facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Νέες καινοφανείς απόψεις της Άγκυρας: «Δεν έχετε δικαιώματα στη θάλασσα επειδή μπορεί να έχετε νησιά»!

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις της στη Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία, μετά τις αντιδράσεις από την ΕΕ.

Ανώτερος αξιωματούχος της τουρκικής διπλωματίας, στέλνοντας μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναφέρει την γραμμή της Άγκυρας ότι δεν είναι δυνατόν τα ελληνικά νησιά να έχουν πλήρη επήρεια στον καθορισμό των δικαιωμάτων στην θάλασσα.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Έρτζιγές, χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, υποστηρίζοντας ότι η κυριότητα επί νήσων δεν προσδίδει πλήρη δικαιώματα στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

«Νησιά μπορεί να λάβουν μηδενική ή μειωμένη ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα, εάν η παρουσία τους στρεβλώνει την ισότιμη οροθεσία» τονίζει ο Τούρκος αξιωματούχος στο Twitter, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «θεμελιώδη αρχή στο διεθνές δίκαιο».

«Τα τελικά θαλάσσια όρια μπορούν να καθοριστούν μόνο μέσω συμφωνιών (όχι παραβιάζοντας τα πιθανά όρια τρίτων μερών) ή δικαστικών αποφάσεων» προσθέτει, υπονοώντας πως Ελλάδα και Κύπρος παραβιάζουν τα «πιθανά όρια» των τουρκικών ζωνών.

Και συνεχίζει: «Απουσία διευθέτησης, οι αλληλεπικαλυπτόμενες διεκδικήσεις υπερέχουν».

Παράλληλα, απορρίπτει τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για κυρώσεις στην Αγκυρα, αν επιμείνει στη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται τα σύνορα της ΕΕ με τα κυπριακά σύνορα, όταν αυτά προκύπτουν από παραβίαση των συμφερόντων τρίτων χωρών.

«Αυτό είναι πράγματι χονδροειδής παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ» συμπλήρωσε.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες καινοφανείς απόψεις της Άγκυρας: «Δεν έχετε δικαιώματα στη θάλασσα επειδή μπορεί να έχετε νησιά»!"

Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα

Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στα Τίρανα της Αλβανίας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και απαίτησαν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει περίμετρο γύρω από την κυβερνητική έδρα.

Σε κάποιο σημείο μία μικρή ομάδα συγκεντρωμένων κατάφερε να ξεπεράσει την αστυνομική φρουρά και επιχείρησε να προσεγγίσει την είσοδο του κτηρίου, όπως είχε γίνει σε προηγούμενη διαδήλωση, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν τις κινητοποιήσουν έως ότου να υποχρεώσουν τον κ. Ράμα να παραιτηθεί και να παραδώσει τα ηνία σε μεταβατική κυβέρνηση.

Ήταν η τέταρτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα από τον Φεβρουάριο. Η αντιπολίτευση οργανώνει μικρότερες πορείες κάθε εβδομάδα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για βαθιά διαφθορά και διαπλοκή με το οργανωμένο έγκλημα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην υπάρξουν […] εκλογές με τον Έντι Ράμα [στην πρωθυπουγία]», δήλωσε ο κ. Μπάσα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Τα σημερινά γεγονότα θα βλάψουν την Αλβανία, έγραψε στο Twitter ο κ. Ράμα.

Ο επόμενος κρίσιμος «κόμβος» για την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, που ελέγχουν 74 από τις 140 έδρες στο κοινοβούλιο, θα έλθει τον Ιούνιο, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αποφασίσει εάν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια περίοδο θα λάβουν χώρα δημοτικές εκλογές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τίρανα: Μολότοφ και δακρυγόνα σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ράμα"

Η αντίδραση της ΝΔ για το εμετικό σύνθημα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

Θρασύδειλους τραμπούκους" χαρακτήρισε η ΝΔ όσους βανδάλισαν το περίπτερό της στα Ιωάννινα.

