facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Αρκάς: Διπλό «χτύπημα» με σκίτσα για συνταξιούχους & εκλογές

Πάντα επίκαιρος, ο Αρκάς επανήλθε σήμερα στο Facebook με νέα σκίτσα για τους συνταξιούχους, τις κυβερνητικές περικοπές στις συντάξεις και τις εκλογές.
Το πρώτο του σκίτσο αφορά στην κυβερνητική προπαγάνδα με αντικρουόμενες δηλώσεις για τις περικοπές στις συντάξεις:
Στο δεύτερο σκίτσο, οι συνταξιούχοι ψηφίζουν «δαγκωτό»… κυριολεκτικά:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Διπλό «χτύπημα» με σκίτσα για συνταξιούχους & εκλογές"

Βίντεο: Μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδοκίμασαν τον Τσίπρα στα Τρίκαλα

Αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στα Τρίκαλα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το trikalazoom, μετά το τέλος της ομιλίας του, πέρασε πεζή με την αστυνομική συνοδεία μπροστά από το περίπτερο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Εκεί ωστόσο έγινε δέκτης έντονων διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών από τα μέλη του κόμματος.

«Μπράβο Αλέξη, μαζί με τον Νετανιάχου μαζί, είστε με τον Κόκκαλη. Είστε ΣΥΡΙΖΑ εσείς; Ντροπή! Αντε με τους Πασόκους τώρα» φώναζαν τα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο από το trikalazoom.gr:



Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποδοκίμασαν τον Τσίπρα στα Τρίκαλα"

Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και μια πρόσφατη δημοσίευση σύμφωνα με τις οποίες οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται άδεια επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου στο έγγραφο της αναίρεσης της απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό της εισαγγελικής αναίρεσης η κ. Δημητρίου αναφέρεται σε γνωμοδοτήσεις από το 1993 έως το 2011 αλλά και σχετική δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, επισημαίνει ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα προσθέτοντας πως αφού με το βούλευμα του δέχτηκε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, κακώς προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε αναλάβει να μελετήσει την υπόθεση από τις 15 Μαΐου εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Ο αντεισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό του ότι εκτός από τα νομικά θέματα το επίμαχο βούλευμα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι ο πολυισοβίτης είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα"

Προκαλούν οι Τούρκοι σε ΕΕ και ΟΗΕ: Εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ο «Πορθητής», υποστηρίζουν

Επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Εκφράζοντας τη θέση της Αγκυρας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η περιοχή στην οποία έχει σταλεί το γεωτρύπανο «Πορθητής», προκειμένου να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η υποστήριξη της ΕΕ προς την Λευκωσία είναι ασύμβατη προς το Διεθνές Δίκαιο.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζον Μπόλτον, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Μπόλτον για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Μπόλτον αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τον χειρισμό του θέματος. Ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ επί του θέματος, όπως είχε εκφραστεί στη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συμφώνησαν, δε, να παραμείνουν σε συνεχή επαφή επί του συγκεκριμένου θέματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλούν οι Τούρκοι σε ΕΕ και ΟΗΕ: Εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ο «Πορθητής», υποστηρίζουν"

Μολότοφ και επεισόδια στη λεωφόρο Αθηνών κοντά σε προεκλογική ομιλία του Κασιδιάρη

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στη λεωφόρο Αθηνών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα αντιφασιστικές οργανώσεις διοργάνωναν αντισυγκέντρωση και πορεία με κατεύθυνση το σημείο της προεκλογικής ομιλίας του υποψήφιου δημάρχου Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στον Κολωνό, που είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Η πορεία ξεκίνησε και όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Ναυπλίου, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μολότοφ και επεισόδια στη λεωφόρο Αθηνών κοντά σε προεκλογική ομιλία του Κασιδιάρη"

Προσοχή: Ζιζανιοκτόνο κάνει κακό στο ήπαρ σας

Μελέτη επιβεβαιώνει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της εμπορικής χρήσης της γλυφοσάτης στη διατροφική αλυσίδα, η οποία σημειωτέον έχει αυξηθεί τα τελευταία 25 χρόνια, και της συχνότητας της μη αλκοολικής στεατοηπατοπάθειας

Η γλυφοσάτη, το βασικό συστατικό του δημοφιλέστερου ζιζανιοκτόνου της Monsanto για το οποίο προσφάτως η εταιρεία καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο να καταβάλλει θηριώδη χρηματική αποζημίωση σε ζευγάρι καρκινοπαθών, τελικά φαίνεται να έχει επιπτώσεις στο ανθρώπινο ήπαρ.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εδραιώνει τον συσχετισμό αυτό σε ανθρώπους και έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύθηκε στο Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Ο Δρ. Paul J. Mills, καθηγητής και επικεφαλής του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, εξηγεί σε σχετικό άρθρο ότι μελέτησε την παρουσία της γλυφοσάτης σε δείγματα ούρων δύο ομάδων ασθενών: εκείνων που είχαν διαγνωστεί με μη αλκοολική στεατοηπατοπάθεια (τύπος μη αλκοολικής ηπατοπάθειας) και σε άτομα χωρίς την εν λόγω πάθηση.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα ούρων από 93 ασθενείς, το 41% ήταν άνδρες, το 42% ήταν καυκάσιας φυλετικής καταγωγής, και ο μέσος Δείκτης Μάζας Σώματος 31,8. Με βιοψίες ήπατος καθορίστηκε η παρουσία ή απουσία της μη αλκοολικής στεατοηπατοπάθειας.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), εθνικότητας ή διαβήτη, τα υπολείμματα γλυφοσάτης ήταν σημαντικά υψηλότερα στους ασθενείς με μη αλκοολική στεατοηπατοπάθεια, συγκριτικά με ασθενείς με καλύτερη ηπατική κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Mills τα ευρήματα αυτά συνδυαστικά με τα αποτελέσματα ζωικών μελετών επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της εμπορικής χρήσης της γλυφοσάτης στην διατροφική αλυσίδα, η οποία σημειωτέον έχει αυξηθεί τα τελευταία 25 χρόνια, και της συχνότητας της μη αλκοολικής στεατοηπατοπάθειας στις ΗΠΑ όπου παρατηρείται άνοδος τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Επόμενος στόχος των ερευνητών είναι να εντάξουν στο δείγμα της μελέτης μια επιπλέον ομάδα ασθενών που κάνουν διατροφή μόνο με βιολογικά προϊόντα, ώστε να δουν αν μια διατροφή χωρίς παρουσία φυτοφαρμάκων επηρεάζει τους βιοδείκτες της ηπατικής νοσηρότητας.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Ζιζανιοκτόνο κάνει κακό στο ήπαρ σας"

DW:Νέο μέτωπο Βορρά-Νότου για τα χρήματα στην ΕΕ

Νέος διχασμός Βορρά-Νότου προμηνύεται μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Αφορμή: η διαπραγμάτευση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό που έχει βαλτώσει, καθώς Ολλανδία και Αυστρία αρνούνται να αυξήσουν τη συνεισφορά τους.


