facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Υπ. Μεταφορών: Προχωρά σε αγορά 750 νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τον διαγωνισμό για την προμήθεια των 750 αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κοινοποίησε στη Διαύγεια το Υπουργείο Μεταφορών.

Ειδικότερα, η διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας του υπουργείου, θα προβεί στη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων με νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Πρόκειται για 490 οχήματα και 260 με δικαίωμα προαίρεσης με συνολικό 461.094.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 371,8 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών που είναι ο φορέας υλοποίησης, πρόκειται για:

-100 πετρελαιοκίνητα αρθρωτά αστικά λεωφορεία 18 μέτρων, κατηγορίας EURO VI (τμήμα 1 της σύμβασης)
-200 απλά αστικά λεωφορεία συμπιεσμένου φυσικού αερίου 12 m (CNG), με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, ήτοι, σύνολο 330 (τμήμα 2 της σύμβασης)
-190 απλά ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία 12 μέτρων, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, ήτοι, σύνολο 320 (τμήμα 3 της σύμβασης).
-παρελκόμενα, ήτοι 190 σταθερούς φορτιστές βραδείας φόρτισης, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 130, δηλαδή σύνολο 320, 13 κινητούς φορτιστές βραδείας φόρτισης, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 9, ήτοι, σύνολο 22 και 19 ταχυφορτιστών, με δικαίωμα προαίρεσης άλλων 13, ήτοι, σύνολο 32, για τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία (εντάσσεται στο τμήμα 3 της σύμβασης και αφορά στα ηλεκτρικά λεωφορεία) την εκπόνηση όλων των μελετών και σχεδίων που απαιτούνται από τις τεχνικές προδιαγραφές της σύμβασης, καθώς των τελικών σχεδίων κατασκευής των λεωφορείων «ως κατασκευάσθη» (as built) (αφορά σε όλα τα τμήματα της σύμβασης). Προμήθεια όλων των εγχειριδίων, των τεχνικών εγγράφων και των εικονογραφημένων καταλόγων εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση οδηγών, την λειτουργία, την συντήρηση, την γενική επισκευή, την ανίχνευση και αποκατάσταση βλαβών και την επισκευή των οχημάτων και των φορτιστών (αφορά στο τμήμα 3), καθώς και του βιβλίου «ιστορικού» του κάθε οχήματος (αφορά σε όλα τα ΤΜΗΜΑΤΑ της Σύμβασης).

Ο ανάδοχος θα πρέπει ακόμη να προχωρήσει:

-στην παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης δοκιμών, επαλήθευσης επιδόσεων και θέσης σε λειτουργία στο δίκτυο, στις οποίες θα αποδείξει τη δυνατότητα της προμήθειας να τηρεί τις τεχνικές προδιαγραφές (αφορά σε όλα τα τμήματα της σύμβασης).
-στην παροχή εκπαίδευσης στο κατάλληλο προσωπικό των φορέων λειτουργίας των λεωφορείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη εξοικείωση με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την ανίχνευση βλαβών των οχημάτων και των παρελκόμενων αυτών (αφορά σε όλα τα τμήματα της σύμβασης)
-στη συντήρηση και επισκευή των αστικών λεωφορείων όλων των τύπων και των παρελκομένων τους, για χρονικό διάστημα 15 ημερολογιακών ετών από την οριστική παραλαβή του κάθε λεωφορείου ή/και του κάθε παρελκομένου (αφορά όλα τα τμήματα της σύμβασης για τα λεωφορεία, το τμήμα 3 για τα παρελκόμενα).

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 17 ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία υπογραφής της. Η χρηματοδότηση καλύπτεται από το ΠΔΕ μέχρι η παρούσα προμήθεια να ενταχθεί σε κάποιο επιχειρησιασκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Μεταφορών: Προχωρά σε αγορά 750 νέων αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Τσίπρας σε Λοβέρδο: Είστε δεκανίκια της δεξιάς, κάτσε κάτω επιτέλους

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε πριν την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Το πολιτικό μπρα ντε φερ Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή προξένησε την αντίδραση του κ. Λοβέρδου όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ. Διαμαρτυρήθηκε έντονα σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να διεξάγεται η συζήτηση μεταξύ των δύο.

«Είναι συζήτηση αρχηγών όχι των δύο. Το κάνετε συστηματικά εις βάρος των υπολοίπων» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος του απάντησε:

«Κ. Λοβέρδο καθίστε κάτω. Δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε 62 λεπτά και εγώ 50’. Διαμαρτύρεστε ξανά και ξανά όταν μιλάω εγώ. Αυτό το κάνετε γιατί είστε τα δεκανίκια της ΝΔ. Καθίστε τώρα κάτω. Αρκετά!».



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας σε Λοβέρδο: Είστε δεκανίκια της δεξιάς, κάτσε κάτω επιτέλους"

Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις παροχές: Πήρατε δέκα και δίνετε ένα

Επίθεση κατά των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, εκφράζοντας την λύπη της για την εικόνα «πεζοδρομίου» στη Βουλή.

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν θα επιτρέψουμε η ΝΔ να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις ευρωεκλογές» επισήμανε.

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε οι δύο όψεις της συντήρησης. Μην πληγώνετε την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς» ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και, επιτιθέμενη στον πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας ήρθε να ζητήσει τη στήριξη της παρδαλής περιστασιακής πλειοψηφίας του».

«Είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, αριστερή στα λόγια, δεξιά στην πράξη. Με τις επιλογές τους καταδικάζουν την ελληνική οικονομία σε αργό θάνατο» σχολίασε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, ενώ στην οικονομία, παρέδωσε την Ελλάδα στην επιτροπεία με δυσβάσταχτους όρους.

Αναφερόμενη στον αρχηγό της ΝΔ, δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε τη συζήτηση, «γιατί βρήκε την ευκαιρία να κρατήσει ζωντανό τον ετοιμόρροπο fake δικομματισμό».

Εν συνεχεία μίλησε για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας: «Μπροστά στο φάσμα της ήττας ανασύρατε τα περίφημα θετικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους πήρατε. Αλλά πήρατε δέκα και δίνετε ένα και δίνετε ως ενέχυρο στους δανειστές τα λεφτά που πήρατε με αφαίμαξη από τους Έλληνες πολίτες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά κατά Τσίπρα για τις παροχές: Πήρατε δέκα και δίνετε ένα"

«Θα τα ακούσετε για το πώς έκανε λεφτά η οικογένειά σας στη Χούντα»

Εκνευρισμένος από την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με βαριές αιχμές για την ηθική του κατάπτωση, εμφανίστηκε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος γεμάτος ένταση σε πρώτο πρόσωπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ σε μένα για την ελίτ και για τους πολλούς, έπιασες πάτο».

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να απαντήσει στην επίθεση του Μητσοτάκη για τις κρυφές διακοπές του με την πολιτική θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον πως κατάγεται από «πλούσια πολιτική οικογένεια».

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός πολιτικού κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Κύριε Μητσοτάκη σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», συνέχισε οργισμένος ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας για τις κρυφές του διακοπές, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κα Παναγοπούλου, που ήταν σύζυγός του θανόντος Παναγόπουλου που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή κοινής εκτίμησης. Αμέμπτου ηθικής. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Ο κ. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. Πλούσιος ήταν. Είναι γνωστό ότι για 3 ημέρες φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Γράφηκε τέλη Σεπτέμβριου 2018. Δεν το διέψετυσα γιατί δεν κρύβω. Αν το θέλατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες. Εχω και μια με ψαροντούφεκο και είναι καλύτερες από αυτές που βάζετε το παρακρτάτος να βγάζει παραβιάζοντας την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω να κρύψω τίποτα».

Ο οργισμένος Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη αλλά και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, προσπαθώντας να συνδέσει τον πρόεδρο της ΝΔ με επιχειρηματίες.

Παράλληλα, θέλησε να απαντήσει και για την επίθεση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «ξαναζεσταμένο φαγητό» που είχε χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη για τις αποκαλύψεις για το Μάτι.

