facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Βίντεο της Κομισιόν για τα 40 χρόνια από την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Επετειακό βίντεο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοσίευσε στο Twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πέρασαν 40 χρόνια από εκείνη την ιστορική στιγμή στο Ζάππειο.Συνεχίζουμε μαζί» αναγράφεται στη λεζάντα του βίντεο.
«Ζήτω η Ελληνική Ευρώπη. Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελλάδα» προστίθεται χαρακτηριστικά.



naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο της Κομισιόν για τα 40 χρόνια από την υπογραφή της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε."

Χιλιάδες Αλβανοί διαδήλωσαν στα Τίρανα με το σύνθημα «Ράμα φύγε»

Χιλιάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο «Μάρτυρες του Έθνους» με το σύνθημα: «Ράμα φύγε».

Οι διαδηλωτές ήρθαν στην πρωτεύουσα από όλη την Αλβανία για να διαμαρτυρηθούν κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της διεφθαρμένης κυβέρνησής του, σημειώνει το αλβανικό syri.net. και παρουσιάζει σχετικές φωτογραφίες.





echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Χιλιάδες Αλβανοί διαδήλωσαν στα Τίρανα με το σύνθημα «Ράμα φύγε»"

ΙΟΒΕ: Στο 65% αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που μόλις τα βγάζει πέρα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των Ελλήνων που «μόλις τα βγάζουν πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η αναλογία των πολιτών που οριακά καλύπτουν τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες τους ανήλθε στο 65% (δηλαδή, σχεδόν 2 στους 3), σημειώνοντας άλμα τριών ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Μάρτιο και αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για βελτίωση της οικονομίας και της κατάστασης των νοικοκυριών είναι εντελώς αβάσιμοι. Ίδιου εύρους άλμα σημείωσε τον Απρίλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, το ποσοστό των νοικοκυριών που αδυνατούν να αποταμιεύσουν, φθάνοντας το 87%.
Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, αρκετά πιθανή θεωρεί την αποταμίευση τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 11% των ερωτηθέντων και πολύ πιθανή το 1%. Οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ ήταν τον Απρίλιο 14% του συνόλου (από 16% τον Μάρτιο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 9% (από 11% τον προηγούμενο μήνα). Επιπλέον, από το 65% των ερωτηθέντων που ανέφερε ότι τα βγάζει πέρα μετά βίας, το 11% (από 9% τον Μάρτιο) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του. Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες υποχώρησε σημαντικά τον Απρίλιο στις -71,2 μονάδες, έναντι -67,5 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα.

Το 42% των νοικοκυριών τον Απρίλιο (έναντι 44% τον Μάρτιο) περίμενε ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασής του το προσεχές 12μηνο και μόλις 10% (από 11% τον Μάρτιο) προέβλεπε μικρή βελτίωση.

Ισχνή μειοψηφία παραμένουν οι καταναλωτές που δηλώνουν πρόθεση για λίγο περισσότερες μείζονες αγορές (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.): αντιστοιχούν μόλις στο 6% του συνόλου. Η πλειοψηφία, και συγκεκριμένα το 38%, δηλώνει ότι οι προοπτικές για μείζονες αγορές είναι πολύ λιγότερες, το 41% σχεδόν αμετάβλητες και το 14% λίγο λιγότερες.


Στην έρευνα του Απριλίου το ΙΟΒΕ εξέτασε (όπως κάνει σε τριμηνιαία βάση) τρία επιπρόσθετα ζητήματα που εξειδικεύουν την πρόθεση για μείζονες αγορές:

– Το 94,5% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 92,3% τον Ιανουάριο.

– Μόλις το 2,8% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ή κατασκευή κατοικίας τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι ενισχυμένο σε σύγκριση με το 0,9% του Ιανουαρίου.

– Στο 10,6% διευρύνθηκε τον Απρίλιο, από 9,5% τον Ιανουάριο, το ποσοστό των νοικοκυριών που δηλώνουν ότι είναι αρκετά ή πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν σημαντικές δαπάνες βελτίωσης/ανανέωσης της κατοικίας τους το προσεχές 12μηνο.

Βάσει της έρευνας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέκαμψε εκ νέου τον Απρίλιο, αλλά σε μικρό βαθμό: διαμορφώθηκε στις -30,9 μονάδες, από -31,6 μονάδες τον Μάρτιο. «Η ενίσχυση υποστηρίζεται από όλους τους δείκτες οι οποίοι διαμορφώνουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη, εκτός των εκτιμήσεων των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους τελευταίους 12 μήνες, οι οποίες ουσιαστικά δεν μεταβλήθηκαν», παρατηρούν οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και προσθέτουν: «Ευρύτερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρουσιάζει μικρή διακύμανση στο πρόσφατο τρίμηνο ελαφρώς χαμηλότερα των -30 μονάδων, κατόπιν της συνεχούς αύξησής του επί 7 μήνες. Αυτή η σταθεροποιητική τάση αναδεικνύει ότι η τονωτική επίδραση του εκλογικού κύκλου έχει ολοκληρωθεί. Ο δείκτης συντηρεί την ενίσχυση που κατέγραψε έως τον Ιανουάριο από άλλες εξελίξεις, όπως π.χ. η έκδοση 10ετούς ομολόγου τον Μάρτιο και προσφάτως, η μερική πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους στο ΔΝΤ, η οποία αποτυπώνεται στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας».

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τον Απρίλιο:

– Βελτιώθηκαν οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση περιμένει το 46% (ποσοστό σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το 45% του Μαρτίου), αλλά το ποσοστό εκείνων που αναμένουν σταθερότητα αυξήθηκε στο 27%, έναντι 18% τον Μάρτιο.