Υπό διαπραγμάτευση είναι το αποκαλούμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, το οποίο, μεταξύ άλλων, καθορίζει τις δαπάνες για κονδύλια που αφορούν άμεσα την Ελλάδα, όπως η αγροτική πολιτική, τα διαρθρωτικά ταμεία, το πρόγραμμα «Εράσμους» ή άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Παρά τις εκκλήσεις για υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, τα 28 κράτη-μέλη (ή τουλάχιστον τα 27, μετά την αποχώρηση της Μ.Βρετανίας) δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία πριν τις Ευρωεκλογές, αν και ο αρμόδιος Επίτροπος Γκύντερ Έτινγκερ είχε υποβάλει αναλυτικές προτάσεις από πέρσι. Έτσι, το φλέγον ζήτημα παραπέμπεται στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.
Στη γραφειοκρατική ορολογία των Βρυξελλών ο βασικός διαχωρισμός γίνεται ανάμεσα στους «καθαρούς συνεισφέροντες» στον κοινοτικό προϋπολογισμό (που πληρώνουν περισσότερα χρήματα από όσα εισπράττουν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων) και στους «καθαρούς αποδέκτες» (που εισπράττουν περισσότερα από όσα πληρώνουν). Σε γενικές γραμμές, «συνεισφέροντες» είναι ο Βορράς και η Δύση της Ευρώπης, ενώ ο Νότος και η Ανατολή είναι «αποδέκτες». Εξαίρεση αποτελεί η Ιταλία, μία νότια χώρα που είναι και «συνεισφέρων». Η Ελλάδα ήταν πάντα «αποδέκτης». Αυτή την ορολογία θα τη βρίσκουμε πάντα μπροστά μας όταν συζητάμε τα οικονομικά της ΕΕ.
Χάσμα Βορρά-Νότου; 
Περικοπές, αλλά και υψηλότερες συνεισφορλες από τις οικονομικά ισχυρές χώρες προβλέπουν οι προτάσεις Έτινγκερ
Περικοπές, αλλά και υψηλότερες συνεισφορλες από τις οικονομικά ισχυρές χώρες προβλέπουν οι προτάσεις Έτινγκερ
Πολλοί αναλυτές βλέπουν ένα μόνιμο χάσμα Βορρά-Νότου με αφορμή τις αντιπαραθέσεις για τον προϋπολογισμό. Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης, επικεφαλής του European Policy Center στις Βρυξέλλες, επισημαίνει ωστόσο ότι «έχουμε συγκρούσεις ανάμεσα σε Βόρειους και Νότιους, αλλά έχουμε επίσης διαφορές ή διαχωριστικές γραμμές εντός των κρατών-μελών. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα». Από την πλευρά του ο Επίτροπος Έτινγκερ, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το δημοσιονομικό πλαίσιο στην ΕΕ, επισήμανε ότι «υπάρχουν χώρες που θεωρούν ότι οι συνολικές δαπάνες είναι υπερβολικές, ενώ άλλες χώρες αρνούνται περικοπές στις αγροτικές δαπάνες».  
Η κατάρτιση του προϋπολογισμού αποτελεί άσκηση υψηλής δυσκολίας, γιατί η ΕΕ αποκτά νέες αρμοδιότητες, όπως η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, χωρίς όμως να έχει εξασφαλίσει και πρόσθετη χρηματοδότηση. Επιπλέον, η αποχώρηση της Μ.Βρετανίας αφήνει χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, το οποίο ο Επίτροπος Έτινγκερ μόνο κατά το ήμισυ θέλει να καλύψει από περικοπές. Τα υπόλοιπα καλούνται να πληρώσουν οι «συνεισφέροντες». Πρόκειται για τις εξής χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιρλανδία. Πάντως ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έχει ξεκαθαρίσει ότι απορρίπτει οποιαδήποτε αύξηση στη δική του συνεισφορά, ενώ στην ίδια γραμμή κινείται πλέον και ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.
Δύσκολος ο συμβιβασμός
Κατανόηση για το υπερβολικό χρέος της Ιταλίας απαιτούν τα Πέντε Αστέρια
Κατανόηση για το υπερβολικό χρέος της Ιταλίας απαιτούν τα "Πέντε Αστέρια"
Από την άλλη πλευρά οι «καθαροί αποδέκτες» όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Πολωνία όχι μόνο δεν δέχονται περικοπές, αλλά ζητούν περισσότερα χρήματα και «περισσότερη αλληλεγγύη», ιδιαίτερα μετά την τελευταία οικονομική κρίση. Αλλά φαίνεται ότι η κρίση προκαλεί και νέους τριγμούς. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ξεκαθαρίζει ότι «στο μέλλον οικονομική στήριξη σε χώρες με υπερβολικά χρέη θα δίνεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι ομολογιούχοι των χωρών αυτών θα δεχτούν μία αναδιάρθρωση χρέους, ώστε να συμμετέχουν και εκείνοι στη διάσωση. Θα ήταν άδικο να ζητήσουμε από τους φορολογούμενους σε άλλα κράτη-μέλη να πληρώσουν τον λογαριασμό...».
Τί γίνεται όμως στην Ιταλία, μία χώρα που έχει υπερβολικό δημόσιο χρέος, αλλά είναι και «συνεισφέρων» στην ΕΕ; Το συγκυβερνών λαϊκιστικό κόμμα «Πέντε Αστέρια» υποστηρίζει ότι είναι υπερβολικό να πληρώνει η Ιταλία στον κοινοτικό προϋπολογισμό δύο δισεκατομμύρια περισσότερα από όσα λαμβάνει και την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να μην χρηματοδοτούν το χρέος της. Σε τελική ανάλυση, επισημαίνει ο αναλυτής Γιάννης Εμμανουηλίδης, «τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση κοινού παρονομαστή, η ενότητα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές». Από την πλευρά του ο Κάρελ Λενό, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Σπουδών εκτιμά ότι «σε μερικές περιπτώσεις οι εθνολαϊκιστές γίνονται ελκυστικοί όταν αυξάνεται το χάσμα πλούσιων και φτωχών. Το βλέπουμε σίγουρα στην Ιταλία. Το βλέπουμε στην Ελλάδα, στην Κύπρο, λιγότερο στην Ισπανία». 
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Νέο μέτωπο Βορρά-Νότου για τα χρήματα στην ΕΕ"

Στη εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταφέρθηκε πριν από λίγα λεπτά ο γνωστός πολυισοβίτης για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η κατάσταση της υγείας του λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας την οποία είχε αποφασίσει επιδεινώθηκε, οπότε κρίθηκε σκόπιμο από τους θεράποντες ιατρούς να μεταφερθεί με επείγουσα μορφή στη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη εντατική ο Δημήτρης Κουφοντίνας"

Οργή Λαφαζάνη κατά Τσίπρα για Βελουχιώτη: Επίδειξη θράσους από έναν προδότη της Αριστεράς

Για «επίδειξη θράσους, πολιτικής παχυδερμίας και αναισθησίας» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του στον Άρη Βελουχιώτη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνος Λαφαζάνης.

