facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Λήμνος: Λύση στο ζήτημα με την παθολόγο του νοσοκομείου και τις συνεχόμενες εφημερίες

Στην άμεση προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων γιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου, προχωράει το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο γιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών.

Όπως ανακοινώθηκε «το υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ στο νοσοκομείο υπήρχε μόλις μία παθολόγος η οποία εργαζόταν επί ένα μήνα σερί χωρίς ρεπό κάνοντας 32 εφημερίες. Ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είχε βρεθεί μία προσωρινή λύση με έναν ιδιώτη γιατρό μέχρι και την σημερινή προκήρυξη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λήμνος: Λύση στο ζήτημα με την παθολόγο του νοσοκομείου και τις συνεχόμενες εφημερίες"

ΑΔΑΕ: H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τους πάντες με «fast track» διαδικασίες!

Σοκ έχει προκαλέσει η τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που παραδίδεται στη νέα κυβέρνηση η οποία δείχνει πρωτοφανή αύξηση – περίπου 40% το 2018- στις κρατικές υποκλοπές από τα συστήματα της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Aπό τις «επίσημες» παρακολουθήσεις, οι περισσότερες (με τη μεγαλύτερη αύξηση) είναι αυτές που γίνονται χωρίς αιτιολόγηση, με επίκληση θέματα εθνικής-κρατικής ασφάλειας με ένα απλό έγγραφο ενός εισαγγελέα.

Προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά γιατί γίνονταν αυτές οι μυστικές παρακολουθήσεις, αφού ούτε μεγάλες υποθέσεις τρομοκρατίας ήταν σε εξέλιξη, ούτε απαγωγές ή σοβαρές εγκληματικές επιθέσεις που να χρειάζονταν έκτακτες δικαστικές άδειες για υποκλοπές. Γεγονός που δημιουργεί υπόνοιες ότι αφορούσαν παρακολουθήσεις για άγνωστους σκοπούς, ίσως και πολιτικούς σημειώνει "το Βήμα".

Fast track διαδικασίες

Σημειώνεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος στην αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που ελέγχει τα ζητήματα των υποκλοπών, ύστερα από μια μεγάλη περίοδο που αυτή η θέση ήταν κενή.

Πρόκειται για τον πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Χρήστο Ράμμο που καλείται να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει κυρίως με τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» όπως αναφέρονται.

Το 2017, λοιπόν, η ΑΔΑΕ είχε καταγράψει 7.182 εισαγγελικές διατάξεις που αφορούσαν άρση απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Πρόκειται για υποκλοπές που γίνονται με ταχύρρυθμες διαδικασίες μόνο με μια διάταξη εισαγγελέα για λόγους κατασκοπείας, δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά και σε περιπτώσεις όπου οι Αρχές «βιάζονται» να εξιχνιάσουν υποθέσεις απαγωγών, σε καταδιώξεις επικίνδυνων κακοποιών κ.λπ.

Ακόμη το 2017 είχαν εκδοθεί 3.194 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων για τη διακρίβωση εγκλημάτων όπως η ανθρωποκτονία από πρόθεση, η ληστεία, η έκρηξη, η κατοχή εκρηκτικών υλών, η πλαστογραφία, η διακεκριμένη κλοπή, ο εμπρησμός, η αρπαγή, η πορνογραφία ανηλίκων, η εκβίαση, το οργανωμένο έγκλημα, τα εγκλήματα που προβλέπονται στον νόμο περί ναρκωτικών κ.ά. Δηλαδή το σύνολο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων με βουλεύματα και διατάξεις το 2017 ήταν 10.376 άρσεις απορρήτου.

Το εντυπωσιακό είναι λοιπόν ότι σύμφωνα με τις καταγραφές του 2018 το σύνολο των αιτημάτων για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφτασε, συνολικά, στις 14.513, σε ένα πρωτοφανές ρεκόρ όλων των εποχών.

Και από αυτές οι 11.113 άρσεις απορρήτου έχουν γίνει με τη διαδικασία εξπρές – με μικρά περιθώρια ελέγχου – των εισαγγελικών διατάξεων με επίκληση την εθνική ασφάλεια.

Επιπλέον, οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών υποκλοπών για τον περιορισμό του εγκλήματος ήταν της τάξης των 3.400, που επίσης είναι ρεκόρ όλων των εποχών. Δηλαδή, πιο απλά, για λόγους κατασκοπείας και ειδικών συνθηκών εμφανίζεται να γίνονταν περίπου το 2018 τριπλάσιες υποκλοπές απ’ ό,τι για τις εγκληματικές επιθέσεις!

Ερωτήματα

«Αν υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφονται περίπου 100 δολοφονίες, 75.000 διαρρήξεις και κλοπές, 5.000 ληστρικές επιθέσεις και 10.000 υποθέσεις ναρκωτικών κ.λπ. με 3.400 τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, πώς εξηγείται να υπάρχουν περισσότερες από 11.100 τηλεφωνικές υποκλοπές για υποθέσεις ελληνικής ή διεθνούς τρομοκρατίας, πολέμου διπλωματών κ.λπ.;» είναι από τα ερωτήματα που θέτουν αξιωματικοί για να συνεχίσουν:

«Μάλιστα, το 2018 υπήρξαν μόνο 3-4 ένοπλες επιθέσεις (η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, η έκρηξη βόμβας στη εκκλησία του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι κ.λπ.) που να δικαιολογούν τέτοια έξαρση τηλεφωνικών υποκλοπών. Ακόμη ούτε υποθέσεις δράσης αναρχικών έχουν αναδειχθεί, ούτε συντάχθηκε κάποια εκτεταμένη δικογραφία σε βάρος του «Ρουβίκωνα», ούτε έχει διαπιστωθεί ότι τη χώρα μας κατακλύζουν… χιλιάδες κατάσκοποι ώστε να δικαιολογεί αυτό τον τεράστιο αριθμό υποκλοπών για λόγους εθνικής ασφαλείας. Και έτσι προκαλούνται τεράστια ερωτηματικά για τον λόγο που έχουν γίνει αυτές οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ποιοι ήταν ο στόχος των υποκλοπών. Καθώς, επίσης, και ποια ήταν η πραγματική αιτία που πέρυσι αυξήθηκαν κατά 40% οι κρατικοί «κοριοί»».

