facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φέρεται να ετοιμάζει η Τουρκία

Την ένταση στο Αιγαίο ετοιμάζει να αυξήσει η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η Άγκυρα σχεδιάζει να διεξάγει έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας TPAO, φέρεται να κατέθεσε αίτημα προς το αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού, ούτως ώστε να διεξάγει σεισμικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Ρόδου έως το Καστελόριζο. Μάλιστα, σύμφωνα με το αίτημα, οι έρευνες θα ξεκινήσουν τον Δεκαπενταύγουστο, όταν και θα λήξει η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και την τουρκική κινητικότητα. Φέρεται δε να έχει καταστήσει στην Άγκυρα τα όρια και τις «κόκκινες γραμμές» της.

Σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχοι, εκτιμάται πως ο Ερντογάν θα δώσει σύντομα εντολή ανάπτυξης και τέταρτου τουρκικού πλοίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, εκδόθηκε από την Άγκυρα NAVTEX για τη συνέχιση των «ερευνών» του Barbaros εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι στη ΝΑVΤΕΧ 838/19, όλη η ευθύνη για τη ναυσιπλοΐα ανήκει στο σταθμό της Αττάλειας. Προσθέτει, δε, ότι όσα μηνύματα εκδίδονται από τον σταθμό της Λάρνακας, δεν έχουν καμία ισχύ, αφού «η Κύπρος που αναφέρεται στην Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 δεν είναι το αρχικό κράτος που ιδρύθηκε το 1960»!

Ως εκ τούτου, η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος «Κύπρος» δεν έχει καμία μορφή αναγνώρισης με βάση τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγύησης και τη Συνθήκη περί ιδρύσεως του 1960. «Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παρανόμων ισχυρισμών της κυβέρνησης της Ελλάδας μέσω του Larnaca NAVWARN NR MA48-375 / 19 είναι άκυρες και δεν θα γίνουν δεκτές ούτε από την Τουρκία» καταλήγει η τουρκική NAVTEX.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φέρεται να ετοιμάζει η Τουρκία"

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Καρακαλά Ναυπλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 13 οχήματα της Πυροσβεστικής, 26 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με τις προσπάθειές τους να φέρνουν αποτέλεσμα.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αργολίδα"

Ν/σχ ΥΠΕΣ: Ποιες αλλαγές έρχονται στον «Κλεισθένη» -Μείωση θητείας αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές χθες, θα κατατεθεί στη Βουλή το δεύτερο μεγάλο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επίτευξη κυβερνησιμότητας στους δήμους και τις περιφέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, θα πάρει εντός ημερών το δρόμο προς τη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση του μίνι φορολογικού με τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις,
Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι οι εξής:
  • Θέσπιση δυνατότητα σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου ή Περιφερειάρχη), οι οποίες λογίζονται ως ενιαία παράταξη για τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια κάθε μιας από αυτές. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η συνεργασία τους κατά τρόπο αντίστοιχο με την Κοινοβουλευτική διαδικασία (σχηματισμός συμμαχικών κυβερνήσεων).
  • Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στις επιτροπές (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους Δήμους, Οικονομική Επιτροπή και λοιπές επιτροπές στις Περιφέρειες). Με τον τρόπο αυτό o Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θα μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες, διατηρώντας όμως τον σημαντικό ρόλο του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα μεταφέρονται στις επιτροπές περιορισμένος αριθμός αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη σε όλα τα νομικά πρόσωπα που έχει ο ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Δημοτικά Ιδρύματα, ΝΠΙΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΔΕΥΑ) ώστε υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής του Δημάρχου με τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ.Προσαρμογή του τρόπου ψήφισης του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ (καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος και της ψήφισης τελών) και εισαγωγή νέας διαδικασίας η οποία δίνει στις υπόλοιπες παρατάξεις (πλην Δημάρχου / Περιφερειάρχη) τη δυνατότητα διαφωνίας επί τεκμηριωμένης αντιπρότασης. Σε περίπτωση μη αποδοχής αντιπρότασης με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου ισχύει η πρόταση / εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Μειώνεται η θητεία των αντιπεριφερειαρχών και των αντιδημάρχων σε 1 έτος, ενώ δίνεται η δυνατότητα αιτιολογημένης αντικατάστασής τους μετά τη πάροδο 6 μηνών.
  • Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κάθε περιφέρεια προσλαμβάνει έναν εξειδικευμένο ειδικό σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας, ο οποίος θα είναι σε διαρκή συνεργασία όλο το έτος με την κεντρική κρατική δομή.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν/σχ ΥΠΕΣ: Ποιες αλλαγές έρχονται στον «Κλεισθένη» -Μείωση θητείας αντιδημάρχων, αντιπεριφερειαρχών"

Καύσωνας: Μετακινείται στις σκανδιναβικές χώρες - Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στη Σουηδία

Μετά τα απανωτά χτυπήματα ζέστης που δέχθηκε η δυτική Ευρώπη από το κύμα καύσωνα, τώρα σειρά φαίνεται να έχουν οι σκανδιναβικές χώρες, οι οποιες βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλές θερμοκρασίες.

Στη Σουηδία, το βόρειο τμήμα της χώρας επλήγη από τη ζέστη. Στη μικρή πόλη Μαρκουσβίνσα (βόρεια) ο υδράργυρος ανήλθε χθες σε επίπεδα ρεκόρ, στους 34,8 βαθμούς Κελσίου, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη Σουηδία φέτος.

«Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα από το 1945 και την τρίτη υψηλότερη που καταγράφουμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μετεωρολόγος Γιον Γιόρπελαντ.