Με μία οργισμένη ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνη, που υπήρξε επί χρόνια ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που ατίμασε και πρόδωσε ξεδιάντροπα την Αριστερά, ο άνθρωπος που επιχείρησε τον μεγαλύτερο διασυρμό των καλύτερων σελίδων της ιστορίας της και προσπάθησε να λερώσει όσο κανείς στο παρελθόν το όνομα της, σε σημείο που δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε ο χειρότερος εχθρός της, ο πρωθυπουργός της πιο εξευτελιστικής κωλοτούμπας και της πιο ταπεινωτικής και πιο καταστροφικής συνθηκολόγησης που έχει διαπράξει ποτέ πολιτικός αυτής της χώρας σε ειρηνική περίοδο, έφτασε στο σημείο να πιάσει στο στόμα του και μάλιστα στην Λαμία, το όνομα του Άρη Βελουχιώτη, του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ, ο οποίος επέλεξε τον ανυποχώρητο περήφανο δρόμο, υπέστη τον πιο απηνή το διωγμό από εχθρούς και φίλους και τελικά προτίμησε την αυτοκτονία παρά το εξευτελιστικό προσκύνημα και την παράδοση».

Και προσθέτει: «Αν ο Άρης κατάγγειλε τότε την Βάρκιζα, ο Αλ. Τσίπρας διέπραξε κάτι πολύ οικτρότερο, αθλιέστερο και πιο χαμερπές από μια προδοτική συνθηκολόγηση, γιατί το τραγικό καλοκαίρι του 2015 παραδόθηκε πλήρως ο ίδιος και κυρίως παρέδωσε χειροπόδαρα, χωρίς καμιά μάχη και χωρίς την παραμικρή αντίσταση την χώρα και τον ελληνικό λαό σε μια νέα υποδούλωση και αποικιοποίηση, σε γενικό ξεπούλημα και χωρίς τέλος εκμετάλλευση. Είναι θλιβερό αλλά τρομακτικά αληθινό ότι τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη στην Λαμία για τα «χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας που μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό», τα οποία με μέγιστη υποκρισία χρησιμοποίησε λάθρα ο Αλ. Τσίπρας, είναι ιδιαίτερα επίκαιρα επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης όπου η πολιτική ρεμούλα, η πολιτική απάτη, η πολιτική εξαχρείωση και ο πολιτικός εκμαυλισμός συνεχίζονται αμείωτα από μια ηγετική κυβερνητική και κομματική ομάδα που βλέπει το κράτος και την οικονομία ως λάφυρα της καρεκλοθηρίας της. Κατά τα άλλα οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα προεκλογικά «δώρα» του Αλ. Τσίπρα έχουν τόση αξία όση έχουν και οι υποσχέσεις του πριν τις εκλογές του 2015. Αποτελούν χοντρά ψέματα χειρότερα και απ’ αυτά που μετέτρεψαν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ, από ένα πρωθυπουργό που η αδίστακτη ψευδολογία αποτελεί δεύτερη φύση. Αυτά τα προεκλογικά ψίχουλα και οι προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα θα εξαφανιστούν μετεκλογικά και θα μετατραπούν σε μετεκλογικές οικονομικές και κοινωνικές θύελλες για τον λαό και τον τόπο και σε νέα ακόμα χειρότερη μνημονιακή κηδεμονία και εξόντωση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή Λαφαζάνη κατά Τσίπρα για Βελουχιώτη: Επίδειξη θράσους από έναν προδότη της Αριστεράς"

Νέα περιπέτεια για την 8χρονη Αλεξία στην Εντατική

Επιδείνωση τις τελευταίες ώρες για την 8χρονη Αλεξία, που νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων απο το βράδυ του Πάσχα, μετά τον τραυματισμό της απο αδέσποτη σφαίρα...

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γιατρών, η αισιοδοξία των τελευταίων ημερών, μετά την αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του κοριτσιού άρχισε να μετριάζεται τις τελευταίες ώρες και να σβήνει την Πέμπτη.

Η 8χρονη Αλεξία δυσκολευόταν σημαντικά στην αναπνοή της κι έτσι οι γιατροί που την παρακολουθούν στην Εντατική, αποφάσισαν να την θέσουν ξανά υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Η μικρή που τραυματίστηκε σοβαρά στην αυλή του σπιτού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας, απο αδέσποτη σφαίρα που είχε ρίξει ένας άνδρας από το γειτονικό χωριό, δίνει σκληρή μάχη, ωστόσο η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που εξεδόθη το μεσημέρι της Παρασκευής, "η ασθενής Σ.Α. παραμένει νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ με εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής. Η ασθενής επαναδιασωληνώθηκε στις 16.05.2019 λόγω αδυναμίας διατήρησης του αεραγωγού. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη".

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα περιπέτεια για την 8χρονη Αλεξία στην Εντατική"

Βίντεο: Ήρθαμε από την Ξάνθη για την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία, λένε οι Ρομά

Από το Πυρί Βοιωτίας, την Καρδίτσα αλλά και την Ξάνθη, και από άλλες περιοχές με λεωφορεία έφτασαν στην Λαμία για την ομιλία Τσίπρα πολλοί Ρομά, όπως δηλώνει ο πρόεδρος τους για τη Στερεά Ελλάδα,Βαλάντης Χαλιλόπουλος.

Ήρθαμε να ακούσουμε την ομιλία του πρωθυπουργού, λέει και ήρθε και ο πρόεδρος όλων των Ρομά Ελλάδος.

Ήταν μια οργανωμένη μετακίνηση είπε, μπήκαν λεωφορεία για να μας μεταφέρουν.



Συζητήσαμε, λέει, για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα γιατί θέλουμε και εμείς να ενταχθούμε μέσα στον ιστό της πόλης. Αυτό δεν μπορεί να μας το κόψει κανένας. Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό και όλους τους βουλευτές που ήταν εδώ, μετά την ομιλία Τσίπρα.
Σε ερώτηση αν συνατήθηκαν ή μίλησαν με τον πρωθυπουργό, είπε πως μόνον τον χαιρέτησαν και του έστειλαν λουλούδια.

