facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής: Υποκριτές Τσίπρας - Παππάς

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, εξαπέλυσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, η οποία εκπροσωπεί τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής

Σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, με αφορμή μια αναφορά του πρωθυπουργού για το ραδιόφωνο, η ΕΙΙΡΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για:

- το αρρύθμιστο περιβάλλον, που παρέμεινε χωρίς κανόνες για τη διαμόρφωση χαρτών συχνοτήτων, κέντρων εκπομπής και την αδειοδότηση των σταθμών,

- τον εγκλωβισμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο αναλογικό ραδιόφωνο, έπειτα από εκείνους τους πειραματισμούς για την δήθεν μετάβαση στην ψηφιακή ραδιοφωνική εκπομπή, με μόνο αποτέλεσμα το φιάσκο που άφησε χωρίς πλαίσιο λειτουργίας τη ραδιοφωνική αγορά,

- τη θέσπιση νέου πόρου υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, ύψους 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων,

- τη μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης, με αποτέλεσμα της συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης στο ραδιόφωνο,

- τις χαριστικές ρυθμίσεις της Υπουργού κ. Αχτσιόγλου, η αυθαίρετη ερμηνεία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), προκειμένου να εξυπηρετηθούν μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις σωματείων.

Μεταξύ άλλων, η ΕΙΙΡΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Το ραδιόφωνο είναι φιλικό μέσο που αξίζει να του δίνει κανείς σημασία» ανέφερε παρηγορητικά σχεδόν, και στην αρχή συνεντευξής του, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, από το μικρόφωνο ραδιοφωνικού σταθμού, συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας κ. Τζανακόπουλου, την Παρασκευή 21/6.

Θα επρόκειτο για τιμητική αναφορά, αν τόσο η πραγματικότητα όσο και οι Υπουργοί της Κυβέρνησης δεν είχαν ήδη ακυρώσει την πρόθεση του Πρωθυπουργού να «πει μια καλή κουβέντα». Οι εργαζόμενοι στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της χώρας και, μαζί τους, τα εκατομμύρια των ακροατών γνωρίζουν πως η απερχόμενη κυβέρνηση πρόσθεσε, αντί να επιλύσει, προβλήματα στον ραδιοφωνικό κλάδο και πως η δήλωση αυτή είναι ακραία υποκριτική.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον κύριο Πρωθυπουργό, μία ημέρα πριν, την Πέμπτη 20/6, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός του, ο κ. Νίκος Παππάς, κατά την παρουσίαση του συνολικού απολογισμού της θητείας του, με τίτλο «Το Αύριο, Σήμερα για Όλους. Τι παραλάβαμε, τι καταφέραμε, πώς συνεχίζουμε», δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία αναφορά πολιτικής πρωτοβουλίας για το ραδιόφωνο. Ούτε μία!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής: Υποκριτές Τσίπρας - Παππάς"