Με αφορμή τον βανδαλισμό το γραφείο Τύπου της ΝΔ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θρασύδειλους τραμπούκους που θαυμάζουν τον δολοφόνο Κουφοντίνα και που επιτέθηκαν στη ΝΔ βανδαλίζοντας με χυδαία συνθήματα το προεκλογικό της περίπτερο. Ας το καταλάβουν μια για πάντα. Δεν τους φοβόμαστε. Οι μέρες ανοχής τελειώνουν. Ως εδώ» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η αντίδραση της ΝΔ για το εμετικό σύνθημα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη"

Ιωάννινα: Εμετικό σύνθημα για την Ντόρα Μπακογιάννη [pics]

Ένα σύνθημα που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό έγραψαν άγνωστοι σε εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, με σπρέι έγραψαν πάνω στο περίπτερο «Ντόρα το 89 έγινε μισή δουλειά – 17Ν», αναφερόμενοι φυσικά στην δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.
Με το… μισή δουλειά προφανώς εννοούν πως έπρεπε να έχει δολοφονηθεί και η ίδια. Σε άλλη μεριά του περιπτέρου γράφει «Κούλη σε τσούζει του Ξηρού το ούζι».


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Εμετικό σύνθημα για την Ντόρα Μπακογιάννη [pics]"

Κύπρος: Με βέτο για την Τουρκία προειδοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης τους ηγέτες της ΕΕ

Αποκάλυψη Αναστασιάδη στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την προειδοποίηση του στο Συμβούλιο Αρχηγών της ΕΕ στο Βουκουρέστι.

«Μην με παρεξηγήσετε αν θα θέσω βέτο σε θέματα που αφορούν την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε:

1. Στο πλάνο υπάρχουν μέτρα - παρέμβασης σε περίπτωση εξόρυξης Φ.Α. από την Άγκυρα.

2. Προστατευτικά μέτρα με οικονομικές κυρώσεις

Η Λευκωσία αναγνωρίζει ότι απαιτείται χρόνος και υπομονή. Ένα πρώτο βήμα ήταν το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα την Τουρκική προκλητικότητα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, «το Εθνικό Συμβούλιο τονίζει ότι χωρίς τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για τη συνέχιση των προσπαθειών για επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού».

Οι διαφωνίες ΑΚΕΛ - Κυβέρνησης ΔΗΣΥ ωστόσο δεν έλειψαν. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαβάζει διαφορετικά την ανάγκη κινήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να πει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις στη βάση της έκθεσης του ΓΓ τον Σεπτέμβριο του 2017. Δηλαδή, σε ό,τι αφορά την ουσία, με βάση το πλαίσιο Γκουτέρες, τις συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα και το άτυπο έγγραφο για την εφαρμογή της συμφωνία».

Η πρόταση του ΑΚΕΛ επίσης περιλαμβάνει:

- Συνομιλίες σε δύο τραπέζια, το ένα με μία σύνθεση να συζητήσει την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού και στο άλλο, με άλλη σύνθεση, τις εσωτερικές πτυχές.

- Όχι σε χρονοδιαγράμματα αλλά συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

- Επαναβεβαίωση της σύγκλισης που υπάρχει για τους φυσικούς πόρους και τα έσοδα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, «δικαίωμα του Άντρου Κυπριανού και του ΑΚΕΛ να εκφράζουν τις οποιεσδήποτε απόψεις τους, η χώρα τελεί υπό απειλή, η χώρα κινδυνεύει, προέχει η ενότητα».

Πιο δυναμικές προτάσεις υποβλήθηκαν από κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η ΕΔΕΚ ζητά μια στοιχειώδη αεροναυτική στήριξη από τις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ανέφερε ότι: «για την αντιμετώπιση της κατάστασης, πέραν των μέτρων που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει, το ΕΛΑΜ ζητεί την ευρωπαϊκή υποστήριξη για την επιβολή εμπάργκο όπλων εναντίον της Τουρκίας. Επίσης και την ενεργοποίηση του άρθρου 42/7 για υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες προς την Κύπρο

Οι Οικολόγοι ζητούν την σύγκληση έκτακτου συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή οικονομικών και πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, κατά ανάλογο τρόπο με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην περίπτωση της Κριμαίας.

