facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι ο Α.Τσίπρας είχε αποκαλέσει αποστάτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα – για δεύτερη φορά – ότι δεν είχε αναφερθεί στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με χαρακτηρισμούς για το παρελθόν του.

Ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ρωτήθηκε για την άγρια κόντρα του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Εκεί ο Αλ. Τσίπρας είχε αφήσει υπονοούμενα για τον πλουτισμό της οικογένεια Μητσοτάκης για να λάβει την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «άλλοι έκαναν δουλειές επί χούντας, όχι η δική μου οικογένεια».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Alpha επανέλαβε όσα είχε πει και στη Βουλή: «Να μιλάς για τον νεκρό πατέρα κάποιου δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ζωή. Δεν του ξέφυγε ήταν επιλογή. Ηρθε στη Βουλή και αναπαρήγαγε αθλιότητες ακροδεξιών εντύπων. Είπε ότι δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για κάτι». Παράλληλα, ισχυρίστηκε και απόψε ότι «ποτέ δεν ασχολήθηκα αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν Εφιάλτης όπως έλεγε η αντιπολίτευση παλιά» για να προσθέσει πως είναι διαφορετικά μεγέθη: «Ο πατέρας Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός η ελληνική κοινωνία είχε εικόνα. Ο δικός μου πατέρας όμως δεν ήταν γνωστός, όταν λοιπόν τον συκοφαντείς κατακάθεται αυτή η εικόνα η συκοφαντική».

Όπως αποδεικνύεται ωστόσο από την ομιλία του πρωθυπουργού μέσα στη Βουλή, κατά σύμπτωση πάλι κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τον περασμένο Ιανουάριο, είχε αναφερθεί ξανά στον -νεκρό – πατέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα ακριβώς για εκείνες τις παλαιές κατηγορίες με τις οποίες ο κ. Τσίπρας, όπως ο ίδιος είπε, δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Μιλώντας λοιπόν στην ολομέλεια, στις 15 Ιανουαρίου 2019, ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλημένος από τις κατηγορίες περί κυβέρνησης «κουρελού» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Φτάνετε στο σημείο να μιλάτε για αποστάτες και αποστασίες. Ποιος; Εσείς! Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο κ. Μητσοτάκη. Να είστε λίγο πιο προσεκτικός» είπε απευθυνόμενος με εμφανή ειρωνεία στον πρόεδρο της ΝΔ για να προσθέσει: «Ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει την κίνηση βουλευτών που στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτή προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των αντιπάλων μιας κυβέρνησης. Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν να ολοκληρώσει το έργο της».

Δείτε το βίντεο, το συγκεκριμένο σημείο είναι στο 35':00'':



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το βίντεο που αποδεικνύει ότι ο Α.Τσίπρας είχε αποκαλέσει αποστάτη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"

Ο Αρκάς «ξαναχτυπά» μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (φωτο)

Νέο σκίτσο δημοσίευσε ο Αρκάς, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Ο αγαπημένος σκιτσογράφος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», καυτηριάζει τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το σκίτσο δημοσιεύτηκε λίγο μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha.
Στο νέο του σκίτσο, ο Αρκάς, δείχνει τον μικρό πρωθυπουργό να κάθεται μαζί με κάποιους συμμαθητές του και να τους ρωτά με ύφος: «Εγώ ρε, σε τριάντα χρόνια θα είμαι πρωθυπουργός, εσείς τι θα είστε;». «Μετανάστες» απαντούν εκείνοι… προφητικά.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς «ξαναχτυπά» μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (φωτο)"

Άγριος καβγάς Γ.Βρούτση-Ε.Αχτσιόγλου για την επταήμερη εργασία (φώτο)

Ο Γιάννης Βρούτσης συνέχισε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής την αντιπαράθεση που ξεκίνησε από την Κυριακή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για την επταήμερη εργασία.

Ο κ. Βρούτσης ανάφερε ότι η Υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, έχει μετατρέψει σε υποχρεωτική τη συλλογική σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε στις 27.3.2018. Σε αυτή τη σύμβαση προβλέπεται ότι η εργασία στις ημέρες ανάπαυσης (Σάββατο-Κυριακή) δεν μπορεί να θεωρηθεί «παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας». Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής.

Στο άρθρο 4 της σύμβασης που υπογράφηκε ανάμεσα στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ ΥΤΕ) και τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) αναφέρονται τα εξής:

«Αρθρο 4

Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου Β του άρθρου 5 της από 30.12.2013 Κ.Σ.Σ.Ε./ Π.Κ. 14/31.12.2013 , που αντικατέστησε το άρθρο 5.4 της με αριθμό 20/1997 Διαιτητικής Απόφασης , αντικαθίσταται ως εξής:

«1.1. Με την παρούσα σ.σ.ε και εφόσον απαιτείται παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις λόγω εποχικότητας και του εντεύθεν προκαλούμενου αυξημένου φόρτου εργασίας ως τέτοιου νοούμενου πληρότητας άνω του 70%, συμφωνούνται τα παρακάτω:

1.2. Οι μισθωτοί που υπάγονται στην παρούσα, εάν εργαστούν σε ημέρες ανάπαυσης τους λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή και συγκεκριμένα αποζημίωση ίση με ένα ημερομίσθιο για κάθε ημέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης λάβει χώρα καθ΄ ημέρα Κυριακή ή σε ημέρα θεσμοθετημένης από την εργατική νομοθεσία αργία.

1.3. Η απασχόληση σε ημέρες ανάπαυσης, εφόσον προκύψει και πραγματοποιηθεί, αυξάνει τις μηνιαίες αποδοχές και το οφειλόμενο ασφαλιστικό ημερομίσθιο των εργασθέντων, κατά τα παραπάνω, εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ αυτών. Σε καμία λοιπόν περίπτωση η τυχόν εργασία τους κατά τις ημέρες αυτές δεν δύναται να θεωρηθεί απλή (μεμονωμένη) ή κατά σύστημα παράβαση του συστήματος της πενθήμερης εργασίας - το οποίο εξακολουθεί να ισχύει - αφού όποτε αυτή πραγματοποιείται, αυτό γίνεται λόγω εποχικότητας και αυξημένου φόρτου εργασίας του ξενοδοχείου και όχι από πρόθεση, επιθυμία ή συμφωνία των μερών περί μη τήρησης του συμπεφωνημένου πενθημέρου».

Το ΦΕΚ για την «επταήμερα εργασία» που υπέγραψε η Αχτσιόγλου

Αυτή τη σύμβαση η Έφη Αχτσιόγλου την μετέτρεψε με αριθμό ΦΕΚ 4419, Μέρος Β’ και ημερομηνία 4 Οκτώβρη 2018 σε «γενικώς υποχρεωτική».

«Κηρύσσουμε γενικώς υποχρεωτική την από 27.3.2018 Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλης της χώρας, με Π.Κ. 4/28.3.2018, για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου, που αφορά αυτή. Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2018 Η Υπουργός ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.





Η απάντηση της Εφης Αχτσιόγλου

Λίγο αργότερα η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δεν μπορεί το υπουργείο να παρέμβει στο περιεχόμενο μιας συλλογικής σύμβασης, εξού και η υπογραφή της στο ΦΕΚ, μπορεί όμως να ελέγξει εάν από τους όρους της παραβιάζονται οι νόμοι για τις ώρες εργασίας. Το μόνο που μπορεί, ανέφερε η υπουργός εργασίας, να κάνει έλεγχο νομιμότητας είναι το ΣΕΠΕ και όπου παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία να επιβάλλει πρόστιμο εαν οι ώρες εργασίας υπερβαίνουν τις 40 την εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά η υπουργός εργασίας για την συγκεκριμένη συλλογική σύμβαση, το ΣΕΠΕ έχει επιβάλει πρόστιμα σε ξενοδοχεία που παραβιάζουν το ωράριο εργασίας.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος καβγάς Γ.Βρούτση-Ε.Αχτσιόγλου για την επταήμερη εργασία (φώτο)"

Υπερψηφίστηκε η σύμβαση για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης. Αντιπαραθέσεις για ευθύνες στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, για τις αποζημιώσεις σχετικά με τις απαλλοτριώσεις και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Υπέρ της κύρωσης της σύμβασης - παραχώρησης τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης θα φέρει δικαιότερη ρύθμιση, όπως είπε, για τους επαγγελματίες αγρότες των οποίων απαλλοτριώνεται μεγάλο ποσοστό αγροτικής γης.

«Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με προβλέψεις για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ των πολιτών. Πρώτη φορά προβλέφθηκαν ανταποδοτικά τέλη 2% επί του τζίρου της εταιρείας που, όπως εκτιμάται, θα φθάσουν στα 184 εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Σπίρτζης ενώ έδωσε έμφαση στην «ισχυρή παρουσία του Δημοσίου στην εταιρεία του αεροδρομίου με ποσοστό συμμετοχής 45%», καθώς και στην «απαγόρευση μεταβίβασης των μετοχών του Δημοσίου κάτω από το 35%, για να μην δοθεί ποτέ η δυνατότητα ξεπουλήματος του».

Ο κ. Σπίρτζης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις συντηρητικές αδιέξοδες πολιτικές του κ. Βέμπερ, ενώ χαρακτήρισε «ταξικό κολαστήριο» τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε ότι η συντηρητική παράταξη δεν μπορεί «να αποκρύψει το αποκρουστικό της πρόγραμμα» για την οργάνωση του κράτους και της κοινωνίας.

Ακόμα, είπε πως τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές στα μεγάλα έργα, υιοθετώντας τις ίδιες ευρωπαϊκές επιταγές και σχεδιάζοντας τα όχι με βάσει τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά της βιωσιμότητας τους.

Απαντώντας, τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τασούλας έκαναν λόγο για «συστηματική προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αποδεικνύει, όπως είπαν, «τον πανικό του μπροστά στην εκλογική του συντριβή που βλέπει ότι έρχεται στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου».

«Μιλάμε για ένα ολιστικό έργο που είχε εξαγγελθεί επί Γιώργου Σουφλιά, είχε δύο καθυστερήσεις επί κυβέρνησης Σαμαρά και 7 καθυστερήσεις επί δικών σας ημερών. Η ΝΔ θα είναι αρωγός του έργου ώστε τα επόμενα 5 χρόνια να παραδοθούν σε χρήση όλες οι υποδομές του», πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης σε μία γενικότερη αναφορά για το πολιτικό κλίμα των ημερών, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται στη λασπομαχία και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει την πολιτική απέχθεια που έχει η ΝΔ απέναντι στην εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους δημοσίους υπαλλήλους.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε η σύμβαση για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι"

Κουτσούμπας: Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ «έφερε» την 7ήμερη εργασία σε κλάδους

"Πίσω από την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ «για τα κότερα, τους πατεράδες τους και τα στελέχη τους, κρύβεται η πραγματική αντιπαράθεση για το ποιος από τους δύο, θα πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής για να τρέξει στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης" σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Ν. Ιωνία.

Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας «σ’ αυτή τη σικέ αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί η εργατική τάξη, ο λαός. Αντίθετα, μπορεί και πρέπει να σταθεί απέναντί τους, να φτάσει στην κάλπη με ένα και μοναδικό κριτήριο τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του».

Αναφερόμενος στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «το άλογο που πόνταρε πριν από πέντε χρόνια η αστική τάξη, αν και δεν είχε ξανατρέξει μια χαρά τα κατάφερε. Μια χαρά έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Μια χαρά τα κατάφερε στην αντιλαϊκή αστική διαχείριση».

«Η ΝΔ βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται καλύτερος μαθητής»


Σημειώνοντας την αμηχανία της ΝΔ «που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεικνύεται καλύτερος και συνεπέστερος μαθητής» πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει τη «μπουκιά απ’ το στόμα», υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει ξανά, αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου».

«Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για 7ημερη εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν, πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, εκβιάζει αυτή την υποτιθέμενη «θέληση» των εργαζομένων. Βεβαίως, ο μόνος που δε θα πρέπει να εκπλήσσεται, με αυτή την εξέλιξη, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά κλάδους, που σημαίνει 7ημερη εργασία, έχει τη δική του αποφασιστική σφραγίδα. Η διευθέτηση του χρόνου και των ημερών εργασίας έχει και τη δική του σφραγίδα» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «θράσος» όταν υποστηρίζει ότι «κάτι δίνουν στον κόσμο» και μιλά για «δικαιοσύνη και τις ανάγκες των πολλών» και παρουσιάζει «σαν κοσμογονία, σα νέα οικονομική πολιτική, το ότι δίνουν πέντε μέρες πριν τις εκλογές, στον λαό το 1 από τα 10 που του έχουν αρπάξει, όταν τα υπόλοιπα 9 τα έχουν δώσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Κάνουν τα πάντα για να ξεγράψει ο λαός τα δικαιώματα του, να ρίξει μόνος του στα τάρταρα τις απαιτήσεις του, να ξεχάσει ό,τι έχασε και να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το φαγοπότι των καπιταλιστών, να συμβιβαστεί με τα επιδόματα, τα κοινωνικά μερίσματα και να τους λέει και »ευχαριστώ» από πάνω»» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας, ότι «ακόμα κι αυτά τα ψίχουλα, ο λαός θα τα πάρει και καλά θα κάνει, γιατί δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να αγωνίζεται, με τις όποιες δυνάμεις του».

Σημείωσε την ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση για τον κατώτατο μισθό και μίλησε για διαρκή μείωση του μέσου μισθού κάθε έτος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την αλματώδη αύξηση της μερικής απασχόλησης, το σπάσιμο κάθε ρεκόρ ιδιωτικοποιήσεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις ακόμα και για μικροποσά, την ίδια ώρα που «συνεχίζουν το απαράδεκτο καθεστώς της εθελοντικής φορολόγησης των εφοπλιστών, την οποία εγκαινίασε ο Σαμαράς και μάλιστα μείωσαν αυτό το ποσό κατά πάνω από 70%. Έτσι μάλλον εξηγούνται και οι πολυτελείς διακοπές σε εφοπλιστικά κότερα, γιατί οι χάρες πρέπει να ξεπληρώνονται, όπως λένε και τα παιδιά της ΚΝΕ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να λερώσει αξίες και ιδανικά ποτισμένα με το αίμα κομμουνιστών»


Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να «λερώσει αξίες και ιδανικά ποτισμένα με το αίμα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών» σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας «τη μία μέρα κατέθετε στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη ξέπλενε τον ακροδεξιό Τραμπ, τη μία μέρα μιλούσε για τον Μπελογιάννη και την άλλη, φιγουράριζε με τον Νετανιάχου που σκοτώνει μικρά παιδιά, ακόμα και έγκυες γυναίκες στην Παλαιστίνη».

«Για να μην σχολιάσουμε, ότι τόλμησε να βάλει τη φωτογραφία του Μπελογιάννη σε προεκλογικό σποτάκι μαζί με τον Πλαστήρα, που ως πρωθυπουργός υπέγραψε την απόφαση για την εκτέλεσή του Μπελογιάννη» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στην «ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίζει, να εξαπατά και τελικά να οδηγεί στην απογοήτευση ζωντανές αγωνιστικές δυνάμεις» προσθέτοντας ότι το ίδιο προσπαθεί και τώρα πλασάροντας την «καρικατούρα της δήθεν «προοδευτικής συμμαχίας»».

