facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Πρόγνωση καιρού: Και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες

Σύμφωνα με το meteo.gr, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 έως και τι πρωινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες ενδέχεται να επηρεάσουν και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγνωση καιρού: Και πάλι βροχές και τοπικές καταιγίδες"

Επίθεση αντιεξουσιαστών στο ΑΤ Ακροπόλεως - Τραυματίες αστυνομικοί

Στόχος επίθεσης από αντιεξουσιαστές έγινε το βράδυ της Πέμπτης το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

Όπως έγινε γνωστό, μετά το πέρας πορείας που έκαναν συλλογικότητες στο Κουκάκι ενάντια στη βραχυχρόνια μίσθωση και την τουριστική ανάπλαση, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το γειτονικό ΑΤ, όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκε με καδρόνια και πέτρες κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από αυτό.

Ακολούθησε συμπλοκή, από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση αντιεξουσιαστών στο ΑΤ Ακροπόλεως - Τραυματίες αστυνομικοί"

Βρυξέλλες: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Χωρίς συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ολοκληρώθηκε η συζήτηση σε επίπεδο μόνιμων εθνικών αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Κύπρος διαφώνησε με την παράγραφο που αναφέρεται σε περαιτέρω μέτρα, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το κείμενο που συζητήθηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των κρατών-μελών, αναφερόταν στα μέτρα που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια της νέας επιχείρησης γεώτρησης της Τουρκίας στην Κύπρο. Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να «κλείσει» η συμφωνία για τα μέτρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Δευτέρας και εκεί να επικυρωθεί τυπικά από τους υπουργούς.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της δήλωσης, οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν την αναβολή του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Τουρκία, την αναστολή των συζητήσεων για τη συμφωνία αερομεταφορών καθώς και την περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων και την αναθεώρηση των δανειοδοτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τουρκία.

Επιπρόσθετα, στην τελευταία παράγραφο του προσχεδίου της δήλωσης, αναγραφόταν πως η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει επιπλέον «περιοριστικά» μέτρα στην Τουρκία, αν η Άγκυρα συνεχίσει τις γεωτρήσεις. Ωστόσο, η Κύπρος επιθυμούσε να αντικατασταθεί με «στοχευμένα» μέτρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η φινλανδική προεδρία κατέθεσε μια συμβιβαστική πρόταση, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία σιωπηρής συμφωνίας, μέχρι αύριο. Εάν η Κύπρος «σπάσει» την εν λόγω διαδικασία, το ζήτημα θα επανέλθει στους μόνιμους αντιπροσώπους τη Δευτέρα το πρωί και πιθανότατα θα συζητηθεί κανονικά στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ίδιας ημέρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρυξέλλες: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας"

Νέα έκπληξη στην αγορά με Σκλαβενίτη -«Πήρε» & άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Αίσιο τέλος είχε η διαμάχη της οικογένειας Καρακίτσου με την Σκλαβενίτης, με επίκεντρο την πατρινή αλυσίδα «Κρόνος». Οι δυο πλευρές ύστερα από τρία χρόνια έδωσαν τα χέρια και διευθέτησαν εξωδικαστικά την μεταξύ τους αντιδικία, αποφεύγοντας τις δικαστικές περιπέτειες. Η Σκλαβενίτης συμφώνησε τελικά να αποζημιώσει την οικογένεια Καρακίτσου και να καταβάλλει για την απαίτηση που είχε η τελευταία για το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της «Κρόνος», μια απαίτηση που μέχρι πρότινος αμφισβητούσε, αφού θεωρούσε πως αφορά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της «Κρόνος», την αλυσίδα Μαρινόπουλος και όχι την ίδια.

Η συγκεκριμένη απαίτηση «γεννήθηκε» μετά την εξαγορά της Κρόνος από την Μαρινόπουλος, λίγο πριν αυτή καταρρεύσει. Ειδικότερα, ο ιδρυτής της «Κρόνος», Νίκος Καρακίτσος υποστήριζε από τότε πως παρ’ ότι πούλησε στην Μαρινόπουλος το 100% του μετοχικού κεφαλαίου, εντούτοις τα χρήματα που εισέπραξε αντιστοιχούσαν στο 55%.

Για αυτό και ξεκίνησε αγώνα για την καταβολή και των υπόλοιπων χρημάτων που αντιστοιχούν στο 45%. Όταν η Μαρινόπουλος μεταβιβάστηκε στην Σκλαβενίτης, συνέχισε να διεκδικεί τα χρήματα από τον νέο ιδιοκτήτη. Τελικά, οι προσπάθειές του καρποφόρησαν, παρ’ ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο γιος του ιδρυτή της Κρόνος και νυν διευθύνων σύμβουλος της Spar Hellas, Φοίβος Καρακίτσος μιλώντας στο mononews.gr εμφανίζεται ικανοποιημένος με την κατάληξη της υπόθεσης και υπογραμμίζει πως οι σχέσεις των δυο οικογενειών παραμένουν πολύ καλές. Δηλώνει μάλιστα διπλά ικανοποιημένος γιατί η αλυσίδα που δημιούργησε η οικογένειά του περνά ολοκληρωτικά στην Σκλαβενίτης, και αποκτά άλλη δυναμική.

Η Σκλαβενίτης αναζητούσε εδώ και καιρό διάφορες λύσεις για τη συνέχιση λειτουργίας της «Κρόνος», μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Βερούκα (Bazaar). Υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης μιλώντας στο mononews.gr είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πουλήσει την πατρινή αλυσίδα, και να την κρατήσει στον έλεγχό της, ξεκαθαρίζοντας πως στόχος είναι να παραμείνει ανοιχτή και να μην κλείσει.