Χωρίς σαφή αιτιολογία και στόχευση

Σημειώνεται ότι οι κρατικές αρχές – η ΕΥΠ, η Διεύθυνση Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία – διαθέτουν τρία μεγάλα συστήματα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Τα δύο από αυτά στεγάζονται στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ το τρίτο, της ΔΙΔΑΠ, σε κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. στο Περιστέρι.

Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν καταγγελίες ότι γινόταν κατάχρηση τηλεφωνικών υποκλοπών με πρόσχημα το «κυνήγι της διαφθοράς» ή τον πόλεμο των συμφερόντων.

Ομως φαίνεται εκεί να υπήρχε μια μαύρη τρύπα για τον τρόπο που ξεκινούν αυτές οι υποκλοπές. Κάτι που φάνηκε και από πρόσφατες δικογραφίες που έγιναν από την ΕΥΠ όπου υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων χωρίς σαφή αιτιολογία και στόχευση, ενώ πολλές φορές επιχειρείται να υπάρξουν μεταχρονολογημένες δικαστικές αποφάσεις για να αιτιολογηθούν.

Ομως δεν είναι μόνο αυτό.

Στην προηγούμενη έκθεση της ΑΔΑΕ υπήρχαν αναφορές σε επτά ελέγχους που έγιναν στα τρία κρατικά συστήματα υποκλοπών και φαίνεται να υπήρξαν ύποπτα ευρήματα. Χωρίς ωστόσο να μνημονεύεται τι αφορούσαν αυτές οι επισημάνσεις και ποιες ήταν οι ύποπτες ενδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα, ανακαλύφθηκε ότι χειριστές συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ δεν εφάρμοζαν την περιβόητη «Πολιτική Ασφαλείας» που αφορά την πρόσβαση στο σύστημα νομίμων συνακροάσεων και εξασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Ακόμη δεν τηρούσαν αρχεία για την παρακολούθηση ή κρατούν παρανόμως και για αγνώστους λόγους τηλεφωνικές συνομιλίες που θα έπρεπε να είχε καταστρέψει προ πολλού με βάση τη νομοθεσία για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, έχουν γίνει μερικές «μικροδιορθώσεις». Ομως ενώ η ΑΔΑΕ ζητεί να γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος στις κρατικές υποκλοπές και να εξετάζει την ουσία των αιτημάτων που υποβάλλονται στους εισαγγελείς για τις «γρήγορες» παρακολουθήσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει προωθηθεί.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΑΕ: H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τους πάντες με «fast track» διαδικασίες!"

Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο: Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά

«Αυτοί που βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά για τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου έχουν ξεγελαστεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Στην ομιλία του η οποία μετατράπηκε σε συλλαλητήριο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «σε αυτούς που δε βλέπουν ότι το μέλλον μας θα το σχηματίσει η περίοδος από την οποία περάσαμε δεν έχουμε να πούμε τίποτα».

«Πήραμε τους S400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τί είπαν; Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Τί έγινε; Τους πήραμε; Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση; Το χρονοδιάγραμμα τηρείται; Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί εντελώς», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι δεν είναι ένα επιθετικό όπλο αλλά αμυντικό. «Οι S-400 είναι το πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούν στη χώρα μας», ανέφερε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν για ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο: Γελιούνται όσοι βρίσκουν δίκιο στην απέναντι πλευρά"

Απόλυτη ευθυγράμμιση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν μακρά τηλεφωνική επικοινωνία για τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με τον Κύπριο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, καταγράφεται απόλυτη ευθυγράμμιση στους στόχους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Προδρόμου, στο Twitter, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ οι δύο άνδρες είχαν μακρά συνομιλία με ανταλλαγή απόψεων και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

«Με απόλυτη ευθυγράμμιση στους στόχους, οι δυο κυβερνήσεις μας προχωρούν με στενό συντονισμό» κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόλυτη ευθυγράμμιση Αναστασιάδη-Μητσοτάκη"

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Tην πρόταση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου, όπως αυτών που αφορύν τη μεταβίβαση ακινήτων, παρουσίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή φορολογίας κεφαλαίου αφορά δηλώσεις:

1. Φόρου μεταβίβασης ακινήτων,

2. Φόρου δωρεών και γονικών παροχών,

3. Φόρου κληρονομιών,

4. Φόρου χρηματικών δωρεών και

5. Φόρου κερδών από τυχερά παίγνια

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους κατά νόμο υπόχρεους, όπως ισχύει σήμερα (δηλ. τους συμβαλλομένους στις μεταβιβάσεις και τις δωρεές, τον κληρονόμο στη δήλωση φόρου κληρονομίας κλπ) και θα συμπληρώνονται ηλεκτρονικά από τον Συμβολαιογράφο.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων"

Πρόταση Ακιντζί: Έτσι θέλει να μοιραστεί το φυσικό αέριο

Εννιά σημεία περιέχει η επιστολή που ο ηγέτης του ψευδοκράτους απέστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που περιλαμβάνουν την δημιουργία κοινής επιτροπής υδρογονανθράκων, τις βασικές αρχές για τον τρόπο εργασίας και τις αρμοδιότητες, τον διαμοιρασμό των εσόδων, την κατάσταση των υφιστάμενων αδειοδοτήσεων και λεπτομέρειες σχετικά με τις προτεραιότητες χρήσης των εσόδων.

Το περιεχόμενο της πρότασης αποκαλύπτει το τουρκοκυπριακό «πρακτορείο» ειδήσεων που επικαλείται «ασφαλείς πληροφορίες». Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, το πρώτο σημείο της επιστολής Ακιντζί ξεκαθαρίζει τις βασικές αρχές και πως «οι δύο κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού, Τουρκοκύπριοι και Ελλυνοκύπριοι έχουν και ίσα δικαιώματα στις πηγές φυσικού αερίου και πρέπει και οι δύο κοινότητες να επωφεληθούν ταυτόχρονα και με τρόπο δίκαιο από αυτές τις πηγές».

Στην ελληνοκυπριακή πλευρά προτείνεται η λήψη αποφάσεων να είναι με συναίνεση, οι δύο κοινότητες να εκπροσωπούνται ισότιμα, να είναι μια επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή της ΕΕ ως παρατηρητή. Επιπλέον, όταν παρίσταται ανάγκη να μπορούν να κληθούν διεθνείς ανεξάρτητοι ειδικοί σε θέματα ενέργειες.

Στην πρόταση σημειώνεται ως βασική αρχή ότι η συμφωνία στο θέμα των υδρογονανθράκων δεν θα παραβιάζει τις υφιστάμενες θέσεις της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό.