Στις αρχές της εβδομάδας, περιοχές της Σουηδίας γνώρισαν «τροπικές νύχτες», δηλαδή όταν η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν πέφτει κάτω των 20 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σουηδό μετεωρολόγο, οι θερμοκρασίες δεν θεωρούνται εξαιρετικά υψηλές στο νότιο τμήμα της χώρας και δεν θεωρείται ασυνήθιστο να φθάνουν στους 30 βαθμούς Κελσίου κάποιες ημέρες τον χρόνο, ακόμα κι αν οι τωρινές θερμοκρασίες ξεπερνούν τον μέσο όρο.

Το κύμα ζέστης έγινε αισθητό και άλλες Σκανδιναβικές χώρες. Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε «τροπικές νύχτες» σε 20 διαφορετικές περιοχές στον νορβηγικό νότο.

Συναγερμοί για καύσωνα εκδόθηκαν στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία. Η φινλανδική αστυνομία προέτρεψε, μάλιστα, στις αρχές της εβδομάδας τους οδηγούς να προσέχουν τα ελάφια, που διασχίζουν τους δρόμους αναζητώντας νερό για να δροσιστούν.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προέβλεψε ότι οι ατμοσφαιρικές ροές θα μεταφέρουν τη ζέστη από την Ευρώπη προς τη Γροιλανδία «με αποτέλεσμα την αύξηση των θερμοκρασιών και την επιτάχυνση της τήξης» των πάγων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας: Μετακινείται στις σκανδιναβικές χώρες - Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στη Σουηδία"

Ένα σύγχρονο αερόπλοιο θα επιτηρεί πλέον τις θάλασσες της Σάμου

Αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης της Frontex, το οποίο χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες, τέθηκε χθες επίσημα σε λειτουργία πάνω από το βόρειο τμήμα της Σάμου, όπως ανακοινώνει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος «για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου». «Σκοπός είναι», συνεχίζει η ανακοίνωση, «να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το αερόπλοιο έχει σύγχρονους αισθητήρες, που δίνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο, στις ελληνικές αρχές, της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινάει από τη Σάμο και ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει, θα αποφασιστεί το αν θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός, καταλήγει στη δήλωσή του ότι «πραγματοποιείται έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα σύγχρονο αερόπλοιο θα επιτηρεί πλέον τις θάλασσες της Σάμου"

Λίγο πριν τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το Μάτι - Έδινε 800.000 ευρώ για να καθαρίσουν το οικόπεδο

Λίγες ημέρες μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το Μάτι, μπουλντόζες ιδιωτικών εταιρειών, με το κόστος να επιβαρύνει τις ίδιες, ξεκίνησαν τον καθαρισμό οικοπέδου με 20 χιλιάδες τόνους καύσιμης ύλης.

Οι κάτοικοι στο Μάτι, φώναζαν με αγωνία εδώ και μήνες για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οικοπέδου, όπου μετά την περσινή πυρκαγιά, είχαν συγκεντρωθεί όλα τα καμένα κούτσουρα και υλικά που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. Παρά ωστόσο τις εκκλήσεις και τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, μέσα από δεκάδες ρεπορτάζ, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είχε κάνει το παραμικρό εδώ και ένα χρόνο.

Ο καθαρισμός του οικοπέδου που είχε χαρακτηριστεί ως το «μεγαλύτερο προσάναμα» στον κόσμο, ξεκίνησε χθες με τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά και να απομακρύνουν την τόσο επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Τον καθαρισμό ανέλαβαν ιδιωτικές εταιρείες, δωρεάν, μετά από κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου και αφού η νέα κυβέρνηση ακύρωσε τη σύμβαση που είχε υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ, εξοικονομώντας σχεδόν ένα εκατ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η εν λόγω σύμβαση είχε υπογραφεί προεκλογικά με όρους στη σχετική προκήρυξη που γεννούν ερωτηματικά.

Σύμφωνα με έγγραφο στα τέλη του περασμένου Μαΐου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, μια περίεργη προκήρυξη εκδόθηκε ξαφνικά από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και πριν από τις εθνικές εκλογές, ο τότε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, υπέγραψε πρόσκληση ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού 806.451 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), για τον καθαρισμό του οικοπέδου. Να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν τελικά να καθαρίσουν δωρεάν το εν λόγω οικόπεδο εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο έργο μετά βίας θα κόστιζε 250.000 με 300.000 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνον το ποσό της προκήρυξης που προκαλεί απορίες για τις επιλογές του υφιστάμενου γραμματέα του κ. Χρήστου Σπίρτζη. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος της προηγούμενης κυβέρνησης μοιάζει φωτογραφική, καθώς στην διαδικασία της επιλογής του αναδόχου γράφει ότι αυτή θα γίνει «χωρίς προηγούμενη δημοσίευση».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίγο πριν τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε το Μάτι - Έδινε 800.000 ευρώ για να καθαρίσουν το οικόπεδο"

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας στις φήμες για κάρτα και barcode για είσοδο στα Πανεπιιστήμια.

Νέες αλλαγές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η είσοδος στα ΑΕΙ θα γίνεται με ταυτότητα ενώ με ειδικό κωδικό barcode θα ανοίγουν οι πόρτες των πανεπιστημίων, αναφέρει το πρωτοσέλιδο της RealNews.

Την ίδια στιγμή ο τίτλος της συνέντευξης της υπουργού στο Πρώτο Θέμα είναι «είσοδος με κάρτα για τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια».

Ωστόσο, το απόγευμα του Σαββάτου οπότε και δημοσιεύθηκαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πηγές του υπουργείου Παιδείας διέψευδαν τα σχέδια περί εγκατάστασης καμερών και συστημάτων εισόδου με barcode ή κάρτες στα Πανεπιστήμια.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας στις φήμες για κάρτα και barcode για είσοδο στα Πανεπιιστήμια."

Αργολίδα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Καρακαλά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 στην Αργολίδα, στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά. Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο έχει βελτιωθεί σε σχέση με πριν, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες, με 13 οχήματα. Στην επιχερίριση συμμετέχει και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν γίνονται πλέον ρίψεις από αέρος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο περίπου 600 μέτρα μακριά από την ιερά μονή και έτσι δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι μοναχές».

