facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Κλείνει η Ακρόπολη Πέμπτη και Παρασκευή σε περίπτωση καύσωνα

Η εφορεία αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, ενημερώνει ότι λόγω του αναμενόμενου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καύσωνα την Πέμπτη 4 Ιουλίου και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, ο αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και Κλιτύων θα κλείσει για το κοινό από τις 13:00 έως τις 17:00 εφόσον η αισθητή θερμοκρασία υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασία πόλης άνω των 36 βαθμών Κελσίου).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «όσοι έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις εν λόγω ημέρες και ώρες, παρακαλούνται όπως αποταθούν στο επιχειρησιακό τμήμα του ΤΑΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση etickets@tap.gr.»

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει η Ακρόπολη Πέμπτη και Παρασκευή σε περίπτωση καύσωνα"

Βιτριολικός Αρκάς για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

Με το σκίτσο ενός τηλεθεατή σχολίασε ο Αρκάς τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ. Και αυτή τη φορά το σχόλιο ήταν… «φαρμάκι».

Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα όταν στη σελίδα που διατηρεί ο Αρκάς στο Facebook ανέβηκε το εν λόγω σκίτσο. Μόλις λίγες ώρες μετά τη δίωρη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ και με την οποία «μπήκε» τέλος στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι σχεδόν ύστερα από έναν χρόνο.

Δείχνει έναν «τηλεθεατή», καθισμένο σε μια κόκκινη πολυθρόνα, μπροστά από μια τηλεόραση.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιτριολικός Αρκάς για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ"

Επένδυση Ελληνικού: Πυρ ομαδόν της κυβέρνησης για την ανακοίνωση της Lamda Development

Δριμεία επίθεση στη Lamda Develοpment, με αφορμή την ανακοίνωσή της για την επένδυση στο Ελληνικό, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «οι μάσκες έπεσαν», διότι «μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες».

«Από τη μία πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση, που εισήλθε σε μια εκτεταμένη και αναλυτική διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεών του σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι δε αλλαγές που υποστηρίζουν ότι αιφνιδιαστικά προέκυψαν σήμερα, δεν είναι παρά η εκ νέου διατύπωση των προβλέψεων του νομικού πλαισίου και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος», ανέφερε και πρόσθεσε πως «από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια εταιρεία, σε προφανή συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση, υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο, με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο».

«Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, η αποκάλυψη είναι καλοδεχούμενη καθώς οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία της Lamda Development με τον κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και εντείνεται.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη «από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθυστερεί την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν το Ελληνικό κι από την άλλη, την ώρα που εκδίδεται η πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο, με τήρηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και κανόνων και απόλυτο σεβασμό στη νομοθεσία που αφορά το περιβάλλον και τον πολιτισμό, έρχεται η καταγγελία».

«Είναι φανερό ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η στάση τους», σημείωσε ο κ. Φλαμπουράρης και διαμήνυσε πως «δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το έργο με τους όρους που είχε προβλεφθεί ότι θα γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή χωρίς τις σημαντικότατες αλλαγές που επιτεύχθηκαν κατά την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή. Δηλαδή χωρίς την αύξηση της έκτασης του πράσινου στο Μητροπολιτικού Πάρκου, το ελεύθερο και αδόμητο μέτωπο στην παραλία μήκους 1 χλμ, τις υποδομές δημοσίου συμφέροντος κ.λ.π. Θα επανέλθουμε αν χρειαστεί».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Επένδυση Ελληνικού: Πυρ ομαδόν της κυβέρνησης για την ανακοίνωση της Lamda Development"

Ξοδεύουν δίχως αύριο: Έπιπλα 9.157 ευρώ παρήγγειλε για το υπουργείο ο Παππάς εννέα μέρες πριν τις εκλογές

Συνεχίζονται οι προεκλογικές σπατάλες και «τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων» από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Το τελευταίο (μέχρι στιγμής, τουλάχιστον) κρούσμα εντοπίστηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με τον Νίκο Παππά, μόλις 9 ημέρες πριν τις κάλπες, να αποφασίζει να εξοπλίσει το υπουργικό του γραφείο με έπιπλα αξίας 9.157 ευρώ, μέσω απευθείας ανάθεσης.

Όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που επισυνάπτονται, η «απόφαση ανάθεσης προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου β’ του ΥΨΗΠΤΕ (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου», δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» με ημερομήνία 27 Ιουνίου 2019.

