facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας

Απάντηση στη φημολογία ότι οι φωτογραφίες ποπυ απεικόνιζαν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό είχαν τραβηχτεί στη δική της θαλαμηγό, έδωσε πριν από λίγο η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με δηλώσεις της στο protothema.gr.

Η κυρία Παναγοπούλου επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το σκάφος «Odyssey» του συζύγου της, δίνει τη δική της εκδοχή για το πώς διέρρευσαν οι φωτογραφίες και ερμηνεύει την κίνηση του τεθνεώτος συζύγου της να διαθέσει την πολυτελή θαλαμηγό στον Αλέξη Τσίπρα, τη σύντροφό του Περιστέρα και τα δύο παιδιά τους λέγοντας ότι ο Περικλής Παναγόπουλος έβλεπε τον Αλέξη Τσίπρα «κουρασμένο».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνομιλίας της Κατερίνας Παναγοπούλου με το protothema.gr:

«Αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;» αναρωτήθηκε η κυρία Παναγοπούλου ξεκινώντας τη συζήτησή της με τον Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα. Στο ερώτημα των δημοσιογράφων: «Αντιλαμβάνεστε όμως ότι αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι», η Κατερίνα Παναγόπουλου απαντά: «Δεν ήταν λίγες ημέρες μετά. Ήταν πολύ καιρό μετά. Περίπου 25 μέρες». 

Ερ. Τελικά ποια είναι η αλήθεια; 

“Η αλήθεια είναι οτι το σκάφος ανήκε στον σύζυγό μου. Τον Περικλή τον Παναγόπουλο. Ο οποίος και με διαπλοκή δεν είχε σχέση. Ήταν ένα όνομα ιερό. Αν μιλάνε για ελίτ ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ, ναι ο Παναγόπουλος ήταν ελίτ αλλά ενός άλλου είδους. Ελίτ ηθικής, πατριάρχης της ναυτιλίας, που έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους. Με οξυδέρκεια και ευθεία κρίση. Και ο Περικλής Παναγόπουλος όπως και εγώ είχαμε μεγάλη εκτίμηση στον Αλέξη τον Τσίπρα και πολύ μεγάλη συμπάθεια. Προσωπικά με συνδέει συνεργασία τριών ετών, τρία χρόνια είμαι εκεί και συνεργάζομαι στον τομέα της Διασποράς και των επενδύσεων της χώρας. Αυτό όμως ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος προεκλογικά και ποιους εξυπηρετεί; Δεν είναι λίγο γελοίο;”

Ερ. Έχετε λοιπόν αναλάβει καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γραμματεία του πρωθυπουργού. 

Αυτό έγινε πολύ καιρό. Αλλά επί τρία χρόνια είμαι συνεργάτης του για το θέμα της διασποράς. Απλώς έγινε μια αξιοποίηση της σχέσης μου με τον απόδημο ελληνισμό. Όποιοσδήποτε και να μου το ζητούσε θα το έκανα. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανήκει στο φιλικό μου περιβάλλον και το δικό μου και του εκλιπόντος συζύγου μου. 

Ερ. Τον γνωρίζετε χρόνια; 

Βεβαίως τον γνωρίζω και τρία χρόνια συνεργάζομαι. 

Ερ. Οπότε θεωρείτε λογικό μια σχέση συνεργασίας...

Φυσικά είναι λογικό ένας πρωθυπουργός να ξεκουραστεί μια εβδομάδα. Το σκάφος δεν ήταν δικό μου. Ήταν του συζύγου μου. Ο σύζυγος μου ήταν άρρωστος όλο αυτό το διάστημα μέχρι και που έφυγε στις 5 Φεβρουαρίου. Αλλά από την εκτίμηση που του είχε, μάλιστα τον είχε επισκεφθεί και όταν ήταν άρρωστος, κατανοούμε όλοι τα προβλήματα τα οποία τα ρίχνουμε στον εκάστοτε που κυβερνά, αλλά κάπου να υπάρχει μια ηθική από αυτούς που κρίνουν να είναι πρώτα κρινόμενοι. Γιατί ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Και όπως επίσης μην τολμήσει κανείς να ξαναπεί για τον Παναγόπουλο. Είναι ντροπή γιατί έγραψαν. Είναι ντροπή. 


tsipras-1

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές του κ. Τσίπρα; 

Δεν το γνωρίζω. Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγω ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κρατούσα στη ζωή. 