Όσον αφορά στο αν απειλούνται από την φωτιά κατοικημένες περιοχές, ο δήμαρχος Ναυπλιέων τόνισε ότι «οι κοντινότερες κοινότητες βρίσκονται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων».

Ακόμη, ο Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε ότι είναι μεγάλη η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ συμπλήρωσε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι δυνατοί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αργολίδα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Καρακαλά"

Τους 46.395 έφτασαν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε η 4η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αθροιστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από 1ης Ιουλίου 2019 μέχρι τις 26 Ιουλίου 2019:


  • Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 46.395 χρήστες.
  • Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 11.703 χρήστες.
  • Έχουν υποβληθεί 2 αιτήσεις και μεταβιβαστεί στις τράπεζες.


news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους 46.395 έφτασαν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της 1ης κατοικίας"

Die Welt: «Οι προκλήσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου θα του γυρίσουν μπούμερανγκ…»!

Την εκτίμηση ότι η επιθετικότητα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πιθανό να στραφούν σε βάρος του, κάνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Εστιάζοντας στην απρόβλεπτη και επιθετική στάση της Άγκυρας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η ανάλυση της «Welt» επισημαίνει ότι «η Τουρκία απειλεί τις Βρυξέλλες (σσ.: για την προσφυγική συμφωνία), στην Κύπρο τουρκικά πλοία αναζητούν φυσικό αέριο και η Άγκυρα προκαλεί με την αγορά των ρωσικών S-400.

Τα επεισόδια είναι συμπτωματικά και χαρακτηριστικά του ηγετικού προφίλ του Ερντογάν. Κατά ειρωνικό τρόπο όμως θα μπορούσαν να γίνουν για τον ίδιο μπούμερανγκ«, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν χρειάζεται πανικός».

Ερντογάν ο επιθετικός

Ο Ερντογάν ανοίγει «νέα μέτωπα με τη Δύση και κάθε φορά θέλει να πετύχει κάτι συγκεκριμένο». Για παράδειγμα με τις απειλές στο προσφυγικό θέλει να πετύχει την κατάργηση της βίζας, ενώ με την αγορά των S-400 επιδιώκει μια «αποξένωση» από το ΝΑΤΟ, με φόντο το Συριακό και το Κουρδικό.

«Αυτή η ψυχρά υπολογισμένη πολιτική φέρνει πάντα και την πιθανότητα ριζικών ανατροπών, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο», σημειώνει η «Welt», θέτοντας το ερώτημα τί θα σήμαινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Κύπρου.

Η «Welt» εστιάζει στη συνέχεια στην επικείμενη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και παρατηρεί ότι «σε αυτή τη διένεξη η Ελλάδα έχει την ΕΕ για πρώτη φορά εκεί που πάντα ήθελε: σε μια ανοιχτή διαμάχη με την Τουρκία», δεδομένου ότι απείλησε την Τουρκία με κυρώσεις, εάν τα τουρκικά πλοία δεν αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ.

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια επίδειξη ισχύος. Αλλά ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός επιδεικνύει εντυπωσιακά χαμηλούς τόνους. Θέλει περισσότερο μια προσέγγιση με την Τουρκία σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τη «Welt» στην Τουρκία υπάρχουν ελπίδες ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκδώσει στην Τουρκία την ομάδα των αποκαλούμενων «γκιουλενιστών», που κατέφυγαν στην Αθήνα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τέλος, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι «ένας συμβιβασμός για το φυσικό αέριο, το άνοιγμα της Αμμοχώστου και βήματα προς την επίλυση του Κυπριακού θα έφερναν σε όλες τις πλευρές ευημερία».

Ωστόσο ο Ερντογάν μοιάζει να θέλει να εκβιάσει καταστάσεις και, όπως γράφει η Welt,»με την πολιτική αντιπαράθεσης ο Ερντογάν αποβλέπει σε μεγάλα οφέλη – αλλά είναι πιθανό να οδηγηθεί σε μεγάλες απώλειες».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Die Welt: «Οι προκλήσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου θα του γυρίσουν μπούμερανγκ…»!"

Πιστοποιητικά μέσω Ίντερνετ τα... μεσάνυχτα - Το νομοσχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου

Τεράστια εξοικονόμηση σε εργατοώρες και δισεκατομμύρια ευρώ που χάνουν κάθε χρόνο νοικοκυριά, επιχειρήσεις αλλά και το ίδιο το δημόσιο, εξαιτίας της άχρηστης γραφειοκρατίας, φέρνει η ψηφιακή Επανάσταση για τον ηλεκτρονικό μετασχηματισμό του Κράτους.

Με νομοσχέδιο που έρχεται την Δευτέρα στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου –στο οποίο περιλαμβάνεται επίσης η κατάργηση του ασύλου και η αύξηση των αρμοδιοτήτων των δημάρχων για εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ- αλλάζει όλη η οργάνωση του πρώην υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Με βάση τις νέες αρμοδιότητες, από υπουργείο κρατικών προμηθειών ηλεκτρονικών συστημάτων -όπως είχε εξελιχθεί ως τώρα- η νέα δομή -που συγκροτείται ως υπουργείο Επικρατείας- στόχο έχει να εξαλείψει τις «ουρές» στο Δημόσιο, με διασύνδεση όλων των βάσεων δεδομένων και κατάργηση περιττών διαδικασιών.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν σε ελάχιστους μήνες, στα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020, με στόχο από το 2021 το σύστημα να βρίσκεται πλέον σε παραγωγική διαδικασία, απαλλάσσοντας τους πολίτες από γραφειοκρατικό βάρος το οποίο συνοδεύει την κάθε καμπής της οικογενειακής, εκπαιδευτικής, επαγγελματικής ή βιολογικής τους πορείας.

