facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Αλβανική ‘Dita’ : Ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας έχει καταγωγή αλβανική…

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είναι «Αλβανο-Έλληνας», λόγω της καταγωγής του, υποστηρίζει η εφημερίδα των Τιράνων ‘Dita’.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο 60χρονος καθηγητής νομικής που γεννήθηκε στο νησί της Κέρκυρας, πολύ συχνά και με υπερηφάνεια, έχει πει ότι οι οικογενειακές του ρίζες είναι στην Αλβανία».

«Πολλές φορές που φιλοξενούνταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, είχε δηλώσει ότι οι πρόγονοί του κατάγονταν από τη Χειμάρρα», γράφει η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι πριν από έναν χρόνο, όταν ο Δένδιας ήταν μια από τις ισχυρότερες φωνές της αντιπολίτευσης και είχε εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, επέκρινε μάλιστα και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

«Είμαι έκπληκτος που ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν έχει φιλελληνικές θέσεις. Είμαι έκπληκτος γιατί ο Ράμα είναι κατά το ένα τέταρτο Έλληνας. Συνάντησα τη γιαγιά του Αναγνώστη στην Κέρκυρα, είπε ο Δένδιας όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Εκείνη την εποχή, γράφει η εφημερίδα, είχε εκφράσει αντιθέσεις για την Αλβανία, όπως περιγράφονται από τις δηλώσεις του.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη χώρα να γίνει έδαφος απειλών. Η Αλβανία χρειάζεται καλές σχέσεις με την Ελλάδα και την ΕΕ. Έχουμε πολλούς τρόπους για να ασκήσουμε πίεση στην Αλβανία. Δεν πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν», είπε ο Δένδιας.

Η Χειμάρρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη στον νότιο τμήμα της Αλβανίας, κοντά στην περιοχή της Αυλώνας. Λόγω της θέσης της είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Αλβανικής Ριβιέρας.

Στην πόλη υπάρχει πληθυσμός πάνω από 3.000 άτομα ελληνικής καταγωγής που είναι μέρος της ελληνικής μειονότητας, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανική ‘Dita’ : Ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας έχει καταγωγή αλβανική…"

Χρυσοχοΐδης: Άβατο στα Εξάρχεια… τέλος! Όλο το σχέδιο!

«Επιχείρηση Εξάρχεια» ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει δύο κυρίαρχους στόχους, οι οποίοι θα εξειδικευτούν σε πολλές επιμέρους δράσεις, με πολλές κατευθύνσεις που θα υλοποιηθούν σταδιακά.

Η εξάρθρωση της παραβατικότητας στα Εξάρχεια είναι ο κύριος στόχος, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να θέλει να δείξει, ότι στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας θα επιστρέψει σύντομα η ηρεμία και θα επιβληθεί η τάξη.

Το πλάνο του Υπουργείου το αμέσως προσεχές διάστημα – σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» – περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμφανή παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης.

Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης.

Υλοποιώντας τις προαναφερθείσες κατευθύνσεις, το υπουργείο ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις, στόχος των οποίων είναι η βαθμιαία διασφάλιση της ομαλότητας στην περιοχή, ενώ για να πάψουν τα Εξάρχεια να ανήκουν στις συμμορίες, κατά τον νέο σχεδιασμό κρίνονται απαραίτητα αστυνομικά μέτρα.

Στο πλάνο των ενεργειών υπάρχει ακόμα η διαχείριση των καταλήψεων στα Εξάρχεια, η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα», η καταπολέμηση των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, η διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή με την υποστήριξη των κατοίκων και η ανάπλαση της υποβαθμισμένης περιοχής.

Εξάρχεια: ΔΕΛΤΑ με άλλο όνομα!

Το προηγούμενο σχέδιο αστυνόμευσης προέβλεπε περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίες κινούνταν πέριξ των Εξαρχείων και αρκετές φορές δέχτηκαν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές.

Οι συγκεκριμένες περιπολίες πρόκειται να ενισχυθούν με περιπολίες που θα δημιουργηθούν μετά την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Όσον αφορά στην τελευταία, πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., λένε ότι αναμένεται να έχει διαφορετική μορφή ούτως ώστε να αποφευχθούν συγκρίσεις με την αντίστοιχη εππιχειρησιακή δράση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά το παρελθόν που δημιουργούσε προβλήματα στην εικόνα της ΕΛΑΣ.

Πιθανή θεωρείται και η μετονομασία της ομάδσς της ΕΛ.ΑΣ. που είχε προκαλέσει αντιδράσεις παλαιότερα και καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης: Άβατο στα Εξάρχεια… τέλος! Όλο το σχέδιο!"

To νέο σκίτσο του Αρκά για την κακοκαιρία

Ο καιρός είναι το θέμα στο νέο σκίτσο του Αρκά. Αυτή τη φορά επέλεξε να σχολιάσει την πρωτοφανή, για την εποχή κακοκαιρία που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

«Εκ μέρους του θέρους: Υπάρχει τεχνική βλάβη στο σύστημα. Δουλεύουμε για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση» έγραψε στο σχόλιο.

Δείτε την ανάρτηση του σκιτσογράφου, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.


Διαβάστε Περισσότερα » "To νέο σκίτσο του Αρκά για την κακοκαιρία"

Επιστρέφουν στο «δρόμο» και οι αστυνομικοί που «υπηρετούσαν» στο Άγιο Όρος και την… μπάντα!

Μετά την επιστροφή αστυνομικών από την υπηρεσία επισήμων της ΕΛΑΣ στον δρόμο σειρά παίρνουν αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, την μπάντα της ΕΛΑΣ και το Αγίου Όρους σύμφωνα με τη ρητή εντολή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να αποδεσμευτούν 80 αστυνομικοί από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει δυσλειτουργία στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Ακόμη 8 αστυνομικοί, επέστρεψαν από το Άγιον Όρος που είχαν αποσπαστεί, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ζητήθηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, ακόμη και 3 αστυνομικοί της μπάντας του σώματος, την ώρα που, όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, «στην συγκεκριμένη υπηρεσία παρέμειναν 4 αστυνομικοί που μετακινήθηκαν εκεί με κομματικά κριτήρια από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχουν καμία γνώση στα μουσικά όργανα».

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν στο «δρόμο» και οι αστυνομικοί που «υπηρετούσαν» στο Άγιο Όρος και την… μπάντα!"

Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένει να δει η Τουρκία, όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σημερινές του δηλώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως θα υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε πως θέλει να δει εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα «μείνει πιστός στις εκφράσεις του», επικαλούμενος την συνομιλία που είχαν, και εάν θα «κάνει τα απαραίτητα βήματα», για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω όσον αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. «Είμαστε ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως τα γεωτρύπανα “Πορθητής” και “Γιαβούζ” συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη καμία απειλή.

Τι είπε για τους S-400

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Ερντογάν προς Μητσοτάκη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις"

Χρυσή Αυγή: Παραιτήθηκε και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος!

