facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Δημοσκόπηση Marc: Πόσοι θέλουν αυτοδύναμη ΝΔ -Τα ποσοστά των κομμάτων

Διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Marc, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα – που αποτυπώνει όσα και οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας – η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να καταγάγει νίκη με ευρεία διαφορά και με αυτοδυναμία ακόμη και με 8κομματική Βουλή.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,7% έναντι 24,7% και αποτυπώνεται επτακομματική Βουλή καθώς μπαίνουν και ΜέΡΑ 25, Ελληνική Λύση και Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 35,7%

ΣΥΡΙΖΑ 24,7%

ΚΙΝΑΛ 6,1%

ΚΚΕ 5,1%

ΧΑ: 3,5%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,4%

ΜΕΡΑ 25 3%

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η μέση τιμή είναι για την ΝΔ 38,9% έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η ΝΔ κινείται μεταξύ 36,4% έως 41,4%. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κατώφλι» το 25,1% με ανώτατο το 29,9%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 50,3% των ερωτηθέντων θέλει κυβέρνηση ΝΔ (αυτοδύναμη ζητά το 37,7% και κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ζητά το 12,6%).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Marc: Πόσοι θέλουν αυτοδύναμη ΝΔ -Τα ποσοστά των κομμάτων"

Δημοσκόπηση εκλογών: Με 9,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα της MRB

Με ποσοστό 9,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB κι ενώ σχεδόν φτάσαμε στις κάλπες.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star, η ΝΔ προπορεύεται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 9,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ προηγείται συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 34,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν:

ΚΙΝΑΛ 6,9%

ΚΚΕ 5%

ΜέΡΑ 25 3,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3,4%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5%

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1 %

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,6%.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 11,7% ( ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ/ΑΠΟΧΗ 3,4%, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 8,3%).

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή της ψήφου στο σύνολο όσων δήλωσαν κομματική προτίμηση, το εύρος τιμών είναι:
ΝΔ 41,5% – 36%
ΣΥΡΙΖΑ 31 – 25,9%
ΚΙΝΑΛ 9,3 – 6,3%
ΚΚΕ 7 – 4,4%
ΜέΡΑ 5,2 – 3%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5 – 2,8%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,4 – 2,4%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,2- 1,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,4 – 1%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,7 – 0,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,9 – 2%
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία. Σε σενάριο επτακομματικής Βουλής καταλαμβάνει 155 έδρες, σε σενάριο εξακομματικής Βουλής 159 έδρες και σε σενάριο πεντακομματικής Βουλής 164 έδρες.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση εκλογών: Με 9,1% προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνα της MRB"

Εύβοια: Σε τέσσερα μέτωπα δίνουν μάχη 331 πυροσβέστες!

Σε τέσσερα μέτωπα δίνουν την μάχη με τις φλόγες 331 πυροσβέστες στην Εύβοια. σε Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιο Γεώργιο έχουν συγκεντρωθεί οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με πάνω από 100 οχήματα, ενώ όλη την ημέρα οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Αργά το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τις περιοχές γύρω από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς πέφτει η νύχτα.

Και τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται πολύ κοντά, σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης, στην νότια Έύβοια, με το τελευταίο να ξεσπά στις 13:52 σήμερα Παρασκευή.

evia-fotia-tria
evia-fotia-pente
evia-fotia-dyo
evia-fotia-ena
Χθες χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά τα χωριά Μακρυχώρι και Θαρρούνια, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε το χωριό Γαβαλάς, χωρίς τελικά η φωτιά να φτάσει στα χωριά αυτά και να προκαλέσει ζημιές στα σπίτια.



Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.




Σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται από χθες στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης», επισημαίνει το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Σε τέσσερα μέτωπα δίνουν μάχη 331 πυροσβέστες!"

Αρκάς: Το νέο σκίτσο για το δημοψήφισμα του 2015 και το Μαξίμου

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς μόλις δύο 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου και συνεχίζει το «σφυροκόπημά» του μέσω των βιτριολικών σκίτσων.

Πριν από λίγο ο Αρκάς ανέβασε ένα στριπάκι το οποίο δείχνει μία φωνή μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου να λέει: «Τους είπα τα πιο τερατώδη ψέματα και αυτοί με ψήφισαν. Τους έσυρα σε ένα γελοίο δημοψήφισμα και αυτοί ψήφισαν ό,τι τους είπα. Έγραψα το αποτέλεσμα στα παλιά μου τα παπούτσια και αυτοί με ξαναψήφισαν. Τι διάολο έπαθαν τώρα ξαφνικά;».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το νέο σκίτσο για το δημοψήφισμα του 2015 και το Μαξίμου"

Κάπα Research: Προβάδισμα 12% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 12% δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research. 