– Το 45% των ερωτηθέντων προβλέπει μικρή ή αισθητή άνοδο της ανεργίας. Μικρή μείωση της ανεργίας προβλέπει το 22%. Και τα δύο ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

– Συνεχίστηκε η ανησυχία των νοικοκυριών για την αύξηση του πληθωρισμού. Άνοδο τιμών, με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό, προβλέπει το 38% (έναντι 39% τον Μάρτιο), ενώ σταθερότητα προβλέπει το 35% (από 37% τον Μάρτιο).

Παρά την ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι Έλληνες καταναλωτές είναι για άλλον ένα μήνα οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Τουλάχιστον, η απόσταση που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους πεσιμιστές μειώθηκε. Την πεντάδα των απαισιόδοξων συμπληρώνουν οι Βούλγαροι (-26,2 μονάδες τον Απρίλιο από -25,4 τον Μάρτιο), οι Ιταλοί (-13,4 από -13,1), οι Ρουμάνοι (-12,6 από -13,7) και οι Γάλλοι (-11,1 από -10,8). Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις -7,7 μονάδες τον Απρίλιο (από -7,1 τον προηγούμενο μήνα) και σε επίπεδο ευρωζώνης μειώθηκε στις -7,9 (από -7,2). Ανοδική τάση σημειώθηκε σε 11 χώρες, ενώ θετικό πρόσημο διατηρούν 6 κράτη της Ε.Ε.: η Τσεχία, η Δανία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία και η Φινλανδία. Όπως διευκρινίζει το ΙΟΒΕ, η αλλαγή της σύνθεσης του δείκτη είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες χώρες που είχαν σταθερά θετικό πρόσημο τα τελευταία χρόνια, όπως η Σουηδία, να έχουν πλέον αρνητικό πρόσημο και το αντίστροφο.

Το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνουν ότι «μόλις τα βγάζουν πέρα» το τελευταίο 7μηνο
Απρίλιος 2019: 65%


Μάρτιος 2019: 62%

Φεβρουάριος 2019: 63%

Ιανουάριος 2019: 64%

Δεκέμβριος 2018: 60%

Νοέμβριος 2018: 57%

Οκτώβριος 2018: 62%

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΟΒΕ: Στο 65% αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που μόλις τα βγάζει πέρα"

Καιρός: Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγων για το καλοκαίρι στα Βαλκάνια

Ο καιρός «δοκιμάσει» για τα καλά φέτος το καλοκαίρι την Ευρώπη και ειδικότερα Βαλκάνια. Αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν καύσωνα, ξηρασία, καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και ανεμοστρόβιλους. Σφοδρές καταιγίδες στην Ελλάδα με κύματα καύσωνα. Η ξηρασία εγκυμονεί κινδύνους για πυρκαγιές σε Ισπανία και Γερμανία.

Καθόλου ευοίωνες δεν είναι προβλέψεις των Αμερικανών μετεωρολόγων και ο καιρός στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι θα μας τα χαλάσει. Μάλιστα κάνουν προβλέψεις και για την Ελλάδα με τους μετεωρολόγους της υπηρεσίας «Accuweather» να προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες για τη χώρα μας στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Φυσικά δεν λείψουν και τα κύματα καύσωνα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018, επικαλούμενη τους Αμερικανούς.

Όπως επισημαίνει, θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου.

Χαλάζι, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι και χαλάζι στα Βαλκάνια

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στα Βαλκάνια, καθώς ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα μας, όπως επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Accuweather» ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία.

«Στην Ευρώπη, θα υπάρξουν περισσότερα κύματα καύσωνα από το 2018 τα οποία όμως θα είναι μικρότερης διάρκειας. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ο Αμερικανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγων για το καλοκαίρι στα Βαλκάνια"

Άργος: Ρομά χτύπησε αστυνομικούς, παρέσυρε πεζό, τράκαρε και... διέφυγε!

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν δεκάδες περαστικοί που έτυχε να παρακολουθήσουν τα πρωτοφανούς βιαιότητας επεισόδια που προκάλεσε μέρα- μεσημέρι της Παρασκευής στο Άργος ένας «νταής» Ρομά, όταν κλήθηκε η Αστυνομία επειδή είχε κλείσει με το αυτοκίνητο του ένα ιδιωτικό πάρκινγκ στο χώρο των ΕΛ.ΤΑ..

Όταν έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας και του υπέδειξαν να μετακινήσει το αυτοκίνητό του, ο... ζόρικος Ρομά δεν δίστασε να τους επιτεθεί αιφνιδιάζοντάς τους ενώ πριν προλάβουν να αντιδράσουν μπήκε στο αυτοκίνητό του και πάτησε γκάζι προσπαθώντας να διαφύγει, με αποτέλεσμα να παρασύρει ένα πεζό, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά!

Παρ' όλα αυτά, ο δράστης όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε πάλι ταχύτητα προσκρούοντας σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα προκαλώντας τους σημαντικές ζημιές! Το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε, αλλά ο νεαρός «νταής» το εγκατέλειψε και έσπευσε να εξαφανιστεί πεζός, χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν αναζητήσεις. Ωστόσο, από τα στοιχεία του οχήματος εξακριβώθηκε η ταυτότητά του και αναζητείται.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άργος: Ρομά χτύπησε αστυνομικούς, παρέσυρε πεζό, τράκαρε και... διέφυγε!"

