facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Τσίπρας μετά τη βαριά ήττα

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάτι που θα πράξει αμέσως μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

«Αμέσως μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τη βαριά ήττα του στις ευρωκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των επόμενων εκλογών, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να επιλέξει εάν θέλει να συνεχίσει το σχέδιό του «για τη στήριξη των πολλών ή τον δρόμο της λιτότητας». 


Δεν διευκρίνισε πότε θα ζητήσει να στηθούν οι κάλπες. Προγενέστερες πληροφορίες ήθελαν συνεργάτες του να έχουν προκρίνει ως κατάλληλη ημερομηνία την 30ή Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών. «Δεν μπορώ να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε. 

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου, λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια «πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της πατρίδας μας». 

Το δίλημμα του Τσίπρα για τις εκλογές 


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δύο δρόμοι υπάρχουν, ο δρόμος της πλήρους εξόδου από τα μνημόνια κι ο δρόμος της επιστροφής στη λιτότητα, στο σκοτάδι της κρίσης και του ΔΝΤ. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας, στα μέτρα ελάφρυνσης, της πορείας ανασυγκρότησης και της χώρας.. Για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα. Για να μην μπορεί κανείς απ' όσους καιροφυλακτούν να τα πάρουν πίσω». 

«Το αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να μας αμφισβητεί»

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει το δικαίωμα στην πολίτευση να αμφισβητεί τη δημοκρατική του νομιμοποίηση. Όπως είπε, «δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών, το ιστορικό αυτό εγχείρημα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, « η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό, σε όλους εσάς. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαι εδώ. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα». 

«Ζητάμε καθαρή εντολή»

Μπροστά σε συνεργάτες του, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς που τον άκουγαν συγκινημένοι και δακρυσμένοι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην προκήρυξη εθνικών εκλογών και ζήτησε καθαρή εντολή από τους πολίτες. 


«Ο λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμά μας. Απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες., Ζητάμε την καθαρή εντολή. Πορεύτηκα και πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Με μόνο γνώμονα να πορεύονται οι πολλοί με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας, την απάντηση την έδινε και τη δίνει πάντοτε ο λαός. Πιστεύουμε το μέλλον στους πολλούς και γι' αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς», κατέληξε. 

Δείτε  τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Τσίπρας μετά τη βαριά ήττα"

Αποδυναμωμένη η κεντροδεξιά στην Ευρώπη, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία

Έως και 92 έδρες αναμένεται να χάσουν οι παραδοσιακές κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ομάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με μία συνολική εκτίμηση των έως αυτή τη στιγμή exit polls.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα εξασφαλίσει 177 έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ΕΛΚ χάνει 40 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές θα εξασφαλίσουν 147 έδρες, 39 λιγότερες. Η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έρχεται στην τρίτη θέση με 101 έδρες, εκτιμά αξιωματούχος του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, 113 έδρες εκτιμάται ότι θα λάβουν μαζί δύο κόμματα της ακροδεξιάς (23 περισσότερες). Συγκεκριμένα η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας συγκεντρώνει 57 έδρες και η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας 56. Ωστόσο οι αλλαγές στη δομή του νέου κοινοβουλίου ίσως τροποποιήσουν το νούμερο αυτό.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι Πράσινοι, οι οποίοι καταλαμβάνουν 69 έδρες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά καταλαμβάνει 42 έδρες και οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές 59.

Tα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φέρνουν μικρές ανατροπές και λίγες εκπλήξεις. Έως και 92 έδρες αναμένεται να χάσουν οι παραδοσιακές κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ομάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με μία συνολική εκτίμηση των έως αυτή τη στιγμή exit polls.

Δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες σε 21 χώρες προσήλθαν στις κάλπες σήμερα Κυριακή, τελευταία από τις τέσσερις ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιείται η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του άμεσα εκλεγμένου θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα καθορίσει το μέλλον της.

Γαλλία: Πρώτη η ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Το κόμμα της Λεπέν αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό περίπου 24,2%, έναντι 22,4% του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe. Παρόμοια ποσοστά (24% και 22,5%) δίνει και το IFOP. Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Εθνικός Συναγερμός θα αποσπάσει 24 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι 23 εδρών για το κόμμα του Γάλλου προέδρου.

Στην τρίτη θέση έρχονται οι Πράσινοι, με ποσοστό περίπου 13%.

«Απογοητευτική», αλλά «όχι τιμωρητική», χαρακτήρισε η προεδρία της Γαλλίας τη δεύτερη θέση που φαίνεται να λαμβάνει το κόμμα LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές.

Δεν θα υπάρξει αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση θα «εντατικοποιήσει» το πρόγραμμά της σε δεύτερη φάση της θητείας του Μακρό, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ.

Γερμανία: Μεγάλες απώλειες για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

Μία δύσκολη, αν όχι εφιαλτική νύχτα, ξεκινάει για τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος των ευρωεκλογών από το ARD αμφότερα μετρούν σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ και του αδελφού βαυαρικού κόμματος Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CSU) με 28% δείχνουν τα exit polls της Γερμανίας, αν και μετρούν απώλειες της τάξεως των 7,4 μονάδων.

Οι απώλειες είναι ακόμη μεγαλύτερες για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι έρχονται τρίτοι με ποσοστό 15,5%, καταγράφοντας πτώση 11,8% από τις τελευταίες ευρωεκλογές, το 2014. «Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών είναι πολύ απογοητευτικό για μας», δήλωσε η ηγέτιδα του SPD Αντρέα Νάλες.

