facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΝΔ από 1,2 έως 7,2% (αναλυτικά)

Προβάδισμα της ΝΔ από 1,2 έως 7,2% δίνουν οι έξι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Την μεγαλύτερη διαφορά (7,2%) δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ακολουθούν δύο ακόμη έρευνες που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ επτά ποσοστιαίες μονάδες: Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της έρευνας της Pulse στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.

Την ίδια διαφορά (7%) δίνει σημερινή δημοσκόπηση της MARC για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,4%. Η διαφορά έχει μειωθεί σε σχέση με τη προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (15/5/2019) στην οποία ήταν 7,6%.

Με 6,5% προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Εντυπωσιακή µείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους», προσδιορίζοντας τη διαφορά στο 3,4%. Το κλείσιµο της «ψαλίδας» αφήνει το παιχνίδι ανοιχτό και παραπέµπει σε µια αµφίρροπη αναµέτρηση. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Τέλος, Ακόμα μεγαλύτερο κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας neaselida.gr. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ είναι στο 33,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 32%.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΝΔ από 1,2 έως 7,2% (αναλυτικά)"

Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ για τον αποκλεισμό μελών της από την ομιλία Τσίπρα

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, προχώρησε σε καταγγελία για αποκλεισμό μελών της από την είσοδο στον ειδικό (περιφραγμένο) χώρο μπροστά στην εξέδρα που θα μιλούσε ο πρωθυπουργούς Αλέξης Τσίπρας, απόψε στην πλατεία Συντάγματος.

Η καταγγελία της ΕΦΕ αναφέρει:

«Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον αποκλεισμό των freelance φωτορεπόρτερ, μελών της ΕΦΕ, ακόμη και μελών του προεδρείου της ΕΦΕ, από τη φωτογραφική κάλυψη της κεντρικής ομιλίας του Πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα το βράδυ της 24ης Μαΐου 2019.

Συγκεκριμένα, απαγορεύθηκε η είσοδος στον ειδικό (περιφραγμένο) χώρο μπροστά στην εξέδρα, όπου βρίσκονταν λοιποί συνάδελφοι φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι καθώς και μερικές εκατοντάδες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεδομένου ότι ΔΕΝ υπήρχε κάποια άλλη εξέδρα για φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, (όπως σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν), αυτό ισοδυναμούσε στην πράξη, με παρεμπόδιση, αν όχι αποκλεισμό άσκησης του επαγγέλματός μας!

Από συναδέλφους που ρώτησαν για το λόγο της διάκρισης, μάθαμε ότι επιτράπηκε η είσοδος μόνο βάσει λίστας και μόνο σε επτά (7) συναδέλφους από συγκεκριμένα πρακτορεία.

Κατόπιν αυτών θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας, γιατί κανένας αρμόδιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει, ως όφειλε την ΕΦΕ, το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο φωτορεπόρτερ της Ελλάδας.

Θα ήταν ίσως ωφέλιμο για το κυβερνών κόμμα, να εκπαιδεύσει τους αρμόδιους συνεργάτες του σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία του Τύπου. Θυμίζουμε το αυτονόητο, οι φωτορεπόρτερ εκτελούν δημοσιογραφικό έργο, μεταφέροντας την εικόνα ενός γεγονότος.

Για το ΔΣ της ΕΦΕ»

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ για τον αποκλεισμό μελών της από την ομιλία Τσίπρα"

