facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Τα «καρφιά» του Αρκά στον Αλέξη Τσίπρα - Η ελπίδα & οι χαμένες διαπραγματεύσεις (φώτο)

Με δυο νέα σκίτσα ξεκίνησε την εβδομάδα ο Αρκάς.

Ο γνωστός σκιτσογράφος, θέλησε να αναφερθεί σε «πουλημένες» ελπίδες και «χαμένες διαπραγματεύσεις», προφανώς αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«-Ελπίδα, έρχεσαι λίγο που σε θέλω; -Μην πας!... θα σε πουλήσει!» αναφέρεται στο πρώτο σκίτσο του Αρκά.




Ενώ στο δεύτερο αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις. «Διαπραγματεύτηκα με τους αντιπάλους και δεν θα χρειαστεί να παίξουμε!... χάσαμε ήδη!» αναφέρει στο δεύτερο σκίτσο του.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «καρφιά» του Αρκά στον Αλέξη Τσίπρα - Η ελπίδα & οι χαμένες διαπραγματεύσεις (φώτο)"

Εκρέμ Ιμάμογλου: Δεν έχει σημασία Έλληνας ή Τούρκος, σημασία έχει ο άνθρωπος

Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος, Έλληνας ή Πόντιος, σημασία είναι «πως είναι άνθρωπος», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ελπίδα για σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε ορισμένα ζητήματα έχει την αίσθηση ότι «ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές».



Ανέφερε πως ενδεικτικό παράδειγμα τις σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία, σημειώνοντας πως οι δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις «καλύτερες φιλίες»

«Αυτό είναι σημαντικό. Διότι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια κουζίνα. Έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια, τις ίδιες νότες. Αυτό είναι σημαντικό», είπε.

Ο κ. Ιμάμογλου, που μετά την νίκη στις δημοτικές εκλογές θεωρείται το νέο αστέρι της κεμαλικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί.

Απέφυγε ωστόσο να προβεί σε ουσιαστικότερη τοποθέτηση για τα προβλήματα στο Αιγαίο ή ανοιχτά της Κύπρου, ούτε μίλησε πέρα της δημαρχιακής του θέσης. «Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει πολιτικοί που το κατάφεραν, ευελπιστώ πως θα το καταφέρουμε κι εμείς μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε.

Σημείωσε πως μετά τις πρώτες δύσκολες ημέρες της θητείας του θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρέμ Ιμάμογλου: Δεν έχει σημασία Έλληνας ή Τούρκος, σημασία έχει ο άνθρωπος"

Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επεκτείνεται μέσω πολιτιστικής χορηγίας στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ύστερα από θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Ταυτόχρονα, έχει συμβασιοποιηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου η επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών (Βεργίνα), ενώ ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με την αντίστοιχη προεργασία να έχει γίνει για τους Δελφούς και τα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Ροτόντα, Λευκός Πύργος).

Επίσης, τέθηκε σε λειτουργία η ειδικά διαμορφωμένη διαδικτυακή υπηρεσία για τους επαγγελματίες του τουρισμού (b2b), η οποία έγινε δεκτή με ικανοποίηση κατά την παρουσίασή της και ήδη χρησιμοποιείται από τους πιστοποιημένους συνεργάτες του τουριστικού κλάδου», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.

«Παράλληλα» συνεχίζει η ανακοίνωση, «ικανοποιείται το διαχρονικό αίτημα των ξεναγών για χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία», ενώ «στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Ακρόπολης, το σημαντικότερο μνημείο της χώρας που δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο, εντάσσεται η δημιουργία εκδοτηρίων ταχείας διέλευσης (fast lane) που έχουν ήδη ξεκινήσει να εξυπηρετούν όσους εκδίδουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους και επιθυμούν να προμηθευτούν εύκολα και γρήγορα εισιτήρια για δικαιούχους ελεύθερης εισόδου που συνοδεύουν (πχ οικογένειες με παιδιά)».

Παράλληλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν οικίσκοι με αυτόματους πωλητές για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών που εκδίδουν τα εισιτήριά τους επιτόπου, ενώ, όπως επισημαίνει το ΥΠΠΟΑ, «σε συνέχεια σχετικής έγκρισης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προχωρούν οι εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στις εισόδους του χώρου για την καλύτερη υποστήριξη του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

«Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη δικαιώνουν την πολιτική του υπουργείου, καθώς το ποσοστό των κανονικών εισιτηρίων που εκδίδονται διαδικτυακά από μεμονωμένους επισκέπτες διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στο 10%. Συνολικά, τον Μάιο και του Ιούνιο, το 50% των εισιτηρίων εκδόθηκαν από εναλλακτικά κανάλια πώλησης εκτός των εκδοτηρίων (διαδικτυακή εφαρμογή, αυτόματοι πωλητές, εκδοτήριο ομαδικών εισιτηρίων στη Ροβέρτου Γκάλι), συμβάλλοντας στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και στη βελτίωση της εμπειρίας της επίσκεψης.

Είναι, λοιπόν, σαφές, ότι κερδήθηκε το μεγάλο στοίχημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία, το οποίο, αφού υλοποιήσαμε με επιτυχία, επεκτείνουμε σε περισσότερους χώρους με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες, αλλά και τη διασφάλιση των εσόδων από τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», καταλήγει το ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωσή του.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία"

Τραγωδία στη Φυλη: Οι διάλογοι πυροσβεστών λίγο μετά την ενημέρωση για τον νεκρό άντρα

Μπαλάκι έχουν γίνει οι ευθύνες μεταξύ Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ, μετά τον θάνατο του 48χρονου στη φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή.

Το OPEN TV δίνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους λίγα λεπτά μετά τη στιγμή που ενημερώθηκαν για τον άτυχο άνδρα.

-«Διαβίβαση «Κεραυνέ». Είναι εδώ που είμαστε και γεμίζουμε την υδροφόρα. Στο εργοστάσιο από κάτω έχουμε κατέβει τώρα και γεμίζουμε το όχημα το δικό μας. Εδώ είναι ο κύριος αυτός».

Πέντε παρά είκοσι το απόγευμα της Κυριακής. Πυροσβέστης που έχει εντοπίσει τον 48χρονο άνδρα, ενημερώνει τον ανώτερό του για την ακριβή τους θέση.

Οι διάλογοι που φέρνει είναι αποκαλυπτικοί.

