facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Αστυνομικοί εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς – Τι αποκαλύπτει η έκθεση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.!

Εμπλοκή αστυνομικών σε σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς – κυρίως σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών – αποκαλύπτει η έκθεση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για το 2018.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» της Κυριακής (4.8.2019) οι διώξεις σε αστυνομικούς αλλά και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, ύστερα από έρευνες των «Αδιάφθορων», για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις αυξήθηκαν, πέρυσι, πάνω από 200%.
Στον «μαύρο» κατάλογο άνομων ενεργειών περιλαμβάνονται και γιατροί για «φακελάκι».
Μόλις πριν δύο εβδομάδες , στις 12 Ιουλίου 2019, στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβαν, μετά από επτάμηνη μυστική έρευνα, έναν αρχιφύλακατου αεροδρομίου της Κω για συμμετοχή σε κύκλωμα διακινητών.
Επέτρεπε σε παράτυπους μετανάστες να ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα σε χώρες της Ε.Ε., εισπράττοντας για τις υπηρεσίες έως και 1.500 ευρώ το «κεφάλι».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης των «Αδιάφθορων», το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τηςΕΛ.ΑΣ. δέχθηκε και επεξεργάστηκε 1.122 καταγγελίες και πληροφορίες για υποθέσεις διαφθοράς, όσες περίπου και το 2017.
Η «μαύρη» λίστα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.
Το 60% των καταγγελιών αφορούσε σε αστυνομικούς, το 20% σε δημοσίους υπαλλήλους, το 10% σε ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 10% αφορούσε σε καταγγελίες για εγκλήματα στα οποία συμμετείχαν ταυτόχρονα και αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.
Από το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος υπαλλήλων του Δημοσίου, το 30% αφορά σε υπαλλήλους δήμων και Περιφερειών,το 14% σε εργαζομένους σευπηρεσίες Υγείας, το 11% σε υπαλλήλους υπουργείων και το 5% σεεκπαιδευτικά ιδρύματα.
Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε «φακελάκι» από σπουδαστές του προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματα.
Τέλος, οι συλλήψεις γιατρών για δωροληψία ανήλθαν σε τρεις το 2018 αντί επτά το 2017 και έξι το 2016.
Ο ένας από τους διωκόμενους γιατρούς προφυλακίστηκε κατηγορούμενος ότι, ενώ είχε ήδη πραγματοποιήσει εγχείρηση διόρθωσης καταρράκτη στο δεξί μάτι ηλικιωμένης γυναίκας ζήτησε 600 ευρώ προκειμένου να προβεί σε αντίστοιχη επέμβαση στον αριστερό οφθαλμό της…
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς – Τι αποκαλύπτει η έκθεση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.!"

Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο - Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε Εύβοια και Αττική

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου, παρείχε συγκεντρωτικη ενημέρωση για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 3 Αυγούστου μέχρι και τις 19:00, εκδηλώθηκαν 44 δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 382 πυροσβέστες, 156 οχήματα, οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 υδροφόρες ΟΤΑ, δύο μηχανήματα έργου των περιφερειών και περιοδικά 5 Α/Φ, 4 PZL και 5 Ε/Π.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι οι πυρκαγιές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συγκεκριμένα, στην Αρχαία Ολυμπία, ανάμεσα στα χωριά Λούβρο και Βασιλάκι, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και συγκεκριμένα, στο Δομοκό στην περιοχή Βάρδαλη, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στα Φάρσαλα, στην περιοχή Κοκκίνω.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για αύριο Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, συνεχίζονται.

Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Κυριακή, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές των Περιφερειών: Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Από την Πυροσβεστική, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο - Υψηλός κίνδυνος την Κυριακή σε Εύβοια και Αττική"

«Έθνος»: Απόφαση Σαββίδη για πολλαπλάσιες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους

Με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη οι αποχωρήσαντες εργαζόμενοι από την εφημερίδα «Έθνος» που ανέστειλε την καθημερινή της έκδοση θα λάβουν πολλαπλάσιες αποζημιώσεις από αυτές που ορίζει ο νόμος.

Η ανακοίνωση σχετικά με την αναστολή του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Με την αγορά του Τύπου στην Ελλάδα και παγκοσμίως να περνά τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, η διοίκηση της εφημερίδας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει τρόπους να συνεχίσει η καθημερινή έκδοση, όμως οι συνθήκες της αγοράς οδηγούσαν αναπόφευκτα σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. «Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ…», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου.