Η αλυσίδα Κρόνος ιδρύθηκε το 1981 και είναι από τις παλαιότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Πάτρας. Σήμερα, αριθμεί 17 καταστήματα και ο τζίρος κυμαίνεται στα επίπεδα των 25 εκατ. ευρώ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα έκπληξη στην αγορά με Σκλαβενίτη -«Πήρε» & άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ"

Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στην Ακρόπολη

Μόνιμη θα είναι η παρουσία και του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Μια ημέρα νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού είχε αποφασίσει για τη μόνιμη παρουσία γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΦΥΑ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κίνηση, αναφέροντας ότι από την πρώτη στιγμή που «ανέλαβε τα καθήκοντά του ο γιατρός παρείχε τις πρώτες βοήθεια σε τρεις εργαζόμενους».

Τα τελευταία 24ωρα δεκάδες ήταν τα περιστατικά ατόμων με αδιαθεσία

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στην Ακρόπολη"

Θρίλερ για μία έδρα! Ένσταση ο Κουρουμπλής – Επανακαταμέτρηση των ψήφων!

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου: Παναγιώτης Κουρουμπλής ή Θανάσης Παπαχριστόπουλος;

Οι δυο τους έδωσαν μια «σκληρή» μάχη, με την διαφορά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ να ανέρχεται διαρκώς σε ελάχιστες ψήφους και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή!

Το τελικό αποτέλεσμα στον Δυτικό Τομέα μεταξύ Κουρουμπλή και Παπαχριστόπουλου ήταν έξι ψήφοι διαφορά, με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να αναδεικνύεται… νικητής.

Ένσταση ο Κουρουμπλής και μετρούν ξανά!

Λόγω της μικρής διαφοράς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε ένσταση και αύριο, Παρασκευή, 12.07.2019, πρόκειται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr να ξεκινήσει η επανακαταμέτρηση στα 680 εκλογικά τμήματα του Δυτικού Τομέα στην Β’ Αθήνας.

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής: Τα 680 τμήματα θα χωριστούν σε 16 κλιμάκια, όπου θα βρίσκονται 16 δικαστικοί αντιπρόσωποι με δύο υπαλλήλους του Πρωτοδικείου.

Το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο πως θα ανακοινωθεί αύριο, πάντως μέχρι την Δευτέρα, 15.07.2019, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ για μία έδρα! Ένσταση ο Κουρουμπλής – Επανακαταμέτρηση των ψήφων!"

O απολογισμός της Πυροσβεστικής για την πρωτοφανή κακοκαιρία

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης, προχώρησε σε ενημέρωση-απολογισμό για την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της χώρας με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και άλλους νομούς.
Αναλυτικά η ενημέρωση:
Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλληπητήριά του στις οικογένεις των θυμάτων.
Μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, εχθές το μεσημέρι και περί Ω/ 15.30, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, η Υπηρεσία μας προέβη άμεσα στην έκδοση διαταγής για την ενεργοποίηση του Πυροσβεστικού Μηχανισμού με διασπορά οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, που αναμενόταν και τελικά εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα.

Στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας :

  • στο νομό Χαλκιδικής, έχουμε δεχτεί συνολικά 600 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 87 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 37 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα,
  • στο νομό Θεσσαλονίκης, έχουμε δεχτεί συνολικά 345 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 7 οχήματα,
  • στο νομό Ημαθίας, έχουμε δεχτεί 90 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας:

  • στο νομό Ροδόπης έχουμε δεχτεί 79 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα,
  • στο νομό Έβρου έχουμε δεχτεί 30 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας:

  • στην περιοχή της Εορδαίας έχουμε δεχτεί 35 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Στην περιφέρεια της Ηπείρου:

  • στο νομό Ιωαννίνων έχουμε δεχτεί 18 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα,
  • στο νομό Θεσπρωτίας έχουμε δεχτεί 3 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα,
  • στο νομό Πρεβέζης έχουμε δεχτεί 2 κλήσεις. Για την αντιμετώπισή τους συμμετέχουν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Βίντεο-φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

news
Διαβάστε Περισσότερα » "O απολογισμός της Πυροσβεστικής για την πρωτοφανή κακοκαιρία"

Πόλεμος! Διαψεύδει τη… διάψευση η Περιφέρεια Αττικής – Επίθεση στη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας

Ένα tweet της Περιφέρειας Αττικής που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της προκάλεσε νωρίτερα τη διάψευση της ΓΓΠΠ. Η διάψευση ωστόσο έφερε με τη σειρά της την οργισμένη αντίδραση της Περιφέρειας που έκανε λόγο για «δήθεν σύγχυση».

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον επίσημο λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής ανέβηκε ένα tweet που προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Αττική. Στο tweet γινόταν λόγος για έκτακτη ενημέρωση από το ΚΕΠΠ/ΓΓΠΠ.

Το tweet όπως είναι φυσικό αναπαράχθηκε άμεσα από τα μέσα ενημέρωσης, της ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένης.


Λίγο αργότερα η Πολιτική Προστασία εξέδιδε διάψευση στην οποία αναφερόταν:

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και ρεπορτάζ στα οποία γίνεται αναφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την Ανατολική Αττική (Ωρωπό, Δήλεσι και Κάλαμο), ενημερώνουμε ότι ουδέποτε η ΕΜΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ακολούθως η Υπηρεσία μας δεν εξέδωσε καμία σχετική ανακοίνωση. Οι πολίτες για την έγκυρη ενημέρωσή τους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων παρακαλούνται να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας και της ΕΜΥ».

Διάψευση της διάψευσης!

Λίγες ώρες αργότερα η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε με τη σειρά της δελτίο τύπου με το οποίο επιτίθεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κάνει λόγο για «επικοινωνιακές διαψεύσεις».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Περιφέρειας καταλήγει:

«Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ».

