facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Νέο θέατρο: Πριν τις εκλογές ο Τσίπρας βρήκε ώρες στο κυβερνητικό αεροσκάφος για να πάνε αθλητές στο Μινσκ

Νέο προεκλογικό θέατρο έστησε η κυβέρνηση μετά την πρωτοφανή αμέλεια του ΣΕΓΑΣ να βρει εισιτήρια για τη μετάβαση των αθλητών του στίβου στο Μινσκ για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Ο κ.Τσίπρας εν μέσω προεκλογικής περιόδου «κατάφερε» να βρει ελεύθερες ώρες πτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταβούν με αυτό οι αθλητές στο Μινσκ για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο διάστημα από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίς το μεσημέρι ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωσε ότι παρά τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να βρει εισιτήρια (!!!), αν και είχε ενημερωθεί από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε την οργή των Ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, αλλά και την απογοήτευση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα τόσο εντείνονταν και οι αντιδράσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση κι από τον κρατικό μηχανισμό.

Οι πληροφορίες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρουν ότι με εντολή Τσίπρα και τις απαραίτητες ενέργειες του Γιώργου Βασιλειάδη που ήρθε σε επικοινωνία με τον ΣΕΓΑΣ βρέθηκε η λύση και η αποστολή θα μεταβεί στο Μινσκ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο θέατρο: Πριν τις εκλογές ο Τσίπρας βρήκε ώρες στο κυβερνητικό αεροσκάφος για να πάνε αθλητές στο Μινσκ"

Αυστρία: Ψηφίστηκε το δωδεκάωρο ημερήσιας εργασίας

Η αυστριακή Βουλή ενέκρινε σήμερα τον αμφιλεγόμενο νόμο της κυβέρνησης για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας.

Με τις ψήφους της κυβέρνησης συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, όπως επίσης με τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία).

Της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, εναντίον του οποίου είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο τεράστια – για τα αυστριακά δεδομένα – πορεία και διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης με τη συμμετοχή 100.000 ανθρώπων, προηγήθηκε πολύωρη και ιδιαίτερα έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, που οξύνθηκε ακόμη περισσότερο με την τροπολογία της κυβέρνησης που προβλέπει την έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1 η Σεπτεμβρίου, αντί της 1ης Ιανουαρίου 2019, που προβλεπόταν αρχικά.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο «κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις οκτώ ώρες ημερησίως ή σαράντα ώρες εβδομαδιαίως, ενώ με την νέα παράταση του ωραρίου χαλαρώνουν οι κανόνες για την απασχόληση και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απασχολούνται έως και δώδεκα ώρες την ημέρα ή έως και 60 ώρες την εβδομάδα.

Αυτό, σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης και του νόμου, «υποτίθεται» ότι θα είναι προαιρετικό και θα αφορά υπερωρίες που προβλέπονταν και στο παρελθόν, αν και είναι βέβαιο, όπως σημειώνουν πως οι εργαζόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να υποκύπτουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Η πλειοψηφία στη Βουλή απέρριψε αίτημα που είχε καταθέσει νωρίτερα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, του πρώην καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, για τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, ενώ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν με δριμύτητα το γεγονός ότι πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ την εμπρόθεσμη έναρξη ισχύος του νόμου ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Κερν, έκανε λόγο για την «μαζικότερη χειροτέρευση εδώ και τρεις δεκαετίες», καταγγέλοντας τον νόμο της κυβέρνησης ως «άδικο, ανώριμο και παντελώς παράλογο», ενώ επισήμανε ότι βλέποντας κανείς τους εκπροσώπους της οικονομίας και της βιομηχανίας να πανηγυρίζουν για τον νόμο, επειδή έγινε όπως παραγγέλθηκε, καταλαβαίνει ποιος ωφελείται από αυτόν.

Πρόκειται για μία επίθεση κατά των εργαζόμενων και «εσείς θα περάσετε στην ιστορία όχι μόνον ως προδότες των εργαζομένων, αλλά γιατί κάνετε την αδικία πρόγραμμα σας», τόνισε ο Κρίστιαν Κερν, απευθυνόμενος προς τους επικεφαλής της κυβέρνησης, τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Η πολύωρη έντονη συζήτηση συνοδεύτηκε από πινακίδια που ύψωναν οι μεν βουλευτές της συμπολίτευσης με τα συνθήματα «8 ώρες την εβδομάδα παραμένουν» ή «40 ώρες την εβδομάδα παραμένουν», οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης με απαγορευτικά σήματα της οδικής κυκλοφορίας στα οποία ήταν διαγραμμένοι οι αριθμοί «12» και «60».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία: Ψηφίστηκε το δωδεκάωρο ημερήσιας εργασίας"

Εγνατία Οδός: Στοιχεία «φωτιά» για τις γέφυρες και τις σήραγγες!