Γίνονται επίσης κάποιες προτάσεις που αφορούν το τί θα γίνει από δω και πέρα σε σχέση με τις αδειοδοτημένες θαλάσσιες περιοχές που συμπίπτουν – όπως αναφέρεται – και τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης. Προβλέπεται δε στην πρώτη συνάντηση των μελών της κοινής επιτροπής να συμφωνηθεί το ποσοστό για τον διαμοιρασμό των εσόδων από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Επιπλέον, η κοινή επιτροπή προτείνεται να έχει την αρμοδιότητα προγραμματισμού για το μέλλον, πώς θα φτάσουν τα αποθέματα στις διεθνείς αγορές και παρόμοια θέματα.

Ξεχωριστό σημείο αποτελεί και η πρόταση για δημιουργία ενός κοινού ταμείου από τα έσοδα των υδρογονανθράκων και στο μέλλον ένα σημαντικό μέρος αυτού του ταμείου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο μιας περιεκτικής λύσης, για την λύση του περιουσιακού και έργα προς μια ισορροπημένη ανάπτυξη των δύο πλευρών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση Ακιντζί: Έτσι θέλει να μοιραστεί το φυσικό αέριο"

620 ευρώ αναδρομικά σε συνταξιούχους -Ποιοι θα τα πάρουν άμεσα

Αναδρομικά που ισοδυναμούν με την επιστροφή 3 μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και έως 6 μηνιαίων κύριων συντάξεων φέρνει για 1,5 εκατ. συνταξιούχους η νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στις επικουρικές, περίπου 500.000 ως 600.000 συνταξιούχοι θα λάβουν κατά μέσο όρο 620 ευρώ αναδρομικά για ένα έτος, ποσό που ισοδυναμεί με 3 συντάξεις των 200 ευρώ. Αν μπουν και τα «Δώρα» θα πάρουν 2 επιπλέον συντάξεις από αναδρομικά.

Στις κύριες συντάξεις, περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι βγαίνει να παίρνουν αναδρομικά για ένα 10μηνο ως 7.300 ευρώ, μαζί με το Δώρο, ποσό που ισοδυναμεί με επιστροφή 6 μηνιαίων συντάξεων των 1.200 ευρώ. Αν δεν επιστραφεί το Δώρο, που επίσης κρίθηκε αντισυνταγματική η κατάργησή του, τότε το 10μηνο των αναδρομικών θα έχει επιστροφή 4 ως 5 μηνιαίων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η νέα απόφαση του ΣτΕ θα ξεκλειδώσει την επιστροφή των ποσών αλλά με ελάχιστα περιθώρια για αναδρομικά πέραν των 10 μηνών, πλην ενδεχομένως όσων έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Η απόφαση κρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, συνταγματικό το νόμο «Κατρούγκαλου» στον επανυπολογισμό των συντάξεων, αντισυνταγματικό στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ θέτει ζήτημα αλλαγών και βελτιώσεων στα ποσοστά υπολογισμού των νέων συντάξεων.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνει γνωστή πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Για τα αναδρομικά που είναι το πιο καίριο ζήτημα, φαίνεται ότι όλοι οι συνταξιούχοι (ανεξάρτητα από το αν έχουν προβεί σε δικαστικές προσφυγές) κερδίζουν επιστροφές τουλάχιστον ενός 10μήνου, και θα εξαρτηθεί από τη διατύπωση της απόφασης αν έχουν ελπίδες και για αναδρομικά πέραν του 10μήνου όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "620 ευρώ αναδρομικά σε συνταξιούχους -Ποιοι θα τα πάρουν άμεσα"

Προς αποχώρηση ο Στέλιος Παππάς από τον ΟΑΣΘ-Ποιοι ακούγονται για τη διαδοχή του

Ο κ. Στέλιος Παππάς στο τέλος της εβδομάδας θα είναι παρελθόν για τον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές του νέου υπουργού μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για την εξεύρεση νέου προέδρου στον Οργανισμό ξεκίνησαν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, πριν από τις εκλογές.

Τα ονόματα που παίζουν πολύ δυνατά για την αντικατάσταση του είναι του κ. Σπύρου Βούγια, πρώην υπουργού μεταφορών, του αντιδημάρχου Γιώργου Δημαρέλου ο οποίος είχε συμμετάσχει στο δ.σ. του ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή του οργανισμού Γιάννη Τσούφη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς αποχώρηση ο Στέλιος Παππάς από τον ΟΑΣΘ-Ποιοι ακούγονται για τη διαδοχή του"

Εκτός ΕΡΤ Ακριβοπούλου, Λαμπρίδη και Κοτρώτσος

Οριστικά αυλαία θα ρίξουν οι εκπομπές «Δεύτερη Ματιά» με την Κατερίνα Ακριβοπούλου αλλά και η «Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο όπως και η «Άλλη Διάσταση» με την Φωτεινή Λαμπρίδη. Oι τρεις παραπάνω δημοσιογράφοι, μαζί με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά και Αρη Ραβανό έχουν συμβάσεις με εταιρείες παραγωγής οι οποίες συνεργάζονταν με την ΕΡΤ και οι οποίες λήγουν στις 26 Ιουλίου και δεν αναμένεται να ανανεωθούν.

Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι Πάνος Χαρίτος, Σπύρος Χαριτάτος και Νίκος Μερτζάνης οι οποίοι είχαν προσληφθεί ως μετακλητοί σύμβουλοι της διοίκησης, αναμένεται να αποχωρήσουν αμέσως μόλις γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ με τα οποία συνεργάζονταν.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Δρόσος έχει ήδη παραιτηθεί και του έχει ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του έως ότου οριστεί η επόμενη διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς επίσης ότι εκκρεμούν και οι παραιτήσεις των υπολοίπων μελών του ΔΣ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ΕΡΤ Ακριβοπούλου, Λαμπρίδη και Κοτρώτσος"

Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι 28 της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Ήπια μέτρα που δεν ασκούν ουσιαστική πίεση στην Άγκυρα αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών

Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν, χωρίς αλλαγές, το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι, σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην AOZ της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων οι 28 αποφάσισαν τα εξής:

«Eνόψει των συνεχιζόμενων και νέων παράνομων δραστηριοτήτων γεωτρήσεων της Τουρκίας, το Συμβούλιο αποφασίζει να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία περί ολοκληρωμένων αερομεταφορών και συμφωνεί να μην διεξάγεται προς το παρόν το Συμβούλιο Σύνδεσης και άλλες συναντήσεις των διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας».

