facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αποστολάκης – ΗΠΑ: Η Τουρκία οδηγεί την κατάσταση σε ελληνοτουρκική κρίση!

Το θέμα των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων από την Τουρκία έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σάναχαν.

Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης φέρεται να είπε ότι η ολοκλήρωση των τουρκικών σχεδιασμών για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή θα δημιουργήσει στρατηγικό αδιέξοδο που θα περιορίζει σημαντικά το περιθώριο ελιγμών για τη διαχείριση μιας τέτοιου είδους κρίση.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ζήτησε τη συμβολή της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση και κυρίως να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ελληνική πλευρά ανέδειξε τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Αποστολάκης είχε εκφράσει στον Αμερικανό ομόλογό του την πεποίθηση ότι η αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ έχει “στρατηγικό αντίκτυπο”, λέγοντας ότι δεν έχουν ακόμα ξεδιπλωθεί πλήρως οι δυνατότητες της.

Όπως μάλιστα σημείωσε, “η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και η δέσμευσή μας για το ΝΑΤΟ αποτελούν την προτεραιότητα μας στον τομέα της άμυνας”.

Από την πλευρά του, ο Πάτρικ Σάναχαν αναφέρθηκε στην ισχυρή συνεργασία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, ευχαριστώντας τον κ. Αποστολάκη για την στήριξη που παρέχει η Ελλάδα αλλά και για το έργο που επιτελεί στην προσπάθεια προώθησης της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από τον πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χάρη Λαλάκο, ενώ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας και παράλληλα συναντήθηκε με το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστολάκης – ΗΠΑ: Η Τουρκία οδηγεί την κατάσταση σε ελληνοτουρκική κρίση!"

Εμπρηστικές δηλώσεις από Άγκυρα: «Ή μας δίνετε τα μισά κοιτάσματα ή κάνουμε πόλεμο»

Σε νέες απειλητικές ανακοινώσεις προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις πρόσφατες συμφωνίες της Λευκωσίας για νέες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργεία Εξωτερικών, και εν είδη «νταβατζή» της περιοχής μιλά ξεκάθαρα για μοίρασμα των κοιτασμάτων τηςκυπριακής ΑΟΖ με τους Τ/Κ επειδή έτσι το νομίζει, προειδοποιώντας παράλληλα πως θα πάρει όλα "εκείνα τα ενδεδειγμένα μέτρα" για να το επιτύχει, όπως ανέφερε σήμερα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην τουρκική ανακοίνωση:

«Η συμφωνία της Κύπρου (σημ. δεν αναφέρει βέβαια Κύπρος αλλά ελληνοκυπριακή διοίκηση) με τις ξένες εταιρείες είναι ένα ακόμη παράδειγμα της συνεχούς παραβίασης των δικαιωμάτων των Τ/Κ οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα στα κοιτάσματα της Κύπρου.

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι συμφωνίες αυτές δεν κάνουν αναφορά πουθενά για τους Τ/Κ όπως και ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν λαμβάνουν κανένα μερίδιο από τις συμφωνίες αυτές και τα κέρδη.

Αυτό είναι απαράδεκτο τόσο για την Τουρκία, όσο και για την τΔΒΚ.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου και αυτές οι διεθνείς εταιρείες που κάνουν δουλειές με τους Ε/Κ δεν μπορούν να αγνοήσουν το γεγονός ότι οι Τ/Κ είναι συνιδιοκτήτες στο νησί και έχουν ίσα δικαιώματα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. (σημ. !)

Επομένως η Τουρκία θα μείνει πιστή στις αρχές της και την αποφασιστικότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/Κ όπως και τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα διστάσει να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για να πραγματοποιήσει το σκοπό της.

Όπως είπε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν η Τουρκία δε αφήσει κανένα να παραβιάσει τα δικαιώματά των Τ/Κ.

Σε αυτό το πλαίσιο όσο η Ε/Κ πλευρά συνεχίζει τις μονομερείς ενέργειές της στους υδρογονάνθρακες αρνούμενη να συμπεριλάβει τους Τ/Κ ως ισότιμο εταίρο στα κέρδη και τις αποφάσεις η Τουρκία θα συνεχίσει να να προστατεύει τα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της.

Έτσι τα ερευνητικά μας σκάφη-πλωτά γεωτρύπανα Yavuz και Fatih, θα ξεκινήσουν σύντομα νέες γεωτρήσεις στις περιοχές που η τΔΒΚ ενέκρινε και έδωσε τις άδειες το 2011.

Με αυτή την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι οι Ε/Κ διοίκηση είναι αυτή που διακινδυνεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και αγνοώντας τα κληρονομικά δικαιώματα των Τ/Κ οι οποίοι συνιδιοκτήτες στο νησί».



