facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Έρανο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ - Έστησε χαρτόκουτο για χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας (φώτο)

Μια χάρτινη κούτα είχε στηθεί στην είσοδο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαν να συνδράμουν στην χρηματοδότηση της τοπικής προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, που προκηρύχθηκαν επίσημα κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Όσοι κατέθεταν τον οβολό τους, γράφονταν σε σχετική λίστα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας, εντός του χώρου της εκδήλωσης υπήρχε και άλλη μία λίστα, στην οποία σημειώνονταν τα ονόματα και η διαθεσιμότητα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι εν όψει των εκλογών, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η αναζήτηση εκλογικών αντιπροσώπων.




Το σχόλιο για την κούτα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κλαράκης, σε σχόλιό του ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χρηματοδότες εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Η δύναμη μας είναι μόνο τα μέλη και οι φίλοι μας. Αισθανόμαστε περήφανοι γι αυτο και το σχόλιο σας μας κάνει περήφανους»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρανο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ - Έστησε χαρτόκουτο για χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας (φώτο)"

Μπαράζ καταγγελιών για κακοδιαχείριση στα λιμάνια Βόλου, Λαυρίου, Ηρακλείου αλλά και την Ένωση Λιμένων Ελλάδος

Φως σε αμφιλεγόμενες πρακτικές που εγείρουν ακόμα και ερωτήματα περί ενδεχόμενης απιστίας προς το δημόσιο ρίχνουν καταγγελίες που ήρθαν στην προσοχή του mononews.gr και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποσταλεί στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αλλά και στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Γενική Γραμματεία Λιμένων αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.

Διερευνώνται λοιπόν για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή απιστίας ή άλλων αδικημάτων μεταξύ άλλων , η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Επίσης πληροφορίες υπάρχουν για «περίεργες» διαδικασίες και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου κάποιες εκ των οποίων έχουν καταλήξει στα δικαστήρια.

Οι παραπάνω δυο πρώτες περιπτώσεις, για τις οποίες το mononews.gr διαθέτει όλα τα σχετικά έγγραφα, αλλά και πολλές ακόμα τις οποίες έχει σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνει η Δημόσια Αρχή Λιμένων, εξηγούν ίσως και τον λόγο που στα τέλη Μαΐου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, απέστειλε επιστολή προς όλα τα διοικητικά συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων ιδιοκτησίας του Ταμείου, με την οποία καλεί τις διοικήσεις σε «σχολαστική επιμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Πρόκειται για διοικήσεις που τεκμαίρεται από την αγορά ότι τοποθετηθήκαν με αμιγώς κομματικά κριτήρια κατά την περίοδο του 2015 και κατά παρέκκλιση των αρχών αξιολόγησης και επιλογής και παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν τότε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και χρηστών των λιμένων.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στην πρόσφατη επιστολή του σημείωνε ότι «σε συνέχεια της επιστολής µου Α.Π. 37218 που σας εστάλη την 01/10/2018, µε αφορμή τον σχεδιασμό του Ταμείου για την αξιοποίηση των 10 Περιφερειακών Λιμένων, επανέρχομαι για να υπογραμμίσω την υποχρέωση των διοικήσεων και των Δ.Σ. των Οργανισμών Λιμένων για πιστή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των εσωτερικών διαδικασιών κατά την διαχείριση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του Οργανισμού. Η επίδειξη μιας σχολαστικής επιμέλειας στην διαχείριση του Λιμένα όχι μόνο διαμορφώνει μια προοπτική υπεράξιων για τον κάθε Οργανισμό, αλλά δύναται να προσελκύσει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον διαμορφώνοντας ένα πλέγμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και την δραστηριότητα του Οργανισμού».

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Καταρχήν στο Λαύριο υπάρχει καταγγελία μέλους του διοικητικού συμβουλίου κατά της εκτελεστικής διοίκησης πως κατατμήθηκε έργο σε πολλά μικρότερα προκειμένου να μην περάσει από διαγωνισμό ή διοικητικό συμβούλιο και να γίνει απευθείας ανάθεση.

Στο Βόλο σχήμα που κέρδισε τον διαγωνισμό για την διαχείριση του δημόσιου χώρου στάθμευσης του λιμανιού ιδιοκτησίας του ΟΛΒ στράφηκε νομικά εναντίον της διοίκησης του επειδή δεν του αποδόθηκε η διαχείριση με την δικαιολογία πως η προσφορά του ήταν πολύ χαμηλή και έτσι δεν θα είχε επαρκές κέρδος οπότε και ανέθεσε έτσι την διαχείριση στον δεύτερο επιλαχόντα. Η υπόθεση κατά πληροφορίες βρίσκεται στα δικαστήρια αλλά έχει αποσταλεί και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Μια διαφορετική περίπτωση είναι αυτή του Ηρακλείου όπου η διοίκηση και ο νικητής ενός διαγωνισμού διαχείρισης αποβλήτων φέρονται να πιέζουν εντονότατα για την άμεση υπογραφή σύμβασης παρά το γεγονός πως υπάρχει ένσταση και προσφυγή στη δικαιοσύνη από άλλον υποψήφιο που καταγγέλλει αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού η οποία και εκκρεμοδικεί.

Το «καμπανάκι» του ΤΑΙΠΕΔ χτύπησε μετά από αυτά αλλά και αλλά περιστατικά (υπενθυμίζεται πως στο Βόλο τρέχει ήδη διαδικασία ελέγχου των πεπραγμένων της προηγούμενης επίσης κομματικά επιλεγμένης διοίκησης η οποία απομακρύνθηκε –και αντικαταστάθηκε από νέα επίσης κομματικής επιλογής- εξαιτίας άλλων καταγγελιών) και ενώ οι δεσμεύσεις της χώρας προς του πιστωτές επιτάσσουν την άμεση έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του μέσω υποπαραχωρήσεων.

Τα κρούσματα αυτά δυστυχώς δεν θεωρούνται μεμονωμένα καθώς οι παροικούντες την λιμενική βιομηχανία αναφέρουν πως επανειλημμένα το ΤΑΙΠΕΔ , το οποίο ανέταξε έως το 2015 τα οικονομικά όλων των δέκα περιφερειακών λιμανιών (Οργανισμοί Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου) έχει παρέμβει πολλάκις για να διορθώσει καταστάσεις.