Επιπλέον «το Συμβούλιο προσυπογράφει την πρόταση της Επιτροπής για μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020 και καλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επανεξετάσει τις δανειοδοτικές της δραστηριότητες στην Τουρκία, ιδίως σε ό, τι αφορά τα δάνεια με κρατική στήριξη».

Tο Συμβούλιο «εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα στενά» και «σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, καλεί την Ύπατο Εκπρόσωπο και την Επιτροπή να συνεχίσουν τις εργασίες για επιλογές για στοχοθετημένα μέτρα ενόψει των συνεχιζόμενων ενεργειών γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», δηλώνοντας ότι «το Συμβούλιο θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και θα επανέλθει σε αυτό το θέμα όπως αρμόζει».

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο που εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, επιπλέον οι 28 υπενθυμίζουν τα «συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019 και τα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ιδίως τα συμπεράσματα της 20ής Ιουνίου 2019» και «εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσει παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία συνέχισε τις εργασίες γεώτρησης δυτικά της Κύπρου και ξεκίνησε μια δεύτερη επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου στα κυπριακά χωρικά ύδατα».

Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει «τις σοβαρές άμεσες αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές οι παράνομες ενέργειες σε ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Το Συμβούλιο καλεί και πάλι την Τουρκία να απέχει από τέτοιες ενέργειες, να ενεργεί με πνεύμα καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Επιπλέον, «το Συμβούλιο, καλωσορίζοντας την πρόσκληση της κυβέρνησης της Κύπρου να διαπραγματευτεί με την Τουρκία, επισημαίνει ότι η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας πρέπει να αντιμετωπιστεί με θετικό διάλογο και διαπραγμάτευση, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και σύμφωνα με την αρχή της καλής γειτονίας».

«Η ΕΕ παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην υποστήριξη των προσπαθειών που έχουν αναληφθεί από τον ΟΗΕ για συνεργασία με τα μέρη, με σκοπό τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος», αναφέρει το κείμενο.

«Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να δεσμεύεται και να συνεισφέρει σε μια τέτοια διευθέτηση, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών της πτυχών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και το κοινοτικό κεκτημένο», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, το Συμβούλιο θα δημοσιεύσει το παραπάνω κείμενο περίπου στις 22:00 ώρα Βρυξελλών. Η Ύπατη Εκπρόσωπος. Φεντερίκα Μογκερίνι. ερωτηθείσα σχετικά. περιορίστηκε να πει. ότι ελήφθη μια απόφαση ομόφωνα και θα δημοσιοποιηθεί αργότερα μέσα στη μέρα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι 28 της ΕΕ κατά της Τουρκίας"

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων

Δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, θα ανοίγουν στις 8:15 το πρωί, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9:00.

Η κ. Κεραμέως, στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ακόμη ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», ενώ σημείωσε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά και πως το σύστημα πανελληνίων εξετάσεων δεν θα αλλάξει για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, αναφερόμενη στην υπόθεση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, είπε πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων"

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Σεξουαλικό το κίνητρο του δράστη

Παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών είναι ο 27χρονος κάτοικος Κισσάμου, που ομολόγησε την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton. Ταυτόχρονα, όμως, φέρεται πως είναι και ηδονοβλεψίας γνωστός στην περιοχή, γι' αυτό άλλωστε στράφηκαν προς αυτόν οι έρευνες της Ασφάλειας.

Εν αναμονή του δικηγόρου του, ο νεαρός έχει δώσει μόνο προφορική ομολογία, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είδε την 60χρονη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή όπου διατηρεί κτήμα, ερεθίστηκε και, για να την ακινητοποιήσει, την παρέσυρε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε!

Ως τώρα, πάντως, δεν έχει ομολογήσει ότι την βίασε, αλλά έδωσε γενετικό υλικό, το οποίο συγκρίνεται με τα ευρήματα στην σορό της 60χρονης Suzanne Eaton.

Ο νεαρός εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει, κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Suzanne Eaton, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου, που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν, «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία.

Η βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Σεξουαλικό το κίνητρο του δράστη"

Κρέτσος: Με ερευνούν για πλημμέλημα, δεν έχει ασκηθεί ακόμα η ποινική δίωξη

«Δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα» η είδηση ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα εις βάρος του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Λευτέρης Κρέτσος, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για σχετικά με την παραγγελία ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Εφετών για την υπόθεση γύρω από την τηλεοπτική άδεια που εξασφάλισε το 2016 ο Χρήστος Καλογρίτσας χάρη στα ανύπαρκτα βοσκοτόπια του.

Ο Λευτέρης Κρέτσος αναφέρει ότι δεν υφίσταται άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα στον ίδιο και στα μέλη της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε στη ΓΓΕΕ το 2016, καθώς όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης. Παράλληλα αναφέρει πως δεν διερευνάται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά πλημμεληματικού.

«Επιπλέον με τον τρόπο που αναπαράχθηκε η συγκεκριμένη είδηση παραβιάζεται η μυστικότητα της ποινικής προδικασίας και το τεκμήριο της αθωότητας», αναφέρει ο πρώην υφυπουργός. «Κάποιοι ωστόσο θεωρούν δεδομένο ότι θα παραπεμφθούμε στο ακροατήριο για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα», αναφέρει, προσθέτοντας πως «αν χρειαστεί και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα πάω δίχως φόβο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Ο κ. Κρέτσος δηλώνει πεπεισμένος ότι «ορθώς διενεργήσαμε το διαγωνισμό το 2016» και πως «όλοι όσοι είχαμε άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την υλοποίηση του διαγωνισμού δώσαμε μια πολύμηνη μάχη αξιών κόντρα στα τόσα εμπόδια που έβαλε ένα οργανωμένο και πανίσχυρο μπλοκ οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων».

«Τελικά καταφέραμε να βγούμε νικητές και να ρυθμίσουμε το τηλεοπτικό τοπίο. Τελικά δικαιωθήκαμε και γυρίσαμε σελίδα με νέες αναπτυξιακού χαρακτήρα ρυθμίσεις που βάζουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των χωρών που προσελκύουν διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές και ενισχύουν την εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή», δηλώνει.