Εφάπαξ ενίσχυση για όσους παράγουν λάδι -Σε τι στάδιο βρίσκονται οι αποφάσεις

Στην κρίση της Κομισιόν έχει τεθεί το αίτημα της Ελλάδας για έμπρακτη στήριξη στον τομέα ελαιολάδου, που επλήγη ανεπανόρθωτα το 2018 επηρεάζοντας καταλυτικά το εισόδημα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ενωσιακής νομοθεσίας, να συμβάλουν στην ανακούφιση των παραγωγών εγκρίνοντας τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης, με τη μορφή εφάπαξ χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν απώλειες που προκάλεσαν πέρσι οι κλιματολογικές συνθήκες στην ελληνική παραγωγή, ύψους 264,43 εκατ. ευρώ.
«Το ποσό, το οποίο θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μοιραστεί στους παραγωγούς ελαιολάδου, με βάση αντικειμενικά κριτήρια και ιδιαίτερα με γνώμονα την αποφυγή της οποιαδήποτε στρέβλωσης της αγοράς, αλλά και της νόθευσης του ανταγωνισμού», δεσμεύεται η ελληνική πλευρά σε μία προσπάθεια να πείσει τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών.
Ιστορικό
Το ελληνικό αίτημα κατατέθηκε επίσημα στις 8 Μαΐου 2019 με επιστολή του υπουργού ΑΑΤ, Σταύρου Αραχωβίτη, προς τον επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, με το θέμα ωστόσο να έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων νωρίτερα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 17 Ιουνίου, το αίτημα σφραγίστηκε κατά την επίσημη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, παρουσία και του γενικού γραμματέα, Χ. Κασίμη. Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία στον επίτροπο και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.
Η προεργασία θυμίζουμε ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες του 2018, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί το αίτημα. Επισήμως, το θέμα της στήριξης των Ελλήνων παραγωγών τέθηκε εις γνώση των Ευρωπαίων κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στο Λουξεμβούργο στις 16 Απριλίου 2019. Ο αρμόδιος επίτροπος κλήθηκε τότε να πάρει θέση και εμφανίστηκε κατ’ αρχήν θετικός, ζητώντας ωστόσο τη γραπτή αναφορά της χώρας μας.
Στην επιστολή της 8ης Μαΐου αναλυόταν το μέγεθος του προβλήματος, με συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία. Την περίοδο 2018-2019, οι υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο της ανθοφορίας και καρπόδεσης συνετέλεσαν στη μείωση της παραγωγής στην Ελλάδα, λόγω της έντονης προσβολής από δάκο και γλοιοσπόριο. Αυτό είχε ως συνέπεια η παραγωγή του ελαιολάδου να βυθιστεί κυριολεκτικά αγγίζοντας μόλις τους 185.000 τόνους το 2018/19 έναντι 346.000 τόνων το 2017/18 και 287.000 τόνων κατά μέσο όρο την προηγούμενη τριετία.
«Όμως, τα προβλήματα των Ελλήνων παραγωγών δεν σταματούν στη σημαντικότατη πτώση της παραγωγής κατά 46,5% σε σχέση με το 2017/18, και 35,5% με βάση την τελευταία τριετία. Η πτώση αυτή της παραγωγής συνοδεύτηκε και από σημαντικότατη πτώση των τιμών του ελαιολάδου κατά 14,8% για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κατά 15,2% για το παρθένο ελαιόλαδο και 18,5% για το λαμπάντε», τονίζει στην επιστολή του ο Στ. Αραχωβίτης.
Όπως εξηγεί, στην πτώση αυτή των τιμών σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνεχιζόμενη έως σήμερα αβεβαιότητα που επικράτησε στην αγορά λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποχώρησή του από την ΕΕ. «Σημειωτέον ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα στις εξαγωγές προς το Ην. Βασίλειο», υπογραμμίζει.
Σημειώνει ακόμη ότι ο συνδυασμός της πτώσης των τιμών και της παραγωγής την τρέχουσα περίοδο οδήγησε σε μια απώλεια της ακαθάριστης αξίας παραγωγής από το 2017 στο 2018, της τάξης των 264,43 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, δηλαδή ποσοστιαία κατά 22%, οδηγώντας το εισόδημα των παραγωγών σε μη βιώσιμα πλέον επίπεδα και θέτοντας σε κίνδυνο τον τομέα παραγωγής ελαιολάδου στη χώρα. Μάλιστα, η επιστολή συνοδεύεται από έγγραφο που περιέχει τα στατιστικά στοιχεία και τις απαραίτητες αναλύσεις που τεκμηριώνουν τα όσα αναφέρονται.
Τι δηλώνουν πηγές της Κομισιόν
Όπως γράφει το ypaithros.gr, το κρίσιμο ερώτημα, εάν τελικά η Κομισιόν δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, ίσως είναι τελικά ρητορικό. Κι αυτό γιατί σε πολιτικό επίπεδο είθισται να εκφράζεται κατανόηση και στήριξη, αλλά στην πράξη, επί του οικονομικού δηλαδή, η διαχείριση είναι πολύ διαφορετική, ειδικά όταν προβάλλεται αίτημα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, το ελληνικό αίτημα διατυπώνεται σε κακή χρονική συγκυρία, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή των προσώπων στα κρίσιμα πόστα της Κομισιόν.
Η θητεία του Φιλ Χόγκαν ολοκληρώνεται, όπως και των υπόλοιπων επιτρόπων, ενώ μαίνεται η διαμάχη μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας για το πρόσωπο που θα αντικαστήσει τον Γιούνκερ. Και σε μια μεταβατική περίοδο όπως είναι η σημερινή, ο σημερινός επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI) καθίσταται ουσιαστικά αναρμόδιος για να επιλυφθεί επί του ελληνικού ζητήματος. Παράλληλα, και με τις πολιτικές διαφοροποιήσεις που έχουν προκύψει μετά τις ευρωεκλογές, τα μείζονα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεων του brexit δεν αποκλείεται να τεθούν προς συζήτηση από μηδενική βάση. Διότι, εκτός από την Ελλάδα, και άλλα κράτη-μέλη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, και η επόμενη μέρα στην ΕΕ αναζητά λύσεις με κοινό πρόσημο και όχι αντιμετωπίζοντας μεμονωμένα περιστατικά.
Αυτό εξάλλου αποτυπώνεται στην πρόταση της ίδιας της Κομισιόν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το οποίο αποτελεί και ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ από χθες. Η ίδια πηγή μας εξηγεί ότι για όλους αυτούς τους λόγους, η εξέταση του ελληνικού αιτήματος είναι πιο πιθανό να αναβληθεί για το μέλλον, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο.
 ypaithros
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφάπαξ ενίσχυση για όσους παράγουν λάδι -Σε τι στάδιο βρίσκονται οι αποφάσεις"

