facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Επιστολή στον Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει. Δεκάδες δεκάδες πανεπιστημιακοί, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες και επιχειρηματίες με επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν να την ακυρώσει όταν βγει πρωθυπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Tο κείμενο της επιστολής αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Απευθυνόμαστε σε εσάς που θα έχετε τον αναγκαίο θεσμικό ρόλο ως ο αυριανός πρωθυπουργός και κάνουμε έκκληση να γίνετε ο σημαιοφόρος της ακύρωσης της επαχθούς συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία η συντριπτική πλειονότητα του Ελλήνων τη θεωρεί απαράδεκτη και την εκλαμβάνει ως εθνική ήττα και καταστροφή. Σας καλούμε να το διακηρύξετε αυτό σαφώς, πριν από τις επερχόμενες εκλογές, πράξη που είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα την ανταμείψει με την ψήφο του και η ιστορία θα σας εντάξει σε περίοπτη θέση μέσα στο Πάνθεον των εθνικά δρώντων πολιτικών.

Οι υπογράφοντες –έγκριτοι επιστήμονες, καθηγητές, συνταγματολόγοι, νομικοί, στρατηγοί, διπλωμάτες, πολιτειολόγοι, ιστορικοί, επιχειρηματίες– θεωρούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά άκυρη, καθώς παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, το εθνικό μας δίκαιο αλλά και θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, όπως αυτές περί «αληθείας», «καλής πίστεως», «σαφήνειας», καθώς περιλαμβάνει ιστορικά ψεύδη, νομικές παραβιάσεις, ασάφειες, παραπειστικά επιχειρήματα και δόλο. Συναφώς παραβιάζει σειρά άρθρων της σύμβασης της Βιέννης, 1969.

1. Στην ανάθεση καθηκόντων του Μάθιου Νίμιτς υπήρχε εντολή αποκλειστικά και μόνο για το «όνομα», την οποία εντολή αυτός παραβίασε.

2. Στη συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνονται κραυγαλέα ψευδή στοιχεία όπως στο Μέρος Α΄, άρθρο 1, παρ. γ. και στο άρθρο 7, ενυπάρχει το δομικό ψεύδος, ότι δήθεν αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ η πλαστή «μακεδονική» γλώσσα κατά την «Τρίτη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, 1977». Αντιθέτως, στις σημειώσεις της συνόδου στον τόμο l και στο Προοίμιο του τόμου 2 στη σελίδα ΙΙΙ στην απόφαση 17/8- 7/9, 1977 αναγράφεται: «Οι εφαρμοζόμενες ονομασίες και η παρουσίαση του υλικού σε αυτή την έκδοση δεν συνεπάγονται την έκφραση οποιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας του ΟΗΕ». Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς ανάλογη γλώσσα δεν υπάρχει ούτε εθνότητα ούτε χώρα με το όνομα «Μακεδονία» ή το «μακεδονικός-ή-ό».

3. Με τις παρανομίες του γ.γ. ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (12- 13/2/2019), ο οποίος αποδέχτηκε την εισαγωγή του θέματος στον Οργανισμό με κοινή (επί του ιδίου επιστολοχάρτου) επιστολή Ελλάδος και της FYROM αναφερόμενη ως «Βόρεια Μακεδονία», με τα δύο εθνόσημα των χωρών. Η πράξη αυτή είναι παράνομη τόσον διότι κατά την ημέρα αποστολής και παραλαβής της επιστολής δεν υπήρχε, και ακόμη δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» την οποία να έχει εγκρίνει προηγουμένως το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ωσαύτως δεν έχει αποσταλεί προς το Σ.Α. του ΟΗΕ ειδική έκθεση του γ.γ., όπως απαιτεί και περιγράφει η Απόφαση 845 Σ.Α. μετά την οποία το Σ.Α. θα κυρώσει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών, ως οφείλει και κατ’ εφαρμογή της δικής του Απόφασης 817.

4. Αγνοήθηκε κατάφωρα η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος απαιτούσε δημοψήφισμα αντίστοιχο με εκείνο του λαού της FYROM. Ετσι καταπατήθηκε το θεμελιώδες άρθρο 1, παρ 2 και 3 του ελληνικού Συντάγματος, που προβλέπουν πως: 2. «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία». Και παρ. 3. «Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».

5. Ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 3566 (ΦΕΚ Α΄ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως κώδικα του οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών», είχε τις περιοριστικά εκεί αναφερόμενες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομολόγηση των διεθνών συνθηκών και συνεπώς γι’ αυτήν απαιτείται, κατά το άρθρο 5β του ν. 3566/2007, ειδική εξουσιοδότησή του. Επ’ αυτού δεν έγινε προηγουμένως καμία ειδική συζήτηση στη Βουλή, για τη λήψη σχετικής απόφασης με σκοπό την παροχή ειδικής προς υπογραφή εξουσιοδότησης-εντολής στον αρμόδιο υπουργό, ούτε τέθηκε προς έγκριση και εξουσιοδότηση στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο της συμφωνίας, ούτε αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής διαβούλευσης, (αντιθέτως, αυτό συνέβη στη αντισυμβαλλόμενη FYROM), και δεν ζητήθηκε η γνώμη και η αποδοχή της από τον ελληνικό λαό.

