facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: «Φωτιά» στο Twitter για τις απαντήσεις του πρωθυπουργού

Δεν έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας τους σχολιαστές του Twitter για την αλήθεια όσων ισχυρίστηκε, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόσο για το Μάτι («δεν ήξερα για νεκρούς, δεν ήξερα ότι μεταδιδόταν απευθείας η σύσκεψη») όσο και για τις υποθέσεις Πετσίτη, Πολάκη και την... αφέλεια ή την άγνοια που επικαλέστηκε για το 2015.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στο πλατό του ΣΚΑΪ, οι χρήστες των social media και συγκεκριμένα του Twitter έβαλαν... φωτιά στο Διαδίκτυο, σχολιάζοντας τόσο τις ερωτήσεις της Σίας Κοσιώνη και του Αλέξη Παπαχελά όσο και τις, ανεπαρκείς στην πλειοψηφία τους, απαντήσεις-εξηγήσεις που έδινε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά tweet:

























































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ: «Φωτιά» στο Twitter για τις απαντήσεις του πρωθυπουργού"

Δράμα -Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Διατάζει» αστυνομικό να κάνει προσαγωγές επειδή τον αποδοκιμάζουν

Εντονα αποδοκιμάστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κατά την διάρκεια της επετείου απελευθέρωσης της πόλης. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη, ο οποίος την ώρα που κατέθετε στεφάνι, δέχθηκε φραστική επίθεση από κατοίκους.
Η Δράμα, εορτάζει φέτος τα 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της αφού την 1η Ιουλίου 1913 ο Ελληνικός Στρατός εισήλθε απελευθερωτής στην πόλη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποδοκιμασίες αξιώνει την κράτηση των διαμαρτυρόμενων! «Κύριε διοικητά, θα κρατηθούνε όλοι! Όλοι θα κρατηθούνε!» διατάζει ο κ. Καραγιαννίδης.
Το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, μέλη της Ομάδας Μακεδόνων Δραμινών φώναξαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας, τη στιγμή που ο κ. Καραγιαννίδης, κατέθετε στεφάνι στο άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας.
Εκτός από συνθήματα, ακολούθησαν αντεγκλήσεις με άλλους πολίτες, ενώ εν συνεχεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους αστυνομικούς να γίνει προσαγωγή των μελών της ομάδας Μακεδόνων Δραμινών.
Τα συναισθήματά μας εκείνη τη στιγμή εκφράστηκαν με χαρακτηρισμούς καθαρά πολιτικούς αναφέρουν οι ίδιοι. «Ντροπή, προδώσατε τη Μακεδονία», «ντροπή σας», «προδότες», «προδότη», ήταν οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τα μέλη της ομάδας μας. Σε ανάλογες περιπτώσεις οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, εκσφενδόνιζαν αυγά και κάγκελα προς τους κυβερνώντες. Τους εξύβριζαν από την κορφή ως τα νύχια και όχι σπάνια ασκούσαν σωματική βία.
Πώς αντέδρασε όμως ο κ. Καραγιαννίδης στο άκουσμα των πιό πάνω χαρακτηρισμών; Αμέσως μετά την κατάθεση του στεφάνου, πλησίασε τον Αστυνομικό διοικητή που βρισκόταν δίπλα μας και του είπε «κύριε διοικητά θα κρατηθούνε όλοι, όλοι θα κρατηθούνε». Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα περίπου 15 μέλη της ομάδος μας ήταν περικυκλωμένα από πλήθος αστυνομικών των ΟΠΚΕ, ανδρών της Ασφαλείας αλλά και από ένστολους αξιωματικούς της αστυνομίας.
Στη συνέχεια, είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά στον κ. Καραγιαννίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, τον οποίο ο κ. Καραγιαννίδης αποκάλεσε «τραμπούκο».
Βία δεν ασκήσαμε. Αντίθετα μας ασκήθηκε. Εγώ προσωπικά δέχθηκα βία σε πέντε περιπτώσεις. Σπρωξίματα -ήπια για να είμαι ειλικρινής- από τους αστυνομικούς τους οποίους ποτέ δεν έσπρωξα. Ήμουν ακίνητος και δέχθηκα σπρώξιμο επειδή απλά εξέφρασα πολιτικά την άποψή μου. Δέχθηκα φραστική επίθεση από έναν προφανώς ΣΥΡΙΖΑΙΟ ο οποίος μου επιτέθηκε αποκαλώντας με «πατριδοκάπηλο» και αν δεν τον συγκρατούσαν οι αστυνομικοί μπορεί να μου ασκούσε και σωματική βία. Μία νεαρή ΣΥΡΙΖΑΙΑ προσπάθησε να μου πάρει το κινητό με το οποίο βιντεοσκοπούσα όλα όσα διαδραματίζονταν, μάλιστα η νεαρή με εμφανή εκνευρισμό έπιασε το ένα μου χέρι και προσπάθησε να μου κατεβάσει το άλλο με το οποίο κρατούσα το κινητό μου τηλέφωνο. Μου επιτέθηκε ένας άλλος, πάλι προφανώς ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, λέγοντάς μου ότι όλα αυτά τα κάνω για αυτοπροβολή και αφού πρώτα τράβηξε το χέρι μου, στη συνέχεια μου το χτύπησε. Τέλος αναγκαστήκαμε από την αστυνομία να επιβιβαστούμε σε περιπολικό λες και ήμασταν κοινοί εγκληματίες προκειμένου να μας μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Και αυτό το τελευταίο χωρίς να μας ανακοινώσουν τον λόγο για τον οποίο γίνεται, χωρίς να έχει δώσει εντολή κάποιος εισαγγελέας, απλά επειδή το απαίτησε ο «Απόλυτος Άρχοντας», ο κ. Καραγιαννίδης. Να θυμίσω ότι είχε πει στον διοικητή της Αστυνομίας «κύριε διοικητά θα κρατηθούνε όλοι, όλοι θα κρατηθούνε». Και κρατηθήκαμε. Μας προσήγαγαν. Τελικά στην αστυνομική διεύθυνση οδηγηθήκαμε περίπου 10 μέλη της ομάδος «Μακεδόνες Δραμινοί» μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κοριτσάκι 7 ετών το οποίο έκλαιγε ασταμάτητα.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δράμα -Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Διατάζει» αστυνομικό να κάνει προσαγωγές επειδή τον αποδοκιμάζουν"