Τώρα οι πιστωτές πιέζουν για την επιτάχυνση της αξιοποίησης του με πρώτα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Όμως έχουν καθυστερήσει και έχουν βγει εκτός χρονοδιαγράμματος οι σχετικές διαδικασίες. Κάποιοι αποδίδουν τις ευθύνες στο Υπουργείο Ναυτιλίας που φέρεται να έχει ολιγωρήσει ενώπιον των σχετικών προθεσμιών. Άλλοι επιρρίπτουν ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας πως καθυστερεί την διαδικασία ώστε να αλλάξει κυβέρνηση και να μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση τους, όπως ήταν η αρχική πρόταση των συμβούλων του, και όχι σε υποπαραχωρήσεις όπως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον από ελληνικούς και ξένους ομίλους αλλά και αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον για διορισμούς και προσλήψεις τοπικών παραγόντων των εκάστοτε κυβερνώντων κομμάτων…

Αξίζει πιθανόν να αναφερθεί στο πως σοβαρά ζητήματα λέγεται πως έχουν προκύψει από σχετικό εσωτερικό έλεγχο που έχει γίνει και στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος (για τα έτη 2011-2015), τον φορέα που μέλη του είναι όλα τα λιμάνια και εποπτεύει η Γενική Γραμματεία Λιμένων. Η τελευταία φαίνεται να απέχει από δραστικές κινήσεις απόδοσης ευθυνών παρά την προσπάθεια των δυο ιδιωτικοποιημένων λιμένων ΟΛΠ και ΟΛΘ να προχωρήσουν στην πλήρη εξυγίανση του αντιπροσωπευτικού φορέα, αναφέρουν οι πληροφορίες . Το ζήτημα φέρεται μάλιστα να έχει παραπεμφθεί από εποπτική αρχή σε αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα εδώ

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ καταγγελιών για κακοδιαχείριση στα λιμάνια Βόλου, Λαυρίου, Ηρακλείου αλλά και την Ένωση Λιμένων Ελλάδος"

Νέα Υόρκη: Χιλιάδες Αλβανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο με υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας

Πρόκληση από Αλβανούς που οργάνωσαν παρέλαση στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης καταγγέλλοντας την Ελλάδα για τη «γενοκτονία των τσάμηδων».

Μάλιστα στο κάτω μέρος του άρματος που συμμετείχε στην παρέλαση βρισκόταν και το πορτραίτο του -Αλβανού όπως υποστηρίζουν- Θεόδωρου Κολοκοτρωνη!

«Εμείς σαν Αλβανοί θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την Αλβανία. Σαν Αλβανική παροικία στη Νέα Υόρκη, σαν ρίζες της Αλβανίας εδώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε την Τσαμουριά και τους ανθρώπους της. Θα μπορούσαμε εμείς να είμαστε στη θέση τους, έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Μάρκο Κέπι, πρόεδρος του συλλόγου «Αλβανικές ρίζες».

Οι παριστάμενοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 σχημάτιζαν τον αετό που είναι σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού και ζητούσαν να μπει η Ελλάδα στη θέση της.

«Ποτέ δεν θελήσαμε εκδίκηση. Ποτέ δεν θέλαμε ακραίες δράσεις. Ζητούμε απλά το δίκιο, τη δικαίωση για τους χιλιάδες εκείνους που δεν έχουν έναν τάφο, τη δικαίωση για τους χιλιάδες που δεν μπορούν να πάνε ούτε στο κατώφλι του σπιτιού τους. Θέλουμε δικαιοσύνη και τίποτε άλλο» δήλωσε ο Μαρίν Μέμα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Υόρκη: Χιλιάδες Αλβανοί παρέλασαν στην 5η Λεωφόρο με υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας"

Ο Μακρόν θα στήριζε την Άνγκελα Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν

Ιδανική διάδοχο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ο Εμανουέλ Μακρόν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, που αν και έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική το 2021, πολλοί θεωρούν ότι θα αναθεωρήσει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα την στήριζε για διάδοχο του Γιούνκερ, εάν το επιθυμούσε. Ερωτηθείς από το γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS για το συγκεκριμένο σενάριο, ο Μακρόν ανέφερε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της. «Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία», εξήγησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών (πρόεδρία της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας), με τον Μακρόν να επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε ισότητα».

Πάντως, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν εκτιμά ως πιθανή τη διαδοχή του από την Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς όταν τον ρώτησαν για το εάν η Μέρκελ θα αλλάξει γνώμη περιορίστηκε να πει: «Δεν το νομίζω».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μακρόν θα στήριζε την Άνγκελα Μέρκελ για την προεδρία της Κομισιόν"

Ινδία: Στο έλεος του καύσωνα – “Χτυπάει” 50άρια ο υδράργυρος!

Ακραία ζέστη πλήττει τη βόρεια Ινδία, με τα θερμόμετρα να φτάνουν ακόμα και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Ήδη, αναφέρθηκαν οι πρώτοι νεκροί από τον καύσωνα.

Ο λόγος για τέσσερις επιβάτες ενός τρένου που είχαν επιβιβαστεί τη Δευτέρα (10.6.2019) στην Άγκρα, κοντά στο Ταζ Μαχάλ, και ο τελικός προορισμός τους ήταν το Κοϊμπατόρε, στη νότια Ινδία. Ταξίδευαν σε βαγόνια χωρίς κλιματισμό, καθώς εκεί τα εισιτήρια στοιχίζουν φτηνότερα.

«Καθώς το τρένο πλησίαζε στο Τζάνσι (200 χιλιόμετρα νοτίως της Άγκρα), ενημερωθήκαμε ότι ένας από τους επιβάτες είχε χάσει τις αισθήσεις του», είπε ο Ατζίτ Κούμαρ Σινγκ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων. «Στείλαμε μια ιατρική ομάδα στον σταθμό αλλά ανακάλυψαν ότι τρεις επιβάτες ήταν ήδη νεκροί«, πρόσθεσε.

Άλλος ένας επιβάτης υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης των σιδηροδρόμων, «η ζέστη πρέπει να ήταν ένας παράγοντας» αυτών των θανάτων. Το μεσημέρι (σ.σ. 10.6.2019) η θερμοκρασία είχε φτάσει τους 47 βαθμούς Κελσίου σε αυτήν την περιοχή.