Όλη η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σχετικά με δήθεν «σύγχυση» μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Με αίσθημα ευθύνης η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει έγκυρα τους πολίτες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν δημοσιευμάτων περί δήθεν «σύγχυσης» στην ενημέρωση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) σχετικά με την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα στην Ανατολική Αττική, αλλά και της σχετικής διάψευσης της ΓΓΠΠ, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν υπήρξε καμία σύγχυση. Συγκεκριμένα:

· Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

· Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος! Διαψεύδει τη… διάψευση η Περιφέρεια Αττικής – Επίθεση στη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας"

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Περιμένουμε από τον Μητσοτάκη να μας παραδώσει τους οκτώ πραξικοπηματίες

Επιμένει η Άγκυρα για την έκδοση, από την Ελλάδα, των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στις 16 Ιουλίου του 2016.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελικ, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια.

«Ο Μητσοτάκης από την οικογένειά του ξέρει τι είναι πραξικόπημα, καθώς ο πατέρας του διέφυγε στην Τουρκία. Έχουμε ελπίδα να κάνει περισσότερα, για να μας επιστρέψουν τους οκτώ πραξικοπηματίες-τρομοκράτες» ανέφερε συγκεκριμένα ο Ομέρ Τσελίκ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Ερντογάν: Περιμένουμε από τον Μητσοτάκη να μας παραδώσει τους οκτώ πραξικοπηματίες"

City Plaza: Άδειασε από τους καταληψίες τρία χρόνια μετά - Τι λέει η ιδιοκτήτρια στο OPEN

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και αμέσως οι καταληψίες εκκένωσαν το City Plaza, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, Αλίκη Παπαχελά, που μιλά αποκλειστικά στο OPEN TV και τη Γεωργία Λαγού, τονίζει ότι για να επανέλθει το κτίριο στην εικόνα που είχε το 2016 (προτού δηλαδή καταληφθεί), χρειάζονται περίπου 2 εκατ. ευρώ. Η κυρία Παπαχελά, για την ιστορία, προσπαθούσε -όπως λέει- όλο αυτό το διάστημα να βγάλει τους καταληψίες από το ξενοδοχείο.

Αρκετές, μάλιστα, ήταν οι φορές που είχε σπεύσει -και με την κάμερα του OPEN- να μπει στο κτίριο αλλά οι καταληψίες δεν την άφηναν. Την έβριζαν και της φώναζαν, λέγοντάς της να «εξαφανιστεί». Είναι χαρακτηριστική η επίθεση που είχε δεχθεί το συνεργείο του OPEN στις 12 Απριλίου. «Η κάμερα δεν μπαίνει μέσα», έλεγαν οι καταληψίες και έσπρωχναν την ιδιοκτήτρια. Σύμφωνα με το τωρινό ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Τι δηλώνει τώρα η ιδιοκτήτρια στο OPEN

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ότι η ομάδα των καταληψιών ήταν εδώ και τρία χρόνια στο ξενοδοχείο. Η ίδια περιγράφει ποιους είδε την πρώτη φορά που καταλήφθηκε το κτίριο. Μάλιστα, λέει ότι την Τρίτη υπήρχε πολύ μεγάλη κινητικότητα. «Μπαινόβγαιναν άνθρωποι, καθάριζαν το χώρο. Πέταγαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Μπαινόβγαιναν διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα», σημειώνει και προσθέτει: «Μου έστειλαν χθες μία φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να μην υπάρχει κανείς μέσα στο κτίριο». Στο ερώτημα, πάντως, σχετικά με την αποχώρηση των καταληψιών, η ίδια υποστηρίζει ότι «έφυγαν για να μην συλληφθούν».



ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "City Plaza: Άδειασε από τους καταληψίες τρία χρόνια μετά - Τι λέει η ιδιοκτήτρια στο OPEN"

Βορίδης: Άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές

Την άμεση κινητοποίηση των κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από την φονική κακοκαιρία περιοχές ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

«Από την πρώτη στιγμή που είδαμε αυτά τα φαινόμενα, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θανάση Κουρεμπέ, ζητώντας του άμεσα να πάνε κλιμάκια επιθεωρητών σε όλες τις πληγείσες περιοχές», είπε κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε: «Θα διαπιστώσουν και θα καταγράφουν τις ζημίες, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων, προτού παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες που υπάρχουν για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί».

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, μεγάλες ζημιές από χαλάζι, ανεμοθύελλα και βροχοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί στις παρακάτω περιοχές:

Π.Ε. Έβρου - Ελιές, Βαμβάκια, Οπωροφόρα
Π.Ε. Ροδόπης - Βαμβάκια, καπνά, ακτινίδια, κηπευτικά
Π.Ε. Καβάλας - Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Χαλκιδικής - Ελιές, αμπέλια, θερμοκήπια κηπευτικών
Π.Ε. Θεσσαλονίκης - Αμπέλια, αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Ημαθίας - Οπωροφόρα
Π.Ε. Πιερίας - Οπωροφόρα, κηπευτικά, καπνά,
Π.Ε. Λάρισας - Οπωροφόρα, κηπευτικά, βαμβάκια
Π.Ε. Φλώρινας - Φασόλια, οπωροφόρα
Π.Ε. Μαγνησίας - Οπωροφόρα, ελιές
Π.Ε. Καρδίτσας - Αροτριαίες καλλιέργειες
Π.Ε. Βοιωτίας - Κρεμμύδια, Βαμβάκια

Σε ότι έχει να κάνει με την περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η οποία και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την προϊσταμένη και, ήδη, έχουν ενημερωθεί οι ασφαλισμένοι και οι φορείς που εκπροσωπούν για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα 24ωρα.

voria
Διαβάστε Περισσότερα » "Βορίδης: Άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές"

Απαλλάχθηκε ο Ευ. Μυτιληναίος από το Εφετείο για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο

Απαλλάχθηκε οριστικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος από το Εφετείο, καθώς όπως προέκυψε από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, δεν προκύπτει ζημία για το δημόσιο, από τις πράξεις που του είχαν αποδοθεί. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούσαν υπόθεση από 15ετίας, σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της ανάθεσης της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο, στην τότε θυγατρική ΜΕΤΚΑ.

