facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Εθνική Τράπεζα: 24ωρη απεργία υπαλλήλων -Κλειστά καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Πριν από ένα μήνα, στην πρώτη συνάντησή μας με τη Διοίκηση για τη διαπραγμάτευση της νέας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. καταθέσαμε, τεκμηριώσαμε και εξηγήσαμε αναλυτικά όλες τις διεκδικήσεις μας.
Από την πλευρά της η Διοίκηση ανέβαλε με διάφορες δικαιολογίες τη δεύτερη συνάντηση διαπραγματεύσεων. Ακολουθώντας μια απαράδεκτη παρελκυστική τακτική, απέφευγε να δώσει, όπως όφειλε, μια σαφή  και  ξεκάθαρη απάντηση στις διεκδικήσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
Στη χθεσινή συνάντηση, 20 μόλις μέρες πριν λήξει η επέκταση ισχύος της  προηγούμενης  Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. 2016‐2019, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της.
Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της  Ε.Τ.Ε. κ. Μυλωνάς απαίτησε να δεχθούμε την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας, ως προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί και να απαντήσει συγκεκριμένα στις διεκδικήσεις μας για τη νέα  Επιχειρησιακή  Σ.Σ.Ε.
Θεωρώντας, μάλιστα, «περιττή» κάθε άλλη συζήτηση, αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία και την παράδοση της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι εξίσου πρωτοφανές να απαιτεί η Διοίκηση από τον Σύλλογο να συμφωνήσει εκβιαστικά, εν λευκώ και με συνοπτικές διαδικασίες, στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του Κανονισμού Εργασίας, που δεν είναι «οποιαδήποτε  βραχύβια Συλλογική συμφωνία».
Είναι  το Σύνταγμα για κάθε επιχείρηση, πόσο  μάλλον για μια επιχείρηση του μεγέθους και του κύρους της Ε.Τ.Ε.!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στο  όνομα  του  μετασχηματισμού  της  Τράπεζας  πρώτη  φορά  επιχειρείται  να  επιβληθούν  επιχειρηματικές αποφάσεις που αφορούν σε θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και  διαπραγμάτευση  με  τον  Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Με  συνειδητή  αμφισβήτηση  και  απαξίωση  κάθε  έννοιας  θεσμικής  νομιμότητας, ομαλότητας και στοιχειώδους εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις.
Πού,  αλήθεια,  προβλέπονται  στην Ευρώπη  και  στον  κλάδο  τέτοιες…«καλές  πρακτικές» ισοπεδωτικού  τσουβαλιάσματος  και  εκβιαστικού  συμψηφισμού  θεμελιωδών  εργασιακών  δικαιωμάτων  του  Κανονισμού
Εργασίας με μισθολογικά και άλλα τρέχοντα ζητήματα, που ρυθμίζουν οι  συνήθεις επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.;
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Αυτή  είναι  η  «νέα,  σύγχρονη  και  βελτιωμένη»  εταιρική  κουλτούρα  της  Ε.Τ.Ε.,  για  την  οποία  δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια ετησίως σε στελέχη από την αγορά και σε εταιρίες συμβούλων ;   Αυτή θα χτίσει σχέσεις  εμπιστοσύνης;   Αυτή θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους και τα στελέχη  για την επόμενη μέρα της Τράπεζας και του Ομίλου;
Έχουμε, πλέον, κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε και να αντιδρούμε!   Τέτοιες λογικές απαξιώνουν και τους εργαζόμενους και την Τράπεζα! Τέτοιες λογικές πολλαπλασιάζουν, αντί να λύσουν, τις αντιθέσεις και τα προβλήματα!     Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.,  υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του,  συνεδρίασε και αποφάσισε:
  1. Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 14.6.2019.
  2. Αποκλεισμό  Κεντρικών Μονάδων της Τράπεζας.
  3. Την  περαιτέρω  κλιμάκωση  των  κινητοποιήσεων,  τις  οποίες  θα  καθορίσει  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Καλούμε  όλους  τους  συναδέλφους,  τα  Νομαρχιακά  Παραρτήματα,  τις  Ε.Α.Κ.,  να  στηρίξουν  και  να  συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία μας.
Για  να  μην  επιτρέψουμε  την  απαξίωση  των  ΣΣΕ,  του  Κανονισμού  Εργασίας  και  των  θεμελιωδών  δικαιωμάτων  των συναδέλφων μας! Για να δώσουμε στον κ. Μυλωνά και στη Διοίκηση την απάντηση που τους αρμόζει!
Για να μην περάσουν τα εκβιαστικά τους διλήμματα! Καλούμε  τη Διοίκηση να σεβαστεί επιτέλους,  την ιστορία  της Τράπεζας και  τον αναντικατάστατο ρόλο  των εργαζομένων και του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στην πορεία της. ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ  ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΏΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνική Τράπεζα: 24ωρη απεργία υπαλλήλων -Κλειστά καταστήματα"

Νέο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά με τον... Ρασπούτιν

Ένα νέο σκίτσο για την υπόθεση Novartis με αφορμή την επιστολή βόμβα του αντεισαγγελέα Αγγελή, ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook o Αρκάς.

Με μια φιγούρα που παραπέμπει ευθέως στον Ρασπούτιν, ο Αρκάς επιτίθεται ευθέως στην κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της στην πολύκροτη υπόθεση. 

«Αφού είναι ηλίθιοι, τι τις ήθελαν τις σκευωρίες;» φέρεται να λέει ο ίδιος ο «Ρασπούτιν»

Δείτε το σκίτσο του Αρκά:


63495149_1596473943822095_3419151420564176896_n
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά με τον... Ρασπούτιν"

Τα EllinikaHoaxes καταρρίπτουν τα fake news του Μαξίμου: Μονταρισμένο το video για τον «οδοστρωτήρα»

Τα fake news επιστράτευσε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαρρέοντας ένα μονταρισμένο βίντεο από την συνάντηση του αρχηγού της ΝΔ με επιχειρηματίες στην Κω, προκειμένου να πείσει τους αφελείς για την δήθεν «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ κατά των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο ψεύτικο βίντεο, το οποίο διακινήθηκε στο διαδίκτυο από «συριζοτρόλ» και αναπαρήγαγαν τόσο ΜΜΕ φιλικά προς την Κυβέρνηση, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προαναγγέλλει πως θα «σαρώσει ως οδοστρωτήρας» τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στο θέμα αναφέρθηκε και η Έφη Αχτσιόγλου, επιμένοντας για την αυθεντικότητα του εμφανώς μονταρισμένου βίντεο, παρά την παρουσίαση των αμοντάριστων πλάνων από τη συνάντηση που δημοσίευσε η ΝΔ. Αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη συνέντευξή του στον Alpha άφησε την σχετική του σπόντα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ πως θέλει να περάσει ως «οδοστρωτήρας».

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σύμφωνα με την σχετική έρευνα των Ελληνικών Hoaxes, σελίδα η οποία ασχολείται με τον εντοπισμό fake news που διακινούνται στο διαδίκτυο και τον Τύπο, το βίντεο είναι καθαρά προϊόν μοντάζ.

Αναλυτικά, η σελίδα αναφέρει:


«Στις 11/6/2019 αναπαράχθηκε βίντεο που παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντάει σε επιχειρηματία στην Κω, ο οποίος ζήτησε επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία. Στο επίμαχο βίντεο, ο Μητσοτάκης ακούγεται να απαντάει στον επιχειρηματία: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα». Όμως το βίντεο είναι μονταρισμένο. Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε ποτέ στο συγκεκριμένο αίτημα με την παραπάνω φράση.

Το μονταρισμένο βίντεο με τον παραπάνω ισχυρισμό αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες. Το είδαμε στο: left.gr, efsyn.gr, documentonews.gr, tribune.gr, tvxs.gr, avgi.gr, imerodromos.gr, και πολλές άλλες.

Αναλυτικά:

Το βίντεο ξεκίνησε από έναν χρήστη του facebook, που ανεβάζει συχνά μονταρισμένα βίντεο, και γρήγορα έγινε viral. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το παραπάνω βίντεο είναι προϊόν μοντάζ. Η φράση του Κ. Μητσοτάκη «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι τμήμα από άλλο σημείο της συνάντησης όπου αναφέρεται στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και το ρόλο που παίζει η δημόσια διοίκηση σε αυτή.

Μπορείτε να δείτε το αμοντάριστο βίντεο παρακάτω.