Ο κ. Χαλιλόπουλος έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας, όπου προηγουμένως είχε μεταβεί συνοδευόμενος από δικηγόρους του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ Στερεάς Ελλάδας «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης», για να καταθέσει μήνυση για «ρατιστικό» δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

Ρομά, βρέθηκαν και σήμερα στην Καρδίτσα όπου βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα φωτογραφήθηκε και μαζί τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Ήρθαμε από την Ξάνθη για την ομιλία Τσίπρα στη Λαμία, λένε οι Ρομά"

Νέα αυτοκτονία κρατουμένου στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Ένας ακόμα θάνατος καταγράφεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το σωφρονιστικό κατάστημα, πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία ενός κρατούμενου 61 ετών, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 είχε δολοφονήσει με δεκάδες μαχαιριές την πρώην νύφη του στην Κρήτη. Ο κρατούμενος, φέρεται να βρέθηκε κρεμασμένος με σκοινί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε ήδη πάρει εξιτήριο από το Ψυχιατρείο αλλά η μεταγωγή του δεν είχε γίνει λόγω των εκλογών. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία φέρονται να υπήρξαν από το 2016-2018 συνολικά, τουλάχιστον 17 αυτοκτονίες.

40 μαχαιριές

Οπως έγραψαν τότε τα τοπικά ΜΜΕ, το έγκλημα ειχε γίνει με τουλάχιστον 40 μαχαιριές σύμφωνα με τη εκτίμηση της αστυνομίας . Ο δράστης επιτέθηκε στην 53χρονη πρώην νύφη του τον Οκτώβριο του 2018 στην καφετέρια που διατηρούσε η γυναίκα στα Δειλινά, στο Ηράκλειο. Σε κάθε χτύπημα φέρεται να έμπηγε το μαχαίρι, όσο πιο βαθιά μπορούσε! Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τότε ότι ο 61 ετών κατηγορούμενος φιλοξενούνταν για σχεδόν τρία χρόνια στο σπίτι της ανιψιάς του, κόρης του αδερφού του. Ο ίδιος δεν είχε δική του οικογένεια. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αγαπούσε τα δύο παιδιά της ανιψιάς του και τα πηγαινοέφερνε στο σχολείο. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διακοπεί η σύνταξη του και αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος για τη φιλοξενία που δεχόταν από την ανιψιά του.

Η ανιψιά του, λένε αστυνομικοί, δεν τον «πέταξε» από το σπίτι αλλά του ζήτησε να μετακομίσει και μάλιστα, του έδωσε κάποια χρήματα και το μηχανάκι της για να μπορεί να μετακινείται. Ο 60χρονος φέρεται να ένιωσε ότι τα έχασε όλα, αισθανόταν το σπίτι της ανιψιάς του σαν το σπίτι της δικής του οικογένειας και «χρέωσε» για την απόφαση αυτή την μητέρα της γυναίκας.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αυτοκτονία κρατουμένου στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού"

Μαλέλης: Κύριε Τσίπρα αφήστε ήσυχο τον Βελουχιώτη, αρκεστείτε στους ακροδεξιούς με τους οποίους συγκυβερνάτε

«Κύριε Τσίπρα αφήστε ήσυχο τον Βελουχιώτη και ασχοληθείτε με την Παπακώστα, τον Λυμπερόπουλου, τον Κουίκ, τον Παπαγγελόπουλο και τους άλλους της ... Προοδευτικής Συμμαχία» αναφέρει στη δήλωσή του ο Σταμάτης Μαλέλης και προσθέτει:

«Αρκεστείτε στους δεξιούς και ακροδεξιούς με τους οποίους συγκυβερνάτε. Δεν περνούν πλέον τα παιχνίδια σας στον λαό»!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλέλης: Κύριε Τσίπρα αφήστε ήσυχο τον Βελουχιώτη, αρκεστείτε στους ακροδεξιούς με τους οποίους συγκυβερνάτε"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας Κυριακή και Δευτέρα

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας στις 19 και 20 Μαΐου, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. ΑΕ.

Ειδικότερα, κατά τις ώρες 18.00 έως 23.00 την Κυριακή και από 19:00 έως 21:00 τη Δευτέρα, οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν ως εξής:

  • Οδός Καραγεώργη Σερβίας, από το ύψος της συμβολής της με την πλατεία Συντάγματος έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Βουλής.
  • Οδός Βουλής, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Καραγεώργη Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων προς Ομόνοια θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Μητροπόλεως.

Η τροχία ζητεί από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας Κυριακή και Δευτέρα"

Ευρωεκλογές: Μέχρι και τις συντάξεις Ιουνίου θα δώσουν νωρίτερα!

Τελικά η αγωνία στο κυβερνητικό επιτελείο είναι μεγαλύτερη από όσο νομίζαμε. Δεν φτάνουν τα επίδοματα που μοιράζονται τις τελευταίες ημέρες, ούτε η βροχή τροπολογιών, τώρα μαθαίνουμε ότι θα δώσουν και τις συντάξεις Ιουνίου νωρίτερα!

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε ότι, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα, ήτοι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Δηλαδή οι συντάξεις θα δοθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ δύο ημέρες πριν τις κάλπες!

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

-Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.
-Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2019, ημέρα Πέμπτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 30 Μαΐου 2019 ημέρα Πέμπτη.

Καθώς δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο (γίνεται συνήθως Χριστούγεννα ή Πάσχα), η κίνηση συνδέεται -εξόφθαλμα μάλιστα- με τις εκλογές.

Είναι η πιο πρόσφατη σε μία σειρά κινήσεων της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα υπέρ της ενόψει της κάλπης. Αρχικά είχαμε την ψήφιση του νομοσχεδίου των 120 δόσεων και στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε και άλλες έξτρα «θετικές» ρυθμίσεις» που περιλαμβάνουν από ειδικά επιδόματα στους φρουρούς των καταστημάτων κράτησης μέχρι βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού και τον ΕΝΦΙΑ. Οι διατάξεις προστέθηκαν σε νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου. Εως το μεσημέρι της Πέμπτης στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν 12 τροπολογίες!

