facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Πληροφορίες για νεκρούς από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Σοκάρει η πληροφορία που μετέδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook πριν από λίγα λεπτά ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος κάνει λόγο για έναν ηλικιωμένο νεκρό στην Ημαθία και νεκρούς (!) στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία που πλήττει τις δυο περιοχές αυτή την ώρα.

«Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ένα νεκρό ηλικιωμένο στην Ημαθία και νεκρούς στην Σωζόπολη Χαλκιδικής από τη σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την κεντρική Μακεδονία πριν από λίγη ώρα!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.



Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από κάποιο κρατικό φορέα για το αν ισχύουν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Την ύπαρξη νεκρού στην Ημαθία, επιβεβαιώνει, και το τοπικό site pliroforiodotis.gr το οποίο τονίζει πως πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που βρισκόταν στο δρόμο και δεν πρόλαβε να προφυλαχθεί.

Επιπλέον, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με παρέμβασή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «η επόμενη μέρα», ο αστυνομικός συντάκτης της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργος Γεραφέντης, έκανε λόγο για μια νεκρή 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία στη Χαλκιδική όταν καταπλακώθηκε από στέγη ταβέρνας που ξηλώθηκε από τον αέρα αλλά και τουλάχιστον τρεις ακόμα τραυματίες.

Τέλος, σε επικοινωνία του newsbeast.gr με το δήμο Νέα Προποντίδας στη Χαλκιδική, προέκυψε πως οι τοπικές αρχές έχουν ενημερωθεί για την άσχημη εξέλιξη που είχε η κακοκαιρία στην περιοχή αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εφικτό να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για νεκρούς.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πληροφορίες για νεκρούς από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα"

Πυροσβεστική: Σήμερα είχαμε περισσότερες από 50 πυρκαγιές

Στο «κόκκινο» βρέθηκε σήμερα Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς κλήθηκε για την κατάσβεση περισσότερων από 100 πυρκαγιών σε όλη την Επικράτεια.

Σύμφωνα με tweet που έγινε πριν από λίγο από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, η Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 73 αστικές και 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ παρείχε βοήθεια σε άλλες 95 περιπτώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Σήμερα είχαμε περισσότερες από 50 πυρκαγιές"

Tσαβούσογλου για Μητσοτάκη: Toν γνωρίζω καλά, παίζαμε μπάλα μαζί

Για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι «τον γνωρίζω πολύ καλά και προσωπικά από τότε που ήταν ακόμη βουλευτής.

«Παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί. Και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και ο πρόεδρός μας ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον συνεχάρη μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα κάνει καλές δουλειές για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Χολούσι Ακάρ και τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως «και ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας είναι καλός μου φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης».

«Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Tσαβούσογλου για Μητσοτάκη: Toν γνωρίζω καλά, παίζαμε μπάλα μαζί"

Έως τις 10 Αυγούστου η ψήφιση του φορολογικού ν/σ- Ποιες μειώσεις προβλέπει

Έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει ψηφισθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε μία διετία και η καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ είναι μεταξύ των μέτρων που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι το δεύτερο που θα κατατεθεί στη Βουλή από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή του στη Βουλή αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.

Οι άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών είναι οι εξής:

– Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας. Το 2020 θα μειωθεί στο 24% και το 2021 στο 20%.

– Μείωση του φόρου μερισμάτων των μετόχων από 10% σε 5%, το 2020.

– Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2ετίας

– Έκπτωση φόρου ίση με το 40%-50% της δαπάνης για ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων

– Αναστολή του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων (φόρος υπεραξίας), για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.

– Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

– Μελέτη μετεγκατάστασης και αξιοποίηση κτιριακών υποδομών σύμφωνα με τη νέα δομή της κυβέρνησης.

– Καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ χωρίς μείωση του αφορολόγητου και δημιουργία νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή. Σταδιακή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως τις 10 Αυγούστου η ψήφιση του φορολογικού ν/σ- Ποιες μειώσεις προβλέπει"

‘Εκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με καταιγίδες και χαλάζι

Σε συνέχεια του εκτάκτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε την Τρίτη (09-07-2019) με α.α. 8/2019, διευκρινίζεται ότι τα σποραδικά φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (10-07-2019) θα ενταθούν και οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ριπαίους θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα πιο έντονα φαινόμενα την Τετάρτη (10-07-2019) θα εκδηλωθούν από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10-07-2019) μέχρι και την Πέμπτη στις 3 το πρωί και θα επηρεαστούν περισσότερο οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι υπόλοιπες βόρειες περιοχές.

Πρέπει να τονιστεί ότι έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης (11-07-2019), από 03 έως 06 πμ, το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά.

Τέλος σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ ανέφεε ότι «σας πληροφορούμε ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθουμε με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Φυσικά γνωρίζετε ότι για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού μπορείτε να ανατρέξετε στην πρόγνωση του καιρού των πολλών ημερών της ΕΜΥ, ενώ από την ιστοσελίδα μας (www.emy.gr) μπορείτε να δείτε τα προγνωστικά προϊόντα, όπως αυτά παράγονται από τα ατμοσφαιρικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά.

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "‘Εκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με καταιγίδες και χαλάζι"

Άμεση κατάρτιση ν/σ για το «ξεμπλοκάρισμα» του Ελληνικού

Την άμεση κατάρτιση νομοσχεδίου προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη της υλοποίησης της επένδυσης των 8 δισ. ευρώ στην περιοχή του Ελληνικού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από σύσκεψη που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο ίδιος ανέλαβε από τον πρωθυπουργό τον γενικό συντονισμό για το έργο στο Ελληνικό σε πολιτικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα ο αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Γιάννης Τσακίρης, για την έρευνα και την Τεχνολογία, Χρήστος Δήμας, τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης.

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει πως προτεραιότητα αποτελεί το να ξεκολλήσουν όλες οι μεγάλες επενδύσεις. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία ημέρα χαμένη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις πρώτες νομοθετικές της πρωτοβουλίες.

«Προτεραιότητά μας είναι να δούμε -από τα νομοσχέδια που έχει έτοιμα η προηγούμενη κυβέρνηση- ποια από αυτά μας ενδιαφέρουν να φέρουμε στη Βουλή για να συνεχίσουμε, αν χρειάζονται» είπε.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεση κατάρτιση ν/σ για το «ξεμπλοκάρισμα» του Ελληνικού"

Παραιτήθηκε ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΔΕΗ καθώς επισπεύδονται όλες οι διαδικασίες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Μανόλη Παναγιωτάκη.

Η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και του κ. Παναγιωτάκη είχε οριστεί για την Τετάρτη το απόγευμα με κύριο στόχο να ενημερωθεί η κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Χθες μάλιστα κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, ο υπουργός φάνηκε να προσφέρει χείρα στήριξης στον κ. Παναγιωτάκη, αναφέροντας ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων της.

Η χθεσινή ωστόσο σύσκεψη στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό με κύριο μενού την ΔΕΗ χωρίς την διοίκηση της τελευταίας αλλά και οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση αναζητά τους αντικαταστάτες του κ. Παναγιωτάκη έδειξαν το βαθύ ρήγμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Χθες μάλιστα σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας, σχετικά με την ονοματολογία που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες για τους πιθανούς αντικαταστάτες, φάνηκε φανερά ενοχλημένος, υποστηρίζοντας ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν πρέπει να είναι κομματικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα ο κ. Παναγιωτάκης δήλωνε πρόθυμος να παραμείνει στο τιμόνι της ΔΕΗ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί μόνο εάν η κυβέρνηση εφάρμοζε μια πολιτική κόντρα στην δική του στρατηγική για την επιχείρηση όπως για παράδειγμα η πώληση περιουσιακών στοιχείων πέραν των λιγνιτικών εργοστασίων και υδροηλεκτρικών αλλά και δικτύων διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).

Από το γραφείο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ έθεσε στη διάθεση του υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα.

Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

Επιστολή Παναγιωτάκη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ

«Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου κανονικά για την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων της ΔΕΗ με στόχο η διαδοχή μου να γίνει με πλήρη διασφάλιση της συνέχειας και της εύρυθμης λειτουργίας της επιχείρησης» επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Νωρίτερα σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Παναγιωτάκης υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου, όπως και ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση ενημέρωσε αναλυτικά τον υπουργό για τα επείγοντα προβλήματα της επιχείρησης, ανέλυσε την κατάστασή της και παρέθεσε τις προτάσεις του για τη στρατηγική ανάπτυξης της.

Ο κύριος Παναγιωτάκης καλεί τέλος τους εργαζόμενους να συνεχίσουν απερίσπαστοι με αμείωτο ζήλο την εκπλήρωση των καθηκόντων τους για τη ΔΕΗ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Παναγιωτάκης από τη ΔΕΗ"

Οινόφυτα: Οκτώ τραυματίες από πτώση δέντρου στο hot spot

Τον τραυματισμό επτά ανθρώπων προκάλεσε πτώση δένδρου πάνω σε σκηνή στο hot spot στα Οινόφυτα.

Οι τραυματίες από την πτώση του δένδρου στη σκηνή του hot spot στα Οινόφυτα φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και οχήματα της ΕΛΑΣ ώστε να συνδράμουν τους πυροσβέστες να κόψουν το δένδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ανάμεσα στους τραυματίες είναι δυο παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παίδων. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικό και άλλοι τρεις στον Ευαγγελισμό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οινόφυτα: Οκτώ τραυματίες από πτώση δέντρου στο hot spot"

ΚΙΝΑΛ: Παραίτηση Μαλέλη - Δεν συμφωνώ με τις επιλογές Γεννηματά

Σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ασκεί ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μαλέλης μιλά για πράξεις και παραλείψεις της ηγεσίας που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου και τονίζει ότι διαφωνεί με τις αλλαγές που δρομολογεί στην κομματική διάρθρωση. Αναλυτικά στη δήλωσή του σημειώνει:

Σήμερα συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά . Στη μεταξύ μας συνάντηση επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες . Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Η κ Γεννηματα οπως έχει κάθε δικαίωμα σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση, με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ .

Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους οτι θα συνεχίσω να παλεύω για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό Κινημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία ,τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κρατος.

Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μερες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρεπει να είναι είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις.

Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος
Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Παραίτηση Μαλέλη - Δεν συμφωνώ με τις επιλογές Γεννηματά"

Χρυσοχοϊδης: Τον Αύγουστο η ΕΛΑΣ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να βγει στους δρόμους

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργο Κουμουτσάκο και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την αντεγκληματική πολιτική Λεύτερη Οικονόμου,

Στην εν λόγω σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που άπτονται της Ασφάλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι βγει η Ελληνική Αστυνομία στους δρόμους και τις γειτονιές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δυο εβδομάδες, μετά τις 22 Ιουλίου, η ΕΛΑΣ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να βγει στους δρόμους. Βασικός στόχος είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η πάταξη των συμμοριών.

Όσον αφορά τα θέματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε πως επικρατεί κατάσταση χάους, όχι μόνο στις υποδομές αλλά και στο πρώην υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Άμεσος στόχος είναι να υπάρξει μια καταγραφή των δεδομένων που υπάρχουν και να γίνει αποσυμφόρηση των κέντρων- δομών φιλοξενίας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοϊδης: Τον Αύγουστο η ΕΛΑΣ θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και έτοιμη να βγει στους δρόμους"

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Κικίλια να παρέμβει για την υπολειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας

Δύο μήνες μετά τα πανηγυρικά, προεκλογικά εγκαίνιά του από τον Πρωθυπουργό το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας εμφανίζει σοβαρές «αρρυθμίες» που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καλώντας μάλιστα τον νέο υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες του νοσοκομείου και ιδίως η πρόσφατη που αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγου αλλά και την «εξαφάνιση» του διοικητή.