Η Εγνατία Οδός έρχεται ξαφνικά στο προσκήνιο, μετά τις απίστευτες αναφορές για την κατάσταση των γεφυρών και των σηράγγων της. Αυτά γίνονται γνωστά από την χθεσινή έκθεση των δανειστών, στην οποία οι συγκεκριμένες γέφυρες χαρακτηρίζονται μη ασφαλείς και οι σήραγγες μη πιστοποιημένες, με βάση τις νέες αυστηρές κοινοτικές απαιτήσεις.
Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη έκθεση, ζητείται το κόστος των εργασιών συντήρησης και επισκευής τους.
Δεν υπάρχει σαφής εικόνα “για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε οι γέφυρες της Εγνατίας Οδού να κατηγοριοποιηθούν ως ασφαλείς” σύμφωνα με τη χθεσινή, τρίτη, έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας, ενώ στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως πολύ πρόσφατα, μόλις τον περασμένο Μάρτιο, “κάποιες από τις γέφυρες του οδικού άξονα κατηγοριοποιήθηκαν από την “Εγνατία Οδός ΑΕ” ως “πιθανά επικίνδυνες”, χωρίς να υπάρχει σημαντική αλλαγή στην κατάστασή τους”.
Οι »επικίνδυνες γέφυρες» δεν έχουν κατασκευαστεί από την »Εγνατία Οδός ΑΕ»
«Η συγκεκριμένη έκθεση δεν αφορά στις γέφυρες τις οποίες έχει κατασκευάσει η Εγνατία Οδός ΑΕ, αλλά γέφυρες κατασκευασμένες πριν από δεκαετίες, που υπάρχουν σε τμήμα αυτοκινητοδρόμων τους οποίους παραλάβαμε το 2014», τονίζει από την πλευρά του στο newsit.gr ο αρμόδιος προϊστάμενος της Εγνατίας Οδού ΑΕ.
«Η Εγνατία Οδός ΑΕ έχει δεκάδες μεγάλες γέφυρες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί από το 1997 έως το 2009. Όμως, το 2014 παρέλαβε ένα τμήμα της ΠΑΘΕ, είναι το τμήμα από το Κλειδί μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, τον κάθετο άξονα των Ευζώνων και την παλαιά γέφυρα του Στρυμόνα.
Η κατασκευή αυτού του τμήματος είχε γίνει πριν από περίπου 50 χρόνια. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν κάποιες γέφυρες οι οποίες χρήζουν συντήρησης και σε αυτές και μόνο αφορά η έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας” λέει, μιλώντας στο newsit.gr, o προΐστάμενος σηντήρησης. λειτουργίας και υποδομών της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Μιλτιάδης Μπούγαλης.
Τις καταγράψαμε ως “πιθανά επικίνδυνες” λόγω των διεθνών στάνταρτ κατηγοριοποίησης
“Σχετικά με το ότι τις καταγράψαμε ως “πιθανά επικίνδυνες” αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια όσων περνούν από αυτές τις γέφυρες” λέει χαρακτηριστικά ο Μιλτιάδης Μπούγαλης και εξηγεί:
“Υπάρχουν διεθνή στάνταρ κατηγοριοποίησης των γεφυρών. Το “πιθανά επικίνδυνες” δε σημαίνει ότι η γέφυρα θα πέσει. Για παράδειγμα, κάθε γέφυρα αντέχει ένα φορτίο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προδιαγραφές έτσι ώστε πάνω από τις γέφυρες να περνούν συγκεκριμένα φορτία. Σε αυτές τις παλιές γέφυρες διαπιστώσαμε ότι κάποια στοιχεία τους θέλουν συντήρηση. Έχουν κάποιες διαβρώσεις. Κάνουμε τους ελέγχους μας και είναι πιθανό να χρειαστεί να αλλάξουμε το φορτίο που μπορεί να περνάει πάνω από αυτές. Μπορεί να αποφασίσουμε, για παράδειγμα, να μην περνούν πάνω από τις συγκεκριμένες γέφυρες φορτία άνω των 40 τόνων. Σήμερα, περνούν φορτία και 40 τόνων και 80 τόνων, ακόμα και 100 τόνων. Αυτό λοιπόν θα το προσδιορίσουμε άμεσα, ήδη είμαστε στην τελική φάση και θα πάμε σε εργασίες ανακατασκευής, έτσι ώστε να είμαστε στα όρια που πρέπει.

Εγνατία Οδός
“Από αυτές τις γέφυρες πέρασε ο συρμός του Μετρό της Θεσσαλονίκης”
“Σύμφωνα με τον ΚΟΚ για να περάσει από μία γέφυρα ένα φορτίο πάνω από 40 τόνους πρέπει να πάρει ειδική άδεια. Όταν γίνεται σε μας μία τέτοιου είδους αίτηση, την εξετάζουμε κατά περίπτωση και δίνουμε αδειοδοτήσεις. Και όταν ένα φορτηγό είναι πολύ βαρύ, περνάει υπό προϋποθέσεις. Μια προϋπόθεση μπορεί να είναι να περνάει μόνο του. Μάλιστα, πρόσφατα πέρασε σε μια από αυτές τις γέφυρες ο συρμός του μετρό της Θεσσαλονίκης, που ήταν πάνω από 100 τόνους. Εμείς εξετάζουμε κάθε περίπτωση και δίνουμε οδηγίες διέλευσης, οι οποίες εκτελούνται σε συνεργασία με την τροχαία. Το συγκεκριμένο φορτίο πέρασε νύχτα και μόνο του πάνω από κάθε γέφυρα”.
Πιέσεις λόγω… σύμβασης παραχώρησης
Με τη χθεσινή έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από τη διοίκηση της “Εγνατία Οδός ΑΕ” να “ξεκαθαρίσει σαφώς τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν καθώς και το κόστος τους, ώστε οι γέφυρες να καταστούν απολύτως ασφαλείς”. Μόνο τότε, επισημαίνεται, «η σύμβαση παραχώρησης θα κατανείμει με ακρίβεια τους κινδύνους μεταξύ του παραχωρησιούχου και του Ελληνικού Δημοσίου».
Και συνεχίζει: “Η συντήρηση ενός δρόμου είναι μία καθημερινή διαδικασία. Έλεγχοι γίνονται συνεχώς. Εμείς λοιπόν παραλάβαμε τεχνικά έργα ηλικίας περίπου 50 ετών, τα ελέγξαμε και κάποια στιγμή θα προβούμε στο στην αποκατάσταση τους. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην φάση των τελικών ελέγχων, χρησιμοποιούμε μία πολύ εξειδικευμένη τεχνολογία, η οποία απαιτεί και χρόνο. Τώρα λοιπόν είμαστε στο τελικό στάδιο και πιστεύω ότι μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες το τι ακριβώς θα προτείνουμε για αποκατάσταση αυτών των γεφυρών. Δηλαδή, θα έχουμε φτάσει σε φάση μελετών εφαρμογής. Άρα, θα γνωρίζουμε και το κόστος” απαντάει σχετικά ο o προΐστάμενος συντήρησης, λειτουργίας και υποδομών της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Μιλτιάδης Μπούγαλης.