ΛΑΕ: Κατατέθηκε ένσταση κατά των εκλογών για τους Έλληνες στο Λονδίνο

Στα άκρα φτάνει η κόντρα της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας των Ελλήνων στο Λονδίνο για τις Ευρωεκλογές, κατά την οποία, όπως καταγγέλλει το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, «εξαφανίστηκαν» τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως αναφέρει η ΛΑΕ, κατατέθηκε ένσταση κατά της διαδικασίας από Έλληνα πολίτη, κάτοικο του Λονδίνου, η οποία θα εξεταστεί τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του κατηγορούσε το κόμμα ότι δεν φρόντισε να στείλει έγκαιρα ψηφοδέλτια, κάτι το οποίο διαψεύδει από την πλευρά της η ΛΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

Ο Βασίλης Φούσκας, Έλληνας πολίτης, κάτοικος Λονδίνου, ο οποίος προσήλθε να ψηφίσει στις ελληνικές ευρωεκλογές στο εκλογικό κέντρο του Λονδίνου και δεν του εδόθη ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας, κατέθεσε εκ μέρους της ΛΑ.Ε ένσταση στον επόπτη και στην εφορευτική επιτροπή κατά της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο. Η ένσταση έχει ως εξής:

«Ενίσταμαι

κατά της εκλογικής διαδικασίας για τις Ευρωεκλογές και ζητώ αυτή να διακοπεί, γιατί δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια του κόμματος ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Λονδίνο 25/5/2019

Βασίλης Φούσκας»

Η ένσταση προβλέπεται να εξετασθεί από ώρα σε ώρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΑΕ: Κατατέθηκε ένσταση κατά των εκλογών για τους Έλληνες στο Λονδίνο"

Κτηματολόγιο: Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για δύο νομούς

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας, για δυο περιφερειακές ενότητες, έδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Η σχετική απόφαση αφορά τους κατοίκους εσωτερικού που έχουν ιδιοκτησίες στις περιοχές της Λακωνίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η νέα προθεσμία που δίνει το Κτηματολόγιο για τα ακίνητα στις εν λόγω περιοχές είναι η 8η Ιουλίου 2019.

Για τους κατοίκους εξωτερικού -που διατηρούν ιδιοκτησίες σε Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία- η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι η 7η Οκτωβρίου 2019.
Κτηματολόγιο: Η έγκαιρη προσέλευση εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Οσοι έχουν ακίνητα στις εν λόγω περιοχές και διαμένουν στην Αττική, μπορούν να εξυπηρετούνται στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης, το οποίο βρίσκεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεΐκου 137), καθημερινά 8:00 με 16:00 και κάθε Τετάρτη 8:00 με 20:00.

Το Κτηματολόγιο προτρέπει «τους δικαιούχους να προσέλθουν έγκαιρα για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Αναλυτικά οι περιοχές και τα γραφεία Κτηματογράφησης για συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

1) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΙΓΙΩΝ, ΑΛΙΚΩΝ, ΑΝΩ ΜΠΟΥΛΑΡΙΩΝ, ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ, ΒΑΘΕΙΑΣ, ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΟΣ, ΔΙΡΟΥ, ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ, ΔΡΥΜΟΥ, ΕΞΩ ΝΥΜΦΙΟΥ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΡΒΕΛΑ, ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΟΙΤΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΑΣ, ΚΟΝΑΚΙΩΝ, ΚΟΤΡΩΝΑ, ΚΟΥΝΟΥ, ΚΡΗΝΗΣ, ΛΑΓΙΑΣ, ΛΥΓΕΡΕΑ, ΜΑΡΑΘΕΑΣ, ΜΕΛΙΤΙΝΗΣ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΙΤΥΛΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΒΡΥΣΗΣ, ΠΕΤΡΙΝΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, ΠΥΡΡΙΧΟΥ, ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΣΚΑΜΝΑΚΙΟΥ, ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ, ΤΣΙΚΚΑΛΙΩΝ, ΧΩΣΙΑΡΙΟΥ

2) ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

3) ΕΥΡΩΤΑ

οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΑΠΙΔΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΙΟΥ, ΓΕΡΑΚΙΟΥ, ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, ΔΑΦΝΙΟΥ, ΕΛΟΥΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΡΙΤΣΗΣ, ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ, ΚΡΟΚΕΩΝ, ΝΙΑΤΩΝ

4) ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

5) ΣΠΑΡΤΗΣ

οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ, ΑΓΡΙΑΝΩΝ, ΑΛΕΥΡΟΥΣ, ΑΜΥΚΛΩΝ, ΑΝΑΒΡΥΤΗΣ, ΑΝΩΓΕΙΩΝ, ΑΡΝΗΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΗΣ, ΒΑΣΑΡΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ, ΒΟΡΔΟΝΙΑΣ, ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ, ΒΡΕΣΘΕΝΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΤΣΙΟΥ, ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ, ΓΟΡΑΝΩΝ, ΔΑΦΝΗΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΣΟΧΑΣ, ΚΑΡΥΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΑ, ΚΟΝΙΔΙΤΣΗΣ, ΛΕΥΚΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ, ΛΟΓΚΑΝΙΚΟΥ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΝΑΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, ΠΛΑΤΑΝΑΣ, ΠΟΛΟΒΙΤΣΗΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΣ, ΣΕΛΛΑΣΙΑΣ, ΣΚΟΥΡΑΣ, ΣΟΥΣΤΙΑΝΩΝ, ΣΠΑΡΤΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΝΤΗΣ, ΤΡΥΠΗΣ, ΧΡΥΣΑΦΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

ΣΠΑΡΤΗ: ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 107, ΤΚ 23100
ΤΗΛ.: 27310 83185

ΑΘΗΝΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΛΕΩΦ. ΒΕΪΚΟΥ 137, ΓΑΛΑΤΣΙ

ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 ΜΕ 16:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 ΜΕ 20:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Στους προκαποδιστριακούς Δήμους/ Κοινότητες:
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΔΟΚΙΜΙΟΥ, ΘΕΣΤΙΕΩΝ (πρώην Κοινότητες ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΣΗΛΙΩΝ), ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΝΕΑΣ ΑΒΟΡΑΝΗΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ, ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

ΑΓΡΙΝΙΟ: ΚΑΛΛΕΡΓΗ & ΔΗΜΑΔΗ, ΤΚ 30131
ΤΗΛ.: 26410 25125, 26410 25725

ΩΡΑΡΙΟ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 ΜΕ 16:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:30 ΜΕ 20:30

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για δύο νομούς"

Αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου

Την έξοδο του από τις φυλακές Κορυδαλλού ζητά με υπόμνημά του ο Γιάννος Παπαντωνίου την ώρα που το Δικαστικό Συμβούλιο εξετάζει αυτές τις ημέρες την παράταση της προσωρινής του κράτησης για άλλους έξι μήνες.

O πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ξενοικιάσει τα δύο διαμερίσματα που μίσθωνε στη Γενεύη, καθώς διέμενε κυρίως στην Ελβετία με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου το τελευταίο διάστημα πριν από την προφυλάκισή τους. «Ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει πλέον λύσει τα μισθωτήρια συμβόλαια των δύο σπιτιών στη Γενεύη και η οικοσκευή των διαμερισμάτων αυτών έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Συνεπώς, είναι παραπάνω από προφανές ότι δεν είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο γνωστός ποινικολόγος, ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός «έχει υπογράψει αυτοβούλως την άρση του απορρήτου για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που μπορεί να διαθέτει οπουδήποτε στον πλανήτη, όπως άλλωστε και η σύζυγός του».

Έγγραφο από την Ελβετία

Στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον και επίσημο έγγραφο από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, με το οποίο διαβεβαιώνεται ότι ουδέποτε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου άσκησαν ένδικα μέσα στη χώρα αυτή προκειμένου να μπλοκάρουν το άνοιγμα των λογαριασμών τους, όπως λανθασμένα, σύμφωνα με τον Μ. Δημητρακόπουλο, είχαν πληροφορηθεί αρχικά οι ελληνικές δικαστικές Αρχές.

«Πρόκειται για έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την πρόθεση του ζεύγους Παπαντωνίου να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς του», επισημαίνει προσθέτοντας: «Οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προσωρινή κράτηση έχουν πλέον εκλείψει αναφορικά με τον κ. Παπαντωνίου, καθώς τα διαμερίσματα ξενοικιάστηκαν, η ελβετική Δικαιοσύνη διαβεβαιώνει σε ανώτατο επίπεδο ότι δεν υπήρξε προσπάθεια να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών του και ο ίδιος έχει συναινέσει στον έλεγχό τους σε διεθνές επίπεδο. Αν όμως τα νομικά κριτήρια αναδεύονται με πολιτικά, τότε σταματάει η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης».

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας που υπέγραψε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και η σύζυγός του κλήθηκαν σε απολογία τον περασμένο Οκτώβριο στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου, με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος». Οι δυο τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά την ενοχή τους, ωστόσο οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν τους δικαστές που τους έδειξαν τον δρόμο προς τις φυλακές. Εξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο πρώην υπουργός είχε κάνει τότε λόγο για «εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης που θέτει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία» αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο πολυσυζητημένο εκείνη την περίοδο «δόγμα Πολάκη».

Μέσα στο ανακριτικό γραφείο είχε κληθεί να απολογηθεί για ζημιά του Δημοσίου με την αναβάθμιση έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003 και για ξέπλυμα χρηματικού ποσού ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων. Η συγκεκριμένη σύμβαση είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2003 ανάμεσα στα Ελληνικά Ναυπηγεία και την εταιρία Thales -ως υποκατασκευαστή- και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Σύμφωνα με τις Αρχές, το ποσό των 2,8 εκατ. φράγκων φέρεται να διακινήθηκε από λογαριασμούς εταιρίας πρώην στελέχους της Thales που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και μέσω offshore εταιριών στην Κύπρο να έγινε σταδιακά η ανάληψή τους από επιχειρηματία, φίλο του πρώην υπουργού.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκαν τότε προφυλακιστέοι, καθώς εκτιμήθηκε ότι ήταν ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, αφού είχαν άδεια παραμονής και μισθωμένη οικία στην Ελβετία, ότι ήταν ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, καθώς και ότι δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής/pronews
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Γιάννος Παπαντωνίου"

Ψήφος ομογενών: Νέες καταγγελίες για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια κομμάτων

Χωρίς το σύνολο των ψηφοδελτίων διεξάγεται η ψηφοφορία σε κάποια εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στους ψηφοφόρους που, όπως καταγγέλλουν,  καταλήγουν να ψηφίζουν διαφορετικό συνδυασμό απ' αυτόν που έχουν προεπιλέξει. 

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από τη ΛΑΕ για την ψηφοφορία στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του κόμματος, παρότι έχουν σταλεί εδώ και ημέρες. 

Καταγγελία για την έλλειψη ψηφοδελτίων υπάρχει και στο Στρασβούργο, όπου ένας χρήστης του Facebook έγραψε στον λογαριασμό του: «εδώ Γαλλία, δεν υπήρχαν όλα τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Μόνο 10-12 από τους 30 + με δικαιολογία ότι δεν πλήρωσαν τα κόμματα να τα στείλουν».

strasvourgo_psif


Ανάλογα προβλήματα φαίνεται ότι παρατηρούνται σε Στουτγκάρδη και στο Μόναχο, όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr ομογενείς που θέλησαν να ψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυσμούς και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, υποχρεώθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους να αλλάξουν την ψήφο τους, λόγω έλλειψης του ψηφοδελτίου. 