«Επειδή κ. Μητσοτάκη πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική. Είπατε ότι εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θάνατους των ανθρώπων. Μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα και τυμβωρυχία με ευγενική χορηγία του ΣΚΑΪ. Ενός εφοπιστή που παλιά ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένειά σας γιατί έλεγε ότι του ζήτησαν μίζες. Κιτρινισμός και αθλιότητες, γι αυτά μίλησα για ξαναζεσταμέμο φαγητό. Με αυτά θέλετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση».

Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή του αναφέρθηκε στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για ασέλγεια κατά ανηλίκου. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ψευδώς τον πρώην στέλεχος της ΝΔ πως καταδικάστηκε για παιδεραστία. «Γίνατε κήνσορας της ηθικής εσείς κ. Μητσοτάκη που παλαιότερα πριν λίγους μήνες τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκου και παιδεραστία τον κρατήσατε στην άκρη και δεν τον αποπέμψατε. Αυτή είναι η ηθική σας; Στείλατε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα να τον υπερασπιστεί και έχετε μικρά παιδιά. Έχουμε μικρά παιδιά. Ντροπή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αφού επιλέξατε αυτή την οδό χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του πρώην αρχηγού σας: θα σας πάω μέχρι τέλους», ολοκλήρωσε την δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Η απάντηση του προέδρου της ΝΔ κινήθηκε και αυτή στους ίδιους υψηλούς τόνους.

«Το ποιος έχει καθορίσει εδώ και 3,5 χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλά. Όταν βάζετε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα αλλά την σύζυγό μου. Δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα, αλλά τη σύζυγό μου, και τολμάτε σήμερα να επικαλείστε τις οικογένειες. Όλοι έχουμε παιδιά, μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επίθεση του Αλέξη Τσίπρας στην οικογένειά του. «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέτησε την περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα».

Μάλιστα, όταν αργότερα μιλούσε για το ότι μεγάλωσε μέσα σε μια οικογένεια που ασχολούταν με την πολιτική, από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε ένα ειρωνικό σχόλιο για την παλαιότερη αναφορά του πως η οικογένειά Μητσοτάκη είχε κυνηγηθεί από την Χούντα με αποτέλεσμα να περάσει αρκετά από τα παιδικά του χρόνια στο εξωτερικό. «Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στην χούντα. Άλλες οικογένειες έκαναν δουλίτσες με την χούντα», ανέφερε.

«Κατανοώ το δικό σας εκνευρισμό και την έντονη αμηχανία σας γιατί το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πολιτικό ζήτημα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος που μας είπε η κυρία Παναγοπούλου είχατε δικαίωμα να το κάνετε. Δεν είχατε δικαίωμα να το κρύψετε», ανέφερε απαντώντας στις δικαιολογίες Τσίπρα.

«Το κρύψατε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν. Επειδή νομίζετε ότι είστε πρώτη φορά Αριστερά όλοι σας χρωστούν. Ε δεν σας χρωστάμε. Με τα ίδια μέτρα θα κριθείτε», συνέχισε.

Στη συνέχεια απάντησε με παρόμοιο τρόπο στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για σχέσεις της ΝΔ με επιχειρηματίες. Μάλιστα απάντησε και για τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Υπάρχει μια διαφορά με εμάς. Προερχόμαστε από διαφορετικές ιστορίες. Εχω την τύχη ή ατυχία να έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Απομυθοποίησα την εξουσία. Κατανοώ ότι σας σαγηνεύει μόνο που δεν ταιριάζει με το δήθεν αριστερό προφίλ».

Μετά το τέλος της δευτερολογίας του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να απαντήσει με έναν στίχο του Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν».

Στη συνέχεια σηκώθηκε και εγκατέλειψε γρήγορα την αίθουσα της Ολομέλειας, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, καθώς στο βήμα ανέβαινε να μιλήσει η κα Γεννηματά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα τα ακούσετε για το πώς έκανε λεφτά η οικογένειά σας στη Χούντα»"

Επεισόδιο Μητσοτάκη -Πολάκη στη Βουλή: «Σήκω φύγε» (βίντεο)

Απρόσμενο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή αμέσως μετά από την τριτολογία του Πρωθυπουργού.

Μόλις ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πόρτα της Ολομέλειας αποχωρώντας , ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε «καρφί» στο έδρανο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανώς ενοχλημένος από τις συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «πολακισμός ίσον φασισμός».

«Δεν θα μας πεις εσύ για φασισμό. Θα τα πούμε αύριο για το τι είναι φασισμός» είπε.
Παρά την αρχική έκπληξη από την ενέργεια του κ. Πολάκη ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε έντονα φωνάζοντας στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας: «Άντε σήκω φύγε από εδώ».

Ο κ. Πολάκης απομακρύνθηκε συνεχίζοντας να φωνάζει ενώ την ίδια ώρα οι βουλευτές της Ν.Δ ζητούσαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να ανακαλέσει στην τάξη τον Υπουργό.



real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδιο Μητσοτάκη -Πολάκη στη Βουλή: «Σήκω φύγε» (βίντεο)"

Πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος: Παραιτήθηκε ο «υπουργός Εξωτερικών»

Ο λεγόμενος «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών» της «κυβέρνησης» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του.

Αυτό σημαίνει ότι η «κυβέρνηση» των κατεχομένων υπό τον Τουφάν Ερχιουρμάν πέφτει.

Σύμφωνα με πηγές από κατεχόμενα η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεση του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Νωρίτερα σήμερα ο ηγέτης του τουρκικού κυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος Σερνταρ Ντενκτάς παραιτήθηκε από τη θέση του «υπουργού Οικονομικών» εκφράζοντας πάντως την στήριξη του προς την «κυβέρνηση».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος: Παραιτήθηκε ο «υπουργός Εξωτερικών»"

Επίθεση με βαριοπούλα στα εκλογικά γραφεία του «Πειραιάς για Όλους»

Στόχος επίθεσης έγιναν τα εκλογικά γραφεία του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους», που φιλοξενούνται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλαιά Κοκκινιά.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του συνδυασμού από τον επικεφαλής της παράταξης Νίκο Μπελαβίλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού, «στόχος ήταν αποκλειστικά και μόνο ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας, καθώς με βαριοπούλα χτύπησαν απευθείας στο σημείο που βρισκόταν αφίσα του» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απάντηση του ίδιου του επικεφαλής του συνδυασμού, ήταν άμεση: «Ακούστε μπράβοι: Έχουμε νικήσει ήδη για να τρομάξουμε. Είμαστε πολλοί και παλιοί για να μας φοβίσετε. Συνεχίζουμε σαν να μην τρέχει τίποτα, νηφάλια, ειρηνικά, δημοκρατικά! Ολιγάρχες και οι τραμπούκοι τους δεν έχουν θέση στην περήφανη δημοκρατική πόλη μας. 'Αντε γειά!».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με βαριοπούλα στα εκλογικά γραφεία του «Πειραιάς για Όλους»"

ΦΠΑ: Παραμένουν τα ροφήματα στο 24% – Ποια τρόφιμα επιστρέφουν στο 13%

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε ότι τα τρόφιμα θα επιστρέψουν στο 13% ΦΠΑ, ωστόσο τα ροφήματα δεν θα υπαχθούν στον χαμηλό αυτό συντελεστή, μετά την εκτόξευση στο 23%, που γνώρισαν το 2015, και στην συνέχεια στο 24%.

Συνεπώς, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών, καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι, λοιπά αφεψήματα, αναψυκτικά, χυμοί θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%, έχοντας δηλαδή την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση με τα οινοπνευματώδη, τα οποία ανέκαθεν υπάγονταν στον υψηλό συντελεστή.

Έτσι, και στην εστίαση τα ροφήματα θα επιβαρύνονται με συντελεστή 24% ενώ τα εδέσματα θα χρεώνονται με ΦΠΑ 13%. Υπενθυμίζεται ότι από το 2017 ο καφές επιβαρύνεται για πρώτη φορά και με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Τα τρόφιμα που επιστρέφουν στο 13% είναι τα εξής:


  • Ζάχαρη, αλάτι
  • Ξύδι, μπαχαρικά
  • Γεμιστά ζυμαρικά
  • Αλλαντικά, παρασκευάσματα ψαριών
  • Κονσέρβες
  • Ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, μαργαρίνες
  • Μαρμελάδες, σοκολάτες, γκοφρέτες, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια
  • Παγωτά, κρουασάν, σνακ


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΦΠΑ: Παραμένουν τα ροφήματα στο 24% – Ποια τρόφιμα επιστρέφουν στο 13%"

Μήνυση κατά Πολάκη από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, κατέθεσε ο ορθοπεδικός χειρουργός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτής του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας», κ. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, εγκαλώντας τον για ψευδείς δηλώσεις και αναφορές από το Βήμα της Βουλής, στις (15/3/2017), και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/2/2019).