Ο επιχειρηματίας στο 30ο λεπτό λέει:

«Όλες οι ξένες χώρες, Ισπανία, Τουρκία, έχουν ανωτάτου επιπέδου τουριστικές σχολές. Για να μπορέσουν να βγάλουν προσωπικό. Παράλληλα, κάτι που είπε η πρόεδρος. Για να τελειώνουμε. Εφταήμερο εργασίας. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, και όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θέλουν να δουλεύουν εφτά μέρες, γιατί δουλεύουν πέντε μήνες το χρόνο και όχι περισσότερο. Δεν μπορεί οι πέντε να θρέψουν τους δώδεκα. Άρα απαιτούμε να γίνει πιο εύκολα, πιο ευέλικτο το θέμα των εφτά ημερών, και όχι να επικρέμεται η σπάθη… έλεγχος έλεγχος και πρόστιμο. Ευχαριστώ πολύ.»

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, και στη συνέχεια το λόγο πήραν άλλοι παρευρισκόμενοι. Το τμήμα με τη φράση «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι πολύ αργότερα από την παραπάνω δήλωση του επιχειρηματία. Βρίσκεται στο 53ο λεπτό, όπου αναφέρεται στην ιδιωτική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την δημόσια διοίκηση. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

«Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, μέσα από την πολιτική μου διαδρομή, να εξηγήσω στην ελληνική κοινωνία ότι ο πλούτος παράγεται πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Παράγεται από επιχειρηματίες οι οποίοι παίρνουν, όπως πολύ σωστά είπατε, το ρίσκο να βάλουν τα κεφάλαιά τους, να δουλέψουν, προσδοκώντας προφανώς σε μια ικανοποιητική απόδοση, και θέλουν αυτό να το κάνουν σε ένα καθεστώς σταθερότητας, προβλεψιμότητας και με το κράτος αν όχι αρωγό, σίγουρα όχι εμπόδιο στην καθημερινή τους εργασία. Θέλω, με άλλα λόγια, να απασχολήστε πολύ περισσότερο πώς θα μεγαλώσετε τη δουλειά σας, με το πώς θα προσελκύσετε πελάτες, ο μικρός επιχειρηματίας με το πώς θα αποκτήσει εκείνες τις ψηφιακές δεξιότητες, ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να καταλάβει σήμερα τι σημαίνει ψηφιακό μάρκετινγκ, παρά να ασχολείστε, να τρέχετε από τη μία υπηρεσία στην άλλη και να διεκπεραιώνετε μικρές ή μεγάλες εκκρεμότητες που έχετε με τη δημόσια διοίκηση. Όταν λοιπόν μιλάμε για την δημιουργία πλούτου, δεν μιλάμε μόνο για την μείωση των φορολογικών συντελεστών ή την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων για να προωθήσουμε επενδύσεις κεφαλαίου. Καλή ώρα αποθεματικά, αντιμετώπιση των επενδύσεων κεφαλαίου με τη λογική των υπεραποσβέσεων, ή έξυπνα φορολογικά εργαλεία για να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες υφιστάμενες, να κάνουνε σημαντικές ενεργειακές αναβαθμίσεις με αντάλλαγμα την αύξηση του συντελεστή δόμησης για τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτά είναι έξυπνα εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, και να σας ενθαρρύνουμε να επενδύσετε περισσότερο. Μιλάμε όμως για κάτι άλλο. Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια τα οποία σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι ένα στοίχημα οριζόντιο. Δεν αφορά μόνο την κεντρική ηγεσία. Αφορά την περιφερειακή διοίκηση, αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά το ποιος κάνει τι, με την έννοια του πολυεπίπεδου κράτους. Να αποσαφηνίσουμε επιτέλους τι κάνει η κεντρική διοίκηση, τι κάνουν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, τι κάνει η περιφέρεια, τι κάνουν οι δήμοι, και όπου μπορούμε να περάσουμε αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα την εμπιστευτούμε και θα το κάνουμε. Και την περιφερειακή διοίκηση αλλά και τους δήμους.»

Από το παραπάνω απόσπασμα της ομιλίας, είναι ολοφάνερο ότι η επίμαχη φράση του, περί «οδοστρωτήρων», δεν αναφέρεται σε εργασιακά δικαιώματα. Για τα εργασιακά δικαιώματα μίλησε αργότερα, στο 61ο λεπτό. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

«Αν εμείς λοιπόν κάνουμε αυτά για την επιχειρηματική κοινότητα, οι απαιτήσεις που έχουμε από την επιχειρηματική κοινότητα είναι πολύ συγκεκριμένες. Εργασιακή ειρήνη και προστασία των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Εμείς θα δώσουμε και περισσότερα φορολογικά κίνητρα, να δίνουμε μπόνους και να μην φεύγει το μισό μπόνους σε φόρους και σε εισφορές όπως γίνεται σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε, ειδικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις να δώσετε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους. Θέλετε να κάνετε ένα πρόσθετο ασφαλιστήριο συμβόλαιο -πέρα και πάνω από αυτό που προσφέρει η δημόσια ασφάλιση- να μπορείτε να το κάνετε. Και φυσικά η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Αν υπάρχει μία κλαδική σύμβαση, αυτή η κλαδική σύμβαση… εμείς μιλάμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αν έχει υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση μεταξύ του κλάδου, έχει επεκταθεί μέσω της επεκτασιμότητας και δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους εργαζόμενους αυτή η κλαδική σύμβαση πρέπει να εφαρμόζεται. Γιατί πρέπει εμείς να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες. Και μια κλαδική σύμβαση καλή για τους εργαζόμενους. Γιατί προφανώς δεν θα την είχανε δεχθεί και οι ίδιοι. Δεν θα την είχανε υπογράψει.»

Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι το βίντεο είναι κατασκευασμένο (μοντάζ) με σκοπό να φανεί ότι ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα του επιχειρηματία, για επταήμερη και ευέλικτη εργασία, με τη φράση «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα». Αυτή η απάντηση δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο αίτημα».

Δείτε το βίντεο από το σύνολο της συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τοποθέτηση του επιχειρηματία γίνεται στο 38ο λεπτό, χωρίς να υπάρχει κάποια απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το απόσπασμα που πάρθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί η ψεύτικη απάντηση βρίσκεται στο 53ο λεπτό.



Δείτε το ψεύτικο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Facebook
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα EllinikaHoaxes καταρρίπτουν τα fake news του Μαξίμου: Μονταρισμένο το video για τον «οδοστρωτήρα»"

«Ρουκέτα» Ερντογάν! «Δεν θα αγοράσουμε τους S-400, τους έχουμε ήδη αγοράσει»! - Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Οι S-400 θα παραδοθούν τον επόμενο μήνα", επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ακόμη επεισόδιο του συγκεκριμένου σίριαλ.

Η Τουρκία έχει ήδη αγοράσει το αντιπυραυλικό ρωσικό σύστημα S-400, διαμήνυσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το σύστημα αυτό θα παραδοθεί τον επόμενο μήνα από τη Ρωσία, πρόσθεσε.

«Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400, λέω ότι τους έχει ήδη αγοράσει. Είναι τελειωμένη συμφωνία», επέμεινε, για να υπογραμμίσει πως η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία S-400 με τη Ρωσία με εγγυήσεις για λογική τιμή, αλλά και για μελλοντική από κοινού παραγωγή.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από όσους ευθύνονται όταν η χώρα του αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αυτών.

Επιμένει και για τις γεωτρήσεις ο Ερντογάν

Παράλληλα, στην τοποθέτησή του ο Τούρκος πρόεδρος κόμπασε για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. «Εχουμε τέσσερα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Θα προχωρήσουμε στις γεωτρήσεις, ενώ το Ναυτικό μας θα παρέχει ασφάλεια σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε την ατέρμονη κόντρα της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και τις απειλές των ΗΠΑ για τα αμερικανικά F-35. «Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα για τους S-400 και τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η… προϊστορία με τους S-400, τον Ερντογάν και τις ΗΠΑ

Όπως αναφέρει και το Sputnik, στις 7 Ιουνίου, ο εκτελών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πάτρικ Σάναχαν απέστειλε επιστολή στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ορίζοντας ως προθεσμία την 31η Ιουλίου για όλους τους Τούρκους πιλότους στο πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ, αναστέλλοντας έτσι την εκπαίδευσή τους στα αεροσκάφη.

