facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: Όλες οι δυνάμεις για την Αθήνα που μας ενώνει και συμφιλιώνει!

“Από αύριο δεν υπάρχουν παρατάξεις, υπάρχει μόνο μια παράταξη, η παράταξη της Αθήνας”, τόνισε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωση του, στο εκλογικό του κέντρο, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, για το νικηφόρο αποτέλεσμα που πέτυχε.

“Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για την Αθήνα που μας ενώνει και συμφιλιώνει” είπε ο Κ. Μπακογιάννης. “Θα πατήσουμε το γκάζι από την 1η Σεπτεμβρίου, πάμε αλλιώς, πάμε όλοι μαζί” ανέφερε.

Ευχαρίστησε τους πολίτες της Αθήνας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν στο πρόσωπο του, διαβεβαιώνοντας τους ότι “24 ώρες το 24ωρο θα δίνουμε όλο το είναι μας”.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανάφερε ότι στη θητεία του δεν θα ισχύει η γνωστή ρήση “ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης”. “Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ τον κάθε ένα Αθηναίο και Αθηναία. Τώρα τέρμα τα λόγια. Από δω και πέρα δουλειά – δουλειά – δουλειά” είπε και πρόσθεσε:

“Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη” σημειώνοντας πως “μπορεί να μη κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες και μαζί”.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019 – Μπακογιάννης: Όλες οι δυνάμεις για την Αθήνα που μας ενώνει και συμφιλιώνει!"

Κ. Ζέρβας: «Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά»

Χαρούμενος και ικανοποιημένος από τη μεγάλη του νίκη εμφανίστηκε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη δήλωσή του από τα κεντρικά εκλογικά γραφεία του συνδυασμού του, στην οδό Τσιμισκή.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ό,τι κι εάν ψήφισαν, ό,τι κι εάν επέλεξαν» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

«Από την αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία, δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και στην πόλη καταλήγαμε. Ότι, πάνω από όλα, σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Και η πόλη κέρδισε σήμερα» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

«Από αύριο κιόλας το μυαλό, οι ενέργειές μας, σε ένα σκοπό θα κατευθύνονται· να γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο, ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν. Και θέλω να πω σε όλους τους δημότες της πόλης, ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν. Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα είναι οι παρακαταθήκες που μου άφησε ο πατέρας μου και δεν τον ξεχνώ, τον κουβαλάω κάθε στιγμή μαζί μου» συνέχισε, συγκινημένος, ο κ. Ζέρβας.

Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους οποίους ανέφερε με τα μικρά τους ονόματα, αλλά και «εκατοντάδες άλλους» που τον στήριξαν στην προεκλογική προσπάθεια και συνέχισε: «Δεν θα μπορούσα παρά να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου μητέρα και τις αδελφές μου. Και θα το ξαναπώ. Μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη».

Έξω από την είσοδο των γραφείων τον κ. Ζέρβα περίμεναν, από νωρίς το απόγευμα, νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, φίλοι και ψηφοφόροι του προκειμένου να του ευχηθούν και ξέσπασαν σε εκδηλώσεις χαράς και επευφημίες με την άφιξή του. Επίσης, παραβρέθηκαν για να τον συγχαρούν και οι επικεφαλής άλλων παρατάξεων του πρώτου γύρου, νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Ζέρβας: «Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά»"

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα μπλε, μόνο που αυτή τη φορά είναι το μπλε της πατρίδας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση στον απόηχο των αποτελεσμάτων του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους για την ανάπτυξη και χαίρομαι γιατί στις 12 από τις 13 περιφέρειες εκλέχθηκαν στελέχη που ανήκουν στην πολιτική μας οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα μας προβλέπει αυτοτέλεια για την Αυτοδιοίκηση και αντιμετωπίζει τα προβλήματα από τον εκλογικό νόμο που εφαρμόστηκε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το αποτέλεσμα των ευερωεκλογών δρομολόγησε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σε πέντε εβδομάδες έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές και θα πάρουμε την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας, είπε και πρόσθεσε: «Θα βρεθώ και πάλι στην πρώτη γραμμή για έναν ήπιο πολιτισμένο αγώνα με αλήθειες, σχέδιο, επιχειρήματα και θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Με οδηγό τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις μας για ανάπτυξη, για δουλειές, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα. Για τη νέα, φωτεινή Ελλάδα που όλοι θέλουμε. Και στην οποία έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες».


