facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Μέτρα κατά Τουρκίας: Οι χώρες που κάνουν «νερά» - Ο ρόλος Μακρόν

Γερμανία και Ολλανδία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι οποίες μίλησαν στο ΣΙΓΜΑ, φέρονται να κάνουν «νερά», ενόψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου, αναφορικά με την στάση που πρέπει να κρατήσει η Ε.Ε σε σχέση με την Τουρκία και τις παραβιάσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μεταδίδει ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ, Χρίστος Χαραλάμπους, αντίβαρο στην στάση αυτών των χωρών φέρεται πως είναι ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν κατά την διάρκεια της Συνόδου των 7 χωρών του Νότου (MED7) που διεξήχθη στην Μάλτα την Παρασκευή (14/6), έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα από τις ιδιωτικές και δημόσιες τοποθετήσεις του αναφορικά με την στάση που πρέπει να τηρήσει η Ε.Ε απέναντι στην παραβατικότητα και παρανομία της Τουρκίας.

Η Λευκωσία, παρά τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει για να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ως προς την ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων, που θα αποτρέψουν την Τουρκία να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, παρουσιάζεται αισιόδοξη, επενδύοντας στην στάση του Γάλλου Προέδρου.

Ο κ. Μακρόν, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περεταίρω μείωσης του κύρους της Ε.Ε και του ρόλου που διαδραματίζει.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τις διμερείς επαφές του με τους ηγέτες της Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας τους μετέφερε την ανάγκη όπως το ολιγότερο που πρέπει να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι να συμπεριλάβει στην κοινή δήλωση αναφορά για εξέταση πρακτικών μέτρων κατά της Τουρκίας.



sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα κατά Τουρκίας: Οι χώρες που κάνουν «νερά» - Ο ρόλος Μακρόν"

Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες για την ελληνική οικονομία

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε τις προβλέψεις του «προβλέψεις μπακαλικής», έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, αρχικά ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε ως σημαντική τη συμβολή των μπακάληδων στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας όμως ότι οι υπολογισμοί- που προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού- είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι δικοί του και μάλιστα τους χαρακτήρισε μετριοπαθείς.

Αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες για την ελληνική οικονομία"

Λάρισα: Μεγάλες φωτιές απειλούν επιχειρήσεις – Σε εξέλιξη οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες!

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Λάρισας, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η μια πυρκαγιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον δήμο Κιλελέρ κοντά σε χώρο επιχειρήσεων, ενώ η δεύτερη εστία ξέσπασε σε αύλειο χώρο επιχείρησης στην Γυρτώνη όπου κατακαίει παλέτες.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Μεγάλες φωτιές απειλούν επιχειρήσεις – Σε εξέλιξη οι μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες!"

Ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Η Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν «αδειάσει» καθώς οι περισσότεροι αναζητούν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα λειτουργήσει μία μόνο βάρδια στο ασθενοφόρο Κασσάνδρας και συγκεκριμένα 07:00-15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα.

Ο Αναστάσης Σταφανάκης, διασώστης ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και αναφέρει τα εξής:

" Θα μπορούσες να το πεις και σκάνδαλο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος σε μία Κασσάνδρα που έχει αρχίσει να βουλιάζει από κόσμο και βάρδια στο ασθενοφόρο Κασσάνδρας υπάρχει μόνο μία: 07:00-15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα.

Τις υπόλοιπες ώρες θα κλειδώνει, όπως επίσης θα κλειδώσει άλλες 40 φορές μέσα στον μήνα.

Τι σημαίνει αυτό:
Αν κάποιος από εσάς κινδυνέψει όλες αυτές τις ώρες, θα περιμένει μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο από πιο μακριά και μόνο αν υπάρχει ελεύθερο.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου υπήρχε πάλι η ίδια κατάσταση, έχοντας μόνο νυχτερινή βάρδια.. Όταν το πρωί της Κυριακής συνέβη καρδιακή ανακοπή ενός ανθρώπου στο Πευκοχώρι, το ασθενοφόρο που ήρθε από μακριά έφτασε σε 90 περίπου λεπτά [!!].

Παρόλα αυτά, καμία καταγγελία δεν έγινε, κανείς δεν άλλαξε αποφάσεις, γιατί ''έτσι είναι η κατάσταση, τι να κάνεις...''.

Για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό το χρονικό πλαίσιο, θα πρέπει να πούμε πως το αντίστοιχο αυτού είναι: καρδιακή ανακοπή στην πλατεία Αριστοτέλους και το ασθενοφόρο να έρχεται από την Δράμα ή την Λάρισα....[;;].

