facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Προσοχή: Ανακαλείται γνωστό παιδικό σαμπουάν -Δείτε τι προκαλεί (φωτο)

Για την ανάκληση γνωστού παιδικού σαμπουάν και αφρόλουτρου ενημερωθήκαμε από το δελτίο (31 Μαΐου) του GRAS-RAPEX, του ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το δελτίο, ανακαλείται το Shampoo & Bath Gel Disney που διακινεί η εταιρεία DELKAM Group λόγω μικροβιολογικού κινδύνου.
Αριθμός προειδοποίησης: A12/0812/19
Εμπορικό σήμα: Disney
Ονομασία: Shampoo & Bath Gel. 300 ml σαμπουάν και αφρόλουτρο σε φιάλη από πλαστική ύλη κίτρινου χρώματος με σκούρο πράσινο πώμα, με εικόνα των χαρακτήρων της Disney Winnie the Pooh και Tiger.
Χώρα καταγωγής: Ελλάδα
Η προειδοποίηση υποβλήθηκε από: Γερμανία
Τύπος προειδοποίησης: Σοβαρό
Τύπος/αριθμός μοντέλου: Αριθ. προϊόντος 1764
Αριθμός παρτίδας/γραμμωτός κώδικας: 5206642000537
Είδος κινδύνου: Μικροβιολογικός κίνδυνος
Μην χρησιμοποιείτε αυτό το παιδικό σαμπουάν και αφρόλουτρο
Το προϊόν περιέχει υπερβολική ποσότητα pseudomonas putida (μετρούμενη τιμή:600 000 cfu/ml). Εάν το προϊόν χρησιμοποιείται σε δέρμα ή σε ανοσοκατεσταλμένους χρήστες, το προϊόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη.Το προϊόν δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό για τα καλλυντικά προϊόντα και το σχετικό ευρωπαϊκό πρότυπο EN ISO 17516.
Απόσυρση από χώρους λιανικής.
 
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Ανακαλείται γνωστό παιδικό σαμπουάν -Δείτε τι προκαλεί (φωτο)"

Υπόθεση Novartis: Η απάντηση της Τουλουπάκη στις αναφορές του αντεισαγγελέα Αγγελή

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση δήλωση της αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών, εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», υπό τον τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis».

Η εξώδικη διαμαρτυρία της κυρίας Τουλουπάκη έχει ως εξής:

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στο χθεσινό, 2.6.2019 ημέρα Κυριακή, Φύλλο της Εφημερίδας σας, και μάλιστα με πηχυαίο 

τίτλο στο πρωτοσέλιδο αυτής, «Έτσι έστησαν τη Novartis», δημοσιεύθηκε, τετρασέλιδο (σελ. 12-15), άκρως ανεπέρειστο, 
απολύτως αναληθές και κατάφωρα συκοφαντικό σε βάρος μου άρθρο, συνταχθέν από τους Δημοσιογράφους της εφημερίδας σας, κ. Παναγιώτη Τσιμπούκη και κα Βασιλική Κόκκαλη, αναφορικά με δήθεν «βάσιμες» καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή, αναφερόμενες σε επιστολή παραίτησής του ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σχετικά με δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς λειτουργούς (ήτοι από εμένα) στους χειρισμούς της υπόθεσης NOVARTIS. 

Επί του ανωτέρω ψευδούς δημοσιεύματος, το οποίο έκτοτε αναπαράχθηκε και αναδημοσιεύτηκε σε πληθώρα δημοσιογραφικών μέσων, (εφημερίδες, ενημερωτικούς ιστοτόπους κ.λπ.), επάγομαι τα κάτωθι επί τω τέλει της προάσπισης των θεμελιωδών μου δικαιωμάτων ως ανεξάρτητης και αμερόληπτης Εισαγγελικού λειτουργού, τα οποία, ανερυθρίαστα και επαίσχυντα, βάλλονται διαρκώς από συγκεκριμένους δημοσιογραφικούς κύκλους.  Πρωτίστως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην προκείμενη περίπτωση, όλα τα εξιστορούμενα από τον κ. Αγγελή, έχουν ήδη κριθεί και αξιολογηθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα ως απολύτως αβάσιμα και αναξιόπιστα. 

Ειδικότερα, ενόψει των καταγγελλομένων, κληθήκαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε παροχή εγγράφων εξηγήσεων, στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά το πέρας της οποίας η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, δικαιώνοντας πλήρως τη δική μας πλευρά για τα όσα αναληθή και συκοφαντικά ανέφερε ο κ. Αγγελής σε βάρος μου, για τα οποία έχω επιφυλαχθεί να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου. Περαιτέρω, οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πέραν, όμως, αυτού, είναι ιδιαιτέρως λυπηρό και εξόχως προβληματικό, να διαρρέουν έγγραφα από πειθαρχική προκαταρκτική διαδικασία και δη αρχειοθετηθείσα, ενώ το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019.  Η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής αποκάλυψης – «διαρροής» τους δεν αφήνει περιθώρια, ει μή μόνο να ομιλούμε για ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Το δε συμπέρασμα αυτό, ενισχύεται από το γεγονός ότι ουδείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας σας, που επιμελήθηκαν το εν λόγω θέμα, δεν φρόντισε, όπως επιτάσσει το καθήκον δεοντολογίας, να ελέγξει τη βασιμότητα και την αλήθεια αυτού και να παρουσιάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ιδίως την κατάληξη αυτής, προτού προβούν στη δημοσίευσή της. 

Αντιθέτως, όχι μόνο δεν έπραξαν ως όφειλαν, αλλά υιοθέτησαν πλήρως ως αληθή, αξιόπιστα και βάσιμα τα αναφερόμενα, όπως αβίαστα συνάγεται από πληθώρα επισημάνσεών τους, διάχυτων, στο περί ου ο λόγος, αναληθές και συνάμα συκοφαντικό, άρθρο τους, ενώ ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία ή επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας από την εφημερίδα σας ή δημοσιογράφους της, πριν από τη σχετική δημοσίευση, προκειμένου να αναζητηθούν σχετικές διευκρινίσεις επί του θέματος αυτού. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι η θέση μου ως Εισαγγελική λειτουργός, υπηρετούσα, μάλιστα, στη νευραλγική θέση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, δεν μού επιτρέπει να συμμετέχω στο δημόσιο διάλογο για την ουσία των υποθέσεων που χειρίζομαι. 

Οποιαδήποτε ενέργεια ή άλλη διευκρίνιση από τη μεριά μου, δίνεται αρμοδίως στα οριζόμενα από τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων όργανα, που κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα είναι σε θέση να κρίνουν ενέργειες και συμπεριφορές καταγγελλομένων και καταγγελλόντων. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας, πλήρως αποξενωμένοι από πολιτικές σκοπιμότητες από όπου κι αν προέρχονται. Ενόψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου δημοσιεύτηκαν κατά το χθεσινό Φύλλο της Εφημερίδας σας, και ΣΑΣ ΚΑΛΩ με την παρούσα, όπως προβείτε:

α) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στο αμέσως επόμενο καθημερινό Φύλλο σας, αλλά και στο Φύλλο της επομένης Κυριακής στις 9.6.2019, σύμφωνη με το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου,

β) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου παρουσιάστηκαν στο άρθρο των δημοσιογράφων της εφημερίδας σας, κ. Παναγιώτη Τσιμπούκη και κα Βασιλική Κόκκαλη, τα οποία υιοθέτησαν πλήρως, άλλως, σε περίπτωση, που παρέλθει άπρακτη η τεθείσα προθεσμία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ρητά ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον σας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους στους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση της και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Η απάντηση του «Πρώτου Θέματος»

Το «Πρώτο Θέμα» αξιολόγησε ως ζήτημα δημοσίου συμφέροντος τη δημοσιοποίηση των αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επόπτη εισαγγελέα της εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ι. Αγγελή. 

