facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αντιδράσεις των κομμάτων στο «πακέτο» μέτρων Τσίπρα

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης:
ΝΔ: Αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της ΝΔ
«Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή» τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας πως «τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία».
Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα».
Σύμφωνα με τη ΝΔ, «την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια, όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους». Μάλιστα, η ΝΔ σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για το 2020, τις χαρακτηρίζει ως ανάξιες σχολιασμού, αφού όπως λέει, «όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα».
ΚΙΝΑΛ: Ψηφοθηρικά μέτρα
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού:
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές με ψηφοθηρικά μέτρα. Οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αλλά δεν τρώνε κουτόχορτο. Η απόγνωση και ο πανικός τον οδηγούν. Κύριε Τσίπρα στο Ζάππειο μας τα ‘ παν κι άλλοι. Για να μην ξεχνιόμαστε 10 πήρε, 1 επιστρέφει. Με την πολιτική του εξόντωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και οδηγεί την οικονομία, σε αργό θάνατο. Και το χειρότερο. Αντί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιμένει σ’ αυτά που δεσμεύτηκε. Δεν έχει ούτε τα κότσια, ούτε την αξιοπιστία να τα αλλάξει. Εξαγγέλλει μελλοντικά μέτρα δίνοντας ως ενέχυρο στους δανειστές, τα λεφτά που πήρε με την αφαίμαξη από τους πολίτες.
Χωρίς όμως την πραγματική αλλαγή των δεσμεύσεών του, οι επενδύσεις και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν εξασφαλίζονται.
Ο κ. Τσίπρας έχει αποτύχει. Συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο. Όσο παραμένει η ζημιά μεγαλώνει. Την καταδίκη του Ελληνικού λαού δεν θα την αποφύγει.
 ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στην τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1» με μέτρα άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, αφού διατήρησε και διατηρεί στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους, αφού δέσμευσε ως το 2060 τη χώρα με ματωμένα υπερπλεονάσματα, μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική «σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1″» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
«Τα μέτρα αυτά χρησιμεύουν ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διατήρηση των υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, για την προκλητική στήριξη του κεφαλαίου. Κι αυτά όμως ακόμη τα μέτρα δεν θα παίρνονταν, αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια οι αγώνες και η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στους οποίους πρωτοστάτησε το ΚΚΕ» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας «καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για τον λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ».
Ένωση Κεντρώων: Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση
«Ο πρωθυπουργός, αφού με τις πολιτικές του «ξεζούμισε» επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, τώρα επιστρέφει ψιχία των απολεσθέντων εισοδημάτων. Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνες, αλλά αξιοπρεπή διαβίωση», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
Και προσθέτει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων: «Μην ξεχνάει ο κ. Τσίπρας, ότι από το Ζάππειο ο Α. Σαμαράς είχε υποσχεθεί πακέτο μέτρων και ήρθε το δεύτερο μνημόνιο και ακολούθησε το τρίτο του ΣΥΡΙΖΑ. Και μόνο που ο κ. Τσίπρας θεωρεί την ελεημοσύνη ως λύση φανερώνει, ότι ομολογεί την εξαθλίωση της κοινωνίας. Η Ένωση Κεντρώων καλεί τον κόσμο να ξυπνήσει και να μην τρώει κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.».
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις των κομμάτων στο «πακέτο» μέτρων Τσίπρα"

Νεκρός άνδρας από μαφιόζικη επίθεση στον Πειραιά

Νεκρός έπεσε ένας 52χρονος άνδρας, το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή στον Πειραιά, έπειτα από πυροβολισμό.

Το θύμα φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Μάλιστα, οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Κατσαντώνη 80. Δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τον άνδρα, ο οποίος κατέληξε. To περιστατικό συνέβη την στιγμή που ο άνδρας βρισκόταν στην είσοδο πολυκατοικίας.

Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν.

Περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, βρέθηκε ένα αυτοκίνητο να καίγεται, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη/δράστες της επίθεσης.

Οι αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός άνδρας από μαφιόζικη επίθεση στον Πειραιά"

Κυβερνητικές πηγές για 13η σύνταξη: Η κλίμακα αφορά στην κύρια σύνταξη

Διευκρινήσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της υπουργού Εργασίας έδωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, η κλίμακα που ανακοινώθηκε για τη «13η σύνταξη» αφορά την κύρια σύνταξη και δεν αποτελεί άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Μετά και τις νέες διευκρινίσεις:

-Για κύριες συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Για κύριες συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Για κύριες συντάξεις από 601 έως 1000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.

-Και για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνητικές πηγές για 13η σύνταξη: Η κλίμακα αφορά στην κύρια σύνταξη"

Μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, προκειμένου -όπως είπε- ο ελληνικός λαός να αισθανθεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα έχουμε εξασφαλίσει την φθηνότερη έξοδο στις αγορές από ποτέ, ωστόσο -όπως είπε υπάρχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο τίμημα κατά τη διάρκεια της κρίσης
«Ήρθε η ώρα οι πολλοί που έβαλαν πλάτη να γευθούν τους χυμούς των θυσιών τους», σημείωσε και στάθηκε στο απόθεμα ρευστότητας της χώρας. «Αυτούς τους κόπους του ελληνικού λαού δεν σκοπεύουμε αλόγιστα δεξιά και αριστερά, αλλά σκοπεόυμε να τους επενδύσουμε στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε εσκεμμένα αφήσει τα δημόσια ταμεία απολύτως άδεια και ότι «είχαν οργανώσει το σχέδιο της οικονομικής ασφυξίας και της "αριστερής παρένθεσης"». Είπε πως εκείνο «όχι μόνο δε πέτυχαν το στόχο τους, αλλά εμείς σήμερα 4 χρόνια μετά έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό απόθεμα ρευστότητας 31 δισ. στα δημόσια ταμεία».
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας 3,6 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή μέρους τους χρέους του ΔΝΤ και «με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε τους υψηλούς τόκους», ενώ ανέφερε ότι 11,5 δισ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.
«Άνοιχθηκε ειδικός λογαριασμός και στον οποίο κατατίθενται περίπου 5,5 δισ. ως επιπλέον εγγύηση για τους δανειστές ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Αυτή η ενέργεια μας δίνει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για την εμβάθυνση της οικονομικής πολιτικής, με την υλοποίηση ενός ακόμη πιο φιλοαναπτυξιακού πακέτου», σημείωσε κα τόνισε πως «θα επανασχεδιάσουμε τους προϋπολογισμούς για το 2021 και 2022 με 2,5% πρωτογενή πλεονάσματα».
Σε αυτό τον χώρο που δημιουργείται για τα επόμενα τρία χρόνια διαμορφώνονται οι όροι για ένα ισορροπημένο πακέτο ανάπτυξης, ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
Το πακέτο ελάφρυνσης μόνιμου χαρακτήρα:
Για το 2019:
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 14%
  • Τρόφιμα 13% ΦΠΑ, από το 24%
  • Μείωση ΦΠΑ στην ενέργεια, (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) στο 6%
  • Κατανομή 13ης σύνταξης (50% μηνιαίας συνταξιοδοτικής δαπάνης)
Για το 2020:
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ (2% έως 30.000)
  • Αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων επιπρόσθετα 50%
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών στο 80%, έως 29 ετών στο 25%
  • Μείωση μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 11%
  • Φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών, μείωση του ΕΝΦΙΑ για νησιά έως 1.000 κατοίκων
  • Περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας
  • Μειώνεται ο φόρος των συνεταιρισμών 10%
  • Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών
  • Έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των τόκων στεγαστικών δανείων
«Είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου το 2020. Ήδη έχουμε καταθέσει στις Βρυξέλλες τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το 2020 χωρίς τη μείωση του αφορολογήτου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι το σχέδιο τους είναι για λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι σαν να προσπαθεί να διαρρήξει ανοιχτές πόρτες όταν μιλάει για το ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν σε 5,5 μήνες, τονίζοντας πως «ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, για τα θετικά μέτρα που ανακοινώσαμε σήμερα και την έγκριση του ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές στις αρχές του Οκτωβρίου, για να τα εφαρμόσουμε».
naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση ΦΠΑ και 13η σύνταξη εξήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας"

Προς μετωπική Ελλάδας-Τουρκίας - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν δέχομαι εντολές από ΗΠΑ-ΕΕ - Συνεχίζω κανονικά γεωτρήσεις»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις Ευρώπης και Αμερικής για την ανατολική Μεσόγειο.

Εισερχόμενος το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και για το πώς σχολιάζει τη σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι δεν σχολιάζει τέτοιες δηλώσεις, πολλώ δε μάλλον «εντολές» και ότι η Τουρκία προχωράει στο πρόγραμμα των γεωτρήσεων κανονικά.

«Εμείς αυτή τη στιγμή προχωράμε το πρόγραμμά μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Εμείς δεν σχολιάζουμε τις εντολές που δίνουν κάποιοι ή πώς βλέπουν το κάθε ζήτημα ή πώς το αξιολογούν.

Εμείς, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά της ανατολικής Μεσογείου, είμαστε στη διαδικασία -ως εγγυήτρια χώρα- να διεκδικήσουμε τα όποια δικαιώματα των ομογενών μας στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.

Ολόκληρος ο λαός της Κύπρου -και στο νότο και στο βορρά- έχει ίσα δικαιώματα στο ό,τι βγει από αυτά τα νερά και εμείς αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα ίσα αυτά δικαιώματα των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με το πότε θα επισκεφτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία».

Ταυτόχρονα, λίγο μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, ο Τούρκος υπουργός, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στο twitter,έστειλε μήνυμα μη υποχώρησης της Τουρκίας από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ σε κάθε πεδίο και δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία εκτός νόμου πρωτοβουλία. Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις περιοχές αρμοδιότητάς μας χωρίς να παραχωρήσουμε κανένα από τα νόμιμα δικαιώματά μας», ανέφερε στην ανάρτησή του.




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς μετωπική Ελλάδας-Τουρκίας - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν δέχομαι εντολές από ΗΠΑ-ΕΕ - Συνεχίζω κανονικά γεωτρήσεις»"

ΣτΕ: Συνταγματική μετά από 14 χρόνια η απαγόρευση διαφήμισης καπνού

Με μόλις 14 χρόνια χρονοκαθυστέρηση το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι είναι συνταγματική και για το λόγο αυτό παραμείνει η απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικά στον έντυπο Τύπο, η οποία επιβλήθηκε, κατ΄ επιταγή της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με υπουργική απόφαση το έτος 2005.

Στην εκπνοή του 2005 εκδοτικές εταιρείες και εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούσαν να ακυρωθεί μερικά, η από 29.7.2005 κοινή υπουργική απόφαση για τη διαφήμιση και χορηγία καπνού.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση στην ουσία απαγόρευε κάθε είδους διαφήμιση προϊόντων καπνού από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικά τα έντυπα, εκτός από τα έντυπα εκείνα που προορίζονται για τους επαγγελματίες του εμπορίου καπνού και τα έντυπα που έχουν προορισμό τρίτες χώρες εκτός της αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα, μεταξύ των άλλων, υποστήριζαν οι εταιρείες ότι η απαγορευτική αυτή υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στην Ιδρυτική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Σύνταγμα, αλλά και στο θεμελιώδες δικαίωμα της έκφρασης δια του Τύπου.