Νέα δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 34,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%.




Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5%, το Μέρα 25 με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 3,2%.






Στην εκτίμηση ψήφου, λαμβάνουν:

35,6%-41% η ΝΔ
24,5%-29,5% ο ΣΥΡΙΖΑ
6,5%-9,5% το Κίνημα Αλλαγής

4,4%-7% το ΚΚΕ
2,8%-5% το Μέρα25
2,6%-4,8% η Χρυσή Αυγή
2,6%-4,8% η Ελληνική Λύση
0,9%-2,3% η Πλεύση Ελευθερίας
0,7%-1,9% η Ένωση Κεντρώων
5,4%-8,2% άλλο κόμμα



Με την αναγωγή οι έδρες είναι:

ΝΔ 156
ΣΥΡΙΖΑ 75
ΚΙΝΑΛ 22
ΚΚΕ 16
ΜέΡΑ 25 11
ΧΑ 10
Ελληνική Λύση 10



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 9,7 μονάδων στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με 44,6%, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 34,9%.

Με 50,1%, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θέλουν μια κυβέρνηση ΝΔ, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,7%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 65% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται να επιθυμεί μία κυβέρνηση ΝΔ, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα.








protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Διψήφια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ"

ΟΑΕΔ: Παραχώρηση του Ολυμπιακού Χωριού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

To χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέγραψαν σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης του Οργανισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Καθ. Μαρία Καραμεσίνη.

Συγκεκριμένα, παραχωρείται για 99 χρόνια η έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις, που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό χωριό και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του οικισμού για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εν συνεχεία της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης.

Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού–Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α.

Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Παραχώρηση του Ολυμπιακού Χωριού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού"

Ποινική δίωξη σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας Οδού για έργο στη Χαλκιδική

Ποινική δίωξη για υπηρεσιακή απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μητρουλιάς, σε βάρος μελών της διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ που τον Ιούλιο του 2016 αποφάσισε να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης της εταιρείας, να καταπέσουν εγγυητικές και ποινικές ρήτρες εργολάβου, ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάπτωση εγγυητικών και ποινικών ρητρών αφορούσε τη διαπλάτυνση μέρους του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκης – Νέα Μουδανιά – Ποτίδαια. Επρόκειτο για έργο ύψους 16,2 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο υπεγράφη σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2012 και βάσει αυτής το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί ύστερα από 36 μήνες, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2015.

Δόθηκε όμως 7μηνη παράταση και το Φεβρουάριο του 2016 ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία να εκτελέσει συγκεκριμένες εργασίες εντός είκοσι ημερών. Όταν οι εργασίες αυτές δεν έγιναν, η Περιφερειακή Υπηρεσία Θεσσαλονίκης της Εγνατίας Οδού κίνησε τις νόμιμες διαδικασίες έκπτωσης του αναδόχου. Η απόφαση αυτή ελήφθη στις 30 Ιουνίου 2016, όμως την επόμενη μέρα το τότε διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού φέρεται να ανακάλεσε την παραπάνω απόφαση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

«Μετά την ανάκληση της έκπτωσης, ο κύριος του έργου δεν προχώρησε βέβαια σε κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών και κατάπτωση ποινικών ρητρών για την υπέρβαση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης και των τμηματικών προθεσμιών του έργου, με αποτέλεσμα την πρόκληση περιουσιακής βλάβης της Εγνατίας Οδού ΑΕ συνολικού ύψους 1.123.342,66 ευρώ», αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, κατόπιν έρευνας των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών την οποία προκάλεσε καταγγελία.

