facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Aποκλεισμός της εθνικής οδού από τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική

Σε Γολγοθά έχει μετατραπεί, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική, η καθημερινή λειτουργία του εργοστασίου. Όπως λένε, η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε γενική στάση πληρωμών, ενώ δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Μαΐου.

Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, αύριο, Τρίτη, να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μεταξύ 10 και 12 το πρωί και σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του εργοστασίου.

Ενδεικτικά, αναφέρουν πως, εκτός από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, η μεταφορά των εργαζομένων από και προς το εργοστάσιο με μισθωμένα οχήματα, είναι θέμα ημερών να διακοπεί, λόγω οφειλών προς την εν λόγω εταιρεία, ενώ συνεργεία καθαρισμού έχουν σταματήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθώς δεν έχουν εξοφληθεί και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να φέρνουν μέχρι και χαρτί υγείας από το σπίτι τους.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Aποκλεισμός της εθνικής οδού από τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργική"

Τσίπρας από το Μέγαρο: Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, προσλήψεις και αυξήσεις εκ του ασφαλούς

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα υπό τα... χλιαρά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων αλλά και με τα λιγοστά συνθήματα που ακούστηκαν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με το γνωστό δίλημμα αν η Ελλάδα θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω μετά τις εκλογές και αμέσως μετά προχώρησε σε ένα κρεσέντο παροχολογίας που περιελάμβανε 500.000 νέες θέσεις εργασίας για την επόμενη τετραετία (!) νέες προσλήψεις στο δημόσιο, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, μειώσεις στο φόρο εισοδήματος, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.ο.κ. 

Όλα αυτά συνοδεύονταν μάλιστα με το γνωστό δίλημμα για τον κίνδυνο να επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί που διέλυσαν την οικονομία, ενώ στο επίκεντρο του προγράμματος του μπήκαν και ποσοτικοί στόχοι για τον διπλασιασμό των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων αλλά και των Εξαγωγών που εξαρτώνται όμως πλήρως από την πορεία της αγοράς, των επιχειρήσεων και των λεγόμενων θεσμικών επενδυτών. Στο επίκεντρο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε επίσης η... «εκτόξευση» της Πράσινης Ανάπτυξης αλλά και η Μεταρρύθμιση του Κράτους, η λειτουργία του οποίου θα ψηφιοποιηθεί πλήρως σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση.

Τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο και ενώ κάποιοι «επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε», σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.


 

"Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων", είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι "έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα του αύριο, όχι μόνο για τους λίγους και εκλεχτούς, αλλά και για τους αδικημένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες".

Ανέφερε ότι στη δύσκολη διαδρομή, "πικράναμε κάποιους, πολλούς δυσαρεστήσαμε" και ότι είχε την ευθύνη να "βγούμε όλοι μαζί στο ξέφωτο" και κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο να μη μείνει κανείς πίσω, να μην έχουμε απώλειες. Τόνισε ότι τους καταλαβαίνει, την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους και κάλεσε να αναλογιστούν όλοι αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος στην κρίση και να θυμηθούν πού ήταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα, όπου "η Ελλάδα έχει ξανά ανοιχτό το δρόμο μπροστά της". "Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής", υπογράμμισε.

Το δίλημμα των εκλογών: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν 

Ο πρωθυπουργός είπε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω στα δύσκολα και δραματικά χρόνια.

Απάντηση, όπως επισήμανε, που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος "που μπορεί να κλείσει οριστικά πίσω τη καταπακτή πίσω μας, αλλά και να ανοίξει μπροστά μας διάπλατα το φεγγίτη για ένα πιο φωτεινό μέλλον". "Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση αν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα θα τελειώσει οριστικά ή αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές", αυτοί, πρόσθεσε, "που έκαναν πολιτική, χρεώνοντας τις γενιές του μέλλοντος, που μας χρεοκόπησαν, που θέλουν να επιστρέψουν "ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν".

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα ανήμπορη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, που δεν έβγαζε τον μήνα, που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε όσο-όσο. Αυτή είναι η πιο σκληρή μνήμη, η πατρίδα που αφέθηκε έρμαιο στις βουλές του κάθε κερδοσκόπου, τόνισε.

Όμως, σημείωσε, "σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι μια ασφαλής χώρα" που κανένας δεν μπορεί να την εκβιάσει. Γι' αυτό, πρόσθεσε "όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης κι αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Αυτή είναι απόφαση για τη ζωή μας".

Κατηγόρησε τους "υπαίτιους της καταστροφής" ότι λένε πως το κοντέρ μηδένισε, όμως, είπε, "η εκλογική ήττα δεν εξαγνίζει και αυτό γιατί παραμένουν στις ίδιες προγραμματικές θέσεις, παραμένουν αμετανόητοι, παραμένουν ίδιοι".

Είπε ότι "αυτοί είναι που παρέδωσαν 13% έλλειμμα και μας οδήγησαν στα μνημόνια", "που παρέδωσαν άδεια ταμεία το ‘15 και οδήγησαν ένα λαό ως έρμαιο κάθε εκβιασμού" και "τώρα έρχονται να μας σερβίρουν το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό, το ίδιο πρόγραμμα που έστειλε τους Έλληνες στην ανεργία, που καταδίκασε τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αφανισμό".

Στο επιχείρημα τους ότι τώρα το πρόγραμμα τους είναι διαφορετικό, ο κ. Τσίπρας έθεσε τα εξής ερωτήματα: "τι άλλαξαν στο πρόγραμμα τους, γιατί δεν πέτυχαν ποτέ και θα πετύχουν τώρα. γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις και θα τις φέρουν τώρα, γιατί δεν έφεραν ποτέ την επενδυτική άνοιξη, παρά μόνο το χειμώνα, και θα τη φέρουν τώρα, γιατί δεν έφεραν ποτέ τη πρόοδο, τη δικαιοσύνη και το φώς και θα τα φέρουν τώρα;".

