facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Αστυνομική επιχείρηση κατά του εμπορίου ναρκωτικών έξω από Πανεπιστήμια

Επιχείρηση για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών έξω από Πανεπιστημιακές σχολές και άλλους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε χτες, 5-8-2019, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών έκαναν ελέγχους στις περιοχές πέριξ της Νομικής Σχολής, του Πνευματικού Κέντρου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, της Πλατείας Ομονοίας, της Βαρβακείου Αγοράς και της Πλατείας Θεάτρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν 103 άτομα και προσήχθησαν 16, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η ειδική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με στόχο την αντιμετώπιση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, αλλά και για να εμποδίσει τη δημιουργία εστιών συγκέντρωσης χρηστών ναρκωτικών σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομική επιχείρηση κατά του εμπορίου ναρκωτικών έξω από Πανεπιστήμια"

Συνολικά 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο

Από Ω/19:00/05-08-2019 έως Ω/19:00/06-08-2019, εκδηλώθηκαν 31 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 207 πυροσβέστες, 84 οχήματα, επτά (7) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο (2) PZL και ένα (1) ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχε και μία (1) υδροφόρα ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ όσες από αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη είναι σε ύφεση και οριοθετημένες.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο"

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και πλέον η διαδικασία εισήλθε στην ονομαστική ψηφοφορία για μια σειρά άρθρων μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΚΟ της ΝΔ ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Τα άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία είναι τα: 36, 37, 41 έως 44, 82 έως 103 και 118.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος"

Λουκέτο για τέσσερις μέρες σε κατάστημα στη Πλάκα λόγω παραβίασης εργατικής νομοθεσίας

Σε τετραήμερη διακοπή λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πλάκας στην Αθήνα, προέβησαν σήμερα οι ειδικοί επιθεωρητές του ΣΕΠΕ. Αιτία ήταν οι επαναλαμβανόμενες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελεί πολιτική μας προτεραιότητα. Καταχρηστικές συμπεριφορές και έκνομες ενέργειες μας βρίσκουν απέναντι», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμπιστεύομαι και στηρίζω το έργο των επιθεωρητών Εργασίας οι οποίοι με εντολή μου βρίσκονται παντού στην Ελλάδα σε διαρκείς και εντατικούς ελέγχους κατά τη θερινή περίοδο», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο για τέσσερις μέρες σε κατάστημα στη Πλάκα λόγω παραβίασης εργατικής νομοθεσίας"

Υπ. Τουρισμού: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις πισίνες στα τουριστικά καταλύματα

Εντολή, για εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν νόμιμα και τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Θεοχάρης ζήτησε από όλους τους αρμόδιους «με αφορμή τα τραγικά συμβάντα πνιγμών λουομένων σε κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων» να διενεργήσουν άμεσα «στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ελέγχους νομιμότητας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν σε τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) είτε διαθέτουν άδεια λειτουργίας είτε έχουν γνωστοποιήσει τη λειτουργία τους, σε εφαρμογή των υπ' αριθμ. 8592 και 7888/2017 κ.υ.α».

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο υπουργός «ιδιαίτερη έμφαση, θα πρέπει να δοθεί στα διαλαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας και την παρουσία επόπτη ασφαλείας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Τουρισμού: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις πισίνες στα τουριστικά καταλύματα"

ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων για την αποτροπή της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εισόδου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας.
Για το θέμα αυτό προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ των Δασικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας μεταφοράς του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας και οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης στη ζωική παραγωγή, ενώ αναλήφθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του κινδύνου.
Ειδικότερα, με την απόφαση καθορίστηκαν τα εξής:
• Η συγκρότηση συνεργείων δίωξης ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων, καθώς και αγριόχοιρων, όπως προβλέπεται σχετικά στη δασική νομοθεσία (παρ. 2α. του άρθρου 259 του Ν.Δ. 87/69 (ΦΕΚ 7).
• Η κλιμάκωση των μέτρων ανάμεσα σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας στις περιοχές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Μακεδονίας- Θράκης και Ηπείρου– Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελούν περιοχές υψηλού κινδύνου και στις περιοχές των υπολοίπων αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπου ο κίνδυνος είναι μικρότερος, αλλά εντοπίζονται προβλήματα στη γεωργική παραγωγή λόγω του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων.
• Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ρύθμιση των πληθυσμών, αποκλειστικά με τη θήρα σε πεδινές, ημιορεινές – γεωργικές περιοχές από ειδικά συνεργεία ομάδων έμπειρων κυνηγών.
• Ρυθμίζονται θέματα σχεδιασμού και συντονισμού της δραστηριότητας, με τη συγκρότηση συνεργείων κυνηγιού. Τις λεπτομέρειες θα ρυθμίζουν οι Δασικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες των κυνηγετικών οργανώσεων και κατόπιν ειδικής επιστημονικής και τεχνικής αιτιολόγησης θα μπορεί να υλοποιηθεί η δράση και εντός καταφυγίων άγριας ζωής.
• Ρυθμίζονται θέματα προστασίας του προσωπικού και των πολιτών κατά την παραπάνω διαδικασία με την αυστηρή επίβλεψη των αρμόδιων Δασικών Υπηρεσιών στις περιοχές λήψης των μέτρων.
• Επιτρέπεται η αγοραπωλησία των θηρευόμενων ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων, καθώς και αγριόχοιρων, ενώ παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης σε ποσοστό έως 20% του βάρους του κρέατος, μετά από σχετικούς κτηνιατρικούς ελέγχους, σε κοινωνικά παντοπωλεία και ιδρύματα της περιοχής.
• Οι δασικές Υπηρεσίες θα τηρούν πλήρες αρχείο των συνεργείων που θα συγκροτήσουν σχετικά με τη σύνθεση τους, τις εξόδους που πραγματοποίησαν, τον αριθμό των θηρευθέντων χοίρων και τις ποσότητες που διατέθηκαν, την περιοχή δράσης τους. Επίσης θα γίνει καταγραφή των κτηνοτροφικών μονάδων της εκάστοτε περιοχής και λοιπών μέτρων λήψης, που σχετίζονται με τη δίωξη στην ίδια περιοχή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Λήψη μέτρων για την αποτροπή της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων"

ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευθεί το πτυχίο του επικεφαλής της ΕΥΠ και το πιστοποιητικό αναγνώρισης

Νέα ανακοίνωση για τον επικεφαλής της ΕΥΠ εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εξηγήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα, αποδεικνύονται τουλάχιστον ελλιπείς» αναφέρει το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει: «Όπως αναδεικνύεται από νέο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο ο κ. Κοντολέων διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για την συγκεκριμένη θέση, όπως αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει τόσο το πτυχίο του κ. Κοντολέοντα όσο και το πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να παύσει αμέσως τη διαδικασία διορισμού του».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Να δημοσιευθεί το πτυχίο του επικεφαλής της ΕΥΠ και το πιστοποιητικό αναγνώρισης"

ΣΔΟΕ: Κάτασχεση χιλιάδων «μαϊμού» προϊόντων, παράνομων ποτών & εικονικών τιμολογίων σε Κρήτη, Ζάκυνθο