– Το όνομα της επιχείρησης; Το όνομα του εργοστασίου;
– Στον μαύρο καπνό. Στον μαύρο καπνό.
– Ορθόν, ορθόν, «Ήλιος 1». Εκεί, στον μαύρο καπνό. Στον μαύρο καπνό είναι εκεί.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο μεσολάβησαν 44 λεπτά. Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ωστόσο υποστηρίζει ότι από την ώρα που ειδοποιηθηκαν το πλήρωμα έφτασε στο σημείο μέσα σε 18 λεπτά.

Κόντρα ΕΚΑΒ – συναδέλφων

Τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος του άτυχου άνδρα, πατέρα ενός παιδιού, προήλθε από τις αναθυμιάσεις, αφού δεν υπήρχαν εγκαύματα στο σώμα του.

Οι συνάδελφοί του καταγγέλλουν πως το ΕΚΑΒ άργησε πάρα πολύ να φθάσει στο σημείο, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε ύστερα από αρκετή ώρα.

Μάλιστα αναφέρει πως οι πυροσβέστες που ήταν στο σημείο έκαναν μαλάξεις στον 48χρονο για 50 ολόκληρα λεπτά.

«Όταν έφτασε στις 17.20 το ΕΚΑΒ οι πυροσβέστες που ήταν εκεί , είπαν στα παιδιά του ΕΚΑΒ ότι επί 50 λεπτά έκαναν μαλάξεις στον άτυχο εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος ήταν πεσμένος πιο πολύ και αφού ήταν 50 λεπτά κάτω στο έδαφος γιατί το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε 17.05; Ο άτυχος πατέρας ήταν φύλακας σε ένα διπλανό εργοστάσιο.

»Όταν πήρε φωτιά η περιοχή ο άνθρωπος ήταν εκεί και δούλευε. Αρχικά έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή. Ο άνθρωπος έπεσε κάτω, περίμενε μιάμιση ώρα κάτω και η κλήση στο ασθενοφόρο έγινε 17.05 και 17.20 ήταν εκεί το ΕΚΑΒ. Του έκαναν μαλάξεις οι πυροσβέστες.

»Γιατί λοιπόν δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ έγκαιρα να μεταφερθεί ο άνθρωπος στο Θριάσιο, που ήταν και κοντά το νοσοκομείο; Γιατί δεν εκκενώθηκε η περιοχή; Γιατί όταν πλησίαζε η φωτιά, αυτός ήταν εκεί;» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Φυλη: Οι διάλογοι πυροσβεστών λίγο μετά την ενημέρωση για τον νεκρό άντρα"

Καλογήρου: Δεν αποφυλακίζονται τρομοκράτες - Τον διαψεύδει ο νέος Κώδικας

Να διαψεύσει ρητές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ανοίγουν τις πύλες των φυλακών για σκληρούς βαρυποινίτες και πολυισοβίτες τρομοκράτες επιχειρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει από τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συνέπειας από την εφαρμογή του νέου Κώδικα.  Ο κ.Καλογήρου μάλιστα, επιχειρεί να συνδέσει τη δημοσιοποίηση με προσπάθεια σύνδεσης με την προεκλογική αντιπαράθεση, παραβλέποντας ότι το άρθρο 110Α του νέου ποινικού κώδικα περιγράφει με σαφήνεια  ότι για  απόλυση από τις φυλακές  υπό τον όρο της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής  μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι «Σε κάθε περίπτωση  ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα δεκατέσσερα έτη και αν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει δεκαέξι έτη και για την απόλυση του καταδικασθέντος κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν απαιτείται να έχει καταστεί η καταδίκη αμετάκλητη». 


Έτσι,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις,  χαρακτηρίζει πρόχειρα και ψευδή τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν και άλλοι πολυισοβίτες θα μπορούν να αποφυλακίζονται σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα η εφαρμογή του οποίου άρχισε σήμερα και συνδέει τα δημοσιεύματα  με προεκλογική αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σύμφωνα με τα οποία πολυισοβίτες για τρομοκρατία θα μπορούν να αποφυλακιστούν με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, είναι πρόχειρα, ψευδή και επιχειρούν να εμπλέξουν την μεταρρύθμιση των ποινικών κωδίκων στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Η αντιμετώπιση των πολυισοβιτών με τον νέο Ποινικό Κώδικα είναι βαρύτερη απέναντι σε όλες τις κατηγορίες εγκλημάτων.

Ενδεικτικά, με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 έτη, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25 έτη.

Παράλληλα σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΠΔ. 62/2014 δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Συνεπώς, σήμερα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη ο εν λόγω θεσμός στις περιπτώσεις που αφορούν τα προκείμενα δημοσιεύματα.

Πέραν αυτού, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένα αίτημα αποφυλάκισης από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτή, αφού απαιτείται απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που κρίνει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις».

Ωστόσο, τους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης διαψεύδει το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα, που αναφέρει αυτολεξεί: 

Απόλυση υπό τον όρο της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής με ηλεκτρονική επιτήρηση 
1. Όσοι καταδικάσθηκαν σε ποινή στερητική της ελευθερίας μπορούν, με αίτησή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 106 παρ. 1, να απολυθούν υπό τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 284 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εφόσον έχουν εκτίσει: α) προκειμένου για φυλάκιση, το ένα πέμπτο αυτής, β) προκειμένου για πρόσκαιρη κάθειρξη, τα δύο πέμπτα αυτής και γ) προκειμένου για ισόβια κάθειρξη, τουλάχιστον δεκατέσσερα έτη. 

2. Στην περίπτωση που συντρέχουν σωρευτικά περισσότερες ποινές, ο καταδικασθείς πρέπει να έχει εκτίσει το άθροισμα των τμημάτων των ποινών που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να απολυθεί, αν έχει εκτίσει δεκαεπτά έτη, ακόμη και όταν το παραπάνω άθροισμα υπερβαίνει το όριο αυτό.

3. Αν ο καταδικασθείς εργάζεται, κάθε ημέρα εργασίας υπολογίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της σωφρονιστικής νομοθεσίας. 

4. Για τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης, ως ποινή που εκτίθηκε θεωρείται αυτή που υπολογίστηκε ευεργετικά κατά την προηγούμενη παράγραφο. Προκειμένου για ποινές κάθειρξης δεν μπορεί να χορηγηθεί στον καταδικασθέντα η απόλυση, αν δεν έχει παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα για χρονικό διάστημα ίσο με το ένα πέμπτο της ποινής που του επιβλήθηκε και, σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης, για δώδεκα έτη. Το χρονικό διάστημα του ενός πέμπτου ή, σε περίπτωση ισόβιας κάθειρξης, των δώδεκα ετών, προσαυξάνεται κατά το ένα πέμπτο των λοιπών ποινών που τυχόν έχουν επιβληθεί, στην περίπτωση που αυτές συντρέχουν σωρευτικά. Σε κάθε περίπτωση όμως ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα δεκατέσσερα έτη και αν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει δεκαέξι έτη. 

