facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Δεκάδες Έλληνες έχουν καταλήξει άστεγοι στην Μελβούρνη

Μια είδηση που συγκλονίζει! Η Μελβούρνη είναι γεμάτη από ομογενείς οι οποίοι έχουν καταλήξει άστεγοι! Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, πρόκειται είτε για ομογενείς δεύτερης γενιάς, είτε για Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και τελικά έμειναν στον δρόμο!

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Αυστραλίας, οι άστεγοι στην χώρα έχουν αυξηθεί κατά 14% τα τελευταία 5 χρόνια φτάνοντας τους 116.427! Το 30% αυτών των ανθρώπων έχει γεννηθεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα μάλιστα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο SBS, οι Έλληνες που ζουν στους δρόμους της Μελβούρνης είναι δεκάδες!

Η ομογενής Ελένη Ανδριανάκη που είναι ψυχολόγος και νοσοκόμα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους άστεγους και λέει: «Είναι πολύ λυπηρό. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν προβλήματα και μάζεψαν ότι είχαν και δεν είχαν και ήρθαν στην Αυστραλία σε συγγενείς ή σε γνωστούς τους. Κάποιοι είχαν ψυχολογικά προβλήματα ή εξαρτήσεις από πριν και εδώ επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα να μείνουν στον δρόμο».

Περιγράφει ένα περιστατικό με δυο κοπέλες που τις συνέλαβαν και τις πήγαν εκεί που εργάζεται. Όπως λέει η μια είχε έρθει από την Ελλάδα και γνωρίστηκε με κάποιον που την έκανε «βαποράκι».

Σε μια άλλη περίπτωση ένας 26χρονος άστεγος από την Ελλάδα εθισμένος σε ουσίες όταν τον ρώτησε αν θέλει να προσπαθήσει να τον στείλει πίσω της απάντησε: «Στην Ελλάδα; Τι να κάνω στην Ελλάδα; Πες μου τι να κάνω εκεί; Η Ελλάδα πάει, χάθηκε, τελείωσε».

Όπως λένε ειδικοί υπάρχει παραπληροφόρηση για την Αυστραλία και τι μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί. Η Αυστραλία δεν είναι εργασιακός παράδεισος όπου μπορεί να βρει κανείς πολλές ευκαιρίες για πλουτισμό…

ΤΑ ΝΕΑ
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκάδες Έλληνες έχουν καταλήξει άστεγοι στην Μελβούρνη"

Μακελειό με έξι τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Παρασκευής ένας καταυλισμός Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, όπου για άγνωστους λόγους συνεπλάκησαν με γροθιές και ρόπαλα τα μέλη δυο οικογενειών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν όλα!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρχικά ένας 44χρονος, ένας 18χρονος, ένας 23χρονος και ένας 24χρονος επιτέθηκαν σε δύο άλλους Ρομά ηλικίας 26 και 43 χρόνων, τους χτύπησαν στο κεφάλι και τους αγκώνες με ξύλινα καδρόνια και τους τραυμάτισαν. Ωστόσο, εκείνοι ανταπέδωσαν τα χτυπήματα με γροθιές και με ένα ξύλο, τραυματίζοντας στο κεφάλι τους δράστες.

Με την επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο και οδηγήθηκαν στο τμήμα της περιοχής, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, οπλοχρησία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό με έξι τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά"

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά για τις πολύ υψηλές συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου

Διευκρινίσεις για το ζήτημα των πολύ υψηλών συντάξεων, ύψους έως και 24.000 ευρώ, δίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 (σ.σ. νόμος Κατρούγκαλου) εφάρμοσε για πρώτη φορά ενιαίους κανόνες για όλους, τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τις συντάξεις» αναφέρουν, μεταξύ άλλων.

Και προσθέτουν: «Σε πλήρη ανάπτυξη και για όσους έχουν καταβάλει τις υψηλότερες προβλεπόμενες εισφορές δίνει κύρια σύνταξη λίγο κάτω από 3.000 ευρώ (στην οποία προστίθεται, όπου υπάρχει, επικουρική σύνταξη ή, για τους δημοσίους υπαλλήλους, μέρισμα από το Μετοχικό τους Ταμείο)».

«Επειδή όμως πριν την εφαρμογή του επικρατούσε ένα μωσαϊκό διατάξεων, προβλέφθηκε (άρθρο 30), για λόγους ανταποδοτικότητας, μεταβατικής φύσης ρύθμιση για όσους είχαν καταβάλει στο παρελθόν υψηλότερες εισφορές από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που απετέλεσαν τη βάση υπολογισμού για τις εισφορές του νέου νόμου» υπενθυμίζουν.

Σύμφωνα με την επίμαχη ρύθμιση, όπως εξηγούν, «το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης για κάθε έτος που έχει καταβληθεί επιπλέον εισφορά, υπολογίζεται με ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% για καθεμία ποσοστιαία μονάδα (1%) εισφοράς επιπλέον αυτής του ΙΚΑ».

«Η μεταβατική αυτή ρύθμιση για εργαζομένους που είχαν καταβάλει ιδιαίτερα υψηλές εισφορές, ιδίως στον Τομέα των Τραπεζών και του Ταμείου Νομικών μπορεί να καταλήγει σε υψηλότερες από 3.000 Ευρώ συντάξεις, μέχρι την πλήρη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ισχυρίστηκε ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ.

«Ενημερώθηκα ότι ήταν έτοιμες να εκδοθούν αποφάσεις για συντάξεις ύψους 10.000 ευρώ τον μήνα, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 ευρώ, 20.000, έως και 24.000 ευρώ τον μήνα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα - πάντως - με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν», το ζήτημα προέκυψε γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου «δεν ορίζει πλέον κανένα ανώτατο πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά για τις πολύ υψηλές συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου"

Μενδώνη για αναβατόριο Ακρόπολης: Τα προβλήματα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί νωρίτερα

«Ο,τιδήποτε συμβαίνει στο μνημείο της Ακρόπολης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, έχει διεθνή αντίκτυπο, αρνητικό στην περίπτωση αυτή, για τη χώρα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, μετά τη βλάβη που παρουσίασε το αναβατόριο της Ακρόπολης.

Τόνισε, δε, ότι τα προβλήματα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί «δύο και τρία χρόνια νωρίτερα ή τουλάχιστον από το προηγούμενο φθινόπωρο, που χάλασε ο ανελκυστήρας».

«Έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχω απόλυτη εικόνα τι συμβαίνει» ξεκαθάρισε σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης της ζημιάς η υπουργός.