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό:
Το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας αποφασίστηκε από τους υπευθύνους πως θα πρέπει να έχει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού [7 διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα 4 ασθενοφόρα: Μουδανιών, Πολυγύρου, Παλαιοχωρίου και Αγίου Νικολάου, κρίθηκε πως θα πρέπει να επανδρωθούν με τις μεταθέσεις των τελευταίων ετών ως ''πιο κρίσιμα'', διαθέτοντας πλέον από 8 έως 11 διασώστες].

7 διασώστες [και μισό περίπου ασθενοφόρο που στελεχώνουν], σημαίνει 40 περίπου κενά 8ωρα τον μήνα, σε μία Κασσάνδρα που έχει μέσο όρο τα καλοκαίρια κοντά στο μισό εκατομμύριο πληθυσμού [είναι ο πιο συχνός προορισμός τουριστών], οι οποίοι φιλοξενούνται σε ένα κακό-ανεπαρκές οδικό δίκτυο και με μία ιδιόρρυθμη στενόμακρη χερσόνησο που απαιτεί #πολλαααααα λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο από το ένα σημείο της στο άλλο.

Θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο[;]:
Η εμπειρία μας λέει όχι.

Το 2012 υπήρχαν 11 διασώστες και ζητούσαμε από τότε μόνιμη βοήθεια με δεύτερο ασθενοφόρο τα καλοκαίρια και μία λύση βάσει της λογικής, των ερευνών κ.ο.κ., στέλνοντας αρκετές επιστολές σε Υπουργούς Υγείας, Προέδρους ΕΚΑΒ, Διευθυντές ΕΚΑΒ, υπευθύνους τομέα Χαλκιδικής, Εισαγγελία Πολυγύρου [προσωπική παρουσία πολιτών Κασσάνδρας], χωρίς όμως απάντηση και κάποια μόνιμη λύση.
Κλείσαμε συμβολικά με πολίτες τον δρόμο της Κασσανδρείας και τίποτα δεν έγινε.
Ήρθαν τα κανάλια και τυχαία έφτασε τραυματίας φορτωμένος σε ''κλούβα'' λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και πάλι τίποτα δεν έγινε.

Στις 27.05.2019 πρωτοκολλήσαμε ακόμη μία επιστολή-διαμαρτυρία στην Υπηρεσία του ΕΚΑΒ ενημερώνοντας για όλα αυτά, χωρίς όμως απάντηση-ανταπόκριση-βοήθεια.

Απεναντίας είδαμε τον αριθμό των διασωστών Κασσάνδρας να συρρικνώνεται αργά-βασανιστικά-σημαντικά και δεν φτάνει αυτό, τους προηγούμενους μήνες μας ανάγκασαν να κάνουμε βάρδιες και σε άλλα ασθενοφόρα άλλου τομέα [;;] με αμφίβολη νομική υπόσταση, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την δυναμική και τις βάρδιες της Κασσάνδρας.

Όχι λοιπόν σε μόνιμο προσωπικό, όχι σε μηχανή επειγόντων που ζητήσαμε, ακούμε τώρα όχι σε επικουρικό καλοκαιρινό προσωπικό, άρα όχι στην πρόληψη και την κοινή λογική.

Ποια είναι η λύση:
Η λύση είναι δυστυχώς αρκετά λακωνική.
Να προσέχετε όλοι σας περισσότερο.... με σκοπό να μην πάθετε καρδιακές ανακοπές, να μην πνιγείτε από ξένο σώμα, να μην πνιγείτε στη θάλασσα, να μην συγκρουστείτε με τη μηχανή ή το όχημα σας, να μην γλιστρήσετε και πέσετε, γιατί οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς:
Κάποιοι από εμάς, είτε επαγγελματίες υγείας είτε κάποιες εκατοντάδες εθελοντές-εκπαιδευμένοι-πιστοποιημένοι μαθητές και πολίτες από διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε με 34 απινιδωτές που τοποθετήσαμε σε όλες τις κοινότητες, μέχρι να φτάσει το απομακρυσμένο ασθενοφόρο [λίστες με τηλέφωνα υπάρχουν σε όλες τις κοινότητες].
Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αντιθέτως πεισμώνουμε περισσότερο!!!
Θα δουλέψουμε εθελοντικά πέραν της βάρδιας στο ασθενοφόρο, βοηθώντας έτσι τους αγαπημένους σας αλλά και τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας που τους έχει αγχώσει αυτή η κατάσταση.
Αν θέλεις να αλλάξει η νοοτροπία μιας Χώρας δεν μπορείς να περιμένεις, πρέπει να δράσεις [κάποιος έξυπνος θα το είπε]... "

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!"