Ερ. Εσείς δηλαδή δεν ήσασταν παρόντες;  

Ο σύζυγός μου κανόνισε να είναι κάποιοι από το προσωπικό και πιθανότατα κάποιος από αυτούς πούλησε έναντι χρημάτων μια φωτογραφία κλεμμένη, μια φωτογραφία κλεμμένη γελοία. Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητά του. Αλλά επαναλαμβάνω ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω όπως θα το έκανα σε οποιονδήποτε άνθρωπο που θεωρώ φίλο μου. Και είναι φίλος ο Αλέξης ο Τσίπρας. 

Ερ. Δηλαδή λέτε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; 

Πρόβλημα να υπάρξει σε τι; 

Ερ. Κάποιες φορές το ζήτημα είναι ηθικό... 

Φυσικά και είναι ηθικό

Ερ. Είχε προηγηθεί η τραγωδία στο Μάτι....

Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή. 

Ερ. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε το Odyssey για τις καλοκαιρινές του διακοπές; Το ζήτησε ο ίδιος; Το πρότεινε κάποιος; 

Ποτέ! Ο σύζυγος μου του το πρότεινε για να ξεκουραστεί γιατί τον έβλεπε κουρασμένο. Τον εκτιμούσε σας λέω πάρα πολύ και τον εμπιστευόταν και τον σεβόταν. 

Ερ. Κάνει πάντως εντύπωση αυτό διότι η Αριστερά βρίσκεται απέναντι από την αστική τάξη και τη λεγόμενη πλουτοκρατία

Ο σύζυγός μου ήταν ένας διεθνής άνθρωπος ένας Έλληνας και δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά αυτά είναι για τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι ντροπή. Καίγεται η Ελλάδα και ασχολούμαστε με τρίχες. 

Ερ. Σας μίλησε για την περίοδο του Ματιού ο πρωθυπουργός; 

Δεν νομίζω να περιμένετε από εμένα να κάνω δηλώσεις για αυτό. Δεν με αφορά αυτό το θέμα εμένα. Με ρωτήσατε κάτι σας είπα και από εκεί και πέρα ο σύζυγος μου είχε την επιθυμία να δει τον πρωθυπουργό ο οποίος αγωνίστηκε πολύ σκληρά έναντι όλου αυτού που γίνεται, να ξεκουραστεί σαν να ήταν παιδί του. 

Ερ. Πόσες ημέρες διήρκεσαν οι διακοπές;

Δεν το θυμάμαι. Δεν ήμουν εκεί. Ήμουν δίπλα στον  σύζυγο μου στο κρεβάτι που ήταν άρρωστος. 

tsipras_-_2
Ερ. Είχε ξαναχρησιμοποιήσει το σκάφος;

Ποτέ. Και αν μου το ξαναγύρευε κανείς θα του το έδινα με μεγάλη χαρά αν ήταν φίλος μου. Και εσείς αν το χρειαστείτε στις διακοπές σας, στη διάθεση σας. Διότι και εσείς κουράζεστε προεκλογικά πολύ. Και πιστεύω ότι θα σεβαστείτε ό,τι σας είπα ακριβώς. Και κάπου πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μικρότητες οι μικροκομματικές διαφορές. Δεν είμαστε ποδοσφαιρικές ομάδες. Είμαστε πολίτες και έχουμε ευθύνη να σώσουμε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Ερ. Πιστεύετε – με το χέρι στην καρδιά – ότι ο κ. Τσίπρας θα σώσει τον τόπο; 

Εγώ πιστεύω ότι είναι ικανότατος να σώσει τον τόπο και τον έσωσε. Απο εκεί που τον οδήγησαν άλλοι οι οποίοι κάνουν κριτική. Και δεν θα ήμουν εκεί. Δεν θα συνεργαζόμουν. Αν δεν τον πίστευα... Αυτή είναι η αλήθεια και σας μεταφέρω ακριβώς το τι γίνεται.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε και στο ΑΠΕ

Δύο ώρες μετά τις δηλώσεις της στο protothema.gr, η Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεν για το θέμα των πρωθυπουργικών διακοπων στη θαλαμηγό της πέρυσι το καλοκαίρι. 
Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Παναγοπούλου στο ΑΠΕ έχει ως εξής: 

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια. 

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε. 

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο. 

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης. 
Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης; 
Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.
Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.  
Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται. 
Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν; 
Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν ;

Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής.

Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.

Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου» 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας"

Τουρκική αντιπολίτευση για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη: «Ξεκάθαρη δικτατορία»

Η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να ακυρώσει το αποτέλεσμα και να ζητήσει επανάληψη των εκλογών στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί την οργή των Κεμαλιστών.

"Ξεκάθαρη δικτατορία" καταγγέλλει το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο, ότι ενέδωσε στις πιέσεις του Ερντογάν.

"Είναι παράνομο να κερδίζεις ενάντια στο AKP" , δήλωσε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ονουρσάλ Αντιγκιουζέλ.

"Αυτό το σύστημα που απορρίπτει τη βούληση του λαού και περιφρονεί τον νόμο δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε νόμιμο. Αυτό είναι ξεκάθαρη δικτατορία", τόνισε.

Στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο υποψήφιος του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου επικράτησε και εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας την εικοσιπεντάχρονη κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιφέροντας πλήγμα στον Ερντογάν. Μάλιστα, ο Ιμάμογλου που θεωρείται αντίπαλον δέος για τον "Σουλτάνο" έχει ήδη ορκισθεί

Το AKP, καταγγέλλοντας παρατυπίες, κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Σώμα για την ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και τη διεξαγωγή νέων.

Ημερομηνία διεξαγωγής των νέων δημοτικών εκλογών ορίστηκε η 23η Ιουνίου.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική αντιπολίτευση για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη: «Ξεκάθαρη δικτατορία»"

Αναστασιάδης σε ΓΓ ΟΗΕ: Αναμένουμε μέτρα για να αποτραπεί η γεώτρηση της Τουρκίας

Επιστολή, με την οποία σε διπλωματική γλώσσα θέτει τον ΟΗΕ ενώπιον των ευθυνών του για διαφύλαξη της ειρήνης και σταθερότητας απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει πως αν η Τουρκία προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, «αυτό θα αποτελούσε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δίκαιου και τάξης».

«Επιθυμώ να τονίσω ότι αναμένουμε την άμεση δράση και λήψη των απαραίτητων μέτρων από τα Ηνωμένα Έθνη ως θεματοφύλακες της διεθνούς ειρήνης, ούτως ώστε να αποτραπεί η Τουρκία να προχωρήσει στις παράνομες ενέργειες της» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης.

Ολόκληρη η επιστολή που απέστειλε ο κ. Αναστασιάδης στον κ. Γκουτέρες:

«Επικοινωνώ μαζί σας για να σας μεταφέρω τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες μας δημιουργούν επείγουσα ανησυχία.

Σε συνέχεια των τουρκικών παράνομων σεισμικών ερευνών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έντονη στρατικοποίηση των εν λόγω περιοχών, έχουμε λάβει πληροφορίες ότι η Τουρκία προτίθεται να προχωρήσει σε διερευνητικές γεωτρήσεις σε περιοχές που εμπίπτουν εντός της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείται ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε τέτοια πρωτόγνωρη παράνομη ενέργεια, θα αποτελούσε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δίκαιου και τάξης, περιλαμβανομένης της σύμβασης για το Δίκαιο Θαλάσσης, οι πρόνοιες του οποίου έχουν προ πολλού καταστεί εθιμικό δίκαιο. Θα αποτελούσε παράλληλα απειλή κατά της ειρήνης και διεθνή ασφάλεια, σε πλήρη αντίθεση με την χάρτα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, αν η Τουρκία υλοποιήσει τα πιο πάνω, θα αποτελέσει ένα καταστροφικό πλήγμα στις εν εξελίξει προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συνολικής λύσης, για τις οποίες είμαστε έντονα δεσμευμένοι.

Ολοκληρώνοντας, επιθυμώ να τονίσω ότι αναμένουμε την άμεση δράση και λήψη των απαραίτητων μέτρων από τα Ηνωμένα Έθνη ως θεματοφύλακες της διεθνούς ειρήνης, ούτως ώστε να αποτραπεί η Τουρκία να προχωρήσει στις παράνομες ενέργειες της.

Αυτό δεν είναι μόνο απαραίτητο για το σεβασμό των δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών, αλλά επίσης για τη διασφάλιση του διεθνούς δικαίου, των αρχών και αξιών που εδράζονται τα Ηνωμένα Έθνη, ως επίσης και διατήρησης της προοπτικής επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστασιάδης σε ΓΓ ΟΗΕ: Αναμένουμε μέτρα για να αποτραπεί η γεώτρηση της Τουρκίας"

Ν.Δ.: Προειδοποιεί για το αδίκημα της απιστίας στο θέμα του Ερρίκος Ντυνάν

Επίθεση στην Κυβέρνηση έκανε η Νέα Δημοκρατία δια του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος προειδοποίησε πως αν ισχύσει η φημολογία ότι το νοσοκομείο θα πωληθεί στο Ίδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα του ποσού που αγοράστηκε, τότε ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας.

«Οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης επανήλθαν σήμερα, με το γνωστό τους θράσος, στο θέμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Οργάνωσαν σύσκεψη μετά την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε για δήθεν “χαριστικές τροπολογίες” με τις οποίες το Ντυνάν αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας “ξέχασε”, όμως, ότι το τίμημα τότε ήταν περίπου 120 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Οικονόμου

Εν συνεχεία υποστήριξε πως «σήμερα φημολογείται ότι θα πωληθεί στο Ίδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού!» και πρόσθεσε πως «η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών. Αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας»

Τέλος, σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μία αδιαφανή συναλλαγή».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την ένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο ΕΣΥ

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Προειδοποιεί για το αδίκημα της απιστίας στο θέμα του Ερρίκος Ντυνάν"

Ιταλία για Κύπρο: «Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Η Ιταλία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις αναφορικά με τις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η θέση της είναι ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλλάρι.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και με πρεσβείες χωρών μελών της ΕΕ στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Καβαλλάρι.

Πρόσθεσε πως «η θέση μας είναι ευθυγραμμισμένη με τη δήλωση της κας Μογκερίνι».

Με τη δήλωσή της, το περασμένο Σάββατο, η κα Μογκερίνι κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση στη ΑΟΖ, προειδοποιώντας με αντίδραση της Ένωσης «σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν παρεμποδίσει το πλοίο-γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI, SAIPEM 12000, να κατευθυνθεί στον στόχο «Σουπιά», στο τεμάχιο 3 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί γεώτρηση.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία για Κύπρο: «Σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο»."

Με πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση στη ΝΔ

Την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Απαντώντας στην πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη την οποία κατέθεσε ο προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε την δήλωση του πρωθυπουργού την περασμένη Τρίτη, ότι κάθε πρόταση δυσπιστίας σε βάρος υπουργού, θα μετατρέπεται σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Απαντώντας στην πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη την οποία κατέθεσε ο προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Δραγασάκης τόνισε, ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο "Πολάκης". Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης. Κατηγόρησε δε τη ΝΔ, ότι «είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου, για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της. Γι’ αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο».

Τόνισε δε, ότι «για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό, που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ έχει καταλάβει, ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι’ αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο τριήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα».

Η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει την Τετάρτη στις 18:00 με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα κλείσει με δεύτερη ομιλία του λίγο πριν από την ψηφοφορία της Παρασκευής. Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα τοποθετηθούν βουλευτές και οι αρχηγοί των κομμάτων.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Με πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση στη ΝΔ"

Δικαστήριο δικαίωσε οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια

Tο ποσό των 1.700 ευρώ καλείται να επιστρέψει η Εγνατία Οδός ΑΕ σε οδηγό από την Ξάνθη μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία καθαρογράφθηκε πριν λίγες μέρες.

Ο οδηγός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε. μετά τη βεβαίωση προστίμου, συνολικού ύψους 1.700 ευρώ για τις διελεύσεις του χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού σημειώνοντας ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο δικηγόρος του οδηγού Γιάννης Πατζανακίδης εξήγησε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι βεβαιώσεις των προστίμων της Εγνατίας Οδού που έφταναν στα χέρια των οδηγών επικαλούνταν υπουργικές αποφάσεις που είχαν μεταγενέστερη ημερομηνία από το χρόνο τέλεσης της παράβασης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός πέρασε 20 φορές από τα διόδια χωρίς να πληρώσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Εγνατία Οδός του επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,70 τέλος διοδίου, προσαυξημένο κατά 50 φορές ανά διέλευση για συνολικά 20 διελεύσεις, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 1700 ευρώ το οποίο βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστήριο δικαίωσε οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια"

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μπορούν να οπλοφορούν εκτός φυλακής

