facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Απειλεί ο Ερντογάν: Σταθερότητα σε Κύπρο και Aνατολική Μεσόγειο μόνο αν προστατευτούν τα συμφέροντά μας!

Μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα το βάλει εύκολα κάτω όσον αφορά την Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δείπνο με διπλωμάτες στην Άγκυρα, τόνισε ότι η σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Σημειώνεται ότι πρίν από λίγες ημέρες η Άγκυρα πέρασε από τις απειλές στην πράξη με την κίνηση της να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αρχίζοντας από ένα στόχο στα νοτιοδυτικά περίπου 40 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μεγαλονήσου.

Οι παράνομες ενέργειες του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου “Φατίχ” (Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύουν (τρία πλοία υποστήριξης και μια φρεγάτα) αποτελεί την κλιμάκωση της εδώ και καιρό αναμενόταν.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την απάντηση της Άγκυρας στο γεγονός ότι έχει μείνει στο περιθώριο σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με τα ενεργειακά όσο και με το γεωστρατηγικό παίγνιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Πόσο μάλλον, όταν η Κύπρος σταδιακά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε σημαντικό παίκτη και στα δύο αυτά επίπεδα.

Για F-35 και ΕΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη και στην συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 -μετά και την πρόθεση των ΗΠΑ να την θέσουν εκτός- τονίζοντας πως «είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ, δεν μπορούμε να αφήνουμε άλλα μέλη να μας αδικούν. Δεν μπορείτε να είσαι μέλος του NATO, στρατηγικός εταίρος και να έχει κυρώσεις. Αυτό δεν είναι κατανοητό».

Αναφορικά με την ενταξιακή προοπτική της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι «η ένταξή μας στην ΕΕ αποτελεί εξ αρχής στρατηγική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, αλλά η ΕΕ προσπαθεί να μας ξεγελάσει».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί ο Ερντογάν: Σταθερότητα σε Κύπρο και Aνατολική Μεσόγειο μόνο αν προστατευτούν τα συμφέροντά μας!"

Αλ. Τσίπρας: Όλα όσα εξαγγείλαμε θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα

«Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιστύλιο της Βουλής, μετά το πέρας της συζήτησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, για να νιώσουν οι πολίτες που ακόμα δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις».

Σε ερώτηση για το εάν η θετική ψήφος εμπιστοσύνης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γίαννη Σαρίδη συνεπάγεται ένα ακόμα πρόσωπο στην προοδευτική συμμαχία, ο πρωθυπουργός είπε: «Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ότι κινδυνεύει να πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος. Έτσι κι έγινε» ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση, εάν αναμένονται και άλλα μέτρα ελάφρυνσης, εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν και ψηφίζονται την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «Έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα» υπογράμμισε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλ. Τσίπρας: Όλα όσα εξαγγείλαμε θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα"

Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης

Την καταβολή της 13ης σύνταξης στις 20 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρόπουλος: Στις 20 Μαΐου η καταβολή της 13ης σύνταξης"

Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση-«κουρελού» με 153 «ναι»

Νέα πλειοψηφία-«κουρελού», που στηρίζει την κυβέρνηση, προέκυψε από την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά, υπέρ της κυβέρνησης τάχθηκαν 153 βουλευτές και τα νέα πρόσωπα που εντοπίζονται -αν και τον περασμένο Ιανουάριο δεν είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης- είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που ούτως ή άλλως ορίστηκε υπουργός Τουρισμού από τον Αλέξη Τσίπρα και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.



Οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποδέχθηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος με χειροκροτήματα και κραυγές πανηγυρισμού, ενώ η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου χοροπηδούσε από την χαρά της.

Κατά της κυβέρνησης ψήφισαν 136 βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης ήταν με το ένα πόδι εκτός από την Ενωση Κεντρώων, ωστόσο τον περασμένο Ιανουάριο είχε καταψηφίσει την κυβέρνηση, διαφωνώντας με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στην πορεία, δε, αποκατέστησε τις σχέσεις του με την ηγεσία της Ενωσης Κεντρώων και ανέλαβε γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Στη σημερινή ψηφοφορία ωστόσο επέλεξε να στηρίξει την κυβέρνηση.

Πάντως, η διαγραφή του από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη κρίνεται για την ώρα δύσκολη, καθώς, εάν συμβεί, θα σημάνει αυτόματα την διάλυσή της ΚΟ. Θα καταγραφεί δηλαδή η διάλυση τρίτου κόμματος, προκειμένου να διατηρηθεί η συνοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Κεντρώων απείχε από την σημερινή ψηφοφορία.

Πάντως, η προσθήκη του κ. Σαρίδη στην κυβερνητική πλειοψηφία μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου για μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που εκλεγούν ευρωβουλευτές οι Ελενα Κουντουρά και Σπύρος Δανέλλης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα δύο στελέχη θα πρέπει να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες στα κόμματα με τα οποία εκλέχθηκαν, δηλαδή στους ΑΝΕΛ και στο Ποτάμι. Η κυβέρνηση λοιπόν προνοεί για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με τις «μεταγραφές» των Θεοχαρόπουλου και Σαρίδη.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση-«κουρελού» με 153 «ναι»"

Καμμένος σε Κοτζιά: Χαίρομαι που αποδέχεται δημόσια ότι είναι πραγματικά τα e-mails

Απάντηση στον Νίκο Κοτζιά από το βήμα της Βουλής έδωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο πρώην ΥΠΕΞ τον κατηγόρησε ότι «συνεργάστηκε με χάκερ της ΕΥΠ ή τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» για να λάβει τα e mail διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας ο κ. Καμμένος σημείωσε:

«Χαίρομαι που αποδέχεται δημόσια ότι είναι πραγματικά, αληθινά και αδιαμφισβήτητα τα e mail και δείχνουν πως έστησε τον διαγωνισμό στο υπουργείο. Αυτά τα e mail δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Γιατί η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ. Αν είχαν τεθεί υπόψη της θα μπορούσε να τα διαβιβάσει στον Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός ο οποίος βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες να συνομιλούν με τις εταιρίες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για τους αμερικανικούς σέρβερ, θέλω να του πω ότι δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του στη Στάζι, όταν ο κ. Κοτζιάς έγραφε κείμενα, ούτε οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα έπρεπε ίσως να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών για ποιο λόγο τον λένε Σουσλόφ ή Μπέρια οι υφιστάμενοί του. Με τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει στη δικαιοσύνη θα αποδειχθούν όλα αυτά και θα φανεί ποιός ήταν ο ρόλος και ποιες υπηρεσίες ήταν αυτές που είχε εμπλακεί».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος σε Κοτζιά: Χαίρομαι που αποδέχεται δημόσια ότι είναι πραγματικά τα e-mails"

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για το λάθος με τη φωτογραφία

Στην παραδοχή του λάθους του με την φωτογραφία που παρουσίασε σε τηλεοπτική εκπομπή, υποστηρίζοντας λανθασμένα πως ο εικονιζόμενος υπουργός της χούντας ήταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Τσίπρας, προχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για το λάθος του, το οποίο προκάλεσε την επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, κατά την διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Όπως διαπίστωσα, η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκα χθες δεν είναι πραγματική, και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter o Μανώλης Κεφαλογιάννης.

«Ωστόσο είναι σήμερα πλέον γνωστό, ότι η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα είχε πολλά εκατομμύρια κέρδη τη διετία 71-73 δηλ. μέσα στην δικτατορία. Αυτά προς παρόν», συνεχίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, επιμένοντας στις καταγγελίες του για την οικογένεια Τσίπρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανώλης Κεφαλογιάννης: Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη για το λάθος με τη φωτογραφία"

«Βόμβες» Κοτζιά»: Ρώσοι πράκτορες έδωσαν στον Καμμένο τα emails του ΥΠΕΞ

Aπό το βήμα της Ολομέλειας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στην υπόθεση ηλεκτρονικών μηνυμάτων διπλωματών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Άμυνας, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Κατήγγειλε ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει τα επιχειρήματα με τις ύβρεις και είπε χαρακτηριστικά: «Πήρα τα έγγραφα που είχε καταθέσει στη Βουλή και ήταν έγγραφα που δεν έχουν περάσει από τον σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών αλλά είναι από δύο άγνωστους αμερικανικούς σέρβερ».

