facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Βίντεο με παραλήρημα Ζουράρι: «Η κυβέρνηση πάσχει από μπατηρημένη κ@@λ@»

Το χυδαίο σκηνικο προηγουμενων κοινοβουλευτικων περιοδων επανεφερε στην Ολομελεια ο Κωστας Ζουραρις ο οποιος χρησιμοποίησε απαράδεκτες εκφρασεις για να υποστηρίξει τα... πολιτικα του επιχειρήματα και να επιτεθει στην κυβερνηση.

Ο πρωην βουλευτης των ΑΝΕΛ και νυν του Συριζα αναφερομενος στην κατάργηση του ασύλου, μιλησε για βιαιότητα την οποία απέδωσε σε "μπατηρημένη κ@@λα" της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Ζουράρις είπε πως θα απαντήσει με επιστημονικό τρόπο «στην κυρία που τους έβγαλε τρελούς» (σ.σ. κοιτώντας προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας), ανέφερε ότι «μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλεις», ενστερνίζεται την «αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη» και μεγάλο τμήμα των βουλευτών της ΝΔ έχει μια «πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα», διότι έχει «αφελή ροή», «μια λυπημένη αναφροδισία», διότι «το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν», «έχει μιαν κουρασμένη ή μπατηρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση περί «πεπτωκυίας ροής του ορμέμφυτου των βουλευτών της ΝΔ» επικαλούμενος την ερμηνεία της επιστήμης για τις «τυραννικές δυναστικές προσωπικότητες της πολιτικής», τις πραγματείες του Φρόιντ και την ψυχοβιολογική σχολή. Συμβούλευσε δε τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να στραφούν σε «μαντζούνια», τα οποία σύστηναν και στην αρχαιότητα για την αντιμετώπιση της «υποβαθμισμένης ροής», δηλαδή τις φακές και τις τσουκνίδες.

Στην ίδια τοποθέτησή του, σχολιαζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για επανίδρυση φυλακών «τύπου Γ» είπε χαρακτηριστικά:
«φυλακές τυπου Γ´και αντε γ@@α».

Η τοποθέτηση του κυρίου Ζουράρι προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά οποίος πήρε τον λόγο λέγοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν κατάλαβε τι έλεγε και πως αν το ξανακούσει θα μετανιώσει. Απαντώντας ωστόσο στην ουσία της κατηγορίας για την κατάργηση του ασύλου τόνισε πως όταν μια κυβέρνηση εφαρμόζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις τότε αυτό ονομάζεται δημοκρατία και όχι βιαιότητα.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο με παραλήρημα Ζουράρι: «Η κυβέρνηση πάσχει από μπατηρημένη κ@@λ@»"

Την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης

Τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα επιφορτιστεί με το έργο της περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας πρότεινε, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αν δεν δημιουργηθεί μια τέτοια υπηρεσία, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι», υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «χρειαζόμαστε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με ασφάλεια και πόρους, ώστε οι συμμετέχοντες στην πανεπιστημιακή διαδικασία να μπορούν να σκέφτονται καλά και επικίνδυνα. Από εκεί ξεκινά η πραγματική γνώση» ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Η πρώτη μέριμνα της πολιτείας θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι η δημιουργία αυτής της πανεπιστημιακής υπηρεσίας διαφύλαξης και περιφρούρησης του ασύλου», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης"

Απεργίες ανακοίνωσαν οι Βρετανοί πιλότοι της Ryanair - Διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν τα μέλη της βρετανικής ένωσης πιλότων της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, διαμαρτυρόμενοι για τις εργασιακές συνθήκες.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας θα απεργήσουν στις 22 και 23 Αυγούστου και από τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ης Σεπτεμβρίου μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 4ης Σεπτεμβρίου.

Η Ένωση Βρετανών Πιλότων (BALPA) ανέφερε ότι το 79,5% ψήφισε υπέρ της απεργίας.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του προσωπικού καμπίνας της Ryanair στην Πορτογαλία θα απεργήσουν πέντε ημέρες τον Αύγουστο εν μέσω της διένεξης με τη διεύθυνση της εταιρείας για τις μισθολογικές απολαβές τους και για τις συνθήκες εργασίας τους.

Η εταιρεία εξέδωσε, τον περασμένο Φεβρουάριο, προειδοποίηση για τα εισιτήρια, αναφέροντας ότι μπορεί να καταγραφεί περαιτέρω εξασθένηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργίες ανακοίνωσαν οι Βρετανοί πιλότοι της Ryanair - Διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες"

Σταϊκούρας: Πρώτη γραπτή κρούση προς την Κομισιόν για πρωτογενή πλεονάσματα

Την πρώτη κρούση προς τους Θεσμούς για το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και την ανάγκη μείωσής τους φέρεται πως έκανε λίγες μέρες μετά την εκλογή της η Ελληνική Κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έθεσε το ζήτημα στην τυπική επιστολή που αποστέλλει το υπουργείο προς την Κομισιόν, κάθε εξάμηνο για την ανανέωση της ενισχυμένης εποπτείας. Σε αυτήν καταγράφονται τα μέτωπα τα οποία παραμένουν ανοικτά στην οικονομία ή δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, παρά τις θετικές προοπτικές που πλέον υπάρχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταϊκούρας φέρεται να απέστειλε την επιστολή τόσο στον κοινοτικό Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί όσο και στον Ντέκλαν Κοστέλο, στην οποία περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η νέα κυβέρνηση επιθυμεί να κινηθεί στο μέτωπο της οικονομικής πολιτικής, κάτι που αναλύθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, στην επιστολή το Υπουργείο Οικονομικών κάνει μια έμμεση αναφορά στα πλεονάσματα και την ανάγκη επαναϋπολογισμού της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους, με την οποία συνδέονται στην απόφαση του 2018. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε αναφορά και στη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. Σταϊκούρας αναγνωρίζει την ύπαρξη περιορισμένων κινδύνων και αδυναμιών, ωστόσο τονίζει το θετικό μομέντουμ που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και το οποίο αποτυπώθηκε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου, στην επιτυχημένη έκδοση του 7ετούς ομολόγου με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%, καθώς και στη δυνατότητα των τραπεζών να αντλούν κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές με καλύτερους όρους.