Προσθέτει ότι «αυτό δεν είναι νίκη του Σύριζα, αλλά συνολικά της δημοκρατίας, των εργαζομένων και της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας» και πως «αυτό είναι που ενοχλεί κάποιους και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν τώρα με αυτήν τη μιντιακή διαχείριση του θέματος είναι σαφές: μην τα βάζετε με τους ισχυρούς γιατί θα υπάρχουν συνέπειες».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρέτσος: Με ερευνούν για πλημμέλημα, δεν έχει ασκηθεί ακόμα η ποινική δίωξη"

ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Ρόζενμπεργκ παραιτήθηκε, αλλά υπογράφει πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία φύλαξης!

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ενώ ο κ. Ρόζενμπεργκ παραιτήθηκε στις 10 Ιουλίου από τη θέση του, υπέγραψε την επομένη, στις 11 Ιουλίου (!!!) επιστολή (έγγραφο 1) αναγνώρισης τιμολογίων (και άρα οφειλών!!!), προς την εταιρεία φύλαξης, που χρησιμοποιούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ επί των ημερών του, («ΤΡΙΠ- ΛΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ Μονοπρόσωπη ΕΠΕ») με σκοπό να δεσμεύσει τον οργανισμό για αμφιλεγόμενες αποφάσεις που είχε λάβει ο ίδιος, αλλά δεν είχε τολμήσει μέχρι τις εκλογές να τις νομιμοποιήσει. Και να βοηθήσει την εταιρεία να διεκδικήσει ακόμα και έξτρα αμοιβές (έγγραφο 2).

Προκειμένου δε να εξυπηρετήσει την εταιρεία (η οποία είχε απασχολήσει έντονα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις δουλειές ύψους 8 εκατ. ευρώ, που έχει κάνει με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ) ο κ. Ρόζενμπεργκ φτάνει στο σημείο να επικαλεστεί την τέως Υπεύθυνη του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αικατερίνη Πολύζου, παρότι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή παράγοντας είχε καταγγείλει ως παράνομες τις υπέρογκες αμοιβές της εν λόγω εταιρείας ήδη από το 2017, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διοίκηση του Κέντρου και να απολυθεί! Οι καταγγελίες της είχαν φτάσει ως και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, χωρίς όμως να εξεταστούν ποτέ σε βάθος!!!. Εξαιτίας της διαφωνίας της με τις πληρωμές στη συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης ο κ. Ρόζενμπεργκ είχε ζητήσει εγγράφως από την κυρία Πολύζου να αλλάξει την εισήγησή της (έγγραφο 3) και όταν εκείνη αρνήθηκε, συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο για να κάνει την αλλαγή που εξυπηρετούσε την εταιρία (έγγραφο 4).

Λίγο καιρό μετά τις καταγγελίες της, η κυρία Πολύζου απολύθηκε για δήθεν λόγους «δημοσίου συμφέροντος» χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε έστω πρώτου βαθμού καταδικαστική απόφαση για το πρόσωπό της και Υπεύθυνος Οικονομικής Διαχείρισης ανέλαβε με πρόταση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ ο υπάλληλος Γιώργος Αναστόπουλος, που συνέταξε και την απίθανη επιστολή, την οποία έστειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος μία μέρα αφόρου έφυγε από την προεδρία!

Να σημειωθεί ότι η κυρία Πολύζου με επιστολές προς την ηγεσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είχε καταγγείλει την αμοιβή της εταιρείας φύλαξης ως παράνομη και ζητούσε συνεχώς και εναγωνίως διαγωνισμό και επιλογή νόμιμου αναδόχου. Ενδεικτική η επιστολή της 1η Ιουνίου 2018 (έγγραφο 5).

Η αμαρτωλή εταιρεία «ΤΡΙΠ-ΛΕΣ» ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ & ΣΟΛΟΥΣΙΟΝΣ ΕΠΕ» αποτέλεσε κεντρικό θέμα της Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία όπου είχαν λάβει δημοσιότητα οι καταγγελίες που είχαν γίνει πέρα από την κυρία Πολύζου και από το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την παράνομη αμοιβή της με το απίστευτο ποσό των 8 εκατομμύριων Ευρώ. Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση τότε, ζητούσε εντόνως καθ’ όλη την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής την διερεύνησή της παράνομης αμοιβής της εταιρείας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την τότε κυβέρνηση. Μάλιστα η ΝΔ στις 19 Ιουνίου 2018, και σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατήγγειλε για το θέμα της αμαρτωλής εταιρείας φύλαξης και την Μαρία Παπασπύρου Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για πλήρη θεσμική εκτροπή αφού η ενασχόληση της με τα καταγγελλόμενα δεν είχε όπως θα περίμενε κανείς ποτέ να κάνει με την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση της οιονεί «δημόσιας περιουσίας» του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά αντίθετα ουδέν έπραξε για να ελέγξει τις καταγγελίες ειμή μόνο προκάλεσε με επιστολή της την πειθαρχική καταδίωξη του δικαστή ο οποίος σε ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλλε το Σωματείο Εργαζομένων τήρησε τη νομιμότητα, προάσπισε τα συμφέροντα εργαζομένων και ασθενών στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και εξέδωσε απόφαση άμεση απομάκρυνσης της επίμαχης εταιρείας για λόγους δημοσίου συμφέροντος!

Η συγκριμένη εταιρεία καταγγέλθηκε ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις διαπλοκής και με τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, ο οποίος άλλωστε γνωρίζοντας το παράνομο της υπέρογκης αμοιβής της προσπάθησε ο ίδιος να την νομιμοποιήσει με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» στις 24 Ιουλίου 2017, τροπολογία η οποία εν τέλει απεσύρθη λόγω της έντονης αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Σημειωτέον ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και ο Πρόεδρος Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έχει καταγγελθεί και ήδη ελέγχεται (σε πολλές ανοικτές υποθέσεις μέλη του ΔΣ έχουν ήδη κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης σοβαρών αδικημάτων) πέραν από την ανωτέρω αμαρτωλή εταιρεία φύλαξης για πλειάδα αδικημάτων, όπως παράνομες προσλήψεις ημετέρων με μισθοδοσία εκατομμυρίων Ευρώ, απόκρυψη στοιχείων, άσκηση βίας ενώ ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έχει ήδη πρωτόδικη καταδίκη για αδίκημα που τέλεσε στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων ως Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.!!!.


Δείτε όλα τα έγγραφα:

Επιστολή αναγνώρισης τιμολογίων

Παραίτηση Ρόζενμπεργκ

Αίτηση Ρόζενμπεργκ για αλλαγή εισήγησης Πολύζου


Απόφαση Δ.Σ.