Αποφυλάκιση με όρους ζητούν καταδικασθέντες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Το ότι καταδικασθέντες στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστούν με όρους με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα ανέφερε η συνήγορός τους Μαριάννα Παπαδογιάννη.

Σε ανακοινωσή της η κ. Παπαδογιάννη αναφέρει:

«Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με την απόλυση υπό όρο καταδικασθέντων για την υπόθεση Πυρήνες της Φωτιάς και το απευθυνθέν προς εμέ αίτημα ορισμένων Μ.Μ.Ε να διευκρινίσω το νομικό πλαίσιο ως εξ επαγγέλματος ορισθείσα συνήγορος υπερασπίσεως ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για την άνω υπόθεση, σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα.

Οι καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τοσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα.
Επομένως ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποφυλάκιση με όρους ζητούν καταδικασθέντες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"

Προκλητική κοροϊδία Τσίπρα για το θέατρο το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι!

Με μια απίστευτη και άκρως προκλητική δικαιολογία ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει το χυδαίο θέατρο που παίχτηκε το βράδυ της καταστροφής στο Μάτι στη σύσκεψη με τους αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τους νεκρούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας, με κλαμένο ύφος, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν γνώριζε για νεκρούς στο Μάτι παρά μόνο ότι είχε μια πληροφορία ότι μπορεί και να υπήρχαν ένας ή δύο άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις. Ωστόσο, στη συνέχεια υποστήριξε πως οι υπουργοί και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας γνώριζαν για νεκρούς, αλλά «αγχώθηκαν» από την παρουσία της κάμερας και για τον λόγο αυτό «ξέχασαν» να αναφέρουν τις πληροφορίες τους στον πρωθυπουργό!

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, «για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. δεν μου είπαν για νεκρούς γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, αλλά δεν είχα εικόνα. Βρέθηκα από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Είδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Δεν ήξερα, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Αιφνιδιάστηκαν από την κάμερα οι υπουργοί και δεν μου είπαν τίποτα. Όταν έφυγαν οι κάμερες ρώτησα γιατί είστε έτσι, τους υπουργούς και μου απάντησαν ότι μπορεί να είναι περισσότεροι οι νεκροί. Βγήκε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε δήλωση. Λάθη γίνονται, αλλά το ζήτημα είναι ότι χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, όχι ότι έγινε κακή επικοινωνιακή διαχείριση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική κοροϊδία Τσίπρα για το θέατρο το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι!"

