facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Οι μισθοί και τα προνόμια των ευρωβουλευτών -Δείτε πόσα παίρνουν

Πληθώρα επιδομάτων, πέραν του μισθού, θα λαμβάνουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Έξοδα αεροπορικού ταξιδιού σε θέση Business Class και έξοδα διαμονής καθώς και εισιτήριο πρώτης θέσης για μετακινήσεις σιδηροδρομικώς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο μηνιαίος προ φόρων μισθός των βουλευτών του ΕΚ ανέρχεται, από την 1η Ιουλίου 2018, βάσει του ενιαίου καθεστώτος, σε 8.757,70 ευρώ.

Ο μισθός καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε φόρο προς την Ε.Ε. και ασφαλιστικές εισφορές, μετά από τα οποία ο μισθός ανέρχεται σε 6.824.85 ευρώ. Σε αυτόν προστίθεται το αφορολόγητο ποσόν των 4.299 ευρώ για διάφορα έξοδα.

Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να επιβάλλουν εθνικούς φόρους στον μισθό αυτό. Όπως οι βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων έτσι και οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Συνολικά λοιπόν 11.123 ευρώ.

Εκτός αυτού, οι Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους 21.209 ευρώ κάθε μήνα για τις αμοιβές συνεργατών τους στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο. Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις προσωπικού από τους ευρωβουλευτές υπάρχει ένας κανόνας: δεν επιτρέπονται στενοί συγγενείς.

Επιπρόσθετα, ο κάθε ευρωβουλευτής δικαιούται το ποσόν των 304 ευρώ για κάθε ημέρα που καταχωρίζεται στον κατάλογο των συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις των Βρυξελλών ή του Στρασβούργου.

Επιπλέον, λαμβάνει επίδομα κατοικίας ύψους 15% επί του βασικού του μισθού, δηλαδή 1.193,53 ευρώ μηνιαίως, για τον χώρο διαμονής του.

Τέλος, λαμβάνει 607 ευρώ μηνιαίως για αποζημίωση δαπανών, καθώς επίσης επίδομα τέκνων ύψους 300 ευρώ για κάθε παιδί.

Ιατρικά έξοδα, άδειες, συνταξιοδότηση

Οι βουλευτές δικαιούνται επιστροφή των δύο τρίτων των ιατρικών τους εξόδων. Εκτός από την αναλογία της επιστροφής, οι αναλυτικοί κανόνες και οι διαδικασίες αυτού του συστήματος είναι οι ίδιοι με αυτούς που καλύπτουν τους μόνιμους υπαλλήλους της ΕΕ. Η ετήσια άδεια των ευρωβουλευτών είναι μεγαλύτερη των δέκα εβδομάδων, ενώ το αίτημα ενός κόμματος τον Ιούνιο του 2013, το οποίο πρότεινε τη μείωση της άδειας, απορρίφθηκε με 508 ψήφους κατά.

Όπως συνηθίζεται και σε πολλά εθνικά κοινοβούλια, το Ευρωκοινοβούλιο παρέχει γραφεία στους ευρωβουλευτές τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στο Στρασβούργο. Οι νομοθέτες έχουν επίσης πρόσβαση στα επίσημα οχήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις επίσημες υποχρεώσεις τους όταν είναι σε κάποια από τις δύο πόλεις.

Οι ευρωβουλευτές έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Η σύνταξή τους ανέρχεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης των καθηκόντων τους και δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά το 70%. Το κόστος των συντάξεων καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν ολίγοις ο βασικός μισθός μετά τους φόρους είναι 6.824.85, για έξοδα: 4.299, για κόστος προσωπικού: 21.209, για επίδομα κατοικίας: 1.193,53, για αποζημίωση δαπανών: 607, επίδομα τέκνων: 300 για κάθε παιδί, συμμετοχές σε συνεδριάσεις: 6.000. Το σύνολο μηνιαίως βγαίνει στις €40.432. Αν αφαιρεθεί το ποσό των €21.109 που είναι για βοηθούς και συνεργάτες, τότε στην πενταετία οι απολαβές φθάνουν κοντά στο €1,3 εκατ.

Το μητρώο δώρων

Ο Κώδικας Δεοντολογίας ορίζει τις συγκρούσεις συμφερόντων και τον τρόπο με τον οποίο αυτές πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους βουλευτές και περιλαμβάνει κανόνες, για παράδειγμα, σχετικά με τα επίσημα δώρα προς τους βουλευτές και με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των πρώην βουλευτών. Ο Κώδικας Δεοντολογίας υποχρεώνει επίσης τους βουλευτές να υποβάλλουν λεπτομερή δήλωση των οικονομικών τους συμφερόντων.

Οι βουλευτές υποχρεούνται, επίσης, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τρίτους, εάν η επιστροφή των εξόδων τους, ταξιδίου, διαμονής ή παραμονής, ή η απευθείας καταβολή αυτών των εξόδων καλύπτεται από τρίτους. Οι βουλευτές οφείλουν, επίσης, να δηλώνουν τα δώρα που έλαβαν κατά την εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου με την επίσημη ιδιότητά τους, υπό τους όρους που περιγράφονται στα μέτρα εφαρμογής του Κώδικα Δεοντολογίας. Τα εν λόγω δώρα καταγράφονται στο μητρώο δώρων.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μισθοί και τα προνόμια των ευρωβουλευτών -Δείτε πόσα παίρνουν"

«Καρφιά» Ν.Κοτζιά σε Α.Τσίπρα: «Έτσι διευκόλυναν τον κόσμο να πάει στη ΝΔ»

Σκληρή κριτική εμμέσως κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πως «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά».

Συνέχισε λέγοντας: «Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;… Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο!… Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά έπρεπε να γίνει «συντεταγμένα και πιο νωρίς», ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλαβαν υπουργικές θέσεις. «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», είπε.

Κλιμακώνοντας τη ρητορική του, ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική και για το ότι η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ βρέθηκε εκτός λήψης αποφάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», ανέφερε.

Επιπρόσθετα, υποστήριξε πως ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την κυβέρνηση. «Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει. Θα έπρεπε ο κ. Καμμένος να έχει εγκαταλείψει την κυβέρνηση πολύ νωρίτερα. Όταν η κυβέρνηση για να μην θίξει Καμμένο δεν κάνει καμπάνια για να πείσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο κυβερνητικός εταίρος καταγγέλλει τη Συμφωνία ως προδοσία. Πως μπορείς να πείσεις τον κόσμο επαρκώς ότι έχεις δίκιο; Έτσι διευκόλυναν κόσμο να πάει στη ΝΔ».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να κάνει συμμαχίες, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καρφιά» Ν.Κοτζιά σε Α.Τσίπρα: «Έτσι διευκόλυναν τον κόσμο να πάει στη ΝΔ»"

Απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα

Δύο Αλβανοί κρατούμενοι απέδρασαν το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα. Η αναφορά του περιστατικού καταγράφηκε στις 21.40.

Οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από την πλευρά των μαγειρείων των φυλακών και συγκεκριμένα από αφύλακτη σκοπιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αντελήφθη γυναίκα αστυνομικός που περιπολούσε εξωτερικά της φυλακής και στη θέα του πρώτου δραπέτη πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Ο δεύτερος κρατούμενος έπεσε προσωρινά στο έδαφος, ωστόσο στη συνέχεια σηκώθηκε και τραυμάτισε την αστυνομικό στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αμφότεροι να διαφύγουν. Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις αρχές ειδικό σχέδιο για τον εντοπισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κακοποιούς που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο, 22 ετών, εμπλέκεται στην πρόσφατη δολοφονία 33χρονου κρατουμένου στον Κορυδαλλό, έπειτα από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου είχε μεταχθεί. Παράλληλα, φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί για τη δολοφονία του κρατουμένου δίωξη για ανθρωποκτονία και εν συνεχεία κρίθηκε προφυλακιστέος. Ωστόσο, αντι να σταλεί σε φυλακές κλειστού τύπου, μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα"

Αρκάς: Ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει γιατί έχασε

Με ένα νέο σκίτσο ο Αρκάς επιτίθεται στον πρωθυπουργό για το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών και την συντριπτική ήττα που υπέστη από τη ΝΔ

Φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Προφήτης αναφέρει ότι είναι κακό να μην ξέρεις να χάνεις και ακόμα χειρότερο να μην ξέρεις γιατί χάνεις.

Δείτε το σκίτσο

arkas27_5__1_

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει γιατί έχασε"

Από αύριο τα νέα χαρτονομίσματα ευρώ στην αγορά

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέτει από αυτή την Τρίτη σε κυκλοφορία τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, και με αυτά ολοκληρώνεται η κυκλοφορία της σειράς «Ευρώπη», των ευρωχαρτονομισμάτων δεύτερης γενιάς. Είχαν προηγηθεί τα χαρτονομίσματα των 5, των 10, των 20 και των 50 ευρώ.

Οι ειδικοί της ΕΚΤ εξετάζουν ήδη την κυκλοφορία και τρίτης γενιάς χαρτονομισμάτων με στόχο την ακόμα πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της παραχάραξης. «Είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.

Εκ πρώτης όψεως, αυτά τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους, σύμφωνα με τον Λελουέτ, ο οποίος παρευρέθηκε σε παρουσίαση των νέων χαρτονομισμάτων σε εκδήλωση που έγινε κοντά στη Ρώμη, όπου κατασκευάστηκαν. Ενώ έχουν το ίδιο μήκος όπως τα τωρινά, έχουν τώρα το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Τα χαρτονόμισμα των 50, 100 και 200 ευρώ με το ίδιο ύψος θα είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές, ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωση. Το μέγεθός τους θα είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και θα έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Σύμφωνα με τον Λελουέτ, θα είναι παράλληλα «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαρακτούν» σημείωσε ο Λελουέτ

Τα χαρτονομίσματα της σειράς «Ευρώπη» εισάγονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Από αύριο τα νέα χαρτονομίσματα ευρώ στην αγορά"

«Αδειάζουν» τον Τσίπρα και οι Οικολόγοι Πράσινοι

Σε επίσημο «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, δημοσιεύοντας ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι θα υπάρξει εκλογική συμπόρευση.

Υπενθυμίζεται ότι στις τάξεις των Οικολόγων Πράσινων ανήκουν ο Γιάννης Τσιρώνης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Δημαράς.

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ διαψεύδουν σχετικά με τη στάση τους στις ερχόμενες εκλογές» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του κόμματος και εξηγεί: «Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι υποχρεωμένοι να διαψεύσουν την αναφορά για εκλογική συμπόρευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες πρόωρες εκλογές, η οποία έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 27/5, στη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αποφασίζουν βάσει καταστατικού με εκλογικό συνέδριο για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες.

Το εκλογικό συνέδριο θα προκηρυχθεί και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Και είναι αυτό που θα αποφασίσει για την στάση του κόμματος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στις επόμενες εκλογές

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Δευτέρα, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε την παρουσία του Γιάννη Τσιρώνη από τους Οικολόγους, που αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αδειάζουν» τον Τσίπρα και οι Οικολόγοι Πράσινοι"

Ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!

Ένα από τα παράδοξα αυτών των εκλογών είναι ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνοντας το 4,85% των ψήφων στις ευρωεκλογές, εκλέγει δύο έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Και εξηγούμαι γιατί είναι ένα από τα παράδοξα. Ο πρώτος σε ψήφους που εκλέγεται βάσει των σταυρών που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής είναι ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός.

Ο οποίος όμως λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που τώρα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του. Συνεπώς πώς μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής;

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, το αμέσως επόμενο βήμα του είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη με αίτημα την άρση των περιοριστικών όρων. Το θέμα ωστόσο είναι τι θα κάνει η δικαιοσύνη που μπορεί και να του το απορρίψει, αλλά και τι θα κάνει ο ίδιος αν γίνει κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός αποφυλακίστηκε με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους το 2015 μαζί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο λόγω λήξης των 18μηνου προσωρινής κράτησης.
Οι Γ. Λαγός και Ν. Μιχαλολιάκος ήταν προφυλακισμένοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε με βούλευμα την αποφυλάκισή τους και επέβαλαν στον Γιάννη Λαγό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση, ενώ του έχει επιβληθεί να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωβουλευτής με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα!"

Νέο «καμπανάκι» ESM για τις παροχές Τσίπρα: Σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα

Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, επανέλαβε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα οδεύει προς δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εξαιτίας των παροχών.

Ο Στράουχ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι ήδη το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων από το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι αγορές είναι προσεκτικές στην αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με χώρες, για τις οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής.

«Αν και δεν έχουμε τελική εκτίμηση των μέτρων, αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βάσει της προκαταρκτικής μας ανάλυσης, η Ελλάδα δεν θα πετύχει το συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% με σημαντική διαφορά» είπε ο Στράουχ. Τόνισε, δε, ότι για το 2020 ο αντίκτυπος των παροχών είναι είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά αν τα εξαγγελθέντα μέτρα εφαρμοστούν, το θέμα μπορεί να πάρει περισσότερες διαστάσεις.

Τα μέτρα αυτά, από τη σκοπιά του ESM, δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη, τόσο σε μεσοπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημείωσε ακόμη ο Στράουχ: «Μπορεί να βοηθήσουν την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά η εικόνα διαφέρει σε μεσοπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αυτό για μας, ως ο μεγαλύτερος μακροχρόνιος δανειστής της Ελλάδας, αποτελεί θέμα ανησυχίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «καμπανάκι» ESM για τις παροχές Τσίπρα: Σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα"

«Γκάφα» με τα αποτελέσματα των εκλογών - Στον «αέρα» χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι που νόμιζαν ότι εκλέγονται (φώτο)

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η διαδικασία με τα αποτελέσματα εκλογών τόσο για τους δήμους όσο και για περιφέρειες, και ευρωεκλογές, με πολλούς να ψάχνουν το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται σε κάθε περιοχή.