Εγνατία Οδός
Σήραγγες χωρίς την απαιτούμενη άδεια
Αντίστοιχα προβληματική εμφανίζεται στη συγκεκριμένη έκθεση και η εικόνα για τις σήραγγες του οδικού άξονα, καθώς εκκρεμεί, από την αρμόδια Διοικητική Αρχή Σηράγγων, ο κατάλογος των μέτρων που πρέπει να λάβει η Εγνατία Οδός ΑΕ, ώστε αυτές να αδειοδοτηθούν, με βάση τις κοινοτικές οδηγίες οδικής ασφάλειας.
“Υπάρχει μια Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα Προεδρικό Διάταγμα για τις σήραγγες που είναι πάνω από 500 μέτρα, τα οποία προβλέπουν ότι για αυτές πρέπει να δίνεται άδεια από τη Διοικητική Αρχή Σηράγγων. Αυτή η Αρχή ελέγχει αν οι σήραγγες περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. Οι περισσότερες, σχεδόν όλες, οι σήραγγες της Εγνατίας Οδού ΑΕ κατασκευάστηκαν έως το 2009. Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα και η Οδηγία ισχύουν από το 2008. Τη συγκεκριμένη άδεια την έχουν μόνο οι σήραγγες που κατασκευάστηκαν από το 2008 έως το 2009 και είναι πολύ λίγες. Αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες σήραγγες δεν κατασκευάστηκαν με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές της εποχής κατασκευής τους. Η συγκεκριμένη αδειοδότηση είναι μια πάρα πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Είμαστε στη φάση που έχουμε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στη Διοικητική Αρχή Σηράγγων και η Αρχή αναμένεται να δώσει κάποιες τελικές οδηγίες και να ζητήσει κάποιες επεμβάσεις. Αυτό, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στη διέλευση των σηράγγων” τονίζει ο o προΐστάμενος σηντήρησης, λειτουργίας και υποδομών της Εγνατίας Οδού ΑΕ.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγνατία Οδός: Στοιχεία «φωτιά» για τις γέφυρες και τις σήραγγες!"

Οι φυσικοθεραπευτές σχεδιάζουν αναστολή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Κινητοποιήσεις δρομολογεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με βασικό αίτημα την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία των ασφαλισμένων.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΦ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες καθώς και την αναστολή παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Είναι πολύ σημαντικό που ο ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας είναι ποιοτικές και οικονομικότερες από άλλες δομές υγείας, όπως τα Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης και κατευθύνει τους ασφαλισμένους στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας εξοικονομώντας πόρους, όμως η παραπάνω εξέλιξη μοιραία θα επιφέρει μια αύξηση της ετήσιας δαπάνης για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, χωρίς, ωστόσο, η εν λόγω αύξηση να συνοδευτεί από αντίστοιχη – ανάλογη αύξηση της προϋπολογιζόμενης ετήσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των συνεδριών φυσικοθεραπείας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Σύμφωνα με τον ΠΣΦ, με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται οι παρεχόμενες συνεδρίες φυσικοθεραπείας για δεκάδες παθήσεις. Ωστόσο, δεν αυξάνεται το ποσό της «κλειστής» προϋπολογισθείσας δαπάνης του Οργανισμού για τις φυσικοθεραπείες. Όπως αναφέρουν οι φυσικοθεραπευτές, ο κλάδος έχει επιβαρυνθεί με clawback ύψους 125 εκατ. ευρώ από το 2013.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι φυσικοθεραπευτές σχεδιάζουν αναστολή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ"

Μπάχαλο! Απούσα η Ελλάδα από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου επειδή ο ΣΕΓΑΣ δεν βρήκε αεροπορικά εισιτήρια!

Η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με αγωνιστικά προβλήματα αλλά για την αδυναμία του ΣΕΓΑΣ να εξασφαλίσει αεροπορικά εισιτήρια.

«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ. Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΓΑΣ.

Στη διοργάνωση την Ελλάδα θα εκπροσωπούσαν οι:

100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, ο οποίος μάλιστα είναι και πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Αγώνων, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόσυρση της ομάδας στίβου από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες.

Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχειαρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάχαλο! Απούσα η Ελλάδα από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου επειδή ο ΣΕΓΑΣ δεν βρήκε αεροπορικά εισιτήρια!"

ΚΚΕ -αφορολόγητο: Καταργούν προεκλογικά ένα αντιλαϊκό μέτρο που οι ίδιοι ψήφισαν

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η απάτη της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ τη μια μεριά καταργούν προεκλογικά ένα αντιλαϊκό μέτρο, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει και απ’ την άλλη το αναιρούν, μέσα στο ίδιο άρθρο μάλιστα, καταργώντας «αντίμετρα» όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.α. Αρπάζουν δηλαδή απ’ την άλλη τσέπη, για να μη θιγούν τα ματωμένα υπερπλεονάσματα, τα οποία και αυτά προέρχονται απ’ τη συνεχή αφαίμαξη του εισοδήματος του λαού» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου.

«Αποδεικνύεται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας, παρά τους σημερινούς του λεονταρισμούς, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη δημοσιονομική πειθαρχία της Κομισιόν. Έτσι εξηγείται γιατί στις 15 Μάη αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την καθαρή πρόταση του ΚΚΕ για τη μείωση του αφορολόγητου» προσθέτει το σχόλιο του Κόμματος καταλήγοντας «μόνη λύση σήμερα είναι η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΚΚΕ, για την πραγματική κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που πλήττουν πάλι το λαό».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ -αφορολόγητο: Καταργούν προεκλογικά ένα αντιλαϊκό μέτρο που οι ίδιοι ψήφισαν"

Το νέο σκίτσο του Αρκά που σχολιάζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Γλυκόπικρο χιούμορ και ποιητική διάθεση περιλαμβάνει το νέο σκίτσο του Αρκά, που σχολιάζει τόσο τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όσο και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. 