Οι έγγραφες αναφορές περί κατάχρησης εξουσίας και πολιτικών παρεμβάσεων από τον πλέον αρμόδιο ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό (δηλαδή τον Ι. Αγγελή, ο οποίος προϊστατο της έρευνας για τη Novartis) σε μια υπόθεση που αφορά σε καταγγελλόμενο χρηματισμό δέκα κορυφαίων πολιτικών, η οποία έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, είναι σοβαρότατα ντοκουμέντα που δεν μπορεί παρά να δημοσιοποιηθούν, εφόσον περιέλθουν στην κατοχή ενός Μέσου Ενημέρωσης. Ακόμα και αν έχουν αρχειοθετηθεί αφού ελέγχθηκαν, κάτι που άλλωστε  επισημαίνεται και στο δημοσίευμά μας. 

Δημοσιεύσαμε, λοιπόν, σήμερα την εξώδικη απάντηση της κυρίας Τουλουπάκη ικανοποιώντας έτσι το αίτημά της να «αποκαταστήσουμε την αλήθεια», όπως είχαμε δημοσιεύσει και την «αλήθεια» του πρώην προϊσταμένου της κ. Αγγελή. 

Σε σχέση με τις αναφορές της κυρίας Τουλουπάκη περί «εργαλειοποίησης των ΜΜΕ» το αντιπαρερχόμεθα με κατανόηση και δηλώνουμε ότι εμείς ...δεν επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας διότι απλά δεν μας αφορά. Στις ...εργαλειοποιήσεις άλλοι είναι ειδικοί και ίσως αυτό αποδειχτεί και μάλιστα σύντομα. 
Αν και δεν το συνηθίζουμε, θέτουμε και εμείς ένα ερώτημα στην κυρία Τουλουπάκη: Αλήθεια «τι δουλειά έχει» η πολιτική συγκυρία στην οποία αναφέρεται στο εξώδικό της και γιατί ασχολείται με αυτήν, σε τί την αφορά; 

Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι -και πέραν της εξωδίκου απαντήσεώς της- να δημοσιεύσουμε ό,τι η ίδια θεωρεί δίκαιο και αληθές για την υπόθεση, αν φυσικά το επιθυμεί. Δεν πρόκειται όμως να μας «φιμώσει» κανείς, αυτό άλλωστε μετά από αρκετά χρόνια το γνωρίζουν οι πάντες και κυρίως οι αναγνώστες μας. Και φυσικά ούτε κάνουμε «δηλώσεις μετανοίας» ειδικά όταν πρόκειται για μεταφορά απόψεων τρίτου προσώπου με βαρύνουσα σημασία στην τόσο σημαντική αυτή υπόθεση.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Η απάντηση της Τουλουπάκη στις αναφορές του αντεισαγγελέα Αγγελή"

Tροπολογίες Ποινικού Κώδικα -Κάθειρξη για δωροδοκία πολιτικών

Με σημαντικές αλλαγές κατατέθηκαν στη Βουλή προς ψήφιση, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αναμένεται να ψηφιστούν πριν την προκήρυξη των εθνικών-βουλευτικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η εφαρμογή τους αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2019.

Συγκεκριμένα, μετά τη δημόσια διαβούλευση επί των δύο κωδίκων, πραγματοποιήθηκαν βελτιώσεις, όπως είναι μεταξύ των άλλων, η αυστηροποίηση του πλαισίου ποινής για τους διευθύνοντες εγκληματικές οργανώσεις (κάθειρξη έως 15 έτη).

Παράλληλα, ορίστηκε η ποινή της κάθειρξης για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και εναρμονίστηκαν οι διατάξεις προς τις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.

Αναλυτικότερα, στους Κώδικες επήλθαν οι εξής τροποποιήσεις:

– Ορίστηκε αυστηρότερο πλαίσιο ποινής για τους διευθύνοντες εγκληματικές οργανώσεις (κάθειρξη έως 15 έτη) και βελτιώθηκαν νομοτεχνικά οι σχετικές διατάξεις.

– Προβλέφθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξη της κακουργηματικής απιστίας και στον ιδιωτικό τομέα, προς αποφυγήν τυχόν καταχρήσεων, κυρίως εκ μέρους οργάνων της διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών.

– Περιλήφθηκε ειδική διάταξη αυστηρής τιμωρίας του ρατσιστικού εγκλήματος.

– Βελτιώθηκαν νομοτεχνικά και συντονίστηκαν οι διατάξεις για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής, την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής, την παροχή κοινωφελούς εργασίας, την υφ’ όρων απόλυση και την μεταχείριση των ανηλίκων.

– Ορίστηκε η ποινή της κάθειρξης για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και εναρμονίστηκαν οι διατάξεις προς τις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα.

– Εντάχθηκαν στο άρθρο 336 (ως παρ. 5) και οι λοιπές (πλην του εξαναγκασμού με σωματική βία ή απειλή κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας) μορφές βιασμού, με αναλογική κλιμάκωση των απειλούμενων ποινών.

– Συμπληρώθηκαν οι διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων απέναντι στη γενετήσια εκμετάλλευσή τους και προσαρμόστηκαν σε διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας.

– Εγκλήματα όπως η κλοπή και η φθορά, προβλέφθηκε ότι θα διώκονται κατ’ αρχήν αυτεπαγγέλτως, ώστε να εξυπηρετηθούν πρακτικές ανάγκες (σύλληψη επ’ αυτοφώρω κλπ.), με τη δυνατότητα όμως της εκ των υστέρων παύσεως της ποινικής δίωξης αν υποβάλει σχετική δήλωση ο ίδιος ο παθών.

– Λήφθηκε πρόνοια ώστε να μην επηρεάζονται οι αστικές απαιτήσεις του παθόντος σε περίπτωση παραγραφής του αδικήματος, λόγω μετατροπής του από κακούργημα σε πλημμέλημα.

– Προβλέφθηκε η αύξηση της ύλης των μονομελών εφετείων προς αποσυμφόρηση του τριμελούς εφετείου και του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων, με μεταβίβαση αρμοδιότητας εκδίκασης των υποθέσεων συγχώνευσης ποινών και καθορισμού συνολικής ποινής.

– Επανακαθορίστηκε η αρμοδιότητα του μονομελούς πλημμελειοδικείου, έτσι ώστε να περιλαμβάνει πλέον όσα πλημμελήματα απειλούνται με ποινή φυλάκισης έως τρία έτη.

