facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο διάδρομος στη Νάξο είναι μικρός ή τα προβλήματα της Sky Express μεγάλα;

Ακόμα ένα πρόβλημα σε πτήση της Sky Express. Αεροπλάνο στην Νάξο προσγειώθηκε... σε χαντάκι! Το ιστορικό των "πολλών" προβλημάτων σε πτήσεις της εταιρείας μας κάνει να αναρωτιόμαστε, αν τελικά για το ατύχημα φταίει που είναι ο διάδρομος μικρός στη Νάξο, (που είναι) ή είναι πολύ μεγάλα τελικά τα προβλήματα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Oι… τραγελαφικές καταστάσεις το απόγευμα της Παρασκευής 12/7 με το αεροπλάνο που βρέθηκε στο χαντάκι (!) δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα δεκατέσσερα χρόνια λειτουργίας της, έχουν καταγραφεί στις πτήσεις της ουκ ολίγα περιστατικά, μεταξύ των οποίων ταλαιπωρία επιβατών λόγω ακυρώσεων, με ταξιδιώτες να αφήνονται στην τύχη τους στο αεροδρόμιο και άλλους να αναζητούν τις… άφαντες βαλίτσες τους, κατέβασμα επιβατών από το αεροπλάνο, την τελευταία στιγμή, λόγω του ότι ήταν υπέρβαρο, προσγειώσεις – θρίλερ αλλά και εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια… αναδρομή για το βεβαρημένο ιστορικό της Sky Express, που αναδεικνύει πως η υπηρεσία πολιτικής αεροπορία θα πρέπει να δει πιο σοβαρά το ζήτημα των εταιρειών τέτοιου είδους.

Μόλις λίγο καιρό πριν, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, οι επιβάτες της πτήσης της Sky Express από Αθήνα για Λήμνο, ένιωσαν το αεροπλάνο να… τρέμει δεκαπέντε λεπτά μετά την απογείωση. Αποτέλεσμα ήταν το να αρχίσουν να πανικοβάλλονται, να παθαίνουν κρίσεις πανικού, να λιποθυμούν και, τελικώς, να επιστρέφουν στο αεροδρόμιο.

Ας το πάμε χρονολογικά γιατί είναι πολλά μαζεμένα:

12 Φεβρουαρίου 2009 – Προσγείωση… θρίλερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στις 12 Φεβρουαρίου 2009 αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν 15 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος στη διάρκεια της προσγείωσης αεροσκάφους της εταιρείας, που κατάφερε να ακινητοποιηθεί αν και είχε σοβαρό πρόβλημα στο σκέλος που ενώνει το δεξί τροχό με την άτρακτο. Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από τη Ρόδο και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στους χειρισμούς του πιλότου.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διαπίστωσε ότι ο κύλινδρος προσγείωσης του αεροσκάφους αστόχησε, ως αποτέλεσμα υπερφόρτισης. Το αεροσκάφος είχε προηγουμένως υποστεί δύο βαριές προσγειώσεις, οι οποίες δεν είχαν αναφερθεί. Μία από αυτές προκάλεσε ρωγμή σε έναν κύλινδρο του συστήματος προσγείωσης, η οποία μεταδόθηκε, έως ότου ο κύλινδρος έσπασε.

4 Φεβρουαρίου 2015 – Προκαταρκτική έρευνα για πτήση

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2015, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεως αεροπορικών κανονισμών και τελέσεως των αδικημάτων της διατάραξης της ασφάλειας της αεροπλοΐας και της έκθεσης, μετά από μια πτήση… θρίλερ της εταιρείας Sky Express.

Την προηγούμενη ημέρα, 16 επιβαίνοντες σε πτήση της εταιρείας λαχτάρησαν όταν, κατά την προσγείωση, το μικρό αεροσκάφος δέχτηκε ισχυρή ριπή ανέμου. Πήρε κλίση και μετά βίας σταθεροποιήθηκε για να προσγειωθεί στην άκρη του αεροδιαδρόμου. Όταν ακούμπησε στο έδαφος έσκασε το λάστιχο του αριστερού τροχού. Το αεροπλάνο τροχοδρόμησε με δυσκολία και σταμάτησε στη μέση του διαδρόμου. Το ευτύχημα ήταν πως δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες και το πλήρωμα. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο Κρήτης – Κάρπαθος – Ρόδος.

Προληπτικά, στο σημείο κατέφθασαν η Πυροσβεστική του αεροδρομίου και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση της πτήσης του συγκεκριμένου ελικοφόρου μικρού αεροπλάνου, σε μέρα που είχαν ματαιωθεί όλες οι πτήσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί. Μάλιστα, είχε ζητήσει να προσκομιστούν το σχέδιο πτήσης, το δελτίο καιρού και να εξεταστούν οι ελεγκτές αεροπλοΐας, η αερολιμενάρχης και οι αρμόδιοι των πύργων ελέγχου στη Ρόδο και στο Ηράκλειο.

1 Δεκεμβρίου 2017 – «Έκοψαν» τέσσερα άτομα από την πτήση

Την 1η Δεκεμβρίου του 2017, περίπου 35 επιβάτες περίμεναν στο αεροδρόμιο της Σύρου για να έρθουν στην Αθήνα με τη Sky Express. Όταν έφτασε η ώρα να κάνουν check in, ενημερώθηκαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος και πρέπει να βρεθούν τρεις άντρες ή τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι δεν θα ανέβαιναν στο αεροπλάνο και θα έφευγαν την επόμενη μέρα.

Μετά από πολλές συζητήσεις, βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι που δέχτηκαν να αλλάξουν πτήση και να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα.

Αλλού οι επιβάτες, αλλού οι βαλίτσες τους

Τελικά, και οι τυχεροί επιβάτες που πέταξαν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, δεν ήταν και τόσο τυχεροί, αφού όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” διαπίστωσαν ότι δεν είχαν ταξιδέψει μαζί με τις βαλίτσες τους. Αυτές είχαν ταξιφέψει με πλοίο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Σύρο μια ώρα αργότερα, από την ώρα που αναχώρησε το αεροσκάφος.

