facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα και δάση λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές εφαρμόζεται και αύριο Τρίτη στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος ή κατάσταση συναγερμού).

Για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα) και Θεσσαλίας (Σποράδες).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ καθ' όλο το 24ωρο όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την περιφέρεια Αττικής η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων αφορά ενδεικτικά το πευκοδάσος και την παραλία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα, στον λόφο Λυκαβηττού, στο Αττικό Άλσος, στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, στο Άλσος Προφήτη Ηλία στην Καστέλα, στο δασικό οδικό δίκτυο Υμηττού. Πάρνηθας Πεντέλης, Ποικίλου όρους, όρους Αιγάλεω, Κιθαιρώνα, όρος Πατέρα και Γεράνεια όρη, στον εθνικό δρυμό Σουνίου κ.λπ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα και δάση λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς"

Πυροσβεστική: 67 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/11-08-2019 έως Ω/19:00/12-08-2019, εκδηλώθηκαν 67 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 649 πυροσβέστες, 254 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, περιοδικά επιχείρησαν επτά (7) Α/Φ, δέκα (10) Ε/Π και εννιά (9) PZL. Συνδρομή παρείχαν δύο (2) Ε/Π του Ε.Σ., δύο (2) μηχανήματα έργου του Στρατού και ένα (1) της Περιφέρειας, 22 υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Οι σημαντικότερες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι:
  1. Περί Ω/03:18, στην περιοχή Προσήλιο της Παιανίας Αττικής πλησίον της οδού Σερρών και αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση.  Στην πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 175 πυροσβέστες με 52 οχήματα, οκτώ (8) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά πέντε (5) Α/Φ, επτά (7) Ε/Π και ένα (1) Ε/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδρομή παρείχαν δύο (2) Ε/Π Chinook και δύο (2) μηχανήματα έργου του Ε.Σ, δύο (2) μηχανήματα έργου και 21 υδροφόρες της Περιφέρειας, καθώς και 25 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
  2. Περί Ω/ 14:34, στην περιοχή Κομπότι Άρτας, θέση Πλατύ. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερεις (4) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 32 πυροσβέστες, ένα (1) Α/Φ, δύο (2) PZL και τρία (3) ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν μία (1) υδροφόρα ΟΤΑ, ένα (1) μηχάνημα έργου και εθελοντές 
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Π.Υ. καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, προβλέπεται:
Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος, Βοιωτία, Φθιώτιδα)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)
Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. Συνεπώς, συνεχίζεται η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 67 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο"

Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές στην Ελλάδα (video)

Την ικανοποίησή του για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα αντιμετώπισε 1.302 πυρκαγιές. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν εκδηλωθεί 735 πυρκαγιές. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές, ανέφερε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες αυτές του Υμηττού, της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον του κράτους. «Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τριήμερο που περάσαμε για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων πυρκαγιών.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μας προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί.

«Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» δήλωσε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι’ αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα».



Αναλυτικά η δήλωση του:

«Περάσαμε ένα δύσκολο μήνα και ένα πιο δύσκολο τριήμερο, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν μέγιστος για όλη τη χώρα. Στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές και στο τριήμερο 183. Πολλές, όπως του Υμηττού, όπως της Ελαφονήσου, όπως του Μαραθώνα, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες.

Οι πυροσβέστες, το Ε.Κ.Α.Β., η αστυνομία, οι δήμοι, οι περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε. Μας προστάτευσαν. Έκαναν τη δουλειά τους. Ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συντόνισε και διηύθυνε. Με ψυχραιμία και ικανότητα. Στο πρόσωπο του Γ. Γραμματέα Ν. Χαρδαλιά την ευχαριστούμε.

Πολλά μηνύματα του 112, εκατομμύρια διακινήθηκαν το Σάββατο. Έτσι έπρεπε κι έτσι έγινε. Όταν ο κίνδυνος είναι στο κόκκινο κανένας πολίτης δεν μπορεί να είναι χωρίς πληροφόρηση, όλοι χρειάζεται να γρηγορούμε. Η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες. Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα. Ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο.

Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω, με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση, την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάσθηκαν και απέδωσαν. Επίσης για να πω στους συμπολίτες μας:

Είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλεια σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό. Όμως σας χρειαζόμαστε. Να προσέχετε, τους εαυτούς σας αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας.