«Το κοινό ανακοινωθέν λέει αυτά που συμφωνήσαμε να ειπωθούν. Ξεχωριστές δηλώσεις υποσκάπτουν την κοινή θέση και την προσπάθεια ενότητας σε κοινές θέσεις. Εκείνο που προέχει τώρα είναι η ενότητα», αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

Πάντως το ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί είναι αν στην εξίσωση της προκλητικότητας της Άγκυρας στη Λευκωσία μπαίνουν οι ευρωτουρκικές θέσεις.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Με βέτο για την Τουρκία προειδοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης τους ηγέτες της ΕΕ"

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει αύριο, στις 12:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέσα σε κλίμα έντασης και δύο ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τοποθετηθεί στα θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα της χώρας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακαναλική συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης"

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε περαστικούς με την απειλή ενός... πιτ μπουλ

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής εννιά άτομα, εκ των οποίων οι έξι ανήλικοι, διότι διέπρατταν ληστείες στον δρόμο χρησιμοποιώντας ως «όπλο»... σκυλιά πιτ μπουλ.

Οι συλληφθέντες, όλοι Ρομά, κατηγορούνται για 7 επιθέσεις εκ των οποίων οι 4 έγιναν με φόβητρο το σκυλί. Μεταξύ άλλων, λήστεψαν έναν πυροσβέστη και ένα ΑΜΕΑ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Η αστυνομία δεν βρήκε το πιτ μπουλ, εξετάζεται όμως το ενδεχόμενο τα άτομα να χρησιμοποιούσαν και ένα... ροτβάιλερ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε περαστικούς με την απειλή ενός... πιτ μπουλ"

Κύπρος: Τουρκοκύπριοι θέρισαν τη σοδιά σε χωράφια που είχαν καλλιεργήσει Ελληνοκύπριοι!

Τουρκοκύπριοι πολίτες ή έποικοι, με την προστασία του κατοχικού στρατού και υπό την παρακολούθηση μόνο ανδρών την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προχώρησαν σε θέρισμα χωραφιών στην περιοχή της Δένιας που είχαν καλλιεργήσει Ελληνοκύπριοι, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας ότι ο ίδιος δέχθηκε αυτή την καταγγελία από τον κοινοτάρχη της Δένειας, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και ε/κ καλλιεργητές που έχουν υποστεί τις συνέπειες.

O κ. Σιζόπουλος είπε ότι ενημέρωσε στο περιθώριο του Εθνικού Συμβουλίου τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη για το περιστατικό, στους οποίους έδωσε και χάρτη με πληροφορίες και τα σημεία που έγιναν οι ενέργειες από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος.

Ερωτηθείς πότε έγινε το επεισόδιο, απάντησε ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Σιζόπουλος, μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, μίλησε για προκλητικές ενέργειες και συμπεριφορές από τον τουρκικό στρατό «για να επεκτείνουν την επίδραση και επιρροή τους στη νεκρή ζώνη σε βάρος των Ε/κ καλλιεργητών σε αυτή την περιοχή.

Ζήτησα και από τους δύο (ΥΠΕΞ και διαπραγματευτή) να λάβουν συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε να προστατέψουν τους Ε/κ καλλιεργητές και την ίδια στιγμή να περιοριστεί κάθε προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος και των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων να επεκτείνουν την επιρροή τους εντός της νεκρής ζώνης, που αποτελεί έδαφος και τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Τουρκοκύπριοι θέρισαν τη σοδιά σε χωράφια που είχαν καλλιεργήσει Ελληνοκύπριοι!"

SZ: «Ο Αλέξης Τσίπρας στα χνάρια του Οδυσσέα»