6. Ως προς το Διεθνές Δίκαιο, σε συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 6, 7, 26, 27 και 46 της σύμβασης της Βιέννης περί του δικαίου των συνθηκών προκύπτουν τα εξής: ένα κράτος μπορεί εξαιρετικά να επικαλεσθεί, προς ακυρότητα μιας σύμβασης, διάταξη του εσωτερικού του δικαίου εφόσον τυγχάνουν παραβιάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, όπως επιβάλλει η διεθνής συνταγματική τάξη, με μία ρηματική διακοίνωση διαφωνιών, με την οποία η Ελλάς μπορεί να προσβάλει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια διμερή διακρατική συμφωνία υπό αίρεση που μπορεί να προσβληθεί ως ακυρώσιμη, λόγω παραβίασης των άρθρων 36 παρ.1 και 35 παρ.1 του Συντάγματος, και αφετέρου να θεωρηθεί ως λήξασα, διότι εξαντλήθηκε η προθεσμία που ορίζεται ρητά στη συμφωνία των Πρεσπών έως το τέλος του 2018.

7. Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στη FYROM συμμετείχε μόνο το 36,8% των πολιτών και όχι άνω του 50% όπως ως νομιμοποιητική βάση ώφειλε.

8. Ο ΠτΔ της FYROM, Γκιόργκι Ιβανόφ, ουδέποτε υπέγραψε αυτήν τη συμφωνία η οποία και εξ αυτού του λόγου είναι άκυρη.

9. Οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις του Συντάγματος της FYROM ουδέποτε κοινοποιήθηκαν «ως ενιαίο κείμενο» διά ρηματικής διακοινώσεως στην Ελλάδα. Στο Σύνταγμα παραμένουν αλυτρωτικές βλέψεις, οι οποίες ανατρέπουν όσα επιβάλλει η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών και αντιτίθενται στις «σχέσεις καλής γειτονίας ομόρων κρατών.

10. Η ρηματική διακοίνωση προς την Ελλάδα δεν φέρει την υπογραφή –ως ώφειλε– του ΠτΔ της FYROM Γκιόργκι Ιβανόφ.

11. Η γειτονική μας χώρα μέχρι σήμερα προβαίνει στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» αποκλειστικώς, χωρίς το «Βόρεια», καταπατώντας συνεχώς τα όσα υπέγραψε περί erga omnes. Συναφές μέγιστο ζήτημα είναι τα αλυτρωτικά εις βάρος της Ελλάδος σύμβολα, τα οποία υπάρχουν στα χαρτονομίσματα και νομίσματά της, αλλά και τα όσα περιλαμβάνει στους στίχους του ο εθνικός ύμνος τής εν λόγω χώρας.

12. Σοβαρά ελλείμματα νομιμότητας έχει η συμφωνία των Πρεσπών και στα εμπορικά ζητήματα όπου η λύση θα συμβεί (;) μετά πενταετία, πράγμα που συνιστά παραπειστικό όρο και παραβιάζει διεθνείς αρχές περί σαφήνειας και καλή πίστεως.

Κύριε πρόεδρε, διατελούμε με την ελπίδα ότι θα λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω εκτεθέντα, που συμφέρουν πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη παράταξη της οποίας επαξίως ηγείστε.
Θεσσαλονίκη 19-6-2019»

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή στον Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα για την υπόθεση Novartis: Πράγματι, κάτι δεν πάει καλά - Ξέρετε εσείς...

Στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο CNN Greece και αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά», απάντησε το βράδυ του Σαββάτου ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πράγματι, κύριε Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά. Ξέρετε εσείς...» ήταν η, όλο νόημα, απάντηση του πρώην πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι ο «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει: «Νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος σ' αυτή τη δήλωση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που έχει αναδειχθεί το όνομά τους και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη συμπεριφέρεται όλο αυτό το διάστημα με έναν τρόπο που κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί αν κάποιος θεωρούσε ότι είναι καθαρός ο ουρανός και αστραπές δεν φοβάται, θα’ λέγε ας διερευνηθώ και ας βγει το αποτέλεσμα. Αυτός ξεκίνησε κάνοντας μηνύσεις, απειλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια και πιστεύοντας ότι θα προλάβει πριν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση να έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί προκειμένου ο ίδιος να καθαρίσει, αλλά και να εμπλέξει τους πολιτικούς τους αντιπάλους».



«Εμείς» είπε, «δεν λειτουργήσαμε με λογική ρεβανσισμού, δεν πήγαμε να στήσουμε ειδικά δικαστήρια για τον πρώην πρωθυπουργό, είπαμε ας πάει στη Δικαιοσύνη και ας διερευνηθεί και ό,τι ευθύνες υπάρχουν να αναδειχθούν».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα για την υπόθεση Novartis: Πράγματι, κάτι δεν πάει καλά - Ξέρετε εσείς..."

Κρήτη: Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων

Όλο και μεγαλύτερου μεγέθους λαγοκέφαλοι ψαρεύονται πλέον στις θάλασσες της Κρήτης. 

Η "ψαριά" της φωτογραφίας είναι από την περιοχή της Ιεράπετρας, όπως μας ενημερώνει ο κ. Απόστολος Κουμάκης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο λαγοκέφαλος αυτός πιάστηκε με καλάμι από ακτή, με την τεχνική του spinning καταστρέφοντας το δόλωμα.
Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών ενημέρωσαν τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη σχετικά με τις ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται και προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου των εισβολικών θαλάσσιων ειδών στο νησί. 
Συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες και προτεινόμενες ενέργειές τους για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τη βιώσιμη διαχείριση του φαινομένου στο θαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης, του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, γενικότερα.