Οριστικό: Επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Στην ΕΚΤ η Λαγκάρντ

Συμφώνησαν στις Βρυξέλλες οι ευρωπαίοι ηγέτες για τους επόμενους επικεφαλής στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του Ντόναλντ Τουσκ, απερχόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο Twitter: για τη θέση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι "28" αποφάσισαν να προτείνουν τη Γερμανίδα, νυν υπουργό 'Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, για επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τον πρώην υπουργό Eξωτερικών της Ισπανίας και πρώην πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ζοζέπ Μπόρελ, ενώ για Πρόεδρο της ΕΚΤ τη Γαλλίδα, νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, η λύση για τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις πλέον υψηλόβαθμες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δόθηκε με δύο γυναίκες στις θέσεις κλειδιά: την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, η ντερ Λάιεν προτάθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Σήμερα το απόγευμα οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία), οι οποίες είχαν αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς για την προεδρία της Κομισιόν, γνωστοποίησαν ότι θα στηρίξουν την Γερμανίδα πολιτικό, με μια ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που έχει σπουδάσει ιατρική και είναι μητέρα επτά παιδιών, προαλειφόταν πριν από μερικά χρόνια για διάδοχος της Άγγελα Μέρκελ. Η 60χρονη πολύπειρη και πολύγλωσση πολιτικός είναι ωστόσο αντιδημοφιλής στη Γερμανία, λόγω του αμφιλεγόμενου έργου της στο υπουργείο Άμυνας.

Μια ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι με τη λύση αυτή άνοιξε ο δρόμος και για να αναλάβει η Λαγκάρντ επικεφαλής της ΕΚΤ. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι αντίθετη με την υποψηφιότητα της νυν γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, διαβεβαίωσε η πηγή αυτή.

«Η λύση που βρήκαμε είναι μια καλή λύση. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει εκτενή εμπειρία στην άμυνα και στην κοινωνική πολιτική. Πιστεύουμε ότι θα είναι προς το συμφέρον του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει την υποψηφιότητά της, αν και είμαι λυπημένος που η διαδικασία είχε ένα πισωγύρισμα», δήλωσε μετά την Σύνοδο ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εργάστηκα για μια δίκαιη λύση, δήλωσε αμέσως μετά τις εργασίες της συνόδου η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Φιλελεύθερος Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη θέση του Ντόναλντ Τουσκ ενώ για Ύπατος Εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής ο Ισπανός Σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών Ζοσέπ Μπορέλ.

Τουσκ: Αντιπρόεδροι της Κομισιόν οι σοσιαλιστές Τίμερμανς και Βεστάγκερ

Για «απόλυτη ισορροπία» μεταξύ γυναικών και αντρών στις κορυφαίες θέσεις της Ε.Ε. έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Άξιζε η αναμονή» είπε, ενώ υπογράμμισε ότι προκειμένου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να γίνει «η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής» θα πρέπει να την ψηφίσει το Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης, σημείωσε ότι κάνεις δεν διαφώνησε στο «πακέτο» που αποφασίστηκε σήμερα, αν και σημείωσε ότι λόγω κάποιων προβλημάτων στο εσωτερικό της γερμανικής συγκυβέρνησης, η Γερμανία απείχε από την ψηφοφορία. Σημείωσε δε, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενθαρρύνει την υποψήφια πρόεδρο της Επιτροπής να τοποθετήσει στις θέσεις των αντιπροέδρων τους κορυφαίους υποψήφιους των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων, Φρανς Τίμερμανς και Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ερωτηθείς σχετικά με την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ότι οι ηγέτες θα επιθυμούσαν ένα Σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο από την κεντρική ή ανατολική Ευρώπη για το πρώτο μισό της θητείας και έναν πρόεδρο από το ΕΛΚ για το δεύτερο. Ωστόσο, επισήμανε ότι εναπόκειται στο Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσει μόνο του.