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές,  διενήργησε ελέγχους σε δύο νησιά (Κρήτη και Ζάκυνθο) και κατάφερε νέα σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.
Ειδικότερα:
  1. Το χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου – 01 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της  Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε.  Αττικής,  σε άψογη συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μετά από συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες  περιοχές  της Κρήτης προέβησαν στις ακόλουθες πράξεις:
  • Κατέσχεσαν  εντός αποθηκευτικού  χώρου επιχείρησης  σε περιοχή του  Ηρακλείου Κρήτης, 25.906 τεμάχια ενδύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις), 20.653 τεμάχια ενδύματα άνευ εμπορικού σήματος έτοιμα προς εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια πλαστά σήματα (στάμπες) γνωστών εταιριών τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων.  Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στην συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Κατέσχεσαν σε τρία (3)  εμπορικά καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνταν εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην Χερσόνησο  Ηρακλείου  Κρήτης,  εμπορεύματα  (5.690  τεμάχια / ζεύγη),  με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις) διαφόρων  κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου,  αρώματα  κ.λ.π.).  Θα σχηματιστεί δικογραφία εναντίον έξι (6) ημεδαπών προσώπων (των δύο εμπόρων επιτηδευματιών και τεσσάρων προμηθευτών τους).  Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, σε ποσό των 456.701 ευρώ.
  • Κατέσχεσαν σε ένα (1) κατάστημα & σε (1) ένα βιοτεχνικό χώρο στην πόλη του  Ρεθύμνου,  εμπορεύματα  (2.554 τεμάχια / ζεύγη),  με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις),  διαφόρων  κατηγοριών  (υποδήματα,  τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 458.439 ευρώ. Θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού προσώπου διαχειριστή των ως άνω επιχειρήσεων.
  • Κατέσχεσαν εντός της οικίας φυσικού προσώπου, το οποίο διατηρεί επιχείρηση εκμετάλλευσης καφέ μπαρ στον Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης, 2.056 λίτρα αλκοολούχων ποτών. Τα ποτά αυτά εντοπίστηκαν σε χώρο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί ως νόμιμη εγκατάσταση της επιχείρησης. Η εκτιμώμενη ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς & φόρους ανέρχεται στο ποσό των 25.400,69 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη  διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του   ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού». Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί  προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Επίσης για την ίδια ως άνω υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος ημεδαπού προσώπου προμηθευτή των παραπάνω ποσοτήτων ποτών.
  • Κατέσχεσαν τιμολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.
  1. Το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου – 05 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής  Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε.  Αττικής,  βρέθηκαν στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατέσχεσαν από οκτώ εμπορικά καταστήματα,  εμπορεύματα  (7.425  τεμάχια / ζεύγη),  με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις) διαφόρων  κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου,  αρώματα  κ.λ.π.).
Τα  κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα τα οποία εντοπίστηκαν στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο, μεταφέρθηκαν  ήδη σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και καταστράφηκαν.
Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Κάτασχεση χιλιάδων «μαϊμού» προϊόντων, παράνομων ποτών & εικονικών τιμολογίων σε Κρήτη, Ζάκυνθο"

Αιμοκάθαρση με ανεμιστήρες στη Λιβαδειά (photo)

«Μαρτύριο» αποτελεί το τελευταίο διάστημα για τους ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Λιβαδειά, η επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Όπως καταγγέλλουν στο star κεντρικής Ελλάδας συγγενείς ασθενών η κλινική λειτουργεί χωρίς κλιματισμό και οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου προσπαθούν να δροσίσου τους νεφροπαθείς με ανεμιστήρες.

Φόβους για την υγεία ασθενών τους εκφράζουν οι συγγενείς, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες καθώς βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και απαιτούν την άμεση λειτουργία του κλιματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μονάδα τεχνητού νεφρού στη Λιβαδειά διέθετε ένα κλιματιστικό ντουλάπα το οποίο δεν λειτουργεί λόγω βλάβης.

Σε επικοινωνία του star με τη διοίκηση του νοσοκομείου ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αντικατάστασης του χαλασμένου κλιματιστικού.


tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιμοκάθαρση με ανεμιστήρες στη Λιβαδειά (photo)"

Καιρός: Βοριάδες μέχρι επτά μποφόρ στο Αιγαίο την Τετάρτη - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Ο καιρός θα μας...πάρει και θα μας σηκώσει την Τετάρτη με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» στα ύψη! Θερμοκρασία ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με την Τρίτη, ηλιοφάνεια και ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 36 βαθμούς), από 17 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), από 20 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως τους 37 βαθμούς).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Ο καιρός είναι καλοκαιρινός αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας στους εξοδούχους του Αυγούστου υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να σκαρφαλώσουν κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, υπάρχει τάση ανόδου της θερμοκρασίας του καιρού περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο 9 και 10 Αυγούστου 2019, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο, χωρίς να υπάρχουν ασφαλείς προγνώσεις, ο καιρός αναμένεται να είναι ζεστός.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη (6/8), τα μελτέμια θα είναι ισχυρά στο Αιγαίο, ενώ για μία ακόμα μέρα, δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Μέχρι 34 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

-19 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως 34 βαθμούς Κελσίου).
-16 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.
-23 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως βαθμούς).
-20 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (στην Ανατολική Ρόδο έως 34 βαθμούς Κελσίου).

Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξαίρεση το βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Τρίτη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Bορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και τοπικά στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή 11 Αυγούστου

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες
διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 08-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6
μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα
ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Βοριάδες μέχρι επτά μποφόρ στο Αιγαίο την Τετάρτη - Πού θα φτάσει η θερμοκρασία"

Νέα βλάβη στο αναβατόριο της Ακρόπολης

Το αναβατόριο που μεταφέρει το αναπηρικό καροτσάκι στην Ακρόπολη παρουσίασε βλάβη, όπως ενημέρωσε πριν από λίγο την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Ελένη Μπάνου. Αναζητείται το εξάρτημα στην εγχώρια αγορά. Αν δεν βρεθεί, η αποστολή του από τη Γερμανία χρειάζεται τέσσερις ημέρες, όπως αναφέρει η προϊσταμένη.

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση συγκρότηση του σχετικού φακέλου, προκειμένου να εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το θέμα της οριστικής αντικατάστασης του αναβατορίου και των λοιπών μηχανικών υποδομών.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα βλάβη στο αναβατόριο της Ακρόπολης"

Κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού στην κατοχή εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια!

Πιστόλι που είχε κλαπεί στις 2 Αυγούστου από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκε στην κατοχή 55χρονου ο οποίος συνελήφθη στα Εξάρχεια για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Στην κατοχή του συλληφθέντα στα Εξάρχεια βρέθηκε και κατασχέθηκε – μαζί με το πιστόλι – γεμιστήρας με δέκα φυσίγγια, τα οποία είχαν κλαπεί, επίσης, από τον ίδιο αστυνομικό.

Σε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 196,5 γραμμάρια, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, μικτού βάρους 25 γραμμάρια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Την επιχείριση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Υπηρεσιών.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού στην κατοχή εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια!"

Ανακαλεί συσκευασία ροκφόρ της ΑΒ Βασιλόπουλος ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση τυριού ροκφόρ, λόγω πιθανής παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Πρόκειται για τυρί ροκφόρ Γαλλικής προέλευσης με εμπορική ονομασία "SOCIETE ROQUEFORT" 100g+25g free, με αριθμό παρτίδας 3177C και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.11.2019. Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία "ΑΒ Βασιλόπουλος" μετά τις 18.07.2019 και μέχρι τις 02.08.2019.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλεί συσκευασία ροκφόρ της ΑΒ Βασιλόπουλος ο ΕΦΕΤ"

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους

Η Τουρκία δε θα μείνει αδιάφορη στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. 

Σε ομιλία του στην Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την τήρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της 'τδβκ' (ψευδοκράτος). 

«Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει ένδειξη πως οι S-400 αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ»

Ακολούθως, ο Ερντογάν  μίλησε για τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι S-400 είναι απειλή για το ΝΑΤΟ, όπως και για τα F-35. Κι άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα, όπως τα S-300 αλλά κανείς δεν έχει πει κάτι. Η Τουρκία έχει κάνει μια εμπορική επιλογή και όχι στρατηγική επιλογή. Δεν θεωρούμε σωστή τη μετατροπή του θέματος σε κρίση. Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να συμπεριφερθούν σαν συμμαχική χώρα.Πιστεύω ότι ο Τραμπ δεν θα επιτρέψει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις να είναι αιχμάλωτες του θέματος των S-400».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως δεν έχει διαφοροποιηθεί η πρόθεση της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  «Στόχος μας είναι να γίνουμε μέλη της ΕΕ. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτή και εδώ και 50 χρόνια περιμένουμε να γίνουμε μέλη. Μη θυσιάζουμε τη σχέση μας για τα θελήματα κάποιων χωρών. Η ΕΕ πρέπει να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση για την τελωνειακή ένωση. Κι εμείς προχωράμε στα τελευταία 6 βήματα για τα κριτήρια της άρσης της βίζας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σύντομα σε νέα φάση οι τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία»

Στην ίδια ομιλία του στους πρεσβευτές, αναφερόμενος στη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία θα καταβάλει υψηλότερο τίμημα, αν δεν κάνει σήμερα αυτό που χρειάζεται στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης αυτής χώρας και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) θα "εισέλθουν πολύ σύντομα σε νέα φάση".

Υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη εξαπολύσει δύο επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία από το 2016, ο Ερντογάν τόνισε: "Θεού θέλοντος, η διαδικασία που έχουμε αρχίσει (...) θα εισέλθει πολύ σύντομα σε νέα φάση". "Αν δεν κάνουμε σήμερα αυτό που χρειάζεται, θα είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αύριο καταβάλλοντας πολύ υψηλότερο τίμημα", πρόσθεσε κατά την ομιλία του αυτή, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που η Τουρκία απειλεί εδώ και αρκετές μέρες να εξαπολύσει μια νέα επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

"Η αποξήρανση του έλους της τρομοκρατίας που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας είναι η βασική μας προτεραιότητα", επέμεινε ο Ερντογάν. "Έως ότου εξαφανιστούν (οι ζώνες που ελέγχουν οι YPG), η Τουρκία δεν θα αισθάνεται ασφαλής", πρόσθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους"

Προσοχή: Μην ανοίξετε ποτέ το mail σας αν λάβετε αυτό το μήνυμα!

Με φερόμενο αποστολέα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ άγνωστοι δράστες έστελναν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία ενημέρωναν τους παραλήπτες τους για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).
Ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση police@department.gr. και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που αναφέρεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ό,τι πρέπει:
– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους.
– Να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.
Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε το ίντερνετ; Η Ελληνική Αστυνομία δίνει μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για να μην πέσετε θύματα επιτήδειων.
Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύω από παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, απάτες, απειλές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες;
Όταν λαμβάνετε email από τράπεζες, να είστε γενικά καχύποπτοι και να γνωρίζετε ότι μια τράπεζα δε θα έστελνε ποτέ ένα μήνυμα προσκαλώντας τους πελάτες της να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια ιστοσελίδα.
Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τον αποστολέα, είναι προτιμότερο πριν απαντήσετε στο email να επικοινωνήσετε με την εταιρεία – αποστολέα για να εξακριβώσετε ότι δεν πρόκειται για περίπτωση απάτης.
Μην ακολουθείτε links από email ή ιστοσελίδες αλλά πάντα να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις που σας ζητάνε να επισκεφθείτε.
Πριν από κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, να ελέγχετε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία βρίσκεστε αρχίζει με «https://» και όχι απλά «http://». Έτσι διασφαλίζετε ότι χρησιμοποιείτε ασφαλή σύνδεση web (http secure).
Mην απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν γνωρίζετε τον αποστολέα. Για να μην γεμίζει η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με άχρηστα διαφημιστικά μηνύματα, διαγράψτε τα πριν καν τα διαβάσετε.
Καλό είναι να υπάρχει στον υπολογιστή σας ένα λογισμικό προστασίας από ιούς (antivirus). Το λογισμικό αυτό μπορεί να προστατεύσει από ιούς ή λογισμικά υποκλοπής (spyware). Πολλές φορές τα Phishing μηνύματα παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που εγκαθιστούν στον υπολογιστή σας λογισμικά υποκλοπής, τα οποία καταγράφουν κάθε πληροφορία που εισάγεται από αριθμούς λογαριασμών και πιστωτικών καρτών μέχρι και κωδικών πρόσβασης, ακόμα και μετά την έξοδο του χρήστη από την ιστοσελίδα.
Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ένα ψηφιακό φίλτρο που να μπλοκάρει την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
Μην αγοράζετε ποτέ προϊόντα που διαφημίζονται σε spam email ούτε να πλοηγείσθε στα link s που περιέχονται σε αυτά, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι απάτες.
Να χρησιμοποιείτε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ένας να αποτελεί τον προσωπικό σας λογαριασμό και ο άλλος να χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο (οικονομικές συναλλαγές, εγγραφή σε Forum κλπ).
Μην αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς ταυτότητας, αριθμούς πιστωτικής κάρτας, στοιχεία για τα μέλη της οικογένειάς σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία στον υπολογιστή σας.
Να μην εμπιστεύεσθε άγνωστα άτομα κατά τη διάρκεια συζητήσεων σε chat room και να μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία.
Σε περίπτωση που δέχεστε απειλές από άτομα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας συζητήσεων, διακόψτε αμέσως επικοινωνία μαζί τους και επικοινωνήστε απευθείας με τα Τμήματα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Μην ανοίξετε ποτέ το mail σας αν λάβετε αυτό το μήνυμα!"

Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο ενώ έπαιζε σε πάρκο – Του έγιναν 16 ράμματα (βίντεο)

Επίθεση από σκύλο σε πάρκο στον Πειραιά δέχθηκε ένας 4χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο Παίδων Αγίας Σοφίας.

Το παιδί δέχτηκε την επίθεση το απόγευμα της Κυριακής (4/8) σε πάρκο όπου έπαιζε στον Πειραιά ενώ του έχουν γίνει περισσότερα από 16 ράμματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Στην Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου, Γιάννης Γιαννελάκης, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό.

Δείτε το απόσπασμα


Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύλος επιτέθηκε σε 4χρονο ενώ έπαιζε σε πάρκο – Του έγιναν 16 ράμματα (βίντεο)"

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Σαμαρά

Στο αρχείο έθεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis κατά το μέρος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε σήμερα και ήταν μονόδρομος για την εισαγγελία Διαφθοράς καθώς από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη αξιόποινης πράξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια ακόμη εξέλιξη που αποδομεί πλήρως το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του πρώην πρωθυπουργού είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis από πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και η σχετική δικογραφία είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή ήταν έντονη. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση στην οποία έκανε λόγο για μεθοδεύσεις.

Πρόσφατα μάλιστα η μήνυση αυτή του κ. Σαμαρά ανασύρθηκε από αρχείο μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν έπειτα από τη δημοσιοποίηση από το «Πρώτο Θέμα» των αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Με βάση αυτές τις αναφορές του κ. Αγγελή αλλά και άλλο σχετικό αίτημα του ιδίου, διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες και για τα άλλα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αντώνης Σαμαράς: Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε, τώρα αρχίζει η διερεύνηση

Μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να αρχειοθετήσει τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αφορούσε το πρόσωπό του, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.

Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για Σαμαρά"

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής αστυνομικού οχήματος του Μεταγωγών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής η πρόσφατη υπόθεση της κλοπής υπηρεσιακού οχήματος της Διεύθυνσης Μεταγωγών και Δικαστηρίων Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός είχε σταθμεύσει το όχημα και είχε αφήσει τα κλειδιά πάνω με αποτέλεσμα άγνωστος να πάρει το όχημα και να εξαφανιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το όχημα είχε αφαιρεθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου από το Ίλιον Αττικής και βρέθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις ήμερες αργότερα στο Καματερό Αττικής.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κατά τη διάρκεια της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής του οχήματος 46χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίστηκε χθες στα Άνω Λιόσια Αττικής και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Εξεταζόμενος αποδέχτηκε την κλοπή του οχήματος και υπέδειξε το σημείο όπου είχε ρίξει το κινητό τηλέφωνο του οδηγού του οχήματος, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχο του.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Ο 46χρονος οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών Αθηνών, καθώς, όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσαν επιπλέον ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά και κλοπή καθώς και Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για τη σύλληψή του.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε η υπόθεση κλοπής αστυνομικού οχήματος του Μεταγωγών"

Βαρβιτσιώτης: Δεν βλέπω την Τουρκία να προκαλεί επεισόδιο το καλοκαίρι

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του Αιγαίου που ανήκει στην χώρας μας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εκτιμώντας ωστόσο ότι παρά τις προκλήσεις οι γείτονες δεν πρόκειται να προκαλέσουν επεισόδιο εντός του καλοκαιριού.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως πάγια στρατηγική της Άγκυρας τις τελευταίες δεκαετίες είναι να αμφισβητεί την κυριότητα περιοχών του Αιγαίου —το αποκαλούμενο «γκριζάρισμα»— με απώτερο σκοπό να δρομολογήσει συνεκμετάλλευση πόρων που κανονικά ανήκουν αποκλειστικά στην Ελλάδα.