Ένας άλλος επιβάτης είπε στον τοπικό Τύπο ότι το βαγόνι είχε μετατραπεί σε φούρνο. «Λίγη ώρα αφότου φύγαμε από την Άγκρα η ζέστη έγινε ανυπόφορη και οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται ότι δεν μπορούσαν να ανασάνουν και ότι αισθάνονταν άσχημα. Πριν προλάβουμε να ζητήσουμε βοήθεια, κατέρρευσαν», είπε.

Όλα τα θύματα ήταν ηλικίας 70-80 ετών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδία: Στο έλεος του καύσωνα – “Χτυπάει” 50άρια ο υδράργυρος!"

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Επιβεβαιώνει ότι χρέωσε υπέρογκα τουρίστες

Επιβεβαιώνεται πλήρως η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις υπέρογκες χρεώσεις στις εξετάσεις των αλλοδαπών στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, από την απάντηση που εξέδωσε το σχετικό γραφείο Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνίας.

Οι αρμόδιοι επικεφαλής του νοσοκομείου παραδέχονται τις χρεώσεις που καταγγέλθηκαν από την Ομοσπονδία και η μόνη τους ένσταση αφορά στις διαμαρτυρίες των αλλοδαπών που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ. Αξίζει να σημειωθεί πως «βλέπουν» επίσης συμφέροντα -που δεν κατονομάζουν- πίσω από την κοινοποίηση της απόδειξης που αφορούσε τον Καναδό τουρίστα και ολοκληρώνουν την αναφορά τους στο θέμα των χρεώσεων με ειρωνεία προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

«Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος...», αναφέρεται στην απάντηση του νοσοκομείου.

Αλλά και σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις γιατρών με απόδειξη (μπλοκάκι) η απάντηση του νοσοκομείου είναι και παλι επιβεβαιωτική για ό,τι συμβαίνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

«Το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας. Πρόκειται δηλαδή για ιατρούς πλήρους απασχόλησης» απαντά το νοσοκομείο στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία είχε αναφέρει ότι πρόκειται για ιδιώτες γιατρούς που θα καλύπτουν για κάποιες ώρες ημερησίως τις ανάγκες των ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η διοίκηση, στο νοσοκομείο απασχολούνται 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας, 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με μπλοκάκι, 1 ιατρός – διευθυντής με 3 ετή θητεία και 8 γιατροί υπαίθρου, δηλαδή αγροτικοί. Σύνολο 45, ενώ θα προκηρυχθούν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναφέρεται ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις, επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Σαντορίνης: Επιβεβαιώνει ότι χρέωσε υπέρογκα τουρίστες"

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία «μαμούθ» στα Δερβενοχώρια με 12.800 δενδρύλλια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για το ξερίζωμα της τεραστίων διαστάσεων τριπλής χασισοφυτείας που εντοπίστηκε από το ελικόπτερο στην περιοχή των Δερβενοχωρίων και αριθμεί συνολικά 12.800 δενδρύλλια! Ήδη, έχουν συλληφθεί έξι άτομα που φέρονται να τα καλλιεργούσαν.

Σε μία από τις τρεις δύσβατες περιοχές όπου οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τις τρεις φυτείες, βρέθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο τύπου «τολ» το οποίο λειτουργούσε ως φυτώριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του κατασχέθηκαν και παράνομα όπλα τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από υπηρεσίες της Βοιωτίας και την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, φέρονται να συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί και ένας Έλληνας οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα στις φυτείες. Ωστόσο, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε χασισοφυτεία «μαμούθ» στα Δερβενοχώρια με 12.800 δενδρύλλια"

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις γερμανικές οφειλές

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και η κίνηση AK «DISTOMO» για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Με κεντρικά συνθήματα «Το Βερολίνο οφείλει στην Αθήνα το δάνειο της κατοχής πληρώσαμε με πείνα» και «τα εγκλήματα στο Δίστομο δεν παραγράφηκαν, δεν αποζημιώθηκαν, δεν τα ξεχνάμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει», οι διαδηλωτές διεκδικούν την άμεση αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού.

«Η καταβολή των κατοχικών επανορθώσεων και η ικανοποίηση του αιτήματος για τις αποζημιώσεις δεν αποτελεί μόνο αυτονόητη πράξη δικαιοσύνης. Είναι μέρος του αντιφασιστικού αγώνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κίνηση ΑΚ «DISTOMO».

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τις γερμανικές οφειλές"

Πάιατ: Πρέπει να αναγνωριστεί η υπευθυνότητα της Ελλάδας απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας

Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα «κάποιες αρκετά προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας» και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί, ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ , κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στο think tank «Atlantic Council» στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάιατ, η ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ αντανακλά την «χειροπιαστή» δέσμευση της Ουάσινγκτον για την στήριξη της συμμαχικής σχέσης με την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να παρέμβουν προληπτικά για την αποφυγή μιας κρίσης στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η Ουάσινγκτον είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε κάθε διάσταση της συμμαχικής της σχέσης με την Ελλάδα.

«…Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη συμμαχία μας με την Ελλάδα. Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας στην Ανατολική Μεσόγειο και ένα από τα πράγματα που είμαι πολύ περήφανος είναι το εύρος και το βάθος της στρατιωτικής μας συνεργασίας με την Ελλάδα, κάτι που επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την παρουσία του κ. Αποστολάκη στην Ουάσινγκτον. Νομίζω ότι είδατε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο, η οποία περιγράφει τη στρατιωτική μας σχέση με την Ελλάδα ως μία από τις ισχυρότερες που έχουμε στην περιοχή. Αυτή η παρουσία νομίζω ότι είναι μια χειροπιαστή απόδειξη της δέσμευσης μας στο να στηρίξουμε την συμμαχική μας σχέση με την Ελλάδα και κάθε διάσταση αυτής», ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του για το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτά τα διπλωματικά κανάλια επικοινωνίας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων. «Και σε αυτό το σημείο (διπλωματικό κανάλι) η ελληνική κυβέρνηση έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες της και σε αυτό η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλει τις προσπάθειές της. Και αυτό θα είναι το κανάλι στο οποίο προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ζήτημα με όλες μας τις διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Αθήνα έχει επιδιώξει με συνέπεια να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα μέσω διαδικασίας για ΜΟΕ», ανέφερε ο κ. Πάιατ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάιατ: Πρέπει να αναγνωριστεί η υπευθυνότητα της Ελλάδας απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας"

Βίντεο: «Επικός» καβγάς Παπαδημητρίου με Αρβανίτη - «Τι να ολοκληρώσει, δεν κάνουμε σεξ»!