Το Κόμμα των Πρασίνων συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Έρχεται δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, με ποσοστό 22%, σημειώνοντας αύξηση 11,3% από το 2014.

Τέταρτο, με ποσοστό 10.5%, έρχεται το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η Αριστερά κερδίζει το 5,5% των ψήφων, με πτώση 1,9%, το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), οι οποίοι όμως ενισχύθηκαν κατά 2,1%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν αυξημένη και έφθασε το 59%, από 48,1% το 2014.

Η Γερμανία διαθέτει συνολικά 96 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 28 στο ΕΛΚ, 23 στους Πράσινους, 8 στο ALDE, 5 στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, 16 στο ΕΣΚ, 10 στην Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) και τρεις έδρες σε άλλες πολιτικές ομάδες.

Ιταλία: Νικητής ο Σαλβίνι

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι βγήκε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, ξεπερνώντας σε ποσοστά το συγκυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο έχασε περίπου το ένα τρίτο της εκλογικής του βάσης, όπως έδειξαν τα πρώτα exit polls.

Eάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, έναν τέτοιο αποτέλεσμα αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της Ιταλίας, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία στον Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προωθεί δραστικές φοροελαφρύνσεις και εμφανίζεται αποφασισμένος να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες των Βρυξελλών.

Τα exit polls δίνουν ποσοστά 26% με 31% για τη Λέγκα, έναντι ποσοστού 17% στις εθνικές εκλογές του 2018 και μόλις 6,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014.

Τα αντιμεταναστευτικά μηνύματα και η στάση του να αψηφά τις Βρυξέλλες συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητας του Σαλβίνι. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο λαμβάνει μεταξύ 18,5% και 23%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, έναντι 32% πέρυσι και 21,1% στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Αυστρία: Μικρές οι επιπτώσεις της «Υπόθεσης Ίμπιζα» για τον Κουρτς

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο νικητής των σημερινών εκλογών στην Αυστρία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατακτώντας ποσοστό 34,5%, αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 (27%), σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε με το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων η δημόσια αυστριακή τηλεόραση, τα οποία στηρίζονται σε δημοσκοπήσεις τριών ερευνητικών ινστιτούτων.

Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 23,5 % (μείον 0,6 %) βρίσκεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, ενώ τρίτο, με ελαφρά μειωμένο το ποσοστό του στο 17,5 % έναντι του 19,7 % το 2014, είναι το έως πρόσφατα συγκυβερνών με το Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

Τέταρτο κόμμα εμφανίζονται με 13,5 οι Πράσινοι, οι οποίοι το 2014 είχαν αποσπάσει ποσοστό-ρεκόρ, το μεγαλύτερο σε εκλογική αναμέτρηση, 14,5 %, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ διατηρεί το 8% από τις εκλογές του 2014, ενώ τόσο η «Λίστα Τώρα» με ποσοστό 2% όσο και το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας (1 %), το οποίο είχε ως επικεφαλής των υποψηφίων του την Ελληνίδα Κατερίνα Αναστασίου, δεν μπόρεσαν να περάσουν το όριο του 4 % και δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή.

Οι σημερινές Ευρωεκλογές στην Αυστρία, οι οποίες θεωρήθηκαν τεστ για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν από την «υπόθεση Ίμπιζα», το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση του αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελευθέρων και στην διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού του με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Κουρτς.

Βάσει των εκτιμήσεων αυτών, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκεντρώνει 7 έδρες, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) 5, οι Πράσινοι 2, η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) μία και η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) 3.

Ισπανία: Νίκη των Σοσιαλιστών - Το ακροδεξιό Vox εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές

Οι Σοσιαλιστές έχουν το προβάδισμα στις ευρωεκλογές στην Ισπανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου GAD3 για την εφημερίδα ABC, που δόθηκε στη δημοσιότητα όταν έληξε η ψηφοφορία.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) κερδίζει 18 έδρες, από τις 14 που είχε το 2014, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox εκλέγει τους πρώτους ευρωβουλευτές του, καταλαμβάνοντας τέσσερις ως πέντε έδρες, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Το κεντροδεξιό Ciudadanos (Πολίτες) καταγράφει επίσης σημαντική άνοδο και θα εκπροσωπηθεί στο νέο ευρωκοινοβούλιο με οκτώ βουλευτές, από δύο που είχε μέχρι τώρα, σύμφωνα πάντα με το έξιτ πολ του GAD3. Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, θα χάσει 4-5 έδρες από τις 16 που είχε μέχρι σήμερα.

Οι αυτονομιστές Καταλανοί ηγέτες Κάρλες Πουτζδεμόν και Οριόλ Ζουνκέρας εκλέγονται και οι δύο, όμως παραμένει ακόμη αναπάντητο το ερώτημα αν θα επικυρωθεί η εκλογή τους. Ο πρώτος ζει αυτοεξόριστος στο Βέλγιο και αν επιστρέψει στην Ισπανία μπορεί να συλληφθεί για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος του 2017 για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ο δεύτερος βρίσκεται ήδη στη φυλακή και δικάζεται για την απόπειρα απόσχισης της επαρχίας από την Ισπανία.

Φινλανδία: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα για τους ευρωσκεπτικιστές

Στη Φινλανδία, με το 21% των ψήφων καταμετρημένο, η κεντροδεξιά Εθνική Συμμαχία φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 21%. Οι ακροδεξιοί Φινλανδοί, που συμμετείχαν στον συνασπισμό του Σαλβίνι, παίρνουν 13%, χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις από τις ευρωεκλογές του 2014.