Η ίδια υπόθεση είχε κριθεί και στο παρελθόν. Η πρώτη φορά ήταν με δικαστική απόφαση που δικαίωνε την εταιρεία του κ. Μυτιληναίου και η δεύτερη είχε καταλήξει με απαλλακτικό βούλευμα.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαλλάχθηκε ο Ευ. Μυτιληναίος από το Εφετείο για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο"

Η Τράπεζα Αττικής χρηματοδοτούσε Δήμο όπου ο Δήμαρχος κατηγορείται για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Αυτά που ζήσαμε (και αυτά που θα ζήσουμε στο μέλλον) με τις τράπεζες, σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε μια χώρα που ζει την οικονομική της τραγωδία, μας κάνουν να προβληματιζόμαστε. Προφανώς και θα έχει πολλή δουλειά η Νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να φέρει πίσω την χώρα από τον λάκκο με την διαφθορά που την είχαν ρίξει οι προηγούμενοι.

Η πολύπαθη τράπεζα Αττικής, μια εκ των τραπεζών η οποία ζει και επιβιώνει έως και σήμερα με χρήματα των Ελλήνων ασφαλισμένων μια και βασικός μέτοχος της εν λόγω τράπεζας είναι ο ΕΦΚΑ για ακόμη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Μετά την δημόσια διαμάχη μεταξύ Ρουμελιώτη και Πανταλάκη όπου είχε ως αιτία την αποπομπή του πρώτου από την διοίκηση της εν λόγω τράπεζας έρχεται σήμερα ο κύριος Πανταλάκης να μας αποδείξει εμπράκτως, για ακόμη μια φορά το επίπεδο της διοίκησης που ασκούνταν στην εν λόγω τράπεζα με τις ευλογίες και τις πλάτες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής δημοσίευσε την ετήσια οικονομική έκθεση για το 2018 αφού σύμφωνα με τον Ν.4374/2016 άρθ. 6 οφείλει να δημοσιοποιεί τις δαπάνες σε διαφήμιση και χορηγίες σε διάφορα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα.

Η παρακάτω λίστα είναι αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα:



Όπως βλέπετε στην εν λόγω λίστα η Τράπεζα διέθεσε συνολικά ποσό 140.342,57 ευρώ για χορηγίες και διαφήμιση.

Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη αξία είναι το ύψος της χορηγίας στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Νεαπόλεως Συκεών Θεσσαλονίκης όπου ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ ένα μέγεθος αρκετά μεγάλο για το μέγεθος της εν λόγω τράπεζας.

Οι κύριοι της Τράπεζας Αττικής, δεν πήρανε χαμπάρι πως στον εν λόγω δήμο, τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον πρόεδρο της εν λόγω κοινωφελούς επιχείρησης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για απάτη και πλαστογραφία;

Ιδού τι καταγράφει το ρεπορτάζ:

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης – Συκεών, όπου, κατόπιν ελέγχων φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους αριθμούς των παιδιών που δηλώθηκε ότι φιλοξενούνταν στους συγκεκριμένους σταθμούς και με βάση τους οποίους επιδοτούνταν η λειτουργία τους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Κατόπιν καταγγελίας, ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Η πρώτη τιτλοφορείται «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση», και η δεύτερη «Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων λειτουργούν διάφορες δομές του δήμου, όπως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
Η έρευνα φέρεται να ανέδειξε κραυγαλέες αναντιστοιχίες μεταξύ των δηλωμένων παιδιών και αυτών που πραγματικά φιλοξενούνταν στους σταθμούς. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για τα έτη 2011, 2012, 2013 ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε ποινική δίωξη για απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Σε πόσους άλλους Δήμους γίνονται τέτοια πράγματα άραγε;

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τράπεζα Αττικής χρηματοδοτούσε Δήμο όπου ο Δήμαρχος κατηγορείται για απάτη σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας"

Αίτημα και από την Ημαθία για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Τόσο έντονο καιρικό φαινόμενο δεν σημειώθηκε ξανά στην περιοχή. Πέρυσι καταιγίδα είχε χτυπήσει τα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ και στέγες σπιτιών» σημείωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας.

Αίτημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για την κήρυξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συντάσσει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, καθώς όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων σε όλο τον νομό. Ο ίδιος ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή καταιγίδα έπληξε κυρίως το πεδινό τμήμα της Ημαθίας, μεταξύ των δήμων Νάουσας, Αλεξάνδρειας και Βέροιας, ενώ έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, στέγες, καταστήματα, εξοχικές κατοικίες και πρατήρια καυσίμων.

«Ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι γεμάτο από λεύκες που φυτεύτηκαν πριν από εξήντα χρόνια και είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Υπάρχουν επίσης πεύκα και πλατάνια. Οι δασολόγοι μάς αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητα δέντρα που μπορεί να πέσουν ακόμη και με χαμηλής έντασης ανέμους. Ήδη οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι μεγάλες, σε εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ άμεσα θα βγουν συνεργεία για την κοπή των πιο επικίνδυνων δέντρων» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι αυτή η επικινδυνότητα των δέντρων είναι ο λόγος για τον οποίο ζητείται η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε, μάλιστα, περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. «Από τον αέρα έπεσε κολώνα της ΔΕΗ μέσα στην Αλεξάνδρεια, ενώ δέντρα έπεσαν πάνω στα καλώδια και υπήρχαν εκτεθειμένα τα γυμνά καλώδια με ρεύμα στον δρόμο Αλεξάνδρειας- Κατερίνης, στην έξοδο της πόλης, εντός της κατοικημένης περιοχής. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα υπηρεσιακοί παράγοντες, πυροσβεστική και αστυνομία για να αποκλείσουμε το σημείο και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση των περαστικών, μέχρι να έρθει συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και να κλείσει το ρεύμα» πρόσθεσε.

«Τόσο έντονο καιρικό φαινόμενο δεν σημειώθηκε ξανά στην περιοχή. Πέρυσι καταιγίδα είχε χτυπήσει τα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ και στέγες σπιτιών» σημείωσε.