Με βάση τη δημοσκόπηση, στην επόμενη Βουλήθα μπουν 7 κόμματα, με τα 3 εξ αυτών (Χρυσή Αυγή, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση) να βρίσκονται ελάχιστα πάνω από το 3%, που τους εξασφαλίζει την εκλογή τους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρόθεση ψήφου με αναγωγή διαμορφώνεται ως εξής: 

ΝΔ 40%

ΣΥΡΙΖΑ 28%
Κίνημα Αλλαγής 7,3%
ΚΚΕ 5,4%
Χρυσή Αυγή 3,9%

Μέρα 25 3,4%
Ελληνική Λύση 3,1%
Ένωση Κεντρώων 1,5%
Πλεύση Ελευθερίας 1,5%
Άλλο κόμμα 5,9%. 

kr_anagwgi


Χωρίς αναγωγή, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 10,5 μονάδες και τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής: 

ΝΔ 35,1%
ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
ΚΚΕ 4,7%
Χρυσή Αυγή 3,4%
Μέρα 25 3%
Ελληνική Λύση, 2,7%
Ένωση Κεντρώων 1,3%
Πλεύση Ελευθερίας 1,3% 
Άλλο κόμμα 5,3%. 

kr_parastasi


Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 73% έναντι μόλις 17% του ΣΥΡΙΖΑ. 


Δείτε αναλυτικά την έρευνα της Κάπα Research ΕΔΩ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάπα Research: Προβάδισμα 12% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Δεν σβήνει η φωτιά στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις

Δεν έχει τέλος το θρίλερ που παίζεται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τις τελευταίες 27 ώρες με την μεγάλη πυρκαγιά που καίει από την Πέμπη.

Εκεί που οι πυροσβέστες πίστευαν ότι θα μπορέσουν να τιθασεύσουν τις φλόγες οι οποίες εκτείνονται σε ένα μέτωπο μήκους από 5 έως 7 km ξαφνικά οι αναζωπυρώσεις είναι το νέο μεγάλο πρόβλημα αφού δημιουργούν νέα πύρινα μέτωπα.

Την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν τη δική τους μάχη στα κύρια μέτωπα, εκείνη τη στιγμή ξαφνικά ανακάλυψαν ότι φωτιές έφταναν κοντά στο χωριό Τραχήλι. Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες δόθηκε εντολή προληπτικά να εκκενωθεί το χωριό αλλά την τελευταία στιγμή, όπως και χθες, ο άνεμος άλλαξε πορεία και έτσι ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο χωριό.

Την ίδια στιγμή σε ορισμένες περιοχές οι άνεμοι φτάνουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ γεγονός το οποίο δυσκολεύει τις κινήσεις από την πλευρά των πυροσβεστών. Αναζωπυρώσεις έχουμε την τελευταία ώρα και στο χωριό Θαρούνια όπου και χθες δοκιμάζονταν χωρίς όμως η φωτιά να πλησιάσει τα σπίτια.

Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από καπνούς και έχει δημιουργηθεί μια ασφυκτική κατάσταση ιδιαίτερα για τους κατοίκους που έχουν σοβαρά προβλήματα.

Υπό τα νέα δεδομένα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Δ.Ε. Αυλωναρίου , Δ.Ε. Κονίστρων , Δ.Ε. Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν σβήνει η φωτιά στην Εύβοια: Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις"

Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής

Τις προηγούμενες μέρες το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη όμως από απόψε το βράδυ ο καιρός αναμένεται να αλλάξει δραματικά.
Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί πως από το βράδυ καταιγίδες θα «χτυπήσουν» στη Βόρεια Ελλάδα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν και σχετικό γρήγορο το πέρασμά τους δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από πολύ ισχυρό άνεμο, δυνατά και συχνά αστραπόβροντα ή και χαλάζι και να επηρεάσουν και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας!».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για καταιγίδες το βράδυ της Παρασκευής"

WSJ: Τα προεκλογικά δώρα Τσίπρα και οι εμμονές των δανειστών εμπόδια για την επόμενη κυβέρνηση

Δύσκολος θα είναι ο δρόμος προς την οικονομική ανάκαμψη την Ελλάδα για την επόμενη κυβέρνηση σύμφωνα με τη Wall Street Journal καθώς τα επαναλαμβανόμενα προεκλογικά δώρα του Τσίπρα μείωσαν το δημοσιονομικό περιθώριο, ενώ η εμμονή των θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ δεν επιτρέπουν μεγάλους ελιγμούς.