Οι επιβάτες πήραν τις αποσκευές τους μετά από απίστευτη ταλαιπωρία ωρών, ενώ οι επιβάτες με ανταπόκριση για αλλού, ταξίδεψαν χωρίς βαλίτσες.

Όσοι από τους επιβάτες πήγαν στον Πειραιά για να παραλάβουν τις αποσκευές τους κατήγγειλαν ότι τις είχαν τοποθετήσει σε μια γωνιά του πλοίου χωρίς φορτωτική και ότι το μόνο που έκανε η εταιρεία, ήταν να στείλει κάποιον υπάλληλο να τις καταγράψει.

Μεγάλο Σάββατο 2018 – Απογοήτευση για επιβάτες που ήθελαν να κάνουν Ανάσταση στη Μήλο

Το Μεγάλο Σάββατο του 2018, για μια ακόμη φορά, η πτήση της εταιρείας από την Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη να φτάσει αργά το απόγευμα στη Μήλο, τελικά δεν προσγειώθηκε και επέστρεψε στην Αθήνα, προκαλώντας απογοήτευση στους επιβάτες, που είχαν προγραμματίσει να κάνουν Ανάσταση στο κυκλαδίτικο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι της εταιρείας επικαλέστηκαν προβλήματα με τους ανέμους, ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τις ίδιες ημέρες τα δρομολόγια άλλης αεροπορικής εταιρείας εκτελέστηκαν κανονικά.

19 Δεκεμβρίου 2018 – Πετάξτε με την επόμενη πτήση μας σε… τρεις μέρες

Η 19η Δεκεμβρίου του 2018, ήταν μια μέρα με συνηθισμένες χειμωνιάτικες συνθήκες και κανονική συννεφιά. Στο αεροδρόμιο της Σκύρου πέντε επιβάτες θα πετούσαν για Αθήνα, με αεροσκάφος της Sky Express, το οποίο θα απογειωνόταν στις 12.25 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν, αρχικά, ενημερώθηκαν ότι η πτήση θα έχει καθυστέρηση και θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι. Στις 13.30, αφού είχε γίνει το check in οι επιβάτες πέρασαν στην αίθουσα αναχωρήσεων και στις 13.50 ενημερώθηκαν ότι η πτήση ακυρώνεται λόγω νέφωσης και ότι η επόμενη πτήση ήταν προγραμματισμένη για μετά από τρεις μέρες!

Οι πέντε επιβάτες αφέθηκαν στην τύχη τους στο αεροδρόμιο, χωρίς καμιά μέριμνα από την εταιρεία για το πώς θα φύγουν ή πού θα μείνουν.

6 Φεβρουαρίου 2019 – Τους επιβίβασαν και μετά τους κατέβασαν από το αεροπλάνο γιατί ήταν υπέρβαρο!

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2019, πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες πτήσης της Sky Express από Νάξο για Αθήνα.

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί. Όταν οι 42 επιβάτες μπήκαν στο αεροπλάνο, άκουσαν από τα μεγάφωνα ότι το αεροπλάνο ήταν υπέρβαρο και θα έπρεπε κάποιοι από αυτούς να βγουν και να περιμένουν μια επόμενη, έκτακτη πτήση για να πετάξουν στον προορισμό τους. Στα μεγάφωνα ακούστηκαν τα ονόματα όσων θα έπρεπε να κατέβουν από το αεροπλάνο. Δεκαοκτώ άτομα παρέμειναν στο αεροδρόμιο της Νάξου αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο της εταιρίας για να φύγουν για Αθήνα. Η εταιρεία τους είχε διαβεβαιώσει ότι αυτό θα ερχόταν άμεσα, όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, το περίμεναν για αρκετή ώρα.

“Ήμασταν στο αεροδρόμιο από τις 10.00 το πρωί και απογειωθήκαμε μετά από πέντε ώρες. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την ώρα της αναχώρησής μας” ανέφεραν οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, το μαρτύριο των οποίων δεν έλαβε τέλος με την καθυστέρηση της πτήσης.

Όπως κατήγγειλαν, όταν έφτασαν, επιτέλους, στην Αθήνα, οι αποσκευές τους ήταν άφαντες και χρειάστηκε να περιμένουν πολλή ώρα για να τις παραλάβουν.

“Μας έστελναν από εδώ κι από εκεί για να πάρουμε υποτίθεται τις αποσκευές μας και κανείς δεν ήξερε τίποτα. Μπορεί να ήταν έκτακτη η πτήση αλλά δεν υπήρχε κανένας συντονισμός και καμία ενημέρωση” υποστήριξαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο διάδρομος στη Νάξο είναι μικρός ή τα προβλήματα της Sky Express μεγάλα;"

Τέλος οι αστυνομικοί από την φύλαξη μη εκλεγμένων αρχηγών κομμάτων και πρώην βουλευτών

Τέλος στην διάθεση αστυνομικών για την προσωπική ασφάλεια αρχηγών κομμάτων που δεν εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σε πρώην βουλευτές, πρώην ευρωβουλευτές, μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων, βάζει σημερινή διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλοι οι VIP αστυνομικοί, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην φύλαξη υψηλών προσώπων, επανέρχονται από αύριο κιόλας το πρωί στις οργανικές τους θέσεις.

Παράλληλα στην διαταγή επισημαίνεται πως στην ίδια κίνηση θα πρέπει να προχωρήσει και η ΓΑΔΑ με τους ένστολους αστυνομικούς που φρουρούν γραφεία και οικεία πρόσωπα μη εκλεγμένων.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές και βουλευτές, δικαιούνται έναν αστυνομικό, ο οποίοι δεν θα πρέπει να είναι από την Άμεση Δράση και τις υπηρεσίες της ασφάλειας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » " Τέλος οι αστυνομικοί από την φύλαξη μη εκλεγμένων αρχηγών κομμάτων και πρώην βουλευτών"

Αγκυρα: «10 Σεπτεμβρίου ενεργοποιούνται οι S-400 λόγω ραγδαίων εξελίξεων σε Αν.Μεσόγειο»

Λόγω ραγδαίων εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικοί S-400 θα ενεργοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ προσθέτοντας πως αναμένεται "απόβαση" 60 Ρώσων ειδικών στην Αγκυρα!