Ωστόσο φαίνεται πως στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το υπουργείο από την singular logic υπήρξε… γκάφα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που φαίνονταν να εκλέγονται μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ποιο είναι το λάθος

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα, εμφανίζονταν με έντονα μαύρα γράμματα οι σύμβουλοι που καταλάμβαναν εκείνη την στιγμή τις έδρες που κερδίζει ο συνδυασμός.

Π.χ εάν σε έναν Δήμο ένας συνδυασμός κερδίζει 3 έδρες, τότε η σελίδα «μπόλνταρε» τους πρώτους υποψηφίους σε σταυρούς, δείχνοντας με λίγα λόγια ότι αυτοί εκλέγονται.

Ωστόσο κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει, μιας και την μια έδρα του κάθε συνδυασμού, την παίρνει ο επικεφαλής. Με λίγα λόγια σε έναν συνδυασμό που εκλέγει 3 έδρες, την μία την παίρνει ο επικεφαλής και άλλοι 2 εκλέγονται!

Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα του υπουργείου έδειχναν πως ίσως εκλέγεται ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παραπάνω, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες υποψηφίους που τελικά… μένουν απ’έξω!

Οι πίνακες παρακάτω δείχνουν ένα παράδειγμα του λάθους που είχε γίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος αφορά τον Δήμο Αθηναίων.

Εκεί π.χ ο Νίκος Σοφιανός με την Λαϊκή Συσπείρωση φαίνεται να εκλέγουν 4 συμβούλους, και το σύστημα έχει «μπολντάρει» 4 υποψηφίους. Ωστόσο δεδομένου ότι την μια έδρα την παίρνει ο κ. Σοφιανός, από κάτω θα έπρεπε να είναι «μπολνταρισμένα» 3 ονόματα.

Δείτε τους πίνακες:




Διαβάστε Περισσότερα » "«Γκάφα» με τα αποτελέσματα των εκλογών - Στον «αέρα» χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι που νόμιζαν ότι εκλέγονται (φώτο)"

Βγήκε από την εντατική η 8χρονη Αλεξία

Μετά από ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», η 8χρονη Αλεξία, που τραυματίστηκε την Κυριακή του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα, βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής.

Η 8χρονη κατάφερε να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Ωστόσο, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένοι για την πορεία της 8χρονης και τηρούν στάση αναμονής για το πρώτο 48ωρο εκτός ΜΕΘ. Η νευρολογική εικόνα της μικρής Αλεξίας χαρακτηρίζεται βαριά αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χρόνος θεραπείας του κοριτσιού εκτιμάται μακρύς και πώς η διαδρομή θα ξεκινήσει μετά τη σταθεροποίησή της, εκτός ΜΕΘ, επάνω στους άξονες που θα δώσουν οι νευροχειρουργοί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βγήκε από την εντατική η 8χρονη Αλεξία"

Αλ. Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα των εκλογών

«Λάβαμε το μήνυμα της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας, στον απόηχο της ήττας του κυβερνώντος κόμματος στις κάλπες των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα στελέχη και όλους τους πολίτες που στήριξαν με την επιλογή τους το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν. Χάσαμε μια μάχη, αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο».

Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά, Το ίδιο κάνουμε και τώρα

«Δεν είναι σημαντικό αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς», σημείωσε χρησιμοποιώντας μια έκφραση που είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλέιδης Τσακαλώτος.

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: «σας ζητώ λοιπόν σήμερα μαζί να σηκωθούμε ν' ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε».

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης και της αριστεράς», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους που εμπιστεύθηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολος αγώνας που μπορεί, ωστόσο, να κερδηθεί. Όπως είπε πρέπει να δοθεί καλύτερη μάχη, με την αλήθεια μπροστά.

«Σήμερα οφείλουμε να πούμε πως λάβαμε το μήνυμα, έχουμε ευθύνη που δεν αλλάξαμε όλα τα πράγματα που είπαμε, αλλά και γιατί ίσως είχαμε θέσει υψηλότερα τον πήχη. Τώρα έχουμε την εμπειρία και για να αποκτήσουμε την πατρίδα που θέλουμε γνωρίζουμε πως χρειάζεται πολύ κόπος.

«Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοί είμαστε, ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιούς παλεύουμε», υπογράμμισε.

Απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα των εκλογών είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε: «Δεν επέλεξα τελικά να επιμείνω στον αρχικό μας στόχο και σχεδιασμό, να εξαντλήσουμε πλήρως την τετραετία αλλά αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές, ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία και στα μηνύματα των πολιτών».

Παράλληλα, έκανε σύγκριση με το 2014 και την στάση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «αυτή είναι μια βασική ποιοτική διαφορά δική μας με τους προηγούμενους, μια βασική διαφορά ήθους».

Αναφερόμενος στο δίλημμα των εθνικών εκλογών ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «την επομένη είτε θα έχουμε κυβέρνηση της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη μαζί με υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία».

Προγραμματικά, συνέχισε, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αποδείξει την ιδεοληπτική εμμονή της στις αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας, είτε θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει και θα διευρύνει την προσπάθεια προστασίας και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του Κινήματος Αλλαγής αλλά και των άλλων προοδευτικών δυνάμεων για τη στάση τους στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «το ΚΙΝΑΛ έκανε μονομέτωπο αγώνα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά άκουγε στωικά τον κ. Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει "χαμένη ψήφο" την ψήφο στο κόμμα τους. Τώρα ξέρουν καλά ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Ν.Δ. Στο αντισύριζα μέτωπο του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν έμμεσοι ή άμεσοι πολιτικοί χορηγοί από την Αριστερά και το Κέντρο. Και ειδικά οι προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν να θεωρούν αόρατη τη Δεξιά στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε «δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες» και ανέπτυξε τον διλημματικό χαρακτήρα των επικείμενων εθνικών εκλογών: «οι εθνικές εκλογές μπροστά μας έχουν εκ των πραγμάτων διλημματικό χαρακτήρα για το ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει τον τόπο. Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη ή η Δημοκρατική παράταξη με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «πιστεύω ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί» και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τους αντιπάλους του «να μην συμπεριφέρονται σαν να είναι εξουσία, ας συγκρατήσουν την αλαζονεία τους, το παιχνίδι δεν κρίνεται στο πρώτο ημίχρονο».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Λάβαμε το μήνυμα των εκλογών"

Πολάκης: “Αλεξη ρίχτο!” – Τι λέει για την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχολιάζει την απόφαση Τσίπρα για κήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: Αλέξη ΡΙΧΤΟ !!! Το δίλημμα είναι ΣΑΦΕΣ! Μπροστά με τους πολλούς ή πισω για τους λίγους; Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ!! Τώρα!!!



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολάκης: “Αλεξη ρίχτο!” – Τι λέει για την απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές"

Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισαν τα Εξάρχεια

Με αρκετό ενδιαφέρον αναλύεται η ψήφος των κατοίκων σε μία από τις πλέον ιδιαίτερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, εκείνη των Εξαρχείων.