Το Δ΄ του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από 14 χρόνια δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 857/2019 απόφασή του, με την οποία απορρίπτει ως αβάσιμους όλους τους λόγους που προβάλλονται στην αίτηση ακύρωσης των εταιρειών στο χώρο του Τύπου.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι το επίμαχο μέτρο της απαγόρευσης «υπό το φως και τις διατάξεις του άρθρου 21 του Συντάγματος από τις οποίες γεννάται ευθεία υποχρέωση του κράτους για τη λήψη θετικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών, δεν αντίκειται στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Συντάγματος ως θεμιτός περιορισμός της επαγγελματικής ελευθερίας των επιχειρήσεων κυκλοφορίας εντύπων μέσων, ούτε εξάλλου, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας το μέτρο αυτό είναι από τη φύση του προδήλως απρόσφορο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή της προστασίας της δημόσιας υγείας και συνεπώς δεν αντίκειται στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Τέλος, από το ΣτΕ κρίθηκε ακόμη, ότι αβάσιμα οι προσφεύγουσες εταιρείες προβάλλουν ότι η επίμαχη απαγόρευση διαφήμισης προϊόντων καπνού στα έντυπα μέσα συνιστά απαγορευμένο προληπτικό μέτρο κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 14 του Συντάγματος, που αναφέρει: «Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέσο απαγορεύονται».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Συνταγματική μετά από 14 χρόνια η απαγόρευση διαφήμισης καπνού"

Αρκάς: Τα νέα του σκίτσα για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα

O γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς με δύο νέα του σκίτσα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook σχολίασε την επικαιρότητα και τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πρώτο χρονικά σκίτσο της γνωστής σειράς ο «μικρός πρωθυπουργός» ο φερόμενος μικρός πρωθυπουργός λέει: «Δώστε μου κότερα και πάρτε μου την ψυχή».

Στο δεύτερο σκίτσο ο Τσε Γκεβάρα, εμφανίζεται χωρίς τον γνωστό στρατιωτικό μπερέ τον οποίο αντικατέστησε με ένα ναυτικό καπέλο με μία άγκυρα πάνω.





newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκάς: Τα νέα του σκίτσα για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα"

«Κλειστά» τα δικαστήρια από 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου - Σταματούν οι πλειστηριασμοί

«Κλειστά» θα παραμείνουν τα δικαστήρια όλης της χώρας λόγω των Ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών από 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2019 και το ίδιο χρονικό διάστημα θα «παγώσουν» όλες οι διαδικασίες διενέργειας πλειστηριασμών, ενώ το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο της Αθήνας θα παραμείνουν «κλειστά» από 22 Μαΐου έως 7 Ιουνίου 2019.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου (υπ΄ αριθμ. 27002/2019) εν όψει των Ευρωεκλογών (26 Μαΐου 2019), των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, θα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν «κλειστά» από 22 Μαΐου έως και την 31η Μαΐου 2019 και εφόσον υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές (2 Ιουνίου 2019), η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019.

Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μάιου και δεν περατωθούν συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019.

Όμως, για το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20η έως και την 29η Μαΐου 2019.

Επίσης, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών αναστέλλονται οι εργασίες από την 22η έως και την 31η Μάιου 2019 και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου 2019, ενώ οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν την 22η Μάιου και δεν περατωθούν συνεχίζονται μετά την 7η Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών αναστέλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της χώρας αναστέλλονται από 24 έως και 28 Μαΐου 2019 και σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών αναστέλλονται από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου 2019.

Τέλος, τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν από τους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των κατά τόπους δικαστηρίων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλειστά» τα δικαστήρια από 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου - Σταματούν οι πλειστηριασμοί"

«Εχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» -Το αιχμηρό σποτ της ΚΝΕ για Τσίπρα

Μετά την παραδοχή της Κατερίνας Παναγοπούλου ότι ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές στο σκάφος της οικογένειας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στο προεκλογικό σποτ της ΚΝΕ κυριαρχεί η κλασική ατάκα του Κώστα Βουτσά «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» από την ταινία «Κορίτσια για Φίλημα». Παράλληλα, η ΚΝΕ, σημειώνει αιχμηρά: «Μετά από τέτοιες διακοπές, έτσι εξηγείται η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών, οι χάρες πρέπει να ξεπληρώνονται».



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Εχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;» -Το αιχμηρό σποτ της ΚΝΕ για Τσίπρα"

Δείτε το ΦΕΚ: Τον Απρίλιο διόρισαν την Κατερίνα Παναγοπούλου «πρέσβυ εκ προσωπικοτήτων»

«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» είναι από τις 9 Απριλίου 2019 και για διάστημα 2 ετών η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ(Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου 'Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων' από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας». 

Δείτε το σχετικο ΦΕΚ για τον διορισμό της ως «Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων»

panagopoulou_simvoulos
panagopoulou_simvoulos2
panagopoulou_simvoulos3

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «Εκσυγχρονισμός της Εξωτερικής Πολιτικής: Οργανισμός Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και άλλες διατάξεις», που από τις 24 Απριλίου 2019 έως και σήμερα ήταν σε διαβούλευση στο “opengov.gr”, μπορεί να διορίζονται με πρόταση του υπουργού Εξωτερικών έως εννέα(9) πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων, τους οποίους ανατίθεται συγκεκριμένο έργο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών. 