Αντλώντας έμπνευση από τους γνωστούς στίχους «όταν ήρθαν να πάρουν εμένα» που αν και αποδίδονται στον Μπέρτολντ Μπρεχτ, μάλλον ανήκουν στον Γερμανό Πάστορα Martin Niemöller, ο Αρκάς γράφει: 

«Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. 
Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα. 

Όταν μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. 
Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου, με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Πάλι δεν μίλησα...
Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! ... 
Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα! Ένα μήνα πριν τις εκλογές!... Πάλι δεν μιλάω...». 


 

arkas_den_milisa
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο σκίτσο του Αρκά που σχολιάζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης"

Δωρεάν εξέταση από γιατρό ΩΡΛ στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου

Ιατρικές υπηρεσίες εθελοντικά στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου θα προσφέρει ο γιατρός ΩΡΛ Αντώνης Καλαφάτης–Ματθαίος, επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στα Άνω Λιόσια.

Στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου θα εξετάζει δωρεάν τους ηλικιωμένους κάθε Τετάρτη ενώ στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων κάθε τη Δευτέρα. Τον κ. Καλαφάτη-Ματθαίο ευχαρίστησε δημόσια για την προσφορά του ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν εξέταση από γιατρό ΩΡΛ στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου"

Προεκλογικά ρουσφέτια: «Παγώνει» το δεύτερο κύμα μετατάξεων μετά την κατακραυγή

Οσοι πρόλαβαν – πρόλαβαν καθώς με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση παγώνει η δεύτερη φουρνιά μετατάξεων στο κοινοβούλιο. Περίπου 29-31 μετατάξεις μπαίνουν στο «περίμενε» και η διαδικασία δεν ακυρώνεται, αλλά μετατίθεται χρονικά η ολοκλήρωσή της, προφανώς για να κοπάσει ο θόρυβος.

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Βούτση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κατακραυγή για την ύπαρξη φίλων και συγγενών μεταξύ των μεταταχθέντων αποφάσισαν να «μπλοκάρουν» την διαδικασία τουλάχιστον εως ότου διεξαχθούν οι εκλογές.

«Σας επαναλαμβάνω ότι η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν με ευρεία πλειοψηφία αποφασίσαμε να ισχύσει στην Βουλή ότι ισχύει και στο υπόλοιπο δημόσιο. Δηλαδή το σύστημα της κινητικότητας. Αυτό που έγινε είναι νόμιμο. Είναι ο νόμος της κινητικότητας στον οποίο η Βουλή μπήκε καθυστερημένα. Η διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο ολοκληρώθηκε πριν από 3 εβδομάδες» τόνισε αρχικά ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «παρότι η διαδικασία είναι νόμιμη – και μαχητή στα δικαστήρια – και δεν υποκρύπτει Συριζαϊκό τσουνάμι επειδή δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα αναστέλλουμε την περαιτέρω διαδικασία. Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό και με εντολή δική μου αναστέλλουμε τις υπόλοιπες μετατάξεις. Αυτό δείχνει την πρέπουσα ευαισθησία για το θέμα».

Να σημειωθεί ότι στην αναμονή θα μείνουν περίπου 29-31 υπάλληλοι που περίμεναν και επίσημα την μετάταξή τους στην Βουλή μεταξύ των οποίων και η κόρη της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Στο πρώτο «κύμα» των μετατάξεων -αυτών που ολοκληρώθηκαν- περιλαμβάνεται και η πρώην σύζυγος του κ.Βούτση.

Όπως διευκρίνισε ο κ Βούτσης οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι εργάζονταν στην Βουλή ως αποσπασμένοι ακόμα και πριν από το 2015. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η πρώην σύζυγός του που αποσπάστηκε στο κοινοβούλιο το 2007.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007, πριν εκλεγώ βουλευτής. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι» ανέφερε ο κ. Βούτσης εμφανώς εκνευρισμένος για τα σχετικά δημοσιεύματα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικά ρουσφέτια: «Παγώνει» το δεύτερο κύμα μετατάξεων μετά την κατακραυγή"

Βόρεια Μακεδονία: «Πέρασε» η ένταξή της στο ΝΑΤΟ από την Γερμανία!

Με τις ψήφους όλων των κομμάτων, εκτός της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς, εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, έπειτα και από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, η «δημιουργία εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης των προϋποθέσεων για να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ».

Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και με… γερμανική βούλα

Στην εισήγηση της κυβέρνησης επισημαίνεται η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της βαλκανικής χώρας, με την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο», αναφέρει το έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς την Bundestag.

Από την πλευρά της AfD, ο βουλευτής Πετρ Μπρίστον, αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο με αναφορές σε «πολιτικό εξτρεμισμό, περιφερειακές εντάσεις και οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή», ενώ ο βουλευτής της Αριστεράς Αλεξάντερ Νόι επέκρινε το ΝΑΤΟ για «ανελέητο αγώνα επέκτασης της γεωπολιτικής ισχύος του».

Σε αυτό το πλαίσιο, η αριστερά υπέβαλε πρόταση να απορριφθεί το πρωτόκολλο εισδοχής για την Βόρεια Μακεδονία και να τοποθετηθεί η κυβέρνηση κατά της ένταξης της χώρας, αλλά και κατά της περαιτέρω διεύρυνσης της συμμαχίας προς τα ανατολικά. Στο σκεπτικό της πρότασης αναφέρεται ότι από την γερμανική επανένωση έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 13 κράτη της κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα η συμμαχία να έχει πλησιάσει στην Ρωσία, γεγονός το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: «Πέρασε» η ένταξή της στο ΝΑΤΟ από την Γερμανία!"

Διπλώματα οδήγησης: Τροπολογία Σπίρτζη για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Τροπολογία με την οποία παρατείνεται η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης των άνω των 74 ετών οδηγών μέχρι την ημερομηνία της επανεξέτασής τους, κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν, από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Ιουλίου 2019, στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της, παρατείνεται έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς».