Τα βλέμματα πολλών ήταν στραμμένα προς την θερμή περιοχή της Αθήνας και πώς ενδεχομένως θα αντιδρούσαν οι κάτοικοι στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδειξε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο, ενδεικτικά στο 38ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων, στο σχολείο της οδού Κωλέττη, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 38 ψήφους ενώ η Νέα Δημοκρατία 71. Στο 39ο εκλογικό τμήμα η ΝΔ πήρε επίσης 71 ψήφους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 28.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι στην κάμερα το ζήτημα της ασφάλειας και της ανομίας είναι ζωτικής σημασίας. Μία κάτοικος ανέφερε ότι η εικόνα των φλεγόμενων δρόμων «έχει κουράσει» ενώ ένας άλλος σχολίασε ότι «τώρα δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση».



Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισαν τα Εξάρχεια"

Οι «μύθοι» που κατέρριψε η ΝΔ - Πρώτη ακόμα και στους δημοσίους υπαλλήλους

Για «καθολική πολιτική επικράτηση της ΝΔ όχι μόνον σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των εργαζομένων», κάνουν λόγο επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι στοιχεία από την επεξεργασία των exit polls. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, στην ευρωκάλπη της Κυριακής αποτυπώθηκε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, συγκριτικά με την ψήφο του 2015, που γκρεμίζει όλους τους μύθους που καλλιεργούνταν μέχρι πρότινος. 

Αναφέρονται για παράδειγμα στον ισχυρισμό ότι η ΝΔ υστερεί στην ψήφο των γυναικών, ενώ κέρδισε με 8,4%. Όπως και στην φημολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μακράν στην δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, από την οποία η ΝΔ άντλησε μεγαλύτερο ποσοστό κατά 4,8%. Ενώ διαψεύστηκε και η εκτίμηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε πρωτοκαθεδρία στους νέους, ηλιακή κατηγορία στην οποία ηττήθηκε κατά κράτος. 

Στην πραγματικότητα, η ΝΔ κατέκτησε την πρωτιά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κέρδισε με διαφορά και τη μάχη των νέων. Για πρώτη φορά, μάλιστα, εδώ και χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη όχι μόνον των νεότερων ηλικιών, αλλά ακόμη και όσων ψήφισαν για πρώτη φορά. Ειδικότερα:

* Στην ηλικιακή ομάδα 17-24 η ΝΔ έλαβε 27,2%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 42,9% και η ΝΔ μόλις 16,5%.

* Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην ομάδα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (25-34) στην οποία η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% (από 13,8% που είχε χάσει το 2015). Είναι δε εντυπωσιακό ότι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε χθες τη χειρότερη επίδοσή του σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες (έλαβε μόλις 20,9%). Στοιχείο που αποδεικνύει ότι οι πολίτες που κατεξοχήν απέρριψαν τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι νέοι ηλικίας 25-34 στους οποίους προ τετραετίας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, υποσχόμενος να σκίσει τα μνημόνια. 
*Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε με 9,9 μονάδες στην ηλικιακή ομάδα 35-44, με 9,2 μονάδες στην ομάδα 45-54, με 6,8 μονάδες στην ομάδα 55-64 και με 17,2 μονάδες στην ομάδα των ψηφοφόρων που είναι άνω 65 ετών. 

Πώς ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι 

Αντίστοιχα υψηλή ήταν η υπεροχή της ΝΔ σε όλες ανεξαιρέτως τις επαγγελματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, των φοιτητών και των νοικοκυρών.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης» ακόμη και από πληθυσμιακές ομάδες για τις οποίες υπήρχε η (εσφαλμένη, όπως αποδεικνύεται) αντίληψη ότι την αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Για παράδειγμα, στους δημοσίους υπαλλήλους η ΝΔ υπερίσχυσε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,8%, ενώ το 2015 είχε ηττηθεί με διαφορά 9,7%. 

Η μεγάλη ανατροπή όμως έγινε στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Εκεί η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, ενώ το 2015 είχε ηττηθεί με 14,1% διαφορά. Στοιχείο που δείχνει ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όχι μόνον δεν πείστηκαν από την προσπάθεια τρομοκράτησης τους με fake news περί δήθεν επταήμερης εργασίας, αλλά επικροτούν τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά τις αυξήσεις στους μισθούς τους με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ. 

Δεν δελεάστηκαν οι συνταξιούχοι

Εντυπωσιακά όμως είναι τα συμπεράσματα από τα στοιχεία του exit poll και για την ψήφο των συνταξιούχων, καθώς με την ψήφο τους απέδειξαν ότι ουδόλως πείστηκαν από τις παροχές της τελευταίας στιγμής που ονόμασε ο ΣΥΡΙΖΑ «13η σύνταξη». Το 40,2% των συνταξιούχων επέλεξε τη ΝΔ ενώ μόλις το 26,7% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η ΝΔ κέρδισε επιπλέον 3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 7,3 μονάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνον δεν επικρότησαν αλλά τιμώρησαν την κυβέρνηση για τις επιλογές της. 

Η μόνη κατηγορία που έχασε η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κρίσιμη των ανέργων με 9,5%, αλλά και σε αυτήν κάλυψε μια τεράστια απόσταση σε σχέση με το 2015, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε επικρατήσει της ΝΔ με 26% διαφορά.

Πρώτη φορά κερδίζει τη μισή Κρήτη 
Στα αξιοσημείωτα στοιχεία που προκύπτουν από τα exit polls είναι και οι γεωγραφικές ανατροπές σε αρκετές περιφέρειες που θεωρούνταν μη προνομιακές για τη ΝΔ: 

* Στο λεκανοπέδιο της Αττικής που η ΝΔ είχε χάσει το 2015 με 11,8%, τώρα την κέρδισε με 9,8% (πέτυχε δηλαδή μια ανατροπή 21,6%). 
* Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση η ΝΔ κέρδισε δύο από τους τέσσερις νομούς στην Κρήτη! Η μόνη φορά που είχε βαφτεί γαλάζιος κάποιος νομός της πάντα πράσινης (και μετά ροζ) Κρήτης ήταν το 2007 και συγκεκριμένα ο νομός Ρεθύμνου. Και τώρα εκτός από το Ρέθυμνο η ΝΔ επικράτησε και στο Λασίθι για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση.
* Εξίσου εντυπωσιακά τέλος ήταν αποτελέσματα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα Χανιά. Η διαφορά εκεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν 22,27% και χθες περιορίστηκε σε μόλις 2,3%, γεγονός που, κατά τους γαλάζιους αναλυτές, ίσως προμηνύει μια ακόμη ανατροπή στις επικείμενες εθνικές εκλογές.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «μύθοι» που κατέρριψε η ΝΔ - Πρώτη ακόμα και στους δημοσίους υπαλλήλους"

Ακόμα ένας νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Ένας ακόμα κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας.

Πρόκειται για έναν 50χρονο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε από συγκρατούμενούς του στη Δ’ πτέρυγα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του φαίνεται να οφείλονται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο, οι Αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο ο θάνατος του 50χρονου οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα ένας νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού"

Ο Καρατζαφέρης αποχωρεί από την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ.