Να μπορούν να φέρουν τον οπλισμό τους για την προστασία της ζωής τους κατά την είσοδο και έξοδο τους από τη φυλακή που εργάζονται, ζητούν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων είναι αρχιφύλακας τονίζουν στην προσφυγή τους ότι από το 2011 στοχοποιήθηκαν από ιστοσελίδα που εκφράζει τις θέσεις και απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ σε τηλεοπτική εκπομπή τα ονόματα τους αναφέρθηκαν από πρώην κρατούμενο με απειλές κατά των ίδιων και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπενθυμίζουν ότι συνάδελφοί τους δέχθηκαν εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις ενώ αντιεξουσιαστική οργάνωση με πολεμικό όπλο AK-47 (Kalashnikov) το Φεβρουάριο του 2015 δολοφόνησε έξω από το σπίτι του, τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Όπως αναφέρουν λόγω των απειλών ζήτησαν και έλαβαν από τις αρμόδιες αρχές άδεια οπλοφορίας, καθώς κρίθηκε ότι υφίσταται άμεσος, σταθερός και διαρκής κίνδυνος τόσο για τη ζωή τους όσο και των μελών των οικογενειών τους.

Από το 2015 με ημερήσια διάταξη του διευθυντή, είχαν την υποχρέωση να αφήνουν τον οπλισμό και τις σφαίρες, στο γραφείο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς της φυλακής, μέσα σε ασφαλές οπλοκιβώτιο που κλείδωνε με κλειδωνιά ασφαλείας.

Όμως, αιφνιδιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο ο διευθυντής της φυλακής ανακάλεσε την προηγούμενη ημερησία διαταγή του και διέταξε την απομάκρυνση του οπλοκιβώτιου το οποίο ήταν στο γραφείο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς, με αποτέλεσμα οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν να έχουν, για την ατομική τους ασφάλειας, τον οπλισμό τους κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη φυλακή.

Στην προσφυγή τους, η οποία στρέφεται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και του διευθυντής της φυλακής όπου απασχολούνται, τονίζουν επίσης ότι ο διευθυντής της φυλακής, πέραν των άλλων, «ουσιαστικά υπονομεύει την ατομική τους ασφάλεια», καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αυτοάμυνας, την στιγμή που οι αρμόδιες αρχές για το λόγο αυτό τους χορήγησαν άδεια οπλοφορίας.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ακόμη, ότι στα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και στους ίδιους, έχει δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου για τα μελλούμενα, λόγω των απειλών, ενώ το γεγονός αυτό τους έχει επηρεάσει ψυχολογικά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μπορούν να οπλοφορούν εκτός φυλακής"

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για στιγμιαίο ρόφημα σε φακελάκια

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, το προϊόν Kopi Jantan Tradisional Nature Herbs Coffee, που κυκλοφορεί με την μορφή στιγμιαίου ροφήματος σε φακελάκια, περιέχει τις μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη, χωρίς αυτές να δηλώνονται στην επισήμανση του.

Το προϊόν είναι πιθανόν να διακινείται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, «κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη».

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση του ΕΟΦ για στιγμιαίο ρόφημα σε φακελάκια"

Με ρητό του Κομφούκιου η Παπακώστα δικαιολογεί γιατί θα στηρίξει ξανά την κυβέρνηση

Στήριξη στην κυβέρνηση παρά τη διαφωνία της με το ύφος των δηλώσεων του Παύλου Πολάκη θα δώσει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, υποστηρίζει πως η ίδια δεν θα κρατήσει σε ομηρία την κυβέρνηση και τους πολίτες οι οποίοι Το να κρατήσουμε ομήρους εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι «περιμένουν να υπερψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τις 120 δόσεις, την Κοινωνική Ατζέντα για τους ΑμεΑ, για τους ευαίσθητους, για τους πιο αδύναμους». Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, αποσυνδέει« το ύφος των πολιτικών που εκπέμπεται με τρόπο απαράδεκτο προς τη δημόσια σφαίρα και χαρακτηρίζει τους ίδιους, από την έκφραση εμπιστοσύνης στην Κοινωνική Ατζέντα, σε έναν προγραμματισμό που έχει γίνει επ’ ωφελεία των πολιτών και αυτό το κάνω διακριτό και σαφές».

Μάλιστα η κα Παπακώστα για να δικαιολογήσει την αποφασή της αναφέρεται στον Κομφούκιο. Όπως αναφέρει: «Ο Κομφούκιος έχει μια απάντηση γι’ αυτό. Λέει ‘‘ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του, ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους’’. Εκείνοι οι οποίοι ενοχλούνται με το ύφος το οποίο εκπέμπουν ορισμένοι πολιτικοί και πραγματικά αποτάσσομαι αυτό το ύφος, θα πρέπει να δείχνουν την ενόχλησή τους με τον ίδιο ζήλο και με τους ίδιους υψηλούς τόνους και με το ύφος στελεχών που ανήκουν στους κόλπους του δικού τους ‘‘κομματικού μαντριού’’».