«Το νησί σφύζει από παραθεριστές και στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ούτε για επείγουσες διασωληνώσεις ή για έκτακτα περιστατικά. Για την ακρίβεια υπάρχει μόνο μία αναισθησιολόγος, η οποία λείπει με αναρρωτική άδεια» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, μέχρι και τις εκλογές η Διοίκηση του νοσοκομείου και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) εξασφάλιζαν αναισθησιολόγους με μετακινήσεις από νοσοκομεία των Ιωαννίνων για να καλύπτουν τον χειρουργικό τομέα. Ωστόσο, «μετά τις εκλογές εξαφανίστηκε ο Διοικητής. Και πλέον το νοσοκομείο δεν διαθέτει πια κανέναν αναισθησιολόγο. Συνεπώς δεν καλύπτεται ο χειρουργικός τομέας ώστε να μπορούν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις».

Εμπλοκή έχει προκύψει και για τους νεφροπαθείς που υπβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο, καθώς υπάρχει πλέον μόνο ένας νεφρολόγος. Υπήρχε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και δεύτερος νεφρολόγος αλλά ήταν επικουρικός του οποίου ολοκληρώθηκε η σύμβαση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τώρα είναι ανοικτή μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα αντί για τις πέντε ημέρες που εφημέρευε το προηγούμενο διάστημα. Επίσης, δεν εξυπηρετεί νέα περιστατικά. «Πώς πορεί μία γιατρός να εφημερεύει κάθε ημέρα;» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις που καταγγέλλονται και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο παλαιό Νοσοκομείο συστεγαζόταν η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Παιδιατρική Κλινική, οι οποίες λειτουργούσαν με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό. [Πλέον, στο νέονΝοσοκομείο λειτουργούν ξεχωριστά οι κλινικές και «γονάτισαν» οι νοσηλευτές» διαπιστώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον Κικίλια να παρέμβει για την υπολειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας"

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας – Η ανάρτησή του στο Facebook

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας, υπέβαλλε το πρωί την παραίτησή του στο νέο υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο παρατηθείς γενικός γραμματέας, Διονύσης Τεμπονέρας, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή του.

Σε ανάρτησή του στο «facebook» ο κ.Τεμπονέρας αναφέρει τα εξής: «Δεκαέξι μήνες από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέβαλα την παραίτηση μου, στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη. Την προηγούμενη περίοδο, σε συνεργασία με τους Υπουργούς και τους συναδέλφους μου Γενικούς Γραμματείς καταφέραμε – θέλω να πιστεύω – να δώσουμε το πολιτικό στίγμα της Αριστεράς, η οποία σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες, πέτυχε να είναι τίμια, καθαρή και διαχειριστικά επαρκής. Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες και παραλείψεις. Όποιος παράγει σοβαρό έργο άλλωστε, κάνει και λάθη. Από την άλλη πλευρά, επιτύχαμε εξαιρετικά σημαντικούς στόχους: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η προστασία της ναυτεργασίας (αυστηροποίηση πλαισίου για ανασφάλιστη εργασία και παραβιάσεις ωραρίων, συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων σε ελέγχους επί των πλοίων,υπογραφή Σ.Σ.Ε. με σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές για το 2018 κ το 2019 κλπ), η εισαγωγή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης (νέοι πόροι, πρόσληψη μονίμου προσωπικού, κτιριακές υποδομές και υλικοτεχνικός εξοπλισμός),η νέα λιμενική πολιτική, η αναβάθμιση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, η επέκταση του ακτοπλοϊκού δικτύου και πολλά άλλα, έβαλαν τις σταθερές βάσεις, ώστε η ανάπτυξη της Ναυτιλίας και των συναφών δραστηριοτήτων να αποκτήσει νέες προοπτικές.