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν, στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος και πλέον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, με τον συνάδελφό του και υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Η κόντρα ανάμεσα στους δύο ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν πλάι ο ένας στον άλλο. Ομως, οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κ. Αρβανίτης διέκοψε τον κ. Παπαδημητρίου. «Εχω αρχίσει να νυστάζω» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος της ΝΔ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η έπαρση της δύναμης του ιδιοκτήτη σας και του πολιτικού σας προϊσταμένου. Εγώ αυτό δεν θα το ανεχτώ» του απάντησε ο κ. Αρβανίτης.

«Άμα δεν το ανέχεστε, μπορείτε να φύγετε» αντέτεινε ο κ. Παπαδημητρίου, που επέκρινε τον συνομιλητή του επειδή δεν προσήλθε στην εκπομπή στην ώρα του: «Δεν ήσασταν στην ώρα σας. Το πιο χαρακτηριστικό της συνέπειας, είναι να είναι κάποιος στην ώρα του. Σας περίμενα, παρ' όλα αυτά, γιατί ήθελα να έχω τη χαρά να συζητήσουμε».

Παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων της ΕΡΤ να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η κόντρα συνεχίστηκε. Ο ένας εκ των παρουσιαστών ζήτησε από τον κ. Παπαδημητρίου να αφήσει τον συνομιλητή του να ολοκληρώσει. «Τι να ολοκληρώσει; Δεν κάνουμε σεξ, μια πολιτική συζήτηση κάνουμε» σχολίασε ο κ. Παπαδημητρίου. «Είστε αυθάδης» αντέδρασε ο κ. Αρβανίτης.

«Άλλωστε, όπως το έχετε πει, μια σοβαρή Χρυσή Αυγή θα βοηθούσε πολύ το πολιτικό σύστημα της χώρας. Είστε από αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε. «Αν δεν το έχει πει, θα ζητήσω συγγνώμη».

«Είναι πολύ παλιά συζήτηση αυτή, ήταν το 2013, δεν θα μπω σε αυτή την κουβέντα. Δεν είναι “fake news”, είναι “συκοφάντικ news”» ήταν η απάντηση του κ. Παπαδημητρίου.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: «Επικός» καβγάς Παπαδημητρίου με Αρβανίτη - «Τι να ολοκληρώσει, δεν κάνουμε σεξ»!"

Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Υπουργού Υγείας και Διαγνωστικών – Αύριο η απόφαση για την απεργία

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και των εκπροσώπων των Διαγνωστικών Κέντρων, που κάνουν απεργία διαρκείας από την περασμένη Δευτέρα.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε τα όσα είχε προτείνει στους ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, στην τελευταία συνάντηση, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Δηλαδή, να γίνει συμψιφισμός του α΄και του β' εξαμήνου για το clawback για να καλυφθεί το ποσό των 55 εκατ. ευρώ, με μεταφορά κονδυλίων από άλλες εξετάσεις και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, πρόταση την οποία οι εργαστηριακοί και ιδιοκτήτες εργαστηρίων απέρριψαν.

Ο Ανδρέας Ξανθός επικαλέστηκε τη διάλυση της Βουλής και δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς απαιτείται Υπουργική Απόφαση, ενώ δεσμεύτηκε αύξηση για το 2019, κατά 30 επιπλέον εκατομμύρια.

Μετά από μια συνάντηση που διήρκησε περίπου 1,2 ώρα, οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Εργαστηρίων δήλωσαν ότι αναγνώρισαν την πρόθεση του Υπουργού Υγείας να δώσει λύση, και είπαν ότι η τελική απόφαση για την συνέχιση ή όχι της απεργιακής κινητοποίησης θα ληφθεί αύριο το πρωί, μετά από γενική συνέλευση των φορέων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ).

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση μεταξύ Υπουργού Υγείας και Διαγνωστικών – Αύριο η απόφαση για την απεργία"

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική: Ποτάμια οι δρόμοι - Προβλήματα στην κυκλοφορία

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στα βόρεια προάστια, καθώς σφοδρή καταιγίδα έπληξε αργά το απόγευμα τις περισσότερες περιοχές. Μετά τα νότια προάστια και ιδιαίτερα τη Βάρκιζα που χτυπήθηκε από έντονη κακοκαιρία το μεσημέρι, ακολούθησε η περιοχή των Σπάτων με αποτέλεσμα να προκληθεί αλαλούμ στις πτήσεις. μεγάλα προβλήματα είχε προκαλέσει η κακοκαιρία νωρίτερα στα Τρίκαλα, αλλά και στην Άρτα χθες το απόγευμα όπου η σφοδρή χαλαζόπτωση που κράτησε περίπου μισή ώρα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες, κυρίως στα ακτινίδια.

kataig
kairos_vroxi
kairos_vroxi2
kairos_vroxi3


kairos_vroxi_antlisi_idatwn2
kairos_vroxi_antlisi_idatwn

Η νεροποντή ήταν σφοδρή και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, με μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκαν ώρες για να αποκασταθεί η ομαλή ροή των αυτοκινήτων.

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο πριν από τη μία και μισή το μεσημέρι.