Πάντως, νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η εκτύπωση και έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων στο εσωτερικό αλλά και στις κατά τόπους πρεσβείες του εξωτερικού γίνεται αποτελεί ευθύνη του κάθε κόμματος. 

Επίσης, σημείωσε ότι οι εκλογείς, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν ψηφοδέλτια του κόμματος που επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώνουν την ψήφο τους σε «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

eggrafo
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος ομογενών: Νέες καταγγελίες για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια κομμάτων"

Πάτρα: Εσπασαν τα πλέξι γκλας στον εσωτερικό φράχτη στο λιμάνι

Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τον φράχτη προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσβαση των μεταναστών στο νέο λιμάνι και Αφγανοί τον έσπασαν κιόλας.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα έγινε ομαδική επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και τελικά κατάφεραν να σπάσουν ή να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα πλέξι γκλας που έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται στον εσωτερικό φτάχτη στο λιμάνι.

Από την επίθεσαη έσπασαν 7 πλέξι γκλας, ενώ προκάλεσαν φθορές σε 5 ακόμη.

Η επίθεση ήταν καταδρομική και οι λιμενικοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο «Διαμόρφωση Χώρου Περιπολίας και Επιτήρησης Νοτίου Λιμένα Πατρών» έχει προϋπολογισμό 1.239.380,00 € (με Φ.Π.Α και αναθεώρηση).

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εσπασαν τα πλέξι γκλας στον εσωτερικό φράχτη στο λιμάνι"

«Ντου» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν άγνωστοι το μεσημέρι του Σαββάτου (25.05.2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων πέταξε μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται στην οδό Καλλιδρομίου.

Στην συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να σημειωθεί κάποιο άλλο περιστατικό.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια"

Πέθανε ο θρυλικός μασίστας Σαμψών

Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών κατά κόσμον Γιάννης Κεσκελίδης. 

Ο παλαιστής που για πολλά χρόνια γύριζε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας «νούμερα» με τα οποία αναδεικνυόταν η μεγάλη μυϊκή του δύναμη, πέθανε σε ηλικία 90 ετών τα ξημερώματα του Σαββάτου.



Ο «Σαμψών», ο οποίος μαζί με τον Παναγή Κουταλιανό και μερικούς άλλους «μασίστες» έγραψαν ιστορία, έφυγε από τη ζωή έχοντας δίπλα του, τους δικούς του ανθρώπους. 

Νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

Ο Σαμψών γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και καταγόταν από οικογένεια με παράδοση στην πάλη. Κατά τη διάρκεια της κατοχής σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, ο νεαρός, δε δίστασε να τα βάλει με ένα Γερμανό αξιωματικό. 

Ο Γιάννης όχι μόνο πάλεψε, αλλά νίκησε τον εκπαιδευμένο στρατιώτη και έδειξε από νωρίς την κλίση του στην πάλη. Μεγαλώνοντας έκανε περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδεικνύοντας τη δύναμή του. 

Από τα πλέον γνωστά νούμερά του ήταν να ξαπλώνει στο δρόμο και πάνω από το σώμα του να περνούν τριαξονικά φορτηγά, ενώ όσοι τον είδαν ζωντανά έχουν να θυμούνται το ματωμένο του πρόσωπο, καθώς έσπαγε ξύλα και πέτρες με το κεφάλι του.

sammms_in
sm
Ο Σαμψών όπως ήταν σήμερα
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο θρυλικός μασίστας Σαμψών"

Κύπρος -Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν βοηθούν προβοκατόρικες συμπεριφορές

Δεν σταματά τις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Σε νέα του δήλωσε ανέφερε ότι το γεωτρύπανο Φατίχ θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου, ενώ το σκάφος Μπαρμπαρός θα εξακολουθήσει να κάνει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, είπε:

«Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου το πλοίο Μπαρμπαρός συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στην Ανατολική Μεσόγειο. Το εθνικό μας γεωτρύπανο Φατιχ βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει τις γεωτρήσεις εντός της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας με συνοδεία πλοίων του Ναυτικού».

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε πως «πιστεύω οι συνομιλίες είναι προς όφελος των δύο χωρών και ελπίζω να συνεχιστούν».

«Η πιο ειλικρινής ελπίδα μας είναι να μην επιτραπούν προβοκατόρικες συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις που δεν ωφελούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», επισήμανε ο κ. Ακάρ.

Όπως σημείωσε, «η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας – που έχει τις μεγαλύτερες ακτές της Ανατολικής Μεσογείου – και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” να γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα ζητήματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας».

Συμπλήρωσε επιπλέον ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος -Νέα πρόκληση Ακάρ: Δεν βοηθούν προβοκατόρικες συμπεριφορές"

Νοθεία καταγγέλει η Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές της ομογένειας στο Λονδίνο

Σε μια σοβαρή καταγγελία για νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, προχώρησε η Λαϊκή Ενότητα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τους Ελληνες που βρίσκονται εκεί, δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια του κόμματος, παρ’ ότι αυτά έχουν σταλεί εδώ και ημέρες.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την «πρωτοφανή, ανοικτή και κυνική νόθευση των ελληνικών ευρωεκλογών που λαμβάνει χώρα από το πρωί του Σαββάτου που άνοιξαν οι ευρωεκλογικές κάλπες στο Λονδίνο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την πρωτοφανή, ανοικτή και κυνική νόθευση των ελληνικών ευρωεκλογών που λαμβάνει χώρα από το πρωί του Σαββάτου που άνοιξαν οι ευρωεκλογικές κάλπες στο Λονδίνο και την οποία όλως τυχαίως ανακαλύψαμε.