Στο επίκεντρο για εμάς ήταν πάντοτε ο άνθρωπος, όλοι οι εργαζόμενοι που αποτελούν την καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Στα πλοία,στις ναυτικές ακαδημίες, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις αλλά και στο ίδιο το Υπουργείο. Θα είμαστε φυσικά παρόντες και την επόμενη μέρα, ώστε να διαφυλάξουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, αλλά και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. θέλω να ευχαριστήσω, αρχικά τον π. Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη του, όλα τα στελέχη του Υπουργείου, του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και τους εκπροσώπους όλων των φορέων για την εξαιρετική συνεργασία. Ειδικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του Γραφείου μου για την βοήθεια τους, αφού χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα καθίστατο εφικτό. Εύχομαι, τέλος, στο νέο Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π. καλή δουλειά».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Τεμπονέρας – Η ανάρτησή του στο Facebook"

Πόσο κάνουν οι θωρακισμένες BMW που δεν παρέλαβε ο Μητσοτάκης;

Ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει τις δύο θωρακισμένες κρατικές BMW 760 που είχαν αποκτηθεί επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ή 750.000 ευρώ έκαστη! Ο νέος Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr δεν παρέλαβε τις δύο θωρακισμένες λιμουζίνες όχι μόνο για να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, αλλά και εξαιτίας του υπέρογκου κόστος χρήσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων τα οποία μάλιστα είναι πολύ πιθανό να εκποιηθούν τους προσεχείς μήνες.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο BMW 760Li HS (High Security) αποκτήθηκαν το 2011 επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου έναντι 1,5 εκατ. ευρώ και θα χρησιμοποιούνταν από τους εκάστοτε υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Ο πρώτος «ένοικος» της μίας εκ των δύο θωρακισμένων λιμουζινών ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ στη συνέχεια το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Να τονίσουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν τα υψηλότερα επίπεδα θωράκισης παγκοσμίως και αντέχουν σε επιθέσεις με σφαίρες, χειροβομβίδες, βόμβες μέχρι και ρουκέτες! Επίσης υπήρχε και πρόβλεψη για αντιμετώπιση επιθέσεων με δηλητηριώδη αέρια!

Πρώην κυβερνητικό στέλεχος που είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο θωρακισμένα BMW της σειράς 7 ανέφερε ότι μόνο το τζάμι έχει πάχος όσο ένας χονδρός τόμος εγκυκλοπαίδειας!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι θα πωλούσε τις δύο θωρακισμένες λιμουζίνες για να μην επιβαρύνεται ο Προϋπολογισμός αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ! Να υπενθυμίσουμε πως η αλλαγή των τεσσάρων αλεξίσφαιρων ελαστικών είχε κοστίσει στο ελληνικό κράτος 11.000 ευρώ ενώ για την τοποθέτησή τους χρειάστηκαν επιπλέον 700 ευρώ!

Το service που πραγματοποιήθηκε στη μία εκ των δύο θωρακισμένων BMW το 2014 κόστισε πάνω από 20.500 ευρώ για ανταλλακτικά και εργασία και πραγματοποιήθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επίσης στο άλλο θωρακισμένο BMW το ετήσιο κόστος συντήρησης (ανταλλακτικά και εργασία) ξεπέρασε τις 25.000 ευρώ καθιστώντας ασύμφορη την καθημερινή κίνησή του.

Επιπλέον το κόστος χρήσης των πολυτελών θωρακισμένων αυτοκινήτων ανέρχεται σε πολλά ευρώ καθώς η κατανάλωση καυσίμου είναι εξαιρετικά υψηλή και κυμαίνεται σε πάνω από 17 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα εξαιτίας του αυξημένου βάρους των οχημάτων αλλά και του V12 κινητήρα χωρητικότητας 6 λίτρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή ο κινητήρας αποδίδει 535 ίππους στις 5.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 55 χλγρ. στις 1.500 σ.α.λ.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα παρά το αυξημένο βάρος, μπορούν να επιταχύνουν από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Πάντως οι τιμές διάθεσης παρόμοιων μοντέλων στη διεθνή αγορά ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ ενώ εξαιτίας της άριστης συντήρησης τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων μπορεί να πωληθούν σε ακόμη υψηλότερες τιμές μειώνοντας τις απώλειες για το ελληνικό κράτος.

Εφόσον η Κυβέρνηση αποφασίσει να πουλήσει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, υπολογίζεται οτι θα βάλει στα ταμεία του Κράτους περίπου 500.000€.