– Προβλέφθηκε για τις προφανώς αβάσιμες μηνύσεις, ή αναφορές, ή εγκλήσεις, η άρση κατάσχεσης να διατάσσεται από τον εισαγγελέα, ώστε να αποκαθίσταται ταχύτερα η νομιμότητα και να μην επιβαρύνεται το δικαστικό συμβούλιο.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην ποινική διαπραγμάτευση προβλέφθηκε: α) απαγόρευση υπαγωγής εγκλημάτων αυξημένης ηθικοκοινωνικής απαξίας (λ.χ. κακουργημάτων με απειλούμενη ποινή και την ισόβια κάθειρξη, κακουργημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής), και

β) παρέχεται στον εισαγγελέα η ευχέρεια να θεωρήσει υπόθεση ως ακατάλληλη προς διαπραγμάτευση, βάσει των περιστάσεων τέλεσης και την προσωπικότητα του κατηγορουμένου.

– Αποσύρθηκε η πρόβλεψη για ορισμό εισηγητή δικαστή σε δίκες κακουργημάτων, αφού για τρέχοντες υπηρεσιακούς λόγους θα επιβαρύνονταν οι σύνεδροι δικαστές.

– Ενισχύθηκε θεσμικά η εφαρμογή της ποινικής διαταγής, με πρόβλεψη: α) ευμενέστερης ποινικής αντιμετώπισης όσων αποδέχονται την ποινική διαταγή, β) διαδικασίας εκδίκασης αντιρρήσεων και ανατροπής της απόφασης της ποινικής διαταγής, σε μεγαλύτερη προθεσμία, και μετά από συζήτηση με την κοινή διαδικασία ύστερα από προηγούμενη κλήτευση του κατηγορουμένου.

– Θεσπίστηκε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να ζητεί χρόνο προετοιμασίας για την αντίκρουση της κατηγορίας, «αν από την αποδεικτική διαδικασία προκύψουν νέες περιστάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να συνδεθούν με επιτρεπτή μεταβολή της».

– Θεσπίστηκε ως αναγκαία και σύγχρονη αξίωση ο ειδικός τρόπος έναρξης της προθεσμίας αναίρεσης ύστερα από ειδοποίηση με e-mail.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Tροπολογίες Ποινικού Κώδικα -Κάθειρξη για δωροδοκία πολιτικών"

Δ. Κουφοντίνας: Εξιτήριο από το νοσοκομείο Βόλου

Στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας, όπου θα συνεχίσει την αγωγή αποκατάστασης της υγείας του, μεταφέρθηκε σήμερα ο πολυισοβίτης, μέλος της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Βόλου, μετά τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στο ιατρικό και στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Κουφοντίνας: Εξιτήριο από το νοσοκομείο Βόλου"

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παράταση

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, για την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση:

- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι τις 29-7-2019.

- Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι τις 29-7-2019.

Σημειώνεται, ότι η αρχική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έληγε στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει παράταση και της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η παράταση"

Απόδραση από το Μεταγωγών: Σκληροί κακοποιοί οι τρεις δραπέτες

Σκληροί κακοποιοί φορτωμένοι με τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη είναι οι τρεις δραπέτες που έφυγαν τα ξημερώματα μέσα από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη.

Ο πρώτος είναι ο ληστής δολοφόνος που στις 2 Ιουνίου του 2012 είχε εκτελέσει εν ψυχρώ με καλάζνικοφ έναν 30χρονο στην Καισαριανή και είχε τραυματίσει τον 32χρονο αδερφό του καθώς προσπάθησε με συνεργούς του να τους κλέψουν το καινούργιο αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει και όταν τα δύο αδέρφια αντιστάθηκαν τους γάζωσε με καλάζνικοφ. Τον Ιούλιο του 2013 συνελήφθη και έκτοτε μεταφέρεται από φυλακή σε φυλακή γιατί συνηθίζει να δημιουργεί άγρια επεισόδια. 

Ο δεύτερος δραπέτης είναι ένας από τους ληστές της συμμορίας που εισέβαλαν και στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή τον Απρίλιο του 2018 και από τις δύο οικιακές βοηθούς άρπαξαν 1000 ευρώ και τη συλλογή ρολογιών του τραγουδιστή αξίας 150.000 ευρώ. 

Ο τρίτος Αλβανός είχε πρωταγωνιστήσει στις αρχές Μαρτίου σε συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του. Πρόκειται λένε οι αστυνομικοί για σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς ιδιαίτερα επικίνδυνους και ικανούς να σκοτώσουν για ασήμαντη αφορμή. Χαρακτηριστικό της αγριότητας τους είναι ότι όταν την κοπάνησαν από το κελί του 2ου ορόφου έχοντας αρπάξει το όπλο του αστυνομικού φρουρού τον οποίο απείλησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατέβηκαν από την εσωτερική σκάλα στο μείον ένα υπόγειο, έπιασαν όμηρο μια γυναίκα αστυνομικό. Στη συνέχεια την ανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα στην πύλη όπου εκεί της κόλλησαν το πιστόλι στον κρόταφο και την “αντάλλαξαν” όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, με το όπλο του φρουρού. 

Εκτός λειτουργίας τα μπουτόν κινδύνου: Ποντίκια έχουν φάει τα καλώδια

Αξίζει να επισημανθεί ότι όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr αστυνομικοί που υπηρετούν στο Μεταγωγών αλλά και συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό καθώς οι κατά μέσο όρο τρεις αστυνομικοί στη βάρδια δεν επαρκούν για 20-40 κρατουμένους ενώ σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που λένε ότι τα μπουτόν κινδύνου δεν λειτουργούν λέγοντας χαρακτηριστικά φταίει η κακή συντήρηση ενώ τα καλώδια έχουν φαγωθεί από τα ποντίκια!

bouton01
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόδραση από το Μεταγωγών: Σκληροί κακοποιοί οι τρεις δραπέτες"

Κτηματολόγιο: Παράταση σε άλλες οκτώ περιοχές

Το Κτηματολόγιο παρατείνει μέχρι τις 15 Ιουλίου την προθεσμία για τους ΟΤΑ(Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Σάμο, Ικαρία και Χίο.

Οσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, καλούνται από το Κτηματολόγιο να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Όσοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν ακίνητα σε Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική μπορούν να εξυπηρετηθούν και στο Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (Σαράφη 48Β – Φοίνικας).

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει παρατείνει την προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, και στις περιοχές του Ηρακλείου, της Μεσσηνίας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας.

Στις δύο πρώτες δίνεται παράταση στους κατοίκους εσωτερικού έως τις 10 Ιουλίου, ενώ στη Βοιωτία και τη Φωκίδα η συλλογή των δηλώσεων θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Επίσης, για όσους διαμένουν στην Αττική και έχουν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές, (εκτός της Μεσσηνίας) λειτουργεί και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137) καθημερινά 8:00 με 16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00 με 20:00.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 10η Ιουλίου 2019

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

Α) ΓΟΡΤΥΝΑΣ,
Β) ΦΑΙΣΤΟΥ,
Γ) ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ,

Δ) ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ
Ε) ΒΙΑΝΝΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

ΠΑΡΛΑΜΑ & ΕΥΑΡΕΣΤΟΥ 5,
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΦΥΡΟΣ
ΤΗΛ.: 2810 372659

ΩΡΑΡΙΟ:


ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:00 ΜΕ 16:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00
………………………………………………….