Με το έγγραφο εγκρίνεται η «απευθείας ανάθεση προμήθειας επίπλων στον 3ο όροφο του κτηρίου Β’ του και στις αίθουσες συσκέψεων του ίδιου κτηρίου σε RAMOS A.E. ΕΜΠΟΡΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ, Φιλικών 62 Περιστέρι». Σε ό,τι αφορά στο κόστος η απόφαση σημειώνει πως «η συνολική δαπάνη δεν δύναται να ξεπεράσει το ποσό των ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ (9.157,40€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξοδεύουν δίχως αύριο: Έπιπλα 9.157 ευρώ παρήγγειλε για το υπουργείο ο Παππάς εννέα μέρες πριν τις εκλογές"

Μητσοτάκης: Στο θέμα των Σκοπίων ο Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια

Σε νέες εκλογές θα οδηγηθεί η χώρα σε περίπτωση που δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της Κυριακής, ενώ δεν τίθεται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρέθηκε απέναντι σε δέκα δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha . Οι δημοσιογράφοι καλύπτουν ισάριθμους κρίσιμους τομείς, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, Αντώνης Σρόιτερ. Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι η αρμοδιότητα ελέγχου των φυλακών θα περάσει στην Αστυνομία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη να δεχθεί την κατάργηση του πανεπιστημικού ασύλου.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον ALPHA



Ομως, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι πολύ δύσκολα ανατρέπεται η Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε ξεκάθαρα για «συναλλαγή» του κ.Τσίπρα στο μακεδονικό: «Εξαργύρωνε γραμμάτια», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κράτση (τομέας Εξωτερικών), Κώστα Σαρικά (τομέας Εθνικής Άμυνας), Βαγγέλη Δουράκη (τομέας Οικονομικών), Μαρία Τσινκίδου (τομέας Εργασίας), Ελένη Λαζάρου (τομέας Παιδείας), Χάρις Μανουσάκη (τομέας Υγείας), Ρεγγίνα Σπυράτου (τομέας Δικαιοσύνης), Πέτρο Καρσιώτη (τομέας Ασφάλειας) και Χρύσανθο Κοσελόγλου (Πολιτικό).

Το πρώτο ζήτημα που ετέθη στον κ.Μητσοτάκη ήταν το δίλημμα που έθεσε για αυτοδυναμία της ΝΔ, αλλά και για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα πάμε αμέσως σε νέες εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι έχει εξηγήσει πως θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα της ΝΔ. Θα προχωρήσουμε με μειώσεις φόρων από το 2020 και σε βάθος τετραετίας, ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για στοχευμένες μειώσεις δαπανών, σε διάφορους τομείς, ακόμη και σ΄αυτόν της υγείας. Η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους. Οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη της ΝΔ, αλλά το γεγονός ότι το δεκαετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει τις εκλογές, κάτι λέει.

Δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής, απάντησε κατηγορηματικά ο κ.Μητσοτάκης για το θέμα που προέκυψε σήμερα.

Για το Δημόσιο

Ο κ.Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το σχέδιο της ΝΔ στο δημόσιο τομέα. Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, σημείωσε ότι εξορθολογισμός του Δημοσίου θα γίνει με συγκεκριμένο οργανόγραμμα και θα μειωθούν οι μετακλητοί.

Για την Οικονομία

Ο κ.Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τον ισχυρισμό του κ.Τσίπρα ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά φορολογίας υιοθετήθηκαν επί πρώτου και δεύτερου μνημονίου, αλλά και για προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων. Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ευθέως ότι άμεσα δεν προβλέπεται μείωση γιατί θα δημιουργούσε ταμειακό πρόβλημα. Για τους φόρους είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει αυτά που είπε ο κ.Τσίπρας, αλλά θύμισε την πολιτική του κ.Τσίπρα που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο. Στη συνέχεια μίλησε για το μίγμα της πολιτικής που ακολούθησε ο κ.Τσίπρας, λέγοντας ότι η κατανομή φόρων / δαπανών ήταν 82% φόροι, 18% δαπάνες. Ο κ.Τσίπρας υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη. Δεν υπάρχει για το 2019 ουσιαστικός δημοσιονομικός χώρος. Και το επίδομα στο τέλος του χρόνου, δόθηκε το Μάιο. Θέλουμε να δίνουμε επίδομα, αλλά στο τέλος του χρόνου. Η πρόθεσή μας είναι να το δίνουμε. Η πρόθεσή μου είναι να συνητηρηθεί το επίδομα στους συνταξιούχους, αλλά από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα. Ο βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη. Θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα.

