facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Απίστευτα μέτρα ασφαλείας για τον Α.Τσίπρα στην Κοζάνη: Τους πέρναγαν από μαγνητικές πύλες!

Κατέσχεσαν πλαστικά μπουκάλια με… νερό υπό το φόβο ρίψης κατά του πρωθυπουργού!

Μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν αεροδρόμιο και εξονυχιστικοί έλεγχοι στον κόσμο που ήθελε να παρευρεθεί στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Όσο ήθελαν να προχωρήσουν στα ενδότερα, περνούσαν από μαγνητικές πύλες που είχαν τοποθετηθεί. Σε άλλο σημείο άφηναν τις τσάντες τους για έλεγχο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές.

Όλα αυτά υπο το φόβο των αποδοκιμασιών για τη συμφωνία με τα Σκόπία όπου παραχωρήθηκε ο όρος «Μακεδονία».


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. με την παρουσία του πρωθυπουργού παρόντες ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Ρήγας, η υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και άλλοι.

Παρουσία των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί, απευθύνθηκε στο περιφερειάρχη λέγοντας ότι «όπου και πηγαίνω στην Ελλάδα όλοι μου λένε ότι ο Καρυπίδης τα έχει πάρει όλα». Ο περιφερειάρχης του υπενθύμισε την εκκρεμότητα που υπάρχει με την έκπτωση του τιμολογίου του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και ο πρωθυπουργός του απάντησε ότι «το μέτρο της μείωσης του τιμολογίου θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά όμως θέλει ακόμη δουλειά».

Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη στην οποία προστέθηκαν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και εκπρόσωποι από το σωματείο Σπάρτακος. Εξερχόμενος της σύσκεψης ο Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι παρουσία εκπροσώπων εργαζομένων και στελεχών της εταιρίας έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον πρωθυπουργό και τόνισε ότι «η ΔΕΗ πάρα τα όσα ακούγονται δεν κινδυνεύει. Είναι ένα εθνικό κεφάλαιο για την χώρα, είναι μια ισχυρότατη επιχείρηση» και ανέφερε ως παράδειγμα τις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5 που αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση της ΔΕΗ στην περιοχή.»

Νωρίτερα στην είσοδο της περιφέρειας τα μέλη και οι φίλοι του Σύριζα Κοζάνης επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό και ενόψει της ημέρας μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 19 Μαϊου, ένα χορευτικό συγκρότημα από την Πτολεμαΐδα χόρεψε ένα πυρρίχιο χορό, του τραγούδησαν ένα ποντιακό δίστιχο: «εσύ την χώρα κράτησες την δύσκολη την ώρα η χώρα έχει πρωθυπουργό, εσένα θέλει τώρα» ενώ στην συνέχεια η λυράρισα Χριστίνα Κυριακίδου τραγούδησε ποντιακούς σκοπούς.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτα μέτρα ασφαλείας για τον Α.Τσίπρα στην Κοζάνη: Τους πέρναγαν από μαγνητικές πύλες!"

Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα - βίντεο

Για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο από ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» δημοσιεύοντας μάλιστα και βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα του «Anadolu» η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada» σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής θέση.



Όπως επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο, ελληνική πυραυλάκατος προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα, όπως αναφέρει το «Anadolu», ενώ προσθέτει ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πάντως, δεν είναι γνωστή η ημερομηνία του βίντεο, ούτε έχει πιστοποιηθεί εάν το περιστατικό συνέβη όντως στο Αιγαίο.

Η κορβέτα συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου. Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

anadolu

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα - βίντεο"

Υπ.Δικαιοσύνης: Εκ του νόμου η αναίρεση από Άρειο Πάγο για Κουφοντίνα

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων» αναφέρει, με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, το υπουργείο Δικαιοσύνης και την αναίρεση στο σχετικό βούλευμα, που άσκησε η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Το υπουργείο επισημαίνει πως «η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου» και πως «μετά την άσκηση της αναίρεσης, θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης».

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Το υπουργείο σημειώνει, τέλος, ότι «το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ.Δικαιοσύνης: Εκ του νόμου η αναίρεση από Άρειο Πάγο για Κουφοντίνα"

Πολιτική κρίση στην Αυστρία: Πρόωρες εκλογές το συντομότερο ανακοίνωσε ο Κουρτς

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε .

«Πρότεινα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την οργάνωση πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Κουρτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, δεν είναι πλέον δυνατή μία συνέχιση της συνεργασίας με το Κόμμα των Ελευθέρων, όπως επίσης συνεχίζει να μην είναι δυνατή μία συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ τα μικρά κόμματα είναι πολύ μικρά (σ.σ. προφανώς για να υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία, και ως εκ τούτου ο ίδιος επέλεξε τις πρόωρες εκλογές.

Ο καγκελάριος ανέφερε πως δεν αποκόμισε την εντύπωση ότι το Κόμμα των Ελευθέρων έχει την βούληση να αλλάξει, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα ήταν επιτακτικά αναγκαίο, ενώ χαρακτήρισε την καταγραφή του επίμαχου βίντεο επαίσχυντη καταγγέλοντας όμως ταυτόχρονα τις ιδέες της κατάχρησης εξουσίας που διατυπώνονται σε αυτό.

Επισημαίνοντας ακόμη πως εάν το Λαϊκό Κόμμα θα έχει στις επόμενες εκλογές τη δυνατότητα να δώσει σαφώς τον τόνο, θα μπορέσει ο ίδιος να συνεχίσει την αλλαγή την οποία έχει αρχίσει, ζήτησε να υπάρξουν σαφείς συνθήκες και σαφής εντολή των ψηφοφόρων. Θέλει να εργαστεί για την Αυστρία με την υποστήριξη της πλειοψηφίας του πληθυσμού ,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους πολιτειακούς θεσμούς.

Σε ανακοίνωσή του προς τον Τύπο, ο βαν ντερ Μπέλεν αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα των πρόωρων εκλογών με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έβαλε τέλος στην κυβέρνηση συνασπισμού με την άκρα δεξιά και πρότεινε νέες εκλογές. Οι δύο θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα αύριο.

Η επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ δήλωσε ότι το κόμμα της δεν θα εμποδίσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εάν προταθεί στο κοινοβούλιο.

Το απόγευμα, πύκνωναν οι πληροφορίες ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σε αντίθεση με προηγούμενες ανεπίσημες τοποθετήσεις κύκλων του κόμματός του περί επικείμενων πρόωρων εκλογών, εξετάζει την δυνατότητα συνέχισης του αμφιλεγόμενου κυβερνητικού συνασπισμού του με το Κόμμα των Ελευθέρων υπό την νέα ηγεσία του έως τώρα υπουργού Συγκοινωνιών και Υποδομών και υπαρχηγού των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, τον οποίο ο Στράχε υπέδειξε το μεσημέρι ως διάδοχό του.

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο επιζητεί συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας φέρεται να επιμένει στην οπωσδήποτε παραμονή στην κυβέρνηση του θεωρούμενου ως πλέον σκληροπυρηνικού στελέχους του, του υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, τον οποίο όμως φαίνεται να απορρίπτουν κατηγορηματικά ηγετικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος.

Το σκάνδαλο που έφερε πολιτική κρίση

Των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων είχε προηγηθεί η παραίτηση του ακροδεξιού αντικαγκελαρίου, ο οποίος σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από τον γερμαντικό Τύπο, εμφανίζεται να προσφέρει σε Ρωσίδα επιχειρηματία κρατικές συμβάσεις, με αντάλλαγμα την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και τον κόμμα του.

Το επίμαχο βίντεο δείχνει τον Στράχε να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έγινε το 2017, για την προσφορά κρατικών συμβολαίων σε μία εταιρία και με αντάλλαγμα, την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς τον Στράχε.

Το βίντεο που «έκαψε» τον Στράχε



Στην μακροσκελή δήλωση παραίτησής του ο Στράχε χρησιμοποίησε μία σειρά δικαιολογιών και επιχειρημάτων για να "εξηγήσει" την "καταστροφική" εικόνα που εμφανίζει στο επίμαχο βίντεο, εκτοξεύοντας κατηγορίες προς διάφορες κατευθύνσεις.

Χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, έκανε λόγο για διαρκή εκστρατεία λάσπης εναντίον του, για συνωμοσίες κατά του κόμματός του, για ανάμιξη μυστικών υπηρεσιών, για παραβίαση νόμων και παράνομη λήψη του βίντεο από μία καθαρά ιδιωτική συνάντησή του στην Ιμπίζα, ενώ παραδέχθηκε πως στη σχεδόν επτάωρη συνομιλία με την υποτιθέμενη επιχειρηματία, ανεψιά Ρώσου ολιγάρχη, τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Παραδέχθηκε πως η στάση του υπήρξε ανόητη, ανεύθυνη και λανθασμένη, αλλά έκανε και μία διεξοδική αναδρομή στην "συνεπή" και υπεύθυνη σταδιοδρομία του ως αρχηγός των Ελευθέρων, εδώ και 14 χρόνια, εκθειάζοντας την συμβολή του κόμματός του στο κυβερνητικό έργο εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική κρίση στην Αυστρία: Πρόωρες εκλογές το συντομότερο ανακοίνωσε ο Κουρτς"

Nέα δημοσκόπηση της Marc: Με 7,5% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές -Τα 3 σενάρια για τους αναποφάσιστους

Σταθερά μπροστά είναι η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών.

Αυτό προκύπτει και από τη νέα δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», όπου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπολογίζεται στο 30,6% και του κυβερνώντος κόμματος στο 23,1%.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι αναλυτές της Marc επεξεργάστηκαν τρία διαφορετικά σενάρια για τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι για να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα και το ποσοστό που μπορεί να φτάσει κάθε κόμμα.

Η «Βασική εκδοχή»

Αναλυτικά, στη «Βασική εκδοχή» όσον αφορά την πρόθεση επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, με τη ΝΔ να βρίσκεται στο 23,1%. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, αλλά σε κοντινή απόσταση είναι η Χρυσή Αυγή με 6,1%.

Από κει και πέρα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3%, η Ελληνική Λύση 2,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%, με όσους απάντησαν «Δεν έχω αποφασίσει» να αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό 12,4%.

Τα τρία σενάρια

Σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Marc, με βάση το 1ο σενάριο, δηλαδή με «αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων», η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,6 μονάδες. Με βάση αυτό το σενάριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό από 32,3% έως 37,5%, με την κεντρική τιμή να είναι στο 34,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το ίδιο σενάριο, θα συγκεντρώσει ποσοστό από 23,9% έως 28,7%, με την κεντρική τιμή στο 26,3%.

Κατά το δεύτερο σενάριο, με «κατανομή των αναποφάσιστων ανά κόμμα προέλευσης», η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,8%, με την κεντρική τιμή για την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι 33,3% και για το κυβερνών κόμμα 27,5%.

Τέλος, με βάση το τρίτο σενάριο, με «πολυπαραγοντική κατανομή αναποφάσιστων», η ΝΔ έχει προβάδισμα 7,7 μονάδων, και συγκεκριμένα η κεντρική τιμή της είναι 34,2%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης για το «Πρώτο Θέμα», το ότι μόλις ένα 18,1% των συνταξιούχων έπεισε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα πάρουν «13η σύνταξη», αλλά και ότι οι 700.000 αναποφάσιστοι θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Metron Analysis: Διαφορά 6,7 μονάδων

Αλλά και σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» για τις ευρωεκλογές 2019, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 6,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3%, έναντι 23,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Nέα δημοσκόπηση της Marc: Με 7,5% μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές -Τα 3 σενάρια για τους αναποφάσιστους "

Tην Τρίτη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την αναίρεση ή όχι του βουλεύματος για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εισαγγελέας που θα προτείνει προς τους αρεοπαγίτες ορίστηκε μάλιστα η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Tην Τρίτη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα"

Π. Παυλόπουλος: Οι θύτες της γενοκτονίας των Ποντίων να εκφράσουν «μια ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη»

Στην υποχρέωση των θυτών «να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιάν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Το Έθνος των Ελλήνων, απανταχού της γης, εκπληρώνοντας στοιχειώδες χρέος απέναντι στην Ιστορία μας και εκδηλώνοντας τον διαχρονικό σεβασμό του στο ν. 2193/1994, τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Η φετινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου αποκτά, όμως, ακόμη μεγαλύτερες ιστορικές διαστάσεις, δοθέντος ότι συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών από την διάπραξη αυτού του στυγερού εγκλήματος, το οποίο, υπό τις συνθήκες βαρβαρότητας που το σημαδεύουν ανεξίτηλα, φέρει όλα τα στοιχεία του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος και συνεχίζει:

«Εμείς, οι Έλληνες, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι κατανοούμε, στο ακέραιο, την σημασία αυτής της Επετείου, οφείλουμε να αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, ιδίως προς τις εξής κατευθύνσεις: Πρώτον, για ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στην ανθρώπινη μνήμη. Και, δεύτερον, για ν’ αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιάν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων».