Τέλος, σημείωσε ότι αρχικός στόχος των ηγετών, ήταν να γίνει σεβαστή η διαδικασία των κορυφαίων υποψηφίων, παρ' ότι δεν υπήρχε νομική υποχρέωση.
Γαλλία και Γερμανία ανέλαβαν η καθεμιά μία από τις πλέον προβεβλημένες θέσεις στην ΕΕ ενώ η ευρωπαϊκή δεξιά θα διατηρήσει την προεδρία της Κομισιόν μετά την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Για το Ευρωκοινοβούλιο, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν εκ περιτροπής προεδρία, τα πρώτα 2,5 χρόνια για τους Σοσιαλιστές και τα επόμενα για το ΕΛΚ.

Όλές οι προτάσεις της Συνόδου Κορυφής θα πρέπει να εγκριθούν από το Ευρωκοινοβούλιο με ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Ευρωκοινοβούλιο, «Σε διαδοχικές ψηφοφορίες από τις 10.00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης 3 Ιουλίου, το ΕΚ θα εκλέξει ανώτατους αξιωματούχους για τα επόμενα 2½ χρόνια. Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Προέδρου θα παρέλθει στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) απόψε. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες Πρόεδροι θα έχουν μέχρι πέντε λεπτά για να κάνουν σύντομες δηλώσεις. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με μυστική ψήφο με κάλπη. Για την εκλογή Προέδρου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία επί των έγκυρων ψήφων (δηλ. 50% συν μία). Μετά τον ή την Πρόεδρο, οι ευρωβουλευτές θα εκλέξουν 14 Αντιπροέδρους. Η ψηφοφορία για την εκλογή των πέντε Κοσμητόρων θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 10.00 (ώρα Ελλάδος)».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οριστικό: Επικεφαλής της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Στην ΕΚΤ η Λαγκάρντ"

Ο Αρκάς μετράει αντίστροφα τις μέρες για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα

Ένα νέο σκίτσο με το οποίο σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις τελευταίες μέρες του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία της χώρας, δημοσίευσε στη σελίδα του στο facebook ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς.

Χωρίς να αναφέρει πουθενά τις λέξεις «εκλογές», «κυβέρνηση», «πρωθυπουργός» ή άλλη ανάλογης σημασίας, το σκίτσο του παρουσιάζει μια τεράστια λευκή και κόκκινη τέντα τσίρκου, με λαμπιόνια και σημαιούλες.

Η «ταμπέλα» μπροστά γράφει απλώς: «Για 5 ακόμα παραστάσεις», μέχρι δηλαδή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε το σκίτσο




mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς μετράει αντίστροφα τις μέρες για το τέλος της κυβέρνησης Τσίπρα"

Ανεβαίνει ο υδράργυρος: Έφτασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Πιερία

Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία, με τις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 02/07 να φτάνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Δίον Πιερίας με 38,3 ⁰C και στη Βέροια με 37,3 ⁰C.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

0207_daily_max_temp__1_


Όπως είναι γνωστό η θερμοκρασία βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με τις υψηλότερες τιμές της να αναμένονται σημειώνονται το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης 03/07 και 04/07/2019, αντίστοιχα, όποτε θα φτάσουν σύμφωνα με το meteo.gr στα ηπειρωτικά τους 39 – 40 ⁰C τοπικά τους 41 ⁰C. Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεβαίνει ο υδράργυρος: Έφτασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Πιερία"

Θήβα: Οι Ρομά διασκέδαζαν και οι πυροσβέστες έτρεχαν!

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες από τις απανωτές πυρκαγιές – Τραυματίστηκε συνάδελφός τους.

Όλη η κρατική μηχανή έτρεχε για τους Ρομά του Πυρίου από τις 2:30’ το μεσημέρι και μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (2/7), εξαιτίας των απανωτών πυρκαγιών που ξέσπασαν η μία πίσω από την άλλη σε κοντινά σημεία έξω από τη Θήβα.

Οι πυρκαγιές σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν εμπρησμοί από κατοίκους του καταυλισμού, που φαίνεται να διασκέδαζαν από την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών! Σε τουλάχιστον τέσσερις εστίες επενέβησαν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι καταφέρνοντας αρχικά να τις περιορίσουν και στη συνέχεια να πετύχουν την πλήρη κατάσβεσή τους.

Δυστυχώς πάνω στην ένταση και στη μεγάλη κινητοποίηση, ένας πυροσβέστης από πτώση τραυματίστηκε στο χέρι και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών.