5. Για την απόλυση του καταδικασθέντος κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου δεν απαιτείται να έχει καταστεί η καταδίκη αμετάκλητη. 

6. Ο απολυθείς σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου επιτρέπεται να ευρίσκεται προκαθορισμένες ώρες της ημέρας εκτός του τόπου του κατ’ οίκον περιορισμού του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, συμμετοχής του σε εγκεκριμένο πρόγραμμα συντήρησης ή απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ ή και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που του έχουν επιβληθεί. Οι ώρες απουσίας του καταδικασθέντος από τον τόπο του κατ’ οίκον περιορισμού του και το σύνολο των υποχρεώσεών του καθορίζονται είτε με το βούλευμα που διέταξε την απόλυσή του είτε μετά τη χορηγηθείσα απόλυση, με διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Με διάταξή του, ο ίδιος εισαγγελέας είτε κατόπιν αίτησης του καταδικασθέντος είτε αυτεπαγγέλτως, αποφασίζει για την αλλαγή του τόπου του κατ’ οίκον περιορισμού, την τροποποίηση του προγράμματος των ωρών απουσίας του καταδικασθέντος από αυτόν και την επιβολή ή τροποποίηση των υποχρεώσεων του τελευταίου. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 106 παρ. 2. 

7. Η απόλυση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου μπορεί να μη χορηγηθεί, με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 106. 

8. Η απόλυση μπορεί να ανακληθεί, αν ο καταδικασθείς δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που του επιβλήθηκαν και πιθανολογείται ότι ενόψει της βαρύτητας της παράβασης των υποχρεώσεών του, του τρόπου και των εν γένει συνθηκών που αυτή συντελέστηκε, δεν παρέχει την προσδοκία ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του στο μέλλον. Σε περίπτωση ανάκλησης, ο χρόνος από την απόλυση έως τη νέα σύλληψη δεν υπολογίζεται στην εκτιθείσα ποινή. Ο καταδικασθείς διατηρεί πάντως το δικαίωμα να απολυθεί υπό όρο κατ’ άρθρο 105Β. 

9. Η απόλυση σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου αίρεται, όταν ο καταδικασθείς, κατά το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στην παράγραφο 10, τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα με δόλο που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών, για το οποίο καταδικάστηκε αμετακλήτως. Σε περίπτωση άρσης της απόλυσης, ο χρόνος από την απόλυση έως τη νέα σύλληψη δεν υπολογίζεται στην εκτιθείσα ποινή. Ο καταδικασθείς στην περίπτωση αυτή δικαιούται να απολυθεί υπό όρο κατ’ άρθρο 105Β, αφού παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα ένα επιπλέον έτος σε σχέση με τα οριζόμενα στο άρθρο 105Β παρ. 1. Το ίδιο ισχύει αν, κατά το χρόνο που κατέστη η καταδίκη αμετάκλητη, είχε ήδη χορηγηθεί απόλυση κατ’ άρθρο 105Β, χωρίς όμως να έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στο άρθρο 109. Δεν εφαρμόζεται το προηγούμενο εδάφιο, αν, κατά το χρόνο που κατέστη η καταδίκη αμετάκλητη, είχε ήδη χορηγηθεί στον καταδικασθέντα η απόλυση υπό όρο κατ’ άρθρο 105Β, χωρίς να έχει ανακληθεί, με αποτέλεσμα η ποινή για την οποία χορηγήθηκε η απόλυση να θεωρείται ότι έχει ήδη εκτιθεί κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 109. 

10. Η με το παρόν άρθρο χορηγούμενη απόλυση εκτείνεται μέχρι του χρονικού σημείου της χορήγησης στον καταδικασθέντα της απόλυσης υπό όρο κατ’ άρθρο 105Β.

«Βγάζει» από τη φυλακή σκληρούς βαρυποινίτες και τρομοκράτες ο νέος ποινικός κώδικας

Έτσι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα ανοίγουν οι πύλες των φυλακών για «σκληρούς» ποινικούς κατάδικους και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Κρατούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, εμπορία ναρκωτικών και όπλων, καταδικασθέντες για ανθρωποκτονίες ή για υποθέσεις τρομοκρατίας, όπως για συμμετοχή στη «17Ν», έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρεθούν εκτός φυλακής ή να εκτίσουν τις ποινές τους στο ...σπίτι τους. Οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που άρχισαν να εφαρμόζονται από σήμερα, φέρνουν τα πάνω κάτω στον ποινικό «χάρτη» της χώρας. 

Από σήμερα, δικηγόροι κρατουμένων για διακεκριμένες κλοπές ακόμη και για ανθρωποκτονίες αρχίζουν να καταθέτουν είτε στους εισαγγελείς των φυλακών είτε στα αρμόδια δικαστικά συμβούλια αιτήσεις, βάση των νέων διατάξεων, με ζητούμενο την αποφυλάκιση με ή χωρίς όρους των εντολέων τους. Μια διαδικασία, που πλέον όλων των άλλων αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» στη Δικαιοσύνη.

Και παρά τη γενική παραδοχή ότι οι νέες διατάξεις κινούνται στη λογική του εκσυχρονισμού – άλλωστε τα νέα νομοθετήματα καταρτίστηκαν έπειτα από 70 χρόνια – νομικοί, δεν παύουν να θέτουν ερωτήματα ως προς τα ζητήματα που ανακύπτουν σε ό,τι αφορά την μεταχείριση που μπορεί να έχουν στο εξής επικίνδυνοι κακοποιοί. Ήδη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος η μόνη από τις δικαστικές Ενώσεις που αντέδρασε, έχει προειδοποιήσει για «παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων, με τον κίνδυνο διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας αλλά και καλλιέργειας ευλόγου αισθήματος ατιμωρησίας στα θύματα εγκληματικών πράξεων». Σε αντίθεση με την Ένωση Εισαγγελέων που ζήτησε ακόμη και την απόσυρση τόσο του νέου Ποινικού Κώδικα όσο και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...εκκωφαντική ήταν η σιωπή που κράτησε η πολυπληθέστερη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Εκτός φυλακής εκατοντάδες κρατούμενοι!