Σοκ! Παραλίγο τραγωδία με υποψήφια οδηγό στο Χολαργό

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εκπαιδευτών αλλά και των εξεταστών οδήγησης για το νέο σύστημα που υιοθέτησε το υπουργείο Μεταφορών στις εξετάσεις οδήγησης καθώς αμέσως μόλις ξεκίνησαν μετά από 7,5 μήνες καταγράφηκε η πρώτη σύγκρουση από υποψήφια οδηγό χωρίς ευτυχώς να θρηνήσουμε θύματα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διαδικασία πρακτικών εξετάσεων οδήγησης στο Χολαργό υποψήφια οδηγός προκάλεσε ατύχημα ευτυχώς χωρίς θύματα.
Ειδικότερα η υποψήφια οδηγός κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος προφανώς λόγω άγχους και κακού χειρισμού και αφού ήταν μόνη της στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο, τράκαρε την πόρτα σπιτιού και στη συνέχεια χτύπησε επάνω σε κουτί παροχής φυσικού αερίου!
Αυτό είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η υποψήφια οδηγός το χτύπησε κατά τη διαδικασία παρκαρίσματος.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, εξεταστές και εκπαιδευτές οδήγησης και απομάκρυναν την υποψήφια οδηγό από το αυτοκίνητο ενώ παράλληλα ειδοποίησαν την εταιρεία φυσικού αερίου ώστε να διαπιστώσει μήπως από την σύγκρουση υπάρχει διαρροή.
Αν περνούσε ή έβγαινε κάποιος άνθρωπος ή μικρό παιδί από το σπίτι εκείνη τη στιγμή είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα είχε συμβεί καθώς θα θρηνούσαμε θύματα!
Αυτή είναι η πόρτα στην πάνω στην οποία έπεσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε η υποψήφια οδηγός.
Όπως αναφέρει αποκλειστικά στο Newsauto.gr ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Παναγώτης Χαρμής: «Ατύχημα συνέβη κατά την ώρα των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης στο Χολαργό την Πέμπτη 23-5-2019 το απόγευμα.
Συνάδελφοι που ήταν κοντά στο χώρο μου ανέφεραν ότι μαθήτρια εξεταζόμενη για την απόκτηση άδειας οδήγησης στην κατηγορία Β, στο Χολαργό επί της οδού Κορυτσάς, κατά την ώρα της πρακτικής εξέτασης στην δοκιμασία του παρκαρίσματος από λάθος χειρισμό (προφανώς λόγω άγχους) έστριψε αντίθετα το τιμόνι και αντί να παραλληλίσει το αυτοκίνητο με το πεζοδρόμιο το έφερε κάθετα προς αυτό με αποτέλεσμα να ανέβει πάνω σε αυτό, να χτυπήσει την καγκελόπορτα της περίφραξης ενός σπιτιού και την παροχή του φυσικού αερίου. Η καγκελόπορτα έφυγε από τη θέση της και ο μετρητής καταστραφεί.
Επίσης μου ανέφεραν ότι της φώναζαν να πατήσει φρένο αλλά η υποψήφια από το άγχος της επιτάχυνε περισσότερο.
Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί αν έβγαινε κάποιος εκείνη τη στιγμή από την οικία που έγινε το ατύχημα ή περνούσε κάποιος πεζός, να λάβετε υπόψη σας ότι ακριβώς απέναντι υπάρχει παιδική χαρά.
Οι κάτοικοι της περιοχής που βγήκαν έξω μετά το συμβάν φώναζαν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους και την απορία τους τι θα γινόταν αν με την πρόσκρουση έπαιρνε φωτιά η παροχή του φυσικού αερίου.
Θέλω να σας τονίσω ότι όσα χρόνια γινόντουσαν εξετάσεις και ο εκπαιδευτής ήταν εντός οχήματος τα ατυχήματα ήταν μηδενικά.
Σύμφωνα με το νέο ν. 4599/2019, ο υποψήφιος οδηγός στο πρώτο μέρος της πρακτικής εξέτασης θα είναι εντελώς μόνος του στο αυτοκίνητο κατά το πρώτο και δεύτερο μεταβατικό στάδιο του νομού την ώρα της εξέτασης στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία με γωνία εντός του αστικού ιστού. Μετά την ολοκλήρωση των μεταβατικών σταδίων δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής οδήγησης εντός του οχήματος και στο δεύτερο μέρος της πρακτικής εξέτασης δηλαδή της πορείας εντός του αστικού ιστού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης είχε εκφράσει επανειλημμένως έντονες αντιρρήσεις για την απουσία του εκπαιδευτή από το αυτοκίνητο στον αστικό ιστό κατά την ώρα των εξετάσεων τονίζοντας ότι ο εκπαιδευτής βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου και για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας των υπόλοιπων χρηστών των οδών. Αυτό είχε αναφερθεί και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών μέσω δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού.
Ως Ομοσπονδία μέσω email είχαμε ειδοποιήσει τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της περιφέρειας Αττικής στις 21 Μαΐου ότι οι εξετάσεις δεν γίνονται σύννομα όπως αναφέρει η νομοθεσία.
Το καμπανάκι για δυσάρεστα γεγονότα χτύπησε. Ας το ακούσουν οι αρμόδιοι και να λάβουν τα μέτρα τους πριν συμβεί κάποιο ατύχημα που δεν θα υπάρχει επιστροφή.
Εμείς ως κλάδος φωνάζουμε: Κάμερες εντός των εκπαιδευτικών οχημάτων κατά την ώρα της πρακτικής εξέτασης για το αδιάβλητο των εξετάσεων και ο εκπαιδευτής που έχει εκπαιδεύσει τον υποψήφιο και γνωρίζει τις αντιδράσεις του να είναι εντός του οχήματος κατά την ώρα των εξετάσεων.»
Τι προβλέπει ο νόμος
Το νέο σύστημα εξετάσεων πρακτικής οδήγησης σύμφωνα με το νέο νόμο προβλέπει ειδικά διαμορφωμένες πίστες, κάμερες και μικρόφωνα τη στιγμή που ο υποψήφιος οδηγός είναι μόνος του στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο.
Αλλά επειδή δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω ο υποψήφιος οδηγός βρίσκεται ολομόναχος αντιμέτωπος με τους εξεταστές που δίνουν εντολές εκτός του οχήματος με αποτέλεσμα το οποιοδήποτε λάθος να μπορεί να εξελιχθεί άμεσα σε δυστύχημα.
Όλα τα παραπάνω να υπενθυμίσουμε πως διαδραματίστηκαν σε έναν δημόσιο δρόμο που κυκλοφορούν και άλλα οχήματα, ποδήλατα ή ακόμα και γονείς με μικρά καρότσια με αποτέλεσμα οι πιθανότητες ενός δυστυχήματος να είναι πολύ υψηλές!
Αλλά στην Ελλάδα προφανώς οι νόμοι ψηφίζονται για να υπάρχουν στα χαρτιά και οι εξετάσεις με το νέο σύστημα έχουν καταντήσει να γίνονται δημόσιος κίνδυνος για τους πολίτες που θα βρεθούν πλησίον των υποψήφιων οδηγών που θα εξετάζονται στη διαδικασία παρκαρίσματος ή της οπισθογωνίας και θα βρίσκονται για πρώτη φορά μόνοι τους στο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο όντας αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι…
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ! Παραλίγο τραγωδία με υποψήφια οδηγό στο Χολαργό"