Η απόφαση Σαββίδη ήταν να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και όσοι αποχωρήσουν να φύγουν ικανοποιημένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοσιογραφική αγορά και τους ίδιους τους εργαζομένους, όσοι αποχωρούν λαμβάνουν γενναίες αποζημιώσεις, πολλαπλάσιες από αυτή που προβλέπεται από το νόμο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η αποδοχή της πρότασης είναι καθολική και το κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων της διοίκησης και των εργαζομένων απρόσμενα συναινετικό και θετικό.

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο ΕΘΝΟΣ συναντάται σπάνια, θυμίζοντας εποχές Λαμπράκη στο ΔΟΛ και Γιάννας Αγγελοπούλου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

enimerosi24
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έθνος»: Απόφαση Σαββίδη για πολλαπλάσιες αποζημιώσεις στους εργαζόμενους"

Κοζάνη: Μεγάλη κατολίσθηση σε ορυχείο λιγνίτη - Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Κατολίσθηση στο επιφανειακό ιδιωτικό ορυχείο Λιγνίτη στο Προσήλιο Κοζάνης έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκονταν στον πυθμένα του ορυχείου.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ΜΕΤΕ ΑΕ, Ντίνο Μεσσήνη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατολίσθηση έγινε στην ανατολική πλευρά και σε βάθος επτά μέτρων από το ανώτερο σημείο διάνοιξης του ορυχείου». Αποκολλήθηκε πρώτα έδαφος 1,5 μέτρου από την επιφάνεια του ορυχείου και στη συνέχεια ακολούθησε η κυρία κατολίσθηση που άγγιξε έως τα επτά μέτρα από την επιφάνεια του, παρασέρνοντας τα τρία πρώτα πατάρια διαμόρφωσης που βρίσκονται στην κορυφή του ορυχείου. Το φαινόμενο της κατολίσθησης διήρκησε πάνω από 3,5 ώρες κι έτσι οι 10 εργαζόμενοι που βρίσκονταν στις τρεις υπόγειες στοές στον πυθμένα του ορυχείου απομακρύνθηκαν έγκαιρα χωρίς να υπάρξουν ακόμη τραυματισμοί. Ο κ. Μεσσήνης δήλωσε ότι «πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αντίστοιχη άσκηση ετοιμότητας απομάκρυνσης των εργαζομένων από τις στοές σε περίπτωση προβλήματος και οι εργαζόμενοι γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν».



Από τον όγκο των εδαφών που αποκολλήθηκαν από την κορυφή του ορυχείου έχουν σκεπαστεί οι είσοδοι των τριών υπόγειων στοών στον πυθμένα του και μηχανολογικός εξοπλισμός, όπως γεννήτριες, συστήματα εξαερισμού και φωτισμού. «Οι εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους στα ανώτερα πατάρια του ορυχείου είχαν ολοκληρωθεί από το 2015 και αυτό που θα ερευνήσουν οι τεχνικοί της εταιρείας είναι γιατί μετά από τέσσερα χρόνια υπήρξε αυτή η εξέλιξη» τόνισε ο κ. Μεσσήνης. Στην ερώτηση εάν υπήρξαν προειδοποιητικές ενδείξεις για το μέγεθος της κατολίσθησης που ακολούθησε, ο κ. Μεσσήνης δήλωσε ότι «έχουν τοποθετηθεί τοπογραφικά σημάδια σε όλη την έκταση του ορυχείου με τα οποία παρακολουθούνται φαινόμενα μετακίνησης των εδαφών, αλλά μας έδειχναν κατολισθήσεις πολύ μικρότερου μεγέθους από αυτή που ακολούθησε».



Για την κατολίσθηση έχει ενημερωθεί τόσο από την εταιρεία όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντας, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα κάνουν τους ελέγχους που προβλέπονται σε αυτές τις περιστάσεις».