«Η μέριμνά μας είναι πώς θα αποκατασταθεί το υπάρχον, με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες, ποιες δυνατότητες έχουμε για την επισκευή του και σε πόσο χρόνο. Παραλλήλως να δρομολογήσουμε την οριστική λύση. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο, μέσα στην ημέρα, θα μπορέσουμε να δώσουμε τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε προσωρινά να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια ο υπάρχων ανελκυστήρας -το τονίζω- και να δούμε στη συνέχεια πώς θα δρομολογήσουμε τη μόνιμη λύση ενός σύγχρονου αναβατορίου», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, καταλήγοντας:

«Δυστυχώς δεν μπορούν να δοθούν λύσεις με μαγικό ραβδάκι. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε. Τα προβλήματα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί δύο και τρία χρόνια νωρίτερα ή τουλάχιστον από το προηγούμενο φθινόπωρο, που χάλασε ο ανελκυστήρας. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μην απογοητευθούν οι επισκέπτες. Όμως, επαναλαμβάνω, η όποια λύση, πρέπει πρωτίστως να είναι απολύτως ασφαλής».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μενδώνη για αναβατόριο Ακρόπολης: Τα προβλήματα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί νωρίτερα"

Απίστευτο: Αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την πτήση και στέλνει τους επιβάτες Αθήνα με το πλοίο της γραμμής!

Απαράδεκτη αντιμετώπιση επιφύλασσε στους επιβάτες της πτήσης V74157 η Volotea. 

Μόλις 20 λεπτά πριν την αναχώρηση από Μύκονο για Αθήνα, οι υπεύθυνοι της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας τους ενημέρωσαν οτι η πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί και πως θα τους εξασφάλιζε εισιτήρια με το φέρι της γραμμής την επόμενη μερα! 

Ως αποτελεσμα ήταν αρκετοι τουρίστες να χάσουν τις ηδη προγραμματισμένες πτήσεις τους με ανταπόκριση από Αθήνα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των επιβατών που δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακούγοντας τους ανθρώπους της εταιρίας να τους λενε οτι η μοναδική εναλλακτική που υπαρχει ειναι να τους στείλει με το πλοιο την επόμενη μερα στον Πειραιά. 

Η πτήση V74157 ήταν να αναχωρήσει στις 7 σήμερα το απόγευμα.

volotea1
volotea2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την πτήση και στέλνει τους επιβάτες Αθήνα με το πλοίο της γραμμής!"

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αττική στις 19:09 το απόγευμα της Κυριακής.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στην Μαγούλα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού της προηγούμενης Παρασκευής.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, «εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ στην Αττική"

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -Πότε πληρώνονται οι δόσεις

Εκπνέει τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Επομένως, όσοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά, καλούνται να πληρώσουν την α’ δόση του φόρου εισοδήματος έως την Τετάρτη, 31 Ιουλίου.

Η β’ δόση πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η γ’ δόση έως τις 29 Νοεμβρίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -Πότε πληρώνονται οι δόσεις"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κόμβους Μαλακάσας και Οινόης στην εθνική οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου στους κόμβους Μαλακάσας και Οινόης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της διαγράμμισης του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στους ανισόπεδους κόμβους Μαλακάσας και Οινόης θα πραγματοποιηθεί στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας από αύριο Δευτέρα έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου, κατά τις ώρες 19:00 έως 05:00 της επομένης με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κόμβους Μαλακάσας και Οινόης στην εθνική οδό"

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Τουρκία από το Ισραήλ

Με τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν άρχισε την επίσημη επίσκεψή του το πρωί στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η οποία εξελίσσεται σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και παραγωγικό κλίμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατζ, με μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος, καθώς και με τον πρόεδρο του ελληνο-ισραηλινού επιμελητηρίου.

«Καταρχήν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ήρθα στο Ισραήλ. Είμαι ευτυχής που είδα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Ρίβλιν» τόνισε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δένδιας στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, τις οποίες χαρακτήρισε εξαιρετικές. «Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς: πολιτικά, πολιτιστικά, εμπορικά, σε θέματα καινοτομίας» επισήμανε.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως οι σχέσεις είναι σημαντικές στο τριμερές επίπεδο. «Ελλάς – Κύπρος – Ισραήλ, το οποίο εμείς προσπαθούμε να διευρύνουμε, να γίνει 3 + 1, δηλαδή μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για ορισμένα θέματα. Αλλά θα παραμένει το τριμερές. Από εκεί και πέρα πρέπει να σας πω ότι για εμάς έχει μεγάλη σημασία η εδώ ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο» σημείωσε περαιτέρω.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην αυριανή, πρώτη, επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, τον οποίο θα συνοδεύει. «Πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους: Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς ο κ. Δένδιας αν ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου οι τριμερείς συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη, αλλά και ποια ήταν η αντίδραση την οποία είχε και εισπράττει από το Ισραήλ σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Δένδιας απάντησε πως αυτονόητα η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Τη χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία». Από εκεί και πέρα, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, «είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολαυτώματος.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και ακολούθως θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Τουρκία από το Ισραήλ"

Νόμος Κατρούγκαλου: Ποιοι θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ

Το... αφεντικό τρελάθηκε! Μέσα στις χιλιάδες «ψαλιδισμένες» νέες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, εμφανίζονται και ορισμένα ποσά που «τινάζουν» την μπάνκα στον αέρα.

Όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα, ενώ το κόστος γι' αυτές τις συντάξεις σε 10 χρόνια υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ!

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προνομιούχοι, πόσοι είναι και γιατί δικαιούνται τόσο υψηλά ποσά;

Πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.

Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι «γενναιόδωρες» συντάξεις άνω των 7.000 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.

Επίσης, θυμίζουμε ότι έχουν καταργηθεί τα πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εντοπίσει την στρέβλωση και καθυστερούσε την έκδοση αυτών των «φουσκωμένων» συντάξεων μέχρι να δει πώς να χειριστεί το θέμα στα κρυφά.

Ωστόσο, συνταξιούχος του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάντως εξήγησε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμος Κατρούγκαλου: Ποιοι θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ"

Γεωργιάδης: «Όποιος πετάει μολότοφ και καίει ξένες περιουσίες, θα συλλαμβάνεται»!

"Όποιος σηκώνει χέρι για να πετάξει μολότοφ, πέτρες, να κάνει κατάληψη, να σπάσει βιτρίνες και να κάψει αυτοκίνητα, τότε θα συλλαμβάνεται", τονίζει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται πια η βία.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζει, επίσης, ότι «η αύξηση των επενδύσεων αποτελεί εθνικό στόχο».

Αναφέρει ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο, το οποίο είναι «εξαιρετικά φιλοεπενδυτικό», εκτιμά ότι «η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε τις πρώτες δύο εβδομάδες, έχει δώσει στην αγορά μια αισιοδοξία», ενώ σημειώνει ότι «ένας νέος αέρας πνέει ως προς το επενδυτικό κλίμα».