Μία ημέρα μετά την αποχώρηση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, την παραίτησή του από τη Χρυσή Αυγή υπέβαλε και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

«Υπήρξα στις τάξεις της Χρυσής Αυγής εδώ και δεκαετίες. Τότε που δεν υπήρχε η παραμικρή προσδοκία για προνόμια και αξιώματα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Αναλυτικά στη δήλωσή του συνεχίζει:

«Έκτοτε, με σκληρό αγώνα και θυσίες πετύχαμε πολλά και υπέστημεν ακόμα περισσότερα:

Δολοφονίες, 18 μήνες άδικης φυλάκισης, αποκλεισμούς και διώξεις. Ακόμη και τα ανήλικα παιδιά μου δέχτηκαν επίθεση από παρακρατικούς αναρχικούς στο κέντρο του Βόλου!

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις μου στο Κίνημα – οικονομικές και ηθικές. Πραγματοποίησα εκατοντάδες ομιλίες στη βουλή και ακόμα περισσότερες σε ολόκληρη την Ελλάδα και υπερασπίστηκα τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου με αυταπάρνηση.

Αγωνίστηκα σε ένα δύσκολο Νομό, όπως αυτός της Μαγνησίας και κατάφερνα διαχρονικά να τον κρατάω σε ποσοστά ανώτερα από τα πανελλαδικά, με σκληρή δουλειά και υποδειγματική οργάνωση. Αποχωρώ από το Κίνημα χωρίς να έχω αποκομίσει το παραμικρό οικονομικό και προσωπικό όφελος.

Όμως, το να βλέπω παθητικά την Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητα μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κλείσει αυτός ο κύκλος. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους τους ανιδιοτελείς Εθνικιστές, για τους Αγώνες που δώσατε και θα δώσετε.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια μακριά πλέον από το Κίνημα στο οποίο ανδρώθηκα πολιτικά, στο πλευρό χιλιάδων Άξιων Πατριωτών και ενός νέου Φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, πρώην βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσή Αυγής.

Ηλιόπουλος και πριν ο Λαγός

Το «χορό» των αποχωρήσεων από τη Χρυσή Αυγή άνοιξε το Σάββατο (13.7.2019) ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται και όπως φαίνεται… παίρνει μαζί του πολλούς ακόμη, όπως έγινε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Μια ανεξαρτητοποίηση που ήρθε εν όψει και της απολογίας του Γιάννη Λαγού για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Θυμηθείτε τη δήλωση του Γιάννη Λαγού:

«Μετά από πολλή σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ», αναφέρει ο Γ. Λαγός σε δήλωσή του στο newsbeast.gr και ανακοίνωσε μάλιστα τα ονόματα συναγωνιστών του που πρόκειται να τον ακολουθήσουν στον νέο αγώνα, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής της Χ.Α., Ν. Κούζηλος.


Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσή Αυγή: Παραιτήθηκε και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος!"

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις πρώην υπουργών για τους vip αστυνομικούς

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι πάνω στη διαταγή που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδέσμευση δεκάδων αστυνομικών που ανήκουν στην υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων, ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από πρώην υπουργούς.

Ο ένας διετέλεσε υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι δηλώσεις τους κατά διαστήματα έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ μια φράση του στην έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα, είχε γίνει σλόγκαν στα χείλη των πολιτών καθώς είχε προκαλέσει την αντίδραση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός, αρνήθηκε να αποδεσμεύσει δύο από τους έξι συνολικά αστυνομικούς που είχε στην διάθεσή του, καθώς και να επιστρέψει το αυτοκίνητο που του είχε παραχωρηθεί, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, «ας έρθει ο Χρυσοχοΐδης να μου τα ζητήσει».

Στη δεύτερη περίπτωση που αφορά πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει άριστη γνώση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, μιας και ο ίδιος είχε επιχειρήσει κάποτε να συμμαζέψει την κατάσταση στην υπηρεσία φύλαξης υψηλών προσώπων και του ζητήθηκε να αποδεσμεύσει 10 από τους 12 αστυνομικούς που έχει στη διάθεσή του.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε με σύνεση την απόφαση, αλλά εμφανώς εκνευρισμένος ζήτησε να πάρουν και τους άλλους δύο αστυνομικούς!

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις πρώην υπουργών για τους vip αστυνομικούς"

Χρυσή Αυγή: Ο Κασιδιάρης θέτει θέμα ηγεσίας

Το ακροδεξιό κόμμα δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Το ναζιστικό μόρφωμα επιβεβαίωσε τους δημοσκόπους που πίστευσαν ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμης του και έμεινε εκτός βουλής. Μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος να προσπάθησε να στείλει το μήνυμα ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει δυνατή και ενωμένη, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό φάνηκε από τα στελέχη που αποχωρούν το ένα μετά το άλλο.

Σημαντικότερη αποχώρηση είναι αυτή του Γιάννη Λαγού. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του κόμματος και εκλεγμένος Ευρωβουλευτής. Ο Λαγός ανακοίνωσε την απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτό προκάλεσε την οργή των πρώην συναγωνιστών του, που τον κάλεσαν να παραδώσει την έδρα. Ωστόσο τα προβλήματα για τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν σταματάνε εκεί. Σύμφωνα με την Realnews υπάρχει θέμα ηγεσίας που έχει τεθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής αποτελεί, πάντως, μια βαριά ήττα για τον ιδρυτή και ηγέτη του κόμματος, η οποία δίνει τροφή σε σενάρια και εικασίες να ανατεθεί το μέλλον του -περιθωριακού αυτού- χώρου σε πρόσωπα άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η απουσία των πιο προβεβλημένων στελεχών στις πρώτες δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στο σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την πανωλεθρία των εκλογών. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έστειλε το μήνυμα πως “η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε”, σε “εχθρούς και φίλους εντός εισαγωγικών”, όπως είπε χαρακτηριστικά έχοντας στο πλευρό του το δεξί του χέρι, Νίκο Παππά, και την κόρη του, Ουρανία.

Ενδεχομένως, ωστόσο, το πιο ηχηρό μήνυμα που εξέπεμψε το συγκεκριμένο βίντεο να ήταν η απουσία αλλά και η σιωπή των πιο αναγνωρίσιμων στελεχών του κόμματος, όπως του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου. Επισήμως, η Χρυσή Αυγή και η ηγεσία της διαψεύδουν οποιονδήποτε ψίθυρο ή συζήτηση που κάνει λόγο για εσωκομματικό εμφύλιο, όμως η απουσία της από τη Βουλή, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες οικονομικές παροχές που θα απολαμβάνει πλέον το νεοναζιστικό κόμμα, αποδυναμώνουν αισθητά τον Ν. Μιχαλολιάκο. Παράλληλα, πηγές κοντά στο κόμμα θεωρούν ότι η μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης θα δυσκολέψει την καταβολή των ενοικίων για τα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων και η μετακόμιση, αν και δεν είναι μονόδρομος, ενδέχεται να είναι μία από τις βασικές αλλαγές που θα δούμε το επόμενο διάστημα.