Μάλιστα πρόσθεσε πως απευθύνθηκε σε ειδικούς Πληροφορικής που τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους», είπε ο κ. Κοτζιάς απαντώντας, χωρίς να τον αναφέρει, στον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της Συμφωνίας των Πρεσπών και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα για μεγάλη υποκρισία καθώς όπως είπε από το 1996 είχαν συμφωνήσει στη χρήση του όρου Μακεδονία και ότι το erga omnes αφορούσε μόνο για τη διεθνή χρήση του ενώ στο εσωτερικό το είχαν αποδεχτεί νέτα σκέτα». Και πρόσθεσε: «Υποκριταράδες που αναγκαστήκαμε να δεχθούμε αυτό που είχατε συμφωνήσει τόσα χρόνια πριν».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βόμβες» Κοτζιά»: Ρώσοι πράκτορες έδωσαν στον Καμμένο τα emails του ΥΠΕΞ"

Λεβέντης: Εμένα ο πατέρας Τσίπρα με έλεγε αριστερό

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τις διακοπές του στο σκάφος Παναγόπουλου έκανε πριν απο λίγο στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης. Ο κόσμος θέλει τους πολιτικούς κοσμοκαλόγερους.. Βρείτε ένα πολίτη που θα επαινέσει αυτές τις πρακτικές είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης Κεντρώων.

Σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει τα ηθικά διδάγματα από το ΠΑΣΟΚ και τα κότερα του Κόκκαλη. «Γι΄αυτό πήρατε και τον γιο του στο ευρωψηφοδέλτιο. Ποιον εκπροσωπεί ο γιος Κόκκαλη αναρωτήθηκε. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε μόνο τον Κόκκαλη αλλά και τα κότερα.

«Οι πολιτικοί άνδρες, την ψήφο τη ζητούν από το λαό και όχι από την εθνική αντιπροσωπεία. Εκείνη η ψήφος θα μετρήσει», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κετρώων από το βήμα της Βουλήςγια την ενέργεια του πρωθυπουργού να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του Παυλου πολάκη σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Για τα μέτρα ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι βρέθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη και συζητούσε με τον κόσμο και πέρασαν 30 ζητιάνοι. «Οι Έλληνες έχουν φτάσει στην εξαθλίωση. Πηγαίνετε σε όλη την Ευρώπη να δειτε κανένα κράτος που να δίνει αυξήσεις τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Τι Θα πουν οι πολίτες; Ότι είναι ωραίος ο πρωθυπουργός; Κάτι άλλο θα πουν... Το ξέρετε...»

«Διδάσκετε όλη την Ευρώπη πολιτικό ήθος με τα 50, 100, 200 ευρώ που δίνετε; Και ο Ράλλης έκανε ρουσφέτια και διορισμούς... Και αντί να μειώσει την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ την αύξησε.

Δεν είναι τόσο ηλίθιοι οι Έλληνες. Ξέρουν για ποιο λόγο κάνετε διορισμούς. Ανάπτυξη δεν υπάρχει. Μαδήσατε όλο τον κόσμο και γυρίζετε πίσω ψίχουλα. Θα σας συνοδευει ένα όνειδος για την συμπεριφορά σας...»

Για τη ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι η εγκληματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους σύγκρουσης... Ο λαός θέλει ειλικρίνεια. Δόθηκε το όνομα της Μακεδονίας και ο Καραμανλής δεν άνοιξε το όνομα του. Και ο Βενιζέλος τάχθηκε υπερ της σύνθετης ονομασίας... Τρία κόμματα δώσανε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πήρε θέση και για τον πατέρα του πρωθυπουργού. «Μαλώνατε για τα φρονήματα του Παύλου Τσίπρα. Εμένα με έλεγε Αριστερό. Εκείνος ήταν... Δεν απεκάλυπτε. Όλοι χάιδευαν την χούντα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε για μια ακόμη φορά δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Πείτε στον Μητσοτάκη ότι εαν δεν το κάνει να μην τηλεφωνήσει καθόλου.. ¨ολο το χρυσάφι του κόσμου να φέρετε ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνω είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι με τις Πρέσπες ατιμάστηκε η χώρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης: Εμένα ο πατέρας Τσίπρα με έλεγε αριστερό"

Όλο το σκεπτικό των δικαστών για το «όχι» στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Έτοιμος να επιστρέψει στην ένοπλη βία, μόλις του δοθεί η ευκαιρία, είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ομόφωνα αποφάσισαν να μην του δώσουν νέα άδεια και να τον κρατήσουν στη φυλακή, αναπτύσσοντας στο σκεπτικό του βουλεύματος τους, τους λόγους που, κατ’ εκείνους, ο «Λουκάς» της 17Ν, παρά τα 17 χρόνια που βρίσκεται στη φυλακή, δεν έχει σωφρονιστεί και δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, πιστεύοντας ότι είναι ένας «ήρωας πολιτικός κρατούμενος».

«Ενδεικτικό στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου – αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα- είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου».

«Έχει στενούς δεσμούς με ομάδες-οργανώσεις»

Οι δικαστές, όπως προκύπτει από το σκεπτικό του βουλεύματος τους, εκτιμούν ότι ο Κουφοντίνας διατηρεί στενούς δεσμούς με ομάδες και οργανώσεις, τα μέλη των οποίων καλεί σε συμπαράσταση για να του χορηγηθεί άδεια και εκείνα ανταποκρίνονται με βίαιες αντιδράσεις.

Εάν αφεθεί ελεύθερος έστω για λίγες ημέρες, λένε οι δικαστές, υπάρχει κίνδυνος να οργανωθούν νέες παράνομες πράξεις ενώ επικαλούνται και την πρόσφατη ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα με τις ευθείες απειλές σε βάρος των δικαστών του Συμβουλίου του Βόλου.

Αναφέρουν στο σκεπτικό τους:

«Συνάγεται ότι ο κρινόμενος κατάδικος διατηρεί ιδιαίτερα στενούς δεσμούς εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος όπου εκτίει την ποινή του, με οργανώσεις που κινούνται εκτός των ορίων της νομιμότητας, με το ίδιο ή παρεμφερές ιδεολογικό υπόβαθρο με αυτόν, δεδομένου ότι άλλως, αυτές δεν θα παρείχαν τόσο αυξημένης έντασης υποστήριξη προς το πρόσωπό του, εκδηλούμενη όχι με νόμιμες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά με έκνομες συμπεριφορές. Εκτιμάται, επομένως, βάσιμα ότι, επί ικανοποίησης του αιτήματός του για χορήγηση άδειας εξόδου από το ως άνω κατάστημα κράτησης, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να συνευρεθεί με μέλη των εν λόγω ομάδων-οργανώσεων και να τελέσει, σχεδιάσει ή καθοδηγήσει νέες αξιόποινες πράξεις, κάνοντας κακή χρήση της άδειάς του.»

Επιπλέον, οι δικαστές έκριναν ότι ο Κουφοντίνας, ως πολυισοβίτης, δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για τη χορήγηση τακτικής άδειας.