«Ο εργολάβος έπρεπε να αποβληθεί και να αποξενωθεί εντελώς από το έργο», περιγράφεται στο πόρισμα που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα, ενώ «έπρεπε να κληθεί ο δεύτερος μειοδότης προκειμένου να αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου».

Υπό αυτές τις συνθήκες ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος της τότε επταμελούς διοίκησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ για απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας του αντικειμένου. Για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη ζητείται να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του τότε γενικού διευθυντή της ίδιας εταιρείας, ενώ για ηθική αυτουργία στην υπηρεσιακή απιστία ο εισαγγελέας εισηγείται να διωχθεί ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Η υπόθεση διαβιβάζεται σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου της Θεσσαλονίκης έχουν παραπεμφθεί ήδη μέλη προηγούμενων διοικήσεων και στελέχη της «Εγνατίας Οδού» για υπερκοστολογήσεις εργασιών και υλικών στην κατασκευή σηράγγων του ίδιου αυτοκινητόδρομου. Η υπόθεση που αναβλήθηκε πριν από λίγες μέρες, για τον Μάιο του 2020, αφορά, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πέντε δίδυμες σήραγγες στη Δυτική Μακεδονία, με τη φερόμενη ζημιά να ανέρχεται σε 32 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ως χρόνος τέλεσης των αποδιδόμενων πράξεων περιγράφεται η περίοδος 2008-09.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας Οδού για έργο στη Χαλκιδική"

Συνεχίζει η Αττική Οδός: «Νόμιμη αύξηση των διοδίων»

Η Αττική Οδός εξέδωσε νέα ανακοίνωση για το θέμα της αύξησης των τιμών των διοδίων και επικαλείται τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε με την Πολιτεία το 1996 και κυρώθηκε από τη Βουλή στις 16/12/1996.

Η Αττική Οδός υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι: «Αποτελεί νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρείας, εκπορευόμενο από το Άρθρο 50.1.2. της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «Αττική Οδός Α.Ε.», η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 16/12/1996, ο ελεύθερος και μονομερής καθορισμός του ύψους των διοδίων τελών, υπό την προϋπόθεση ότι η Ανώτατη Τιμή Διοδίων Τελών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών (Α.Σ.Ο.Δ.Τ.). Σήμερα, το Α.Σ.Ο.Δ.Τ. ανέρχεται σε €3,77 (με ΦΠΑ), άρα τόσο η νέα ονομαστική τιμή διοδίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 (€3,00), όσο και αυτή που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020 (€3,30), είναι σημαντικά χαμηλότερες του επιτρεπτού ορίου.

-Ειδικά η νέα ονομαστική τιμή διοδίου που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 (€3,00), είναι κατά 20,42% χαμηλότερη των Άνω Συμβατικά Όρια Διοδίων Τελών(€3,77) και εξ όσων γνωρίζουμε, αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής διοδίων τελών από τα συμβατικά ανώτατα προβλεπόμενα, από οποιαδήποτε άλλο έργο παραχώρησης λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα.

-Οι εν λόγω αυξήσεις στοιχειοθετούνται πλήρως και πέραν πάσης αμφισβήτησης από τα δικαιολογητικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Χρηματοοικονομικό Μοντέλο και στις Χρηματοοικονομικές Αναφορές που υποβάλλονται στον Κύριο του Έργου, το Ελληνικό Δημόσιο.

-Επίσης, χωρίς καμία συμβατική υποχρέωση παρέχονται από την «Αττική Οδός Α.Ε.» εκπτώσεις στα συνδρομητικά προγράμματα, γεγονός που επηρεάζει το 55% των διελεύσεων, με αποτέλεσμα η σημερινή μέση τιμή για ΙΧ να διαμορφώνεται στα €2,62 αντί €2,80.