Από σήμερα, όσοι κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί στο παρελθόν για κακουργήματα, τα οποία τώρα με τις νέες διατάξεις μετατρέπονται σε πλημμελήματα, θα καταθέτουν αιτήσεις αποφυλάκισης που θα πρέπει, βάση των νέων διατάξεων, να γίνονται δεκτές. Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν οι κρατούμενοι για διακεκριμένες κλοπές, αξίας κάτω των 120.000 ευρώ, όπως επίσης και κρατούμενοι για εμπόριο όπλων ή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

Οι παραπάνω κατηγορίες προσωρινά κρατουμένων, που υπολογίζονται σε εκατοντάδες, θα αιτηθούν την αποφυλάκισή τους, αφού δεν προβλέπεται προφυλάκιση για πλημμελήματα. Μάλιστα, για την αποφυλάκισή τους η οποία θα κρίνεται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια, δεν θα εξετάζονται πλέον άλλες προϋποθέσεις, όπως είναι η συμπεριφορά τους εντός της φυλακής ή η τυχόν άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Με τις παλαιές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η κλοπή αντικειμένων αξίας άνω των 120.00 ευρώ ήταν κακούργημα, όπως κακούργημα ήταν και η περίπτωση όπου τουλάχιστον δυο άτομα ή και περισσότερα διέπρατταν κλοπή. Ακόμη, ως κακούργημα αντιμετωπίζονταν και η περίπτωση τέλεσης κλοπής κατ' επάγγελμα. Πλέον με τις νέες διατάξεις οι τρεις αυτές περιπτώσεις καταργούνται και μετατρέπονται σε πλημμελήματα αν η κλοπή είναι αξίας μέχρι 120.000 ευρώ. Το αδίκημα της κλοπής αντιμετωπίζεται ως κακούργημα μόνο αν η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Μιλώντας στο «Θέμα» έγκριτοι νομικοί διαβλέπουν πως στα δικαστήρια θα λάβει χώρα στο μέλλον το εξής παράδοξο: Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θα δικάζονται υποθέσεις κλοπών αξίας χιλιάδων ευρώ ενώ οι μέγιστες ποινές που θα επιβάλλονται δεν θα ξεπερνούν τα πέντε έτη φυλάκισης. Σε περιπτώσεις, δε, που το δικαστήριο χορηγεί και ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους τότε η ποινή θα πέφτει στα 2 με 2,5 έτη. Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι μετά τη δική τους θα επιστρέφουν σπίτι τους έχοντας λάβει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους.

Αίτηση αναστολής

Δικαίωμα επίσης σε αποφυλάκιση αποκτούν όχι μόνο όσο κρατούνται προσωρινά αλλά και όσοι βρίσκονται στις φυλακές επειδή έχουν καταδικασθεί για κακουργήματα, τα οποία τώρα μετατρέπονται σε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, οι κατάδικοι για διακεκριμένες κλοπές, εμπορία ναρκωτικών και όπλων, μπορούν να καταθέσουν από αύριο αιτήσεις αναστολής στην εκτέλεση της ποινής, που τους έχουν επιβάλλει τα δικαστήρια. Οι αιτήσεις αυτές θα κρίνονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια, τα οποία θα αποφαίνονται αν θα τις κάνουν ή όχι δεκτές. Γενικότερα, πάντως, για όλες τις παραπάνω κατηγορίες εγκλημάτων με το νέο Κώδικα αλλάζει το πλαίσιο ποινής και από πέντε έως και δέκα κάθειρξη που ίσχυε μέχρι τώρα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από ένα έως έξι έτη. Αυτό σημαίνει ότι κατάδικος σε πρώτο βαθμό για κάποιο από τα παραπάνω αδικήματα μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό θα έχει εκτίσει το μάξιμουμ της ποινής πριν προλάβει να δικαστεί από το Εφετείο! Άρα, το μέγιστο που θα μπορεί να κάνει σε περίπτωση που το Εφετείο τον κρίνει ένοχο θα είναι να του επιβάλλει την πρωτόδικη ποινή που ήδη έχει εκτίσει.

Πιο εύκολα τα ελαφρυντικά για ανθρωποκτονίες

Αλλαγές επέρχονται πλέον και στον «πυρήνα» των διατάξεων που αφορούν στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Με το άρθρο 299 του νέου Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, προβλέπεται διαζευκτικά για όσους κριθούν ένοχοι ή ισόβια ή τουλάχιστον 10 έτη κάθειρξης. Το πλαίσιο αυτό της ποινής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γίνεται πλέον πολύ εύκολη η χορήγηση ελαφρυντικών σε κατηγορουμένους, ενδέχεται να οδηγήσει, όπως εκτιμούν νομικοί, ακόμη και σε αποφάσεις με τις οποίες ο κατηγορούμενος για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας θα τιμωρείται με πέντε έτη φυλάκιση!

Ειδικά, δε σε ό,τι αφορά στη αναγνώριση ελαφρυντικού (πρότερος έντιμος βίος) σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών, προβλέπεται ότι αυτό μπορεί να χορηγηθεί σε κατηγορούμενους ακόμη και έχουν άλλες καταδίκες για ελαφριά πλημμελήματα.

Όπως ανέφεραν δικηγόροι, οι συγκεκριμένες διατάξεις ενδέχεται να σπάσουν τα ισόβια που είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008. Και αυτό καθώς στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δεύτερο βαθμό ο εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Κορκονέας για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, τότε ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή των ευνοϊκών διατάξεων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας που βαρύνει τον Κορκονέα και για το οποίο προβλέπεται και κάθειρξη έως δέκα έτη. «Από τη στιγμή που υπάρχει διαζευκτικά διπλή ποινή -ή ισόβια ή τουλάχιστον δέκα έτη κάθειρξη - ερμηνευτικά θα μπορούσε να ισχύει η ισόβια κάθειρξη για τον άμεσο δόλο και η κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών για τον ενδεχόμενο δόλο» αναφέρουν νομικοί. Σημειώνουν δε πως αν υπάρξει και αναγνώριση ελαφρυντικού στον πρώην ειδικό φρουρό, δυνητικά η ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί ίσως να φτάσει και τα πέντε έτη!

Πολυισοβίτες τρομοκράτες σε ....κατ' οίκον περιορισμό

Μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς επιφέρει όμως ο νέος Ποινικός Κώδικας και σε ό,τι αφορά στα εγκλήματα που σχετίζονται με τρομοκρατία. Πλέον με τις νέες διατάξεις, αίτηση για υφ' όρων απόλυση, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν όλοι οι ισοβίτες και πολυισοβίτες αλλά και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17Ν» αρκεί να έχουν εκτίσει 16 χρόνια. Και αυτό ανεξάρτητα από το πόσες φορές ισόβια τους έχουν επιβάλλει τα δικαστήρια. Στη περίπτωση δε των καταδικασθέντων για συμμετοχή στη «17Ν» όλοι έχουν εκτίσει 16 χρόνια κάθειρξης.