Την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε χθες στην ελληνική βουλή ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζει ο γερμανικός τύπος, εστιάζοντας στην περίφημη φωτογραφία σε εφοπλιστικό σκάφος και στον πολιτικό της απόηχο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο παρά τη φωτογραφία του σε πολυτελές εφοπλιστικό σκάφος το καλοκαίρι του 2018, που θεωρήθηκε «δώρο για τη συντηρητική αντιπολίτευση», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου κάνοντας στη συνέχεια έναν παραλληλισμό του Έλληνα πρωθυπουργό με τον ομηρικό Οδυσσέα.
«Ο Οδυσσέας είναι ο Έλληνας μυθικός ήρωας, η επιστροφή του οποίου στην πατρίδα του την Ιθάκη διήρκεσε δέκα χρόνια. Την Ιθάκη επέλεξε τον Αύγουστο του 2018 και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως καλοκαιρινό σκηνικό για τα καλά νέα ότι η χώρα του -όπως και ο Οδυσσέας- θα άφηνε πίσω της τις καταιγίδες του διεθνούς προγράμματος δανειακής βοήθειας. Στο φόντο θα ξεπρόβαλε η μπλε θάλασσα. Εδώ και μια εβδομάδα γνωρίζουμε ότι ο Τσίπρας ίσως σκέφτηκε τον Οδυσσέα γιατί εκείνο τον Αύγουστο πέρασε τις διακοπές του στο πολυτελές γιοτ 'Oδύσσεια', μετά από πρόσκληση επιφανούς εφοπλιστή», σημειώνει η εφημερίδα.
Τσίπρας «ένας εκπληκτικά ανθεκτικός πολιτικός»
«Ο πρωθυπουργός ένας εξαντλημένος ήρωας; Ο άνθρωπος που προτάθηκε για το Νομπέλ Ειρήνης;» διερωτάται η σχολιαγράφος της SZ
«Ο πρωθυπουργός ένας εξαντλημένος ήρωας; Ο άνθρωπος που προτάθηκε για το Νομπέλ Ειρήνης;» διερωτάται η σχολιαγράφος της SZ
Στη συνέχεια η εφημερίδα επικαλείται δήλωση σε ελληνικά ΜΜΕ της συζύγου του εφοπλιστή ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν κουρασμένος» και σχολιάζει: «Ο Τσίπρας κουρασμένος; Ο πρωθυπουργός ένας εξαντλημένος ήρωας; Ο άνθρωπος που προτάθηκε για το Νομπέλ Ειρήνης;».
Όπως παρατηρεί η εφημερίδα οι αποκαλύψεις κάνουν τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία να χαίρεται διότι «η ίδια ήταν που ταυτιζόταν αποκλειστικά με τους πλουσίους. Η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές προηγείται ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως έχει μειωθεί η διαφορά κι έτσι ο Τσίπρας υποσχέθηκε ξανά στους Έλληνες χαμηλότερους φόρους και υψηλότερες συντάξεις. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να φέρει τώρα σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα καταψηφίσει τα προεκλογικά δώρα. Για τον λόγο αυτό οι πολυτελείς διακοπές στο σκάφος αποδείχθηκαν για τον Τσίπρα δώρο εξ ουρανού». Η εφημερίδα έπειτα αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ενώ σημειώνει ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα πενθούσε ακόμη τους νεκρούς της πυρκαγίας, η οποία κατέδειξε επίσης τις αδυναμίες των κρατικών αρχών.
Κάνοντας τέλος αναδρομή στην πολιτική πορεία του Αλέξη Τσίπρα από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2015, η SZ τον χαρακτηρίζει ως έναν «εκπληκτικά ανθεκτικό πoλιτικό που παρέμενε πάντα όρθιος». Kι αυτό παρά τις πολλές πολιτικές «κωλοτούμπες» -όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα χρησιμοποιώντας την λέξη στα ελληνικά-, οι οποίες του κόστισαν πολιτικούς συντρόφους, αφήνοντάς τον «με λίγους πιστούς φίλους»
Ψήφος εμπιστοσύνης με φόντο τις εθνικές εκλογές
Aπό τη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή
Aπό τη χθεσινή ψηφοφορία στην ελληνική βουλή
Στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Τσίπρα αναφέρεται και το Spiegel Online σημειώνοντας: «Το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. 153 βουλευτές (σσ: στους 300) ψήφισαν υπέρ και 136 κατά. (…) H συζήτηση διεξήχθη λίγο πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου αλλά έχοντας ως φόντο και τις εθνικές εκλογές, που αναμένονται το αργότερο μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Πριν από τη ψηφοφορία προηγήθηκε τριήμερη, εξαιρετικά φορτισμένη συζήτηση, όπου συζητήθηκαν άβολα θέματα και δεν απετράπησαν οι προσωπικές προσβολές».
Και η εφημερίδα Die Zeit εστιάζει στο κλίμα υπό το οποίο διεξήχθη η συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο λέγοντας ότι ήταν «γεμάτη προσωπικές προσβολές» αλλά και υψηλούς τόνους μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "SZ: «Ο Αλέξης Τσίπρας στα χνάρια του Οδυσσέα»"

Κτηματολόγιο – Παράταση: Όλες οι νέες προθεσμίες

Η απογοητευτική συμμετοχή στο Εθνικό Κτηματολόγιο φέρνει παράταση. Μόλις το 14,62% έχει καταθέσει δηλώσεις. Η ανακοίνωση για την παράταση αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά οι νέες προθεσμίες ανά περιοχή.