«Κατά την κρίση του Συμβουλίου τούτου, εφόσον ουδέν προβλέπεται, ούτε ρυθμίζεται ως προς τη χορήγηση αδείας σε καταδικασμένους σε πλείονες της μίας ποινές ισοβίου καθείρξεως, δεν είναι επιτρεπτή, κατ` άρθρο 55 παρ. 1 ΣΚ, η χορήγηση τακτικής αδείας στις περιπτώσεις αυτές, διότι ο νομοθέτης θα το προέβλεπε ρητά. Στην έννοια του σωφρονισμού, δεν περιλαμβάνεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του καταδίκου. Ευλόγως, όμως, η έννομη τάξη συναρτά το σωφρονισμό του καταδίκου με την μη τέλεση νέων εγκλημάτων, ήτοι, ευθέως με το σεβασμό προς τα έννομα αγαθά, μεταξύ δε αυτών προεχόντως αυτό της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας αορίστου αριθμού προσώπων.»

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», κατά τους δικαστές, «παραπέμπουν ευθέως στη βία και όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη, δοθέντος ότι δεν αποτελούν απλά μία ιδεολογική τοποθέτηση του εν λόγω καταδίκου, ούτε μία αυθόρμητη αντίδρασή του υπό ορισμένες συνθήκες συναισθηματικής πίεσης».

Βάσει αυτών, οι δικαστές κατέληξαν στην κρίση ότι ο Κουφοντίνας «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας. Περαιτέρω, καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως αίμα».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλο το σκεπτικό των δικαστών για το «όχι» στον Δημήτρη Κουφοντίνα"

AfD: Η Ελλάδα να επιστρέψει τα 15 δις της τελευταίας δόσης

Η γερμανική βουλή συζήτησε σχετικό αίτημα της λαϊκίστικης και ξενοφοβικής «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και αντιπολίτευση πιστοποιούν στην Ελλάδα προόδους.

Το γερμανικό κοινοβούλιο συζήτησε σήμερα αίτημα του λαϊκίστικου και ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που αφορούσε την Ελλάδα. Η Αθήνα, θα πρέπει να επιστρέψει την τελευταία δόση ύψους 15 δις ευρώ του Τρίτου Προγράμματος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΣΜ). Αιτιολογώντας το αίτημα του κόμματος του ο βουλευτής του AfD και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού Πέτερ Μπέρινγκερ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Τα πρόσφατα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων και οι φοροελαφρύνσεις δεν θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μπέρινγκερ, να επιστρέψει στον ΕΜΣ την τελευταία δόση που έλαβε τον Αύγουστο το 2018.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Αν και δεν του αρέσουν τα πρόσφατα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης ο Χριτιανοδημοκράτης Ε. Ρέμπεργκ πιστοποιεί στην Ελλάδα προόδους
Αν και δεν του αρέσουν τα πρόσφατα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης ο Χριτιανοδημοκράτης Ε. Ρέμπεργκ πιστοποιεί στην Ελλάδα προόδους
Μιλώντας εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών ο βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ καταλόγισε την AfD έλλειψη αλληλεγγύης με έναν ευρωπαίο εταίρο. Και ο ίδιος βλέπει με κριτική ματιά τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αρμόδιοι όμως να τις κρίνουν είναι πρωταρχικά οι θεσμοί, τόνισε ο κ. Ρέμπεργκ. Άλλωστε, στη συμφωνία με την Ελλάδα δίνεται έμφαση στην τήρηση των μακροοικονομικών στόχων, ενώ βραχυπρόθεσμα επιτρέπονται ελαστικοί χειρισμοί. Πέραν αυτού, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει επιτυχίες: μείωση της ανεργίας κατά 10%, ετήσια οικονομική αύξηση πάνω από 2%, επιστροφή στις χρηματαγορές. Έπειτα, η Ελλάδα επέδειξε υπευθυνότητα σε σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος της Β. Μακεδονίας.
Μια ανάλογη επιχειρηματολογία ανέπτυξε η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Σόνια Αμαλία Στέφεν. Σύμφωνα με την κ. Στέφεν, το πρωί ο πρόεδρος του ΕΜΣ Κλάους Ρεγκλίνγκ μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής πιστοποίησε στην Ελλάδα «μεγάλη πρόοδο», οικονομική αύξηση κατά 2,2% για φέτος και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τέλος, το αίτημα του AfD απέρριψαν οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και το κόμμα Η Αριστερά. Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "AfD: Η Ελλάδα να επιστρέψει τα 15 δις της τελευταίας δόσης"

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών αποκαλύφθηκε σε Έβρο και Ξάνθη

Οργανωμένο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών βρεφών έναντι χρηματικού ποσού, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές Αρχές της Αλεξανδρούπολης, προχωρώντας στη σύλληψη τεσσάρων μελών του κυκλώματος σε Έβρο και Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και του φερόμενου ως «αρχηγού» και την ταυτοποίηση άλλων έξι μελών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι Έλληνες υπήκοοι, μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, καθώς βαρύνονται με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί υιοθεσίας. Στην εν λόγω δικογραφία περιλαμβάνονται και ακόμη έξι άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι είναι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών Αρχών, τα μέλη της σπείρας, υπό την καθοδήγηση του φερόμενου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν. Μετά τον τοκετό και αφού με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών έναντι αμοιβής σε ζευγάρια στην Ελλάδα, οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας μέρος της αμοιβής.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι από το 2016 τα μέλη του κυκλώματος ενέχονται σε τρεις παράνομες υιοθεσίες βρεφών στην Ελλάδα, ενώ οι δύο από τους δράστες κατηγορούνται για κλοπή, αλλά και κατοχή ναρκωτικών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 950 ευρώ, διάφορα τραπεζικά έγγραφα, πλήθος σημειώσεων, δύο κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, πινακίδα κυκλοφορίας δικύκλου για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Αλεξανδρούπολη το 2015 και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα εμπορίας βρεφών αποκαλύφθηκε σε Έβρο και Ξάνθη"

ΚΙΝΑΛ για την «αθάνατη» Κατερίνα Παναγοπούλου: Γνωστές οι «στρατηγικές» Τσίπρα προκειμένου να «βολέψει» τους δικούς του

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που αποκαλύπτει παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΟΕ, με σκοπό την τοποθέτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου ως «Αθάνατη», ζητά με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει δημοσίως στα όσα του προσάπτουν, να διαψεύσει τα ρεπορτάζ και να δηλώσει δημόσια ότι ουδέποτε άσκησε πιέσεις ώστε να γίνει «Αθάνατη» η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Προς μεγάλη έκπληξη το ελληνικό κοινό διάβασε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» που αποκαλύπτει παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΟΕ, με σκοπό την τοποθέτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου ως «Αθάνατη».

Δυστυχώς η «σιωπή» του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνει την είδηση. Μια είδηση που είναι απέναντι στο «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύει η ΔΟΕ, που ουδέποτε έχει δεχτεί πολιτική παρέμβαση από τα μέλη της κι έχει ως αποτέλεσμα τρομερές συνέπειες για την Ελλάδα.

Για όσους επιδεικτικά θέλουν να ξεχνούν η χώρα μας είναι η γενέτειρα του αθλητισμού. Παρόλα αυτά από το 2015 η ΔΟΕ δεν έχει κάποιον Έλληνα μέλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά έμπρακτα ότι λειτουργεί κατά το δοκούν, παρακάμπτοντας ακόμα και τους Νόμους, καθώς η Κατερίνα Παναγοπούλου δεν είχε τα κριτήρια να γίνει «Αθάνατη».