Όσοι πληρούν, αυτή την προϋπόθεση και αναμφίβολα και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17Ν», μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για υφ΄ όρων απόλυση και κατ' οίκον περιορισμό. Ο εισαγγελέας και τα συμβούλια των φυλακών που θα εξετάζουν τις αιτήσεις τους, θα πρέπει μόνο να κρίνουν αν οι αιτούντες έχουν σωφρονιστεί. Πρέπει εδώ να σημειωθεί πως μέχρι τώρα, αν κάποιος κρατούμενος είχε πειθαρχική ποινή ή του είχε ασκηθεί ασκηθεί ποινική δίωξη, δύσκολα μπορούσε να βρεθεί εκτός φυλακής. Τώρα, με τις νέες διατάξεις εμπόδιο στην αποφυλάκισή του, θα αποτελεί μόνο αμετάκλητη καταδίκη του για κάποιο ποινικό αδίκημα που διέπραξε, πέραν φυσικά αυτών για τα οποία καταδικάσθηκε.

Έτσι, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως είναι ο φερόμενος αρχηγός Αλέξανδρος Γιωτόπουλος που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, αλλά και τα άλλα μέλη που είναι πολυισοβίτες, μπορούν να υποβάλλουν στη διεύθυνση των φυλακών που κρατούνται αίτημα προκειμένου να αποφυλακιστούν υπό όρους.

Σύμφωνα με το νέο Ποινικό Κώδικα μπορούν να απολυθούν από τις φυλακές, η οποία την έννοια ότι μπορούν να τεθούν σε κατ΄ οίκον περιορισμό με ή χωρίς βραχιολάκι (αυτό θα κριθεί) τα μέλη της 17Ν -εκτός του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου- και άλλοι τρεις καταδικασθέντες σε πολλές φορές ισόβια. 

Σύμφωνα με εισαγγελείς το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα δίνει τη δυνατότητα στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό και τον Βασίλη Τζωρτζάτο που είναι ακόμα μέσα, να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης και να κριθούν από δικαστικό συμβούλιο. Αρκεί να έχουν εκτίσει ήδη 16 χρόνια στη φυλακή, ενώ ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου θα μπορεί να υποβάλλει το αίτημα για αποφυλάκιση αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, με το νέο Ποινικό Κώδικα (άρθρο 187) προβλέπεται πως όσοι συγκροτήσουν τρομοκρατική οργάνωση και δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν το σκοπό για τον οποίο τη συγκρότησαν τιμωρούνται με μειωμένη ποινή (ελαφρυντική περίσταση). Αντίθετα για την εγκληματική οργάνωση προβλέπονται μεγαλύτερες ποινές ακόμη και αν τα μέλη της δεν προλάβουν να τελέσουν αξιόποινες πράξεις. Με απλά λόγια, δηλαδή, αν κάποιοι συγκεντρωθούν για πουλήσουν ναρκωτικά αλλά τελικά δεν το καταφέρουν θα τιμωρηθούν με ποινή από πέντε μέχρι 15 έτη κάθειρξη. Αντίθετα, αν συγκροτήσουν τρομοκρατική οργάνωση για να «χτυπήσουν», για παράδειγμα, κυβερνητικούς στόχους και δεν προλάβουν, τιμωρούνται με πολύ μικρότερες ποινές, ίσως και το μισό από την ποινή που προβλέπεται για την εγκληματική οργάνωση

Ακόμη σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών, δηλαδή της κατασκευής και χρήσης μολότοφ, αυτό μετατρέπεται από κακούργημα που είναι σήμερα με προβλεπόμενη ποινή έως κάθειρξη 20 ετών, σε πλημμέλημα με προβλεπόμενη ποινή τα τρία έτη. Μάλιστα σε περίπτωση που παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, παύει η δίωξη πριν καν ξεκινήσει. «Ο εξορθολογισμός των ποινών ήταν επιβεβλημένος, σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να φτάσουμε σε ατιμωρησία», αναφέρει στο «Θέμα» ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Γώγος, ο οποίος επιμελήθηκε το δίτομο έργο των δυο νέων Κωδίκων.

Συμβούλιο της Ευρώπης: αd hoc έλεγχος στις νέες διατάξεις

Και ενώ ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας εφαρμόζεται από σήμερα, η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ad hoc δικασιασία ελέγχου των νέων διατάξεων. Αντικείμενο του ελέγχουθα είναι οι διατάξεις εκείνες που μετατρέπουν κακουργήματα σε πλημμελήματα και οι οποίες ενδέχεται να ενισχύσουν φαινόμενα διαφθοράς.


Να σημειωθεί ότι η GRECO υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει αρμοδιότητες να επιβάλλει ακόμη και κυρώσεις εφόσον διαπιστώσει νομοθετικές αστοχίες και παρατυπίες. Μάλιστα, η ίδια Ομάδα, στην οποία υπάγονται 49 κράτη (48 ευρωπαϊκά και οι ΗΠΑ) ξεκινάει έλεγχο και στη Σλοβενία με αφορμή νομοθετική ρύθμιση, η οποίά μπορεί να επιφέρει περιορισμό της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλογήρου: Δεν αποφυλακίζονται τρομοκράτες - Τον διαψεύδει ο νέος Κώδικας"

Εισαγγελία Βόλου: Και δεύτερο «όχι» για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Και δεύτερο «όχι» για χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της Εισαγγελίας είναι ότι δεν υπάρχει μεταστροφή του κρατούμενου στην συμπεριφορά του («έλλειψη ηθικής βελτίωσης»), επικαλούμενη μάλιστα στις ευχαριστίες του Δημήτρη Κουφοντίνα σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων, αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» .