Μύκονος: «Ράμπο» της Εφορίας στο εστιατόριο που χρέωσε με 836 ευρώ τα καλαμαράκια

Έλεγχο στο εστιατόριο στην Μύκονο που χρέωσε σε τουρίστες, σύμφωνα με καταγγελία, το ποσό των 836 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια, πραγματοποίησαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , εντοπίστηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις.

Το εστιατόριο που επισκέφτηκε ο Αμερικανός τουρίστας από το Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό στο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων.

Από το δελτίο παραγγελίας που ανήρτησε ο τουρίστας σε ταξιδιωτική πλατφόρμα προκύπτει ότι μία μερίδα καλαμάρι στο συγκεκριμένο εστιατόριο της Μυκόνου κοστίζει 98,50 ευρώ, μία μεγάλη τοπική μπύρα 25 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό 8,90 ευρώ.

Το τηλεοπτικό κανάλι Open επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου στη Μύκονο, ο οποίος δίνει τη δική του εκδοχή: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό.

Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία.

Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία» ανέφερε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος: «Ράμπο» της Εφορίας στο εστιατόριο που χρέωσε με 836 ευρώ τα καλαμαράκια"

Το πρωτοσέλιδο του ΘΕΜΑτος στη σελίδα του Αρκά

Με τον Προφήτη του Αρκά στο πρωτοσέλιδό του κυκλοφορεί το Σάββατο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 

Το σκίτσο είναι μία συμβουλή προς τους ψηφοφόρους να ρίξουν την ψήφο τους με σύνεση και καθαρή σκέψη για το μέλλον τους ενόψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. 

Μάλιστα, ο ίδιος ο σκιτσογράφος μοιράστηκε στην επίσημη σελίδα του το σκίτσο που κυκλοφορεί στο ΘΕΜΑ αυτής της εβδομάδας. 
arkas
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Το πρωτοσέλιδο του ΘΕΜΑτος στη σελίδα του Αρκά"

Έφεση Τραμπ για να μην αποκαλυφθούν τα αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τρία από τα παιδιά του και ο Οργανισμός Τραμπ άσκησαν έφεση σήμερα στη δικαστική εντολή που υποχρέωνε τις τράπεζες Deutsche Bank AG και Capital One Financial Corp να παραδώσουν τα οικονομικά αρχεία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με την έφεσή τους ζητούν από το 2ο Εφετείο του Μανχάταν να ανατρέψει την απόφαση του δικαστή Εντγκάρντο Ράμος ο οποίος την Τετάρτη αρνήθηκε να εμποδίσει τις τράπεζες να ανταποκριθούν στις κλητεύσεις δύο Επιτροπών της Βουλής που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Η Capital One και οι Επιτροπές Οικονομικών Υπηρεσιών και Πληροφοριών της Βουλής δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή. Μετά την απόφαση της Τετάρτης οι Επιτροπές είχαν συμφωνήσει να περιμένουν επτά ημέρες προτού να εφαρμόσουν τις κλητεύσεις.

Η εκπρόσωπος της Deutsche Bank ανέφερε ότι η τράπεζα δεσμεύεται να παράσχει τις αρμόζουσες πληροφορίες σε κάθε εγκεκριμένη έρευνα και ότι θα υπακούσει στις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Στις κλητεύσεις τους προς την Deutsche Bank και οι δύο Επιτροπές ζητούν να τους δοθούν αναλυτικά αρχεία για τους λογαριασμούς, τις συναλλαγές και τις επενδύσεις που συνδέονται με τον ίδιο τον Τραμπ, τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του, τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους και τον Οργανισμό Τραμπ. Από την Capital One, η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών ζητά αρχεία που σχετίζονται με διάφορες οντότητες που συνδέονται με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Οργανισμού Τραμπ.