Για την εργασία

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για την επταήμερη εργασία και αν ο εργαζόμενος είναι προστατευμένος από τις επιχειρησιακές συμβάσεις. «Μίλησα με επταήμερη λειτουργία, όχι εργασία. Οι κλαδικές- επιχειρησιακές συμβάσεις προστατεύουν τους εργαζόμενους. «Αν πάτε σ΄αυτές τις εταιρείες οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι. Σε μικρότερες επιχειρήσεις και σε περιβάλλον αυξημένης ανεργίας η δύναμη είναι με τον εργοδότη και όχι με τον εργαζόμενο. Γι' αυτό λέμε ότι θα εφαρμοσθεί πλήρως η εργατική νομοθεσία. Θυμίζω ότι η ΝΔ είχε θεσμοθετήσει το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία.

Για τη Δικαιοσύνη

Ο κ.Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα. «Θα κάνουμε αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπου καταδικασμένοι τρομοκράτες μπορούν να κάνουν χρήση διατάξεων που θα τους βγάλουν από τη φυλακή με βραχιολάκια». Για τον «ακέφαλο» Αρειο Πάγο ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι κρίθηκε η διαδικασία, ότι μια απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να ορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου και δεν κρίθηκαν οι δικαστές που επελέγησαν.

Για την ανομία και την ασφάλεια

Γιατί είστε αισιόδοξος ότι εσείς μπορείτε να πατάξετε την ανομία: «Θα ενισχύσουμε τους ίδιους τους αστυνομικούς, γιλέκα, αυτοκίνητα, ομάδα ΔΙΑΣ, ομάδα ΔΕΛΤΑ. Αστυνομικοί μου λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι προτεραιότητα η ασφάλεια», είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε απαντώντας στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην ίδια την Αστυνομία. «Θα ενισχύσουμε την αστυνομία για να κάνει τη δουλειά της, και θα ενισχύσουμε περισότερο τις περιοχές εκείνες που έχουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη- πηγαίνετε στο Μενίδι. Και επιβράβευση των διοικητών και των μαχίμων που πάνε στις δύσκολες περιοχές. Και ο έλεγχος των φυλακών θα περάσει στην Αστυνομία και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για την Υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε πως θα λειτουργήσουν οι μάνατζερ στα νοσοκομεία. Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται ικανούς μάνατζερ. Μίλησε με παραδείγματα για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, αναφέροντας την έλλειψη τομογράφου στο Αττικό που έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια. Γιατί να μην αγοράζει υπηρεσίες το κράτος; Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υπερσυνταγογράφηση, λέγοντας ότι δεν αξιοποιείται το εργαλείο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Για μας είπε, το μεγάλο στοίχημα στην Υγεία είναι το πρόγραμμα πρόληψης. Θέλω να υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά από καρκίνους, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, που θα το κάνω με απόλυτη αυστηρότητα, ξεκινώντας από τη βουλή. Δεν υπάρχει λόγος επαναλαμβανόμενες συνταγές να μην γράφονται σε ετήσια βάση, φάρμακα να μην πηγαίνουν στο σπίτι. Το εισιτήριο των 5 ευρώ δεν θα επιστρέψει, αλλά συγκρίνετέ το με την αύξηση των εισφορών που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν έχουμε ένα καλό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας τα προβλήματα θα διαιωνίζονται. Θέλουμε ελεύθερη επιλογή του οικογενειακού γιατρού, είτε από το δημόσιο, είτε από το ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Για την Παιδεία

Για το πανεπιστημιακό άσυλο και την αντιμετώπιση των αντιδράσεων: Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας, θα γυρίσουμε στο καθεστώς του 2011 γιατί σήμερα τα πανεπιστήμιά μας έχουν γίνει άνδρα μπαχαλάκηδων, ανομίας και διακίνησης ναρκωτικών. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν μιλάμε για κατάργηση του ασύλου διακίνησης ιδεών. Παράδειγμα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο- άνδρο παρεμπορίου. Η αστυνομία θα μπορεί να συλλαμβάνει όσους καταφεύγουν στο Πανεπιστήμιο. Χώροι στο κτίριο του Πολυτεχνείου είναι υπό κατάληψη.
Για το ενδεχόμενο καταλήψεων σε αντίδραση στην κατάργηση του ασύλου: Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν μετέχει στις καταλήψεις και θέλουν να πηγαίνουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο. δεν θεωρώ ότι θα υπάρχει τόσο έντονη αντίδραση. Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη να δεχθεί το αυτονόητο. Τα Πανεπιστήμια δεν είναι χώρος ανομίας και αντιπαράθεσης. Εχουμε να κάνουμε με την επανάσταση του αυτονόητου, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, ενώ παραδέχθηκε ότι και οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν είχε κάνει «εκπτώσεις» στο ζήτημα του ασύλου.