-Επιπλέον, χρήστες του δρόμου που πραγματοποιούν σήμερα τις διελεύσεις τους πληρώνοντας €2,80 με μετρητά και οι οποίοι από 1/7/19 θα κληθούν να πληρώνουν €3,00, μπορούν να διατηρήσουν το κόστος των διελεύσεών τους στα €2,80, αν εγγραφούν στο βασικό συνδρομητικό πρόγραμμα Express και λάβουν δωρεάν τον πομποδέκτη, γεγονός που θα τους απαλλάξει και από την ανάγκη καθημερινής συναλλαγής στα διόδια.»

Η Αττική Οδός υποστηρίζει επίσης ότι «οι χρήστες που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά για να πάνε και να έλθουν από τη δουλειά τους και πραγματοποιούν 44-47 διελεύσεις το μήνα, απολαμβάνουν και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εκπτώσεις 27-32%, εκπτώσεις που κανένα άλλο έργο παραχώρησης στην Ελλάδα δεν προσφέρει και οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες σε όλη την Ευρώπη».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει η Αττική Οδός: «Νόμιμη αύξηση των διοδίων»"

Μήνυση κατά της Boeing καταθέτουν πάνω από 400 πιλότοι του 737 MAX

Μήνυση σε βάρος της Boeing καταθέτουν περισσότεροι από 400 πιλότοι του αεροσκάφους 737 MΑΧ, κατηγορώντας την αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία για μια «άνευ προηγουμένου συγκάλυψη» των προβλημάτων.

Οι πιλότοι ισχυρίζονται στην αγωγή ότι ο σχεδιασμός του 737 Max είχε «εγγενώς επικίνδυνα» ελαττώματα, όταν οι πιλότοι προσπάθησαν να το πετάξουν, σύμφωνα με τις δύο νομικές εταιρείες που εκπροσωπούν τους πιλότους, με έδρα το Σικάγο και την Αυστραλία.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί οικονομική ζημιά, καθώς ο τύπος αυτός του αεροσκάφους παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου, βιώνουν επαγγελματική αβεβαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το 737 MΑΧ, το εμπορικότερο αεροσκάφος στην ιστορία της Boeing, τέθηκε από τις κανονιστικές αρχές εκτός υπηρεσίας παγκοσμίως τον περασμένο Μάρτιο μετά τη συντριβή πτήσης της Ethiopian Airlines, ενώ πέντε μήνες πριν, είχε προηγηθεί συντριβή 737 ΜΑΧ της Lion Air ανοιχτά της Ινδονησίας. Στα δύο αεροπορικά δυστυχήματα είχαν σκοτωθεί συνολικά 346 άνθρωποι.

Από τότε, οι μηχανικοί της Boeing εργάζονται πυρετωδώς ώστε να επιδιορθώσουν λογισμικό που είχαν αναπτύξει με στόχο να προλαβαίνει απώλεια στήριξης του αεροσκάφους, το οποίο όμως φαίνεται πως λειτούργησε τελείως διαφορετικά, οδηγώντας τα δύο αεροσκάφη στο έδαφος παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των πιλότων.

Οι προσπάθειες της Boeing να επαναφέρει τα 737 MΑΧ στους αιθέρες καθυστερούν εν μέρει εξαιτίας ανησυχιών για το εάν ο μέσος πιλότος έχει αρκετή φυσική δύναμη να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους με τον χειροκίνητο στρόφαλο σε ακραίες συνθήκες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά της Boeing καταθέτουν πάνω από 400 πιλότοι του 737 MAX"

Novartis: Ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή Δημητρίου μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου

Αντικείμενο ποινικής έρευνας αποτελούν πλέον τα όσα είχαν καταγγείλει στις μηνύσεις τους αναφορικά με τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος. Και αυτό, διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε εν τέλει την ανάσυρση των μηνύσεων από το αρχείο και διέταξε έρευνα προκειμένου να εξεταστούν από την αρχή οι καταγγελίες των τριών πολιτικών.

Έτσι πλέον οι εισαγγελείς Διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας -που θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου-, αναμένεται να ελεγχθούν για τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως παράβαση καθήκοντος ή κατάχρηση εξουσίας. Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από το αίτημα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις αυτές.