Η κ.Κοζυράκη συνομίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπο Κασίμη, προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, ο οποίος ανακοίνωσε συγκεκριμένες χρηματοδοτικές δράσεις, που θα ξεκινήσουν άμεσα για την Κρήτη, ώστε να υπάρξει σχέδιο διαχείρισης των λεσεψιανών ειδών και μελέτη περίπτωσης για την ικανή αντιμετώπιση της εξάπλωσης του λαγοκέφαλου.
Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων
Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων
cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Στο...κυνήγι των λαγοκέφαλων"

Συμφωνία των Πρεσπών: Στα Σκόπια η πρώτη συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων

Τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας να εκκινήσουν τον μεταξύ τους διάλογο στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενθαρρύνει με κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη σημερινή πρώτη της συνάντησή στα Σκόπια, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοινώση του υπουργείου Εξωτερικών, η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε δυνάμει του Αρθρου 1, παραγράφου 7, υποπαραγράφου (η) της «Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών» που υπεγράφη στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018, συνεδρίασε για πρώτη φορά σε ολομέλεια σήμερα στα Σκόπια, υπό την προεδρία της επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθ. Φωτεινής Παζαρτζή και του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας, καθ. Γκιόργκι Φιλίποφ (Gjorgji Filipov).

Οι δύο αντιπροσωπείες λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανακοινωθέντα των προηγούμενων συνεδριάσεων στα Σκόπια και στη Θεσσαλονίκη, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν επί των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, όπως γίνεται γνωστό, οι συμπρόεδροι συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί κατόπιν κοινής συμφωνίας, κατά προτίμηση εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου 2019.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμφωνία των Πρεσπών: Στα Σκόπια η πρώτη συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων"

Τραγωδία στο Μάτι: «Αφαντο» το πόρισμα, 11 μήνες μετά...

Τη στιγμή που η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου “τρέχει” για να προλάβει να μετακομίσει πριν τις εκλογές σε πολυτελές κτίριο με πισίνα δεν έχει βγάλει ακόμα το πόρισμα για το Μάτι, 11 ολόκληρους μήνες μετά την φονική πυρκαγιά με τους 102 νεκρούς! Παρά το γεγονός ότι η κυρία Παπασπύρου διαβεβαίωνε το Σεπτέμβριο του 2018 ότι το πόρισμα για την εθνική τραγωδία θα ήταν έτοιμο σε “δύο με τρεις μήνες” οι συγγενείς των θυμάτων περιμένουν έως σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνάς της και ενώ έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τον περασμένο Μάρτιο. Τα σοβαρά ερωτήματα, που προκύπτουν από την πολύμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της διοικητικής διερεύνησης της εκατόμβης νεκρών από τη Γενική Επιθεωρήτρια εντείνονται και από το γεγονός ότι το προσωπικό του γραφείου της τετραπλασιάστηκε τους τελευταίους μήνες προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της. 

Ηταν η 24η Σεπτεμβρίου 2018 όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία διατηρεί φιλική σχέση με την κυρία Παπασπύρου, με παραγγελία της ζήτησε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία για τις φωτιές και να ληφθούν υπόψη τα ευρήματα της διοικητικής έρευνας, που διενεργούσε, η Γενική Επιθεωρήτρια, με την τελευταία να έχει δώσει την σχετική εντολή στις 6 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα ο τότε προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος είχε πάρει στα χέρια του το 100σέλιδο πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα για τα αίτια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου και ήταν έτοιμος να αποστείλει κλήσεις σε υπόπτους για τη διάπραξη αδικημάτων. Μετά τη γενική κατακραυγή για το εισαγγελικό “φρένο” στην ποινική εξέλιξη της υπόθεσης η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε την παραμονή του προαχθέντος κ. Ζαγοραίου στη θέση του έως ότου ολοκληρώσει την έρευνά του διευκρινίζοντας ότι η παραγγελία δεν είχε σκοπό να παγώσει τις έρευνες για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Παπασπύρου στις 25 Σεπτεμβρίου με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις της δεσμευόταν για την όσο το δυνατόν συντομότερη σύνταξη του πορίσματος του διοικητικού ελέγχου των εμπλεκόμενων φορέων στην πυρκαγιά στην περιοχή των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα, όριζε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εντός του 2018. “Στις 3 Αυγούστου 2018 έβγαλα μια εντολή ελέγχου με μικτό κλιμάκιο άμεσα, όρισα επιθεωρητές με σκοπό την αναγνώριση και καταγραφή όλων των αυθαιρέτων κατασκευών στην πληγείσα περιοχή και συγκεκριμένα όσες εντοπίζονται σε βάθος μικρότερο των 100 μέτρων από τον αιγιαλό, τον επανέλεγχο όλων των οικοδομικών αδειών στην ίδια ζώνη και την καταγραφή των χρήσεων γης στην πληγείσα περιοχή σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο... Υπάρχει χρονοδιάγραμμα μέσα σε 2-3 μήνες να έχουν τελειώσει, αναμένεται το Νοέμβριο”.