Ένας δικηγόρος της οικογένειας Τραμπ, ζητώντας από τον Ράμος να μπλοκάρει την εφαρμογή των κλητεύσεων, είπε ότι υπερβαίνουν των εξουσιών του Κογκρέσου και αποτελούν «την επιτομή μιας έρευνας σε ιδιωτικά και προσωπικά ζητήματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφεση Τραμπ για να μην αποκαλυφθούν τα αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών του"

Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για τη ΝΔ στα δύο τελευταία γκάλοπ πριν τις κάλπες

Σαφές προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων, αντίστοιχα, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Marc και της MRB, που είναι και οι δύο τελευταίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν τις κάλπες της Κυριακής. 

Πιο αναλυτικά, προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, σε δημοσκόπηση της Marc, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, έναντι 22,4%, που έχει το κυβερνών κόμμα. 

Στη δημοσκόπηση, που διεξήχθη το διάστημα 20-23 Μαΐου, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ακολουθεί η ΧΑ με 5,4% και το ΚΚΕ με 4,8%. Κανένα άλλο κόμμα δεν καταφέρνει να υπερβεί το όριο του 3%, ώστε να πετύχει την είσοδό του στην Ευρωβουλή. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι τα πρώτα πέντε κόμματα ακολουθούν η Ελληνική Λύση και το Μέρα 25, με ποσοστό 2,1% έκαστο.

Συντριπτικό, τέλος, είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καθώς προηγείται με διαφορά 46,9 μονάδων! Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 63,5%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει μόλις 16,6%.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11


MRB: 6,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Σύμφωνα με την MRB, η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%. 

Η MRB κάνει τρία σενάρια αναγωγών. Στο πρώτο, με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φθάνει τις 7,2 μονάδες. Στο δεύτερο σενάριο, με αναγωγή βάσει του κόμματος προέλευσης η διαφορά μειώνεται στις 5 μονάδες, ενώ στο τρίτο σενάριο, που γίνεται σύνθεση των δύο προηγούμενων αναγωγών τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά σε κατώτερες και μέγιστες τιμές: 


ΝΔ: 28,8 - 34,6
ΣΥΡΙΖΑ: 22,9 - 28,3
ΚΙΝΑΛ: 6 - 9,2
ΧΑ: 5,2 - 8,2

ΚΚΕ: 5,1 - 8,2


gallop-Star-1
gallop-Star-2
gallop-Star-3
gallop-Star-4
gallop-Star-5
gallop-Star-6
gallop-Star-7
gallop-Star-8
gallop-Star-9
gallop-Star-10
gallop-Star-11
gallop-Star-12
gallop-Star-13
gallop-Star-14
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα 7 και 6,5 μονάδων για τη ΝΔ στα δύο τελευταία γκάλοπ πριν τις κάλπες"

ΚΑΜΙΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φυγαδεύτηκε η Δούρου – Οργή του κόσμου για την απερχόμενη Περιφερειάρχη

– Άγριο γιουχάισμα πριν λίγα λεπτά στη Λαϊκή Αγορά των Καμινίων στον Πειραιά

– Η Ρένα Δούρου με τη συνοδεία της αναγκάστηκαν σε φυγή με τη συνοδεία της ΕΛΑΣ

– Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Πειραιά

Οι Πειραιώτες και οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή αποδοκίμαζαν τη Ρένα Δούρου και εκείνη γελούσε!

Η οργή του κόσμου ξεχείλισε από το ειρωνικό ύφος της απερχόμενης Περιφερειάρχου και της συνοδείας της, η οποία επίλεξε να περιοδεύσει με τον Νίκο Μπελαβίλα στη Λαϊκή των Καμινίων, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Ενώ τα πράγματα έμοιαζαν να ξεφεύγουν, καθώς οι αποδοκιμασίες γίνονταν ολοένα και πιο έντονες, 10 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνόδευσαν προς «την έξοδο» την Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία όπως φάνηκε είναι ανεπιθύμητη στα Καμίνια.

Σαφώς και τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα από όλους μας, αλλά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία για τη Ρένα Δούρου, η οποία έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, παρά τη διπλή εθνική τραγωδία που βιώσαμε επί των ημερών της.

piraeuspress
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΑΜΙΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φυγαδεύτηκε η Δούρου – Οργή του κόσμου για την απερχόμενη Περιφερειάρχη"

Προκαλεί ξανά ο Οκτάι: Κακομαθημένοι οι Ελληνοκύπριοι - Θα κάνουμε έρευνες παντού

«Και στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας» φυσικού αερίου δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή, όπως είπε.