Ισχυρή βροχόπτωση στη Βάρκιζα-πλημμυρισμένοι δρόμοι

Ιδιο το σκηνικό του καιρού και αύριο


Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες.
Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.
Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινες ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική: Ποτάμια οι δρόμοι - Προβλήματα στην κυκλοφορία"

Μακρόνησος: Διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων

Απόφαση διενέργειας ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Η Μακρόνησος τυγχάνει προστασίας μετά τον χαρακτηρισμό της ως ιστορικό μνημείο από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Η αυθαίρετη δόμηση, που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, αποτελεί πρόκληση απέναντι στην πολιτεία και στους νόμους. Με τον διαγωνισμό για την κατεδάφιση αυθαιρέτων γίνεται το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση αυτού του μοναδικού ιστορικού συμβόλου» δήλωσε ο υπουργός.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόνησος: Διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων"

Νέες προκλήσεις από τους τσάμηδες: Οργανώνουν διαμαρτυρία για «γενοκτονία από τους Έλληνες»

Την πιο βαθιά και παρατεταμένη κρίση της τελευταίας δεκαετίας διέρχεται η Αλβανία με άγνωστη την εξέλιξη που θα υπάρξει. Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση, οι διαδηλωτές είναι καθημερινά στους δρόμους, οι συγκρούσεις και τα επεισόδια με την αστυνομία κλιμακώνονται.. Ο Ράμα δέχεται ισχυρές πιέσεις να οδηγήσει την χώρα σε κανονικές εκλογές, ο ίδιος ωστόσο δεν δείχνει να κάμπτεται από την εσωτερική κατάσταση και τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον κλιμακώνονται και οι προκλήσεις των Τσάμηδων όπως κι άλλων ακραίων οργανώσεων που στοχοποιούν ανά διαστήματα την μειονότητα.

Ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Τσαμουριάς» όπως αυτοαποκαλείται ήδη ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων για να… τιμηθεί στην Κονίσπολη η «γενοκτονία από τους Έλληνες» ενώ απευθύνει κάλεσμα και για πορεία στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

«Σήμερα είναι η ώρα για την Τσαμουριά. Υπενθυμίζουμε την 75η επέτειο της γενοκτονίας από τους Ελληνες σοβινιστές κατά των Αλβανοτσάμηδων. Ελάτε μαζί μας στην Κονίσπολη το Σάββατο 22 Ιουνίου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ενώ τις εκδηλώσεις φαίνεται ότι στηρίζει και το κόμμα των Τσάμηδων.

Οι Τσάμηδες διοργανώνουν σε ετήσια βάση τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όμως τα τελευταία χρόνια απέφευγαν να κάνουν την πορεία προς τα σύνορα.

Το κόμμα τους χρησιμοποιήθηκε από τον Ράμα για να διατηρηθεί στην Κυβέρνηση ωστόσο στις τελευταίες εκλογές βγήκε αρκετά αποδυναμωμένο.

Παρότι για την Ελλάδα τσάμικό ζήτημα δεν υφίσταται η Αλβανία εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί κάθε φορά που θέλει να ανεβάσει τους τόνους ή να οδηγήσει σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για διμερή ζητήματα.

epiruspost
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλήσεις από τους τσάμηδες: Οργανώνουν διαμαρτυρία για «γενοκτονία από τους Έλληνες»"

Διάλυση της Βουλής: Κι όμως, έκαναν λάθος στο Προεδρικό Διάταγμα

Με ένα κραυγαλέο λάθος, παρότι εξάντλησαν κάθε χρονικό όριο έκδοσης θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές με μακρά πείρα, στο διάταγμα θα έπρεπε να αναφέρεται ρητά ότι η επόμενη Βουλή είναι Αναθεωρητική, καθώς έχει η απελθούσα έχει αποφασίσει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος στην επόμενη σύνθεση, δηλαδή σ' αυτή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Όπως φαίνεται, άλλωστε, στο προεδρικό διάταγμα που είχε εκδοθεί το 2007 όταν η βουλή που θα προέκυπτε από τις εκλογές τότε θα ήταν αναθεωρητική, ρητά αναφερόταν αυτός ο χαρακτηρισμός. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και σε όλες τις περιπτώσεις που αναθεωρήθηκε το Σύνταγμα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν είναι αναγκαίο να διορθωθεί το λάθος, αφού η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα πρέπει -και τυπικά- να αποφασίσει ότι θα είναι Αναθεωρητική- πέρα από το γεγονός ότι σχετική απόφαση έχει λάβει η απελθούσα.  Πάντως, το λάθος δεν αναιρεί το γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Δείτε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής του 2007


pro1


Δείτε το σημερινό Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής


pro4
pro3

Σημειώνεται ότι η θυροκόλληση έγινε με αρκετή καθυστέρηση καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση ήθελε πρώτα να περάσει από το εθνικό τυπογραφείο μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και μετατάξεων. 




Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το απόγευμα της Δευτέρας.

IMG-30eb4dd759f0f34fb97d205353b3c41f-V__1_
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάλυση της Βουλής: Κι όμως, έκαναν λάθος στο Προεδρικό Διάταγμα"

Στουρνάρας: Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των capital controls

Η Ελλάδα είναι σε τροχιά για την πλήρη άρση φέτος των περιορισμών που έχουν απομείνει στις κινήσεις κεφαλαίων, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σήμερα.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για την πλήρη άρση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) φέτος», είπε ο κεντρικός τραπεζίτης στο Reuters, στο περιθώριο επενδυτικού συνεδρίου στην Αθήνα.

Τα capital controls επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015 όμως αρκετά αργότερα μειώθηκαν σταδιακά οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων. Το πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών καταργήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, αλλά υπάρχουν ακόμη περιορισμοί στις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των capital controls"

Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ποδέμος συμφώνησαν σε συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Γρίφος παραμένει ακόμη ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ισπανία, καθώς ακόμη και η συμφωνία συνεργασίας των Σοσιαλιστών, του Πέδρο Σάντσεθ με τους Ποδέμος δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Τα δύο κόμματα, που συμφώνησαν να συνεργαστούν, δεν ανακοίνωσαν συνασπισμό, αφού διερευνούν έναν συνδυασμό επιλογών ώστε να εξασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, οι Ποδέμος θέλουν να μετέχουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που ο Σάντσεθ απορρίπτει μέχρι στιγμής.

Σε ένα βαθιά κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Πέδρο Σάντσεθ, αρχηγός των Σοσιαλιστών, που αναδείχθηκαν πρώτη δύναμη τον Απρίλιο, έλαβε την περασμένη εβδομάδα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Φίλιππο 6ο. Χθες, ο Σάντσεθ απείλησε να προκηρύξει νέες εκλογές, σε περίπτωση που κόμματα της αντιπολίτευσης εμποδίσουν τις προσπάθειές του να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σήμερα, ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, που δήλωσε αισιόδοξος ότι η συνάντηση μπορεί «να μεταφρασθεί σε μια πιο συγκεκριμένη, προοδευτική συμφωνία» για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Αντριάνα Λάστρα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, δήλωσε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο «της ξεκάθαρης εντολής μας από τις εκλογές να σχηματίσουμε μια προοδευτική κυβέρνηση».