Για την εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γιατί θα τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού εκτιμάτε ότι αποτελεί εθνική ήττα ήταν το ερώτημα που ετέθη στον κ.Μητσοτάκη, ενώ του ζητήθηκε και σχόλιο επί των επιστολών Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους. «Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε όχι στο Βουκουρέστι, όπως και πέντε πρωθυπουργοί είπαν όχι στη συνέχεια, ενώ οι επιστολές ήταν γνωστές στον ελληνικό Τύπο από το 2005. Και όταν υπέστη αφόρητες πιέσεις το 2008 κράτησε υπεύθυνη εθνική στάση. Ο κ.Τσίπρας δεν είπε ποτέ γιατί βιάστηκε για το θέμα, γιατί βρέθηκε απέναντι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το 2015, είναι καταγεγραμμένο, ότι ο κ.Γιούνκερ του είχε πει ότι θα σε βοηθήσουμε αλλά θα λύσεις το θέμα των Σκοπίων. Στο θέμα των Σκοπίων ο κ.Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια». Πρόσθεσε δε, ότι ο κ.Τσίπρας εξαγόρασε ψήφους για τη Συμφωνία με υπουργικές και άλλες θέσεις. Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η Συμφωνία πολύ σύσκολα ανατρέπεται και προανήγγειλε επικοινωνιακή εκστρατεία για την αληθινή Μακεδονία.

Για τη στάση της Τουρκίας

Αν η Αγκυρα επιχειρήσει να στήσει σκηνικό Ιμίων ή και χειρότερα πως θα αντιδράσει; Τι θα κάνει σε ενδεχόμενη πρόταση συνδιαχείρισης ή απόσυρσης στρατευμάτων: Περιγράφετε σενάριο που εκτιμώ ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί. Υπάρχει η δραστηριοποίηση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και είπα πρώτος ότι η Ευρώπη πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία. Θα επιδιώξω να ανοίξω διάλογο επικοινωνίας με τον κ.Ερντογάν, σε συγκεκριμένο πλαίσιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
-Το βυθίζετε το πλοίο αν μπει στα ελληνικά νερά;
-Υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα επιτραπεί. Δεν θα δεχθούμε τουρκική γεώτρηση εντός της ελληνικής υφαλοκρυπίδας. θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως, αντέδρασε μα χαμόγελο στην «πρόκληση» να δώσει και τα ονόματα των υπουργών στους αντίστοιχους δέκα τομείς που εκπροσώπησαν οι δέκα δημοσιογράφοι του Alpha. «Οι εκλογές δεν έχουν προεξοφληθεί. Η ισχυρή εντολή που ζητάμε είναι για την υλοποίηση του προγράμματος. Εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση. Θα είναι μια κυβέρνηση διαφορετική. Εχω υποχρέωση να είμαι έτοιμος. Στις 7 Ιουλίου έχουμε εκλογές, στις 8 είμαστε έτοιμοι».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Στο θέμα των Σκοπίων ο Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια"

Τρία νέα γκάλοπ: Μπροστά με πάνω από 9 μονάδες η ΝΔ και με αυτοδυναμία

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και διαφορά πάνω από 9 ποσοστιαίες μονάδες «βλέπουν» δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του Open. Νωρίτερα, είχε δημοσιοποιηθεί δημοσκόπηση της Prorata που διαπίστωνε προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία με 155 έδρες και διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 9,4 μονάδες δίνει η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ.



Ειδικότερα, μεσοσταθμικά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει για τη ΝΔ ποσοστό 38,6% στον ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, στο ΚΙΝΑΛ 7,5%, στο ΚΚΕ στο 5,2%, στη Χρυσή Αυγή 4%, στην Ελληνική Λύση 3,4% και στη ΜέΡΑ25 το 4,5%. Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και εκτιμήσεις της Metron η ΝΔ αναμένεται να λάβει 155 έδρες έναντι 79 που θα λάβει το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Η Μetron δίνει επτακομματική βουλή με την Ένωση Κεντρώων και την Πλέυση Ελευθερίας να μένουν εκτός Κοινουβουλίου.

Επίσης από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι:

- Το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να πάρει μέρος στις εκλογές

- Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 25%. Ο «κανένας» στο 31%.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις θετικές γνώμες με 45%.

