facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ρουσφέτι Σπίρτζη στον Παϊτέρη: Προσέλαβε προεκλογικά τον γιο του για 8 μήνες

Συνεχίζονται ακάθεκτα τα προεκλογικά ρουσφέτια από την κυβέρνηση, με δεκάδες περιπτώσεις προσλήψεων να ανεβαίνουν στη σελίδα της διαύγειας.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναρτήθηκαν στη σελίδας της διαύγειας 30 προσλήψεις συμβασιούχων για 8 μήνες, με το όνομα που ξεχωρίζει μεταξύ των προσληφθέντων να είναι και αυτό του γιου του Βασίλη Παϊτέρη.

Μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός επικοινώνησε με τον Βασίλη Παϊτέρη, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, δηλώνοντας ότι το ζήτησε ο ίδιος από τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη. Ο Παϊτέρης, μάλιστα, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός που ο κ. Σπίρτζης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του.

Οι προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που αποφασίστηκαν πέντε εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν τα Χανιά τον περασμένο Φεβρουάριο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουσφέτι Σπίρτζη στον Παϊτέρη: Προσέλαβε προεκλογικά τον γιο του για 8 μήνες"

Ο Αρκάς… «μέσα» στο υπουργικό! «Σας καταλάβαμε»!

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά από το σκίτσο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αρκάς, το οποίο είχε ως κεντρικό θέμα την… αγάπη για τις καρέκλες.

Λίγο αργότερα, λοιπόν, επέστρεψε με νέο σκίτσο, το οποίο είναι πολύ επιθετικό.

Αφορά σε δηλώσεις που έχουν κάνει κυβερνητικά στελέχη μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Δηλώσεις που στην ουσία τους λένε πως οι πολίτες δεν κατάλαβαν τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση και γι’ αυτό τον λόγο της «γύρισαν την πλάτη».

Έτσι, σε αυτό το πνεύμα, ο γνωστός σκιτσογράφος παρουσιάζει τρεις άνδρες να συζητούν, σε μια εικόνα που παραπέμπει στο… χθεσινό «πύρινο» υπουργικό συμβούλιο.

Ο ένας από αυτούς, λέει: «Ο λόγος που μας καταψήφισαν είναι γιατί δεν μας κατάλαβαν«!

Για να ακολουθήσει η απάντηση από τον διπλανό του: «… Ή μας κατάλαβαν πολύ καλά«!

Δείτε το νέο σκίτσο που υπογράφει ο Αρκάς



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς… «μέσα» στο υπουργικό! «Σας καταλάβαμε»!"

Ο Αρκάς σχολιάζει το… δράμα της αποχώρησης της καρέκλας

Με ένα νέο του σκίτσο ο Αρκάς αποφάσισε να σχολιάσει το… δράμα που επικρατεί στα μέλη της κυβέρνησης για την αποχώρηση από την εξουσία.

Πρωταγωνιστής του νέου του σκίτσου είναι ένας πολιτικός και μια καρέκλα, από την οποία ετοιμάζεται να αποχωριστεί σύντομα.

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά:



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς σχολιάζει το… δράμα της αποχώρησης της καρέκλας"

Αρκάς: Η διαχρονική συμβουλή τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι

Μπορεί άλλοι να συμφωνούν με τα σκίτσα του Αρκά κι άλλοι να διαφωνούν πια είτε με τα πολιτικά μηνύματά του είτε με τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται, πιθανότατα όμως όλοι θα συμφωνήσουν με το τελευταίο σκίτσο του.

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει πολιτική απόχρωση αλλά μόνο μία συμβουλή - υπενθύμιση, που αφορά πολλούς.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Η διαχρονική συμβουλή τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι"

Επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία - Άγνωστοι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» και τραυμάτισαν πελάτη!

Επίθεση αγνώστων σε κατάστημα με αθλητικά και είδη πολεμικών τεχνών στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με την αστυνομία στις 17:20 το απόγευμα, μια ομάδα περίπου 10-15 ατόμων με μαύρα ρούχα, αφού έσπασαν τη βιτρίνα, εισέβαλαν στο κατάστημα, στην οδό Πισιδίας 4, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο υπάλληλοι και ένας πελάτης.

Οι δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν τον πελάτη και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και διεξάγονται έρευνες και τον εντοπισμό των δραστών, καθώς και για τα κίνητρα της επίθεσης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση σε κατάστημα στη Νέα Ιωνία - Άγνωστοι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» και τραυμάτισαν πελάτη!"

Μοσχάτο: Αυτός είναι ο 43χρονος που φέρεται ότι αποπλάνησε την 14χρονη αυτόχειρα στον ΗΣΑΠ!