Τον δρόμο στη Νέα Γενιά ανοίγει ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.,Γιώργος Καρατζαφέρης, μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, όπου στο 86% των εκλογικών τμημάτων, το κόμμα έλαβε το 1,23% των ψήφων.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ευχαρίστησε «όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Τόνισε, δε, ότι «Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά. Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των Εθνικών εκλογών». 




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καρατζαφέρης αποχωρεί από την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ."

Συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Συνελήφθη από τις αλβανικές Αρχές, σήμερα το πρωί, ο φερόμενος ως δεύτερος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, ο Ενο Μάτα, γνωστός και ως «Φτερωτός Μαραντόνα», δέχθηκε πυροβολισμούς από Αλβανούς αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια διαπίστωσαν πως επρόκειτο για τον φερόμενο δολοφόνο του γνωστού δικηγόρου.

Ο 32χρονος καταζητούμενος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στα Τίρανα.

Υπενθυμίζεται πως οι ελληνικές Αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ εκτιμούν ότι είχε φύγει για την Αλβανία, ύστερα από ληστεία που διέπραξε πριν από περίπου τρεις μήνες σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Μάλιστα, ο Αλβανός κακοποιός όταν είχε ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ότι είναι απλά ένας ληστής τραπεζών, ενώ υπέγραφε ως «Φτερωτός Μαραντόνα».

«Στην υπόθεση του κ. Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο δεύτερος ύποπτος της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου"

Βγήκε από την Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου Βόλου μεταφέρθηκε ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από επιπλοκές που είχε παρουσιάσει στην υγεία του λόγω της απεργίας πείνας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταμάτησε την απεργία πείνας από την στιγμή που η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεσε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Βόλου που ήταν αντίθετο με την άδεια του και δέχθηκε την παροχή πέραν την ηλεκτρολυτών και σταδιακά τροφής.

magnesianews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βγήκε από την Εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας"

Κουρτς… τέλος! Ανατράπηκε ο ίδιος και η κυβέρνησή του!

Ένα «τέλος», τουλάχιστον προς το παρόν, στην καγκελαρία του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, 18 μήνες αφότου ανέλαβε την ηγεσία της αυστριακής κυβέρνησης στις 18 Δεκεμβρίου 2017, έδωσε το απόγευμα η πλειοψηφία της αυστριακής Βουλής, υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει νωρίτερα το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης κατά του συνόλου της αυστριακής κυβέρνησης και η οποία υποστηρίχθηκε από το μέχρι πρόσφατα συγκυβερνών με το Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Οι εξελίξεις με τον Κουρτς

Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε το μεσημέρι και διήρκησε τρεις ώρες, είχε αποφασίσει μόλις το πρωί της Δευτέρας ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, όπως ανακοίνωσε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, η αρχηγός τους Παμέλα Ρέντι-Βάγκνερ.

Η ίδια πρότεινε έμμεσα ως μεταβατικό καγκελάριο, μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές του Σεπτεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Γκέρχαρντ Χόλτσινγκερ, ζητώντας ταυτόχρονα μία «ανεξάρτητη, υπερκομματική κυβέρνηση τεχνοκρατών», ενώ διευκρίνιζε πως φυσικά την σχετική απόφαση θα λάβει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας είχε αποφασίσει επίσης ομόφωνα από την πλευρά της, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο, έπειτα από τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού την περασμένη εβδομάδα, με την αποπομπή του υπουργού Εσωτερικών και τις παραιτήσεις των υπόλοιπων υπουργών του, βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουρτς… τέλος! Ανατράπηκε ο ίδιος και η κυβέρνησή του!"

Σκέψεις για εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου

Την 7η Ιουλίου, και όχι την 30ή Ιουνίου, φέρεται να προτιμά τελικά η κυβέρνηση ως την καταλληλότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές, η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου.

Έτσι, η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταφέρει κατά μία εβδομάδα αργότερα τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να διευκολύνει τις οικογένειες των υποψηφίων στις εξετάσεις.

Πάντως το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκέψεις για εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου"

Mέγαρα: Τσιγγάνος τα έκανε γυαλιά-καρφιά με ζημιές χιλιάδων ευρώ σε μηχανήματα (φωτο)

Ζημιές χιλιάδων ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανήματα έκανε Ρομά στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση στους εμβρόντητους γιατρούς και νοσηλευτές, να … καλέσουν την αστυνομία για να τον συλλάβει.

Γυαλιά – καρφιά έκανε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ένας νεαρός Ρομά, ο οποίος εισήλθε ξαφνικά την Παρασκευή το βράδυ 24/05, με άγριες διαθέσεις, αρχίζοντας να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του. Μέσα σε λίγα λεπτά και μπροστά στα μάτια του πανικόβλητου προσωπικού, ο νεαρός Ρομά κατόρθωσε να κατεβάσει όλες τις τζαμαρίες και να σπάσει ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα, χιλιάδων ευρώ.

Ο εκτός ελέγχου άνδρας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε διαφορές με άλλους και μπήκε καταδιωκόμενος μέσα στο Κέντρο Υγείας για να βρει προστασία, απευθυνόμενος προς το προσωπικό, φώναζε «Δεν θα σας πειράξω, φωνάξτε την αστυνομία να με συλλάβει». Οπως και έγινε. Σε λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία, τον συνέλαβε και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήματα της περιοχής.

«Ο Ρομά είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με άλλους και φοβόταν. ‘Ελεγε «δεν σας πειράζω εσάς, φωνάξτε την αστυνομία να έρθει να με πιάσει». Επεδίωκε δηλαδή, την προστασία της αστυνομίας. Εσπασε πόρτες, παράθυρα και έναν απινιδωτή», αναφέρει μιλώντας στο Iatropedia.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Οποσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι, αποτιμούν τις ζημιές που άφησε πίσω του ο Ρομά, σε περίπου 20.000 ευρώ.

Μ. Γιαννάκος: «Καμία μήνυση από την πλευρά του κράτους»

Σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκου, αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αποδεικνύει και πάλι, την απουσία βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσει τη βία στη δημόσια υγεία:

«Για μια ακόμη φορά δεν υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά του κράτους και δυστυχώς η κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους δεν παίρνει μέτρα. Καμία μηνυτήρια αναφορά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τις διοικήσεις των μονάδων υγείας εις βάρος ταραξιών, προκειμένου να αναχαιτίσουν το κύμα αυτών των βίαιων επεισοδίων, εις βάρος του προσωπικού και της περιουσίας του Δημοσίου.