Χάνουμε 3% του ΑΕΠ κάθε χρόνο στις "ουρές"!

Πριν πέντε χρόνια ακριβώς (Μάιο του 2014) όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρελάμβανε ειδική έκθεση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, η οποία μετρούσε το διοικητικό κόστος για την οικονομία εξαιτίας της γραφειοκρατίας, στα έξι δισ. ευρώ το χρόνο! Ωστόσο η αποτίμηση αυτή (3% του ΑΕΠ) είναι ίσως και μικρότερη από την πραγματική, καθώς περιορίζεται μόνον σε 13 επιλεγμένους τομείς της Οικονομίας και δεν περιλαμβάνει τις καθημερινές συναλλαγές εκατομμυρίων πολιτών.

Άλλες έρευνες ανέβαζαν ακόμα και σε 6,8% του ΑΕΠ το διοικητικό κόστος ετησίως. Αυτό το βάρος πλέον δεν θα πέφτει στον πολίτη, αλλά την αναλαμβάνει το Κράτος. Όταν υποβάλλει ο πολίτης ένα αίτημα, η υποχρέωση των υπηρεσιών θα είναι να αλληλο-ενημερώνονται εσωτερικά, χωρίς να τον ενοχλούν..

Ψηφιακό «κλειδί» χωρίς ουρές και ταλαιπωρία

Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη σήμερα είναι το ελληνικό δημόσιο να λειτουργεί στα πρότυπα των θεσμικά ανεπτυγμένων κρατών της ΕΕ, ενόψει και του 2021 –με την συμπλήρωση 200 ετών ανεξάρτητου εθνικού βίου. Το Δημόσιο για πρώτη φορά αναλαμβάνει την ευθύνη της επικοινωνίας ανάμεσα στις υπηρεσίες αντί να φορτώνει στον πολίτη την περιττή υποχρέωση να στέκεται σε ουρές για να συγκεντρώνει πιστοποιητικά με σφραγίδες και υπογραφές.

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναλαμβάνει σαν βασική αρμοδιότητα να επιδιώξει την πλήρη διαλειτουργικότητα στο Κράτος. Παίρνει την εξουσιοδότηση να ξεκινά διαδικασίες απλοποίησης σε όλα τα υπουργεία, με τα οποία θα συνεργάζεται.

Εξετάζοντας ένα προς ένα όλα τα πεδία αυτά και τις γραφειοκρατικές ενέργειες που απαιτούν -το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί- θα αποκαλυφθούν οι περιττές διαδικασίες που μπορούν να απαλειφθούν, εφόσον το δημόσιο μπορέσει να διασυνδεθεί με όλες τις βάσεις δεδομένων και τα Μητρώα που, αν και σχετίζονται το ένα με το άλλο, παραμένουν λειτουργικά αποκομμένα, επιβάλλοντας ξεχωριστή αναζήτηση και «ουρές» στους πολίτες για την συγκέντρωση των στοιχείων που απαιτούνται ξανά και ξανά, σε κάθε περίπτωση συναλλαγών με το Κράτος.

Η αρχή θα γίνει με διασύνδεση όλων των Μητρώων που βρίσκονται διάσπαρτα στο ελληνικό Κράτος, σε ένα ενιαίο Μητρώο για κάθε έναν πολίτη και για όλους μαζί. Το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το 2023.

«Γεγονότα ζωής»

Οι ενέργειες απλούστευσης με διασύνδεση των σχετικών διαδικασιών θα ξεκινήσουν από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του νέου συστήματος. Οι πρώτες κινήσεις θα αφορούν στα «γεγονότα ζωής» που είναι κοινά για κάθε πολίτη στη χώρα μας. Ήδη έχουν χαρτογραφηθεί 120 πεδία επαφής του κάθε πολίτη με το δημόσιο, για τις οποίες υποβάλλονται συχνά σε πολλαπλές διαδικασίες (αναζήτηση εγγράφων κλπ) με συνέπεια να μπαίνει σε χιλιάδες "ουρές" στη διάρκεια της ζωής του.

Αντί ο πολίτες να σχηματίζουν ουρές από υπηρεσία σε υπηρεσία όπου έχουν και από έναν αριθμό Μητρώου, πλέον όλα τα Αρχεία που τους αφορούν θα επικοινωνούν κεντρικά μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν από την μία στην άλλη, για να αιτηθούν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις ή άλλα προσωπικά στοιχεία .

Στην κατεύθυνση αυτή, το σχέδιο προβλέπει και τα εξής βήματα:

- «Ψηφιακό κλειδί» στο Δημόσιο: ακυρώνεται και επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Οι ταυτότητες θα λειτουργούν σαν ένα «ψηφιακό κλειδί», το οποίο θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπου αυτός και αν βρίσκεται.

- Ηλεκτρονικές αιτήσεις: με το «ψηφιακό κλειδί» πολλές υπηρεσίες των ΚΕΠ, θα είναι προσβάσιμες μέσω υπολογιστή ή κινητού, ακόμα και εκτός ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών (βράδυ, αργίες ή και εν κινήσει από το δρόμο). Έτσι καταργούνται ουρές και ωράρια, γίνονται πιο εύκολες οι συναλλαγές με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και δεν θα απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία όπως πχ για ανανέωση ενός διαβατηρίου ή μιας ταυτότητας, αλλά ακόμη και για την έκδοση μιας σύνταξης χηρείας!

- Το κράτος αλλάζει για να υπηρετεί τον πολίτη: από το 2020 κάθε γέννηση θα δηλώνεται μόνο μία φορά στη Δημόσια Διοίκηση. Τα παιδιά θα αποκτούν αμέσως ασφάλιση και θα εγγράφονται μόνο την πρώτη φορά στην εκπαίδευση. Έκτοτε, θα προχωρούν αυτόματα στην επόμενη βαθμίδα. Οι γονείς θα έχουν πρόσβαση στις επιδόσεις του και δεν θα χρειάζεται να εξεταστεί η γνησιότητα των τίτλων σπουδών του.