Μετά την Ολλανδία και τη Γερμανία, το ποσοστό στη Φινλανδία συνιστά μία ακόμη απογοήτευση για τους ευρωσκεπτικιστές.

Κύπρος: Μικρό προβάδισμα του Δημοκρατικού Συναγερμού

Στην Κύπρο ο ΔΥΣΗ συγκεντρώνει το 31,8%, το ΑΚΕΛ 26%, το ΔΗΚΟ 11,9%, το ΕΔΕΚ 9,8%, το ΕΛΑΜ 8,8%, το ΔΗΠΑ 4,1% και η Συμμαχία- Οικολόγοι 3,3%.

Η Κύπρος διαθέτει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κατανέμονται εξίσου στο ΕΛΚ, το ΕΣΚ και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Πριν από πέντε χρόνια ο ΔΗΣΥ είχε επικρατήσει με διαφορά σχεδόν έντεκα μονάδων.

Βρετανία: Οι ψηφοφόροι τιμωρούν Συντηρητικούς και Εργατικούς για το χάος στο Brexit

Τόσο οι Συντηρητικοί όσο και οι Εργατικοί ετοιμάζονται για τιμωρητική ψήφο εξαιτίας των χειρισμών τους στο Brexit.

Δίχως συγκλονιστικού απροόπτου το ευρωσκεπιτικιστικό κόμμα Brexit του ακροδεξιού Νάιτζελ Φάρατζ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών για τη Βρετανία.

Οι ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκαν στη Βρετανία σχεδόν τρία χρόνια αφότου οι Βρετανοί είπαν ναι στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιρλανδία: Προβάδισμα το Fine Gael

Στην Ιρλανδία το Fine Gael συγκέντρωσε το 29% των ψήφων, το Fianna Fail, το κόμμα των Πράσινων και οι Ανεξάρτητοι από 15%, ενώ το Sinn Fein 13%.

Οι έντεκα έδρες της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατανέμονται ως εξής: 4 στο ΕΛΚ, 1 στο ALDE, 2 στους Πράσινους και 4 στην Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Ολλανδία: Την έκπληξη κάνουν οι Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές της Ολλανδίας έρχονται πρώτοι στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη χώρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη και δίνοντας ώθηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο Φρανς Τίμερμανς, τον Ολλανδό πολιτικό που είναι υποψήφιος με τους Σοσιαλιστές για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα τα πρώτα exit polls, το Εργατικό Κόμμα (PvdA), το οποίο σημείωσε μεγάλες απώλειες στις εκλογές του 2017, έρχεται στην πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας ποσοστό παραπάνω από 18%.

Το συντηρητικό-φιλελεύθερο VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε συγκεντρώνει το 15%, ενώ το νέο εθνικιστικό Φόρουμ για τη Δημοκρατία (FvD) του λαϊκιστή Τιερί Μποντέ συγκεντρώνει ποσοστό 11,2%.

Η χώρα διαθέτει 26 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Βάσει των αποτελεσμάτων το ΕΣΚ συγκεντρώνει 5 έδρες, οι Πράσινοι 3, το ALDE 6, το ΕΛΚ 4, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές 5, η Ομάδα των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία 3, η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά 1 και η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF) 1.

Ουγγαρία: Μικρό σασπένς – Θριαμβευτής ο Όρμπαν

Μικρό σασπένς, όπως άλλωστε αναμενόταν, παρουσιάζει η Ουγγαρία, όπου το κυβερνών κόμμα Fidesz του Bίκτορ Όρμπαν φαίνεται να συγκεντρώνει το 56% στις ευρωεκλογές, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στοιχεία της φιλοκυβερνητικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Νezopont.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κόμμα του πρωθυπουργού Όρμπαν προηγείται κατά πολύ των Σοσιαλιστών και του αριστερού Δημοκρατικού Συνασπισμού, τα ποσοστά των οποίων εκτιμώνται κοντά στο 10%. Το εθνικιστικό Jobbik λαμβάνει κοντά στο 9% και το κόμμα Momentum στο 7%, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανήλθε στο 41,74% λίγο πριν από το επίσημο κλείσιμο της κάλπης.

Βουλγαρία: Πρώτο το κυβερνών κόμμα του Μπορίσοφ

Το κυβερνών κόμμα GERB του συντηρητικού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ αναμένεται ότι θα κερδίσει τις ευρωεκλογές, με ποσοστό 30,5-32,7%, σύμφωνα με τα exit polls δύο ανεξάρτητων ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλιστές (23,2-25,4%), ενώ το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (MRF) της τουρκικής μειονότητας εκτιμάται ότι θα αποσπάσει ποσοστό 12,8-13,6%.

Μάλτα: Μπροστά το κυβερνών Εργατικό Κόμμα

Βάσει των εκτιμήσεων στη Μάλτα το κυβερνών Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 55% και το Εθνικιστικό Κόμμα 37%.

Οι έξι έδρες της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μοιράζονται 4 στο ΕΣΚ και 2 στο ΕΛΚ.

Ρουμανία: Ήττα του κυβερνώντος κόμματος

Η φιλοευρωπαϊκή κεντροδεξιά κερδίζει τις ευρωεκλογές στη Ρουμανία, επιφέροντας πλήγμα στην αριστερή κυβέρνηση της χώρας, που επικρίνεται από τις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στο δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με exit poll.

Το συντηρητικό, αντιπολιτευόμενο Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα (NLP) και οι κεντρώοι της συμμαχίας USR-PLUS συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό σχεδόν 50% - το πρώτο κόμμα εκτιμάται ότι θα λάβει 25,8% και το δεύτερο 24%.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (PSD) αποσπά επίσης 25,8%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 45% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2016.