Τέλος, τονίζει ότι οι Έλληνες διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, «πως την κατά τ’ ανωτέρω αποστολή μας δικαιολογεί, στο ακέραιο, και το γεγονός ότι μόνον έτσι η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε ν’ αποτρέψουμε, στο διηνεκές, πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και υπονομεύουν, ευθέως και απροκαλύπτως, την πορεία της Ανθρωπότητας».

ΑΠΕ/zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Παυλόπουλος: Οι θύτες της γενοκτονίας των Ποντίων να εκφράσουν «μια ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη»"

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται

Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την παρέμβαση της εισαγγελέως ΑΠ, Ξένης Δημητρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τρομοκρατείται, συνέχισε η κυρία Μπακογιάννη, με όλους αυτούς τους κυρίους, οι οποίοι καίνε και απειλούν ότι θα κάψουν και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αν δεν δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα.

Αυτό ονομάζεται στη δική μου διάλεκτο εκβιασμός, συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανή την απόφαση της Ξένης Δημητρίου υπέρ του Λουκά της 17Ν, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι η γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα ήταν αντίθετη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται"

ΝΔ για την αναίρεση του βουλεύματος για τον Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να αναιρέσει το βούλευμα με το οποίο είχε μπει «μπλοκο» στην έβδομη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για την αναίρεση του βουλεύματος για τον Κουφοντίνα: Κανένα σοβαρό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες"

Ευρωεκλογές 2019: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ όπως την κατέγραψε νέα δημοσκόπηση

Μία νέα δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για «Τα Νέα», δημοσιεύθηκε στο φύλλο του Σαββάτου και παρουσιάζει σταθερό το «γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 6,5% καθώς παίρνει το 30% των ερωτηθέντων προβάδισμα 7,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφεται στο 23,5%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6,6% και ακολουθούν ΧΑ 6,3% και ΚΚΕ 5,9%.

Εάν γίνει εκτίμηση ψήφου ευρωεκλογών με εύρος τιμών και αναγωγή στο σύνολο όσων εκδήλωσαν κομματική προτίμηση και αναλογικά βάσει της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 7,5%

Επιπλέον ενδιαφέρον στην έρευνα παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα «πόσο έχει επηρεαστεί η άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων».

Το σύνολο των απαντήσεων με θετικό πρόσημο (Πολύ θετικότερη, Αρκετά Θετικότερη, το ίδιο θετική) είναι 36,3% ενώ το αντίστοιχο των αρνητικών ( το ίδιο αρνητική, Αρκετά αρνητικότερη, Πολύ αρνητικότερη) καταγράφεται στο 59,6%.

Μεταξύ άλλων οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου Ελλάδας-τουρκίας στο άμεσο χρονικό διάστημα, με ένα 41,8% να απαντά Σίγουρα/μάλλον ναι και ένα 40,7% Μάλλον/σίγουρα όχι.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση στο φύλλο των «Νέων» του Σαββάτου.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ όπως την κατέγραψε νέα δημοσκόπηση"

Άγνωστοι κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα

Από το υπουργείο Εσωτερικών θα κριθεί η τύχη του συνδυασμού, καθώς χωρίς ψηφοδέλτια ο συνδυασμός δεν μπορεί να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Εν τω μεταξύ, η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από τους συνδυασμούς στον δήμο Καλλιθέας λήγει σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι.
Ειδικότερα σε ότι αφορά το συμβάν, λίγο πριν 10 το βράδυ της Παρασκευής και την αλλαγή βάρδιας στη φύλαξη του χώρου, 4 άτομα, 3 άνδρες και μια γυναίκα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν κτίριο του δήμου στο οποίο φυλάσσονται τα ψηδοφέλτια των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαϊου.