Για το Ελληνικό σημειώνει ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τη Lamda Development, και εκφράζει βεβαιότητα ότι η έναρξη του έργου έως το τέλος του έτους «είναι ένας εφικτός στόχος».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι δεν θα επιστρέψει άμεσα στις κινητοποιήσεις στους δρόμους, διότι εξηγεί πως «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις δεν θα ήθελαν να δουν τον Τσίπρα, που είναι φίλος του Σόιμπλε και τους υπουργούς του, που πέρασαν τα μνημόνια και ξεκίνησαν τις κατασχέσεις».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης: «Όποιος πετάει μολότοφ και καίει ξένες περιουσίες, θα συλλαμβάνεται»!"

Προσοχή! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, στην κατηγορία κινδύνου 4 της σχετικής κλίμακας, προβλέπεται για τη Δευτέρα σε τέσσερις Περιφέρειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υψηλός είναι ο κίνδυνος σε:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά)



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα"

Θεοδωρικάκος: Να εγκριθεί από 300 βουλευτές η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού

«Περιμένω ότι η διάταξη (στον νέο εκλογικό νόμο) που αφορά το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τις χώρες στις οποίες ζουν θα πρέπει να εγκριθεί με 300 ψήφους», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Για τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διάλογο με τα κόμματα «για να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και τη συναίνεση στην αλλαγή του», καθώς όπως τονίζει «η απλή αναλογική όχι μόνο δεν είναι λύση,
αλλά μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας στη χώρα».

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για την επίτευξη της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, που θα περιλαμβάνονται σε διυπουργικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει πως «δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητους δήμους και περιφέρειες».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Να εγκριθεί από 300 βουλευτές η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού"

Λαμία: Έπιασαν τον «μαϊμού» τεχνικό της ΔΕΗ που άρπαξε τα 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Σεσημασμένος απατεώνας ο «μαϊμού» ΔΕΗτζής που άρπαξε τις οικονομίες μια ζωής από τη γιαγιά στο Κωσταλέξι Λαμίας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μέσα σε ενα 24ωρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας της Δ.Α. Φθιώτιδας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του απατεώνα και τελικά να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Μάλιστα η 84χρονη από το Κωσταλέξι αναγνώρισε τον ευγενικό κύριο που της συστήθηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ και τελικά της πήρε 110.000€.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επαγγελματίας απατεώνας συνελήφθη το Σάββατο κοντά στο σπίτι του, στο Ζεφύρι, στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν βρεθεί τα χρήματα που πήρε από την ηλικιωμένη.

Πως ο απατεώνας ανακάλυψε την κρυψώνα της γιαγιάς

Γερή μπάζα έκανε ο απατεώνας που παρουσιάστηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ σε 84χρονη γυναίκα στο Κωσταλέξι Λαμίας νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7).

Ο μαϊμού – ΔΕΗτζής ήταν μελαχρινός, φορούσε κοστούμι, γυαλιά ηλίου και καπέλο. Ήταν πολύ ευγενικός και ενημέρωσε την ανυποψίαστη ηλικιωμένη ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και ότι έπρεπε να επισκευάσει το ρολόι της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια για τον κόπο του ζήτησε 100 ευρώ παρακολουθώντας το μέρος όπου η ηλικιωμένη έκρυβε το κομπόδεμά της. Ο απατεώνας χαιρέτησε τη γιαγιά κι έφυγε, για να επιστρέψει όμως λίγο αργότερα.

Ο «μαϊμού» ΔΕΗτζής πήγε κατευθείαν στο σημείο, που είχε το κομπόδεμα η ηλικιωμένη και το οποίο βρισκόταν σε εξωτερικό μέρος του σπιτιού και της έκλεψε όλα τα υπόλοιπα χρήματα που υπολογίζονται πάνω από 110.000 ευρώ!

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Έπιασαν τον «μαϊμού» τεχνικό της ΔΕΗ που άρπαξε τα 110.000 ευρώ από ηλικιωμένη"

Πτολεμαϊδα: Αγέλη σκύλων περικύκλωσε και δάγκωσε μητέρα με παιδί – Στο νοσοκομείο το άτυχο αγοράκι!

Άλλο ένα περιστατικό επίθεσης σκύλων σε πολίτες στην Πτολεμαΐδα, ήρθε να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των σχετικών συμβάντων...

Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2019 στις 11.30 σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών, αγέλη 8 σκύλων επιτέθηκε σε μητέρα και παιδί 3,5 ετών που περνούσαν από το σημείο.

Τα σκυλιά ήταν ιδιαίτερα επιθετικά, ενώ ένα εξ αυτών δάγκωσε παιδί και μητέρα. Από τα χειρότερα, τους έσωσε τρίτος περαστικός που πέρασε από το σημείο την ώρα εκείνη, και απομάκρυνε τα σκυλιά.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, το νεαρό παιδί νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ενώ η μητέρα έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος και πρόκειται να υποβάλλει μηνύσεις.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πτολεμαϊδα: Αγέλη σκύλων περικύκλωσε και δάγκωσε μητέρα με παιδί – Στο νοσοκομείο το άτυχο αγοράκι!"

Βαρυμπόμπη: Πέρασαν μόνο 4-5 χωρίς απόδειξη υποστηρίζει ο διοργανωτής των καλλιστείων

Μια τελείως διαφορετική εκδοχή για τη φοροδιαφυγή στα καλλιστεία στην Βαρυμπόμπη που διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή εδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διοργανωτής τους, Γιώργος Κούβαρης.

Ο διοργανωτής των καλλιστείων υποστήριξε ότι «αποφασίσαμε να μην πάρουμε χρήματα από τους καθήμενους και είχαμε βάλει εισιτήριο 50 ευρώ για τους όρθιους. Κάποια στιγμή πέρασαν τέσσερα-πέντε άτομα και δεν κόπηκε η απόδειξη. Τότε θεώρησε αυθαίρετα ο ελεγκτής να πει ότι πέρασαν 63 άτομα χωρίς απόδειξη και μας έβαλαν πρόστιμο 250 ευρώ στο άτομο».

Ο Γιώργος Κούβαρης υποστηρίζει, επίσης, ότι οι ελεγκτές δεν ήταν τέσσερις όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ALPHA, αλλά δύο με τους οποίους μίλησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο ίδιος απέδωσε τις πληροφορίες που μιλούσαν για 150 φορολογικές παραβάσεις και μεγάλη ποσότητα χρημάτων που βρέθηκε σε σακούλα «σε κάποιους που δεν άρεσε ότι προωθούμε πολιτισμό με τα καλλιστεία. Γιατί εμάς μας ενδιαφέρει εκτός από την ομορφιά να προωθήσουμε την κουλτούρα».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρυμπόμπη: Πέρασαν μόνο 4-5 χωρίς απόδειξη υποστηρίζει ο διοργανωτής των καλλιστείων"

Υπερ-φυλακή 100 εκατ. ευρώ ο «νέος Κορυδαλλός» -Ψηφιακό μπλόκο στα κινητά τηλέφωνα