Στο μεταξύ, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στην αγροτική παραγωγή από τη χαλαζόπτωση, την ανεμοθύελλα και την έντονη βροχόπτωση που έπληξαν δενδρώδεις καλλιέργειες στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας. Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν καλούνται να καταθέσουν δηλώσεις στο γραφείο 3 του Δήμου Βέροιας μέχρι τις 25 Ιουλίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα και από την Ημαθία για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές και μείωσε την ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Τον περασμένο Μάιο, ο Άρειος Πάγος, μετά από προσφυγή του κατηγορούμενου, με απόφασή του είχε κρίνει ότι πρέπει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό, κι επέστρεψε την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο που του άνοιξε το δρόμο για την αποφυλάκιση.

Η νομικά πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου, για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Μάλιστα αν αυτό το ελαφρυντικό, που χρειάστηκε να προσφύγει στον Άρειο Πάγο για να του χορηγηθεί, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Εκτός από την ποινή των 18 χρόνων για την κατοχή και την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, ο Νίκος Ρωμανός είχε καταδικαστεί και σε 11 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ένοπλης ληστείας το 2013 στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μάλιστα, τότε οι πράξεις δεν είχαν συνδεθεί τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση).

Στην προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του, είχε αναφέρει πως κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου και στη συνέχεια κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός"

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ωνασείου Δημήτρης Νιάκας

Tην παραίτησή του στον νέο υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια υπέβαλε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Δημήτρης Νιάκας.

Ακολουθώντας την προτροπή της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, η οποία με επιστολή της ζήτησε από όσους τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης με πολιτική απόφαση την προηγούμενη τετραετία, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωνασείου υπέβαλε με επιστολή χθες την παραίτηση από τη θέση του.

Στην επιστολή του ο κ. Νιάκας αναφέρει επίσης πως «το Ωνάσειο διαθέτει σήμερα καθαρή οικονομική θέση 35 εκατ. ευρώ. Αντίθετα όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του, πριν από περίπου 4 χρόνια, είχε συσσωρευμένα χρέη 115 εκατ. ευρώ».

Τέλος, ο κ. Νιάκας εύχεται στον κ. Κικίλια «καλή επιτυχία το έργο που αναλάβατε» και τον ενημερώνει πως θα παραμείνει στη θέση του έως το διορισμό του αντικαταστάτη του.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ωνασείου Δημήτρης Νιάκας"

Καταδίκη της Ελλάδας για τον μειωμένο ειδικό φόρο σε τσίπουρο και τσικουδιά

Στην απόφαση ότι ο μειωμένος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί, αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης, κατέληξε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας.

«Η ελληνική νομοθεσία που προβλέπει την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, που παράγουν οι επιχειρήσεις απόσταξης και σημαντικά μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί, αντιβαίνει προς το δίκαιο της Ένωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο υπενθυμίζει: «Όσον αφορά την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά 50% σε σχέση με τον ισχύοντα κανονικό εθνικό συντελεστή, τα κράτη-μέλη οφείλουν καταρχήν να καθορίζουν τον ίδιο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για όλα τα προϊόντα, που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη».

Το ΔΕΕ επισημαίνει επίσης, ότι «μολονότι η οδηγία για την εναρμόνιση περιέχει διάταξη εισάγουσα παρέκκλιση για την Ελλάδα, η διάταξη αυτή αφορά σαφώς μόνο το "αλκοολούχο ποτό με άνισο (σ.σ. γλυκάνισο)" με την ονομασία "ούζο"». «Η εν λόγω σαφής και ακριβής κατά παρέκκλιση διάταξη πρέπει, ως εκ της φύσεώς της, να ερμηνεύεται στενά», αναφέρει το ΔΕΕ, εξηγώντας ότι «πράγματι, ο νομοθέτης της Ένωσης δεν είχε την πρόθεση να επιτρέψει στα κράτη-μέλη να θεσπίζουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, καθεστώτα παρέκκλισης».

«Δεδομένου ότι το τσίπουρο και η τσικουδιά δεν αποτελούν, κατά το παρόν στάδιο της ενωσιακής νομοθεσίας, προϊόντα υπαγόμενα στο καθεστώς παρέκκλισης που προβλέπεται στην ίδια αυτή διάταξη, το Δικαστήριο εκτιμά, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται στον ίδιο συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης με όλα τα προϊόντα αιθυλικής αλκοόλης, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας για την εναρμόνιση», απεφάνθη το ΔΕΕ.

«Στην περίπτωση του τσίπουρου και της τσικουδιάς που παράγονται από τους μικρούς, διήμερους αποσταγματοποιούς, οι εφαρμοστέες οδηγίες επιτρέπουν επίσης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μείωση (κατά 50%) σε σχέση με τον κανονικό εθνικό συντελεστή», διευκρινίζει. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «η φορολόγηση ύψους 59 λεπτών του ευρώ ανά χιλιόγραμμο που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, είναι σημαντικά χαμηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο».

Το Δικαστήριο κρίνει, ότι «το ενδεχόμενο εφαρμογής μειωμένων συντελεστών δεν πρέπει να οδηγεί σε στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός της εσωτερικής αγοράς, δεδομένου ότι ο νομοθέτης της Ένωσης δεν είχε την πρόθεση να επιτρέψει στα κράτη-μέλη να θεσπίζουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, καθεστώτα παρέκκλισης». «Όταν ένα ζήτημα ρυθμίζεται με εναρμονισμένο τρόπο σε επίπεδο Ένωσης, κάθε εθνικό μέτρο σχετικό με το ζήτημα αυτό πρέπει να αξιολογείται υπό το πρίσμα των διατάξεων του εν λόγω μέτρου εναρμόνισης», αναφέρει, εξηγώντας ότι «μολονότι επιτρέπεται στα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν μειωμένους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης ή απαλλαγές για ορισμένα προϊόντα περιφερειακού ή παραδοσιακού χαρακτήρα, τούτο δεν σημαίνει εντούτοις, ότι μια εθνική παράδοση μπορεί αφ εαυτής να απαλλάξει τα εν λόγω κράτη-μέλη από τις υποχρεώσεις που υπέχουν από το δίκαιο της Ένωσης».