Καταγγελία Πολύζου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΕΛΠΝΟ: Ο Ρόζενμπεργκ παραιτήθηκε, αλλά υπογράφει πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία φύλαξης!"

Εκτακτη σύσκεψη στο υπ. Εργασίας για την καταβολή των συντάξεων χηρείας

Με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του Διοικητή ΕΦΚΑ και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την καταβολή των συντάξεων χηρείας την 1η Ιουλίου, όχι μόνο οι υπηρεσίες δεν ήταν έτοιμες να προβούν στην άμεση καταβολή τους, αλλά και ότι ουδεμία προεργασία ή έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών είχε γίνει εκ μέρους της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η σχετική ρύθμιση νόμου είχε γίνει για καθαρά προεκλογικούς λόγους και χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την εφαρμογή της!

Με διαφορετικά λόγια, οι αδράνειες και ολιγωρίες της προηγούμενης περιόδου, η έλλειψη συντονισμού και η σύγχυση αρμοδιοτήτων έφεραν τη διαδικασία έκδοσης – σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο - των εκκρεμών συντάξεων χηρείας, που αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τις 150.000, να είναι, κυριολεκτικά, «στον αέρα».

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Εργασίας έδωσε εντολή για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την οριστική επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα ζήτησε την άμεση έκδοση εγκυκλίου και κατευθυντηρίων οδηγιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, καθώς και την προετοιμασία του σχετικού λογισμικού υποβάθρου, σε κάθε δε περίπτωση πριν από την επόμενη σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ώστε οι συντάξεις χηρείας να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βάζει σε πρώτη προτεραιότητα την ταχύτερη καταβολή των συντάξεων χηρείας, για την πιο αδύναμη και ευαίσθητη κατηγορία των συμπολιτών μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτη σύσκεψη στο υπ. Εργασίας για την καταβολή των συντάξεων χηρείας"

Απειλές Ρουβίκωνα στην κυβέρνηση για τα Εξάρχεια

Απειλές, με το καλημέρα, εξαπολύει ο Ρουβίκωνας προς τη νέα κυβέρνηση και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την πολιτική που θα ακολουθηθεί για τα Εξάρχεια. 

Το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, Γιώργος Καλαϊτζίδης, υποστηρίζει ότι θα επιχειρηθεί «σοκ και δέος» από την ΕΛΑΣ, «με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας "παράλυση"» 

Μιλά για «δυναμικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αστυνομικών. Οπως υποστηρίζει την επιχείρηση θα εκπονήσει - λόγω εμπειρίας - ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ότι θα την εποπτεύει βήμα-βήμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και, μεταξύ άλλων, ότι θα επιχειρηθούν εκκενώσεις καταλήψεων (π.χ. του ΒΟΞ) στις 6 τα χαράματα μέσα στον Αύγουστο.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης σημειώνει πως ο «Ρουβίκωνας» έχει σχεδιάσει την απάντησή του. 

«Δεν ξέρω αν επαρκεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων» αναφέρει και απειλεί ανοικτά: «Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος"».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη: 

«Υπάρχουν πληροφορίες πως η αστυνομία θα εκκενώσει το ΒΟΞ μέσα στον Αύγουστο.Περίπου στις 6 το πρωί(όπως τον Απρίλιο του 2012) μεγάλες δυνάμεις ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και άτομα της ασφάλειας θα αποκλείσουν ένα μεγάλο κομμάτι του κέντρου και θα απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πλατεία στον οποιοδήποτε. Αν έχει ήδη γίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ φυσικά και θα συνδράμει με κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Οτι αντικείμενο βρεθεί μέσα στον χώρο του ΒΟΞ θα κατασχεθεί. Πολλά από τα αντικείμενα θα πάνε στην σήμανση για περαιτέρω έρευνα ενω τα αλλά με ενοικιαζόμενα φορτηγά μεταφορικής εταιρείας θα πάνε πιθανότατα στις αποθήκες του ΙΚΑ.Συνεργείο το οποίο έχει βρεθεί ήδη θα σφραγίσει τον χώρο περιμετρικά με σίδερα».

»Παράλληλα με όλα αυτά άτομα της κρατικής ασφάλειας με συνδρομή αστυνομικών και από άλλες υπηρεσίες θα δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης στην πλειοψηφία των μελών του Ρουβίκωνα και ειδικότερα σε αυτούς που θεωρούν πως θα "ανταποδώσουν" άμεσα. Η ηλεκτρονική παρακολούθηση κινητών φυσικά θα ενταθεί και ως παρακολούθηση συνομιλιών αλλά και σαν "στίγματα κίνησης».

»Μετά το σφράγισμα του χώρου άτομα της ασφάλειας(και του 5ου ΑΤ) θα εποπτεύουν το σημείο για να ειδοποιήσουν άμεσα αν αντιληφθούν κινήσεις ανακατάληψης.Εκεί θα επιχειρήσει άμεσα και θα σπεύσει στο σημείο διμοιρία των ΥΑΤ η οποία θα βρίσκεται περιμετρικά των Εξαρχείων σε μόνιμη βάση. Θα εμπλακεί φυσικά και πολυάριθμη ομάδα δέλτα που θα στρατοπεδεύει Αραχώβης και Χ.Τρικούπη.Όποιος επιχειρήσει ανακατάληψη θα προσαγάγεται και πιθανότατα θα φορτώνετε με 1-2 πλημμελήματα».

»Ο Χρυσοχοΐδης θα εποπτεύει βήμα βήμα την όλη επιχείρηση την οποία θα προετοιμάσει στις λεπτομέρειες ο Λευτέρης Οικονόμου λόγω εμπειρίας. Για αρκετό διάστημα μετά την εκκένωση θα υπάρχει στην Αθήνα αυξημένη εποπτεία στόχων υψηλού συμβολισμού για αποτροπή κινήσεων του Ρουβίκωνα ως απάντηση.Η όλη επιχείρηση θα επενδυθεί επικοινωνιακά με μεγάλη κάλυψη από τα μίντια ως "επιχείρηση στο αρχηγείο του Ρουβίκωνα».