papasd1
Παραμονή των εκλογών η κυρία Μαρία Παπασπύρου επέλεξε να μετακομίσει άρον-άρον στο πολυτελές κτίριο χωρίς καν να έχει υπογράψει τη σύμβαση μίσθωσής του

Οπως σημείωνε η Γενική Επιθεωρήτρια ένα μήνα μετά συγκροτούνταν το μικτό κλιμάκιο επιθεωρητών για την συνολική διοικητική έρευνα της τραγωδίας.“Εδωσα εντολή ελέγχου στις 6-9-2018 για μικτό κλιμάκιο με αντικείμενο την εξέταση της τήρησης της νομιμότητος και των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με τις ενέργειες και τυχόν παραλείψεις των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ήδη οι επιθεωρητές έχουν ξεκινήσει και μαζεύουν τα έγγραφα. Στη συνέχεια, στις 7-9-2018 διαβίβασα την εντολή ελέγχου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”. 

Παρά τις δεσμεύσεις της κυρίας Παπασπύρου το 2018 ολοκληρώθηκε, οι μήνες περνούσαν και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας δεν είχε συνταχτεί. Αντίθετα, μετά τις καταθέσεις περισσότερων από 350 συγγενών θυμάτων με εισαγγελικό πόρισμα 293 σελίδων ασκήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο ποινικές διώξεις σε 20 άτομα για τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως και των σωματικών βλαβών κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη. Μεταξύ αυτών, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Ενα μήνα νωρίτερα, είχε παραληφθεί από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και το πόρισμα των 150 σελίδων της ανεξάρτητης επιτροπής, που συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, με επικεφαλής το διευθυντή του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, καθηγητή Γιόχαν Γκέοργκ Γολντάμερ.

Εκτός του πορίσματος της κυρίας Παπασπύρου για τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι ώστε να αποδοθούν οι διοικητικές ευθύνες στους υπευθύνους και να ασκηθεί η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος τους εκκρεμεί και η έκδοση του δεύτερου συμπληρωματικού πορίσματος για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, που στοίχισαν την ζωή σε 25 συνανθρώπους μας. Στο πρώτο πόρισμα, που ολοκληρώθηκε 8 μήνες μετά τις πλημμύρες, η Γενική Επιθεωρήτρια δεν εντόπιζε καμία ευθύνη για την κυρία Δούρου, στην οποία παρόλα αυτά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη τον περασμένο Μάρτιο και για την τραγωδία αυτή. Μάλιστα, η περιφερειάρχης Αττικής στο άκουσμα της παραπομπής της επικαλέστηκε την έρευνα της κυρίας Παπασπύρου, στην οποία δεν επιρρίπτονταν ευθύνες στην περιφέρεια. Συμπερασματικά, για τις δύο μεγαλύτερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών της χώρας η Γενική Επιθεωρήτρια δεν έχει βγάλει ακόμα τα πορίσματα παρότι όπως η ίδια σημειώνει ότι το προβλεπόμενο προσωπικό του γραφείου της έχει αυξηθεί από 37 σε 134 υπαλλήλους.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Μάτι: «Αφαντο» το πόρισμα, 11 μήνες μετά..."

Ιωάννινα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση μετά τη δύση του ηλίου

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, αυξάνεται και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών. Έτσι από χθες και μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου τέθηκε σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων, καθώς και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός. 

Η απαγόρευση ισχύει από τη δύση του ηλίου μέχρι την 6η πρωινή στους παρακάτω δασικούς δρόμους και σε αγροτικές οδούς και περιοχές του Νομού Ιωαννίνων λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών. 

Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού.

Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων: 1) Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας. 2) Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων. 3) Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης. 4) Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου. 5) Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων. 6) Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων. 7) Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας: Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου: 1) Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου. 2) Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.

***
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθεια, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων – οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν.

proinoslogos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς και δάση μετά τη δύση του ηλίου"

Επεισόδιο έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Λύσης στο Αιγάλεω (βίντεο)

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου έξω από τα γραφεία του κόμματος Ελληνική Λύση στο Αιγάλεω.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έξω από τα γραφεία του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκονταν δύο μέλη της Ελληνικής λύσης και μοίραζαν φυλλάδια. Ένας άνδρας τους επιτέθηκε, τραυμάτισε τον ένα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Λύσης στο Αιγάλεω (βίντεο)"

Τσίπρας: Δε θα επιτρέψουμε γεώτρηση στο Καστελόριζο

«Κερδίσαμε μια ξεκάθαρη, αποφασιστική και αυστηρή και απόφαση. Η μεγάλη τομή της χθεσινής απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι περνάει από το επίπεδο της ρητορικής καταδίκης στην προαναγγελία αυστηρών στοχευμένων μέτρων έναντι στης Τουρκίας αν συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά, τη συμπεριφορά παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNN Greece.

Ο κ. Τσίπρας μιλά για «μεγάλη και σημαντική μεταστροφή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων», προσθέτοντας πως αυτό έχει έρθει ως αποτέλεσμα πολύ σημαντικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια, να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από πολυμερείς συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και από την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας από τον τρόπο που χειρίστηκε κρίσιμα θέματα, όπως είπε, από την έξοδο από την κρίση μέχρι και το ονοματολογικό με τους βόρειους γείτονες.