Το Δικαστήριο καταλήγει, ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις, που υπέχει από την οδηγία 92/83, καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία, η οποία προβλέπει την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά 50% σε σχέση με τον κανονικό εθνικό συντελεστή στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγονται από τις επιχειρήσεις απόσταξης. Επιπλέον, η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την ίδια οδηγία, σε συνδυασμό με την οδηγία 92/84, καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία, η οποία προβλέπει την εφαρμογή σημαντικά μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγονται από τους μικρούς αποσταγματοποιούς.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Ελλάδας για τον μειωμένο ειδικό φόρο σε τσίπουρο και τσικουδιά"

Τζιτζικώστας: Δυστυχώς θρηνούμε θύματα - Άμεση κινητοποίηση για την αποκατάσταση των ζημιών

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική εξέφρασε, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δυστυχώς θρηνούμε θύματα και η σκέψη μας είναι στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές» τόνισε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, που είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Χαλκιδική και ανέφερε πως επισήμανε και στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται συνεργασία, ώστε από μηδενική βάση να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας.

«Η Περιφέρεια, η Αυτοδιοίκηση, η Πολιτική Προστασία, οι Αρχές και η Πολιτεία κινητοποιήθηκαν άμεσα και είναι διαρκώς σε συνεργασία και συνεννόηση, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα» είπε. Σχετικά με το μέγεθος και την ένταση της κακοκαιρίας τόνισε: «η κακοκαιρία ήταν πραγματικά πρωτοφανής. Περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα και είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως με ανακοινώσεις της Περιφέρειας. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή πριν καν αρχίσει το φαινόμενο και η επέμβασή του ήταν άμεση». Δίνοντας την εικόνα της σφοδρότητας του φαινομένου, σχολίασε ότι σε Σιθωνία και Κασσάνδρα έπεσαν πάνω από 5.000 κεραυνοί, οι άνεμοι έπνεαν με ένταση άνω των 11 Μποφόρ και η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Τα προβλήματα, άλλωστε, που δημιουργήθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα πλημμυρικών φαινομένων, αλλά προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, τον ανεμοστρόβιλο και την απίστευτη ένταση του φαινομένου.

Προς ολική αποκατάσταση οι ζημιές στο οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σαράντα μηχανήματα έργου και περισσότερα από 100 άτομα προσωπικό της Περιφέρειας συνεχίζουν από χτες να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και των δήμων, ώστε να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα στη Χαλκιδική.

Σχεδόν στο σύνολο του οδικού δικτύου αποκαταστάθηκαν οι ζημιές και τις επόμενες ώρες θα αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και στην περιοχή της Ποτίδαιας, όπου έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δικτύων, ενώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης των πολιτών (λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φρόντισε να γίνει διανομή νερού από ιδιώτες στους Δήμους όπου υπάρχει πρόβλημα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε άμεσα το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και κήρυξε το νομό Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με εντολή του περιφερειάρχη, 15 συνεργεία μηχανικών της Περιφέρειας από το πρωί καταγράφουν τις ζημιές ειδικά στη Χαλκιδική, προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να γίνει η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων.

Ο κ. Τζιτζικώστας, εξάλλου, συμμετείχε σε συσκέψεις με τους φορείς της Χαλκιδικής και όλα τα κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στην περιοχή (υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς) και ενημέρωσε προσωπικά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Δυστυχώς θρηνούμε θύματα - Άμεση κινητοποίηση για την αποκατάσταση των ζημιών"

Βρούτσης: Ξεκινούν έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τους Επιθεωρητές Εργασίας

Συνάντηση με τους Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) είχε ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης επανέλαβε στη συνάντηση τους κύριους στόχους και προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που καθορίστηκαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά την εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η αποτροπή κάθε μορφής αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα σε συνέχεια των αυστηρών κυρώσεων που ο ίδιος έχω θεσπίσει ήδη από το 2013», σχολίασε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι σε εσάς, τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ, στους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και τους Επιθεωρητές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και το υποστηρικτικό προσωπικό και θέλω να σας πω ότι σας εμπιστεύομαι. Όλους. Γιατί γνωρίζω ότι, πέραν από τις εξαιρετικές ικανότητες, την εμπειρία και τον επαγγελματικό δυναμισμό, διαθέτετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των υγιών και συνεπών εργοδοτών που βλάπτονται από τις καταχρηστικές πρακτικές κάποιων παραβατικών επιχειρήσεων. Θα είμαι δίπλα σας. Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας ισχυρή πολιτική βούληση, δρομολογούμε την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ».

Ακόμη ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι οι νόμιμοι εργοδότες που συμμορφώνονται με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε. «Θα τους στηρίξουμε έμπρακτα ακόμη περισσότερο και με ειδικά κίνητρα. Αλλά όσοι παρανομούν σε βάρος των εργαζομένων, θα μας βρουν μπροστά τους. Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας πίσω την όποια χαλάρωση της τελευταίας προεκλογικής περιόδου».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Ξεκινούν έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τους Επιθεωρητές Εργασίας"

Υπ. Ενέργειας: Ηλεκτρογεννήτριες στη Χαλκιδική από σήμερα το βράδυ

Καθ’ οδόν για τη Χαλκιδική βρίσκονται ηλεκτρογεννήτριες ισχύος 15 MW, οι οποίες αναμένεται να εγκατασταθούν το βράδυ και να τεθούν σε λειτουργία, ενώ άλλες ισχύος 15 MW, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα εγκατασταθούν αύριο, Παρασκευή, το πρωί.