Τα πάνω κάτω στη διαχείριση των φυλακών όλης της χώρας σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αυτή την περίοδο τα αρµόδια στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη βρίσκονται στο στάδιο της καθηµερινής ενηµέρωσης για το τι συµβαίνει σήµερα στις φυλακές. «Τα πράγµατα είναι χειρότερα απ’ ό,τι νοµίζαµε. Εχουµε ενηµερωθεί για ακραίες καταστάσεις. ∆εν µπορείς να τα αλλάξεις όλα σε µία ηµέρα. Κάποια µέτρα θα εφαρµοστούν άµεσα για να µπει ένα φρένο σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κάποιες ενέργειες, όπως η µεταφορά του Κορυδαλλού, θα γίνουν εκ των πραγµάτων σε βάθος χρόνου για την πλήρη αναµόρφωση του σκηνικού» τονίζει στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Έθνος της Κυριακής.
∆ύο είναι τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το «βάρος» του δύσκολου χαρτοφυλακίου των φυλακών. Ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόµου, αρµόδιος για θέµατα αντεγκληµατικής πολιτικής, και η Σοφία Νικολάου, γενική γραµµατέας Αντεγκληµατικής Πολιτικής. Τα δύο στελέχη έχουν να λύσουν, εκτός των άλλων, και µια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήµατα, καθώς οι αρµοδιότητές τους υπάγονταν µέχρι και πριν από τρεις εβδοµάδες στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα τελευταία 24ωρα πραγµατοποιούνται συναντήσεις τους µε διευθυντές των φυλακών αλλά και µε φορείς που έχουν εκπονήσει συγκεκριµένες προτάσεις για θέµατα που άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής. Ο κυβερνητικός σχεδιασµός για τις φυλακές κινείται σε έξι βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους διαµορφώνεται η νέα πολιτική διαχείρισης των φυλακών:
Αναζητούν περιοχή κοντά στην Αθήνα για να στεγαστεί ο «νέος Κορυδαλλός»
Πρόκειται για το έργο που θα πάρει περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο στο «χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου. Στον Κορυδαλλό, ίσως τη µεγαλύτερη φυλακή των Βαλκανίων, βρίσκονται 1.650 κρατούµενοι. Και αυτό παρότι οι προδιαγραφές του κτιρίου αντιστοιχούν στην κράτηση έως 900 ανθρώπων. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί ο Κορυδαλλός και να δηµιουργηθεί στην Αθήνα µία καινούργια φυλακή τεράστιας χωρητικότητας (περίπου 2.000-2.500 κρατουµένων). Ήδη βολιδοσκοπούνται µε τη συνδροµή του υπ. Εθνικής Αµυνας παλιά στρατόπεδα και µεγάλες εκτάσεις του Στρατού που δεν χρησιµοποιούνται.
Τέτοιοι στρατιωτικοί χώροι υπάρχουν στον Ασπρόπυργο (είχαν εξεταστεί και παλιότερα για τη µεταφορά του Κορυδαλλού), στον Αγιο Στέφανο, ενώ πιο σοβαρά εξετάστηκε η περίπτωση παλιού στρατοπέδου στη Μαλακάσα, επιλογή ωστόσο που πιθανότατα θα απορριφθεί, λόγω της µεγάλης απόστασης από την Αθήνα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι µία σχετικά µικρή φυλακή κοστίζει περίπου 25.000.000 ευρώ, ενώ µία του µεγέθους του Κορυδαλλού µπορεί να αγγίξει και τα 100.000.000 ευρώ.
Τοποθετούνται jammers για να περιοριστεί το έγκληµα
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν τοποθετηθεί, τα πρώτα jammers (συσκευές που «νεκρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα) σε φυλακές της χώρας, αργής γενοµένης από τον Κορυδαλλό. Το γεγονός ότι οι κρατούµενοι δεν θα µπορούν να χρησιµοποιούν κινητά εκτιµάται από στελέχη του υπουργείου ότι θα έχει ως αποτέλεσµα να περιοριστεί άµεσα το έγκληµα που προέρχεται «από µέσα προς τα έξω». Ταυτόχρονα θα µπει ένα τέλος στο «µαύρο» χρήµα από τις αγοραπωλησίες τηλεφωνικών συσκευών και καρτών. Τέτοιου είδους συσκευές jammers λειτουργούν εδώ και χρόνια σε πολλούς χώρους, όπου λαµβάνονται κρίσιµες αποφάσεις. Στέλεχος µε γνώση του αντικειµένου αναφέρει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «υπάρχει η αίσθηση πως τα jammers δεν έχουν τοποθετηθεί εδώ και τόσα χρόνια στις φυλακές, γιατί κάποιες υπηρεσίες ήθελαν να ακούν τις συνοµιλίες σηµαντικών κρατουµένων, για να αντλούν πληροφορίες και να εξαρθρώνουν εγκλήµατα εκτός φυλακής».
Ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών µε νέο προσωπικό
Ο στόχος είναι κρατούµενοι που µεταφέρονται στην Αθήνα, προκειµένου να παραστούν σε δίκες, να µη µεταφέρονται στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, αλλά να παραµένουν το διάστηµα που απαιτείται σε χώρο της ∆ιεύθυνσης Μεταγωγών. Το συγκεκριµένο µέτρο σε συνδυασµό µε τη χρήση jammers θα είναι δύο από τις βασικές αλλαγές που αναµένεται να «ανακουφίσουν» -τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο- τον Κορυδαλλό.
Νέο κατάστηµα στη Δράµα, ψάχνουν χώρους στη Νιγρίτα
Η πρώτη καινούργια φυλακή, χωρητικότητας 600-700 θέσεων, που θα λειτουργήσει, βρίσκεται στην περιοχή Νικηφόρος στη ∆ράµα. Το κτίριο είναι στο τελευταίο στάδιο κατασκευής και αναµένεται να είναι έτοιµο είτε µέχρι το τέλος του χρόνου είτε στις αρχές του επόµενου έτους. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ήδη το υπουργείο σχεδιάζει τα 280 από τα 650 άτοµα που θα προσληφθούν µε τη νέα προκήρυξη να στελεχώσουν τη νέα φυλακή.
Οι υπόλοιποι προσληφθέντες θα καλύψουν τα κενά σε προσωπικό στις φυλακές όλης της χώρας. Παράλληλα, ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί η φυλακή στη Νιγρίτα Σερρών, µε στόχο να ανοίξουν χώροι που δεν λειτουργούν για λόγους υποστελέχωσης του προσωπικού. Το συγκεκριµένο σωφρονιστικό ίδρυµα αντιµετωπίζει εδώ και χρόνια πρόβληµα λειψανδρίας, ενώ «ανάσα» δόθηκε πρόσφατα µε τη µετακίνηση εκεί περίπου 25 υπαλλήλων.
Στα σκαριά η δηµιουργία δύο φυλακών τύπου Γ
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να µετατρέψει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ένα από τα οκτώ πιο καινούργια -σε σχέση µε τα υπόλοιπα- σωφρονιστικά καταστήµατα της χώρας. Αλλωστε τα χαρακτηριστικά των κρατουµένων που περιγράφονταν το 2014 στον νόµο του πρώην υπουργού Χαράλαµπου Αθανασίου για τους κρατουµένους που θα µεταφέρονταν τότε στις φυλακές τύπου Γ, αφορά σε σχετικά περιορισµένο αριθµό ατόµων. Ωστόσο, εξαιρετικά πιθανό θεωρείται σε δεύτερο χρόνο να δηµιουργηθεί και δεύτερη φυλακή τύπου Γ, προκειµένου να «σπάσουν» πολυπληθείς σκληρές οµάδες κρατουµένων, που βρίσκονται σήµερα σε διάφορες φυλακές της χώρας. Υπάρχουν, πάντως, αρκετοί που διαφωνούν µε τη δηµιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, αναφέροντας ότι «τα προβλήµατα θα λυθούν εάν εφαρµοστούν οι κανόνες εσωτερικής λειτουργίας και εάν υπάρξει επιτέλους κατηγοριοποίηση των φυλακών (υποδίκων, υποτρόπων κ.λπ.) και όχι εάν απλώς φτιάξεις µια φυλακή-φρούριο».
Στην τελική ευθεία η προκήρυξη για 650 θέσεις
Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκινά τον σχεδιασµό της δίνοντας εντολή, σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, να «τρέξει» τάχιστα προκήρυξη για την πρόσληψη 650 ατόµων για τη στελέχωση των σωφρονιστικών ιδρυµάτων. Πρόκειται για φύλακες, διοικητικούς υπαλλήλους, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς. Ολες δηλαδή οι ειδικότητες που χρειάζονται για να λειτουργήσει µια φυλακή.
Έθνος της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερ-φυλακή 100 εκατ. ευρώ ο «νέος Κορυδαλλός» -Ψηφιακό μπλόκο στα κινητά τηλέφωνα"