Στο ορυχείο Λιγνίτη στο Προσήλιο Κοζάνης εξορύσσεται ορυκτό ξυλοκάρβουνο υψηλής θερμογόνου δύναμης που αγοράζει εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ για να εμπλουτίζει τον δικό της μίγμα καυσίμου που χρησιμοποιεί στον ΑΗΣ Μελίτης. Τα τελευταία χρόνια η εξόρυξη του λιγνίτη στο συγκεκριμένο ορυχείο σταμάτησε να γίνεται επιφανειακά και πραγματοποιείται μόνο μέσα από τις υπόγειες στοές.

Φωτογραφίες: mikrovalto.gr


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Μεγάλη κατολίσθηση σε ορυχείο λιγνίτη - Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές"

Έρχεται μόνιμη και αφορολόγητη «13η σύνταξη»

Μόνιμη «13η σύνταξη» αναμένεται να εξαγγείλει στην ΔΕΘ η κυβέρνηση. Η λεγόμενη 13η σύνταξη, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» θα δίνεται σταθερά κάθε Δεκέμβριο, θα είναι αφορολόγητο και αυξημένη για τους οικονομικά ασθενέστερους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2020 στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται μόνιμη και αφορολόγητη «13η σύνταξη»"

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παράτυπες NAVTEX σε Καστελόριζο και κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και την αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας Ελλάδας και Κύπρου.
Με δύο παράνομες NAVTEX δεσμεύει στην πρώτη περίπτωση την περιοχή που επικεντρώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα την προσοχή της στα δυτικά τους Καστελορίζου και ανατολικά της Ρόδου για τις 6 και 7 Αυγούστου για άσκηση με την χρήση όπλων και στην δεύτερη δυτικά της Πάφου μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ επίσης για άσκηση με την χρήση όπλων για τις 7 Αυγούστου.
Αυτά παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγω για γέφυρες φιλίας με τους γείτονας από τα ακριτικά νησιά της χώρας μας.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παράτυπες NAVTEX σε Καστελόριζο και κυπριακή ΑΟΖ"

Τι απαντά το «Aspro» στην Πάρο για τα δημοσιεύματα περί λουκέτου

Ανακοίνωση εξέδωσε το beach bar restaurant «Aspro» στη Νάουσα της Πάρου, με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούσαν το «λουκέτο» στην επιχείρηση από ελεγκτικές αρχές της ΑΑΔΕ, εξαιτίας ενδεχόμενων φορολογικών παραβάσεων.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν στο κλείσιμο -για 48 ώρες- του γνωστού beach bar reastaurant, Aspro, στην Πάρο, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 17 παραγγελίες.

Ωστόσο σύμφωνα με την επιχείρηση «η πραγματικότητα είναι ότι η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου», βεβαιώνεται δηλαδή από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ ότι οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί και ήταν δεκατρείς, ενώ αποσιωπείται σκόπιμα ότι το συνολικό ποσό που αφορούσαν οι παραπάνω εκδιδόμενες αποδείξεις ανερχόταν στο ποσό των 324,60 €».

«Η πεποίθηση μας είναι ότι η ανωτέρω ενέργεια έχει στόχο τη δυσφήμηση της επιχείρησης», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του «Aspro» και καταλήγουν λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας πρόκειται να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση της φήμης της με κάθε νόμιμο τρόπο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της επιχείρησης «Aspro»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα οποία αναφέρονται σε σφράγιση της επιχείρησης «ASPRO» στη Νάουσα Πάρου εξαιτίας φορολογικών παραβάσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στο κοινό τα παρακάτω. Η επιχείρηση με βάση τα δημοσιεύματα φέρεται να υπέπεσε σε παράβαση λόγω μη έκδοσης 17 αποδείξεων, χωρίς να αναφέρεται συνολικό ποσό.

Η πραγματικότητα είναι ότι η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου», βεβαιώνεται δηλαδή από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ ότι οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί και ήταν δεκατρείς, ενώ αποσιωπείται σκόπιμα ότι το συνολικό ποσό που αφορούσαν οι παραπάνω εκδιδόμενες αποδείξεις ανερχόταν στο ποσό των 324,60 €.

Εύλογα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η ποινή επιβλήθηκε για άλλους λόγους και όχι για φορολογική συμμόρφωση της επιχείρησής , η οποία απασχολεί 53 άτομα προσωπικό, δεν έχει υποπέσει από την έναρξη λειτουργίας της -προ οκταετίας- σε καμία φορολογική παράβαση, λειτουργεί δε με υποδειγματικό τρόπο και συμβάλλει στην αναβάθμιση του ποιοτικού προϊόντος στο νησί.