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστικές δηλώσεις από Άγκυρα: «Ή μας δίνετε τα μισά κοιτάσματα ή κάνουμε πόλεμο»"

Εθνικό Τυπογραφείο: Ανοίγει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο -Η απόφαση και οι λόγοι

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για την έκτακτη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, λόγω «υπηρεσιακών αναγκών».
Αν και το ΦΕΚ δεν αναφέρεται στο λόγο της έκτακτης λειτουργίας, ωστόσο πιθανόν αυτό να γίνεται για να δημοσιευτούν τα φύλλα της Κυβερνήσεως με το τελευταίο νομοσχέδιο «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων για τα Έργα V και VI της από 06-09-2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας» και τις 17 τροπολογίες του, εκ των οποίων, το αφορολόγητο και η κοινωφελής.
Ταυτόχρονα, είμαστε σε αναμονή του ΦΕΚ για την 3Κ/2018, καθώς ήδη έχουν σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων.
Δείτε την απόφαση:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εθνικό Τυπογραφείο: Ανοίγει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο -Η απόφαση και οι λόγοι"

Η Μέρκελ «φρενάρει» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια

Διάσταση απόψεων διαπιστώνεται μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού σε ό,τι αφορά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να απαντά αρνητικά στην επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Sueddeutsche Zeitung και του οικονομικού ειδησεογραφικού ιστότοπου finanzen.de, η κ. Μέρκελ, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, κατέστησε σαφές ότι μια σχετική απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί από γερμανικής πλευράς το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

«Λυπούμαι πολύ για το γεγονός ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) απορρίπτει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο, να ξεκινήσουν τον Ιούνιο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ (SPD) προς τη Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι οι δύο χώρες έχουν «κάνει τα μαθήματά τους». Με το βλέμμα «στη δική μας ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής είναι απαραίτητο να παραμείνουμε αξιόπιστοι και να στείλουμε θετικά μηνύματα. Όλα τα άλλα θα αποτελούσαν απροσεξία από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής, τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός.

Χθες πάντως, το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε, με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, το Πρωτόκολλο Εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υιοθετώντας την εισήγηση της κυβέρνησης, η οποία δήλωσε πεπεισμένη ότι η ένταξη της χώρας «θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Μέρκελ «φρενάρει» την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια"

Αρκάς: Το νέο σκίτσο, η συκοφάντηση και… οι νεκροί

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα μετά τα δύο τελευταία του σκίτσα που προξένησαν πολλές αντιδράσεις και μάζεψαν πάνω από 2.000 comments στη σελίδα του στο Facebook.

Μάλιστα, οι διαχειριστές της σελίδας απάντησαν, κάνοντας λόγο για τρολ που απειλούν με report τη σελίδα. «Τα γελοία τρολ απειλούν με ρηπόρτ τη σελίδα μας παρερμηνεύοντας δολίως την ατάκα του σκίτσου. Αν ο Αρκάς ήθελε να γράψει αυτά που υπονοούν θα τα έγραφε ευθαρσως χωρις να τους φοβηθεί. Ας κάνουν όσα ρηπορτ θέλουν. Όση και να είναι η λύσσα τους να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούν να φιμώσουν αυτή τη σελίδα», ανέφεραν.

Πριν από λίγο ο Αρκάς επανήλθε με ένα ακόμα επιθετικό σκίτσο που αναμένεται να συζητηθεί. Ένας άνδρας με στολή SS και σβάστικα στο μπράτσο λέει: «Αν κάποιος ενοχλεί, συκοφάντησε τον, αν δεν πιάσει αυτό, διαστρέβλωσε αυτά που λέει, αν δεν πιάσει ούτε αυτό διάδωσε ότι είναι νεκρός κι αν δεν πιάσει ούτε αυτό φρόντισε να γίνει».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το νέο σκίτσο, η συκοφάντηση και… οι νεκροί"

Νέος Ποινικός Κώδικας: Φόβοι για μαζικές αποφυλακίσεις

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον νομικό κόσμο η νομοθέτηση του καινούργιου Ποινικού Κώδικα, καθώς ποινικολόγοι προειδοποιούν για κίνδυνο ομαδικών αποφυλακίσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, ο Κώδικας θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και οι κρατούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις διατάξεις ακόμα κι αν εφαρμοστεί μόνον για μία ημέρα, όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Νομικοί, μιλώντας στον Σκάι, επισημαίνουν ότι ακόμα και κρατούμενοι που δεν θα αποφυλακιστούν άμεσα θα μπορούν να κάνουν χρήση της χαλάρωσης διατάξεων για απόλυση υπό όρους.

Ενδεικτική περίπτωση είναι το αδίκημα της κλοπής. Στον υφιστάμενο Κώδικα οι κακοποιοί που έχουν δράσει ως μέλη συμμορίας ή κατ’ επάγγελμα κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή, όμως στον καινούργιο Κώδικα το έγκλημα υποβιβάζεται σε απλή κλοπή, που τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη.

Προβληματισμό προκαλεί και η αναθεώρηση των ποινών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που έως σήμερα προέβλεπαν αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη. Μετά την εφαρμογή των αλλαγών για πρώτη φορά στα χρονικά θα προβλέπεται και ποινή 10 έως 20 ετών.

Η κατάργηση της διακεκριμένης τέλεσης αδικημάτων δεν σταμάτα στις κλοπές, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες υποθέσεις, όπως στην πλαστογραφία. Η τέλεση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με αντικείμενο άνω των 30.000 ευρώ καταργείται και μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Η απλή πλαστογραφία κατηγορείται με έως 5ετή φυλάκιση. Οι νυν κατάδικοι που έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής τους θα αποφυλακιστούν.