Τατόι: Αυτοψία στο πρώην βασιλικό κτήμα – video

Σαράντα δύο στρέμματα σπάνιας φυσικής ομορφιάς, κτίρια εγκαταλελειμμένα μεν, αλλά γεμάτα από ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας,χιλιάδες πολυτελή αντικείμενα σφραγισμένα σε κοντέινερς και άλλα τόσα άγνωστα -χωρίς καν απογραφή- στους στάβλους με τις άμαξες, όλα ανυπολόγιστης αξίας. Αυτό είναι το Τατόι.


Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνει στη δημοσιότητα σήμερα (28.07.2019) ένα video-ντοκουμέντο για την κατάσταση των πρώην βασιλικών ανακτόρων στο Τατόι. Μια «αυτοψία» του χώρου, στον οποίο, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, δείχνει ότι δρομολογούνται καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της αξιοποίησης του Κτήματος.
Ξεναγός του Πρακτορείου, ο Πρόεδρος των «Φίλων του κτήματος Τατοΐου» Βασίλης Κουτσαβλής, ο οποίος θεωρεί ότι «υπάρχει σχέδιο, υπάρχουν χρήματα που δεν έχουν απορροφηθεί από Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, συνεπώς είναι μια καλή αρχή που μπορεί να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία και επιτέλους να αρχίσει το Τατόι να αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου, το γεγονός ότι δίνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού ο συντονιστικός ρόλος μεταξύ των 4 συναρμόδιων Υπουργείων (ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, Αγρ. Ανάπτυξης, Οικονομικών) αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για να περιοριστεί το «κουβάρι» γραφειοκρατίας και συναρμοδιοτήτων μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων.
Η εγκατάλειψη
Η πρώτη επαφή του επισκέπτη στο Τατόι ξεκινά με τη διαπίστωση στην κεντρική πύλη ότι τα μαύρα σιδερένια κάγκελα με τις λόγχες κατά μήκος του δρόμου που έφθαναν εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα ανάκτορα δεν υπάρχουν. Έχει κλαπεί ακόμη και το κεντρικό φύλλο από μασίφ σίδερο της πόρτας στην ανακτορική είσοδο, ήδη από τη δεκαετία του ’80-’90. Είναι το σημείο που διαπιστώνει κανείς, όπως λέει ο κ. Κουτσαβλής, ότι ο χώρος διαιρείται σε δύο μέρη: «Την επίσημη ανακτορική ενότητα με προεξέχων κτίριο το ανάκτορο και το δεύτερο μέρος που είναι η αγροτροφική μονάδα, το φρουραρχείο το ιστορικό ξενοδοχείο «Τατόιον», το κοιμητήριο κλπ».
Καταγράφοντας το ανάκτορο με drone από ψηλά αλλά και προσεγγίζοντας τον περιβάλλοντα χώρο από κάτω η διαπίστωση της εγκατάλειψης είναι προφανής.Καμία συντήρησηρωγμέςσπασμένα μάρμαρα και χορταριασμένοι και με εμφανή υγρασίατοίχοι. Η ανακατασκευή και η δημιουργία ενός μουσείου με τα εκθέματα που φυλάσσονται, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τεράστια πηγή εσόδων και ένα ιδιόμορφο θεματικό τουρισμό.



Η αγορά με χρήματα της προίκας


Ο πρόεδρος των Φίλων κ. Κουτσαβλής διηγείται την ιστορία του κτήματος και πώς ο τότε βασιλιάς Γεώργιος ο Α’ με ένα αντίτιμο 300.000 δραχμών που είχε από την προίκα της συζύγου του, Όλγας Κονσταντίνοβα Ρομανόφ, αγοράζει από την οικογένεια Σούτσου τα 35.000 στρέμματα για να κτίσει τη θερινή του κατοικία.
Μάλιστα φέρεται να είναι ο ίδιος ο Ερνέστος Τσίλλερ που υπέδειξε στον τότε βασιλιά το Τατόι -για το οποίο γνώριζε ότι ο Σούτσος πρόθυμος θα πωλούσε- εκθειάζοντάς του το κλίμα, την ύπαρξη σε αυτό άφθονου νερού καθώς και την άμεση επικοινωνία του με την πρωτεύουσα. Μάλιστα αφού αγοράσθηκε, η Όλγα το πρώτο πράγμα που θα χτίσει στο Τατόϊ είναι το βασιλικό παρεκκλήσιο, ο ναός του προφήτη Ηλία.