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας δημοσίευμα για λάθος υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων

Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το οποίο αναφέρει ότι έγιναν με λάθος τρόπο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις το 2016.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι είναι άκυρες οι μειώσεις έως και 55% που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 σε 350.000 επικουρικές συντάξεις, καθώς δεν εφαρμόστηκε η σχετική απόφαση αλλά ένας άλλος μαθηματικός τύπος, χειρότερος, που αποφασίστηκε αφότου εκδόθηκε η απόφαση για τις μειώσεις και μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη της 29/6/2016, ενώ η απόφαση είχε βγει από τις 7/6/2016.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο απαντά ότι ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων υλοποιήθηκε όπως ακριβώς ορίζει ο ν. 4387/16 και ότι με αυτόν αποφεύχθηκε μία ακόμη οριζόντια μείωσή τους, η οποία θα επερχόταν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

"Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" αναφορικά με δήθεν λάθος υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων είναι απολύτως αναληθές.

Ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων υλοποιήθηκε όπως ακριβώς ορίζει ο ν. 4387/16.
Υπενθυμίζουμε ότι με τον ν.4387/16 η κυβέρνηση πέτυχε την προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των επικουρικών συντάξεων καθώς με το άρθρο 96 προστατεύτηκαν απολύτως όλες οι επικουρικές συντάξεις για τις περιπτώσεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν ξεπερνούσε τα 1.300 ευρώ.

Παράλληλα, με τον επανυπολογισμό καταφέραμε να αποφύγουμε μια ακόμα οριζόντια μείωση, όπως είχε ήδη ψηφιστεί από τη ΝΔ, μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Συγκεκριμένα, αν είχε εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μόνο για τη περίοδο 2014 - 2016 η μείωση των επικουρικών συντάξεων θα ήταν της τάξης του 40% για 1,25 εκατ. δικαιούχους.
Η σημερινή κυβέρνηση εξασφάλισε τα επίπεδα των επικουρικών συντάξεων, τη βιωσιμότητα της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης και την πλεονασματική λειτουργία του ΕΤΕΑΕΠ.

Αντιθέτως, είναι η πρόταση της ΝΔ για την επικουρική ασφάλιση η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία τρύπας 55 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία και άρα σε νέες μειώσεις επικουρικών συντάξεων για όλους.

Κατανοούμε απόλυτα την απογοήτευση αυτών που τόσους μήνες είχαν ποντάρει στην κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τους ασφαλισμένους, η χώρα πλέον έχει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει και θα υπερασπιστεί».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας δημοσίευμα για λάθος υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων"

Η Τουρκία επιμένει στην ένταση: Δεν μας αφορούν τα μηνύματα για τη δραστηριότητά μας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Απάντηση σε υψηλούς τόνους στους ηγέτες των κρατών που μετείχαν στη σύνοδο των χωρών του Νότου και οι οποίοι κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Απορρίπτουμε την δήλωση των Med7 ως προκατειλημμένη, απομακρυσμένη από την πραγματικότητα και αντίθετη με τον διεθνές δίκαιο» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται, επίσης, ότι «τέτοιες δηλώσεις αντανακλούν τις εθνικές θέσεις των Ελληνοκυπρίων που δεν είναι συμβατές με τις αρχές του ΟΗΕ όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Δεν έχει καμία αξία, καμία επίπτωση και δεν μας επηρεάζει».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής μετά τη συνεδρίαση της Med7 στη Μάλτα «αποτελεί παράδειγμα του πώς οι Ελληνοκύπριοι εκμεταλλεύονται την παρουσία τους στην ΕΕ και πώς ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ συνεργάζονται σε αυτό».