Ξεχωριστά, ο κ. Σάναχαν προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η συμφωνία της με τη Μόσχα διακινδυνεύει να υπονομεύσει τους δεσμούς της με το ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να παραλύσει την τουρκική οικονομία, δημιουργώντας υπερβολική εξάρτηση από τη Ρωσία. «Εξακολουθείτε να έχετε την επιλογή να αλλάξετε πορεία στο θέμα των S-400», έγραψε ο κ. Σάναχαν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει σε ό,τι αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400. «Έχουμε συνάψει μια συμφωνία. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τόσο τους S-400, όσο και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογνώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.

Από την πλευρά της, η Άγκυρα έχει επιμείνει ότι οι S-400 δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ ή τα F-35.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρουκέτα» Ερντογάν! «Δεν θα αγοράσουμε τους S-400, τους έχουμε ήδη αγοράσει»! - Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο"

Γαλλία: Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία της Παναγιάς των Παρισίων μετά την πυρκαγιά

Ακριβώς δύο μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε την οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων θα τελέσει το Σάββατο 15 Ιουνίου την πρώτη θεία λειτουργία, ανακοίνωσε χθες η επισκοπή του Παρισιού.

Η λειτουργία που θα τελεστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού Μισέλ Οπετί, θα γίνει σε γειτονικό παρεκκλήσι με περιορισμό αριθμό ανθρώπων για προφανείς λόγους ασφαλείας, τόνισε η επισκοπή. Μόλις 20 άτομα θα είναι παρόντες, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού. Η λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναου, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.

«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εφημέριος της αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ο Φιλίπ Μαρσέλ.

«Είναι αδύνατον. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Επιπρόσθετα, όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», εξήγησε.

Τόνισε, ότι μια άλλη λειτουργία θα γίνει μπροστά από τον ναό και θα είναι ανοιχτή για όλους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Το Σάββατο η πρώτη λειτουργία της Παναγιάς των Παρισίων μετά την πυρκαγιά"

Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει η πρωτεύουσα για κάποιες ώρες την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου λόγω συνελεύσεων των εργαζομένων.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι μετρό και ηλεκτρικός από τις 12.00 έως τις 18:00 προκειµένου να πραγµατοποιήσει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό γενική συνέλευση των μελών του.

Το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Παρασκευή"

Kυρώσεις στους ΟΤΑ που δεν προωθούν την ανακύκλωση

Υπεγράφη από τους υπουργούς Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και αναπληρωτή Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (2218 Β/08.06.2019) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζεται η μέθοδος επιμέτρησης των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται στους ΟΤΑ α’ βαθμού, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις για την εναλλακτική διαχείριση και τη χωριστή συλλογή των δημοτικών αποβλήτων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι παραβάσεις διακρίνονται ανάλογα με τη σοβαρότητά τους και με βάση την επιλογή του κάθε ΟΤΑ να οργανώσει την ανακύκλωση των δημοτικών αποβλήτων σε συνεργασία με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ή αυτοτελώς, οπότε ο δήμος αναλαμβάνει περισσότερες αρμοδιότητες.

Η μέθοδος περιλαμβάνει διαβάθμιση υπέρ των ΟΤΑ που έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό ή και την υλοποίηση εργασιών χωριστής συλλογής έστω και σε μικρότερο βαθμό από τον προβλεπόμενο στα τοπικά τους σχέδια και επιβάρυνση των ΟΤΑ που δεν αναλαμβάνουν καμία δράση για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εφαρμογή των χωριστών ρευμάτων αποβλήτων.

Η έκδοση ΚΥΑ προβλέπεται στον νόμο για την αναβάθμιση της ανακύκλωσης (ν. 4496/2017) και είναι σε εναρμόνιση με το νέο θεσμικό πλαίσιο που αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες των δήμων και των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ν. 4555/2018) και ενισχύει τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το πάγιο αίτημα της.

Στην ΚΥΑ ορίζεται η ειδική επιμέτρηση των προστίμων που θα εφαρμόζονται στην περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις από τους ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη πρόσθετα κριτήρια σε σχέση με τις παραβάσεις των λοιπών υπόχρεων φορέων, που σχετίζονται ιδίως με δημογραφικά, γεωμορφολογικά, διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των Δήμων, σε ακολουθία με τη νέα κατηγοριοποίηση των δήμων σύμφωνα με τον «Κλεισθένη».

Συμπληρωματικά με τα κριτήρια αυτά τον προσδιορισμό της βαρύτητας των κυρώσεων καθορίζουν και άλλες παράμετροι, όπως η συμμόρφωση μετά τη διαπίστωση της παράβασης ή -αντίθετα – η επανάληψη της παράβασης, ο βαθμός υπαιτιότητας και η διάρκεια της παράβασης.

Τέλος, το επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 7% των ετήσιων εσόδων του δήμου από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού του προηγούμενου έτους από τη βεβαίωση της παράβασης.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Kυρώσεις στους ΟΤΑ που δεν προωθούν την ανακύκλωση"

Κόντε σε Γιούνκερ: «Μην κάνετε με την Ιταλία τα λάθη που κάνατε με την Ελλάδα»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δεν φάνηκε να έχει αμφιβολίες και στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου έστειλε το μήνυμά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τονίζοντας:

«Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχω φιλική σχέση. Τώρα λέει ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο αλλά θα του εξηγήσω ότι είναι εκείνος που πήρε λάθος δρόμο στο θέμα της Ελλάδας». Πρόσθεσε, δε, ότι θα παρουσιάσει στον Γιούνκερ τα αναπτυξιακά μέτρα της Ιταλίας και την θετική πορεία της οικονομίας της χώρας. Πρόκειται να συναντηθούν μεθαύριο στην Μάλτα στη σύνοδο των μεσογειακών χωρών της Ένωσης.

Ο Κόντε, με αυτό τον τρόπο, θέλησε να αναφερθεί στον διάλογο της Ρώμης με τις Βρυξέλλες ο οποίος – θεωρητικά- θα πρέπει να οδηγήσει στην αποφυγή της διαδικασίας κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, για υπερβολικό δημόσιο χρέος.

Μέτρα για την ασφάλεια και την μετανάστευση

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε και με μια νέα σειρά μέτρων τα πιο σημαντικά από τα οποία, αφορούν την ασφάλεια και την μετανάστευση. Στο εξής, θα επιβάλλεται πρόστιμο από δέκα μέχρι και πενήντα χιλιάδες ευρώ σε πλοία που θα μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία, χωρίς να έχουν άδεια. Στην δέσμη μέτρων, τελικά, δεν συμπεριελήφθη περαιτέρω οικονομικό πρόστιμο σε βάρος των «απελπισμένων της θάλασσας», το οποίο είχε προταθεί τις περασμένες εβδομάδες.

Αστυνομικοί με μυστική ταυτότητα, επίσης, θα μπορούν να κάνουν έρευνες σχετικά με τα δίκτυα που εκμεταλλεύονται την διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για μέτρα που ζήτησε με επιμονή και επέβαλε ο Ματέο Σαλβίνι.

Την ίδια ώρα, τα Πέντε Αστέρια του Λουίτζι Ντι Μάιο ζητούν και άλλες παρεμβάσεις: κυρίως, να αυξηθεί η επιστροφή των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, στις χώρες καταγωγής τους. Συνολικά, στην Ιταλία υπολογίζονται περίπου στις πεντακόσιες χιλιάδες. Παρά τις διάφορες εξαγγελίες, στο θέμα αυτό ο γραμματέας της Λέγκα δεν προχώρησε σε ουσιαστικές κινήσεις.

Τέλος, θα γίνουν σύντομα έλεγχοι σε εμπορικές επιχειρήσεις μεταναστών με καταγωγή από την Κίνα και το Πακιστάν. Το κίνημα Πέντε Αστέρων, δηλαδή, στην φάση αυτή δείχνει να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Λέγκα…

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντε σε Γιούνκερ: «Μην κάνετε με την Ιταλία τα λάθη που κάνατε με την Ελλάδα»"

«Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το ζήτημα των μετατάξεων»

Τη σύγκριση των δύο προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Alpha.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε κατ αρχήν στα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της πλειοψηφίας που ανακοίνωσε πριν τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα. «Τα ανακοινώσαμε όταν επιτέλους είχαμε την δυνατότητα και θα τα υλοποιήσουμε χωρίς να διαλύσουμε τους πιο αδύνατους. Οι αντίπαλοι μας λένε ότι έχουν την δυνατότητα να δώσουν γενναίες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό θα ήταν καλό αν γινόταν δίχως περικοπές στα πιο χαμηλά και μεσαία στρώματα. Αυτά που προβάλλουν ως μεγάλες φοροελαφρύνσεις είναι οι αντίστοιχες μειώσεις και οι περικοπές που θα γίνουν στις δαπάνες σε μισθούς συντάξεις, σε στήριξη της παιδείας και του κοινωνικού κράτους».