Πιο αναλυτικά, αντίστροφα “μετρά” ο χρόνος έως τις 10 Σεπτεμβρίου, οπότε σχεδιάζεται να τεθούν σε λειτουργία οι S-400, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Haberturk.

Η τουρκική εφημρίδα τονίζει πως λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, τελικά μεταφέρθηκαν από σήμερα και τμήματα των ραντάρ του ρωσικού συστήματος.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, κατά την πρώτη μεταφορά αναμενόταν να φτάσουν μόνο τμήματα των πυραύλων και της πλατφόρμας και μετά την εγκατάσταση του συστήματος θα έφταναν και τα ραντάρ.

Τελικά όμως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και ως αποτέλεσμα έντονων διπλωματικών επαφών τελικά έφτασαν και τα ραντάρ.

Όπως αναφέρεται ήδη στις 28 Ιουνίου έφτασε στην Τουρκία εννεαμελής ομάδα για την εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος ενώ αναμένεται άλλη μια ομάδα 60 Ρώσων ειδικών.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες σε δύο πόλεις για την εγκατάσταση των S-400 και επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός είναι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγκυρα: «10 Σεπτεμβρίου ενεργοποιούνται οι S-400 λόγω ραγδαίων εξελίξεων σε Αν.Μεσόγειο»"

Κουμουτσάκος: Δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου

Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είχε στη συνέχεια σύσκεψη με υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΚΥΤ της Σάμου «μη βιώσιμη - και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» και το Βαθύ «μια πολιορκημένη πόλη και αυτό πρέπει να τελειώσει». Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «η πρόθεση και δέσμευσή μας είναι να αλλάξει ριζικά αυτή η απαράδεκτη εικόνα στα νησιά» και συνόψισε την πολιτική της κυβέρνησης στην «επιτάχυνση, επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης, χορήγησης ή απόρριψης του ασύλου». Χαρακτήρισε δε «παράλογο και όχι αποδεκτό» για κάποιον που έχει κάνει αίτηση ασύλου πριν τρία χρόνια, να προγραμματίζεται η πρώτη συνέντευξη το 2021.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης ασύλου εξήγησε, «θα επιτρέψει στην ελληνική δημοκρατική πολιτεία να διαχωρίσει εκείνους που έχουν αμιγώς προσφυγικό προφίλ και δικαιούνται άσυλο, από εκείνους που παρανόμως εισέρχονται στη χώρα. Οι πρώτοι έχουν το δικαίωμα και μπορούν να μείνουν. Οι δεύτεροι πρέπει να φύγουν το ταχύτερο δυνατόν». Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο προγραμματίζει την υλοποίηση «ενός στιβαρού και αποτελεσματικού προγράμματος επιστροφών για εκείνους που δεν έχουν το δικαίωμα να μένουν στη χώρα». Την ίδια ώρα με τη χάραξη «μιας συνεκτικής πολιτικής που ξεκινά από την αποτελεσματική προστασία των συνόρων» θα υπάρξει κινητοποίηση της κυβέρνησης και εκτός Ελλάδας «εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, διότι ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα σύνορο και φύλακας ευρωπαϊκού εδάφους», όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να επισκεφθεί τη Μόρια και το Καρά Τεπέ. «Η κυβέρνηση είναι παρούσα. Η απόφασή μας για να λύσουμε το ζήτημα είναι εδώ. Θα το καταφέρουμε. Δύσκολα, όχι αμέσως, αλλά θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουμουτσάκος: Δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου"

Σκόπια: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη σημαία του ήλιου της Βεργίνας

Αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση του Ήλιου της Βεργίνας, που αποτέλεσε και η πρώτη σημαία της ανεξαρτησίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Ο αντιπολιτευτικός Τύπος επικρίνει την πρόθεση αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων, Σλόμποντεν Πέτσατ, τα κυβερνητικά όργανα θα απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του συμβόλου του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας, ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

Η σημαία της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία ιστορία και τον πολιτισμό, όπως επισημαίνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, γράφει το δημοσίευμα.

«Κατά τη συνεδρίαση της, στις 4 Ιουλίου, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υποχρεώνει τη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα μνημεία, τις εγκαταστάσεις δημόσιων και άλλων έργων υποδομής που φέρουν τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα σύμβολο που είναι μέρος του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού και ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό, αφού είναι ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ, κυριολεκτικά, πρόκειται έργο τέχνης.

»Επί πλέον η κυβέρνηση έχει αναθέσει στη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές για την παροχή πληροφοριών που χρησιμοποιείται ή ενσωματώνεται το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας σε δημόσιους χώρους.

Η παροχή αυτών των πληροφοριών θα πρέπει να γίνει εντός καθορισμένης προθεσμίας που καθόρισε η κυβέρνηση», γράφει η εφημερίδα.

Οι συνταγματικές τροποποιήσεις για την αλλαγή του ονόματος του κράτους, ψηφίστηκαν στις 11 Ιανουαρίου και τέθηκαν σε ισχύ στις 12 Φεβρουαρίου, και η προθεσμία για τη μετονομασία των μνημείων και η αφαίρεση του Ήλιου της Βεργίνας λήξει στις 12 Αυγούστου 2019, όπως σημειώνεται.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τη σημαία του ήλιου της Βεργίνας"

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news από τον Βρούτση για τις απλήρωτες συντάξεις

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Βρούτσης παράγουν με ασύλληπτη ταχύτητα fake news, και επιχειρούν συστηματικά, από την πρώτη στιγμή να υπονομεύσουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου .

Ο Υπουργός των ρεκόρ ντροπή, που έφτασε την ανεργία στο 28%, την ανεργία των νέων στο 60%, το έλλειμμα του ασφαλιστικού σε 1,1 δισ. ευρώ μετά από 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων, και τις απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές στις 400.000 στις αρχές του 2015, βρίσκεται σε παροξυσμό.

Οι ισχυρισμοί του κ. Βρούτση περί 400.000 απλήρωτων συντάξεων σήμερα είναι παντελώς ψευδείς όπως και η εικόνα διάλυσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρεί να δημιουργήσει.

Στις 21/06/2019, τόσο ο ΕΦΚΑ όσο και το ΕΤΕΑΕΠ έδωσαν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση των ληξιπρόθεσμων εκκρεμοτήτων (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) και τη μείωσή τους από την 1/1/2015.

Οι εκκρεμότητες αυτές ήταν συνολικά 106.984, δηλαδή 48.839 κύριες συντάξεις μειωμένες κατά 71%, 42.357 επικουρικές μειωμένες κατά 72,4% και 15.984 εφάπαξ μειωμένα κατά 74,7%.

Οι οπαδοί της ιδιωτικής ασφάλισης έπιασαν δουλειά και βιάζονται να απαξιώσουν ξανά τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, ώστε να δικαιολογήσουν την εκχώρησή της σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που έχει σταθεί ξανά στα πόδια του, είναι πλεονασματικό, με δίκαιους και ενιαίους κανόνες για όλους. Έβαλε τέλος στις περικοπές και ξεκίνησε τις αυξήσεις συντάξεων, θέσπισε τη νέα 13η σύνταξη, μείωσε τις εισφορές για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Αυτό το έργο η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να απαξιώσει από τις πρώτες μέρες με προφανή σκοπό.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Fake news από τον Βρούτση για τις απλήρωτες συντάξεις"

Τελεσίγραφο τραπεζών για την Creta Farms

Προθεσµία µέχρι σήµερα έχουν οι βασικοί µέτοχοι της Creta Farms, τα αδέλφια ∆οµαζάκη, να απαντήσουν στις πιστώτριες τράπεζες εάν συναινούν µε την πρόθεσή τους να αναζητήσουν νέο στρατηγικό επενδυτή για την κρητική αλλαντοβιοµηχανία, η οποία βρίσκεται µε την πλάτη στον τοίχο.

Ειδικότερα, οι τράπεζες µε επιστολή τους προς την εισηγµένη και τους Κωνσταντίνο και Εµµανουήλ Δοµαζάκη ζητούν τη συναίνεσή τους για την ανάθεση σε ανεξάρτητο οίκο της διερεύνησης ενδιαφέροντος για είσοδο στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την εξυγίανση και την ανασυγκρότηση της αλλαντοβιοµηχανίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τράπεζες, οι οποίες σφίγγουν τον κλοιό, θέτουν κάποια προαπαιτούµενα, όπως η µεταβίβαση στην Creta όλων των σηµάτων και ευρεσιτεχνιών, που κατέχονται από εταιρείες προσωπικών συµφερόντων των Κ. και Εµµ. Δοµαζάκη (Novaplot) και η τοποθέτηση της PriceWaterhouse Coopers (PwC) ως monitoring trustee.

Αντίγραφο του πορίσµατος ελέγχου

Οι τράπεζες ζητούν, επίσης, να τους παραδοθεί από το διοικητικό συµβούλιο της εταιρείας αντίγραφο του πορίσµατος ειδικού ελέγχου που θα καταθέσει η Deloitte όταν ολοκληρώσει την εργασία που ανέλαβε από το ΔΣ της εισηγµένης κατ’ εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, µε αντικείµενο τις καταγγελίες του Κων. ∆οµαζάκη περί κακοδιαχείρισης και σπατάλης.

Αν η εταιρεία και οι µεγαλοµέτοχοι αποδεχθούν τα παραπάνω αιτήµατα, οι τράπεζες δηλώνουν έτοιµες να επαναφέρουν τα όρια εκχώρησης απαιτήσεων στα προ εκδήλωσης κρίσης επίπεδα. Η συναίνεση των αδελφών ∆οµαζάκη στη διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή αποτελεί προϋπόθεση, καθώς έκαστος κατέχει πάνω από το ένα τρίτο του µετοχικού κεφαλαίου της εισηγµένης. Ως εκ τούτου µπορεί να µπλοκάρει µε οιαδήποτε απαρτία απόφαση για ΑΜΚ, καθώς και σειρά άλλων λύσεων.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο τραπεζών για την Creta Farms"

«Εκπλήξεις» στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (πίνακες)

Πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας για τη νέα κυβέρνηση, και τήρηση των υπεσχημένων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη, ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research που βλέπει το φως της δημοσιότητας πέντε μέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση ο βαθμός αποδοχής της νέας κυβέρνησης είναι υψηλός, ενώ θετικά κρίνεται και το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά την ήττα του. Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.
Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά την αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.
Το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με την επόμενη μέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.
Από πλευράς τους, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν αρνητικά το αποτέλεσμα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ενώ μοιρασμένες είναι οι απόψεις για το μέλλον του κόμματος.
  
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκπλήξεις» στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση (πίνακες)"

Σε επιφυλακή καλούν οι Αρχές για την επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θέτει εκ νέου σε κατάσταση ετοιμότητας-επιφυλακής τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Σε νέα σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 13/12-07-2019) ο καιρός στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (13/07) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (14/07) με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η Δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
«Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων καλούνται:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο πρέπει:
  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται με τα πόδια τους οφείλουν:
  • Να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιφυλακή καλούν οι Αρχές για την επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο"

«ΟΧΙ» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανακάλεσε την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ – μεταξύ άλλων σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο των προηγούμενων υπουργού και υφυπουργών Εργασίας στις 20 Ιουνίου του 2019, αποσαφηνίστηκε το γραφειοκρατικό πλαίσιο, το οποίο καθιστούσε δύσκολη την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του κ. Βρούτση, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε και στη συνέχεια θα δοθούν νέες αναλυτικές οδηγίες.