Σε συνέντευξή του στην ακραία ισλαμοεθνικιστική εφημερίδα Ακίτ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι η τουρκική θέση είναι πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες οι οποίες έχουν και οι δύο δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες του νησιού. «Όσα δικαιώματα έχει η νότιος Κύπρος τα ίδια δικαιώματα έχει και η βόρειος επί των υδρογονανθράκων εκεί. Κι εμείς άλλωστε ως Τουρκία έχουμε συμφωνίες με την βόρειο Κύπρο. Συνεχίζουμε εντατικά τις έρευνές μας στην ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένης της βορείου Κύπρου», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη: «Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές που κήρυξε η άλλη πλευρά. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει λάβει αδειοδότηση από παλιά, συνεχίζουμε τις έρευνές μας και θα τις συνεχίσουμε. Και μετά στην ΑΟΖ που διεξάγει τώρα έρευνες το Μπαρμαρός, στο τεμάχιο 9. Στο τέλος μπορεί να γίνει γεώτρηση.

"Όποιος ό,τι και να πει αυτό είναι δικαίωμα της «ΤΔΒΚ». Επομένως δεν επιτρέπουμε να αγνοούν αυτό το δικαίωμα, να γίνεται προσπάθεια τυγχάνει μονομερούς εκμετάλλευσης αυτού του δικαιώματος ή να γίνεται προσπάθεια να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, σχηματίζοντας συμμαχίες διεθνούς διάστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να δείχνουν το δάχτυλο στην Τουρκία και την «ΤΔΒΚ». Η νότιος Κύπρος έχει μια συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού", είπε.

"Και δεν θα επιτρέψουμε σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή και να παραβλέπει δικαιώματα. Και στην Ελλάδα στέλνουμε πολύ καθαρά τα μηνύματα. Αυτά δεν είναι ζητήματα για εσωτερική κατανάλωση», ανέφερε.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ξανά ο Οκτάι: Κακομαθημένοι οι Ελληνοκύπριοι - Θα κάνουμε έρευνες παντού"

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας- ψευδοκράτους - Οργισμένη απάντηση από Μόσχα

Την έντονη αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, προκάλεσε η δημοσίευση για συνάντησή του με τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, στη σελίδα του «κατοχικού υπουργείου εξωτερικών» στο Facebook.

Σε σχόλιο του στα αγγλικά κάτω από την ανάρτηση, μέσω της σελίδας της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο Facebook, ο κ. Οσάτσι αναφέρει:

“Κύριε Οζερσάι γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνάντηση μας στο εστιατόριο είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, όπως με τον ηγέτη ενός κόμματος. Την ημέρα της συνάντησής μας δεν κατείχατε οποιοδήποτε λεγόμενο ‘επίσημo’ αξίωμα. Θεωρώ τη δημοσίευσή σας για τη συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημίσετε προσωπικά».

O Kουντρετ Οζερσάι νωρίτερα είχε ανεβάσει στο facebook ανάρτηση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους αναφέροντας ότι συναντήθηκε με τον κ. Οσάτσι και συζήτησαν την στρατιωτική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με αυτό τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση περιλαμβανομένου του εξοπλισμού της "ελληνοκυπριακής πλευράς".

Στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Facebook του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών και αναπληρωματικής πρωθυπουργίας» αναφερόταν ότι εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στα προαναφερόμενα θέματα Οζερσάι και Οσάτσι συζήτησαν επίσης τα προβλήματα και τα αιτήματα που έχουν οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας «στη χώρα μας» (ψευδοκράτος).

«Επιπλέον έγινε μια σύντομη αξιολόγηση του Κυπριακού στο τελευταίο στάδιο που βρίσκεται».



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας- ψευδοκράτους - Οργισμένη απάντηση από Μόσχα"

Διαγνωστικά εργαστήρια: Πάνω από 90% το ποσοστό συμμετοχής στην τριήμερη απεργία

Με ποσοστό συμμετοχής που ξεπερνά το 90% συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, η τριήμερη απεργία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών γιατρών.

Η απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο, έχει την στήριξη όλων ιατρικών συλλόγων της χώρας καθώς και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και κατά τη διάρκειά της οι δομές είναι κλειστές για όλους τους πολίτες, είτε ως ασφαλισμένους είτε ως ιδιώτες.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.) διαμαρτύρεται για τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους εξαιτίας των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Συντονιστικής Επιτροπής, το ποσοστό περικοπής λόγω clawback ανέρχεται μεσοσταθμικά στο 24% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Ενώ κάνει λόγο για περαιτέρω επιβάρυνση του κλάδου δεδομένου ότι το υπουργείο Υγείας προσθέτει διαρκώς νέες, ακριβές εξετάσεις στη λίστα εκείνων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αυξάνει όμως και τον «κλειστό» ετήσιο προϋπολογισμό του ( 370 εκατ. ευρώ).