Στη δημοσιότητα έδωσε το Σάββατο (1.6.2019) η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 43χρονου που κατηγορείται ότι αποπλάνησε την 14χρονη μαθήτρια, η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, πρόκειται για τον Δημήτριο Λάππα του Στεφάνου και της Φωτεινής, ο οποίος γεννήθηκε στις 13.8.1976 στην Αθήνα.
Στις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως, ο 43χρονος έχει σημάδια ξυλοδαρμού στο πρόσωπό του, τα οποία προήλθαν πιθανότατα από επίθεση που δέχτηκε από κάποιους συγκρατούμενούς του.
Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται το μεσημέρι της Πέμπτης, 23 Μαΐου 2019, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο.
Η 14χρονη έπεσε στις γραμμές τερματίζοντας τη σύντομη ζωή της, ωστόσο οι αποκαλύψεις για το σύνδεσμό της με τον 43χρονο πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Η οικογένεια του κοριτσιού λίγα 24ωρα πριν το μοιραίο είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του Δημητρίου Λάππα που διατηρούσε κατάστημα στην περιοχή του Μοσχάτου, κατηγορώντας τον ότι αποπλάνησε την κόρη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο 43χρονος είχε αποπλανήσει παλαιότερα ανήλικη φίλη της 14χρονης. Συνελήφθη και παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή.
Σε βάρος του άνδρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών και της κατάχρησης σε ασέλγεια και για το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοσχάτο: Αυτός είναι ο 43χρονος που φέρεται ότι αποπλάνησε την 14χρονη αυτόχειρα στον ΗΣΑΠ!"

ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη ανακοίνωσε Καμίνη στο Επικρατείας και ο Βενιζέλος φεύγει!

Σε κρίση εισέρχεται το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη συνάντησή ρήξης που είχαν Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρότεινε στον προκάτοχό της την... τελευταία θέση στο Επικρατείας και ανακοίνωσε στη θέση του επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τη τη Χαριλάου Τρικούπη λίγο μετά τις 3μμ: «Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης».

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και έλαβε την τέταρτη θέση 75.568 σταυρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα καταλάβει ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.

Η αντίδραση Βενιζέλου ήταν άμεση:

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε από καιρό ανακοινώσει πως δε θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι πριν από λίγη ώρα οι περισσότεροι στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς πίστευαν πως αυτός θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε η παράταξη να πάει ενωμένη στις εκλογές.

Η εκδοχή Γεννηματά για το ραντεβού με Βενιζέλο

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο την πρόθεσή της να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Γιώργος Καμίνης και του ζήτησε να συζητήσουν τους τρόπους της δικής του συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα.

Η επιλογή Καμίνη ήταν για να υπογραμμιστεί η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και η δεύτερη θέση θα δοθεί στον προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ, Θόδωρο Μαργαρίτη.

Αλλά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε και η συζήτηση πήρε χαρακτηριστικά ρήξης. Ή πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα, απάντησε σύμφωνα με τους συνεργατες της Φώφης Γεννηματά.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηματοδοτηθεί από τους παρόντες και όχι από τους απόντες, απαντώντας έτσι στη μομφή Βενιζέλου ότι το Κίνημα Αλλαγής γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Η Φώφη ανακοίνωσε Καμίνη στο Επικρατείας και ο Βενιζέλος φεύγει!"

Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Δευτέρα

Σε στάση εργασίας από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα προχωρήσουν τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αντίθεση μας και τις τεκμηριωμένες ανησυχίες μας, για την συνεχιζόμενη κατεύθυνση μεθόδευσης για απαξίωση των δομών και των υποδομών των μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ, όπως αυτές προκύπτουν από την τραγική έλλειψη υλικών, ανταλλακτικών, αναλώσιμων και προσωπικού» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ).

.Ζητούν από την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών, λύσεις και απαντήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί στο ακέραιο η απρόσκοπτη παροχή συγκοινωνιακού έργου, προσιτό οικονομικά για τους πολίτες, προκειμένου να παραμείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο ασφαλές και αξιόπιστο για το επιβατικό κοινό, διατηρώντας την μορφή κοινωνικού αγαθού όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε πολιτισμένο κράτος.

«Εμείς οι εργαζόμενοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα, από όλους τους μνημονιακούς νόμους τόσο ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά, με καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, διατρανώνουμε την αντίθεση μας, στην πολιτική διάλυσης, αποδόμησης και ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας, των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους εξαγγέλλουμε στάση εργασίας την Δευτέρα, 3-6-2019 από ώρα 21:00 έως την λήξη της κυκλοφορίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Δευτέρα"

ΔΕΠΑ: Γιατί αρνείται να φύγει ο Δ. Τζώρτζης

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ΔΕΠΑ, μετά το αίτημα «καρατόμησης» του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Τζώρτζη, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο Δημήτρης Τζώρτζης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αρνείται να παραιτηθεί, ενώ ζητά να του καταβληθεί αποζημίωση.

Ο Γιώργος Σταθάκης απέδωσε ευθύνες στον Δημήτρη Τζώρτζη για τη δρομολόγηση νομικών κινήσεων (αγωγή εκ μέρους των εργολαβικών εταιρειών) εναντίον της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων της επιχείρησης.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένεται η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας για να συζητηθεί η αποπομπή του.

Το σχέδιο απόσχισης και οι 200 συμβασιούχοι

Όπως έχει γράψει το mononews.gr το σχέδιο μερικής διάσπασης της ΔΕΠΑ προβλέπει την απόσχιση του κλάδου υποδομών και την υπαγωγή του σε νέα εταιρεία που θα συσταθεί με την επωνυμία ΔΕΠΑ Υποδομών.

Στη νέα εταιρεία θα υπαχθούν, εκτός από τις συμμετοχές της υφιστάμενης ΔΕΠΑ στις εταιρείες διαχείρισης δικτύων διανομής Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣ), τα πάγια διανομής της υφιστάμενης ΔΕΠΑ και η συμμετοχή της υφιστάμενης ΔΕΠΑ στα διεθνή έργα.