Θα πάνε όλα καλά!»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές στην Ελλάδα (video)"

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για την τοποθέτηση Ζούλα στην ΕΡΤ

Κριτική για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει πρόεδρο της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος σημειώνει ότι «ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια "νέα αρχή". Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για την τοποθέτηση Ζούλα στην ΕΡΤ"

«Βόμβα» Βερολίνου σε Ράμα: Η Αλβανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

«Η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση παρόμοια με τις πυραμίδες του 1997, το κράτος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η Αλβανία δεν θα λάβει έγκριση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 18 Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα Σκόπια που έχουν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις.

» Η Αλβανία δεν πληροί τις υποχρεώσεις της ΕΕ και ο τρόπος διακυβέρνησης καθώς και η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν υπόσχεται τίποτε για την εν λόγω ημερομηνία».

Οι δηλώσεις έγιναν από Μάρτιν Χέντζε, σύμβουλο του CDU, κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Χένζε προειδοποιεί την Αλβανία ότι σύντομα δεν θα έχει την ικανότητα να πληρώσει τους μισθούς στο δημόσιο και σύμφωνα με αυτόν, θα επέλθει οικονομική καταστροφή.

Ο ίδιος επιρρίπτει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον πρωθυπουργό που ακολουθεί μια ναρκο-κρατική πολιτική.

Τα κρατικά ταμεία είναι άδεια και τα χρέη για την εξόφληση του χρέους θα καταστρέψουν την οικονομία.

Στη Γερμανία δεν υπάρχουν εξωφρενικές τιμές των 20 εκατομμυρίων ευρώ ανά χιλιόμετρο, αν και οι δρόμοι έχουν τις καλύτερες προδιαγραφές, με πολλές επαγγελματικές ρυθμίσεις και το κόστος είναι αρκετές φορές φθηνότερο, τόσο για την οδοποιία όσο και συναφή έργα, τονίζει ο Χένζε.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Μάρτιν Χένζε, είπε ότι το CDU και η γερμανική κυβέρνηση είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα και ότι λαμβάνει τη στήριξη του Βερολίνου για το πρόγραμμά του που αναφέρεται στην καταπολέμηση των παράνομων περιουσιακών στοιχείων, στον εντοπισμό των κρυμμένων λογαριασμών και στην υπόσχεση για την τιμωρία των υπευθύνων της διαφθοράς στη χώρα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβα» Βερολίνου σε Ράμα: Η Αλβανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας"

Επαναλειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι, εδώ και μια εβδομάδα, το πωλητήριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ύστερα από την απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε και που διαπίστωσε σε αυτοψία της στο χώρο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Από τις 18 Ιουλίου παρέμενε κλειστός ο χώρος εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα κλιματισμού και ελλείψεων σε βιβλία, οδηγούς και καταλόγους.

Το πωλητήριο εφοδιάστηκε με πωλητέα αντικείμενα και βιβλία, καθώς και με καταλόγους της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης του Μουσείου: «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Χρειάστηκε να γίνει και επαναληπτική παραγγελία πωλητέων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών.

Από το υπουργείο Πολιτισμού καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι ελλείψεις σε πωλητέα λόγω της αυξημένης ζήτησης να αντιμετωπίζονται εγκαίρως. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προ ολίγων εβδομάδων επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού διαπιστώθηκε ότι το πωλητήριο του ΤΑΠΑ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο λειτούργησε τους τελευταίους μήνες ως εκθετήριο, και δη αντικειμένων τρίτων, παρά με τα πωλητέα είδη του ΤΑΠΑ. Ο λόγος είναι ότι είτε δεν υπήρχε παραγωγή, είτε η διαδικασία προμήθειας των αντικειμένων ήταν προβληματική.

Ενώ οι υπάλληλοι του πωλητηρίου έχουν αποστείλει εγκαίρως τις παραγγελίες τους στις κεντρικές αποθήκες του ΤΑΠΑ, δεν έχει γίνει ακόμη η παραλαβή των απαιτουμένων ποσοτήτων. Οι παραλαβές είναι σποραδικές και ελλείπουσες.


muse-1

muse-2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαναλειτουργεί το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου"

Τέλος και τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου

Υπεγράφησαν τη Δευτέρα από τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, οι διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, περιλαμβανομένης της προέδρου Βασιλικής Θάνου.