Οι «στρατηγικές» του πρωθυπουργού να κινείται υπογείως προκειμένου να «βολέψει» τους δικούς του, είναι γνωστές στον κόσμο, αλλά να «πληρώνει» η Ελλάδα τους χειρισμούς και να μην έχει μέλος στη ΔΟΕ είναι κάτι που θίγει την αξιοπιστία της χώρας μας. Πόσο μάλλον όταν οι «Αθάνατοι» πρεσβεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει δημοσίως στα όσα του προσάπτουν. Να διαψεύσει τα ρεπορτάζ και να δηλώσει δημόσια ότι ουδέποτε άσκησε πιέσεις ώστε να γίνει «Αθάνατη» η Κατερίνα Παναγοπούλου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ για την «αθάνατη» Κατερίνα Παναγοπούλου: Γνωστές οι «στρατηγικές» Τσίπρα προκειμένου να «βολέψει» τους δικούς του "

Νέο «όχι» ΣτΕ στην αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από την Ολομέλεια

Απορρίφθηκε και πάλι, με ισχυρή πλειοψηφία (24-3), από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της Ένωσης Αθέων να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Το θέμα απασχόλησε το ανώτατο δικαστήριο παρεμπιπτόντως, καθώς τέθηκε από τον συνήγορο της Ένωσης Αθέων στο πλαίσιο της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης της Ένωσης για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Με τις αιτήσεις, η Ένωση Αθέων αλλά και γονείς και μαθητές, ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας για το καθορισμό και το τύπο των τίτλων σπουδών του Γυμνασίου και του Λυκείου κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει την αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών στα απολυτήρια, αποδεικτικά σπουδών, κ.λπ.

Η εισηγήτρια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη έθεσε, μεταξύ των άλλων, θέμα εάν η τήρηση αρχείου τίτλων και πιστοποιητικών σπουδών στα Γυμνάσια και Λυκεία στα οποία καταχωρείται το θρήσκευμα των μαθητών, έρχεται σε αντίθεση με το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς το σκέλος που αφορά τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο δικηγόρος της Ένωσης υποστήριξε ότι με την επίμαχη αναγραφή του θρησκεύματος πάνω στο απολυτήριο παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα, ο νέος Ευρωπαϊκός κανονισμός προσωπικών δεδομένων (GDPR) και η προστατευόμενη θρησκευτική ελευθερία. Προς ενίσχυση των ισχυρισμών του μάλιστα, επικαλέστηκε την απόφαση του ΣτΕ για την διαγραφή του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες.

Η δικηγόρος του Δημοσίου αφού έθεσε ζήτημα εννόμου συμφέροντος στην προσφυγή της Ένωσης, αντέτεινε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος όχι μόνο δεν προσβάλει κανένα δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναγκαία, όπως είναι αυτή των απουσιών, καθώς στον αλλόθρησκο μαθητή, πρέπει να αναγράφεται ότι απουσίασε λόγω επισήμων θρησκευτικών εορτών άλλου θρησκευτικού δόγματος, για να μπορούν να δικαιολογηθούν οι απουσίες.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο «όχι» ΣτΕ στην αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων από την Ολομέλεια"

«Ρουσφέτια» Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) «φωτογραφίζοντας» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη ως υπαίτιο των παρατυπιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) κατηγορείται ότι επί ημερών Π. Πολάκη κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ «από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα τώρα γίνονται χιλιάδες προσλήψεις λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1.576 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4 για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την διοίκηση του ΕΟΔΥ.

«Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ. Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν βαθμολογούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι αφού ο τίτλος σπουδών που απαιτείται για την πρόσληψη είναι το Απολυτήριο Λυκείου. Ως προσόν διορισμού οι εν λόγω υποψήφιοι κατέθεσαν το απολυτήριο Λυκείου, όμως κατέθεσαν και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 400 – 200 – 100 μόρια αντίστοιχα! Πράγμα παράνομο. Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους. Το τερμάτισαν», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρουσφέτια» Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ"

Μέρκελ στην Τουρκία: Σεβασμός στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ και να αποφύγει οποιαδήποτε κλιμάκωση στην περιοχή, κάλεσε την Τουρκία η Γερμανία. Ωστόσο, το Βερολίνο επισημαίνει ότι για την νομική κατάσταση του θέματος υπάρχουν δύσκολα θέματα Διεθνούς Δικαίου.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε μάλιστα σε σχετική δήλωση της Καγκελαρίου για την ΑΟΖ της Κύπρου κατά το χθεσινό (σ.σ. 9.5.2019) άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Ρουμανία.

“Η Ύπατη Εκπρόσωπος για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι στις 4 Μαΐου εξέφρασε την σοβαρή ανησυχία που υπάρχει σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Με αυτό μπορούμε ασφαλώς μόνο να συμφωνήσουμε.

Αναμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί την κυπριακή ΑΟΖ και να αποφύγει μια κλιμάκωση σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ.

Ερωτηθείσα η ίδια εάν η Τουρκία παραβιάζει με τις ενέργειές της το Διεθνές Δίκαιο, εξήγησε ότι για την ακριβή νομική κατάσταση θα επανέλθει και περιορίστηκε να δηλώσει ότι “η Κύπρος είναι μέλος της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, η Τουρκία όμως όχι, γι’ αυτό τίθενται δύσκολα ζητήματα Διεθνούς Δικαίου για την οριοθέτηση (“Abgrenzung”) στον βόρειο τομέα”.

Το μήνυμα της Μέρκελ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το “πόσο μακριά” μπορεί να φθάσει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, η κ. Άντεμπαρ τόνισε:

“Αυτή είναι μια πολύ υποθετική ερώτηση για μια ειδική περίπτωση. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να σεβαστούν εκεί την ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτή είναι τούτη τη στιγμή η κατάσταση. Βεβαίως η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την αλληλεγγύη των κρατών – μελών της Ένωσης σε αυτό το θέμα”.

Σε ό,τι αφορά, δε, ενδεχόμενες επιπτώσεις στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., επισήμανε ότι “αυτή τη στιγμή επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να μην υπάρξει κλιμάκωση και στο να βρεθεί μια καλή και σωστή λύση”.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ από την πλευρά του δήλωσε ότι το ζήτημα “έπαιξε κάποιον ρόλο” κατά το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή και αναφέρθηκε στις σχετικές δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνέντευξη Τύπου.

“Ο Κύπριος Πρόεδρος έκανε σαφή την ανησυχία του και την διαφωνία του με την τουρκική δραστηριότητα και μας παρακάλεσε, εάν υπάρξουν επαφές με την Τουρκία, να εκπροσωπήσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου. Και εμείς αυτό θα κάνουμε”, δήλωσε η κ. Μέρκελ και διευκρίνισε ότι δεν έγινε συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ στην Τουρκία: Σεβασμός στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας!"

Καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα: Θα μείνουμε εκεί όλη μέρα!

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας κατηγορώντας για εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 09:00 π.μ. οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» θα βρεθούν για τρίτη φορά έξω από το υπουργείο Υγείας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκειμένου να εξασφαλίσουν την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο «όσο χρειαστεί έως την άλλη μέρα για να εξασφαλίσουμε την παράταση των συμβάσεων».

Οι καθαρίστριες κατηγορούν για κοροϊδία και εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους και την κυβέρνηση καθώς όπως υπενθυμίζουν στις 21 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «άρπαξε την ντουντούκα έξω από το Υπουργείο σε Συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου και αφού ευλόγησε την πολιτική της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για παράταση των συμβάσεων», υπενθυμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο συνέβη και τη Μεγάλη Δευτέρα σε νέα συγκέντρωση των καθαριστριών, όπου υπήρξε δέσμευση για παράταση των συμβάσεων.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι «τελικά ειδοποιηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση. Οι καθαρίστριες πετάγονται στο δρόμο. Χάνουν την δουλειά τους. Πάνε σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαϊτειο θα απολυθούν. Αγωνιστήκαμε να διώξουμε τους εργολάβους και η επιβράβευση της Κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στις κινητοποιήσεις είναι η απόλυσή τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχθούμε τον εμπαιγμό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα: Θα μείνουμε εκεί όλη μέρα!"