Παρατάσεις – διάρκειας 3 επιπλέον μηνών – λόγω της μειωμένης συμμετοχής, που φτάνει μόλις το 14,62%, αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το Κτηματολόγιο.
Η συλλογή δηλώσεων που εξελίσσεται από τον περασμένο Νοέμβριο για το 63% της χώρας δεν έχει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που εκτιμούσε αρχικώς ο φορέας και εκ των πραγμάτων κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη επιλογή.

Αντίστοιχα μειωμένα όμως είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από την προανάρτηση στην Αθήνα, αφού η διαδικασία συνεχίζει να εξελίσσεται ομαλά. Ωστόσο, το 10%-15% των αιτήσεων διόρθωσης αφορά ιδιοκτήτες οι οποίοι επιχειρούν να «πειράξουν» το δηλωμένο εμβαδόν – με την προσπάθεια να πέφτει, φυσικά, στο… κενό.
Η αρχική πρόβλεψη ήταν ανά περιοχή να δοθεί παράταση έως και 3 μήνες (τόσο για τους κατοίκους του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού) προκειμένου οι ιδιοκτήτες που ζουν στην Ελλάδα να έχουν το χρόνο για να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να συμμετάσχουν χωρίς ιδιαίτερες βιασύνες στη διαδικασία. Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η σχετική προθεσμία θα φτάσει τελικά στους 9 μήνες. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία, που μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, το Κτηματολόγιο πρόκειται να παρατείνει την προθεσμία για ένα ακόμη τρίμηνο. Ετσι, όπως αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο υψηλόβαθμες πηγές από τον φορέα, θα εξυπηρετηθούν και οι ιδιοκτήτες που θα επισκεφθούν τη χώρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και όσοι ζουν εδώ αλλά δεν έδωσαν μέχρι τώρα δυναμικό «παρών».
Η τρέχουσα συλλογή δηλώσεων, που αφορά το 63% της χώρας, περιλαμβάνει αγροτικές περιοχές (περίπου 36%), αστικές περιοχές (περίπου 4%), πλήθος οικισμών με διαφορετικά χαρακτηριστικά (αραιοδομημένοι σε αγροτικές περιοχές, ορεινοί σε έντονο ανάγλυφο, παραδοσιακοί, ενεργοί και μη, νησιωτικοί κ.λπ.), δασικές εκτάσεις και υδάτινους όγκους, καθώς και νησιά και βραχονησίδες της Ελλάδας.
Δείτε στον πίνακα όλες τις προθεσμίες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κτηματολογίου, από τα συνολικά 12.608.580 δικαιώματα που περιλαμβάνονται στις 24 τρέχουσες συμβάσεις, έχουν συλλεχθεί μόλις 1.842.941 δηλώσεις, εκ των οποίων το 16,60% ηλεκτρονικά. Πρωτιά συμμετοχής πάντως, με 35,76%, έχουν τα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος, ενώ τη σκυτάλη, με 25,53%, παίρνουν η Πρέβεζα, η Αρτα και η Λευκάδα. Ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία, με 17,87%, και ελάχιστα πιο χαμηλά βρίσκεται η Αρκαδία, με 17,45%. Μειωμένα επίσης είναι τα ποσοστά για Σάμο, Ικαρία και Χίο, με 9,50%, λίγο πιο κάτω βρίσκεται η Αχαΐα με 9,12%, ενώ Βοιωτία και Φωκίδα καταλαμβάνουν το 5,13%, με το μικρότερο ποσοστό να έχουν η Μαγνησία και οι Σποράδες, το οποίο είναι μόλις 3,21%.
Προανάρτηση Αθήνας
Ίδια περίπου κατάσταση επικρατεί και στην προανάρτηση της Αθήνας, καθώς και σε αυτή την περίπτωση εντοπίζεται μειωμένη συμμετοχή. Η αυλαία που άνοιξε στις 22 Απριλίου και εκτός απροόπτου αναμένεται να διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου υποδέχεται λιγότερο κόσμο απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν – με τον ανάδοχο να εκτιμά πως η ηλεκτρονική διαδικασία έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε να μην είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στο Γαλάτσι.
Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών οι οποίοι επισκέπτονται τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου προκειμένου να ρωτήσουν για το πρακτικό της διαδικασίας, δηλαδή ποιος είναι ο ακριβής τρόπος επικαιροποίησης των στοιχείων που δήλωσαν κατά το 2008.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τους 544.682 πολίτες που έχουν ιδιοκτησίες στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Γαλάτσι ή έκαναν τη δήλωση οι 4.500, ενώ οι υπόλοιποι 4.000 ιδιοκτήτες ολοκλήρωσαν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Το 45% των συγκεκριμένων αιτήσεων αφορά διόρθωση των προσωπικών στοιχείων (όνομα, διεύθυνση κ.λπ.), το 15% αλλαγές στο είδος δικαιώματος (ψιλή κυριότητα κ.λπ.). Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει και ένα ποσοστό 10%-15% που αφορά ιδιοκτήτες οι οποίοι επιχειρούν να παρέμβουν στο εμβαδόν που είχαν δηλώσει το 2008, αυξάνοντάς το… Μάταιη προσπάθεια, φυσικά, μιας και η προανάρτηση δεν δίνει συγχωροχάρτι στους αυθαιρετούχους, αλλά επικαιροποιεί τα στοιχεία που είχαν δοθεί σε προγενέστερο χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι η προανάρτηση θα διαρκέσει 2 μήνες και σε δεύτερο χρόνοέπεται να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη διαδικασία για Βόλο, Λαμία και Λειβαδιά, περιοχές στις οποίες επίσης η πρώτη φάση του Κτηματολογίου έγινε το 2008.
Παράλληλα, η προανάρτηση στο λεκανοπέδιο Αττικής αφορά 544.682 φυσικά και 7.645 νομικά πρόσωπα, με το πλήθος των ακινήτων να είναι 726.951 ακίνητα και 56.377 γεωτεμάχια. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό γεωτεμαχίων για τα οποία υποβλήθηκαν δηλώσεις ανέρχεται στο 96,6%, που σημαίνει ότι υποβλήθηκαν 1.538.128 δηλωθέντα δικαιώματα, εκ των οποίων τα 33.173 απορρίφθηκαν. Αντίστοιχα, 11.630 είναι τα δικαιώματα που προκύπτουν από στοιχεία τρίτων, τα οποία όμως δεν έχουν δηλωθεί.
πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο – Παράταση: Όλες οι νέες προθεσμίες"