Η νέα αυτή κίνηση του υπουργού Εργασίας προκαλεί αίσθηση για τoν τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από την ανακοίνωση της δομής της, η νέα κυβέρνηση δέχθηκε πυρά από την αντιπολίτευση και από ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφορικά με τη συγχώνευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«ΟΧΙ» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ"

Μητσοτάκης: Ψηφιακό κράτος -Λύση σε ένα μήνα για το «112»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον αριθμό 112 είπε ότι θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση λύση σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη. «Ζήτησα από τον υπουργό να συνεννοηθεί με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για μια ενδιάμεση λύση η οποία θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Με αυτή τη λύση θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα σε περίπτωση επικίνδυνων καταστροφών οι οποίες μπορεί να είναι προβλέψιμες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Έχει ξεκινήσει να δουλεύει πιλοτικά το 112. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα υπάρξει ενδιάμεση λύση ώστε να μπορούν να σταλούν sms σε συγκεκριμένες περιοχές στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη. Ο στόχος μας είναι αυτή η λύση να είναι έτοιμη σε ένα μήνα», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ανακοίνωσε ότι θα έχει άμεσα πολλαπλές συναντήσεις με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι μονόδρομος. «Το κράτος οφείλει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη», ανέφερε ενώ είπε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες και θα αποκτήσουν ψηφιακό χαρακτήρα ώστε να είναι δυνατό «να επικοινωνούμε με το Δημόσιο με ευκολία από το σπίτι ή από τον χώρο εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις και πως η κυβέρνηση έχει φιλόδοξο σχέδιο με έργα τα οποία σύντομα θα εκτιμήσουν οι πολίτες, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου και σημείωσε ότι «εδώ πέρα έχουμε κάνει δημιουργική σύνθεση άξιων κοινοβουλευτικών στελεχών και στελεχών από την αγορά».

Στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών αναφέρθηκε με έμφαση και ο κ. Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας πως «στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη».

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης κράτησε πάνω από μία ώρα, ενώ προσερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς δύο λεπτά πριν τις 17:00 είπε πως τους δημοσιογράφους: «Όπως βλέπετε έρχομαι και νωρίτερα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Ψηφιακό κράτος -Λύση σε ένα μήνα για το «112»"

Για παραπληροφόρηση σχετικά με το σύστημα 112, κατηγορεί την κυβέρνηση η Όλγα Γεροβασίλη

«Μια απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου σε εξέλιξη στην οποία μετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί και ο φερόμενος ως νέος γγ Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση ορισμού του», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη.

Η τ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει, επισυνάπτοντας και σχετικό έγγραφο, ότι «οι δοκιμές για το σύστημα 112, που πραγματοποιούνται σήμερα έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου», και προσθέτει πως «έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσονται στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας τού συστήματος, που αποφασίστηκε με πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης» όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το τραγικότερο που επιχειρείται», καταλήγει η πρώην υπουργός, «το οποίο δηλώνει και παντελή άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα, είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για καιρικά φαινόμενα για τα οποία, με τα συστήματα που διαθέτει η χώρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η έκταση, ούτε ο χρόνος, ούτε η περιοχή που θα εκδηλωθούν αλλά ούτε και οι πιθανές επιπτώσεις».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Για παραπληροφόρηση σχετικά με το σύστημα 112, κατηγορεί την κυβέρνηση η Όλγα Γεροβασίλη"

Ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το... μετρό της ψηφιακής διακυβέρνησης βρίσκεται στο τραπέζι της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο γραφείο του Κυριάκου Πιερρακάκη ακριβώς στις 5μμ και πριν τη συνάντηση ζήτησε να δει λίγο τη θέα από το μπαλκόνι. 

mits-per02
Από το κτίριο της Καλλιθέας η θέα προς την Ακρόπολη και τον Φιλοπάππου είναι απρόσκοπτη.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου είναι σε εξέλιξη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΡΤ διέκοψε το πρόγραμμά της μόλις για λίγα δευτερόλεπτα για να μεταδώσει την άφιξη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ψηφιακής Δακυβέρνησης. Στη συνέχεια, η εκπομπή «άλλη διάσταση» που μεταδιδόταν εκείνη την ώρα στη δημόσια τηλεόραση είχε καλεσμένο στο στούντιο τον πρώην υπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο... 

pinakas01
mits02
mits03
mits04
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης"

Καθησυχαστικός ο Μηταράκης – «Οι συντάξεις είναι εγγυημένες»

Εγγυημένες είναι οι συντάξεις διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μηταράκης σε ερώτηση για την ενδεχόμενη μείωση των εσόδων στα ταμεία, έπειτα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόνισε: «Τα έσοδα των ταμείων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι το ύψος των εισφορών, ο δεύτερος παράγοντας είναι ο αριθμός των εργαζομένων και ο τρίτος έχει να κάνει με το ύψος του μισθού στη χώρα μας. Στόχος είναι με την πολιτική ενίσχυσης της ανάπτυξης να πάρει μπρος η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Αναφορικά με το ζήτημα των αναδρομικών, ο κ. Μηταράκης απάντησε πως σε μια ευνομούμενη κοινωνία η εκτελεστική εξουσία πρέπει και οφείλει να εκτελεί τις όποιες δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης, αλλά αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Ακόμη ο κ. Μηταράκης σημείωσε: «Αυτήν τη στιγμή, αναμένουμε, όπως και πολλοί πολίτες, να εκδοθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσό που ενδεχομένως θα πρέπει να επιστραφεί από το συνταξιοδοτικό σύστημα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθησυχαστικός ο Μηταράκης – «Οι συντάξεις είναι εγγυημένες»"

ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητές που τελούν υπό παραίτηση, συνεχίζουν τα ρουσφέτια!

Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) υπογράφουν άρον άρον ρουσφετολογικές προσλήψεις συμβασιούχων και διοικητές νοσοκομείων προχωρούν παρανόμως και με αμιγώς κομματικά κριτήρια σε καθαιρέσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι μετεκλογικές «υποχρεώσεις» πολλών διοικητών της επιλογής της απερχόμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προκαλούν με τα προφανή ρουσφετολογικά χαρακτηριστικά τους. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι επικεφαλής των ΥΠΕ βρίσκονται ουσιαστικά υπό παραίτηση – όπως αποκάλυψε το protothema.gr η απερχόμενη ηγεσία της Αριστοτέλους έχει καλέσει τους διοικητές ΥΠΕ και όσους έχουν τοποθετηθεί με πολιτικές αποφάσεις σε θέσεις, να παραιτηθούν.

«Αυτό που συμβαίνει με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών δεν έχει προηγούμενο. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, αν και βρίσκονται υπό παραίτηση, προσπαθούν να κλείσουν ότι ρουσφετολογικές εκκρεμότητες έχουν αφήσει» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

«Πάρτι» προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Αναφέρει ενδεικτικά τις προσλήψεις περισσότερων από 15 προσλήψεων συμβασιούχων σε 24μηνες συμβάσεις στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια. «Ο διοικητής υπέγραψε και ανήρτησε στη Διαύγεια προσλήψεις συμβασιούχων με 24μηνες συμβάσεις, με ρουσφετολογικά κριτήρια, εκτός ΑΣΕΠ! Δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας ούτε λαμβάνονται υπόψιν η μοριοδότηση των υποψηφίων» τονίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται κατά την ΠΟΕΔΗΝ και οι διοικητές νοσοκομείων. «Εξακολουθούν να κάνουν καθαιρέσεις, τοποθετήσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων αν και είναι παράνομο» καταλήγει η Ομοσπονδία και καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση αυτών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Διοικητές που τελούν υπό παραίτηση, συνεχίζουν τα ρουσφέτια!"

Οι 28 της Ε.Ε. συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας-έρχονται και «στοχευμένα μέτρα»

Συμφώνησαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ επί του κειμένου για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει ότι η ΕΕ θα παγώσει τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου με την Τουρκία και ότι θα κόψει τα προενταξιακά κονδύλια προς τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το σημείο των περαιτέρω μέτρων, για το οποίο είχε εκφράσει διαφωνίες χθες η Κύπρος, το τελικό προσχέδιο σημειώνει ότι η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω σε επιλογές για «στοχευμένα μέτρα» υπό το φως των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων γεώτρησης της Τουρκίας.

Το κείμενο αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση των εθνικών απεσταλμένων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το πρωί και να πάει ως «κλεισμένη» συμφωνία στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ίδια μέρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 28 της Ε.Ε. συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας-έρχονται και «στοχευμένα μέτρα»"

Τουρκία: Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες με την άφιξη των S-400

Στη δημοσιότητα έδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν την άφιξη των πρώτων τμημάτων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο αφότου το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε την παραλαβή των πρώτων τμημάτων του S-400 από τη Ρωσία, μια κίνηση που αναμένεται ότι θα αναζωπυρώσει την κόντρα Άγκυρας και Ουάσινγκτονπου αντιδρά με τη συγκεκριμένη σύμβαση. 

Στις φωτογραφίες του τουρκικού υπουργείου Άμυνας φαίνονται μερικά φορτηγά, όπως και ένα βαρύ φορτηγό που φαίνεται πως μεταφέρει τμήμα του συστήματος S-400 σε ρωσικό αεροσκάφος τύπου Antonov.
s400_par2
s400_par3
s400_par
s400_par4
s400_par5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες με την άφιξη των S-400"

Απαράδεκτος… Οδηγός του ΚΤΕΛ στα Χανιά κατέβασε 15χρονο από το λεωφορείο για… 10 σεντ

Ένα απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στα Χανιά με έναν 15χρονο, να πέφτει “θύμα” της στάσης οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιάς, για… 10 λεπτά του ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ταραγμένος στο Zarpanews.gr, ο πατέρας του 15χρονου, το παιδί αφού τελείωσε γύρω στις 12.30 της Πέμπτης την προπόνησή του στο άθλημα που κάνει, πήρε από το Δαράτσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιά για να πάει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί, που διατηρεί στον Πλατανιά.

Στην τσέπη όμως, αντί για 2,10 ευρώ, που κοστίζει το ακριβές αντίτιμο του εισιτήριου για Πλατανιά, με το μπουκαλάκι νερό που πήρε, δεν υπολόγισε σωστά και έμεινε ένα 2ευρω.

Επιβιβαζόμενος λοιπόν στο ΚΤΕΛ, ο οδηγός-εισπράκτωρ, εξαντλώντας πεισματικά κάθε όριο… επαγγελματισμού ή αναλγησίας αν προτιμάτε, του είπε σε αυστηρό ύφος πως με 2 ευρώ, θα τον κατεβάσει, μια στάση νωρίτερα από τον Πλατανιά, στην τελευταία δηλαδή στάση Αγίας Μαρίνας.

Το παιδί, χαμηλών τόνων, δεν έφερε αντίρρηση, ενώ ουδείς συνεπιβάτης αντέδρασε σε όλη αυτή τη σκηνή, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες.

Έτσι ο 15χρονος, που πάσχει και από αλλεργικό άσθμα, κατέβηκε αναγκαστικά μία στάση νωρίτερα και περπάτησε περίπου 1,5-2 χιλιόμετρα μέσα στο λιοπύρι για να φτάσει εξουθενωμένος μετά από ώρα στον Πλατανιά.