Γνωρίζοντας το περιεχόμενο των συσκέψεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας, απλά θα παρατηρήσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πετύχαμε μόνο σε επίπεδο καταστολής. Γιατί δε λειτουργεί η πρόληψη ειδικά σε περιπτώσεις που δεν προέρχονται από τυχαία περιστατικά, θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους υπεύθυνους.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Θήβα: Οι Ρομά διασκέδαζαν και οι πυροσβέστες έτρεχαν!"

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών - Πού θα «αγγίξει» τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον η θερμοκρασία, με τις υψηλότερες τιμές της να σημειώνονται μέσα στο επόμενο διήμερο, φθάνοντας στα ηπειρωτικά τους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία ακόμη και τους 41 βαθμούς την Πέμπτη.

Την Τετάρτη σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 39-40 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη το ίδιο θα συμβεί και στη Στερεά Ελλάδα. Tην Πέμπτη και την Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, παρόλα αυτά όμως θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες γύρω στους 38 βαθμούς σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, νησιά ανατολικού Αιγαίου και νότια Κρήτη.

Η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αναμένεται την Τετάρτη και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Τριήμερος καύσωνας προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα «καούν» από τα 40άρια

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Τετάρτη 03/07 και η Πέμπτη 04/07, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά θα φτάνουν τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.


heat




Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από σήμερα Τρίτη θα αρχίσουν να επηρεάζονται σχεδόν όλες οι περιοχές, με τις υψηλότερες θεμοκρασίες να αναμένονται στη Θεσσαλία, όπου κατά τόπους το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσει τους 40 και 41 βαθμούς, καθώς και τη Μακεδονία, με τη Θεσσαλονίκη να αναμένει μέχρι και 39 βαθμούς, αλλά και 40άρια στα περίχωρα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στη Θράκη, όπου ο υδράργυρος, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αγγίξει τους 38 και 39 βαθμούς.

Tην Πέμπτη 04/07 και την Παρασκευή 05/07 κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.


Heat_Wave2




Δείτε βίντεο με την κίνηση των θερμών αέριων μαζών στην Ευρώπη από το meteo.gr



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών - Πού θα «αγγίξει» τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος"

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ρόδο και Κάρπαθο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστές τις περιοχές που είναι αντιμέτωπες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Ρόδος και η Κάρπαθος βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου, ενώ χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Δείτε τον χάρτη



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ρόδο και Κάρπαθο"

Ο ΕΟΦ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εγκρίνει κανένα προϊόν «φαρμακευτικής κάνναβης»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) λαμβάνει σε καθημερινή βάση ερωτήματα, αναφορές και καταγγελίες, για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, που εστιάζουν στον «παραπλανητικό τρόπο» με τον οποίο παρουσιάζονται, «δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για «θαυματουργά» προϊόντα με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες», αφού η προώθησή τους «εμπεριέχει ισχυρισμούς που προσιδιάζουν μόνο σε φάρμακα, αποδίδοντάς τους ιδιότητες πρόληψης, αγωγής ή θεραπείας ανθρώπινης νόσου».
Ο ΕΟΦ είναι κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει καμία έγκριση κυκλοφορίας τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης και δεν έχει κάνει δεκτή καμία γνωστοποίηση κυκλοφορίας προϊόντος ως συμπλήρωμα διατροφής με κάνναβη.
Παράλληλα τονίζει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι και πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με το πνεύμα της νομοθεσίας, αλλά συνεχίζουν «απτόητες την παραπλάνηση των πολιτών θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους».
Στην ανακοίνωσή του προσθέτει επίσης: «Αυτή τη στιγμή, στη χώρα μας το νομικό πλαίσιο για την κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης είναι πλέον καθορισμένο και οι διαδικασίες χορήγησης των κατάλληλων εγκρίσεων έχουν ήδη ξεκινήσει. Το νομικό πλαίσιο που ισχύει αφορά αυστηρά στα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2% για ιατρικούς σκοπούς. Για τα προϊόντα αυτά ισχύει, όπως και για τα λοιπά συνταγογραφούμενα φάρμακα, ότι απαγορεύεται κάθε διαφημιστική ή προωθητική ενέργεια, καθώς και η παροχή δωρεάν δειγμάτων στο κοινό. Συγχρόνως, βέβαια, λειτουργούν εταιρείες και καταστήματα -φυσικά και διαδικτυακά- που εμπορεύονται βρώσιμα ή άλλου είδους προϊόντα που περιέχουν κανναβινοειδή (π.χ.: CBD, CBDa. CBC, κ.λπ.) με περιεκτικότητα σε THC μέχρι 0,2%, για τα οποία δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί το κανονιστικό πλαίσιο που θα ρυθμίσει τους όρους διάθεσής τους στην αγορά τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει εγκρίνει κανένα προϊόν «φαρμακευτικής κάνναβης»"