Διόρισαν υποψήφιο δήμαρχο της Αττικής ως δικαστικό αντιπρόσωπο στη Σάμο (φωτο)

Ένα ακόμα ευτράπελο περιελάμβανε η ανακοίνωση για τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές.
Εκ των διορισθέντων είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Παντελής Καμάς

O ίδιος σχολιάζει:
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διόρισαν υποψήφιο δήμαρχο της Αττικής ως δικαστικό αντιπρόσωπο στη Σάμο (φωτο)"

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος για χορήγηση νέας άδειας στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγες ώρες αφού το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου με βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» για χορήγηση νέα άδειας, η Ξένη Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντινα όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Παράλληλα, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντινας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δεν προτίθεται να σταματήσει.

Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία η Ξένη Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει την δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεσή του.

Πάντως, όπως έλεγαν συνάδελφοι της Ξένης Δημητρίου, η όποια δικονομική κίνηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, θα στηριχθεί το πιθανότερο, στην κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα"

Φοροφυγάς ο άλλοτε πρώην ισχυρός άντρας της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης για τα 250.000 ευρώ του Ομίλου Μυτιληναίου

Όπως ο ίδιος ο κ. Νέζης δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο οποίο δικάζεται ο ίδιος και ο επιχειρηματίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, όσον αφορά το ποσό των 250.000 ευρώ, που βρέθηκε σε λογαριασμό offshore του κ. Νέζη και κατατέθηκε από τον κ. Μυτιληναίο, το ποσό αυτό ζήτησε να του κατατεθεί στο λογαριασμό αυτό για λόγους φοροαποφυγής!
Η μεταφορά του επίδικου ποσού των 250.000 ευρώ στο λογαριασμό offshore του κ. Νέζη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2002 από λογαριασμό επίσης offshore του κ. Μυτιληναίου, όταν και διατελούσε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ήταν σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μονάδα κατασκευής φυσικού αερίου στο Λαύριο, ο οποίος τελικά κατακυρώθηκε στη ΜΕΤΚΑ ΑΕ, του Ομίλου Μυτιληναίου.
Ο κ. Νέζης ανέλαβε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ τον Ιούνιο του 2000 και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν υπέβαλε την παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας» κατά δήλωσή του, όταν ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, έστειλε 7 υποθέσεις της ΔΕΗ στον Εισαγγελέα, γιατί κατά τη γνώμη του υπήρχαν υποψίες διαφθοράς στελεχών της ΔΕΗ.
Εντούτοις όμως μέχρι σήμερα, ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ, αν και εύθικτος όπως έχει δηλώσει, δεν έχει καταβάλει το φόρο που αντιστοιχούσε στην αμοιβή του ποσού των 250.000 ευρώ που δήθεν έλαβε για μία μελέτη που παρέδωσε στον Όμιλο Μυτιληναίο και αφορούσε την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τα ανωτέρω ομολόγησε ο ίδιος μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε στο ακροατήριο από την έδρα του Δικαστηρίου.
Έδρα: Τώρα που αποκαλύφθηκε η φοροδιαφυγή πληρώσατε το φόρο; Η ευθιξία σας δε σας ώθησε στην πράξη αυτή;
Νέζης: Όχι. Οι νομικοί μου σύμβουλοι δεν με συμβούλευσαν κάτι τέτοιο. Είμαι στους 700 υψηλότερα φορολογούμενους Έλληνες.
Τα παραπάνω δήλωσε στην απολογία του ο κ. Νέζης και ενώ κοιτούσε επίμονα για βοήθεια τους συνηγόρους υπεράσπισής του.
Πώς όλα αυτά συμπίπτουν χρονικά είναι ένας γρίφος για επιδέξιους λύτες, ήτοι:
α) Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στον κ. Νέζη το 1999, όταν δεν ήταν στη ΔΕΗ και δεν είχε καμία σχέση με τη ΛΑΡΚΟ.
β) Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε 4 έτη μετά.
γ) Με στοιχεία αποκτηθέντα από τον κ. Νέζη, επίσης κατά δήλωσή ενώπιον του δικαστηρίου, με παράνομο τρόπο!
δ) Το δε έτος 1990 ο κ. Νέζης, όταν του ανατέθηκε κατά δήλωσή του η μελέτη για τη ΛΑΡΚΟ, δούλευε στη σουηδική εταιρεία SCA εμπορίας προϊόντων προσωπικής υγιεινής και χαρτικών ειδών (όπως πάνες ακράτειας, μωρού, χαρτί τουαλέτας, σερβιέτες κ.λ.π), οπότε ήταν το πλέον κατάλληλο άτομο, επίσης κατά δήλωσή του, για την εκπόνηση της μελέτης της ΛΑΡΚΟ.
Από τα παραπάνω προκύπτει λοιπόν ότι ο κ. Νέζης εκπόνησε την εν λόγω μελέτη για τη ΛΑΡΚΟ και έλαβε την αμοιβή των 250.000€ από τον κ. Μυτιληναίο, ενόσω διατελούσε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και δεν υπήρχε καμία πρόθεση για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αφού το θέμα είχε παγώσει μετά την εκλογή της Κυβέρνησης Σημίτη το 2000.
Στη δε σχετική ερώτηση της έδρας απάντησε τα ακόλουθα:
Έδρα: Πού βρήκατε τα στοιχεία για τη ΛΑΡΚΟ;
Νέζης: Από δύο πηγές, τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που δημοσιεύονται στον Τύπο και από παρακολούθηση της εταιρείας και επαφές μου με στελέχη αυτής.
Έδρα: Πώς σας τα δώσανε τα στοιχεία;
Νέζης: Ατύπως, μου τα ταχυδρομήσανε.
Έδρα: Ήταν σύννομο αυτό;
Νέζης: Εφόσον ήταν προς πώληση ναι.
Επομένως, η απορία κάθε Έλληνα φορολογούμενου είναι ίδια με την απορία που εκφράστηκε από την έδρα του Δικαστηρίου κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι η προσωπικότητα και το ήθος του κ. Νέζη, τα οποία ο ίδιος επικαλέστηκε στην αρχή της απολογίας του, δεν συνάδουν με τις πράξεις του αυτές, οι οποίες συμπίπτουν χρονικά και με την απασχόλησή του στη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας, τη ΔΕΗ.
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροφυγάς ο άλλοτε πρώην ισχυρός άντρας της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης για τα 250.000 ευρώ του Ομίλου Μυτιληναίου"

Δημόσια παρέμβαση 64 προσωπικοτήτων με βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ

Με δημόσια επιστολή τους 64 προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της οικονομίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας παρεμβαίνουν στα δημόσια πράγματα αναλύοντας τη θέση τους για το τι συνιστά πρόοδο και τι οπισθοδρόμηση σήμερα στη χώρα μας.

Ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή που συνυπογράφουν, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ότι έχει επιβάλει στην χώρα «τριτοκοσμικές αντιλήψεις και ψευδή ευρωπαϊσμό» και υποδύεται την πρόοδο ενώ στην ουσία εφαρμόζει «ένα σχέδιο εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς».