«Εχουμε σχεδιάσει την απάντησή μας»
Φυσικά ο σχεδιασμός απάντησης έχει αποφασιστεί από μεριάς μας.Δεν ξέρω αν επαρκεί.Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα προσπαθήσουμε να μην ετεροκαθοριστούμε από της κινήσεις της Κατεχάκη αλλά να ανακτήσουμε σε άμεσο χρόνο την πρωτοβουλία των κινήσεων.Μια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει στο δόγμα "κόστος πολλαπλάσιο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος".
ΊΔΩΜΕΝ.
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις.Δεν θα εκπλαγώ αν επιχειρησιακά εφαρμοστεί κάτι πιο "ανορθόδοξο".
Υ.Γ2.Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα είναι δυναμικές και με την συμμετοχή μεγάλου σε αριθμό αστυνομικού προσωπικού.Θα επιχειρηθεί ένα "σοκ και δέος" με αντικειμενικό σκοπό την ψυχική αποδιοργάνωση μας και έτσι και την πρακτική μας "παράλυση"». 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Ρουβίκωνα στην κυβέρνηση για τα Εξάρχεια"

Παναγιώτης Κουρουμπλής στο newsit.gr: Η επανακαταμέτρηση μίλησε!

Το θρίλερ για την εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β Αθηνών και η μάχη που γίνεται ανάμεσα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο για το ποιος τελικά θα ανακηρυχθεί βουλευτής, αφού τους χωρίζουν μερικές ψήφοι, συνεχίζεται.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο σε όλα τα εκλογικά τμήματα του δυτικού τομέα της Β Αθηνών αφού υπήρχαν βρεγμένες κούτες με ψηφοδέλτια.

Μιλώντας στο newsit.gr ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πιστεύει ότι είναι ο βέβαιος νικητής καθώς εξήγησε ότι:

«Στο 374ο εκλογικό τμήμα του δήμου Περιστερίου ένας δικαστικός αντιπρόσωπος στα πρακτικά είχε μονογράψει 36 σταυρούς του με το όνομά μου αλλά κατά την μεταφορά του στο σύνολο των ψήφων έγραψε 21 σταυρούς. Σε περίπτωση που δεν ληφθεί αυτό υπόψιν και ανακηρυχθεί τα επόμενα 24ωρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής, τότε θα προσφύγω στο εκλογοδικείο».

Πάντως, αυτό που περιμένουμε τώρα για το ποιος τελικά θα πάρει την βουλευτική έδρα θα το μάθουμε μέχρι την Τρίτη 16/07/2019 που θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Πρωτοδικείο της Αθήνας που θα επικυρώνει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αθήνα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιώτης Κουρουμπλής στο newsit.gr: Η επανακαταμέτρηση μίλησε!"

ΕΝΦΙΑ: Κάθε χρόνο και λιγότερος έως και το 2021

Το σχέδιο της σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ ενεργοποιείται από τα τέλη Αυγούστου με μείωση του φόρου 10% μεσοσταθμικά, η οποία θα αγγίξει περισσότερο τους έχοντες μικρή ακίνητη περιουσία. Το 2020 ο φόρος ακινήτων, ο οποίος λύγισε κυρίως τη μεσαία τάξη θα μειωθεί κατά 20%,μείωση η οποία θα ισχύσει για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξάρτητα από το ύψος της ακίνητης περιουσίας τους. Άλλη μια μείωση της τάξης του 10 % θα ξεκλειδώσει το 2021. Και την ελάφρυνση αυτή θα δουν όλοι οι ιδιοκτήτες.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός της ερχόμενης διετίας που υποδέχθηκε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο θα έρθει στη Βουλή έως τις αρχές Αυγούστου.

Όπως γράφουν «Τα Νέα», η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ θα συνοδευτεί με τρία ακόμα μέτρα που θα στηρίζουν την οικοδομή και θα δώσουν ώθηση στην οικονομία:

-Πάγωμα για μια τριετία του ΦΠΑ κατά τις μεταβιβάσεις νεόδμητων ακινήτων
-Αναστολή για ακόμη μια τριετία του φόρου υπεραξία στις αγοροπωλησίες ακινήτων
-Έκπτωση φόρου ίση με το 40-50% της δαπάνης για ενεργειακή λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Κάθε χρόνο και λιγότερος έως και το 2021"

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδυνεύει η ζωή ασθενών στη Λήμνο λόγω έλλειψης γιατρών

Ο εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε, έπειτα από τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και της γιατρού Παθολόγου στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, αναφορικά με την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι «στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών».

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων γίνεται ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς, στην οποία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι η Παθολόγος κατήγγειλε ότι «η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης». Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κατήγγειλε στον Εισαγγελέα «το εντέλλεσθε της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, παγκόσμιας πρωτοτυπίας με sms, με το οποίο είναι υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Νοσοκομείο έως ότου βρεθεί αντικαταστάτης».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων η μοναδική γιατρός Παθολόγος λόγω φόρτου εργασίας έπαψε να κάνει τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς. Είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν κάθε 21 ημέρες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη για να βρουν Νοσοκομείο να τις κάνουν. Χάνουν χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι σε θέση να ταξιδεύσουν».

Προστίθεται, επίσης, ότι «ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Κινδυνεύει η ζωή ασθενών στη Λήμνο λόγω έλλειψης γιατρών"

Ανησυχία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου - Αναλυτικές οδηγίες

Την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των πολιτών, στη σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2019, το ένα στην Ξάνθη και το άλλο στην Κατερίνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας και εφιστά την προσοχή στη σχολαστική τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας για τα κουνούπια.

Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας των αρμοδίων αρχών, τα τελευταία χρόνια να προστατέψουν τη Δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι κατά την περσινή χρονιά, κατεγράφησαν 316 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου εκ των οποίων τα 50 κατέληξαν ενώ τα περισσότερα περιστατικά κατεγράφησαν στο Νόμο Αττικής.

Ευελπιστούμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η νέα διοίκηση της Αττικής και των υπολοίπων Περιφερειών θα θωρακίσουν τη χώρα απέναντι στους υγειονομικούς κινδύνους.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι εγκληματικές παραλείψεις τα τελευταία χρόνια στην επιδημιολογική επιτήρηση του ιού του Δυτικού Νείλου και κυρίως στην έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών , είχαν αποτέλεσμα ο ιός να έχει πλέον εγκατασταθεί στη χώρα μας. Καθώς αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα είναι σημαντικό να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές ενώ οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας. Πιστεύουμε ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα επιδείξει ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα στην προστασία της Δημόσιας υγείας.»

Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας τα οποία μεταξύ άλλων συνίστανται στα εξής:

χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και επάνω από τα ρούχα
τοποθέτηση στις οικίες αντικουνουπικών πλεγμάτων (σιτών)
χρήση κουνουπιέρων εντομοκτόνων, ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος
απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κλπ.
κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών
πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες
κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου - Αναλυτικές οδηγίες"

ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες – Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά

Ούτε μία προσφορά δεν κατατέθηκε στον διαγωνισμό για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση έληξε σήμερα στις 12, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό για τις μονάδες καθώς και η προηγούμενη φάση κηρύχθηκε άγονη λόγω χαμηλού τιμήματος. Η πώληση των μονάδων επιβλήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες – Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά"

Πετρόπουλος: Οι συντάξεις που εκκρεμούν δεν ξεπερνούν τις 16.000

«Οι συντάξεις που εκκρεμούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), δεν ξεπερνούν τις 16.000» δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι, από αυτές, οι 13.800 είναι οι ληξιπρόθεσμες και, από αυτές, οι 9.500 δίνονται προσωρινές, διευκρινίζοντας ότι στο ΓΛΚ υπήρχαν 284.000, πριν μπει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), «αλλά δεν είναι συντάξεις αυτές, είναι κάθε είδους αίτηση που έχει πρωτοκολληθεί» ανέφερε ο ίδιος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Οι συντάξεις που εκκρεμούν δεν ξεπερνούν τις 16.000"

Πού και πότε θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην Κηφισίας

Λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής φρεατίου, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Κηφισίας από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δημ. Γούναρη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλοίας, στην περιοχή του Αμαρουσίου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουλίου κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κατά τη διάρκειά της, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομένον πλάτος του οδοστρώματος.

Οι οδηγοί των οχημάτων παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πού και πότε θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην Κηφισίας"

Μεταναστευτικό: Τα έξι μέτρα της κυβέρνησης - Προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα όσον αφορά το μεταναστευτικό ιεραρχήθηκαν στη συνάντηση που είχε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη σύσκεψη, στη συνέχεια με την παρουσία και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργου Κουμουτσάκου και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη

Οι έξι προτεραιότητες σε στενή συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις οποίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους το αμέσως επόμενο διάστημα είναι:

- Η άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, με κύρια μέριμνα τις ευάλωτες ομάδες και με πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

- Η ενίσχυση της φύλαξης των κοινών ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, ιδίως των θαλασσίων, με ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα θέτει την ευρωπαϊκή δύναμη υπό ελληνική διοίκηση με ξεκάθαρους επιχειρησιακούς κανόνες δράσης. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται η καλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), η εντατικοποίηση των περιπολιών του λιμενικού σώματος με παράλληλη αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού, και η πλήρης αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με απόλυτη διαφάνεια. 

- Η αναμόρφωση –μέχρι το τέλος του 2019- του θεσμικού πλαισίου της χορήγησης ασύλου, με στόχο τη σύντομη, δίκαιη και αποτελεσματική απονομή του.

- Η πιστή εφαρμογή της κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για την διαχείριση του μεταναστευτικού και την αποσυμφόρηση των νησιών. 

- Η ολοκλήρωση των εργασιών για το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, ώστε να διασφαλισθούν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και του μετανάστες. 

- Η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την πολιτική ασφάλειας της χώρας.

Θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε παράλληλα τη διαβεβαίωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο αύξησης των ροών.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ροές. Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την ΕΕ θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Στις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλος είπε για την Ελλάδα ότι «είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή» για να προσθέσει ότι της αναλογεί και ευθύνη του ελέγχου των συνόρων.

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, πέρασε δύσκολα πριν από πέντε χρόνια αλλά δεν είμαστε εκεί» πρόσθεσε ακόμα ο Έλλληνας επίτροπος στην ΕΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος ρωτήθηκε και για τον μειωμένο αριθμό επιστροφών μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής του και αρκέστηκε να απαντήσει ότι «η συνεργασία με την Τουρκία αποτελεί μέρος της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και θέλω να πιστεύω ότι με την θετική προδιάθεση και συνεραγσία αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα».

Νωρίτερα προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος, χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύ σοβαρό» και «πρόκληση για την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Τα έξι μέτρα της κυβέρνησης - Προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων"

Δημόσιο: Κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων

Για κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου κάνει λόγο η εφημερίδα «Εστία» στο πρωτοσέλιδο της. Στο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ για συρρίκωνση του δημοσίου περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΑΣΘ και συνολικά οι Συγκοινωνίες, σύμφωνα με την εφημερίδα. Παράλληλα εξετάζεται η ιδιωτικοποίηση δέκα περιφερειακών λιμανιών.
«Με κύμα ιδιωτικοποιήσεω, συμπράξης ιδιωτικού δημόσιου τομέα, αλλά και προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξορθολογήσει τη λειτουργία δημοσίων οργανισμών», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο: Κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εθελουσίας εξόδου 15.000 υπαλλήλων"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας - Πού και πότε θα χτυπήσει o Αντίνοος

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα επηρεαστούν: 

Α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).

Το πέρασμα του Αντίνοου

Έτσι, ένα πολύ δύσκολο τριήμερο φέρνει στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας η καταιγίδα «Αντίνοος» που επηρεάζει τη χώρα από σήμερα, με το μεγαλύτερο χτύπημα να αναμένεται κυρίως την Τρίτη και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το meteo.gr, του Αστεροσκοπείου της Αθήνας οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

taftotita-kkaorai


Στους χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η πορεία του «Αντίνοου» από σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

kairos01
Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 14:00 μ.μ.
kairos02
Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 17:00 μ.μ.
kairos03
Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 20:00 μ.μ.
kairos04
Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 23:00 μ.μ.
kairos05
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 05:00 π.μ.
kairos06
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 08:00 π.μ.
kairos07
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ.
kairos08
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 14:00 μ.μ.
kairos09
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 17:00 μ.μ.
kairos10
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 20:00 μ.μ.
kairos11
Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 23:00 μ.μ.
kairos12
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 08:00 π.μ.
kairos13
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ.
kairos14
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 14:00 μ.μ.
kairos15
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 17:00 μ.μ.
kairos16
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 20:00 μ.μ.
kairos17
Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 23:00 μ.μ.
Όπως φαίνεται, η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Τρίτη όπου αναμένεται πως τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο. 

Την Τετάρτη, τέλος, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας - Πού και πότε θα χτυπήσει o Αντίνοος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news