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Γιάννης Μώραλης: Χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά

Την ικανοποίησή του για την μεγάλη νίκη και την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά εξέφρασε στις πρώτες δηλώσεις του ο Γιάννης Μώραλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» εμφανίστηκε ενωτικός ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επόμενη ημέρα.

«Ο Πειραιάς νίκησε. Ο Πειραιάς Νικητής μπορεί να κέρδισε μια ακόμη αναμέτρηση, αλλά κερδισμένη είναι η πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι νικητής σήμερα, για να συνεχίσει ο Πειραιάς το δρόμο της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης, της προόδου, της αλληλεγγύης. Αυτοί είναι οι στόχοι μας, έτσι πορευτήκαμε 4,5 χρόνια, έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα. Εσείς είστε οι νικητές. Εσείς είστε που πήρατε την τελική απόφαση. Κάνετε τον Πειραιά να διατηρεί την αισιοδοξία του», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Μώραλης.

«Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν αλλά μαζί μας θα είναι πιστεύω και όσοι έκαναν άλλες επιλογές. Τους οποίους σέβομαι απολύτως και καλώ από αύριο όλοι μαζί να προχωρήσουμε. Ξεκολλήσαμε το καράβι πριν 4.5 χρόνια πλέουμε πλέον με άνεμους αισιοδοξίας, όλοι μαζί για έναν Πειραιά καλύτερο, πιο φιλικό», συνέχισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του, τους γονείς του αλλά και την οικογένεια του.

Βαγγέλης Μαρινάκης: Υπάρχει ο Πειραιάς Νικητής για όλους

Για την επόμενη μέρα, όμως, μίλησε και ο πρώτος σε σταυρούς, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού και επικεφαλής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ιδιαίτερα ευτυχισμένοι, για μια μεγάλη νίκη, όλων των Πειραιωτών. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια, σίγουρα αυτά τα πέντε χρόνια, η δημοτική αρχή έχει μάθει περισσότερα, έχει μάθει και από λάθη και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερη. Σε αυτόν τον Πειραιά, στον Πειραιά Νικητή, δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν όλοι οι Πειραιώτες που τους θέλουμε στο πλευρό μας. Δεν περισσεύει κανείς, δεν υπάρχουν λίγοι, δεν υπάρχουν πολλοί. Υπάρχει ο Πειραιάς Νικητής για όλους», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Μώραλης: Χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις, όλοι μαζί στεκόμαστε για τον Πειραιά"

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η υπόσχεση του Γιώργου Πατούλη για την Αττική

«Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη νίκη, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης μετά την εκλογή του στην περιφέρεια Αττικής.

«Είναι η σειρά μας για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Να σας δώσω μια υπόσχεση: δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε νυχθημερόν. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει στην Αττική το χαμόγελο, η περηφάνια», τόνισε ο κ. Πατούλης.

«Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε με σχέδιο με σκληρή δουλειά. Η Αττική δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο», υπογράμμισε ακόμη.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η υπόσχεση του Γιώργου Πατούλη για την Αττική"

Φ. Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου

Tη λύπη της για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας, ωστόσο, πως δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση. «Είναι αποκλειστικό προνόμιο, ευθύνη και υποχρέωση του προέδρου κάθε κόμματος να στελεχώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας», σημείωσε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε χαρακτηριστικά «λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου» και τόνισε ότι δεν είχε υπάρξει καμία συνεννόηση ανάμεσά τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε και να απευθύνω προσωπικά αυτήν τη στιγμή στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Και δεν συμβολίζει την αξιολόγηση των στελεχών σε σχέση με την προσφορά τους στο χθες, αλλά με το πού θέλει να πάει το κόμμα αύριο. Στο μέλλον».

«Εγώ πρότεινα στο Ευάγγελο Βενιζέλο όποια περιφέρεια ήθελε. Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα ζητούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως «οι απουσίες από τη μάχη διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ"

Παράλληλα, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το σενάριο συμμετοχής σε μία κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη Νέα Δημοκρατία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση του κ. Βενιζέλου"

Αρκάς για εκλογές 2019: Οι… φωνές πίσω από κλειστές πόρτες

Σημαντική είναι η νίκη της ΝΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών 2019 και ο Αρκάς χτύπησε με ένα νέο σκίτσο.