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υποστηρίζει ότι όσα διατυπώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στις προαναφερθείσες ημερομηνίες είναι απολύτως ψευδή και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, που πλήττουν βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση. Ζητεί δε το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που προκλήθηκε σε βάρος του από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αψύ, κατά τον Πρωθυπουργό, Κρητικού της Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο γιατρός και στέλεχος της ιδιωτικής υγείας,μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στις 15/3/2017 και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Λεωνίδα Γρηγοράκο, αναφέρθηκε εμμέσως (αλλά φωτογραφίζοντάς τον), στον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, αφήνοντας υπονοούμενα για τον ενάγοντα, λέγοντας «δεν είναι κρυφές οι σχέσεις που έχει με το κόμμα σας,…, με τον τρόπο που δανειοδοτήθηκε για να φτιάξει την Κεντρική Κλινική και το παράρτημα κάτω στην Σαντορίνη…».

Τον Φεβρουάριο του 2019, μέσω της ΕΡΤ, Ο Κ. Πολάκης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης (και σε αντιδιαστολή με το Κέντρο που λειτουργεί στη Θήρα) έκανε λόγο «για τοπική μάχη με την διαπλοκή…., με ένα ιδιωτικό μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν παλιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,…, και έχει φτιάξει την κλινική του και στην Αθήνα…, και εκεί πέρα με χρηματοδότηση από τον αείμνηστο Παναγιώτη Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας, την περίοδο του Χρηματιστηρίου…».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε ότι αφορά τη λήψη δανείου, το 1999, από την Αγροτική Τράπεζα, ύψους τεσσάρων δισ. δραχμών, έγινε με εγγύηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και έχει αποπληρωθεί στο σύνολό του.

Καταλογίζει δε στον κ. Πολάκη πως τα γνωρίζει αυτά, αλλά προσπάθησε εντέχνως να δημιουργήσει κλίμα «διαπλοκής» και όχι πιστοληπτικής φερεγγυότητας, σε ότι αφορά την δανειοδότηση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών από την Αγροτική Τράπεζα και τον Πέτρο Λάμπρου.

Το «παράρτημα στη Σαντορίνη» στο οποίο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός είναι σύμφωνα με τον ιδρυτή του, ένα «Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Θήρας», με 20 άτομα προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η αντίθεσή του με «το υποστελεχωμένο και πλημμελώς εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης» είναι ο λόγος της ψευδούς και απαξιωτικής αναφοράς εκτιμά ο κ. Παπαγιαννόπουλος. Επικαλείται μάλιστα τις πλείστες αναφορές της ΠΟΕΔΗΝ για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης, ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές, για την ενατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων αλλά και τους κινδύνους μη κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατά Πολάκη από τον πρόεδρο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών"

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία Μητσοτάκη στη βουλή – video

Για «κυβερνητικά 'τυράκια' της τελευταίας στιγμής πριν από την 'φάκα' της κάλπης, που τόσο τρέμει ο κ. Τσίπρας» μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως οι παροχές «δεν μπορούν, ούτε την πραγματικότητα να αλλάξουν, ούτε να σκεπάσουν όλα όσα ζήσαμε και ζούμε!». Συμπλήρωσε λέγοντας πως «προσπαθήσατε τα τελευταία 24ωρα να αλλάξετε την ατζέντα. Και να δώσετε μέσα σε τρεις μέρες, πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε από τους πολίτες μέσα σε 4 χρόνια. Η κοινωνία όμως πλήρωσε και πληρώνει τους φόρους που εσείς βάλατε και αυτό το ξέρει…έχω νέα για εσάς κ. Τσίπρα. Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε 4 χρόνια τώρα».

Αναφέρθηκε και στις διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος πέρυσι τον Αύγουστο: «Αντί να λένε ‘νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!’ θα λένε ‘νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος’. Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου» ανέφερε σχετικά.

Για την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υγείας, Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως όταν την κατέθεσε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός ήταν απών με μόλις 15 «κατηφείς» βουλευτές της συμπολίτευσης παρόντες και με τον Γ. Δραγασάκη να «εκτελεί αγγαρεία».

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό»

«Προφανώς, δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης. Ταύτισε δε, τον Αλ. Τσίπρα με τον Π. Πολάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας προσήλθε να καλύψει τον κ. Πολάκη…Ο πρωθυπουργός θέλει το πικρό ποτήρι να το πιείτε όλοι και ολόκληρο». Μίλησε για εκβιασμό των βουλευτών της συμπολίτευσης μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «’Με τον Πολάκη μέχρι τέλους, αλλιώς εξουσία τέλος’. Αυτό τους λέτε πρακτικά σήμερα. Και έτσι φτάσαμε ως εδώ. Μπορεί να τους βάζετε δίλημμα, θέλοντας να τους αναγκάσετε σε κομματική πειθαρχία. Έτσι όμως γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας λοιπόν και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».



Είπε ακόμη απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, πως «ο Πολάκης λέει και κάνει αυτά που θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς, αλλά δυσκολεύεστε λόγω του αξιώματος σας. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των διαλυμένων νοσοκομείων και των κομματικών ρουσφετιών. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Και οι δυο που κρύβουν τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, όπως είπε ο Καμμένος. Αν δεν ήσασταν Πολάκης κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος». Αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά σε στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως «όλοι μας, φαντάζομαι, κρατάμε μια στάλα ευγένειας και φιλότιμου για τον εαυτό μας. Έτσι δεν είναι κύριε Δανέλλη; Κυρία Κουντουρά; Κύριε Θεοχαρόπουλε; Κυρία Παπακώστα; Η ψήφος σας, λοιπόν, σε ένα και μόνο θα απαντήσει: Είστε όλοι το ίδιο; Είστε με τον κ. Τσίπρα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;».

«Τσίπρας και Πολάκης έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τη Βουλή «να καταδικάσει τον ‘Πολακισμό’ ως απειλή για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» ενώ έκανε λόγο για «φασίζουσες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα». «Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν. Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα μμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για συγχρωτισμό με τις ελίτ που κατήγγειλε, λέγοντας: «Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής. Εκτός αν συγχρωτίζεστε με τις ελίτ για ‘να ρίξετε την πλουτοκρατία από μέσα’. Κι αυτό είναι το υποτιθέμενα ηθικό πλεονέκτημα του πολιτικού χώρου που ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η ενσαρκώνει. … δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους.

«Η σκηνοθεσία της Ιθάκης πάνω από ένα γιοτ»

Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν ‘μάχη κατά των ελίτ’, τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που στα κρυφά συναγελάζεται και συναλλάσσεται μαζί τους. Όμως, ο συγχρονισμός της καλοκαιρινής αναψυχής του κ. Τσίπρα με τη δοκιμασία ενός ολόκληρου λαού, δεν μου επιτρέπει να σιωπήσω». Σημείωσε ακόμη, πως «οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα και το εξής παράδοξο: ότι η σκηνοθεσία της Ιθάκης – για τη λήξη, υποτίθεται, του τρίτου Μνημονίου, ενώ ερχόταν το τέταρτο – επινοήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ πολλών εκατομμυρίων. Η δε Ιθάκη επελέγη επειδή έτυχε να κρύβεται ο κ. Τσίπρας στο Ιόνιο».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η κ. Παναγοπούλου «προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια ‘μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, κι εγώ σε κάνω πρέσβη και αθάνατη’. Αυτός είστε κ. Τσίπρα». Πρόσθεσε πως «τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης. Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος.Αλλά τέτοιον υποκριτή, σαν κι εσάς, κανέναν».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως διαστρεβλώνει τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ και λέει ψέματα, «γι’ αυτό και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποκλεισμένοι από κλούβες. Γι’ αυτό και καταγγέλλει τη διαπλοκή, ενώ πάνω-πάνω στο ευρωψηφοδέλτιό του γράφει Κόκκαλης. Γι’ αυτό και κομπάζει για τα υπερ-πλεονάσματα, ενώ προέρχονται από φόρους που πληρώνουν με το υστέρημά τους οι Έλληνες».