Αναλυτικά η δήλωση της κας Παπακώστα:

«Στην πολιτική μου διαδρομή με χαρακτηρίζουν πολλά. Αυτό που σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει είναι να κρύβομαι πίσω από διαρροές.

Σήμερα είναι η μέρα που κλείνουμε τους φακέλους των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Ελληνικής Ορμής, προκειμένου να συμμετάσχουμε στις εκλογές της 26 ης Μαΐου για να αντιπροσωπεύσουμε μια διαφορετική ποιότητα και ένα διαφορετικό ήθος της Πολιτικής, το οποίο μεταφράζεται στο ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα και όχι για τις εντυπώσεις. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στο πολιτικό προσκήνιο τώρα, αντί να συζητείται η καλύτερη πρόταση είτε στο ελληνικό κοινοβούλιο είτε έξω από αυτό στα δημόσια φόρα, ως προς το ποιος είναι ο καλύτερος πολιτικός εθνικός σχεδιασμός στα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, συζητούνται ζητήματα τα οποία κινούνται στη σφαίρα της μικροπρέπειας και τα οποία δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν.

Ο Κομφούκιος έχει μια απάντηση γι’ αυτό. Λέει ‘‘ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του, ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους’’. Εκείνοι οι οποίοι ενοχλούνται με το ύφος το οποίο εκπέμπουν ορισμένοι πολιτικοί και πραγματικά αποτάσσομαι αυτό το ύφος, θα πρέπει να δείχνουν την ενόχλησή τους με τον ίδιο ζήλο και με τους ίδιους υψηλούς τόνους και με το ύφος στελεχών που ανήκουν στους κόλπους του δικού τους
‘‘κομματικού μαντριού’’.

Όσον αφορά το ύφος, λοιπόν, θέλω να πω ότι πολεμάς κάποιον όταν είναι οπλισμένος. Όταν είναι πνευματικά άοπλος το μόνο που κάνεις είναι να διαχωρίζεις τη θέση σου, να διατυπώνεις την άποψή σου και να προχωράς με την δική σου πολιτική πρόταση.

Το να κρατήσουμε ομήρους εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι περιμένουν να υπερψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τις 120 δόσεις, την Κοινωνική Ατζέντα για τους ΑμεΑ, για τους ευαίσθητους, για τους πιο αδύναμους, επειδή κάποιοι, ενδεχομένως, βλέπουν με πρόσκαιρη κομματική ιδιοτέλεια την συγκυρία, να περιμένουν από την Κατερίνα Παπακώστα να κρατήσει ομήρους με την ψήφο της αυτούς τους πολίτες, λανθάνουν.

Πολύ περισσότερο, αφού διεγράφην από τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που υπερασπιζόμουν στο βήμα της Βουλής δύο σημαντικά ζητήματα, όπως το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα των συντάξεων χηρείας. Δικαιούμαι με ιδιαίτερη ευαισθησία να απευθυνθώ σε όσους επενδύουν στον παρακμιακό πολιτικό τους λόγο, διότι ανήκουν στο χθες, και να τους πω ότι δεν θα με βρουν σύμμαχο.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αποσυνδέω το ύφος των πολιτικών που εκπέμπεται με τρόπο απαράδεκτο προς τη δημόσια σφαίρα και χαρακτηρίζει τους ίδιους, από την έκφραση εμπιστοσύνης στην Κοινωνική Ατζέντα, σε έναν προγραμματισμό που έχει γίνει επ’ ωφελεία των πολιτών και αυτό το κάνω διακριτό και σαφές.

Στις δε ευρωεκλογές της 26 ης Μαΐου να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι θα έχουν μια πολιτική πρόταση από τη Νέα Ελληνική Ορμή, η οποία θα απαντά στο πως επιθυμούμε την Ελλάδα στις σχέσεις της και στη θέση της στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια, την ώρα μάλιστα που το 80% των αποφάσεων θα λαμβάνεται εκεί. Λέμε όχι στη μάχη της… μπουγάδας με ατάκες που εξαπολύονται ένθεν κακείθεν της εσωτερικής κομματικής εσωστρέφειας.