Οι πράξεις εμπίπτουν στον νόμο που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα μέσω του διυπουργικού νομοσχεδίου και προβλέπει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια μετά το πέρας της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εκτός της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπροέδρος Αννα Νάκου και οι εισηγητές - τακτικά μελη Ιωάννης Παύλοβιτς και Νικολάος Ζευγώλης.

Την Παρασκευή είχε δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Το ζήτημα της κ. Θάνου είχε προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μεταφέρθηκε και στις συνεδριάσεις της Βουλής.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος και τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η Βασιλική Θάνου"

Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πευκοδάσος και παραλία

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, Υμηττού & Νοτιοανατολικής Αττικής έκανε γνωστό ότι αύριο Τρίτη, λόγω των καιρικών συνθηκών και της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και παραμονή εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και του ορεινού όγκου του Υμηττού.

«Αύριο, Τρίτη 13/08/2019, θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή των υπ’ αρ. 400159/19-07-2019 (ΑΔΑ: ΩΔ0Μ7Λ7-ΩΣΩ), 319532/25-06-2019 (ΑΔΑ: ΨΞ9Ο7Λ7-3ΒΠ), 369682/10-07-2019 (ΑΔΑ: Ψ7ΖΛ7Λ7-Ο5Φ), καθώς και της υπ’ αρ. 379305/12-07-2019 (ΑΔΑ: 6ΜΠΦ7Λ7-Σ0Ζ) απόφασης του/της καθ’ ύλην αρμόδιου/ας Αντιπεριφερειάρχη, Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε) Ανατολικής Αττικής, Νοτίου, Βορείου & Κεντρικού Τομέα Αθηνών αντίστοιχα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτές, «στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος), εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ από την 7η πρωινή ταύτης έως την 7η πρωινή της επομένης. Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών που θα περιπολούν στις ανωτέρω προστατευόμενες από το Δίκτυο Natura 2000 περιοχές και στις οποίες θα απαγορεύεται η πρόσβαση και η διέλευση οχημάτων και πεζών».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνικό Πάρκο Σχινιά: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πευκοδάσος και παραλία"

Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας από τον Δήμο Αθηναίων

Επιστροφή των πινακίδων που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αύριο Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3:00 το απόγευμα.

Ωστόσο, δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας από τον Δήμο Αθηναίων"

Σαμοθράκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες μετά από βλάβη και σε δεύτερο πλοίο της γραμμής

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς τη Σαμοθράκη μέσω των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας, λόγω βλάβης και στο δεύτερο πλοίο της γραμμής.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες είναι αγανακτισμένοι, αφού μετά από την βλάβη του πρώτου πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τώρα και το νέο πλοίο που μπήκε στην γραμμή για να εξυπηρετήσει τον κόσμο χάλασε και χρήζει επισκευής.

Αγανακτισμένοι βρίσκονται και οι κάτοικοι του νησιού της Σαμοθράκης καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι και το δεύτερο πλοίο «AZORES EXPRESS» που ήρθε να αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ ΙΙ» λόγω βλάβης έπαθε ζημιά και δεν μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγια. 

Οι φορείς του νησιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσουν τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους βάζοντας τους σε δωμάτια σε αίθουσες του δήμου καθώς και στο κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και η εταιρία αποφάσισε να το σταματήσει για επισκευή.

Έτσι από τις 6 Αυγουστου το νησί μπήκε σε μια περιπέτεια καθώς το πλοίο «Ζέφυρος» ήταν μόνο επιβατηγό και τα αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Σαμοθράκης. Στην συνέχεια βρέθηκε μι αλύση με το πλοίο «ANAX» το οποίο εκτέλεσε δρομολόγια δύο ημερών από τις 9 Αυγούστου έως τις 10 Αυγούστου καθώς μετά αποφασίστηκε να έρθει «AZORES EXPRESS» το οποίο είναι μεγαλύτερο και θα εξυπηρετούσε τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού όλο τον μήνα.