Η υφιστάμενη ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση της μερικής διάσπασης του κλάδου υποδομών θα μετονομαστεί σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και σε αυτή θα υπαχθούν η λιανική εμπορίου και ηλεκτρισμού και οι μακροχρόνιες συμβάσεις της υφιστάμενης ΔΕΠΑ με τους διεθνείς προμηθευτές.

Το θέμα των μονιμοποιήσεων 200 συμβασιούχων έφερε σε σε κόντρα τον υπουργό Ενέργειας και τη διοίκηση της ΔΕΠΑ.

Ο Γ. Σταθάκης πιέζει τις διοικήσεις των τριών θυγατρικών της ΔΕΠΑ σήμερα (ΕΠΑ Αττικής, ΔΕΔΑ και ΕΔΑ) να προσλάβουν αυτές τους 200 συμβασιούχους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και την ίδια στιγμή… να τους «δανείσουν» πίσω στη ΔΕΠΑ, στην οποία σήμερα απασχολούνται ως συμβασιούχοι. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη ημέρα της διάσπασης της ΔΕΠΑ οι σημερινοί συμβασιούχοι θα παραμείνουν στη νέα εταιρεία ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου-μόνιμοι.

Όμως η «μονιμοποίησή» τους αυτή θα κληροδοτήσει ένα πρόβλημα στην υπό ιδιωτικοποίηση εταιρεία αφού τίθεται θέμα νομιμότητας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΠΑ: Γιατί αρνείται να φύγει ο Δ. Τζώρτζης"

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το σχέδιο του Δήμου Φυλής για δημιουργία πάρκου με ΑΠΕ στη χωματερή

Ανεπίσημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης είχε ήδη δώσει το πράσινο φως, εξέλιξη στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο ο υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Τσίπρας.

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου για το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού έρχεται από το παρελθόν, ενώ ο ίδιος είχε επιχειρήσει ξανά να δημιουργήσει τις σχετικές προϋποθέσεις από την πρώτη θητεία του (2007-2010). Η εξέλιξή του, ωστόσο, στάθηκε δυνατή όταν η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, ενός θεσμού που έχει ως στόχο να ενισχύσει την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών από επιχειρήσεις, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιώτες, ώστε εκτός από καταναλωτές να γίνουν και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, την οποία είτε θα πωλούν στο δίκτυο, είτε θα συμψηφίζουν με το ρεύμα που δαπανούν.

Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, ο Δήμος Φυλής εκπόνησε μελέτη, στην οποία προβλέπονται εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 10MW, 5 μικρές ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 250 ΚW καθώς και χώρων πρασίνου, άθλησης και ψυχαγωγίας. Στόχος είναι από τους συγκεκριμένους σταθμούς να παραχθεί ενέργεια για τη λειτουργία του Πάρκου αλλά και, όπως έχει δηλώσει ο κ. Παππούς, νοικοκυριών του Δήμου.

Η μελέτη κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο ενέκρινε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (μεταξύ 124 ακόμα έργων σε όλη την Ελλάδα), κάνοντας ένα βήμα παρακάτω στο σχεδιασμό του δημάρχου Φυλής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου αποτελεί η ύπαρξη χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης και οριστικού κλεισίματος της χωματερής, με παράλληλη απορρύπανση της περιοχής.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το σχέδιο του Δήμου Φυλής για δημιουργία πάρκου με ΑΠΕ στη χωματερή"

Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται για την Κυριακή 02 Ιουνίου από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία(συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τη νύχτα στη Μακεδονία.

Ο καιρός μας τα χαλάει λίγα μόλις 24ωρα πριν τις Επαναληπτικές εκλογές 2019. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση και την Κυριακή τα φαινόμενα θα φτάσουν στην κορύφωσή τους.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή 

Άστατος προβλέπεται ο καιρός για την Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, στα κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ellada_kiriaki

weather_greece_temp
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές επηρεάζονται"