«Να ψηφίσει εδώ και τώρα ο Τσίπρας την μείωση του αφορολόγητου»

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να υπερψηφίσει την τροπολογία της ΝΔ για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, λέγοντας: «Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα ψέματα και τους τακτικισμούς, κι ας κάνει κάτι απλό: να ψηφίσει εδώ και τώρα την τροπολογία μας που καταθέσαμε στη Βουλή σήμερα το πρωί και ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου. Καθαρές κουβέντες, καθαρές πράξεις. Κάντε το τώρα. Δεν έχετε καμία δικαιολογία να το αρνηθείτε… Βάλτε κι εσείς την υπογραφή σας κ. Τσίπρα δίπλα στην δική μου. Τι φοβάστε;».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα σε όλους τους πολίτες λέγοντας πως «οι προοδευτικοί πολίτες έχουν το λόγο. Αυτοί θα κάνουν ξανά φωτεινή την Ελλάδα και σε αυτούς απευθύνομαι». Τόνισε πως η ΝΔ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και ανέφερε πως «το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπερφορολογεί, υπερχρεώνει τη μεσαία τάξη, συρρικνώνει την ανάπτυξη, για να πετύχει υπερπλεονάσματα, με τα όποια δίνει στους δανειστές περισσότερα από όσα ζήτησαν για να τον αφήσουν να δώσει πίσω κάτι παραμονές εκλογών, στην αγωνία του να διασωθεί.

«Το δικό μας σχέδιο»

Το δικό μας σχέδιο είναι χαμηλοί φόροι, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, νέες δουλειές, πραγματική ανάπτυξη, ώστε οι δανειστές να πληρώνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και από το νέο πλούτο που δημιουργείται και όχι από το υστέρημα των Ελλήνων. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει επιτέλους η πίτα προς όφελος όλων. Γι’ αυτό και συνδέουμε την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών – και μάλιστα σε ποσοστό διπλάσιο για τις χαμηλότερες αμοιβές. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους πολίτες, τον ΦΠΑ και τους φορολογικούς συντελεστές ώστε να αυξηθεί το εισόδημα ιδιοκτητών ακινήτων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αγροτών. Αλλά χαμηλώνουμε και τις εισφορές, ώστε να ανακουφιστούν όλοι οι εργαζόμενοι».

Προσέδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, λέγοντας πως «στην πραγματικότητα, μετατρέπουμε τις ευρωεκλογές σε εθνική κάλπη – που τόσο φοβάται ο κ. Τσίπρας. Και στέλνουμε έτσι το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που λαχταρούν όλοι οι Έλληνες. Θα είναι εξάλλου η πρώτη ευκαιρία να εκφραστεί στην κάλπη η βουβή οργή του ‘ως εδώ’ που αισθάνονται οι Έλληνες. Η ψήφος αυτή δεν θα είναι ούτε απλό ‘μήνυμα διαμαρτυρίας’ προς κάποιους, ούτε ανέξοδο ‘σήμα συμπάθειας’ προς κάποιους άλλους…Είναι απόφαση ευθύνης. Κι εντολή που οφείλει να δοθεί με το μυαλό και την καρδιά. Στα παραβάν δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές και τοπικούς άρχοντες. Αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε. Είναι, άλλωστε, η πρώτη ευκαιρία, μετά από πολύ καιρό, να μιλήσει ο ίδιος ο λαός. Ο μόνος τρόπος να απαντήσουν οι πολίτες στα ψέματα, στους φόρους, στο διχασμό και στο εθνικό λάθος των Πρεσπών».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία Μητσοτάκη στη βουλή – video"

ΚΑΣ: Αποφασίστηκε η αποκατάσταση του Παρθενώνα – Πότε θα ολοκληρωθεί

Την αποκατάσταση του βόρειου τοίχου του σήκου του Παρθενώνα (του κύριου εσωτερικού χώρου του ναού, όπου βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς), αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη χθεσινή, «ιστορική» όπως την χαρακτήρισε, συνεδρίαση.

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι πολύ μεγάλης σημασίας γιατί μέσα από την υλοποίηση των μελετών που αφορούν την αποκατάσταση του σηκού θα έχουμε ανασύσταση των όψεων, ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη νεότερη ιστορία του Παρθενώνα», σημειώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.

Η αναστήλωση του κεντρικού ναού της Ακρόπολης των Αθηνών είναι μια προσπάθεια που κρατά πάνω από τρεις δεκαετίες. Μετά την ολοκλήρωση του έργου (δηλαδή, όταν αναστηλωθούν και οι δυο μακριές πλευρές του σηκού, η βόρεια και η νότια), η γεωμετρία του κτιρίου θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. «Θα φανεί η ταυτότητα και η ιστορία του μνημείου, ενώ ο μέσος επισκέπτης θα έχει αντίληψη της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

«Η μελέτη επιχειρεί την επαναφορά πλήθους λίθων που βρίσκονται κάτω στη γη, περίπου 250, και ενδεχομένως η πρόταση που θα εγκριθεί να έχει επιπτώσεις στην αναστήλωση των μνημείων στη χώρα», ανέφερε η αρμόδια διεύθυνση.

Η πρόταση στην οποία στηρίχτηκε η συγκεκριμένη μελέτη φέρει την υπογραφή του αείμνηστου Χαράλαμπου Μπούρα, αρχιτέκτονα και πρώην προέδρου της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ). «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την Ακρόπολη και ειδικά για το κορυφαίο μνημείο του Παρθενώνα», δήλωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, αναφερόμενη στη μελέτη που «έχει απασχολήσει πολύ σοβαρά την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, αλλά βεβαίως έχει και τις κατευθύνσεις της ΕΣΜΑ».

Η μελέτη πήρε ομόφωνα την έγκριση από το ΚΑΣ (εκτός από τμήμα της στο οποίο μειοψήφησαν δυο μέλη). Στόχος της είναι να αναδειχθεί το όριο διατήρησης του τοίχου όπως διαμορφώθηκε μετά τον βομβαρδισμό του Φραγκίσκο Μοροζίνι το 1687 και πριν από την πολιορκία της Ακρόπολης το 1822, όταν οι Τούρκοι έσπασαν τις αρχαίες πέτρες για να αφαιρέσουν το μολύβι.

«Το τμήμα που διατηρήθηκε ως το 1822 ακέραιο, διαλύθηκε μέσα σε έναν μήνα για να ληφθεί ο μόλυβδος και οι πέτρες έμειναν εκεί. Κανείς δεν ήθελε τις πέτρες, τον μόλυβδο ήθελαν», δήλωσε ο νυν πρόεδρος της ΕΣΜΑ, καθηγητής Μανόλης Κορρές, ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με τα αναστηλωτικά έργα στην Ακρόπολη. «Οι Τούρκοι με βαριά κατέστρεψαν 500 λίθους. Πεντακόσιους βαριά “τραυματίες” άφησαν πίσω τους, επειδή ήταν βιαστικοί. Θα μπορούσαν να είχαν καταστρέψει 50 και οι 450 να ήταν ‘υγιείς’», είπε χαρακτηριστικά.

Πότε θα ολοκληρωθεί

Η αποκατάσταση και των δυο μακρών τοίχων του σηκού (του βόρειου και του νότιου) εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε περίπου 15 χρόνια. Στο δυτικό τμήμα του βόρειου σηκού, το οποίο θα συμπληρωθεί κυρίως με αυθεντικό υλικό, το ύψος της αναστήλωσης δεν θα υπερβαίνει τον 6ο δόμο (δηλαδή συνολικά περίπου τα 4,5 μ.), ενώ το ανατολικό τμήμα θα φτάσει περίπου τα 10 μ.