Σημείωσε ότι είχε προειδοποιήσει ότι αν στις ευρωεκλογές το πρόγραμμα ελαφρύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού τότε θα άνοιγε η όρεξη των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, όπως και έγινε. Αυτές οι αιτιάσεις σημείωσε ακούγονται και από κύκλους εντός Ελλάδας, όπως ο διοικητής της Τράπεζας που συνηθίζει να βγαίνει σαν λαγός και να κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Είναι δυνατόν να κάνει προβλέψεις του πλεονάσματος; Είχε πει ότι θα έπρεπε να πάει η χώρα σε γραμμή στήριξης και το είχε επιχειρηματολογήσει ως αδυναμία του πολιτικού συστήματος. Βλέπουμε από τη μία τον κ. Στουρνάρα, από την άλλη ορισμένους κύκλους στην ΕΕ. Όταν ανακοινώσαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε αντίδραση εκτός από τον κ. Βέμπερ που είπε ότι είναι λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι είναι του ελληνικού λαού. Και στην συνέχεια ο κ. Ρέγκλινγκ που επίσης ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια αλλά αυτά που είπε δεν έχουν βάση.

Θέλω να πω στον ελληνικό λαό διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με την ΕΕ την επόμενη ημέρα εφόσον επικροτηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που είχαν ενστάσεις θα παραμερίσουν. αν δεν υπάρξει αυτό την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και θα υπάρξει η γνωστή αιτιολογία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις περικοπές. Επίσης για πρώτη φορά στην Έκθεση της Κομισιόν ετέθη θέμα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα».

Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ενώ η ΝΔ θέλει να θεσπίσει την αναλογία 1:5 στις απολύσεις - προσλήψεις ενώ εμείς επιμένουμε στην αναλογία 1:1 .

Για τις μετατάξεις ανέφερε ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. «Για τον λόγο αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να ανακληθούν οι μετατάξεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ζητάμε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το ζήτημα των μετατάξεων»"

Α. Ξανθός: «Παράνομη η αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις των διαγνωστικών» – Video

Ανησυχητική τροπή έχει πάρει η κόντρα μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ιδιοκτητών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, καθώς ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε μιλώντας την κρατική τηλεόραση, ότι δεν υπάρχει διαδικασία απευθείας αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ, με την απόδειξη καταβολής του κόστους των εξετάσεων.

Μετά την απόφαση των Διαγνωστικών Κέντρων να μην δέχονται τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν το 85% του κόστους των διαγνωστικών εξετάσεων, λαμβάνοντας στη συνέχεια τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε κατηγορηματικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση, ότι η διαδικασία αυτή είναι έκνομη, εφ' όσον υπάρχουν ενεργές συμβάσεις των εργαστηρίων με τον ασφαλιστικό φορέα.

"Αυτή η λύση ότι μπορούμε να ανοίξουμε τα εργαστήρια και ο ασθενής από την τσέπη του να πληρώνει, δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη για την αποζημίωση των ασθενών. Είναι παράνομη αυτή τη διαδικασία. Αυτό το οποίο εισηγούνται τα Διαγνωστικά να πληρώνει ο ασθενής και μετά να ζητάει να πάρει τα χρήματά του δεν προβλέπεται. Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ με τα διαγνωστικά, δεν προβλέπει επιβάρυνση του ασθενή, παρά μόνο για τη συμμετοχή του 15% . Κάτι τέτοιο θα σημαίνει de facto άρση των συμβάσεων" τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός και πρόσθεσε ότι: "Η γραμμή αυτής της σκληρής και κατά μέτωπον αντιπαράθεσης δεν υπάρχει ως ιστορικό προηγούμενο μιας τέτοιας σκληρής κινητοποίησης", τόνισε και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου να τοποθετηθούν απέναντι σ'αυτό που συμβαίνει.

Α. Ξανθός: "Τα μεγάλα Διαγνωστικά Εργαστήρια επιχειρούν αναδιανομή της πίτας"

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι τα διαγνωστικά εργαστήρια έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αλλά τους κάλεσε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της συγκυρίας, καθώς δεν είναι χθεσινό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα των 7 τελευταίων ετών. Επανέλαβε, επίσης, τις "βελτιωμένες προτάσεις", όπως είπε, που κατέθεσε στους εκπροσώπους των Διαγνωστικών Εργαστηρίων με τους οποίους συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, για την επιπλέον αύξηση των 30 εκατομ. ευρώ στον ήδη, επαυξημένο - όπως είπε - προϋπολογισμό για την πρωτοβάθμια, για το έτος 2019, και το νέο μοντέλο υπολογισμού του clawback, το οποίο "προστατεύει και επιβαρύνει λιγότερο το πάνω από το 70% των μικρών και μεσαίων εργαστηρίων από τις επιβαρύνσεις" και τόνισε για μια ακόμη φορά, ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού για το 2018, καθώς μια τέτοια ενέργεια απαιτεί νομοθετική ρύθμιση που δεν μπορεί να γίνει καθώς διαλύθηκε η Βουλή, λόγω εκλογών.

Παραξενεύτηκε δε με τη σημερινή απόφαση των εκπροσώπων των διαγνωστικών, όπως είπε, καθώς χθες διαφάνηκε ότι υπήρξε διάθεση συμβιβασμού και υπαναχώρησης: "Διαφάνηκε και από τις δηλώσεις που έγιναν στις κάμερες, ότι υπήρξε διάθεση συμβιβασμού και υπαναχώρησης, αυτή ήταν η αίσθηση μας, με την μοναδική εξαίρεση του εκπροσώπου των μεγάλων Διαγνωστικών Κέντρων, που άρχισε να ναρκοθετεί αυτή την λύση και έριξε τροχιοδεικτική βολή και τους υπόλοιπους".

Τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα κατάφεραν να επιβάλλουν αυτή τη γραμμή, είπε ο Ανδρέας Ξανθός, η οποία είναι και αδιέξοδη, διότι δεν μπορούν να υπάρξουν λύσεις μέσα στην προεκλογική περίοδο και δεύτερο είναι μια λύση η οποία έχει κοινωνικό κόστος και επιβάρυνση των ασθενών, λύση, που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να υπάρξει.

"Διακρίνω μια προσπάθεια να προωθηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα για αναδιανομή της πίτας στα διαγνωστικά κέντρα, από τα μεγάλα διαγνωστικά εργαστήρια, που συμβάλλουν με προκλητή ζήτηση στην αύξηση της δαπάνης. Επιδιώκουν να μην υπάρχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και η επόμενη κυβέρνηση να κάνει νέες συμβάσεις υπέρ των δικών τους συμφερόντων", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

"Εκτός ραντεβού" οι εξετάσεις των ασθενών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, σε πρωινά και απογευματινά τμήματα

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες και η πλειοψηφία των πολιτών καταφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια, όπως είπε, ενώ τόνισε ότι το Σύστημα Υγείας θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά των διαγνωστικών εξετάσεων που θα προκύψουν τις ημέρες της απεργίας, εκτός ραντεβού και χωρίς οικονομική επιβάρυνση με την ενεργοποίηση και την επιπλέον ενίσχυση των υπαρχόντων δημόσιων δομών.

Δείτε το VIDEO



Ο Α. Ξανθός ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση των ασθενών στις δημόσιες δομές, έχουμε ήδη ξεκινήσει μια συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων να διευκολύνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται εξετάσεις εκτός ραντεβού, είτε στα νοσοκομεία, είτε στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας, δηλαδή στα κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, ενισχύοντας τους αυτές τις ημέρες.

Στην Αθήνα πάνω από 20 δομές που ανήκουν στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια, μπορούν σε καθημερινή βάση να κάνουν αιμοληψίες και στη συνέχεια οι εξετάσεις που δεν μπορούν να διενεργηθούν στην Περιφερειακή Δομή, να διενεργούνται στο κεντρικό διαγνωστικό εργαστήριο που έχουμε και το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη δυνατότητα εξυπηρέτησης. Αυτή τη δυνατότητα θα την επαυξήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο να διευκολύνουμε τους πολίτες να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία με δωρεάν τρόπο από το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιοχής τους, ενώ θα υπάρξουν οδηγίες προς τους διοικητές των νοσοκομείων και δομών, να διευκολύνουν και με τα απογευματινά εργαστήρια: "στα οποία ξέρετε ότι δεν πληρώνει ο ασθενής, είναι μια δαπάνη, η οποία εξολοκλήρου επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ, να αυξηθεί η χωρητικότητά τους χωρίς να υπάρχει όριο εξετάσεων που μπορούν να διενεργηθούν, με βάση αυτές που διενεργούνται στο πρωινό ωράριο - γιατί υπάρχει αυτός ο περιορισμός αυτή τη στιγμή - θα άρουμε αυτόν τον περιορισμό, θα διευκολύνουμε, λοιπόν, και στο απογευματινό ωράριο να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, ελπίζοντας ότι τις υπόλοιπες μέρες πολύ σύντομα να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση".

Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τους γιατρούς αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα τους, να αναλογιστούν την κρισιμότητα της συγκυρίας και να λήξουν την απεργία:

"Εμείς δεν θέλουμε να καταγγείλουμε τις συμβάσεις, είναι προφανές, γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει με πληρότητα και σε μικρό χρονικό διάστημα, έγκαιρα, όλες τις ανάγκες για τις διαγνωστικές εξετάσεις των πολιτών, άρα χρειαζόμαστε συμβεβλημένα εργαστήρια".

Τηλεφωνική παρέμβαση από τον Γιώργο Πατούλη:

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ότι το ζήτημα με τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια προϋπήρχε εδώ και 2-3 μήνες σε επίπεδο συζήτησης με το Υπουργείο Υγείας:

"Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν τροπολογίες και νομοθετικές ρυθμίσεις πριν από κλείσιμο της Βουλής και πέρασαν ένα σωρό σοβαρά και ανούσια ζητήματα, ενώ για το θέμα αυτό το τόσο σημαντικό των διαγνωστικών δεν αντιμετωπίστηκε. Να μας πει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μας απαντήσει, γιατί δεν φρόντισε να το λύσει το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον ήταν γνωστά τα ζητήματα, γιατί δεν έκαναν νωρίτερα κάποιες κινήσεις".

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι το πρόβλημα με το clawback ίσχυε από το 2013 γιατί το Υπουργείο Υγείας έφτασε παραμονές εκλογών να μην το έχεις αντιμετωπίσει:

"Στον χώρο της υγείας δεν δίνονται τα χρήματα που πρέπει να δίνονται στην Υγείας εδώ και χρόνια. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα με το clawback με τις μνημονιακές δεσμεύσεις ήταν για 3 χρόνια η τρόϊκα, ενώ συνεχίστηκαν για 4 ακόμη χρόνια. Το μεγάλο ζήτημα δεν βρίσκεται μόνο στα διαγνωστικά κέντρα, αλλά συνολικά στο χώρο της Υγείας".



Τι αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) το Συντονιστικό Όργανο των Διαγνωστικών Κέντρων αποφάσισε τη λήξη της επ' αόριστον απεργίας, όμως, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με άλλη μορφή.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 13/06 οι ασθενείς θα καλούνται να καταβάλλουν από την τσέπη τους το 85% της ασφαλιστικής τιμής της εξέτασης και στη συνέχεια με προσκόμιση της απόδειξης θα διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ. Οπως τονίστηκε, όμως, δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν το 15% της συμμετοχής τους, το οποίο πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Από τον παραπάνω κανόνα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και τα οξέα περιστατικά, (καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.α.), που δεν θα καταβάλλουν χρήματα για τις εξετάσεις τους, αν και εφ' όσον ο θεράπων γιατρός επισημαίνει πάνω στο παραπεμπτικό, ότι "ο ασθενής χρήζει άμεσης ανάγκης για να υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση".

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Ξανθός: «Παράνομη η αποζημίωση των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις των διαγνωστικών» – Video"

Υπόθεση Novartis: «Επίδειξη αυτοσυγκράτησης» και εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα ζητεί η Ξένη Δημητρίου

Μετά τις εξελίξεις που έχει λάβει η υπόθεση της Novartis τα τελευταία 24ώρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου σε ανακοίνωση της σήμερα το βράδυ αναφέρει το αυτονόητο, δηλαδή ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση την οποία τη χαρακτηρίζει ως «υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος» χωρίς να τη κατονομάζει, ενώ παράλληλα ζητεί«επίδειξη αυτοσυγκράτησης».

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για παραβίαση της δικαστικής δεοντολογίας με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση του επικαλούμενου σκανδάλου της Novartis.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ξένης Δημητρίου έχει ως εξής:

«Η τοποθέτηση από μέρους μας, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο συναδέλφου μας Εισαγγελικού Λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή, μάλιστα, που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης αλλά και που έχει ήδη κινηθεί τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας, όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα.

Την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω και η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: «Επίδειξη αυτοσυγκράτησης» και εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα ζητεί η Ξένη Δημητρίου"

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε: Και… μπλε χρώμα στο νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

«Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε». Εάν το μπλε και το γαλάζιο συμβολίζουν τη μεσαία τάξη στην οποία μετά τις ευρωεκλογές επιχειρεί άνοιγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε το λογότυπο του κυβερνώντος κόμματος κάνει και … χρωματικό άνοιγμα στους «μεσαίους». 

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη των εθνικών εκλογών έχει αρχίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το νέο λογότυπο στο οποίο υπάρχουν όλα τα... χρώματα του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας το πολιτικό άνοιγμα του κόμματος προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ψηφοφόρο. 

Για την ακρίβεια στο λογότυπο διακρίνεται το κόκκινο, το κίτρινο, το πορτοκαλί, το πράσινο, το μωβ, αλλά και το μπλε και το γαλάζιο. Κάτω από το όνομα του κόμματος αναγράφεται η φράση Προοδευτική Συμμαχία. 




skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε: Και… μπλε χρώμα στο νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ "

Διαγνωστικά Κέντρα: Η πρόταση του υπουργείου Υγείας δεν λύνει τα προβλήματα του κλάδου

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε δεκτή η πρόταση του υπουργείου Υγείας αλλά και γιατί ανοίγουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης, υπό την προεδρία του οποίου συνεδρίασε την Τρίτη στα γραφεία του ΙΣΑ η Ολομέλεια του Συντονιστικού Οργάνου των φορεών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, οι παριστάμενοι – εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)- αξιολόγησαν την πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση και αποφάσισαν ότι «δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και δεν συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος». Το βασικό αίτημα του κλάδου ήταν η «διαγραφή» του clawback του β´ εξαμήνου του 2018, ύψους 55 εκατ. ευρώ. Η πρόταση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, ήταν να γίνει άμεση τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ώστε να αυξηθεί κατά 30 εκατ. ευρώ η «κλειστή» δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις των ασφαλισμένων του Οργανισμού. Άλλα 9 εκατ. ευρώ είχαν «προσφερθεί» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,κ. Παύλο Πολάκη. Τα 39 εκατ. ευρώ μπορούσαν να ενταχθούν στον εφετινό προϋπολογισμό με τροποποίησή του από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια με έγκριση από τον υπουργό Υγείας. Οποιαδήποτε διαδικασία αφορούσε το έτος 2018 ήταν απαγορευτική λόγω της διάλυσης της Βουλής.

Η άρνηση της πρότασης του υπουργείου Υγείας σηματοδότησε στην ουσία και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, ο κλάδος έλαβε τις αποφάσεις του, αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ, με γνώμονα το συμφέρον του ασθενή. Έτσι, προκειμένου να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων να ανοίξουν τα ιατρεία τους από αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, αλλά με αναστολή πίστωσης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει πως ο ασφαλισμένος θα πληρώνει την ασφαλιστική τιμή που αναγράφεται στο παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, θα παίρνει απόδειξη και στη συνέχεια θα ζητεί να εισπράξει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, για την ολομέλεια του κλάδου, επισημαίνεται πως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα προ-πληρώνουν μεν την εξέταση την οποία πρέπει να κάνουν και για την οποία διαθέτουν παραπεμπτικό, αλλά όχι στο σύνολό της τιμής, θα απαλάσσονται από τη συμμετοχή 15% που πρέπει να πληρώσουν.

Ο ΙΣΑ συστήνει στα μέλη του για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας από αυτή τη διαδικασία να εξαιρεθούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, κατά την εκτίμηση του επείγοντος του θεράποντος ιατρού, καθώς και τα οξέα περιστατικά.