Το προσωπικό πανικοβλήθηκε κι αυτό που μένει σε όλους είναι ότι τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε θύματα. Το 70% των βίαιων επιθέσεων και κλοπών στα νοσοκομεία, γίνεται από Ρομά. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθέστατη αυτά που γίνονται», καταλήγει ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Mέγαρα: Τσιγγάνος τα έκανε γυαλιά-καρφιά με ζημιές χιλιάδων ευρώ σε μηχανήματα (φωτο)"

Αυτοκτονία 14χρονης: Προφυλακιστέος ο 43χρονος για τη σχέση με τη μαθήτρια

Μετά από μια σύντομη απολογία που διήρκεσε περίπου μια ώρα, ο 43χρονος ο οποίος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με την 14χρονη μαθήτρια που αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή στο Μοσχάτο, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 14 ετών, κατάχρησης σε ασέλγεια, σε βαθμό κακουργήματος και για το πλημμέλημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Η προφυλάκιση του κατηγορουμένου αποφασίστηκε από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί πριν την αυτοκτονία του κοριτσιού και μετά την καταγγελία των γονιών της 14χρονης. Τότε είχε παραδεχθεί πως πράγματι διατηρούσε σχέση μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυνική ομολογία του, είπε ότι γνώρισε τη μαθήτρια πριν τρεις μήνες στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή του Μοσχάτου. Κάποια στιγμή, που την είδε στεναχωρημένη, και με το πρόσχημα πως ήθελε να την παρηγορήσει, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, κάνοντας σχέση μαζί της! Ο 43χρονος παραδέχθηκε με απίστευτο κυνισμό στους αστυνομικούς ότι είχε καταφέρει να αποπλανήσει αρκετές φορές το κορίτσι, δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες που προκαλούν αηδία και σοκάρουν...

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει μια κόρη στην ίδια ηλικία περίπου, ενώ πριν ενάμισι χρόνο είχε αποπλανήσει άλλο ένα κοριτσάκι ηλικίας 14 ετών.

Στο κινητό του βρέθηκαν αποθηκευμένες αισχρές γυμνές φωτογραφίες οι οποίες είναι από τη συγκεκριμένη μαθήτρια η οποία είχε πέσει και αυτή θύμα του διεστραμμένου ψιλικατζή και για τις οποίες του ασκήθηκε η δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκτονία 14χρονης: Προφυλακιστέος ο 43χρονος για τη σχέση με τη μαθήτρια"

Βελόπουλος: Θα μας πολεμήσουν με λύσσα! Ήρθαμε για να μείνουμε!

Μήνυμα στους ψηφοφόρους του απηύθυνε ο Κυριάκος Βελόπουλος, που έκανε την έκπληξη και εξελέγη ευρωβουλευτής ως πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση».

Σε σημερινή του ανάρτηση, μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βελόπουλος εξαπολύει επίθεση προς πάσα κατεύθυνση και διαμηνύει στους ψηφοφόρους του ότι «θα μας πολεμήσουν με λύσσα».

«Μια μάχη δώσαμε όλοι μαζί και νικήσαμε !Ο πόλεμος συνεχίζεται !Θα μας πολεμήσουν με λύσσα !Ήρθαμε για να μείνουμε !Ή εμείς ή αυτοί ! Όλοι μαζί για την Ελλάδα !ΔΟΥΛΕΙΑ! @ellinikilisi #Elections2019 #Ευρωεκλογες #Ευρωεκλογες_2019», έγραψε στο twitter.

Η ανάρτηση συνοδευόταν με ένα βίντεο με δημοσιεύματα για τον ίδιο, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και οι δημοσκόποι. «Οι μάσκες έπεσαν και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», αναφέρει μεταξύ άλλων το βίντεο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βελόπουλος: Θα μας πολεμήσουν με λύσσα! Ήρθαμε για να μείνουμε!"

Δημοτικές εκλογές: Αυτοί οι δήμαρχοι βγήκαν με την πρώτη - Πάνω από 100 τα ονόματα

Το 1/3 των δημάρχων εξελέγησαν από την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν ο νυν δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος (57,23%) και ο νυν δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (74,18%).

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνολικά σε 107 δήμους εξελέγησαν δήμαρχοι από την 1η Κυριακή, η πλειονότητα των οποίων είναι νυν δήμαρχοι. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και οι μισοί περίπου (16) ορεινοί δήμοι της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Επαναληπτικές εκλογές σε 8 από τις 10 μεγάλες πόλεις
Σε οκτώ από τις 10 μεγάλες πόλεις της χώρας επαναλαμβάνεται την ερχόμενη Κυριακή η εκλογική διαδικασία.


Οι υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν είναι:

Δήμος Αθηναίων: Κωνσταντίνος Μπακογιάννης - Νάσος Ηλιόπουλος
Δήμος Θεσσαλονίκη: Νίκος Ταχιάος - Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δήμος Πατρέων: Κώστας Πελετίδης (νυν δήμαρχος) - Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Δήμος Ηρακλείου: Γιάννης Κουράκης (πρώην δήμαρχος) - Βασίλης Λαμπρινός (νυν δήμαρχος)
Δήμος Πειραιώς: Γιάννης Μώραλης (νυν δήμαρχος) - Νίκος Βλαχάκος
Δήμος Λαρισαίων: Απόστολος Καλογιάννης (νυν δήμαρχος) - Ρένα Καραλαριώτου
Δήμος Ρόδου: Καμπουράκης Αντώνης - Φώτης Χατζηδιάκος (νυν δήμαρχος)
Δήμος Ιωαννιτών: Θωμάς Μπέγκας (νυν δήμαρχος) - Μωυσής Ελισάφ
Σε ό,τι αφορά την κατανομή των δήμων, όπου εξελέγη δήμαρχος από την 1η Κυριακή, σύμφωνα με την πληθυσμιακή πυκνότητα ανά Περιφέρεια:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (πληθυσμός 3.827.624)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 16 από τους 66 δήμους. Είναι οι ακόλουθοι: Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Πάπαγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, Σπεστών Παναγιώτης Λυράκης, Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης, Φυλής Χρήστος Παππούς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (πληθυσμός 1.881.869)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 13 από τους 38 δήμους: Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιανός, Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (πληθυσμός 732.762)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 7 από τους 25 δήμους: Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, Βόλου Αχιλλέας Μπέος, Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Πύλης Κώστας Μαράβας, Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (πληθυσμός 679.796)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 4 από τους 19 δήμους Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ηλίδας Γιάννης Λυμπέρης, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (πληθυσμός 623.065)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 11 από τους 24 δήμους: Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, Αρχανών-Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλης, Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, Γαύδου Μανωλία Στεφανάκη, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (πληθυσμός 608.182)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 4 από τους 22 δήμους, δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάσης, Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (πληθυσμός 577.903)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 8 από τους 26 δήμους: Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, Ελαφονήσου Δέσποινα Ανδρεάκη, Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης, Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (πληθυσμός 547.390)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 9 από τους 25 δήμους: Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας, Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, Τανάγρας Βασίλης Περγαλιάς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (πληθυσμός 336.856)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 6 από τους 18 δήμους: Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Φιλιατών Σπύρος Παππάς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (πληθυσμός 308.975)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 20 από τους 34 δήμους: Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος, Αμοργού Λευτέρης Καραϊσκος, Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος, Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος,


Κάσου Μιχαήλ Ερωτόκριτος, Ιητών Γκίκας Γκίκας, Κέας Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Κιμώλου Κώστας Βεντούρης, Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, Λειψών Φώτης Μάγγος, Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, Πάρου Μάρκος Κωβαίος, Σικίνου Βασίλης Μαράκης, Σίφνου Μαρία Ναδάλη, Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαράδας, Τήλου Μαρία Καμμά, Τήνου Γιάννης Σιώτος, Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (πληθυσμός 283.689)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 3 από τους 13 δήμους Αργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (πληθυσμός 207.855)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 2 από τους 10 δήμους (έχουν διαχωρισθεί σε δήμους η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά): Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (πληθυσμός 199.231)
Από την 1η Κυριακή εξελέγησαν δήμαρχοι σε 4 από τους 10 δήμους (τα δυο νησιά Λέσβος και Σάμος έχουν διαχωρισθεί σε δυο δήμους). Αγ. Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, Ψαρών Κώστας Βρατσάνος, Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ.