ΑΘΗΝΑ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:00 ΜΕ 16:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 10η Ιουλίου 2019

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

Α) ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ
Β) ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Γ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Δ) ΟΙΧΑΛΙΑΣ
Ε) Από τον Δήμο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ, ΑΓΡΙΛΟΥ, ΑΙΘΑΙΑΣ, ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ, ΑΛΩΝΙΩΝ, ΑΜΜΟΥ, ΑΜΦΕΙΑΣ, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ, ΑΝΘΕΙΑΣ, ΑΡΙΟΣ, ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ, ΑΡΦΑΡΩΝ, ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ, ΒΕΡΓΑΣ, ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗΣ, ΚΑΡΒΕΛΙΟΥ, ΛΑΔΑ, ΜΙΚΡΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, ΝΕΔΟΥΣΗΣ, ΠΗΓΩΝ, ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ, ΠΛΑΤΕΟΣ, ΠΟΛΙΑΝΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ

ΣΤ) Από τον Δήμο ΜΕΣΣΗΝΗΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΒΡΑΜΙΟΥ, ΑΓΡΙΛΙΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΗΣ), ΑΔΡΙΑΝΗΣ, ΑΜΦΙΘΕΑΣ, ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΡΣΙΝΟΗΣ, ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΛΥΡΑΣ, ΒΕΛΙΚΑΣ, ΒΛΑΣΗ, ΒΟΥΤΑΙΝΗΣ, ΔΑΡΑ, ΔΙΟΔΙΩΝ, ΔΡΑΙΝΑΣ, ΔΡΟΣΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΥΑΣ, ΖΕΡΜΠΙΣΙΩΝ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΡΑΧΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ, ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ, ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΚΟΡΟΜΗΛΕΑΣ, ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, ΚΟΥΤΙΦΑΡΗ, ΛΑΜΠΑΙΝΗΣ, ΛΕΥΚΟΧΩΡΑΣ, ΛΟΓΓΑΣ, ΛΥΚΙΣΣΗΣ, ΛΥΚΟΤΡΑΦΟΥ, ΜΑΓΓΑΝΙΑΚΟΥ, ΜΑΔΕΝΗΣ, ΜΑΘΙΑΣ, ΜΑΝΕΣΗ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΙΘΩΜΗΣ, ΜΗΛΙΤΣΗΣ, ΜΗΛΙΩΤΙΟΥ, ΝΕΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ, ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΑΝΙΠΕΡΙΟΥ, ΠΕΛΕΚΑΝΑΔΑΣ, ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ, ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ, ΠΙΛΑΛΙΣΤΡΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΟΛΥΛΟΦΟΥ, ΠΟΥΛΙΤΣΙΟΥ, ΡΕΥΜΑΤΙΑΣ, ΣΠΙΤΑΛΙΟΥ, ΣΤΕΡΝΑΣ, ΣΤΡΕΦΙΟΥ, ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, ΤΡΙΟΔΟΥ, ΧΑΡΑΥΓΗΣ, ΧΑΤΖΗ, ΧΡΑΝΩΝ (ΚΑΚΟΡΡΕΥΜΑΤΟΣ)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΘΕΣΗ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ (ΕΝΑΝΤΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ)
ΤΗΛ: 2721069102, FAX: 2721069312, E-MAIL: grkt.messhnia@gmail.com
ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30 ΜΕ 16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 ΜΕ 20:30
………………………………………………….

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 12η Ιουλίου 2019

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

Α) ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Β) ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
Γ) ΘΗΒΑΙΩΝ
Δ) Από τον Δήμο ΛΕΒΑΔΕΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ (ΚΟΥΚΟΥΡΩΝ), ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΑΚΟΝΤΙΟΥ, ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΔΑΥΛΕΙΑΣ, ΘΟΥΡΙΟΥ, ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ, ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ, ΠΑΡΟΡΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ, ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ, ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
Ε) Από τον Δήμο ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ
ΣΤ) Από τον Δήμο ΤΑΝΑΓΡΑΣ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΡΜΑΤΟΣ, ΑΣΩΠΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:


ΘΗΒΑ: ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΗΒΩΝ-ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΆΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΘΗΒΑΣ

ΤΗΛ: 2262023772, 2100101010
www.ktimatologio-voiotias.gr

ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30 ΜΕ 16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 ΜΕ 20:30
………………………………………………….

ΑΘΗΝΑ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:00 ΜΕ 16:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

Παράταση για κατοίκους εσωτερικού μέχρι την 12η Ιουλίου 2019

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

Α) ΔΩΡΙΔΟΣ
Β) Από τον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:
ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΣ, ΒΑΡΓΙΑΝΗΣ, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ, ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ, ΓΡΑΒΙΑΣ, ΔΕΛΦΩΝ, ΔΕΣΦΙΝΗΣ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΟΣ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ, ΚΑΛΟΣΚΟΠΗΣ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ, ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΛΙΛΑΙΑΣ, ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ, ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ, ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΗΣ (ΚΑΤΩ ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΗΣ, ΟΙΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ, ΠΕΝΤΕΟΡΙΩΝ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΥΡΑΣ, ΣΚΛΗΘΡΟΥ, ΣΤΡΟΜΗΣ, ΤΡΙΤΑΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

ΆΜΦΙΣΣΑ: ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΚΟΡΔΩΝΗ 22

ΤΗΛ: 2265022958, 2100101010
www.ktimatologio-fokidas.gr

ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:30 ΜΕ 16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 ΜΕ 20:30
………………………………………………….

ΑΘΗΝΑ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
8:00 ΜΕ 16:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Παράταση σε άλλες οκτώ περιοχές"

«Δεν είμαστε Τούρκοι» απαντούν οι Πομάκοι στο ΚΙΕΦ

Με επιστολή προς τα ΜΜΕ της Θράκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης Εμινέ Μπορουτζή, δίνει τη δική της απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της προέδρου του μειονοτικού κόμματος DEB, πως η μειονότητα είναι ... «τούρκική». Η κυρία Μπορουτζή, επισημαίνει πως οι ακραίες τοποθετήσεις της προέδρου του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

H επιστολή έχει ως εξής: «Δε μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (K.I.E.Φ.) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα.

Όπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει και προσθέτει:

«Σαν Ελληνίδα Πομάκα νοιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας».

Η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης καταλήγει λέγοντας: «Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν είμαστε Τούρκοι» απαντούν οι Πομάκοι στο ΚΙΕΦ"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Συγγρού λόγω έργων

Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των εποχούμενων πολιτών για την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις δύο δεξιές λωρίδες της Λ. Συγγρού, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καλλιρρόης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμβρ. Φραντζή, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την Τρίτη 4 Ιουνίου και για περίπου ένα δεκαπενθήμερο λόγω εργασιών αποκατάστασης βλαβών στο οδόστρωμα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν τις ειδικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ. Συγγρού λόγω έργων"

ΝΔ για υπόθεση Novartis: Οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που αποκάλυψε αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ότι η υπόθεση Novartis και η προσπάθεια δίωξης οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρώην πρωθυπουργών είναι μια σκεωρία που στήθηκε από κέντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ενορχηστρωτή τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν». 