Η πεποίθηση μας είναι ότι η ανωτέρω ενέργεια έχει στόχο τη δυσφήμηση της επιχείρησης, ενισχύεται δε από το γεγονός ότι η σφράγιση πέρα από το κυρίως κατάστημα της επιχείρησης, επεκτάθηκε με την τοποθέτηση δεκάδων μέτρων κόκκινων ταινιών και σε ολόκληρη την κοινόχρηστη παραλία υποβαθμίζοντας το περιβάλλον.

Από τη συγκεκριμένη ενέργεια το κοινό έχασε την δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία η οποία αποκλείστηκε ολόκληρη με επιδεικτικό τρόπο στιγματισμού της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας πρόκειται να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση της φήμης της με κάθε νόμιμο τρόπο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το «Aspro» στην Πάρο για τα δημοσιεύματα περί λουκέτου"

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών

Αρκετές είναι οι καταγγελίες που έχει δεχτεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με κρούσματα απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, όπως:

· λογαριασμούς e-banking,

· λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης,

· φωτογραφίες και βίντεο,

· ιστορικό περιήγησης,

· κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές και ιστοτόπους κ.α.,

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν σε διάφορες έκνομες δραστηριότητες.

Συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.

Σε περίπτωση που έχουν αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτείνει:

· άμεση κατάργηση των εφαρμογών, που οι κυβερνοεγκληματίες ζήτησαν να εγκαταστήσετε,

· επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, στις συσκευές που τυχόν απέκτησαν πρόσβαση (κατόπιν λήψης αντιγράφων ασφαλείας – backup),

· εκτέλεση πλήρους σάρωσης ασφαλείας για τον εντοπισμό μολυσμένων ή επικίνδυνων προγραμμάτων, με τη βοήθεια ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας,

· αλλαγή κωδικών πρόσβασης και χρήση ισχυρών κωδικών, συνδυαζόμενων χαρακτήρων και πολυπλοκότητας (Κεφαλαία – μικρά – σύμβολα – αριθμούς) και

· άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο -κατά περίπτωση- τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση πραγματοποίησης συναλλαγών – μεταφορών χρηματικών ποσών που δεν αναγνωρίζετε.

Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες καλούνται να αναφέρουν το περιστατικό απάτης τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία, της οποίας τεχνικούς υποδύθηκαν οι επιτήδειοι και να καταγγείλουν το γεγονός στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

· Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE

· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών"

DW: Θα εφαρμοστεί η απαγόρευση της μπούρκας στην Ολλανδία;

Από την Πέμπτη (01.08) ισχύει απαγόρευση ολικής κάλυψης του προσώπου σε δημόσιους χώρους. Κανείς όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου. Ούτε και η ίδια η αστυνομία. Τί λένε οι δήμαρχοι;