«Παρά τη ρητορική για την ακροδεξιά δεν λαμβάνει μέτρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής»


Εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά τη ρητορική του για «αντιμετώπιση της ακροδεξιάς» δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα «για να τελειώσει η δίκη της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής», «βάζει τα στελέχη του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να ακυρώνουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων να μην δοθεί προεκλογικά χώρος στους φασίστες» και «υπογράφει ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών παρέα με τους ακροδεξιούς Σαλβίνι, Όρμπαν, Κουρτς και τη Μέρκελ, εμετικά κείμενα που μιλούν για «Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να απορρίψουν την λογική του «μικρότερου κακού», που «πάντα οδηγεί στο μεγαλύτερο» σημειώνοντας ότι όπως στο παρελθόν συγκυβέρνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «γιατί η στρατηγική τους ήταν κοινή», το ίδιο «θα δούμε με μαθηματική ακρίβεια, να συμβαίνει, αργά η γρήγορα και με τους σημερινούς δήθεν «μεγάλους αντιπάλους»».

«Τιμωρήστε τους ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ»


«Τιμωρήστε τους ρίχνοντας στην κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και Περιφέρειες» είπε ο Δ. Κουτσούμπας λέγοντας ότι το ΚΚΕ «συγκρούστηκε με το κύμα των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι αριστεροί ψάλτες του, την περίοδο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ή στο δημοψήφισμα – απάτη του 2015».

«Χωρίς μισόλογα και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, που ήξερε ότι θα έχει, ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια: ποτέ καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και της ΕΕ, ό,τι κι αν λέει, όποιους κι αν τιμάει στα λόγια, και απ’ όπου κι αν κρατάει η σκούφια αυτών που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να διαχειριστεί φιλολαϊκά το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους γραφτούς και άγραφους, σιδερένιους νόμους του» πρόσθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας «χάρη σε αυτήν τη στάση του κόμματος σήμερα, είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε άλλα πολιτικά κόμματα ή αντιμετώπιζαν με επιφυλάξεις τις εκτιμήσεις μας. Αναγνωρίζουν ότι η συνεπής στάση του, ήταν τελικά η μόνη που υπηρετούσε το συμφέρον του λαού, κράτησε ζωντανή την ελπίδα».

Στη συγκέντρωση στην Ν.Ιωνία απηύθυναν χαιρετισμό οι Δημήτρης Σταθόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Κατιμερτζόγλου υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Νίκος Ζαχαρόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Βόρειο Τομέα Αττικής.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτσούμπας: Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ «έφερε» την 7ήμερη εργασία σε κλάδους"

Διαμαρτυρία συμβασιούχων καθαριστών ΟΑΕΔ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΟΑΕΔ σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τα αρμόδια υπουργεία αναφέρει:

Είμαστε η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστών ΟΑΕΔ η οποία αποτελείται από εργαζόμενους της Σοχ1/2018 του ΟΑΕΔ. Με αυτή την επιστολή θελουμε να διαμαρτυρηθουμε και να καταγγειλουμε την Διοικηση του ΟΑΕΔ και το Υπουργειο Εργασιας για τη ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ . Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, ένα χρόνο μετά την πρόσληψή μας και μετά από 5 μήνες εμπαιγμού και κενών υποσχέσεων να διεκδικουμε τα δικαια αιτηματα μας για την καταβολη του επιδοματος .

Από τον περασμένο Οκτώβριο ΄18 μας ενημέρωσαν από τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΑΕΔ ότι υπάρχει κονδύλι για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και άρχισαν να βγάζουν μισθολογικές εκκαθαρίσεις με αναδρομική ισχύ από τον Μαιο΄18 με εντολή της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Ενώ περιμέναμε την καταβολή του επιδόματος στους λογαριασμούς μας τον Νοεμβριο΄18 μας ενημερώνουν προφορικά ότι το επίδομα απορρίφτηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τον Δεκέμβριο ΄18 και αφού συγκεντρωθήκαν εργαζόμενοι στείλανε επιστολή προς το Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ που αναφερόμασταν στο επίδομα . Μερικές μέρες αργότερα εργαζομενοι εστειλαν μαζικα προσωπικες αίτησεις προς τον ΟΑΕΔ ώστε να μας απαντήσουν γραπτώς τους λογούς που δεν μας καταβάλουν το επίδομα ανθυγιεινής και ΜΑΠ απάντηση που φυσικά δεν έλαβαν μέχρι σήμερα κι ας ηταν υποχρεωμενοι βαση νομου να απαντησουν σε 15 μερες. Τον Ιανουάριο ΄19 κάναμε ερώτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η απάντηση τους ήταν ότι είναι αρμοδιότητα του φορέα που εργάζεστε. Όπως διαπιστωθηκε στην πορεια μετα από τηλεφωνικη επικοινωνια με το Γραφείου Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης φαίνεται ξεκάθαρα ότι τον Νοέμβριο που μας απέρριπτε ο ΟΑΕΔ το επίδομα δεν είχε γίνει καν ερώτηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλα η ερωτηση τους πηγε καθυστερημενα μερικους μηνες αργοτερα τον Φεβρουαριο ΄19 υστερα από πιεσεις των εργαζομενων που ξεσκεπασαν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ της Διοικησης του ΟΑΕΔ.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πλήρη αδιαφορία και εμπαιγμό από την πλευρά της Διοίκησης του ΟΑΕΔ και του Υπουργειου Εγασιας απέναντι στους εργαζόμενους που εξαντλήσαν κάθε περιθώριο ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Με ποιο σκεπτικό να γίνεται διαχωρισμός εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας ανάμεσα σε ΟΤΑ-ΟΑΕΔ αφού το αντικείμενο της εργασίας μας είναι το ίδιο. Από τη στιγμή που απασχολούμαστε με την εποπτεία καθαριότητας, ερχομαστε καθημερινός σε επαφή με καθαριστικά φάρμακα, συλλογή σκουπιδιών, καθαρισμό τουαλετών, καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων όπως καταγράφετε στην ερμηνευτική εγκύκλιο 33 που επεξηγεί την εφαρμογή του νομού 4483/2017 στο άρθρο 98 και ειδικότερα στη σελίδα 28.

Χρειάζονται μήπως και άλλες αποδείξεις για τη συμπαιγνία της Διοίκησης ΟΑΕΔ και του Υπουργειου Εργασιας εις βάρος μας, με στόχο να μας σύρουνε σιγά-σιγά και σιωπηρά προς την έξοδο;

Έτσι λοιπον επιβεβαιώνεται ότι οι μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ, ισχύουν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, παράγοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα. Νόμοι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανέγγιχτους. Όπως άφησε ανέγγιχτες και τις διατάξεις που προβλέπουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για τους ασφαλισμένους που παραμένουν σε καθεστώς ΒΑΕ. Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ψήφιση νόμου (4512/2018, άρθρο 396) με τον οποίο επανεξετάζεται και το καθεστώς των ΒΑΕ στο δημόσιο, για όσους εργαζόμενους (ΟΤΑ, νοσηλευτές) υπάγονται σε αυτό, βάζοντας στο στόχαστρο και το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που λαμβάνουν μέχρι τώρα.