«Το υπόμνημα του πρώην αντιεισαγγελέα διαφθοράς κ. Γιάννη Αγγελή που αποκαλύφθηκε χθες από την εφημερίδα «Πρώτο θέμα» ενισχύει τη διάχυτη πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι στην υπόθεση Novartis υπήρξε μια οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι δύο πρωθυπουργοί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΝΔ για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής.

Σε δήλωση προέβη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σχολίασε: «Εχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας. Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλοι θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης Σαμαρά για την αποκάλυψη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Εχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας. 

Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλοι θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο». 

Έτσι έστησαν τη Novartis: Η αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis και κατάχρηση εξουσίας (άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των εισαγγελέων που τη χειρίζονται καταγγέλλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στις εμπιστευτικές αναφορές προς την προϊσταμένη του Ξένη Δημητρίου, τις οποίες αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα». 

Στις αναφορές του (η πρώτη έχει ημερομηνία 7/1/2019 και η δεύτερη 21/2/2019) αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγράφεται το άγνωστο παρασκήνιο που είχε στηθεί τους προηγούμενους μήνες ώστε η υπόθεση της Novartis να εργαλειοποιηθεί πολιτικά από την κυβέρνηση. Οι καταγγελίες του κ. Αγγελή, που είναι σε γνώση της απερχόμενης ηγεσίας του Αρείου Πάγου από τον περασμένο Ιανουάριο, προκαλούν σοκ καθώς σκιαγραφούν τη λειτουργία ενός αόρατου συστήματος που στόχο είχε να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με την άσκηση ποινικών διώξεων «τύπου fast track», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός. Το άγνωστο και ζοφερό παρασκήνιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής στις αναφορές του προς την κυρία Δημητρίου ίσως αποτελεί και την απάντηση στο ερώτημα γιατί η απερχόμενη κυβέρνηση «πραξικοπηματικά» αποφάσισε να ορίσει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, παρά την κατακραυγή του νομικού κόσμου της χώρας και τις αντίθετες απόψεις που εξέφρασαν κορυφαίοι συνταγματολόγοι. 

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα, έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη 

Στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» αναφέρθηκε και η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι οι αναφορές του κ. Αγγελή δεν αφήνουν « καμία αμφιβολία για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε στην υπόθεση Novartis κατά πολιτικών προσώπων και στελεχών της παράταξής μας». 

Η κυρία Γεννηματά επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ότι και να κάνετε όμως η συγκάλυψη δεν θα περάσει». 

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά αναφέρει στη δήλωσή της

Οι αναφορές του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Αγγελή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Πρώτο Θέμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε στην υπόθεση Novartis κατά πολιτικών προσώπων και στελεχών της παράταξής μας.

Η σιωπή της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.

Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ότι και να κάνετε όμως η συγκάλυψη δεν θα περάσει.

Οι αποκαλύψεις του κ. Αγγελή δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών για το ποιο ακριβώς ήταν το «σκοτεινό σενάριο» που σκόπευε να υλοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να αποδομήσει πολιτικά τους πολιτικούς της αντιπάλους και να υποστηρίξει το αφήγημά της περί διεφθαρμένου παλαιού κατεστημένου. Στην ουσία το περιεχόμενο των δύο αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επί μήνες κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό, αποτελεί το απαύγασμα των όσων διαπίστωσε ο ίδιος όντας εποπτεύων εισαγγελέας της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία διενεργεί μέχρι σήμερα την έρευνα για την υπόθεση της Novartis, υπό τα προστάγματα της επικεφαλής της, Ελένης Τουλουπάκη. 

Ο κ. Αγγελής, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνταχθεί με τις μεθοδεύσεις και τα στημένα πολιτικοδικαστικά παιχνίδια, είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην κυρία Ξένη Δημητρίου στις 7 Ιανουαρίου του 2019. Αντεξε μόλις τρεις μήνες στη θέση αυτή. Η παραίτησή του ακολούθησε αυτή της κυρίας Ελένης Ράικου, η οποία είχε παραιτηθεί από επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στην έρευνά της για τη Novartis. Η κυρία Ράικου, εισαγγελέας Εφετών σήμερα, ήταν εκείνη που είχε κάνει για πρώτη φορά αναφορά στον περιβόητο «Ρασπούτιν», ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ» τής ζητούσε να ασκήσει άρον άρον ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Novartis. 

Ο κ. Αγγελής είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2018 με απόφαση της κυρίας Δημητρίου αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλήματος Διαφθοράς, διαδεχόμενος στη συγκεκριμένη θέση τον συνάδελφό του Δημήτριο Παπαγεωργίου. Τρεις μήνες μετά, και συγκεκριμένα την 7η Ιανουαρίου του 2019 υπέβαλε την παραίτησή του στην κυρία Δημητρίου για λόγους ευθιξίας. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή και ο κ. Αγγελής αντικαταστάθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο. 


doc1







doc2new


doc3
doc4






Η Βιέννη, το FBI, το στικάκι και τα ταξίδια αναψυχής

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Αγγελή, όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιανουαρίου του 2019, όταν δημοσιεύτηκαν σε απογευματινή εφημερίδα πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε ο ίδιος, η κυρία Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Στέλιος Μανώλης και Χρήστος Ντζούρας με στελέχη του FBI σε ξενοδοχείο της Βιέννης. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis. Το δημοσίευμα ήθελε τον κ. Αγγελή να αρνείται να παραλάβει στικάκι (ηλεκτρονικό αρχείο) που περιείχε στοιχεία με τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην πολιτικού προσώπου. Μετά τη διαρροή αυτή και σε συνδυασμό προφανώς και με άλλα στοιχεία και γεγονότα, ο κ. Αγγελής άρχισε να αντιλαμβάνεται τους μηχανισμούς που είχαν στηθεί γύρω από την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία. 

Διαψεύδοντας το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν εκείνος που διέρρευσε τις πληροφορίες, ο κ. Αγγελής κάνει λόγο στην αναφορά του για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του «από άτομο που έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν». Και αυτό διότι, όπως λέει, η δική του στρατηγική για το θέμα της έρευνας σχετικά με τη Νοvartis δεν συμφωνούσε «με την ισχύουσα γραμμή», που συνίστατο στο ότι «ασκούμε δίωξη στηριζόμενοι στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στέλνουμε τμήμα της δικογραφίας στον ανακριτή και τα υπόλοιπα τα βρίσκει ο ανακριτής». 