Τατόι
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Ο Τσίλερ αναλαμβάνει το σχεδιασμό των ανακτόρων αλλά στο πρώτο σχέδιο εξοργίζεται ο Γεώργιος ο Α’ καθώς ο Τσίλερ παρουσιάζει ένα κτίριο τεραστίων διαστάσεων (τα σχέδια αυτά φυλάσσονται στα αρχεία της ελληνικής πινακοθήκης), επιθυμούσε κάτι πιο μικρό καθώς δεν χαρακτηριζόταν μεγαλομανής και δεν πρόβαλλε τα πλούτη. Το δεύτερο σχέδιο του Τσίλερ είναι ένα μικρότερο ελληνο-ελβετικού ρυθμού».
Ένα στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το 1924 -όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των Φίλων του κτήματος Τατοΐου- όταν η Ελλάδα ανακηρύσσεται αβασίλευτη δημοκρατία, ολόκληρη η έκταση περνάει στο ελληνικό Δημόσιο για πρώτη φορά και τότε, όπως λέει ο κ. Κουτσαβλής, «αντί να το αφήσει το ελληνικό Δημόσιο να ρημάξει όπως έγινε εδώ τα τελευταία 30 χρόνια, δημιουργείται ενιαίος φορέας διαχείρισης υπό το Υπουργείο Εργασίας, έρχονται ορφανά παιδιά από όλη την Ελλάδα και ζουν στο γεωπονικό ορφανοτροφείο, γίνονται οι καλλιέργειες, τα ζώα, όλα λειτουργούν άψογα, χωρίς βασιλική αιγίδα».
Αυτό το παράδειγμα δείχνει πόσο αξιοποιήσιμα θα μπορούσαν να γίνουν και σήμερα η έκταση και τα κτίρια, και να αναπτύξουν, μεταξύ των άλλων, ένα ιδιόμορφο θεματικό αγροτουρισμό με διαπεραστικότητα, όπου θα μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες και ο επισκέπτης.





Τατόι
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το κτήμα, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσαβλής, «μας το παρέδωσε η ιστορία, μέσα από δύο παγκόσμιους πολέμους, εθνικούς διχασμούς, εμφυλίους, χούντες, δικτατορίες, και δεν είμαστε ανάξιοι εμείς οι νέοι Έλληνες, να αξιοποιήσουμε αυτό το στολίδι, να το σώσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».
Γι’ αυτό γεννάται σήμερα αυτό το ερώτημα περί αξιοποίησης, συνεχίζει ο ίδιος, «πόσο σημαντικό είναι να καταφέρουμε επιτέλους να σώσουμε το Τατόι».
Το ξενοδοχείο
Ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» για την αξιοποίηση, εκτός από την εκθεσιακή πλευρά όπου μαζί με το ανάκτορο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα αυτοκίνητα και οι άμαξες, το οινοποιείο κ.α., είναι η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, που είχε κτίσει ο τότε βασιλιάς Γεώργιος με στόχο την παραγωγή εσόδων.
Αυτό το ξενοδοχείο λειτουργούσε με οκτώ δωμάτια, ως ξενοδοχείο βουνού. Εκείνη την εποχή, λέει ο κ. Κουτσαβλής, ο δρόμος που ένωνε την Αθήνα με την Χαλκίδα περνούσε από το σημείο αυτό και έτσι υπήρχε κίνηση επιβατών. «Κάποιοι άλλοι, ας τους ονομάσουμε φιλοβασιλικούς, έφθαναν και έμεναν πολλές ημέρες και ξεχειμώνιαζαν για να είναι δίπλα στη βασιλική οικογένεια, μέσα στα πόδια τους, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Γεώργιο, ο οποίος καθιερώνει κανονισμό λειτουργίας που αναρτάται στο ξενοδοχείο και απαγόρευε να παραμείνουν οι επισκέπτες πάνω από τρία βράδια.





Τατόι
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ας σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον ο χώρος να γίνει καζίνο ακόμη και ταβέρνα, κάτι απαράδεκτο, που τελικά απέτυχε».
Έτσι, όπως λέει ο πρόεδρος των Φίλων, τίποτα δεν πρέπει να δημιουργηθεί πέρα από αυτό που ήταν στην ιστορία του. Ένα ξενοδοχείο μπουτίκ με θέα από την Πάρνηθα, στην Πεντέλη και που θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βρίσκουν χρόνο για να αξιοποιούν τις προσφορές του χώρου σε ένα πλούσιο και όμορφο περιβάλλον.
Ο Σύλλογος Φίλων Τατοΐου χαιρετίζει πάντως την απόφαση του κράτους να αξιοποιήσει το χώρο και βρίσκεται στο πλευρό του Υπουργείου Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη, διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας έτσι ώστε το σχέδιο αξιοποίησης να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και θεωρεί ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα: «Χρήματα υπάρχουν στα Κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, υπάρχουν ιδιώτες και ιδιωτικοί φορείς που θέλουν να βάλουν «πλάτη» για αυτήν την εθνική προσπάθεια, να σώσουμε το Τατόϊ και μαζί του ένα πλούσιο οικοσύστημα στις πλαγιές της Πάρνηθας».
Τη σκηνοθεσία και το σενάριο του τηλεοπτικού αφιερώματος του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράφει ο Γιώργος Κουβαράς.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τατόι: Αυτοψία στο πρώην βασιλικό κτήμα – video"

Ακρόπολη: Εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης, ο αναβατήρας

Από το βράδυ του Σαββάτου ο ανελκυστήρας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δεν λειτουργεί, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι η «Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών έχει ήδη επιληφθεί του θέματος».

«Μόλις υπάρξει σαφής εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και εκτίμηση της σοβαρότητας της βλάβης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης, ο αναβατήρας"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Μαντέλης πρέπει να πληρώσει τη «μίζα» των €230.000 που πήρε από την Siemens

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης πρέπει να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 450.000 μάρκων (230.000 ευρώ), που είχε λάβει από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens και δεν τα περιέλαβε στην δήλωση περιουσιακής κατάστασής του (πόθεν έσχες), έκρινε οριστικά και αμετάκλητα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Τα 450.000 μάρκα είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα «Canadian Imperial Bank of Commerce Ltd» της Ελβετίας, σε δύο δόσεις. Η πρώτη κατάθεση έγινε 3.11.1998 και ήταν της τάξεως των 200.000 μάρκων και η δεύτερη έγινε 8.2.2000 και ήταν 240.000 μάρκα.

Τον επίμαχο λογαριασμό τον είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών, Γιώργος Τσουγκράνης με την κωδική ονομασία «Α. ROCOS» και συνδικαιούχος του λογαριασμού ήταν η Αγγελική Ρεγγίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Επικρατείας.

Ο Τάσος Μαντέλης για τις «χορηγίες» αυτές που έλαβε από την Γερμανική εταιρεία, καταδικάστηκε ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) σε φυλάκιση 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δωροδοκίας, λόγω παραγραφής. Μάλιστα, για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, πριν την δίκη στο Εφετείο κατέθεσε το ποσό των 230.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι «το μαύρο χρήμα» αφορούσε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση (προμήθεια ψηφιακών παροχών) του δικτύου του ΟΤΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντέλης υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τα ταμεία της Siemens η οποία στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων της, ήθελε να συνδράμει ως «πολιτικός φίλος» στην ενίσχυση τον προεκλογικό του αγώνα με «χορηγίες».