«Έχουμε ξεκάθαρη θέση: Αυτά που μας ανήκουν μας ανήκουν και σε καμία περίπτωση δεν πάμε να δώσουμε δικαιώματα σε κάποιον που δεν έχει», είπε.

Τόνισε πως σε περίπτωση που η γειτονική χώρα επιχειρήσει να επιβάλει τις θέσεις της «θα μας βρει αντιμέτωπους». Εξήγησε ότι η χώρα μας διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με αποτρεπτική ικανότητα, αν και η χρήση ένοπλων μέσω αποτελεί το «τελευταίο καταφύγιο».

Τα σχόλια του κ. Βαρβιτσιώτη έρχονται μία ημέρα αφότου ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσίασε χάρτη που αμφισβητεί ευθέως την έκταση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συνεπώς των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πάντως διευκρίνισε ότι δεν προσδίδει ανησυχητικό τόνο στην τοποθέτηση Τσαβούσογλου, όχι επειδή δεν την θεωρεί σοβαρή αλλά καθότι δεν πιστεύει ότι η Άγκυρα θα κλιμακώσει την ένταση το καλοκαίρι.

Εκτίμησε πως μεγάλο μέρος της τουρκικής συμπεριφοράς συνδέεται με την Κύπρο, όπου υπάρχει εκ νέου κινητικότητα ενόψει της συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αυτή την εβδομάδα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πως αναμένονται επαφές στο μέλλον, αν και με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό το πιθανότερο είναι ένα τετ-α-τετ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρβιτσιώτης: Δεν βλέπω την Τουρκία να προκαλεί επεισόδιο το καλοκαίρι"

Ο Τραμπ «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

Εμπάργκο, όπως έχει απειλήσει, δεν επέβαλε ακόμα. Σε πρώτη φάση, ο Ντόνλαντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο «πάγωσε» τους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στην επικράτεια των ΗΠΑ.

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (…) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει να κλιμακώνει την πίεση που ασκεί στο Καράκας για να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Ουάσινγκτον, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δύσης καλούν τον Μαδούρο να παραιτηθεί και έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Η Κίνα και η Ρωσία, όπως και ορισμένα κράτη της Λατινικής Αμερικής, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο και τη Μόσχα εναντίον της συνέχισης της υποστήριξής τους προς το Καράκας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τραμπ «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ"

Σουηδία: Επαίτες με… ειδική άδεια εργασίας στην πόλη Εσκιλστούνα

Η σουηδική πόλη Εσκιλστούνα, στα δυτικά της Στοκχόλμης, έχει γίνει πλέον η πρώτη πόλη στην οποία χρειάζεται κάποιος να εκδίδει άδεια από τον δήμο για να μπορεί να επαιτεί στους δρόμου της. Το μέτρο στοχεύει στη μείωση του φαινομένου της επαιτείας.

Στο εξής, όσοι θέλουν από τις αρχές του τρέχοντος μηνός να εξασκούν ως επάγγελμα την επαιτεία στους δρόμους της Εσκιλστούνα, μίας πόλης με 100.000 κατοίκους, θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω Ιντερνέτ ή να μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση άδειας, που κοστίζει 250 κορώνες (23,3 ευρώ). Η άδεια θα έχει τρίμηνη ισχύ και για την έκδοσή της απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Η επαιτεία χωρίς άδεια στις ζώνες της πόλης που προβλέπεται από τον κανονισμό ισχύος της άδειας -μεταξύ άλλων κέντρο, εμπορικές περιοχές και είσοδοι αθλητικών χώρων- θα τιμωρείται με πρόστιμο έως και 300 ευρώ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Τζίμι Γιάνσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού για την επαιτεία έχει πυροδοτήσει μία σειρά επικρίσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προσάπτουν στη δημοτικη Αρχή ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει την επαιτεία.