Μεταξύ των βασικών αξόνων της κυβερνητικής πολιτικής που αναλύονται στην επιστολή περιλαμβάνονται η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η προώθηση αποκρατικοποιήσεων και εμβληματικών επενδύσεων, η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και η ανάληψη δράσεων για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Πρώτη γραπτή κρούση προς την Κομισιόν για πρωτογενή πλεονάσματα"

Βίος και πολιτεία της Βασιλικής Θάνου στους Financial Times

Διεθνείς διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα απομάκρυνσης της Βασιλικής Θάνου, με τους Financial Times να δίνουν έμφαση στο θέμα μέσα από δημοσίευμά τους. Το πρώτο πολιτικό τεστ για τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η αντικατάσταση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παρόλου που δεν εμπλέκεται σε υπόθεση κακοδιαχείρισης, αναφέρεται στην εφημερίδα.

Οι FT εστιάζουν στο γεγονός ότι εκφράστηκαν παράπονα από αξιωματούχους της ελληνικής Δικαιοσύνης για προώθηση ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς της ανωτάτης δικαστικού σε θέματα υποτιθέμενων σκανδάλων. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ακόμη, ότι ανακριτές στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παραπονέθηκαν για παρέμβαση της Βασιλικής Θάνου στο έργο τους. «Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης, ομάδα 40 αξιωματούχων έγραψαν ότι υπονομεύεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ διοικητικών στελεχών και ανακριτών», σημειώνεται.

H εφημερίδα υπενθυμίζει τη διαδικασία ψηφοφορίας για την έγκριση του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη και θα οδηγήσει στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου. Κάνει μνεία και στη νομοθεσία βάσει της οποίας απαγορεύεται πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι και κυβερνητικοί σύμβουλοι να διορίζονται σε αξιώματα που αφορούν ρυθμιστικές αρχές, για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους από τη θέση που κατείχαν. 

«Η κυρία Θάνου αποτελεί μοναδική περίπτωση ανάμεσα σε 22 επικεφαλής ελληνικών ρυθμιστικών οργάνων που έρχεται αντιμέτωπη με την αποπομπή» γράφουν οι Financial Times που υπογραμμίζουν ότι η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν θεωρήθηκε επαρκής για το Σώμα εξαιτίας του κομματικού παρελθόντος της και της σχέσης της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζήτημα νομιμότητας, η ΝΔ επικαλείται την ευρωπαϊκή νομοθεσία»

Στην εφημερίδα επισημαίνεται η υπόσχεση Μητσοτάκη για αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ενώ γίνεται λόγος και για την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με επίκεντρο την υπόθεση Βασιλικής Θάνου. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα νομιμότητας γύρω από την πρόθεση απομάκρυνσης της ανώτατης δικαστικού, γράφει το δημοσίευμα.

«Η κ. Θάνου έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα το 2015, σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση πριν από τις εθνικές εκλογές. Διορίστηκε στη θέση της επικεφαλής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Ιανούριο οπότε και παραιτήθηκε από νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα» σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT όπου υπενθυμίζονται δηλώσεις της Θάνου με τις οποίες ξεκαθάριζε την τεχνοκρατική της κατεύθυνση, ενώ έλεγε πως έχει πέσει θύμα στοχοποίσης. 

Πάντως αξιωματούχος της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο διορισμός της Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι προβληματικός σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξαιτίας της διασύνδεσής της με τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η εφημερίδα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίος και πολιτεία της Βασιλικής Θάνου στους Financial Times"

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων - Ένταση και προσαγωγές - Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (φώτο)

Το δόγμα "νόμος και τάξη" φαίνεται να προσπαθεί να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια τα οποία "κάηκαν" πάλι προ ολίγων ημερών.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στα Εξάρχεια, σ' ένα από τα πολλά επεισόδια που φαίνεται ότι θα έχουμε μεταξύ αστυνομίας και των καρτέλ "μπάχαλων", ανομίας και εγκληματικότητας που επικρατούν στην περιοχή.

Άνδρες με πολιτικά προχώρησαν σε αθρόες προσαγωγές στην γύρω περιοχή. Στο σημείο εμφανίστηκαν και μέλη της ομάδας ΟΠΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τετάρτης και κράτησε λίγη ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρξε ένταση σε περιοχή πέριξ της πλατείας Εξαρχείων με άτομα να τρέχουν προς την οδό Σπ. Τρικούπη και να ακινητοποιούνται και να προσαγάγονται από άνδρες με πολιτικά.

Λίγο αργότερα στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ με τζιπάκια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, οι οποίοι δεν προχώρησαν σε περαιτέρω προσαγωγές παρά μόνο έμειναν κάποια ώρα στο σημείο της πλατείας Εξαρχείων και αποχώρησαν.

Η εξάλειψη της εγκληματικότητας και της ανομίας στα Εξάρχεια είναι μία από τις πιο προβεβλημένες υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

(upd 9:41) Οι επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. όπως είναι λογικό δεν άρεσαν στους γνωστούς ακροαριστερούς κύκλους της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Βέβαια όπως φαίνεται και στις φώτο στη συγκέντρωση δεν μαζεύτηκαν πάνω από 20 άτομα...μάλλον λόγω καλοκαιριού θα έχουν φύγει για διακοπές οι περισσότεροι αγωνιστές"



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων - Ένταση και προσαγωγές - Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (φώτο)"

Καταργούνται 60 διετή προγράμματα σπουδών στα Πανεπιστήμια (τροπολογία)

Στην κατάργηση 60 διετών προγραμμάτων σπουδών που επρόκειτο να λειτουργήσουν σε 11 πανεπιστήμια της χώρας από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, προχωράει, όπως είχε προαναγγείλει,  η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, σε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας προβλέπεται ότι:

Τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.), στα οποία υπολογιζόταν να εγγραφούν πάνω από 1500 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων, επρόκειτο να παρέχουν δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων μαθήματα, εργαστήρια, πρακτική άσκηση για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Τα 60 διετή προγράμματα σπουδών
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται 60 διετή προγράμματα σπουδών στα Πανεπιστήμια (τροπολογία)"

Ικαρία: Ανάσκελα και καταπλακωμένη από βράχους βρέθηκε η αστροφυσικός

Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία. 

Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο βράχος στον οποίο επιχείρησε να κάνει αναρρίχηση η Βρετανίδα, είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες. Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος. 




Η σορός της βρέθηκε κατά τύχη από εθελοντή που έπαιρνε μέρος στις έρευνες καθώς όπως είπε διασώστης, από το σημείο είχαν περάσει πολλές φορές αλλά δεν στάθηκε δυνατός ο εντοπισμός της. Μάλιστα - όπως είπε- είχαν «χτενίσει» όλες τις περιοχές και τις ακτές αλλά δεν την είχαν εντοπίσει. Σε ό,τι έχει να κάνει με το κινητό της τηλέφωνο, ο διασώστης είπε πως αυτό χτυπούσε αλλά προφανώς η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το απαντήσει, ενώ τόνισε πως πολλές φορές του στίγμα του κινητού δεν είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να εντοπιστεί κάποιος.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε εντοπιστεί η σορός της, σε μια χαράδρα βάθους 20 μέτρων στη θέση Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφο της, βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της. 

Αναμένεται, ακόμη, το πόρισμα του ιατροδικαστή, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο και θεωρείται καθοριστικό αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 34χρονης.

Η άτυχη Βρετανίδα φορούσε τα ίδια ρούχα που συνήθιζε να φορά όταν έκανε τζόκινγκ τις ημέρες που βρισκόταν στο νησί. 

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ. Επίσημα η Αστυνομία αρχικά δεν είχε προβεί σε ταυτοποίηση, όμως το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί άλλη εξαφάνιση στο νησί, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη Βρετανίδα αστροφυσικό. Τελικά μια περίπου ώρα αργότερα και μετά την ανάσυρση της σορού επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για την άτυχη αστροφυσικό.

Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί λένε για έναν βράχο που αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, όμως ουδείς μπορεί προς το παρόν να απαντήσει πώς βρέθηκε μέσα στη χαράδρα. 

Οι μαρτυρτίες των εθελοντών πυροσβεστών αναφέρουν πως η 34χρονη, πιθανότατα, προσπάθησε να κάνει αναρρίχηση στο δύσβατο αυτό σημείο, ωστόσο αποκολλήθηκαν ορισμένα βράχια, ένα από αυτά την καταπλάκωσε και την τραυμάτισε σοβαρά.



Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίηση

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Είμαι συγκλονισμέενος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθη νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ».

Είχαν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες από το βράδυ της Τρίτης

Από χθες το βράδυ, οι έρευνες των αρχών, αλλά και εθελοντών είχαν εντατικοποιηθεί καθώς στο νησί έφθασαν πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εθελοντές διασώστες, αστυνομικοί από την Αθήνα με ειδικό εξοπλισμό προκειμένου να εντοπιστεί το κινητό της τηλέφωνο και το “σάρωμα” γινόταν στη νότια πλευρά του νησιού. Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από τα κεντρικά των Αθηνών, έφυγε εκτάκτως για το νησί του Αιγαίου προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση. Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ότι η Αστυνομία δεν αντιμετωπίζει πια το φάκελο “Νάταλι Κρίστοφερ” σαν μια απλή εξαφάνιση και ψάχνει να δει αν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται κάτι άλλο.
ik01



Τελικά, εθελοντές που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή που η 35χρονη Βρετανίδα συνήθιζε να κάνει τζόκινγκ εντόπισαν πτώμα γυναίκας σε χαράδρα και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές. Πλέον μετά την ταυτοποίηση και την αναγνώριση που όπως λένε οι πληροφορίες είναι μάλλον τυπική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει η αστυνομική έρευνα για τα αίτια του θανάτου. Αν δηλαδή η Βρετανίδα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό όπως έκανε τζοκινγκ ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τον θάνατο της.

Πάντως, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την εξαφάνιση και τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού βρίσκεται ο 38χρονος σύντροφος της. Μάλιστα και τις δύο αυτές ημέρες από την εξέταση που του έκαναν διαπίστωσαν πως δεν έπεσε σε καμία αντίφαση ενώ όπως λένε δεν εκδήλωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Άλλωστε δεν υπάρχει καμία μαρτυρία που να δείχνει ότι κάτι συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής ενώ σε ο,τι αφορά στις σταγόνες αίματος όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ρινορραγία από φυσικά αίτια.
ik02




Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της αστροφυσικού παρουσιάστηκε στο Α.Τ. Αγίου Κυρήκου και δήλωσε την εξαφάνιση της. Όπως είπε, είχαν έρθει στις 3 Αυγούστου στην Ικαρία όπου έμεναν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα αναχωρούσαν το βράδυ της Δευτέρας για την Κύπρο μέσω Αθηνών.

ik04
ik03
Συγκλονιστικοί αποχαιρετισμοί από φίλους της στα social media

Σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.

social_ikaria
social2
social3
social4

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ικαρία: Ανάσκελα και καταπλακωμένη από βράχους βρέθηκε η αστροφυσικός"

Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: «Λάθος» η μονιμοποίηση πρώην υπαλλήλων υΠΔΑ -Απεσύρθη η ρύθμιση

Διορθώνει η κυβέρνηση το «λάθος», όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς για τη μονιμοποίηση τριών υπαλλήλων πρώην του υπουργείου Διοικητικής.