- Φαίνεται ότι η αρνητική ψήφος υποχωρεί και η επιλογή θα γίνει με βάση την προσδοκία. Ο βασικός υποδοχέας της δυσαρέσκειας είναι το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 7,4 μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24.2% η ΝΔ 31,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 4,2% και η ΧΑ 3,3%.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Open

Με 9,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Ελλη Στάη. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 8,8 μονάδες. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση βλέπει καθαρή αυτοδυναμία για τη ΝΔ με 155- 165 έδρες.



Ειδικότερα, στην αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 34%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΚΙΝΑΛ: 7%
ΚΚΕ: 4,3
Χρυσή Αυγή: 3,6%
Ελληνική Λύση: 3,1%
ΜεΡΑ25: 2,6%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 31,1% έναντι 22,3 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,3%, η Ελληνική Λύση με 2,8% και με 2,4% το ΜεΡΑ 25. Οι αναποφάσιστοι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση βρίσκεται στο 12,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει καλύτερα για τη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με την έρευνα το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το φόβο της επιστροφής της Δεξιάς, δεν λειτούργησε. Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν θεωρείτε αναγκαία η αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 38% που απάντησε όχι, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο (33% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα), ενώ ο «κανένας» βρίσκεται στο 38%.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία νέα γκάλοπ: Μπροστά με πάνω από 9 μονάδες η ΝΔ και με αυτοδυναμία"

Έπεσαν οι μάσκες! Νέα ανυπέρβλητα εμπόδια από την κυβέρνηση στην επένδυση του Ελληνικού

Ανακοίνωση-κόλαφος από τη Lamda Development για το Ελληνικό. Η κυβερνητική ΚΥΑ απειλεί να τινάξει στον αέρα την επένδυση! Για «απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου» κάνει λόγο η εταιρεία. Επισημαίνει πως «η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης»!

Μόλις σήμερα, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, επιδόθηκε στη Lamda Development η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το Ελληνικό. Όμως επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη που απειλεί να τινάξει στον αέρα ακόμη και ολόκληρη την επένδυση!

Όπως αναφέρει η εταιρεία «η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου».

Ο λόγος είναι πως ουσιαστικά ορίζεται ως «τοποτηρητής» το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς «πριν από την έναρξη κάθε επιμέρους ανάπτυξης, απαιτείται ξεχωριστή έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού».

«Η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης», τονίζει η Lamda Development, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρεία για την επένδυση στο Ελληνικό και την ΚΥΑ

«Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση («ΚΥΑ») για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που μας κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το απόγευμα, η Εταιρεία τοποθετείται ως εξής:

Η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου, μη λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τον ειδικό νόμο που αφορά στην επένδυση (Ν.4062/12) όσο και τις ειδικές προβλέψεις των Συμβάσεων που κυρώθηκαν από τη Βουλή (Ν.4422/17), καθώς και τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει των οποίων έχει εγκριθεί ο σχεδιασμός του έργου.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ, καταχρηστικά και αδικαιολόγητα, απαιτεί:
α) γνωμοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.α.,
β) έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του Πάρκου.
Τα ανωτέρω, ουσιαστικά ακυρώνουν τη συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια ετών και δημιουργούν σοβαρά γραφειοκρατικά προσκόμματα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου.
Ουσιαστικά πριν από την έναρξη κάθε επιμέρους ανάπτυξης, απαιτείται ξεχωριστή έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης.
Η Εταιρεία βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με αιφνιδιαστική ανατροπή των συμφωνημένων σε αντίθεση με το πνεύμα των επανειλημμένων συζητήσεων στις συνεδριάσεων του ΚΣΔ το τελευταίο δεκαήμερο.
Συνέπεια των ανωτέρω και έπειτα από 4,5 έτη προσπαθειών και συνεννοήσεων η απόφαση που εκδόθηκε, καθιστά την επένδυση μετέωρη για αόριστο διάστημα, πέρα από το ότι στέλνει εξαιρετικά δυσμενή μηνύματα σε κάθε σοβαρή επένδυση, εθνική η διεθνή».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπεσαν οι μάσκες! Νέα ανυπέρβλητα εμπόδια από την κυβέρνηση στην επένδυση του Ελληνικού"