Προκάλεσε τους πολιτικούς αντιπάλους του να μιλήσουν προεκλογικά με επιχειρήματα, να συγκρίνει ο ελληνικός λαός προγράμματα και θέσεις και σημείωσε ότι γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ξεκινά με το πρόγραμμα του, "πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο", που δεν διαπνέεται μόνο από μέτρα και στόχους "αλλά και από ένα όραμα για την Ελλάδα του αύριο", "μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια".

Syriza_AlexisTsipras-1
Syriza_AlexisTsipras-2


Δεν θα δεχτούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων 

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας αισθάνεται ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα:

-Στα βόρεια σύνορα της η Ελλάδα νιώθει ξανά ασφάλεια, καθώς μετράει ένα, σταθερό σύμμαχο, του οποίου τον εναέριο χώρο προστατεύουν ελληνικά και όχι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

-Τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία τίθενται για πρώτη φορά ως κριτήριο για την είσοδό της στην Ε.Ε.

-Τη σταθερή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε τουρκική πρόκληση στην ΑΟΖ της. Το Κυπριακό για πρώτη φορά τέθηκε στη σωστή του βάση, με ανάδειξη της ανάγκης για κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού.

-Αναβαθμίστηκε η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες της Aνατολικής Μεσογείου.

-Υπάρχει ασφάλεια προς την Ανατολή όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν καθημερινά το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και πλέον οι γείτονές μας γνωρίζουν καλά ότι όσο αγνοούν την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία θα συνεχίσουν να χάνουν ερείσματα και στηρίγματα διεθνώς.

Ήρθε η ώρα να είναι σε θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζήσει καλύτερα 

"Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έζησαν οχτώ ολόκληρα χρόνια με το άγχος να τους κυριεύει για το πως θα βγάλουν τη βδομάδα, πως θα καλύψουν τις υποχρεώσεις μέχρι το τέλους του μήνα. Τώρα ήρθε η ώρα να είναι σε θέση κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να ζήσει καλύτερα", είπε ο πρωθυπουργός.

"Να αισθανθεί στη καθημερινότητά του ότι οι κόποι έπιασαν τόπο. Να σχεδιάσει κάθε ελληνική οικογένεια με ηρεμία και ασφάλεια, μια καλύτερη ζωή. Για αυτούς και τα παιδιά τους", συνέχισε.

Δικαιούμαστε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε αυτή τη φορά χωρίς τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη 

"Εμείς που έχουμε αποδείξει πως τα καταφέραμε στα πολύ δύσκολα, δικαιούμαστε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε αυτή τη φορά χωρίς τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη, χωρίς μνημόνια και αυστηρή επιτροπεία, για αποδείξουμε ότι μπορούμε να εγγυηθούμε μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους σε αυτή τη χώρα", επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Στόχος η δημιουργία 500.000 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας 

Το σχέδιό του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από τον μεγάλο εθνικό στόχο, που είναι η ανάκτηση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας, τόνισε.

Υπενθύμισε στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βρουν δουλειά περισσότεροι από 400.000 άνεργοι.

"Την επόμενη τετραετία, είμαστε έτοιμοι, έχουμε την εμπειρία και το σχέδιο να καλύψουμε το χαμένο έδαφος της κρίσης, που ώθησε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία", δήλωσε και δεσμεύτηκε πως βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, βασική δέσμευση είναι η δημιουργία 500.000 νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας την επόμενη τετραετία και να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος με ούτε μια ώρα απλήρωτης εργασίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Ανάπτυξη για όλους, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Δείτε εδώ το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη 

2. Νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς Δείτε εδώ το πρόγραμμα για τα εργασιακά

3. Δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος Δείτε εδώ το πρόγραμμα για την ΦορολογίαΔείτε εδώ το πρόγραμμα για την Μεταρρύθμιση του Κράτους

4. Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία. Δείτε εδώ το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Κράτος
Δείτε εδώ το συνοπτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

«Στις 7 Ιουλίου, το δίλημμα ενώπιον όλων μας είναι σαφές. Ή θα κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα μπρος. Ή θα γυρίσουμε πίσω στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία.

«Ο λόγος πλέον ανήκει στους πολίτες», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος από το αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, δεδομένου ότι αυτό το σχέδιο «τίθεται από απόψε στην κρίση κάθε Έλληνα πολίτη, κάθε νέας και νέου, κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, κάθε επαγγελματία, κάθε συνταξιούχου, κάθε ανθρώπου που θέλει να πάει η χώρα μπροστά».

Είπε ότι η παρουσία στην αποψινή εκδήλωση αποδεικνύει το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έχει η εκλογική μάχη της 7ης Ιουλίου, «ενδιαφέρον που αφορά την ίδια τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών την επόμενη μέρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «η χώρα μας έχει πλέον βγει από τη συνθήκη των μνημονίων χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού» και πως «»πλέον το μέλλον της χώρας εξαρτάται κυρίαρχα από τη βούληση των πολιτών», ότι «οι βαθμοί ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής έχουν πλέον αυξηθεί και οι μνημονιακοί καταναγκασμοί αποτελούν πλέον παρελθόν» και πως «όλα τώρα εξαρτώνται από τα προγράμματα και τις πολιτικές επιλογές των κομμάτων».

Επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Ελλάδα της νέας εποχής», βασίζεται πάνω σε πέντε κεντρικούς πυλώνες, «πάνω στους οποίους χτίζουμε την επόμενη μέρα για την κοινωνία και την οικονομία», όπως είπε. Αυτοί είναι:

«-Ανάπτυξη για όλους - Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

-Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

-Δικαιότερη φορολογία

-Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος

-Αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία»

Η παρουσίαση του προγράμματος ξεκίνησε με την παρουσίαση του πρώτου πυλώνα του σχεδίου, για την «Ανάπτυξη για όλους- Αντιμετώπιση της κλιματικής Αλλαγής», με τον κ. Τζανακόπουλο που συντονίζει την εκδήλωση να δίνει τον λόγο στον Αλέξη Χαρίτση, όπως αντίστοιχα θα γίνει και με την παρουσίαση καθενός από τους άλλους πυλώνες από τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νάσο Ηλιόπουλο.