Υπ.Περιβάλλοντος: Με τους δασικούς χάρτες αντιμετωπίζουμε προβλήματα δεκαετιών

Προβλήματα του δασικού χώρου, που ταλάνιζαν τη χώρα επί δεκαετίες, θέλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αντιμετωπίσει με το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τους δασικούς χάρτες.
«Οι ανάγκες εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης της δασικής νομοθεσίας αναδείχθηκαν με το έργο των δασικών χαρτών, μιας αναπτυξιακής μεταρρύθμισης που υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, ουσιαστικά μόλις εδώ και δύο χρόνια στη χώρα μας, ενώ ήταν και είναι συνταγματική επιταγή από το 1975» τονίζει το ΥΠΕΝ. ​ ​
Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ανάρτηση των δασικών χαρτών στις περιοχές που εξαιρέθηκαν -ως οικιστικές πυκνώσεις- από την ανάρτηση και την περιβαλλοντική τους διαχείριση, για τους δασωμένους αγρούς, για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις -στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του δημοσίου-, για την παράταση των προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων στις περιοχές που οι δασικοί χάρτες βρίσκονται σε ανάρτηση, για την εισαγωγή της ιερακοθηρίας στη δασική νομοθεσία, την τακτοποίηση συνοδών εγκαταστάσεων θρησκευτικών χώρων σε εκτάσεις που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία, καθώς και το Ελληνικό Κτηματολόγιο.
Οι ρυθμίσεις που αφορούν στις λεγόμενες οικιστικές πυκνώσεις λαμβάνουν υπόψη την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και τροποποιούν το πρόσφατα αναρτηθέν νομοσχέδιο, εξασφαλίζοντας την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών και την περιβαλλοντική διαχείριση των περιοχών με αυθαίρετη δόμηση εντός εκτάσεων δασικού χαρακτήρα. Οι τροποποιήσεις είναι σε συμφωνία με την ήδη εκφρασμένη πολιτική βούληση του ΥΠΕΝ, που είχε αποδειχθεί και με την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του σχετικού σχεδίου νόμου, και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τις ελλειμματικές πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην τελική κατάθεση του σχεδίου νόμου, με το οποίο:
• Καταργείται η εξαίρεση από την ανάρτηση των δασικών χαρτών των περιοχών αυτών και στους ήδη αναρτημένους δασικούς χάρτες και σε αυτούς που πρόκειται να αναρτηθούν και η ανάρτηση και η κύρωση προχωράει πλέον στο 100% της χώρας.
• Εισάγεται διαδικασία διπλού ελέγχου των εκτάσεων που υποδείχθηκαν ως τέτοιες περιοχές και προβλέπεται η κατά προτεραιότητα περιβαλλοντική τους διαχείριση, με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις και τους περιβαλλοντικούς νόμους.
• Μετά την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, του Κτηματολογίου και του Δασολογίου, αλλά και την καταγραφή των διοικητικών πράξεων και των εμπράγματων δικαιωμάτων, προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ανά ΟΤΑ, μετά την κατάλληλη επεξεργασία των μελλοντικά διαθέσιμων στοιχείων που θα συλλεχθούν το επόμενο διάστημα, που δεν είναι τώρα διαθέσιμα στη διοίκηση, το οποίο θα καθορίζει την τελική περιβαλλοντική διαχείριση της κάθε περιοχής σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
• Δίνεται ο κατάλληλος χρόνος για να συνταχθούν τα σχετικά ΠΔ με βάση τις διατάξεις της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με αναστολή των πράξεων κατεδάφισης για 25 χρόνια στις περιοχές όπου δεν εντοπίζονται ζητήματα περιβαλλοντικής προτεραιότητας, κάτι που θα επιτρέψει την κατεδάφιση κτιρίων στις εκτός υπαγωγής περιοχές.
Όσον αφορά στους δασωμένους αγρούς, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα χρήσης των εκτάσεων αυτών που έχουν χαρακτηριστεί δάση αποκλειστικά για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια. Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα αναζωογόνησης, αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής, περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας που εγκαταλείφθηκαν και υποβαθμίστηκαν μετά το 1945.
Για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα αναγνώρισης από τη Δασική Υπηρεσία τίτλων που ανάγονται προ του 2003, ενώ είναι δυνατή και η επίκληση της χρησικτησίας μέσω αγωγής στα πολιτικά δικαστήρια ή στο Συμβούλιο Ιδιοκτησίας Δασών. Με τη ρύθμιση αυτή ολοκληρώνεται η επίλυση προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα και σε περιοχές που δεν υπάρχει τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου και έτσι επιταχύνεται η ολοκλήρωση πράξεων και συμβολαίων που έχουν παγώσει.
Τέλος, οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο:
  1. Βελτιώνουν τη λειτουργία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του φορέα, με σκοπό την ολοκλήρωση μέχρι το 2021 με τον καλύτερο τρόπο της κτηματογράφησης της χώρας και
  2. Επιλύουν θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της μεγάλης μεταρρύθμισης της ενσωμάτωσης των υποθηκοφυλακείων της χώρας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο και της δημιουργίας μιας νέας και σύγχρονης δομής.​
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Περιβάλλοντος: Με τους δασικούς χάρτες αντιμετωπίζουμε προβλήματα δεκαετιών"

Τρίμηνη παράταση για τις 120 δόσεις εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο παράτασης τριών μηνών για την υπαγωγή στη ρύθμιση που αφορά τις 120 δόσεις, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες λόγω εκλογών.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες μέρες ενώ εξετάζεται και η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Έως σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ενταχθεί 55.000 πολίτες στη ρύθμιση. Επίσης 45.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ, έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, που συνολικά ξεπερνούν το 1,4 εκατ. άτομα και επιχειρήσεις, είναι ότι οι συνολικές επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ έφτασαν τις 210.000.

Να σημειωθεί εδώ, ότι για τεχνικούς λόγους η πληρωμή των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών μηνός Μαΐου 2019 βάσει πάγιας εντολής, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, Παρασκευή 31/5/2019, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διοίκηση του φορέα, τη Δευτέρα 3/6/2019 χωρίς καμία επίπτωση για τους οφειλέτες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίμηνη παράταση για τις 120 δόσεις εξετάζει το ΥΠΟΙΚ"

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού – Ποιες περιοχές περιλαμβάνει

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ανακοινώνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μοτοποδηλάτων, καθώς και των προσομοιάζοντων προς αυτά ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF-JET, SURF-SKI κλπ.),

Η απαγόρευση από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ισχύει κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 έτους 2019, στις θαλάσσιες περιοχές μπροστά των κάτωθι αναφερόμενων παράλιων χώρων:

1.1. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ»/ Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής:

Η παραλία που εκτείνεται από τη θέση πολιτιστικού κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου έως λιμανάκι αλιέων »ΜΠΑΤΗΣ».

Η παραλία που εκτείνεται από το ξενοδοχείο με την επωνυμία »ΠΟΣΕΙΔΩΝ» έως και το κ.υ.ε. με την επωνυμία »ΕΔΕΜ».