Όμως, ο τότε γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος Σχοινιωτάκης, μετά από έκθεση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής που του διαβιβάστηκε, προέβη στον καταλογισμό των 230.000 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο ισόποσο περιουσιακό όφελος που είχε ο Τάσος Μαντέλης κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του. Η προέλευση του εν λόγω ποσού, σύμφωνα με τον κ. Σχοινιωτάκη, δεν δικαιολογείται, αφού ήταν από τις «χορηγίες» της Siemens.

Ο Τάσος Μαντέλης προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας να ακυρωθεί η πράξη καταλογισμού σε βάρος του. Μεταξύ των ισχυρισμών που προέβαλε ήταν αφενός ότι το ποσό των 230.000 ευρώ έχει δεσμευτεί στον επίμαχο λογαριασμό της Ελβετικής Τράπεζας και αφετέρου ότι ήδη έχει επιστρέψει το ποσό στο Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Τάσου Μαντέλη, ενώ διέγραψε από την αρχική εισήγηση του Γεώργιου Σχοινιωτάκη προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που είχαν γίνει στο πρόσωπο του πρώην υπουργού.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισημαίνουν στην υπ΄ αριθμ. 705/2019 απόφαση της Ολομέλειας, ότι η επίμαχη «χορηγία» της Siemens προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών «προέρχεται από μη νόμιμη πηγή εσόδων και ως εκ τούτου, συνιστά παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο το "απέκτησε αδικαιολόγητα" κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως βουλευτής Επικρατείας «από μη εμφανείς πηγές», ενώ η προέλευση του «δεν δικαιολογείται».

Παράλληλα, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταρρίπτει τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού περί «χορηγίας», καθώς αφενός επικαλείται την ομολογία του, ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ότι έλαβε τα χρηματικά ποσά από την Γερμανική εταιρεία και αφετέρου τον παράνομο τρόπο κτήσης, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός εμφανίστηκε σε άλλο πρόσωπο.

Απορρίφθηκε, ακόμη, ο ισχυρισμός του Τάσου Μαντέλη ότι η προέλευση των 230.000 ευρώ δεν είναι παράνομη και κατά συνέπεια αδικαιολόγητη, καθώς «πρόκειται για νόμιμες χορηγίες προς κάλυψη μελλοντικών προεκλογικών δαπανών», οι οποίες δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του νομοθετικού πλαισίου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες (νόμος 2429/1996), αφού δεν του δόθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο αδικαιολόγητος χαρακτήρας της κτήσης του επίμαχου ποσού από «μη νόμιμες πηγές», σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι παρέλειψε να το συμπεριλάβει στο πόθεν έσχες.

Διαγραφή ανάρμοστων φράσεων

Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε ότι οι ανάρμοστες φράσεις που περιλαμβάνονται στην εισήγηση του Γεωργίου Σχοινιωτάκη, πρέπει να διαγραφούν, καθώς σύμφωνα με τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), θίγουν τη προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψή του και παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο πρώην γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ε.Σ. στην εισήγησή του, μεταξύ των άλλων, ανέφερε, ότι οι ενέργειες του «καθιστούν ένοχο τον πρώην υπουργό για αθέμιτο και παράνομο πλουτισμό» και ότι «πήγε στη Βουλή για να κοροϊδέψει» (σ.σ.: Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής), ενώ έκανε λόγο για «εσχάτη κατάντια ανδρός».

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Μαντέλης πρέπει να πληρώσει τη «μίζα» των €230.000 που πήρε από την Siemens"

Εφοριακοί με βίλα στο Βαρνάβα είχαν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να καταλαγιάσει ο σάλος με τον ιδιοκτήτη βίλας στην Κηφισιά που είχε, με πλαστά έγγραφα, μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά δεν πλήρωνε και μια νέα, εξίσου εξοργιστική, περίπτωση έρχεται στο φως.

Ζευγάρι εφοριακών αν και ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τ.μ. με πισίνα και άλλα… κομφόρ στο Βαρνάβα Αττικής, είχε στήσει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μια απίστευτη κομπίνα, είχε καταφέρει να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά ακόμα και το χαμηλότερο ρεύμα δεν το πλήρωνε!

Η κομπίνα από τους δυο εφοριακούς στήθηκε το 2011. Τότε κατάφεραν να ενταχθεί η βίλα τους στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα στο Βαρνάβα σε τρία μέρη: υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Η βίλα είχε μεν έναν μετρητή της ΔΕΗ, αλλά εκείνοι κατάφεραν να εμφανίσουν άλλα δυο ρολόγια, «μαϊμού» φυσικά, ένα για κάθε όροφο.

Για το υπαρκτό ρολόι έκαναν την αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και τα κατάφεραν να ενταχθούν για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα. Αλλά δεν πλήρωναν… Οι άλλοι μετρητές, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Και αφού δεν πλήρωναν ούτε το μειωμένο ρεύμα, το 2014 το χρέος τους στη ΔΕΗ είχε φτάσει να αγγίζει τις 30.000 ευρώ. Και πάλι, όμως, κατάφεραν να βγουν… λάδι! Προσκομίζοντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, κατάφεραν να μην τους γίνει διακοπή ρεύματος για το υπέρογκο χρέος. Το οποίο φυσικά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε, το 2017, τις 65.000 ευρώ!

Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έλεγχο για να διεκδικήσει η εταιρία τα οφειλόμενα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Έτσι, η βίλα συνέχισε να έχει ρεύμα. Και αυτό γιατί οι δυο εφοριακοί, που κατά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ παλιότερα διώκονταν για χρηματισμό, είχαν εμφανίσει συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου. Το πρόσωπο αυτό είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ δεν μπορούσε να του κόψει το ρεύμα!

Τελικά, η ΔΕΗ δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ. Έτσι, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.

Οι δυο εφοριακοί με τη βίλα στο Βαρνάβα, όπως και ο ιδιοκτήτης της βίλας στην Κηφισιά που επίσης είχε μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο αλλά δεν πλήρωνε (σ.σ. πρόκειται για χρηματιστή, με τη βίλα να διαθέτει και πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και τον ίδιο να χρωστά σε τράπεζα 5 εκατ. ευρώ!) είναι δυο από τις συνολικά 18 υποθέσεις κακοπληρωτών που έχουν σταλεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, 60 χιλιάδες άνθρωποι, υψηλού εισοδήματος, οφείλουν 800 εκατομμύρια στη ΔΕΗ. Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο μισό χρέος της επιχείρησης.

Ο ελεγκτής της ΔΕΗ, που έχει συγκεντρώσει τους 20 φακέλους, δέχεται απειλές κατά της ζωής του, και προστατεύεται πια από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοριακοί με βίλα στο Βαρνάβα είχαν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!"

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε καλλιστεία στη Βαρυμπόμπη: Βρήκαν 250.000 ευρώ σε σακούλες

Οι τέσσερις ράμπο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν ανάμεσα στους προσκεκλημένους σε κτήμα της Βαρυμπόμπης όπου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ τα καλλιστεία.