Αποφασίστηκε επίσης να επιταχυνθεί η διαδικασία των εξουσιοδοτήσεων των Ιατρικών Συλλόγων για την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

«Ο ιατρικός κόσμος είναι συσπειρωμένος και δυνατός και θα δώσει μάχη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα που έχει καταρρεύσει από τους πειραματισμούς της πολιτείας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Έλληνας ασθενής δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας, το κράτος οφείλει να πληρώσει για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός κόσμος έβαλε πλάτη τα χρόνια της κρίσης και στήριξε το σύστημα υγείας που κατέρρεε ωστόσο τώρα απειλείται πλέον η επιβίωσή του. Παλεύουμε τόσο για τον ασθενή όσο και για το γιατρό που οδηγείται στην ανεργία και στη μετανάστευση» επισήμανε ο κ. Πατούλης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Τέλος, σημειώνεται ότι αποφασίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, για να επανεξεταστούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Ενώ η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) η οποία είχε συστρατευθεί στις κινητοποιήσεις του κλάδου των ιδιωτών της ΠΦΥ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε είδους κινητοποίηση προς το παρόν και επιφυλάσσεται για τη συνέχεια τους μετά τις εκλογές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγνωστικά Κέντρα: Η πρόταση του υπουργείου Υγείας δεν λύνει τα προβλήματα του κλάδου"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας λόγω εργασιών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών και υδραυλικής συνδεσμολογίας, στις 12 Ιουνίου και κατά τις ώρες 21.00 έως 06.00 της επομένης, με εναλλακτική ημερομηνία στις 13 Ιουνίου κατά τις ώρες 21.00 έως 06.00 της επομένης,

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), στο ύψος της χ/θ 20,100, μέγιστου μήκους 4μ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμων Ν. Ιωνίας και Λυκόβρυσης-Πεύκης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας λόγω εργασιών"

Έρχονται αλλαγές στην Εφορία: Νέα ηλεκτρονικά τιμολόγια και βιβλία πριν το τέλος του 2019

Την ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων αλλά και την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εξέλιξη που θα οδηγήσει και στην κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών, μέσα στο 2019.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες θα έχουν μέσα στους επομένους μήνες τη δυνατότητα να εκδίδουν τα τιμολόγια τους ηλεκτρονικά ενώ online θα ενημερώνουν και τα φορολογικά βιβλία τους.

Έτσι, θα αποτελούν παρελθόν τα εικονικά παραστατικά τα οποία προκαλούν τεράστια ζημιά στα δημόσια έσοδα καθώς επηρεάζουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται αλλαγές στην Εφορία: Νέα ηλεκτρονικά τιμολόγια και βιβλία πριν το τέλος του 2019"

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο

Στο παρασκήνιο που διαδραματίστηκε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης που έπρεπε να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2015 αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μεταξύ των όσων ανέφερε, ήταν ο ρόλος που είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο να «ανοίξει ο δρόμος του τρίτου μνημονίου», αλλά και στον φόβος του Αλέξη Τσίπρα για το ειδικό δικαστήριο.

«Το να δέχεσαι ψευτιές και υπόγειες επιθέσεις χωρίς να μιλάς, έχει και ένα όριο. Εγώ απέφυγα συνειδητά να ανοίξω μέτωπα με δυνάμεις αντιμνημονιακές μέχρι τώρα, γιατί θεωρούσα ότι δεν πρέπει να δίνουν την εικόνα ότι τρώγονται μεταξύ τους. Όμως εγώ δεχόμουν επιθέσεις και κάτω από τη μέση, από τον Βαρουφάκη και από άλλους», είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Λαφαζάνης.

«Όλη την πορεία του Γιάννη Βαρουφάκη την ξέρω καλά. Ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για το τρίο μνημόνιο Τσίπρα. Πριν κλείσουμε 15 ημέρες από την ανάληψη της κυβέρνησης, πήγε και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επέκταση της δανειακής σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Σαμαρά, μαζί με τα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση και ακολούθησε και η επιστολή στον Βάιζερ του Eurogroup», σημείωσε στη συνέχεια, μέσω του καναλιού One.

«Η επέκταση αυτή της δανειακής σύμβασης περιείχε όλα εκείνα που εμείς καταγγείλαμε σε σχέση με την αποικιακού τύπου εξάρτηση της χώρας. Αγγλικό δίκαιο, δικαστήρια του Λουξεμβούργου, άρση της ασυλίας για όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και βεβαίως σκληρότατους όρους. Αυτό ήταν προπομπός μνημονίου. Τότε κάναμε τεράστιο αγώνα εναντίον των μνημονίων. Σημαία μας ήταν το δεύτερο μνημόνιο του Σαμαρά και πήγε ο Βαρουφάκης και το υπέγραψε», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Λαφαζάνης.

Και συνέχισε: «Τότε έγινε σάλος στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς βγάλαμε μια πολύ σκληρή δήλωση τότε, ως αριστερή πλατφόρμα, συγκαλέσαμε Κεντρική Επιτροπή. Ο Τσίπρας κατάφερε εκεί να πάρει την πλειοψηφία με πέντε ψήφους αν και εμείς είχαμε ένα μικρό ποσοστό, αλλά είχε διαμορφώσει τέτοιες καταστάσεις αυτή η υπογραφή, η οποία έφερε και άλλες δυνάμεις κοντά μας».

«Ο Αλέξης Τσίπρας τρομοκρατήθηκε. Εμείς του είπαμε ότι αν πας στη Βουλή αυτή τη συμφωνία και της δώσεις επίσημο χαρακτήρα, εμείς θα την καταψηφίσουμε, η κυβέρνηση θα έπεφτε τότε εκτός αν έβγαιναν τα συνεταιράκια της, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που τον στήριζαν όπως συνέβη τον Αύγουστο. Δεν την πήγε στη Βουλή και αυτό το μάθαμε αρκετά αργότερα. Το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο ο ίδιος, το φοβόταν και ο Βαρουφάκης».

«Όταν τελείωνε η προθεσμία για να στείλουν την επιστολή για την επέκταση του προγράμματος, φώναξαν περασμένα μεσάνυχτα τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τον είχαν μέχρι το πρωί. Τον πίεζαν να τους δώσει μια γνωμοδότηση, με την οποία θα έλεγε ότι δεν χρειαζόταν η επέκταση της δανειακής σύμβασης και να πάει στη Βουλή και ότι απλώς με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών ήταν έγκυρη και θεωρείτο νόμιμη. Επομένως, δέσμευε την Ελλάδα ως χώρα

Καταληκτικά επί του θέματος, επισήμανε: «Από όσο ξέρω, ο τότε πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου είχε βγει από τα ρούχα του και έλεγε τι με βάζετε εδώ, θα παρανομήσω. Δεν θέλω να πάω φυλακή. Και οι άλλες επεκτάσεις που είχαν γίνει, πέρασαν από τη Βουλή».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη:



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας τρομοκρατήθηκε, το φοβόταν το ειδικό δικαστήριο"

Υπόθεση Novartis: Νέα επιστολή «βόμβα» του αντεισαγγελέα Αγγελή

Κόλαφος είναι για την Κυβέρνηση –ειδικά για τον Μιχάλη Καλογήρου και τον περιβόητο Ρασπούτιν – και  την   Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η σημερινή ανακοίνωση του ελεγχόμενου από χθες αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος ήταν επόπτης και συντονιστής   της Εισαγγελίας Διαφθοράς επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη και παραιτήθηκε.
  

Ενήμερος ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς»» και για όσα συνέβησαν στην Βιέννη, επισημαίνει ο κ Αγγελής.

Ο Ρασπούτιν

Αναφερόμενος στον γνωστό  ως Ρασπούτιν, ο κ. Αγγελής αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας   σκευωρίας  εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε «στικάκι» για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης»  της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ» και συνεχίζει: «στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».  

Ακόμη, για το Ρασπούτιν αναφέρει ο κ. Αγγελής: «στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».  

Στην Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη  άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε  «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων»  με   στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της»» και για « προειλημμένη απόφασή» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου ««όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση  του άρθρου 239 ΚΠΔ».   

Στο συρτάρι της κυρίας Δημητρίου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αγγελής οι καταγγελίες του  «ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν «στον αιώνα τον άπαντα», εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα  εφημερίδος (σ.σ. : Πρώτο ΘΕΜΑ) να ταράξει «τον μακάριο ύπνο τους»».
  

Όμως, ο κ. Αγγελής για πολλοστή φορά στην ανακοίνωσή του τραβάει το χαλί της κυρίας Δημητρίου λέγοντας ότι αυτά που αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στην αναφορά της περί αντιγραφής αρχείων από τον υπολογιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς έγινε με την έγκριση της κυρία Δημητρίου. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής: ««πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της «Εισαγγελίας Διαφθοράς», με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου «να βρεθεί άκρη στο αλλαλούμ», που επικρατούσε στην Εισαγγελία διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως)».