Η νοθεία και παραχάραξη της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο έγκειται στο γεγονός ότι στα αντίστοιχα εκλογικά τμήματα για τις ευρωεκλογές που βρίσκονται στην εκεί πρεσβεία μας δεν υπάρχουν και επομένως δεν δίδονται ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής στην εκεί εκλογική διαδικασία που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Και δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε., ενδεχομένως και άλλων κομμάτων, στα εκλογικά τμήματα του Λονδίνου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, τα οποία μάλιστα γνώριζαν την έλλειψη ψηφοδελτίων της ΛΑ.Ε. και όχι μόνο δεν έπραξαν τα δέοντα αλλά συνειδητά αδράνησαν και τώρα καλύπτουν την νόθευση και καταδολίευση της εκλογικής διαδικασίας.

Η ΛΑ.Ε. είχε αποστείλει έγκαιρα από τις 13/5 με την υπηρεσία ταχυμεταφορών των Ελληνικών Ταχυδρομείων τα ψηφοδέλτιά της στο Λονδίνο και προς απόδειξη διαθέτουμε στην διάθεση οποιουδήποτε τα σχετικά αποδεικτικά παραστατικά, τα οποία δώσαμε και στα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Επομένως ο ισχυρισμός μας ότι αποκλειστική ευθύνη της εκλογικής νόθευσης που αυτήν την ώρα με παχυδερμία συντελείται στο Λονδίνο είναι αληθής και τεκμηριωμένη από αδιάσειστα στοιχεία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για πρακτικές ωμής νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας στο Λονδίνο. Αν η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με τέτοια αδιαφορία και κυνικότητα στην περίπτωση του Λονδίνου, μπορεί κανείς να φανταστεί σε τι μεθοδεύσεις σε βάρος της ακεραιότητας των εκλογών μπορεί γενικότερα να φτάσει.

Ζητάμε εδώ και τώρα να σταματήσουν άμεσα και να ακυρωθούν οι εκλογές στο Λονδίνο.

Διερευνούμε πού αλλού συμβαίνουν τέτοια έκτροπα και διεκδικούμε πλήρη έλεγχο της αποτύπωσης των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοθεία καταγγέλει η Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές της ομογένειας στο Λονδίνο"

Εκλογές: Ποιοι δικαιούνται ειδική άδεια από τη δουλειά τους για να ψηφίσουν

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, καθώς και κατά τις τυχόν επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 2ης Ιουνίου 2019.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, η η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» προβλέπονται τα εξής:

Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, καθώς και κατά τις τυχόν επαναληπτικές Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.

Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ. 1 της απόφασης στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:

Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση άνω των 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:

α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση άνω των 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ή/και η Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (ημέρες διεξαγωγής ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη/ες ημέρα/ες, αυτή/ές θεωρείται/ούνται ως ημέρα/ες ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.

Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές: Ποιοι δικαιούνται ειδική άδεια από τη δουλειά τους για να ψηφίσουν"

Εκλογές: Με αυξημένα μέτρα και χωρίς διόδια η μετακίνηση των ετεροδημοτών

Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας ενόψει της αυριανών εκλογών. Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια.

Φέτος παρουσιάζεται μια αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερα το 2014 και σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας μέχρι και χθες μετακινήθηκαν 92.180 ΙΧ. Πιο συγκεκριμένα μέσω της Αθηνών - Κορίνθου μετακινήθηκαν χθες 38.380 και 11.514 από τον παράπλευρο οδικό αξωνα και μέσω της Αθηνών - Λαμίας 32.528 και 9.758 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί πως αύριο Κυριακή οι πολίτες θα διέρχονται χωρίς να καταβάλουν διόδια στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και στην Αττική Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους προς τον τόπο όπου ψηφίζουν για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους εξής οδικούς άξονες:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Παράκαμψη Πάτρας (Ολυμπία Οδός)
Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου
Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη (Μορέας)
Αυτοκινητόδρομος Ιόνια οδός και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση- Σκάρφεια
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια- Ράχες
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ( Ράχες- Κλειδί)
Εγνατία Οδός
Αττική Οδός

Η ίδια απόφαση αφορά και την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Επίσης μειωμένες κατά 30% είναι οι τιμές εισιτηρίων που προσφέρει στους επιβάτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν να ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές: Με αυξημένα μέτρα και χωρίς διόδια η μετακίνηση των ετεροδημοτών"

«Έσπασε» την υπόσχεσή της η Apple – Πούλησε προσωπικά δεδομένα των χρηστών της

Μήνυση κατά της Apple Inc. κατέθεσαν καταναλωτές, που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία αποκαλύπτει και πωλεί παράνομα πληροφορίες σχετικά με τις αγορές τους στα iTunes, καθώς και τα προσωπικά τους δεδομένα, σε αντίθεση με την υπόσχεση της εταιρείας πως «ό,τι συμβαίνει στο iPhone σας, παραμένει στο iPhone σας».

Τρεις πελάτες των iTunes από το Ρόουντ Άιλαντ και το Μίτσιγκαν υπέβαλαν μήνυση την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, θέλοντας να εκπροσωπήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των πολιτειών τους, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες φέρονται να έχουν πουληθεί από την εταιρεία χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των πελατών των iTunes δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη επειδή επιτρέπει τη στόχευση ευάλωτων μελών της κοινωνίας, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Για παράδειγμα, κάθε άτομο ή οντότητα θα μπορούσε να νοικιάσει μια λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των ανύπαντρων, μορφωμένων γυναικών ηλικίας άνω των 70 ετών με εισόδημα νοικοκυριού άνω των $ 80.000 που αγόρασαν μουσική από την Apple μέσω της εφαρμογής iTunes Store για κινητά», είπαν οι ενάγοντες. «Ένας τέτοιος κατάλογος είναι διαθέσιμος για πώληση για περίπου 136 δολάρια ανά χίλιους πελάτες που αναφέρονται».

