facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Χαλκιδική: Καταστροφές από το χαλάζι στον Πολύγυρο

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικράτησαν το απόγευμα σε περιοχές της κεντρικής Χαλκιδικής. 

Χαλάζι έχει πλήξει της περιοχές του Πολυγύρου, των Καλυβών και της Γερακινής και προκάλεσε ζημιές σε ροδάκινα, και οπωροκηπευτικά. 

Παραγωγοί της περιοχής αναφέρουν στο halkidikinews.gr ότι οι μεγαλύτερες ζημιές από το χαλάζι προξενήθηκαν στις ελιές.

Δείτε φωτογραφίες από το halkidikinews

q2sset5
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Καταστροφές από το χαλάζι στον Πολύγυρο"

ΚΙΝΑΛ: Τα Σκόπια ακυρώνουν στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ιστοσελίδα του τουριστικού οργανισμού των Σκοπίων που αναφέρει την γειτονική χώρα σκέτη «Μακεδονία».

Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι γείτονες την ακυρώνουν στην πράξη χρησιμοποιώντας επισήμως το όνομα Μακεδονία.

Για τον κ. Τσίπρα βέβαια πέρα βρέχει. Τα έδωσε όλα τώρα δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Τα Σκόπια ακυρώνουν στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Μάτι: Αγωγή ύψους 1,5 εκατ. για το ζευγάρι που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο

Ενάμιση μήνα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη «μαύρη Δευτέρα», από τη μοιραία 23η Ιουλίου με τους 102 νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι, οι πληγές για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, παραμένουν ανοιχτές. Ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί και όσοι μένουν πίσω αναζητούν τη δικαίωση.
Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, τρεις νέες αγωγές για την τραγωδία στο Μάτι. Άλλες επτά, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα.
Στα έγγραφα των αγωγών, εκείνοι που έμειναν πίσω, που έχασαν τους ανθρώπους τους στο Μάτι, περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τιςδραματικές τελευταίες στιγμές των ανθρώπων τους, όπως τις έζησαν ή όπως τους τις διηγήθηκαν γείτονες.
Ζητούν απόδοση ευθυνών και τιμωρία σε όσους έπρεπε να αντιδράσουν για να αποφευχθεί η τιμωρία και δεν το έκαναν.
Μαζί στη ζωή και στο θάνατο
Τον εφιάλτη τους μετά το θάνατο των γονιών τους περιγράφουν, σε δυο ξεχωριστές αγωγές με το ίδιο κείμενο, που κατέθεσαν τα παιδιά του Άγγελου και της Αγγελικής Μόσχα. Είναι το ζευγάρι που αγκαλιάστηκε και πέθανε λίγα μέτρα από το μικρό σπίτι όπου έμενε κάθε καλοκαίρι στο Μάτι. Εκείνη, στα 85 της χρόνια, είχε κινητικά προβλήματα. Κι εκείνος, παρόλο που μπορούσε να σωθεί, δεν το έκανε. Έμεινε μαζί της ως το θάνατο.
Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, το ηλικιωμένο ζευγάρι ζούσε μόνιμα στην Καλλιθέα «και κατά το καλοκαίρι αυτό, όπως κάθε χρόνο, πήγαν στο Μάτι του Δήμου Μαραθώνος Αττικής για θερινές διακοπές. Έμεναν σε ένα παραχωρημένο σε αυτούς από την Ένωση Ορειβατών Φυσιολατρών Αττικής (ΕΟΦ) μικρό σπίτι 40 περίπου τ.μ. επί της οδού Φυσιολατρών αρ. 36».
Μάτι
Φωτογραφία αρχείου
Η 85χρονη Αγγελική Μόσχα, λόγω των κινητικών προβλημάτων της, δεν μπορούσε να απομακρυνθεί γρήγορα. Τους πρόλαβαν οι φλόγες. Οιλεπτομέρειες, όπως περιγράφονται στο έγγραφο, είναι σοκαριστικές. Τα παιδιά τους έμαθαν για τις τελευταίες στιγμές των γονιών τους απ’ όσα τους περιέγραψαν οι γείτονες.
«Όπως μας ενημέρωσαν εκ των υστέρων οι διασωθέντες γείτονες στο Μάτι, οι γονείς μας βγήκαν από το σπίτι τους με πολλή δυσκολία για να σωθούν, όπως έκαναν και οι άλλοι εκεί γείτονες. Δεν μπόρεσαν, όμως, να φύγουν γρήγορα, λόγω της πύρινης λαίλαπας που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις κατοικημένες περιοχές και, δυστυχώς, σε απόσταση 20-30 μέτρων από το σπίτι τουςτους βρήκαν οι φλόγες και τους έκαψαν και τους δύοΤους βρήκαν, δε,απανθρακωμένους στον δρόμο αγκαλιασμένους, διότι αντελήφθησαν τον μεγάλο κίνδυνο και τον επερχόμενο θάνατό τους», τονίζουν τα παιδιά του ζεύγους ζητώντας την απόδοση ευθυνών για την εγκληματική αδράνεια.
«Όπως μας είπαν, εκ των υστέρων, οι εκεί γείτονες, δεν είχε κανένας τους καμία απολύτως ενημέρωση ή βοήθεια για τη διάσωσή τους. Επικράτησε ένας πανικόςκαι όσοι μπορούσαν έφυγαν γρήγορα είτε πεζή είτε με τα αυτοκίνητά τους και όσοι δεν μπορούσαν είτε έμειναν μέσα στα σπίτια τους είτε βγήκαν για να σωθούν, αλλά βρήκαν τραγικό θάνατο, όπως και οι γονείς μας».
Συνολικά οι συγγενείς του ζευγαριού αξιώνουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάτι - Δούρου
Αποζημίωση 900.000 ευρώ
Οργή για τους αρμόδιους που δεν τους ενημέρωσαν ούτε τους βοήθησαν την ώρα που η πύρινη κόλαση σάρωνε τη γειτονιά τους ξεχειλίζει και η αγωγή των συγγενών της Ευαγγελίας Σιαπέρα, οι οποίοι ζητούν αποζημίωση ύψους 900.000 ευρώ.
Ο σύζυγός της έτρεξε να φέρει το αυτοκίνητο για να διαφύγουν αλλά οι φλόγες έφτασαν γρηγορότερα. «Η ανωτέρω σύζυγος και μητέρα μας κατά την ημέρα εκείνη (23/7) ήταν με τον σύζυγό της στο σπίτι μας στον Νέο Βουτζά και επί της οδού Υακίνθων… Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πρώτος από εμάς μαζί με τη σύζυγο και μητέρα μας, Ευαγγελία Σιαπέρα, αφού κάναμε το πρωινό μας μπάνιο, ήμασταν στο σπίτι μας στον Νέο Βουτζά, είδαμε καπνούς και ακούσαμε πολλές φωνές και κραυγές και ιδίως από τα μικρά παιδιά μιας γειτονικής -εκεί- οικογένειας και εν τω μεταξύ είδαμε και τον κόσμο να φεύγει σε κατάσταση πανικού.
Προ του κινδύνου να καούμε, ο πρώτος από εμάς και το τραγικό θύμα Ευαγγελία Σιαπέρα αποφασίσαμε να βγούμε από το σπίτι και να φύγουμε, όπως και όλοι οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής. Ο πρώτος από εμάς πήγα προς το αυτοκίνητό μας ενώ το τραγικό θύμα προχώρησε πεζή, προκειμένου, αφού είχε απομακρυνθεί από τις φλόγες, να την περισυλλέξω και να φύγουμε από αυτό το τραγικό σκηνικό ολέθρου».
Όσο ο σύζυγος προσπαθούσε να την προσεγγίσει με το αυτοκίνητο, η άτυχη γυναίκα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Οι αγωγές στρέφονται κατά του Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και τουΔήμου Μαραθώνα.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Αγωγή ύψους 1,5 εκατ. για το ζευγάρι που απανθρακώθηκε αγκαλιασμένο"

Κατρούγκαλος σε ΝΔ: Όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία

Καμία παρέμβαση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η ηγεσία του ΥΠΕΞ στα Σκόπια, σχετικά με την ιστοσελίδα του αρμόδιου τουριστικού οργανισμού των Σκοπίων που αναφέρεται σε σκέτη... Μακεδονία.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε πριν από λίγο το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη ΝΔ, την οποία μάλσιτα κατηγορεί για μικροπολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ήδη από τις 15 Μαΐου η γειτονική χώρα έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία».