Δεν παρακαλάμε και δεν ικετεύουμε για λύπηση. Ξέρουμε ότι είμαστε ανάμεσα στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μιας κρίσης που φορτώθηκε άδικα στις πλάτες μας. Ξέρουμε ότι τα περιθώρια για να συμπληρώσουμε ένα πενιχρό οικογενειακό εισόδημα και κάποια ένσημα, για την κουτσουρεμένη σύνταξή μας, είναι περιορισμένα από μια βάρβαρη πολιτική. Δεν εγκαταλείπουμε όμως , όπως θα περίμεναν κάποιοι, τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την επιβίωση των οικογενειών μας. Στέλνουμε μήνυμα σε εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους όμηρους συμβασιούχους να μην σκύψουν το κεφάλι σε κανέναν καλοθελητή, που προσφέρει παρασκηνιακές μεσολαβήσεις. Εμείς το μάθαμε με πικρή πείρα. Διεκδικήστε ανοιχτά και φωναχτά. Το δίκιο μας δεν πρέπει να το πνίγουμε μόνοι μας, επιτρέποντας τη διαιώνιση της βάρβαρης κατάστασης που ζούμε».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία συμβασιούχων καθαριστών ΟΑΕΔ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας "

Μογκερίνι για ΑΟΖ Κύπρου: “Θα απαντήσουμε ανάλογα σε κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας”!

Και νέα προειδοποίηση προς την Τουρκία για παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απηύθυνε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, η κ. Μογκερίνι εστίασε στην καλή συνεργασία μεταξύ των κυπριακών και των ελληνικών αρχών με τις Βρυξέλλες και επανέλαβε τη δήλωση της 4ης Μαΐου, οπότε εξέφρασε εκ μέρους της ΕΕ “σοβαρή ανησυχία” για την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση του Μαρτίου 2018 με την οποία οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ καταδίκαζαν “τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Καλούμε επειγόντως την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο”, επισήμανε η Φ. Μογκερίνι.

Αναφέρθηκε και στη θέση που εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Σίμπιου την περασμένη εβδομάδα, η οποία όπως είπε, είναι και η “ξεκάθαρη θέση που εξέφρασαν σήμερα οι υπουργοί σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μογκερίνι για ΑΟΖ Κύπρου: “Θα απαντήσουμε ανάλογα σε κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας”!"

Σπίρτζης: «Κινδυνολογεί» για τη γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα ο Τσελέντης

Απάντηση στον καθηγητή και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άκη Τσελέντη, σχετικά με τη γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατηγορώντας τον ότι κινδυνολογεί για να τύχει λίγης δημοσιότητας.

Ο κ. Σπίρτζης διέψευσε από το βήμα της Βουλής τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Τσελέντης, ότι η γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα έχει μεγάλη ρωγμή και υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση σεισμού.

«Υπάρχουν πολλοί που κινδυνολογούν με τις υποδομές της χώρας τους τελευταίους μήνες για να τύχουν λίγης δημοσιότητας. Ο κ. Τσελέντης ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γέφυρα. Για όνομα του Θεού. Πριν λίγους μήνες ο κ. Τσελέντης προέβλεπε μεγάλο σεισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Να παρακαλέσω τη ΝΔ να τον συνετίσει να μην κινδυνολογεί και να σπέρνει φήμες για να τύχει λίγης δημοσιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών που αφορά τη σύμβαση για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ, είπε: «επειδή είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, καλό είναι να συνετίσει λίγο τον υποψήφιό της που κινδυνολογεί και διασπείρει φήμες για τις υποδομές της χώρας αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα για να τύχει δημοσιότητας. Αυτή είναι η καλοπροαίρετη εκδοχή για αυτόν», πρόσθεσε ο υπουργός για να καταλήξει με νόημα ότι «υπάρχει και άλλη εκδοχή».

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: «Κινδυνολογεί» για τη γέφυρα στο Φαληρικό Δέλτα ο Τσελέντης"

Κοτζιάς σε πολίτη: Εσύ είσαι χουντικός, βούλωσέ το και άκου

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης Πράττω, Νίκος Κοτζιάς βρέθηκε ομιλητής σε εκδήλωση στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέλη του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων διαμαρτυρήθηκαν έντονα προκαλώντας την έκρηξη του πρώην υπουργού. Στη λογομαχία μέλος των διαμαρτυρόμενων απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά φώναξε ότι «είστε η Χούντα που κυβερνά εδώ και 4 χρόνια.

Ο κ. Κοτζιάς εκνευρίστηκε, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς» τους διαφωνούντες, ενώ σε κάποιο σημείο ανέφερε «εσύ είσαι χουντικός, βούλωσέ το και άκου. εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα».

Η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.



Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων

«Σε μία από τις μικρότερες αίθουσες του ξενοδοχείου Eden Wolf και με την έντονη παρουσία οπαδών του Συριζα, ξεκίνησε χθες Κυριακή 12.05.2019 ώρα 5μμ στο Μόναχο, η διάλεξη με ομιλητή τον τέως υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, η οποία ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 περίπου ώρες.

Σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων έδωσε το παρόν εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτοντας αρκετά ερωτήματα στον υπουργό, πολλά από τα οποία δυστυχώς δεν απαντήθηκαν.

Κατά το τέλος των ερωτήσεων και ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων - ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απαξιωτικές για μία διάλεξη διαλόγου. Κάτω από απειλές, γιουχαρίσματα και σπρωξίματα από παρευρισκόμενους οπαδούς του Σύριζα τα μέλη του ΔΣ «πετάχτηκαν» με την κυριολεξία της λέξεως έξω από την αίθουσα.

Δυστυχώς η πάγια τακτική του κυβερνώντος κόμματος της «αλλαζονικής φασιστοποίησης» όλων των διαφωνούντων επιβεβαιώθηκε χθες για ακόμα μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοτζιάς σε πολίτη: Εσύ είσαι χουντικός, βούλωσέ το και άκου"

Εισαγγελική παρέμβαση για τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στα Ιωάννινα

Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων και επιχειρήσεων θα επιχειρηθεί να εντοπιστούν οι δράστες των ανατριχιαστικών συνθημάτων σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τα δημοσιεύματα για τα συνθήματα σε εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ στα Ιωάννινα, ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Εισαγγελέας θα αναζητήσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα και εκείνους που έγραψαν τα μακάβρια συνθήματα, με αναφορές στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» και τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, στο εκλογικό περίπτερο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου, το οποίο και βανδάλισαν.

Όπως παρήγγειλε η ανώτατη εισαγγελέας, θα αναζητηθεί υλικό από τις κάμερες της περιοχής, στο οποίο ίσως να καταγράφονται οι δράστες. Μάλιστα, η κα Δημητρίου ζήτησε να έχει ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη στα Ιωάννινα"

Ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι προς ΕΟΠΥΥ: Λυπηθείτε τους καρκινοπαθείς

Την έντονη αντίδρασή τους προς τον ΕΟΠΥΥ εκφράζουν οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι για τον «αποκλεισμό» τους από τη συνταγογράφηση αναλγητικών και ναρκωτικών φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς.

Με απόφαση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ορίζεται ότι για την αντιμετώπιση του πόνου νεοπλασματικής αιτιολογίας μπορούν να συνταγογραφούνται οπιοειδή μόνο από αναισθησιολόγους ή ογκολόγους – παθολόγους. Οι δόσεις θα καθορίζονται από τους προαναφερθέντες ειδικευμένους γιατρούς και αφορούν την κάλυψη των μηνιαίων αναγκών των ασθενών.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ), κ. Γιώργος Πισσάκας, η συγκεκριμένη απόφαση απέχει πολύ από τον στόχο που θα έπρεπε να έχει ο ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά τους ογκολογικούς ασθενείς, δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτησή τους στη διαχείριση του νεοπλασματικού πόνου. Μάλιστα, ο ειδικός απευθύνει έκκληση προς τους επικεφαλής του Οργανισμού «να λυπηθούν τον κόσμο που ζει σε τέτοια συνθήκη, δηλαδή περιμένοντας να λάβει τα οπιοειδή για να αντιμετωπίσει τον πόνο, και να μην τον ταλαιπωρείτε άλλο».