Η παραλία που εκτείνεται από το λιμανάκι αλιέων »ΜΠΑΤΗΣ» έως το ρέμα Πικροδάφνης, πλην της παραλίας που εκτείνεται από το ξενοδοχείο με την επωνυμία »ΠΟΣΕΙΔΩΝ» έως το κ.υ.ε. με την επωνυμία »ΕΔΕΜ».

1.2. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ»/ Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής:

Η οργανωμένη παραλία Ε.Ο.Τ. Αλίμου.

Η παραλία στο Α΄ Αλίπεδο Αλίμου.

Η παραλία στο Β΄ Αλίπεδο Αλίμου.

1.3.Ως προς τουςπολυσύχναστουςπαράλιους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»/ Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής, το παρόν μέτρο απαγόρευσης δεν τυγχάνει εφαρμογής, η παραλία »Άγιος Κοσμάς»ΔΕΝ εμπίπτει εντός ορίων κατοικημένων περιοχών.

1.4. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» / Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής:

Η Α΄ παραλία Γλυφάδας.

Η Β΄ παραλία Γλυφάδας.

Η Γ΄ παραλία Γλυφάδας.

Η παραλία Αστέρια Γλυφάδας.

1.5. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» / Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Περιφέρειας Αττικής & Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής:

Η παραλία Α΄ Αλίπεδο Βούλας.

Η παραλία εντός όρμου »Ζώσκα» Καβουρίου Βουλιαγμένης.

Η παραλία »Νηρηίδες» Ακτή Μαλτσινιώτη Καβουρίου Βουλιαγμένης.

Το οργανωμένο τμήμα παραλίας »Αστέρας Βουλιαγμένης».

Το μη οργανωμένο τμήμα παραλίας »Αστέρας Βουλιαγμένης».

Η οργανωμένη ακτή Ε.Ο.Τ. Βουλιαγμένης (»Ωκεανίδα»).

Η οργανωμένη παραλία Βάρκιζας (»YABANAKI»).

Το μη οργανωμένο ανατολικό τμήμα της παραλίας Βάρκιζας.

Η παραλία Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης.

Η παραλία Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης.

1.6. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ» / Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής:

Η παραλία »Αγία Μαρίνα» Κορωπίου (»Κέκρωπας»).

Η παραλία εντός όρμου »Λομπάρδα» Κρωπίας (»Mojito Bay»), ΔΕΝ εμπίπτει εντός ορίων κατοικημένων περιοχών.

1.7. Παράλιοι χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Ο.Τ.Α. με την επωνυμία »ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» / Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής:

Η παραλία »Γαλάζια Ακτή» Αγίου Δημητρίου Λαγονησίου.

Η παραλία »ΚΟΧΥΛΙΑ» Λαγονησίου.

Η παραλία »MEDITERRANEO» Λαγονησίου.

Η παραλία »GRAND BEACH» Λαγονησίου.

Η παραλία »ΠΕΥΚΟ» Λαγονησίου (41ο χλμ Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου)

2. Οι παραβάτες της παρούσης, ανεξαρτήτως από τις τυχόν συντρέχουσες αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε από το Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄ 73), όπως ισχύει.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού – Ποιες περιοχές περιλαμβάνει"

Απίστευτη δήλωση Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε μόλις 9 μήνες

«Στην πραγματικότητα κυβερνάμε 9 μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου παραδέχτηκε ότι προηγουμένως η κυβέρνηση είχε υποχρεωθεί να εφαρμόσει μία συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε αυτή τη συμφωνία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι προτεραιότητά της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει όσους είναι στα όρια του κινδύνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων.

Κατηγόρησε μάλιστα τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι από το 2009 μέχρι το 2015 φτωχοποίησαν τα μεσαία στρώματα, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αλόγιστης χορήγησης επιδομάτων.

Όπως είπε, όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι δεν έχει κοστολογημένα μέτρα, σημειώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει λόγια του αέρα.

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη δήλωση Φωτίου: Στην πραγματικότητα κυβερνάμε μόλις 9 μήνες"

Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την... Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια

Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες

Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

eggrafo01
eggrafo02
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα). 

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα. 

Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος. 

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την... Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια"

Λήγουν τα αλεξίσφαιρα ΔΙΑΣ- Ζ το ένα μετά το άλλο. Απίστευτη εντολή να τα αλλάζουν χέρι με χέρι στις αλλαγές βάρδιας

Το οτιδήποτε πλέον συμβαίνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση όσον αφορά εντολές που δέχονται οι Αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής

Εδώ και λίγο καιρό τα αλεξίσφαιρα των αστυνομικών της ΔΙΑΣ κ Ζ λήγουν το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να κάνουν αναφορές ενημέρωσης προς την Διεύθυνση
Θα περίμενε κανείς η Διεύθυνση πέρα από ένα τυπικό χαρτί προς το ΑΕΑ να έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν αλεξίσφαιρα μέσω ανακατανομής
από άλλες διευθύνσεις, αφού στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τους δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης μία από τις υπηρεσίες αιχμής της ΕΛ.ΑΣ. και ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι
άκρως απαραίτητος.

Όπως πληροφορηθήκαμε, με προφορική πάντα εντολή(τα γραπτά μένουν και δεν συμφέρουν) ζητήθηκε οι Αστυνομικοί ΔΙΑΣ κ Ζ να αναμένουν αυτοί που αναλαμβάνουν αυτούς που τελειώνουν και να αλλάζουν τα αλεξίσφαιρα.