«Γι' αυτό η ΕΕ και τα κράτη μέλη της δεν μπορεί να αποτελούν αξιόπιστο παράγοντα στην επίλυση του Κυπριακού» προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ επανερχόμενο στη θέση ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στις φυσικές πηγές ενέργειας του νησιού».

foto-tyrk


Med7: Σταματήστε τις τις παράνομες δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το βράδυ της Παρασκευής οι ηγέτες των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (MED 7) είχαν εκφράσει την πλήρη υποστήριξή τους στην Κύπρο μετά τη λήξη των εργασιών της 6ης Συνόδου τους, στη Μάλτα και την ενημέρωση που είχαν απο τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία, διαμήνυσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Εκφράζουμε την πλήρη μας υποστήριξη προς την Κύπρο. Η Κύπρος έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δηλαδή να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δραστηριότητες θεωρεί ότι είναι προς όφελος της χώρας της στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό είναι κάτι που συζητήσαμε και στη συνάντηση και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Κύπρο» ειπε από την πλευρα του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

«Θα ήθελα να εκφράσω πλήρως την αλληλεγγύη της ισπανικής κυβέρνησης στον κυπριακό λαό και στην κυπριακή κυβέρνηση για τις γεωτρήσεις της Τουρκίας», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία επιμένει στην ένταση: Δεν μας αφορούν τα μηνύματα για τη δραστηριότητά μας στην Κυπριακή ΑΟΖ"

Ακατάλληλες για κολύμβηση 47 παραλίες της Αττικής

Προβληματική η εικόνα σε Ωρωπό και Ζούμπερι
Οι εργαστηριακές αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ για το 2019 αναμένεται να φέρουν αρκετές ανατροπές σε ό,τι ίσχυε το προηγούμενο έτος. Σε ορισμένες περιοχές της Αττικής η εικόνα που παρουσιάζεται είναι αρκετά προβληματική. Μεταξύ αυτών, είναι η ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και του Ζούμπερι – Νέας Μάκρης.

Ενδεικτικά, στον Ωρωπό ακατάλληλες για κολύμβηση κρίνονται οι εξής παραλίες:

Δήλεσι (ψαροταβέρνα Μπακλάκος)
Ωρωπός – παραλία Χαλκούτσι
Ωρωπός – Φάρος
Ωρωπός – Αλκυονίς
Κάλαμος – Hotel Kalamos (Αγ. Απόστολοι)
Σε Ζούμπερι και Νέα Μάκρη ακατάλληλες κρίθηκαν οι εξής παραλίες:
Ζούμπερι -Divers Club Cafe ΑΚ
Ζούμπερι La Costa Club
Ζούμπερι – Cafe Ζούμπερης
Ζούμπερι – Ποσειδώνος 29
Νέα Μάκρη – Δωδώνη
Νέα Μάκρη – Μπρεξίζα (Γαλάζια Σημαία)

Αντιθέτως, κατάλληλες για κολύμβηση είναι οι παραλίες Ζούμπερι – Parking του Divers Cafe Club και τα σημεία «Κοράλι» και Honey Moon στη Νέα Μάκρη.

Οι ακατάλληλες παραλίες στην ακτογραμμή από Πειραιά έως Βούλα
Οπως εξηγεί στο iefimerida, ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, στις πιο προσβάσιμες παραλίες για τους Αθηναίους υπάρχουν αρκετές που είναι άκρως ακατάλληλες για κολύμβηση.

Ενδεικτικά, μερικές από αυτές που «κόπηκαν» είναι οι εξής:

Πειραϊκή
Μεταξά
Φλοίσβος (πινακοθήκη)
Αλιμος Bikini Beach
Αλιμος (79 παραλιακής)
Βούλα (Νηρέως)

Και η παραλία Bikini Beach στον Αλιμο (Λουτρά Αλίμου) κρίθηκε ακατάλληλη από το ΠΑΚΟΕ /
Κατάλληλες για κολύμβηση οι ελεύθερες παραλίες του Μαραθώνα
Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΠΑΚΟΕ αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι ελεύθερες παραλίες του Μαραθώνα -δηλαδή αυτές που είναι προσβάσιμες δίχως εισιτήριο- είναι κατάλληλες για κολύμβηση. Οι ερευνητές του ΠΑΚΟΕ έλαβαν 8 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή και μόλις μια πλαζ κρίθηκε ακατάλληλη. Αντίστοιχα, στον Σχινιά ελέγχθηκαν 5 παραλίες και κρίθηκαν ακατάλληλες δυο -μεταξύ αυτών το σημείο «Πεύκα».

Στο μεταξύ, το ΠΑΚΟΕ έλαβε 9 δείγματα από το Πόρτο Ράφτη και έκρινε ακατάλληλες για κολύμβηση δυο παραλίες στο Αυλάκι. Να σημειωθεί ότι ακατάλληλη για κολύμβηση κρίθηκε και η παραλία Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα.

Οι… απαγορευμένες παραλίες της ανατολικής Αττικής
Ανάμεσα στις 47… απαγορευμένες παραλίες της Αττικής συμπεριλαμβάνονται και οι δυο στο Δασκαλειό της Κερατέας (η Κακή Θάλασσα κρίνεται κατάλληλη).