Ορεινοί δήμοι

Σε ό,τι αφορά τους 33 ορεινούς δήμους της χώρας, δήμαρχοι εξελέγησαν σε 16 από αυτούς. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν οι δήμαρχοι στους δήμους: Αγ. Βασιλείου και Αμαρίου Ρεθύμνης, Οροπεδίου Λασιθίου, Σφακίων και Καντάνου-Σελίνου Χανίων, Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης, Επιδαύρου Αργολίδας, Διστόμου-Αραχώβης-Αντίκυρας Βοιωτίας, Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, Αργιθέας Καρδίτσας, Βορείων Τζουμέρκων και Πωγωνίου Ιωαννίνων, Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Νεστορίου Καστοριάς, Νέστου Καβάλας.
 


Οι δημαρχοι που εκλέχτηκαν από την πρώτη Κυριακή και τα ποσοστά τους

Αγαθονήσι Ευάγγελος Κόττορος (100%), Αγ. Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης (92,52%), Αγ. Ευστρατίου Μαρία Κακαλή (100%), Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου (51,54%), Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης (54,09%), Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης (68,25%), Αμαρίου Παντελεήμων Μουρτζανός (65,30%), Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου (70,09%), Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή (56,36%), Ανάφης Ιάκωβος Ρούσσος (62,18%), Αντίπαρος Αναστάσιος Φαρούπος (52,86%), Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου (52,08%), Αργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (79,46%), Αργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος (55,79%), Αριστοτέλη Στυλιανός Βαλιανός (55,15%),

Αρχανών - Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλης (87,18%), Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (72,10%), Βελβεντού Μανώλης Στεργίου (71,55%), Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης (60,22%), Βόλβης Διαμαντής Λιάμας (54,30%), Βόλος Αχιλλέας Μπέος (57,27%), Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννης Σεντελές (63,74%), Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος (61,48%), Γαύδου Μανωλία Στεφανάκη (50,29%), Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος (73,36%),

Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου (78,56%), Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης (50,09%), Διστόμου-Αράχοβας Ιωάννης Στάθας (56,68%), Δομοκού Δημήτρης Τζιανχρήστας (50,49%), Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης (59,08%), Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης (50,34%), Ελαφονησίου Δέσποινα Ανδρεσάκη (64,30%), Ελευσίνας Αργύριος Οικονόμου (54,64%), Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννης Κωνσταντάτος (68,24%), Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης (53,98%), Ερύμανθος Θεόδωρος Μπαρής (61,38%), Ζαχάρως Κων/νος Αλεξανδρόπουλος (76,87%), Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος (53,15%), Ηλίδας Ιωάννης Λυμπέρης (51,08%),

Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης (54,15%), Ηρωϊκής Νήσου Κάσου Μιχαήλ Ερωτόκριτος (61,78%), Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κων/νος Βρατσάνος (73,05%), Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος (55,42%), Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας (54%), Ιητών Γκίκας Γκίκας (63,46%), Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας (78,18%), Καμένων Βούρλων Ιωάννης Συκιώτης (56,45%), Καντάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης (83,75%), Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης (50,38%),

Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος (64,05%), Κέας Ειρήνη Βελισσαροπούλου (51,74%), Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος (54,05%), Κιμώλου Κων/νος Βεντούρης (63,57%), Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης (54,78%), Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης (68,10%), Κύθνου Σταμάτιος Γαρδέλης (65,38%), Λειψών Φώτιος Μάγγος (100%), Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής (52,16%),

Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος (51,30%), Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης (55,46%), Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου (60,35%), Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος (62,97%), Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος (50,06%), Νεάπολης-Συκεών Σιμος Δανιηλίδης (55,45%), Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης (52,48%), Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος (80,11%),

Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης (52,41%), Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (64,94%), Νισύρου Χριστογής Κορωναίος (51,34%), Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος (52,68%), Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ (52,99%), Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης (50,62%), Οροπεδίου Λασιθίου Ιωάννης Στεφανάκης (88,69%), Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης (59,20%), Παιονίας Κων/νος Σιωνίδης (53,64%), Παξών Σπυρίδων Βλαχόπουλος (55,29%), Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος (54,60%), Πάρου Μάρκος Κωβαίος (50,63%), Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (74,18%), Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης (65,16%), Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος (62,57%),

Πόρου Ιωάννης Δημητριάδης (58,33%), Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης (50,58%), Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης (70,31%), Πύλης Κων/νος Μαράβας (51,63%), Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης (57,34%), Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας (56,73%), Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας (56,79%), Σικίνου Βασίλης Μαράκης (100%), Σίφνου Μαρία Ναδάλη (88,50%), Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου (58,99%), Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης (61,03%), Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας (56,06%),

Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας (51,64%), Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης (56,81%), Τανάγρας Βασίλης Περγαλιάς (64,97%), Τεμπών Γιώργος Μανώλης (50,17%), Τήλου Μαρία Καμμά-Αλειφέρη (62,33%), Τήνου Ιωάννης Σιώτος (52,53%), Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου (57,04%), Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης (54,13%), Φιλιατών Σπύρος Παππάς (60,32%), Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου (58,41%), Φυλής Χρήστος Παππούς (57,21%), Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος (51,09%), Χάλκης Ευάγγελος Φαγκάκης (56,68%).
pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικές εκλογές: Αυτοί οι δήμαρχοι βγήκαν με την πρώτη - Πάνω από 100 τα ονόματα"

Handelsblatt: Ο Τσίπρας ψάχνει διέξοδο μετά τη βαριά ήττα - Απίθανο να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές

«Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει διέξοδο» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt με το οποίο επιχειρείται η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος την Κυριακή για την Ελλάδα και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τις πρόωρες εκλογές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά πως «είναι απίθανο να τις κερδίσει».

hande-1
«Ο Αλέξης Τσίπρας πόνταρε πολλά - και έχασε» προστίθεται στο δημοσίευμα στο οποίο υπενθυμίζεται η προσπάθεια του πρωθυπουργού «να εξασφαλίσει ψηφοφόρους» με περικοπές στους φόρους και αυξήσεις στις συντάξεις. «Λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, υποσχέθηκε μέχρι και αύξηση 50 ευρώ το μήνα σε κάθε συνταξιούχο» υπενθυμίζεται στο δημοσίευμα.