Την ίδια ώρα, καταργείται η συμμετοχή 15% σε μία σειρά από κατηγορίες ασθενών, όπως π.χ. δικαιούχων ΕΚΑΣ, ατόμων με αναπηρία, με διαβήτη τύπου 1 κ.ά. και τη διαφορά καλούνται να καλύψουν τα διαγνωστικά κέντρα. Μάλιστα, η κατάργηση του 15% που κατέβαλαν οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κλάδου, που καταγγέλλουν πως το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ κάνουν κοινωνική πολιτική με «ξένες πλάτες» δηλαδή με τα λεφτά των ιδιωτών, αφού δεν αυξήθηκε ο κλειστός προϋπολογισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργιακή κινητοποίηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών γιατρών προκάλεσε την οργή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που κατά την συνήθη πρακτική του με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, προέβη σε «αποκαλύψεις» για μυστικούς διαύλους επικοινωνίας του κλάδου με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος απάντησε στον Παύλο Πολάκη ότι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη βρίσκοντας πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από μια κινητοποίηση για την οποία έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγνωστικά εργαστήρια: Πάνω από 90% το ποσοστό συμμετοχής στην τριήμερη απεργία"

Κόντρα υποψήφιου δημάρχου Ν. Ταχιάου και διοίκησης ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία

Επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί την επαναφορά των ιδιωτών στον ΟΑΣΘ, εξαπέλυσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της ομώνυμης Πόλης, προκαλώντας την αντίδραση του Ν.Ταχιάου, ο οποίος έκανε λόγο για «κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί την επαναφορά των ιδιωτών στον ΟΑΣΘ, εξαπέλυσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της ομώνυμης Πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός μετά την σημερινή επίσκεψη του κ. Ταχιάου στα γραφεία του αναφέρει ότι «έπρεπε να φτάσει η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου για να φανεί σε όλο το μεγαλείο της η επόμενη ημέρα που σχεδιάζει η ΝΔ και ο υποψήφιος της στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος, για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες της πόλης».

Σε συνάντηση του κ. Ταχιάου με τον δευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη, και αφού «ενημερώθηκε ο κ. Ταχιάος για τα σκάνδαλα, τη ρεμούλα και το φαγοπότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού από τους πρώην ιδιώτες μετόχους του ΟΑΣΘ, για την εξοικονόμηση από τη σημερινή διοίκηση 200 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία,για την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία των εργαζομένων, για το ότι σταμάτησαν οι λεόντειες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ σε «ημετέρους και κολλητούς», για την πλήρη επισκευή και ανάταξη 200 λεωφορείων, στο τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαφωνεί με όλα αυτά και ότι η πρότασή του και της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν και αν έλθει στην εξουσία, είναι να επαναφέρει τους ιδιώτες στον ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «στην επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου ότι υπήρχε πρόταση νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 για διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου δήλωσε ότι το γνώριζε και δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη και την ευθεία απειλή ότι οι επόμενοι που θα έρθουν, εννοώντας τη ΝΔ, θα «κυνηγήσουν» τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τη σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ γιατί επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων συμπολιτών μας και έτσι υπάρχει απώλεια εσόδων για το Δημόσιο».

Στον αντίποδα ο Νίκος Ταχιάος με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ο «αποιδιωτικοποιημένος» ΟΑΣΘ με το σημερινό δελτίο τύπου που ακολούθησε την επίσκεψή μου, αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σπίρτζης και η διοίκησή του τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι υποστήριξα στην συνάντησή μου με τον διευθύνοντα σύμβουλο: Ένας αυτόκλητος εισαγγελέας ενός αυτοσχέδιου λαϊκού δικαστηρίου με μηδενική επιχειρησιακή επάρκεια και πλήρη άγνοια του τι σημαίνει «διοικητικό συμβούλιο» δημοσίου οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: «Προφανώς και θα ελεγχθεί και αυτή, όπως καλώς ελέγχεται και κάθε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Κατ’ αρχάς όμως θα αξιολογηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία αν είναι τυχεροί γιατί αυτά στη χάση και τη φέξη φτάνουν στις στάσεις κι εάν εν τω μεταξύ δεν χαλάσουν στην διαδρομή. Και είναι αυτός ο ΟΑΣΘ και κυρίως η θρασύτατη «αυλή της Θεσσαλονίκης», που απαιτεί ευγνωμοσύνη για την συνειδητή φτωχοποίηση της πόλης, η πιο άθλια επιλογή που έχει να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα υποψήφιου δημάρχου Ν. Ταχιάου και διοίκησης ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία"

Επικουρική ασφάλιση: Μειωμένες εισφορές για μισθωτούς κι ελεύθερους επαγγελματίες από 1η Ιουνίου

Μειώνονται οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση από την 1η Ιουνίου, για χιλιάδες ασφαλισμένους, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων και των οφειλών προς τα επικουρικά ταμεία.