Μια μεγάλη περιοχή που μελέτησε το ΠΑΚΟΕ είναι η ακτογραμμή που εκτίνεται από τη Βάρκιζα έως και το Λαύριο. Σε αυτή την περιοχή, μεταξύ άλλων, ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν οι εξής παραλίες:

Βάρκιζα (σημείο μπάσκετ/τένις)
Βάρκιζα – πλατεία Βάρκιζας
Αγιος Νικόλαος (οργανωμένη παραλία στη Ανάβυσσο)
Ορμος Καταφυγή (το 2018 ήταν κατάλληλη)
Eden Resort
Μαύρο Λιθάρι
Ρέμα Σαρωνίδας
Λαύριο – Παιδική Κατασκήνωση «Ξέγνοιαστο Μελίσσι»
Να σημειωθεί ότι καλή εικόνα παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή του Λαγονησίου και της Αγίας Μαρίνας. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις ελληνικές παραλίες θα ανακοινωθούν από το ΠΑΚΟΕ σε συνέντευξη Τύπου, την προσεχή Τετάρτη, 19 Ιουνίου, στα γραφεία του Κέντρου (Νικ. Φλώρου 8, Αθήνα), στο Γηροκομείο Αθηνών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάλληλες για κολύμβηση 47 παραλίες της Αττικής"

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό της Πάτρας

Σταματούν, μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια του Προαστιακού στην Πάτρα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο λόγος είναι η μη αποκατάσταση της στρέβλωσης στη γραμμή στην Αγυιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό της Πάτρας"

Κλείνουν προεκλογικά την ΕΡΤ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Η ΕΡΤ εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα είναι κλειστή, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφασίστηκε από τις 19 Ιουνίου να προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι αποφασίστηκε κατ’ αρχήν στάση εργασίας την Τρίτη 18/06/2019 από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν σε συνέλευση ενημέρωσης και κατά δεύτερον την πραγματοποίηση από τις 19/06/2019 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ αποφάσισαν λοιπόν στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου να βάλουν λουκέτο στην δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση προκειμένου να πιέσουν να επιλυθούν τα αιτήματά τους. Και δεν υπολογίζουν τίποτα με αιτήματα που χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για να κάνουν τις απεργίες. Οι αιώνιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές με αυτές τις κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να απαξιώνουν τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης στα μάτια των πολιτών. Και κατεβάζουν τον διακόπτη της ενημέρωσης σε μια κρίσιμη περίοδο, λίγο πριν τις εκλογές.

Ζητούν μεταξύ άλλων:

– Την ολοκλήρωση της εφαρμογής της δημοσιευμένης σε ΦΕΚ ΚΥΑ αναβίωσης – συμψηφισμού.

– Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ και όλων των δομών της με τον απαιτούμενο εξοπλισμό προετοιμασίας, παραγωγής και μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος, η διαφύλαξη της περιουσίας της με προσλήψεις άκρως απαραίτητου προσωπικού και κυρίως η συνέχειά της μέσω της οικονομικής της επάρκειας και αυτοτέλειας.

– Την υπογραφή ΣΣΕ και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ (με νέο μισθολόγιο και την απεμπλοκή από το ενιαίο, καλλιτεχνικών ειδικοτήτων, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας κλπ).

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν προεκλογικά την ΕΡΤ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες!"

Παράνομες και άκυρες οι μειώσεις σε 350.000 επικουρικές συντάξεις

Άκυρες είναι οι μειώσεις ως και 55% που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 σε 350.000 επικουρικές συντάξεις καθώς δεν εφαρμόστηκε η σχετική απόφαση αλλά ένας άλλος μαθηματικός τύπος, χειρότερος, που αποφασίστηκε αφότου εκδόθηκε η απόφαση για τις μειώσεις και μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη της 29/6/2016, ενώ η απόφαση είχε βγει από τις 7/6/2016.

Τίθεται θέμα παράνομων μειώσεων όχι μόνο για τις επικουρικές 350.000 συνταξιούχων που είχαν κούρεμα με τον νόμο Κατρούγκαλπου ως και 55%, αλλά και για άλλους 800.000 συνταξιούχους που είχαν επανυπολογισμό και μικρότερη επικουρική, αλλά προς το παρόν η μείωση δεν εφαρμόζεται καθώς τους καταβάλλεται προσωπική διαφορά. Και οι επικουρικές των 350.000 συνταξιούχων που είχαν μείωση αλλά και των 800.000 που έχουν μικρότερη επικουρική αλλά γλιτώνουν τις μειώσεις λόγω προσωπικής διαφοράς, επανυπολογίστηκαν με μαθηματικό τύπο που δεν προβλέπει η υπουργική απόφαση.