psifodeltia xa 01
Ο φύλακας αιφνιδιάσθηκε από την παρουσία των ατόμων, του ζήτησαν να μην εμπλακεί λέγοντας του ότι δεν θα τον πειράξουν και κατευθύνθηκαν στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα”.
Εκεί περιέλουσαν τα περίπου 92.000 ψηφοδέλτια με φαρμακευτικό υγρό, συγκεκριμένα Betadine, αποχώρησαν από το κτίριο και διέφυγαν επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.

psifodeltia xa 02
Σο σημείο έσπευσε μετά από λίγο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, οι δράστες όμως είχαν προλάβει να εξαφανισθούν.
Μέχρι τις 2μισυ τη νύχτα αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης συνέλεγαν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και στελεχών του συνδυασμού.
Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ακριβώς σε ποιό σημείο μέσα στο κτίριο φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας τα ψηφοδέλτια παρελήφθησαν μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής.

psifodeltia xa 03

psifodeltia xa 05

Τέλος, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, από την ενέργεια αυτή καταστράφηκε και ένα μέρος των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του νυν δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Στην δικογραφία για την ποινική δίωξη κατ' αγνώστων που άνοιξε στο ΑΤ Καλλιθέας έχουν καταθέσει για λογαριασμό του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής ο επικεφαλής, Τρύφων Μπουγάς και για τον συνδυασμό του δημάρχου Καλλιθέας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης, Κωνσταντίνος Ευσταθίου.

kallitheaonline
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα"

ΣΥΡΙΖΑίος συνδικαλιστής «πλήρωσε» με πειθαρχικό και δυσμενή μετάθεση την κριτική στον Σπίρτζη

Χαρακτήρισε φιέστα σε ανάρτησή του σε blogs την πρόσφατη εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και την ίδια μέρα τον μετέθεσαν στέλνοντάς τον και στο πειθαρχικό! Ο λόγος για τον αρχισυνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΣΕ, ιδρυτικό μέλος και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος κατά το παρελθόν, Παναγιώτη Τερζόγλου, ο οποίος, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για “τιμωρητική πράξη” εξαιτίας της κριτικής, που ασκεί στην ηγεσία του υπουργείου και στη διοίκηση του οργανισμού. Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως στο σημείωμα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ΟΣΕ στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τερζόγλου κατά της απόφασης μετάθεσής του αναφέρεται επί λέξει: “Εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια μέρα... θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο”! 
spirtzis01

Ειδικότερα, στις 3 Απριλίου 2019 ο κ. Τερζόγλου ανάρτησε κείμενο με τον τίτλο, “Γιατί χαίρεται ο κόσμος...;Τι θα γιορτάσουμε στις 12 Απρίλη;”, αναφορικά με την γιορτή για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το έτος ίδρυσης του σιδηροδρόμου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με ομιλητή τον κ. Σπίρτζη. Με σκωπτικό ύφος ο σιδηροδρομικός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυρία Ρένα Δούρου στις προηγούμενες εκλογές, υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και πολιτευτής του κόμματος στη Β΄ Αθηνών παλαιότερα, ρωτούσε εάν στην εκδήλωση αυτή θα συζητούνταν συγκεκριμένα ερωτήματα. 

terzoglou_1

Μεταξύ αυτών, “θα αναφέρουμε π.χ. ότι:1)Με τις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η χώρα έχει πουλήσει το μισό σιδηρόδρομο της, σε μια άλλη χώρα – μέλος της Ε.Ε.; 2)Ότι έχουν καταργηθεί οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού στις εταιρείες που ιδιωτικοποιούνται (π.χ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ) το προσωπικό απολύεται με απλή απόφαση του Διευθ. Συμβούλου; 3)Οι λοβιτούρες συνεχίζονται κανονικά όπως κατήγγειλαν πρόσφατα οι βουλευτές Χατζηδάκης και Μανιάτης; Το κείμενο κατέληγε ως εξής: “Το ζήτημα είναι τούτο. Θα συζητηθούν και αυτά στη Γιορτή ή θα δούμε πάλι τον Σπίρτζη να δακρύζει συγκινημένος και θα φύγουμε κρατώντας ένα πτι φουρ στο χέρι, χαρούμενοι γιατί ο σιδηρόδρομος ζει ακόμη; Ιδού η απορία!”. 