«Οφείλουν να ξέρουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, οι οποίες έχουν εξαιρετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ασθενών, ότι ένα από τα πιο δυνατά όπλα στον αγώνα αυτό είναι η ακτινοθεραπεία και υπεύθυνος γιατρός είναι ο ακτινοθεραπευτής ογκολόγος. Αυτός οφείλει να βρει την καλύτερη λύση και τον καλύτερο συνδυασμό ακτινοθεραπείας και χορήγησης αναλγητικών και ναρκωτικών για τον έλεγχο του πόνου» λέει ο κ. Πισσάκας.

Η εμπιστοσύνη του ΕΟΠΥΥ προς τους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους δεν είναι καθόλου δεδομένη, κι έτσι εξαιρούνται από τη συνταγογράφηση των ναρκωτικών ουσιών για τους καρκινοπαθείς.

«Ο ΕΟΠΥΥ όμως φαίνεται να αγνοεί τα στοιχειώδη στο σοβαρότατο αυτό θέμα και αποφάσισε να απαγορεύσει με πρόσφατη απόφασή του την συνταγογράφηση ναρκωτικών στους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους. Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω αυτή του την ενέργεια γιατί και ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός θα ήταν πολύ βαρύς. Μια κραυγή μόνο…επιτέλους λυπηθείτε αυτόν τον κόσμο που ζει μια τέτοια συνθήκη και μην τον ταλαιπωρείτε άλλο» καταλήγει ο πρόεδρος των Ελλήνων ακτινοθεραπευτών ογκολόγων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι προς ΕΟΠΥΥ: Λυπηθείτε τους καρκινοπαθείς"

Γερμανία: Bαρύ πρόστιμο για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Βαριά πρόστιμα για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιλαρά ετοιμάζει στη Γερμανία το υπουργείο προκειμένου να συνετίσει αυτούς που τάσσονται κατά του «σωτήριου» εμβολιασμού αλλά και να αντιμετωπίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς στη χώρα.

Οι γονείς που δεν θα εμβολιάζουν τα παιδιά τους θα κινδυνεύουν με πρόστιμο 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Αν ο νόμος περάσει από το κοινοβούλιο έως τα τέλη του χρόνου θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2022 και θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο της ιλαράς για όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Υποχρεωτικά θα πρέπει να εμβολιάζονται και όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2020 οι γονείς που γράφουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς ή σχολεία θα πρέπει να παρέχουν αποδείξεις ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί, ή αποδείξεις ότι αυτό δεν είναι δυνατό εξαιτίας κάποιου ζητήματος υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή περίπου 361.000 παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ το ίδιο ισχύει για 220.000 ενήλικες. Τους δύο πρώτους μήνες του 2019 στη Γερμανία καταγράφηκαν 170 κρούσματα ιλαράς.

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο χρονικό διάστημα κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε δράσεις, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων ιλαράς και της ενισχυόμενης τάσης κατά των εμβολίων.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Bαρύ πρόστιμο για τους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους "

ΠΟΕΔΗΝ: «Σόου Τσίπρα - Πολάκη για ψηφαλάκια στο νοσοκομείο Λευκάδας»

Επικοινωνιακό σόου εκτυλίχθηκε χθες στη Λευκάδα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όταν στο πλαίσιο της περιοδείας του ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο του νησιού.

Εγκαινίασαν μόνο το κτήριο, χωρίς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μετέφεραν άρον άρον ασθενείς από το υπάρχον νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας γεννήτρια για τη λειτουργία οξυγόνου, καταγγέλλει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ, και παραλληλίζει το νέο νοσοκομείο Λευκάδας με το…μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Ο Πρωθυπουργός χθες εγκαινίασε το Νοσοκομείο της Λευκάδας. Ασφαλώς και θα πρέπει να κατασκευάζονται νέα Νοσοκομεία. Βελτιώνονται έτσι οι υποδομές Νοσηλείας των ασθενών. Τα Νοσοκομεία όμως δεν είναι μόνο η ξενοδοχειακή υποδομή. Είναι κυρίως η στελέχωση και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Και εδώ η Κυβέρνηση «μπάζει».

Στη Λευκάδα ζήσαμε άλλο ένα σόου του διδύμου Τσίπρα- Πολάκη για να ξεπλύνει τις «πολιτικές αμαρτίες» Πολάκη και για τα ψηφαλάκια» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως για να γίνουν οι προεργασίες για τα εγκαίνια και η χθεσινή εκδήλωση οι αρμόδιοι κήρυξαν το νοσοκομείο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να βρίσκονται εκεί οι εργαζόμενοι και να φαίνεται πως λειτουργεί ομαλά.

«Σταμάτησαν για τα εγκαίνια τη λειτουργία του παλαιού Νοσοκομείου εδώ και 20 ημέρες και οι ασθενείς διακομίζονται σε νοσοκομεία όμορων πόλεων με μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνο της ζωής τους. Μάλιστα από την Παρασκευή έως αύριο, Τρίτη, εκδόθηκε εντολή να μην μεταφέρεται κανένας ασθενής με το ΕΚΑΒ ούτε για πρώτες βοήθειες. Ο ιατρικός εξοπλισμός του παλαιού νοσοκομείου δεν είναι συμβατός με τις εγκαταστάσεις του νέου και δεν μπορεί να μεταφερθεί» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και οι καταγγελίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό: «για τα εγκαίνια έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές 7 ασθενών ηλικιωμένων με σοβαρές λοιμώξεις που τους μετέφεραν στο νέο νοσοκομείο παρά την άρνηση του Διευθυντή γιατρού της παθολογικής κλινικής αφού δεν διαθέτει οξυγόνο (μόνο από γεννήτρια) και εργαστήρια. Για να κάνουν οι ασθενείς εργαστηριακές εξετάσεις, μεταφέρονται στο παλαιό νοσοκομείο. Όταν έφυγε ο κ. Τσίπρας μεταφέρθηκε αμέσως ασθενής για εξετάσεις. Το οξυγόνο λειτουργεί μόνο με γεννήτρια. Κάτι σαν το μετρό Θεσσαλονίκης

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: «Σόου Τσίπρα - Πολάκη για ψηφαλάκια στο νοσοκομείο Λευκάδας»"

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του Μαΐου

Σε μηναία βάση θα καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

Όπως είχε εξαρχής δεσμευτεί ο ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση. Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα.

Έτσι, οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Μαΐου θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί, μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του Μαΐου"

Πρόβλημα από τη Βουλγαρία με τη ‘μακεδονική γλώσσα’

Τα Σκόπια προσπαθούν να αναγκάσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεχθεί την διατύπωση της «μακεδονικής γλώσσας» στην υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την κατάσταση και τον έλεγχο των προσφύγων με την υπηρεσία ασφαλείας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex), γράφει η βουλγαρική ‘Trud’.

«Θα ήταν ένα προηγούμενο», γράφει ο Βούλγαρος συντάκτης, επικαλούμενος καλά ενημερωμένες πηγές.

Μετά την επίσημη αλλαγή της ονομασίας του κράτους σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, οι αρχές των Σκοπίων απαιτούν «καθαρά τεχνικά» να υπογράψουν εκ νέου την υπάρχουσα συμφωνία και επιθυμούν να εισαγάγουν μία ρήτρα ότι το κείμενο υπογράφηκε σε όλες της γλώσσες της ΕΕ και στη «μακεδονική γλώσσα» ( τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο).

Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο για τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι κατανοεί την προσπάθεια των Σκοπίων να δημιουργήσουν ένα νομικό προηγούμενο, επιμένοντας ότι κατά τη σύναψη της συμφωνίας να υπάρχει γλωσσική ρήτρα που θα διατυπωθεί στη «μακεδονική γλώσσα».