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συντονίζει την προσπάθεια για ηλεκτροδότηση της Χαλκιδικής με όποια μέσα είναι διαθέσιμα, έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στο δίκτυο υψηλής τάσης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων, με ηλεκτροπαραγωγική ισχύ 30 μεγαβάτ μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των βασικών υποδομών, νοσοκομείων, αντλιοστασίων κ.λπ. ενώ με εκ περιτροπής περικοπές, εφόσον χρειαστεί, θα παρέχεται ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το πρωί ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατόν και σε συνθήκες ασφάλειας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Ενέργειας: Ηλεκτρογεννήτριες στη Χαλκιδική από σήμερα το βράδυ"

Χαλκιδική: Τα μαζεύουν και φεύγουν οι τουρίστες

Άρον άρον φεύγουν οι τουρίστες από τη Χαλκιδική, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες βράδυ την περιοχή, η οποία κόστισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και βύθισε στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών.

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Ποτίδαια, στη Νικήτη καθώς και στο φανάρι της Γερακινής.

Μάλιστα, στην Ποτίδαια και τη Γερακινή βρίσκονται επί τόπου τροχονόμοι οι οποίοι ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Τα μαζεύουν και φεύγουν οι τουρίστες"

Πολάκης και Ξανθός καλούν με επιστολή σε παραίτηση όσους διόρισαν

Με την αλλαγή της πολιτικής εξουσίας είθισται όσοι έχουν διοριστεί από την απερχόμενη πολιτική εξουσία να παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται μετά από άτυπη εντολή των πολιτικών που μετά από μια εκλογική διαδικασία βρίσκονται από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση.

Ο Ανδρέας Ξανθός και ο Παύλος Πολάκης, όμως, αποφάσισαν να στείλουν επιστολή με αποδέκτες όλους όσοι διορίστηκαν με δική τους απόφαση όσο διάστημα το δίδυμο από την Κρήτη ήταν στο υπουργείο Υγείας.

Στην κατηγορία των προς παραίτηση ανήκουν, σύμφωνα με την επιστολή που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας, Διοικητές-Υποδιοικητές των ΥΠΕ, Πρόεδροι και μέλη ΔΣ εποπτευόμενων φορέων ή Οργανισμών, μέλη ΔΣ νοσοκομείων κλπ.

Αντίθετα σύμφωνα με τους κ.κ. Πολάκη και Ξανθό δεν θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι επελέγησαν από διαδικασία ανοιχτής προκήρυξης ή συγκριτικής αξιολόγησης «όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , οι Διοικητές-Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ΗΤΑ κλπ.».

Η επιστολή των 156 λέξεων καταλήγει με την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ευχαριστεί τους «συντρόφους, συναδέλφους και φίλους» για «την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, μια συνεργασία που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποδοτική για την επιβίωση , σταθεροποίηση και αναδιοργάνωση της δημόσιας περίθαλψης».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης και Ξανθός καλούν με επιστολή σε παραίτηση όσους διόρισαν"

Χαλκιδική: Επτά οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας – 120 στα νοσοκομεία!

Άλλος ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 13:35, από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού 6,9 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα δεν είναι ακόμα γνωστό αν η συγκεκριμένη σορός ανήκει στον 62χρονο ψαρά που αγνοείται από χθες το απόγευμα, όταν βγήκε με τη βάρκα του για ψάρεμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Καλλικράτειας, Κωνσταντίνος Μπομπότας, πρόκειται για έμπειρο, επαγγελματία ψαρά.

«Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα το πτώμα που βρέθηκε, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ακόμα. Αυτός που αγνοείται είναι ψαράς από τη Νέα Καλλικράτεια. Έφυγε χθες στις 7.00 το απόγευμα για να πάει για ψάρεμα. Κάθε μέρα ρίχνει δίχτυα, είναι επαγγελματίας ψαράς, ζει από αυτό το επάγγελμα, είναι από παραδοσιακή οικογένεια ψαράδων και έχει εμπειρία, αλλά αυτό το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές. Είχαμε και άλλες φορές μπουρίνια στην περιοχή, αλλά ποτέ σαν το χθεσινό. Οι έρευνες έχουν αρχίσει από το πρωί και συνεχίζονται, με ελικόπτερα και άλλα μέσα.

Ήταν μεγάλη θεομηνία, πάρα πολλές οι ζημιές, όλα τα συνεργεία παλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών».

120 άνθρωποι στα νοσοκομεία!

Την ίδια ώρα, με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή και με δικά τους μέσα, 120 πολίτες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, «Παπανικολάου», «Γεννηματάς» και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί ότι έξι άτομα είναι νεκρά (καθώς ο 7ος βρέθηκε πριν από λίγο), εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με ελαφρά τραύματα.

Από χθες έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τον συντονισμό όλων τον ενεργειών έχει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Όλα έγιναν ξαφνικά, κάποια στιγμή ξεκίνησαν όλοι να τρέχουν, στην αρχή κάποιοι πίστευαν ότι είναι αστείο» υπογραμμίζει, μιλώντας για το χθεσινό ξέσπασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, επισκέπτρια από το Κισινάου της Μολδαβίας, που χθες το βράδυ έζησε εφιαλτικές στιγμές στη Νέα Ποτίδαια, όπως και όλοι οι τουρίστες και οι κάτοικοι των περιοχών της Χαλκιδικής, τις οποίες έπληξε με σφοδρότητα η θεομηνία.

Εκτός της αγωνίας για την ίδια της τη ζωή, ήταν μία από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο όπου καταπλακώθηκαν από δέντρο ένας άνδρας από τη Ρωσία και ο γιος του, ηλικίας μόλις δύο ετών.

«Πρόκειται για πραγματική καταστροφή» επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για αυτό το θλιβερό γεγονός. Συγκλονισμένη από το μέγεθος της κακοκαιρίας και όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ, η τουρίστρια τονίζει ότι όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία όλοι έτρεξαν να σωθούν.