Σε επόμενη φάση, όταν η αποκατάσταση θα συμπεριλάβει και το τμήμα όπου βρισκόταν η ζωφόρος και το επιστύλιο (τα οποία καταστράφηκαν κατά την αρπαγή του Έλγιν και την πολιορκία του 1822) το ύψος θα είναι περίπου 13 μ.

Οι δυο μειοψηφίες, που αφορούσαν την εσωτερική πλευρά του δυτικού αυτού τμήματος (του βόρειου σηκού πάντα), ζήτησαν την περαιτέρω στατική διερεύνηση ώστε να γίνει η ελάχιστη δυνατή συμπλήρωση με νέο υλικό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΑΣ: Αποφασίστηκε η αποκατάσταση του Παρθενώνα – Πότε θα ολοκληρωθεί"

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή – video

Από το βήμα της ολομέλειας όπου συζητείται η ψήφος εμπιστοσύνης, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την ΝΔ πως περιφέρει τον ΑμεΑ υποψήφιο Στέλιο Κυμπουρόπουλο σαν… γλάστρα δεξιά κι αριστερά, και πως τον εργαλειοποιεί εν’ όψει εκλογών.
Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συζήτηση γίνεται καθώς η κυβέρνηση μετέτρεψε σε πρόταση εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη μετά τις απαράδεκτές δηλώσεις του εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου
«Μας κάνατε όμως και ένα ακόμη δώρο άθελά σας με τη μομφή στον κ. Πολάκη, να μιλήσουμε αυτό το τριήμερο για όλα και για τα πεπραγμένα στην υγεία.
Εμείς φέραμε αυτά τα χρόνια 19.000 προσλήψεις στην Υγεία, όταν εσείς κάνατε απολύσεις.Και φυσικά πάνω απ’ όλα σας ενοχλεί ότι βγήκαν τα άπλυτα δεκαετιών στη φόρα. Σας ενοχλούν τα σκάνδαλα στο φάρμακο, τις υπερκοστολογήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δωράκια, οι μίζες
Η μομφή σας λοιπόν θεωρώ ότι είναι εναντίον της προσπάθειας της κυβέρνησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Σέβομαι και τιμώ τον κ. Κυμπουρόπουλο, τον οποίο δε σέβεστε εσείς και τον γυρίζετε σαν γλάστρα δεξιά κι αριστερά, και τον κάνετε εργαλείο φοβάμαι
Είμαστε η μόνη και η πρώτη κυβέρνηση που φρόντισε σε αυτή τη χώρα να εξειδικεύσει τις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με αναπηρία. Υλοποιήσαμε να υπάρχει σε όλες τις θέσεις επιπλέον μοριοδότηση για άτομα με αναπηρία. Ενισχύσαμε την ειδική αγωγή, πριμοδοτούμε όλες τις ΚΥΝΣΕΠ, πήραμε μια σειρά από μέτρα για το ποσοστό αναπηρίας, για την αποιδρυματοποίηση»
«Ζητάω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης»
«Ζητάω σήμερα εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε χθες το απόγευμα στον ελληνικό λαό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.
«Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη στις ευρωπαϊκές εκλογές,την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά το σήμερα, το αύριο και την ερχόμενη τετραετία», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:
-Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.
-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια»
«Είμαι σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη»
«Δεν ήρθα σήμερα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη και με το στρατηγικό του αδιέξοδο», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.
«Δεν ήρθα σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα, στους αντιπερισπασμούς και στα επικοινωνιακά κόλπα. Ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και τη μαύρη προπαγάνδα. Αυτά μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και αυτά κάνει», συνέχισε.
«Εγώ είμαι σήμερα εδώ για να αντιπαρατεθώ όχι με τη προπαγάνδα του κου Μητσοτάκη αλλά με το πολιτικό σχέδιο του κου Μητσοτάκη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτό το σχέδιο που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πομφόλυγες. Είναι το ίδιο ακριβώς σχέδιο που έριξε τη χώρα στα βράχια το 2010. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και τη χρεοκοπία το 2010-2014. Που είχε ως αποτέλεσμα την πρωτοφανή οικονομική αιμορραγία, την κοινωνική διάλυση, την απόγνωση εκατομμυρίων ανθρώπων, την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού».
Το σχέδιο που επιθυμεί να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με το σχέδιο που ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ή θα γυρίσει ξανά σε πολιτικές ΔΝΤ, σε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, σε ένα διαλυμένο κοινωνικό κράτος, εν ονόματι μιας δήθεν ανάπτυξης, που δεν θα είναι παρά ο πλουτισμός των λίγων, εις βάρος των πολλών.Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για ένα σχέδιο στήριξης, ελάφρυνσης και ανάκαμψης για τους πολλούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια ξεκίνησε η τραγωδία»
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι σαν σήμερα, στις 8 Μάη του 2010, στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν υπήρχε μια κυβέρνηση να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο ανάπτυξης και ελαφρύνσεων, αλλά ψηφιζόταν η πρώτη δανειακή Σύμβαση με τους πιστωτές μας.
«Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, μπήκαμε στην εποχή της ελληνικής τραγωδίας, γιατί ; Επειδή εσείς είχατε αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη, απροστάτευτη στο πελατειακό κράτος και στη διαφθορά. Μια χώρα που έκανε Ολυμπιακούς αγώνες ξοδεύοντας δισεκατομμύρια αλλά δε μπόρεσε να χτίσει ένα κοινωνικό κράτος αξιοπρέπειας.
Μια χώρα που σπαταλούσε πολλά για χάρη των λίγων και ελάχιστα για χάρη των πολλών», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εσείς αφήσατε ένα έλλειμμα στο 15%. Και αργότερα παραδώσατε τη χώρα στο ΔΝΤ και στους ψυχρούς τεχνοκράτες, που ακρωτηριάζουν κοινωνίες, για να σώσουν αριθμούς. Εσείς εφαρμόσατε από το 2010 μέχρι το 2014 την πιο βάναυση, απάνθρωπη, αντικοινωνική πολιτική λιτότητας που έχει ποτέ εφαρμοστεί σε χώρα της ΕΕ».
«Εμείς το 2015 παραλάβαμε ένα κράτος διαλυμένο, μία κοινωνία κατακερματισμένη και σε απόγνωση, με άδεια ταμεία και ελλείμματα. Και παρόλα αυτά σηκώσαμε με τη βοήθεια του λαού μας ανάστημα στην Ευρώπη», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
«Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια»
«Εμείς, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018. Αφενός, πασχίζοντας να μείνει η κοινωνία όρθια και αφετέρου δίνοντας καθημερινές μάχες για να ξανακερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Εμείς πετύχαμε να υπερβαίνουμε κάθε χρόνο τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά συγχρόνως και να θωρακίσουμε την οικονομία μας μακροπρόθεσμα. Με τη λύση για το χρέος, τη δημιουργία του μαξιλαριού ρευστότητας. Εμείς τα πετύχαμε όλα αυτά. Σοβαρά και με σχέδιο. Και πετύχαμε αυτό για το οποίο λάβαμε την εντολή από τον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015. Πετύχαμε, ναι. Και μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, μαζί με εκατομμύρια Έλληνες, που μπορούν πλέον να ελπίζουν», επισήμανε.
«Θα αναγκαστείτε να πιείτε το… πικρό ποτήρι του να ψηφίσετε τα μέτρα»
«Θα αναγκαστείτε να το πιείτε το πικρό ποτήρι, να ψηφίσετε ένα ένα τα μέτρα που ανακοινώσαμε χθες. Τα δικά μας μέτρα, όχι τα δικά σας που είναι μέτρα λεηλασίας του ελληνικού λαού. Θα περάσουμε ωραία την άλλη εβδομάδα», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ελάτε για ντιμπέιτ κι ας είναι συντονιστής… ο Πορτοσάλτε»
Την πρόσκληση για τηλεοπτικό ντιμπέϊτ απηύθυνε εκ νέου στον κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός και είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας: «Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αρνείστε μια τηλεοπτική αναμέτρηση; Θέλετε να βάλουμε τον κ. Πορτοσάλτε να σας δίνει σκονάκια; Θα τον βάλουμε! Οποιον θέλετε θα βάλουμε! Ελάτε, επιτέλους να αναμετρηθούμε. Ελάτε να αντιπαρατεθούμε. Γιατί κρύβεστε; Η μήπως θέλετε να έχετε κάποιο κοινό να σας χειροκροτεί μετά από κάθε φράση που θα διαβάζετε από το βήμα γι αυτό προτιμάτε τη Βουλή; Δεν ξέρω.
«Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι δικαιοσύνη»
Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης περί «παροχολογίας» και αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες παρατήρησε: «Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα, δεν είναι δώρα. Είναι δικαιοσύνη. Είναι η αρχή μιας νέας, δίκαιης, αναπτυξιακής, πορείας για τη χώρα. Είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε.Είναι μέτρα μόνιμα, όχι παροδικά.
Και είμαστε σε θέση να τα κάνουμε πράξη γιατί εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο. Γιατί μόνη μας έγνοια ήταν και είναι οι ανάγκες των πολλών. Οι ζωές των πολλών. Τώρα λοιπόν το δίκιο των πολλών γίνεται πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών.
«Το σχέδιο της ΝΔ είναι το σχέδιο του ΔΝΤ»
«Το δικό σας σχέδιο ποιο είναι», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Μητσοτάκη. «Η δική σας προγραμματική πρόταση ποια είναι; Ότι δε συμπαθείτε το κύριο Πολάκη ; Τα κουτσομπολιά; Οι δολοφονίες χαρακτήρων; Η λάσπη και το ψέμα; Με αυτό το σχέδιο, με αυτή τη καμπάνια θα πάτε σε εκλογές ; Πράγματι με αυτή θα πάτε. Αλλά όχι επειδή δεν έχετε σχέδιο. Όχι επειδή δεν έχετε πρόταση.
Αλλά επειδή το σχέδιο και η πρότασή σας είναι τόσο αποκρουστικά που θέλετε όπως όπως να τα κρύψετε. Θέλετε να τα κρύψετε επειδή είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, που καλά γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Θέλετε να το κρύψετε επειδή είναι το σχέδιο του Βαυαρού και ανθέλληνα φίλου σας του κου Βέμπερ», παρατήρησε.
«Ψήφος στην ΝΔ σημαίνει ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ»
«Πριν προλάβετε να κρύψετε εσείς την αμηχανία σας χθες βγήκε ο κ. Βέμπερ να τοποθετηθεί για το σχέδιο μας και ενώ εσείς ψελλίζατε ότι σας αντιγράφουμε, αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Βέμπερ το χρησιμοποίησε το σχέδιο μας για να καταφερθεί εναντίον του σχεδίου για πανευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Αυτός είναι ο Ευρωπαίος αρχηγός σας. Να τον χαίρεστε. Εχει τις ίδιες απόψεις με εσάς. Που δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη και δε θα την υποσχεθείτε ποτέ γιατί είναι ανέφικτο. Αλήθεια και τώρα τι θα κάνετε ; Θα την ψηφίσετε ; Βγείτε και πείτε την αλήθεια ότι δε θέλετε να τα ψηφίσετε τα μέτρα, αλλά δε τολμάτε να μην τα ψηφίσετε.
Και βάζετε το φίλο σας τον κ. Βέμπερ να μας κατακρίνει επειδή εσείς δε τολμάτε. Πείτε του φίλου σας ότι εμείς θέλει δε θέλει τα μέτρα αυτά θα τα ψηφίσουμε και θα τα υλοποιήσουμε. Και ότι ο ελληνικός θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία για να υλοποιήσουμε όλο το σχέδιό μας. Γιατί όσο εσείς όσο και αυτός δε θα πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά ο λαός γνωρίζει : Ψήφος στη ΝΔ ψήφος για να γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος της Κομισιόν. Αρα, για να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου που ανακοινώσαμε χθες».
«Στις 26 Μάη ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της ενίσχυσης των πολλών»
«Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών πάνω σε ένα σχέδιο το οποίο έχει αρχή, μέση και τέλος. Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης πάνω σε ένα πρόγραμμα που αφορά την επόμενη μέρα, την ενίσχυση των πολλών, αλλά ταυτόχρονα θέλω να ζητήσω και από την ελληνική Βουλή και από τον ελληνικό λαό στις 26 του Μάη τόσο ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό το σχέδιο, όσο και ψήφο καταδίκης στα σχέδια και τα προγράμματα εκείνα που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
Ψήφο μομφής και καταδίκης στη Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, με το πρόγραμμα του νεοφιλελευθερισμού, με το πρόγραμμα του κ. Βέμπερ», είπε ο πρωθυπουργός.
«Ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω τους κόπους και τις θυσίες των πολλών»
«Η ιστορική τομή του Αυγούστου του 2018 δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει μετέωρη, να μείνει ανολοκλήρωτη», επισήμανε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Πρέπει να έχει συνέχεια, και για να έχει συνέχεια, πρέπει ο τόπος, η κοινωνία, η Ελλάδα, να προχωρήσει μπροστά. Τώρα που μπορούμε, τώρα που ξέρουμε, τώρα που έχουμε σχέδιο, τώρα που έχουμε δύναμη, ήρθε η ώρα να δώσουμε τους κόπους και τις θυσίες των πολλών πίσω γιατί τους αξίζει. Κι αυτή την προσπάθεια ο ελληνικός λαός θα την επιβραβεύσει.
Ήρθε η ώρα να μας κρίνει ο ελληνικός λαός και θα μας κρίνει με τα πεπραγμένα μας, με τις προτάσεις μας, με τις ιδέες μας, με τις αξίες μας. Και είμαι σίγουρος ότι την εμπιστοσύνη θα τη λάβουμε διπλά και από τη Βουλή και από τον ελληνικό λαό».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψήφος εμπιστοσύνης: Η ομιλία Τσίπρα στην Βουλή – video"