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη

Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χάλκης εξελέγη παμψηφεί νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το περασμένο Σάββατο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσαν να τον συγχαρούν για την εκλογή του.

Μητσοτάκης: Φωτισμένος ιεράρχης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το εξής tweet για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ένας φωτισμένος ιεράρχης με ιδιαίτερες ικανότητες. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Οι ελπίδες μας τον συνοδεύουν!».



Γεννηματά: Αδιαμφισβήτητες ικανότητες

«Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Επισημαίνει δε ότι «η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο.

Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει».

«Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Άξιος», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Ιδανική επιλογή

Μέσω twitter και τα συγχαρητήρια του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης. Πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη"

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση της Νοτοπούλου -Συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα (βίντεο)

Παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου αντιεξουσιαστές, σε εκδήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 20 άτομα εμφανίστηκαν σε εκδήλωση της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο πάρκο της πλατείας Ναυαρίνου. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα μπάνερ της εκδήλωσης, που είχε θέμα την ανακύκλωση.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση της Νοτοπούλου -Συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα (βίντεο)"

Το Taxisnet εκτός λειτουργίας το Σαββατοκύριακο!

Σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου 2019 από τις 08:00 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 24.00, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Συγκεκριμένα:

Εργασίες αναβάθμισης των δικτυακών της υπηρεσιών και συντήρησης της πληροφοριακής της υποδομής πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ στο διαδίκτυο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Taxisnet εκτός λειτουργίας το Σαββατοκύριακο!"

