χρησιμοποιείται από τη σλαβική Διασπορά σε όλες τις ηπείρους, όπως είναι στη σημαία του αλβανικού δήμου Πούστετς, όπου ζει σλαβικός πληθυσμός.

Η νέα κυβέρνηση θα αγνοήσει την απαγόρευση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας

Ο Τζέισον Μίκο, πρώην επίτιμος πρόξενος των Σκοπίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολίασε στο Twitter για την εφαρμογή του άρθρου 8 της Συνθήκης των Πρεσπών για την απαγόρευση της χρήσης της σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας από τους δημόσιους χώρους της χώρας, δηλώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί στη χώρα θα αγνοήσει την απαγόρευση αυτή.

Η Κατερίνα Κολοζόβα, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών- Σκόπια, απαντώντας στα σχόλια του πρώην επίτιμου προξένου στις Ηνωμένες Πολιτείες, Τζέισον Μίκο , είπε ότι «ο Ήλιος της Βεργίνας δεν είναι τίποτε για εμάς, γιατί δεν υπήρξε ποτέ μέρος της λαογραφίας μας».

Επεσήμανε επίσης ότι είναι ένας νεοφανής πατριωτισμός που συνδέεται με την αρχαιότητα και ουσιαστικά είναι ‘αντι-μακεδονικός’, αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις στα Σκόπια για την απαγόρευση του Ήλιου της Βεργίνας"

Επέστρεψε ο Αρκάς: Πήραμε χάρη λόγω του νέου ποινικού νόμου!

Ενεργό είναι εκ νέου από το απόγευμα της Τρίτης το προφίλ του Αρκα στο Facebook, μετά το «μπλοκάρισμα» που του επιβλήθηκε πριν από δυο ημέρες έπειτα από αναφορές «διαμαρτυρόμενων» χρηστών.

Το «μπλοκάρισμα» επρόκειτο να είχε διάρκεια μιας εβδομάδας, ωστόσο το προφίλ είναι ξανά ενεργό, σε μια εξέλιξη που ο Αρκάς υποδέχτηκε με σαρκαστική διάθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πήραμε χάρη! Η ποινή μας μειώθηκε, δεν ξέρουμε γιατί. Ίσως λόγω του νέου ποινικού νόμου. Συνεχίζουμε κανονικά τις δημοσιεύσεις».





Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψε ο Αρκάς: Πήραμε χάρη λόγω του νέου ποινικού νόμου!"

Απάντηση στον DiCaprio δίνει ο δήμαρχος Άνδρου για τα σκουπίδια στο βυθό

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Ανδρου στην Ελλάδα», έγραψε κάποιος σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αν αυτός ο κάποιος ήταν οποιοσδήποτε, λίγη –ή έστω λιγότερη– σημασία θα δινόταν. Ωστόσο, η ανάρτηση προήλθε από τον λογαριασμό του γνωστού ηθοποιού Λεονάρντο ντι Κάπριο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση συνοδευόταν από σχετικό βίντεο που δείχνει απορρίμματα και μπάζα στον βυθό της θάλασσας της Ανδρου.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τον ακτιβισμό του και την ευαισθησία του στα περιβαλλοντικά θέματα δεν θα μπορούσε παρά να έχει προκαλέσει σάλο με την εν λόγω ανάρτηση, ενώ τόνισε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει ένας άνθρωπος.

«Δυστυχώς, το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Θεοδόσης Σουσούδης στην «Κ». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα. Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία «Σχινιάς» στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά, παρά μόνο από τη θάλασσα. «Οταν το 2011 ύστερα από πολύ έντονες βροχοπτώσεις κατέρρευσε ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών, κατρακύλησε στη ρεματιά και κατέληξε στην παραλία η κορυφή του όγκου», περιγράφει ο κ. Σουσούδης. Τότε πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε το 2013 περίπου, εξηγεί ο δήμαρχος του νησιού. «Με πόρους από το ΕΣΠΑ προχωρήσαμε τότε στην αποκατάσταση της χωματερής, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017», συμπληρώνει.

Μεταξύ των εργασιών που έλαβαν χώρα ήταν και ο καθαρισμός της ρεματιάς και της παραλίας. «Το λάθος μας τότε ήταν ότι δεν ερευνήσαμε τη θάλασσα γιατί νομίζαμε ότι ο όγκος των σκουπιδιών δεν είχε φτάσει στο νερό», παραδέχεται ο κ. Σουσούδης. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά η παραλία, δεν την επισκέπτεται συχνά κόσμος, ο οποίος θα μπορούσε να ενημερώσει για τα ευρήματα. «Οταν ενημερωθήκαμε, καλέσαμε μια εταιρεία εξειδικευμένη σε αποκαταστάσεις θαλάσσιας ρύπανσης από την Αθήνα, η οποία ήρθε και διερεύνησε το σημείο», σημειώνει ο κ. Σουσούδης. Αν και το επίσημο πόρισμα της έρευνας θα παραδοθεί στο Δήμο Ανδρου σήμερα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μια έκταση περίπου 50 μέτρα επί 50 μέτρα, η οποία έχει απορρίμματα, λάστιχα, μπάζα κ.λπ. Το πόρισμα θα υποδεικνύει τον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης, η οποία μάλλον με τη βοήθεια μηχανοκίνητου γερανού σε πλωτή εξέδρα θα προχωρήσει σε αποκατάσταση της ζημιάς. Ο κ. Σουσούδης, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι εκτός από πόρους του δήμου η προσπάθεια αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη συνδρομή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση στον DiCaprio δίνει ο δήμαρχος Άνδρου για τα σκουπίδια στο βυθό"

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Βασιλική Θάνου μετά την παύση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με αίτηση ακύρωσης και αναστολής το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να απαντήσει η Βασιλική Θάνου, στην απομάκρυνσή της, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikastiko.gr η κ. Θάνου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς θεωρεί παράνομη την έκπτωσή της από την θέση της προέδρου της Επιτροπής.
Η τελευταία… πράξη
Χθες, το θέμα έκλεισε από την πλευρά της Κυβέρνησης με την έκδοση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων των διαπιστωτικών πράξεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9η Αυγούστου 2019 και αφορά: την Πρόεδρο κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου,την Αντιπρόεδρο κ. Άννα Νάκου και τους Εισηγητές – τακτικά Μέλη κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη.
dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Βασιλική Θάνου μετά την παύση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news