«Όταν φτάσαμε στο δωμάτιο, όλα ήταν σκοτεινά, δεν είχε ρεύμα. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε όλα τα δέντρα πεσμένα», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Λίγο αργότερα, όταν σταμάτησε η βροχή, κάποιος άρχισε να φωνάζει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα δέντρα, όλοι στρέψαμε το βλέμμα μας προς τα εκεί για να δούμε τι συμβαίνει και να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιον.

Ψάχναμε για περίπου δύο ώρες και ο άνδρας που τους εντόπισε (τον άντρα και το νήπιο), άρχισε να φωνάζει ότι «είναι εδώ» και άμεσα ήρθε ασθενοφόρο, αστυνομία, όλοι» τονίζει.

Προσθέτει ότι, στον αρχικό σχεδιασμό της οικογένειάς της, ήταν να περάσουν διακοπές λίγων ημερών στη Χαλκιδική, όμως έπειτα από αυτή τη θεομηνία θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Δεν υπάρχουν ατυχήματα στα κάμπινγκ»

Για φαινόμενα «πρωτοφανή για τη Χαλκιδική» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Αντώνης Δεληδημητρίου, πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ.

«Χθες το απόγευμα άρχισε να φυσάει ένα αεράκι από τις 9.30-10 το βράδυ και στη συνέχεια έπιασε μια πρωτοφανής βροχή, δυστυχώς ήταν ένα φαινόμενο που δεν ξέραμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δεληδημητρίου.

«Δεν έχουμε αναφορά για ατυχήματα μέσα στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής. Έχουν πέσει δέντρα, είχαμε προβλήματα σε σκηνές με τα νερά, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο» σημείωσε ο κ.Δεληδημητρίου και πρόσθεσει: «το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν υπάρχει ρεύμα και τηλέφωνο. Ευτυχώς σε όλα τα μεγάλα κάμπινγκ υπάρχουν γεννήτριες και τουλάχιστον τα τρόφιμα θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση».

Εξέφρασε τη λύπη του για το θανατηφόρο περιστατικό με τους δύο Τσέχους τουρίστες λόγω ανατροπής του τροχόσπιτού τους: «Το τροχόσπιτο που γύρισε ανάποδα -και δυστυχώς είχαμε θύματα- ήταν σε ελεύθερο κάμπινγκ σε έναν ακάλυπτο χώρο», ανέφερε. Στατιστικά, τόνισε ο κ.Δεληδημητρίου, αυτή την περίοδο υπάρχει στα κάμπιγκ της περιοχής πληρότητα που φτάνει το 40%-50%, με την πλειονότητα των επισκεπτών, τους επτά στους δέκα, να είναι πολίτες άλλων χωρών, που παραθερίζουν στην Ελλάδα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Επτά οι νεκροί της φονικής κακοκαιρίας – 120 στα νοσοκομεία!"

Κτηματολόγιο: Παράταση έως τα τέλη Αυγούστου για τέσσερις νομούς

Περιθώριο έως τα τέλη Αυγούστου έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Μεσσηνίας προκειμένου να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα, το χρονικό περιθώριο για την Αχαΐα είναι έως τις 23 Αυγούστου (το τρίμηνο λήγει στις 21 Ιουλίου), για τη Βοιωτία και τη Φωκίδα είναι έως τις 28 Αυγούστου (το τρίμηνο λήγει αύριο 12 Ιουλίου), ενώ για τη Μεσσηνία το περιθώριο είναι έως τις 26 Αυγούστου (το τρίμηνο έληξε χθες).

Σημειώνεται ότι η παράταση που δόθηκε από το Κτηματολόγιο είναι μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος (3 + 3 μήνες). Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν δόθηκε όλο το τρίμηνο με το σκεπτικό ότι οι ιδιοκτήτες δεν πρέπει να επαναπαυτούν και να τρέχουν την τελευταία στιγμή. Με τη λήξη των προαναφερόμενων χρονικών περιθωρίων αναμένεται να δοθεί και η υπόλοιπη παράταση. Διευκρινίζεται πως αυτή η παράταση που δόθηκε από το Κτηματολόγιο δεν έχει καμία σχέση με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος που δίνει στον αρμόδιο υπουργό τη δυνατότητα, όπου κρίνεται σκόπιμο, να δίνει έως έξι μήνες παράταση (πέρα από το προβλεπόμενο χρονικό όριο).

Όσοι από τους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερόμενες περιοχές θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr).

Από το Κτηματολόγιο προτρέπουν τους ιδιοκτήτες να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά, όπως λένε, θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται πως με υπουργική απόφαση έχει δοθεί παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε 14 Περιφερειακές Ενότητες σε όλη την Ελλάδα (Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Εύβοια, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Λακωνία και μισό Ηράκλειο).

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Παράταση έως τα τέλη Αυγούστου για τέσσερις νομούς"

Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ - Θρήνος στη Λάρυμνα

Ακόμη ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σε συνδυασμό με την βελτίωση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, ένα ακόμη άτομο χάνει τη ζωή του πάνω στη εργασία.

Πρόκειται για 36χρονο εργαζόμενο, που ζούσε στη Λάρυμνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες, για την ώρα, συνθήκες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για θανατηφόρο χτύπημα στο κεφάλι από γερανό.

Με το άκουσμα της τραγικής είδησης, η Λάρυμνα από όπου ήταν το παληκάρι, βυθίστηκε στο πένθος. Εξαιρετικό παιδί, εργατικό, που το αγαπούσαν όλοι για αυτό και ο πόνος τους είναι μεγάλος. Για πολλά χρόναι υπηρέτησε την ομάδα της Προοδευτικής Λάρυμνας και την περασμένη σεζόν σταμάτησε για να προσφέρει από το μετερίζι της διοίκησης.

Στη ΛΑΡΚΟ εργαζόταν ως ηλεκτρονικός. Μάλιστα στο μοιραίο σημείο είχε βρεθεί για τη ρύθμιση του βάρους αξιοπιστίας του μηχανήματος.

Από το LamiaReport εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ - Θρήνος στη Λάρυμνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news