Ήδη πριν από την εφαρμογή του νόμου, τα περισσότερα νοσοκομεία της Ολλανδίας ενημέρωσαν τις εργαζόμενες που φορούν μπούρκα, ότι δεν πρόκειται να εμποδίσουν την πρόσβαση στο χώρο εργασίας τους εάν δεν θέλουν να τη βγάλουν. Το επιχείρημά τους είναι, ότι η νοσηλεία των ασθενών είναι σημαντικότερη από την εφαρμογή ενός ενδυματολογικού νόμου και ότι η πρακτική εφαρμογή του ανήκει στη δικαιοδοσία της αστυνομίας και όχι στους γιατρούς και τις νοσοκόμες. Από την πλευρά της η αστυνομία τουίταρε αντίθετα, ότι ο έλεγχος για την εφαρμογή του νέου νόμου ανήκει στους εργαζόμενους, στο χώρο ισχύος του νόμου και μόνο όταν κάποιος αρνείται να βγάλει τη μπούρκα ή το νικάμπ μπορεί να καλεί την αστυνομία.
Απροθυμία εφαρμογής
Η έμφαση δίνεται στο «μπορεί» γιατί και η διατύπωση του νόμου περιλαμβάνει αυτό το ρήμα, το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να αφαιρέσει το κάλυμμα του προσώπου είτε είναι αυτό μπούρκα και νικάμπ είτε κράνος μοτοσικλέτας. Δεν είναι όμως μόνο τα νοσοκομεία που επιδεικνύουν μειωμένη διάθεση να επιβλέψουν την τήρηση του νόμου αλλά και οι επιχειρήσεις αστικών συγκοινωνιών. «Προτεραιότητά μας είναι να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση και να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία λεωφορείων και τραίνων», είπε στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΡ ο Πέδρο Πέτερς από το σύνδεσμο των επιχειρήσεων περιφερειακών δικτύων OVNL.
Αλλά πόσους ή πόσες αφορά ο νέος νόμος; Ανάμεσα στα 17 εκατομμύρια κατοίκων στην Ολλανδία υπολογίζεται ότι 150 γυναίκες φορούν τακτικά μπούρκα ή νικάμπ και άλλες 250 καλύπτουν περιστασιακά το πρόσωπό τους. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός δεν ξεπερνά τις 400 γυναίκες. Φυσικά, σε δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν μοτοσικλετιστές με το κράνος τους εφόσον  καλύπτει όλο το πρόσωπο. Επειδή όμως ο νέος νόμος αφορά κυρίως στις γυναίκες, ονομάστηκε εν συντομία «νόμος κατά της μπούρκας». Η απροθυμία εφαρμογής του δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι το θέμα στερείται σημασίας στην Ολλανδία.
Και οι μη μουσουλμάνοι απορρίπτουν τον κόσμο
Ιστορική ημέρα δηλώνει ο εθνικιστής Γκεερτ Βίλντερςman)
"Ιστορική ημέρα" δηλώνει ο εθνικιστής Γκεερτ Βίλντερς
Καταρχήν χρειάστηκαν 14 χρόνια για να θεσπιστεί, κατά δεύτερον, στον μουσουλμανικό κόσμο η πρόσληψη ενός τέτοιου θέματος γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ότι στην κοσμική Ολλανδία, υποστηρίζει στην εφημερίδα Volkskrant ο εμπειρογνώμων σε θέματα αραβικού κόσμου, Γιαν Γιαπ ντε Ρούλτερ από το Πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ. «Στην Ολλανδία υπερτερεί ο συμβολικός χαρακτήρας του νόμου, σαν να μπορούμε τώρα να επιστρέψουμε στην καθημερινή πολιτική αλλά τόσο εύκολο δεν είναι. Για τους ακραιφνείς μουσουλμάνους η απαγόρευση της μπούρκας αποτελεί παράδειγμα καταπίεσης των αδελφών τους εν Αλλάχ στο δυτικό κόσμο». Ο Αμπντούλ Γιαμπάρ βαν ντε Φεν, Ολλανδός που έγινε μουσουλμάνος ιεροκήρυκας κάλεσε τις γυναίκες που φορούν μπούρκα να παραβλέψουν τον νόμο. Το ισλαμικό κόμμα NIDA που συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο του Ρότερνταμ, πρότεινε να αναλάβει εκείνο την κάλυψη του προστίμου. Ο πρόεδρος του κόμματος Νουρντίν ελ Ουαλί ανέφερε ότι δεν φοβάται τόσο την αυστηρή στάση της αστυνομίας, όσο μήπως οι πολίτες πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Διότι στην Ολλανδία ισχύουν τα λεγόμενα «δικαιώματα των πολιτών», που τους επιτρέπουν να συλλαμβάνουν κάποιον παραβάτη μέχρις ότου έρθει η αστυνομία.
Αλλά και οι μη μουσουλμάνοι απορρίπτουν τον νόμο. Καμιά μεγάλη πόλη δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον εφαρμόσει. Η δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμ είχε δηλώσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ότι απαγόρευση μπούρκας στην πόλη της δεν θα υπάρξει. Αλλά και ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ θεωρεί ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. «Το Ρότερνταμ έχει μεγάλα προβλήματα, δολοφονίες, ναρκωτικά, η στροφή της κοινωνίας στην εγκληματικότητα». Ο μόνος που έδειξε τη χαρά του ήταν ο εθνολαϊκιστής Γκεερτ Βίλντερς, ο οποίος έκανε λόγο για μια ιστορική ημέρα. Τώρα, όμως που ο νόμος θα μείνει, όπως φαίνεται, μόνο στα χαρτιά, ξανατουίταρε: «Μας απειλούν με τζιχάντ λόγω της απαγόρευσης μπούρκας. Θα έρθουν και χειρότερα. Αδιαφορούν για τους νόμους μας, τις αξίες μας και τη Δημοκρατία και θέλουν να επικρατήσουν με κτηνώδη βία».
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Θα εφαρμοστεί η απαγόρευση της μπούρκας στην Ολλανδία;"