Δεν μας χαροποιεί αυτό το αποτέλεσμα, τόνισε ο ηγέτης του PSD Λίβιου Ντραγκνέα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την προεδρία, απέναντι στον κεντροδεξιό Κλάους Γιοχάνις, στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους.

Το PSD υπέστη και δεύτερη ήττα σήμερα: το δημοψήφισμα που είχε προκηρύξει ο Γιοχάνις κατά των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει το ποσοστό συμμετοχής που απαιτείται ώστε να θεωρηθεί έγκυρο.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και το μικρό κόμμα Alde είχαν καλέσει τους υποστηρικτές τους, λίγο-πολύ ανοιχτά, να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα, ελπίζοντας ότι αν μια ενδεχόμενη αποτυχία του θα αποδυνάμωνε τον Γιοχάνις και θα μείωνε τις πιθανότητές του να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία.

Κροατία: Πρώτη η Κροατική Δημοκρατική Ένωση

Σύμφωνα με τα exit polls, στην Κροατία η Κροατική Δημοκρατική Ένωση της προέδρου Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς συγκεντρώνει το 23,43%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα 18,38% και το κόμμα του ανεξάρτητου δικαστή Μίσλαβ Κολάκουσιτς 8,2%, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι συνολικά 11 έδρες της χώρας κατανέμονται ως εξής: 3 στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), μία στη Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), 4 στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μία στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές και δύο σε άλλες πολιτικές ομάδες.

Βέλγιο: Αναμένεται νίκη των εθνικιστών στον βορρά, οι σοσιαλιστές ηγούνται στον νότο


Το ακροδεξιό κόμμα Vlaams Belang κατέγραψε σήμερα ισχυρή άνοδο στη Φλάνδρα, στον ολλανδόφωνο βορρά του Βελγίου, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) παραμένει πρώτο στη Βαλονία, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα και τα οποία ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα.

Εκτός από τις ευρωεκλογές, οι Βέλγοι ψήφιζαν σήμερα για να εκλέξουν τους βουλευτές τους σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το Vlaams Belang, αντίπαλο κόμμα των Φλαμανδών εθνικιστών N-VA και σύμμαχος του Εθνικού Συναγερμού (της γαλλικής άκρας δεξιάς) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεπερνά το 18% στη Φλάνδρα, σύμφωνα με αποτελέσματα που αφορούν σχεδόν το 15% των εκλογικών τμημάτων αυτής της περιφέρειας.

Το ποσοστό είναι σαφώς πάνω από το 5,9% που είχε καταγράψει τον Μάιο του 2014 και επίσης πάνω από το 14,8% που έδειχνε η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν από τις εκλογές στα μέσα Μαΐου.

Η επίδοση αυτή αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εθνικιστών Φλαμανδών της N-VA, πρώτης πολιτικής δύναμης της Φλάνδρας, που άσκησε την εξουσία σε συνασπισμό σε εθνικό επίπεδο από το 2014 έως το 2018.

Το N-VA λαμβάνει 27,2%, υποχωρώντας κατά πέντε μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου 2014, σύμφωνα με τα μερικά αυτά αποτελέσματα που μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Με μια Φλάνδρα στενά εδραιωμένη στη δεξιά και δύο άλλες περιοχές (Βαλονία και Βρυξέλλες) που δίνουν την πρωτιά στην αριστερά, η σύσταση ενός συνασπισμού πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο (όπου συνεδριάζουν οι 150 ομοσπονδιακοί βουλευτές) μπορεί να αποδειχτεί περίπλοκη.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) είναι πρώτο στη Βαλονία (γύρω στο 27%) και στις Βρυξέλλες (19%), σύμφωνα με exit poll που διενεργήθηκε στις δύο αυτές περιοχές από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών σε δείγμα περίπου 5.700 προσώπων.

Το κόμμα Ecolo-Groen, το οποίο οι δημοσκοπήσεις έφεραν πρώτο στις Βρυξέλλες, αναμένεται τελικά να περάσει τρείς μονάδες πίσω από το PS και να βρεθεί δίπλα δίπλα με το γαλλόφωνο φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδυναμωμένη η κεντροδεξιά στην Ευρώπη, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία"

Ευρωεκλογές 2019: Οι έξι ευρωβουλευτές που εκλέγονται αυτήν τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκλέξει έξι ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξανδρος Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Οι έξι ευρωβουλευτές που εκλέγονται αυτήν τη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ"

Τζιτζικώστας: Θα είμαι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων

«Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μου προς όλους: θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων», τόνισε πριν από λίγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δηλώσεις του από το εκλογικό του κέντρο. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για «μεγάλη και καθαρή νίκη» στις Περιφερειακές Εκλογές και επισήμανε ότι οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας «με τη θετική τους ψήφο αναγνώρισαν τον αγώνα που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας όρθια τη Μακεδονία στα πιο δύσκολα χρόνια».

«Έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται για να οδηγήσουμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα την Περιφέρειά μας στο μέλλον. Έδωσαν ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να χτίσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη Μακεδονία. Επιβράβευσαν τη σταθερή επιλογή μας να κινηθούμε πέρα και έξω από διαχωριστικές γραμμές και στερεότυπα και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε, δε, τους πολίτες, τους εθελοντές, τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους της παράταξής του «Αλληλεγγύη» και την οικογένειά του που, όπως είπε, στάθηκε δίπλα του και σε αυτή τη μάχη. «Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τζιτζικώστας: Θα είμαι περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων"

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει συνολικά 7 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος προηγείται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ακολουθούν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία"

Δημοτικές εκλογές: Συνολική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους

Απανωτές ήττες θα σημειώσουν οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στους ελληνικούς δήμους, όπως όλα δείχνουν. Ήδη, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν απόλυτη επικράτηση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, στο δήμο Αθηναίων, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά καθώς και στους περισσότερους από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οι πολίτες φαίνεται ότι αποδοκιμάζουν ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων, αλλά και την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να στελεχώσει τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια με αξιόμαχους υποψηφίους.

Χαρακτηριστική η εικόνα στην Αθήνα όπου ο, κατά τον πρωθυπουργό «άχαστος, Casa de Papel» κ.λπ., Νάσος Ηλιόπουλος δείχνει ότι δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει το 20%. Ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται κοντά στο 43%.

Από την άλλη πλευρά, στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο, στον οποίον φαίνεται να περνούν ο Νίκος Ταχιάος (υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία) και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αντίστοιχα, στο δήμο του Πειραιά, ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος, πολύ πίσω από τον δεύτερο, Νίκο Βλαχάκο (27,11%) και βέβαια από τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος προηγείται καθαρά με 45,01%.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοτικές εκλογές: Συνολική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους"

Μητσοτάκης: Σαφή μηνύματα και αίτημα για εκλογές μετά την μεγάλη νίκη της ΝΔ! video

Εθνικές εκλογές... χθες ζήτησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ξανά εκλογές στην επίσημη δήλωσή του μετά την μεγάλη νίκη -όπως φαίνεται- της ΝΔ στις εκλογές.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων

«Αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής ποριοδου ήδη ξεκίνησε. Για ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

Είμαι εδώ για να ενώσουμε όλους τους ‘Ελληνες και να βάλουμε την πατρίδα σε μια νέα πιο αισιοδοξη εποχή.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη», επεσήμανε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, «από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση», ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: «Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπάρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη και εμπιστοσύνη σας. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστώ πολύ σκληρά για να σας την ανταποδώσω».

Δείτε την δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Σαφή μηνύματα και αίτημα για εκλογές μετά την μεγάλη νίκη της ΝΔ! video"

Exit poll 2019: Λεβέντης μαινόμενος! Ψήφισαν Βελόπουλο που μοίραζε αλοιφές!

Την εκτίμηση ότι τα exit poll θα ανατραπούν και η Ένωση Κεντρώων θα ανέβει, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Θεωρώ ότι αυτά τα exit poll πρέπει να πέσουν έξω. Δεν μπορεί ο λαός να μην ψήφισε Ένωση Κεντρώων που τίμησε τη Μακεδονία και να ψήφισε το Βαρουφάκη που κατέστρεψε την οικονομία και το Βελόπουλο που μοιράζει επιστολές του Χριστού και αλοιφές για την μέση. Δεν πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα τιμά τους έλληνες και τις ελληνίδες. Νομίζω θα ανατραπούν στην πορεία όταν προστεθεί η Κρήτη και η Μακεδονία και η Ένωση Κεντρώων θα ανέβει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε ορισμένα ΜΜΕ ότι δεν έπαιξαν την Ένωση Κεντρώων και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και εξόντωση.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Exit poll 2019: Λεβέντης μαινόμενος! Ψήφισαν Βελόπουλο που μοίραζε αλοιφές!"

Ηλίας Νικολακόπουλος: Πρόκειται για μία καθαρή νίκη της ΝΔ

Ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος εστίασε στην εκλογική πρόβλεψη η οποία προέκυψε από το exit poll της Κapa Research, το οποίο μετέδωσε αποκλειστικά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Κοινό exit poll μετέδωσαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μόλις έκλεισαν οι κάλπες, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα της μάχης των εκλογών 2019 για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Open, ANT1, Alpha, Star και ΣΚΑΪ έδωσαν στη δημοσιότητα το κοινό αυτό exit poll, στις 19:00, το απόγευμα της Κυριακής, ενώ η ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει τη δική της εκλογική εκτίμηση, σε συνεργασία με την Kapa Research.

Στο στούντιο της κρατικής τηλεόρασης βρέθηκε ο Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος έδωσε μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης, βάσει αυτού του exit poll της ΕΡΤ.

«Σαφώς πρόκειται για μία καθαρή και ιδιαίτερα σημαντική νίκη της ΝΔ», εκτίμησε ο Ηλίας Νικολακόπουλος και συνέχισε:

«Η ΝΔ κερδίζει τον στόχο της πλειοψηφίας, αποκτά 33,5 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Κapa Research. Μια διαφορά με βάση τους μέσους όρους περίπου στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Από ό,τι φαίνεται, η ΝΔ επιβεβαίωσε τη συσπείρωση με εισροές και από άλλους χώρους. Ένα κομμάτι των ψηφοφόρων της ΧΑ εισέρρευσε στη ΝΔ και άλλο ένα στην ‘’Ελληνική λύση’’ του κ. Βελόπουλου. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις Ευρωεκλογές του ‘14 και λίγο υψηλότερα από το 2015», τόνισε ο ίδιος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλίας Νικολακόπουλος: Πρόκειται για μία καθαρή νίκη της ΝΔ"

Ξένα ΜΜΕ: Η πρώτη ήττα Τσίπρα μετά το 2014

Τα exit polls στην Ελλάδα σχολιάζει ο ξένος Τύπος κάνοντας λόγο για την πρώτη εκλογική ήττα του Αλέξη Τσίπρα μετά το 2014.