Στο νέο περιβάλλον που θα οικοδομηθεί με πολύ δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, απλοποιούνται εκατοντάδες συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στη ζωή κάθε πολίτη: δήλωση γεννήσεως, βάπτιση, εγγραφή ή αποφοίτησή από σχολεία και πανεπιστήμια, έκδοση και επανέκδοση ταυτότητος ή διπλώματος οδήγησης κλπ εγγραφή σε εκλογικούς καταλόγους, έκδοση ΑΦΜ, έναρξη επαγγέλματος, ασφάλιση ή την συνταξιοδότηση, έως και το τέλος του κύκλου ζωής του.

Το ίδιο θα ισχύει και για τις τράπεζες, τις τηλεφωνικές εταιρείες και τους ιδιωτικούς φορείς, για τα θέματα στα οποία νομίμως μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στοιχείων πελατών τους

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστοποιητικά μέσω Ίντερνετ τα... μεσάνυχτα - Το νομοσχέδιο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου"

Καύσωνας στην Ευρώπη: «Σπάνε» τα θερμόμετρα στο Βέλγιο! Σχεδόν 42 βαθμοί η θερμοκρασία

Στο Μπεχέινιντεκ, στο βόρειο Βέλγιο, η θερμοκρασία έφτασε στους 41,8 βαθμούς Κελσίου που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο Ντάβιντ Ντέχεναου, επικεφαλής της υπηρεσίας προβλέψεων στο Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (IRM).
«Νέο πανεθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 41,8 βαθμοί στο Μπεχέινιντεκ!», έγραψε στο Twitter ο Ντέχεναου. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν χθες και προχθές γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά σήμερα αναμένεται μια ελαφρά πτώση τους.
Στις Βρυξέλλες, σημείο αναφοράς του IRM, η θερμοκρασία έφτασε χθες τους 39,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί ρεκόρ για την βελγική πρωτεύουσα.

Βέλγιο καύσωνας
Φωτογραφία EPA

Από το 1833 που άρχισε η καταμέτρηση των θερμοκρασιών στις Βρυξέλλες, ποτέ δεν έχει καταγραφεί τόσο υψηλή θερμοκρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας (36,6 βαθμοί Κελσίου) είχε καταγραφεί στις 27 Ιουνίου του 1947.
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το IRM εξέδωσε προειδοποίηση για «κόκκινο» συναγερμό που ισχύει για σχεδόν όλο το Βέλγιο, πλην της ακτής, έως και σήμερα, με ενισχυμένα μέτρα πρόληψης.
Το ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκε και στο Λουξεμβούργο χθες Πέμπτη, με το θερμόμετρο να δείχνει 40,8 βαθμούς Κελσίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Καταστροφές στη Γαλλία
Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και βλάστησης σε πολλές περιοχές της Γαλλίας απανθρακώθηκαν την Πέμπτη, από πυρκαγιές που προκλήθηκαν λόγω του συνδυασμού καύσωνα και ξηρασίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας.

Αυτό συνέβη κυρίως στην Νορμανδία, που είναι γνωστή για τα πράσινα λιβάδια της. «Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει επαναληφθεί στο διαμέρισμα του Λουαρέ», στην κεντρική Γαλλία, δήλωσε στο AFP ο Λουντοβίτς Πιερά, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της νομαρχίας. «Είχαμε προβλέψει πυρκαγιές, αλλά όχι σε αυτό το εύρος», σημείωσε.
Γύρω στις 20:00 τοπική ώρα χθες περίπου 5.000 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως με υπολείμματα σιτηρών, και 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης είχαν καεί, με το μέτωπο της πυρκαγιάς να φτάνει μερικές φορές τα 2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την νομαρχία. «Με τον συνδυασμό ξηρασίας και αυξημένων θερμοκρασιών, η παραμικρή σπίθα προκαλεί πυρκαγιά», σημείωσε.
Τέσσερα σπίτια απανθρακώθηκαν επίσης χωρίς να προκληθούν θύματα και 250 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν.
Στην Ερ, στη δυτική Γαλλία, όπου οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν κατά περιοχές τους 42 βαθμούς Κελσίου, «σχεδόν 8.000 στρέμματα εκτάσεων κάηκαν από τις 13:00 τοπική ώρα», ανακοίνωσε η νομαρχία. Επίσης ζητήθηκαν ενισχύσεις από τις γειτονικές νομαρχίες.
Πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στο Ερ-ε-Λουάρ, στην κεντροδυτική Γαλλία, όπου 11.700 στρέμματα κάηκαν και κινητοποιήθηκαν 269 πυροσβέστες, σύμφωνα με την νομαρχία. Επίσης έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος το απόγευμα.
«Μολονότι δεν είναι η αιτία, ο καύσωνας επιδεινώνει προφανώς την κατάσταση. Τα φυτά ξεραίνονται πολύ γρήγορα», δήλωσε ένας ειδικός. «Εκδηλώνονται σημαντικές πυρκαγιές στα υπολείμματα σιτηρών. Τα στάχια που έχουν κοπεί είναι πολύ ξερά. Με την παραμικρή σπίθα παίρνουν φωτιά», πρόσθεσε.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καύσωνας στην Ευρώπη: «Σπάνε» τα θερμόμετρα στο Βέλγιο! Σχεδόν 42 βαθμοί η θερμοκρασία"

Μπόρις Τζόνσον προς ΕΕ: Πάρτε πίσω το «δίκτυ ασφαλείας» της Ιρλανδίας για να συμφωνήσουμε Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop), το οποίο, όπως είπε, είναι αντιδημοκρατικό και διχαστικό, πρέπει να εγκαταλειφθεί αν η Ένωση θέλει να καταλήξει σε μια συμφωνία για το Brexit.