Οι 64 μάλιστα καταγγέλλουν «την αποδιάρθρωση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας στην εκπαίδευση» και αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη «για το διχαστικό πολιτικό κλίμα», τις παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης ακόμη και με ποινικές διώξεις των πολιτικών της αντιπάλων, όπως και την προσπάθεια «χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Όπως λένε η Ελλάδα αντιμετωπίζει πιεστικά διαρθρωτικά προβλήματα που δεν επιλύονται όσο βρισκόμαστε πολιτικά καθηλωμένοι σε μια ξεπερασμένη περιχαράκωση αριστεράς-δεξιάς με όρους του περασμένου αιώνα ενώ ορίζουν ως προοδευτική την κυβέρνηση εκείνη που θα επικεντρώσει μεταξύ άλλων τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη της Ελλάδας που παράγει και εξάγει, την αποκομματικοποίηση του κράτους, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

«Αυτά τα αιτήματα συνδέονται ευθέως με τα συμφέροντα των αδύναμων πολιτών, των μεσαίων στρωμάτων και των δημιουργικών ανθρώπων», υποστηρίζουν οι «64». Μεταξύ των 64, το κείμενο υπογράφουν προσωπικότητες όπως ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, οι καθηγητές Γιώργος Παγουλάτος, Στάθης Καλύβας και Πάνος Τσακλόγλου, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, κα

Το κείμενο των 64

Τι είναι προοδευτικό σήμερα;

Στη χώρα επικρατεί μια γενική παράλυση. Η μεσαία τάξη, ραχοκοκαλιά της ελληνικής δημοκρατίας, συρρικνώνεται. Ατομικά αδιέξοδα και συλλογική ματαίωση υποσκάπτουν κάθε απόπειρα να βγούμε από το τέλμα. H χώρα αποτυγχάνει εκεί όπου άλλες κοινωνίες λύνουν τα προβλήματά τους. Η απόστασή μας από τον αναπτυγμένο κόσμο καθημερινά μεγαλώνει.

Παράγοντας αυτής της κρίσης είναι η γιγάντωση του λαϊκισμού που οδήγησε τη χώρα στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στέρησε την οικονομική μας ελευθερία για πολλά περισσότερα χρόνια από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οδήγησε την εγχώρια αγορά σε ασφυξία λόγω των capital controls. Αποθάρρυνε τις ιδιωτικές επενδύσεις εξαιτίας της βαριάς υπερφορολόγησης. Εξώθησε τις επιχειρήσεις στην παραοικονομία ή σε άλλες φορολογικές έδρες και τους εργαζόμενους στην αδήλωτη εργασία. Μεγέθυνε το brain drain. Έθρεψε τα άκρα και την αποχή. Όξυνε την κρίση εμπιστοσύνης προς τη δημοκρατία.

Τριτοκοσμικές αντιλήψεις, αριστερίστικη ιδεοληψία, ψευδής ευρωπαϊσμός, πελατειακή προσδοκία και πρακτική εφαρμογή ενός σχεδίου εκτεταμένης εξάρτησης των λαϊκών στρωμάτων από επιδόματα και διορισμούς υποδύονται την πρόοδο. Στην πραγματικότητα οδηγούν σε κυβερνητικές παρεμβάσεις ελέγχου της Δικαιοσύνης, χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ποινικών διώξεων πολιτικών αντιπάλων, διχαστικού πολιτικού κλίματος. Αλλά και αποδιάρθρωσης κάθε αναγεννητικής προσπάθειας στην εκπαίδευση.

Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει στους Έλληνες. Η στροφή στην αντι-πολιτική ή την μη πολιτική δεν είναι λύση αλλά πηγή περαιτέρω δεινών. Καιρός να γυρίσουμε σελίδα και να συζητήσουμε ξανά τι σημαίνει «προοδευτικό» στη χώρα μας.

Προοδευτική πολιτική σήμερα δεν είναι αυτή που χαϊδεύει τους ολοκληρωτισμούς του 20ου αιώνα. Δεν είναι αυτή που ενοχοποιεί την επιχειρηματικότητα και απαξιώνει την εργασία και την αριστεία. Που μεταχειρίζεται τον διχαστικό λόγο και ανέχεται την πολιτική βία και τους βανδαλισμούς. Που υποστηρίζει αντιδημοκρατικά καθεστώτα. Που εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Που υποτάσσεται χωρίς αντίλογο στα κελεύσματα των ισχυρών της Γης για ατομικά πολιτικά οφέλη. Που επιβραβεύει την ευκολία, την ημιμάθεια και την λιγότερη προσπάθεια σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προσφέρει πτυχία μελλοντικής ανεργίας και χαμηλών αμοιβών. Η υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η ανομία, οι νέες ανισότητες και η υπονόμευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δεν είναι πρόοδος. Το κλίμα ανασφάλειας, φόβου, αυθαιρεσίας και απογοήτευσης που έχει απλωθεί πάνω από την χώρα δεν είναι πρόοδος. Ο εκφασισμός της κοινωνίας καραδοκεί ακριβώς εξαιτίας αυτής της πολιτικής.

Η πραγματική προοδευτική πολιτική σήμερα συνδέει τη Δημοκρατία με την ανάπτυξη, την ποιοτική εργασία, την κοινωνική κινητικότητα και την προσωπική αυτονομία. Διακρίνει το ρεαλιστικό από το ανέφικτο και εργάζεται για το πρώτο. Προσδιορίζει τον κανόνα και την εξαίρεση. Δουλεύει συστηματικά για να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να πραγματώσει τον δικό του και τον δικό της δρόμο ευτυχίας, σε ένα πλαίσιο καθημερινής και συλλογικής προόδου.

Η πραγματική προοδευτική πολιτική σήμερα προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές υπέρ της Ελλάδας που παράγει και εξάγει. Ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων. Προστατεύει τον ανταγωνισμό και διευκολύνει την παραγωγή πλούτου από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Κινητροδοτεί τις επενδύσεις και αποθαρρύνει τη διαφθορά. Κατανοεί τις σαρωτικές τεχνολογικές αλλαγές στην αγορά εργασίας και υπερασπίζεται τα νέα εργασιακά δικαιώματα. Προστατεύει το περιβάλλον και προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογικής αλλαγής παράγουν ανισότητες στις χώρες που μένουν αδρανείς και γνωρίζει πότε να παρέμβει για να διορθώσει τις αποτυχίες των αγορών. Κατανέμει δίκαια τους καρπούς της ανάπτυξης και της ευημερίας και επιμερίζει με πνεύμα αλληλεγγύης τα βάρη της κρίσης.

Η πραγματική προοδευτική πολιτική σήμερα φροντίζει για την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Ασκεί αποτελεσματική και αποδοτική δημόσια διοίκηση με διαφάνεια, αξιολόγηση, λογοδοσία. Προσφέρει ποιοτικά δημόσια αγαθά παιδείας και υγείας. Απλώνει αποφασιστικά δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους και μειώνει τις ανισότητες. Υπερασπίζεται το λαϊκό αίτημα για προστασία και αντιμετώπιση της ανασφάλειας στις πόλεις, την ύπαιθρο και τα σύνορα της επικράτειας. Εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών ως προϋπόθεση ελευθερίας και Δημοκρατίας, την ασφάλεια και υγιεινή των πόλεων. Επενδύει στην οικονομία της γνώσης, σε μια δημόσια εκπαίδευση υψηλής ποιότητας ως εργαλείο κοινωνικής κινητικότητας και δικαιοσύνης και τη συνδέει με την παραγωγική διαδικασία.

Η πραγματική προοδευτική πολιτική σήμερα αντιλαμβάνεται τον σύγχρονο πατριωτισμό ως αναπόσπαστο συστατικό μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής ταυτότητας και προοπτικής. Πιστεύει (από πεποίθηση και όχι τακτική) ότι η Ελλάδα ανήκει αδιαπραγμάτευτα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμβάλλει στην περαιτέρω ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μοναδικό δρόμο υπέρβασης των σημερινών αδιεξόδων και επιβίωσης στον σκληρό οικονομικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-Κίνας. Ασκεί πίεση στην Ευρώπη να προστατεύσει τα σύνορα της επικράτειάς της. Ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή προοπτική και τις σχέσεις καλής γειτονίας με τις Βαλκανικές χώρες και επιδιώκει πολυμερείς συνεργασίες για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία των πολιτών. Και βέβαια εκπροσωπεί αξιόπιστα τη χώρα στους διεθνείς οργανισμούς.

Η προοδευτική πολιτική υπηρετείται από άξιους ανθρώπους, πολίτες του κόσμου που πιστεύουν γνήσια σε αυτή και είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν στα δημόσια πράγματα ανιδιοτελώς. 'Ανθρωποι της αλήθειας, της ελευθερίας, του μόχθου, της τεχνολογίας, δεκτικοί στις προκλήσεις του αύριο και ικανοί να τις διαγνώσουν.

Οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας που επί χρόνια συμμετέχουμε στα κοινά υποστηρίζοντας όλα αυτά τα αιτήματα, θα αναγνωρίσουμε ως προοδευτική την κυβέρνηση εκείνη που θα υποσχεθεί ότι θα επικεντρώσει τις δυνάμεις της στην ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, τη μείωση της φορολογίας, την αποκομματικοποίηση του κράτους με εργαλείο την αξιολόγηση, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και την αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος στην καθολικά αποδεκτή δομή των τριών πυλώνων κοινωνικής ασφάλισης.

Η πρόοδος δεν είναι αξίωση κενή νοήματος. Παραμένει ζωντανό αίτημα που υπερβαίνει τον παραδοσιακό άξονα αριστεράς-δεξιάς. Εμείς, οι προοδευτικοί πολίτες, δηλώνουμε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε απέναντι στους σφετεριστές του, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις που εκφράζουν σήμερα πιο αυθεντικά αυτά τα προοδευτικά αιτήματα, πέρα και πάνω από επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Διότι αυτά τα αιτήματα υπηρετούν στην πράξη τα συμφέροντα των αδύναμων πολιτών, των μεσαίων στρωμάτων, των δημιουργικών ανθρώπων.

Υπογράφουν οι….

Βασίλης Αλεβιζάκος Πολιτικός Επιστήμονας Μιχάλης Αναστασόπουλος Νομικός Σύμβουλος, MSc Δημοσίου Δικαίου Γιάννης Αντωνίου Τέως αντιπρόεδρος Διοικούσας επιτροπής πρότυπων πειραματικών σχολείων (ΔΕΠΠΣ) Αλέξης Βασιλείου Χειρούργος ΩΡΛ, π. Γεν. Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Θάνος Βερέμης Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Ιστορίας ΕΚΠΑ Ρωμανός Γεροδήμος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Πανεπιστημίου Bournemouth/Iδρυτής του Greek Politics Specialist Group. Γιώργος Γιαννόπουλος Συγκοινωνιολόγος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ Σωτήρης Γκορίτσας Σκηνοθέτης Θανάσης Γκούγκλας Λέκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιων Πολιτικών Πανεπιστήμιο Exeter ΗΒ Αχιλλέας Γραβάνης Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν/μιου Κρήτης Διονύσης Γουσέτης Πολιτικός Μηχανικός, Αρθρογράφος Γρηγόρης Δημητριάδης Μηχανικός π. Πρόεδρος & Δ.Σ. ΟΑΣΑ Αποστόλης Δημητρόπουλος Δρ. Εκπαιδευτικής Πολιτικής LSE, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΟΒΕ Ευθύμης Δημόπουλος Εκπαιδευτικός Ηρακλής Δημόπουλος Καθηγητής Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας Γιώργος Δουκίδης Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) Μάριος Θεμιστοκλέους Γιατρός Νευροχειρουργός Ορέστης Καλογήρου Καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών, Τομέας Εφαρμογών Φυσικής & Φυσικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Φυσικής Α.Π.Θ. Στάθης Καλύβας Gladstone Professor of Government Department of Politics and International Relations University of Oxford Αναστάσιος Καντιάνης Δρ. Νομικής - Δικηγόρος Μάνος Καραγιάννης Aναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King's College London και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τριαντάφυλλος ('Ακης) Καρατράντος Διεθνολόγος, Δρ. Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και Νέων Απειλών Πανεπιστημίου Αιγαίου Λεωνίδας Καστανάς Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θάνος Καψάλης Εκπαιδευτικός Στέλιος Κουτνατζής Λέκτορας Νομικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Αντώνης Κυπραίος Στέλεχος επιχειρήσεων Δημήτρης Κυριακόπουλος Καθηγητής Μαθηματικών Δημήτρης Λάιος Δικηγόρος Χάρης Λαμπρόπουλος Οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Λυκούργος Λιαρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Λιγνός Ναυτιλιακά Σπύρος Λιούκας Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστήμιο Αθηνών Κώστας Λάβδας Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Πάντειο Πανεπιστήμιο Μανούσος Μαραγκουδάκης Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Ηθοποιός-Σκηνοθέτης Μάνια Μαύρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Νίκος Μηλαπίδης Δικηγόρος - π. Διευθυντής ΚΟ Ποταμιού Γιάννος Μητσός Οικονομολόγος - Στέλεχος Ιδιωτικού τομέα Στρατής Μούγερ Επιχειρηματίας Γιώργος Μπούστρας Καθηγητής Eκτίμησης Κινδύνου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Έκτορας Νασιώκας Γιατρός Ογκολόγος (πρώην Υφ. Υγείας) Μιλτιάδης Νεκτάριος Καθηγητής Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσια παρέμβαση 64 προσωπικοτήτων με βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ"