Ειδικότερα από την 1η Ιουνίου, το ποσοστό της εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση μειώνεται από το 7% στο 6,5%. Το ύψος της νέας εισφοράς, θα παραμείνει στο 6,5% μέχρι και 31 Μαΐου 2022.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη σταδιακή επαναφορά των εισφορών που καταβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), στα προ του 2016 επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εισφορές που αυξήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 στο 7% (3,5% για εργοδότες και 3,5% για εργαζομένους), μειώνονται σε 3,25% για την κάθε πλευρά από την 1/6/2019 έως τις 31/5/2022.

Στόχος είναι το ποσοστό της εισφοράς για επικουρική ασφάλιση να επανέλθει στο 6% (3%+3% για εργαζόμενο και εργοδότη) από τον Ιούνιο του 2022 και μετά.

Σημειώνεται πως η εισφορά 6,5% από 1η Ιουνίου 2019, θα ισχύει όχι μόνο για τους μισθωτούς αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ασφαλιστεί πριν ή μετά την 1/1/1993 σε κάποιο από τα επικουρικά που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ. Το ποσοστό της μηνιαίας εισφοράς από 1/6/2022 και μετά, επανέρχεται στο 6%.

Ρύθμιση χρεών και προς το επικουρικό

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται και οι οφειλές προς το επικουρικό Ταμείο. Η ρύθμιση αφορά οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές επικούρησης και εφάπαξ φυσικών και νομικών προσώπων, από εργοδοτικές εισφορές, καθώς και από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 31/12/2018.

Η ρύθμιση παρέχει έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεως προσαυξήσεων σε όλους τους οφειλέτες, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της βασικής οφειλής από τους εργοδότες παρέχεται 100% διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων. Το ελάχιστο ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει κατώτατος αριθμός δόσεων παρά μόνο ανώτατος (μέχρι 120).

Σε «οδηγό» που εξέδωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΑΠ), αναφέρεται ότι η υποβολή της αίτησης υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από τον επίσημο ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και η προθεσμία υποβολής της είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Ωστόσο, η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών προς το ΕΤΕΑΕΑΠ, γίνεται σε δύο φάσεις. Αρχικά ο οφειλέτης μπαίνει στο site του ΕΦΚΑ, όπου γίνεται ο εθελοντικός επανυπολογισμός της οφειλής και στη συνέχεια μεταφέρεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ όπου επιλέγονται οι δόσεις.

Σημειώνεται πως ο επανυπολογισμός των εισφορών με βάση των νέο νόμο είναι εθελοντικός, καθώς μπορεί ορισμένοι οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να πληρώσουν σε 120 δόσεις τις αρχικές οφειλές, ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη.

Αναλυτικότερα ο «οδηγός» του ΕΤΕΑΕΑΠ είναι ο ακόλουθος:

1. Ποιες οφειλές εντάσσονται στην νέα ρύθμιση;

Στην νέα ρύθμιση εντάσσεται το σύνολο των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, έως 31/12/2018.

2. Ποιοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της νέας ρύθμισης;

Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης, σε φυσικά ή και νομικά πρόσωπα, με ενεργή ή μη επαγγελματική δραστηριότητα.

3. Η οφειλή μου έχει ενταχθεί σε ρύθμιση που είναι ενεργή. Μπορώ να μεταπέσω στην νέα ρύθμιση;

Ναι μπορεί να ενταχθεί το ανεξόφλητο υπόλοιπο ενεργής ρύθμισης στις νέες διατάξεις. Στην περίπτωση αυτή δικαιώματα και ευεργετήματα που απορρέουν από την προηγούμενη ρύθμιση θα απολεσθούν.

4. Πως ρυθμίζονται οι οφειλές;

Η αποπληρωμή της οφειλής πραγματοποιείται σε έως 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Επιπλέον παρέχεται έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεως προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής. Τέλος, η οφειλή που υπάγεται στην παρούσα ρύθμιση επιβαρύνεται από τον επόμενο μήνα υπαγωγής της με τόκο, βάσει του εκάστοτε ισχύοντος επιτοκίου αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλέον πέντε εκατοστιαίων μονάδων, ετησίως υπολογισμένου.

5. Αν υπαχθώ σε ρύθμιση οφειλών βάσει των ανωτέρω διατάξεων και χάσω την ρύθμιση, μπορώ να αιτηθώ νέα;

Όχι. Το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση ασκείται μόνο μία φορά.

6. Που μπορώ να υποβάλλω αίτηση για να ρυθμίσω τις οφειλές μου προς το ΕΤΕΑΕΠ;

Η διαδικασία υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

7. Είμαι αυτοτελώς απασχολούμενος. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να υποβάλλω αίτηση ρύθμισης για το ΕΤΕΑΕΠ;

Η διαδικασία αποτελείται από δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο υποβάλλεται αίτημα προσδιορισμού και επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Στο δεύτερο στάδιο υποβάλλεται αίτημα ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ.