Έτσι, μετά την ανάδειξη του θέματος από την aftodioikisi.gr με βάση σχετική καταγγελία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ και το άσυλο, Παύλου Πολάκη, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «έχει διαγραφεί η σχετική αναφορά», δευκρινίζοντας ότι «η πρόθεση του συντάκτη της ρύθμισης είναι οι συγκεκριμένες θέσεις να μην είναι θέσεις ειδικού προσωπικού με τριετή θητεία αλλά θέσεις μόνιμου προσωπικού. Ωστόσο, πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αυτό δεν αφορά τους συγκεκριμένους τρεις αλλά του 425 υπαλλήλους του πρώην ΥΠΔΑ».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: «Λάθος» η μονιμοποίηση πρώην υπαλλήλων υΠΔΑ -Απεσύρθη η ρύθμιση"

Προσοχή: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα και στην Γαύδο (φωτο)

Σε δύο γνωστές παραλίες της Γαύδου εντοπίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες το επικίνδυνο ψάρι 
Τα λεοντόψαρα τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί σε πολλές παραλίες της Κρήτης αλλά και των Χανίων. 
Σήμερα το πρωί κάτοικος της Γαύδου, έκανε ανάρτηση στο facebook, αναφέροντας ότι υπάρχουν λεοντόψαρα στην παραλία του Άη Γιάννη αλλά και στο Σαρακίνικο. 
Μάλιστα, άλλος ένας κάτοικος, είδε ένα λεοντόψαρο στο λιμάνι της Γαύδου και το τράβηξε φωτογραφία, ενώ ανέφερε ότι στο ίδιο σημείο είδε αρκετά ψάρια του συγκεκριμένου είδους. 
Το ψάρι που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Γαύδου
Η ανάρτηση:
Λίγα λόγια για το λεοντόψαρο
Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.
Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.
Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.
flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα και στην Γαύδο (φωτο)"

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά - Οι υψηλότερες ροές από το 2015

Πρώτο κρίσιμο τεστ για το μοντέλο διαχείρισης των προσφυγικών ροών που επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτελεί ο εγκλωβισμός εκατοντάδων προσφύγων-μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου όπου για πρώτη φορά ξεπεράστηκε ο αριθμός των 20.000.

Συγκεκριμένα, με βάση τις επίσημες αναφορές του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ), η υπέρβαση του αριθμού των 20.000 εγκλωβισμένων σημειώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Αυγούστου 2019 όταν καταγράφηκαν 20.131 άτομα σε διάφορες δομές και αυξάνονται στους 20.171 την επομένη 5/8/19. Ενδεικτικό είναι ότι την ίδια μέρα πέρυσι (5/8/18) οι εγκλωβισμένοι ήταν 18.122 ενώ φέτος, ένα μήνα νωρίτερα (4/7/2019) ήταν 16.957 άτομα.

Αναλυτικότερα:

Στις 5/8/2019, από τον συνολικό αριθμό των 20.171, οι 9615 ήταν στην Λέσβο, 2.625 στην Χίο, 3.816 στην Σάμο, 1.460 στην Λέρο και 2.479 στην Κω. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα πέντε νησιά είναι και τα μόνα που διαθέτουν Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όπως αυτό στην Μόρια.
Το μεγάλο πρόβλημα των ΚΥΤ είναι ο υπερπληθυσμός. Το ΚΥΤ στην Μόρια έχει χωρητικότητα 3.000 αλλά φιλοξενούσε στις 5/8/19 συνολικά 7.347 άτομα, έναντι 5.676 στις 4 Ιουλίου 2019. Στη Χίο, με χωρητικότητα 1014 άτομα, φιλοξενούνται 2.349 (έναντι 1.918 στις 4/7/19), στη Σάμο όπου χωρούν επισήμως 648 φιλοξενούνται 3.568 (!) έναντι 3.193 πριν ένα μήνα, στην Λέρο παραμένουν 1224 (860 θέσεις) και στην Κω 1.973 (816 θέσεις).
Πέραν των ΚΥΤ, 438 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν φέτος σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (έναντι 213 πριν ένα χρόνο) και ακόμη 151 σε Κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων (Ρόδο, Σύμη, Μεγίστη) έναντι 84 στις 5/8/18. Εκατοντάδες ακόμη μένουν σε δομές της Ύπατης Αρμοστείας.
Το καλοκαίρι είναι πάντοτε περίοδος αύξησης των αφίξεων προσφύγων-μεταναστών. Ενδεικτικό είναι ότι στο ΚΥΤ Λέσβου (Μόρια) όπου υπάρχουν τώρα 7.347 άτομα, πριν ένα χρόνο ήταν ακόμη περισσότεροι (7.492) ενώ στην ασφυκτική Σάμο ο φετινός αριθμός των 3.568 ελάχιστα απέχει από τον περυσινό των 3.602. Έχει επιδεινωθεί όμως η κατάσταση στην Χίο (2.349 έναντι 2044 πέρυσι) ενώ εμφανέστερη είναι η αύξηση στην Κω που ανέβηκε από τα 1.015 πέρυσι στα 1.973 φέτος και στην Λέρο (από 792 το 2018, 1.224 φέτος).

Μεταφορές στην ενδοχώρα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, έχει μιλήσει εξαρχής για αύξηση των αφίξεων από τις ακτές της Τουρκίας, που μπορεί να έφθανε το 30% στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι, όμως, ταυτόχρονα σαφής και η πιο φειδωλή χρήση των μεταφορών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Οι μεταφορές σε δομές της ενδοχώρας με άρση του γεωγραφικού περιορισμού που επέβαλε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016, ήταν το μέτρο εκείνο που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να επιτυγχάνει αποσυμφόρηση στα νησιά.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, μειώθηκε τον τελευταίο μήνα ο πληθυσμός σε μεγάλες δομές φιλοξενίας στην ενδ0χώρα. Στον Προβλήτα Σκαραμαγκά φιλοξενούνται τώρα 2.271 άτομα έναντι 2.334 τον περασμένο Μάιο. Στο ίδιο διάστημα, οι φιλοξενούμενοι στον Κατσικά Ιωαννίνων μειώθηκαν από 926 σε 818, στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας από 567 σε 514, στο στρατόπεδο Γερακίνη Μαλακάσας από 1.548 σε 1.427, στο Παλαιό Εργοστάσιο Θήβας από 820 σε 752 και στο Πολύκαστρο Κιλκίς από 1026 σε 960.