Οι ενάγοντες επιδιώκουν $250 για κάθε πελάτη των iTunes από το Ρόουντ Άιλαντ, του οποίου οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν και 5.000 δολάρια για καθένα από το Μίτσιγκαν, σύμφωνα με τους αντίστοιχους νόμους περί ιδιωτικότητας των ΗΠΑ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έσπασε» την υπόσχεσή της η Apple – Πούλησε προσωπικά δεδομένα των χρηστών της"

Γολγοθάς για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι απεικονιστικές εξετάσεις

Δρόμο μετ' εμποδίων θα διανύουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε λίγες εβδομάδες επιχειρώντας να κλείσουν με ιατρικό παραπεμπτικό ραντεβού σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για μαγνητική, αξονική τομογραφία και μαστογραφία, καθώς από την 1η Ιουλίου τίθεται πλαφόν (όριο) στην εκτέλεση και αποζημίωση των συγκεκριμένων απεικονιστικών εξετάσεων από τον Οργανισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Βασίλης Πλαγιανάκος, αναδιαμορφώνονται οι κατηγορίες μηχανημάτων ιατρικών απεικονίσεων ανάλογα με το τεχνολογικό τους επίπεδο και γίνεται σύνδεση των μηχανημάτων με την τιμή αποζημίωσης των πράξεων και την επιβολή -για πρώτη φορά- μέγιστου μηνιαίου αριθμού αποζημιούμενων εξετάσεων (πλαφόν) ανά μηχάνημα.

Το θέμα συζητιόταν στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Νοέμβριο όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά του το ΘΕΜΑ – μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ στο οποίο προήδρευε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος είχαν διχαστεί. Κάποιοι θεωρούσαν πως το πλαφόν δείχνουν «τιμωρητική» στάση του αντιπροέδρου του Οργανισμού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προς τους «μεγάλους επιχειρηματίες της υγείας» που τους εξισώνει με τους «μικρούς» και άλλοι έβλεπαν μια... στρεβλή προσπάθεια για μοίρασμα της πίτας των 154 εκατ. ευρώ για τις απεικονιστικές εξετάσεις σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα.

Η απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα για τον χώρο των διαγνωστικών κέντρων καθώς μειώνει την τιμή αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για την εκάστοτε απεικονιστική εξέταση και παράλληλα θεσπίζει μηνιαίο όριο εξετάσεων που θα αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ ανά μηχάνημα.

Άμεσος θα είναι ο αντίκτυπος και στους ασφαλισμένους, που θα αναζητούν κέντρο για την εκτέλεση της απεικονιστικής εξέτασης που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός τους με κριτήριο τη διαθεσιμότητη ή μη του μηχανήματος. Αν έχει συμπληρωθεί το όριο των εξετάσεων για τον μήνα στο κέντρο που απευθύνονται, δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξέταση, και θα αναζητούν άλλο κέντρο και άλλο «ελεύθερο», χωρίς δηλαδή να έχει συμπληρωθεί το πλαφόν, μηχάνημα. Εκτός πλαφόν όλα τα μηχανήματα θα είναι διαθέσιμα, εφόσον η πληρωμή της εξέτασης γίνεται με ιδιωτική δαπάνη των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με παράγοντες του χώρου της υγείας, η συγκεκριμένη απόφαση διεκδικεί... αρνητικά πρωτεία ως προς τον τρόπο αποζημίωσης: δεν αποζημιώνεται επί της ουσίας η απεικονιστική εξέταση του ασφαλισμένου αλλά το μηχάνημα και οι δυνατότητές του. Όπως επισημαίνουν, εκτός του ότι δεν αξιολογείται συνολικά η υπηρεσία που παρέχεται μέσω του μηχανήματος, πχ οι ειδικοί που εμπλέκονται στην εκτέλεσή της, αξιολογούνται μόνο οι τομές στους αξονικούς ή τα Tesla στους μαγνητικούς.

Στον ΕΟΠΥΥ πιθανόν τέτοιοι προβληματισμοί να υπήρξαν, αλλά δεν αποτυπώθηκαν στην απόφαση. Αντιθέτως, αυτό που αποτυπώθηκε είναι η αδυναμία του Οργανισμού και του υπουργείου Υγείας να ελέγξει την ηλεκτρονική συνταγογράφησης: «η Ελλάδα κατέχει την 1η θέση σε αριθμό μαγνητικών τομογράφων ανά 1 εκατ. κατοίκους, συγκρινόμενη με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και τη 2η σε αριθμό αξονικών τομογράφων, γεγονός που δεικνύει ακόμη εντονότερα την ύπαρξη φαινομένων προκλητής ζήτησης για τις σχετικές εξετάσεις» αναφέρεται στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Είναι προφανές πως η απόφαση εκκινείται από την ανεπάρκεια ή την αντικανότητα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να ελέγξει ποιοι, πότε, πώς και γιατί συνταγογραφούν απεικονιστικές εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ το 2017 αποζημίωσε 1.173.750 αξονικές και 736.900 μαγνητικές τομογραφίες, δαπανώντας 53,8 εκατ. και 97,79 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