Η νέα εισαγγελική πρόταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα. Το αδίκημα για στάση κρατουμένων που ήταν κακούργημα, έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, γεγονός που δεν αποτελεί κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα συνεδριάσει, εκ νέου, μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελία Βόλου: Και δεύτερο «όχι» για άδεια στον Δ. Κουφοντίνα"

Απίστευτο: Καλούν τον Αντετοκούνμπο σε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές (έγγραφο)

Σε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές της 7ης Ιούλιου ορίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, ο Greek freak, έλαβε εισαγγελική ειδοποίηση για να παραβρεθεί ως αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο 199ο εκλογικό τμήμα στου Ζωγράφου.
Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλεί τον Αντετοκούνμπο, που από πριν λίγες ημέρες ανακηρύχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στο NBA, να βρίσκεται στο πόστο του από τις 6 το πρωί της ημέρας των εκλογών.
Μάλιστα, στην ειδοποίηση σημειώνεται ότι– όπως επιβάλλει ο νόμος –τυχόν αμέλεια ή απείθεια τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο ετών.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Καλούν τον Αντετοκούνμπο σε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές (έγγραφο)"

Ο νέος Ποινικός Κώδικας βγάζει έξω όλη τη 17Ν;

Με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, το αργότερο μέχρι το 2027, πιθανότατα θα έχουν αποφυλακιστεί όλοι οι καταδικασθέντες για τη «17 Νοέμβρη». Εκτός φυλακής θα μπορέσουν να βρεθούν και η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης! Ξηροί, Κουφοντίνας, Γιωτόπουλος και Τζωρτζάτος έστω και με βραχιολάκι θα δουν την πόρτα της φυλακής να ανοίγει!

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο Νέος Ποινικός Κώδικας και οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει δεν είναι διόλου ευχάριστες. Ο Νέος Ποινικός Κώδικας δίνει την δυνατότητα αποφυλάκισης σε πολυϊσοβίτες, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας αλλά και στα άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Με το προηγούμενο καθεστώς, δεν υπήρχε καμία αναφορά στους πολυϊσοβίτες και στο δικαίωμά τους στην άδεια ή την υφ’ όρον απόλυση. Αυτό το «κενό» ήρθε να καλύψει ο νέος Ποινικός Κώδικας. Σύμφωνα με το άρθρο 105Β (παράγραφος 6) ορίζεται ότι «σε κάθε περίπτωση ο καταδικασθείς μπορεί να απολυθεί αν έχει παραμείνει στο κατάστημα για 20 έτη και εάν εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, αν έχει παραμείνει 25 έτη».

Αν πατήσουν σε αυτή τη διάταξη οι καταδικασθέντες για τη δράση τους στην «17 Νοέμβρη» είναι πιθανόν να βγουν από τις φυλακές, καθώς ξεκάθαρα ορίζεται πως και οι πολυϊσοβίτες μπορούν να αποφυλακιστούν εφόσον έχουν παραμείνει στις φυλακές 25 έτη. Ταυτόχρονα, οι πολυϊσοβίτες κρατούμενοι για τη δράση τους στην τρομοκρατική οργάνωση μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης του άρθρου 110Α, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να απολυθούν με τον όρο της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής τους με ηλεκτρονική επιτήρηση. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να έχουν παραμείνει 16 χρόνια στις φυλακές!

Τα μέλη της «17 Νοέμβρη», εκτός από τον Χριστόδουλο Ξηρό που ήταν δραπέτης επί ένα χρόνο, έχουν συμπληρώσει αυτό το χρονικό όριο, καθώς φυλακίστηκαν το 2002. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από σήμερα 1η Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στο καθεστώς της κατ’ οίκον έκτισης της ποινής τους.

Μπορούν να κάνουν χρήση του Νέου Ποινικού Κώδικα;

Επ’ αυτού, γεννάται ένα σοβαρό νομικό ζήτημα σχετικά με το εάν στην προκειμένη περίπτωση των μελών της «17 Νοέμβρη» πρέπει να εφαρμοστεί ο υφιστάμενος ή ο νέος Ποινικός Κώδικας. Σύμφωνα με το άρθρο 465 του νέου Ποινικού Κώδικα, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Ιουλίου 2019 για τους καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της «17 Νοέμβρη», εφαρμόζονται οι προϋπάρχουσες διατάξεις για την υφ´ όρον απόλυση. Συγκεκριμένα, το επίμαχο άρθρο αναφέρει: «Οι διατάξεις του προϊσχύοντος Ποινικού Κώδικα για τη μετατροπή της ποινής σε χρηματική ποινή, την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και την απόλυση υπό όρο εφαρμόζονται για πράξεις που τελέστηκαν μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος».

Έτσι αναμένεται να γίνει κανονική μάχη στα δικαστήρια όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα αποφυλάκισης των μελών της «17 Νοέμβρη» για το ποια διάταξη πρέπει να εφαρμοστεί στην περίπτωσή τους. Πάντως, αυτή τη στιγμή, βάσει των υφιστάμενων διατάξεων, προ του νέου Ποινικού Κώδικα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μπορούσε να αιτηθεί την αποφυλάκισή του το 2021, όταν θα έχει συμπληρώσει 19 χρόνια πραγματικής παραμονής στις φυλακές, καθώς αυτό το όριο ορίζεται για την ισόβια κάθειρξη.

Σε άλλη κατηγορία ανήκει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή 17 φορές ισόβια για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Ο κρατούμενος διανύει το 75ο έτος της ηλικίας του. Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τους ισοβίτες, μπορούσε να αιτηθεί υφ’ όρον απόλυση μετά τη συμπλήρωση 15 ετών στις φυλακές λόγω της ηλικίας του. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μέχρι σήμερα έχει καταθέσει πέντε αιτήσεις για υφ’ όρον απόλυση, επικαλούμενος την ηλικία του και προβλήματα υγείας.

Επίσης, είναι δεδομένο πως τα επόμενα χρόνια θα διεκδικήσουν την αποφυλάκισή τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την επιτύχουν κιόλας, οι Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος, ενώ ο Σάββας Ξηρός, καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια και 25 χρόνια, έχει ήδη ζητήσει να βγει από τις φυλακές λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αίτημα που απορρίφθηκε.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια, ενώ ο Βασίλης Τζωρτζάτος σε τέσσερις φορές ισόβια και 25 χρόνια. Με βάση τον νέο Κώδικα, εφόσον δεν υπάρξει άλλη ρύθμιση, το αργότερο μέχρι το 2027, πιθανότατα θα έχουν αποφυλακιστεί όλοι οι καταδικασθέντες για τη «17 Νοέμβρη».

Έξοδο από την φυλακή και για Μαζιώτη και Ρούπα

Την «έξοδο» από τις φυλακές δείχνει ο νέος Ποινικός Κώδικας και στον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι δύο κρατούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014. Αυτό προβλεπόταν στο Αρθρο 270 του υφιστάμενου Ποινικού Κώδικα, το οποίο ανέφερε πως «όποιος με πρόθεση προξενεί έκρηξη με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση εκρηκτικών υλών τιμωρείται (…) με ισόβια κάθειρξη και χρηματική ποινή εάν προκλήθηκε σωματική βλάβη ή βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας». Πλέον, με το αναθεωρημένο άρθρο προβλέπεται μόνο ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης!