Πρόσφυγες στη Σάμο

Το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, εντάσσοντας την Μεταναστευτική Πολιτική κάτω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως θα περάσει σύντομα από γερό τεστ όσο θα αυξάνονται οι πληθυσμοί των εγκλωβισμένων στα νησιά και θα γίνονται με μεγαλύτερη δυσκολία η μεταφορά στην ενδοχώρα. Δεδομένη θεωρείται η πρόθεση της κυβέρνησης να παρέμβει ακόμη και στα κριτήρια ευαλωτότητας, με βάση τα οποία μεταφέρονταν εκατοντάδες άνθρωποι από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Λέγεται, μάλιστα, ότι τα κριτήρια αυτά ήταν τόσο ελαστικά που μπορούσε ο οποιοσδήποτε να διεκδικήσει και να πετύχει να κριθεί ευάλωτος.

Η νέα κυβέρνηση ασκεί κριτική στην απελθούσα λέγοντας ότι με τις «εύκολες» μεταφορές στην ενδοχώρα, έστελνε το μήνυμα για περισσότερες αφίξεις από την Τουρκία. Το ερώτημα είναι εάν θα προλάβει η νέα κυβέρνηση να αντιστρέψει το μήνυμα πριν επέλθει στα νησιά ασφυξία ή έρθει ο χειμώνας που θα αφήσει χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στην παγωνιά.

Με αφορμή την αύξηση του πληθυσμού στα νησιά άνω των 20.000 ατόμων, ο Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής(ΚΙΝΑΛ) τονίζει ότι «η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού». «Οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε, κατά δήλωση του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την επίσκεψη στην Μόρια είναι ακατανόητες και προδίδουν εφησυχασμό που μπορεί να αποβεί επικίνδυνος», συνεχίζει: «Οι άμεσες ενέργειες για την αποσυμφόρηση είναι περισσότερο από αναγκαίες. Προκαλεί έκπληξη η σημερινή αποκάλυψη του διοικητή του ΚΥΤ της Μόριας, σε τοπικό ραδιόφωνο, για 3.000 αιτούντες άσυλο (μόνο στη Λέσβο) που δικαιούνται μεταφορά στην ενδοχώρα αφού έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός τους για διάφορους λόγους. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βιώνουν, για ακόμη μια φορά, συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για επιπλέον καθυστερήσεις. Οι «θεωρητικές αναζητήσεις» ας περιμένουν. Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι μετανάστες στα ελληνικά νησιά - Οι υψηλότερες ροές από το 2015"

Συγκέντρωση στα Προπύλαια κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση που διοργανώνει στα Προπύλαια το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Οι συμμετέχοντες έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου, ενώ κρατάνε πλακάτ και φωνάζουν συνθήματα. Η κυκλοφορία πάντως στην Πανεπιστημίου διεξάγεται κανονικά, καθώς η προσέλευση στη συγκέντρωση είναι μικρή, ενώ όπως έγινε γνωστό, δεν θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.
Πάντως, και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και σχήματα καλούν σε κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση στα Προπύλαια κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου"

Τροπολογία ΥΠΟΙΚ για τα απόρρητα στοιχεία των φορολογούμενων

Τροποποιήσεις και συμπληρώσεις σε διατάξεις του Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, αναφορικά με τη διαφύλαξη ως απορρήτων στοιχείων και πληροφοριών των φορολογούμενων περιέχει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία:

- Ορίζονται ρητά τα στοιχεία (ΑΦΜ, ΔΟΥ κ.λπ.) που αφορούν τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, τα οποία εξαιρούνται από τη διαδικασία τήρησης ως απορρήτων, για τις περιπτώσεις που αυτά αποκαλύπτονται σε υπηρεσίες των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων, δημόσιους οργανισμούς, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στα οποία το κράτος είναι μέτοχος ή τα οποία επιχορηγούνται τακτικώς από κρατικούς πόρους ή τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος.

-Παρέχεται η δυνατότητα στα πρόσωπα της παραγράφου 1 του ανωτέρω άρθρου [υπαλλήλων (νυν και πρώην) της Φορολογικής Διοίκησης και εν γένει του Υπουργείου Οικονομικών κ.λπ.] να χορηγούν σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ή σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσωποποιημένα στοιχεία ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), καθώς και συγκεντρωτικά στοιχεία, τα οποία τηρούνται στη Φορολογική Διοίκηση με σκοπό τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών των Φορέων του Δημόσιου Τομέα αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία ΥΠΟΙΚ για τα απόρρητα στοιχεία των φορολογούμενων"

Ο Θεοδωρικάκος ζητά από τους Δήμους έλεγχο αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών

Να μεριμνήσουν κατεπειγόντως για τον έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και γενικότερα των χώρων αναψυχής των δήμων, ώστε να εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα τους, καλούνται οι δήμαρχοι όλης της χώρας, με σχετικό αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Το σχετικό αίτημα του υπουργού απεστάλη με αφορμή το τραγικό περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό εφήβου στη Χίο μετά από κατάρρευση μπασκέτας. Στην επιστολή του ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ελλείψεις οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαίο οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε αναστολή της λειτουργίας του χώρου μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητεί επίσης από τους δημάρχους να αποστείλουν τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις τους από τους ελέγχους με στόχο να υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για εκπόνηση ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης το οποίο θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Θεοδωρικάκος ζητά από τους Δήμους έλεγχο αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών"

Ερέτρια: Επέστρεψαν σπίτι και βρήκαν ολόκληρη οικογένεια Ρομά!

Μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες σπιτιού στην Ερέτρια, όταν το απόγευμα της Τρίτης (6/8) επέστρεψαν στο σπίτι της.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν μία γυναίκα και κάμποσα μικρά παιδιά Ρομά, που είχαν μπει προφανώς για να κλέψουν.

Όπως διαπιστώθηκε η οικογένεια Ρομά είχε εισέλθει στο χώρο, παραβιάζοντας δύο παράθυρα, όμως πριν προλάβουν να αφαιρέσουν αντικείμενα και να ψάξουν για χρήματα, επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Τα μικρά της παρέας κατόρθωσαν να ξεφύγουν, η 41χρονη μητέρα όμως εγκλωβίστηκε στο σπίτι και προσπάθησε με διάφορες δικαιολογίες να εξηγήσει πως βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Εννοείται ότι δεν έπεισε τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ερέτριας που την συνέλαβαν και σχημάτισαν τη σχετική δικογραφία.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητούνται και οι υπόλοιποι της παρέας για να συλληφθούν.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερέτρια: Επέστρεψαν σπίτι και βρήκαν ολόκληρη οικογένεια Ρομά!"

Θεοδωρικάκος: Δεν έχει ξαναγίνει δήμαρχος να εκλέγεται και να μην έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο

Σφοδρή κριτική εφ όλης της ύλης στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις και για την αντιμετώπιση των παραλυτικών επιπτώσεων της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.

«Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αμηχανία. Πώς να ισορροπήσει ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις βαριές ευθύνες για τα 100 δισ. ευρώ που επιβάρυνε την χώρα με τις καταστροφικές του επιλογές, για τους 29 νέους φόρους, για την πρωτοφανή σκευωρία της Νοβάρτις και του «Ρασπούτιν» και στην φιλοδοξία να επανέλθει στην εξουσία;» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών. Παράλληλα, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και να συμφωνήσει για αλλαγή του συστήματος βουλευτικών εκλογών. «Αν θέλει ο Τσίπρας να προχωρήσει μπροστά θα πρέπει να βάλει τέλος στην υποστήριξη της απλής αναλογικής και να έρθετε να φτιάξουμε ένα νέο εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που θα σέβεται την βούληση του λαού και θα εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα της χώρας».

Σχετικά με τις διατάξεις που εισηγείται ο υπουργός Εσωτερικών και στοχεύουν στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των δημάρχων και περιφερειαρχών είπε: «Η συζήτηση των τελευταίων δύο ημερών αλλά και συζήτηση στα μίντια έχει φέρει στην επιφάνεια το πραγματικό θέμα. Έχουμε διαφορετική αντίληψη για το ποια αυτοδιοίκηση θέλουμε. Για την ΝΔ η αυτοδιοίκηση λύνει προβλήματα, συνεργάζεται με την υγιή επιχειρηματικότητα και προσελκύει επενδύσεις και συμβάλλει στην απασχόληση και αντιμετώπιση της ανεργίας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Χρειαζόμαστε αυτοδιοίκηση που να είναι δυναμική και να παίρνει αποφάσεις. Στην αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ η αυτοδιοίκηση είναι πειραματόζωο των ιδεοληψιών και του τυχοδιωκτισμού που δεν δίστασαν να δείξουν συνολικά στην κοινωνική ζωή του τόπου τα προηγούμενα 4 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την αέναη συνέχιση του πελατειακού κράτους».

Και πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος: «Οι ιδεοληψίες με τις οποίες κινηθήκατε στην αυτοδιοίκηση οδήγησαν σε απείρου κάλους λογικές με κορυφαία αυτή που έλεγε ότι οι αντιμνημονιακοί μαζεύουν καλύτερα τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα φάνηκε στην περιφέρεια Αττικής όπου μας παραδίδετε μια ωρολογιακή βόμβα σκουπιδιών».

«Η σταθερή στρατηγική σας είναι η εργαλειοποίηση των θεσμών. Είναι η κουβέντα σας ότι αν δεν βάλετε 3-4 στην φυαλκή δεν θα είστε ξανά στην εξουσία» τόνισε σε άλλο σημείο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος για να προσθέσει: «Γι αυτό και κάνατε τα απίστευτα πράγματα με την απλή αναλογική. Δεν έχει ξαναγίνει δήμαρχος και περιφερειάρχης να εκλέγεται και να μην έχει την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Δεν έχει ξαναγίνει δήμαρχος να εκλέγεται και να μην έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο"

Ιταλικό κρασί ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αφρώδους οίνου, Ιταλικής προέλευσης, η συσκευασία του οποίου μπορεί να διαρραγεί λόγω διαδικασιών ζύμωσης που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της πίεσης στην φιάλη.
Πρόκειται για τον προϊόν με την εμπορική ονομασία "Moscato d' Asti", σε συσκευασία των 750ml και με αριθμό παρτίδας L029065.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να είναι προσεκτικοί με τα μη ανοιγμένα μπουκάλια και να αποφύγουν την χρήση τους.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλικό κρασί ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Επιχείριση Έκτορα Μποτρίνι: «Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες και την δυσφήμηση που έχουμε υποστεί».