Σημείωσε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή προκαλεί, αλλά η προκλητικότητα της είναι ένδειξη αδυναμίας», ενώ ερωτηθείς αν ανησυχεί για κάποια σπασμωδική κίνηση απ' την Τουρκία, είπε ότι οι σπασμωδικές κινήσεις είναι αδιέξοδες. Είπε πως «ο κίνδυνος ενός ατυχήματος -όχι εσκεμμένου επεισοδίου στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο-, υπάρχει ούτως ή άλλως όταν καθημερινά έχουμε παραβιάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο», για να τονίσει ότι όμως «δεν πιστεύω ότι η Τουρκία έχει σχεδιασμό να προκαλέσει κάποιο θερμό επεισόδιο, γιατί αν το έκανε αυτό θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τη θέση της». «Η Τουρκία σήμερα είναι απομονωμένη, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ», παρατήρησε και προσέθεσε ότι το κεντρικό δίλημμα για εκείνη είναι «αν θα μείνει προσανατολισμένη προς τη Δύση ή θα πάει στην Ανατολή».

«Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα βρεθεί γεωτρύπανο να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα»

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί». Η Ελλάδα, υπογράμμισε, «είναι μια κυρίαρχη χώρα που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της». «Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα βρεθεί γεωτρύπανο να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, γιατί αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη, θα εμποδιστεί», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναφορά Μακρόν προς τον ίδιο για τις φρεγάτες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι με τον Γάλλο Πρόεδρο έχουν μακρά και διαρκή συνεργασία και τα θέματα αυτά τα συζητούν πολύ καιρό. Τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν συμφέροντα που παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Επισήμανε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν καταφέρει να αναδείξουν ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ΑΟΖ της Ευρώπης και ότι η ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι και ευρωπαϊκή υφαλοκρηπίδα. Επισήμανε ότι στην έρευνα και αξιοποίηση των φυσικών πόρων προχωρά η Κύπρος αλλά και η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα «έχουμε υπογραφές σύμβασης για έρευνα και αξιοποίηση στα οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης» και πως «οι εταιρείες που συμμετάσχουν στη διαδικασία είναι και γαλλικές και ιταλικές και αμερικανικές». Τούτων δοθέντων, εξήγησε, «εδώ δεν πρόκειται για μια αλληλεγγύη ηθικού χαρακτήρα, αλλά όταν γνωρίζει ο Γάλλος Πρόεδρος ότι η γαλλική Total κάνει έρευνες και εξορύξεις στην περιοχή και έρχεται αυθαιρέτως και μονομερώς μια κρατική εταιρεία της Τουρκίας -και ενδεχομένως πίσω από αυτές τις κινήσεις υπάρχει το υπονοούμενο ότι μπορεί να εμποδιστούν αυτές οι δραστηριότητες-, αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρόκειται ούτε η Γαλλία ούτε καμιά άλλη χώρα να το αφήσει έτσι».

«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με παραμονή των στρατευμάτων και εγγυήσεων»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί και με διατήρηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων».

Ερωτηθείς με αφορμή άρθρο του κ. Σημίτη, είπε ότι «ο κ. Σημίτης και ο κ. Βενιζέλος που μίλησε για συνολικό αναστοχασμό της εξωτερικής πολιτικής στις σχέσεις με την Τουρκία δίνουν κάποια μηνύματα», όχι στον ίδιο, «αλλά προφανώς στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σφυρίζει κλέφτικα, δεν απαντά». «Είναι μηνύματα να αρχίσει να σκέφτεται λογικές οδυνηρών συμβιβασμών στο Αιγαίο και την Κύπρο», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει πως «η στρατηγική που ακολουθούμε εμείς είναι στρατηγική που διαρκώς ενισχύει τη θέση της χώρας και δεν ανοίγει κανένα παράθυρο υποχωρητικότητας σε θέματα εθνικής κυριαρχίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

Ανέφερε ότι «η στρατηγική της Ελλάδας τα τελευταία 4,5 χρόνια έχει δυναμώσει όσο ποτέ το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας, είναι στρατηγική ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό, το μεγάλο μέτωπο στα εθνικά μας θέματα που είναι η Τουρκία και όχι η Αλβανία ή η Βόρεια Μακεδονία». Προσέθεσε ότι «ακόμα και με την επίλυση του ονοματολογικού που πίκρανε κάποιους, δυναμώσαμε τη διπλωματική ισχύ της Ελλάδας απέναντι στον διεθνή παράγοντα και την Ευρώπη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά τις πραγματικές προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα». Επισήμανε ότι τα ελληνικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αυτά που επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τούρκικα F16.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Δε θα επιτρέψουμε γεώτρηση στο Καστελόριζο"

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ «οργώνουν» το Αιγαίο - Ξενοδοχείο στη Μύκονο «ξέχασε» αποδείξεις 17.000 ευρώ!

Απόβαση ελεγκτών εφοριακών της ΑΑΔΕ είναι σε εξέλιξη αυτές τις ώρες στα νησιά του Αιγαίου, πριν καν την «επίσημη» έναρξη των 50.500 θερινών ελέγχων που έχουν δρομολογηθεί, για το διάστημα από 1ης Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές κινούνται βάσει σχεδίου με στόχους που έχουν επιλέξει βάσει ερευνών και άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει εκ των προτέρων οι ελεγκτικές υπηρεσίες.