Νέα ΣΣΕ με αύξηση μισθών 2,6% και κανονισμός εργασίας στα ΕΛΤΑ Courier

Τη νέα συλλογική σύμβαση και τον κανονισμό εργασίας της ΕΛΤΑ Courier συνυπέγραψαν ο πρόεδρος, Αντώνης Φειδοπιάστης, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Αποστολάκος, με το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων.

«Ύστερα από μακρά διαπραγμάτευση με το σωματείο των εργαζομένων, επιτεύχθηκε η υπογραφή της νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς και του νέου κανονισμού εργασίας. Η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει τη διατήρηση βασικών όρων που ορίζονται από τις προηγούμενες ΕΣΣΕ», δήλωσε ο κ. Φειδοπιάστης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως σημείωσε: «η εταιρεία, βρισκόμενη σε ανοδική πορεία, συμφώνησε με τους εργαζόμενους αύξηση της τάξης του 2,6%, που θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, η οποία είναι η μεγαλύτερη αύξηση που δίνεται - αυτή τη στιγμή - στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Το σχέδιο της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ο κανονισμός εργασίας εγκρίθηκαν ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ΣΣΕ με αύξηση μισθών 2,6% και κανονισμός εργασίας στα ΕΛΤΑ Courier"

Ευρωεκλογές: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την προβολή των πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1560/Τεύχος Β' - 8 Μαΐου 2019) η κοινή υπουργική απόφαση για τον «Καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και του χρόνου προβολής, κατά την προεκλογική περίοδο, των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων, που κατέθεσαν δήλωση κατάρτισης συνδυασμού για τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναλογούν στην Ελλάδα, από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς επίγειας μετάδοσης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου».

Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο φυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Δείτε εδώ την Κοινή Υπουργική Απόφαση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την προβολή των πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ"

Φυλακές Κορυδαλλού: Εισαγγελική παρέμβαση για την άρνηση αποφυλάκισης δύο καρκινοπαθών

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα περιστατικά των δύο καρκινοπαθών κρατουμένων που παρά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, εξακολουθούσαν να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, με τα αιτήματά τους για αποφυλάκιση να απορρίπτονται.