Και ρωτάμε τον κύριο που έδωσε αυτήν την εντολή;
Το αλεξίσφαιρο το οποίο φοράει ο δικυκλιστής επί έξι ώρες και με τις υψηλές πλέον θερμοκρασίες γίνεται μούσκεμα πως θα το φορέσει ο επόμενος;
Εσύ που το σκέφτηκες και το διέταξες αυτό θα το φορούσες;
Έχεις ακουστά τους κανόνες υγιεινής ;

Το αλεξίσφαιρο είναι για να σώζει τις ζωές μας και θα πρέπει να προσαρμόζεται σωστά επάνω μας.Αν δεν υπάρχει στο νούμερο κάποιου αστυνομικού απλά θα το φοράει σαν τσουβάλι για να είστε με "το μυαλό σας καλυμμένοι"; Τα αλεξίσφαιρα είναι ατομικά χρεωμένα;Αν φθαρεί χαθεί η συμβεί το οτιδήποτε ποιος θα καλύψει τον αστυνομικό που το έχει χρεωμένο ; Ερωτήματα βέβαια που δημιουργούνται σε οποιδήποτε αστυνομικό που εκτελεί υπηρεσία στο πεζοδρόμιο...αλλά όχι σε αυτόν που έδωσε αυτή την εντολή

Aυτές τις εντολές δεν θα τις έδινε κανένας αξιωματικός ο οποίος σέβεται και εκτιμάει το προσωπικό του.

Αλλά εσάς σας ενδιαφέρουν μόνο τα κουτάκια τα ΣΤΕΚ στα ίδια σημεία εδώ και μισό χρόνο για να φαίνονται οι ανούσιοι έλεγχοι ώστε να δείχνεται "έργο" Να ψάξετε τρόπο να πιέσετε και να βρείτε αλεξίσφαιρα.

Αυτή είναι η δουλειά σας και όχι να δίνετε τέτοιες εντολές Υ.Γ Τα 20 που θα έρθουν σύντομα μέσω ανακατανομής είναι μέσω ενεργειών των εκλεγμένων μας.Προς γνώση όλων μην βγει κανένας "ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ" και το παίξει παράγοντας...

ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης

aspapolice

Διαβάστε Περισσότερα » "Λήγουν τα αλεξίσφαιρα ΔΙΑΣ- Ζ το ένα μετά το άλλο. Απίστευτη εντολή να τα αλλάζουν χέρι με χέρι στις αλλαγές βάρδιας"

"Φρένο" στις ενστάσεις οδηγών για κλήσεις με λάθος στοιχεία

"Φρένο" στους οδηγούς που επιχειρούσαν μέσω ένστασης να γλιτώσουν το πρόστιμο που τους υποβλήθηκε μπαίνει με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.

Ειδικότερα η νέα εγκύκλιος, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, προβλέπει ότι "η μη ταυτόσημη αναγραφή του χρώματος του οχήματος στο έντυπο της παράβασης και στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος δεν συνιστά λόγο ακύρωσης της παράβασης στην περίπτωση που από τα υπόλοιπα αναφερόμενα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για το ίδιο όχημα".

Τα τελευταία χρόνια , πολλά πρόστιμα κατέληγαν να μπαίνουν στο συρτάρι καθώς οι πολίτες αμφισβητούσαν ότι είχαν υποβληθεί στους ίδιους, αν για παράδειγμα η κλήση έγραψε κόκκινο χρώμα ενώ το αμάξι είναι μπορντό.

Ελεύθερος Τύπος/enikos
Διαβάστε Περισσότερα » ""Φρένο" στις ενστάσεις οδηγών για κλήσεις με λάθος στοιχεία"

Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε πίσω και τα εγκαίνια για το τζαμί στο Βοτανικό

Σε ακύρωση της τελετής εγκαινίων του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό προχώρησε η κυβέρνηση λόγω της βαρύτατης ήττας που υπέστη στις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” το τζαμί θα άνοιγε τις πόρτες του την περασμένη εβδομάδα για τους χιλιάδες μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα. Την απόφαση είχαν λάβει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών ενώ οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στην φιέστα των εγκαινίων θα παραβρισκόταν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις επιδιώξεις των επιτελών του Μαξίμου ήταν να αποσταλεί μήνυμα προς τα έξω πως η Ελλάδα σέβεται και προωθεί τα θρησκευτικά δικαιώματα. Ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα ακύρωσε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης καθώς εκφράστηκε ο φόβος περαιτέρω απωλειών για τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας εναντιώνονται με την λειτουργία του τεμένους εντός της Αθήνας.

Πάντως, το τζαμί είναι σχεδόν έτοιμο για να λειτουργήσει, παραμένει άγνωστο όμως πότε θα παραδοθεί στους 250.000 μουσουλμάνους που ζουν στην πρωτεύουσα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε πίσω και τα εγκαίνια για το τζαμί στο Βοτανικό"

«Σείεται» η γη στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Συνεχείς σεισμοί από το πρωί

Συνεχείς δονήσεις καταγράφονται από νωρίς το πρωί στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07.26 π.μ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην Αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και την Νότια Αλβανία.΄

Ακολούθησαν πέντε ακόμη σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, μεγέθους από 2,5 έως 4,4R ενώ στις 10 το πρωί σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 45 χιλ. δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σείεται» η γη στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Συνεχείς σεισμοί από το πρωί"