Ήδη έχει εντοπιστεί ξενοδοχείο στην Μύκονο το οποίο δεν έχει κόψει αποδείξεις σε πελάτες ύψους 17.000 ευρώ. Επίσης 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων TAXI ελέγχονται επειδή δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ έχουν διασκορπιστεί σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Εκτός από τη Μύκονο, «επισκέψεις» εφοριακών γίνονται και σε Πάτμο, Ρόδο, Κρήτη, Σπέτσες, Υδρα, Πόρτο Χέλι, Σκιάθο, Αλόννησο.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και τουρκικά καΐκια που μεταφέρουν τουρίστες μεταξύ των ελληνικών νησιών των παραλίων της Μικράς Ασίας, χωρίς να έχουν κάνει καν έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα για να πληρώνουν φόρους για τα έσοδα από τους πελάτες που μεταφέρουν και τις καταναλώσεις τους στη χώρα μας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτές της ΑΑΔΕ «οργώνουν» το Αιγαίο - Ξενοδοχείο στη Μύκονο «ξέχασε» αποδείξεις 17.000 ευρώ!"

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τους μουφτήδες στη Θράκη: Δεν δεχόμαστε μαθήματα

Σκληρή η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ο οποίος εγκάλεσε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, με αφορμή το προεδρικό διάταγμα που αφορά στον διορισμό των μουφτήδων στη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς υπογραμμίζει ότι “η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης, του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από την Τουρκία”.

Όπως επισημαίνει, “τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όπως την ορίζει σαφώς η Συνθήκη της Λωζάνης αλλά επιμένει να αγνοεί η Τουρκία, απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας που κατοχυρώνει το Σύνταγμα” και προσθέτει ότι “στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα προχωρά σταθερά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, θεσμοθέτησε πρόσφατα και συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στη σαρία, για τα οποία εξέφρασε τα συγχαρητήριά του το ΕΔΑΔ, ενώ προέβη σε συνακόλουθη βελτίωση της λειτουργίας των Μουφτειών, που διατηρούν δικαστικές αρμοδιότητες, για την εμπέδωση χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, με εγγυήσεις για τους διάδικους που απευθύνονται στις Μουφτείες. Προφανώς η αναφορά στην ίδρυση νέας κρατικής υπηρεσίας είναι αναληθής”.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι “η Τουρκία οφείλει να τερματίσει την παρεμβατική λογική της και την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων και να κατανοήσει αφενός ότι τα ανωτέρω είναι αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και, αφετέρου, την αδυσώπητη πραγματικότητα της ιστορίας και των αριθμών που καταδεικνύουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιοί στην Θράκη, απολαμβάνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της. Επιπλέον, αναπτύσσεται απρόσκοπτα, εντός μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής χώρας”.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τους μουφτήδες στη Θράκη: Δεν δεχόμαστε μαθήματα"

Πέθανε o Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evia Vima την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγη ώρα στην παραλία της Χιλιαδούς στην Εύβοια ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος .

Όπως δήλωσαν λουόμενοι το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην Χιλιαδού μαζί με την σύζυγο του.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται να τον πρόδωσε η καρδιά του. Αυτήν την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο- μεταφέρεται με τη συνοδεία και του Λιμενικού στο ΓΝ Κύμης .

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε o Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ"

Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!

Ο Βασίλης δεν είναι ψυχικά ασθενής, είναι ένας 20χρονος ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό και παραμένει εδώ και έναν χρόνο κλεισμένος σε ένα μικρό δωμάτιο στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του αρκετές ώρες την ημέρα.
Συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί, παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν εδώ και μήνες οι αρμόδιοι φορείς για τη μεταφορά του σε οικοτροφείο, κατάλληλο για την πάθησή του.