«Αν ξεφορτωθούμε το backstop ολόκληρο και πλήρως, τότε σημειώνουμε πολλή πρόοδο», είπε ο Τζόνσον, όταν ρωτήθηκε αν θέλει να αλλάξει μόνο το ιρλανδικό συνοριακό δίκτυ ασφαλείας.

Πρόσθεσε πως έχει «πολύ φιλικές σχέσεις» με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Η προσέγγιση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να είναι απαθής ή αδιάφορη ή να περιμένουμε να έρθουν σε εμάς: θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό και θα το κάνουμε με ένα πνεύμα φιλίας και συνεργασίας».

«Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε όσο αυτό το αντιδημοκρατικό δίκτυ ασφαλείας, αυτό το δίκτυ ασφαλείας που έχει σκοπό να διαιρέσει τη χώρα μας, να διαιρέσει το ΗΒ, παραμένει στη θέση του», είπε. «Πρέπει να το βγάλουμε και τότε μπορούμε να σημειώσουμε πρόοδο, νομίζω».

Ο Τζόνσον είπε ακόμη πως το Brexit αποτελεί μια «τεράστια οικονομική ευκαιρία», αλλά η προκάτοχός του Τερέζα Μέι το χειρίστηκε ως «ένα εχθρικό γεγονός».

«Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια τεράστια οικονομική ευκαιρία για να κάνουμε πράγματα που δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε για δεκαετίες», είπε ο νέος πρωθυπουργός.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Μάντσεστερ (βορειοδυτική Αγγλία), όπου πήγε για να υποσχεθεί νέες επενδύσεις στις περιοχές που ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε πως θα εντείνει τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μετά το Brexit και θα δημιουργήσει ελεύθερα λιμάνια προκειμένου να τονώσει την οικονομία.

«Όταν ο κόσμος ψήφισε για να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ψήφισε μόνο κατά των Βρυξελλών, αλλά και κατά του Λονδίνου», είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποκάλυψε στην ομιλία αυτή τις προτεραιότητές του για τη χώρα, υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες εξουσίες στις τοπικές κοινότητες, και να ενισχύσει τις υποδομές των τηλεπικοινωνιών και των μεταφορών.

«Η ανάκτηση του ελέγχου δεν σημαίνει μόνο πως το Ουεστμίνστερ θα ξανακερδίσει την κυριαρχία του στην ΕΕ, σημαίνει επίσης πως τα χωριά μας, πως οι πόλεις και οι κομητείες μας θα κερδίσουν σε αυτονομία», είπε ακόμη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπόρις Τζόνσον προς ΕΕ: Πάρτε πίσω το «δίκτυ ασφαλείας» της Ιρλανδίας για να συμφωνήσουμε Brexit"

Λουκέτο και πάλι στο κυλικείο του Νοσοκομείου της Ρόδου

Λουκέτο μπήκε στο κυλικείο του νοσοκομείου της Ρόδου, έπειτα από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο εφοριακών. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και έτσι σφραγίστηκε το κυλικείο. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το νοσοκομείο της Ρόδου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσες ημέρες θα μείνει κλειστό το κυλικείο. Ομως, ήδη δημιουργήθηκαν προβλήματα, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς ασθενείς του νοσοκομείου Ρόδου, αλλά και οι συνοδοί τους, δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα αναγκαία ήδη.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο και πάλι στο κυλικείο του Νοσοκομείου της Ρόδου"

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Γ.Γ Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη - Τι απαντά ο ίδιος

Την αποπομπή του νέου γενικού γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα χαρακτηρίζει «υμνητή της Χούντας» τον κ. Λούλη και αναφέρει ότι «ο θαυμασμός του για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο είναι απολύτως εμφανής στο βιβλίο που εξέδωσε το 2015 ('Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα')».

«Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανειλημμένα αναφέρθηκε στην οριστική υπέρβαση των "ιδεολογικών συγκρούσεων του 20ου αιώνα" και στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού δίχως κομματικά κριτήρια. Σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε τι μεταφράζονται οι αφηρημένες αυτές διακηρύξεις» σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενο το δημοσίευμα, «ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και δηλώνει ευθαρσώς ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο». «Μια ματιά στο βιογραφικό του κυρίου Λούλη μαρτυρεί ένα πλούσιο παρελθόν στενών σχέσεων με συντηρητικούς εκκλησιαστικούς -διατέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φίλων της Μονής Βατοπεδίου- και πολιτικούς κύκλους» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «η σημερινή αποκάλυψη έρχεται να επισφραγίσει αυτήν την εικόνα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «πρόκληση για τη Δημοκρατία» το να φιλοξενεί η κυβέρνηση στους κόλπους της «έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τι απαντά ο Γ.Γ. Τουρισμού

«Όσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών», δήλωσε ο γ.γ. Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών και σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Γ.Γ Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη - Τι απαντά ο ίδιος"

Συνάντηση Πέτσα-ΕΣΗΕΑ: Νέες διοικήσεις σε ΕΡΤ – ΑΠΕ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, μία ημέρα μετά την επίσημη επιφόρτισή του με τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ, είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Και από τις δύο πλευρές εκδηλώθηκε η διάθεση για στενή συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα θέματα που αφορούν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ο οποίος έχει πληρώσει και πληρώνει ακόμη πολύ ακριβά την πολυετή οικονομική κρίση.

Για το μείζον θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, αν και εξέφρασε διάθεση στήριξης του αυτόνομου ταμείου των Δημοσιογράφων, απάντησε σε σχετικές προτάσεις ότι δεν σκοπεύει να παρέμβει νομοθετικά πριν την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν εργοδότες κατά του 2% .