Στα πιο «μαλακά» θα πέφτουν και όσοι κρίνονται ένοχοι για αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας. Θα τιμωρούνται με τρία έως πέντε χρόνια, ενώ σήμερα το εύρος ήταν μεταξύ πέντε και δέκα ετών.

Στον αντίποδα, αμετάβλητες παραμένουν οι διατάξεις για το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, που θα είναι οριστικά πλημμέλημα, ευνοώντας παραδείγματος χάρη όσους συμμετέχουν σε επεισόδια με βόμβες μολότοφ.



skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Ποινικός Κώδικας: Φόβοι για μαζικές αποφυλακίσεις"

Το νέο σκίτσο του Αρκά για τις μετατάξεις στη Βουλή

Ένα νέο σκίτσο δημοσίευσε ο Αρκάς στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, με το οποίο σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών με το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή.

Στο σκίτσο, ένας δημοσιογράφος αναφέρει την ανακοίνωση ενός υπουργού για προσλήψεις σε… στενό οικογενειακό κύκλο.

Δείτε το σκίτσο:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο σκίτσο του Αρκά για τις μετατάξεις στη Βουλή"

Μπροστά με 10,2 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γκάλοπ μετά τις ευρωεκλογές

Προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, μεσοσταθμικά. Με βάση τα δεδομένα της δημοσκόπησης η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα, στην πρώτη δημοσκόπηση που διεξάγεται μετά τις ευρωεκλογές, η ΝΔ λαμβάνει από 37% έως 42,5%, έναντι 27% έως 32,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με μεσοσταθμική διαφορά στις 10,2 μονάδες, στην εκτίμηση ψήφου.

Στην εκτίμηση ψήφου ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ που κυμαίνεται μεταξύ 6,2% έως 9,2% . Ακολουθεί το ΚΚΕ που κυμαίνεται μεταξύ 3,6%- 6%, η Χρυσή Αυγή 3,5% έως 5,9%, το ΜεΡΑ25 από 2,5% έως 4,5%, αλλά θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα ότι θα επιτύχει την είσοδό του στη βουλή. Αντίθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που κυμαίνεται δημοσκοπικά μεταξύ του 1,6% - 3,4%  δεν θα επιτύχει την είσοδο στη βουλή.
Ετσι, οι κεντρικές τιμές των ποσοστών των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 39,8
ΣΥΡΙΖΑ:29,6
ΚΙΝΑΛ: 7,7
ΚΚΕ: 4,8
ΧΑ: 4,7
Ελληνική Λύση: 2,5%
ΜεΡΑ25: 3,6%


Η κατανομή των εδρών

Με αυτά τα δεδομένα η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: ΝΔ: 160 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, ΚΚΕ 13 έδρες, Χρυσή Αυγή 13 έδρες και ΜεΡΑ25 10 έδρες. 

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7,7 μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. 



dim1
dim2
dim3_2


Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 93,9%. Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση φτάνει πλέον το 89,1%.  Το ΚΙΝΑΛ που στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,1% έχει ποσοστό συσπείρωσης 70,5% με διαρροές 13,2% προς τη ΝΔ και 6,9% προς τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Η ΝΔ με ποσοστό 82% είναι πρώτη στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 8% στο ερώτημα ποιός θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (με μικρή ή μεγάλη διαφορά).

Το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν θετική η απόφαση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ενώ τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%. Στην τρίτη θέση εντοπίζονται μαζί οι Γιάννης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Ο κ.Μητσοτάκης προηγείται του κ.Τσίπρα με έξι μονάδες στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. 

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 45% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση.



Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπροστά με 10,2 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γκάλοπ μετά τις ευρωεκλογές"

Πέθανε ο Γιάννης Μανώλης

Πέθανε ξαφνικά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Αργολίδα και συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ, Γιάννης Μανώλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, σήμερα το πρωί είχε πάει για μπάνιο στην θάλασσα με φίλους του. Ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και τους είπε ότι θα φύγει. Λίγη ώρα αργότερα ένας περαστικός τον είδε πεσμένο μπροστά στο αυτοκίνητό του. Κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 08.30 το πρωί αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο εκεί, ήταν ήδη νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σημειώνεται ότι δεν έφερε τραύματα και πιθανότατα ο θάνατός του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο Γιάννης Μανώλης ήταν 69 ετών. Διατέλεσε βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και ήταν επί σειρά ετών στέλεχος της ΓΣΕΕ. Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1950 στο Αραχναίο. Σπούδασε τεχνολόγος-μηχανικός. Από το γάμο του με την Γεωργία Μανώλη-Κοντογεωργίου απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 1986 ήταν Ιδρυτικό Μέλος της ΚΙΠΑΕΑ (Κίνηση Ειρήνης) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το 1995-1997 αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Το 1998–2004 μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το 1998 έως το 2004 Γενικός Γραμματέας Γ.Σ.Ε.Ε.

Το 2004 εκλέγεται πρώτος Βουλευτής στο Νομό Αργολίδας με τη Ν.Δ., το ίδιο και το 2007. Το 2012 αποχώρησε από την Νέα Δημοκρατία όπου διετέλεσε και επικεφαλής της γραμματείας Συνδικαλιστικού του κόμματος. Για λίγους μήνες συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από όπου επίσης αποχώρησε. Το 2014 ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννη Μανώλη, εκφράζει η Συνομοσπονδία.