Η αποκάλυψη έρχεται με ντοκουμέντο-βόμβα που εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής με τους πραγματικούς συντελεστές που χρησιμοποιήθηκαν για το τσεκούρωμα των επικουρικών οι οποίοι είναι δυσμενέστεροι από αυτούς που θα προέκυπταν αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο νόμος και η απόφαση για τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων!

Το εσωτερικό έγγραφο που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» λέει στο σημείο 2 των παρατηρήσεων ότι «Ο υπολογισμός έγινε με βάση τον λόγο ΑRN/AR0, όπως συζητήθηκε στην από 29/6/2016 συζήτηση που έγινε στο υπουργείο, και όχι με τον υπολογισμό του AR0=AR*(1-e%)».

Στο έγγραφο ομολογείται ότι οι μειώσεις των επικουρικών δεν έγιναν με τον μαθηματικό τύπο που προέβλεπε η υπουργική απόφαση της 7ης Ιουνίου 2016, αλλά με άλλον τρόπο, που «συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας στις 29/6/2016»!

Για τον λόγο αυτόν οι επικουρικές μειώθηκαν σε ποσοστά ως 55% από τον Ιούνιο του 2016.

Πώς γίνεται να εφαρμόζεται κάτι άλλο από αυτό που λέει η υπουργική απόφαση και μάλιστα από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑΕΠ; Πώς γίνεται να αλλάζουν οι παράμετροι του επανυπολογισμού των επικουρικών και τελικά αυτές οι αλλαγές να μην περνούν ως τροποποιήσεις στην αρχική υπουργική απόφαση; Οι ερωτήσεις είναι πολλές και επιβάλλεται να απαντηθούν από τη στιγμή που άλλα έλεγε ο νόμος και η απόφαση και άλλα τελικώς έγιναν, δηλαδή έγιναν μεγαλύτερες περικοπές που καθίστανται άκυρες γιατί δεν έχουν αντίκρισμα σε όσα λέει ο νόμος!

Στο γιατί τελικά επιλέχθηκε άλλος τρόπος επανυπολογισμού από αυτόν που έλεγε η υπουργική απόφαση, η απάντηση είναι καθαρή: Εγινε γιατί κατόπιν εορτής είδαν στο υπουργείο Εργασίας και στο ΕΤΕΑΕΠ ότι αν εφαρμοζόταν ο νόμος και η απόφαση, δεν θα έβγαιναν τα χρήματα των περικοπών που είχαν δεσμευτεί στην τρόικα. Το ποσό εξοικονόμησης από τις μειώσεις επικουρικών το υπολόγιζαν σε περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως σε μόνιμη βάση από τον Ιούνιο του 2016 και διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι δεν το έπιαναν αν ακολουθούσαν τον μαθηματικό τύπο της υπουργικής απόφασης της 7ης Ιουνίου, οπότε αποφάσισαν, σε σύσκεψη στις 29 Ιουνίου, να εφαρμόσουν εν κρυπτώ άλλον μαθηματικό τύπο που έβγαζε τις περικοπές των 180 εκατ. ευρώ!

Με το κόλπο αυτό, δηλαδή με παράνομη εφαρμογή ενός μαθηματικού τύπου που δεν τον προβλέπει ούτε νόμος ούτε υπουργική απόφαση, οι επιπλέον μειώσεις που έγιναν στις επικουρικές και χρεώθηκαν άδικα σε περίπου 350.000 συνταξιούχους, φτάνουν και στα 200 ευρώ τον μήνα για όσους είχαν επικουρικές άνω των 400 ευρώ! Με δυο λόγια, αν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο μαθηματικός τύπος έτσι όπως περιγραφόταν στον νόμο Κατρούγκαλου και στη μετέπειτα υπουργική απόφαση (της 7ης Ιουνίου 2016), τότε οι περικοπές θα ήταν ως 30%-32% και όχι ως 55%, δηλαδή μικρότερες σχεδόν κατά 23%. Δεν εφαρμόστηκε όμως η απόφαση, αλλά μεθόδευσαν μεγαλύτερες μειώσεις, δηλαδή προέβησαν σε παράνομες μειώσεις!

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομες και άκυρες οι μειώσεις σε 350.000 επικουρικές συντάξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news