Νοσηλεύεται ανάμεσα σε σχιζοφρενείς, τοξικομανείς, ακόμα και εγκληματίες.Δηλαδή, νοσηλεύεται σε έναν χώρο, όχι απλώς ακατάλληλο για την περίπτωσή του, αλλά επιβαρυντικό για την ψυχολογία του και επικίνδυνο για τη ζωή του.
Το newsit.gr έχει αναδείξει και στο παρελθόν την τραγική ιστορία του 20χρονου Βασίλη, ο οποίος ζει σαν φυλακισμένος σε έναν μικρό θάλαμο που μοιάζει κελί και που μετά βίας χωράει το κρεβάτι του και μια ντουλάπα. Από αυτόν το θάλαμο, ζήτημα είναι αν βγαίνει μια φορά την ημέρα, για να πάει μια μικρή βόλτα ως το προαύλιο του ψυχιατρείου.
Και η Πολιτεία μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις της μητέρας του, όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που πρόσφερε σε αυτό το παιδί είναι δυο επισκέψεις την εβδομάδα από νοσηλευτές κρατικού φορέα, για να τον φροντίζουν.
Εκλιπαρεί για να φύγει από το Δρομοκαΐτειο – Κωφεύει η Πολιτεία
“Ο γιος μου νοσηλεύεται εδώ και ένα χρόνο στο Δρομοκαΐτειο, δεμένος χειροπόδαρα. Η ζωή του γιου μου εδώ, περνάει σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας μέσα στο θάλαμο. Όταν έρθω ή εγώ η ο πατέρας του και τον λύσουμε, θα τον πάμε μια βόλτα, ή αν έρθουν οι νοσηλευτές από τον κρατικό φορέα και τον κάνουν κι αυτοί μια βόλτα, μέχρι την αυλή του νοσοκομείου, μέχρι τα παγκάκια ή μέχρι το κυλικείο. Δεν υπάρχει άλλη ζωή γι’ αυτό το παιδί. Δηλαδή, ή θα είναι στο δωμάτιο δεμένος ή στο ένα άκρο ή στα δύο άκρα ή στα τρία άκρα ή και στα τέσσερα, ανάλογα με τη συμπεριφορά του, ή θα βγούμε μία βολτίτσα εδώ στο προαύλιο στο Δρομοκαΐτειο. Τις τελευταίες μέρες, λόγω ζέστης όλες οι ψυχιατρικές παθήσεις έχουν διέγερση, είναι διεγερτικός και μου λέει συνέχεια ότι θέλει να φύγει από εδώ” λέει, μιλώντας στο newsit.gr, η μητέρα του 20χρονου Βασίλη, Παναγιώτα Λιόλιου και οι φωνές του παιδιού της, που ακούγονται από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο αυτά που μας λέει.
“Το παιδί μου υποφέρει”
Η μητέρα του Βασίλη δεν αντέχει να βλέπει επί έναν χρόνο το γιο της δεμένο και καθηλωμένο στο κρεβάτι του ψυχιατρείου και να ακούει εδώ και μήνες τις υποσχέσεις των αρμοδίων ότι θα μεταφερθεί σε κάποιο οικοτροφείο κατάλληλο για την πάθησή του.
“Υποφέρει το παιδί και ήθελα να ρωτήσω για μία ακόμη φορά “τα άλλα παιδιά, τα αυτιστικά, πού είναι; Δεν είναι σε οικοτροφεία; Γιατί το δικό μου δεν μπορεί να πάει;”. Να φύγει τώρα. Το να μου λένε ότι θα πάει σε οικοτροφείο σε πέντε μήνες και σε τρεις μήνες και σε δύο μήνες δεν μου λέει τίποτα. Εντός δέκα ημερών να φύγει το παιδί” προσθέτει η Παναγιώτα Λιόλιου.

Δρομοκαΐτειο
“Μπαλάκι” ανάμεσα στις κοινωνικές δομές
Ο 20χρονος Βασίλης, όπως και όλα τα παιδιά με αυτισμό, πήγαινε στο σχολείο έως τα 15 του χρόνια. Μετά, οι επιλογές ήταν είτε να τον αναλάβει η οικογένειά του, είτε να φιλοξενηθεί σε κάποια κρατική δομή. Ο Βασίλης, όταν έγινε 15 χρονών πήγε στο οικοτροφείο του Σκαραμαγκά. Όταν αυτό έκλεισε, μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό οικοτροφείο στην Αγία Παρασκευή. Από εκεί, μια οξεία νευρική κρίση, τον έστειλε στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρείο και από τότε, όλες οι πόρτες των εξειδικευμένων για την πάθησή του δομών είναι κλειστές για αυτόν. Ο 20χρονος δεν μπορεί να φιλοξενηθεί πουθενά, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για την περίπτωσή του.
“Δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής για να φύγει από εδώ. Στις αρχές της χρονιάς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας μας υποσχέθηκε ότι θα πάει σε ένα οικοτροφείο. Το οικοτροφείο αυτό θεώρησε το γιο μου ως υπεράριθμο. Δεν υπάρχει θέση εκεί για αυτόν. Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει εδώ, στο Δρομοκαΐτειο. Το υπουργείο μας υπόσχεται εδώ και πέντε μήνες ότι το παιδί θα πάει σε μία νέα δομή στο Περιστέρι, η οποία αναμένεται να φτιαχτεί εδώ και πέντε μήνες. Μας ενημερώνουν ότι το κτίριο έχει βρεθεί, αλλά περιμένουν τη χρηματοδότηση του υπουργείου ή της Περιφέρειας για να επισκευαστεί και να ανοίξει. Το παιδί μου πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό από το Δρομοκαΐτειο. Σήμερα, χθες. Πρέπει να φύγει το παιδί μου από εδώ. Δεν αντέχει άλλο. Και οι γιατροί δεν αντέχουν άλλο, δηλαδή, ο χώρος εδώ δεν είναι κατάλληλος. Το παιδί πρέπει να πάει στο οικοτροφείο. Και όχι να περιμένουμε ένα μήνα και δύο μήνες και τρεις μήνες, γιατί κάθε μήνα μας λένε ότι θα φύγει τον επόμενο μήνα. Όταν έρχεται ο επόμενος μήνας μας λένε πάλι ότι θα φύγει τον επόμενο μήνα από το Δρομοκαΐτειο. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, έχει καταντήσει κοροϊδία. Ένα οικοτροφείο προσωρινά να ανοίξει να μπει το παιδί μου μέσα. Για λίγο καιρό. Μέχρι να φτιαχτεί αυτό που θα το φιλοξενήσει μόνιμα. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο” λέει η μητέρα του 20χρονου.