«Δεν πρόκειται για καταδίωξη αυτών των ανθρώπων, αλλά για τη διατύπωση ενός μεγάλου ερωτήματος: Πιστεύουμε πως θα πρέπει να ομαλοποιήσουμε την επαιτεία στην κοινωνία της ευημερίας στη Σουηδία; Δεν βλέπω την ίδια ζέση να επικριθεί το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που υποχρεώνονται να επαιτούν, αντί να ασκείται κριτική στις προσπάθειές μας να επιβάλλουμε κανόνες», επισημαίνει ο Γιάνσον.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Λίντροος, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Stadsmission, αντιτείνει πως αυτό το μέτρο είναι πιθανόν να αυξήσει την εκμετάλλευση της επαιτείας, με εγκληματικές οργανώσεις να σπεύδουν να πληρώνουν εκείνες το ποσό της αδείας και να αξιώνουν έπειτα την καταβολή τιμήματος για την απόκτησή τους από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήδη η αστυνομία έχει δεχθεί οκτώ αιτήσεις για έκδοση αδείας για επαιτεία.

Ο κανονισμός εγκρίθηκε τον Μάιο του περασμένου έτους από την τοπική Αρχή, που αποτελείται από τη συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών, Φιελελεύθερων και Συντηρητικών, όμως η ισχύς της είχε καθυστερήσει καθώς είχε κατατεθεί προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια εναντίον της.

Πολλές σουηδικές πόλεις έχουν απαγορεύσει την επαιτεία το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την ετυμηγορία του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου που ενέκρινε την απαγόρευση της επαιτείας στην πόλη Βέλινγκε, στην κομητεία Σκένε, τον περασμένο Δεκέμβριο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Επαίτες με… ειδική άδεια εργασίας στην πόλη Εσκιλστούνα"

Ασυντήρητη μπασκέτα από το 1988 αυτή που σκότωσε τον 19χρονο νεαρό;

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα  συνεχώς η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει και τον Δήμο Χίου.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα ζητούμενα οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου.
Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000, οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της αντικατάστασής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.
Αυτό που έγινε το 2002, όπως εξηγούν στον «π» παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου αφού μέχρι πριν υπήρχε χώμα στο έδαφος.
Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα στη βάση, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.
Η θεμελίωση
Ως προς την θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι μάλλον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα, κατά τους μηχανικούς, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί εξωτερικά ενώ η έρευνα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. 
Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια τότε θα μιλάμε για μία μπασκέτα που ήταν ασυντήρητη ως προς την θεμελίωσή της για 31 συναπτά έτη, αφού είχε συντηρηθεί μόνο εξωτερικά με βαψίματα και αλλαγή ταμπλό.  
Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο χώρος ανήκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

politischios
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασυντήρητη μπασκέτα από το 1988 αυτή που σκότωσε τον 19χρονο νεαρό;"

Εφιάλτης στην κουζίνα: Τα εγκαύματα με πυρακτωμένη σπάτουλα και καυτό λάδι - Η απάντηση Μποτρίνι

Σάλος από την  απίστευτη καταγγελία του 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα. Ο σπουδαστής μαγειρικής, που έκανε την πρακτική του άσκηση σε εστιατόριο της Κέρκυρας, κάνει λόγο για σκληρά βασανιστήρια.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εν λόγω εστιατορίου ασκούσε συστηματικά εναντίον του σωματική και λεκτική βία, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. 



Όπως αναφέρει ο 19χρονος στην καταγγελία, ο υπεύθυνος κουζίνας του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα, ενώ του κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο του πόδι.

05-08-19-kataggelia-estiatorio-5
05-08-19-kataggelia-estiatorio-6
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτη Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ωστόσο, ο 19χρονος που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος Βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα) δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Σταμάτης Πελάης.

05-08-19-kataggelia-estiatorio-7
Η απάντηση  του Έκτορα Μποτρίνι



Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτωρ Μποτρίνι προχώρησε σε δήλωσεις ύστερα από την καταυκραγή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υποστήριξε πως στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες». 

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, όπως υποστηρίζει, υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες χωρίς να μιλούν από φόβο μήπως μείνουν άνεργοι. 

Ο δικηγόρος του 19χρονου Στέφανος Νικόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης στην κουζίνα: Τα εγκαύματα με πυρακτωμένη σπάτουλα και καυτό λάδι - Η απάντηση Μποτρίνι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news