Κινητοποιήσεις κρατουμένων σε Δομοκό, Χανιά

Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι κρατούμενοι σε τουλάχιστον δύο σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με αίτημα την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ειδικότερα, 350 κρατούμενοι από τις πτέρυγες Β, Γ, Δ και Ε του καταστήματος κράτησης Δομοκού έχουν ξεκινήσει αποχή από το συσσίτιο και αποχή εργασίας, εξαιρουμένων των ασθενών κρατουμένων και των υπερηλίκων, ενώ, όπως γράφουν στο ψήφισμά τους, «για μία εβδομάδα, το μεσημέρι η φυλακή θα μένει ανοικτή και το βράδυ δεν θα κλείνει στην ώρα της, αλλά δύο ώρες αργότερα», με αίτημα η πολιτική ηγεσία να επισπεύσει την ψήφιση του κατατεθέντος στη Βουλή νομοσχεδίου με τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οπως αναφέρουν, ενώ έχει ήδη παρέλθει ο χρόνος διαβούλευσης των τριών μηνών και έχει ωριμάσει ο χρόνος θέσπισης των νέων νόμων που έχουν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, η αναβολή της ψήφισής τους θα είναι αναίτια.

Στα Χανιά

Ταυτόχρονα, 450 κρατούμενοι από όλες τις πτέρυγες του καταστήματος κράτησης Χανίων προβαίνουν σε άρνηση της μεσημεριανής κατάκλισης «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση ψήφισης των παραπάνω νόμων και για τις αυθαιρεσίες των εισαγγελικών αρχών που κρινόμεθα και καταδικαζόμεθα με ενδείξεις, ενώ το 40% των καταδικασμένων είναι κρατούμενοι με πολυετείς καθείρξεις και ισόβιες ποινές, ενώ αν δικάζονταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα ήταν τώρα ελεύθεροι». Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από νομοπαρασκευαστικό έργο που διήρκεσε χρόνια και δημόσια διαβούλευση η οποία έληξε στις 14 Απριλίου, ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έχουν φτάσει στο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Την ολοκλήρωσή της αναμένουν τα δικαστήρια που θα ανοίξουν μετά και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς χιλιάδες κρατούμενοι, δικηγόροι και πολίτες, από εκατοντάδες ποινικές δίκες, βρίσκονται εν αναμονή των νέων ρυθμίσεων, υπό τις οποίες επιθυμούν να κριθούν.

Οι διατάξεις του νέου Π.Κ. εξορθολογίζουν ποινές και αδικήματα, ανανεώνοντας ύστερα από δεκαετίες το σύστημα ποινικής καταστολής. Παράλληλα, σειρά διατάξεων που είχαν προκαλέσει επικρίσεις κατά τη μακρά διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, βελτιώθηκε επί της ουσίας από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να βρει την αναγκαία και απαραίτητη συναίνεση για δύο νομοθετήματα που είναι καθοριστικής σημασίας για το σύστημα ποινικής καταστολής. Ειδικότερα, διατάξεις που αφορούσαν την εγκληματική οργάνωση, ενόψει και της συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλες που αφορούσαν θέματα ασφάλειας, όπως ρυθμίσεις για κατοχή εκρηκτικών, βελτιώθηκαν με αυστηροποίηση των σχετικών διατάξεων σε σχέση με το αρχικό κείμενο.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονταν και οι κρατούμενοι και άλλων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, χθες, το νομοσχέδιο του νέου Π.Κ. ενδέχεται να έλθει εσπευσμένα στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις κρατουμένων σε Δομοκό, Χανιά"

Ρόδος: Πλήρωσαν για 8 αναψυκτικά στην Παλιά Πόλη, 82 ευρώ!

Το αδικαιολόγητα εξωφρενικό ποσό των… 82 ευρώ (!) για οκτώ αναψυκτικά πλήρωσε παρέα Βρετανών σε μαγαζί στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στην Παλιά Πόλη, σύμφωνα με καταγγελία που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο facebook η Vikki Scott και η οποία κάνει τον γύρο του διαδικτύου σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.

Η ανάρτηση της άτυχης επισκέπτριας έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές, με τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο κατάστημα να πέφτουν βροχή και από άλλους Βρετανούς -και όχι μόνο- επισκέπτες που κλήθηκαν να πληρώσουν… χρυσάφι το φαγητό και το ποτό τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με την επισκέπτρια, πέρα από αυτή δεν είχε άλλη δυσάρεστη εμπειρία κατά την διάρκεια των διακοπών της στο νησί μας, και σκοπός της δημόσιας αναφοράς της είναι να αποτρέψει επισκέπτες της Ρόδου να επιλέξουν το συγκεκριμένο μαγαζί.

Από μια έρευνα στη δημοφιλή πλατφόρμα Tripadvisor διαπιστώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα συγκεντρώνει χαμηλότατες βαθμολογίες και δεκάδες αρνητικά σχόλια από πελάτες που είχαν την ατυχία να το επισκεφθούν, τόσο για τις τιμές του όσο και για την ποιότητα των ποτών και των φαγητών του.