Παράλληλα ενημέρωσε ότι σύντομα θα οριστούν νέες διοικήσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, με βάση τις διαδικασίες, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα διευθετηθεί το θέμα που προέκυψε με τους δημοσιογράφους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Επίσης, για την ΕΡΤ παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή και επανέλαβε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανησυχεί. Τόνισε ότι προτεραιότητα της υπηρεσιακής διοίκησης είναι η διευθέτηση των επειγουσών εκκρεμοτήτων όπως οι συμψηφισμοί που διευθετούν την διετία 2013 – 2015 και οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ για μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Πέτσα-ΕΣΗΕΑ: Νέες διοικήσεις σε ΕΡΤ – ΑΠΕ"

Είχε βίλα 1.000 τετραγωνικών στην Κηφισιά αλλά… χρωστά στη ΔΕΗ 23.000€

Είχε βίλα αξίας 1.000 τετραγωνικών. Αλλά ήθελε να μπει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ για να πληρώνει λιγότερα. Και μπήκε μόνο που χρησιμοποίησε (φυσικά) πλαστά πιστοποιητικά για να το καταφέρει. Αλλά και πάλι δεν πλήρωνε το ρεύμα. Και έγινε, εκτός από πλούσιος ιδιοκτήτης ακινήτου στην Κηφισιά και μεγαλοοφειλέτης της ΔΕΗ.

Η υπόθεση μόνο οργή προκαλεί. Ή πιο… σωστά, ξανά προκαλεί γιατί δεν είναι καινούργια. Είχε αποκαλυφθεί το 2017 όμως η κατάσχεση άργησε δυο χρόνια! Τώρα κατάφερε η ΔΕΗ να του κάνει κατάσχεση για το χρέος που είχε φτάσει στα… ύψη.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, η οφειλή του εν λόγω καταναλωτή είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ, ενώ κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε πέσει στο κενό! Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, ωστόσο τα μέτρα για την είσπραξη του χρέους λαμβάνονται τώρα.

Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης και με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, μόλις 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία, ενώ για τους κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές θα υπάρχει ειδική μέριμνα. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 – 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την ανάθεση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην εταιρεία QUALCO, έναντι τιμήματος 15.000.000 ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Είχε βίλα 1.000 τετραγωνικών στην Κηφισιά αλλά… χρωστά στη ΔΕΗ 23.000€"

Συνήγορος του Καταναλωτή: Στο «στόχαστρο» οι πλατφόρμες για online παραγγελία φαγητού

Στο στόχαστρο του Συνηγόρου του Καταναλωτή βρίσκονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού μέσω πλατφόρμας μετά από καταγγελία και την επιβολή προστίμου σε επιχείρηση συνεργαζόμενη με τέτοια πλατφόρμα.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία καταναλωτή, συστηματικού χρήστη πλατφόρμας που παρέχει υπηρεσίες online παραγγελιών φαγητού, ο οποίος προσέφυγε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, έχοντας διαπιστώσει ότι οι τιμές των προϊόντων που προμηθευόταν από συγκεκριμένη, συνεργαζόμενη με την πλατφόρμα, επιχείρηση εστίασης ήταν υψηλότερες, σε σύγκριση με τις τιμές που ίσχυαν για πώληση εντός του φυσικού της καταστήματος.

Σημειώνεται ότι αυτή η πρακτική συνιστά αγορανομική παράβαση και συνεπάγεται την επιβολή κυρώσεων, δεδομένου ότι απαγορεύεται από τον νόμο να υπάρχουν ή να προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κατάστημα διαφορετικές τιμές πώλησης των αγαθών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή συνεργάστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης με το αρμόδιο τμήμα Εμπορίου της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, η οποία και προέβη σε καταλογισμό προστίμου στην ελεγχόμενη επιχείρηση, ύστερα από τη διενέργεια ελέγχων που επιβεβαίωσαν τους καταγγελτικούς ισχυρισμούς του καταναλωτή.

Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών παραγγελιών φαγητού μέσω πλατφόρμας γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς, καθώς και ότι ανάλογα φαινόμενα παράνομων πρακτικών καθιστούν αναγκαία την αποτελεσματικότερη προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, ο Συνήγορος του Καταναλωτή απηύθυνε Σύσταση στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, υποδεικνύοντας την ανάγκη διενέργειας εκτεταμένων δειγματοληπτικών ελέγχων επί των τιμοκαταλόγων των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων τους είναι ίδιες με εκείνες που ισχύουν για πώληση εντός των καταστημάτων τους και να αποφεύγονται, έτσι, περιστατικά αθέμιτων και κρυφών χρεώσεων εις βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Η Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθηνά Κοντογιάννη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "Ο Συνήγορος του Καταναλωτή παρακολουθεί το θέμα σε ό,τι αφορά γενικότερα τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ώστε, εάν παρατηρηθεί συστηματικότητα τέτοιων παραβατικών φαινόμενων, να παρέμβει με πιο στοχευμένες Συστάσεις, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά. Στόχος παραμένει πάντοτε είναι η αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών από τις κάθε είδους αθέμιτες εμπορικές πρακτικές".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνήγορος του Καταναλωτή: Στο «στόχαστρο» οι πλατφόρμες για online παραγγελία φαγητού"

Γαύδος: Νοίκιαζε lux σκηνές μέσω AirBnB! Την έδιωξαν άρον – άρον

Επιχειρηματίας από τα Χανιά προσπάθησε να νοικιάσει 7 lux σκηνές μέσω AirBnB στην ακριτική Γαύδο προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις!

Ο Δήμος Γαύδου είναι από τους ελάχιστους στην χώρα που επιτρέπει με αποφάσεις του το ελεύθερο κάμπινγ. Η δαιμόνια επιχειρηματίας από τα Χανιά πήγε στο νησί στις αρχές Απριλίου και έστησε 7 lux σκηνές σε περιοχές του νησιού και μάλιστα τις διάλεξε καλά έτσι ώστε να έχουν καλή σκιά και τις νοίκιαζε μέσω AirBnB! Μόλις την πήραν χαμπάρι την κάλεσε η δήμαρχος να κατεβάσει την αγγελία και το έκανε αλλά την ανέβασε σε άλλη πλατφόρμα!