O «Ρασπούτιν» κατέστρωσε το σκοτεινό σενάριο

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής στην αναφορά του προς την κυρία Δημητρίου: «Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω (σ.σ.: για τις διαρροές στον Τύπο) είναι η παρακάτω: α) Κάποιος ή κάποια από τους τρεις Ελληνες συμμετέχοντες (Τουλουπάκη - Ντζούρας - Μανώλης) μετέφερε τους σχετικούς διάλογους, σε άγνωστο σε μένα πρόσωπο το οποίο κατέστρωσε το “σκοτεινό σενάριο”, το οποίο διοχέτευσε αρχικώς σε συγκεκριμένη εφημερίδα «Δημοκρατία» και από εκεί μεταφέρθηκε σε άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικά sites, β) το άτομο το οποίο εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια “τύπου Ρασπούτιν” (σ.σ.: όρος που έχει χρησιμοποιηθεί από την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς), έχει προσβάσεις στα ΜΜΕ, έχει νομικές γνώσεις, χωρίς να αποκλείεται να έχει γνώσεις και μυστικών υπηρεσιών, αφού η κατασκευή του σεναρίου για δήθεν στικάκι μόνο σε σενάρια μυστικών υπηρεσιών μπορεί συνειρμικά να οδηγήσει, γ) το άγνωστο αυτό άτομο, είχε και έχει ως προφανή σκοπό, γνωρίζοντας (ως άτομο που “τα πανθ’ ορά”) και την ευθιξία μου, να με εξουδετερώσει, από επόπτη των Εισαγγελέων Διαφθοράς, αφού η δική μου στρατηγική έρευνας δεν συμφωνούσε με αυτή που είχε χαραχθεί μέχρι τότε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δ) το άτομο αυτό γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της δικαιοσύνης και έχει τις γνώσεις αλλά και την δυνατότητα να επεμβαίνει κατά την απονομή αυτής». 

Μάλιστα, ο κ. Αγγελής επισημαίνει ότι ρώτησε την κυρία Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς για τις διαρροές από τη συνάντηση της Βιέννης. Οπως λέει, οι κύριοι Ντζούρας και Μανώλης αρνήθηκαν κάθε σχέση με τη διαρροή, ενώ η κυρία Τουλουπάκη τού απάντησε: «Δεν αποκλείεται να διέρρευσαν από το γραφείο της εισαγγελέως Α.Π. Δεν αποκλείεται να έχουν παγιδεύσει με κοριό το γραφείο της εισαγγελέως Α.Π. και κάποιοι να τα άκουσαν όταν την ενημερώσατε για τα συμβάντα στη Βιέννη...». 


Yπήρχε βιασύνη για διώξεις σε πολίτικους 

Στη συνέχεια της αναφοράς του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι από την αρχή που ανέλαβε καθήκοντα εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατάλαβε ότι υπήρχε μια «βιασύνη», όπως χαρακτηριστικά λέει, για την άσκηση διώξεων. Μάλιστα, όταν διαχώρισε τη θέση του από αυτή την προσέγγιση, η κυρία Τουλουπάκη τού απάντησε ότι δεν δικαιούται να λαμβάνει γνώση των ουσιαστικών στοιχείων της δικογραφίας. Ο κ. Αγγελής αναφέρει στο έγγραφό του προς την κυρία Δημητρίου: «Είναι αυτονόητο ότι μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της Novartis, με οικονομικές, πολιτικές ενδεχομένως και κομματικές προεκτάσεις, απαιτεί τη χάραξη κάποιας συγκεκριμένης στρατηγικής χειρισμού και έρευνας. Τέτοια στρατηγική δεν χαράχθηκε με βάση τους κανόνες της ανακριτικής επιστήμης και τεχνικής, αλλά με “κριτήρια”, όπως προκύπτει από τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρω παρακάτω. Συγκεκριμένα από την αρχή της τοποθέτησής μου ως επόπτης Διαφθοράς, αντιλήφθηκα ότι υπήρχε “σχετική βιασύνη” να ασκηθεί “κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς”, να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και “τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής”. 

Αντέλεξα ευθέως στη συγκεκριμένη “στρατηγική”, γεγονός που με έφερε σε “ευθεία κόντρα” με την κυρία Τουλουπάκη, η οποία μου παρέθεσε ως πρόσχημα ότι ο επόπτης δεν δικαιούται να λαμβάνει γνώση των ουσιαστικών στοιχείων της δικογραφίας και δεν δικαιούται να επεμβαίνει στον τρόπο και την πορεία της έρευνας. Κατέστησα σαφέστατη την αντίθεσή μου προς αυτό, μεταφέροντας ταυτόχρονα και τον προβληματισμό μου, πώς μπορώ να ασκήσω εποπτεία και συντονισμό “έχοντας μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με την δικονομική πορεία της υπόθεσης”. Ταυτόχρονα δε, διαβεβαίωσα τόσο αυτή όσο και τους περί αυτήν επίκουρους εισαγγελείς ότι δεν πρόκειται να επέμβω στην κρίση τους και ότι οφείλω ως επόπτης να ελέγξω και να διαπιστώσω, εάν κατά την ποινική έρευνα τηρείται το άρθρο 239 ΠΔ». 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου εξέφρασε, όπως λέει, στους εισαγγελείς την αντίθεσή του στη σαλαμοποίηση της έρευνας για τη Novartis, άποψη που, όπως σημειώνει, ήταν αντίθετη «με τη μέχρι τότε ισχύουσα “γραμμή” που συνίστατο στο ότι “ασκούμε δίωξη στηριζόμενοι στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων”». 

Χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Από την αρχή επίσης κατέστησα σαφές στην κυρία Τουλουπάκη ότι η έρευνα πρέπει να περαιωθεί ταυτόχρονα για όλους τους (και τους δέκα) εμπλεκόμενους πολιτικούς και προπάντων δεν πρέπει να “κομματιαστεί” χρονικώς και ένα “κομμάτι” της να συνδυαστεί με την άσκηση ποινικής δίωξης, αφού έτσι θα δοθεί η εντύπωση ότι θα υπάρχει βιασύνη που στοχεύει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα (άσκηση μερικής ποινικής δίωξης), γεγονός που ήθελε δημιουργήσει αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη για ευνόητους λόγους. Σε κάθε περίπτωση επίσης κατέστησα σαφές ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη επαρκών ή μη ενδείξεων ενοχής, εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, που πρέπει να προσδιοριστούν, να κληθούν σε παροχή εξηγήσεων (άρθρο 31 ΠΔ) και σε περίπτωση που τα άτομα αυτά προστατεύονται από συνταγματικές διατάξεις, θα έπρεπε να προσδιοριστεί επακριβώς και το ποινικό αδίκημα που θα τους αποδοθεί (ύπαρξη του λεγόμενου “υπουργικού αδικήματος”), προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραγραφής του. 