«Τα exit poll στην Ελλάδα δείχνουν ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει ψηφοφορία, περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος προτού υπογράψει το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, αφότου ήλθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015», μεταδίδει το Bloomberg.

«Η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται μεταξύ 3%-11% κι ίσως ωθήσει τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ίσως και τον Ιούνιο, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και τώρα υπάρχει πιθανότητα να χάσει και εκείνες τις εκλογές», τονίζει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει:

«Το μεγάλο ερώτημα για τους επενδυτές ομολόγων και στο χρηματιστήριο στην Ελλάδα μετά την προβολή του αποτελέσματος είναι κατά πόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραδεχθεί την ήττα και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τον Οκτώβριο προσπαθώντας να μειώσει το χάσμα με την κεντροδεξιά αντιπολίτευση προσφέροντας ακόμη περισσότερα δώρα στους ψηφοφόρους. Αυτά τα ακριβά δώρα έχουν ήδη προκαλέσει κάποιες εντάσεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες και προκαλούν ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της πλέον χρεωμένης χώρας της ΕΕ».

H γερμανική Die Welt σχολιάζει σχετικά: «Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρώτα exit-poll. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Ert πιάνει ποσοστό γύρω στο 32% (από 22,7% το 2014). O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντίθετα υπέστη για πρώτη φορά εκλογική ήττα από το 2014. Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερο με 27% -κατά τι περισσότερο σε σύγκριση με το 26,6% το 2014. Για την τρίτη θέση παλεύουν η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή και το σοσιαλιστικό ΚΙΝΑΛ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξένα ΜΜΕ: Η πρώτη ήττα Τσίπρα μετά το 2014"

Με επεισόδια και ΜΑΤ οι εκλογές στο Ζεφύρι. Ομαλά σε Άνω Λιόσια και Φυλή. Άρχισε η καταμέτρηση

Με επεισόδια σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία στο Ζεφύρι, όπου τσιγγάνοι ήρθαν στα χέρια με άλλους πολίτες. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι στο 2ο δημοτικό Ζεφυρίου, μέσα στις αίθουσες, προκλήθηκαν επεισόδια με τσιγγάνους για οικονομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγους.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, αστυνομικοί και άνδρες των ΟΠΚΕ, καθώς απειλήθηκε σύρραξη. Τα ΜΑΤ μάλιστα παρέμειναν μέχρι το απόγευμα.

Κατά τα άλλα, ομαλά κύλησε η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα των Άνω Λιοσίων και της Φυλής, όπου λίγο μετά τις 7 έκλεισαν οι πόρτες και σε κάποια έχει ήδη αρχίσει η καταμέτρηση

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Με επεισόδια και ΜΑΤ οι εκλογές στο Ζεφύρι. Ομαλά σε Άνω Λιόσια και Φυλή. Άρχισε η καταμέτρηση"

Μαύρος στο Star: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή να απέχουν οι ψηφοφόροι από τα exit polls

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες του επικεφαλής της MRB, Δημήτρη Μαύρου στο Star περί οδηγίας της Κουμουνδούρου να μην ψηφίσει ο κεντρικός πυρήνας του κόμματος στα exit polls. Να απέχουν δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες των exit polls έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει, η κυβέρνηση επιχειρεί συντονισμένα να αποδομήσει τις δημοσκοπήσεις, ειδικά τώρα που δεν την ευνοούν. Εκμεταλλευόμενη την κλονισμένη εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στην αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, αποπροσανατολίζει τα αποτελέσματα, έτσι ώστε να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Να εμφανιστεί αρχικά μεγαλύτερη η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε αργότερα να καταγγείλει τις «στημένες δημοσκοπήσεις» και να μετατρέψει την καθαρή ήττα της σε «στρατηγική νίκη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαύρος στο Star: Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εντολή να απέχουν οι ψηφοφόροι από τα exit polls"

Έσπασαν κάλπη σε εκλογικό τμήμα στο 1ο γυμνάσιο Αχαρνών

Ένταση επικράτησε στο εκλογικό τμήμα του 1ου γυμνασίου Αχαρνών επί της οδού Λιοσίων, καθώς λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, άτομο γύρω στα 50, έσπασε μία από τις κάλπες που αφορούσαν στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας- που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα στοιχεία του- είχε έντονη συζήτηση με υποψήφιο πριν σπάσει την κάλπη. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσπασαν κάλπη σε εκλογικό τμήμα στο 1ο γυμνάσιο Αχαρνών"

Εκλογές – Κοζάνη: Αιματηρό επεισόδιο μετά την ψηφοφορία – Ο δράστης δεν κατάφερε να ξεφύγει!

Ένας καυγάς για τις εκλογές κατέληξε σε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο. Στα χέρια της αστυνομίας ο δράστης...

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην πλατεία «Γεράνεια» της Σιάτιστας, στην Κοζάνη, με αφορμή τις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος του «Ράδιο Σιάτιστα» Θοδωρής Πεσνικάς, 63χρονος εξύβρισε 69χρονο άντρα και στη συνέχεια τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο, ευτυχώς ελαφρά!

Ο δράστης έχει συλληφθεί και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας. Δείτε το βίντεο του kozanimedia…



Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές – Κοζάνη: Αιματηρό επεισόδιο μετά την ψηφοφορία – Ο δράστης δεν κατάφερε να ξεφύγει!"