Ειδικότερα:

- Τροπολογία για τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, για ακίνητη περιουσία φυσικών προσώπων άνω των 60.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού

- Τροπολογία για 6μηνη παράταση της υποβολής δικαιολογητικών στο Κτηματολόγιο

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού

- Τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παροχή επιδόματος ύψους 120 ευρώ στους υπαλλήλους φρούρησης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης αλλά και επιδόματος ιατροδικαστικής υπηρεσίας (550 ευρώ ιατροδικαστής Α’, 500 ευρώ Β’, 450 ευρώ Γ’ και 400 ευρώ ιατροδικαστής Δ’)

- Ελεγκτική αποζημίωση 50 ευρώ ανα ημέρα και μέχρι 300 ευρώ το μήνα που μπορει να προσαυξηθεί κατά 20% στους επιθεωρητές ελεγκτές και εμπειρογνώμονες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

- Εφάπαξ χρηματικό ποσό και στους βοηθούς, επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες των Πανεπιστημίων και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα 1.1.2015 εως και 31.12.2016

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει αμοιβή κατά την ιατρική εξειδίκευση του συνόλου των ιατρών

- Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας για τη βελτίωση των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού

- Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ορίζεται ότι μπορούν να ανανεώνονται οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και ρυθμίζονται θέματα μισθοδοσίας αυτών

- Τροπολογία για την Κύρωση της από 26/4/2019 τροποποίησης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ" και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

- Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος με μέτρα επιτάχυνσης έκδοσης οικοδομικών αδειών ανακατασκευής στις πυρόπληκτες περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο, διαγραφή προστίμων για αυθαίρετα που έχουν κριθεί ετοιμόρροπα ή μη κατοικήσιμα και χρήζουν επισκευής και αναστολή προστίμων για τα προ του 2011 αυθαίρετα μέχρι την οριοθέτηση ρεμάτων.

- Τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας με ρυθμίσεις για τουριστικά πλοία ενώ συστήνεται στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα καταγράφεται και ανάλογος καταιγισμός βουλευτικών τροπολογιών, τις οποίες όμως είναι άγνωστο αν θα κάνουν δεκτές τα επισπεύδοντα Υπουργεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: Μέχρι και τις συντάξεις Ιουνίου θα δώσουν νωρίτερα!"

Κίνημα Αλλαγής: Εκοψαν μια έως τρεις συντάξεις και μοιράζουν μισή σύνταξη

Το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό σημείωμα για τις συντάξεις τονίζει ότι «είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, «την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα τους. Με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τη μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και την περικοπή του εφάπαξ, με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης». Προσθέτει πώς «μόνο για το 2019 αφαιρούν από τους συνταξιούχους 3,1 δισ. ευρώ. Και αυτό θα συνεχιστεί κάθε χρόνο».

«Κόβουν κάθε χρόνο μια έως τρεις συντάξεις με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκατ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη» υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το γεγονός ότι η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς, δηλαδή 18,2% μέση μείωση.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αποκρύπτεται το γεγονός ότι με τους δικούς τους νόμους απονέμονται πλέον συντάξεις-βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και άλλων Ταμείων, που είναι μικρότερες από τις συντάξεις των ανασφάλιστων των 360 ευρώ.

«Την "έρημη και τον έρημο συνταξιούχο" -όπως τους ονομάζουν στα spots τους- αυτοί τους καταρήμαξαν. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα…», αναφέρει ο ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει: «Όποιος πραγματικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ζωή τους. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή: Η κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι. Δέσμευσή μας που -όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά- είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αντί να κοκοραμαχούν, θέλουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους συνταξιούχους, δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνημα Αλλαγής: Εκοψαν μια έως τρεις συντάξεις και μοιράζουν μισή σύνταξη"

Πρόστιμα ΚΦΔ και υποβολή δηλώσεων Ε9 και ΕΝΦΙΑ

Με την εγκύκλιο Ε 2082/2019 κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 73 του ν. 4607/2019, με τις οποίες επήλθαν τροποποιήσεις σε θέματα υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) και Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και σας παρέχουμε οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.

1. Ημερομηνία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9)

Από την 1η Ιανουάριου 2019 και εφεξής, όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους (σύσταση, απόκτηση κ.λπ.), υποχρεούνται να τις δηλώνουν υποβάλλοντας τη δήλωση Ε9 μέχρι την 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα της μεταβολής.

Παραδείγματα:

– Φορολογούμενος αποκτά ακίνητο από αγορά στις 2 Ιανουαρίου 2019. Το δικαίωμα επί του ακινήτου θα πρέπει να δηλωθεί εμπρόθεσμα στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2020 μέχρι την 31η Μαΐου 2020.

– Φορολογούμενος αποκτά δύο ακίνητα Α και Β από αγορά την 15η Απριλίου 2019 και πωλεί το Α ακίνητο στις 11 Ιουνίου 2019. Στη δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2020, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα μέχρι την 31η Μαΐου 2020, ο φορολογούμενος υποχρεούται να δηλώσει μόνο το δικαίωμα επί του Β ακινήτου.

– Έστω ότι πεθαίνει ο Α την 20ή Ιανουαρίου 2019 και αφήνει κληρονόμο εξ αδιαθέτου το μοναδικό του τέκνο. Η δήλωση Ε9 2020 για την απόκτηση του ακινήτου από το τέκνο, υποβάλλεται εμπρόθεσμα έως την 31η Μαΐου 2020. Αν στην ίδια περίπτωση δημοσιευθεί διαθήκη εντός του έτους του 2019, που καθιστά μοναδικό κληρονόμο τον εγγονό του θανόντος, τότε δεν υποβάλλεται δήλωση από τον εξ αδιαθέτου κληρονόμο αλλά απευθείας από τον εκ διαθήκης μέχρι την 31η Μαΐου 2020. Επισημαίνεται ότι η υποβολή δήλωσης από τον κληρονόμο συνιστά και σιωπηρή αποδοχή της κληρονομιάς.

2. Επιβολή προστίμου άρθρου 54 ΚΦΔ για διαδικαστικές παραβάσεις των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) και ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σε περίπτωση μη υποβολής, εκπρόθεσμης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης Ε9 για περισσότερα του ενός (1) έτη, επιβάλλεται ένα μόνο πρόστιμο, εφόσον στις δηλώσεις αυτές επαναλαμβάνονται οι ίδιες μεταβολές. Το πρόστιμο ορίζεται σε εκατό (100) ευρώ για κάθε δήλωση (παράγραφος 2 άρθρου 54 του ν. 4174/2013) και επιβάλλεται με την πράξη προσδιορισμού φόρου, η οποία εκδίδεται βάσει της δήλωσης Ε9.

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο στις δηλώσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξεις προσδιορισμού φόρου, οι οποίες συντίθενται μηχανογραφικά από τη Φορολογική Διοίκηση.

3. Πρόστιμα για δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) που υποβλήθηκαν από 31/12/2014 έως και 24/4/2019

Σε εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 ετών 2010 και επόμενων, που υποβλήθηκαν από την 31η Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την 24η Απριλίου 2019 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου), δεν επιβάλλονται το πρόστιμο του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 ή το αυτοτελές πρόστιμο του άρθρου 4 του ν. 2523/1997, κατά περίπτωση.

Πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και την 24η Απριλίου 2019 δεν διαγράφονται.

Πρόστιμα που έχουν καταβληθεί μέχρι την ίδια ημερομηνία δεν επιστρέφονται.