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο κάνουν οι θωρακισμένες BMW που δεν παρέλαβε ο Μητσοτάκης;"

Ο ΟΟΣΑ αντιδρά στην μετατροπή της ενεργητικής δωροδοκίας σε πλημμέλημα

Σοβαρές ανησυχίες για την μετατροπή του αδικήματος της ενεργητικής δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα στην Ελλάδα διατυπώνει η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για τη Δωροδοκία.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα σε παραβίαση της Συνθήκης του ΟΟΣΑ κατά της Δωροδοκίας.

Με την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο Οργανισμός αναφέρει ότι η αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλης έκτασης συνέπειες, που κυμαίνονται από το κλείσιμο ερευνών και διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη έως μία πιθανή παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις και μικρότερες περιόδους παραγραφής. Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι οι κώδικες ισχύουν από την 1η Ιουλίου

Η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία θα διεξάγει έναν συμπληρωματικό έλεγχο της Ελλάδας «για την 3η φάση» με επιτόπια επίσκεψη φέτος το Φθινόπωρο και τη δημοσίευση έκθεσης αξιολόγησης τον Δεκέμβριο. Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί από κοινού με την Ομάδα Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς (GRECO), η οποία αποφάσισε, επίσης, να διεξάγει μία επείγουσα αξιολόγηση των αλλαγών που έκανε η Ελλάδα στον Ποινικό Κώδικά της.


«Ανάλογα με τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης, η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ μπορεί να αποφασίσει ότι απαιτούνται περαιτέρω κατάλληλα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η πιθανότητα μίας αποστολής υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα. Η Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ συμφώνησε, επίσης, να στείλει επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό. Η επιστολή θα παραθέτει τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πιθανή επίπτωση των αναθεωρημένων ποινικών μέτρων κατά τη διαφθοράς», σημειώνει ο Οργανισμός. Όπως προσθέτει, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε να αναλάβει μία συμπληρωματική εξέταση της Ελλάδας. «Το 2012, η Ελλάδα απέτυχε να ερευνήσει γρήγορα μία σημαντική υπόθεση δωροδοκίας από ξένο και να παράσχει έγκαιρη πληροφόρηση για τις προσπάθειές της κατά της Δωροδοκίας, και, ως συνέπεια, η Ομάδα Εργασίας για τη Δωροδοκία διεξήγαγε μία αξιολόγηση για την τρίτη φάση το 2015», σημειώνει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΟΣΑ αντιδρά στην μετατροπή της ενεργητικής δωροδοκίας σε πλημμέλημα"

Η Ακρόπολη απέκτησε… γιατρό με παρέμβαση υπουργού

Πριν περάσουν 24 ώρες από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, δόθηκε λύση σ΄ ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Η Ακρόπολη απέκτησε μόνιμο γιατρό, προς όφελος των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας.

Η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κάλυψε αμέσως το σημαντικό κενό της έλλειψης γιατρού στην Ακρόπολη και έτσι από την Τετάρτη ο Ιερός Βράχος θα έχει μόνιμα οπλίτη - γιατρό.

Περισσότεροι από 10.000 τουρίστες επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Ακρόπολη, ενώ ο οπλίτης - ιατρός θα προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν υπήρχε γιατρός στον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της χώρας, την Ακρόπολη, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Οι ξένοι τουρίστες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ακρόπολη είχε μείνει χωρίς γιατρό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ακρόπολη απέκτησε… γιατρό με παρέμβαση υπουργού"

Μοναδικό έγχρωμο βίντεο από την τελευταία παρέλαση στην Αθήνα πριν την γερμανική κατοχή

Το βίντεο προέρχεται από το αρχείο της ΕΤ και είναι ένα από τα πραγματικά ελάχιστα έγχρωμα φίλμ της προκατοχικής Αθήνας.