Χαρίτσης: Το βασικό ερώτημα είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ 

Στο τρίπτυχο εξωστρέφεια - ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων - αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, κωδικοποίησε ο Αλέξης Χαρίτσης τις παρεμβάσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

«Το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι ποιο πρότυπο ανάπτυξης υπηρετούμε εμείς και ποιο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων χρόνων. Δεν μπορεί να αφεθεί αόριστα στις "δυνάμεις της αγοράς" που έχουν βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Απαιτείται συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στενή συνεργασία δημόσιου, ιδιωτικού, κοινωνικού τομέα και τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Εσωτερικών.

Για την εξωστρέφεια, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι στόχος έως το 2025 είναι ο διπλασιασμός των ξένων άμεσων επενδύσεων καθώς και η περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ, με χρηματοδοτήσεις 15 δις ευρώ για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Έκανε λόγο για δρομολόγηση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων σε χωροταξία, δικαιοσύνη και χρηματοδότηση και ολοκλήρωση έως το 2021 του Εθνικού Κτηματολογίου και της μεταρρύθμισης «Δίκη Χωρίς Χαρτί». Προανήγγειλε επίσης την προώθηση νέου θεσμικού πλαισίου για το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βασικά χαρακτηριστικά τον μακροχρόνιο προγραμματισμό, τα αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των πόρων και τον αυστηρό έλεγχο της αξιοποίησης των διατιθέμενων πόρων.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μίλησε για ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια με την υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων για 32% παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030 και με την ολοκλήρωση των περιφερειακών σχεδίων για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή έως το τέλος του 2020.

Έφη Αχτσιόγλου: Νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς

«Η εργασία βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας και είναι ίσως το σημείο στο οποίο αναδεικνύονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τόσο σε επίπεδο πεπραγμένων όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στόχος μας νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς είπε και πρόσθεσε ότι τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν: 

Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση.

Δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας εντός τετραετίας με έμφαση στους νέους και τις γυναίκες, ώστε στο τέλος της τετραετίας το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα να βρεθεί στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% εντός τετραετίας.

Εφαρμογή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας.

Ενίσχυση των μέτρων κατά της παραβατικότητας, ώστε να μην υπάρχει ούτε μία ώρα απλήρωτης εργασίας.

Νέες διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2022.


Τσακαλώτος: Όπου η μεσαία τάξη πήγε με τη δεξιά καταστραφήκανε

Τους εννέα βασικούς άξονες για μια δικαιότερη φορολογία, οι οποίοι περιέχονται στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι άξονες αυτοί είναι οι εξής:

*Μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%

*Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%

*Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση των συντελεστών για τα μεγαλύτερα εισοδήματα

*Μείωση για το 2020 του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά και μείωση κατά 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες

*Μείωση του φόρου εισοδήματος των μόνιμων κατοίκων των νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης για τις ορεινές περιοχές της χώρας

*Μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11%

*Μείωση του φόρου των συνεταιρισμένων αγροτών

*Αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων στο 150%

*Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της συνέχισης της διασταύρωσης φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πολύ σημαντική υπόθεση τη φορολογική πολιτική για να την αφήσουμε στους αντιπάλους μας». Κάνοντας μια αναδρομή στις προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέφερε ότι άφησαν το 2009 έλλειμμα 24 δισεκ. ευρώ και χρειάστηκαν για αυτό από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέτρα ύψους 63 δισεκ. ευρώ. «Εμείς μπορεί να αυξήσαμε τη φορολογία κατά 17%, αλλά αυτοί την αύξησαν κατά 83%», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο 2018, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι μειώθηκε για το 2019 ο ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά και κατά 30% για τα χαμηλά εισοδήματα, θεσπίστηκε η ρύθμιση για τις έως 120 δόσεις, μειώθηκε ο ΦΠΑ στην ενέργεια και μειώνεται σταδιακά η φορολογία των επιχειρήσεων από το 29% στο 25%.

«Θέλουμε», δήλωσε, «να αποφύγουμε τις φοροαπαλλαγές για τους λίγους και τη συνέχιση της λιτότητας για τους πολλούς. Είμαι σίγουρος ότι η δέσμευση της ΝΔ για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% θα υλοποιηθεί. Αυτό κοστίζει 1 δισεκ. ευρώ. Πού θα βρει αυτό το ποσό;». Πρόσθεσε ότι όλες οι δεξιές κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια υποσχέθηκαν ότι η μείωση της φορολογίας θα αυξήσει από μόνη της τα έσοδα και την ανάπτυξη. Το έκανε ο Τραμπ στις ΗΠΑ, ανέφερε, και τα αποτελέσματα είναι αντίθετα.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε κάλεσμα στη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα «να σκεφτούν πάρα πολύ τι παραλάβαμε, τι κάναμε και τι θα κάνουμε. Είναι μια ιστορική στιγμή να αποφασίσουν για το πού θα πάνε, να αποφασίσουν για τη ζωή τους».

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για την Ξενογιαννακοπούλου την οποία κάλεσε στο βήμα λέγοντας ότι «η Μαραλίζα (!) είναι η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας από το Μέγαρο: Υποσχέθηκε μειώσεις φόρων, προσλήψεις και αυξήσεις εκ του ασφαλούς"

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Εάν ο Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός θα επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία

Στην τηλεοπτική εκπομπή ‘ Top Tema’ ο πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε ότι εάν ο Μητσοτάκης ανοίξει το θέμα (της Συμφωνίας των Πρεσπών) θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία, αλλά όχι όπως την μονοπώλησε το δίδυμο Ζάεφ- Ντιμίτροφ, αλλά με μια

πραγματικά σοβαρή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φέρουν μόνο μια προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον λαό και αυτήν τη χώρα, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Εάν μας πετάξουν το γάντι θα δεχθούμε, έχουμε την άποψη ότι αυτή η συμφωνία είναι επιβλαβής και κεφαλαιοποιημένη για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Λέει ότι από τις συνομιλίες που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, οι Έλληνες πολιτικοί δεν γνωρίζουν ποια είναι η αξία τους (το όφελός τους) σε αυτή τη συμφωνία, αλλά γνωρίζουν ότι είναι επιβλαβής για τη «Μακεδονία».