Η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν το κείμενο να περιέχει τη φράση «υπογεγραμμένο από τις γλώσσες των αντίστοιχων μερών».

Ωστόσο, τα Σκόπια διατύπωσαν αντιρρήσεις ότι δεν πρόκειται για τυποποιημένη διατύπωση που συνήθως αναφέρει στις συμφωνίες ότι «υπογράφηκαν σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ» και τη γλώσσα του άλλου μέρους. Επιμένουν να καθορίζεται ότι υπογράφηκε στη ‘μακεδονική γλώσσα’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Επιτροπή δείχνει μια απροθυμία να αποδεχθεί τα επιχειρήματα της Βουλγαρίας και γίνεται προσπάθεια να ενσταλάξουν ότι η Σόφια δημιουργεί κωλύματα, τα οποία όμως έχουν επιλυθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ακαδημαϊκός Μάρκοφ

Ο Βούλγαρος ακαδημαϊκός Γκεόργκι Μάρκοφ, δήλωσε ότι το πρόβλημα αυτό ήταν αναμενόμενο, επειδή το θέμα της γλώσσας δεν επιλύθηκε με τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων.

«Ως ιστορικός ισχυρίζομαι ότι η λεγόμενη ‘μακεδονική γλώσσα’ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια διάλεκτος της βουλγαρικής με πολλά ξένα στοιχεία», είπε.

Ο Καρακατσάνοφ

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ υποστηρίζει ότι η λεγόμενη ‘μακεδονική γλώσσα’ δεν είναι τίποτε άλλο από τη δυτική διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας.

«Για τη δημιουργία του μακεδονικού αλφάβητου στις αρχές του ’50 χρησιμοποίησαν την κυριλλική γραφή και αντικατέστησαν βουλγαρικές λέξεις με σερβικές για να είναι πιο κοντά με τους Σέρβους της τότε Γιουγκοσλαβίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόβλημα από τη Βουλγαρία με τη ‘μακεδονική γλώσσα’"

Αρκάς: Ο Τσίπρας «έπεισε» και τον Ιησού!

Συνέχεια στο... «πάρτι» που προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού στη Λευκάδα ότι «η δικιά τους ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός» δίνει ο Αρκάς.

Ο σκιτσογράφος δεν ανάρτησε κάποιο σκίτσο, αλλά μια φωτογραφία από τον Ιησού της Ναζαρέτ ο οποίος ομολογεί ότι... πλέον ξέρει τι θα ψηφίσει!

Δείτε την ανάρτηση του Αρκά

arkas_13_5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Ο Τσίπρας «έπεισε» και τον Ιησού!"
Καμπανάκι κινδύνου για μία μεγάλη ρωγμή που έχει σχηματιστεί σε γέφυρα του Φαληρικού Δέλτα και η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική σε περίπτωση σεισμού κρούει ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Ακης Τσελέντης.

«Η ρωγμή που απεικονίζεται είναι άκρως επικίνδυνη και κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι θα γινόταν στην περίπτωση ενός σεισμού» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter, όπου έχει ανεβάσει τη σχετική φωτογραφία, o κ. Τσελέντης.


Και προσθέτει: «Αυτές είναι οι υποδομές της σύγχρονης σεισμογενούς Ελλάδας, σαν δε ντρέπεστε. Αν στον επόμενο μεγάλο σεισμό θρηνήσουμε θύματα ποιος θα φταίει; - θα σφυρίζετε αδιάφορα όπως στο Μάτι».


Διαβάστε Περισσότερα » " "

Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία

Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχει περίπτωση η μικρή να επαναδιασωληνωθεί εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Σχετικά με το επίπεδο συνείδησης, οι γιατροί αναφέρουν ότι η 8χρονη Αλεξία έχει ανοιχτά τα μάτια της, κινεί τα άκρα της ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους, ωστόσο δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της μικρής αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία"

Αποκλειστική νοσοκόμος του Κουφοντίνα η σύζυγός του. Αισιοδοξία για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Στο πλευρό του 61χρονου συζύγου της, Δημ. Κουφοντίνα στο Νοσοκομείο Βόλου, βρίσκεται πλέον η Αγγελική Σωτηροπούλου καθώς εγκρίθηκε το αίτημά της να παρέχει στον απεργό πείνας υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμου.

Η κατάσταση της υγείας του Σερραίου πολυισοβίτη, ο οποίος έχει συμπληρώσει δέκα ημέρες απεργίας πείνας, λαμβάνοντας μόνο νερό κι αλάτι, επιτρέπει την παρουσία αποκλειστικής νοσοκόμου και η σύζυγός του υπέβαλε αίτημα να φροντίζει εκείνη τον Δημ. Κουφοντίνα και να μην περιορίζεται η παρουσία της δίπλα του μόνο σε ένα επισκεπτήριο.

Ήδη η σύζυγος του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, βρίσκεται στον ειδικό χώρο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Δημ. Κουφοντίνας και πληροφορίες αναφέρουν πως προκάλεσε αισιοδοξία η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου μετά την απόρριψη του αιτήματος του πολυϊσοβίτη και αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

myvolos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστική νοσοκόμος του Κουφοντίνα η σύζυγός του. Αισιοδοξία για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου"

Τι απαντά η Παπαστράτος για την επταήμερη εργασία

Αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση προκάλεσε μια δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη αφορά την εταιρεία Παπαστράτος, η οποία εγκαινίασε ένα μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%.

Ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος, μίλησε στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «με τη συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε στην Παπαστράτος την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου».

Ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται 4 ήμερες και ακολουθούν δυο ρεπό, συνολικά 37,4 ώρες την εβδομάδα χωρίς να χάνουν κανένα εργασιακό και μισθολογικό τους δικαίωμα.

«Πριν εφαρμόσουμε την επταήμερη λειτουργιά του εργοστασίου θέλαμε να έχουμε τη συγκατάθεση τους» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Τόνισε δε, ότι το εργοστάσιο της εταιρείας εξάγει το 80% της παραγωγής του και αποκάλυψε ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε, ως μέρος της επένδυσης της και την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά η Παπαστράτος για την επταήμερη εργασία"

Γιαννακός στον Πολάκη: «Έλα να πάρεις τη ντουντούκα, κότες»!

Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας πάρκαρε την μηχανή του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. Τότε δέχθηκε την παρατήρηση του κ. Γιαννάκου ο οποιος απευθυνόμενος προς τον υπουργό του ζήτησε να κατεβάσει κάτω την μηχανή σημειωνοντας ότι εμποδιζει σε αυτό το σημείο να περνούν άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τον κάλεσε να πάρει την ντουντούκα προκειμένου να ξεκαθαρίσει στις καθαρίστριες τι θα γίνει από πλευράς υπουργείου με το θέμα των συμβάσεων τους.

Ο κ. Πολάκης αυτή τη φορά μπήκε στο υπουργείο, χωρίς να απαντήσει ή να σχολιάσει τα όσα είπε ο προεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιαννακός στον Πολάκη: «Έλα να πάρεις τη ντουντούκα, κότες»!"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί στιγμιαίο καφέ σε φακελάκια λόγω … Viagra!

Στιγμιαίο καφέ που περιέχει την ουσία του Viagra, αποσύρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται μέσω διαδικτύου και μπορεί να αγοραστεί και στην Ελλάδα.

Καφές με Viagra; Για να σε ξυπνάει καλύτερα; Να σου γεννά την ερωτική επιθυμία; Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και να σχολιάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά θα μείνουμε στο σοβαρό της υπόθεσης.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί στιγμιαίο καφέ που περιέχει τη δραστική ουσία του γνωστού Viagra (Βιάγκρα) και μια ακόμη ουσία που βοηθά τη στυτική λειτουργία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Herbs Cofee, το οποίο, σύμφωνα με αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανσή του!



Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι το προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα και η χρήση του «ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία».

Και τι ακριβώς είναι και πώς ακριβώς δρουν αυτές οι δύο ουσίες που εμπεριέχονται στο ρόφημα; Η σιλδεναφίλη και η ταδαλαφίλη;

Η Σιλδεναφίλη είναι η βασική ουσία του Βιάγκρα (Viagra) το οποίο είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης.

Και η Ταδαλαφίλη, ωστόσο, βοηθά στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων του πέους επιτρέποντας την καλύτερη ροή αίματος, με αποτέλεσμα βελτιωμένη λειτουργία της στύσης.

Και μπορεί ο ΕΟΦ συνήθως να ανακαλεί προϊόντα επειδή βρέθηκε μια βλαβερή ουσία, επειδή μια ουσία δεν αναγραφόταν στην ετικέτα… αλλά αυτή τη φορά κανείς δεν περίμενε πως θα εντόπιζε καφέ με ουσία Viagra!

ipop
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί στιγμιαίο καφέ σε φακελάκια λόγω … Viagra!"

Γαμπρός Ερντογάν: Στέλνουμε και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο

Την αποστολή και δεύτερου ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο μετά τον «Πορθητή» ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο CNN Turk, «η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του πατέρα κανενός, έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους».

«Έχει ήδη αναπτυχθεί ο "Πορθητής" και σύντομα ξεκινά και το "Γιαβούζ"» πρόσθεσε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη γεωγραφική μας περιοχή όπου και να κοιτάξουμε το τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Η Τουρκία ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Δημιουργώντας μία ομάδα με δικά μας πλοία, με δικούς μας μηχανικούς, ειδικούς και ανθρώπους ξεκινήσαμε μόνοι μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα δικές μας εξορύξεις» συμπλήρωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Την αποστολή και δεύτερου γεωτρύπανου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγείο είχε προαναγγείλλει και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Ακάρ: Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, την αν. Μεσόγειο και την Κύπρο

Την ίδια ώρα σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος».

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προσταεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» είπε ο Ακάρ με το πρακτορείο Anadolu στο ρεπορτάζ του να σημειώνει ότι με τη φράση αυτή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «υπογράμμισε την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό».

«Στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι να δείξουμε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, δεσμευμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα δικαιώματα στη θάλασσα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ακάρ.

Στην άσκηση που θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου, σύμφωνα με το Anadolu, λαμβάνουν μέρος 131 πολεμικά πλοία, 57 πολεμικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαμπρός Ερντογάν: Στέλνουμε και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο"

Λαβράκια σε ελέγχους της ΑΑΔΕ – Η εξήγηση πίσω από τις δελεαστικές τιμές σε καταστήματα ρούχων!

Μεγάλη πανελλαδική επιχείρηση έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στα αστικά κέντρα της χώρας με στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων μαζικής κατανάλωσης, τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές έναντι των αντίστοιχων επιχειρήσεων του ιδίου κλάδου.

Οι πρώτοι έλεγχοι, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, έγιναν ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, την Κόρινθο, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Ρόδο.

powered by Rubicon Project
Για την επιλογή των προς έλεγχο επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, στα οποία – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνονταν η σχετικά χαμηλή δηλούμενη κερδοφορία και η χαμηλή απόδοση Φ.Π.Α.

Χαρακτηριστικά, από τους συνολικά 140 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, που έγιναν σε μία μόνο μέρα, προέκυψαν:

Σωρεία παραβάσεων για μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων λιανικής από ενενήντα τρεις επιχειρήσεις. Η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση φορολογικών στοιχείων. Σε μία, μάλιστα, περίπτωση υπήρξε και παρεμπόδιση του ελέγχου.

Μία περίπτωση με ενδείξεις παραποιημένου λογισμικού έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Μία περίπτωση, όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά αρχεία, καθώς – κατά τη διενέργεια του ελέγχου – διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση εξέδιδε αποδείξεις μόνο για τις συναλλαγές, που γίνονταν μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Τρεις περιπτώσεις, όπου επιχειρήσεις είχαν κάνει πρόσφατα έναρξη εργασιών, με έδρα, όπου λειτουργούσαν αντίστοιχες επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο οι τελευταίες να έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών και χωρίς να αποδεικνύεται με νόμιμα παραστατικά ο τρόπος μεταβίβασης των εμπορευμάτων τους στις νεοϊδρυθείσες.

Η επιχείρηση συνεχίζεται, όπως και η περαιτέρω έρευνα των παραπάνω επιχειρήσεων σύμφωνα με κύκλους της ΑΑΔΕ

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαβράκια σε ελέγχους της ΑΑΔΕ – Η εξήγηση πίσω από τις δελεαστικές τιμές σε καταστήματα ρούχων!"

Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων: Στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει περιπολία, ούτε έλεγχος

Στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει ούτε περιπολία, ούτε έλεγχος δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού το απόγευμα της Κυριακής, από επίθεση ομάδας αγνώστων, στην διάρκεια καταδίωξης μιας μηχανής που είχε κριθεί ύποπτη.

«Ευτυχώς ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην καρδιά των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων», δήλωσε ο κ. Ρήγας στην ΕΡΤ.

«Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα. Για άλλη μία φορά, είδαμε χθες μία επίθεση εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών που απλά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ό,τι η συγκεκριμένη περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι άντρο ανομίας και κάποιοι προσπαθούν να βρουν εκεί προστασία, είναι γνωστό. Ούτε περιπολία μπορεί να γίνει μέσα στα Εξάρχεια, ούτε να ελεγχθούν κάποια άτομα», πρόσθεσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων: Στα Εξάρχεια δεν μπορεί να γίνει περιπολία, ούτε έλεγχος"

Βόλος: Του ήρθε λυπητερή για τα διόδια – «Αυτοί φταίνε γιατί εγώ δεν αρνήθηκα να πληρώσω»!

Ψυχρολουσία για Βολιώτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλό πρόστιμο για μη πληρωμή διοδίων, το κόστος των οποίων ο ίδιος δεν μπόρεσε να πληρώσει, επειδή όπως λέει, σε δύο σταθμούς δεν υπήρχε POS.

Την ίδια ώρα που όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές, σε δύο σταθμούς διοδίων δεν υπήρχαν εγκατεστημένα τερματικά μηχανήματα, βάζοντας σε οικονομικούς μπελάδες τον Βολιώτη, που καλείται να πληρώσει στο πολλαπλάσιο το κόστος των διοδίων.

Οι οικονομικές περιπέτειες για τον Βολιώτη εργαζόμενο ξεκίνησαν όταν ο ίδιος θέλησε να μεταβεί πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλγαρία. Ηταν ένα ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του, που επέλεξαν να κάνουν οδικώς με το αυτοκίνητό τους.

Ομως τόσο στον τελευταίο σταθμό πριν τα σύνορα με τη Βουλγαρία καθ’ οδόν προς τον προορισμό τους, όσο και στην επιστροφή στα πρώτα διόδια μετά τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο, δεν μπόρεσε να πληρώσει το κόστος των διοδίων.

«Δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια»

Στους δύο σταθμούς δεν είχαν εγκατεστημένα μηχανήματα POS και ο ίδιος εκτός από το «πλαστικό» χρήμα, δεν είχε άλλα χρήματα σε ρευστό. «Συνηθίζω να πληρώνω μόνο με κάρτα. Δεν θέλω να έχω χρήματα πάνω μου. Μου είπαν να συμπληρώσω ένα έντυπο αδυναμίας πληρωμής κι εγώ διαμαρτυρήθηκα. Δεν είχα εγώ αδυναμία πληρωμής. Εκείνοι είχαν αδυναμία είσπραξης.