 Διαβάστε την ανακοίνωση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ:

«Επειδή κατά τις τελευταίες ημέρες εγράφησαν και ακούστηκαν πολλά   αναληθή, σχετικώς με την  εμπλοκή του ονόματός μου στην έρευνα της υπόθεσης NOVARTIS, γνωστοποιώ προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και προς διαφύλαξη της επαγγελματικής και προσωπικής τιμής και υπόληψής μου, αλλά και προς ενημέρωση του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος ευλόγως παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο χώρο της δικαιοσύνης,  τα παρακάτω:

         1) όλες μου οι ενέργειες σχετικά  με την υπόθεση NOVARTIS  έγιναν στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της   Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, την οποία ενημέρωνα σχεδόν επί καθημερινής βάσεως για τις ενέργειές μου, για την πορεία των ερευνών  και για τις άστοχες δικονομικές ενέργειες των διενεργούντων την ποινική έρευνα εισαγγελικών λειτουργών. Όλα τα παραπάνω γινόταν με βάση την αρχή της ιεραρχίας που διέπει τον Εισαγγελικό θεσμό δηλαδή, εγώ επόπτευα κατά νόμο, ενώ ταυτόχρονα ήμουν και «εποπτευόμενος» κατά νόμο, από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Με απλά λόγια, ένας «αντί», έστω και του Αρείου Πάγου, δεν «κάνει του κεφαλιού του», διότι κάθε πράξη του θεωρείται νομικώς ότι είναι πράξη της Εισαγγελίας, όπου υπηρετεί.

         2) Από κοινού  με την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και στα πλαίσια των καθηκόντων μας, είχαμε ενημερώσει  τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, σχετικά με «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς», λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS). Του προτείναμε  νομικές λύσεις προς επίλυση του προβλήματος, που όμως χρειαζόταν πολιτική απόφαση (ενδεικτικώς: συγχώνευση - ενσωμάτωση της Εισαγγελίας διαφθοράς, στην Εισαγγελία Οικονομικού εγκλήματος),   

       3) αμέσως μετά την επιστροφή μου από την «δικαστική συνεργασία» της Βιέννης, στην οποία σημειωτέον συμμετείχα ύστερα από επιμονή της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου, προκειμένου να μάθει  από εμένα «τι τέλος πάντων γίνεται με τη NOVARTIS»  Αρχές Δεκεμβρίου 2018, αντί της γραπτής αναφοράς που υποβάλλεται (εκ του νόμου και της πρακτικής)  μετά από κάθε διεθνή δικαστική ενέργεια, ενημέρωσα προσωπικώς, εκτός από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ίδιο τον Υπουργό Δικαιοσύνης κο Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, με κάθε λεπτομέρεια για ότι έλαβε χώρα (ενν. στη  Βιέννη) και τα οποία έχω αναφέρει στην από 7-1-2019 αναφορά μου,

      4) Μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας   σκευωρίας  εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε «στικάκι» για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως «Ρασπούτιν» και μετά από την προσπάθεια «αποδόμησης»  της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ, με την  από 7-1-2019 αναφορά μου προ την   Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, υπέβαλα για λόγους ευθιξίας την παραίτησή μου,  ως επόπτης και συντονιστής   του έργου των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «εγώ δεν πρόκειται να πάω στη φυλακή, φορτώνοντας μου τα λάθη της έρευνας  NOVARTIS». Σημειωτέον δε ότι στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον  κατονομάσουν για ευνόητους λόγους.  Σημειωτέον επίσης ότι, η  υπόθεση NOVARTIS αποτελεί ένα υπαρκτό - Διεθνές οικονομικό και Νομικό σκάνδαλο, στο οποίο έχουν διαπραχθεί (κατά την δικαστική μου κρίση), σοβαρά ποινικά αδικήματα,  

     5) Στην από 7-1-2019 αναφορά μου προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κα Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,  κατέγραφα, όσα και προφορικώς γνώριζε ήδη  αυτή, αφού σημειωτέον ενημερωνόταν για  τα πάντα από εμένα στα πλαίσια της ιεραρχικής από αυτήν εποπτείας,  ανά πάσα στιγμή και με κάθε λεπτομέρεια, τόσο για τον τρόπο και την πορεία της έρευνας, όσο  και την λειτουργία της Εισαγγελία διαφθοράς. Συγκεκριμένα ανέφερα ΚΑΙ  γραπτώς (κατά λέξη) ότι «… η Εισαγγελέας Διαφθοράς  αμφισβητεί τις οδηγίες και συστάσεις, που τις απευθύνω ως επόπτης, όπως π.χ. να περαιώσει το ταχύτερο δυνατόν, την εκκρεμότητα, που υπάρχει από συστάσεως της υπηρεσίας (2013) στην οποία προΐσταται ή να καλεί σε εξηγήσεις μετά το πέρας των δικογραφιών που σχηματίζει, όσα άτομα θεωρεί ως υπόπτους (κατ΄ άρθρο 31 ΚΠΔ), επιπλέον δε αμφισβητεί το δικαίωμά μου ως επόπτη, να λαμβάνω γνώση των ουσιαστικών στοιχείων των υπό έρευνα δικογραφιών….», με αποτέλεσμα να πληροφορούμαι την πορεία των υποθέσεων που θεωρητικώς επόπτευα, από τις διαρροές που γινόταν προς τα ΜΜΕ (ελπίζω να μην μου αποδοθούν και αυτές οι διαρροές),

     6) Προς διευκόλυνση του έργου του κ. Πεπόνη, στον οποίο είχε ανατεθεί η διερεύνηση   (όπως πίστευα) των καταγγελλομένων (π.χ. περιπτώσεις εκκρεμότητας από 20 2013)  υπέβαλα συμπληρωματικώς την από 21-2-2019 αναφορά και ζήτησα να εξεταστώ και ως μάρτυρας, αν χρειαστεί. Στην εν λόγω αναφορά κατέγραφα,   όσα  είχα ήδη εκθέσει, προφορικώς στην κα Εισαγγελέα Α.Π., ως «εποπτευόμενος» από αυτήν), καθώς και όσα παράτυπα και παράνομα είχαν υποπέσει στην αντίληψή μου, όπως είχα υποχρέωση εκ του νόμου (άρθρο 37 κπδ). Ενδεικτικώς ανέφερα  για τις εκκρεμότητες από τα έτη 2013 (έτος ιδρύσεως της Εισαγγελίας διαφθοράς) μέχρι και 2018 (με συγκεκριμένα Α.Β. Μ.)  και ότι   (κατά λέξη) «…  οι ασχολούμενοι με την έρευνα εισαγγελείς διαφθοράς διέπραξαν λάθη και  σφάλματα ανακριτικής τακτικής, για τα οποία κατά την άποψη μου δέον να ελεγχθούν πειθαρχικώς. Τέτοια λάθη και σφάλματα είναι: α) η θέση του μετέπειτα κατηγορουμένου Νικολάου ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ, σε καθεστώς προστασίας, παρά την ύπαρξη δυο προκαταρκτικών εξετάσεων εναντίον του και παρά το γεγονός ότι, αναφέρεται ως εμπλεκόμενος – ύποπτος στις έστω και παράτυπες πληροφορίες των Αμερικανικών Αρχών,  β) η μη αναγραφή αριθμού πρωτοκόλλου στα εισερχόμενα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών, (γεγονός που επιτρέπει την «προσθαφαίρεση» εγγράφων), γ) η μη συνέχιση της νόμιμης Δικαστικής Συνδρομής   και η χωρίς λόγο και αιτία παύση αυτής (ενδεικτικώς: ουδέποτε ζητήθηκαν νομοτύπως οι καταθέσεις των μαρτύρων ενώπιον της Αμερικανικής δικαιοσύνης), δ) η μη διενέργεια (εν ανάγκη) συντονιστικών συναντήσεων στα πλαίσια της EUROJUST , αλλά αντ΄ αυτών οι αμφιβόλου νομιμότητας (και χάριν αναψυχής),  άτυπες συναντήσεις, χωρίς αυτές να προβλέπονται από το νόμο και   χωρίς την τελική λήψη κάποιου συγκεκριμένου νόμιμου αποδεικτικού στοιχείου, ε) η μη διερεύνηση κρίσιμων πληροφοριών, που έστω και παράτυπα δόθηκαν από τις Αμερικανικές Αρχές (π.χ. δεν διερευνήθηκαν κατονομαζόμενες εταιρείες και τουριστικά γραφεία, που εμπλεκόταν σε νομιμοποίηση παρανόμου  χρήματος, ούτε και συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί), στ) η δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων  με τη συμμετοχή της προϊσταμένης Εισαγγελέως διαφθοράς κας Ελένης ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της», ζ)η προειλημμένη απόφασή των για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση  του άρθρου 239 ΚΠΔ,  η) η  κατάτμηση της δικογραφίας και η τμηματική αυτής εξέταση, αφού κάτι τέτοιο αποδυναμώνει την συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων, δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς για την έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και την δικαιοσύνη εν γένει,  θ)η γνωστοποίηση στοιχείων στον τύπο, από όπου και εγώ ελάμβανα γνώση, για την πορεία της δικογραφίας,