Η ημερομηνία αυτή δεν δύναται να απέχει περισσότερο από πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως για ανανέωση της άδειας. Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι κάτοχοι άδειας οδήγησης οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση της άδειας τους, δύνανται να απευθύνονται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης (οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας), εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης.

Δείτε εδώ όλη την τροπολογία

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα οδήγησης: Τροπολογία Σπίρτζη για τους οδηγούς άνω των 74 ετών"

Ο Ζόραν Ζάεφ λέει ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του Αλβανού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες στην απόφαση της ΕΕ για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Είπε ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές της αλβανικής πλευράς, ότι η απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια στην περιοχή, ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η Ολλανδία και η Γαλλία είναι οι πιο επιφυλακτικές για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

«Σκέφτονται ότι εάν ανοίξουν διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και αφήσουν έξω την Αλβανία, θα δημιουργηθεί ένα πρόβλημα και μπορεί να επιδράσει στο Κόσοβο.
Οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του φίλου μου Έντι Ράμα για πιθανές αλλαγές στα σύνορα ή ένωση με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν πιστεύω σε αυτό, καθώς αυτό θα σήμαινε στροφή της Αλβανίας πίσω στην ιστορία. Αν και κανείς δεν το θέλει αυτό», είπε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, επίσης, τόνισε ότι η ενδεχόμενη αναβολή της απόφασης της ΕΕ για τη Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να θέσει την κυβέρνησή του σε κίνδυνο και την επιστροφή των εθνικιστικών δυνάμεων στην εξουσία.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ζόραν Ζάεφ λέει ότι οι Γερμανοί φοβούνται τις απειλές του Αλβανού πρωθυπουργού"

Προεκλογικά ρουσφέτια: Παραιτήθηκαν μετά το σάλο δύο θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση τους υπέβαλαν δύο από τις θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκαν στην Βουλή μετά το σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές αποκαλύψεις.

Πρόκειται για την κυρία Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσιακανίκα και για την κυρία Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη κόρη της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής οι κυρίες Αλεξανδροπούλου και Σκουρογιάννη επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας». Πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι οι λόγοι ευαισθησίας προέκυψαν μετά την αποκάλυψη της ρουσφετολογικής τους πρόσληψης και όχι κατά την αποδοχής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προεκλογικά ρουσφέτια: Παραιτήθηκαν μετά το σάλο δύο θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ"

Επεισόδιο και δύο τραυματίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε πριν από περίπου μία ώρα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσανίκης.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 14.30, όταν ομάδα αλλοδαπών συνεπλάκη μέσα στην δομή, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν με αιχμηρό αντικείμενο δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ελαφρά τραυματισμένα.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο και δύο τραυματίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης"

Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά Μπαλάφα

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να «συνετίσει» τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά.
Τονίζουμε ότι η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να σέβεται όλους τους πολιτικούς αλλά και η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρεί κτήμα της τις δημόσιες συχνότητες».

Το πρωί, ο Γιάννης Μπαλάφας επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο. Ο Γιάννης Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.
« Η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για μια απλή παρεξήγηση. «Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι »δεν πρέπει να λέτε». Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι δεν το »λέτε σωστά». Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλλιο αργά παρά ποτέ – Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά Μπαλάφα"

Ντροπή: Χαλασμένο το αναβατόριο για ΑμΕΑ στην Ακρόπολη- Σήκωσαν στα χέρια μαθητή για να φτάσει στον Ιερό Βράχο

Μια ιστορία ντροπής που όμως αφορά το μνημείο σύμβολο της Ελλάδας, την Ακρόπολη, αναδεικνύεται από την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ραιδεστού. Μαθητής του σχολείου που κινείται σε αναπηρικό αμαξίδιο μετείχε σε εκδρομή του σχολείου στην Ακρόπολη. Ωστόσο, το αναβατόριο για ΑμΕΑ που είχε εγκανιασθεί μετά φανών και λαμπάδων προ των ολυμπιακών αγώνων του 2004, ήταν εκτός λειτουργίας. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εδώ και μήνες το αναβατόριο που μπορεί να μεταφέρει έως και 20 επισκέπτες με αναπηρία στον Ιερό Βράχο ημερησίως ήταν εκτός λειτουργίας, χωρίς κανείς να έχει ενδιαφερθεί.

Η κατάσταση στο αναβατόριο για τους ανθρώπους με αναπηρία και η αδιαφορία των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Πολιτισμού που αποκαλύπτεται τώρα, έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη ότι και τα τέσσερα αλεξικέρευνα της Ακρόπολης ήταν ασυντήρητα. Και αυτό όμως, αποκαλύφθηκε αφού προηγουμένως κεραυνός χτύπησε στα εκδοτήρια εισιτηρίων με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι. 

Ο μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού Ερμής Καμπερίδης, έβαλε τα κλάματα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να ανέβει στην Ακρόπολη. Ο πατέρας του, που συνόδευε στην εκδρομή τους τα παιδιά μαζί με άλλους γονείς, πήρε το 12χρονο παιδί του στην πλάτη και έφτασε έως ένα σημείο. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια άλλων γονιών που σήκωσαν στα χέρια τους το παιδί με το καροτσάκι και το ανέβασαν. 

anavatorio_akropoli4
anavatorio_akropoli3
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατήγγειλε με επιστολή την απαράδεκτη κατάσταση στο μνημείο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα να αποκατασταθεί η βλάβη. Όπως διαπιστώθηκε το αναβατόριο δεν λειτουργούσε  από τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι καθηγητές και μαθητές ενός γαλλικού σχολείουο που επισκέφθηκε την Ακρόπολη την ίδια μέρα, με τους μαθητές από τη Νέα Ραιδεστό (στις 30 Μαρτίου) αναγκάστηκε να μεταφέρει μια μαθήτρια με αναπηρία με τον ίδιο τρόπο. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «στις 7-5-2019 μας κοινοποιήθηκε από τη Βουλή έγγραφο με το οποίο διαβίβασαν την επιστολή μας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού "λόγω αρμοδιότητας". Στις 22-5-2019 μας κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έγγραφο με το οποίο διαβίβασαν την επιστολή μας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προκειμένου η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών να μας ενημερώσει «για την εξέλιξη των εργασιών στο αναβατόριο για ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την αποκατάσταση της προσβασιμότητας». «Το αίτημά μας είναι να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του αναβατορίου στην Ακρόπολη, ώστε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να είναι προσβάσιμο και πάλι στα άτομα με κινητικά προβλήματα», καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημ. σχολείου της Νέας Ραιδεστού. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά για το αναβατόριο ΑΜΕΑ της Ακρόπολης

Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε σήμερα με επίσημη ανακοίνωση, που έχει ως εξής: 
Η επιστολή του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού και το ατυχές συμβάν κατά την επίσκεψη του εν λόγω σχολείου στο χώρο της Ακρόπολης, έφεραν στη δημοσιότητα το ζήτημα του αναβατορίου για τους ανάπηρους επισκέπτες του μνημείου.

Τον Αύγουστο του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ακρόπολη απέκτησε αναβατόριο προς χρήση από τους ανάπηρους επισκέπτες της, στο πλαίσιο της επιβεβλημένης πολιτικής καθολικής προσβασιμότητας και ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Ωστόσο η επιλογή του συγκεκριμένου αναβατορίου και ο σχεδιασμός που έγινε τότε άφησαν ανεπίλυτα αρκετά ζητήματα. Το αναβατόριο που επελέγη είναι εργοταξιακό, δεν χωράει φορείο και δεν φτάνει μέχρι τον περίπατο, όπου βρίσκεται ο ανάπηρος επισκέπτης, καθιστώντας αναγκαία τη λειτουργία μιας επιπλέον ειδικής πλατφόρμας. Σήμερα το αναβατόριο παρουσιάζει περαιτέρω προβλήματα, λόγω παλαιότητας και μη επαρκούς συντήρησης, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να διακόπτεται συχνά.

Δυστυχώς, η υπηρεσία δεν αξιολόγησε, ως όφειλε, τη σοβαρότητα του προβλήματος και δεν ενημέρωσε σχετικώς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αντιστοίχως, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν επέδειξε τη δέουσα ευαισθησία ώστε να απαντήσει στην προαναφερθείσα επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού.


anavatorio_akropoli2

anavatorio_akropoli
Όπως προέκυψε μετά από σημερινή επιτόπια αυτοψία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, μετά και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ήρθε σε γνώση μας το θέμα, το αναβατόριο ΑΜΕΑ λειτουργεί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν προχωρούμε σε κινήσεις με στόχο την επίλυση του προβλήματος, όπως αξίζει στο πρώτο μνημείο της χώρας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αντικατάσταση του παρόντος αναβατορίου με ανελκυστήρα πλαγιάς που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και θα καλύπτει όλες τις μορφές αναπηρίας, επιλύοντας επίσης και το πρόβλημα της ειδικής πλατφόρμας. Έχουμε ήδη απευθυνθεί σε ειδικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να συλλέξουμε προτάσεις και προσφορές.

Ζητούμε συγγνώμη εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού για τις καθυστερήσεις που έχουν επιδείξει και, μετά την αποκατάσταση του υφιστάμενου αναβατορίου, που έχει ήδη επέλθει, διαβεβαιώνουμε ότι κινούμαστε αποφασιστικά για την εξεύρεση οριστικής λύσης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντροπή: Χαλασμένο το αναβατόριο για ΑμΕΑ στην Ακρόπολη- Σήκωσαν στα χέρια μαθητή για να φτάσει στον Ιερό Βράχο"

Αλέξης Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια

«Μια εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου, είπα την πλήρη αλήθεια στον λαό ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές μας επιλογές και να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιό μας.

Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο. Είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων από το 2014, με υπουργό, τότε, Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας 1:5 (προσλήψεις προς αποχωρήσεις στο Δημόσιο), ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, είχε πετύχει το 1:1.

Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια. Η χώρα βγήκε σε ξέφωτο χάρη στις θυσίες του λαού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες στις σκληρές πολιτικές. Ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος αυτός είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου».

Την παραπάνω δήλωση έκανε, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας., με αφορμή τη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν.



Ένα μήνα πριν ανοίξουν οι εθνικές κάλπες και οι δανειστές έβγαλαν 18 κίτρινες κάρτες και παράλληλα έστειλαν αυστηρά μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτές οι κίτρινες κάρτες είναι:


  1. Το δημοσιονομικό κόστος από τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα που ενεργοποιήθηκαν πριν τις ευρωεκλογές (13η σύνταξη, 120 δόσεις, μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ενέργεια) φθάνει τα 4,4 - 5,5 δισ. ευρώ στη διετία 2019-202. Πιο συγκεκριμένα η δημοσιονομική «τρύπα» για το 2019 πρόκειται να φθάσει από 1,1% έως 1,4% του ΑΕΠ ή από 2,1 έως 2,6 δισ. ευρώ και για το 2020 από 1,2% έως 1,5% του ΑΕΠ ή από 2,3 έως 2,9 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι το συνολικό κόστος των μέτρων θα είναι μόλις 2,3 δισ. ευρώ.
  2. Ειδικά για τις ρυθμίσεις οφειλών εκτιμάται από τους θεσμούς ότι θα έχουν δημοσιονομικό κόστος 0,3%-0,6% του ΑΕΠ (570 εκατ. ευρώ - 1,14 δισ. ευρώ) φέτος και το 2020
  3. Οι μειώσεις ΦΠΑ θα κοστίσουν στον προϋπολογισμό 0,3% του ΑΕΠ (570 εκατ. ευρώ) φέτος και 0,4% του ΑΕΠ (760 εκατ. ευρώ) το 2020.«Οι χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ για τρόφιμα, εστίαση, ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο έρχονται σε αντίθεση με ένα σημαντικό μέτρο που υιοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015, ενώ αφήνουν αμετάβλητο τον πολύ υψηλό βασικό συντελεστή 24% και αυξάνουν περαιτέρω το χάσμα στον ΦΠΑ, που είναι ήδη το δεύτερο υψηλότερο στην Ε.Ε.».
  4. Η 13η σύνταξη και οι αλλαγές στις συντάξεις χηρείας θα έχουν δημοσιονομικό κόστος 0,5% του ΑΕΠ (950 εκατ. ευρώ) ετησίως. Η 13η σύνταξη και οι αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης των συντάξεων χηρείας αλλάζουν εν μέρει μέτρα που υιοθετήθηκαν το 2012 και το 2016 αντιστοίχως, θα αυξήσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη, που είναι ήδη η υψηλότερη στην Ε.Ε. ως ποσοστό του ΑΕΠ, και έρχονται σε αντίθεση με μέτρα που υιοθετήθηκαν στον προϋπολογισμό του 2019 ώστε να διατεθεί υψηλότερο μερίδιο δαπανών για κοινωνικά επιδόματα προς τους νέους και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας.
  5. Το κόστος των παροχών του 2020, σύμφωνα με την εκτίμηση της ελληνικής πλευράς θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ, αλλά δεν έχει γίνει οριστική αποτίμηση των μέτρων αυτών, καθώς δεν έχουν νομοθετηθεί.
  6. Οι παροχές ενδέχεται να προκαλέσουν παρενέργειες και στη μείωση του δημοσίου χρέους. «Δεν είναι ακόμα εφικτό να ενσωματωθούν πλήρως τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα στην ανάλυση βιωσιμότητας χρέους, καθώς απαιτείται περαιτέρω ανάλυση σχετικά με την επίδρασή τους στην ανάπτυξη και χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την κατεύθυνση των πολιτικών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά το πρωτογενές πλεόνασμα και την αναπτυξιακή δυναμική θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του χρέους»».
  7. Το ελληνικό χρέος παραμένει σε πτωτική τροχιά στο βασικό σενάριο, αλλά εξακολουθεί να ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ έως το 2048. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα κινούνται περί το 10% του ΑΕΠ έως το 2032.
  8. Η ελληνική πρόταση για τα πλεονάσματα που προβλέπει μείωση του στόχου από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2,5% του ΑΕΠ για την τριετία 2020-2022 και δέσμευση 5,5 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» διαθεσίμων σε ειδικό λογαριασμό σαν εγγύηση για την κάλυψη της διαφοράς, θα πρέπει να περάσει από Eurogroup. «Οποιαδήποτε πρόταση τροποποιεί τη συμφωνία που επετεύχθη με τους Ευρωπαίους εταίρους τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup στο πλαίσιο μιας επικαιροποιημένες ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους».
  9. Ο δημοσιονομικός κίνδυνος από τις δικαστικές αποφάσεις δεν έχει εξαλειφθεί. «Εάν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις-κλειδιά, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί στη διάρκεια του προγράμματος, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με δράσεις στον ίδιο τομέα πολιτικής».
  10. Μηδενική πρόοδο παρουσιάζει το θέμα της εκκαθάρισης του στοκ των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (στο τέλος Μαρτίου ήταν μειωμένα κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 3ου Μνημονίου τον Αύγουστο, αλλά παρέμεναν στα 1,4 δισ. ευρώ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τον Δεκέμβριο του 2018, υποδεικνύοντας συσσώρευση νέων υποχρεώσεων).
  11. Δεν έχει προχωρήσει το ενδιάμεσο βήμα αναθεώρησης αντικειμενικών – εμπορικών αξιών μέχρι την πλήρη εξομοίωση το 2020.
  12. Η στελέχωση της ΑΑΔΕ με επιπλέον προσωπικό προχωρά με αργούς ρυθμούς.
  13. Η συλλογή των φορολογικών εσόδων είναι «ασθενέστερη» από τους στόχους.
  14. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας καθυστερούν.
  15. Καταγράφεται υπέρβαση των προσλήψεων συμβασιούχων κατά 1.550 άτομα και ζητείται ισάριθμη μείωση προσωπικού.
  16. Τα «κόκκινα» δάνεια παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και ζητείται από την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες προώθησης και έγκρισης των σχεδίων που επεξεργάστηκαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
  17. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της α’ κατοικίας προβλέπεται να ενεργοποιηθεί έως το τέλος Ιουλίου (αντί για το τέλος Ιουνίου) και προειδοποιεί ότι η καθυστέρηση δεν πρέπει να οδηγήσει σε παράταση της ισχύος του νέου πλαισίου, που λήγει στο τέλος του έτους.
  18. Αιχμές για «δημιουργική λογιστική» από την πλευρά της Ελλάδας αφήνουν οι θεσμοί κάνοντας λόγο για φαινόμενα συστηματικής υπερεκτίμησης των ανώτατων ορίων δαπανών τα οποία ήταν αδύνατο στη συνέχεια να υλοποιηθούν αλλά και για υποεκτέλεση των δημοσίων επενδύσεων.


newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια"

Βούτσης: Ενεργές και απαράγραπτες όλες οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Οι γερμανικές αποζημιώσεις παραμένουν ακόμα ενεργές, είναι η θέση του προέδρου της Βουλής Νίκος Βούτσης που απαντά στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Το σύνολο των αξιώσεων και διεκδικήσεων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις που περιγράφηκαν στη ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης με δήλωσή του, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, υπογράμμισε την υποχρέωση της Γερμανίας να μπει σε διάλογο, ώστε να βρει κατάληξη η απαράγραπτη και απολύτως νόμιμη διεκδίκηση του ελληνικού λαού.