Τα περιστατικά που ήρθαν στο φως από το zougla gr. στις 30 Απριλίου οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει τους φακέλους των δύο κρατουμένων από το διευθυντή του νοσοκομείου των φυλακών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υποβλήθηκαν σε θεραπευτική αγωγή και αν μεταφέρθηκαν για νοσηλεία. Στην παραγγελία της η κ. Δημητρίου , ζητεί να «εμφαίνονται» οι ασθένειες στον ιατρικό φάκελο τους αλλά και να επισυναφθούν οι αιτήσεις τους για υφ’ όρον απόλυση που κατέθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες τόσο του εισαγγελέα όσο και των άλλων μελών του συμβουλίου της φυλακής που απέρριψαν το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του υπερήλικα (91ετών) καρκινοπαθούς κρατουμένου ο οποίος αν και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς του, κρίθηκε ότι δεν πρέπει να αποφυλακιστεί.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλακές Κορυδαλλού: Εισαγγελική παρέμβαση για την άρνηση αποφυλάκισης δύο καρκινοπαθών"

Συναγερμός: Χάθηκε από τα ραντάρ πτήση της Air France

Συναγερμός έχει σημάνει σε πτήση της Air France από το Παρίσι στην Βομβάη.

Το αεροπλάνο ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν όμως, σύμφωνα με το FlightRadar24 το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Παρίσι το πρωί και αναμενόταν να φτάσει στην Ινδία τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για ένα Airbus A-340-313.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός: Χάθηκε από τα ραντάρ πτήση της Air France"

Προκαλεί ο «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους: Δίκαιες οι ενέργειες της Τουρκίας

Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να δει την εισβολή ας κοιτάξει τις δικές της πράξεις, αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του ο λεγόμενος «υπ. εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν μπορεί με τέτοιου είδους αναφορές να κρύψει τον "σφετερισμό" των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ψευδοκράτος και η Τουρκία στο θέμα των φυσικών πόρων είναι εναντίον των μονομερών κινήσεων, όπως πάντα, και υπερασπίζονται την ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών. «Η ελληνοκυπριακή πλευρά που συνεχίζει τα μονομερή βήματα παρά τις εκκλήσεις μας για συνεργασία, κάνοντας τον κράχτη ενάντια στα αντίστοιχα βήματα, που εμείς κάνουμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, δεν μπορεί με αυτόν τον τρόπο να κρύψει τις δικές της πράξεις σφετερισμού».

Ο λεγόμενος «υπ. εξωτερικών» αναφέρει ότι το να κατηγορεί η ελληνοκυπριακή πλευρά τη χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο που ξεκάθαρα έχει εισέλθει στη δική της υφαλοκρηπίδα και όπως έχει η ίδια η ελληνοκυπριακή πλευρά παραδεχθεί σε μια περιοχή που ανήκει και στους Τουρκοκύπριους και να το ονομάζει αυτό άδικα και χωρίς νόημα εισβολή, είναι μια παραδοχή του τι πραγματικά η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει. «Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει πραγματικά να δει την εισβολή, πρέπει να κοιτάξει τα μονομερή βήματα που η ίδια κάνει σε αυτό το ζήτημα».

«Η έκπληξη της ελληνοκυπριακής πλευράς και των διεθνών πρωταγωνιστών, σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι ανειλικρινής. Όλοι όσοι είναι ρεαλιστές, δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν ως μη αναμενόμενες τις δίκαιες ενέργειες της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) που ζητούσαν τη συνεργασία όλων των πλευρών εδώ και μήνες και επεσήμαναν με αποφασιστικότητα ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό αποδεκτό, ξεκάθαρα έχουν δηλώσει ότι θα ξεκινούσαν εργασίες, αντίστοιχες με τα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Τα βήματα της τουρκοκυπριακής και τουρκικής πλευράς, συνεχίζει η ανακοίνωση, ήταν από την αρχή ειρηνικά και συνεπή, ενώ χαρακτηρίζει ως ασυνεπή τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς που από τη μια δηλώνει ότι αυτά τα κοιτάσματα ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους, και από την άλλη παραγνωρίζοντας τη βούληση των Τουρκοκυπρίων πραγματοποιεί για πολλά χρόνια μονομερή βήματα. «Μια άλλη ασυνέπεια έγκειται στο γεγονός ότι καθώς δηλώνεις ότι αυτές οι πηγές ανήκουν και στους δυο λαούς, δίνεις συγκατάθεση για την εκμετάλλευση τους μονάχα από τους Ελληνοκύπριους και παραμένεις σε θέση θεατή ή ακόμη σπεύδεις να υπερασπιστείς την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Καταλήγει καλώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και τη διεθνή κοινότητα να είναι συνεπείς και να πράξουν τα όσα χρειάζονται για να αποδειχθεί ότι αυτές οι πηγές ανήκουν και στους δυο «λαούς».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους: Δίκαιες οι ενέργειες της Τουρκίας"

Σε ΦΕΚ το νομοσχέδιο Γαβρόγλου με τις αλλαγές στην παιδεία

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2020, αλλά και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και παράλληλη ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των κυριότερων διατάξεων περιλαμβάνει ρυθμίσεις, όπως:

– Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των ΑΕΙ με τα αντίστοιχα περιφερειακά ΤΕΙ, με «στόχο την ενοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

– Η θέσπιση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με κύριο νέο χαρακτηριστικό «την δημιουργία Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης». Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα λεγόμενα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης (ΤΕΠ), θα μπορούν να το επιτυγχάνουν υπό προϋποθέσεις μόνο με το απολυτήριο λυκείου και αφού έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 9,5.

Η θέσπιση τεσσάρων κατευθύνσεων με τέσσερα μαθήματα προς εξέταση, το ωρολόγιο πρόγραμμα και η δημιουργία τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης, αποτελούν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και του Νέου Λυκείου.

Τα τέσσερα επιστημονικά πεδία:

1ο επιστημονικό πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες

2ο επιστημονικό πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες

3ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής

4ο επιστημονικό πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής.

Τα μαθήματα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με το νέο σύστημα, μειώνονται στη Γ΄ Λυκείου τα μαθήματα γενικής παιδείας, αυξάνεται η ύλη στα μαθήματα προσανατολισμού, οι απολυτήριες και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνονται σε τέσσερα μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα και στα 3 μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής σε «χαμηλόβαθμα» τμήματα χωρίς Πανελλαδικές.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου θα συμπληρώνουν αμέσως μόλις τελειώνουν την τάξη, στις 30 Ιουνίου (για φέτος μόνο αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο) μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, από τις οποίες θα δημιουργηθεί η λίστα με τις σχολές στις οποίες θα γίνεται την επόμενη χρονιά η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο. Το εάν επιθυμούν τελικά οι υποψήφιοι να εισαχθούν σε σχολή χωρίς εξετάσεις, θα το «κλειδώνουν» στη μέση της Γ’ Λυκείου, τον Φεβρουάριο.

– Ιδρύονται Πανεπιστημιακές σχολές μέσω βουλευτικών τροπολογιών. Ειδικότερα, ψηφίστηκαν οι τροπολογίες που αφορούν στην ίδρυση:

Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Αργος Αργολίδας. Την τροπολογία υπογράφει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας.
Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Έδεσσα. Την τροπολογία υπογράφει η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Τμήματος Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στο Σχολή Οικονομικών επιστημών με έδρα την Κοζάνη. Την τροπολογία υπογράφουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, Μίμης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος.
Τμήματος Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα. Την τροπολογία υπογράφει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ΦΕΚ το νομοσχέδιο Γαβρόγλου με τις αλλαγές στην παιδεία"

Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ η προσευχή των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι

Ξεκίνησε για τους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανιού.