Η απολογία Πατέλη

Ιδιαίτερα κρίσιμη ημέρα για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά της ακροδεξιάς παράταξης αναμένεται να αποτελέσει η ερχόμενη Τετάρτη, 17 του μήνα, όταν και θα διεξαχθεί η επόμενη δικάσιμος της δίκης, όπου καλείται να απολογηθεί ο πυρηνάρχης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος κανονικά θα απολογείτο στις 28/6/2019, αν δεν είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο στη δικάσιμο της προηγούμενης ημέρας. Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί θα είναι η πρώτη μέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη όπου τα ηγετικά στελέχη δεν θα προστατεύονται από τον βουλευτικό μανδύα που είχαν έως τώρα, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε καθοριστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το τι θα πουν στη δίκη και παλαιότεροι στενοί συνεργάτες και στελέχη της οργάνωσης όπως -μεταξύ άλλων- ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης και ο πρώην βουλευτής Εύβοιας Νίκος Μίχος. Αξίζει να αναφερθεί ότι το απογοητευτικό ποσοστό που σημείωσε η Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην προδιαγεγραμμένη πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών.

Τα χαμηλά νούμερα που πήρε στις ευρωεκλογές αποτέλεσαν το Πρώτο σοβαρό καμπανάκι ανησυχίας στους κύκλους της οργάνωσης που έβλεπαν το κόμμα να χάνει το όποιο κοινωνικό έρεισμα είχε με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο Η. Κασιδιάρης, ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας συγκέντρωσε το διπλάσιο ποσοστό (10,53%) από το ποσοστό που σημείωσε το κόμμα στις ευρωεκλογές (4,87°/ο) ενίσχυσε τον ανταγωνισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου απέναντι στον Ν. Μιχαλολιάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι σχέσεις των δύο βρέθηκαν στο ναδίρ, καθώς ο Κασιδιάρης φέρεται να προωθούσε δικούς του υποψηφίους στις περιφέρειες, ενώ προσπάθησε να αποκτήσει δική του εφημερίδα. Στη συνέχεια, αφορμή για συζητήσεις αποτέλεσε η επιλογή του γενικού γραμματέα να είναι υποψήφιος στο Νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, ουσιαστικά αφαιρώντας τη βουλευτική έδρα από τον Η. Παναγιώταρο, επίσης υποψήφιο στον ίδιο τομέα. Αυτές οι κινήσεις σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά, με ανθρώπους μέσα στο κόμμα αλλά και υποστηρικτές να κατηγορούν τον Ν. Μιχαλολιάκο ότι δίνει προτεραιότητα σε φίλους και συγγενείς αφήνοντας εκτός στελέχη και πρόσωπα που θα μπορούσαν να διασώσουν τον διαφαινόμενο εκλογικό διασυρμό και, κατ’ επέκταση, την ίδια τη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αποκλείεται, καθώς κύκλοι κοντά στην οργάνωση αναφέρουν ότι «ο Μιχαλολιάκος είναι η Χρυσή Αυγή». Ωστόσο, μετά τις απανωτές εκλογικές αποτυχίες αλλά και τις ενδεχόμενες εξελίξεις στη δίκη της οργάνωσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα σενάριο αποχώρησης πολλών σημαντικών στελεχών, όπου κάτω από την ηγεσία των πιο προβεβλημένων προσώπων του χώρου (που δεν έχουν άμεση εμπλοκή και στη δίκη) θα δημιουργήσουν μια νέα παράταξη, που θα θέσει στόχο να διεκδικήσει τις χαμένες ψήφους του κόμματος, εξέλιξη που θα αποτελέσει και το ουσιαστικό τέλος στα μελλοντικά πλάνα της Χρυσής Αυγής.

pagenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσή Αυγή: Ο Κασιδιάρης θέτει θέμα ηγεσίας"

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητά τώρα από τις ΗΠΑ τα… «λεφτά» του πίσω: «Να μας επιστρέψετε τα χρήματα που επενδύσαμε για το F-35»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν τόσο για τα S-400 όσο και για τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος αντιλαμβανόμενος ή έχοντας πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ θα τερματίσουν για τη χώρα του το πρόγραμμα του F-35, κάλεσε την Ουάσιγκτον να επιστρέψει πίσω τα χρήματα που έχει επενδύσει στο πρόγραμμα του stealth μαχητικού.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού στο βόρειο Ιράκ δήλωσε πως αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της απειλής του ΡΚΚ, ενώ συνεχίζοντας μίλησε για την ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της κατά "της περικύκλωσης της περιοχής από τους Ε/Κ" αποκαλώντας ταυτόχρονα τις κυρώσεις της ΕΕ ως «μπλόφα».

Σε σχέση με τα F-35 ο Ερντογάν είπε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία τα χρήματα που επένδυσε στο πρόγραμμα των αεροσκαφών αποκαλώντας ταυτόχρονα τη συμφωνία για τα S-400 την καλύτερη που υπέγραψε ποτέ η Τουρκία αναφορικά με εξοπλισμούς.

Είναι πολύ πιθανό τώρα βέβαια οι ΗΠΑ να του απαντήσουν ότι... "μαζί τα φάγαμε".

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητά τώρα από τις ΗΠΑ τα… «λεφτά» του πίσω: «Να μας επιστρέψετε τα χρήματα που επενδύσαμε για το F-35»"

Κουρουμπλής: «Δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων»

Δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των σταυρών, υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ποιος θα καταλάβει την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα Αθηνών. Όπως αναφέρει, απομένουν ακόμη 141 εκλογικά τμήματα και η επανακαταμέτρηση σε αυτά θα γίνει αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι την επανακαματέρηση είχε ζητήσει ο κ. Κουρουμπλής καθώς ο αριθμός των ψήφων που τον χώριζαν από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ήταν πολύ μικρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Κυριακής δημοσιεύθηκε κείμενο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο την έδρα την παίρνει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παίρνει οριστικά την τέταρτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των σταυρών που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης δεν ανέτρεψε την αρχική μέτρηση και έτσι ο κ. Παπαχριστόπουλος κερδίζει την έδρα με 13.912 σταυρούς, έξι περισσότερους από τον κ. Κουρουμπλή.

dikaiologitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρουμπλής: «Δεν έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση των ψήφων»"

Θανατική ποινή, ισόβια ή χημικό ευνουχισμό ζητά ο Βελόπουλος για τους παιδεραστές

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επιβολή της θανατικής ποινής σε παιδεραστές, δουλέμπορους και έμπορους ναρκωτικών, ζητά η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Με αφορμή την απόφαση της Ουκρανίας για χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών, η Ελληνική Λύση ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα , ώστε να αποφασίζουν οι πολίτες για τις ποινές που θα επιβάλλονται σε παιδεραστές, δουλέμπορους και έμπορους ναρκωτικών.

Μάλιστα, μεταξύ των λύσεων που θέλει η Ελληνική Λύση να προτείνονται, είναι η θανατική ποινή σε όλες τις περιπτώσεις εγκληματιών.