«Έχουμε μια σειρά από επιπλοκές στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, βλέπουμε τι συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των πολιτικών επισκέψεων, είναι το αποτέλεσμα της επιδειξιμανίας της κυβέρνησής μας», είπε ο Μίτσκοσκι.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπολίτευση Σκοπίων: Εάν ο Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός θα επαναδιαπραγματευθούμε τη Συμφωνία"

Αρκάς για τις νέες εξαγγελίες Τσίπρα: Μπορεί να λένε ψέματα, αλλά είναι πάντα κοστολογημένα...

Τις νέες εξαγγελίες της απερχόμενης κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Μέγαρο Μουσικής σχολίασε με ένα σκίτσο του ο Αρκάς.

«Μπορεί να λένε ψέματα, αλλά είναι πάντα ολοκληρωμένα και κοστολογημένα» έγραψε με νόημα...



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς για τις νέες εξαγγελίες Τσίπρα: Μπορεί να λένε ψέματα, αλλά είναι πάντα κοστολογημένα..."

«Μακεδονία» τα Σκόπια σε φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ως «Μακεδονία» αναφέρεται σε φόρμα εγγραφής συμμετοχών για το 6ο πρωτάθλημα σκοποβολής που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στον Πυργετό Λάρισας.

Έτσι παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, φαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΣΚΟΕ, στην αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στον Πυργετό Λάρισας, εμφανίζεται ως κράτος η «Μακεδονία», ανάμεσα σε μια κατάσταση με πλήθος χωρών, ευρωπαϊκών και μη.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μακεδονία» τα Σκόπια σε φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος"

Επίθεση με γκαζάκια στον προαύλιο χώρο της Βουλής (video)

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή όταν άνδρας περίπου 55 ετών την ώρα που περπατούσε στη Βασιλίσσης Σοφίας πέταξε γκαζάκια στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Οι άνδρες της Φρουράς έσπευσαν και τον ακινητοποίησαν. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μαζί του είχε άλλα 5 γκαζάκια, αλλά κι ένα μικρό μπιτόνι με βενζίνη. Ο άνδρας κρατείται στο φυλάκιο της Βασ. Σοφίας στη Φρουρά κι αναμένεται η προσαγωγή του στο τοπικό ΑΤ.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με γκαζάκια στον προαύλιο χώρο της Βουλής (video)"

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη στις 18.30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι οι κίνδυνοι για την Οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μετά την κατάσταση που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 



«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος. 


tsii3
tsii2_2
Πιθανότατα αύριο θυροκολλείται το Διάταγμα διάλυσης της Βουλής

Το Προεδρικο Διαταγμα διαλυσης της Βουλης θα θυροκολληθει πιθανότατα αύριο στο κοινοβούλιο και θα αναγράφει την 7η  Ιουλίου ως ημέρα προσφυγής στις κάλπες καθώς και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής,  (πιθανότατα 17η Ιουλιου)
Να σημειωθεί πως το άρθρο 41 παράγραφος 2 που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός  για τη διάυση της Βουλής αναφέρει
Αρθρο 41: (Διάλυση της Βουλής)
*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Bουλή, αν έχουν παραιτηθεί ή και καταψηφιστεί από αυτή δύο Kυβερνήσεις και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα. Oι εκλογές ενεργούνται από την Kυβέρνηση που έχει την εμπιστοσύνη της διαλυόμενης Bουλής. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζεται αναλόγως το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 37. 
*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Kυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας. Aποκλείεται η διάλυση της νέας Bουλής για το ίδιο θέμα. 
3. Tο διάταγμα διάλυσης της Bουλής, προσυπογραμμένο στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου από το Yπουργικό Συμβούλιο, πρέπει να περιλαμβάνει συγχρόνως την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από τις εκλογές. 
*4. H Bουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγούμενης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού. 
5. H Bουλή διαλύεται υποχρεωτικά στην περίπτωση του άρθρου 32 παράγραφος 4.

* Eρμηνευτική δήλωση: Σε κάθε περίπτωση χωρίς εξαίρεση το διάταγμα για τη διάλυση της Bουλής πρέπει να διαλαμβάνει την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Bουλής μέσα σε τριάντα ημέρες από αυτές.

tsii2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της 7ης Ιουλίου"

Τα Σκόπια αλλάζουν το διαφημιστικό τους μετά την αντίδραση της ελληνικής αντιπολίτευσης

Μετά από τις αντιδράσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ο Κατρούγκαλος είπε ότι τα Σκόπια ανακοίνωσαν την αλλαγή της διαφημιστικής τους καμπάνιας «Macedonia Timeless», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

«Το όνομα της χώρας μας που δημοσιεύθηκε αμετάβλητο στον ιστότοπο της τουριστικής προβολής της χώρας μας ως «Macedonia Timeless», και όχι ως ‘Βόρεια Μακεδονία’ ήταν ο λόγος της αντίδρασης από την αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας με έντονες επικρίσεις προς την κυβέρνηση», γράφει το κείμενο.