Στις θέσεις αυτές τοποθετούνται αναγνωρισμένης αξίας προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας, οι οποίοι κατά τον διορισμό τους δεν έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό(70ο) έτος της ηλικίας τους. Επιπλέον, «οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων εξαιρούνται της μονιμότητας και δεν καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις της επετηρίδας του Διπλωματικού Κλάδου. Η θητεία τους είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ έως δύο έτη». 

Οι πρέσβεις εκ προσωπικοτήτων υποχρεούνται σε υποβολή εξάμηνης έκθεσης πεπραγμένων στον υπουργό Εξωτερικών ενώ αναφορικά με την οικονομική διάσταση του διορισμού τους, «κατά τη διάρκεια της θητείας τους λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών του βαθμού του εν ενεργεία πρέσβη, έχουν δε το δικαίωμα να παραιτούνται αυτών». 

Πρόκειται για τη δεύτερο διορισμό της κυρίας Παναγοπούλου από την κυβέρνηση αφού από τις 22 Μαϊου 2018 η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανατέθηκαν «για χρονικό διάστημα ενός(1) έτους, στην Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς. Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή». 

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ για τον διορισμό της ως  «ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού»

panagopoulou_presvis
panagopoulou_presvis2
panagopoulou_presvis3
panagopoulou_presvis4
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε το ΦΕΚ: Τον Απρίλιο διόρισαν την Κατερίνα Παναγοπούλου «πρέσβυ εκ προσωπικοτήτων»"

ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εργοθεραπείες

Nέα ταλαιπωρία για τους γονείς, τα παιδιά των οποίων έχουν ανάγκη από εργοθεραπείες. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών αποφάσισε τη μη συμμετοχή των μελών του στη διαδικασία πιστοποίησης θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του ΕΟΠΥΥ από τις 10/5/2019 η εκτέλεση και αποζημίωση των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδικής αγωγής προϋποθέτει την πιστοποίηση όλων των θεραπευτών και των θεραπευτικών χώρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Τα μέλη του Συλλόγου θεωρούν ότι η διαδικασία που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ είναι περιττή διότι:


  1. Ο ΠΣΕ πιστοποιεί ήδη τα μέλη του ως προς το θέμα της παροχής υπηρεσιών εργοθεραπείας, ως προς την επιστημονική τους επάρκεια και την παροχή εργοθεραπευτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες επαγγελματικής σχέσης.
  2. Ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ δεν δέχεται να συμμετάσχει σε μια «πιστοποίηση» που αφορά τη διαδικασία και το δικαίωμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό.
  3. Τα όποια στοιχεία ζητούνται έχουν δοθεί από τους συναδέλφους στον ΕΟΠΥΥ και απλά «σέρνονται» σε κοινή θέα χωρίς ποτέ να έχουν πιστοποιηθεί.

Οι εργοθεραπευτές θα συνεχίσουν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους προς το ευρύ κοινό, με τη διασφαλισμένη ποιότητα που εγγυάται ο ΠΣΕ ΝΠΔΔ.

Ο ΠΣΕ έχει διαμορφωμένες τις προτάσεις του, επί του θέματος της πιστοποίησης, οι οποίες διασφαλίζουν τόσο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εργοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού όσο και τη μη αντιποίηση του επαγγέλματος του εργοθεραπευτή και θα δημοσιοποιηθούν για ακόμη μια φορά.

Τέλος, τα μέλη του συλλόγου καλούν το υπουργείο Υγείας σε έναν ανοικτό και καλόπιστο διάλογο, για τη λύση των σοβαρών θεμάτων της ειδικής αγωγής.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Τέλος στις δωρεάν εργοθεραπείες"

Κομισιόν για ελληνικές επενδύσεις: Απογοητευτικές οι επιδόσεις

Στο 2,2% διατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος, «ψαλιδίζοντας» όμως παράλληλα την πρόβλεψη για το 2020 σε 2,2% από 2,3% που προέβλεπε προ τριμήνου και χτυπώντας «καμπανάκι» για τον δημοσιονομικό κίνδυνο από τις δικαστικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, επισημαίνει τις απογοητευτικές επιδόσεις στις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, η Ελλάδα θα πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους το 2019 και το 2020, διότι υπάρχει ακόμα μεγάλο παραγωγικό κενό, προκύπτουν αυξανόμενα οφέλη από την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ τα ανώτατα όρια δαπανών στην υγεία και τις νέες προσλήψεις βοηθούν να κρατηθούν υπό έλεγχο οι δαπάνες.

Επισημαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν απογοητευτικές επιδόσεις στις επενδύσεις, οι οποίες αποτέλεσαν μεγάλο «βαρίδι», μεταξύ άλλων, εξαιτίας της μεγάλης υποεκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Η υποεκτέλεση του ΠΔΕ επηρέασε αρνητικά την ανάπτυξη, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς «είχε ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της δημόσιας κατανάλωσης και επομένως του ΑΕΠ». Επιπλέον, διαπιστώνεται ότι το περυσινό πρωτογενές υπερπλεόνασμα προήλθε και από την υπερσυγκράτηση δαπανών.

Η Κομισιόν εντοπίζει επίσης σημαντικούς πτωτικούς κινδύνους, όπως οι αναμενόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες θα μπορούσαν να ανατρέψουν εν μέρει προηγούμενες μεταρρυθμίσεις και να αυξήσουν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί επίσης για πρόσθετη πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί «από πολιτικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν το κόστος μισθοδοσίας του Δημοσίου».