Το υπέγραψα με την επιφύλαξη επί παντός νομίμου δικαιώματός μου για να μπορέσω να περάσω από τον σταθμό», περιγράφει τα γεγονότα.

Δέκα μήνες μετά το ταξίδι αναψυχής τού ήρθε η… λυπητερή μέσω εφορίας. «Μου επιβλήθηκε διπλό πρόστιμο 48 ευρώ το κάθε ένα για μη πληρωμή των διοδίων. Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να επιβάλλουν σε όλους τους επαγγελματίες την εγκατάσταση POS και σε διόδια να μην υπάρχουν τερματικά μηχανήματα και να φαίνομαι εγώ ο παράνομος και να τιμωρούμαι κιόλας;», ξεσπά αγανακτισμένος.

taxydromos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Του ήρθε λυπητερή για τα διόδια – «Αυτοί φταίνε γιατί εγώ δεν αρνήθηκα να πληρώσω»!"

Το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϋ... φαντάσματα!

Σοβαρές δυσλειτουργίες που προκαλούν πλήγμα στην εικόνα του ΟΑΣΑ παρουσιάζει το σύστημα τηλεματικής μέσω του οποίου ενημερώνονται οι επιβάτες, σε περίπου 1.000 στάσεις ανά την Αθήνα ή μέσω εφαρμογής για φορητές συσκευές, για τον ακριβή χρόνο άφιξης των λεωφορείων ή των τρόλεϋ. Μέσω του ίδιου συστήματος, που εγκατέστησε και θα λειτουργεί για την επόμενη δεκαετία η κοινοπραξία Intrasoft International – Intrakat, η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει και ακριβή εικόνα για το που βρίσκεται κάθε όχημα του στόλου της.

Ομως, τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει ο απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων του ΟΑΣΑ, σε συνδυασμό με τη δράση επιτήδειων από το προσωπικό, φαίνεται πως αντιστρέφουν την εξαιρετικά θετική εικόνα που είχαν αρχικά οι επιβάτες για το σύστημα τηλεματικής.

Τους τελευταίους μήνες πυκνώνει το φαινόμενο, ενώ η οθόνη μιας στάσης αναφέρει πως ένα λεωφορείο ή τρόλεϋ θα είναι μπροστά από τους επιβάτες π.χ. σε δέκα ή πέντε λεπτά, όταν φτάνει η ώρα άφιξης, το όχημα να έχει «εξαφανιστεί». Οπως εξηγεί ο νομικός Τάκης Αλεξανδράκης, ο οποίος είναι τυφλός και χρήστης των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, «κάθε μέρα ανακοινώνεται πότε θα περάσουν τα οχήματα της κάθε γραμμής, σ' ένα ηλεκτρονικό σύστημα τηλεματικής που υποτίθεται πως ενημερώνεται διαρκώς με νέα πραγματικά δεδομένα. Στην πράξη όμως τα μισά δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται, και κανείς δεν ενημερώνει το σύστημα τηλεματικής».

Ο κ. Αλεξανδράκης, που χρησιμοποιεί την εφαρμογή του ΟΑΣΑ για ευκολία, αλλά και για ασφάλεια, όπως λέει, περιγράφει στο ιστολόγίο του μιας πρόσφατη εμπειρία. «Παρακολουθούσα με την χρήση της εφαρμογής, την πορεία του οχήματος που επιθυμούσα να επιβιβαστώ, από την αφετηρία έως και την ώρα που θα έφτανε στη στάση που το ανέμενα. Το αναζήτησα την ώρα που το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΑ με ενημέρωσε πως έφτασε στη στάση που βρισκόμουν αλλά δεν το εντόπισα. Σκέφτηκα λοιπόν πως είχε σταθεί λίγο πριν τη στάση ή λίγο πιο μετά και το έχασα γιατί δεν αντιλήφθηκα την άφιξη του. Αμέσως συνειδητοποίησα πως όλοι όσοι βρίσκονταν στην ίδια στάση δίπλα μου, ήταν απορημένοι όπως κι εγώ, αναζητώντας το "αόρατο" όχημα στο οποίο κανείς δεν επιβιβάστηκε γιατί ποτέ δεν πέρασε, όμως το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ έδειχνε πως υπήρχε και ...πράγματι πέρασε από μπροστά μας μερικά δευτερόλεπτα πριν και τώρα κατευθυνόταν στην επόμενη στάση!»

Στην πραγματικότητα, το όχημα ουδέποτε πέρασε από την στάση, αφού ουδέποτε ξεκίνησε από την αφετηρία! Μένει να εξακριβωθεί με ποιον ακριβώς τρόπο καταφέρνουν κάποιοι να μπαίνουν στο σύστημα του ΟΑΣΑ ώστε να δείχνει πως ένα όχημα πλησιάζει σε μια στάση, χωρίς ποτέ να έχει ξεκινήσει το δρομολόγιο!

Το ερώτημα είναι, επίσης, πόσα τέτοια δρομολόγια «κλέβουν» κάθε ημέρα οι οδηγοί του ΟΑΣΑ ή αν η διοίκηση έχει δώσει εντολή να εμφανίζονται δρομολόγια στο σύστημα τηλεματικής, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχουν και τα οχήματα που τα εκτελούν!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα κρούσματα με τα οχήματα – φαντάσματα, που δήθεν πλησιάζουν μια στάση σύμφωνα με το σύστημα τηλεματικής χωρίς ποτέ να εμφανίζονται είναι καθημερινά. Εντοπίζονται κυρίως τις ώρες μη αιχμής και τα Σαββατοκύριακα όπου μπορεί οι επιβάτες να περιμένουν σε μια στάση, να βλέπουν πως ένα λεωφορεί ή τρόλεϋ έρχεται π.χ. σε πέντε λεπτά και ξαφνικά να χάνεται από την οθόνη. Στη συνέχεια βλέπουν πως άλλο όχημα της ίδιας λεωφορειακής γραμμής έρχεται σε 30 λεπτά, αλλά και πάλι εξαφανίζεται από την οθόνη λίγο πριν φτάσει στην στάση! ‘Η η οθόνη δείχνει πως είναι μπροστά στη στάση, χωρίς να υπάρχει!

Ειδικά για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, όπως ο κ. Αλεξανδράκης, το σύστημα τηλεματικής και η σχετική εφαρμογή είναι πολύ χρήσιμα γιατί μπορούν να βγουν από το σπίτι ή το γραφείο τους λίγα λεπτά πριν φτάσει το λεωφορείο και να μην περιμένουν άσκοπα στις στάσεις. Επιπλέον, όπως λέει ο ίδιος, νιώθουν και μεγαλύτερη ασφάλεια αφού τους επιτρέπει να πάνε στη στάση λίγο πριν την άφιξη του οχήματος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϋ... φαντάσματα!"

«Πάρτι» στο Twitter για τον Τσίπρα που είπε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός»

Πολλά σχόλια στο Twitter έχει προκαλέσει μια φράση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νοσοκομείου Λευκάδας όταν, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός».

«Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα.



«Η ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει αυτήν τού Χριστού διότι ώς γνωστόν την φράση " ή τούς τελειώνουμε ή μάς τελειώνουν " την είπε ό Χριστός πρώτη φορά» γράφει ένας χρήστης με αρκετούς να κάνουν αναφορές στους Υποκριτές και τους Φαρισαίους και άλλους να υπενθυμίζουν τις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό Παναγόπουλου και την τραγωδία στο Μάτι αναρωτόμενοι «είπε ο Χριστός να υποκρίνεσαι τον φτωχό, να ρίχνεις με την πολιτική σου τον κόσμο στην πείνα κι εσύ να κάνεις υπερπολυτελείς διακοπές σε θαλαμηγούς;».



















protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάρτι» στο Twitter για τον Τσίπρα που είπε ότι «η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news