«Ο σπουδαγμένος στο Στάνφορντ και το Χάρβαρντ αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να κόψει ορισμένους φόρους, να κάνει πιο φιλική προς τις επενδύσεις την Ελλάδα και να διπλασιάσει τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης από το 2%, που βρίσκονται σήμερα», αναφέρει η WSJ για τον πρόεδρο της ΝΔ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, «η εμμονή των πιστωτών για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ αφήνουν μέτρια περιθώρια για περικοπές φόρων». Παράλληλα, η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, που αναμένεται να χάσει την Κυριακή, μείωσε περαιτέρω το δημοσιονομικό περιθώριο με προεκλογικά δώρα.

Η WSJ παραθέτει και τις εκτιμήσεις της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Oxford Economics, σύμφωνα με την οποία «χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του κρατικού υπολογισμού και του χρέους δεν βλέπουμε την Ελλάδα να ξεφεύγει σημαντικά από το ληθαργικό μονοπάτι της ανάπτυξης».

«Η εταιρεία εκτιμά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2033 προκειμένου το ΑΕΠ της να φθάσει στα προ κρίσης επίπεδα», καταλήγει η WSJ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: Τα προεκλογικά δώρα Τσίπρα και οι εμμονές των δανειστών εμπόδια για την επόμενη κυβέρνηση"

Ρουβίκωνας προς Athens Voice: Εχετε μια βδομάδα για να φύγετε από την περιοχή

Νέες απειλές παράλληλα με «τελεσίγραφα» εκτοξεύει ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα εναντίον της εφημερίδας Athens Voice. Μετά την χθεσινή επιδρομή και την καταστροφή των γραφείων της εφημερίδας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης συνόδευσε την ανάρτηση του βίντεο από την επίθεση στο facebook με το «τελεσίγραφο» «έχετε μια βδομάδα για να φύγετε από την περιοχή». Η εφημερίδα στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας. 



Η επιδρομή στα γραφεία της Athens Voice έγινε λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα χθες και προκάλεσε την καταδίκη του πολιτικού κόσμου.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας προς Athens Voice: Εχετε μια βδομάδα για να φύγετε από την περιοχή"

Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε με βούλευμά του το αίτημα για χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το εισαγγελικό σκεπτικό βασίζεται στο ότι ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια δεν έχει μεταμεληθεί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει επέλθει ηθική βελτίωση.

Πρόκειται για την τρίτη απόρριψη αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για να του χορηγηθεί τακτική άδεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του Κουφοντίνα επανακρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε αναιρέσει το προηγούμενο απορριπτικό βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου.

Τότε ο Κουφοντίνας είχε σταματήσει την απεργία πείνας, μετά από εβδομαδες άρνησης να σιτιστεί, υποστηρίζοντας μέσω της συνηγόρου του ότι «η κρίση στην οποία προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίση που αφορά τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα"

64χρονος πήγε να κάψει τα κλαδιά και... έκαψε την Εύβοια

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη χθες, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης, 64χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 14:15. Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. Θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "64χρονος πήγε να κάψει τα κλαδιά και... έκαψε την Εύβοια"

Μανίκια Ευβοίας: Κόλαση! Επεκτείνεται η φωτιά – Τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες από ξηρά και αέρα στη φωτιά στα Μανίκια Ευβοίας. Νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Εκκενώθηκε προληπτικά το Μακρυχώρι. Πουρνάρια και ξερά χόρτα κατακαίει η δασική πυρκαγιά. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Εύβοια.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:15, στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η φωτιά παρά την προσπάθεια των Πυροσβεστών επεκτείνεται καίγοντας αγροτοδασική έκταση (πουρνάρια και ξερά χόρτα).

Εκκενώθηκε χωριό

Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από το Μακρυχώρι. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου σε ασφαλές σημείο.


Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύμης,του Αλιβερίου, της Χαλκίδας καθώς και εναέρια μέσα, οι οποίες ενισχύθηκαν ξανά. Έτσι στην περιοχή επιχειρούν συγκεκριμένα:

• 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα,

• 5 Α/Φ CANADAIR και 4 Ε/Π, καθώς και

• 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί:

• 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,

• 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και

• η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν:

• 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί:

• 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η Πυροσβεστική καλεί τους κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και την διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.
φωτογραφίες από tvstar, evianews

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανίκια Ευβοίας: Κόλαση! Επεκτείνεται η φωτιά – Τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news