Η ημερομηνία είναι 25 Μαρτίου 1941 λίγες ημέρες πριν την γερμανική εισβολή στις 6 Απριλίου και έχει τραβηχτεί από την πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Μοναδικό έγχρωμο βίντεο από την τελευταία παρέλαση στην Αθήνα πριν την γερμανική κατοχή"

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Παραίτηση υπέβαλε σήμερα το πρωί στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό, ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του, για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του. Επίσης, ο κ Ταφύλλης αναφέρει, ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση, ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Ταφύλλης τοποθετήθηκε στη θέση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας μετά την τραγωδία στο Μάτι, με αποστολή να διαμορφώσει και να επεξεργαστεί την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την οποία και ολοκλήρωσε, αλλά το σχέδιο νόμου το οποίο δόθηκε για διαβούλευση, δεν ψηφίστηκε στη Βουλή λόγω εκλογών.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας"

Αυξάνεται το επίδομα παιδιού -Ποιες κατηγορίες δικαιούχων αφορά

Από τον νέο χρόνο, δηλαδή από το 2020 και μετά θα αυξηθεί το επίδομα παιδιού, σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων. Συγκεκριμένα αυξήσεις θα λάβουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το επίδομα παιδιού για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται το επίδομα παιδιού -Ποιες κατηγορίες δικαιούχων αφορά"

Υπουργικό συμβούλιο: Φάκελοι σε όλα τα μέλη με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό για τους τομείς ευθύνης τους

Έναν εξατομικευμένο φάκελο με τις προτεραιότητες για κάθε υπουργείο, αλλά και τις εκκρεμότητες που παραλαμβάνουν από την προηγούμενη κυβέρνηση, έλαβαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, που συνεδρίασε σήμερα  για πρώτη φορά.

Ο φάκελος που παρέλαβε κάθε υπουργός περιλαμβάνει τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό για τον αντίστοιχο τομέα ευθύνης του, με τους στόχους, τις προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως εξήγησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της εισήγησής του. Στο φάκελο περιλαμβάνεται επίσης  το πρόγραμμα Δράσης μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και ένα έντυπο για προτάσεις και σκέψεις ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

 

«Η κοινωνία βλέπει ήδη τη διαφορετικότητα, εμπειρότεροι και νεώτεροι βρισκόμαστε δίπλα δίπλα στο ίδιο τραπέζι» σημείωσε και ευχαρίστησε τους υπουργούς γιατί αποδεικνύουν «ότι πάνω από τις επαγγελματικές απολαβές υπάρχει η πατρίδα». «Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και με τις εκκρεμότητες και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Μαζί και το πρόγραμμα Δράσης μέχρι το Δεκέμβριο αλλά και ένα έντυπο για προτάσεις και σκέψεις ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
Δείτε εικόνες από τους φακέλους και την άφιξη των υπουργών


eisod_ypourg3
Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών
eisod_ypourg2
Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού
eisod_ypourg1
Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

eisod_ypourg6
Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού
eisod_ypourg5
Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών
eisod_ypourg4
Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας


makis-voridis
Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

domna-mixailidi
Δόμνα Μιχαηλίδη, υφυπουργός Εργασίας
fakeloi-2



DSC_5900
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
DSC_5780
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος
DSC_5939
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας
DSC_5770
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
DSC_5802
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης
DSC_5827
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
DSC_5879
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
DSC_5744
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας
DSC_5788
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
DSC_5705
O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης
DSC_5915
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος
DSC_5960-1
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
DSC_5857
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
DSC_5869
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης
DSC_5837
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης
DSC_5764
Ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης
DSC_5845
Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή
DSC_5698
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος
DSC_5682
Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργικό συμβούλιο: Φάκελοι σε όλα τα μέλη με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό για τους τομείς ευθύνης τους"

Άγκυρα κατά Αθήνας: Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης

Με το «καλημέρα» ξεκίνησε η Τουρκία τις επιθετικές δηλώσεις για τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια μετά από ανακοίνωση του δεύτερου για την παράνομη γεώτρηση των Τούρκων εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που επικεφαλής είναι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζει την Ελλάδα, «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του για τις εργασίες του πλωτού γεωτρύπανου «Yavuz» είχε αναφερθεί στο θέμα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, το πλωτό γεωτρύπανο μας "Yavuz" ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου τις εργασίες γεώτρησης εντός των οικοπέδων δυτικά της Κύπρου, για τα οποία παραχώρησε άδεια η Κυβέρνησή μας στα Τουρκικά Πετρέλαια (TP) τα έτη 2009 και 2012 και εντός της υφαλοκρηπίδας που δήλωσε η χώρα μας στα Ηνωμένα Έθνη.