Ο Γιάννης Μανώλης με έντονη συνδικαλιστική δράση επί σειρά ετών, διατέλεσε γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ από τον Μάρτιο του 1998 έως και τον Μάρτιο του 2004. «Ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, αφήνοντας το δικό του στίγμα στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, η οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Γιάννης Μανώλης"

Μανιάτης: Με σκανδαλώδη τροπολογία καλύπτουν την απώλεια €350 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ρυθμίζονται σημαντικές εκκρεμότητες στον τομέα της ενέργειας, μεταξύ άλλων για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της Κρήτης, καθώς και για την αποζημίωση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής για την υπηρεσία διαθεσιμότητας ισχύος, πέρασε από τη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία, λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ειδικότερα, για την Κρήτη προβλέπεται ότι ορισμένες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κάθ’ υπέρβαση των ορίων εκπομπών που ορίζει η κοινοτική νομοθεσία, ενώ διατηρούνται τα όρια εκπομπών που προβλέπονται στις Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

Όπως τονίζεται, η εγκατεστημένη ισχύς των μονάδων της Κρήτης κρίνεται απολύτως απαραίτητη για το διάστημα των τριών ετών που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση και της μεγάλης διασύνδεσης με την Αττική που θα διασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό του νησιού.

Με την τροπολογία θεσπίζεται και τίθεται σε εφαρμογή Μακροχρόνιος Μηχανισμός Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος με σκοπό τη μακροχρόνια διασφάλιση της διαθεσιμότητας παροχής επαρκούς ισχύος στο Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), ώστε να ικανοποιείται μακροπρόθεσμα το κριτήριο αξιοπιστίας που έχει υιοθετηθεί για το ΕΣΜΗΕ και να παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια ειδικά σε περιόδους αιχμής.

Η υπηρεσία διαθεσιμότητας ισχύος θα παρέχεται επί τη βάσει ανταγωνιστικής διαδικασίας μέσω δημοπράτησης από τον ΑΔΜΗΕ «δικαιωμάτων αξιοπιστίας» που αφορούν μια προκαθορισμένο περίοδο.

Οι επιλεγέντες από τη διαγωνιστική διαδικασία πάροχοι λαμβάνουν αποζημίωση για την υπηρεσία διαθεσιμότητας ισχύος με τη μορφή χρηματικής αμοιβής που καταβάλλεται από τον ΑΔΜΗΕ. Ο Μηχανισμός Αποζημίωσης Διαθεσιμότητας Ισχύος χρηματοδοτείται στη βάση χρεώσεων που επιβάλλει ο ΑΔΜΗΕ στους προμηθευτές.

Η διάρκεια ισχύος του μηχανισμού, ο τρόπος και η τιμή αποζημίωσης των παρόχων, η διάρκεια των συμβάσεων με τον ΑΔΜΗΕ και άλλα ειδικότερα θέματα που αφορούν στις παραμέτρους σχεδιασμού και λειτουργίας του μηχανισμού, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση μετά την οριστική έγκριση του σχήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ό,τι αφορά τη ΡΑΕ, προβλέπεται περιορισμός της αστικής και της ποινικής ευθύνης για την Ολομέλεια και το προσωπικό της Αρχής με στόχο, όπως επισημαίνεται, τη θωράκιση τους από τυχόν παρελκυστικές αγωγές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Επίσης, θεσπίζεται η κάλυψη δικαστικών εξόδων και εξόδων νομικής υποστήριξης σε υποθέσεις της Αρχής, των μελών της ή του προσωπικού της για ζητήματα που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους στην Αρχή.

Με άλλη διάταξη αλλάζει το καθεστώς προσλήψεων του προσωπικού της γραμματείας της ΡΑΕ, και προβλέπεται ότι η επιλογή του ειδικού επιστημονικού προσωπικού θα γίνεται μετά από αξιολόγηση των υποψηφίων και κατάρτιση των προσωρινών πινάκων από τη ΡΑΕ, πάντα υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Ακόμη παρατείνεται η διάρκεια των θέσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στη ΡΑΕ έως και την 30.06.2020.

Τέλος, παρατείνονται οι προθεσμίες εντός των οποίων οι κάτοχοι σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. μπορούν να υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με τον Α.Δ.Μ.Η.Ε. για το Ειδικό Έργο Πολυπόταμος-Ν. Μάκρη.

Σχολιάζοντας την τροπολογία, ο Γιάννης Μανιάτης έγραψε στο Twitter: «Περνούν τροπολογία-σκάνδαλο 350 εκατ. € για να καλύψουν την απώλεια ευρωπ. κονδυλίων που είχα διασφαλίσει για το ηλεκτρικό καλώδιο Κρήτη-Αττική. Γιατί δεν δέχονται την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση κ πάνε σε ιδιώτη για το καλώδιο;;;;;».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης: Με σκανδαλώδη τροπολογία καλύπτουν την απώλεια €350 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής"

Από αύριο οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αρχίζει από αύριο Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, όπου και αναγράφονται αναλυτικές πληροφορίες. Στο ίδιο διάστημα οι αιτούντες θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου, ενώ εκτιμάται ότι φέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ 60 εκατ. ευρώ, εθνικοί πόροι 210 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2019 - 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.
ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Από αύριο οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς"

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση!

Έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα για την απόδραση από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας του επονομαζόμενου “Τοξοβόλου του Συντάγματος”, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Με επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει πως ο κρατούμενος εξέτιε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης.

Όπως, επίσης, σημειώνεται ότι μόλις έγινε αντιληπτή η απόδραση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στην αστυνομία, μετά την απόδραση του Γιάννη Μιχαηλίδη από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο επονομαζόμενος και “Τοξοβόλος του Συντάγματος”, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2015.

Η απόδρασή έγινε γνωστή το πρωί της Παρασκευής (07.06.2019) όταν στην καταμέτρηση των κρατουμένων, ο Μιχαηλίδης ήταν… άφαντος. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το πως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» κατάφερε να αποδράσει από τις φυλακές αλλά και το πότε ή το αν τον βοήθησε κάποιος.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» κατάφερε να αποδράσει τα ξημερώματα.



Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν ανάμεσα στους τέσσερις νεαρούς που τον Φεβρουάριο του 2013 είχαν κάνει διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς την Πεύκη. Τότε, ο «Τοξοβόλος» και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: Πειθαρχική έρευνα για την απόδραση!"

Με τροπολογία σβήνουν πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ

Με δύο «φωτογραφικές» υπουργικές τροπολογίες που διαγράφουν πρόστιμα και εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα κλείνει τις νομοθετικές υποχρεώσεις της η κυβέρνηση και η Βουλή πριν τη θεσμική δρομολόγηση προσφυγής στις κάλπες.

Η πρώτη τροπολογία, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαγράφει  τελωνειακές παραβάσεις. Ειδικότερα αναφέρεται πως προτείνεται: «η μη κήρυξη ως αστικώς συνυπεύθυνου του νομικού προσώπου  που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 152 του τελωνειακού Κώδικα καταλαμβάνει και εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η καταλογιστική πράξη δεν είχε μεν εκδοθεί εως την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων, εκδόθηκε, όμως, πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4469/2017. Δεν οφείλονται εφεξής τυχόν επιβαρύνσεις για τις οποίες το νομικό πρόσωπο έχει κηρυχθεί αστικώς συνυπεύθυνο». Υπογραμμίζεται παράλληλα πως από τις διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού απώλεια εσόδων από τη διαγραφή οφειλών από πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις που προέρχονται αποκλειστικά από καταλογιστικές πράξεις. Η ανωτέρω απώλεια θα αντιμετωπίζεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

Κατά πληροφορίες η συγκεκριμένη τροπολογία αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ που είχε αγορασθεί από τον  Ιβάν Σαββίδη και πριν από 16 μήνες μεταβιβάστηκε στην Japan Tobacco.  Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τα πρόστιμα αφορούν τον ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ. Σημειώνεται ότι προσπάθεια να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν φθάσει περίπου στα 44 εκατ. ευρώ είχε κάνει και στο παρελθόν η κυβέρνηση, όταν η εταιρεία ανηκε στον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση. Τα πρόστιμα πάντως, είχαν επιβληθεί για παραβάσεις πριν περάσει η ΣΕΚΑΠ στην ιδιοκτησία Σαββίδη. 
Διαβάστε εδώ την τροπολογία

Η δεύτερη τροπολογία διαγράφει αναδρομικά πρόστιμα για συναποθήκευση πετρελαιοειδών. «Ορίζεται ρητά ότι δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ν. 3054/2002 για συναποθήκευση πετρελαιοειδών προϊόντων από περισσότερους κατόχους αδειών εμπορίας σε φορολογικές αποθήκες του άρ 63 του ν 2960/2001 η οποία έχει συντελεστεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν 4602/2019» αναφέρεται στην σχετική έκθεση του γενικού Λογιστηρίου το οποίο ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται σε απώλεια εσόδων χωρίς όμως να προσδιορίζει το ύψος τους.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με τροπολογία σβήνουν πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ"

Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο – Έκλεισε η Βουλή

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν η κατάθεση και τελικά η ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Μιας τροπολογίας που αναιρεί τη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2020 αλλά μαζί της αναιρεί και τις φοροελαφρύνσεις της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος και της μείωσης του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού Το Ποτάμι και το ΚΚΕ (τα μοναδικά κόμματα που έμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και δεν αποχώρησαν) επέλεξαν το «παρών».

Με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο, η Βουλή ουσιαστικά έκλεισε, αφού -όπως έχει ανακοινωθεί και από τον ίδιο- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πάει τη Δευτέρα (10.06.2019) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Αν και από νωρίς «κυκλοφορούσε» στους διαδρόμους της Βουλής πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε την τελευταία του εμφάνιση, πριν από τις πρόωρες εκλογές, στη Βουλή για να μιλήσει, τελικά ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε. Όπως δεν εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν εξαρχής δηλώσει πως δεν θα παραστούν στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής γιατί θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο – Έκλεισε η Βουλή"

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ποτηριού και πιάτου που πωλούνται στα Jumbo

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια:
Πρόκειται για:
  • Ποτήρι με ίνες από μπαμπού 450 ml, με κωδικό IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-004M και αριθμό barcode 0491316000035, λόγω μετανάστευσης μελαμίνης
  • Πιάτο με ίνες από μπαμπού με κωδικο΄IΤΕΜ ΝΟ: ΖF-006F και αριθμό barcode 0491320000038, λόγω μετανάστευσης μελαμίνης και φορμαλδεΰδης
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. 