Με αφορμή την καταγγελία του μαθητευόμενου μάγειρα και τη δημοσιοποίησή της σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση του Έκτορα Μποτρίνι μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ηλία Πλασκασοβίτη τονίζει τα εξής: 
«Περιήλθε σε γνώση της επιχείρησης , η καταγγελία του μαθητευόμενου μάγειρα Στέφανου Νικόπουλου για την ύπαρξη διαπληκτισμού με άλλον μάγειρα του εστιατορίου μας στην Κέρκυρα , η οποία οδήγησε κατά τους ισχυρισμούς του πρώτου , σε σωματικές
του βλάβες . Η πλευρά του καταγγελόμενου μάγειρα αρνείται και αποκρούει ως αναληθείς τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην καταγγελία , επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων της και ιδίως της αστικής και ποινικής καταδίκης του καταγγέλοντος. Η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης , η οποία θα αποφανθεί στο μέλλον. Η διεύθυνσή μας , με αφορμή το περιστατικό αυτό , το οποίο θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης , θα λάβει τα δέοντα μέτρα.
Στην εν λόγω καταγγελία , εμπεριέχονται επιπλέον ψευδείς αναφορές σχετικά με την διεύθυνση της επιχείρησής μας , οι οποίες ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές μας προκαλούν ζημία. Δηλώνουμε ότι για το λόγο αυτό , θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.
Επίσης διάφοροι , υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα το περιεχόμενο της καταγγελίας , δίδοντας μάλιστα άλλοτε διαφορετική διάσταση από αυτή που έχει , με γενικεύσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και άλλοτε αλλοιώνοντας την πραγματικότητα ,
προσπαθώντας να προκαλέσουν συνειρμικές αναφορές με άλλες υποθέσεις ή καταστάσεις , με τρόπο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό , τόσο για την επιχείρησή μας , όσο και για το πρόσωπο του κου Έκτορα Μποτρίνι , στους οποίους προκαλείται ζημία. Για τις περιπτώσεις αυτές δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε των νομίμων δικαιωμάτων μας.
Η επιχείρησή μας , η οποία έχει βραβευθεί διεθνώς και απασχολεί επί δεκαετίες εκατοντάδες εργαζομένων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα , χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί τους , προσπαθεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο
ποιότητας αλλά ταυτόχρονα να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που προκλήθηκαν κατά την οικονομική κρίση. Κοντά μας έχουν μαθητεύσει δεκάδες σεφ , οι οποίοι σήμερα εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Αυτονόητα θα υπερασπιστούμε το κύρος και τη φήμη μας από τις όποιες αβάσιμες , αναληθείς και υστερόβουλες επιθέσεις έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε αλλά και από οποιεσδήποτε κακότροπες εις βάρος μας συμπεριφορές».
corfutvnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείριση Έκτορα Μποτρίνι: «Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες και την δυσφήμηση που έχουμε υποστεί»."

Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για άσυλο, ΟΤΑ, Θάνου

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τρία επίμαχα ζητήματα, που περιλαμβάνονται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τα άρθρα 1, 2, 3 που αφορούν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, τα άρθρα 64 για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, λόγω προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέρριψε κατηγορηματικά την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το πανεπιστημιακό άσυλο, εστιάζοντας κυρίως σε δύο σημεία: Πρώτον, όπως είπε, «γιατί το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία αλλά […] σήμερα αυτή η συνταγματική επιταγή δεν κατοχυρώνεται λόγω έκνομων ενεργειών εντός των χώρων των πανεπιστημίων». Δεύτερον, «το ακαδημαϊκό άσυλο είναι πλέγμα θεσμικών εγγυήσεων που δεν κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα ρητά συν ότι τα κρατικά όργανα οφείλουν και έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα του κράτους δικαίου».
Από την πλευρά του, και υπεραμυνόμενος του αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και στα τρία επίμαχα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.
Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μετατρέπει τους όρους συγκρότησης των δημοτικών συμβουλίων εκβιάζοντας μια νέα κατάσταση, παρά την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, και παραβιάζοντας θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις για την ισότητα της ψήφου και την αρχή της αναλογικότητας».
Για το άρθρο 64 και το θέμα του ασύλου έκανε λόγο για αντισυνταγματική κατάργηση του άρθρου 16 σε ό,τι αφορά το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Παράλληλα χαρακτήρισε «αντισυνταγματική και εξόφθαλμα φωτογραφική κατά της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου, τη διάταξη του άρθρου 101 που την οδηγεί σε παραίτηση», τονίζοντας ότι παραβιάζει και το εθνικό και το ενωσιακό δίκαιο.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν κάνουμε απολύτως τίποτα άλλο από το να δώσουμε τα εργαλεία σε αυτόν που εξέλεξε ο λαός για να ασκήσει την πολιτική του και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των δήμων. Αντισυνταγματικές ήταν οι ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας και Γ’ βαθμό Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Λιβάνιος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας των άρθρων 2 και 3 για ρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για ωμές παρεμβάσεις και αλλοίωση της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας. Ωστόσο, διαφώνησε με την ένσταση αντισυνταγματικότητας για το άσυλο αλλά και για το ασυμβίβαστο που ορίζεται για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ονομαστική για το άσυλο προανήγγειλε το ΚΚΕ
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία τονίζοντας ότι και τα δύο κόμματα έχουν κάνει κουρέλι το αστικό δίκαιο που υπερασπίζονται.
Ο κ. Καραθανάσοπουλος ζήτησε την απόσυρση της «προκλητικής διάταξης για το άσυλο» προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, συντάχθηκε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για συνταγματική παραβίαση δημοκρατικών αρχών.
Κατά και των τριών ενστάσεων αντισυνταγματικότητας τάχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «είναι εξόχως πολιτικά και όχι νομικά τα ζητήματα που τέθηκαν».
ΑΜΠΕ /naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για άσυλο, ΟΤΑ, Θάνου"

Έφτασε στα 1710 μέτρα στον βυθό της Καρπασίας το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμεζ ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν γεωτρήσεις από το Γιαβούζ και ήδη έφτασε στα 1.710 μέτρα.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες», έγραφε χθες η Sabah.

Εδώ έχουμε το εξής καταπληκτικό: Κανείς δεν ασχολείται και δεν μιλάει για το ζήτημα της γεώτρησης στην Καρπασία σαν να μην είναι ελληνοκυπριακό έδαφος αλλά ξένο που ανήκει σε κάποιο άλλο κράτος!

Δεν μιλάει ούτε η Αθήνα ούτε η Λευκωσία. Η Λευκωσία θα έπρεπε να μιλήσει ως κυρίαρχο και νόμιμο κράτος και η Αθήνα ως εγγυήτρια δύναμη.

Αν όμως η Αθήνα βγει και μιλήσει ως εγγυήτρια δύναμη τότε θα πρέπει να πάει σε πόλεμο...