Μόλις ο γιος ενημέρωσε τον πατέρα για το συμβάν, εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο του ΚΤΕΛ για να αναφέρει το γεγονός. Παρόλο όμως που του είπαν ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του, το τηλέφωνό του ταραγμένου πατέρα, που περίμενε να ακούσει απλά ένα “συγγνώμη” δεν χτύπησε ποτέ.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με την απαράδεκτη στάση του οδηγού, που υπέβαλλε σε μια τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία το παιδί, επειδή δεν είχε 10 λεπτά! Φοβήθηκε δηλαδή μην «βάλει μέσα» την επιχείρηση και το ταμείο για 10 λεπτά…

Γιατί αν το δει κάποιος ψυχρά από τη νομική πλευρά, θα υπάρξουν κάποιοι που θα ταχθούν στο πλευρό του οδηγού, δικαιολογώντας την στάση του!

Στις μέρες που ζούμε, όμως πραγματικά λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει… Κάτι τέτοιες στιγμές είναι από αυτές που πραγματικά ντρέπεσαι να πεις πως είσαι Έλληνας με την αδιαφορία και την αναισθησία που «κυκλοφορεί» εκεί έξω.

Και εσχάτως και με… υπεραστικό του ΚΤΕΛ.

zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαράδεκτος… Οδηγός του ΚΤΕΛ στα Χανιά κατέβασε 15χρονο από το λεωφορείο για… 10 σεντ"

Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Η νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα στην κυβέρνηση τα δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία αφορούσαν την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι, από την στιγμή που δεν υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχουν οποιαδήποτε νομική ισχύ και επομένως δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση.

Στις 31 Μαΐου, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για την ηγεσία της Δικαιοσύνης ως πρόεδρο του Αρείου Πάγου την κυρία Ειρήνη Καλού και για εισαγγελέα την κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν επιλεγεί η κυρία Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Την 1η Ιουλίου θα έπρεπε ο Προκόπης Παυλόπουλος να αποφασίσει αν θα υπογράψει τα Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή της νέας ηγεσίας. Ο Πρόεδρος ωστόσο δεν το είχε πράξει, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στις υπογραφές για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, που είχαν «πυροδοτήσει» νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση Τσίπρα και την αντιπολίτευση.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εκκινήσει τις διαδικασίες από το μηδέν και να προχωρήσει στην επιλογή νέων ανώτατων δικαστών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανυπόγραφα επέστρεψε ο Παυλόπουλος τα Προεδρικά Διατάγματα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη"

Βρούτσης: Εως και 3 χρόνια αναμονή για την απονομή σύνταξης

Αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε στο κτίριο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην οδό Σολωμού (πλατεία Κάνιγγος) ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τόσο στους διαδρόμους όσο και μέσα στα γραφεία, ωστόσο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με θλιβερές εικόνες ταλαιπωρημένων και αγανακτισμένων πολιτών που στέκονταν επί ώρες στις ουρές, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα προς συνταξιοδότηση.

Επίσης, διαπίστωσαν τόσο τον μεγάλο φόρτο εργασίας των υποστελεχωμένων γραφείων εξυπηρέτησης αλλά και τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο στοιβάζονταν εκτεθειμένες χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.
Κατά την επίσκεψη που συνολικά κράτησε 2 ώρες, οι υπουργοί συνομίλησαν τόσο με συνταξιούχους όσο και με εργαζόμενους του ΕΦΚΑ απ’ όλες τις βαθμίδες, για να εξακριβώσουν τα αίτια αυτής της απελπιστικής κατάστασης.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε για ακόμα μία φορά τη δέσμευση της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, το οποίο εντάθηκε επί της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου και υποσχέθηκε ότι μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020, το 34% των συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και μέχρι και το 2021, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% των συντάξεων που απονέμονται.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης, μετά την επίσκεψη, τόνισε τα εξής:

Δυστυχώς, η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις είναι πολύ διαφορετική από αυτή που πιστεύαμε. Σύμφωνα με έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, μέχρι τις 31/1/2019 οι εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις μόνο του Δημοσίου Τομέα ανέρχονται περίπου στις 160.000.

Εάν τις αθροίσουμε με τις 230.000 του Ιδιωτικού Τομέα, το νούμερο που βγαίνει ανέρχεται περίπου στις 400.000 εκκρεμείς συντάξεις-υποθέσεις!!! Και τα στοιχεία αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα το ακριβές μέγεθος των εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων από τον ΕΦΚΑ, το οποίο δυστυχώς αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Επίσης, διαπιστώσαμε τον πολύ μεγάλο χρόνο απονομής των συντάξεων, ο οποίος μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια αναμονής!

Στο τέλος του 2014, είχαμε έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα ΑΤΛΑΣ, το οποίο έθετε τις βάσεις για την έκδοση των συντάξεων ψηφιακά, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο απονομής της σύνταξης. Η προηγούμενη ηγεσία, ωστόσο, δεν προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση και δεν αξιοποίησε το σημαντικό μας έργο.

Έτσι μοιραία, οδηγηθήκαμε ξανά σε εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν ένα σύγχρονο κράτος.

Θα πρέπει να τονίσω, τέλος, τη συγκινητική και ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στις χιλιάδες αιτήσεις και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.


Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσουμε στην κάλυψη των κενών του στελεχιακού δυναμικού του ΕΦΚΑ, για να λύσουμε βραχυχρόνια το πρόβλημα των ουρών στα καταστήματα.

Σε δεύτερη φάση, όμως, προχωρούμε στην ψηφιοποίηση των συντάξεων μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ, απλοποιώντας τον τρόπο και εκμηδενίζοντας τον χρόνο απονομής των συντάξεων.

Η μεταρρύθμιση του ψηφιακού μετασχηματισμού του υπουργείου Εργασίας στον τομέα απονομής των συντάξεων ξεκινάει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα παρουσιάσουμε.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Εως και 3 χρόνια αναμονή για την απονομή σύνταξης"

Δ. Οικονόμου: Η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα υφυπουργός

Απάντηση σε δημοσιεύματα με αφορμή δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, αλλά και σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητεί την αποπομπή του από την κυβέρνηση καθώς διετέλεσε εκπρόσωπος της Lamda Development, δίνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου.