Εννοείται ότι η παραπάνω άποψή μου ήταν αντίθετη με τη μέχρι τότε ισχύουσα “γραμμή”, που συνίστατο στο ότι “ασκούμε δίωξη στηριζόμενοι στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στέλνουμε τμήμα της δικογραφίας στον ανακριτή και τα υπόλοιπα τα βρίσκει ο ανακριτής”». Ερωτήματα ανακύπτουν όμως, κατά τον κ. Αγγελή, και για το ποιος χάραξε τη συγκεκριμένη στρατηγική της έρευνας για τη Novartis. «Η κυρία Τουλουπάκη και η περί αυτής ομάδα επίκουρων εισαγγελέων; Ο επόπτης εισαγγελέας; Ή από κοινού ύστερα από συνεννόηση; Πώς μπορεί να συντονίζει ο επόπτης εισαγγελέας, εάν δεν γνωρίζει τα στοιχεία της δικογραφίας; Ποιος θέλει την παρουσία του επόπτη μόνον ως διακοσμητική, με την έννοια ότι “απλώς θα κάλυπτε” τις ενέργειες της κυρίας Τουλουπάκη, χωρίς όμως να μπορεί να κρίνει αυτές; ...Σε κάθε περίπτωση δε, εξακολουθεί στα έργα της εισαγγελέως διαφθοράς το άτομο εκείνο το οποίο έχει προσδιοριστεί ως “Ρασπούτιν” από την κυρία Ράικου;» διερωτάται ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός. 


egrafo2




Τουλουπάκη: «Θα ασκήσουμε διώξεις με ενδείξεις»

Οπως λέει ο κ. Αγγελής, η «βιασύνη για την όπως-όπως άσκηση ποινικής δίωξης αποδεικνύεται από τα όσα έλαβαν χώρα μεταξύ της κυρίας Τουλουπάκη και του κλιμακίου του FBI στη Βιέννη». Οπως αναφέρει, η κυρία Τουλουπάκη είχε πρόθεση να πληροφορήσει τους Αμερικάνους ότι «γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά». 

Ο κ. Αγγελής επισημαίνει ότι ο ίδιος πριν από τη συνάντηση με τους Αμερικανούς στο ξενοδοχείο της Βιέννης ζήτησε να διεξαχθεί «simulation», δηλαδή μια προσομοίωση του τι θα γίνει κατά τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ. Τότε, όπως σημειώνει, ρώτησε την κυρία Τουλουπάκη και τους κυρίους Ντζούρα και Μανώλη, να τον ενημερώσουν για ποιο συγκεκριμένο λόγο ζήτησαν να γίνει «η παρούσα δικαστική συνεργασία», αφού μέχρι τότε ο ίδιος αγνοούσε τον ακριβή λόγο της συνάντησης: 

«Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν διά στόματος κυρίας Τουλουπάκη (κατά λέξη) ότι “θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά», λέει ο κ. Αγγελής και συνεχίζει: «Αντέδρασα έντονα και τους είπα (κατά λέξη): “καλά εμένα δεν με υπολογίζετε ως επόπτη σας, την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την έχετε ενημερώσει;” μου απάντησαν αρνητικώς. Στην ερώτηση μου “πώς είναι δυνατόν να δίνουν στους Αμερικανούς αναφορά για θέματα που δεν γνώριζε ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου” ουδέν μου απάντησαν. Στην ερώτησή μου “με τι αποδεικτικά στοιχεία θα ασκήσετε την δίωξη;” μου απάντησαν “με τις ενδείξεις που προκύπτουν από τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο ανακριτής θα τα βρει”». 


Τι έγινε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου

Στη συνέχεια της αναφοράς του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιγράφει ένα σκηνικό έντονης διαφωνίας του με την εισαγγελέα Διαφθοράς ως προς την εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων που υπήρχαν μέχρι τότε στη δικογραφία, καθώς, όπως λέει, η κυρία Τουλουπάκη υποστήριξε πως δεν είχε το δικαίωμα της εκτίμησης των αποδεικτικών στοιχείων. «Μετά από σχετικώς έντονο διάλογο (καθήμενοι πάντα στο σαλόνι της reception), τους ζήτησα να μην αναφέρουν αυτά που σκέπτονται στους Αμερικανούς (πράγμα το οποίο και έγινε) και να ενημερώσουν πρώτα την κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διότι οι ενδείξεις που δημιουργούνται από τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων είναι (κατά την κρίση μου) μη αποχρώσες και υπάρχει ο κίνδυνος να εκδοθεί τυπική κλήση από τον ανακριτή κατ’ άρθρο 270 ΠΔ, με όσες ποινικές (άρθρο 239 ΠΚ) και αστικές συνέπειες μπορούν να προκύψουν τόσο για αυτούς, όσο και για μένα υπό την ιδιότητά μου ως επόπτης». 

Κατόπιν αυτών στην αναφορά του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπογραμμίζει ότι αντιλήφθηκε για ποιο λόγο έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αναφέρει επί λέξει: «Μπορεί να γίνει αντιληπτό για ποιο λόγο, ενώ έπρεπε να “φύγω από τη μέση” με την κατασκευή μιας ψευδούς εναντίον μου, τύπου Ρασπούτιν, κατηγορίας, περί δήθεν άρνησης να παραλάβω στικάκι με αποδεικτικά στοιχεία κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Είναι δε ευνόητο ότι, με την μεθόδευση αυτή επιτυγχάνεται “διπλός στόχος”, αφού έτσι αφενός μεν επιτυγχάνεται η γρήγορη άσκηση ποινικής δίωξης, επιπλέον δε, ανευρίσκεται και το εξιλαστήριο θύμα (δηλαδή εγώ), στο οποίο θα φορτωθούν οι ευθύνες όταν θα αποτύχει η έρευνα, αφού ενώ δήθεν είχα αρνηθεί να παραλάβω “σημαντικά και σίγουρα αποδεικτικά στοιχεία”».

Στη συνέχεια της αναφοράς του, όμως, ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για «αμφιβόλου νομιμότητας επικοινωνίες» της κυρίας Τουλουπάκη με τους Αμερικανούς πράκτορες του FBI και διερωτάται για ποιο λόγο δεν υποβλήθηκαν επίσημα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις ΗΠΑ, αλλά επιλέχθηκε «επικοινωνία - δικαστική συνεργασία» υπό τον μανδύα των «απόρρητων υπηρεσιακών λόγων» και ως εκ τούτου οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετέβησαν κατ’ επανάληψη σε Αμερική και Αυστρία. Οπως λέει χαρακτηριστικά, «είναι απορίας άξιον με ποια διαδικασία (π.χ. ανταλλαγή εγγράφων;) και με πρωτοβουλία ποίων προσώπων γινόταν οι συναντήσεις, αν υπήρχε Agenda, σε ποιο σημείο γινόταν οι συναντήσεις, αν τηρούντο πρακτικά και εάν οι εισαγγελείς Διαφθοράς υπέβαλαν αναφορά και σε ποιον μετά την επιστροφή τους από τις εν λόγω συναντήσεις;». 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να προσκομιστούν τα επίσημα στοιχεία για τη δικαστική συνδρομή, «καθότι σε εμένα ουδέν στοιχείο προσκομίστηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, με αποτέλεσμα να τείνω να διαμορφώσω την άποψη ότι μετέβαιναν στο εξωτερικό για λόγους προσωπικής αναψυχής». 

Και συνεχίζοντας ευλόγως διερωτάται: «Ποιος είναι αυτός που ενέκρινε τα έξοδα; Σε ποίον υπέβαλαν την σχετική αναφορά μετά την επιστροφή των; Ή έστω ποιον ενημέρωναν κάθε φορά για τα αποδεικτικά στοιχεία που δήθεν προσκόμιζαν, ποιος ενέκρινε τις ενέργειές των αυτές και σε κάθε περίπτωση γιατί δεν ακολουθήθηκε ο νόμιμος δρόμος των συντονιστικών συναντήσεων δια μέσου της Eurojust». 