Συνεπώς, δεν υπάρχει περίπτωση να καταδικαστούν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια. Έτσι, θα μπορούν να συγχωνεύσουν τις ποινές τους και να αποφυλακισθούν γρηγορότερα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νέος Ποινικός Κώδικας βγάζει έξω όλη τη 17Ν;"

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ

Το αίτημα να ασκήσει πίεση η κυβέρνηση και έτσι το Υπερταμείο να ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), που είναι συμφωνημένη από τον Απρίλιο, έθεσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργο Αγγελόπουλο και στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας Θράκης), Κώστα Αμπατζά.

Οι συναντήσεις, έγιναν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ ενώ την περασμένη Παρασκευή 28/6 πραγματοποίοησαν 24ωρη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος επισήμανε ότι οι 350 εργαζόμενοι της εταιρείας βρίσκονται μετέωροι «θύματα του Υπερταμείου που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και του παραιτηθέντος πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, καθ. Γιάννη Κρετστενίτη, ο οποίος από τον Απρίλιο δεν υπέγραφε την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ που είχε συμφωνηθεί».

Ο ίδιος επανέλαβε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «με πολιτική βούληση το θέμα μπορεί να λυθεί», υπενθυμίζοντας ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης για την νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ, μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,5% στους μισθούς των εργαζομένων σε βάθος τετραετίας.

Το τι μέλλει γενέσθαι και εάν τελικά οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, θα εξαρτηθεί σύμφωνα με τον κ. Αρχοντόπουλο, από το αποτέλεσμα της προσφυγής που είχαν καταθέσει τον Φεβρουάριο στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας την εφαρμογή της ισχύουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία προβλέπει- μεταξύ άλλων- την επιστροφή στο μισθολογικό καθεστώς του 2009 μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ πρόκειται και αύριο να συγκεντρωθούν στο κτίριο της εταιρείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποί τους πιθανόν να μεταβούν στην Επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την προσφυγή. Η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων τους θα αποφασιστεί σε συνέλευσή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους για την υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ"

ΔΕΗ: Παραμένει Πρόεδρος ως το 2021 ο Παναγιωτάκης

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του στις 28 Ιουνίου 2019, αποφάσισε:

– τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα, μετά την εκλογή, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφο 2, εδάφ. α’ του Καταστατικού της Εταιρείας και το άρθρο 78, παράγρ. 1 του Ν. 4548/2018, από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 27ης Ιουνίου 2019, του Μέλους του, κας Δέσποινας Δοξάκη (ορισθείσης ως Ανεξάρτητο Μέλος) για τριετή θητεία, ήτοι, από τις 27.6.2019 έως και τις 26.6.2022, μετά την παραίτηση του Μέλους του κ. Δημητρίου Βασιλάκη (Ανεξάρτητου – Μη Εκτελεστικού Μέλους).

– τον ορισμό του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κας Δέσποινας Δοξάκη ως Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.

Επομένως, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την Ιδιότητα εκάστου Μέλους του έχει ως εξής:

Παναγιωτάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος. Θητεία έως και τις 6.6.2021.

Ανδριώτης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Πολιτικός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Βενιέρης Γεώργιος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Οικονομολόγος/Συνταξιούχος Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θητεία έως και τις 16.12.2021.

Δοξάκη Δέσποινα, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος, Δικηγόρος. Θητεία έως και τις 26.6.2022

Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Υπάλληλος της ΔΕΗ Α.Ε. – Εκπρόσωπος των Εργαζομένων. Θητεία έως και τις 6.6.2022.

Παπαγεωργίου Χρήστος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Σταθάκης Λάζαρος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Χημικός Μηχανικός. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Τζαννίνης Δημήτριος του Γεωργίου, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος, Οικονομολόγος. Θητεία έως και τις 16.12.2021.

Τοπαλής Φραγκίσκος, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος/Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Φούντη Μαρία, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Μηχανολόγος – Μηχανικός/Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Θητεία έως τις 10.7.2019.

Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος, Υπάλληλος της ΔΕΗ Α.Ε. – Εκπρόσωπος των Εργαζομένων. Θητεία έως και τις 6.6.2022.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Παραμένει Πρόεδρος ως το 2021 ο Παναγιωτάκης"

Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε τον ρωσικό πύραυλο;

Μπορούσε η Κύπρος να εντοπίσει και να καταρρίψει τον πύραυλο S-200 που εξαπολύθηκε τα ξημερώματα από την περιοχή της πόλης Χολμς στη Συρία;
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, η Κύπρος διαθέτει συστήματα ανίχνευσης πυραύλων, ακόμα και για κατάρριψη πυραύλων. Ωστόσο, σε περιόδους ειρήνης, σύμφωνα και με τα στρατιωτικά πρωτόκολλα, απαιτούνται περίπου 15 λεπτά για να ανιχνεύσουν έναν πύραυλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ραντάρ του Τρόοδους εντόπισε και κατέγραψε τις κινήσεις ισραηλινών αεροπλάνων πάνω από τη Συρία. Δεν μπόρεσε ωστόσο να ανιχνεύσει τον πύραυλο. Αυτή την ανίχνευση θα μπορούσαν να την κάνουν τα αντιαεροπορικά μας συστήματα  Μπουκ  και TORM-1 όταν βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.
Ο πύραυλος S200 που έπληξε χθες βράδυ το κατεχόμενο χωριό «Βουνό», υπολογίζεται ότι πέρασε πάνω από τη Συρία μπήκε στο κυπριακό FIR και έπεσε στον Πενταδάκτυλο σε  1,5 περίπου λεπτό, από την εκτόξευση του.
Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο πύραυλος έπληξε την Κύπρο η Κυπριακή Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία ζητώντας ενημέρωση από τους Βρετανούς, τους Αμερικανούς, τους Ισραηλινούς και τους Ρώσους. Η Κυβέρνηση ζήτησε πρόσθετη πληροφόρηση από τα Ηνωμένα έθνη τα οποία ωστόσο δήλωσαν αναρμόδια να το πράξουν.
Γενικότερη εκτίμηση πάντως, είναι πως το γεγονός είναι περιστασιακό, παρότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο αν ο πύραυλος έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή, οπότε δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.
Δεν είμαστε μέρος του πολέμου της Συρίας αναφέρει στον «Π» στέλεχος της Κυβέρνησης.
politis
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε τον ρωσικό πύραυλο;"

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ για μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος κατά του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), αναφορικά με τη διακοπή της Επικουρικής σύνταξης συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Ειδικότερα, απόφαση του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε την άμεση καταβολή της επικουρικής σύνταξης στους απόμαχους της ΕΤΕ για τους επτά πρώτους μήνες του 2019. Το συνολικό ποσό των επικουρικών συντάξεων θα καταβληθεί κατά ένα τμήμα από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και κατά άλλο από την ΕΤΕ. Η εν λόγω Τράπεζα ζητούσε την μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Το Α΄ Τμήμα Διακοπών του ΣτΕ με διαδικασίες εξπρές και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρισικοπούλου και εισηγήτρια την Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου, αφού άκουσαν τις απόψεις όλων των μερών, σήμερα το μεσημέρι απέρριψαν το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ.