«Σε αυτές τις κατηγορίες οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές ποινές. Πρώτη ποινή, αυτή του θανάτου και δεύτερη ποινή, η ισόβια κάθειρξη. Αλλά ισόβια, σημαίνει για πάντα ισόβια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θανατική ποινή, ισόβια ή χημικό ευνουχισμό ζητά ο Βελόπουλος για τους παιδεραστές"

Συντάξεις: Αυτές είναι οι 3 μεγάλες ανατροπές στον νόμο Κατρούγκαλου!

Τρεις μεγάλες ανατροπές στον νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Ποιούς συμφέρει να μείνουν στην εργασία τους. Ποιοί κερδίζουν αν αποχωρήσουν τώρα. Εξετάζεται "σπάσιμο" των Ταμείων για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες.

Να αποκαταστήσει την αναλογικότητα στις συντάξεις με βελτιώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης πρωτίστως για όσους έχουν πάνω από 37 ή 40 έτη εργασίας, έχει στο πλάνο του το Υπουργείο Εργασίας, ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Εν όψει της επικείμενης απόφασης, οι τελευταίες πληροφορίες – σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπους τηε Κυριακής», κάνουν λόγο για ζητήματα «μη ανταποδοτικότητας» στο θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης και για αντισυνταγματικότητα στις διατάξεις ενοποίησης των Ταμείων και καθορισμού των εισφορών.

Η απόφαση εκτιμάται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για τον διαχωρισμό εντός του ΕΦΚΑ των Ταμείων για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες, με πιθανή την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων για επαγγελματίες και αγρότες και επιλογή χαμηλού ή υψηλότερου ασφαλίστρου από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

Στο πλάνο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,βρίσκεται η επανεξέταση των βασικών ρυθμίσεων του νόμου 4387/2016 και, κυρίως, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις, με βελτιώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης πρωτίστως για όσους έχουν πάνω από 37 ή 40 έτη εργασίας και συμπληρωματικά στα «ενδιάμεσα» ποσοστά, ώστε το τελικό ποσό σύνταξης να αντανακλά σε καλύτερη αναπλήρωση του μισθού.

Συντάξεις: Ποιοί χάνουν, ποιοί κερδίζουν – Ποιούς συμφέρει η συνταξιοδότηση

Με βάση το ισχύον σύστημα, συμφέρει να αποχωρήσουν με σύνταξη όσοι έχουν λίγα έτη ασφάλισης (20 ως 27) και χαμηλό μέσο όρο αποδοχών (π.χ. 800, 900, 1.100 ευρώ) στο διάστημα 2002 – 2019. Η σύνταξη που θα πάρουν είναι είτε μεγαλύτερη από αυτήν που θα έπαιρναν παλαιότερα, είτε οριακά μικρότερη ανάλογα με τα έτη και τις αποδοχές τους.

Στην περίπτωση δε της μειωμένης σύνταξης (με όριο ηλικίας ως 5 ή και περισσότερα έτη πριν από το όριο πλήρους σύνταξης) η έξοδος συμφέρει περισσότερο, γιατί η ποινή μείωσης είναι ως 30% και επιβάλλεται μόνον στο ποσό της εθνικής σύνταξης, και όχι στο συνολικό ποσό.

Έτσι, αντί για 384 ευρώ η εθνική σύνταξη πέφτει στα 268 ευρώ για έξοδο 5 χρόνια νωρίτερα, ενώ η ανταποδοτική σύνταξη δεν επηρεάζεται. Με το προηγούμενο καθεστώς η ποινή 30% έμπαινε σε όλη τη σύνταξη.

Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με μισθό 1.250 ευρώ και 27 έτη παίρνει τώρα 628 ευρώ πλήρη και 512 ευρώ μειωμένη. Με το παλιό καθεστώς θα έπαιρνε 601 ευρώ πλήρη και 421 ευρώ μειωμένη.

Αντίθετα, συμφέρει να μείνουν -υπό τον όρο ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις τους με καλύτερους συντελεστές- όσοι έχουν πάνω από 37 ή 40 έτη, καθώς η ανταποδοτική σύνταξη θα έχει σημαντικά βελτιωμένους συντελεστές και το νέο σχέδιο θα τους ευνοήσει, μειώνοντας τις απώλειες σε σχέση με τα ποσά σύνταξης που θα έπαιρναν με το προηγούμενο σύστημα.

Τι ισχύει με τον νόμο Κατρούγκαλου – Παραδείγματα:

– Ασφαλισμένος με αποδοχές 2.000 ευρώ και 38 έτη παίρνει με νόμο Κατρούγκαλου σύνταξη 1.092 ευρώ μικτά, που αντιστοιχεί στο 54,6% των αποδοχών του, όταν με το παλιό καθεστώς (προ νόμου Κατρούγκαλου) θα έπαιρνε την ίδια και μεγαλύτερη σύνταξη με ποσό 1.127 ευρώ μικτά, με 35 έτη και μισθό 1.600 ευρώ! Με τον νόμο 4387 παίρνει λιγότερα έχοντας πληρώσει 38 χρόνια εισφορές και έχει ποσοστό αναπλήρωσης 54,6%. Με το προηγούμενο θα έπαιρνε περισσότερα έχοντας πληρώσει 35 χρόνια εισφορές και θα είχε ποσοστό αναπλήρωσης 70,4%.

Το ποσοστό αναπλήρωσης δείχνει πόσο κοντά είναι η σύνταξη σε σχέση με τον μισθό. Στο παράδειγμα που παραθέσαμε φαίνεται ότι με 35 χρόνια εισφορών ο ασφαλισμένος παίρνει σύνταξη ίση με το 70,4% του μισθού, ενώ με το νόμο Κατρούγκαλου και με 38 χρόνια εισφορών παίρνει σύνταξη ίση με το 54,6% του μισθού.

Η διαφορά είναι τεράστια και σημαίνει ότι, όσο περισσότερα χρόνια προσθέτει ένας ασφαλισμένος στην καριέρα του, αντί να ανταμείβεται με υψηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, καταλήγει να παίρνει λιγότερα και στην ουσία πληρώνει εισφορές δίχως αντίκρισμα στη σύνταξη!

Οι ακρότητες, δε, με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου αποδεικνύονται και από το ότι στα λίγα χρόνια εργασίας και με χαμηλούς μισθούς το ποσοστό αναπλήρωσης φτάνει στο 92,6%!

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Αυτές είναι οι 3 μεγάλες ανατροπές στον νόμο Κατρούγκαλου!"

Φύλλα πορείας σε 700 αστυνομικούς: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια

Σε γενική «επιστράτευση» καλεί την ΕΛΑΣ ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με εκατοντάδες αστυνομικούς να φεύγουν από διάφορες υπηρεσίες με περίεργα ονόματα και να αποστέλλονται για την ενίσχυση Α.Τ. τα οποία μέχρι τώρα υπολειτουργούσαν ακόμη και έκλειναν το βράδυ!