Σε δύο φάσεις η κατάργηση των τεκμηρίων -Μείωση 50% το 2020

Κατά 50% θα μειωθούν τα τεκμήρια διαβίωσης το 2020, ενώ θα καταργηθούν πλήρως το 2021, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή της Κυριακής», θα θεσμοθετηθούν μέτρα και κίνητρα για την χρήση «πλαστικού χρήματος», καθώς θα απαιτούνται περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου και θα μειωθεί το όριο χρήσης μετρητών ανά συναλλαγή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δύο φάσεις η κατάργηση των τεκμηρίων -Μείωση 50% το 2020"

Λουκέτο έβαλε η ΑΑΔΕ στο γνωστό beach bar – restaurant «Aspro» της Πάρου

Με 48ωρο λουκέτο βρέθηκε αντιμέτωπο το πασίγνωστο beach bar – restaurant Aspro της Πάρου καθώς εφοριακοί της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν παραβάσεις.

Από νωρίς σήμερα θαμώνες -επώνυμοι και μη- του καταστήματος που μετέβησαν εκεί για τον καθιερωμένο πρωινό τους καφέ, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν κάνει κράτηση και σε ξαπλώστρα, διαπίστωσαν πως το κατάστημα ήταν κλειστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια ελέγχου στο κατάστημα οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 17 παραγγελίες και προχώρησαν άμεσα στην εφαρμογή του νόμου, ο οποίος προβλέπει το διήμερο λουκέτο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο έβαλε η ΑΑΔΕ στο γνωστό beach bar – restaurant «Aspro» της Πάρου"

Φωτιά σε δασική έκταση στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Λούβρο. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε δασική έκταση στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας"

Φεύγει η Θάνου, αποκομματικοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ανοίγει ο δρόμος για αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Με βάση το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή  καθιερώνονται -και μάλιστα αναδρομικά- αυστηροί κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης , ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με την συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διάταξη, έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ στην ουσία, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα αυτά και για τα εν ενεργεία πρόσωπα. Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων, αναφέρεται στην διάταξη του πολυνομοσχεδίου, πως σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.

Επομένως μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης θα υπάρχει ασυμβίβαστο τόσο για την κυρία Θάνου όσο και για την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής που θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα σπό τη θέση τους. 

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε στη συνέχεια με κανονιστική πράξη θα ολοκληρωθεί η αποχώρηση της κυρίας Θάνου. 

 

 

Να θυμίσουμε πως ο διορισμός της στην συγκεκριμένη θέση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς από τις 10 Ιουλίου του 2017, ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις 10 μέρες πριν, είχε συνταξιοδοτηθεί ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ακολούθησε στις 3 Ιανουαρίου 2019, ο διορισμός της στην θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έναν διορισμό τον οποίον επέκρινε μόλις πριν δύο μέρες η ιστοσελίδα Neurope και την χαρακτήριζε ως ανησυχητικό παράδειγμα, καθώς με τον διορισμό της πρώην συμβούλου του Πρωθυπουργού, στην συγκεκριμένη θέση,πολιτικοποιήθηκε μια ανεξάρτητη αρχή.

Η ΝΔ είχε προειδοποιήσει ότι, εάν κέρδιζε στις εκλογές θα απομάκρυνε την κυρία Θάνου από αυτή τη θέση, ενώ η ίδια, μετά τη θυελλώδη συζήτηση επί της υποψηφιότητάς της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε τονίσει χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ασυμβίβαστα που εισάγονται με την συγκεκριμένη διάταξη επηρεάζουν και οι εισηγητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Νικόλαο Ζευγώλη καθώς και τον  Ιωάννη Παύλοβιτς, οι οποίοι εφόσον ψηφιστεί η συγκεκριμένη προτεινόμενη διάταξη θα αποχωρήσουν αυτοδίκαια από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φεύγει η Θάνου, αποκομματικοποιείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού"