Ο Πέδρο Σάντσεθ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, τον Άλμπερτ Ριβέρα, και με τον επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο.

Οι Σοσιαλιστές κέρδισαν 123 έδρες και το Ποδέμος 42, με το άθροισμα των εδρών να είναι μικρότερο από τις 176 έδρες που χρειάζονται για την κυβερνητική πλειοψηφία. Μικρότερα περιφερειακά κόμματα θα μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά, όμως αυτό θα απαιτήσει περισσότερες συνομιλίες, με τη συμμετοχή ενδεχομένως των καταλανών ηγετών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ποδέμος συμφώνησαν σε συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης"

Novartis: Και πειθαρχικό κατά του Γιάννη Αγγελή από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Την αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης στον πειθαρχικό έλεγχο των ανωτάτων εισαγγελικών λειτουργών της χώρας, επικαλείται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στα έγγραφα που απέστελλε στον Μιχάλη Καλογήρου, για την υπόθεση Novartis.

Με βάση αυτά ο κ. Καλογήρου διέταξε πειθαρχική έρευνα από το Συμβούλιο του Επικρατείας σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή σχετικά με την διαρροή της αναφοράς του στον Τύπο αλλά και τους χειρισμούς του σε βάρος των συναδέλφων του στην Εισαγγελία της Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Στην πειθαρχική έρευνα θα εξεταστούν όσα κατήγγειλε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς Ελένης Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αλλά και υπάλληλοι της Εισαγγελίας σε βάρος του κ. Αγγελή. Συγκεκριμένα η κα Τουλουπάκη είχε καταθέσει με τη σειρά της αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις χρονολογικές κινήσεις των εκκρεμών υποθέσεων , γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Έρευνα με βάση το Σύνταγμα

Με βάση το σύνταγμα πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού, μπορεί να διατάξει μόνον ο Υπουργός Δικαιοσύνης καθώς ο ερευνών αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλας, είναι ομόβαθμός του. Αντίθετα έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει πειθαρχικά όσα αναφέρονται σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της.

Γι’ αυτό το λόγο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα κατά του κ. Αγγελή στον Υπουργό Δικαιοσύνης , ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (Πρόεδρο του ΣτΕ).

Συνεπώς η έρευνα που διενεργείται αφορά συνολικά στις καταγγελίες και τις αιτιάσεις τόσο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς όσο και του πρώην εποπτεύοντος την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Novartis: Και πειθαρχικό κατά του Γιάννη Αγγελή από τον υπουργό Δικαιοσύνης"

Βίντεο: «Fake news» ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, για να την δει ο Μητσοτάκης

«Viral» στο Διαδίκτυο έγινε σήμερα ο ισχυρισμός ότι μία χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο, για να την δει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.

Η είδηση, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr,  αναπαράχθηκε από διάφορες ιστοσελίδες, όπως οι tribune.gr, altsantiri.gr, voicenews.gr, zoosos.gr (αρχική πηγή του ισχυρισμού, που τον ανασκεύασε). Πράγματι, τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από ανάρτηση, σήμερα το πρωί, στη φιλοζωική ιστοσελίδα zoosos.gr.


Το ellinikahoaxes αναφέρει: «Επικοινωνήσαμε με τον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης-Καστελόριζου και μιλήσαμε με τον ανθυποπλοίαρχο Σάλλα, ο οποίος μας δήλωσε: "Δεν υπάρχει δεμένη χελώνα. Η συγκεκριμένη πάει συχνά εκεί, γιατί βρίσκει τροφή. Η παρουσία της είναι μόνιμη, μαζί με μερικές ακόμη. Το σχοινί που φαίνεται στο βίντεο είναι σχοινί, με το οποίο δένονται οι βάρκες στο σημείο"».

Επιπλέον, κατόπιν προσεκτικότερης εξέτασης του αρχικού βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Star, είναι εμφανές πως η χελώνα δεν είναι δεμένη με σχοινί, αλλά «μπλέχτηκε» για μικρό χρονικό διάστημα σε σχοινί βάρκας. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως «μια χελώνα καρέτα-καρέτα δέθηκε από το πτερύγιο για να την δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Καστελόριζο», καταρρίπτεται.


Ακολουθεί το βίντεο που «έπαιξε» στο Star:




Την «είδηση» ωστόσο έσπευσαν να «αναπαράγουν» και να σχολιάσουν πολλά «τρολ» του Διαδικτύου, «φιλικά» προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας φυσικά ψευδείς εντυπώσεις.

Δείτε εδώ και την ανάρτηση του zoosos, που ανασκευάζει την αρχική είδηση, αλλά και το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η χελώνα να απελευθερώνεται από το δίχτυ, στο οποίο έμπλεξε μόνη της.




Για το θέμα με τη «δεμένη» χελώνα έκανε δηλώσεις και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα τα υπόγεια του Μαξίμου, αφού επανέφεραν το παραμύθι της επταήμερης εργασίας, διέδωσαν μια ακόμη πιο εξωφρενική ιστορία. Ότι δήθεν οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μια θαλάσσια χελώνα για να τη δει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αυτή είχε απλά μπλεχτεί για λίγο στο σχοινί μιας βάρκας» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Και προσέθεσε: «Την εξωφρενική αυτή είδηση αναπαρήγαγαν μάλιστα αμέσως όλα τα ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ sites. Γεγονός που αποδεικνύει και τον μηχανισμό προπαγάνδας και fake news που έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: «Fake news» ότι έδεσαν καρέτα-καρέτα στο Καστελόριζο, για να την δει ο Μητσοτάκης"

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας αφαίρεσε τις πινακίδες από Περιπολικό του Α.Τ. Νεμέας – Αστυνομικοί «γράφουν» Αστυνομικούς για παρκάρισμα!

Viral στο διαδίκτυο αναμένεται να γίνει η κλήση σε διπλοσταθμευμένο όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας ελάχιστα μόλις μέτρα από το Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ, ήταν παρκαρισμένο στο σημείο γιατί οι επιβαίνοντες αστυνομικοί είχαν επισκεφτεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας!