Το πλοίο «AZORES EXPRESS» ήταν να ξεκινήσει το πρώτο του δρομολόγιο χθες στις 9:20 όμως λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκων δεν τα κατάφερε και περιμένε να ξεκινήσει σήμερα, όμως το πλοίο σήμερα, σύμφωνα με την Κεντρική Λιμενική Υπηρεσία παρουσίασε μηχανική βλάβη και τα δρομολόγια του ακυρώθηκαν ενώ στο λιμάνι του νησιού της Σαμοθράκης επικρατεί πανικός και αγανάκτηση μιας και υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένοι με τα αυτοκίνητα τους.

samothraki
samothraki2
samothraki3
samothraki4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμοθράκη: Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες μετά από βλάβη και σε δεύτερο πλοίο της γραμμής"

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι, ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που προκάλεσε το θανατηφόρο ατύχημα στο Θύνι Αργολίδας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκο Εμμανουηλίδη ο 44χρονος Γάλλος αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με περιοριστικούς όρους την εμφάνιση του κάθε μήνα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Βέλγιο και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Ο 44χρονος που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.
Πληροφορίες λένε, ότι σε αυτή την απόφαση έπαιξαν ρόλο τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, που βγήκαν καθαρά για κατανάλωση αλκοόλ.

Σημειώνεται πως το δείγμα ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο λιμενικών είχε μεταβεί στις Σπέτσες όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι (10 φιλοξενούμενοι του χειριστή) που επέβαιναν στο σκάφος προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ.

«Μπορούσε να ψαρέψει και χωρίς φώτα»

Την ίδια ώρα, ο γιος του ενός εκ των θυμάτων, απαντούσε στους δημοσιογράφους για τον ισχυρισμό ότι η μοιραία βάρκα δεν είχε φώτα και για το λόγο αυτό δεν την είδε ο χειριστής του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βάρκα είχε φώτα αλλά έτσι κι αλλιώς, η ώρα ήταν τέτοια -όπως είπε- που μπορούσαν να ψαρέψουν και χωρίς φώτα τα τρία αδέρφια…



Ακούστε τι είπε ο συνήγορος υπεράσπισης:



Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, τα παιδιά του ενός εκ των δύο θυμάτων της τραγωδίας, αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για πολιτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα που επέζησε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και οι γιατροί κάνουν την πρώτη προσπάθεια να την «ξυπνήσουν», για να διαπιστώσουν αν της έχει αφήσει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα ο τραυματισμός της 60χρονης γυναίκας στο δυστύχημα.

argolikeseidhseis, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος ο Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου"

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Ειδική δράση για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες (11 Αυγούστου 2019), στην Πλατεία των Εξαρχείων και στις περιοχές πέριξ της Νομικής Σχολής, του Πνευματικού Κέντρου και της Βαρβάκειου αγοράς, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.
Οπως αναφέρει η αστυνομία, η ειδική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και τη δημιουργία εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων, σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:
Ελέγχθηκαν : 66 άτομα εκ των οποίων 29 ημεδαποί και 37 αλλοδαποί
Προσήχθησαν: 15 άτομα εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 13 αλλοδαποί
Συνελήφθησαν στην πλατεία Εξαρχείων:
-Ενας αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών
-Ενας αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών
Κατασχέθηκαν: μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα μαχαίρι
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια"

Μπαράζ διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ

Μαζικές διασταυρώσεις στοιχείων που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις πελατών προμηθευτών με όλα τα διαθέσιμα δεδομένα από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ «τρέχει» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ευρήματα για το 2014 είναι εντυπωσιακά.