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα χρησιμοποιήσουν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανάκληση ποτηριού και πιάτου που πωλούνται στα Jumbo"

Επιφυλακτική για το αφορολόγητο η Κομισιόν: Έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

Την ανάγκη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης στην Ελλάδα και ένα πιο φιλικό στην ανάπτυξη μίγμα πολιτικής επεσήμανε η Κομισιόν, σχολιάζοντας την κατάθεση από πλευράς κυβέρνησης της τροπολογίας για διατήρηση του αφορολόγητου ορίου στα ίδια επίπεδα.

Όπως τονίζουν οι Βρυξέλλες, το φορολογικό πακέτο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των θεσμών το 2017 είχε ως στόχο τους παραπάνω στόχους, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για αναπτυξιακά μέτρα και μεταρρυθμίσεις.

«Είμαστε ενημερωμένοι για το σχετικό νομοσχέδιο που διαβιβάστηκε στο Κοινοβούλιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προσθέτοντας πως «η συνολική φορολογική δέσμη που συμφωνήθηκε το 2017, η οποία περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη».

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της» καταλήγει η ανακοίνωση των Βρυξελλών.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιφυλακτική για το αφορολόγητο η Κομισιόν: Έχει δεσμευτεί για μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα"

Ανακαλούνται μολύβια από τα Jumbo - Περιέχουν επικίνδυνα χημικά (φωτο)



Ανακλήθηκαν παιδικά μολύβια από τα Jumbo με εντολή του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πρόκειται για σετ 3 µωβ µολυβιών µε γόµα στο πάνω µέρος. Οι γόµες φέρουν την εικόνα µιας πριγκίπισσας, ενός στέµµατος ή ενός µονόκερου. Το σετ διατίθεται σε διάφανη, πλαστική σακούλα, που κλείνει µε χάρτινη ετικέτα. Τα μολύβια γράφουν lovely princess. Η χώρα προέλευσης είναι η Κίνα.

Ανάκληση λόγω χημικών

Η ανάκληση πραγματοποιήθηκε γιατί το πλαστικό περίβληµα των µολυβιών περιέχει δι (2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP). Αυτός ο φθαλικός εστέρας µπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλώντας πιθανή βλάβη του αναπαραγωγικού συστήµατος. Το προϊόν δεν συµµορφώνεται µε τον Κανονισµό REACH.

Πρόσφατα είχε ανακληθεί και πιάτο μελαμίνης ρηχό με παράσταση Star Wars, με αριθμό παρτίδας Lot No 1115, το οποίο κατασκευάζεται επίσης στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo AEE.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλούνται μολύβια από τα Jumbo - Περιέχουν επικίνδυνα χημικά (φωτο)"

Φωτογραφίες: Έτσι είναι το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό

Προεκλογική επίσκεψη στο Ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Στην είσοδο του τεμένους ξεχωρίζει η επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών»,.

Το τέμενος έχει ένα μεγάλο προαύλιο ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον περιβάλλοντα χώρo, όπου δεσπόζει ένα συντριβάνει και έχουν φητέψει πέτρα. Επίσης, κατασκευάστηκε το μιχράμπ, η ιερή κόγχη που δείχνει την κατεύθυνση στη Μέκκα. Οι εσωτερικοί χώροι διαμορφώθηκαν με συμφωνία των μουσουλμανικών δογμάτων.΄

Αν και η ο κ. Γαβρόγλου θέλει να «εγκαινιάσει» το έργο, στην ουσία θα ενημερωθεί για την εξέλιξή του, αφού το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Αθήνα. 

teme02
teme01
Το «παρών» στην εκδήλωση που γίνεται για την ενημέρωση προόδου των εργασιών είναι και ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας, Μοχάμεντ Ζακί, ενώ η υπουργική απόφαση για τον διορισμό του εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. 

Το Ισλαμικό Τέμενος, ωστόσο, δεν θα ανοίξει ακόμα τις πόρτες του καθώς είναι πολύ πρόσφατη η δημοσίευση του Οργανισμού Λειτουργίας, ο οποίος ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.

gavroglou_tem
gavroglou_tem1
gavroglou_tem2
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτογραφίες: Έτσι είναι το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό"

Βρετανία: Αντίθετη στα σχέδια της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Απάντηση σε επιστολή του προέδρου της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου για τις δηλώσεις του σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έστειλε ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Σύμφωνα με τον παραλήπτη κ. Χρίστο Καραολή, ο σερ Άλαν τονίζει στην επιστολή του ότι η βρετανική κυβέρνηση «έχει υπάρξει σαφής τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν ότι εναντιώνεται στα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις».