«Ρουσφέτι» στον Ιβάν 7,5 εκατ. ευρώ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Ανακοίνωση κατά των «σκανδαλωδών», όπως τις χαρακτηρίζουν, συμφωνιών της ΕΡΤ με ποδοσφαιρικούς συλλόγους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο κρατικό κανάλι, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία του Ολυμπιακού, που συνοδεύτηκε και από επιστολή της πειραιώτικης ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η κρατική τηλεόραση αναμένεται να έχει στην «στέγη» της τους εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα για τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει στη NOVA την πρόταση της ΕΡΤ και περιμένει την… αντιπρόταση του συνδρομητικού καναλιού, καθώς, βάσει συμβολαίου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι υποχρεωμένος να καταθέσει στη NOVA την καλύτερη πρόταση που θα έβρισκε στην αγορά, ώστε να της δώσει το δικαίωμα της τελικής πρότασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η διοίκηση της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ - ευτυχώς όχι όλα - έχουν καταφέρει με τις κινήσεις τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς όμως όχι για καλό σκοπό. Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.  Τη στιγμή που είναι γνωστό ότι, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του κλεισίματος της ΕΡΤ (2013-2015), ο φετινός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί απροκάλυπτα να δεσμεύσει με τις επιλογές της, την επόμενη διοίκηση - όποια κι αν είναι αυτή - και να μοιράσει και πάλι εκατομμύρια χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων, στα κρυφά.

Αν δε διαβάζαμε την επιστολή - απάντηση του κ. Δρόσου στον Ολυμπιακό οι εργαζόμενοι - στο όνομα των οποίων γίνονται όλα αυτά - θα ήταν στο βαθύ σκοτάδι. Ποια ήταν τα έσοδα από τη διαφήμιση για το ταμείο της ΕΡΤ, από τη προβολή των αγώνων των επτά ομάδων τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ; Τι άλλαξε και προσδοκούμε αύξηση τους; Γιατί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του προϋπολογισμού μας να πηγαίνουν σε επαγγελματικά σωματεία; Ποια πολιτική σκοπιμότητα ή ποιου η άκρατη φιλοδοξία υπηρετείται σε βάρος του ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει; Φύση-θέση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλουν ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει τα πάντα μέσα από τα κανάλια της, ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Πάντα όμως με σύνεση, λογοδοσία και όχι εν κρυπτώ, πόσο μάλλον όταν οι ενέργειες κάποιων υποσκάπτουν το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ και παράλληλα συνθέτει για εμάς ένα ασφυκτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας με επαγγελματισμό και συνέπεια.  Ζητούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να πάρει πρωτοβουλίες, προκειμένου η ΕΡΤ να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο της, όπως προκύπτει από το Νόμο 4173/2013 όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν.4324/2015 που αναφέρει ότι:

Έχει σκοπό την παροχή δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα, και οφείλει μεταξύ άλλων να διασφαλίζει την πολυφωνία.
Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και πολιτικά κόμματα και συνάπτει Συμφωνία Αρχών με το Ελληνικό Δημόσιο όπου προβλέπονται μεταξύ άλλων οι κανόνες διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών πόρων της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Εισπράττει το ανταποδοτικό τέλος ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας τηλεόρασης.  
Υπόκειται στους κανόνες του δικαίου της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ο έλεγχος της τήρησής του έχει ανατεθεί στο ΕΣΡ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρουσφέτι» στον Ιβάν 7,5 εκατ. ευρώ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ"

Αποζημίωση στους ντελιβεράδες με εγκύκλιο του υπουργείου!

Μεγαλύτερη προστασία στους ντελιβεράδες: Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείο Εργασίας, σε εγκύκλιο του οποίου περιλαμβάνονται οδηγίες εφαρμογής του άρθρου 56 του ν. 4611/2019 για την προστασία των εργαζομένων διανομέων με δίκυκλο.

Η αποζημίωση στους ντελιβεράδες

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρόσθετη αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήµατος, τουλάχιστον ίσης µε το 15% του κατώτατου µισθού, εφόσον το όχηµα είναι ιδιοκτησίας του εργαζοµένου, καταβάλλεται αποκλειστικά για την κατ’ ελάχιστον κάλυψη των αναγκών συντήρησης και χρήσης του οχήματος (ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας επισκευές, κ.λπ.), οπότε σαφώς δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν τα έξοδα κίνησης του οχήματος (αγορά καυσίμων, πληρωμή διοδίων κ.λπ.) ή άλλα ποσά.

Ο υπολογισμός του ποσοστού 15% γίνεται με βάση τον εκάστοτε νόμιμο κατώτατο μηνιαίο μισθό ή της αντίστοιχης προκύπτουσας αναλογίας σε περίπτωση μερικής απασχόλησης. Η πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δεν έχει το χαρακτήρα μισθού ούτε συμπεριλαμβάνεται στην έννοια των τακτικών αποδοχών, ενώ δεν υπόκειται και σε κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών. Συνεπώς, δεν υπολογίζεται στα επιδόματα εορτών, αδείας κλπ.