   7) από ότι γνωρίζω οι  καταγγελίες μου  ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν «στον αιώνα τον άπαντα», εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα  εφημερίδος να ταράξει «τον μακάριο ύπνο τους». Σημειωτέον δε ότι, η δημοσιοποίηση αφορά απειροελάχιστα στοιχεία, από όσα αναγράφονται στις αναφορές μου. Ταυτόχρονα δε, οι πρωταρχικώς υπαίτιοι για την θέση των δικογραφιών στο Αρχείο, «νίπτοντας τας χείρας των», η μεν μια διέταξε ποινική έρευνα κατ΄ άρθρο 35 κπδ, ο δε άλλος (υπουργός Δικαιοσύνης κος Μιχάλης ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ) διέταξε πειθαρχική έρευνα εναντίον μου  (διερωτώμαι, ποιο πειθαρχικό  αδίκημα φέρεται ότι διέπραξα). Και όλα αυτά γιατί,  είχα το σθένος να πράξω το καθήκον μου, όπως επιβάλλει ο νόμος και η συνείδησή μου, να αναφέρω δηλαδή  κατ΄ άρθρο   37 ΚΠΔ  , όπως είχα υποχρέωση, παρανομίες που υπέπεσαν στην αντίληψή μου κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου, χωρίς να υπολογίζω τις συνέπειες και τις δυσκολίες, που από την εμπειρία μου γνώριζα ότι θα ακολουθήσουν. Ενώ διερωτώμαι ταυτόχρονα: δεν θα είχα παραβεί το καθήκον της υπηρεσίας μου, εάν είχα παραλείψει να υποβάλλω τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου (την συνείδησή μου σίγουρα θα την είχα παραβιάσει);

        8) Εκτιμώ την έστω και την εκ των υστέρων  «ευαισθησία» αυτών που διέταξαν «την πολύπλευρη ποινική έρευνα» και την πειθαρχική εναντίον μου έρευνα, διερωτώμαι όμως,  όχι μόνον ως Εισαγγελικός λειτουργός, αλλά ως απλός πολίτης, θα επιδείξουν την ίδια ευαισθησία και έναντι αυτών, που έθεσαν τις καταγγελίες μου στο Αρχείο και προπάντων  για το περιεχόμενο των καταγγελιών μου;

   9) από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα ότι, μου αποδίδεται η «παράνομη πράξη» (και μάλιστα ύστερα από όψιμη αναφορά εναντίον μου, που συνειρμικά με οδηγεί στον κ. Ρασπούτιν) ότι ελέγχομαι για «παράνομη αντιγραφή Αρχείων της κας Τουλουπάκη». Επί του θέματος αυτού η πραγματικότητα είναι η παρακάτω:  πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της «Εισαγγελίας Διαφθοράς», με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου «να βρεθεί άκρη στο αλλαλούμ», που επικρατούσε στην Εισαγγελία διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως). Κατά την πρωία που μετέβην προς διενέργεια συγκεκριμένης υπηρεσιακής  πράξεως στην «Εισαγγελία διαφθοράς» συνοδευόμενος από τρίτο πρόσωπο, βρήκα νεαρό άτομο,  που όπως μου γνωστοποίησε ήταν ο γιος της εκεί ευρισκόμενης γραμματέως και που «ήταν μέσα στον υπολογιστή και έπαιζε» όπως μου είπε.  Είναι ευνόητο όμως ότι, ο εν λόγω νεαρός είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του Αρχείου, αφού αυτό τηρείται χωρίς καμιά ασφάλεια και σε μορφή απλού WORD, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η ανά πάσα στιγμή τροποποίηση, των τηρουμένων στοιχείων. Αφού  σήκωσα το νεαρό από την καρέκλα, διερεύνησα τις σχετικές εγγραφές για την υπόθεση  NOVARTIS. Τις «αταξίες και ακαταλαβίστικες ενέργειες» που διαπίστωσα, τις αντέγραψα σε «στικάκι» και τις ανέφερα  γραπτώς στις σελίδες 11 έως και 14 της από 21-2-2019 αναφοράς μου προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι λοιπόν πλέον ή βέβαιον ότι, τις σελίδες αυτές (11 έως και 14)  της αναφοράς μου θέλουν να ακυρώσουν, όσοι  προσπαθούν να θεμελιώσουν δήθεν ποινική ευθύνη μου από την «παράνομη αντιγραφή του Αρχείου της κας Τουλουπάκη». Όσον για τον φόβο που πιθανόν να διακατέχει κάποιους, υποψιαζόμενοι ότι, ενδεχομένως να ερεύνησα και υποθέσεις που έχουν τεθεί στο Αρχείο και την αιτιολογία αυτών, ουδέν αναφέρω προς το παρόν, πέρα του ότι, όπως προφορικώς ενημέρωσα την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «καλό είναι να επανεξεταστεί η αιτιολογία, ‘όσων υποθέσεων τέθηκαν στο Αρχείο»,

   9)στο εύλογο ερώτημα, ποιος τέλος πάντων είναι ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» παρακαλώ τον συνάδελφό μου κ. Δασούλα, να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει  (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»,  

     10)Αναμένοντας το επόμενο  (τρίτο εναντίον μου)  κτύπημα   του «κ.  Ρασπούτιν», επικαλούμαι προς απόδειξη της αλήθειας όλων των παραπάνω τα έγγραφα τα οποία αναγράφω  στις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές μου.   Παρακαλώ επίσης τον διενεργούντα την έρευνα κ. συνάδελφό μου να καλέσει ως μάρτυρες την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  και τον κ. Υπουργό  Δικαιοσύνης και σε περίπτωση άρνησής των όσων αναφέρω παραπάνω  παραπάνω, να μας εξετάσει κατ΄ αντιπαράσταση,  

    11)Η παρούσα ανακοίνωση φέρει την υπογραφή μου, δεν προέρχεται «από κύκλους ή τετράγωνα» (όπως συνήθως γίνεται)  αποσκοπεί δε  στο να πληροφορηθεί  και ενημερωθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης,  την αλήθεια σχετικά με την έρευνα, της συγκεκριμένης υπόθεσης, εν όψει της πολιτικής και ενδεχομένως κομματικής θεώρησης των πραγμάτων. Σκοπός της εν λόγω ανακοίνωσης είναι επίσης να γίνει γνωστό «πόσο δύσκολη είναι η απονομή της δικαιοσύνης στα ανώτερα κλιμάκια», καθώς και «πόσο και με ποιους, πρέπει να παλέψει»  ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μην παρανομήσει.

   12)Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως θέλω να διευκρινίσω ότι δεν στρέφομαι προσωπικώς  εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου μου (όπως γίνεται προσπάθεια από πολλούς  να παρουσιαστεί).  Απλώς καταγγέλλω πράξεις,  το γεγονός δε ότι, ορισμένες από αυτές ενδεχομένως να αφορούν και κάποιους φίλους και αγαπητούς από χρόνια συναδέλφους, νυν ή και πρώην,  δεν νομίζω ότι μου δίνουν το δικαίωμα να σιωπήσω, αφού  «φίλος με ο συνάδελφος, φιλτάτη όμως η αλήθεια». Επιπλέον δε οφείλω και στην συγκεκριμένη περίπτωση (NOVARTIS) να τηρήσω τον όρκο που έχω δώσει πριν τριάντα έξι (36) χρόνια, ήτοι «να τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους και να εκτελώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου»

   Παρακαλώ τα  έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, να δημοσιεύσουν την παρούσα ανακοίνωση,

Αθήνα 12-6-2019

Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ

Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Νέα επιστολή «βόμβα» του αντεισαγγελέα Αγγελή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news