Με φύλλο πορείας στα χέρια συνολικά 322 αστυνομικοί από «παράξενες» υπηρεσίες, όπως η Θρησκευτική Υπηρεσία, το Τμήμα Συνεργείου Κτιρίων, το Τμήμα Προστασίας Οικονοµίας, το Τμήμα Προστασίας Πολιτιστικών και Κοινωνικών Ζητημάτων της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας , και απο τα Τμήματα Προστασίας Μαρτύρων παίρνουν πλέον την «άγουσα» για τα Αστυνομικά Τμήματα.

Ποια είναι τα τμήματα που ενισχύονται; Σύμφωνα με πληροφορίες είναι αυτά της Ακρόπολης, Κυψέλης, Αγίου Παντελεήμονα, Συντάγματος, Ομονοίας, Δημοτικού Θεάτρου, Καλλιθέας , Ασπροπύργου , Ηλιούπολης , Κορωπίου κι αλλα.

Τα 320 αυτά άτομα μαζί με 100 ακόμη, που μπορεί να φτάσουν μερί και τα 400, συνθέτουν την πρώτη φάση του σχεδίου ασφάλειας στην κοινωνία του υπουργείου Προστασίας Πολίτη.

Έχοντας στο πλευρό του δύο παλιούς συνεργάτες του από την εποχή της εξάρθρωσης της «17 Νοέµβρη», τον Λευτέρη Οικονόµου και τον Φώτη Νασιάκο, ο Μ.Χρυσοχοΐδης θέλησε από την πρώτη στυγμή να δείξει στους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι γύρισε αποφασισμένος να κάνει αλλαγές.

Στις συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο κατέστησε σαφές στους αρμόδιους αξιωµατικούς ότι πρώτο του µέληµα είναι η µάχη κατά του εγκλήµατος.

Το γεγονός ότι είναι η τέταρτη φορά που αναλαµβάνει τα ηνία της Αστυνοµίας τού έδωσε το προνόµιο να γνωρίζει ότι «αστυνοµικοί υπάρχουν», αρκεί να γνωρίζεις πού θα τους βρεις, ή μάλλον από πού μπορείς να τους «ξετρυπώσεις».

Έτσι, έδωσε εντολή να κοπούν οι αποσπάσεις όλων εκείνων οι οποίοι είχαν οργανικές θέσεις στην Άµεση ∆ράση, στην οµάδα ∆ΙΑΣ και στη ∆ιεύθυνση Αστυνοµικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ-ΥΜΕΤ).

Στην Αθήνα θα επιστρέψουν ένστολοι και από την επαρχία, καθώς σήµατα για «κόψιµο» αποσπάσεων εστάλησαν σε Πάτρα, Βόνιτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Λάρισα, Σκύδρα, Λέσβο και Εβρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και ο Λευτέρης Οικονόµου επιθυµούν µε τις παραπάνω κινήσεις η οµάδα ∆ΙΑΣ να επανέλθει στο επιχειρησιακό επίπεδο που ήταν όταν ιδρύθηκε, επί των ηµερών τους. Τότε αριθµούσε περίπου 2.300 µάχιµους αστυνοµικούς, σε αντίθεση µε τους περίπου 1.000 που είναι σήµερα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φύλλα πορείας σε 700 αστυνομικούς: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια"

Φοροελαφρύνσεις ύψους 6 δισ. φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στα τέλη Ιουλίου

Στα τέλη Ιουλίου πρόκειται να κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με στόχο να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου, το οποίο φέρνει σημαντικές αλλαγές στις διατάξεις που διέπουν τη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών επιχειρήσεων και ιδιοκτητών ακίνητων.

Η μείωση των φορολογικών βαρών,η προσέλκυση των επενδύσεων καθώς και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, του οποίου άλλες αλλαγές θα εφαρμοστούν σε βάθος τετραετίας και άλλες άμεσα. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα φέρει ελαφρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις περίπου 6 δισ. ευρώ.

Με τις αλλαγές που σχεδιάζονται, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά θα έχουν φορολογικό όφελος έως 177,24 ευρώ ενώ οι μισθωτοί με ένα παιδί που αποκτούν χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ θα δουν μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης έως 217,24 ευρώ.

Οι αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές στη φορολογία οι οποίες θα ξεκινήσουν από το 2020 είναι οι εξής:

Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων:
Διατήρηση του αφορολόγητου ορίου των 8.636 ευρώ και προσαύξησή του κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Νέα φορολογική κλίμακα με πέντε ή έξι κλιμάκια.
Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από 22% στο 9% για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ που θα αποκτήσουν οι φορολογούμενοι από το 2020. Σήμερα ο συντελεστής 22% εφαρμόζεται για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστής 45% που εφαρμόζεται σήμερα για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ στο 42%.
Με τις αλλαγές που εξετάζονται ο μειωμένος από το 22% στο 9% κατώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων θα ισχύσει για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 8.636 ευρώ που είναι το σημερινό αφορολόγητο για τον μισθωτό ή συνταξιούχο χωρίς παιδιά μέχρι τις 10.000 ευρώ.

Για όσους έχουν παιδιά το αφορολόγητο όριο θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ. Δηλαδή ένας μισθωτός με ένα παιδί θα έχει αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.636 ευρώ από 8.864 ευρώ σήμερα και ένας μισθωτός με δύο παιδιά θα είναι αφορολόγητος για εισόδημα 10.636 ευρώ από 9.090 ευρώ που ανέρχεται σήμερα το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς με δύο παιδιά.

Φόρος επιχειρήσεων: Προβλέπεται μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας. Το 2020 θα μειωθεί στο 24% και το 2021 στο 20%.
Μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5%, το 2020.

ΕΝΦΙΑ

Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζόντια για όλους τους ιδιοκτήτες. Το 2020 η μείωση θα είναι της τάξης του 20% και το 2021 κατά 10%.

Με τη μείωση αυτή κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου που σήμερα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, θα διαπιστώσει ότι ο φόρος περιορίζεται το 2020 κατά 500 ευρώ και συγκεκριμένα θα διαμορφωθεί στα 400 ευρώ, ενώ το 2021 θα μειωθεί κατά 10%.