4. Πρόστιμο άρθρου 54 ΚΦΔ για διαδικαστικές παραβάσεις των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) από 25/4/2019 και μετά

Δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα των διαδικαστικών παραβάσεων του άρθρου 54 του ν. 4174/2013 στις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, οι οποίες υποβάλλονται από την 25η Απριλίου 2019 και αφορούν τα έτη 2014 και επόμενα, μέχρι την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης προκύπτει από Διαπιστωτική Πράξη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Διευκρινίζεται ότι αρχική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) θεωρείται η δήλωση, η οποία υποβάλλεται για πρώτη φορά και εισάγει ακίνητα ή δικαιώματα επί αυτών από τον υπόχρεο φορολογούμενο. Κάθε επόμενη δήλωση, η οποία προσθέτει, αφαιρεί ή μεταβάλλει ακίνητα ή δικαιώματα επί αυτών θεωρείται τροποποιητική δήλωση Ε9.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα ΚΦΔ και υποβολή δηλώσεων Ε9 και ΕΝΦΙΑ"

Κτηματολόγιο: Διευκρινήσεις για την εξάμηνη παράταση

Κατά περίπτωση η εξάμηνη παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών για το Κτηματολόγιο. Αυτό, διευκρίνισε στην Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς, μια ημέρα μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της βουλευτικής τροπολογίας για την «εξάμηνη παράταση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα, σχετικά με το Κτηματολόγιο της περιοχής των Μεγάρων, ο κ. Γιάννης Δημαράς διευκρίνισε ότι με την τροπολογία αυτή η παράταση δεν είναι υποχρεωτικά εξάμηνη αλλά μέχρι έξι μήνες.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν στα κτηματολογικά γραφεία των περιοχών να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους γιατί εάν εκπνεύσει αυτή η προθεσμία τότε θα εμπλακούν σε μια διαδικασία πολλών εξόδων με τοπογράφους, δικηγόρους κλπ και κινδυνεύοντας η περιουσία του να πάει στο Δημόσιο. «Εμείς δεν θέλουμε- είπε- η περιουσία να πάει στο Δημόσιο. Τι να τα κάνει το Δημόσιο; Εμείς θέλουμε να καλλιεργούνται. Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχει δοθεί. Η παράταση θα δοθεί εκτιμώντας τις συνθήκες».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Διευκρινήσεις για την εξάμηνη παράταση"

Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στο Κορωπί μετά το τροχαίο: Έκκληση να μείνουν στα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν κινητά

Στο σημείο του τροχαίου δυστυχήματος στο 28ο χλμ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου βρέθηκε ο δήμαρχος Κρωπίας και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, Δημήτρης Κιούσης, ο οποίος γνωστοποίησε πως η περιοχή έχει αποκλειστεί και οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Έχουν εμπλακεί δύο φορτηγά, ένα με καύσιμα και ένα φορτηγό μεταφοράς κρεάτων. Από το δυστύχημα είναι ότι έχουμε δύο νεκρούς και έναν τραυματία», σημείωσε ο κ. Κιούσης αναφερόμενος στο δυστύχημα.

«Υπάρχει διαρροή καυσίμου», δήλωσε, τονίζοντας, όμως η κατάσταση «είναι ελεγχόμενη. Περιμένουμε τη μεταφορά του καυσίμου με άλλο βυτιοφόρο της εταιρείας».

Όπως είπε, η περιοχή έχει «αποκλειστεί σε μεγάλο μήκος» και οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν στις οικίες τους και να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα.


«Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι κάτοικοι να μην κυκλοφορούν. Να μην κάνουν θερμικές εργασίες. Απαγορεύεται η χρήση κινητών σε μεγάλη απόσταση από το ατύχημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την κατάσταση του δρόμου όπου έλαβε χώρα το δυστύχημα, τόνισε πως «ο δρόμος πρέπει κάποια στιγμή να διαπλατύνθει γιατί δεν παρέχει τις προδιαγραφές ασφαλείας».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στο Κορωπί μετά το τροχαίο: Έκκληση να μείνουν στα σπίτια τους και να μην χρησιμοποιούν κινητά"

Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου-Μαρκοπούλου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας

Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το τροχαίο που σημειώθηκε στο 28ο χλμ. της λεωφόρου Κορωπίου-Μακροπούλου το πρωί της Παρασκευής καθώς σύμφωνα με το ΕΚΑΒ δύο από τους εμπλεκόμενους στη σύγκρουση του βυτιοφόρου με φορτηγό έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο τρίτος εμπλεκόμενος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του φορτηγού που μετέφερε κρέατα έχασε τον έλεγχο του οχήματος και στη συνέχεια έπεσε πάνω στο βυτιοφόρο καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες ότι στο τροχχαίο ενεπλάκη και ΙΧ.

Μετά τη σύγκρουση σημειώθηκε διαρροή καυσίμων από το βυτιοφόρο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής με πέντε οχήματα καθώς ο δρόμο παραμένει αποκλεισμένος με τους πυροσβέστες να προχωρούν σε επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων που μετέφερε το βυτιοφόρο.

Δείτε Βίντεο από την περιοχή που σημειώθηκε το τροχαίο



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο με βυτιοφόρο στην Κορωπίου-Μαρκοπούλου: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας"

Νέα εθελουσία στην Eurobank

Αποζημίωση που φθάνει μέχρι τα 250.000 ευρώ θα λάβουν όσοι εργαζόμενοι της Eurobank επιλέξουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την τράπεζα έως τις 4 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου καλούνται να επιλέξουν μεταξύ:

α) ενός συνολικού ποσού εφάπαξ που θα καταβληθεί σε προκαθορισμένη ημερομηνία και πάντως όχι αργότερα από την ημερομηνία αποχώρησής τους,

β) μιας σταδιακής μηνιαίας καταβολής μικτών μισθών και εργοδοτικών εισφορών για τα επόμενα δύο έτη, λαμβάνοντας παράλληλα αναγκαστική άδεια για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πλέον ενός εφάπαξ ποσού που θα καταβληθεί με την έναρξη της επίμαχης αδείας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι άνω των 54 ετών, αφετέρου όσοι απασχολούνταν έως την 1η Μαΐου στη Γενική Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και συγκεκριμένα στα καταστήματα των νομών Αιτ/νίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Στην εθελουσία μπορούν να μετέχουν και όσοι εργάζονται στους τομείς: Εταιρικής Ασφάλειας Ομίλου, Προμηθειών, Group Loan Administration, Group Capital Markets Custody Operations, Εργασιών Συναλλακτικής Τραπεζικής Κεντροποιημένων Υπηρεσιών Ομίλου και Customer File Completion.