Η αίτηση αναστολής θα συζητηθεί μέσα στον Ιούλιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής της ΕΤΕ για μη καταβολή των επικουρικών συντάξεων"

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένου κεμπάπ

Συσκευασμένο κεμπάπ, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Salmonella spp., εντόπισε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΥΨΗΣΤΟΝ ΜΕΑΤΚΑ- ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΣ, κεμπάπ με τυρί κρέμα μοσχάρι και πρόβειο», συσκευασίας τετρακοσίων (400) γραμμαρίων, με αρ. παρτίδας LOT 34818 και ημερομηνία λήξης 15/12/2019, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «MEATKA A.E.», Θερμοπυλών 20 & Διαγόρα στα Σπάτα Αττικής.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη ασφαλές και επιβλαβές για την υγεία προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην το καταναλώσουν.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένου κεμπάπ"

Αρχίζει η εφαρμογή του νόμου που μετατρέπει τα κακουργήματα σε πλημμελήματα και βγάζει λάδι τις δωροδοκίες

Αλλάζει το τοπίο σε όλα τα στάδια της απονομής του ποινικού δικαίου καθώς από σήμερα, 1η Ιουλίου 2019, οι νέοι Κώδικες - Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – ξεκινούν να εφαρμόζονται τυπικά αλλά και ουσιαστικά μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Ο χάρτης απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας αλλάζει μετά από 70 χρόνια με την τροποποίηση ή και την κατάργηση ενός πλέγματος διατάξεων που σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν προβληματισμό αλλά και επιφύλαξη στον νομικό κόσμο.

Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημάνθηκε από την πρώτη στιγμή ο κίνδυνος για μαζικές παραγραφές εκκρεμών υποθέσεων διαφθοράς και η δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για «διατάξεις –πλυντήριο» που… καταφέρνουν να απαλλάξουν με συνοπτικές διαδικασίες πρωταγωνιστές υποθέσεων διαφθοράς μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος. Η τροποποίηση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και η κατάργηση των ισοβίων για τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί καχυποψία στον νομικό κόσμο είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν στη δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων καθώς, όπως σχολιάζουν, θα οδηγήσει σε ατιμωρησία λόγω παραγραφής κατηγορούμενους σε υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί σκάνδαλα. Δημιουργεί προβληματισμό, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα δεν τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος η περίπτωση της δωροδοκίας – δωροληψίας, αδικήματα τα οποία είναι ταυτισμένα με τις «μίζες» και τη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Νομικοί κάνουν λόγο για σκανδαλώδεις διατάξεις που θα θέσουν στο απυρόβλητο επίορκους υπαλλήλους του δημοσίου αλλά και εκείνους που τους χρημάτισαν για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά συμφέροντας τους μετακυλίοντας, τελικά, τις «μίζες» στο δημόσιο και τους πολίτες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει η εφαρμογή του νόμου που μετατρέπει τα κακουργήματα σε πλημμελήματα και βγάζει λάδι τις δωροδοκίες"

Με λεφτά των φορολογουμένων κάνει την εκστρατεία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η κυβέρνηση αποφάσισε με απευθείας ανάθεση σε τρεις εφημερίδες και με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να μοιράσει προεκλογικόπροπαγανδιστικό φυλλάδιο για τις δράσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης! 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, διένειμε με τον κυριακάτικο Τύπο οκτασέλιδο ένθετο που σε τίποτα δεν διαφέρει από ένα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα η δαπάνη που εγκρίθηκε ήταν ύψους 37.200 ευρώ από τα οποία τα 15.500 ευρώ δόθηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης της περιφέρειας και 21.700 ευρώ στις εφημερίδες Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών και Real News. 

Όπως προκύπτει μάλιτσα από την απόφαση του υπουργείου, προσέφεραν άλλο τιμολόγιο σε κάθε εφημερίδα.

Στην Αυγή το κάθε ένα από τα 13.200 φυλλάδια κόστισε 0,281 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Επισημαίνεται ότι στις 16 Ιουνίου η Αυγή της Κυριακής πούλησε 2.520 φύλλα. Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 9 Ιουνίου, η Αυγή της Κυριακής είχε πουλήσει 2.190 φύλλα. 

Παρ' όλα αυτά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πλήρωσε για να τυπωθούν 13.200 φυλλάδια, έξι φορές περισσότερα από την επίσημη κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης της επίσημης κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ!

Στην Εφημερίδα των Συντακτών πληρώθηκε η εκτύπωση 40.300 φυλλαδίων, κάθε ένα εκ των οποίων πληρώθηκε με 0,215 ευρώ. Συνολικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέβαλε στην ΕΦΣΥΝ 8.680 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η Real News πληρώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 40.000 φυλλάδια. Έλαβε 8.680 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή κάθε φυλλάδιο τιμολογήθηκε για 0,217 ευρώ.
pr1
pr2
pr3
Αντίδραση από Νέα Δημοκρατία 

Πηγές της Πειραιώς τονίζουν πως «ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί πια η απερχόμενη κυβέρνηση». 

Στη ΝΔ μιλούν για πρωτοφανή καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις εκλογικές δαπάνες, προσθέτοντας πως η ενέργεια αυτή αποτελεί και τεράστια πρόκληση για το σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων, που βλέπουν τα χρήματά τους να κατασπαταλώνται για να προπαγανδίζουν το έργο που τάχα έκαναν οι υπουργοί της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο ευτύχημα είναι ότι η ξεδιάντροπη μετατροπή του Κράτους σε κομματικό παραμάγαζο τελειώνει οριστικά σε επτά ημέρες από σήμερα», λένε χαρακτηριστικά.
IMG-20190630-WA0000
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με λεφτά των φορολογουμένων κάνει την εκστρατεία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news