Κάποια στιγμή διαπίστωσαν ότι δεν κόβονταν αποδείξεις, ούτε για την είσοδο στην εκδήλωση που ήταν 500 ευρώ το άτομο, ούτε για τα εδέσματα που σερβίρονταν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha, όταν άρχισαν τον έλεγχο , αποκαλύπτοντας φυσικά και την ταυτότητά τους, βρήκαν 250.000 ευρώ αδήλωτα σε σακούλες, ενώ διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις και για τις προμήθειες που είχαν γίνει για την εκδήλωση.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος του ΣΔΟΕ σε καλλιστεία στη Βαρυμπόμπη: Βρήκαν 250.000 ευρώ σε σακούλες"

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ βάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Με ρύθμιση που προωθείται άμεσα στη Βουλή από τον Τάκη Θεοδωρικάκο ορίζεται πως για τον διορισμό θα ισχύει το καθεστώς του κάθε υποψηφίου τη στιγμή του διαγωνισμού.

Γίνεται έτσι δεκτό το αυτονόητο πως δεν ευθύνονται οι υποψήφιοι που πέτυχαν για το ότι άλλαξε στον ενδιάμεσο χρόνο η οικογενειακή τους κατάσταση ή κάποιο άλλο κριτήριο που πληρούσαν όταν συμμετείχαν στον διαγωνισμό .

Στη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται θα διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για τις ειδικές κατηγορίες θέσεων θα πρέπει να κατέχουν την ιδιότητά τους, όπως αυτή αποδεικνύεται από τα απαιτούμενα ως άνω δικαιολογητικά, κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την προσληψη.

«Δεν μπορούμε να ζητούμε από τους πολίτες να είναι συνεπείς προς το κράτος, αλλά το κράτος να μην είναι συνεπές προς τους πολίτες» έχει δηλώσει σχετικά ο υπουργός Εωτερικών.

Από την πρώτη ημέρα της θητείας του ο Τάκης Θεοδωρικάκος αντιμετώπισε το πρόβλημα των διοριστέων του διαγωνισμού της 3Κ οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για τους 8.166 υπαλλήλους των Δήμων, αλλά κατά τον διορισμό τους σε αρκετούς εξ αυτών είχαν μεταβληθεί τα κοινωνικά κριτήρια και δεν μπορούν να διορισθούν.

Δηλαδή, κάποιος έπαψε να υπολογίζεται ως πολύτεκνος γιατί πέθανε ο μοναδικός γονιός που είχε, κάποιου τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν υπολογίζεται ως προστάτης ή κάποιου η αναμηρία μεταβλήθηκε γιατί σε νέα εξέταση στα ΚΕΠΑΑ κρίθηκε με διαφορετικό τρόπο η αναπηρία του.

Υπάρχει καρκινοπαθής που έχει χάσει μέλος του σώματός του στον οποίο το ΚΕΠΑΑ με νεότερη κρίση μετέβαλε τον βαθμό αναπηρίας, επειδή έκρινε ότι μπορεί να ζήσει και με την απώλεια!

Σημειώνεται ότι στην 3Κ πολλών διαγωνιζομένων τα κοινωνικά κριτήρια μεταβλήθηκαν επειδή υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων. Για 8.166 θέσεις είχαν υποβληθεί πάνω από 120.000 αιτήσεις τις οποίες έπρεπε όλες να τις εξετάσει το ΑΣΕΠ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτέλους βάζει τέλος στην ταλαιπωρία 8.166 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ"

Ψηφιακή ταυτότητα: Τι αλλάζει για ΑΜΚΑ, συντάξεις, αδειοδοτήσεις, διαδικασίες & έγγραφα

Σημαντικές αλλαγές στην e-εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων (σ.σ. που έχει άμεση συνάφεια με την ανάπτυξη) έως το τέλους του χρόνου, με απώτερο στόχο την δημιουργία, επιτέλους, της κάρτας του πολίτη –ψηφιακής ταυτότητας για την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός, σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση. Κομβικός σε αυτό το εγχείρημα, είναι ο ρόλος του (νεοσύστατου) υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα στη Βουλή θα γίνει συνιδιοκτήτης όλων των δεδομένων  των υπουργείων πλην των διαβαθμισμένων. Ήδη, μάλιστα, με το ΠΔ 81 81 για τη «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων», το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει πρόσβαση στα Πληροφοριακά Συστήματα του υπουργείου Οικονομικών (Τaxis) και της ΗΔΙΚΑ.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι:
-Το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν το δεύτερο, κατά σειρά, (μετά το Παιδείας), που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
-Συμμετέχουν σε αυτό δύο τεχνοκράτες (ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, πρώην Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών «διαΝΕΟσις» και ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαρειφόπουλος, μέχρι πρόσφατα Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google) και ένας πολιτικός: Ο υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών, βουλευτής Κιλκίς και πρώην Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, του οποίου ο ρόλος θα είναι κομβικός σε σχέση με την μείωση του αριθμού των εγγράφων και των διαδικασιών που απαιτούνται στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώτος στόχος είναι η κατάργηση πλήθους διαδικασιών και εγγράφων που απαιτούνται για 270 αδειοδοτήσεις (σ.σ. όπως για παράδειγμα την άδεια μικροπωλητή) που δίνουν τα υπουργεία, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η ζωή των ενδιαφερομένων.
Ένα άλλο αυτονόητο το οποίο σκοπεύει να προχωρήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου υπουργείου είναι η παροχή ΑΜΚΑ να γίνεται αυτόματα με τη γέννηση (εγγραφή στο Δημοτολόγιο) όπως και η διακοπή της συνταξιοδότησης, με το θάνατο (ληξιαρχική Πράξη θανάτου).
Παράλληλα στόχος είναι να προχωρήσει πλήρως η ψηφιοποίηση του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων, αλλά και να γίνουν ενιαία τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για μια συναλλαγή πολίτη -επιχείρησης με το Δημόσιο. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή για τον διορισμό ενός οριστικά επιτυχόντα της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ζητούνται διαφορετικά πιστοποιητικά από δήμο σε δήμο! «Αυτό θα πρέπει να σταματήσει», τονίζεται από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Με πρώτο σημαντικό σταθμό τα τέλη του τρέχοντος έτους, στον οποίο, όπως τονίζεται, «τα αποτελέσματα πρέπει να είναι πλήρως μετρήσιμα και ορατά», ο στόχος του υπουργείου, εφόσον καταργηθούν και ενοποιηθούν διαδικασίες και έγγραφα είναι η δημιουργίας μιας κεντρικής πύλης εξυπηρέτησης του πολίτη όπως  η ermis (http://ekep.ermis.gov.gr) των ΚΕΠ, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι μέσω της κάρτας του πολίτη -ψηφιακής ταυτότητας.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφιακή ταυτότητα: Τι αλλάζει για ΑΜΚΑ, συντάξεις, αδειοδοτήσεις, διαδικασίες & έγγραφα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news