Ηγουμενίτσα: Επεισόδιο με έναν τραυματία σε εκλογικό τμήμα – Τσακώθηκαν για τις εκλογές

Άναψαν τα αίματα σήμερα το μεσημέρι, σε εκλογικό τμήμα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όταν ένας υποψήφιος λογομάχησε με πατέρα έτερου υποψηφίου και αντιπάλου.

Σύμφωνα με το thespro-news.gr, στον καυγά παρενέβη και ο γιος του δευτέρου, που συνεπλάκη με τον αντίπαλο, ωστόσο οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική εκδοχή των περιστατικών.

Ο πρώτος υποψήφιος υποστηρίζει ότι ο δεύτερος έπεσε πάνω του με το μηχανάκι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αυτί και αυτή την ώρα βρίσκεται το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όπου οι γιατροί χρειάστηκε να ράψουν τα τραύματά του.

Ο δεύτερος υποψήφιος υποστηρίζει ότι δεν έπεσε σκόπιμα πάνω στον αντίπαλο, αλλά ότι συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγουμενίτσα: Επεισόδιο με έναν τραυματία σε εκλογικό τμήμα – Τσακώθηκαν για τις εκλογές"

Ηλικιωμένος κατέρρευσε την ώρα που ψήφιζε στο 1ο Λύκειο Κορίνθου – Πέθανε λίγο αργότερα

Ηλικιωμένος αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει την στιγμή που ψήφιζε.

Για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός ενώ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους παρευρισκομένους. Άμεσα έφτασε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Οι γιατροί του νοσοκομείου έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν ωστόσο ο άτυχος άνδρας δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και απεβίωσε.

korinthostv
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλικιωμένος κατέρρευσε την ώρα που ψήφιζε στο 1ο Λύκειο Κορίνθου – Πέθανε λίγο αργότερα"

Εκλογές: Νέα καταγγελία Λαφαζάνη για νοθεία - «Δεν δίνουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας»

Καταγγελία για περιστατικά «νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας» κάνει η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή περιστατικά που ανέφεραν τα μέλη του κόμματος σε εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΛΑΕ «έφθασαν στα γραφεία του κόμματος επώνυμες διαμαρτυρίες πολιτών, τις οποίες διασταυρώσαμε, με βάση τις οποίες δεν τους δόθηκε ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας».

Οι διαμαρτυρίες, αυτές σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αφορούν στο 381Α εκλογικό τμήμα της Ρόδου και το 289 εκλογικό τμήμα στη Σπερχειάδα, ενώ στο 817Α εκλογικό τμήμα δεν επέτρεψαν, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, σε ετεροδημότη να ψηφίσει για ευρωεκλογές, ενώ του επέτρεψαν για περιφέρεια!

«Στο μεταξύ, συνεχίζεται, παρά τις σφοδρές καταγγελίες και την γενική κατακραυγή, η ανοικτή και απροκάλυπτη νοθεία των εκλογών στο εκλογικό τμήμα του Λονδίνου, στο οποίο εξελίσσεται από χθες η ψηφοφορία χωρίς να υπάρχουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας πιθανότατα και άλλων κομμάτων», τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΛΑΕ και προσθέτει: «Δυστυχώς, η κυβερνητική παχυδερμία μοιάζει να μην έχει όρια, ενώ εντύπωση προκαλεί και η σιωπή από τα άλλα κόμματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές: Νέα καταγγελία Λαφαζάνη για νοθεία - «Δεν δίνουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας»"

Ορίστε ποιοι θα πάρουν το πενηντάρικο

Μετά την ανάρτησή του για τις αυξήσεις στις συντάξεις, ο Δημήτρης Καραγιαννόπουλος επανέρχεται με παράδειγμα: Ας υποθέσουμε οτι καποιος συνταξιούχος είχε 1000 ευρώ σύνταξη με τον επανυπολογισμό θα έχει: 384 εθνική + 480 αναλογική =864 +136 προσωπική διαφορά = 1000 ευρώ.

Με την αυξηση που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός θα πάρει 434 εθνική +480 =914 +86 προσωπική διαφορά= 1000 .
Αρα το πενηντάρικο θα το πάρουν μόνο οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά την 12.05.2016 η ένας πολυ μικρός αριθμός παλαιών συνταξιούχων που δεν θα έχουν προσωπική διαφορά.

από το facebook του Dhmhtrios Karagiannopoulos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορίστε ποιοι θα πάρουν το πενηντάρικο"

Με δυσκολία διεξάγονται οι εκλογές στη Λευκάδα

Με δυσκολία διεξάγονται οι εκλογές στη Λευκάδα, καθώς σε πολλά, από τα 71 συνολικά εκλογικά τμήματα, δεν είναι επαρκής ο αριθμός των εφορευτικών επιτροπών. Οι συνδυασμοί που διεκδικούν Δήμο Λευκάδας είναι συνολικά πέντε.

Την ίδια ώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στο Μεγανήσι όπου οι υποψήφιοι για το δήμο Μεγανησίου είναι δύο, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι πέντε στο σύνολό τους.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Με δυσκολία διεξάγονται οι εκλογές στη Λευκάδα"

Εκλογές: Βίαια επεισόδια και ανταλλαγή μηνύσεων στον δήμο Νάξου με αφορμή ενημερωτικά φυλλάδια

Την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου πέρασε ο Μανώλης Πολυκρέτης, το απόγευμα της Παρασκευής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για τα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχή του δημαρχείου, με ανθρώπους της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου κ. Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ο κ. Πολυκρέτης αφού και ενημερώθηκε ότι έχει ασκηθεί μήνυση σε βάρος του, εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Νάξου με το δικηγόρο του, όπου και συνελήφθη. Λίγο αργότερα αφού πέρασε από το γραφείο του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλθηκε από την παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» άνθρωποι της παράταξης, ενώ μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια, δέχτηκαν επίθεση από τον Αντιδήμαρχο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Ενωμένοι Μπορούμε” Μανώλη Πολυκρέτη, αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία και μάλιστα σε γυναίκα, την οποία άρπαξε από τα μαλλιά, την πέταξε κάτω και την έσερνε μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά το περιστατικό η γυναίκα κατέληξε τραυματισμένη στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση στον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Πολυκρέτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες και ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης θα καταθέσει μηνύσεις για το θέμα.