Ωστόσο η έρευνα θα έχει περιορισμένο αντικείμενο και θα αφορά μόνο τις ενέργειες των εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση και όχι τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, σύμφωνα με το law&order.gr, θα αναζητηθούν μόνο τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων εκ μέρους των τριών εισαγγελέων, δεδομένου ότι το σκέλος εκείνο της μήνυσης που είχε υποβάλλει ο κ. Σαμαράς για τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, για τυχόν ευθύνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα, η διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή έγινε τον Μάιο του 2018, ενώ το άλλο σκέλος που αφορούσε στις καταγγελίες για την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων είχε τεθεί στο αρχείο από τον πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, η κίνηση Αγγελή για ανάσυρση των μηνύσεων των τριών πολιτικών περιλάμβανε και δεύτερο ουσιαστικότερο σκέλος, το οποίο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν προωθεί. Το δεύτερο σκέλος της κίνησης Αγγελή αφορούσε παραγγελία του προς την Εισαγγελία Εφετών με αίτημα την εξέταση των τριών πολιτικών, να κληθούν δηλαδή να καταθέσουν, και επιπλέον την αποκάλυψη με δικαστικές ενέργειες της ταυτότητας του λεγόμενου «Ρασπούτιν».

Επί της ουσίας, η έρευνα που διέταξε η κυρία Δημητρίου υπό το βάρος των καταγγελιών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ξεκινάει τώρα από την αρχή, ώστε να διερευνηθούν -έστω και με καθυστέρηση- όσα καταγγέλλουν αναφορικά με τους χειρισμούς της εισαγγελίας στην υπόθεση της Novartis.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή Δημητρίου μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου"

Ο καύσωνας έφτασε στην Ευρώπη: Σε επιφυλακή Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία

Πρωτοφανής από το 1947 καύσωνας πλήττει από σήμερα την Ευρώπη, με θερμοκρασίες που μπορεί και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Το κύμα φθάνει από την Σαχάρα και αναγκάζει τις αρχές να πληθαίνουν τις προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό, την ώρα που η υπερθέρμανση του πλανήτη, που συνδέεται με την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το κλιματικό φαινόμενο απειλεί να επαναληφθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

«Ο ήλιος μπορεί να να μην κρυφτεί καθόλου, μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα μας έρχονται από την Αφρική», σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κρούγκερ, της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD, η οποία θεωρεί ότι το νότιο τμήμα της χώρας θα πληγεί περισσότερο.

Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού

Συναγερμός 3ου βαθμού στην 4βάθμια κλίμακα κηρύχθηκε στην περιοχή του Παρισιού, καθώς η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.





Στην Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία AEMET δημοσίευσε σήμερα σειρά συμβουλών για την αντιμετώπιση των επεισοδίων του καύσωνα και επέστησε τη προσοχή για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών στη Καταλονία, την Αραγονία, την Ναβάρα και την Εστρεμαδούρα.

Ομως, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την AEMET, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ισπανίας, του νότου και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας.

Η Γερμανία είναι πιθανόν να γνωρίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 70ετίας. Το ρεκόρ για τον Ιούνιο καταγράφηκε το 1947 με 38,2 βαθμούς Κελσίου στην Φρανκφούρτη.

Στην Αυστρία, η μετεωρολογική υπηρεσία ZAMG προειδοποίησε για κίνδυνο σφοδρών καταιγίδων, με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα θα φθάσει με το νότιο τμήμα της Σκανδιναβίας από αύριο, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στους 30 βαθμούς Κελσίου στην νότια Σουηδία και Δανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί επίσης για σφοδρές καταιγίδες για τις οποίες υπάρχουν προειδοποιήσεις για την σημερινή και την αυριανή ημέρα.



ΑΠΕ - ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καύσωνας έφτασε στην Ευρώπη: Σε επιφυλακή Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία"

Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας!

Αντίστροφη μέτρηση για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος του 2019, και θα λειτουργεί με βάση όλα τα κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο προστασίας, το οποίο ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου από τη Βουλή.

Ωστόσο, οι πρώτες ρυθμίσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο, καθώς η διαδικασία προβλέπει ότι οι τράπεζες έχουν περιθώριο ενός μήνα να εξετάσουν τα αιτήματα και να προτείνουν ρυθμίσεις στους δανειολήπτες.

Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως λειτουργική από την πρώτη στιγμή, ενώ με την εκκίνησης της, θα είναι συνδεδεμένη με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ και τράπεζες) και θα μπορεί να γίνεται η απαιτούμενη διασταύρωση των δικαιολογητικών προκειμένου να εγκριθούν οι αιτήσεις των δανειοληπτών.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους www. keyd.gov.gr, με την επιλογή του συνδέσμου Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας. Η πρόσβαση θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης).

Με την υποβολή της αίτησης, αυτή διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες υποχρεούνται να παρέχουν μια πρόταση ρύθμισης. Στην περίπτωση που η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας δεν οδηγήσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης της κόκκινης οφειλής, τότε ο δανειολήπτης μπορεί να καταθέσει αίτημα αναδιάρθρωσης ενώπιον του αρμόδιου ειρηνοδικείου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΓΔΙΧ, 180.000 «κόκκινοι» οφειλέτες με στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο που συνδέεται με την πρώτη κατοικία πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στον νέο νόμο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας!"

ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν από τις 21 Ιουνίου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκήρυξε απεργία διαρκείας των υπαλλήλων στα ΚΕΠ από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά την αποχή από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα.

Η απεργία στα ΚΕΠ και ειδικότερα η αποχή από τις διαδικασίες που αφορούν τον ΑΜΚΑ των πολιτών, δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες με κύριο αυτό των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει η ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση είναι υποχρεωτική η προσκόμιση μέσω φακέλου της εκτύπωσης των στοιχείων ΑΜΚΑ των δυνητικά ωφελούμενων παιδιών και βρεφών για τους παιδικούς σταθμούς. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη, χρειάζεται η επικαιροποίηση των στοιχείων όπου και οι αιτούντες καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ για την διευθέτηση αυτή.

Η παραπάνω περίπτωση θα είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που θα προκληθούν απο την απεργία διαρκείας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, αφού ο ΑΜΚΑ πλέον είναι απαραίτητο δικαιολογητικό, σχεδόν στο σύνολο των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΠ: Ποιες υπηρεσίες δεν εξυπηρετούν από τις 21 Ιουνίου"

Νέα παράταση από τον Πούτιν στην απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Ευρωπαική Ένωση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα όπου παρατείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τις απαγορεύσεις στις εισαγωγές τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι η απάντηση του προέδρου Πούτιν στην Ευρωπαική Ένωση για τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία, με το εν λόγω διάταγμα να αναρτάται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία το Μάρτιο του 2014 οδήγησαν στις κυρώσεις στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία και Ισλανδία.

powered by Rubicon Project
Ως απάντηση στις 6 Αυγούστου του 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα, βάσει του οποίου η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές σειράς τροφίμων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ τη Νορβηγία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παράταση από τον Πούτιν στην απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων από την Ευρωπαική Ένωση"

Εκλογές 2019: Τα ψηφοδέλτια της «Πλεύσης Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Στην δημοσιότητα έδωσε τα ψηφοδέλτιά του ο συνδυασμός «Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος βασική αρχή των ψηφοδελτίων είναι «ένας ή δύο υποψήφιοι ανά Περιφέρεια, για να ξέρουν οι πολίτες ποιους ψηφίζουν και ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν. Για να συγκροτήσουμε την πρώτη μας κοινοβουλευτική ομάδα, που θα λειτουργήσει σαν γροθιά και θα υπερασπιστεί με σθένος τον λαό και τις δεσμεύσεις μας, ανοίγοντας το δρόμο και στους άλλους πολίτες να συμμετάσχουν.

Συγκροτήσαμε τα ψηφοδέλτιά μας με βάση τις βασικές μας αρχές:

1. Όχι στους επαγγελματίες της πολιτικής, ναι στα ψηφοδέλτια μέσα από την κοινωνία.

2. Συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας ανοιχτά και με διαφάνεια, με ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία να μας στηρίξει.

Είναι απόφασή μας να στελεχώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας μόνο με ανθρώπους καθαρούς και αποφασισμένους και αυτό κάναμε.

Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, ο Επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ενώ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών ο επίσης Επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ηλίας Παπαδόπουλος. ΣτονΔυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ο Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Στην Α’ Πειραιώς ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας και στην Β’ Πειραιώς ο Χρήστος Αρίδας, ελεύθερος επαγγελματίας. Στην Ανατολική Αττική η συμβολαιογράφος Έλενα Καραγεωργοπούλου και στην Δυτική Αττική ο δικηγόρος Δημήτρης Φουφόπουλος.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ηγείται του ψηφοδελτίου η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ υποψήφιοι είναι ο αστροφυσικός, σκηνοθέτης και δημιουργός του Plasticobilism Νίκος Παπαδόπουλος και ο καθηγητής ιατρικής Μιχάλης Χουρδάκης. Στην Β’ Θεσσαλονίκης ο φυσικοθεραπευτής και blogger Χρήστος Ιβάνοβιτς.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας θα είναι υποψήφια στις Περιφέρειες της Α’ Αθηνών, της Α’ Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας».


Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας:

Επικεφαλής ο Πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Καζαμίας, Καθηγητής και Διευθυντής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, με διεθνή αρθρογραφία και δημόσια παρέμβαση

Στην 2η θέση η Χαριτίνη Δογάνη, πολιτική επιστήμονας και δικηγόρος στο Παρίσι, ειδικευμένη εμπειρογνώμονας στους κρατικούς προϋπολογισμούς, με διεθνή εμπειρία στη διαγραφή χρεών πολλών χωρών

Στην 3η θέση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής της υποκριτικής και συνιδρυτής της θεατρικής ομάδας ΣΥΝ ΚΑΤΙ

Στην 4η θέση η καθηγήτρια Αγγλικών Ένη Πατσιαντά, που ζει κι εργάζεται στον Βόλο, υπερασπιζόμενη τα εργασιακά δικαιώματα των νέων

Στην 5η θέση η ψυχολόγος Χριστίνα Ρογκάν, με ενεργό δράση στο πλευρό ανθρώπων με γεροντική άνοια, που ζει στο Παρίσι

Στην 6η θέση ο πολιτικός μηχανικός, ποιητής και μουσικός Γιάννης Πετράκης, που ζει, εργάζεται και δημιουργεί στο Μόχλος της Σητείας, στην Κρήτη.



Αναλυτικά οι υποψήφιοι της Πλεύσης Ελευθερίας σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες:



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α' ΑΘΗΝΩΝ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Νικολάου

ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ) του Ιωάννη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β1' ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Βασιλείου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Περικλή



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β3' ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Βασιλείου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Κωνσταντίνου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α' ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Γεωργίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β' ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σωτηρίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Περικλή



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΗΣ

ΚΑΣΕΛΙΜΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ του Ολυμπίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Νικολάου

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΝΑΤΑΛΙΑ του Θεοδώρου

ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Αγγέλου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Γεωργίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΣΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΕΛΑ) του Αναστασίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΣΑΠΟΥΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του Σάββα



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΑΝΑΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Μιχαήλ

ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗ ΕΛΕΝΗ του Ζήση



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΙNΤΖΙΦΙΡΗ ΕΛΕΝΗ του Αλεξάνδρου

ΡΟΥΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Ευθυμίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ηλία



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΝΤΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Διονυσίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΟΥΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρέα



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωακείμ



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αριστοτέλη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του Νικολάου

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κωνσταντίνου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θεοδώρου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου

ΛΙΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Χρήστου

ΤΖΑΛΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Στέργιου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΛΑΣΑΡΙΝΗ ΗΛΙΑΝΝΑ του Παναγιώτη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Βασιλείου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Μιλτιάδη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΖΕΡΒΟΥ ΑΡΕΤΟΥΣΑ (ΑΡΕΤΗ) του Γεωργίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του Καίσαρα –Χοϊδά



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρίδωνα



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΡΑΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αντωνίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Αθανασίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΡΟΖΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ισιδώρου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Ταξιάρχη

ΣΚΡΕΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Ιωάννη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΡΥΣΤΑΛΑΝΤΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του Αναστασίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΙΑΜΑΝΤΖΙΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΚΗΣ) του Δημητρίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΑΪΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ιωάννη

ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ του Ρήγα



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΡΑΛΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΚΗΣ) του Νικολάου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Πέτρου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΗΣ

ΤΣΟΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Ευθυμίου



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΡΕΤΗ του Ιωάννη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Ανδρέα



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του Γεωργίου

ΘΕΟΔΩΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ) του Ιωάννη



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΔΑΜΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Τα ψηφοδέλτια της «Πλεύσης Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news