Προσθέτει, ότι σε αυτό απάντησε αμέσως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι τα Σκόπια θα αλλάξουν άμεσα την διαφημιστική τους καμπάνια, όπως έχουν κάνει με τις αλλαγές σε άλλους κρατικούς θεσμούς, σύμφωνα με την ανταποκριτή της MIA στην Αθήνα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα Σκόπια αλλάζουν το διαφημιστικό τους μετά την αντίδραση της ελληνικής αντιπολίτευσης"

Το πιτάκι είχε μέσα... καρφί, αλλά ο Αρειος Πάγος αθώωσε τους υπεύθυνους

Δεν έχουν τέλος τα απροσδόκητα περιστατικά όπου καταναλωτές «ανακαλύπτουν» μικρά ή μεγάλα, αηδιαστικά και μη αντικείμενα ζωύφια, μικροαντικείμενα ακόμη και μικρά ανθρώπινα μέλη σώματος τα οποία «παρεισέφρησαν» μέσα σε τυποποιημένα είδη ευρείας κατανάλωσης, ειδικά σε τρόφιμα, σε αναψυκτικά, αλλά και στο λεγόμενο «πρόχειρο φαγητό» το οποίο στις μεγάλες πόλεις αποτελεί τρόπο ζωής λόγω της καθημερινής εργασιακής πίεσης και του άγχους.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, σε τρόφιμα είτε αυτά είναι προπαρασκευασμένα και πωλούνται προς άμεση ανάλωση ή είναι ημι-κατεψυγμένα και ψήνονται σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε εστιατόρια, ταβέρνες κ.λπ., είτε σε αναψυκτικά και ειδικά αυτά που είναι σε κουτάκια αλουμινίου που δεν είναι ορατό το περιεχόμενό τους, βρέθηκαν, διάφορα αντικείμενα.

Ειδικά έχουν βρεθεί, ποντίκι σε ψωμί του τοστ που αγοράστηκε συσκευασμένο από το σούπερ μάρκετ, ολόκληρη κατσαρίδα σε σνακ και σε αναψυκτικά, μικρά κομμάτια ξύλου και τρίχες σε ψωμί που αγοράστηκε από φούρνο, μύγα και σφίγγα σε αναψυκτικό γνωστής εταιρείας, κατσαρίδα σε μερίδα μουσακά εστιατορίου, πλαστικά μικροαντικείμενα σε μερίδα χόρτων που διατέθηκε σε ταβέρνα, σπασμένο δόντι σε μερίδα παστίτσιου μαγειρείου, κ.λπ.

Εκτός των Ελληνικών συνόρων, ευτυχώς, βρέθηκε κομμάτι από δάκτυλο σε παγωτό μηχανής και ο καταναλωτής -όπως ο ίδιος είπε- αρχικά δεν κατάλαβε τι ήταν και νόμιζε ότι επρόκειτο για ξηρό καρπό, μέχρι που κατάλαβε πως δεν επρόκειτο για αμύγδαλο.

Όπως διαπιστώθηκε τελικά το δάκτυλο ήταν ενός υπαλλήλου του καταστήματος ο οποίος έπαθε εργατικό ατύχημα όταν γέμιζε τη μηχανή του παγωτού και κόπηκε τμήμα του δακτύλου του. Το δάκτυλο αναζητήθηκε για συγκόλληση αλλά δεν βρέθηκε, παρά μόνο από τον πελάτη που αγόρασε παγωτό με αγνά και γνήσια υλικά.

Τώρα, πατέρας αγόρασε από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα πιτάκια και σ΄ ένα εξ αυτών υπήρχε μεταλλικό καρφί το οποίο καρφώθηκε στα ούλα της κόρης του.

Ο πατέρας από γνωστό σούπερ μάρκετ της Αττικής, μαζί με άλλα ψώνια, αγόρασε 12 πιτάκια σε σφραγισμένη συσκευασία καθαρού βάρους των 500 gr.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, η κόρη του πήρε ένα πιτάκι και πριν ακόμη το φάει όλο, αισθάνθηκε ένα ισχυρό πόνο στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας και αμέσως άρχισε να τρέχει ακατάπαυστα αίμα.

Σε καθεστώς πανικού οι γονείς προσπάθησαν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί. Με προσπάθειες, καθώς το κοριτσάκι ήταν σε κατάσταση σοκ από το φόβο και τον πόνο, οι γονείς διαπίστωσαν ότι υπάρχει σφηνωμένο ένα ξένο αντικείμενο στα ούλα του παιδιού.

Στο νοσοκομείο οι εφημερεύοντες γιατροί διαπίστωσαν ότι «ένα μεταλλικό καρφί, μήκους 6 μ.μ. με κεφαλή διαμέτρου 2 μ.μ. εισχώρησε κατά την κατανάλωση τροφίμου (πιτάκι) στα ούλα, ανάμεσα στους προγομφίους της άνω γνάθου» δεξιά της στοματικής κοιλότητας της κοπέλας. Οι γιατροί αφαίρεσαν το καρφί και έτσι σταμάτησε ο πόνος και η αιμορραγία.

Μετά την περιπέτεια οι γονείς άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της αναζήτησης των ευθυνών. Από το σουπερ μάρκετ βρέθηκε ο παρασκευαστής των πιττών και της επίμαχης συσκευασίας με τα 12 τεμάχια.
Υπεύθυνοι για τα αγορανομικά θέματα της Ανώνυμης Εταιρείας που παρασκευάζει τις πίτες ήταν δύο πρόσωπα, μέτοχοι της εταιρείας.

Από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και οι δύο αγορανομικά υπεύθυνοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 10 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή.

Από τους δικαστές κρίθηκε ότι «από πρόθεση» παραβιάστηκε το άρθρο 19 του νόμου 4177/2013 που προβλέπει ότι «όποιος παράγει, διακινεί ή διαθέτει τρόφιμα μη ασφαλή ή επιβλαβή για την υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών».

Όπως, επισημαίνεται στην πρωτόδικη απόφαση παραβιάστηκαν οι διατάξεις του εν λόγω νόμου, ο οποίος «απαγορεύει την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση τροφίμων τα οποία είναι μη ασφαλή - επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου».

Ο ένας εκ των καταδικασθέντων προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί η πρωτόδικη απόφαση.

Οι αρεοπαγίτες του Ε΄ Ποινικού Τμήματος αναίρεσαν την πρωτόδικη απόφαση, λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης από το Σύνταγμα και τον Κώδικά Ποινικής Δικονομίας αιτιολογίας.