Στα σχόλια κάτω από την δημοσίευση της Vikki Scott, πολλοί τουρίστες αλλά και Ρόδιοι σπεύδουν να υπερασπιστούν τον προορισμό ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα για τις υψηλές τιμές προϊόντων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές αισχροκέρδειας πρέπει επιτέλους να εκλείψουν και οι ασυνείδητοι να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν, από «επαγγελματίες» που μοναδικό μέλημα έχουν να αποκομίσουν παράνομα κέρδος από τους τουρίστες, αδιαφορώντας για τις τεράστιες επιπτώσεις. Μάλιστα, ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν κόπηκε καν απόδειξη για τα 82 ευρώ που κλήθηκαν να πληρώσουν οι τουρίστες, οι οποίοι βίωσαν αυτή την δυσάρεστη εμπειρία και όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, δεν ήταν και οι μόνοι.
τους.



dimokratiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Πλήρωσαν για 8 αναψυκτικά στην Παλιά Πόλη, 82 ευρώ!"

«Σαφάρι» ελέγχων για κρυφά εισοδήματα από ακίνητα

Στο στόχαστρο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρίσκονται και φέτος οι φορολογούμενοι που εκμεταλλεύονται τις κατοικίες τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb, Booking, HomeAway ή άλλων ηλεκτρονικών δικτύων, αλλά δεν δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν. Οι φορολογικοί έλεγχοι διενεργούνται σε περιοχές όπου κυριαρχεί το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι εφοριακοί προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους πελάτες.

Οι έλεγχοι, όπως μεταδίδει η «Ναυτεμπορική» διευκολύνονται πλέον και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να δηλώνουν τα στοιχεία για τα ακίνητα που εκμισθώνουν βραχυπρόθεσμα, στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, καθώς και τα έσοδα που εισπράττουν από τις συγκεκριμένες μισθώσεις. Όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά πρέπει να έχουν δηλωθεί υποχρεωτικά στο συγκεκριμένο Μητρώο. Σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται, εκτός από τις χρηματικές ποινές για φοροδιαφυγή, και με αυτοτελή πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μέσω του Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ πραγματοποιείται η καταγραφή και των ακινήτων και των εισοδημάτων. Τα στοιχεία που καταχωρούνται στη «Δήλωση Βραχυχρόνιας Διαμονής» ανά βραχυχρόνια μίσθωση είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* ο αριθμός εγγραφής στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής,

* το συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα ή το συνολικό ποσό βάσει της πολιτικής ακύρωσης,

* η επωνυμία εκάστης ψηφιακής πλατφόρμας,

* τα στοιχεία του μισθωτή, η έναρξη και η λήξη της μίσθωσης,

* ο τρόπος πληρωμής του μισθώματος.

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διασταυρώνουν τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες Airbnb, Booking και HomeAway, όπου αναγγέλλονται οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής και εντοπίζουν τις περιπτώσεις ιδιοκτητών με αδήλωτες μισθώσεις.

Η μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, που ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας (Κουκάκι, Μεταξουργείο, Κεραμεικός, Ιλίσια, Μετς), έχει κατακτήσει όλη τη χώρα. Το έξτρα εισόδημα που μπορεί να έχει ένας ιδιοκτήτης που ενοικιάζει το σπίτι του μέσω Airbnb ή μέσω άλλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεπερνά τα 500-600 ευρώ τον μήνα.

Οι ενεργές αγγελίες για βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μόνο στην Αθήνα είναι σήμερα περισσότερες από 6.500, όταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο ο αριθμός τους μόλις και ξεπερνούσε τις 2.500.

Απόκρυψη 882.443 ευρώ

Σημειώνεται ότι από τους πιλοτικούς ελέγχους που «έτρεξε» το 2018 η ΑΑΔΕ προέκυψε ότι 38 φορολογούμενοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, δήλωσαν εκ των υστέρων μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ ή 1.935 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο και συνολικά 882.443 ευρώ.

Ειδικότερα, υλοποιήθηκε πιλοτική δράση εντοπισμού φορολογουμένων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης και αποκρύπτουν τα εισοδήματα από τις εκμισθώσεις αυτές. Πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους υπόχρεους ώστε να προχωρήσουν εκούσια στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Όπως διαπίστωσε η ΑΑΔΕ, οικειοθελώς συμμορφώθηκε το 76% σε πλήθος 50 υποθέσεων, με τους φορολογούμενους να δηλώνουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων συνολικού ποσού 882.443 ευρώ. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι 38 ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν κρατήσει μακριά από τα μάτια της εφορίας μέσο εισόδημα 23.222 ευρώ από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Μη καταβολή ΕΝΦΙΑ

Επιπλέον, από άλλη ελεγκτική δράση της ΑΑΔΕ κατά το έτος 2018 στον τομέα των ακινήτων, εντοπίστηκαν 600 αλλοδαποί νέοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα να μην έχουν δηλώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους στο Ε9. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 253.301 ευρώ. Παράλληλα «έτρεξε» και δράση για τη διασταύρωση δήλωσης μισθωμάτων ακινήτων Ε2 με τα στοιχεία της δήλωσης ακινήτων Ε9 σε σύνολο 464 φορολογουμένων, με το ποσοστό συμμόρφωσης να ανέρχεται σε 15,3%, καθώς και δράση για τον εντοπισμό νομικών προσώπων που δεν υπέβαλαν δήλωση ακινήτων Ε9 ως όφειλαν, από την οποία επιτεύχθηκε συμμόρφωση 27,4% (υπέβαλαν δήλωση Ε9 τα 26 από τα 95 νομικά πρόσωπα που έλαβαν ειδοποίηση) και η βεβαίωση του ΕΝΦΙΑ διαμορφώθηκε στο ποσό των 414.899,33 ευρώ.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σαφάρι» ελέγχων για κρυφά εισοδήματα από ακίνητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news