Επίσης για ακίνητα προβλέπεται:

Έκπτωση φόρου ίση με το 40%-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
Αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων (φόρος υπεραξίας), για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.
Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
Μελέτη μετεγκατάστασης και αξιοποίηση κτιριακών υποδομών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροελαφρύνσεις ύψους 6 δισ. φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στα τέλη Ιουλίου"

Εκβιασμός Τσαβούσογλου: «Ή δέχονται οι Ελληνοκύπριοι την πρόταση Ακιντζί ή συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κύπρου αν η κυπριακή Κυβέρνηση δεν αποδεχτεί την πρόταση για συνεργασία που υπέβαλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Μ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Ακιντζί για συνεργασία των δύο πλευρών στην Κύπρο σε θέματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου μπορεί να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προστίθεται ότι σε άρθρο του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris Postasi, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει ότι έως ότου οι Ελληνοκύπριοι υιοθετήσουν τις προτάσεις που υπέβαλε το Σάββατο ο κ. Ακιντζί, με τις οποίες τους καλεί σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της σε περιοχές στις οποίες έχει λάβει «αδειοδότητηση» από τις «τουρκοκυπριακές αρχές» με «αποφασιστικότητα και χωρίς να υπάρξει αλλαγή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκβιασμός Τσαβούσογλου: «Ή δέχονται οι Ελληνοκύπριοι την πρόταση Ακιντζί ή συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις»"

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε αμέσως

"Επιδιώκουμε ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και για την επιχείρηση" τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στη Realnewws προσθέτει πως «η ΔΕΗ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο παρά πέντε. Είχαμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που μας είπε ουσιαστικά ότι η επιχείρηση θα έχει άμεσα προβλήματα ρευστότητας στους επόμενους μήνες. Και αυτή η έκθεση έχει ήδη δημοσιευθεί από τον Απρίλιο. Είχαμε και τα μπλακ άουτ που ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα. Η ΔΕΗ έχει μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε επειγόντως».

Σε ερώτηση για τον τρόπο σωτηρίας της ΔΕΗ υπογραμμίζει «μιλάμε για ένα σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης και των εργαζομένων. Που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να μην θιγούν οι καταναλωτές ρεύματος. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παράμετροι στο σχέδιο αυτό. Όπως, για παράδειγμα, η συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει να μαζευτούν τα χρεωστούμενα της επιχείρησης -διότι έφτασε να της χρωστάνε σχεδόν 3 δισ.- με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με παράλληλη προστασία των αδύναμων νοικοκυριών» και σημειώνει «το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και, φυσικά, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην απόκλιση του στόχου του πλεονάσματος την οποία επικαλείται η Κομισιόν και στο πώς θα καλυφθεί ο κ.Χατζηδάκης επισήμανε ότι «οι αγορές και οι επενδυτές έχουν αντιδράσει θετικά απέναντι στην πολιτική αλλαγή που πρεσβεύουμε. Αυτή η αλλαγή κλίματος, η θετική ψυχολογία που δημιουργείται γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί το “συμπιεσμένο ελατήριο” της οικονομίας, για το οποίο έχουν μιλήσει αριστεροί και δεξιοί οικονομολόγοι» και συμπλήρωσε «υπολογίζουμε, λοιπόν, πως οι όποιες αποκλίσεις από το στόχο του πλεονάσματος, θα εξισορροπηθούν από το θετικό αντίκτυπο που προκαλεί στην οικονομία ο σχηματισμός μια σοβαρής και ευρωπαϊκής κυβέρνησης που είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε αμέσως"

Ναύπακτος: Στις πληγείσες περιοχές ο Χρυσοχοΐδης -Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη αναμένεται να υποβάλλει, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Αχαΐα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονταν, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όσον αφορά τώρα στην κατάσταση που επικρατεί σε Μακύνεια και Πλατανίτη, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια σπιτιών, καθώς και εκτάσεις γης, ενώ όπως πρόσθεσε έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λουκόπουλο, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στις ορεινές κοινότητες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναύπακτος: Στις πληγείσες περιοχές ο Χρυσοχοΐδης -Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης"

Στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ 20.000 αδήλωτα Airbnb ακίνητα

Περίπου 20.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb που δεν δηλώθηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ενώ στην ηλεκτρονική φάκα πιάστηκαν και 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τα οποία όμως «ξέχασαν» να εμφανίσουν στην Εφορία.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μέσω ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping) σάρωσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων και διαπίστωσαν ότι περίπου 20.000 ελληνικά Airbnb ακίνητα δεν είχαν δηλωθεί και δεν είχαν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου. Ο αριθμός αυτός αναγράφεται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω των οποίων διατίθενται τα ακίνητα.

Ηδη ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή να σταλεί το συντομότερο αίτημα προς την Airbnb, για να δοθούν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει τον Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) στην πλατφόρμα. Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα αναζητηθούν τα ακίνητα χωρίς ΑΜΑ και στις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες (Booking.com, HomeAway κλπ).

Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΑΑΔΕ πάνω από 70.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης και όσοι πιαστούν να μην έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Στο επόμενο διάστημα, η ΑΑΔΕ θα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία πληρωμών μέσω εμβασμάτων, καρτών κλπ από πλατφόρμες για πελάτες τους με ελληνικό ΑΦΜ τα οποία θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Οσοι εντοπιστούν να έχουν κρύψει εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στην ηλεκτρονική φάκα της ΑΑΔΕ πιάστηκαν και 130 AΦM για αδήλωτα εισοδήματα από τις πλατφόρμες. Οι ελεγκτές έχουν στα χέρια τους στοιχεία εισπράξεων από αλλοδαπούς παρόχους πληρωμών στα οποία έχουν εντοπίσει και ελέγχουν πάνω από 130 ΑΦΜ που έλαβαν πληρωμές στο εξωτερικό μέσω πλατφορμών χωρίς να έχουν δηλώσει τα εισοδήματα.

Η ΑΑΔΕ εντατικοποιεί τη συνεργασία με τις φορολογικές διοικήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ για το συντονισμό και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών σχετικά με τις μισθώσεις ακινήτων μέσω πλατφορμών. Παράλληλα παρακολουθεί στενά την αποτελεσματικότητα των κανόνων για την απευθείας διαβίβαση των στοιχείων από τις πλατφόρμες που έχουν θεσπίσει χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία με στόχο την άμεση υιοθέτηση τους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ 20.000 αδήλωτα Airbnb ακίνητα"

Όργιο κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Όργιο με την οικονομική διαχείριση στην ΕΡΤ, ύψους 66 εκατ. ευρώ, αποκαλύπτει εσωτερική έκθεση στελεχών της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους αγώνες στην ΕΡΤ που ανέρχονται σε 42,5 εκατ ευρώ και η προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα την τελευταία ημέρα της επίσημης λειτουργίας της στις 5 Ιουλίου να εγκλωβίσει τη νέα κυβέρνηση «εγκρίνοντας» για προεκλογικούς λόγους επιπλέον συμφωνίες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ενδεχομένως ΟΦΗ, ύψους 23,5 εκατ. ευρώ τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγείρουν ερωτήματα.

Πρόκειται για ένα «όργιο» διαχείρισης πόρων της ΕΡΤ που προέρχονται από το τέλος που πληρώνουν όλοι οι πολίτες.

Η εσωτερική έκθεση εκτιμά πως ενδεχομένως θα αναζητηθούν ευθύνες ειδικά για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με αθλητικές ομάδες, κυρίως όμως με τα προσύμφωνα που έχουν γίνει για τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ειδικά για τον ΠΑΟΚ έχει άλλωστε γίνει γνωστό πως η συμφωνία αφορά τρία χρόνια και ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, (8 εκατ. ευρώ ετησίως).


Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει και αναθεώρηση του προϋπολογισμού της, τη δεύτερη εντός 2019.