Όπως κάθε χρόνο, θα παραχωρηθούν δωρεάν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, κατά την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, χώροι εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στις διοικήσεις του Σ.Ε.Φ. ή του Ο.Α.Κ.Α. μέχρι τις 20/5/2019.Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καλύτερη ενημέρωση υπηρεσιών, φορέων και ιδιωτών που τυχόν εμπλακούν στην παροχή διευκολύνσεων στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας (περίπου από την Ανατολή έως την Δύση του ηλίου) δεν επιτρέπεται η βρώση και η πόση οιασδήποτε τροφής ή υγρού (υφίστανται εξαιρέσεις που προβλέπονται αναλυτικά) ενώ οι ώρες προσευχής δεν είναι κοινές για όλη τη χώρα αλλά διαφοροποιούνται.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι ώρες προσευχής σε έξι (6) περιοχές της χώρας, όπως τέθηκαν υπ’ όψιν μας, από τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς λειτουργούς. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι πολλοί μουσουλμάνοι που κατοικούν σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ελλάδα, συνηθίζουν να τηρούν τη νηστεία σύμφωνα με την ώρα της Μέκκας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ η προσευχή των μουσουλμάνων για το Ραμαζάνι"

Αρκάς: «Ξαναχτυπά» με νέο σκίτσο για τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα

Ο Αρκάς ξαναχτυπά με νέο σκίτσο, στο οποίο σχολιάζει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού εν όψει εκλογών, όπως η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια, αλλά και η 13η σύνταξη…

«Καυτηριάζοντας» τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα, χθες, από το Ζάππειο, ο γνωστός σκιτσογράφος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: «Ξαναχτυπά» με νέο σκίτσο για τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα"

Καρκινοπαθείς: Ουρές - ντροπή για να πάρουν τα φάρμακά τους

Δεν έχει τέλος ο «Γολγοθάς» των καρκινοπαθών που στενάζουν στις ουρές για την εκτέλεση της συνταγής των φαρμάκων τους.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) παρουσιάζει τρεις πρόσφατες φωτογραφίες που αποδεικνύουν αυτό που γράφεται συχνά από τα ΜΜΕ αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιχειρεί κάθε φορά να διαψεύσει.


 

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στους Αμπελοκήπους. Σύμφωνα με την ΕΛΛΟΚ, «το φαρμακείο αυτό λόγω εγγύτητας εξυπηρετεί δεκάδες ασθενείς, όμως ο χώρος είναι τελείως ακατάλληλος, πολύ μικρός για τον αριθμό των ασφαλισμένων που εξυπηρετεί, χωρίς επαρκή αριθμό καθισμάτων, χωρίς τουαλέτα (που υπάρχει όμως για το προσωπικό...) και συνήθως με ένα υπάλληλο στα δύο γκισέ εξυπηρέτησης».

Χθες Τρίτη 7 Μαΐου η κατάσταση στο φαρμακείο ήταν για άλλη μια φορά αυτή τριτοκοσμικής χώρας με 130 περίπου άτομα να περιμένουν όρθιοι μέσα στο μικρό χώρο μπροστά από τα γκισέ, ή στον εξωτερικό χώρο ή στο δρόμο, δύο και τρεις ώρες για να παραλάβουν τα φάρμακά τους. «Ο ένας υπάλληλος που εξυπηρετούσε το κοινό σε ερώτηση ασφαλισμένων απάντησε τι θέλετε να σας κάνω; Πήραν τρεις υπαλλήλους από το φαρμακείο...», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, αλλά η ΕΛΛΟΚ διερωτάται κατά πόσο ευσταθεί αυτή η δικαιολογία, όταν στις 12:45 μ.μ. εμφανίστηκε δεύτερη υπάλληλος.

Περιγράφοντας την ζοφερή καθημερινότητα των πασχόντων από καρκίνο στην Ελλάδα, η ΕΛΛΟΚ τονίζει: «Έχει αναλογισθεί η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τι σημαίνει να είσαι ασθενής σε θεραπεία και να στέκεσαι 2 και 3 ώρες όρθιος για να εκτελέσεις μια συνταγή; το ότι οι ασφαλισμένοι ασθενείς έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και τη φορολογία τους το δικαίωμα να έχουν υγειονομική περίθαλψη; Ότι μεταξύ των δικαιωμάτων των ασθενών είναι και ο σεβασμός του χρόνου του ασθενούς;
Το κόστος του να είσαι συγγενής ή φίλος και να έχεις πάρει άδεια από τη δουλειά σου για να εξυπηρετήσεις τον ασθενή; Για να μη μιλήσουμε για την παντελή απουσία χρήσης της τεχνολογίας για την καταγραφή των εξερχομένων φαρμάκων...

Ο νέος Διοικητής του Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ - EOPYY θα ήταν χρήσιμο να επισκεφθεί τα φαρμακεία για να αποκτήσει προσωπική γνώμη για το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρει ο Οργανισμός στον οποίο προΐσταται...».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρκινοπαθείς: Ουρές - ντροπή για να πάρουν τα φάρμακά τους"

Διευκρινήσεις ζητάει η Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα – Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Ανενημέρωτος σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του 2019 και τις υποσχέσεις της για επιπλέον μέτρα 5,55 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια εμφανίζεται η Κομισιόν. Κάτι που επιβεβαιώνει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες εις βάθος συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις. Ωστόσο, έσπευσε και αυτός, όπως και η πλευρά του ESM το βράδυ της Τρίτης, να προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως έχει η ίδια δεσμευτεί για συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους με τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2018, οι οποίοι συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στους συμφωνημένους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως φαίνεται οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα μάλλον αιφνιδίασαν τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ανησυχία φαίνεται πως περνά και στην αγορά με τα spead του 10ετούς ομολόγου να παίρνουν ξανά την ανηφόρα, ως μια πρώτη αντίδραση στις εξαγγελίες Τσίπρα. Αυτό είχε αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρέμεινε στα χαμηλά καθώς εκτός από την παγκόσμια κρίση των τελευταίων ημερών λόγω του εμπορικού πολέμου είχε να αντιμετωπίσει σήμερα και τις πιέσεις της αγοράς ομολόγων. Είναι χαρακτηριστική η πτώση του τραπεζικού κλάδου κατά 4%.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινήσεις ζητάει η Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα – Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα"

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρνει το θέμα ο Αναστασιάδης

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έφθασε το απόγευμα στο Σίμπιου, της Ρουμανίας, η οποία προεδρεύει αυτό το εξάμηνο του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου αύριο θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής προεδρίας, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει το θέμα των πρόσφατων παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου ως συνέχεια των έντονων διαβημάτων που έγιναν προς τους Θεσμούς και τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο περιθώριο της Συνόδου του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερείς επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ.

Νωρίτερα αύριο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Σίμπιου, όπου και θα προβεί σε Παρέμβαση κατά την οποία θα ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λευκωσία αναμένει μια ισχυρή δήλωση υποστήριξης του Ντ. Τουσκ εκ μέρους των 27.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακή ΑΟΖ: Στο Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρνει το θέμα ο Αναστασιάδης"

Θεοδωράκης: «Ναι» στις 120 δόσεις «όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Υπέρ της ρύθμισης των 120 δόσεων, αλλά ενάντια στην κυβέρνηση στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την κοινή συνεδρίαση των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κινήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είπε «Για μας είναι ξεκάθαρο. Είμαστε στην αντιπολίτευση και δεν θα αλλάξουμε στρατόπεδο. Καταψηφίζουμε λοιπόν την κυβέρνηση, ψηφίζουμε μόνο ότι θεωρούμε σημαντικό για τους πολίτες για την κοινωνία».

Τέλος για τις 120 δόσεις δήλωσε ότι «δεν υπάρχει Έλληνας που είναι αντίθετος με το να βγάλουμε την ασφυξία από την αγορά».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «το Ποτάμι λοιπόν είναι εδώ για να διεκδικήσει μια Ελλάδα αλλιώς. Μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και μακριά από τις συντηρητικές επιλογές των υπουργών του παρελθόντος».

«Στη ζωή δεν έχει σημασία πόσες φορές πέφτεις, αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι. Και στην πολιτική έχει σημασία γιατί σηκώνεσαι, γιατί παραμένεις όρθιος παρά τα χτυπήματα» σημείωσε και πρόσθεσε «αλήθειες μόνο με τόλμη και συνέπεια για την Αναγέννηση της πολιτικής, για την Αναγέννηση της Ελλάδας, για την Αναγέννηση της Ευρώπης».

Για το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε «Αυτό που μας ενοχλεί, είναι ότι τα μέτρα, οι παροχές, όπως τις λέτε, εμφανίζονται σαν το χαρτί του χαρτοπαίχτη, πριν την προεκλογική μάχη. Είναι λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και να μη μοιράζουμε τα δώρα λες και είναι προεκλογικές παροχές ενός ηγέτη».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: «Ναι» στις 120 δόσεις «όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news