Τα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ εισηγήθηκε – και το ΔΣ δέχθηκε κατά πλειοψηφία- τις αλλαγές στις τιμές αποζημίωσης των απεικονιστικών εξετάσεων με βάση τέσσερις παράγοντες: τις τεχνολογικές εξελίξεις που ενσωματώνουν τα σύγχρονα μηχανήματα, το κόστος κτήσης και συντήρησης τους, τη ζήτηση της υπηρεσίας και τον αριθμό των μηχανημάτων που λειτουργούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που επικαλείται ο ΕΟΠΥΥ, στην Ελλάδα υπάρχουν 20 μαγνητικοί τομογράφοι 0,5 Τesla (T), 45 μαγνητικοί τομογράφοι 0,6 έως 1,4 Τ, 218 μαγνητικοί τομογράφοι 1,5 έως 2,9 Τ και 14 μηχανήματα 3 Τ και άνω. Εξετάσεις που γίνονται σε μηχανήματα έως και 0,5Τ αποζημιώνονται με 95 ευρώ (από 110,7 ευρώ που είναι σήμερα) και μπαίνει πλαφόν 400 εξετάσεων τον μήνα. Για μηχανήματα από 0,6 έως 1,4 Τ το πλαφόν είναι 450 εξετάσεις τον μήνα και για εκείνους άνω των 1,5 Τ το πλαφόν των εξετάσεων είναι 500 τον μήνα .

Στις αξονικές τομογραφίες μειώνονται οι τιμές αποζημίωσης κατά 5 ευρώ από τις ισχύουσες σήμερα (η εξέταση των 40 ευρώ θα αποζημιώνεται με 35 ευρώ στα διαγνωστικά, εκείνη των 45 με 40, των 50 με 45 κοκ). Το μηνιαίο πλαφόν στις αξονικές τομογραφίες ξεκινά από τις 600 για μηχάνημα έως 2 τομών και αυξάνεται κλιμακωτά στις 1.000 για αξονικό τομογράφο από 128 τομές.
Τέλος, στις μαστογραφίες ισχύει όριο 600 εξετάσεων τον μήνα εάν πρόκειται για αναλογικό μαστογράφο και 1.000 εάν πρόκειται για ψηφιακό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γολγοθάς για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι απεικονιστικές εξετάσεις"

Cosco: Την άμεση μεταβίβαση του επιπλέον 16% του ΟΛΠ ζητούν οι Κινέζοι

Αίτημα στο ελληνικό δημόσιο να μεταβιβάσει άμεσα επιπλέον ποσοστό 16% του ΟΛΠ, όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία, υπέβαλλε η κινεζική Cosco.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό 16% του ΟΛΠ, επρόκειτο να μεταβιβαστεί στην Cosco το 2021 με την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων που προβλέπονταν στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του Οργανισμού. Με επιστολή της προς το ΤΑΙΠΕΔ, η Cosco ζητά το ποσοστό να δοθεί άμεσα, επικαλούμενη καθυστερήσεις στις προβλεπόμενες υποχρεωτικές επενδύσεις μέχρι το 2021.

Υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία του 2016 προέβλεπε πως η Cosco αποκτά το 51% του OΛΠ έναντι 293,7 εκατ. ευρώ με πρόβλεψη για μεταβίβαση επιπλέον ποσοστού 16% με την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων εντός πενταετίας. Για την απόκτηση του επιπλέον ποσοστού, του 16%, έχουν μάλιστα κατατεθεί σε λογαριασμό μεσεγγύησης 88 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν μπορεί να εισπράξει το δημόσιο πριν «κλείσει» η μεταβίβαση.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο περίπου 70 εκατ., που αφορούν την αγορά νέας μεγάλης πλωτής δεξαμενής, επισκευές στις σταθερές δεξαμενές, μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό, τον νέο προβλήτα πετρελαιοειδών και μελέτες.

Το συνολικό ύψος των επίμαχων επενδύσεων, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά τις καθυστερήσεις και την απόρριψη ενός σημαντικού μέρους των έργων από το υπουργείο Ναυτιλίας (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) και το ΚΑΣ, ανέρχεται σε 612 εκατ. ευρώ.

Τα 293,7 εκατ. ευρώ αφορούν τις λεγόμενες Υποχρεωτικές Επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2021. Ο κινεζικός όμιλος έχει προσθέσει στο πρόγραμμα και Πρόσθετες Επενδύσεις 318 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση του OΛΠ να επισημαίνει πως το Master Plan, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων McKinsey, είναι ενιαίο και δεν μπορεί να τεμαχιστεί. Συνεπώς «μερική έγκριση του master plan ισοδυναμεί με μη έγκριση», κατά την πλευρά της Cosco.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Cosco: Την άμεση μεταβίβαση του επιπλέον 16% του ΟΛΠ ζητούν οι Κινέζοι"

Βράδυ επεισοδίων με «βροχή» μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστοι βγήκαν από το ΑΠΘ στην οδό Αγίου Δημητρίου και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο τουρκικό προξενείο. Την ίδια ώρα, στη Φιλοσοφική Σχολή γίνονταν φοιτητικό πάρτι.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα και οι βόμβες μολότοφ έπεσαν «βροχή», ενώ το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Grtimes έπεσαν 60 μολότοφ, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια.

Στις 4:00 τα ξημερώματα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πλησίασαν το σημείο για να καθαρίσουν τους δρόμους, καθώς τα επεισόδια είχαν λήξει, αλλά η αστυνομία παρέμεινε σε επιφυλακή. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Το βράδυ της Παρασκευής για ακόμα μια φορά ξέσπασαν επεισόδια και στα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις 23:30, νεαροί επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, άνδρας που ανήκει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον μελών αντίπαλου κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

thess1
thess2
thess3
thess4
thess5
Τα έσπασαν σε ΑΤΜ και τράπεζες στην Καισαριανή 

Εκτεταμένες υλικές ζημιές και επεισόδια προκάλεσαν άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Καισαριανή.

Τα ΑΤΜ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων και έσπασαν με πέτρες και ρόπαλα τις τζαμαρίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα αλλά να προκαλέσουν φθορές.




protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βράδυ επεισοδίων με «βροχή» μολότοφ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news