Δείτε αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr το οποίο τράβηξε φερόμενο θύμα της επίθεσης



Naxostimes/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές: Βίαια επεισόδια και ανταλλαγή μηνύσεων στον δήμο Νάξου με αφορμή ενημερωτικά φυλλάδια"

Εκλογές 2019: Παρέμβαση αστυνομικών για εξαγορά ψήφων Ρομά!

Στην πόλη της Ξάνθης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε νωρίς το πρωί αστυνομική παρέμβαση στον οικισμό Δροσερό όπου διαμένουν κυρίως Ρομά.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από καταγγελίες, έκαναν ελέγχους στον οικισμό για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και πλαστοπροσωπίες.

Απόλυτα ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία
στο νησί της Θάσου, όπου τα εκλογικά τμήματα σε αυτές τις εκλογές είναι διπλάσια, όπως άλλωστε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, μικρά προβλήματα υπήρχαν με τη μη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών.

Στην πόλη των Σερρών, τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού δήμου, Σοφοκλή Θεμιστοκλέους, οι εκλογές ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα και μόνο σε δύο – τρία εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκαν μικρές ελλείψεις ψηφοδελτίων συνδυασμών, που όμως καλύφθηκαν άμεσα από τα συνεργεία του δήμου.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.
Στη Δράμα και την Καβάλα οι κάλπες άνοιξαν κανονικά, καθώς όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν στις θέσεις τους και όσοι δήλωσαν αδυναμία παραλαβής του διορισμού τους αντικαταστάθηκαν και αναπληρώθηκαν άμεσα. Ωστόσο, προβλήματα υπήρχαν με τη μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ενώ σε κάποιες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ανευρεθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και να μπορέσει να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία σύμφωνα με το ΑΠΕ_ΜΠΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Παρέμβαση αστυνομικών για εξαγορά ψήφων Ρομά!"

Εκλογές 2019: Προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές σε αρκετά εκλογικά τμήματα

Αρκετά προβλήματα στις εφορευτικές επιτροπές καταγράφονται έως αυτήν την ώρα, δύο και πλέον ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των επιτροπών, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου εμφανίστηκε μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και των 5 εκλογικών περιφερειών (Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία) δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο από τους πολίτες εκφράζονται διάφορες απορίες επί της εκλογικής διαδικασίας.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στην Εύβοια σχετικά με την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται κάποιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με το dete.gr, πάνω από το 50% των μελών των εφορευτικών επιτροπών δεν βρέθηκαν σήμερα στις θέσεις τους. Στα πιο πολλά εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει ένα μέλος, πολλές φορές το αναπληρωματικό, ή και κανένα.

Οι εκλογές όμως ήταν τριπλές και μάλιστα με 4 κάλπες, με αποτέλεσμα να επικρατεί πανδαιμόνιο, κυρίως στις κάλπες των ευρωεκλογών. Μια και απουσίαζαν μέλη εφορευτικών επιτροπών, οι εκλογείς μάζευαν ένα ένα μόνοι τους τα ευρωψηφοδέλτια.

Και αν ο ψηφοφόρος ήταν ηλικιωμένος, μπορεί να ήθελε και 10 λεπτά μόνο για να τα μαζέψει. Κάποιοι αγανακτούσαν και έπαιρναν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έριχναν στην κάλπη, οπότε η ψηφοφορία κάθε άλλο παρά μυστική ήταν.

Σε απόγνωση βρέθηκαν και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, που δέχονταν τα παράπονα των εκλογέων. Σε κάποια τμήματα πάντως επιστρατεύτηκαν πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, για να συγκροτήσουν την εφορευτική επιτροπή.

Η εκλογική διαδικασία στη Δυτική Μακεδονία

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.525 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς ήταν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την έκταση της περιφέρειας δεν έχουν προσέλθει τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, έκανε λόγο για «ένα γνωστό φαινόμενο» που αντιμετωπίζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και οφείλεται στο γεγονός ότι «τα μέλη δεν λαμβάνουν καμία εκλογική αποζημίωση».

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2019: Προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές σε αρκετά εκλογικά τμήματα"

Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις για καταγγελλόμενη κλοπή σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Α' και τη Β' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, όπως επιβεβαίωσαν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών. Μια δικαστική αντιπρόσωπος χρειάστηκε να αντικατασταθεί λόγω ασθένειας σε εκλογικό τμήμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία.

Στο μεταξύ, την απώλεια σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων κατήγγειλαν το προηγούμενο 24ωρο επικεφαλής συνδυασμών στον δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Για την υπόθεση κατατέθηκαν και μηνύσεις, ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την εκλογική διαδικασία και σε όλα τα τμήματα του εν λόγω δήμου, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν και οι κάλπες στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις για καταγγελλόμενη κλοπή σφραγίδων δικαστικών αντιπροσώπων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news