Αμέσως μετά την παραπάνω ανάρτηση, την ίδια μέρα, ο κ. Τερζόγλου μετατέθηκε από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού στη διεύθυνση συντήρησης γραμμής στο σταθμό Λαρίσης. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr, “η διοίκηση αποφάσισε να ξεμπερδεύει μαζί μου επειδή ρώτησα εάν η εκδήλωση θα είναι μόνο φιέστα και δηθενιά  αφού οι εκδηλώσεις αυτές το μόνο νόημα που έχουν είναι να μιλάει ο κ. Σπίρτζης. Με μετέθεσαν αρχικά στο σταθμό Λαρίσης σε κατώτερη θέση. Υπήρξε παρέμβαση από την πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ανασταλεί η μετάθεση και ύστερα με κάλεσαν σε απολογία με το ερώτημα μέχρι και την απόλυση μου. Μετά από μερικές μέρες με μετέθεσαν σε άλλο όροφο του κεντρικού κτιρίου”. Οπως σημειώνει ο ίδιος, “το 2013 κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ. 'Βάλτε πλάτη να μην ξεπουληθεί ο οργανισμός', είπε τότε ο πρωθυπουργός ενώπιον όλων των εργαζομένων και να που φτάσαμε τώρα. Μετά τη μετάθεσή μου οι συνάδελφοί μου λένε, 'τώρα θα έρθει η σειρά μας. Αν μετέθεσαν τον Τερζόγλου τι θα γίνει με εμάς αν μιλήσουμε;'. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι όποιος μας κάνει κριτική θα έχει την ίδια τύχη με μένα. 

terzoglou_2

Στις 9 Απριλίου 2019 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης καλεί σε απολογία τον κ. Τερζόγλου καταλογίζοντας του ειρωνικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που στοιχειοθετούν “τα πειθαρχικά αδικήματα: α)της αντιπειθαρχικής συμπεριφοράς προς τον προϊστάμενο σοβαρής μορφής, β)της αντικανονικής συμπεριφοράς βαριάς μορφής έναντι ανωτέρων, γ)από πρόθεση παράβαση κανονισμών ή εντολών από την οποία προκλήθηκε ή που ήταν δυνατόν να προκληθεί μικρή ζημιά στην εταιρεία ή σε τρίτο, δ)αμέλεια στην εκτέλεση της εργασίας ή του καθήκοντος ή παράβαση κανονισμών ή εντολών, από την οποία προκλήθηκε ή ήταν δυνατόν να προκληθεί σοβαρή ζημιά στην εταιρεία ή σε τρίτο”. 

Για το “ειρωνικό” ύφος της ανάρτησης ο συνδικαλιστής σιδηροδρομικός αναφέρει στο απαντητικό υπόμνημά του: “Είναι το ίδιο ύφος με το οποίο συμμετείχα στην πολιτική ζωή της χώρας, ως υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ το 2004 και το 2009. Είναι το ίδιο ύφος, το οποίο οδήγησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 να με χαρακτηρίσει ως 'τρομοκράτη', στον αγώνα που έκανα για να φύγουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και να έρθει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ίδιο ύφος, με το οποίο αντιπάλεψα δημόσια και πολιτικά ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα πέτρινα χρόνια μόνος μου, πολιτικές ή διαχειρίσεις που πλήγωναν το σιδηρόδρομο και τελικά τον οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Είναι το ίδιο ύφος με το οποίο υποδέχτηκα στο σιδηρόδρομο, 5 φορές τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, συμβάλλοντας με τις μικρές μου δυνάμεις στον άνοδο του στην εξουσία”.

spirtzis02

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στο σημείωμα του ΟΣΕ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του κ. Τερζόλου την περασμένη Δευτέρα σημειώνεται με έμφαση: “Στις 3.4.2019 αποφασίστηκε η μετακίνησή του στη Διεύθυνση Συντήρησης Γραμμής Υπηρεσίας Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος Τμήμα Αθηνών, με ημερομηνία υλοποίησης την 8.4.2019, όπως συνομολογεί. Προφανώς, εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια ημέρα, όπως αβάσιμα ισχυρίζεται, θα υλοποιούσαμε αμέσως τη σχετική απόφαση ή θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο”.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑίος συνδικαλιστής «πλήρωσε» με πειθαρχικό και δυσμενή μετάθεση την κριτική στον Σπίρτζη"