Ο σερ Άλαν δηλώνει ότι έχει θίξει το ζήτημα με τον Τούρκο πρέσβη στο Λονδίνο, προτρέποντας σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, όπως έχει κάνει και ο Βρετανός πρέσβης στην Άγκυρα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Βρετανός υπουργός Ευρώπης επαναλαμβάνει τη θέση του Λονδίνου περί αναγνώρισης του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της και για πρώτη φορά σε τοποθέτησή του επί του ζητήματος σημειώνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί «διάλογος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» και όχι «βία, στρατικοποίηση ή εξαναγκασμός».

Η επιστολή καταλήγει με μια διαβεβαίωση από τον σερ Άλαν Ντάνκαν προς την Ομοσπονδία για τη «μεγάλη σημασία που αποδίδει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτή την ανθεκτική φιλία» με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η απάντηση του Βρετανού πολιτικού αξιωματούχου του Foreign Office έρχεται σε επιστολή που του είχε απευθύνει ο κ. Καραολής, με την οποία ζητούσε από τον σερ Άλαν να καταδικάσει ξεκάθαρα την τουρκική εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Καραολής ζητούσε επίσης από τον Υπουργό Ευρώπης να καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα γεωτρύπανα και πολεμικά πλοία της από τη θαλάσσια περιοχή της ΑΟΖ και να αναλάβει δράσεις που θα διασφάλιζαν την τουρκική αποχώρηση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Αντίθετη στα σχέδια της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ"

Μύκονος: Θερμό επεισόδιο στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια» μεταξύ του ιδιοκτήτη και Γερμανών δημοσιογράφων

Θερμό επεισόδιο στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια» στη Μύκονο μεταξύ του ιδιοκτήτη και Γερμανών δημοσιογράφων που το επισκέφθηκαν για να κάνουν ρεπορτάζ! Το συμβάν που κατέληξε σε μηνύσεις και αυτόφωρα, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο τεσσάρων Γερμανών πήγαν στο κατάστημα στον Πλατύ Γιαλό και προσπάθησαν να πάρουν συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως ισχυρίζεται ο 33χρονος υπεύθυνος - ιδιοκτήτης στην Αστυνομία, όταν εκείνος αρνήθηκε, οι δημοσιογράφοι ήταν εριστικοί και άρχισαν να τον υβρίζουν στα ελληνικά λέγοντας του “είσαι κλέφτης και απατεώνας».

Μάλιστα όπως είπε το σκηνικό διαδραματίστηκε μπροστά σε πελάτες ενώ στη συνέχεια έφυγε από το χώρο του καταστήματος και πήγε σε μια αποθήκη αλλά οι δημοσιογράφοι όπως ισχυρίζεται τον κυνήγησαν και εκεί παραβιάζοντας ιδιωτικό χώρο.

Από εκεί κάλεσε την αστυνομία και υπέβαλε μήνυση για παράβαση του Ν.2472/97 "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" 334Π.Κ "Διατάραξη οικιακής ειρήνης" 361 Π.Κ "Εξύβριση" και 363Π.Κ "Συκοφαντική δυσφήμιση" ενώ οι Γερμανοί «απάντησαν» υποβάλλοντας μήνυση για 229Π.Κ "Ψευδή καταμήνυση" με αποτέλεσμα όλοι να οδηγηθούν στο αυτόφωρο ενώ κατασχέθηκαν μία φωτογραφική μηχανή μια βιντεοκάμερα και μια επαγγελματική βιντεοκάμερα. Οι συλληφθέντες λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: Θερμό επεισόδιο στο εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια» μεταξύ του ιδιοκτήτη και Γερμανών δημοσιογράφων"

Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται ακόμη

Στην Ελλάδα μπορεί να βρει κανείς την αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης, η οποία μάλιστα είναι ακόμη και σήμερα χρηστική, σχεδόν 35 αιώνες μετά την κατασκευή της.

Βρίσκεται στον δήμο Επιδαύρου Αργολίδας και είναι μονότοξη κυκλώπειας μυκηναϊκής κατασκευής. Χρονολογείται πως χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή. Μάλιστα, η γέφυρα του Αρκαδικού αντέχει μέχρι και σήμερα και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε χρήση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:




newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα και χρησιμοποιείται ακόμη"

Focus: Ο Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο και γι΄αυτό θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το γερμανικό περιοδικό Focus σε εκτενές δημοσίευμα του ασχολείται με το θέμα του αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση της καταβολής αποζημιώσεων και θέτει το ερώτημα γιατί το ζήτημα ανακύπτει και πάλι αυτή τη χρονική περίοδο. Η απάντηση που δίνεται είναι η εξής: «Ο Τσίπρας στις πρόσφατες Ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές εκλογές υπέστη μεγάλη ήττα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο αριστερός Πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δημοσκοπήσεις προβλέπουν την ήττα του και τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Με τη συγκεκριμένη προσπάθεια ο Τσίπρας ελπίζει να μειώσει τη διαφορά. «Η απαίτηση των επανορθώσεων είναι για εμάς ένα ιστορικό και ηθικό καθήκον» δήλωσε. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι του είναι σημαντικό να διαπραγματευθεί φιλικά και στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία».