Λέγεται μάλιστα ότι από υπερβάλλοντα ζήλο αφαίρεσαν μέχρι και τις πινακίδες του οχήματος… Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό είναι ποιοι θα πληρώσουν το αντίτιμο του προστίμου της κλήσης…

Όλα καταμαρτυρούν ότι η ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με άκρως ευρηματικό τρόπο δείχνει …μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα των οδηγών (ακόμα και συναδέλφων τους) και αντιμετωπίζει …αμείλικτα το παράνομο παρκάρισμα στην πόλη.

hlektra
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας αφαίρεσε τις πινακίδες από Περιπολικό του Α.Τ. Νεμέας – Αστυνομικοί «γράφουν» Αστυνομικούς για παρκάρισμα!"

Η Άγκυρα απάντησε στα αμερικανικά αντίποινα: «Οι ενέργειές σας δεν είναι αποδεκτές - Συνεχίζουμε όπως αποφασίσαμε»

Άμεση ήταν η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στις πρόσφατες ενέργειες των ΗΠΑ να διακόψουν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα υπό παράδοση F-35 και να επικυρώσει η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισμα που καλεί την Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400, αλλά και τα σχόλια μελών της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Σώματος με βάση τα οποία η Τουρκία επικρίνεται ακόμα και για το δικαστικό της σύστημα, έχει δηλαδή έλλειμμα δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου «απαντά» με σκληρή γλώσσα στην Ουάσινγκτον, λόγω του διακομματικού ψηφίσματος της αμερικανικής Βουλής και στο τέλος καταλήγει ότι η Άγκυρα θα πράξει όπως επιθυμεί και δεν είναι αποδεκτές ενέργειες όπως η χρήση απειλητικού λόγου με τη μορφή κυρώσεων και η επιβολή ορισμένων «τεχνητών προθεσμιών» (εδώ το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται στα αμερικανικά τελεσίγραφα).

Στις ΗΠΑ πρέπει να κατανοήσουν ότι η ερντογανική Τουρκία έχει πάρει την απόφαση να στραφεί προς Ανατολή από καιρό... από τότε που ο Ρ.Τ.Ερντογάν πιστεύει πως επιχείρησαν οι ΗΠΑ του Μ.Ομπάμα να τον ανατρέψουν στις 15 Ιουλίου του 2016 κάτι που απετράπη με ρωσική βοήθεια έγκαιρης προειδοποίησης (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται το περιβάλλο του Τούρκου προέδρου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ψήφισμα με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για τη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας», το οποίο εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Ιουνίου, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και συνέπεια με τη «βαθιά ριζωμένη φιλία και συμμαχία ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ».

Είναι αδύνατο να δεχτούμε τους άδικους και αβάσιμους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο ψήφισμα αυτό σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας.

Όπως τονίζουμε πάντοτε, ο αποτελεσματικότερος τρόπος εξάλειψης των διαφωνιών μεταξύ φιλικών και συμμαχικών χωρών είναι ο διάλογος και ο σεβασμός των κυρίαρχων αποφάσεων των χωρών.

Αντιθέτως, η έγκριση τέτοιων αποφάσεων που δεν είναι δεσμευτικές και οι οποίες δεν χρησιμεύουν στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεν είναι αποδεκτές, όπως και η χρήση απειλητικού λόγου με τη μορφή κυρώσεων και με την επιβολή ορισμένων «τεχνητών προθεσμιών».

Το διακομματικό ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για την αμερικανο-τουρκική συμμαχία», το διακομματικό ψήφισμα που φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλης της θεσμικής ηγεσίας της αμερικανικής Βουλής «τονίζει την ιστορική συμμαχία με την Τουρκία και προτρέπει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να αποφύγει μια στρατιωτική σχέση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αμερικανο-τουρκική εταιρική σχέση και τον ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ».

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επικύρωση του ψηφίσματος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής, Έλιοτ Ένγκελ, αναφέρει ότι οι S-400 είναι ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να διευθετηθεί με μια συμβιβαστική λύση.

«Είναι κάτι που βλέπουμε σπάνια στις διεθνείς σχέσεις, αλλά αυτό είναι ένα ασπρόμαυρο ζήτημα. Δεν υπάρχει μέση λύση. Είτε ο κ. Ερντογάν θα ακυρώσει τη ρωσική συμφωνία, είτε δεν θα το κάνει. Και δεν υπάρχει η μελλοντική δυνατότητα για την Τουρκία στο να έχει από κοινού ρωσικά όπλα και αμερικανικά F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή. Δεν υπάρχει δρόμος για εξισορρόπηση της κατάστασης που θα επιτρέψει στην Τουρκία να έχει και το γλυκό και να το τρώει ταυτόχρονα. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να εκθέσουμε την κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια τεχνολογία στην Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα απάντησε στα αμερικανικά αντίποινα: «Οι ενέργειές σας δεν είναι αποδεκτές - Συνεχίζουμε όπως αποφασίσαμε»"

Ληστεία σε περίπτερο στο Σύνταγμα: Συνελήφθησαν οι δυο Ιρακινοί που μαχαίρωσαν τον υπάλληλο

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκαν οι δύο Ιρακινοί ληστές που χθες το βράδυ επιτέθηκαν σε υπάλληλο περιπτέρου επί της Βασιλίσσης Αμαλίας και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι. 

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για δύο πολύ σκληρούς κακοποιούς οι οποίοι όταν λίγα λεπτά αργότερα από την επίθεση σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία, εντοπίστηκαν από μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αθηνών που πήραν σήμα και χτένιζαν την περιοχή, προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση για να ξεφύγουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα επιχείρησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς με το μαχαίρι που είχαν καρφώσει στον υπάλληλο του περιπτέρου και ένα κατσαβίδι που κουβαλούσαν πάνω τους. 


 
Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αστυνομικοί είναι αν τα δύο αυτά άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το protothema.gr έχουν εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις, ανήκουν σε οργανωμένη ομάδα και ποιοι είναι οι συνεργοί τους.

irakin02

irakin01
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστεία σε περίπτερο στο Σύνταγμα: Συνελήφθησαν οι δυο Ιρακινοί που μαχαίρωσαν τον υπάλληλο"

ΕΡΤ: Λάθος που δεν προβάλαμε την είδηση της διάλυσης της Βουλής

Ανακοίνωση για το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε χθες το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε η ΕΡΤ.