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει για μια ακόμα φορά να γίνει ουρά των κίτρινων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της» τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου σε ανακοίνωση του, με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία. «Επιλέγει να αγνοεί για προφανείς λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης το γεγονός ότι όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, ότι αυτή έχει αλλάξει εκατοντάδες ονομασίες θεσμών και κτηρίων ώστε να αντιστοιχούν στη νέα ονομασία και συνεχίζει, και ότι ήδη από τις 15 Μαΐου έχει ανακοινώσει ότι πρόκειται να αλλάξει η τουριστική της εκστρατεία για να είναι σύμφωνη με τη νέα της ονομασία» επισημαίνει και προσθέτει:

«Και όλα αυτά σε πλήρη αντίθεση με την εποχή κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας όπου η γειτονική χώρα χρησιμοποιούσε κατά κόρον την τότε συνταγματική της ονομασία και σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσε την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μια ονομασία δηλαδή όπου ο επιθετικός προσδιορισμός ήταν στη "Δημοκρατία" και όχι στη λέξη "Μακεδονία"».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατρούγκαλος σε ΝΔ: Όλη η υφήλιος αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία"

Απεργία διαρκείας στα Διαγνωστικά κέντρα από τη Δευτέρα

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/06/2019 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ. Τα Διαγνωστικά Κέντρα όλης της χώρας βάζουν λουκέτο από τη Δευτέρα (10.06.2019) και μέχρι νεοτέρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εξετάσεις και δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση αλλά ούτε και οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ. Η επ’ αόριστον απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες, αφού η τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ Β. Πλαγιανάκο και το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατέληξε σε αδιέξοδο.

Την Τρίτη θα γίνει μια δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους.

«Τα Διαγνωστικά Κέντρα και εργαστήρια θα παραμείνουν κλειστά επ’ αόριστον» επανέλαβε μιλώντας στην Κυριακή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Γεώργιος Βουγιούκας.

Ο Γ. Βουγιούκας τόνισε πως η απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα της χώρας γίνεται γιατί «μας αρπάζουν πίσω, όπως είναι η μετάφραση του clawback, 110 εκατομμύρια μόνο για το 2018. Αυτό το ποσό είναι μόνο για το clawback. Μας έχουν πάρει πίσω μόνο για το rebate άλλα τόσα εκατομμύρια ίσως και παραπάνω». Clawback και rebate είναι μηχανισμοί που μπήκαν στη… ζωή μας με το μνημόνιο και επιβάλλουν επιστροφές χρημάτων προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τον όγκο των εξετάσεων που κάνουν τα Διαγνωστικά Κέντρα.

Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή το 2013 και ο προγραμματισμός ήταν να ισχύσουν για 2 έως 3 χρόνια, η κυβέρνηση επέκτεινε την εφαρμογή τους έως το 2022.

«Τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, όπως λέει και ο πρωθυπουργός, και έχουμε και υπερπλεονάσματα, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο έξι χρόνια αρπαγής των χρημάτων που μας οφείλονται για τις εξετάσεις που έχουμε διενεργήσει. Είμαστε όλοι υπερχρεωμένοι κι όσο παραμένουν αυτά τα εξοντωτικά μέτρα θα αυξάνεται το χρέος μας», πρόσθεσε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία διαρκείας στα Διαγνωστικά κέντρα από τη Δευτέρα"

ΝΔ: Προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων

«Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Οτι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα», ο όρος «Βόρεια» απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς και προσθέτει: «Η κυβέρνηση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Οι λίγες ημέρες που της απομένουν στην εξουσία δεν της συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας».

Όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση της ΝΔ, η διεύθυνση της ιστοσελίδας στην οποία αναφέρεται είναι η εξής: https://macedonia-timeless.com/eng/about/about/basic-information-macedonia/

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων"

Νέα αιχμηρά σκίτσα του Αρκά κατά του πρωθυπουργού (φωτο)

Τα αγγλικά του πρωθυπουργού καθώς και το θέμα του… ταξικού εχθρού σχολιάζει σε νέα του σκίτσα ο Αρκάς. Ο σκιτσογράφος συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα σε μια πολιτική …βεντέτα που αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τις κάλπες.
Σε νέο του σκίτσο που ανάρτησε στο Facebook o Αρκάς σχολιάζει τις προεκλογικές ατάκες του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τα αγγλικά του.
Στο δεύτερο σκίτσο, ο σκιτσογράφος σχολιάζει τα μέτρα λιτότητας που έχουν λυγίσει τον ελληνικό λαό αλλά και τον διχαστικό λόγο της κυβέρνησης.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αιχμηρά σκίτσα του Αρκά κατά του πρωθυπουργού (φωτο)"

Μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Έχουμε πλοία, αεροπλάνα και χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική Μεσόγειο

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, σε συνέντευξη του στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ανέφερε με νόημα πως η ανεύρεση των υδρογονανθράκων στην περιοχή, αυξάνει την σημασία της ανατολικής Μεσογείου για τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι, στην περιοχή βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά πλοία, 130 πολεμικά αεροπλάνα και περίπου 9000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ, ανέφερε, δεν θέλουν όμως βάση στην Κύπρο, όπως η Γαλλία. «Εμείς βλέπουμε την περιοχή μια περιοχή με αυξανόμενη σημασία για τα ενεργειακά. Θεωρούμε ότι οι ενεργειακοί πόροι της περιοχής μπορούν να προσφέρουν ποικιλία στην εισαγωγή ενέργειας, στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επιπλέον ως ΗΠΑ μας ενδιαφέρουν και άλλα ζητήματα στην περιοχή, όπως ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, ενάντια στα ναρκωτικά, το εμπόριο λευκής σαρκός και το μεταναστευτικό».

Ο Μάθιου Πάλμερ είπε πως η λύση του Κυπριακού είναι ακόμα προτεραιότητα για τις ΗΠΑ και η χώρα του στηρίζει την διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ωστόσο η απόφαση για την συζήτηση ενός νέου μοντέλου ανήκει στους δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο κ. Πάλμερ στην συνέντευξή του είπε επίσης ότι στην ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται αρκετά θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ για την εθνική τους ασφάλεια, σημειώνοντας την στενή συνεργασία Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρου. Και οι Τουρκοκύπριοι είπε, είναι φίλοι και συνέταιροι ενώ και η Τουρκία είχε ένας σημαντικός σύμμαχος στην περιοχή.

Ανάφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους της φυσικούς πόρους. "Μαζί με αυτό" είπε, "υπερασπιζόμαστε ότι στο πλαίσιο μιας λύσης θα πρέπει να υπάρχει ένας ακριβοδίκαιος διαμοιρασμός των υδρογονανθράκων. Σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε τις προσπάθειες λύσης. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι μιλάμε για μια διαδικασία που θα πάρει χρόνια. Απέχουμε χρόνια από το να αποδώσουν σε χρήματα οι υδρογονάνθρακες. Γι’ αυτό υπάρχει μπροστά μας χρόνος για διαπραγματεύσεις. Εμείς έχουμε την ελπίδα ότι οι υδρογονάνθρακες θα προτρέψουν τις πλευρές για μια λύση".

Ο Μάθιου Πάλμερ είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι στρατηγικός εταίρος για τις ΗΠΑ και θέλουν να εμβαθύνουν και να δυναμώσουν αυτή τη σχέση. Σημείωσε όμως ότι στην περιοχή φίλοι και εταίροι είναι και οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία για τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχουν τακτικές επαφές με τους Τουρκοκύπριους ηγέτες ενώ η Τουρκία εδώ και δεκάδες χρόνια είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. «Προσδίδουμε αξία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι σημαντική και επωφελής. Το ίδιο και η Τουρκία. Εργαζόμαστε από κοντά για τον αγώνα ενάντια στο ΡΚΚ, ιδιαίτερα στο Ιράκ. Εργαζόμαστε μαζί και για την επίτευξη σταθερότητας στην Συρία και για ένα καλύτερο μέλλον για τον συριακό λαό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Έχουμε πλοία, αεροπλάνα και χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική Μεσόγειο"

Στον Προκόπη Παυλόπουλο αύριο ο Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών

Στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας, θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου o πρωθυπουργός να του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί αύριο Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Προκόπη Παυλόπουλο αύριο ο Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη εκλογών"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων

O εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, Χαμί Ακσοϊ, δήλωσε πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμφωνία που έχει προβεί η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου», αναφερόμενος στη Κυπριακή Δημοκρατία, με κάποιες ιδιωτικές εταιρείες στην ανατολική Μεσόγειο για τα έσοδα από το φυσικό αέριο. Υποστήριξε ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα «απτό παράδειγμα της συνέχισης σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, που έχουν ίσα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους του νησιού».