ΕΣΡ: Οριστικά στην Alter Ego του Μαρινάκη η έκτη τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη κατακύρωσε την έκτη τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ολομέλεια του Ε Σ Ρ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, συνήλθε σε συνεδρίαση στην αίθουσα «Ροδόλφος Μορώνης» σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να συζητήσει επί της οριστικής χορήγησης της έκτης τηλεοπτικής άδειας. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε (υπ' αριθμ. 117/2019) ανακηρύσσεται οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκε με βάση την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ την μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». 

Δείτε εδώ την απόφαση του ΕΣΡ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΡ: Οριστικά στην Alter Ego του Μαρινάκη η έκτη τηλεοπτική άδεια"

Αγωγές της Κύπρου κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή»

Δικαστικές διαδικασίες εναντίον τριών ξένων εταιρειών, που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις από την Τουρκία δυτικά της Κύπρου, έχει κινήσει η Λευκωσία.

Σύμφωνα με δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του Κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters, τα νομικά μέτρα αφορούν καταπάτηση της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται οι εταιρείες, που σίγουρα δεν είναι τουρκικών συμφερόντων, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

«Έχουμε ήδη κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον εταιρειών, που συνεργάζονται με την TPAO (σ.σ. κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας» ανέφερε ο αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο, αναφερόμενος στην παράνομη γεώτρηση του «Πορθητή», που βρίσκεται από τις αρχές Μαΐου στα 36,6 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο με το Yavuz», συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται, ότι το «Yavuz» βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Μερσίνας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την κατεχόμενη Καρπασία, με σκοπό να προβεί σε γεώτρηση εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγές της Κύπρου κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή»"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί 31 καλλυντικά – Όλη η λίστα με τα επικίνδυνα προϊόντα

Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι απαγορεύει τη διάθεση και τη διακίνηση 31 καλλυντικών προϊόντων. Σύμφωνα με όσα αναφέρει πολλά από αυτά είναι επικίνδυνα και μπορεί να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Εχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ. 8 του Ν.1316/83, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 25 του
Ν.3730/2008.

2. Τον Κοινοτικό Κανονισμό (ΕΚ) 1223/2009

3. Tην υπ. αριθμ. Δ3(α)/91512, αρθ. 13, παρ. 3, ΦΕΚ 25/2018

4. Τις Κοινοποιήσεις (REPORTS) από την 23η (έδομάδα)/2018 έως την 33η (εβδομάδα)/2018 αναφορά μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης RAPEX για μη ασφαλή προϊόντα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά τριάντα ένα (31) καλλυντικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και σύμφωνα με τις αναφορές-κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 23, 24, 27, 28, 29, 30, 31, 33/ 2018 για λόγους ποιότητας και παρουσίασης.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Συγχρόνως, πρέπει να ενημερωθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΦ, ενώ τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών θέτοντας στα υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Αναλυτικά όλα τα προϊόντα

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί 31 καλλυντικά – Όλη η λίστα με τα επικίνδυνα προϊόντα"

Θερινό μπαράζ 16.000 φοροελέγχων από την ΑΑΔΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο προβλέπει τη διενέργεια 620 ελέγχων-ερευνών και 16.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε), τις υπηρεσίες ελέγχου και διασφάλισης των δημοσίων εσόδων της ΑΑΔΕ.

Με νεότερη απόφασή του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει πρόσθετες οδηγίες για τους ελεγκτικούς στόχους, βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποθέσεις που ελέγχονται-ερευνώνται κατά προτεραιότητα, επιλέγονται βάσει συνδυασμού κριτηρίων ορθολογικής διαχείρισης και ανάλυσης κινδύνου (περιλαμβάνονται σε ειδικό παράρτημα) και δεν δημοσιοποιούνται.