Οι δικαστές υπογραμμίζουν ότι δεν αναφέρεται εάν οι δύο καταδικασθέντες, «ήθελαν να παρασκευάσουν το επιβλαβές στην υγεία του ανθρώπου τρόφιμο ή αν γνώριζαν ότι από τις συνθήκες λειτουργίας της επιχείρησης, ήταν ενδεχόμενο να παραχθεί το συγκεκριμένο τρόφιμο και το αποδέχθηκαν καθώς και αν γνώριζαν και ήθελαν ή αποδέχθηκαν τη διάθεση του εν λόγω επιβλαβούς τροφίμου στην κατανάλωση, για να μπορεί να κριθεί αν η παράβαση έγινε από δόλο ή αμέλεια».

Τελικά, η καταδικαστική απόφαση αναιρέθηκε και για τους δυο υπεύθυνους, σύμφωνα με την δικονομία, παρά το γεγονός ότι στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει μόνο ο ένας εκ των δύο και η υπόθεση στάλθηκε για νέα δικαστική κρίση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πιτάκι είχε μέσα... καρφί, αλλά ο Αρειος Πάγος αθώωσε τους υπεύθυνους"

Και επίσημα η ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο – Όφελος για 32.000 επιχειρήσεις

Οριστική ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και τις ευνοϊκές διατάξεις του κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα Επιμελητήρια της Κρήτης με την επιστημονική υποστήριξη ομάδας εμπειρογνωμόνων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα επιμελητήρια της Κρήτης, μάλιστα, επισφράγισαν την εν λόγω απόφαση, σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Κασσάρας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος, οι Μανώλης Αλιφιεράκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιώργος Γιακουμάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Αντώνης Ροκάκης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και ο Νικόλαος Ρεϊζάκης από το επιμελητήριο Ρέθυμνου και Β΄ αντιπρόεδρος του ΕΟΑΕΝ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας στη βουλή και ψηφίστηκε ήδη από τον Απρίλιο, κάνοντας αποδεκτή την κατ’ εξαίρεση ρύθμιση, προκειμένου να χορηγείται ΑΝΗΚΟ (Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους) σε ωφελούμενες επιχειρήσεις, με έδρα την Κρήτη, για συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότερες από 32.000 επιχειρήσεις από τους 20 σημαντικότερους οικονομικούς κλάδους της περιφερειακής οικονομίας θα επωφεληθούν από την απόφαση, που εντάσσει ολόκληρη την Κρήτη στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Και επίσημα η ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο – Όφελος για 32.000 επιχειρήσεις"

ΕΣΡ: Έδωσε άδεια πανελλήνιας εμβέλειας στο Οne Channel του Μαρινάκη

Προσωρινή ανάδοχο της έκτης τηλεοπτικής άδειας ανακήρυξε σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr την εταιρεία Alter Ego το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που συνεδρίαζε σήμερα προκειμένου να ελέγξει την σχετική αίτηση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δικαίωμα εκπομπής καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας θα έχει πλέον εκτός των πέντε που ήδη εκπέμπουν και το κανάλι One Channel.

Εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από το ΕΣΡ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατά την διαδικασία ελέγχου του φακέλου που είχε καταθέσει η εταιρεία Alter Ego, δεν προέκυψε κανένας «αστερίσκος».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΡ: Έδωσε άδεια πανελλήνιας εμβέλειας στο Οne Channel του Μαρινάκη"

Τσίπρας προς υποψηφίους: Όποιος βγει στον ΣΚΑΙ βγαίνει και από τα ψηφοδέλτια

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θέλουν να παραμείνει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ. Αυτό δείχνουν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή σχολίασε τα δυο κρούσματα κομματικής απειθαρχίας των βουλευτών Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Σεβαστάκη. Και οι δυο εμφανίστηκαν στον ΣΚΑΙ μετά τις ευρωεκλογές σπάζοντας έτσι το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, έστειλε μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους ως τελευταία προειδοποίηση ότι αν αγνοήσουν την απόφαση αυτή θέτουν τον εαυτό τους εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας προς υποψηφίους: Όποιος βγει στον ΣΚΑΙ βγαίνει και από τα ψηφοδέλτια"

Ζημιογόνος για τη ΔΕΗ η Πτολεμαΐδα 5 κόστους €1,4 δισ. πριν ακόμη λειτουργήσει

Σε ανοικτή πληγή πριν ακόμη τεθεί σε εμπορική λειτουργία, εξελίσσεται η Πτολεμαΐδα 5 για την οποία η ΔΕΗ θα δαπανήσει συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Η γιγαντιαία επένδυση για την μονάδα ισχύος 660 MW, η οποία κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ και θα λειτουργήσει σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που τα φουγάρα του λιγνίτη σταδιακά σβήνουν, μπαίνει πριν ακόμη ξεκινήσει στα assets της ΔΕΗ με τις ζημιογόνες δραστηριότητες λόγω κυρίως του τεράστιους κόστους των δικαιωμάτων ρύπων.

Για αυτό και η κυβέρνηση στην εκπνοή της θητείας της αποφάσισε να στηρίξει με ένα σχέδιο διάσωσης μέσω αποζημιώσεων. Να θεσπίσει δηλαδή τον μηχανισμό εκείνο (Μηχανισμός Επάρκειας Συστήματος) μέσω του οποίου η ΔΕΗ θα λάβει –εάν πάρει την έγκριση των Βρυξελλών- ένα είδος κρατικής ενίσχυσης αξίας πολλών εκατομμυρίων για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι όμως αρκετές οι αποζημιώσεις αυτές για να βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο την Επιχείρηση; Στην ΔΕΗ θεωρούν πως είναι, όμως αναλυτές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμούν ότι η εξίσωση της Πτολεμαΐδας 5 είναι πιο σύνθετη και οι επίμαχες ενισχύσεις δεν θα δώσουν την ανάσα που ευαγγελίζεται ο νέος μηχανισμός. Ας δούμε ποιοι είναι οι λόγοι.