Στο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων μπαίνουν όλα τα σχετικά στοιχεία από το 2014 έως σήμερα και τα ευρήματα αναρτώνται στη συνέχεια στο πληροφοριακό σύστημα Elenxis αφού κατηγοριοποιηθούν ως προς το βαθμό ενδιαφέροντος αναφορικά με τις ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Η νέα δεξαμενή στοιχείων τροφοδοτεί με τη σειρά της τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τους νέους «στόχους» ελέγχων για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Πηγές της ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι για πρώτη φορά αξιοποιούνται συνδυαστικά στοιχεία και δεδομένα καταστάσεων φορολογικών στοιχείων προμηθευτών και πελατών, σε σχέση με αντίστοιχα των δηλώσεων Εισοδήματος και ΦΠΑ από το 2014 και μετά, μέσω ευρείας διασταύρωσης και συσχέτισης δεδομένων που διαθέτει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα του έτους 2014, διαβιβάζονται στις ελεγκτικές υπηρεσίες, συνοδευόμενα με τις απαραίτητες σχετικές πληροφορίες, εμπλουτίζοντας τη δεξαμενή στόχευσης υποθέσεων, ενώ συνεχίζεται η επεξεργασία των δεδομένων των επόμενων ετών». Με τον τρόπο αυτό, η ΑΑΔΕ αναπτύσσει διαρκώς βέλτιστους τρόπους αξιοποίησης του μεγάλου όγκου δεδομένων που διαθέτει (Big Data), αφομοιώνοντας ταυτόχρονα την ανατροφοδότηση πληροφοριών από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Η σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αρχής και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την Απόφαση του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή:

ΣΚΟΠΟΣ
Στρατηγικός στόχος της Α.Α.Δ.Ε. είναι μεταξύ άλλων η αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων στη Φορολογική Διοίκηση πληροφοριών. Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του στόχου διενεργείται για πρώτη φορά συνδυαστική διασταύρωση δεδομένων των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών, με αντίστοιχα δεδομένα υποβληθέντων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. για τα φορολογικά έτη 2014 και εφεξής. Ενόψει των ανωτέρω και με γνώμονα την ενίσχυση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των ελεγκτικών υπηρεσιών, σε σχέση με τον μέχρι σήμερα βαθμό επίτευξης των στόχων, αναρτώνται προς αξιολόγηση κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των παραγράφων 4 και 6 της ως άνω σχετικής (1) Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., στην εφαρμογή DiscovererViewer του Ο.Π.Σ. Elenxis, υποθέσεις που αρχικά αφορούν στο φορολογικό έτος 2014, οι οποίες προέκυψαν κατόπιν επεξεργασίας των ως άνω καταστάσεων φορολογικών στοιχείων κατά τα προεκτεθέντα.

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για τον εντοπισμό και τον έλεγχο κατηγοριών φορολογούμενων με χαμηλό ποσοστό συμμόρφωσης, με απώτερο στόχο την αποκάλυψη αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης και, κατ’ επέκταση, την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, διενεργήθηκε διασταύρωση των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων που υποβλήθηκαν για το φορολογικό έτος 2014, από φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, που υπάγονται στις διατάξεις των παραγράφων 3και 4 του άρθρου 14του Ν.4174/2013(Α ́170), όπως ισχύει.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ Ο.Π.Σ. ELENXIS
Αναρτώνται σε αναφορά στην εφαρμογή DiscovererViewer του Ο.Π.Σ. Elenxis υποθέσεις, ανά Ελεγκτική Υπηρεσία, σε φθίνουσα σειρά ταξινόμησης κατ’ ́απόλυτες τιμές, με βάση την αξία των αποκλίσεων που εντοπίστηκαν (από την υψηλότερη προς την χαμηλότερη) για το φορολογικό έτος 2014, στην ενότητα «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ», στο βιβλίο εργασίας «08.1 ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ», αρχείο με τίτλο «ΜΥΦ-ΦΠΑ-ΔΦΕ_2014».Ητεκμηρίωση, η τεχνική προσέγγιση και επεξηγήσεις επί των αναρτώμενων πληροφοριών, παρέχονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της παρούσας, το οποίο δεν δημοσιοποιείται.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Οι Προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών ανακτούν το αρχείο της προηγούμενης ενότητας και αξιολογούν, τα στοιχεία και τις πληροφορίες που εμπεριέχονται σε αυτό, ως ακολούθως:

1. Συσχετίζουν τις υποθέσεις αυτές με τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τη διενέργεια του ελέγχου οι επιπλέον πληροφορίες που παρέχονται, αναφορικά με ασυμφωνίες και αποκλίσεις που εντοπίστηκαν αξιοποιώντας τις καταστάσεις φορολογικών στοιχείων προμηθευτών και πελατών και τις υποβληθείσες δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και Φ.Π.Α.