Το συγκεκριμένο γεγονός σχολίασε και στην ανακοίνωσή της χθες η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα (σ.σ χθες Δευτέρα) το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ σημειώνει πως «το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.» ωστόσο υπογραμμίζει πως «Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΤ: Λάθος που δεν προβάλαμε την είδηση της διάλυσης της Βουλής"

Ερευνα από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες Αγγελή ότι έστησαν την υπόθεση Novartis

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis μετά την αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» των δυο αναφορών του κ. Αγγελή, που αποκαλύπτουν σε όλη την έκταση δικαστικό-πολιτικό σκάνδαλο που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της αντιπολίτευσης.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λίγα 24ώρα πριν τη συνταξιοδότησή της, ανέσυρε από το συρτάρι της, που είχε τοποθετήσει στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, τόσο τις δύο αναφορές του κ. Αγγελή, όσο και αναφορά που είχε καταθέσει το ίδιο χρονικό διάστημα στην κυρία Δημητρίου, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σε βάρος του κ. Αγγελή.

Ειδικότερα, διενεργείται διπλή ποινική προκαταρκτική εξέταση με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis. Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα με αφορμή αναφορές και καταγγελίες για την υπόθεση αυτή, τόσο εκ μέρους του κ. Αγγελή όσο και της κυρίας Τουλουπάκη.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και ειδικά πολιτικές στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή και συγκεκριμένα περί τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η κυρία Τουλπουπάκη είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές συμπεριφορές που φέρονται να έχουν λάβει χώρα τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής, σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της, μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την κυρία Τουλουπάκη δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαρπαχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις δυο αναφορές Αγγελή, η κυρία Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο σε ό,τι αφορούσε το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς υπό την κυρία Τουλουπάκη, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis.

Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί τότε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη μπήκε στο αρχείο με απόφαση της κυρίας Δημητρίου. Η έρευνα δεν είχε επεκταθεί τότε στον έλεγχο των όσων είχε καταγγέλλει στις αναφορές του ο κ. Αγγελής για τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν στην εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis αλλά και τις ξεκάθαρες αιχμές του για πολιτικά παιχνίδια. Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ακολούθησε η ανανέωση της θητείας της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη για δυο έτη ως επικεφαλής στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Ούτε φυσικά είχε δοθεί από την κυρία Δημητρίου εντολή διερεύνησης για όσα ανέφερε η κυρία Τουλουπάκη, απλά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κρατούσε τις αναφορές και μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑΤΟΣ της ανέσυρε από το συρτάρι της.


Τι είχε κατήγγειλε ο κ. Αγγελής

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του στις την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019 το Πρώτο Θέμα είχε αποκαλύψει το περιεχόμενων των δυο αναφορών - βόμβα του κ. Αγγελή. Τα όσα ανέφερε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στα δυο έγγραφά του προς την κυρία Δημητρίου, αναφορικά με τους χειρισμούς στην έρευνα για τη Novartis προκάλεσαν αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων που ερευνώνται για την υπόθεση αλλά και εξώδικη δήλωση απάντηση της κυρίας Τουλουπάκη προς το «Πρώτο Θέμα». Με το εξώδικό της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς διέψευδε το περιεχόμενο των αναφορών του κ. Αγγελή και σημείωνε ότι αυτές είχαν μπει στο σύνολό τους στο αρχείο.

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν». Ακόμη, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής». Μάλιστα, στη αναφορά του αυτή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιγράφει μια «βιασύνη για fast track άσκηση ποινικής δίωξης, η οποία όπως ανέφερε αποδεικνύονταν και από την «πρόθεση» της κυρίας Τουλουπάκη να πληροφορήσει τους Αμερικάνους στη Βιέννη ότι «.... γύρω στις 20 Δεκεμβρίου (σ.σ του 2018) θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά. ...».

Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούσε πειθαρχική έρευνα για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους των εισαγγελέων Διαφθοράς, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση του και υποβάλλοντας την παραίτησή του από τη θέση του εποπτεύοντος της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Επιπλέον, με την πρώτη του αναφορά προς την κυρία Δημητρίου (7/1/2019) ο κ. Αγγελής εξιστορούσε τα όσα έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο της Βιέννης, όπου ο ίδιος η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς συναντήθηκαν με στελέχη του FBI, στο πλαίσιο «δικαστικής συνεργασίας» για την υπόθεση της Novartis.

Ωστόσο, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρξε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως ο ίδιος είχε αρνηθεί να παραλάβει στικάκι (ηλεκτρονικό αρχείο) από τα στελέχη του FBI. Κατά το δημοσίευμα, το ηλεκτρονικό αρχείο περιείχε στοιχεία με τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικού προσώπου, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Ένα δημοσίευμα που ο κ. Αγγελής διαψεύδει κατηγορηματικά με τις αναφορές του στην κυρία Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε αυτή ουδέποτε ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει κάποιο αρχείο, από τους Αμερικανούς οι οποίοι έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «δεν προσκόμισαν κάτι χειροπιαστό (π.χ. έγγραφο ή στικάκι)» στους Έλληνες εισαγγελείς.

Ακόμη ο κ. Αγγελής, υποστηρίζει πως δεν ήταν εκείνος που διέρρευσε τις πληροφορίες προς τον Τύπο, και πως σε βάρος του- όπως σημειώνει στην αναφορά του – στήθηκε σκευωρία «από άτομο που έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν». Μάλιστα, αναφέρει πως η δική του στρατηγική για το θέμα της έρευνας σχετικά με τη Νοvartis δεν συμφωνούσε «με την ισχύουσα «γραμμή» της εισαγγελίας Διαφθοράς που συνίστατο στο ότι «ασκούμε δίωξη στηριζόμενοι στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στέλνουμε τμήμα της δικογραφίας στον ανακριτή και τα υπόλοιπα τα βρίσκεται ο ανακριτής».
 

doc1







doc2new


doc3
doc4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερευνα από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες Αγγελή ότι έστησαν την υπόθεση Novartis"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news