Και το άρθρο συνεχίζει: «Το ύψος των επανορθώσεων αντιστοιχεί σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε πρόσφατα να μειώσει τον ΦΠΑ στη γαστρονομία, τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ακόμα και οι συνταξιούχοι που έχουν πληγεί πολύ λαμβάνουν κατά μέσο όρο το χρόνο μισή σύνταξη επιπλέον. Η Κομισιόν βλέπει επικριτικά όλα αυτά τα μέτρα. Κάποια από αυτά μπορεί να μην συνάδουν με τους στόχους που έχουν τεθεί για τον συμπεφωνημένο δημόσιο προϋπολογισμό, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν στην απαίτηση για επανορθώσεις ένα μέσο εκδίκησης απέναντι στη Γερμανία, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για σκληρά μέτρα λιτότητας σε σχέση με την κρίση χρέους και η οποία προκαλεί δυσθυμία σε πολλούς Έλληνες».

dw
Διαβάστε Περισσότερα » "Focus: Ο Τσίπρας είναι με την πλάτη στον τοίχο και γι΄αυτό θυμήθηκε τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Βούτσης για μετατάξεις: Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής

Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι, ότι είμαστε ίδιοι με το προηγούμενο καθεστώς ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δίνοντας εξηγήσεις στην Ολομέλεια για το θέμα που έχει προκύψει με τις μετατάξεις.

«Δεν με ενδιαφέρει ένας συμψηφισμός με ό,τι γινόταν προηγούμενα, ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς», τόνισε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας από τα έδρανα της Ολομέλειας και όχι από το προεδρείο. Σχολιάζοντας το «πάγωμα» των υπολοίπων μετατάξεων είπε ότι είναι άδικο γι’ αυτούς, ενώ για την ονοματολογία είπε ότι σκόπιμα χαρτογραφήθηκαν κάποιοι λίγοι άνθρωποι και αναρωτήθηκε αν υπάρχει απαγόρευση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλη την ομιλία του Νίκου Βούτση



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης για μετατάξεις: Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής"

Μισή συγγνώμη από την Τασία: Το κακό βαραίνει εμένα, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις για την αίτηση μετάταξης της κόρης της, αλλά και για τις δηλώσεις της χθες, στην τηλεόραση του Alpha, ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις, δίνει με ανακοίνωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία το πρωί ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές.

Αναφερόμενη στην δήλωσή της ότι«αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις», είπε ότι πολλοί την εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική και συνέχισε εξηγώντας «όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής ,ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης».

Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι δεν εκτιμήθηκε η ειλικρίνειά της.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα», ανέφερε.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου εξηγεί ότι «η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές».

Μόνο που σε αυτό το σημείο η κ. Χριστοδουλοπούλου απέφυγε να πει ότι στη συγκεκριμένη επιτροπή που έλαβε την απόφαση συμμετείχε και ο σύζυγός της Θοδωρής Δρίτσας!

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ένας αποσπασμένος στη Βουλή υπάλληλος δεν μπορούσε να πάρει μετάταξη στο ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να απολαμβάνει το προνομιακό μισθολογικά και όχι μόνο περιβάλλον της Βουλής. Με την τροποποιηση του δεύτερου μέρους του κανονισμού της Βουλής (Ά 18) στις 06.02.2019 προβλέπεται στο άρθρο 12 η δυνατότητα μετάταξης στη Βουλή των μέχρι 20.01.2019 αποσπασμένων υπαλλήλων στη Βουλή. Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση πρόεδρος ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης και μέλη 10 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Θοδωρής Δρίτσας, σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου!

Στη δήλωση της πάντως η κ. Χριστοδουλοπούλου ζητά συγγνώμη «από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα. Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Συγκεκριμένα στην δήλωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφέρει

«Κατηγορούμαι και σπεύδω να δώσω εξηγήσεις.

Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ, αποσπάστηκε στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές.

Σε αυτή την πρόβλεψη αναφέρθηκα με ευθύτητα χθες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων στο κανάλι Alpha, για ν’ ακολουθήσει η παρεξήγηση της απάντησής μου, την οποία πολλοί εξέλαβαν ως προκλητικά κυνική.

Όταν κλήθηκα να απαντήσω στο «εάν το νόμιμο είναι και ηθικό», παραδέχθηκα, λογοδοτώντας, χωρίς υπεκφυγές, ότι η δυνατότητα που είχα για άμεση ενημέρωση και γνώση ρυθμίσεων και διαδικασιών, των οποίων στη συνέχεια έκανε χρήση η κόρη μου, συγκροτεί όντως προνόμιο. Η ατυχής ,ίσως, έκφραση για αξιοποίηση γνωριμιών και διασυνδέσεων σε αυτό αναφερόταν. Το δε προνόμιο, στο οποίο προαναφέρθηκα, αφορά κυρίως τη διαδικασία και την επιδίωξη της απόσπασης και όχι της μετάταξης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. Δεν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία μου και η πορεία μου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, μαζί με την ειλικρίνειά μου, θα συνεκτιμηθεί. Διαψεύστηκα.

Ζητώ συγγνώμη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισμό εμπιστοσύνης που τους προκάλεσα.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμένα. Καμιά ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, είναι ειλημμένη ήδη από χθες, ως οφειλόμενη ελάχιστη κίνηση. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής».

Αθήνα, 7/6/2019

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισή συγγνώμη από την Τασία: Το κακό βαραίνει εμένα, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news