2. Αξιολογούν τις αναρτώμενες υποθέσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 4 και 6 της με αριθ. ΔΕΛ Β 1190548 ΕΞ 2018/24-12-2018 (Β ́6211) Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., όπως ισχύει, και δύναται να επιλέγουν εξ αυτών προς έλεγχο, συνεκτιμώντας το στάδιο εξέλιξης των υφιστάμενων υποθέσεων, τη δυνατότητα αντικατάστασή τους, τις παρεχόμενες με την παρούσα πληροφορίες και το βαθμό επίτευξης της τιθέμενης στοχοθεσίας.

3.Δημιουργούν υπόθεση στο Ο.Π.Σ. Elenxis για τις επιλεγμένες υποθέσεις και εκδίδουν εντολές ελέγχου κατόπιν εγκρίσεως από την κεντρική υπηρεσία. Οι υποθέσεις αυτές δημιουργούνται στο Ο.Π.Σ. Elenxisμε αιτία ελέγχου «Διασταυρώσεις καταστάσεων προμηθευτών πελατών (ΜΥΦ)», αντικείμενο ελέγχου ΕΙΣΟΔΗΜΑ ή/και Φ.Π.Α. και ελεγχόμενο φορολογικό έτος 2014. Περαιτέρω, ανάλογα με τα ευρήματα της αξιολόγησης επί των πραγματικών περιστατικών που διέπουν εκάστη υπόθεση, δύναται να ορίζονται επιπλέον αντικείμενα ελέγχου και ευρύτερο ελεγχόμενο διάστημα.

ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ
Οι υποθέσεις που επιλέγονται προς έλεγχο κατά τα ανωτέρω,προσμετρώνται στην εκπλήρωση των τιθέμενων στόχων του «Επιχειρησιακού Σχεδίου 2019» της Α.Α.Δ.Ε.Οι υποθέσεις που διαλαμβάνονται στην παρούσα διέπονται από τα οριζόμενα στην αριθ. ΔΕΛ Β 1190548 ΕΞ 2018/24-12-2018(Β ́6211) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (σχετ.1), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και στην αριθ. ΔΕΛ Α 119828 ΕΞ 2019 ΕΜΠ/2-4-2018 εγκύκλιο οδηγιών».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ διασταυρώσεων από την ΑΑΔΕ"

Ακάρ: Δεν είναι απειλή όταν λέμε «κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας»

Σε νέες προειδοποιήσεις για την ανατ. Μεσόγειο προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στο TRT από τα Κατεχόμενα.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της "ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων στη Μεσόγειο", ωστόσο θα ήταν μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης χωρίς την Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε εκ νέου την προειδοποίηση «κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για δήλωση ετοιμότητας της Τουρκίας, αν ξανα-προκύψει ανάγκη στην Κύπρο.

«Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στην ανατ. Μεσόγειο. Θέλω να επαναλάβω ότι καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Θέλω να πω ότι είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα με αποφάσεις που δεν μας συμπεριλαμβάνουν. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Έχουμε δικαιώματα και δίκια, που οι γείτονές μας θέλουμε να σεβαστούν. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τα δίκια μας. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ‘κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας’. Είμαστε αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας».

«Στο θέμα της ανατ. Μεσογείου συνεχίζουμε να λέμε, με πρώτο τον πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι πρωτοβουλίες στόχο έχουν τη δημιουργία νέων σχηματισμών ομάδων, οι οποίες αγνοούν τα δικαιώματά μας και τα δίκια μας δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας. Κι αυτό δεν είναι μόνο δηλώσεις ή κάποιες κουβέντες έτσι, ό,τι χρειαστεί να γίνει η Τουρκική Δημοκρατία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να κάνουν ό,τι χρειαστεί και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», ήταν το μήνυμα του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στη Γαλάζια Πατρίδα, καλώντας τους γείτονες της Τουρκίας να σεβαστούν τα δικαιώματά τους.

«Όταν μιλάμε για Γαλάζια Πατρίδα, εννοούμε μία περιοχή 462 χλμ. στην οποία περιλαμβάνεται και η θάλασσα και ο ουρανός. Έχουμε δικαιώματα που καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και αναμένουμε από τους συνομιλητές μας και γείτονές μας να τα σεβαστούν. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε να προχωρήσουμε».

Aναφέρθηκε και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των υπουργείων Άμυνας, Ελλάδας-Τουρκίας, μετά από συμφωνία με τον Έλληνα ομόλογό του.