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Παρατεταμένη κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που θα επικρατήσουν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά αύριο Κυριακή από αργά το βραδύ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας σχετίζεται με ένα βαρομετρικό χαμηλό το κέντρο του οποίου θα παραμείνει στη Νότια Ιταλία έως και την Τρίτη 14/05 και στη συνέχεια θα περάσει πάνω από τη χώρα μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη κατανομή των βροχοπτώσεων έως και το βράδυ της Πέμπτης 16/05.



euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Παρατεταμένη κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής"

Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα [video]

Την αντίθεσή του στο γεγονός ότι δεν δόθηκε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο Μάκης Μπαλαούρας. Τόνισε μάλιστα πως είναι συνεπής σε όσες άδειες έχει πάρει.

Ο Μάκης Μπαλαούρας δεν είδε με καλό μάτι την απόφαση των δικαστών Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου και το σκεπτικό με το οποίο είπαν «όχι» στο αίτημα του Κουφοντίνα για νέα άδεια. Αιτιολόγησε, μάλιστα, και την άποψή του λέγοντας ότι «είναι συνεπής στις άδειες που έχει πάρει».

«Ο νόμος υπάρχει και είναι παλιός. Ένας εγκλεισμένος εφόσον έχει καλή διαγωγή στις φυλακές μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα» επέμεινε ο κ. Μπαλαούρας. «Ο Χριστόδουλος Ξηρός που δεν ήταν συνεπής δεν ξαναπήρε άδεια», συμπλήρωσε.

Οταν η συζήτηση περιστράφηκε στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δεν μπορείς να βάλεις κανένα να κάνει δήλωση μετάνοιας». Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα των Ερυθρών Ταξιαρχιών στην Ιταλία που έτυχαν, όπως σημείωσε, «μιας γενναιόδωρης μεταχείρισης» και τους «δόθηκε από πολύ νωρίς το δικαίωμα να εργάζονται και μόνο να μην κοιμούνται σπίτι τους».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλαούρας: Κακώς δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα [video]"

Θεσσαλονίκη: Το Πρωτοδικείο «έκοψε» τη Χρυσή Αυγή από τις δημοτικές εκλογές

Την υποψηφιότητα του χρυσαυγίτη Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή, «κόπηκε» από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανακοινώθηκε νωρίτερα στους εκπροσώπους των συνδυασμών στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το Voria.gr. Το σκεπτικό της απόφασης θα δημοσιοποιηθεί εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πρόκειται να γίνει η οριστική ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Το Πρωτοδικείο «έκοψε» τη Χρυσή Αυγή από τις δημοτικές εκλογές"

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος. Ο μέχρι πρότιμος επικεφαλής της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης διαδέχεται τον κ. Δημήτριο στον θώκο με την ξεχωριστή σημασία για την ομογένεια.

Οπως μεταδίδει το dogma.gr, οι Ιεράρχες αποφάσισαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 09 Μαΐου, η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου να ισχύει από σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου, «παραβλέποντας» την επιθυμία του να ισχύει η παραίτησή του από την 1η Ιουνίου.

Ενισχύεται έτσι το σενάριο που έχει ήδη γράψει το dogma.gr, σύμφωνα με το οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επιθυμεί να ενθρονίσει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο προγραμματισμένο ταξίδι του εντός του Ιουνίου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος"

Νέα Δημοκρατία: Ζητά απαντήσεις για την παρουσία υπουργού στο σκάφος της Παναγοπούλου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Αφορμή αποτελεί δημοσίευμα που αναφέρει ότι πέρα από τον Τσίπρα και κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης έκανε διακοπές στη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ αναφέρει πως οι διακοπές των πολιτικών είναι σεβαστές, αλλά όχι δωρεάν και κρυφά σε θαλαμηγό. Παράλληλα καλεί το Μαξίμου να απαντήσει αν είναι αλήθεια ότι στο σκάφος φιλοξενήθηκε και μέλος της κυβέρνησης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε σημερινό δημοσίευμα των “Νέων” αναφέρεται ότι αμέσως μετά τις μυστικές διακοπές του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου, στην ίδια θαλαμηγό έκανε, επίσης, δωρεάν κρυφές διακοπές και άλλο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Οι ιδιωτικές διακοπές των πολιτικών είναι καθ’ όλα σεβαστές, αλλά οφείλουν για προφανείς λόγους να γίνονται γνωστές. Το ερώτημα, λοιπόν, προς το Μαξίμου είναι σαφές: Ισχύει ή όχι ότι στη θαλαμηγό Παναγοπούλου φιλοξενήθηκε μυστικά και κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοκρατία: Ζητά απαντήσεις για την παρουσία υπουργού στο σκάφος της Παναγοπούλου"

Μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ στα Εξάρχεια τη νύχτα

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών πραγματοποίησαν μετά τα μεσάνυχτα κουκουλοφόροι στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μολότοφ περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στη διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, στα Εξάρχεια.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, όπου για περίπου μισή ώρα γίνονταν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ομάδα κουκουλοφόρων εξαπέλυσε επίθεση με μολότοφ, και πάλι κατά των αστυνομικών, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.

ant1news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ στα Εξάρχεια τη νύχτα"

Νέες απειλές Τσελίκ: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974

Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι αποτελούν δεύτερη εισβολή στην Κύπρο οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Τσελίκ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι «εκεί το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο».

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’. Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’», είπε ο Ομέρ Τσελίκ και πρόσθεσε:

Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», είπε.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες απειλές Τσελίκ: Ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974"

Αρκάς: Το σχόλιό του για τη συζήτηση στη Βουλή

Με τον γνωστό καυστικό του τρόπο σχολιάζει ο Αρκάς τα όσα έγιναν στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που ολοκληρώθηκε χθες με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Με δύο σκίτσα του, ο γνωστός σκιτσογράφος σχολιάζει αφενός τη αγάπη για την εξουσία, αφετέρου το επίπεδο της συζήτησης που διεξήχθη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Το σχόλιό του για τη συζήτηση στη Βουλή"

Νέο «χτύπημα»! Και υπουργός της κυβέρνησης έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου;

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις διακοπές που έκανε ο πρωθυπουργός στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου το καλοκαίρι του 2018. Ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα αναφέρει πως στο ίδιο σκάφος πέρασε κάποιες ημέρες ξεκούρασης και υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πώς... σκιαγραφείται η ταυτότητα του υπουργού από το εν λόγω ρεπορτάζ. Η υπόθεση προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην Βουλή. Μόλις χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε βαθιά πολιτική υπόθεση και όχι "κουτσομπολιό".

Λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, κάποιες εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, η εφημερίδα «Τα Νέα» αποκαλύπτει ότι στο ίδιο σκάφος βρέθηκε και υπουργός της κυβέρνησης.

Ποιος ήταν ο υπουργός στο σκάφος

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα», λίγες ημέρες μετά τις διακοπές του πρωθυπουργού στο «Odyssey» τον Αύγουστο του 2018- που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, αλλά και άγρια κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή– κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος βρέθηκε στο ίδιο πολυτελές σκάφος, με ευάριθμη συντροφιά, για λίγες ημέρες.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος επισημαίνει ότι στις δηλώσεις της η Κατερίνα Παναγοπούλου- με τις οποίες επιβεβαίωσε τις διακοπές Τσίπρα στο πολυτελές σκάφος- δεν ανέφερε τίποτα για την συγκεκριμένη παράμετρο.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπουργός έχει φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα.

«Εικάζω ότι η μη αναφορά της κυρίας Παναγοπούλου ότι είχε διαθέσει το σκάφος της και για τη “φιλοξενία” του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις του υπουργού αυτού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε διαρκή κρίση εξαιτίας διαφόρων επιλογών του, οι οποίες έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και διαρκώς απολογούμενη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Βαθιά πολιτική η συζήτηση για το σκάφος»

Υπενθυμίζεται εδώ πως χθες, στην Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της ΝΔ επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας: «Η συζήτηση για τα σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό. Είναι βαθιά πολιτική. Οι διακοπές του πρωθυπουργού οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές.

Αφού όπως είπατε το ζήτημα είναι ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε; Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με τις ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις πανάκριβες διακοπές λίγες βδομάδες μετά το Μάτι, πρέπει να περιμένεις και να κριθείς.

Ηθική ανωτερότητα δεν έχει εξ ορισμού καμία παράταξη. Και το ΚΚΕ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι έχει ηθική ανωτερότητα. Η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μεγάλη νίκη».



Πηγή: Τα Νέα
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «χτύπημα»! Και υπουργός της κυβέρνησης έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας Παναγοπούλου;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news