Εν όψει της συνάντησης της Βιέννης ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι είχε ζητήσει από την κυρία Τουλουπάκη να του προσκομίσει «όλα τα έγγραφα τα οποία έχει λάβει ή έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ, στα πλαίσια της επίσημης ή ανεπίσημης συνεργασίας της, για υποθέσεις παράνομης διακίνησης φαρμάκων, στην Ελληνική ή αγγλική γλώσσα». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, έλαβε την ίδια κιόλας ημέρα ένα μικρό αριθμό «χωρίς όμως να προσδιορίζεται στο διαβιβαστικό ούτε ο ακριβής αριθμός αυτών, ούτε η ταυτότητα των (κατά συνέπεια δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα)». 

Τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Αγγελή, «δεν έφεραν αριθμό πρωτοκόλλου και ήταν όλα προγενέστερα των τριών συναντήσεων στη Βιέννη, με αποτέλεσμα ευλόγως να διερωτώμαι “τι και ποια στοιχεία, έστω και υπό μορφή πληροφοριών, πήραμε από τις συναντήσεις της Βιέννης;”». Κατόπιν αυτών, σημειώνει ο κ. Αγγελής, «σχημάτισα την άποψη ότι η παρουσία μου ως επόπτη και συντονιστή της Διαφθοράς βόλευε μόνο στον βαθμό που ευλογούσα το σχέδιο, της άσκησης ποινικής δίωξης το ταχύτερο δυνατόν, γεγονός όμως που αντέβαινε τόσο στην συνείδησή μου, όσο και στον όρκο που είχα δώσει να εκτελώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου». 


«Επιλεκτική έρευνα, χάος δικογραφιών»

Μέχρι το διάστημα που ο κ. Αγγελής επόπτευε την έρευνα για τη Novartis σχημάτισε, όπως λέει, την άποψη ότι γινόταν επιλεκτική έρευνα «μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες εταιρείες» με κριτήρια που, όπως επισημαίνει, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει. Οταν δε ζήτησε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να δει τις «δικογραφίες Novartis» του έδειξαν «ένα όγκο εγγράφων σε μια γωνία» γνωρίζοντάς του ότι «δεν έχουν ξεχωρίσει τα έγγραφα ανά δικογραφία». Οπως αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «είναι σχεδόν βέβαιο -κατά την κρίση μου- ότι ούτε οι ίδιοι οι εισαγγελείς Διαφθοράς γνωρίζουν πόσες σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί». 

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Αγγελής επισημαίνει τις συνεχείς αλλαγές στο περιεχόμενο των καταθέσεών τους. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Ως προς τα κρίσιμα για την υπόθεση γεγονότα (π.χ. δωροδοκίες πολιτικών προσώπων) οι καταθέσεις των μαρτύρων περιέχουν πρωτίστως αξιολογικές, υποκειμενικές και αόριστες κρίσεις και όχι συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δημιουργία των επαρκών εκείνων ενδείξεων ενοχής, που απαιτούνται (σε πρώτο διαδικαστικό στάδιο) για την άσκηση ποινικής δίωξης».


«Κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των εισαγγελέων»

Κάνοντας ευθέως λόγο για διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας (άρθρο 239 ΠΚ) εκ μέρους των εισαγγελέων Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis, ο κ. Αγγελής υπογραμμίζει στο κείμενο της αναφοράς του: «Η ευθιξία μου οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν επιθυμώ να συνδεθεί το όνομά μου με όσα τουλάχιστον περίεργα, παράτυπα και ενδεχομένως παράνομα (άρθρο 239 ΠΚ) αναφέρω παραπάνω, τόσο δηλαδή στην αρχική από 7-1-2019, όσο και στην παρούσα συμπληρωματική αναφορά μου, το περιεχόμενο των οποίων παρακαλώ να κληθώ (εάν κρίνετε αναγκαίο) να επιβεβαιώσω και ενόρκως». 

Επιπλέον, ο κ. Αγγελής αναφέρει: «Σε κάθε δε περίπτωση διευκρινίζω ότι η παρούσα αναφορά μου υποβάλλεται εκ λόγων υποχρεώσεως και κατά την έννοια του άρθρου 37 ΚΠΔ, προκειμένου να κριθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων, είτε τετελεσμένων είτε σε απόπειρα (άρθρο 42 συνδ. με 239 ΠΚ)». Με απλά λόγια, δηλαδή, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μιλάει για την τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των εισαγγελέων, είτε τετελεσμένων είτε απόπειρα. 


«Ανεπαρκείς»

Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει «ανεπαρκείς» τους εισαγγελείς Διαφθοράς στην άσκηση των καθηκόντων τους και ζητεί την αντικατάστασή τους το ταχύτερο δυνατόν, καθώς, όπως λέει, «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς την σχετική ποινική έρευνα». Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Οι ασχολούμενοι με την έρευνα εισαγγελείς διαφθοράς διέπραξαν λάθη και σφάλματα ανακριτικής τακτικής, για τα οποία κατά την άποψη μου δέον να ελεγχθούν πειθαρχικώς». Να σημειωθεί ότι παρά τις αναφορές του κ. Αγγελή, τέσσερις μήνες μετά την υποβολή τους στην κυρία Δημητρίου, η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη ανανεώθηκε για δύο έτη με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Η δε πειθαρχική δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis μπήκε στο αρχείο. 
Μεταξύ άλλων, κατά τον κ. Αγγελή τα λάθη και σφάλματα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην έρευνα για τη Novartis είναι: 

■ Η θέση του μετέπειτα κατηγορουμένου Νικολάου Μανιαδάκη σε καθεστώς προστασίας. Παρά την ύπαρξη δύο προκαταρκτικών εξετάσεων εναντίον του και παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως εμπλεκόμενος-ύποπτος στις έστω και παράτυπες πληροφορίες των Αμερικανικών Αρχών, είναι «λογικώς ανεξήγητη» η ενέργεια να τεθεί υπό καθεστώς προστασίας. 

■ Η μη διενέργεια συντονιστικών συναντήσεων στο πλαίσιο της Eurojust, αλλά, αντ’ αυτών, οι αμφιβόλου νομιμότητας, άτυπες συναντήσεις με τις Αμερικανικές Αρχές υπό το πρόσχημα της Δικαστικής Συνδρομής, χωρίς αυτές να προβλέπονται από τον νόμο και χωρίς την τελική λήψη κάποιου συγκεκριμένου νόμιμου αποδεικτικού στοιχείου. 

■ Η δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων με τη συμμετοχή της προϊσταμένης Εισαγγελέως διαφθοράς στη λήψη ενόρκων καταθέσεων. 

■ Η προειλημμένη απόφασή των για άσκηση ποινικής δίωξης τύπου «όπως όπως, τύπου fast track». 

■ Η γνωστοποίηση απόρρητων στοιχείων που λέχθηκαν στη Βιέννη σε τρίτο άτομο και η εντεύθεν «κατασκευασμένη» διαρροή των στα ΜΜΕ, γεγονός που οδηγεί σε σκέψεις «χειραγώγησης» της υπόθεσης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για υπόθεση Novartis: Οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο τη σπίλωση συγκεκριμένων πολιτικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news