«Είχαμε συμφωνήσει με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας πιο νωρίς. Κι έτσι πρώτα πήγε μία διευρυμένη τεχνική αντιπροσωπεία μας στην Αθήνα κι εκεί κουβέντιασαν με τους Έλληνες συνομιλητές τους. Κι έπειτα τον Ιούνιο η ίδια αντιπροσωπεία συνήλθε στην Τουρκία. Είμαστε υπέρ της συνέχισης αυτών των συναντήσεων. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των θεμάτων στο Αιγαίο, την Κύπρο και την ανατ. Μεσόγειο με αμοιβαίες συνομιλίες και συναντήσεις», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε ότι «η Κύπρος για εμάς, για το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εθνική μας υπόθεση. Γνωρίζουμε ότι η μοίρα μας με τους Κύπριους αδελφούς μας είναι κοινή. Είμαστε πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας και στη θλίψη και στην περηφάνεια».

Για τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι «το θέμα της πολιτικής ισότητας των Κύπριων αδελφών μας και στο θέμα της ασφάλειας έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε. Και το επαναλάβαμε πάλι εδώ. Δεν επιβάλλουμε καμία λύση, ούτε και αποκλείουμε κάποια λύση. Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε δηλώσει επίσης ότι διαπραγμάτευση για τη διαπραγμάτευση δεν βοηθά κανέναν. Και συμφωνούν και οι φίλοι μας εδώ».

Eπανέλαβε ότι η Τουρκία (μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία) "είναι εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο και κανείς να μην έχει αμφιβολία ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμά της που απορρέει από τη συγκεκριμένη συνθήκη, αν αυτό χρειαστεί ξανά". «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις από κοντά», ανέφερε με νόημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός μπλοκ ενάντια στην Τουρκία

Οι έρευνες και οι γεωτρήσεις του Μπαρμπαρός αφενός και των γεωτρύπανων Πορθητή και Γιαβούζ αφετέρου συνεχίζονται, δήλωσε, με τον τουρκικό πολεμικό στόλο να τον προστατεύει. «Παρά τα σχόλια που ήθελαν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποδυναμωμένες λόγω γκιουλενιστών, οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεχίζουν να καταγράφουν επιτυχίες στη θάλασσα, την ξηρά και τον αέρα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε επίσης ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η παράδοση και της δεύτερης συστοιχίας των S-400.

Όσον αφορά στη Συρία και το ‘Διάδρομο Ειρήνης’ που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Άγκυρα θα συσταθεί πολύ σύντομα και ότι έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς συμμάχους τους να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα αυτό.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακάρ: Δεν είναι απειλή όταν λέμε «κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας»"

ΔΕΗ: Παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές, μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά δίνεται παράταση μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή των αιτήσεων εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν όλοι οι προμηθευτές.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018. Επίσης για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες από την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων που είχε οριστεί.

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.idika.gr/kot/ και μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Μέχρι τον έλεγχο και έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι υφιστάμενοι δικαιούχοι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο"

Δ.Λεβαδέων: Παράταση αιτήσεων ένταξης στο έργο πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών Ζελίτσας-Κορώνειας, Αγίου Αθανασίου-Κυριακίου, Κυριακίου, Ελικώνα, Θουρίου, Προφήτη Ηλία, Σταθμού Δαύλειας, Αγίου Γεωργίου, Άνω Σούρπης, και Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς, που ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν και ενταχθούν στο έργο: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας»(Ν.4563/2018), ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών στα Κ.Ε.Π. των περιοχών της μόνιμης κατοικίας τους παρατάθηκε για τέσσερις (4) μήνες, έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Μετά την έγκριση της πιστοποίησης θα προμηθευτούν κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Λεβαδέων: Παράταση αιτήσεων ένταξης στο έργο πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς"

«Βροχή» τα λουκέτα της ΑΑΔΕ σε μαγαζιά της Κρήτης

Ακόμα δύο "λουκέτα" σε καταστήματα της Κρήτης μπήκαν το βράδυ της Κυριακής καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια από την Υπηρεσία Ερευνών της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive, το σφράγισμα αφορά σε δύο πολύ γνωστά καταστήματα εστίασης, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονταν οι σχετικές αποδείξεις.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών για το μέγεθος της σχετική ενημερωτικής πινακίδας που τοποθετήθηκε στην είσοδο των καταστημάτων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν στο πλαίσιο ελέγχων για φοροδιαφυγή στο 48ωρο σφράγισμα πέντε καταστημάτων στα Χανιά.