Από την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, επιβεβαιώνεται η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί στην ΕΡΤ με τις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών ομάδων το κόστος των οποίων υπερβαίνει τα 66 εκατ. ευρώ, αν συμπεριληφθούν και αυτές που η κυβέρνηση Τσίπρα ενέκρινε στις 5 Ιουλίου την ώρα μάλιστα που το συνολικό κόστος για αμοιβές προσωπικού ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Αν σε αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα προστεθούν και τα 40 εκατ. ευρώ για τις ανελαστικές λειτουργικές δαπάνες, ο προϋπολογισμός εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη.

Σε κάθε περίπτωση από την έκθεση που αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» προκύπτει πως η κυβέρνηση Τσίπρα την ώρα που ελάμβανε τις σχετικές αποφάσεις γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ.

Η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση ενέκρινε τις συμβάσεις και τις γνωστοποίησε προκειμένου να «καλοπιάσει» ψηφοφόρους αποφεύγοντας όμως να τις υπογράψει. Παράλληλα, έριξε μεγάλο βάρος στις συμφωνίες για μετάδοση αγώνων δαπανώντας μεγάλα ποσά χωρίς να υπάρχουν ανάλογα έσοδα προκαλώντας ερωτήματα.

Οι ίδιοι οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο για «ηλίθιο» σκεπτικό και εγείρει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ποινικές και άλλες ευθύνες.



Διαβάστε Περισσότερα » "Όργιο κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ"

Ναύπακτος: Ζημιές σε σπίτια και στην αγροτική οδοποιία από την κακοκαιρία

Ζημιές σε σπίτια, λόγω εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία, εξ΄αιτίας καταπτώσεων χωμάτινων όγκων, καθώς και σε ακτές, λόγω φερτών υλικών, είναι τα πρώτα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Τέγας.

Επίσης, ο Χρήστος Τέγας λέει ότι μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας εργάζονται συνεχώς για τον καθαρισμό δρόμων από φερτά υλικά, ώστε να γίνεται χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των κατοίκων σε σπίτια και καταστήματα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναύπακτος: Ζημιές σε σπίτια και στην αγροτική οδοποιία από την κακοκαιρία"

Καρπενήσι: Στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα 40 μέλη της ΚΝΕ. (video)

Στο νοσοκομείο του Καρπενησίου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα 40 άτομα που συμμετέχουν στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στο Καρπενήσι.
Σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου Δημήτρη Καρατσίκη, πήγαν εκεί από τις 3 τα ξημερώματα με συμπτώματα διάρροιας και εμετού.
Μετά την θεραπεία που έχουν υποβληθεί, κάποιοι είναι σε καλή κατάσταση και θα πάρουν εξιτήριο, άλλοι όμως δεν έχουν συνέρθει και θα πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν όταν οι νεαροί που είχαν πάει για πεζοπορία στο βουνό, ήπιαν νερό από το ποτάμι.
Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.
Δείτε τι δήλωσε στο tvstar.gr κύριος Καρατσίκης

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρπενήσι: Στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα 40 μέλη της ΚΝΕ. (video)"

Οριστικό: Εκλέγεται βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος -«Αποκλεισμός» Κουρουμπλή για 6 ψήφους

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψήφων που είχε ζητήσει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Β2 Περιφέρεια του Δυτικού Τομέα Αθηνών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η διαφορά του πρώην υπουργού από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ήταν μόλις έξι σταυροί (υπέρ το δεύτερου) και δεν ανατράπηκε ούτε και στην επανακαταμέτρηση.

Έτσι, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κερδίζει με 13.912 σταυρούς έναντι 13.906 του Παναγιώτη Κουρουμπλή την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε πως θα ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές, στις 17.07.2019, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διατηρεί το δικαίωμα ένστασης εντός δέκα ημερών…

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό: Εκλέγεται βουλευτής ο Παπαχριστόπουλος -«Αποκλεισμός» Κουρουμπλή για 6 ψήφους"

Κύπρος: Στα χέρια του Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων

Στα χέρια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, βρίσκεται η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στη Λεμεσό, τον επικεφαλής του Γραφείου του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Sergiy Illarionov, ο οποίος του επέδωσε την πρόταση που υπέβαλε προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί, σε σχέση με τη συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες, όπως συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών στις 16 Ιουλίου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις και την εν λόγω πρόταση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Στα χέρια του Αναστασιάδη η πρόταση Ακιντζί για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων"

Έρχεται ο «Αντίνοος»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη (βίντεο+χάρτης)

Ιδιαίτερα άστατο θα παραμένει το σκηνικό του καιρού έως την Τετάρτη, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου. Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα meteo.gr, o «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16 Ιουλίου. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.
Στον παρακάτω χάρτη που ακολουθεί τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/07, σύμφωνα με τη νέα υπηρεσία roads.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται ο «Αντίνοος»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη (βίντεο+χάρτης)"

Γενικό νοσοκομείο Λήμνου: Σε συνεχόμενη εφημερία 30 ημερών η μοναδική παθολόγος

Τριάντα δύο ημέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς ρεπό, συμπλήρωσε η μοναδική παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που απάντησε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της γιατρού για συνδρομή και από άλλον συνάδελφο της, με «εντέλλεσθε» ώστε να παραμείνει σε εφημερία για άλλες 17 συνεχόμενες ημέρες.

«Από τις 12/7 το Γενικό Νοσοκομείο της Λήμνου δεν έχει εφημερεύοντα παθολόγο. Η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου, η οποία υποχρεώθηκε να εφημερεύει συνέχεια από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου παρέμεινε στο νοσοκομείο χάρη στο αίσθημα ευθύνης για τους ασθενείς της, αφού εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας το νοσοκομείο δεν είχε εφημερεύοντα παθολόγο. Έπειτα από 32 μέρες συνεχούς εφημερίας, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ρεπό, αναγκάστηκε να διακομίσει σηπτικό περιστατικό» περιγράφει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες ασκούσε το ιατρικό της καθήκον η μοναδική παθολόγος του νοσοκομείου του νησιού.

Σημειωτέον πως η παθολόγος στο νοσοκομείο της Λήμνου έπρεπε θεωρητικά να καλύπτει τις ανάγκες 60.000 κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες, να περιθάλπει νοσηλευόμενους ασθενείς, να κάνει εξωτερικά ιατρεία, να εφημερεύει 30 μέρες το μήνα χωρίς ρεπό, σε ένα νοσοκομείο τραγικά υποστελεχωμένο με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες (γαστρεντερολόγου, νευρολόγου, πνευμονολόγου, ογκολόγου).