Ο κ. Άκσοϊ στην γραπτή του απάντηση σε ερώτημα που του τέθηκε για την εν λόγω συμφωνία, ανέφερε ότι στηρίζουν και συμφωνούν με την ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους για το θέμα, προσθέτοντας ότι στη συμφωνία αυτή δεν γίνεται καμία αναφορά στους Τουρκοκύπριους και «γίνεται κατανοητό ότι δεν δίδεται μερίδιο από τα έσοδα στους Τουρκοκύπριους». Αυτό, συνέχισε, και για την Τουρκία αλλά και για το ψευδοκράτος, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο κ. Ακσόι αναφερόταν στην πρόσφατη συμφωνία της Λευκωσίας με τις εταιρείες Noble-Shell-Delek για πώληση φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» στη τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. Τα έσοδα από αυτή την εμπορική συμφωνία για τη Κυπριακή Δημοκρατία υπολογίστηκαν σε 9,4 δις δολάρια σε βάθος 18ετίας.

Η «ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου» κατά τον Χαμί Ακσόϊ αλλά και οι εταιρείες που συνεργάζονται με αυτή, δεν μπορούν να ενεργούν, παραβλέποντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα στα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. «Γι’ αυτό το λόγο η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια αποφασιστική στάση που βασίζεται σε αρχές για την προστασία των δικαιωμάτων και των Τουρκοκυπρίων και των δικών της στην ανατολική Μεσόγειο και γι’ αυτό δεν πρόκειται να αποφύγει να κάνει τα απαραίτητα βήματα». Επανέλαβε δε την δήλωση Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τερματίζει τις μονόπλευρες δραστηριότητές της στο θέμα των υδρογονανθράκων και δεν εντάσσει τους Τουρκοκύπριους που είναι ίσοι εταίροι στο νησί, στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων για το θέμα και τον διαμοιρασμό των εσόδων, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην δική τους υφαλοκρηπίδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπ. εξωτερικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, και στις περιοχές του ψευδοκράτους που αδειοδοτήθηκαν στην ΤΡΑΟ (κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου) το 2011, τα πλοία Γιαβούζ και Φατίζ, θα αρχίσουν σύντομα γεωτρήσεις. Ο κ. Άκσοϊ κατέληξε στην γραπτή του απάντηση λέγοντας ότι με αυτή την ευκαιρία θα ήθελε να υπενθυμίσει την διεθνή κοινότητα για ακόμη μια φορά, ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν διστάζει να θέτει ανεύθυνα σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, δεν λαμβάνει υπόψη τα δίκαια δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, που είναι ίσοι εταίροι στο νησί, στους φυσικούς του πόρους, απορρίπτει τις προτάσεις συνεργασίας και «παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν εγκαταλείπει τις μονόπλευρες δραστηριότητές της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα αρχίσουμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων"

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την καταδρομική επίθεση σε τράπεζα στη Συγγρού

Ο Ρουβίκωνας ξαναχτύπησε γνωστοποιώντας ότι μέλη του έκαναν την επίθεση σε κτίριο διοικητικών υπηρεσιών τράπεζας επί της λεωφόρου Συγγρού.
Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες, στις 05:00 τα ξημερώματα, σε υποκατάστημα της  τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Νέου Κόσμου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες έσπασαν τζάμια του υποκαταστήματος και αφού προκάλεσαν κι άλλες φθορές, τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.
Ο Ρουβίκωνας ανέβασε βίντεο από την επίθεση στο κτίριο της τράπεζας.
«Η σημερινή επίθεση και το σπάσιμο της τζαμαρίας,στο κτίριο διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας Πειραιώς είναι ένα ελάχιστο, άκρως συμβολικό δείγμα του τι αξίζει σε όσους αναμοχλεύουν την σαπίλα του συστήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης ο Ρουβίκωνας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Ρουβίκωνας:

Video Player
00:00
00:19

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρουβίκωνας πίσω από την καταδρομική επίθεση σε τράπεζα στη Συγγρού"

ΑΝΕΛ...τέλος: Οριστικά δεν κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές - Μοιραίο το Σκοπιανό

Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος πλήρωσαν την στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών και περνάνε επισήμως σήμερα στο πολιτικό παρελθόν.

Μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές υπήρχαν φήμες πως οι ΑΝΕΛ δεν θα κατέβαιναν στις εκλογές.

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και μετά το συνέδριο του κόμματος οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη ''κατέβουν'' στις εκλογές του Ιουλίου.

Είναι το δεύτερο κόμμα της εποχής μνημονίου μετά το ποτάμι του Στάυρου Θεοδωράκη που ''κατεβάζει ρολά'' τις τελευταίες μέρες και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.Σύντομα αναμένεται να ακολουθήσει και η Ένωση Κεντρώων.

Ο πρώην υπουργός, Πάνος Καμμένος μετά το 0,8% που πήραν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, έχει αποφασίσει να μην μιλά δημόσια, να μην εμφανίζεται σε πολιτικές εκπομπές και να αποτιμήσει με ηρεμία το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του.

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε και ζήτησε πολιτική αλλαγή. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ και ελπίζω να επιφέρει την πολιτική αλλαγή. Ακούσαμε την εντοιλή του λαού. Εγώ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στις επόμενες εκλογές. Παραμένω ενεργός. Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΕΛ...τέλος: Οριστικά δεν κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές - Μοιραίο το Σκοπιανό"

Παπανάτσιου για ΣΕΚΑΠ: Δεν ήταν δώρο στον επιχειρηματία, αλλά έγινε για την τοπική κοινωνία

Η διαγραφή χρεών από πρόστιμα και λοιπές υποχρεώσεις σε επιχειρήσεις που αποκρατικοποιήθηκαν τέθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Αφορά επιχειρήσεις που θα πρέπει να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας» απάντησε για την περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, η Κατερίνα Παπανάτσιου, αποδεχόμενη εμμέσως ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν ένας από τους στόχους της σχετικής ρύθμισης.

«Δεν είναι δώρο στον επιχειρηματία, έγινε για την τοπική κοινωνία» υποστήριξε.

Η υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμη στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων σε επιχειρήσεις και προσέθεσε:

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημοσιονομικά έσοδα και να δώσουμε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανάτσιου για ΣΕΚΑΠ: Δεν ήταν δώρο στον επιχειρηματία, αλλά έγινε για την τοπική κοινωνία"

Nέα νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια - Έσπασαν τράπεζα στο Νέο Κόσμο

Όπως και τα ξημερώματα έτσι και σήμερα οι κουκουλοφόροι προχώρησαν σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.

Η αρχή έγινε στις 02:40 στη διασταύρωση της Τοσίτσα με την Πατησίων. 10 λεπτά αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Ζαΐμη.

Στις 03:00 νεαροί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ μέσω της οδού Διδότου και στη συνέχεια έγινε κάτι παρόμοιο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 05:00 άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υποκαταστήματος τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού στο Νέο Κόσμο. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια προσήγαγαν τέσσερα άτομα και ερευνάται αν εμπλέκονται με την επίθεση.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Nέα νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια - Έσπασαν τράπεζα στο Νέο Κόσμο"

Αναδρομικά: Αυτά τα ποσά θα πάρουν οι συνταξιούχοι – Αναλυτικά ανά ταμείο

Στην τελική… προεκλογική ευθεία μπαίνουν τα αναδρομικά, και συγκεκριμένα η διεκδίκησή τους από χιλιάδες συνταξιούχους που είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται.

Το βασικό και ισχυρό σενάριο είναι ότι τα «σίγουρα» αναδρομικά που έχουν «κλειδώσει» για πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχους είναι για ένα 10μηνο.

Ωστόσο έκπληξη θα αποτελέσει το να βγουν αναδρομικά για 3,5 χρόνια (42 μήνες).