Άγκυρα: «Σταματήστε έρευνες & γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για να σταματήσουμε & τις δικές μας»

Την παύση ερευνών και γεωτρήσεων ζητάει η Άγκυρα δια μέσου του Μουσταφά Ακιντζί μέχρι να βρεθεί «λύση» (όπως βολεύει την Τουρκία) στο Κυπριακό, που σημαίνει ότι ή θα δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά κράτη με δικές τους ΑΟΖ στο νησί ή θα δημιουργηθεί μια χειραγωγούμενη Ομοσπονδία στην οποία όμως δεν θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας και οι Τ/κ θα μπορούν να θέτουν βέτο ανα πάσα στιγμή και όποτε το επιθυμούν.

Φυσικά η δεύτερη λύση είναι ακόμα καλύτερη για την Άγκυρα καθώς έτσι θα ελέγχει ολόκληρη την κυπριακή ΑΟΖ διαμέσου των Τ/κ.

Τώρα «ξετυλίγεται» και το αντικείμενο των σχεδιασμών της Άγκυρας. Εκβιάζει με παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για να σταματήσει τις νόμιμες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό θέτει εκβιαστικά και το ζήτημα της Αμμοχώστου την οποία οι Τ/κ απειλούν ότι θα την προσαρτήσουν και θα την κάνουν «Λας Βέγκας» της Μεσογείου.

«Με ανοικτή καρδιά» και την επιθυμία να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα προσέρχεται στη συνάντηση της 9ης Αυγούστου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι η ατζέντα είναι ανοικτή και οι δύο ηγέτες μπορούν να θέσουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν με στόχο να ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Ο κ. Ακιντζί μίλησε και για την τριμερή με το ΓΓ του ΟΗΕ, την άτυπη πενταμερή αργότερα, και το πώς οι όροι αναφοράς της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζειν Χολ Λουτ μπορούν να ολοκληρωθούν όπως επιθυμεί και ο Γκουτέρες.

Για το θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Ακιντζί είπε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για να αρχίσει μια διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά το πολιτικό κλίμα ως έχει σήμερα δεν βοηθά σε κάτι τέτοιο.

Διέξοδο, πρόσθεσε, αποτελούσε η πρότασή του για κοινή επιτροπή που απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά μπορεί να συζητήσει και άλλες επιλογές, όπως την ιδέα για μορατόριουμ που είχε υποβάλει ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Ρολάνδης. Θα θέσει, είπε, το θέμα προς συζήτηση στις 9 Αυγούστου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να θέσει όποιο θέμα θέλει, όπως αυτό των Βαρωσίων.

Οποιαδήποτε κίνηση αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δεν πρέπει να αποκλείει τον ΟΗΕ, δεν πρέπει να αντιβαίνει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας ότι θέλει να συζητήσει Μέτρα Οικοδόμησης.

Αν η Άγκυρα θέλει λύση στο νησί ας δεχτεί την κατάργηση των εγγυήσεων (το καθεστώς των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας με βάση το οποίο μπορούν να επέμβουν ακόμα και στρατιωτικά στο νησί πράγμα που έκανε η Άγκυρα το 1974 και συνεχίζει να το κάνει μέχρι σήμερα) την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και φυσικά την αρχή της πλειοψηφίας.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που ξεκινάει χωρίς την αυτονόητη βάση, θα είναι απλά καταστροφική.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: «Σταματήστε έρευνες & γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για να σταματήσουμε & τις δικές μας»"

Όσα είπε στην κατάθεσή του ο ναυαγοσώστης για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών στην Ρόδο

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Ρόδο, όπου δυο αδερφές πνίγηκαν σε πισίνα στην προσπάθειά τους να σώσουν η μία την άλλη, φέρνει στο φως η κατάθεση του ναυαγοσώστη στο ξενοδοχείο.
Όπως εξήγησε ο ναυαγοσώστης στον εισαγγελέα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, την στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό ο ίδιος είχε τελειώσει την βάρδιά του, ωστόσο όταν ειδοποιήθηκε σχετικά, έσπευσε αμέσως στην πισίνα όπου είδε την μία κοπέλα να επιπλέει, στην οποία και έκανε καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις καθώς είχε σφυγμό.
«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου» ανέφερε  ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο και προσέθεσε «μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Έσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού».
Από την πλευρά  του ο διευθυντής της μονάδας, ανέφερε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.
«Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου.
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρακολουθεί εδώ και δύο ημέρες τα όσα εκτυλίσσονται, σχετικά με το θάνατο τριών παιδιών σε πισίνες ξενοδοχείων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Όσα είπε στην κατάθεσή του ο ναυαγοσώστης για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών στην Ρόδο"