Η δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλινίκου με ανάρτηση της στα social media, αναφέρει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλών ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται.»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαύδος: Νοίκιαζε lux σκηνές μέσω AirBnB! Την έδιωξαν άρον – άρον"

Στοιχεία - σοκ: 149 πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες φέτος!

Εκατόν σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Οι βεβαιωμένοι πνιγμοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 98, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο, από 1/7/18 έως 31/12/18, ανέρχονται σε 196. Συνολικά για το 2018, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις θαλασσιές περιοχές της Ελλάδας, 294 πολίτες, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιβεβλημένες τις δράσεις για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.

«Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως τους κανόνες της»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το κεντρικό μήνυμα είναι: «Δεν φοβόμαστε τη θάλασσα, σεβόμαστε όμως απόλυτα τους κανόνες της, έτσι ώστε να κολυμπάμε με ασφάλεια».

«Το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υλοποιεί δράσεις στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόσθεσε πως «το Αρχηγείο μας, δίνει μεγάλη σημασία και προτεραιότητα στην πρόληψη. Από το 2011 μέχρι σήμερα χιλιάδες μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων ενημερώνονται από στελέχη του Λ.Σ. για τους κινδύνους στη θάλασσα, μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος, που φέρει τον τίτλο: "ΠΡΟΣΕΧΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ"».

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Σεπτέμβριο του 2018, έχουν ενημερωθεί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, συνολικά πάνω από 150.000 μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, υπογράμμισε ότι ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και παρακολουθεί ανελλιπώς τις δεκάδες ενημερωτικές ημερίδες και διαλέξεις που αφορούν στους κινδύνους στη θάλασσα, οι οποίες διοργανώνονται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία των Λιμενικών Αρχών όλης της χώρας και σε συνεργασία με τους Δήμους.

«Κύριο μέλημα η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα»

Επισήμανε επίσης ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό safewatersports. Περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις και διαδραστικές, οπτικοακουστικές παρουσιάσεις σε σχολεία της χώρας, έχοντας ως κύριο μέλημα την ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών».

Ο κ. Λαγκαδιανός τόνισε ότι «ως λουόμενοι, θα πρέπει πάντα να "επιστρατεύουμε" την κοινή λογική, χωρίς να παρασυρόμαστε από τη χαρά που προσφέρει η θάλασσα και να κάνουμε υπερβολές. Δηλαδή να ακολουθούμε απλούς κανόνες που μπορούν όμως να μας σώσουν τη ζωή: να μην κολυμπάμε αμέσως μετά το φαγητό, ή υπό την επήρεια αλκοόλ, να έχουμε ως γονείς πάντα την προσοχή μας στα μικρά παιδιά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι ηλικιωμένοι και ιδιαίτερα όσοι έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό».

ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία - σοκ: 149 πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες φέτος!"

Ενα μήνα θα διαρκέσει ο καθαρισμός από την καύσιμη ύλη στο Μάτι

Περίπου ένας μήνας θα χρειαστεί για να καθαρίσει το οικόπεδο στη Μάτι απο τα χιλιάδες κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που έχουν απορριφθεί εκεί, δήλωσε σήμερα γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που εποπτεύει τον καθαρισμό.

Ο κ Καραγιάννης ευχαρίστησε τις τέσσερις κοινοπραξίες που συμβάλουν με τα συνεργεία τους στον καθαρισμό. Πρόκειται για τις εταιρίες ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ-ΑΒΑΞ και ΜΕΤΚΑ. Όλη η καύσιμη ύλη μεταφέρεται στα λατομεία της εταιρεία ΤΙΤΑΝΙΑ όπου θα γίνει η επεξεργασία της, ανέφερε ο κ Καραγιάννης.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενα μήνα θα διαρκέσει ο καθαρισμός από την καύσιμη ύλη στο Μάτι"

Δόμνα Μιχαηλίδου: 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από το 2020 - Έξτρα κίνητρα για τους κάτω των 30

Φέτος πήραν το voucher 27.000 περισσότεροι πολίτες, και από του χρόνου θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των vouchers, όλοι οι αιτούντες για πρώτη χρονιά πήραν κάποιο voucher, είπε η υφυπουργός και ανέφερε ότι φέτος η ηγεσία του υπουργείου «κληρονόμησε» μια κατάσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως από του χρόνου «θα φροντίσουμε να μην μείνει κανένα παιδί απέξω».

Παράλληλα η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020 θα είναι οριζόντιο: «Όλοι παίρνουν τα 2000 ευρώ, καθώς τα πρώτα έξοδα της γέννας είναι αποτρεπτικά για την οικογένεια», είπε και πρόσθεσε πως «εξετάζουμε να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου».

Το επίδομα δεν θα αφορά μόνο στις γυναίκες κάτω των 30 ετών, όπως λάθος ερμηνεύτηκε, αλλά αντίθετα εμείς είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε, είπε ακόμα η υφυπουργός Εργασίας.

Δύο είναι τα οριζόντια μέτρα που βοηθούν τις οικογένειες, διευκρίνισε η κυρία Μιχαηλίδου, αναφέροντας πως το δεύτερο μέτρο είναι τα 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

Η κυρία Μιχαηλίδου επίσης διευκρίνισε πως όλα τα υφιστάμενα επιδόματα διατηρούνται, όπως για παράδειγμα το επίδομα ενοικίου. «Διατηρούνται τα επιδόματα και ενισχύονται, διότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κοινωνική ατζέντα και κοινωνική πολιτική», είπε και πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, «ώστε να ξέρουμε πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας και να μην μείνει κανένας πολίτης που έχει ανάγκη, χωρίς επίδομα».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δόμνα Μιχαηλίδου: 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από το 2020 - Έξτρα κίνητρα για τους κάτω των 30"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news