Τα αναδρομικά 10μήνου βγαίνουν έως 6.000 ευρώ και μαζί με τα Δώρα ξεπερνούν και τις 7.500 ευρώ με κόστος κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ. Τα αναδρομικά 3,5 ετών φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ μαζί με τα Δώρα και έχουν κόστος άνω των 12,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» και του συναδέλφου Κώστα Κατίκου, το «κλειδί» είναι στην τελική απόφαση των νέων δικαστών που θα στελεχώσουν τα ανώτατα δικαστήρια και, κυρίως, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά τις κάλπες.

Τα… «σίγουρα» αναδρομικά

Ετσι, για το μεν διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν αναδρομικά, καθώς οι παράνομες μειώσεις, που το ΣτΕ είπε να διακοπούν τον Ιούνιο του 2015, συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι το δικαστήριο τις έκρινε αντισυνταγματικές.

Για δε το διάστημα από Μάιο 2016 και μετά, η μεν κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν παράνομες μειώσεις επειδή οι παλιές συντάξεις επανυπολογίστηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου από 13/5/2016 και οι παράνομες περικοπές απορροφήθηκαν καθώς ο επανυπολογισμός έφερε χαμηλότερες συντάξεις.

Ωστόσο, για να μη φανούν οι νέες μειώσεις στους συνταξιούχους που αυτή τη φορά τις έφερε ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ – Κατρούγκαλου), προβλέφθηκε η λεγόμενη προσωπική διαφορά, που είναι στην πράξη οι νέες περικοπές οι οποίες δεν εφαρμόζονται.

Στο διάστημα 2016-2018, όμως, κανένας συνταξιούχος δεν είχε κανέναν επανυπολογισμό σύνταξης, αλλά αυτό συνέβη από 1/1/2019.

Εως το 2018, λοιπόν, οι συνταξιούχοι είχαν κάθε μήνα τις ίδιες περικοπές που το ΣτΕ είπε να σταματήσουν από τον Ιούνιο του 2015. Επομένως ο επανυπολογισμός ισχύει από το 2019 και όχι από τον Μάιο του 2016.

Τα δικαστήρια, άλλωστε, δικαιώνουν μαζικά συνταξιούχους που διεκδικούν πίσω τις παράνομες μειώσεις για όλη την περίοδο δηλαδή από Ιούλιο 2016 (έναν μήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ) έως και τέλη του 2018 (πριν από τον επανυπολογισμό δηλαδή που ισχύει από 1/1/2019).
Η επιλογή, λοιπόν, είναι αν μετά τις κάλπες θα έχουμε αναδρομικά από 3,7 δισ. έως 12,5 δισ. ευρώ και πλέον.

Τα ποσά ανά Ταμείο για 10 έως και 42 μήνες

Τα ποσά επιστροφών για 10 μήνες παράνομων μειώσεων φτάνουν έως τις 6.000 ευρώ. Ενώ για 42 μήνες ξεπερνούν -μαζί με τα Δώρα- και τις 30.000 ευρώ.

Αν το 10μηνο αναδρομικών πληρωθεί σε πολλές δόσεις, όπως αναμένεται να συμβεί, μετά τις κάλπες, σύμφωνα με αρμόδια πρόσωπα που μετέφεραν την εκτίμησή τους στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, τότε τα σενάρια είναι δύο:

1. Αναδρομικά 10μήνου με δόσεις 36 μηνών.
2. Αναδρομικά 10μήνου με δόσεις 60 μηνών.

Το σχέδιο των δόσεων δίνει τα εξής ποσά αναδρομικών:

1. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 978 ευρώ και επικουρική 186 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις περίπου στα 88 ευρώ και τα αναδρομικά 10μήνου είναι 880 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 24 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 15 ευρώ τον μήνα.

2. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.238 ευρώ και επικουρική 207 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις 215 ευρώ τον μήνα, τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική. Τα αναδρομικά 10μήνου είναι 2.150 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 60 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 36 ευρώ τον μήνα.

3. Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.454 ευρώ και επικουρική 288 ευρώ έχει παράνομες μειώσεις περίπου 450 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά 10μήνου είναι 4.500 ευρώ πλην Δώρων. Με 36 δόσεις θα παίρνει 125 ευρώ κάθε μήνα, ενώ με 60 δόσεις θα παίρνει 75 ευρώ τον μήνα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά: Αυτά τα ποσά θα πάρουν οι συνταξιούχοι – Αναλυτικά ανά ταμείο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news