Δηλώνει έκπληκτος που «ανακαλύπτουν» συνεργασία του με τη ΛΑΜΔΑ και σημειώνει πως «είναι γνωστό ότι είμαι καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας, αλλά και μελετητής επί πολλά χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχω συνεργαστεί κατά καιρούς με το ΥΠΕΝ επί ΣΥΡΙΖΑ (Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού), το Πράσινο Ταμείο, διάφορους δημάρχους (όπως πχ. ο νυν δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης), τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κόκκαλη και δεκάδες άλλους.

Είμαι άραγε όργανο όλων των προαναφερομένων;

Η συνεργασία μου με τη ΛΑΜΔΑ ήταν γνωστή από την αρχή σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το έργο. Αφορούσε αποκλειστικά συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αυστηρή τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας στις υπό έγκριση πολεοδομικές μελέτες του Ελληνικού. Δεν ξέρω γιατί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός τη θυμήθηκε μόλις "αποκαλύφθηκε" από ιστοσελίδα και όχι στην τελετή παράδοσης/παραλαβής (θα μπορούσε πάντως να ενημερωθεί από πχ. την πρώην ΓΓ του ΥΠΕΝ κα. Ρ. Κλαμπατσέα με την οποία κατά την περίοδο αυτή είχα εξαιρετική συνεργασία).

Δεν ξέρω αν δεν πρέπει να μου επιτραπεί να εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο έναντι όλων των φορέων και προσώπων με τους οποίους συνεργάστηκα επαγγελματικά στο παρελθόν, ως ενεργός πολεοδόμος-χωροτάκτης που μέχρι σήμερα δεν είχε ενασχόληση με την πολιτική και επίσης δεν ήταν άεργος.

Όσον με αφορά, πέραν του αυτονόητου ότι η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργού, θα πολιτευθώ με βάση τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον ρόλο αυτόν, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα, και αναζήτηση συναινέσεων που ιδιαίτερα στο αντικείμενο μου είναι εφικτές και έχουν λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν»​ αναφέρει ο Δημήτρης Οικονόμου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Οικονόμου: Η επαγγελματική μου δραστηριότητα διακόπηκε μόλις ανέλαβα υφυπουργός"

Απίστευτο περιστατικό: Ο Ν. Μηταράκης τηλεφωνούσε στον ΕΦΚΑ και δεν του απαντούσαν – Αιφνιδιαστική επίσκεψη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο τμήμα έκδοσης συντάξεων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τους δημοσίου υπαλλήλους (πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) πραγματοποίησαν πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Νότης Μηταράκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τους υπαλλήλους του ταμείου διαπίστωσαν σύμφωνα με στοιχεία που τους παρουσίασαν ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης φτάνουν τις 160.000 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ηγεσία έκανε λόγο για 40.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων σε εκκρεμότητα.
Η κατάσταση στο ταμείο χαρακτηρίστηκε «τραγική», καθώς από τους 70 υπαλλήλους αυτή τη στιγμή στο ταμείο βρίσκονται μόλις 18, οι οποίοι μπορούν να διεκπεραιώσουν 40-50 αιτήσεις συνταξιοδότησης το μήνα. Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση και ότι η προηγούμενη ηγεσία είχε αποκρύψει τα πραγματικά στοιχεία. Η αναμονή σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης ξεπερνά και τα τρία χρόνια.
βρουτσης-μηταρακης

Επίσκεψη και στον ΕΦΚΑ

Απροειδοποίητη επίσκεψη στο τηλεφωνικό κέντρο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, έπειτα από επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το 1555, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνομίλησε με υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με την έκδοση συντάξεων ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά και με πολίτες.

O υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης

Έπειτα από την επίσκεψη, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Οι ελλείψεις που έχει ο ΕΦΚΑ σε υλικοτεχνικές υποδομές και τεχνολογία είναι τραγικές. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των κλήσεων των πολιτών. Στερείται λύσεων και σε θέματα λογισμικού και σε θέματα hardware. Παράλληλα, οι συνθήκες εργασίας εντός του κτιρίου είναι απαράδεκτες. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η άμεση ψηφιοποίηση των δεδομένων, για να προχωρήσουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων και η ενίσχυση των υποδομών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το επίκεντρό μας είναι οι πολίτες» τόνισε ο κ. Μηταράκης.
βρουτσης-μηταρακης
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο περιστατικό: Ο Ν. Μηταράκης τηλεφωνούσε στον ΕΦΚΑ και δεν του απαντούσαν – Αιφνιδιαστική επίσκεψη"

Χαλκιδική: Πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης (βίντεο)

«Επί ποδός» βρίσκονται τα συνεργεία για την αποκατάσταση των υποδομών και της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική, η οποία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τις επόμενες τρεις-τέσσερις ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Μαρμαρά, τα Σήμαντρα και το κάμπινγκ στη Σάρτη. Άλλες περιοχές της ανατολικής Κασσάνδρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα, καθώς αποκαταστάθηκαν οι πέντε μεταλλικοί ιστοί με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες.
Το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα του δρόμου Ποτίδαιας – Ν.Φώκαιας, που είχε κλείσει μετά την πτώση πέντε μεταλλικών ιστών με ηλεκτροφόρα καλώδια. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολος Τζιτζικωστας, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης κατά σειρά σύσκεψης με αρμόδιους φορείς, στο δημαρχείο Μουδανιών, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά σε όλες τις περιοχές μέχρι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τζιτζικωστας, επειδή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, στην περιοχή θα παραμείνει κλιμάκιο της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του ίδιου.

Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, συνολικά 14 άτομα που τραυματίστηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, μέχρι σήμερα στις 12.00, οκτώ άτομα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Μεταξύ αυτών βρίσκεται και μία γυναίκα που παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας η κατάσταση της γυναίκας χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά κρίσιμη.
Ακόμη πέντε τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και άλλα τέσσερα που είχαν τραυματιστεί πήραν εξιτήριο.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Πώς εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης (βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news