8. Μέχρι πότε μπορεί ένας οφειλέτης να υποβάλει την αίτησή του για ρύθμιση των οφειλών του;

Η αίτηση ρύθμισης υποβάλλεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

9. Ποιες οφειλές επανυπολογίζονται;

Το σύνολο των οφειλών κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από 1-1-2002 έως 31-12-2016 μπορεί να επανυπολογιστεί, μετά από επιλογή του οφειλέτη.

10. Πως επανυπολογίζονται οι οφειλές;

Οι οφειλές περιόδου 1-1-2002 έως 31-12-2016 επανυπολογίζονται σύμφωνα με το βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, όπως ίσχυε κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2018. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 41,03 ευρώ ανά μήνα για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και 23,44 ευρώ για τον κλάδο εφάπαξ παροχών.

11. Δεν μπορώ να ρυθμίσω το σύνολο των οφειλών μου, γιατί έχει εμφανισθεί η οφειλή μου μόνο προς τον έναν από τους φορείς ασφάλισής μου;

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις οφειλές που έχουν ήδη αναρτηθεί. Για το σύνολο των οφειλών σας, θα πρέπει να αναμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

12. Μπορώ να ρυθμίσω την οφειλή που έχει αναρτηθεί, μέχρι να εμφανισθούν οι υπόλοιπες οφειλές μου;

Ναι, μπορείτε. Θα οριστικοποιήσετε το αίτημά σας με τις ήδη αναρτημένες οφειλές. Όταν αναρτηθούν οι λοιπές οφειλές, θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία (email). Οι νέες οφειλές θα διαβιβασθούν στο ΚΕΑΟ σύμφωνα με την αρχική σας επιλογή.

13. Έχω υποβάλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και δεν έχουν εμφανισθεί ακόμη οι οφειλές μου. Θα χάσω την προθεσμία που έχει δοθεί προκειμένου να ενταχθώ στην παρούσα ρύθμιση;

Όχι. Εφόσον έχετε ζητήσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να προσδιοριστούν/επανυπολογιστούν οι οφειλές προκειμένου να διαβιβαστούν στο ΚΕΑΟ προς ρύθμιση, το αίτημά σας θεωρείται εμπρόθεσμο.

14. Πότε χάνεται η ρύθμιση;

Η ρύθμιση χάνεται εάν: α) δεν καταβληθεί ποσό δόσεων που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις ρύθμισης και β) εάν δεν καταβληθούν βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1-1-2019.

15. Τι δικαιώματα χάνω αν απωλεσθεί η ρύθμιση;

Απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την αναβίωση της οφειλής με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, στην κατάσταση που ήταν πριν την ημερομηνία υπαγωγή τους στη ρύθμιση. Ποσά που έχουν καταβληθεί έναντι της νέας ρύθμισης θα αφαιρεθούν. Επίσης η απώλεια της ρύθμισης επιφέρει άρση της αναστολής των μέτρων εκτέλεσης και των ποινικών διώξεων, καθώς και επιδίωξη είσπραξης της οφειλής με όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέσα.Ρύθμιση χρεών και προς το επικουρικό
Στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται και οι οφειλές προς το επικουρικό Ταμείο. Η ρύθμιση αφορά οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές επικούρησης και εφάπαξ φυσικών και νομικών προσώπων, από εργοδοτικές εισφορές, καθώς και από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 31/12/2018.

Η ρύθμιση παρέχει έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεως προσαυξήσεων σε όλους τους οφειλέτες, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της βασικής οφειλής από τους εργοδότες παρέχεται 100% διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων. Το ελάχιστο ποσό δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ, ενώ δεν υπάρχει κατώτατος αριθμός δόσεων παρά μόνο ανώτατος (μέχρι 120).

Σε «οδηγό» που εξέδωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΑΠ), αναφέρεται ότι η υποβολή της αίτησης υποστηρίζεται ηλεκτρονικά από τον επίσημο ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και η προθεσμία υποβολής της είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Ωστόσο, η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών προς το ΕΤΕΑΕΑΠ, γίνεται σε δύο φάσεις. Αρχικά ο οφειλέτης μπαίνει στο site του ΕΦΚΑ, όπου γίνεται ο εθελοντικός επανυπολογισμός της οφειλής και στη συνέχεια μεταφέρεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ όπου επιλέγονται οι δόσεις.

Σημειώνεται πως ο επανυπολογισμός των εισφορών με βάση των νέο νόμο είναι εθελοντικός, καθώς μπορεί ορισμένοι οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να πληρώσουν σε 120 δόσεις τις αρχικές οφειλές, ώστε να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επικουρική σύνταξη.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικουρική ασφάλιση: Μειωμένες εισφορές για μισθωτούς κι ελεύθερους επαγγελματίες από 1η Ιουνίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news