«Πιστεύοντας ότι διερμηνεύω το σύνολο των βουλευτών και των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, αισθάνομαι την υποχρέωση να δηλώσω, με αφορμή τη χθεσινή επίσημη απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ, για το κρίσιμο ζήτημα που η παρούσα η Βουλή άνοιξε και η κυβέρνηση με ρηματική διακοίνωση ξεκίνησε για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, ότι το σύνολο των αξιώσεων, οι οποίες περιγράφονται στη συγκεκριμένη ρηματική διακοίνωση, παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες», τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Θα πρέπει με πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία όλοι μας, όλα τα κράτη, όλες οι χώρες- κυρίως οι χώρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα, εν προκειμένω η Γερμανία- με πολύ μεγάλη ευαισθησία, ενάργεια, ιστορική αντίληψη, για τη διατήρηση της μνήμης, και όχι με τυπικές και απαξιωτικές εκφράσεις, να αποσυρόμαστε από έναν διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει για να βρει τέλος αυτή η απαράγραπτη και απολύτως νόμιμη διεκδίκηση του ελληνικού λαού. Χθες υπήρξε από όλους τους ηγέτες των χωρών, η απόδοση τιμής για τη λήξη του Παγκοσμίου Πολέμου και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στον 21ο αιώνα, δεν πρέπει να αφήσουμε να σπάσει το αυγό του φιδιού, για μια ακόμη φορά» επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούτσης: Ενεργές και απαράγραπτες όλες οι αξιώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή: Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ ο δεύτερος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή στις 21 Μαΐου 2019, ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον κατηγορούμενο, για το κακούργημα της φθοράς ιστορικού μνημείου, εγγύηση 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδρομικής επίθεσης στο Κοινοβούλιο είχε συλληφθεί ένα ακόμη μέλος του Ρουβίκωνα, που μετά την απολογία του είχε την ίδια ποινική αντιμετώπιση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μπογιές στη Βουλή: Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ ο δεύτερος κατηγορούμενος"

Βιασμός: Υποχώρησε ο Καλογήρου – Φέρνει νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείται πλημμέλημα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το πως θα αντιμετωπίζεται ο βιασμός στο Νέο Ποινικό Κώδικα ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε πίσω και φέρνει νομοτεχνική βελτίωση. Ο κ. Καλογήρου μιλώντας στην Βουλή είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις αντιδράσεις νομικών αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν θέσει το θέμα, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μέχρι την ψήφιση των Κωδίκων νομοθετική βελτίωση που θα αποσαφηνίζει τα πράγματα.

Χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι «δεν ισχύει ότι ο βιασμός γίνεται πλημμέλημα. Διατηρείται κακούργημα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Το γεγονός ότι στην παράγραφο 5 προβλέφθηκε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 έτη φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη. Επειδή όμως δεν μπορεί αυτό το Υπουργείο και αυτή η κυβέρνηση που έχουν νομοθετήσει τόσα πολλά για τα δικαιώματα να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται βιαστές, σε συνεννόηση με τα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, θα κάνουμε μία νομοτεχνική βελτίωση και θα διαγραφεί η παράγραφος 5 προκειμένου να υπάρξει σωστή εξισορρόπηση».

Νωρίτερα σε υψηλούς τόνους με δηλώσεις του από την συνεδρίαση της Ολομέλειας αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΧΑ, ενώ η ΝΔ απέχει εξ αρχής από τη συνεδρίαση μη νομιμοποιώντας την δυνατότητα νομοθέτησης της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά στην έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε πως το κόμμα του αποχωρεί λέγοντας πως η νομοθέτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος «προσβάλει το λαό» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πραξικοπηματία» προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντα δέχθηκε αυτή η φράση να διαγραφή από τα Πρακτικά.

Ο κ. Λοβέρδος, δικαιολόγησε τις ακραίες εκφράσεις του λέγοντας πως «ναι, είναι λόγια αιχμηρά αλλά σας αξίζουν… « γι’ αυτό σας καταγγέλλουμε καταδικάζουμε κι αποχωρούμε…»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης δήλωσε πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ οδηγείται στην απόφαση να αποχωρήσει, δεν θα συμπράξουμε σε τέτοιες σκοπιμότητες…».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου από την δική του πλευρά είπε μιλώντας για την αποχή της ΝΔ και τις αποχωρήσεις του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της ΧΑ ότι «δεν με εκπλήσσει η συμπεριφορά απέναντι στη έντιμη πράξη του Πρωθυπουργού να προαναγγείλει μια πολιτική δέσμευση για εκλογές τόσο ΝΔ όσο και ΚΙΝΑΛ αποφάσισαν να επινοήσουν δήθεν συνταγματικό επιχείρημα απονομιμοποίησης τόσο της κυβέρνησης όσο και της Βουλής που δεν έχει διαλυθεί». Αναφορικά με την Κύρωση τα ων Κωδίκων την χαρακτήρισε «μεταρρύθμιση που δεν τόλμησε κανείς για λόγους πολιτικής ενοχής να κάνει. Εμείς θα νομοθετούμε στην Βουλή και αφήνουμε τα πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης να τοποθετούνται εκτός Βουλής».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός: Υποχώρησε ο Καλογήρου – Φέρνει νομοτεχνική βελτίωση για να μην θεωρείται πλημμέλημα"

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Έρχονται 35άρια - Πόσο θα διαρκέσει η θερμή εισβολή

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο «μυρίζει» καλοκαίρι! Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών, με τα 35αρια να κάνουν την εμφάνισή τους.

Έπειτα από μια εβδομάδα έντονης κακοκαιρίας και την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - παρόλο που διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου -  ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται από την Παρασκευή, με το Σαββατοκύριακο να μας υποδέχεται με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη από την ΕΜΥ, για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται: 

 Η πρόβλεψη για το Σάββατο - Στα ύψη ο υδράργυρος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς. 

ellada_sk1


ellada_temp1

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2019 

Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. 

ellada_sk2

ellada_temp2
Το σκηνικό του καιρού δεν δείχνει να αλλάζει και από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας. 

Αναλυτικά, προβλέπεται: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2019 

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 11-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Έρχονται 35άρια - Πόσο θα διαρκέσει η θερμή εισβολή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news