Πίσω από κλειστές πόρτες ακούγεται... κάποιος να μετανιώνει για την εξαγγελία εκλογών βάσει των αποτελεσμάτων.

«Τι έκανα;!... Τι έκανα, ο τρελός;!... Τι έκανα;! Που να μου κοβόταν η γλώσσα την ώρα που τις εξήγγειλα!...», φαίνεται να φωνάζει όποιος βρίσκεται πίσω από την πόρτα…




Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται - Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη της δεύτερης Κυριακής λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς για εκλογές 2019: Οι… φωνές πίσω από κλειστές πόρτες"

Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας θα ζητήσει πρόωρες εκλογές

Στις 10 Ιουνίου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του πρωθυπουργού θα υποβληθεί την επόμενη Δευτέρα. Μιλώντας στο Open, διευκρίνισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο των εκλογών. «Αυτά τα σενάρια διακινήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε, ενώ στην αρχή επικαλέστηκε άγνοια.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε οξύμωρη τη θέση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ενώ αναφερόμενος Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι «ήταν μεγάλο εμπόδιο με αυτά που εξέφραζε» και πρόσθεσε: «Το ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια κινήθηκε μονομέτωπα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ θα έπρεπε, μετά την καθοδική του πορεία, να αναστοχαστεί, δεν αιτιολόγησε μία διακριτότητα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ποιο είναι το οξύμωρο; Ότι η Φώφη Γεννηματά σήμερα, επανέλαβε τα περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντικατέστησε αυτόν που υιοθέτησε αυτή την στρατηγική».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας θα ζητήσει πρόωρες εκλογές"

Εκλογές 2019: Αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Λιντζέρης λόγω Βενιζέλου

Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Λιντζέρης, μετά την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο τέως πρόεδρος του ΕΟΦ καταγγέλλει την κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα».

Με μήνυμα που ανήρτησε στο facebook, ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Λιντζέρη έχει ως εξής:

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα.

Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

Δεν ενδιαφέρεται αν αυτές οι μεθοδεύσεις συρρικνώνουν την απήχηση και επιρροή του κινήματός μας. Δεν ενδιαφέρεται αν στερεί από τη χώρα τη δυνατότητα να πάει μπροστά. Μοναδικό της μέλημα είναι να στήσει γέφυρες για σύμπραξή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, αρνούμαι κατηγορηματικά να συμπράξω στα ευτελή αυτά σχέδια.

Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

lintzeris dimitris fb

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Αποχωρεί από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ ο Δημήτρης Λιντζέρης λόγω Βενιζέλου"

Δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές: Μπροστά 9 μονάδες η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 9 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμότου τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η εκτίμηση είναι ότι η ΝΔ λαμβάνει από 31,5% έως 36,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό από 22,5% έως 27,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με εκτίμηση από 6,5% έως 9,5%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 4% έως 6%, η Ελληνική Λύση με 3% έως 5%.

prothesi_psifou_pulse_2-61111



Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το Άλλο Κόμμα κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που έφτασε στο 6,5%.
prothesi_psifou_pulse__2__2-62222


prothesi_psifou_pulse_me_anagogi_2-63333



Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσουν οι πολίτες ποιο κόμα πιστεύουν ότι θα βγει πρώτο, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και εκτίμηση στο 69%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με το 20%. Άλλο Κόμμα απαντά το 3%, ενώ το 8% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά. 

parastasi_nikis_pulse__2__2-655555


parastasi_nikis_pulse_2-644444



Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες. Αναλυτικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%. Το 31% απάντησε «Κανένας από τους δύο».

katalilotita_pulse__2__2-6777888


katalilotita_pulse_2-66666667




Τα 2 σενάρια για την κατανομή των εδρών στη Βουλή 

Αναλυτικότερα το πρώτο σενάριο προβλέπει επτακομματική Βουλή με πρώτη τη ΝΔ και 151 έδρες. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 74 έδρες, το Κίνημα Αλλαγής με 23 έδρες, το ΚΚΕ με 16 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 15 έδρες, η Ελληνική Λύση με 12 έδρες και η Μέρα25 με 9 έδρες.
senari111