«Όπως κι αν το εξετάσει κανείς, το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τον Τσίπρα» αναφέρεται, επίσης, στο άρθρο καθώς «τα εκλογικά δώρα δεν είχαν αποτέλεσμα».

«Οι περικοπές στους φόρους και οι αυξήσεις στις συντάξεις που ανακοίνωσε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές προφανώς δεν παραπλάνησαν τους ψηφοφόρους από το γεγονός ότι ήταν ο Τσίπρας που αύξησε τη φορολογία και μείωση τις συντάξεις τα τελευταία χρόνια - αντίθετα με ό,τι υποσχέθηκε το 2015 για να να ελευθερώσει την Ελλάδα από τους δανειστές» συνεχίζεται η ανάλυση της Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει, επίσης, το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και ειδικά τη φράση του ότι «στέκομαι μπροστά σας με πλήρη επίγνωση του πατριωτικού μου καθήκοντος».

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει, τέλος, ότι το ζητούμενο τώρα για τη ΝΔ είναι να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή σημειώνοντας ότι «αν ο Μητσοτάκης δεν το πετύχει, τότε η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μήνες πολιτικής "παράλυσης". Οι επενδυτές ελπίζουν ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

«Ηχηρή ήττα» - «Εκλογικό χαστούκι» γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και αρκετά διεθνή ΜΜΕ που έκαναν λόγο για «ηχηρή» και «συντριπτική» ήττα του Αλέξη Τσίπρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 9,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε πρόωρες εκλογές μετά την ηχηρή ήττα» γράφει το Al Jazeera.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές» γράφει το France 24.

diethnimme2
diethnimme1


«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: "Πρόωρες εκλογές"» είναι ο τίτλος που επιλέγει η ιταλική La Stampa η οποία κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην Ελλάδα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της Κυριακής.

Για «εκλογική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ μετά την οποία ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες κάνει λόγο η τουρκική Daily Sabah στην αγγλική της έκδοση.

diethnimme4
diethnimme5

Για το Politico ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στους ηττημένους των εκλογών καθώς τη δική του φωτογραφία επιλέγει η ιστοσελίδα για να εικονογραφήσει το δεύτερο μισό του θέματος με τίτλο «Ευρωπαϊκές εκλογές: Νικητές και ηττημένοι» καθώς στους νικητές επιλέχθηκε η εικόνα των δύο κεντρικών προσώπων των Πράσινων στη Γερμανία 
του Σβεν Γκίγκολντ και της Ανναλένα Μπέρμποκ.

Στο κείμενο, αντίθετα, επισημαίνεται ότι στους νικητές είναι η Νέα Δημοκρατία η οποία «με μια πειστική νίκη απέναντι στο ακροαριστερό κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο».

diethnimme6


Τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές στην Αθήνα υποδέχεται ο γερμανικός Τύπος με πολυάριθμα δημοσιεύματα. «Το αριστερό κόμμα του Τσίπρα χάνει την πλειοψηφία» (Süddeutsche Zeitung), «Έτσι ψήφισε η Ελλάδα» (Bild), «Μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» (merkur). 

Η Zeit σημειώνει ότι «μετά την ήττα στις ευρωεκλογές ο έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι οποίες σχεδιάζονταν για το φθινόπωρο. Ο λόγος για τις πρόωρες εκλογές ήταν το κακό αποτέλεσμα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, μιας και ο λαός με τη ψήφο του έδειξε ότι δεν εμπιστεύεται πια τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί προς όφελος της χώρας του, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης».

H Bild από την πλευρά της σημειώνει ότι «για πρώτη φορά από το 2014 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη εκλογική ήττα. Στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα ήρθε δεύτερο. Στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα βρέθηκαν το συνταξιοδοτικό, οι φοροελαφρύνσεις και το μεταναστευτικό».

diethnimmei9
diethnimmei8


Η γαλλική Le Figaro γράφει «τιμωρήθηκε βαριά η αριστέρα του Τσίπρα».

diethnimme7

Το Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα έχει μεγάλη δυσκολία να παραμείνει στο παιχνίδι μετά από τέτοιο χτύπημα» μολονότι, όπως σημειώνει, «έχει αποδειχθεί ότι είναι ο υπέρτατος πολιτικός survivor».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το Bloomberg κάνει λόγο για «ισχυρή ήττα» που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

diethnimmei10
«Μετά την κακή απόδοση του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στη χώρα. Τώρα οι Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν ακόμη και τον Ιούνιο», σχολιάζει το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Tagesschau» του γερμανικού κρατικού δικτύου «ARD».

«Το χθεσινό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν για τον Τσίπρα ένα εκλογικό χαστούκι...για το λόγο αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές στη χώρα», όπως αναφέρει το επίμαχο άρθρο στην ιστοσελίδα του γερμανικού δικτύου. 

«Χθες, πρέπει να έγιναν έντονες διαβουλεύσεις στην έδρα του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αργά το βράδυ ξεκαθάρισε η κατάσταση:ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του κόμματος και αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης, ήρθε αντιμέτωπος με τα σαφή συμπεράσματα ύστερα από το απογοητευτικό γι 'αυτόν αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Μόνο το 24% των ψηφοφόρων επέλεξαν το κυβερνών κόμμα ΣΥΡΙΖΑ». 

Το γερμανικό δίκτυο σχολιάζει επίσης:

«Αποφασισμένος και σηκώνοντας τα μανίκια του, ο Τσίπρας μίλησε χθες στην δημόσια τηλεόραση:... «Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 2 Ιουνίου, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές»..., δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι η τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Έτσι, η Ελλάδα θα έχει μπροστά της μία ακόμη έντονη προεκλογική εκστρατεία, με παρόμοιο περιεχόμενο όπως αυτή των ευρωεκλογών. Η χώρα εξακολουθεί να δίνει αγώνα με τον υψηλό δείκτη ανεργίας. Πολλοί νέοι Έλληνες βλέπουν ελάχιστες προοπτικές στην πατρίδα τους».

Γερμανικό δίκτυο n-TV

«Η κακή απόδοση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται μεταξύ άλλων, με τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που επέβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια υπό τον πίεση των πιστωτών και τον έκαναν αντιδημοφιλή στο ελληνικό λαό», επισημαίνει το γερμανικό δίκτυο «n- tv». 

«Πολλοί ψηφοφόροι κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε υποσχεθεί όταν εξελέγη πρωθυπουργός το 2015 μία ελεύθερη Ελλάδα από το «ζυγό των δανειστών», ωστόσο αργότερα μείωσε τις συντάξεις και αύξησε τους φόρους», προσθέτει. 

Aυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» 

«Μετά τις εκλογές ξανά εκλογές», γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. 
«Οι ευρωεκλογές οδηγούν την Ελλάδα σε νέες εκλογές...Μετά την άνετη επικράτηση της συντηρητικής αντιπολίτευσης, την Κυριακή, έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι Έλληνες σύντομα θα κληθούν στις κάλπες», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Ο Τσίπρας ψάχνει διέξοδο μετά τη βαριά ήττα - Απίθανο να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news