Όσοι δε είναι γεννημένοι έως και 1/1/1965 θα έχουν μία έξτρα επιλογή, αυτήν της πενταετούς αναγκαστικής άδειας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αμείβονται με το 80% του μικτού μηνιαίου συμβατικού μισθού για τα πρώτα δύο έτη, το 65% για το τρίτο έτος και το 50% για τα τελευταία δύο έτη.

«Πράσινο» για Grivalia
Έγκριση στη συγκέντρωση που αφορά τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας με την επωνυμία Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ από την Τράπεζα Eurobank Ergasias ΕΥΡΩΒ Α.Ε., έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την αγορά των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/ 2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποία αφορά. [SID:12665459]

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα εθελουσία στην Eurobank"

Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6: Πιστεύω ότι υπήρξε συναλλαγή για τις διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου

Να γίνουν οι ευρωεκλογές εκστρατεία προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη Μακεδονία ζήτησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Βασίλης Λεβέντης.

Ερωτηθείς για τις διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου είπε ότι αν και δεν απαγορεύεται «δεν είναι δείγμα προτύπου». Πρόσθεσε, δε, ότι «επειδή συνδυάστηκε με την τοποθέτηση της κυρίας Παναγοπούλου σε κάποια θέση. Πιστεύω ότι υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή».

Ο Βασίλης Λεβέντης ρωτήθηκε και για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα και αρχικά παρατήρησε ότι «δεν ήταν αριστερός όπως τον παρουσιάζει ο Αλέξης. Ήταν δεξιός και γι' αυτό έπαιρνε δουλειές. Οι εργολάβοι ήταν κυβερνητικοί. Για να παίρνεις έργο ήσουν στον προθάλαμο του κάθε Παττακού για να γλείφεις».

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Λεβέντη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη



«Πάνω από το 80% του λαού διαφωνεί με τη λύση που δόθηκε. Ας κάνει δημοψήφισμα και θα του βγει κανά 80-85% και θα δει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που πρέπει να γίνει είναι «δημοψήφισμα και καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Καλπονοθευτική η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Ο Βασίλης Λεβέντης υπερασπίστηκε την απλή αναλογική λέγοντας ότι είναι «δεξιάς λογικής» όσοι αντιδρούν προσθέτοντας ότι «ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα έπρεπε να έχουν 103 βουλευτές γιατί εκμεταλλεύτηκαν τον εκλογικό νόμο και "έκλεψαν" 50 έδρες».

«Εγώ αυτή την κυβέρνηση τη θεωρώ καλπονοθευτική» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Προδότες όσοι έφύγαν από την Ένωση Κεντρώων

Αναφερόμενους σε όσους έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων είπε ότι «είναι προδότες και θα τους τιμώρησει ο λαός το βράδυ των εθνικών εκλογών».

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν είναι αυτόβουλος» ενώ πρόσθεσε ότι έχει γύρω του... 6-7 γέροι είναι που διοικούν τον ΣΥΡΙΖΑ». Όσο για το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εγώ τη θεωρώ κόμμα συντρίμμια».

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι τα αποτελέσματα στις περιφερειακές εκλογές «θα είναι όλα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας».

Έχει πέσει ο βαθμός ηθικής

Όσον αφορά τον βουλευτή Σαρίδη και το αν λόγω αυτού βρίσκεται σε ομηρία από τον ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εξήγησε Ειδικά για τον κ. Σαρίδη είπε ότι «φοβάται μην ταυτιτσεί με την έννοια του προδότη γιατί υπάρχει ένας αγώνας 40 ετών πίσω από την είσοδο στη Βουλή. Ήταν κάτοικος Αιγάλεω και τον έβαλα κάτω από το όνομά μου με λίστα στη Θεσσαλονίκη».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των βουλευτών που μετακινήθηκαν από ένα κόμμα σε άλλο, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «τα φαινόμενα αυξήθηκαν γιατί είχαμε τις Πρέσπες και εξαγορά βουλευτών και γιατί είχαμε πολλούς βουλευτές που δεν έχουν ιδεολογικό στίγμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει πέσει ο βαθμός ηθικής. Ένας βαθμός ανεντιμότητας είναι αυτός που φεύγει και ένας βαθμός αυτού που τον δέχεται. Πρέπει να μπει στο Σύνταγμα ένας όρος όταν διαφωνείς με ένα κόμμα, να παραδίδεις την έδρα».

Ο Λυμπερόπουλος θα πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για τη στάση του Θύμιου Λυμπερόπουλου και τους εναγκαλισμούς του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «θα πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Λυμπερόπουλος γιατί θεωρεί ότι τον πρόδωσαν οι δεξιοί».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σχολίασε και τη «βροχή» τροπολογιών που κατατέθηκαν την Πέμπτη λέγοντας ότι «εγώ τους είπα "είστε απατεώνες"».

Αν και εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος στις επόμενες εθνικές εκλογές ειπε ότι «αν ξαναβγεί ο Τσιπρας θα του βγάλω το καπέλο και θα του πω είσαι μεγάλος μάγκας που τα κατάφερες με αυτά τα αίσχη που έκανες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6: Πιστεύω ότι υπήρξε συναλλαγή για τις διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου"

Λεωφορειολωρίδες: Σε λειτουργία ξανά οι κάμερες! Τσουχτερά πρόστιμα!

Οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες επιστρέφουν και μαζί τους τα πρόστιμα που είναι τσουχτερά. Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε μετά το μπάχαλο που επικρατεί και με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να δίνουν αγώνα καθημερινά για να είναι τα δρομολόγια στην ώρα τους να θέσει σε λειτουργία τις φωτογραφικές κάμερες.

Οι λεωφορειολωρίδες στην Αττική εκτείνονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις από τους οδηγούς είναι άπειρες καθημερινά.

Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε σύμβαση τον Απρίλιο με εταιρεία για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων. Η εταιρεία θα παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Ώρες λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων

Οι ώρες λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00. Η ρύθμιση για τις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής ισχύει για όλο το 24ωρο.

Το πρόστιμο

Το ύψος του προστίμου εισόδου σε λεωφορειολωρίδα είναι 200 ευρώ. Σε περίπτωση στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδα επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεωφορειολωρίδες: Σε λειτουργία ξανά οι κάμερες! Τσουχτερά πρόστιμα!"

«Ναυάγιο» ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο: Στις 14 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο (εκλογικές περιφέρειες Δωδεκανήσων και Κυκλάδων), δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. 

Σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll το γαλάζιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι στο 13,3% και ανεβαίνει στις 14,5 ποσοστιαίες μονάδες, όταν γίνεται αναγωγή, χωρίς δηλαδή τον υπολογισμό των άκυρων. Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε πολύ υψηλά ποσοστά και ουσιαστικά ένας στους τέσσερις το σκέφτεται ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά είναι ανοιχτά ως προς την τελική διαφορά.