Με βάση το προτεινόμενο μοντέλο, οι αποζημιώσεις (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος-ΑΔΙ) που θα πάρει η Πτολεμαΐδα 5, εκτιμάται ότι θα είναι κατά το μέγιστο, 65.000 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον χρόνο.

Με την ισχύ της μονάδας στα 660 MW, το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης που μπορεί να πάρει υπολογίζεται σε 42,9 εκ. ευρώ ετησίως (65,000 Χ 660=42,9 εκ.).

Όπως αναφέρει ο κ. Νίκος Μάντζαρης αναλυτής πολιτικής για την ενέργεια και το κλίμα στο Green Tank, εάν υπολογίσουμε ότι η Πτολεμαΐδα 5, θα λειτουργεί τουλάχιστον 7.000 ώρες τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι με βάση την καθαρή ισχύς της θα παράγει 4,3 τεραβατώρες ετησίως (ΤWh). Από την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκύπτει ότι η μονάδα θα εκπέμπει 1 τόνο CO2 ανά παραγόμενη MWh, άρα αυτό μεταφράζεται σε 4,3 εκ. τόνους CO2 τον χρόνο.

«Σήμερα το κόστος των ρύπων κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ ο τόνος. Ακόμη και με αυτές τις μετριοπαθείς προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία, οι τόνοι αυτοί CO2 μεταφράζονται σε δαπάνες 108-129 εκ. ευρώ τον χρόνο μόνο για CO2 και μόνο για την Πτολεμαΐδα 5». Με άλλα λόγια, η ολοκαίνουρια μονάδα της ΔΕΗ θα λαμβάνει για ΑΔΙ περίπου 43 εκ. ευρώ κάθε χρόνο στο καλύτερο σενάριο αλλά θα πληρώνει τριπλάσια για τις εκπομπές ρύπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μονάδα της Πτολεμαΐδας, η ΔΕΗ έχει συνάψει χρηματοδότηση με κοινοπραξία γερμανικών τραπεζών (Εuler-Hermes και KfW-IPEX) ύψους 739 εκ. ευρώ, για την οποία μόνο πέρσι εκταμίευσε κεφάλαια ύψους 252,8 εκατ. Ευρώ ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι έχει ήδη διαθέσει για το έργο περί το 1 δις. ευρώ.

Η ΔΕΗ δεν έχει κρύψει ότι πρόκειται για μια προβληματική επένδυση, με ανώτατα στελέχη της να παραδέχονται ότι με τα μισά λεφτά, η εταιρεία θα μπορούσε να έχει κατασκευάσει μια μονάδα φυσικού αερίου με μεγαλύτερη ισχύ και χωρίς το κόστος των ρύπων που προκαλεί το διεθνές πάρτι των δικαιωμάτων CO2.

Η Πτολεμαΐδα 5 ξεκίνησε να μελετάται στα τέλη της δεκαετίας του 2000, προκειμένου να συμβάλλει στην αντικατάσταση των παλιών ρυπογόνων μονάδων της Πτολεμαϊδας με ένα νέο περιβαλλοντικό σχεδιασμό (σύστημα αποθείωσης, ηλεκτροστατικά φίλτρα για τη συγκράτηση σωματιδίων κ.α) αλλά άρχισε να κατασκευάζεται το 2015. Σήμερα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προσαρμοσμένα στα νέα όρια του BREF (επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά όρια βιομηχανικών εκπομπών).

Η τροπολογία για τα ΑΔΙ

Με την τροπολογία για την θέσπιση ενός Μόνιμου Μηχανισμό Επάρκειας Ισχύος, η κυβέρνηση ουσιαστικά επιχειρεί να προκαταβάλλει την απόφαση της ΕΕ στην οποία έχει καταθέσει την πρόταση για τον μηχανισμό αποζημιώσεων και περιμένει να εγκριθεί. Το μείζον πρόβλημα που επιδιώκει να ξεπεράσει το ΥΠΕΝ είναι οι αλλαγές που έχει φέρει στον κανονισμό λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού η ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή από τα τέλη Μαίου.

Βάσει των νέων κανόνων όσες μονάδες εκπέμπουν πάνω από 550 μικρογραμμάρια CΟ2 ανά κιλοβατώρα και δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν πριν την έναρξη ισχύος του νέου κανονισμού (όπως η Πτολεμαίδα 5) βγαίνουν αυτομάτως εκτός του μηχανισμού αποζημιώσεων ΑΔΙ. Για την Πτολεμαΐδα η εμπορική λειτουργία τοποθετείται το 2022.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να προεξοφλήσουν ότι ο Μηχανισμός Διαθεσιμότητας Ισχύος θα εγκριθεί ώστε να αναπροσαρμοστεί κατά τα συμφωνηθέντα με βάση τα όσα θα αποφασίσουν οι Βρυξέλλες το επόμενο διάστημα. Δικλίδα ασφαλείας για να δοθούν οι αποζημιώσεις αυτές είναι η πρόβλεψη των Βρυξελλών ότι αρκεί να υπάρχει θεσμοθετημένος κανονισμός και να υπάρχει σύμβαση με την μονάδα έως τα τέλη του 2019.

Ο κ. Μάντζαρης προεξοφλεί ότι είναι πολύ δύσκολο η ΕΕ να πειστεί να δοθούν κατ΄εξαίρεση ΑΔΙ στην ΔΕΗ.

«Ο νέος κανονισμός απαγορεύει ΑΔΙ για οποιαδήποτε νέα καρβουνομονάδα και επιτρέπει μόνο ως τις 30 Ιουνίου του 2025 για υφιστάμενες μονάδες, πράγμα που επίσης παραβιάζει ο προτεινόμενος από την Ελλάδα Μηχανισμός Διαθεσιμότητας Ισχύος».