Οργή στο ΚΚΕ για Τσίπρα: Υπογράψατε διακήρυξη που μιλά για «Σιδηρούν Παραπέτασμα»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι υπέγραψε μαζί με ακροδεξιούς ηγέτες την διακήρυξη της Συνόδου, ενώ εξηγήσεις ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε στην Βουλή το ΚΚΕ, κατηγορώντας τον ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ρουμανίας υπέγραψε μαζί με τους ακροδεξιούς ηγέτες Βίκτορ Όρμπαν και Σεμπάστιαν Κούρτς «αντικομουνιστική» διακήρυξη για το «γκρέμισμα του Σιδηρούν Παραπετάσματος».
Το ζήτημα έθεσε σε έντονο ύφος στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο Γιάννης Γκιόκας, ενώ σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.
Η κ. Αναγνωστοπούλου υποστήριξε αρχικά ότι δεν υπήρξε ψήφισμα, αλλά η ανάγνωση μιας ανακοίνωσης, ωστόσο ζήτησε χρόνο, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το τι πραγματικά συνέβη.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης η υπόθεση έχει ως εξής:
Ιωάννης Γκιόκας: Κύριε Πρόεδρε, δεν θα αναφερθώ σε ορισμένα άλλα ζητήματα που τέθηκαν από τους Βουλευτές του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης με πολύ μεγάλη επάρκεια. Θα αναφερθώ σε μια συγκεκριμένη εξέλιξη που υπήρξε σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα που, ως γνωστόν, είναι η 9η Μάη, η μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, της ήττας του φασισμού και του ναζισμού, με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού. Μάλιστα, ορισμένοι Βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν σ’ αυτήν τη μέρα.
Όμως, αυτήν τη μέρα τι υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το Σιμπίου της Ρουμανίας στη Σύνοδο των Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Προσέξτε: Διακήρυξη του Σιμπίου, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πρώτο σημείο: «Θα υπερασπιστούμε μια Ευρώπη από τη ανατολή στη δύση και από τον βορρά στον νότο. Τριάντα χρόνια πριν εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα που είχε διχοτομήσει την Ευρώπη για δεκαετίες». Αυτό υπογράψατε!
Νικόλαος Καραθανασόπουλος: Έλεος! Αυτό υπογράψατε μαζί με τους φασίστες! Ντροπή σας!
Αθανάσιος Παφίλης: Αίσχος!
Ανδρέας Ξανθός (Υπουργός Υγείας): Ηρεμήστε!
Ιωάννης Γκιόκας: Αυτήν την ιερή μέρα υπογράψατε αυτό που αποτέλεσε την κορωνίδα του αντικομμουνισμού και της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες! Αυτό υπέγραψε ο Πρωθυπουργός από τη Ρουμανία! Νομίζαμε ότι με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε δει όλα: και μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και υποκλίσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και κολλητιλίκια με τους δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού και πολλά άλλα.
Τελικά αποδεικνύεται ότι κάθε φορά ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Αποδεικνύεται ότι ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Σιδηρούν Παραπέτασμα! Ντροπή! Αίσχος! Αθλιότητα! Αυτοί είστε!
Νικόλαος Καραθανασόπουλος: Ντροπή! Αίσχος! Τον Μπελογιάννη χτυπάτε, εσείς, τους διακόσιους εκτελεσμένους της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου! Το Σιδηρούν Παραπέτασμα!
Προεδρεύων (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ. Ηρεμία παρακαλώ.
Ιωάννης Γκιόκας: Υιοθετείτε όλη την προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την προπαγάνδα του Τσώρτσιλ, την προπαγάνδα του Τρούμαν, την προπαγάνδα του μακαρθισμού απέναντι στην πάλη των λαών και απέναντι στο παγκόσμιο κίνημα και το σοσιαλιστικό σύστημα, όλη την προπαγάνδα που εκτυλίχθηκε με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά -και πολύ αμφιβάλλω αν κάποια άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια υπέγραψε κάτι αντίστοιχο. Και το υπογράψατε εσείς!-, όλη την προπαγάνδα που έστειλε στις φυλακές, στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα αγωνιστές της χώρας μας, στο όνομα του Σιδηρού Παραπετάσματος. Και αυτό το υπογράψατε!
Το υπογράψατε -το ξαναλέμε- την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποίαν η Διακήρυξη φυσικά δεν κάνει κανέναν λόγο, γιατί ο φασισμός δεν είναι αντίπαλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουκ ολίγες φορές η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στηρίξει φασίστες και παρόμοιες οργανώσεις για να παίζει τα διάφορα παιχνίδια της. Αντίπαλος είναι οι λαοί, αντίπαλος είναι το σοσιαλιστικό σύστημα, αντίπαλος είναι τα κομμουνιστικά κόμματα, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Γι’ αυτό και επιχείρησε όλα αυτά τα χρόνια να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, την 9η Μάη, και να τη μετατρέψει σε «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Κι αυτή η υπογραφή που μπήκε σε αυτήν τη Διακήρυξη από τον κ. Τσίπρα μπήκε μαζί με τις υπογραφές του Κουρτς, του Όρμπαν, της Μέρκελ και όλων των άλλων ακροδεξιών που υποτίθεται ότι πολεμάτε.
(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας)
Νικόλαος Καραθανασόπουλος: Ντροπή σας!
Προεδρεύων (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ησυχία, παρακαλώ.
Ιωάννης Γκιόκας: Και μετά από όλα αυτά, έχετε το θράσος να μιλάτε για πρόοδο, να μιλάτε για προοδευτικές συμμαχίες, να μιλάτε για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς. Έχετε το θράσος να καταθέτετε στεφάνια στο Χαϊδάρι και στην Καισαριανή και από την άλλη μεριά να κάνετε ωμό, άθλιο, πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Αυτοί είστε! Αυτοί είστε!
Ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Έχετε το θράσος να μιλάτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που δήθεν ξεστράτισε τα τελευταία χρόνια από τις ιδρυτικές της αξίες και ότι αυτό το ξεστράτισμα μπορεί δήθεν να διορθωθεί. Να τες οι ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ο αντικομμουνισμός, η βαρβαρότητα, η εκμετάλλευση των λαών και οι πόλεμοι, και αυτό πάτε και υπογράφετε.
Όλοι είστε στο κότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ!
Αποδεικνύεται από αυτήν τη Διακήρυξη ποιον φοβάται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τριάντα χρόνια μετά, όλοι εσείς που λέτε ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, απέτυχε, ηττήθηκε, η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτήν τη Διακήρυξη -την καταθέτω στα Πρακτικά για να υπάρχει- δείχνει ποιον φοβάται.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Γκιόκας καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Το φάντασμα εξακολουθεί να πλανιέται και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας οι φόβοι σας να γίνουν πραγματικότητα. Εσείς είστε με το μέρος των σύγχρονων «Ιερών Συμμαχιών». Αυτό γιορτάζουμε την 9η Μάη: Την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ. Και επειδή ο κύριος Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας, θα αφήσουμε στα υπουργικά έδρανα μια φωτογραφία για να τη μεταφέρει στον κ. Τσίπρα για να δει τι γιορτάζουμε την 9η Μάη.
(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας)
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή στο ΚΚΕ για Τσίπρα: Υπογράψατε διακήρυξη που μιλά για «Σιδηρούν Παραπέτασμα»"

Καμμένος: Η Κουντουρά πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του υπ. Τουρισμού

Σε μια σοβαρή καταγγελία για την Έλενα Κουντουρά προχώρησε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν υπουργός Τουρισμού πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του υπουργείου.

«Έδινα 30αρια και 40αρια με κονδύλια του υπουργείου» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

«Θα την δείτε πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έτσι είναι αν δίνεις 30αρια και 40αρια» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Η Κουντουρά πλήρωνε εταιρείες δημοσκοπήσεων με κονδύλια του υπ. Τουρισμού"

Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος

Νέο «όχι» είπε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου στη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. Οι δικαστές απέρριψαν, για δεύτερη φορά, (93/2019) την αίτηση του πολυισοβίτη κρίνοντας πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως δημοσιεύεται στο eksegersi.gr, διεμήνυσε μέσω της συνηγόρου του τα εξής:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημήτρης Κουφοντίνας: Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος"

Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον πατέρα Τσίπρα: Οι εργολάβοι στη χούντα ξερογλείφονταν στα γραφεία των υπουργών

Τη θέση του ότι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα έπαιρνε δουλειάς από τη χούντα επανέλαβε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Βασίλης Λεβέντης.

«Όσοι ήταν εργολάβοι στην εποχή της δικτακτορίας από την χούντα έπαιρναν δουλειές, δεν υπήρχε εργολάβος που έπαιρνε δουλειές από τον Όσιο Ονούφριο» είπε αρχικά ο Βασίλης Λεβέντης. 

Στην ερώτηση αν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα ήταν χουντικός ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε «επί δικτατορίας υπήρχαν αντιστασιακοί; Ένας Παναγούλης υπήρχε που έβαλε βόμβα. Λίγοι ήταν ο Παναγούλης, ο Μουστακλής όλοι οι άλλοι για να κάνουν τη δουλειά τους έγιναν είτε συνομιλητές είτε συνεργάτες της χούντας».

«Έδινε σε όλους ο Παττάκος, δεν έδινε μόνο στους δικούς του, το κράτος είχε πολλές δουλειές, όλοι έπαιρναν δουλειές» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας ότι «όλοι οι εργολάβοι ξερογλείφονταν στα γραφεία των υπουργών και των παρατρεχαμένων».



«Και σήμερα ο Τσίπρας δεν δίνει μόνο σε ΣΥΡΙΖΑιους, αλλά δίνει και σε δεξιούς» πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης. 

«Εγώ δεν είπα ότι ήταν χουντικός ο πατέρας του Τσίπρα αλλά δεν ήταν και ο αριστερός που παριστάνει ο Τσίπρας. Έδινε την εντύπωση ενός φυσιολογικού ανθρώπου κάτι σαν κεντρώου όχι όπως τον τοποθετεί (σ.σ. ο Τσίπρας). » πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. 

«Εμένα που του έλεγα για τον Γεώργιο Παπανδρέου, εμένα με θεώρουσε πολύ αριστερότερο του ιδίου» πρόσθεσε για τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε, δε, ότι «ο Σκαπανέας δεν ήταν του Τσίπρα, συνεργάζονταν, έκαναν δουλειές μαζί».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «όλοι οι εργολάβοι για να παίρνουν δουλειές είναι τέτοιο το σύστημα υπουργοκεντρικό που πρέπει να είναι στους προθαλάμους υπυργών».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λεβέντης στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον πατέρα Τσίπρα: Οι εργολάβοι στη χούντα ξερογλείφονταν στα γραφεία των υπουργών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news