Το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz μετέβη, επίσης, πρόσφατα στα νότια της χερσονήσου της Καρπασίας και θα προχωρήσει σε εργασίες γεώτρησης εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων εντός των οικοπέδων, για τα οποία παραχώρησε άδεια η ΤΔΒΚ στα Τουρκικά Πετρέλαια (TP) το 2011.

Απορούμε για τις δηλώσεις που έκανε σε μία συνέντευξή του ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας σχετικά με τις, σύμφωνες προς το διεθνές δίκαιο, εργασίες που διεξάγει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο τίτλος "το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης" ανήκει βασικά στην Ελλάδα.

Το "άτακτο" παιδί της Ευρώπης, από την άλλη, είναι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου", η οποία είναι μέλος της ΕΕ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και μαζί με την Ελλάδα παρασύρουν εδώ και χρόνια την Ανατολική Μεσόγειο στην αστάθεια. Το γεγονός ότι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση" είναι μέλος της ΕΕ δήθεν εκπροσωπώντας ολόκληρο το Νησί, δεν της δίνει το δικαίωμα να καταπατά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκουπρίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρνούμαστε τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ και των αξιωματούχων της ΕΕ που χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της χώρας μας παράνομες. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτές τις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά στους Τουρκοπρίους, από κοινού ιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από το 1963 και ότι οι Τουρκούπριοι αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν στο Νησί.

Η ΕΕ έγινε και αυτή ένας από τους δρώντες στην παρανομία συμμετέχοντας στο παιχνίδι που παίζει το δίδυμο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης-Ελλάδας εις βάρος των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, ισότιμων κατόχων του Νησιού. Επομένως, έχει καταστεί ολοφάνερο ότι η ΕΕ δεν δύναται να αναλάβει έναν ουδέτερο ρόλο διαμεσολαβητή στην διαδικασία διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού ζητήματος.

Όσον αφορά τις πηγές των υδρογονανθράκων, όσο η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμπεριλαμβάνει τους Τουρκοκυπρίους στον διαμοιρασμό των εσόδων και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και όσο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το Νησί, όπως προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε απόλυτα τις δηλώσεις των αρχών της "ΤΔΒΚ", οι οποίες παραχώρησαν τις άδειες που αποτελούν τη νόμιμη και έγκυρη βάση για τις εργασίες του πλωτού γεωτρυπάνου μας».

Ερντογάν: Κάνουμε βήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από την Βοσνία Ερζεγοβίνη σε εφ' όλης της ύλης ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι η Τουρκία κάνει βήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Από τη μία πλευρά συνεχίζονται οι έρευνές μας στην περιοχή και από την άλλη τα πλοία γεωτρήσεων έχουν σταλεί στην περιοχή. Το Φατίχ, αλλά και το Γιαβούζ θα ξεκινήσουν εργασίες στην περιοχή. Εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε εργασίες σε περιοχές κάποιων.(σ.σ:εννοεί, σε περιοχές που ανήκουν σε κάποιους)».

Και συνέχισε: «Κάνουμε εκεί τα βήματά μας για να υπερασπίσουμε ειδικότερα τα όποια δικαιώματα των Τούρκων αδελφών μας στη Βόρεια Κύπρο. Οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο, έχουν δικαιώματα σε όλες τις εκεί περιοχές. Ποιά είναι αυτά; Αποτελούνται απ' ό,τι προκύπτει από εκεί. Είτε θαλάσσια προϊόντα, είτε πετρέλαιο, έχουν ίσα δικαιώματα επί αυτών και προσπαθούμε να υπερασπιστούμε αυτά τα δικαιώματα τους».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα κατά Αθήνας: Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news