Οι προς έλεγχο υποθέσεις κατατάσσονται ανά Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. σε φθίνουσα σειρά ταξινόμησης, σύμφωνα με την τελική μοριοδότησή τους, βάσει αυτοματοποιημένου μοντέλου αντικειμενικής αξιολόγησης. Από το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων κάθε Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ελέγχονται κατά προτεραιότητα οι υποθέσεις που συγκεντρώνουν την υψηλότερη μοριοδότηση, ακολουθώντας φθίνουσα σειρά ταξινόμησης μέχρι την επίτευξη της τεθείσας σε εκάστη από αυτές ετήσιας στοχοθεσίας βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου έτους 2019. Έλεγχοι-έρευνες που έχουν διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της με αριθμό ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. 1192795 ΕΞ 2017 (Β΄4791)
Απόφασης του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. όπως ισχύει, εντός του έτους 2019 και μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας, προσμετρώνται στη στοχοθεσία του έτους 2019 και μειώνουν τον αριθμό των υπόλοιπων υποθέσεων εκάστης υπηρεσίας που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31/12/2019.

Oι προϊστάμενοι των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. καλούνται, εφόσον, από στοιχεία ή πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους και σε συνδυασμό με τις ισχύουσες διατάξεις, κρίνουν ότι συντρέχει βάσιμος λόγος ελέγχου κατά προτεραιότητα υποθέσεων οι οποίες δεν έχουν προτεραιοποιηθεί σύμφωνα με τα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι της παρούσας ή δεν έχουν περιληφθεί στη φθίνουσα σειρά ταξινόμησης σύμφωνα με την παράγραφο 3 της παρούσας, εισάγουν τις προκρινόμενες υποθέσεις σε σειρά κατάταξης ανάλογα με τη σημαντικότητά τους, συνεκτιμώντας τη σοβαρότητα των υποθέσεων που ανακατατάσσονται.

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, δύνανται να προκρίνονται προς έλεγχο-έρευνα υποθέσεις κατόπιν εντολής του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ή του προϊσταμένου της ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. Οι υποθέσεις αυτές εντάσσονται σε υλοποιήσιμη σειρά κατάταξης και μειώνουν τον αριθμό των υπόλοιπων υποθέσεων εκάστης υπηρεσίας που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31/12/2019.

Κάθε μεταβολή στη σειρά κατάταξης των υποθέσεων θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς και να γνωστοποιείται εντός τριάντα (30) ημερών στη ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε. Αναλυτικές οδηγίες για τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. περιλαμβάνονται στο Παράρτημα ΙΙ της παρούσας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ, σε περίπτωση κάλυψης των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου έτους 2019, διενεργούνται έλεγχοι-έρευνες πέραν των στόχων αυτών, σύμφωνα με τη φθίνουσα σειρά ταξινόμησης.

Στην πρώτη γραμμή

Ανεξαρτήτως από την προτεραιοποίησή τους ή μη, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες Πιτσιλή, ολοκληρώνονται άμεσα οι κάτωθι υποθέσεις:

i) Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. βάσει των διατάξεων του άρθρου 389 του ν. 4512/2018.

ii) Έρευνες-έλεγχοι για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων ελέγχου ή αίτημα παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του Κ.Φ.Δ. κατά τη δημοσίευση της παρούσας.

iii) Υποθέσεις των Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. που αφορούν σε διενέργεια μερικών επιτόπιων στοχευμένων ελέγχων, καθώς και λοιπών ελέγχων πρόληψης για τη διαπίστωση της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

iv) Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES) και υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Θερινό μπαράζ 16.000 φοροελέγχων από την ΑΑΔΕ"

Δημοσκόπηση: Η μάχη του σταυρού στις εκλογές – Οι νέες τάσεις που κάνουν πολλούς να αγωνιούν [pics]