Επίσης, η εγκύκλιος ορίζει ότι ο εργοδότης, εφόσον έχει την ιδιοκτησία του δικύκλου που οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων, οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα συντήρησής τους, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και υποχρεώνεται να εφοδιάζει με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας τους εργαζόμενους (προστατευτικό κράνος, πανωφόρι, γάντια, πανωφόρι κατάλληλο για την προστασία του αναβάτη, αδιάβροχη προστασία και ανακλαστικό γιλέκο κ.τ.λ.). Επιπλέον, γίνεται σαφές πως τα προβλεπόμενα μέτρα δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον εργαζόμενο, αλλά μόνον τον εργοδότη.

Τέλος, σημειώνεται ότι για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της τήρησης και της εφαρμογής της σχετικής διάταξης από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα καθιερώθηκε η υποχρέωση για την καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης, μέσω λογαριασμού πληρωμών, καθώς και για τη διακριτή αποτύπωσή της στα χορηγούμενα αναλυτικά εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποζημίωση στους ντελιβεράδες με εγκύκλιο του υπουργείου!"

Κτηματολόγιο: Παράταση για τις περιοχές που έληγαν οι προθεσμίες υποβολής αίτησης

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 δημοσιεύτηκε απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γ. Δημαρά (ΦΕΚ 2708/Β/2019), με την οποία ορίζεται παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο έως και την 30ή Σεπτεμβρίου για τις περιοχές της χώρας που η σχετική προθεσμία λήγει εντός Ιουλίου.

Με αφορμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση αλλά και σε συνέχεια ανακριβών δημοσιευμάτων και πληροφοριών που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ περί γενικής παράτασης των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα κατά έξι μήνες, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ισχύουν σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάιο αναφορικά με τη δυνατότητα παροχής παρατάσεων έως και έξι (6) μήνες δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την αυτόματη παροχή γενικής παράτασης έξι μηνών για όλη τη χώρα.

Αντίθετα, η παράταση που προβλέπει η τροπολογία θα δοθεί με την έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, όμοιες της προαναφερθείσας και θα αφορά πολύ συγκεκριμένες περιοχές, περιορισμένες σε αριθμό, για τις οποίες θα αξιολογηθεί η ύπαρξη ιδιαίτερων συνθηκών και προβλημάτων που θα καθιστούν την παροχή παράτασης επιβεβλημένη.

Σε κάθε περίπτωση η βούληση και η πολιτική του Υπουργείου είναι η πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που ισχύουν και έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι συμβάσεις με τα Γραφεία Κτηματογράφησης λήγουν σε συγκεκριμένο χρόνο και οι παρατάσεις συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση για τη χώρα.

Συνεπώς, υπενθυμίζεται για ακόμα μία φορά ότι είναι επιβεβλημένο οι πολίτες να κάνουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους εγκαίρως μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, όχι τις τελευταίες ημέρες, καθώς στην αντίθετη περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, ενώ οι περιουσίες που δεν θα δηλωθούν καθόλου θα χαθούν. Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες πρέπει να υποβάλουν τη δήλωσή τους εγκαίρως, ακόμα και αν δεν έχουν καταρχήν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να λάβουν την προθεσμία που προβλέπεται για να τα συγκεντρώσουν και να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το Κτηματολόγιο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό έργο της χώρας τα τελευταία έτη, συνδέεται άμεσα με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν οριστικά τις περιουσίες τους, προς όφελος δικό τους αλλά κυρίως των παιδιών τους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Παράταση για τις περιοχές που έληγαν οι προθεσμίες υποβολής αίτησης"

Ρόδος: Αθωώθηκε για μαστροπεία με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Αθώα κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 48χρονη αλλοδαπή από τον Άγιο Δομίνικο η οποία κατηγορούνταν για μαστροπεία.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, ο οποίος επικαλέστηκε της διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα αυτό, απάλλαξε από κάθε κατηγορία την αλλοδαπή.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωτόδικα η 48χρονη είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή ενώ της είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ, απόφαση κατά της οποίας άσκησε έφεση και έτσι χθες αθωώθηκε.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν η 48χρονη τον Δεκέμβριο του 2017 κανόνισε την ερωτική συνεύρεση της 30χρονης συμπατριώτισσας της και σερβιτόρας του καταστήματος που διέθετε, έναντι του ποσού των 100 ευρώ, μόνο που ο «πελάτης» ήταν αστυνομικός και έτσι οι δύο γυναίκες κατέληξαν στα κρατητήρια!