Σήμερα, εκτός από την Πτολεμαΐδα 5 κατασκευάζονται τρεις μονάδες λιγνίτη στην Πολωνία (Jaworno C, Τurow, Opole), υπάρχει στα σκαριά η Οστρολέκα C στην Πολωνία και η Γερμανική Datteln 4 που μάλλον δεν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή της καθώς η Γερμανία είναι κοντά στην απόφαση για πλήρη απεξάρτηση από το κάρβουνο ως το 2038 το αργότερο.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζημιογόνος για τη ΔΕΗ η Πτολεμαΐδα 5 κόστους €1,4 δισ. πριν ακόμη λειτουργήσει"

Αλβανία: Προς καθαίρεση ο Μέτα - Ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης

Διάταγμα για την αναβολή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου, υπέγραψε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, κίνηση που αποσκοπεί στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης στη χώρα.

Ο Μέτα αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι αποτελεί την καλύτερη συνταγματική λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης των συνεπειών λόγω της βαθιάς κρίσης στη χώρα και να δοθεί η ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στην κίνηση Μέτα με την εκπρόσωπό του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κομματος Ελίσα Σπιροπάλι να ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγκαλεί για την Πέμπτη το Κοινοβούλιο με σκοπό την καθαίρεση του Μέτα από το προεδρικό αξίωμα. Επανέλαβε, δε, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Κατόπιν τούτου οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες στα Τίρανα με τον Πρόεδρο Μέτα -και όχι μόνο- να εκφράζει ανησυχίες ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Αλβανία να κατρακυλήσει σε κλιμακούμενη κοινωνική ένταση, η οποία μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες συνέπειες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Προς καθαίρεση ο Μέτα - Ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης"

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες - Αυτές είναι οι προθεσμίες

Το Κτηματολόγιο δίνει παράταση για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Εύβοιας, Αχαΐας (μέχρι 22 Ιουλίου 2019), Μαγνησίας και Σποράδων (μέχρι 29 Ιουλίου 2019).

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (*προθεσμία έως 22 Ιουλίου 2019)

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

A) ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Β) ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Γ) Από τον Δήμο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΙΓΩΝ, ΑΛΣΟΥΣ, ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΗΣ, ΒΑΛΙΜΗΣ, ΒΕΛΑΣ, ΒΕΡΙΝΟΥ, ΒΟΥΤΣΙΜΟΥ, ΓΚΡΑΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ, ΔΑΦΝΩΝ, ΔΟΥΚΑΝΑΙΙΚΩΝ, ΕΞΟΧΗΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΙΑΣ, ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΚΟΥΜΑΡΗ, ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΚΡΗΝΗΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ΛΑΚΚΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΝ, ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ, ΟΑΣΕΩΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΕΡΗΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΕΛΙΑΝΑΣ, ΣΙΝΕΒΡΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΧΑΤΖΗ και ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ

Δ) Από τον Δήμο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΙΚΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΡΑΛΗΣ)*, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΩ ΑΧΑΙΑΣ, ΑΝΩ ΣΟΥΔΕΝΑΙΙΚΩΝ, ΑΠΙΔΕΩΝΟΣ, ΑΡΑΞΟΥ, ΑΡΛΑΣ, ΑΧΑΪΚΟΥ, ΒΕΛΙΤΣΩΝ, ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΓΚΑΔΙΟΥ, ΚΑΡΑΙΙΚΩΝ, ΚΡΙΝΟΥ, ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ, ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΟΥΣΙΚΩΝ, ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΜΙΤΟΠΟΛΕΩΣ, ΜΙΧΟΙΟΥ, ΜΥΡΤΟΥ, ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΩΝ, ΠΕΤΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΕΤΑ, ΠΟΡΤΩΝ, ΡΙΟΛΟΥ, ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ, ΣΑΝΤΟΜΕΡΙΟΥ, ΦΛΟΚΑ, ΦΡΑΓΚΑΣ, ΦΩΣΤΑΙΝΗΣ, ΧΑΙΚΑΛΙΟΥ και ΧΑΡΑΥΓΗΣ

Ε) Από τον Δήμο ΠΑΤΡΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΑΣ, ΘΕΑΣ, ΘΕΡΙΑΝΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΒΡΥΣΗΣ, ΜΟΙΡΑΣ, ΠΙΤΙΤΣΗΣ και ΣΕΛΛΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Πάτρα: Επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών αρ. 83

Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφ. Βεϊκου 137)
Τηλέφωνα: 2610 439414
Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (*προθεσμία έως 22 Ιουλίου 2019)

Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

A) ΕΡΕΤΡΙΑΣ
B) ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Γ) ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
Δ) ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Ε) ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΤ) ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
Ζ) ΣΚΥΡΟΥ
Η) Από τον Δήμο ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ο προ-καποδιστριακός ΟΤΑ:
ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Χαλκίδα: Επί της Λεωφ. Αθηνών 24Α & 24Β, ΟΤ1Α, Συνοικία Α, Κάνηθος
Αθήνα: Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφ. Βεϊκου 137)
Τηλέφωνο και φαξ: 22210 37398
Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (*προθεσμία έως 29 Ιουλίου 2019)

Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας:

Α) Δήμος Βόλου:
προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΙΔΙΝΙΟΥ, ΓΛΑΦΥΡΩΝ, ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ, ΣΕΣΚΛΟΥ
Β) Δήμος Ρήγα Φεραίου
Γ) Δήμος Αλμυρού
Δ) Δήμος Νοτίου Πηλίου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ, ΛΑΥΚΟΥ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΜΗΛΙΝΗΣ, ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ, ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου: κτίριο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας,
Τηλέφωνο: 24210-25288 E-mail: info@ktimatologio-magnisias.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων:

Α) Δήμος Σκοπέλου: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΓΛΩΣΣΗΣ, ΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου: κτίριο 24 οδός Σταδίου, Νέα Ιωνία Μαγνησίας,
Τηλέφωνο: 24210-25288 E-mail: info@ktimatologio-magnisias.gr
Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30 και Τετάρτη 8:30 με 20:30

Γενικές Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Νέα παράταση σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες - Αυτές είναι οι προθεσμίες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news