Σε ό,τι αφορά στη μη μείωση του αφορολογήτου ορίου το 2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εαρινές προβλέψεις της αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο, καθώς εκτιμά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν τόσο φέτος όσο και την προσεχή χρονιά και επισημαίνει ότι οι προβλέψεις της λαμβάνουν υπόψη την ανακοίνωση ότι δεν θα εφαρμοστεί η φορολογική μεταρρύθμιση του 2020, «η οποία θα συζητηθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας».

Ωστόσο, η «φορολογική μεταρρύθμιση» που αναφέρει η Κομισιόν, πέρα από την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολογήτου ορίου από 1ης-1-2020, περιλαμβάνει και το πακέτο θετικών και αναπτυξιακών φορολογικών μέτρων, που σκοπό είχαν την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων (μείωση φορολογικών συντελεστών, κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσια εισοδήματα έως 30.000 ευρώ). Επομένως, απομένει να φανεί «στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας» τι θα αποφανθούν οι θεσμοί για τις ελαφρύνσεις αυτές.

Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις, για τον κρατικό προϋπολογισμό η φετινή χρονιά θα κλείσει με πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ (χάρη και στη συμβολή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους), ενώ το 2020 θα καταγραφεί οριακό έλλειμμα 0.1% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί στο 174,9% του ΑΕΠ το 2019 και θα μειωθεί στο 168,9% του ΑΕΠ το 2020.

Η Επιτροπή επιβεβαιώνει την τεράστια «βουτιά» των επενδύσεων πέρυσι, καθώς ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου μειώθηκε κατά 12,2% το 2018, ενώ εκτιμά ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της τάξεως του 10,1% και το 2020 περαιτέρω αύξηση κατά 10,8%. Η Κομισιόν περιμένει επίσης αποκλιμάκωση της ανεργίας στο 18,2% φέτος και στο 16,8% το 2020 από 19,3% πέρυσι.

Ειδική αναφορά γίνεται στις εαρινές προβλέψεις και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που, όπως αναφέρεται, έδωσε βραχυπρόθεσμη ώθηση στην ιδιωτική κατανάλωση, αλλά θα προκαλέσει μικρή επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης (+1,5% φέτος και +1,3% το 2020) και μικρή αύξηση του πληθωρισμού τόσο το 2019 όσο και το 2020 (προβλέπεται άνοδος του πληθωρισμού κατά 0,8% και τις δύο χρονιές). Το μοναδιαίο κόστος εργασίας στο σύνολο της οικονομίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 1,6% φέτος και 0,8% το 2020 και, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «αναμένεται να προκαλέσει απώλεια ανταγωνιστικότητας, αλλά η Ελλάδα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνει τα μερίδια της στην παγκόσμια αγορά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν για ελληνικές επενδύσεις: Απογοητευτικές οι επιδόσεις"

Προχωρά η διασύνδεση ΑΑΔΕ - ΕΛΑΣ - Υπ. Εσωτερικών

Τη διαδικασία για την αυτόματη ενημέρωση του φορολογικού μητρώου με τις ληξιαρχικές μεταβολές ορίζει απόφαση της ΑΑΔΕ.
Η απόφαση θέτει επίσης το θεσμικό πλαίσιο και τις βάσεις για την άμεση ενημέρωση του μητρώου των φορολογουμένων με τα στοιχεία των δελτίων ταυτότητας.
Συγκεκριμένα:
  • Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης, και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.
  • Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη.
  • Στην ίδια κατεύθυνση, η ΑΑΔΕ προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων.
Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, σημειώνει η ΑΑΔΕ σε ανακοίνωσή της.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωρά η διασύνδεση ΑΑΔΕ - ΕΛΑΣ - Υπ. Εσωτερικών"

Μεσογειακή αναιμία: Για πρώτη φορά θεραπεύτηκε Έλληνας ασθενής

Ο πρώτος Έλληνας ασθενής που θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος είναι γεγονός.

Πλήρως θεραπευμένος από τη Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) θεωρείται Έλληνας ασθενής που υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία, στο πλαίσιο παγκόσμιου ερευνητικού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει από ελληνική πλευρά το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η αισιόδοξη αυτή ανακοίνωση έγινε με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (8 Μαΐου) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Αιματολογική Εταιρία.

Η γονιδιακή θεραπεία, το κόστος της οποίας αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου, βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αλλά γεμίζει με αισιοδοξία τους 4.032 Έλληνες πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

Ωστόσο, οι ειδικοί δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το επιστημονικό αυτό επίτευγμα και τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία θα πρέπει να σταματήσουν την ενδεδειγμένη γι' αυτούς θεραπεία (δηλαδή τις τακτικές μεταγγίσεις αίματος στις οποίες υποβάλλονται μηνιαίως αλλά και την φαρμακευτική αγωγή για τη διαδικασία της αποσιδήρωση των ζωτικών τους οργάνων).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Δρ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Καθηγητής Αιματολογίας - Ογκολογίας, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η συγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία εντάσσεται στη θεραπευτική φαρέτρα των Αιματολόγων συνδυαστικά με άλλες σύγχρονες θεραπευτικές λύσεις, όπως τα φάρμακα που πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και θα μειώνουν την ανάγκη για τακτικές μεταγγίσεις αίματος, αλλά και εκείνα που συμβάλλουν σε καλύτερη αποσιδήρωση των πασχόντων, ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορέσουμε να μιλήσουμε για ίαση της Μεσογειακής Αναιμίας.