Προβάδισμα 10,8 της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Ευρωκοινοβούλιο μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές (φωτο)

Προβάδισμα 10,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και 3,2% στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) για τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βάση το μέσο όρο τριών δημοσκοπήσεων, που έγιναν στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Με βάση την πρόβλεψη, η ΝΔ αναμένεται ότι θα λάβει 34,6%, έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή, με 7,4%, το ΚΚΕ, με 6,2% και η ΛΑ.Ε με 3,2%. Χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το Ποτάμι (1,7%) και οι ΑΝΕΛ(1,2%).

Τα ποσοστά δίνουν 9 έδρες στη ΝΔ, 6 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ, από 2 έδρες στο ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή και από 1 έδρα στο ΚΚΕ και τη ΛΑ.Ε.

Δείτε τις τρεις δημοσκοπήσεις:







pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβάδισμα 10,8 της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Ευρωκοινοβούλιο μια εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές (φωτο)"

Αλβανία: Έκοψαν την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας - Αντιδρά το ΥΠΕΞ

Την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη, προέδρου της «Ομόνοιας» απέρριψε η Κεντρική Εκλογική Περιφέρεια της Αλβανίας. Ο κ. Μπελέρης είχε θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Χειμάρρας.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την αλβανική απόφαση. Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα: «Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας, κ. Μπελέρη, για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».

Σε ανάλογο τόνο ήταν και το σχόλιο που έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος: «Η απόρριψη από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας της υποψηφιότητας του Προέδρου της Τοπικής Ομόνοιας κ. Φρέντυ Μπελέρη, για τη δημαρχία της Χειμάρρας, προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία για τη στάση της Αλβανίας έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Είμαστε δίπλα στους Χειμαριώτες και οι αλβανικές Αρχές οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις. Δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Έκοψαν την υποψηφιότητα του προέδρου της Ομόνοιας - Αντιδρά το ΥΠΕΞ"

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα όπως και ο «Πορθητής»

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, χωρίς να διστάσει να πάρει και μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας ότι η έλευση του «Φατίχ» (Πορθητής) αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας και ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα με τον ίδιο τρόπο.

Ο Οκτάι βρισκόταν χθες στα κατεχόμενα για να παραστεί στο Ιφτάρ, το δείπνο που παρατίθεται μετά τη δύση του ήλιου κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.

Στην ομιλία του, ο Οκτάι αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τους υδρογονάνθρακες, σημειώνοντας ότι η Τουρκία ευνοεί λύση του Κυπριακού στη βάση της αλληλοκατανόησης και επικρίνοντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι από τη μια διατηρεί στάση μη συμβιβασμού που οδήγησε στη μη εξεύρεση λύσης και από την άλλη προσεγγίζει το θέμα των υδρογονανθράκων μονόπλευρα χωρίς την πρόθεση κοινής εκμετάλλευσης των πόρων.

Ο Οκτάι είπε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προστατεύσει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και να εγγυηθεί τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Είπε, επίσης, ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων του νησιού και ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, χωρίς να διστάσει να πάρει και μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα όπως και ο «Πορθητής»"

Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 52χρονο άντρα (εικόνες-βίντεο)

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου στη διάβαση του ΟΣΕ στο Παλαιοχώρι του δήμου Αλεξάνδρειας.

Τρένο το οποίο κατευθυνόταν προς την Αλεξάνδρεια (εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Φλώρινας), παρέσυρε 52χρονο άντρα ο οποίος κινούταν πάνω στο μηχανάκι του.

Ο 52χρονος ήταν υδρονομέας.

Οι μπάρες στη συγκεκριμένη διάβαση είναι αρκετά χρόνια εκτός λειτουργίας όπως μας είπαν κάτοικοι του Παλαιοχωρίου και όπως θα δείτε και στις εικόνες.

Στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο:

























alexandreia-gidas
Διαβάστε Περισσότερα » "Παλαιοχώρι Αλεξάνδρειας: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 52χρονο άντρα (εικόνες-βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news