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους στις 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.30 τα ξημερώματα πήγαν δύο εξ’ αυτών στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διέθετε η 48χρονη από τον Άγιο Δομίνικο. Εκεί, ο αστυνομικός κανόνισε με την 48χρονη να συνευρεθεί ερωτικά με την 30χρονη σερβιτόρα από τον Άγιο Δομίνικο, έναντι του ποσού των 100 ευρώ. Πράγματι, το ραντεβού «κλείστηκε», ο αστυνομικός παρέδωσε τα χρήματα και μόλις ανέβηκαν στο πατάρι του καταστήματος σε χώρο που ήταν ειδικά διαμορφωμένος για αυτό το σκοπό, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του «πελάτη» και ακολούθησε η σύλληψη των δύο γυναικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας και εργασίας χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των εκατό πενήντα (150) ευρώ, ενώ οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Αθωώθηκε για μαστροπεία με τον νέο Ποινικό Κώδικα"

Αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό για τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τρεις πανεπιστημιακούς γιατρούς που κατηγορήθηκαν για παράνομες αμοιβές και υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού DePuy.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο απάλλαξε, λόγω παραγραφής, τους κατηγορούμενους για το βασικό αδίκημα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο, δηλαδή αυτό της «δωροληψίας υπαλλήλου» που σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, οι δικαστές ομόφωνα τους έκριναν αθώους για το άμεσα συνεχόμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε ζητήσει την αθώωσή τους για τη συγκεκριμένη πράξη, αφού, όπως ανέφερε, «δεν προέκυψε πορεία του χρήματος», χαρακτηρίζοντας -προηγουμένως- ως «ισχνά» τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η υπόθεση που απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο αφορούσε το πρώτο μέρος του ελληνικού σκέλους του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy. Το δεύτερο και μεγαλύτερο εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια της Αθήνας, με κατηγορούμενους γιατρούς, στελέχη νοσοκομείων, αλλά και της βρετανικής επιχείρησης.

Οι έρευνες, ξεκίνησαν ύστερα από αποκαλύψεις στελέχους της DePuy, θυγατρικής εταιρείας του αμερικανικού κολοσσού ιατρικών προϊόντων Johnson & Johnson ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες σε ποσοστό που προσέγγιζε το 35%, από το οποίο το 20% κατέληγε σε γιατρούς που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση χρημάτων, είτε με τη μορφή διάφορων προσφορών, όπως ταξίδια και άλλα δώρα.

Πρωτοδίκως, οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, είχαν τιμωρηθεί με ποινές κάθειρξης 11 έως 14 ετών, καθώς κρίθηκε ότι το διάστημα 2000-06 προκάλεσαν ζημιά ύψους 2 εκατ. ευρώ στα τοπικά νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Γ. Παπανικολάου» και «Γ. Γεννηματάς», ενώ εκτιμήθηκε ότι οι ίδιοι επωφελήθηκαν με το συνολικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Μετά την καταδίκη τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο Εφετείο, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.

Στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου ανέτρεξε στο ιστορικό του φερόμενου ως διεθνούς σκανδάλου της DePuy η οποία εμπορευόταν στην Ευρώπη ορθοπεδικά υλικά της Johnson & Johnson. Περιέγραψε τις έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών όσον αφορά την υπερτιμολόγηση των υλικών, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σημείωσε ότι ο αντιπρόσωπος της DePuy εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης off shore εταιρείας με έδρα τη Νήσο του Μαν (Ηνωμένο Βασίλειο) μέσω της οποίας φέρεται να διακινούνταν τα «μαύρα χρήματα».

Η εισαγγελέας παρότι χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη δουλειά που έκανε το ΣΔΟΕ για την αποκάλυψη των πτυχών της υπόθεσης που αφορούσαν στα ελληνικά νοσοκομεία, εντούτοις ανέφερε πως η διερεύνησή της έπρεπε να ανατεθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας. «Δεν διερευνήθηκαν χρήσιμες παράμετροι για να δούμε εάν τελέστηκε το αδίκημα του ξεπλύματος σε σχέση με τη δωροληψία» σημείωσε ενώ έκανε λόγο για «βιασύνη» των διωκτικών αρχών και «μπακαλίστικη αριθμητική».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκαν σε δεύτερο βαθμό για τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών υλικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news