Το δεύτερο σενάριο προβλέπει εξακομματική Βουλή με το κόμμα «Μέρα25» του Γιάνη Βαρουφάκη να μένει εκτός. Σε αυτό το σενάριο η ΝΔ λαμβάνει 154 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 77 έδρες. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 25 έδρες, το ΚΚΕ με 17 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 15 έδρες και η Ελληνική Λύση με 12 έδρες.
senariaa2222


Η έρευνα της Pulse RC πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαίου-1 Ιουνίου 2019 με δείγμα 1.358 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές: Μπροστά 9 μονάδες η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ"

Ο Λαφαζάνης παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΛΑΕ

Την παραίτησή του από γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας και του Αριστερού Ρεύματος ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέλαβε την ευθύνη για το πολύ κακό αποτέλεσμα της ΛΑΕ στις ευρωεκλογές. Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος (βασικής συνιστώσας της ΛΑΕ), ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή και χωρίς καμμιά ταλάντευση ανέλαβα πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑ.Ε στις Ευρωεκλογές. Σε μια ευρωεκλογική μάχη ήττας της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, στασιμότητας και υποχώρησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, η ΛΑ.Ε σημείωσε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα. Με ρώτησαν αρκετοί μετά την δήλωσή μου. Μα εσύ αναλαμβάνεις μόνος όλη την ευθύνη; Οι άλλοι δεν έχουν μερίδιο; Απαντούσα ειλικρινά. Ο επικεφαλής οφείλει πάντα την ευθύνη της ήττας να την αναλαμβάνει στο ακέραιο χωρίς να προσπαθεί να την καταμερίσει σε φέτες. Από κει και πέρα το κάθε στέλεχος κάνει τις επιλογές του. Ένα γνωρίζω, στις νίκες υπάρχουν πολλοί που συνωστίζονται για μερίδιο, στις ήττες κανένας.»

Οι ευθύνες

Ο κ. Λαφαζάνης εντόπισε τα βασική ευθύνη του στο ότι δεν προχώρησε σε ριζοσπαστικές τομές. Συγκεκριμένα, είπε: «Η πολιτική μου ευθύνη για την ήττα της ΛΑ.Ε αφορά πολλά λάθη, ανεπάρκειες και ολισθήματα. Ως κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη μου θεωρώ, όμως, ότι, παρά τις κατά καιρούς προτάσεις μου, δεν επιχείρησα, με επιμονή, σθένος και διαδικασίες δημιουργικού σοκ ώστε να πραγματοποιηθούν, όλες εκείνες οι ριζοσπαστικές τομές και βαθιές ανατροπές που όφειλαν να γίνουν στην ΛΑ.Ε για να προχωρήσει η αναγκαία κατά την γνώμη μου πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική, οργανωτική της ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωσή της με σύγχρονους ριζοσπαστικούς όρους.»

Εκλογικό κάλεσμα

Καταλήγοντας, ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τη ΛΑΕ εργαστεί για μια πλατιά εκλογική συνεργασία με όμορες δυνάμεις: «Αυτήν την ώρα η ΛΑ.Ε χρειάζεται μια ευρύτατη πρωτοβουλία εκλογικών συνεργασιών που θα απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις, χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, που αντιτάσσονται στο νέο καταστροφικό διπολισμό, την λιτότητα και την ακροδεξιά. Ξέρω ότι μια τέτοια απεύθυνση δεν θα έχει θετική ανταπόκριση απ’ όλες τις πλευρές. Θεωρώ όμως αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλίας για να αποκαλυφθούν αλαζονείες, αυτάρκειες, αυταρέσκειες και διάτρητοι προσανατολισμοί που εκφωνούνται, χωρίς να εννοούνται, για δημαγωγικούς, παραπλανητικούς λόγους.»

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λαφαζάνης παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΛΑΕ"

Αρκάς: Το μήνυμά του για τη συμμετοχή στις εκλογές: Μην τεμπελιάζετε!

«Μην τεμπελιάζετε» λέει σήμερα με μετά από μια μεγάλη και φωτεινή «καλημέρα» ο Αρκάς.

Από την σειρά με τα σκίτσα των ημερών της εβδομάδας ο γνωστός σκιτσογράφος καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Μην τεμπελιάζετε! Σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε!» μας λέει από το μεγάλο της κρεβάτι όπου παίρνει ένα απολαυστικό πρωινό η «Κυριακή».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το μήνυμά του για τη συμμετοχή στις εκλογές: Μην τεμπελιάζετε!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news