Δρομοκαΐτειο
“Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο”
Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου οι νοσηλευτές στο Δρομοκαΐτειο, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, απέκλεισαν την εφημερία με μοναδικό αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας για τον 20χρονο.
“Το παιδί αυτό θα πρέπει, άμεσα, να μεταφερθεί σε μία ειδική μονάδα φιλοξενίας για αυτιστικά παιδιά. Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες. Το μέλλον αυτού του παιδιού είναι να είναι δεμένο; Έχουμε βάλει τσιμέντο στο κρεβάτι του, στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται, γιατί το μετακινεί και το χτυπάει στους τοίχους. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να βρίσκεται εδώ” μας είχε πει τότε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος.
Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα; Τίποτα άλλο εκτός από το ότι η Πολιτεία, τώρα πλέον, στέλνει δυο φορές την εβδομάδα νοσηλευτές, οι οποίοι επισκέπτονται τον 20χρονο στο ψυχιατρείο και τον φροντίζουν για κάποιες ώρες, κρατώντας του συντροφιά, μιλώντας του και βγάζοντάς τον μια βόλτα στο προαύλιο.
Οι δυο γονείς του Βασίλη, που κατοικούν στο Αίγιο έρχονται από εκεί τις υπόλοιπες μέρες την εβδομάδα, για να φροντίζουν το μοναχοπαίδι τους στο Δρομοκαΐτειο. “Ερχόμαστε τη μια μέρα εγώ και την άλλη ο πατέρας του, για να τον δούμε. Ερχόμαστε με το ΚΤΕΛ και ξοδεύουμε 50 ευρώ κάθε φορά. Δεν αντέχουμε άλλο. Πρώτα είναι η ψυχική υγεία του παιδιού και μετά και η δικιά μας. Επειδή ερχόμαστε και βλέπουμε το παιδί σημαίνει ότι εμείς είμαστε καλά; Εγώ έχω πάρα πολλά προβλήματα και τα απέκτησα εδώ και ένα χρόνο” λέει η Παναγιώτα Λιόλιου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!"

Σάμος: Μετανάστες έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα

Σε αναζήτηση πλάνων που ενδέχεται να κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στο Βαθύ της Σάμου βρίσκονται οι τοπικές αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά τους να ταυτοποιήσουν τους Αφγανούς μετανάστες που «ξέσπασαν» καταστρέφοντας σταθμευμένα οχήματα, τη νύχτα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, μια ομάδα περίπου δέκα αλλοδαπών προκάλεσαν φθορές σε τουλάχιστον τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ πίσω από το 1ο Δημοτικό σχολείο και στο δρόμο του κοιμητηρίου της πόλης, χτυπώντας τα με κλωτσιές!

Για άγνωστη αιτία, οι δράστες έσπασαν τζάμια και καθρέφτες και προκάλεσαν βαθουλώματα στις λαμαρίνες των οχημάτων, όμως έσπευσαν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν τα πρώτα περιπολικά. Η έρευνα για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Μετανάστες έσπασαν σταθμευμένα αυτοκίνητα"

Η Daimler πρέπει να ανακαλέσει 60.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα Mercedes-Benz GLK 220

Η εταιρεία Daimler πρέπει να ανακαλέσει 60.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα Mercedes στην Γερμανία, μετά τον εντοπισμό από τις αρμόδιες αρχές εποπτείας ότι διαθέτουν λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.

Πρόκειται για το μοντέλο Mercedes-Benz GLK 220 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής από το 2012 έως το 2015.

Η Daimler επιβεβαίωσε ότι η ανάκληση των οχημάτων διατάχθηκε την Παρασκευή, αλλά δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης αυτής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/indicator
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Daimler πρέπει να ανακαλέσει 60.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα Mercedes-Benz GLK 220"

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα εννέα μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις εννέα μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής».

Στην εκτίμηση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:


ΝΔ: 38,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%

ΚΙΝΑΛ: 8%
ΚΚΕ: 5,2%
Χρυσή Αυγή: 3,5%
Ελληνική Λύση: 2,8%

Ενωση Κεντρώων: 2,5%
ΜέΡΑ25: 2,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,7%
Δημιουργία Ξανά!: 1,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,1%
Πλεύση Ελευθερίας: 1%



Όσον αφορά στην εκτίμηση εδρών, το βασικότερο σενάριο της εν λόγω δημοσκόπησης της Metron Analysis δίνει:

ΝΔ: 164 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ: 87 έδρες
ΚΙΝΑΛ: 24 έδρες
ΚΚΕ: 15 έδρες
ΧΑ: 10 έδρες



Στην παράσταση νίκης, το 82% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα εννέα μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Πολιτική σύγκρουση για τον «Ρασπούτιν» και τα κυκλώματα στη Δικαιοσύνη

Πολιτική σύγκρουση εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατήγγειλε ότι ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την απάντηση του τελευταίου ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα».

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγγέλει επωνύμως ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», αλλά «υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες», ενώ κάνει λόγο για παρακράτος.

Στην ύπαρξη του «Ρασπούτιν» είχαν αναφερθεί κύκλοι της πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρίας Ελένη Ράικου τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας ότι επρόκειτο για πρόσωπο που εκμεταλλευόμενο την πολιτική ισχύ υπεδείκνυε στους δικαστικούς λειτουργούς με ποιο τρόπο έπρεπε να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσες. 

Αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελής, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartisκαι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του προσώπου του λεγόμενου «Ρασπούτιν».

Η καταγγελία Σαμαρά

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει ότι ο περιώνυμος «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, τον οποίο έχουν κατονομάσει δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύµιο είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που οργάνωσαν την πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, που κάποιος, επώνυμα, αποκαλύπτει ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Στη δήλωση του, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα» και προαναγγέλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.

Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική σύγκρουση για τον «Ρασπούτιν» και τα κυκλώματα στη Δικαιοσύνη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news