Παράλληλα οι έλεγχοι αποκάλυψαν»πατέντα» καταστηματάρχη στη Χερσόνησο, που με εδικό λογισμικό, διέγραφε το 80% των αποδείξεων!

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βροχή» τα λουκέτα της ΑΑΔΕ σε μαγαζιά της Κρήτης"

Δεκαπενταύγουστος - Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια

Στα ύψη θα βρίσκεται ο υδράργυρος, σήμερα, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι στα νότια. 

Ο καύσωνας που πλήττει τη χώρα θα συνεχιστεί, καθώς η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Δευτέρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 και κατά τόπους στη Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. 
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις βόρειες Κυκλάδες πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. 
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 4 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. 
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. 
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


weather_august


ΤΡΙΤΗ 13-08-2019 
Γενικά αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση, στα δυτικά 3 
με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6, τις πρωινές ώρες τοπικά  7 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει σε  υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-08-2019 
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες 
με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και  πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

dekapeda


ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2019 
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και 
απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-08-2019 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, 
με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά 
ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 
με 4 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-08-2019 
Στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην 
υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαπενταύγουστος - Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια"

Φωτιά Υμηττός: Κάηκε ένα σπίτι, εξωτερικές ζημιές σε άλλα τρία

Έρευνες έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετά από καταγγελίες πολιτών για εκρήξεις αλλά και ταυτόχρονες εστίες στην Παιανία, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε στη συνέχεια στον Υμηττό και έφτασε μέχρι τις κεραίες.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως άκουσαν εκρήξεις τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για το δάσος της Καισαριανής.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα σπίτι ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα τρία.



«Δεν την είδα (σ.σ. τη φωτιά). Αλλά γύρω στις 03:10 μου μύρισε» δήλωσε στο CNN Greece κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος για την άμεση έλευση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η πυροσβεστική ήρθε σε χρόνο dt. Πολλά οχήματα και πολλά μηχανήματα […] Ήρθαν πάρα πολλά μέσα. Δεν το ‘χω ξαναδεί αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.



Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, περιέγραψε ως «κόλαση» τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

«Αυτοί είναι εμπρησμοί. Έκαιγε παντού, κάποιοι άκουσαν εκρήξεις. Είναι 100% εμπρησμός μέσα στη νύχτα» δήλωσε ο ίδιος.

Άμεση ήταν και η αντίδραση των αστυνομικών, που κατόπιν συνεννόησης με την πυροσβεστική απομάκρυναν τους κατοίκους από τα σπίτια τους.

«Μας ξύπνησε η φωτιά. Μείναμε (σ.σ. στα σπίτια μας) μέχρι που μας έβγαλαν έξω τα παιδιά από την αστυνομία και την πυροσβεστική» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οδό Σερρών στην Παιανία και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Με το πρώτο φως της ημέρας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν ενώ στη «μάχη» ρίχτηκαν και εναέρια μέσα.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από το δάσος της Καισαριανής, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.

«Σαφώς και είναι καλύτερη η εικόνα ιδίως για όσους είδαμε από την αρχή την εξέλιξη και βεβαίως το πιο βασικό είναι ο αέρας. Δεν πνέει με την ίδια σφοδρότητα. Από την πρώτη στιγμή με τον κ. Χαρδαλιά συντονίσαμε με την περιφέρεια Αττικής τις δυνάμεις. Από την ώρα που έπεσαν τα μποφόρ και σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, η εικόνα που έχουμε είναι καλύτερη» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στο συντονιστικό ο Χρυσοχοΐδης - Στο μέτωπο ο Χαρδαλιάς
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έσπευσαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά κατοικημένες περιοχές και να συνδράμουν στους κατοίκους.

Ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά Υμηττός: Κάηκε ένα σπίτι, εξωτερικές ζημιές σε άλλα τρία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news