Στην Ελλάδα, οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία ανέρχονται σε 4.032 και το ετήσιο κόστος μόνο για τις μεταγγίσεις αίματος στις οποίες υποβάλλονται σε μηνιαία βάση κυμαίνεται μεταξύ 30.000 - 40.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας καταγραφής (2010-2015), ο συνολικός αριθμός των πασχόντων από Αιμοσφαιρινοπάθειες στη χώρα μας είναι 4.032, από τους οποίους 2.099 (52,06%) είναι οι πάσχοντες από μείζονα θαλασσαιμία. Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 51 νέες γεννήσεις παιδιών με μείζονα θαλασσαιμία, ενώ 167 πάσχοντες κατέληξαν, εξαιτίας κυρίως καρδιολογικών προβλημάτων, ηπατικών νοσημάτων ή μικροβιακών λοιμώξεων.

Όπως εξήγησε η κυρία Έρση Βοσκαρίδου, Συντονίστρια Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοσφαιρινοπαθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», αν δεν υπήρχαν οι οργανωμένες στρατηγικές προγεννητικού ελέγχου που εφαρμόζονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, θα είχαμε περίπου 150 γεννήσεις πασχόντων ετησίως και απέδωσε τις 51 γεννήσεις τις περιόδου 2010-2015, είτε σε λάθη που έγιναν κατά τον προγεννητικό έλεγχο, είτε σε λανθασμένες εκτιμήσεις των μαιευτήρων-γυναικολόγων, αλλά και στην συνειδητή επιλογή των ζευγαριών να μην διακόψουν την κύηση του πάσχοντος εμβρύου.

Αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών

Ο Δρ. Αντώνης Καττάμης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Καθηγητής ΕΚΠΑ Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Υπεύθυνος Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας Α' Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ανέφερε ότι η πρόοδος της Ιατρικής έχει συντελέσει στη σημαντική βελτίωση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής των ασθενών. «Υπάρχουν πάσχοντες από Αιμοσφαιρινοπάθειες που ξεπερνούν πια ηλικιακά τα 60 έτη και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουν γίνει πια κι αυτές χρόνιο νόσημα».

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Δρ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Δρ. Καττάμη προσθέτοντας ότι «η μεσογειακή αναιμία, νόσος καθολικά μοιραία στο παρελθόν, έχει μετατραπεί σε χρόνιο νόσημα με μακρά επιβίωση και μεγάλη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών κυρίως λόγω της σημαντικής προόδου στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της που έχει επιφέρει θετική αλλαγή στην ολιστική αντιμετώπιση και στη φυσική πορεία του νοσήματος».

Υπενθύμισε εξάλλου ότι, «Έλληνες αιματολόγοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπήρξαν πρωτοπόροι στη μελέτη των θαλασσαιμικών γόνων και άνοιξαν δρόμους στη διάγνωση και στη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου. Συνολικά, η αιματολογική οικογένεια πορεύεται επί δεκαετίες στο πλευρό των ασθενών με γνώμονα να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή φροντίδα, μέσα από τις ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Μεσογειακής Αναιμίας, τα Κέντρα Πρόληψης και Διάγνωσης της νόσου, τις Μονάδες Μεταμόσχευσης, αλλά και μέσω των ερευνητικών κέντρων που μελετούν νέους υποσχόμενους θεραπευτικούς δρόμους. Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά κάθε επιστημονική προσπάθεια για την περαιτέρω βελτίωση στη θεραπευτική αντιμετώπιση της μεσογειακής αναιμίας στη χώρα μας».

Ανάγκη για αίμα και οργανωμένες Μονάδες Θαλασσαιμίας

Ο κύριος Βασίλης Δήμος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, η οποία εκπροσωπεί, σχεδόν 30 χρόνια τώρα, τους Συλλόγους Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου σε όλη τη χώρα υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας «που είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, αλλά και ενίσχυση της πρόληψης και της επιστημονικής έρευνας. Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας βρίσκεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους ασθενείς και η διασφάλιση ποιοτικής περίθαλψης. Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα αφορούν σε ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, σε προβλήματα στην επάρκεια αίματος αρκετών νοσοκομείων τα οποία δυσχεραίνουν την ομαλή μετάγγιση των πασχόντων, καθώς και στη σημαντική οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από το γεγονός πως αναγκαία φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα –όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης- σήμερα δεν αποζημιώνονται επιβαρύνοντας πλήρως τους ασθενείς που ήδη καταβάλλουν συμμετοχή για βασικά φάρμακα της αγωγής τους εξαιτίας της διαφοράς τιμής μεταξύ πρωτότυπων και γενόσημων φαρμάκων».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσογειακή αναιμία: Για πρώτη φορά θεραπεύτηκε Έλληνας ασθενής"

Ε.Αποστολάκης: «Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες φρεγάτες, εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ & UAV επιτήρησης» - Τ.Πάιατ: «Σας στηρίζουμε»

Άμεση προτεραιότητα στο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων φρεγατών αεράμυνας-περιοχής και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ-200 ΗΝ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε περαιτέρω χρηματοδότηση που κυμαίνεται στα 150 εκατ.ευρώ αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης και βελτίωσης των σχετικών ικανοτήτων των ελληνικών ΕΔ διακήρυξε ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ΕΧΡΟSΕC DEFENCE WORLD 2019 στο οποίο το pronews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ο ΥΕΘΑ περιέγραψε ως κρίσιμη την ανάγκη υπεράσπισης του Αρχιπελάγους με αυτά τα προγράμματα.

Δίπλα του ο Αμερικανός πρεσβευτής T.Payatt δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κάνουν ότι μπορούν και ότι πρέπει για να στηρίξουν την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας και ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα των εξοπλισμένων ελικοπτέρων ΟΗ-58 Kiowa D τα οποίαν εκχωρήθηκαν αντί συμβολικού ποσού στον ΕΣ.