Προφανώς δεν είναι κάτι που θα το ήθελαν στην Αθήνα.

Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατολική Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτασε στα 1710 μέτρα στον βυθό της Καρπασίας το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»"

Θεοδωρικάκος: Καταργούμε πλήρως την απλή αναλογική – «Κυβερνησιμότητα ή διάλυση»

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το διυπουργικό ν/σ και τις αλλαγές στους ΟΤΑ, ο υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το μπάχαλο που δημιούργησε στην αυτοδιοίκηση, με την προσβλητική, όπως είπε, λογική, να έχουν εκλεγεί δήμαρχοι οι οποίοι δεν μπορούν με το παρών καθεστώς να διοικήσουν τους Δήμους τους. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε μια αυτοδιοίκηση συμφερόντων, για να μπορέσει να βάλει ρίζες σε ένα θεσμό που ποτέ δεν μπόρεσε να κατακτήσει.

Ο υπ. Εσωτερικών, αναφερόμενος στο ν/σ είπε ότι έχει τη στήριξη ανεξάρτητων δημάρχων, περιφερειαρχών και προήλθε από διευρυμένο διάλογο με τη συμμετοχή και της ΚΕΔΕ.

Είπε ότι «στην παρούσα φάση λύνουμε το θέμα τη κυβερνησιμότητας και μέσα στο χειμώνα θα επανέλθουμε για μια συνολική παρέμβαση στο χώρο της αυτοδιοίκησης που θα εμπεριέχει και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων».

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου για την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών στην Ολομέλεια:

Τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την ακυβερνησία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής ανέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες στην Ολομέλεια της Βουλής. Τόνισε ότι «το δίλημμα είναι Κυβερνησιμότητα ή διάλυση», κι επισήμανε ότι οι αλλαγές γίνονται για να βγουν ωφελημένοι οι πολίτες, αφού στόχος της ΝΔ είναι να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να ελέγξει την Αυτοδιοίκηση – απόδειξη ότι δεν εξέλεξε ούτε έναν περιφερειάρχη, ούτε έναν δήμαρχο σε μεγάλη πόλη- επιχείρησε μέσω της εφαρμογής της απλής αναλογικής να προκαλέσει τη διαλυτική κρίση στο χώρο. Χαρακτήρισε προσβλητική, όπως είπε, λογική, να έχουν εκλεγεί δήμαρχοι με 50% οι οποίοι δεν μπορούν με το παρών καθεστώς να διοικήσουν τους Δήμους τους.

Όπως επισήμανε, το νομοσχέδιο έχει τη στήριξη της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ και δημάρχων όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Προέκυψε δε, από διευρυμένο διάλογο με τα θεσμικά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και με κατ’ ιδίαν συζήτηση με περισσότερους από 70 δημάρχους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Θεοδωρικάκος η συζήτηση ανέδειξε τις δυο διαμορφωτικές αντιλήψεις για την αυτοδιοίκηση που υπάρχουν ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ θέλει μια Αυτοδιοίκηση «που λύνει προβλήματα, αποτελεσματική, με συμβολή στην ανάπτυξη, στην υλοποίηση επενδύσεων, στην ενίσχυση της απασχόλησης. Στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και της ποιότητας ζωής. Αυτοδιοίκηση που να παίρνει αποφάσεις, με δύναμη και αποτελέσματα».

Αντιθέτως, όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια Αυτοδιοίκηση πειραματόζωο των ιδεοληψιών του, της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού του. «Χώρο αέναων συζητήσεων, διαπραγματεύσεων, ψηφισμάτων και διαρρύθμισης συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί προσχηματική αντιπολίτευση, ενώ απαντώντας στο επιχείρημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι έπρεπε πρώτα να δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή της απλής αναλογικής επισήμανε ότι έτσι θα οδηγούμασταν στη διάλυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Και πρόσθεσε: «Το κάνετε γιατί θέλατε να τινάξετε στον αέρα και αυτό τον θεσμό. Είστε απομονωμένοι, δεν έχετε ρίζες στον αυτοδιοικητικό θεσμό. Θέλετε να τον απαξιώσετε. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ακόμη ότι στην παρούσα φάση το υπουργείο Εσωτερικών λύνει το θέμα τη κυβερνησιμότητας και μέσα στο χειμώνα θα επανέλθουμε για μια συνολική μεταρρυθμιστική παρέμβαση στο χώρο της αυτοδιοίκησης που θα εμπεριέχει και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων».

Κλείνοντας είπε ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία επιχειρώντας να ισορροπήσει μεταξύ των ευθυνών που έχει από τα 100 δις με τα οποία επιβάρυνε τη χώρα, τα διαρκή ψέματα προς τους πολίτες, τους 29 καινούργιους φόρους , τις παρεμβάσεις στους Θεσμούς, τη σκευωρία της Novartis και το αρχέγονο πολιτικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ που τον κρατάει πίσω, με τη φιλοδοξία να επιστρέψει κάποια στιγμή στην εξουσία.

Και κατέληξε: «Το χειμώνα που έρχεται ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής θα πάρει τέλος. Δεν υπάρχει κανένα λόγος να υπάρχει. Όμως εμείς πιστεύουμε ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει στοιχειωδώς να προχωρήσει μπροστά και να πείσει και κάποιους ότι θέλει να δει το πολιτικό παιχνίδι με όρους ρεαλισμού, θα πρέπει να βάλει τέλος στην υποστήριξη της απλής αναλογικής ως γενικό πολιτικό σύστημα για τη χώρα. Και να έλθει να φτιάξουμε ένα εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει και την αναλογικότητα και την αντιπροσωπευτικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας. Γιατί είναι απαίτηση του ελληνικού λαού να προχωρήσει μπροστά με σταθερό και ουσιαστικό τρόπο. Αυτήν την τετραετία το έχει κάνει με την επιλογή του να δώσει την ηγεσία του τόπου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Καταργούμε πλήρως την απλή αναλογική – «Κυβερνησιμότητα ή διάλυση»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news