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Ποια είναι η Βουλγάρα που θα πάρει στα χέρια της το τιμόνι του ΔΝΤ

Η Βουλγάρα Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, που αναδείχθηκε χθες υποψήφια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), έχει πολύχρονη εμπειρία σε θεσμούς και διοικητικές θέσεις, ενώ προτάθηκε πολλές φορές για κορυφαία αξιώματα.

Η Γκεοργκίεβα, σήμερα δεύτερη στην ιεραρχία της Παγκόσμιας Τράπεζας κι ευελπιστεί να διαδεχθεί τη Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, έχει μεγάλη εμπειρία στον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα. Στα υπέρ της προσμετράται επίσης το ότι είναι από χώρα της ανατολικής Ευρώπης. Στην Παγκόσμια Τράπεζα, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού της βίου πριν γίνει γενική της διευθύντρια το 2017, απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η 65χρονη οικονομολόγος κατείχε εξάλλου τη θέση της Επιτρόπου της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια από το 2010 έως το 2014, αφού χρειάστηκε να αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή τον αρχικό υποψήφιο της Βουλγαρίας. Η Γκεοργκίεβα ήταν επίσης για έναν χρόνο, από το 2015 έως το 2016, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιούνκερ αρμόδια για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους.

Έχει φήμη αξιωματούχου με ενέργεια και πείσμα, «που γνωρίζει πώς να δείχνει ατσάλινο χαρακτήρα όταν υπερασπίζεται μια υπόθεση που ενστερνίζεται ολόκαρδα», όπως περιέγραφε διπλωμάτης κατά την πρώτη της θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν για τη διαδοχή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στο τιμόνι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θέση που όμως εντέλει εξασφάλισε ο Βέλγος Σαρλ Μισέλ.

Το 2016, αυτή η διπλωμάτις, που αξιοποιεί την ικανότητά της να πείθει και να δημιουργεί συναίνεση, ήταν απρόσμενα φιναλίστ στη διαδικασία εκλογής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, θώκου που τελικά κατέλαβε ο Πορτογάλος Αντόνιο Γκουτέρες.

Ωστόσο η Γκεοργκίεβα, που γίνεται 66 ετών τη 13η Αυγούστου, ξεπερνά το όριο των 65 ετών που έχει ορίσει το ΔΝΤ και θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των κανόνων για να γίνει επικεφαλής του Ταμείου.

Ως παιδί η προσηνής γυναίκα με τα κοντά μαλλιά χαρακτηριζόταν το κοριτσάκι «που ποτέ δεν σήκωνε κεφάλι από τα βιβλία της».

Ο πατέρας της Ιβάν ήταν τεχνικός της οδοποιίας στην κομμουνιστική Βουλγαρία, όπου γεννήθηκε η Γκεοργκίεβα στις 13 Αυγούστου του 1953, της χρονιάς που πέθανε ο Στάλιν.

Στα φοιτητικά της χρόνια, η ήσυχη κοπέλα μετατρεπόταν στην «καρδιά της παρέας» στις γιορτές πιάνοντας πρόθυμα την κιθάρα της, αφηγείται ο Μπόρισλαβ Μπορίσοφ, πρώην συμφοιτητής της.

Μιλά άπταιστα ρωσικά κι ανέπτυξε καλές σχέσεις με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια των ετών που ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Ρωσία, από το 2004 έως το 2007. Η καριέρα της στο ίδρυμα αυτό ξεκίνησε το 1993, έπειτα από μερικά χρόνια σπουδών, κυρίως στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ.

Σε πολιτικό επίπεδο, ποτέ δεν υπήρξε αιρετή στη χώρα της, όπου οι συμπολίτες της την ανακάλυψαν με τον διορισμό της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανήκει στη μετριοπαθή και φιλοευρωπαϊκή δεξιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Ποια είναι η Βουλγάρα που θα πάρει στα χέρια της το τιμόνι του ΔΝΤ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news