Οι ευθύνες των αρμοδίων

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι τεράστιες. «Όχι μόνο δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, όχι μόνο απαντούσαν στις αγωνιώδεις εκκλήσεις της συναδέλφου να βρεθεί λύση , με ειρωνεία και απαξίωση, όχι μόνο αρνούνται να της υπογράψουν την άδεια που έχει ζητήσει αλλά η λύση που προκρίνει η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι να δώσουν "εντέλλεσθε" στη συνάδελφο για να εφημερεύει μέχρι το τέλος του Ιουλίου και στη συνέχεια να μετακινηθεί γιατρός από το επίσης τραγικά υποστελεχωμένο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για να καλύπτει τις εφημερίες» καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΟΕΝΓΕ με τη διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κυρία Όλγα Ιορδανίδου, η Ομοσπονδία κάλεσε την αρμόδια να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τόσο της γιατρού όσο και των κατοίκων, μόνιμων και μη, του νησιού. Η ΟΕΝΓΕ ζητεί επίσης να εγκριθεί η άδεια της παθολόγου και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες του νοσοκομείου. Τέλος, ζητεί να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού της Λήμνου και η ασφαλής εφημέρευση σε καθημερινή βάση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενικό νοσοκομείο Λήμνου: Σε συνεχόμενη εφημερία 30 ημερών η μοναδική παθολόγος"

Αχαΐα: Ο φουσκωμένος χείμαρρος εγκλώβισε 1.000 άτομα σε μαγαζί που τραγουδούσε η Πάολα (video)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν περίπου 1.000 άτομα χθες το βράδυ, που πήγαν σε νυχτερινό κέντρο στο Δρέπανο Αχαΐας για να ακούσουν την Πάολα, όμως η βραδιά τους είχε απορσδόκητη τροπή.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που κράτησε περίπου τρεις ώρες και προκάλεσε τεράστια προβλήματα φούσκωσε χείμαρρος που βρίσκεται κοντά στο νεχτερινό κέντρο, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν μέσα στο κέντρο να μην μπορούν να φύγουν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, και σε συνεργασία με την «Ολυμπία Οδό» έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια. Οι Αρχές επιστράτευσαν και λεωφορεία για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες, αλλά κάποιοι από αυτούς έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες στα αυτοκίνητά τους.





mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Ο φουσκωμένος χείμαρρος εγκλώβισε 1.000 άτομα σε μαγαζί που τραγουδούσε η Πάολα (video)"

Ευρυτανία: Ρομά ληστές πήγαν να πνίξουν ηλικιωμένη

Με το πρόσχημα της πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων τριγύριζαν σε περιοχές της Ευρυτανίας τέσσερις Ρομά κακοποιοί, αναζητώντας θύματα. Πριν από λίγες ημέρες, είχαν εντοπίσει μια ηλικιωμένη με γερό κομπόδεμα και το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψαν για να την ληστέψουν.

Οι δράστες ηλικίας 34, 31, 29 και 23 χρόνων από τους Σοφάδες Καρδίτσας έφτασαν το μεσημέρι Παρασκευής στο σπίτι της 88χρονης στα Πετράλωνα Ευρυτανίας με ένα νοικιασμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Audi και ένα αγροτικό φορτηγάκι μάρκας Toyota Hilux. Ο 34χρονος και ο 23χρονος όρμησαν στην περιφραγμένη αυλή όπου καθόταν ανυποψίαστη η γριούλα, της άρπαξαν από τον λαιμό σχεδόν στραγγαλίζοντάς την και πήραν τις οικονομίες της ύψους 4.405 ευρώ που κρατούσε στην τσέπη του φορέματός της!

Οι ληστές διέφυγαν με τα δυο οχήματα και μάλιστα άλλαξαν ρούχα για να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες! Όμως, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. τους εντόπισαν σε έναν δασικό χωματόδρομο κοντά στα σύνορα της Ευρυτανίας με την Καρδίτσα και τους ακινητοποίησαν. Στο αγροτικό και στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη.

Έτσι, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Καρπενησίου, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 23χρονος συνεργός τους ο οποίος είχε νοικιάσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις Ρομά έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες ή κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρυτανία: Ρομά ληστές πήγαν να πνίξουν ηλικιωμένη"

Βοιωτία: Φίδι τσίμπησε 16χρονο εργάτη γης στην Κωπαίδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωράφι της Κωπαίδας όπου ο 16χρονος μετανάστης και 5 ακόμη ομοεθνής του, εκτελούσαν αγροτικές εργασίες.

Το φίδι, πιθανότατα οχιά, τσίμπησε τον 16χρονο εργάτη γης στο χέρι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς το νοσοκομείο της Λιβαδειάς δεν διαθέτει αντιοφικό ορό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το νοσηλευτικά ιδρύματα της Βοιωτίας δεν εντάσσονται στα νοσοκομεία αναφοράς που διαθέτουν αντιοφικό ορό, λόγω της τροποποίησης από το υπουργείο υγείας της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού στα νοσοκομεία, από τον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2» όπου όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας υποχρεωτικά διαθέτουν αντίδοτα, στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3» όπου αντίδοτα διαθέτουν μόνο τα Νοσοκομεία Αναφοράς.

Για την περιφέρεια Στερεάς τέτοια νοσοκομεία, που διαθέτουν αντιοφικό ορό είναι αυτά της Λαμίας και της περιοχής Αθηνών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Λιβαδειάς σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφάσισαν τη μεταφορά του 16χρονου εργάτη σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τα νοσοκομεία αναφοράς ορίζονται από τις ΔΥΠΕ και το ερώτημα που γεννάται για τη Βοιωτία είναι πως μία κυρίως αγροτική περιοχή με τον κάμπο της Κωπαίδας, με τρεις ορεινούς όγκους και χιλιάδες εργάτες στην ύπαιθρο αποκλείεται από τον κατάλογο των νοσοκομείων που διαθέτουν αντιοφικό ορό.

tvstar
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: Φίδι τσίμπησε 16χρονο εργάτη γης στην Κωπαίδα."

Επεισόδιο με Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ - Απαιτεί «συγγνώμη» από τη γαλλική αστυνομία

Επεισόδιο με Γάλλο αστυνομικό είχε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το επεισόδιο σημειώθηκε όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας και ένας αστυνομικός ζήτησε να ελέγξει το διαβατήριό του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν «βίαιη» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπάκουσε στο αίτημά του.

«Τη στιγμή που οι αγκώνες μας ακούμπησαν ο ένας τον άλλο, αντέδρασε βίαια. Με κακοποίηση, χρησιμοποιώντας φυσική βία» δήλωσε ο Βαρουφάκης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ο αστυνομιός άρπαξε το διαβατήριό του και του είπε να στηθεί στον τοίχο.

Σε βίντεο μετά το επεισόδιο φαίνεται ο Γιάνης Βαρουφάκης οργισμένος να αποκαλεί τον αστυνομικό «όνειδος για τη γαλλική αστυνομία» και να απαιτεί να παρουσιαστεί μπροστά του υψηλόβαθμος αξιωματικός.



Το επεισόδιο έληξε με την εμφάνιση αξιωματικών που επέστρεψαν το διαβατήριο στον Βαρουφάκη με τον ίδιο να δηλώνει ότι «ζητώ επίσημη συγγνώμη από τη γαλλική αστυνομία».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, πάντως, και ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν αναμένεται να υποβάλει μήνυση κατά του κ. Βαρουφάκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο με Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ - Απαιτεί «συγγνώμη» από τη γαλλική αστυνομία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news