Σημειωτέον ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στα Δωδεκάνησα με περίπου έξι μονάδες, ενώ την πρωτιά είχε και στις Κυκλάδες με περίπου δύο μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 27,3 με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14%, τη Χρυσή Αυγή 6,1% το ΚΙΝΑΛ 5,4% και το ΚΚΕ 3,6%. Με την αναγωγή η ΝΔ πάει στο 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15,5%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6% και το ΚΚΕ στο 4%.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 11 με 14 Μαΐου, «έπιασε» δηλαδή την απήχηση που είχαν διάφορες εξελίξεις, όπως η σύγκρουση στη Βουλή για τις διακοπές του πρωθυπουργού και τις οικογένειες των πολιτικών αρχηγών, αλλά και τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης. 

ascasc
ps
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ναυάγιο» ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο Αιγαίο: Στις 14 μονάδες η διαφορά από τη ΝΔ"

ΕΣΤΙΑ: Μυστική πρόταση Τσίπρα σε Ερντογάν για το Κυπριακό!

Ανταλλαγή του Κυπριακού με τα ενεργειακά έχει προτείνει ο Τσίπρας στον Ερντογάν, γράφει η ΕΣΤΙΑ. Τι προβλέπει το σχέδιο που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Άγνωστο αν είναι σε γνώση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γιατί η Ελλάδα θα επεκτείνει τον Ιούνιο τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο.

Τα ελληνοτουρκικά δεν περνούν την καλύτερη φάση τους με την Τουρκία να σηκώνει διαρκώς τους τόνους. Πριν από δυο ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δια της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου στην Βουλή ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ όμως με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της κάνει μια αποκάλυψη που αν δεν διαψευστεί είναι ίσως η πιο σοβαρή εξέλιξη των τελευταίων χρόνων στα εθνικά μας θέματα. Αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει στον Ταγίπ Ερντογάν μια ανταλλαγή η οποία προβλέπει τα εξής:

Η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.

Όλες οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αμφισβητώντας την Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα όλα αυτά θα κριθούν από την στάση της Κύπρου στο θέμα αυτό και ίσως οι αποφάσεις να ληφθούν τον Σεπτέμβριο. Επίσης, αν ισχύει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ είναι απαραίτητο να γίνει γνωστό αν η συμφωνία είναι εις γνώσιν των κομμάτων στην Ελλάδα ή όχι.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΤΙΑ: Μυστική πρόταση Τσίπρα σε Ερντογάν για το Κυπριακό!"

Κώστας Μπακογιάννης στον ΘΕΜΑ 104,6: Σε λίγο θα μας ζητήσουν να δώσουμε και σύνταξη στον Κουφοντίνα

«Απίθανη» χαρακτήρισε ο Κώστας Μπακογιάννης στον ΘΕΜΑ 104,6 τη δήλωση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα με την οποία ζήτησε να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

«Είχε το θράσος να ζητήσει από τη βουλή των Ελλήνων να περάσει φωτογαφική διάταξη για να αφεθεί ο Κουφοντίνας ελεύθερος. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να του κόψουμε και σύνταξη» σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναιών.

Αναφερόμενος, δε, ειδικά στους ταραξίες που καίνε, σπάνε και καταστρέφουν στο όνομα της άδειας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «τους έχει αφήσει η κυβέρνηση το χώρο και το χρόνο να απειλούν» προσθέτοντας ότι «αυτό δένει με ένα γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί στην Αθήνα».

«Σε όποια γειτονιά πάω εισπράττω ένα μήνυμα αγωνίας "δεν πάει άλλο"» πρόσθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης και μοιράστηκε την μαρτυρία γονέων που λένε ότι «τα φροντιστήρια κλείνουν στις 8 το βράδυ γιατί ανησυχούμε αν τα παιδιά μας να κυκλοφορούν τη νύχτα».

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναιών τόνισε ότι «πρέπει να αναβαθμιστεί η δημοτική αστυνομία, ο ρόλος της δεν είναι μόνο εισπρακτικός, και
όπου χρειαστεί να συνεργαστούμε με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης».

Όσον αφορά τις εκλογές σημείωσε ότι «όπως τα έχει κάνει ο Τσίπρας με την απλή αναλογική και στο πρώτο βγαίνει το δημοτικό συμβούλιο και στο δεύτερο ο δήμαρχος και γι' αυτό ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση για να να έχουμε τη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο να αλλάξουμε τα πράγματα».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κώστας Μπακογιάννης στον ΘΕΜΑ 104,6: Σε λίγο θα μας ζητήσουν να δώσουμε και σύνταξη στον Κουφοντίνα"

Τους έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι στο Α.Τ. Μεσολογγίου

Ένα μεγάλο κομμάτι σοβά από το ταβάνι, έπεσε πάνω στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και παραλίγο να τραυματίσει αστυνομικούς και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο.
Το τσιμεντένιο κομμάτι έπεσε πάνω σε ένα γραφείο, από το οποίο μόλις είχε σηκωθεί ο υπάλληλος. Από τύχη δηλαδή δεν τραυματίστηκε κάποιος, διότι θα μπορούσε εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο εκτός από τον υπάλληλο και κάποιος πολίτης. Φυσικά υπήρχαν και πολίτες στο Α.Τ., αλλά σε άλλα γραφεία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο και κινδυνεύουν οι αστυνομικοί και κυρίως στις περιπτώσεις σεισμού, που όλοι τρέμουν αν θα βγουν ζωντανοί από το πεπαλαιωμένο κτίριο που φιλοξενεί τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Αυτός ήταν και ο λόγος που, πολλά χρόνια πριν, ξεκίνησε ένας αγώνας μεταστέγασης που συνεχώς συναντούσε εμπόδια. Εκτός από τον εκάστοτε Αστυνομικό Διευθυντή και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει για την όσο τον δυνατόν συντομότερη μετακίνηση στο νέο κτίριο των καπναποθηκών, που πρόκειται να ανακαινιστεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Προκειμένου να ασκηθεί πίεση για την μεταστέγαση η Ένωση έφθασε μέχρι του σημείου να κάνει κινητοποιήσεις και να υψώσει πανό έξω από το παλιό κτίριο. Παράλληλα έχει απευθυνθεί σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το Μεσολόγγι, ενώ έχει κάνει συναντήσεις με την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και έτσι πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης της ανακαίνισης του κτιρίου των καπναποθηκών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και ο πρόεδρος Χ. Τέγας πιέζουν για την επίσπευση των εργασιών διότι το υφιστάμενο κτίριο θεωρείται επικίνδυνο πλέον, και είναι θέμα χρόνου να γίνει κάποιο ατύχημα.


aixmi-news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι στο Α.Τ. Μεσολογγίου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news