Εν συνεχεία ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης δέχτηκε την ερώτηση του pronews.gr αναφορικά με το σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία σε ότι αφορά την αναβάθμιση του Α/Α s-300 PMU1 στο επίπεδο PMU2 (κάτι που θα αυξήσει την φονική εμβέλεια του όπλου στα 250 χλμ και θα αγγίζει τα τουρκικά παράλια).

Ο Ε.Αποστολάκης μετά από σιγή λίγων δευτερολέπτων απάντησε σιβυλλικά κουνώντας το κεφάλι: «Καλή ερώτηση»

Το ερώτημα είναι ποιος θα την απαντήσει σε πρακτικό επίπεδο πριν να είναι αργά...

Επίσης ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έκανε μια συνολική θεώρηση της αμυντικής πολιτικής που καταρτίζει η ΝΔ σε ότι αφορά τον τομέα της Άμυνας και τόνισε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για την ελάχιστη υποχώρηση απέναντι στην Τουρκία και τις αξιώσεις της

Να σημειώσουμε ότι ο Β.Κικίλιας είναι ένας από τους θεωρούμενους ως ειδικούς σε θέματα ΑΟΖ καθώς έχει γράψει και σχετικό βιβλίο σε ανύποπτο χρόνο.

O διευθυντής του pronews.gr και υποψηφιος δήμαροχς Γλυφάδας Τ.Γκουριώτης μετά την ομιλία του ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκη ανέβασε το σχετικό στιγμιότυπο και tweet.


Αναλυτικά ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης δήλωσε:

«Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου και τις διάφορες ανυπόστατες αιτιάσεις, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία. Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μια προσπάθεια εξομάλυνσης.

Στη λογική αυτή, προγραμματίζεται το προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Εμείς, σε κάθε περίπτωση επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, την ίδια στιγμή όμως προασπίζουμε αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σε αυτό το σημείο να αναφερθώ, στην πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε παράνομη γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια απόφαση την οποία έχουμε καταδικάσει και η οποία έχει προκαλέσει πολλές διεθνείς αντιδράσεις, όπως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πολλές άλλες πλευρές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Επικροτούμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κύπρου, παραμένουμε σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και τους κοινοτικούς εταίρους και συμμάχους μας για τις επόμενες ενέργειες και υποστηρίζουμε την Κύπρο σε όλες τις ενέργειες.»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ε.Αποστολάκης: «Χρειαζόμαστε επειγόντως νέες φρεγάτες, εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ & UAV επιτήρησης» - Τ.Πάιατ: «Σας στηρίζουμε»"

Έντι Ράμα: Έως την Πέμπτη θα τοποθετηθούν ξανά οι ελληνικές πινακίδες, γραφειοκρατικοί οι λόγοι αφαίρεσης τους

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα" , όπου παρευρίσκονταν και οι πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε. στα Τίρανα, ο Έντι Ράμα αντέδρασε για πρώτη φορά, σχολιάζοντας και την συζήτηση για την αφαίρεση των πινακίδων στον Δήμο Φοινίκης, που είχαν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική. Ο Ράμα δήλωσε πως οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν εξ αιτίας αυτού, αλλά εξ αιτίας του ότι δεν είχε ληφθεί η σχετική άδεια και δεν τηρούνταν οι προδιαγραφές της οδικής ασφάλειας. Προσέθεσε δε πως, αρχίζοντας από αύριο θα επανατοποθετηθούν επί τη βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με το "δίγλωσσο" και τις τεχνικές προδιαγραφές για την οδική ασφάλεια. Οι πινακίδες αναμένεται να τοποθετηθούν στην αλβανική αρχικά γλώσσα και εν συνεχεία στην ελληνική .

«Ξεσηκώθηκε μια θύελλα για κάποιες πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε μια περιοχή και κοντά σε μια περιοχή με πλειονότητα μειονοτική. Ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε από εδώ, και τι μεταφέρθηκε εκεί (σ.σ. τι μεταφέρθηκε στην Ελλάδα), κάθε φορά από φωνές και πήγες που αναζητούν διενέξεις, αλλά είναι πολύ απλό. Οι πινακίδες δεν αφαιρέθηκαν διότι είχαν σχέση με την μειονότητα, αλλά διότι ήταν εκτός των προδιαγραφών και χωρίς να έχουν ληφθεί υπ'όψη τα κριτήρια ασφαλείας έχοντας παραβλέψει την ανάγκη (λήψεως) μίας άδειας, που θα επέτρεπε όλα αυτά και τα έξοδα που έγιναν. Δεν ξηλώθηκαν για να μην τοποθετηθούν πλέον, αύριο θα τοποθετηθούν και μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί όλες επί τη βάσει του Νόμου και των τεχνικών προδιαγραφών.

Προς όλους εκείνους που παριστάνουν τον πατριώτη ή τον υπερπατριώτη επειδή σε μια περιοχή που ζει η μειονότητα υπάρχουν πινακίδες γραμμένες και στα ελληνικά, τους λέω ότι εμείς είμαστε χώρα ευρωπαϊκή και όταν αναφερόμαστε στην Ευρώπη, μιλάμε και γι'αυτό. Εκτός από την παράδοση μας του σεβασμού και της ίσης μεταχείρισης του καθενός, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που ζει σε αυτό το σπίτι» δήλωσε ο Ράμα.

himara
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντι Ράμα: Έως την Πέμπτη θα τοποθετηθούν ξανά οι ελληνικές πινακίδες, γραφειοκρατικοί οι λόγοι αφαίρεσης τους"

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ζήτησα μόνο δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ

Με την κατάθεση του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο Αλ. Λυκουρέζος υποστήριξε ότι γινόταν μία προσπάθεια το χρονικό διάστημα πριν τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου ενόψει της έναρξης της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, να υπάρξει μία διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στον δικηγόρο (σ.σ. Γιώργο Αντωνόπουλο) και τον Αριστείδη Φλώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραδέχθηκε ότι ζήτησε 200.000 ευρώ από τον Αρ. Φλώρο μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου – Αντωνόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορείτο τότε (και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό) ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, η οποία σημειώθηκε το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017, ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Λυκουρέζος.

«Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε ότι ζητήθηκαν άλλα ποσά, πολύ υψηλότερα και αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ζήτησα μόνο δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ"

Άδωνις για κρουαζιέρα Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός απαγορεύεται να δέχεται δώρα άνω των €200

Τις διατάξεις του 2016 βάσει των οποίων οι βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα αξίας άνω των 200 ευρώ υπενθύμισε με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την κρουαζιέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη θαλαμηγό της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Στο άρθρο 4 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό 67 του Απριλίου του 2016 ορίζεται ότι:

«Οι Βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα ή παροχές ή άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση ή η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξία μεγαλύτερη των διακοσίων (200) ευρώ θεωρείται, κατά τεκμήριο, και σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας».

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000€».



Διαβάστε το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

Παράλληλα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το πόθεν έσχες του Τσίπρα εάν έχει δηλώσει αυτές τις διακοπές. Ο λογιστής του πρέπει να τις υπολογίσει ως τεκμαρτό εισόδημα. Εάν δεν το έχει κάνει στο πόθεν έσχες, έχει κάνει ψευδές πόθεν έσχες είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου να τον ελέγξει ».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, με αφορμή τις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση για την εισφορά των εφοπλιστών «ποιος μου λέει ότι δεν έγινε ως ανταπόδωση της χάρης της κυρίας Παναγοπούλου;»

«Υπάρχει υπάρχει μεγάλο ζήτημα ποινικό εάν ο Τσίπρας δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες αυτό το ταξίδι» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδωνις για κρουαζιέρα Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός απαγορεύεται να δέχεται δώρα άνω των €200"

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής τους

Αλλαγή στις ημερομηνίες που θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή για τις 120 δόσεις.

Όπως αναφέρεται για τους μισθωτούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) η σύνταξη θα καταβάλλεται, όπως σήμερα, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Όμως για τους μη μισθωτούς, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλεται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη ημέρα εργάσιμη του μήνα που ισχύει σήμερα.

Αυτό σημαίνει π.χ. για τη σύνταξη Ιουλίου θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου αντί για 1η Ιουλίου που ισχύει με τις σημερινές διατάξεις.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες δύναται να διαφοροποιούνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής τους"

Απρέπεια Τσίπρα: «Ξαναζεσταμένο» το ντοκιμαντέρ για Μάτι!

Βλέποντας το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ και του Αλέξη Παπαχελά για το Μάτι, δύσκολα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι δεν θα άγγιζε κάποιον. Οτι δεν θα ανατρίχιαζε όποιος το έβλεπε με τις περιγραφές των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα. Με το πόσο άδικα 100 ψυχές παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα χωρίς καμία βοήθεια.

Κι όμως υπάρχει κάποιος που δίπλα στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ δεν έβαλε τον επιθετικό προσδιορισμό «συγκλονιστικό». Αντίθετα το βρήκε «ξαναζεσταμένο»! Θεώρησε «ξαναζεσταμένες» τις μαρτυρίες που όλους μας λύγισαν, την περιγραφή του τρόμου, το γεγονός ότι εκείνος και η συντροφιά του γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί και έπαιζαν θέατρο στις κάμερες.

Αν το θεωρείτε αδιανόητο, υπάρχει το ντοκουμέντο. Στη χθεσινή του ομιλία στην Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας είπε αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σας διαβεβαιώ δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο Μητσοτάκης, ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου, ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο, προεκλογικό, ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για το Μάτι».



Με αυτά τα επίθετα περιέγραψε το ντοκιμαντέρ: προκατασκευασμένο, διατεταγμένο, προεκλογικό, ξαναζεσταμένο! Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις στο Διαδίκτυο:
















protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απρέπεια Τσίπρα: «Ξαναζεσταμένο» το ντοκιμαντέρ για Μάτι!"

«Πρέπει να μπει θανατική ποινή, κρέμασμα στο Σύνταγμα, το παλιό, το ωραίο»

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τριαντάφυλλου στην εκπομπή Όλα Καλά της Κωνσταντίνας Ευριπίδου στο Sigma.

Ο τραγουδιστής τάχθηκε υπερ της θανατικής ποινής και μάλιστα με κρέμασμα στην πλατεία Συντάγματος.

«Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να μπει η θανατική ποινή. Μπαίνουν μέσα και πιάνουν τη γιαγιά και τη στραγγαλίζουν, τη δένουν, της χτυπούν το κεφάλι στον τοίχο… Κάτσε ρε φίλε, ποιος είσαι εσύ; Και πρέπει να είναι και στο Σύνταγμα, κρέμασμα, το παλιό, το ωραίο!

Όχι στην Αμερική κυριλέ με ενεσούλα κι εντάξει. Κρέμασμα να σε βλέπει όλος ο κόσμος, παράδειγμα. Έτσι πρέπει να γίνει».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο στο πάνελ στο «Πρωινό».



news
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πρέπει να μπει θανατική ποινή, κρέμασμα στο Σύνταγμα, το παλιό, το ωραίο»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news