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαϊου, φαίνεται να διαμορφώνεται το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στο νομό Χανίων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με μικρή διαφορά της ΝΔ, σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr.
Το δικό της ενδιαφέρον παρουσιάζει η “μάχη” των υποψηφίων βουλευτών για τον “σταυρό” που αποκαλύπτει τάσεις “έκπληξη”.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες και στα όρια του στατιστικού λάθους. Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.
Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους βουλευτές, στη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.
Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως “σίγουρα/μάλλον” θα την ψήφιζε και το 31% ότι “σίγουρα/μάλλον” δεν θα την ψήφιζε.
Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε “απόσταση αναπνοής” με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.
Ο δε Βολουδάκης, παρότι έχει διατελέσει υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά και είναι γνωστός στους Χανιώτες, φαίνεται ότι την μεγάλη δυναμική του, την έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.
Στην τρίτη θέση δείχνει να “παγιώνεται” ο Βασίλης Διγαλάκης, με τις θετικές γνώμες στο 33,7% και με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ να μην τον γνωρίζει ακόμα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης φαίνεται ότι θα παίξουν “ψήφο με ψήφο” για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθάκης συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους ερωτηθέντες ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, για την ιδιότητά του, απαντά ότι δεν γνωρίζει…
Η έρευνα έγινε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό του zarpanews.gr από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου 2019. Συμμετείχαν 950 κάτοικοι του νομού Χανίων, οι οποίοι επελέγησαν με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Η μάχη του σταυρού στις εκλογές – Οι νέες τάσεις που κάνουν πολλούς να αγωνιούν [pics]"

Η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόληψης Βασανιστηρίων

Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, η Κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει να βολεύει σε καίριες θέσεις συγγενικά και φιλικά πρόσωπα υπουργών, πρώην υπουργών, κ.λπ., αλλά αναρτά τους διορισμούς στο facebook και συγχαίρει τους διορισθέντες.

Έτσι, η σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιφιγένεια Καμτσίδου, εκλέχτηκε -μετά από κυβερνητική πρόταση- νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (CPT).

Η σχετική ανάρτηση στο facebook της Γενική Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει ως εξής:

«H καθηγήτρια Ιφιγένεια Καμτσίδου νέο μέλος της CPT

Νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης Βασανιστηρίων (γνωστή ως CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης εκλέχτηκε η Αναπλ. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιουνίου 2019 της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων η κ. Καμτσίδου εκλέχτηκε με 42 ψήφους στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η CPT έχει ως κύρια αρμοδιότητα της διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε χώρους στέρησης της ελευθερίας (Φυλακές, Αστυνομικά κρατητήρια, Ψυχιατρεία) και διενεργεί τακτικές και έκτακτες επισκέψεις σ’ όλα τα κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Συγχαρητήρια!».




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η σύντροφος του Παρασκευόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόληψης Βασανιστηρίων"

Απεργία πλοίων: Τι θα ισχύσει για την Τετάρτη 3 Ιουλίου

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την απεργία πλοίων.

Η απεργία πλοίων που προκήρυξε η ΠΝΟ για τις 3 Ιουλίου 2019 είναι 24ωρη. Τα επιβατηγά οχηματαγωγά θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2019 με αυξήσεις.

Σε ανακοίνωσή της για την απεργία στα πλοία, η ΠΝΟ αναφέρει «ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας, όχι μόνο αρνείται στην ουσία να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών στις παραπάνω Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά έντεχνα επιχειρεί στην ουσία να διασπάσει την ενότητα της Ομοσπονδίας μας, οδηγώντας την όλη διαπραγματευτική διαδικασία, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, σε αδιέξοδο με την υποβολή ανεδαφικών προτάσεων».

Ζητεί, επίσης, να στελεχωθούν τα πλοία με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εκτελούμενων δρομολογίων, ενώ αναφέρει ότι σχετικό έγγραφο έχει ήδη γνωστοποιηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η απεργία θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 στις 00:01 έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Απεργία πλοίων: Τι λένε οι ακτοπλόοι

«Η πρότασή μας για αύξηση των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του προσωπικού, ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο,» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ένωση των Ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ).

Οι ακτοπλόοι αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη αυξημένο κόστος στα ναυτιλιακά καύσιμα κατά 50% τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ καλεί την ΠΝΟ να αποδεχτεί τις προτάσεις του ΣΕΕΝ και να ματαιώσει την προκηρυχθείσα απεργία εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Στην αυριανή 24ωρη των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία πλοίων: Τι θα ισχύσει για την Τετάρτη 3 Ιουλίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news