Το Ν.Ε.Ο. προχωρά απευθυνόμενο στους πολίτες δίχως εξαρτήσεις διότι σύμφωνα με τη δική μας κουλτούρα, πρέπει να κάνεις κάτι καινούργιο εάν θες να δεις κάτι καινούργιο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ρητό του Κομφούκιου η Παπακώστα δικαιολογεί γιατί θα στηρίξει ξανά την κυβέρνηση"

Δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού από Πάτρα έως Κάτω Αχαΐα

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της διαδρομής του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, έγινε το μεσημέρι, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο Θάνος Βούρδας, «αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ο σιδηρόδρομος είναι για εμάς στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας για την χώρα».

Όσον αφορά το έργο, το οποίο κόστισε 5,3 εκατομμύρια ευρώ, είπε ότι «το χρηματοδότησε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το υλοποίησε σε συνεργασία με τον ΟΣΕ», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τις 16 Μαΐου και μετά ο προαστιακός θα δρομολογηθεί σταδιακά σε μόνιμη βάση».

Αρχικά, όπως εξήγησε, θα εκτελούνται δρομολόγια στην πρωινή ζώνη, ενώ από τα μέσα Ιουνίου και μετά τα δρομολόγια θα εκτελούνται τουλάχιστον κάθε μία ώρα, σε όλες τις βάρδιες.

Σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι και τον Πύργο, ο Θάνος Βούδας επεσήμανε ότι «κάνουμε τα επόμενα βήματα σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου μέχρι τον Πύργο, αλλά και στη διαδρομή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία» και εξήγησε: «Το έργο αφορά την συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής και τη λειτουργία του μετρικού δικτύου, τόσο για το τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο, όσο και για το τμήμα Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, διαμορφώνουμε το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει την συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό της γραμμής και βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων για την υλοποίηση του έργου κανονικοποίησής της».



Από την πλευρά της, η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Διονυσία Μαράτου, σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι «ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2014 και υπηρετεί τους δύο στρατηγικούς στόχους της περιφέρειας, δηλαδή τον αναπτυξιακό σε ότι αφορά την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό, καθώς και τον κοινωνικό σε ότι αφορά το χαμηλό εισιτήριο για τον πολίτη, τις καλύτερες συνθήκες μεταφοράς και την προστασία του περιβάλλοντος λόγω της μείωσης των ρύπων».

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο ξεκίνησε από τον κεντρικό σταθμό της Πάτρας και πέρασε από όλες τις στάσεις, δηλαδή ‘Αγιος Ανδρέας, Ανθείας , Ιτιές, Παραλία, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός. Μάλιστα, όταν το τρένο έφθασε στα Καμίνια, κάτοικοι της κοινότητας διαμαρτύρονταν, διότι όπως υποστήριζαν, δεν προβλέπεται στάση στην περιοχή τους.

Όμως, σε συνάντηση που είχε μαζί τους ο Θάνος Βούρδας, τούς εξήγησε πως όταν λειτουργήσει κανονικά ο προαστιακός, θα υπάρχει στάση στα Καμίνια.

Έπειτα από λίγη ώρα το τρένο συνέχισε το δοκιμαστικό του δρομολόγιο μέχρι στον σταθμό της Κάτω Αχαΐας. Εκεί περίμεναν το τρένο ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου με μέλη τη δημοτικής αρχής και κατοίκους, ενώ έπειτα από λίγη ώρα το τρένο αναχώρησε και επέστρεψε στην Πάτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού από Πάτρα έως Κάτω Αχαΐα"

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ- Μητσοτάκης: Ο πολακισμός είναι φασισμός

Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, όπως είπε προαναγγείλει ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την αήθη επίθεση που είχε εξαπολύσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του με την οποία επιχειρηματολόγησε για την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας:




«Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε ένα γεγονός που απασχολεί αρκετές μέρες την κοινωνία. Ανταποκρινόμαστε όχι μόνο από δημοκρατικό καθήκον.

Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε ένα νέο επιστήμονα συνάδελφό του δεν έχει προηγούμενο Η αυταρχική συμπεριφορά βουλευτή που αντι να απολογείται, ξεσπά σε ύβρεις προκαλεί την κοινή γνώμη. Όταν ο πρωθυπουργός καλύπτει όλα αυτά, το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση. Αποκτά το ύφος και ήθος της κυβέρνησης και είναι υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα. Υποχρέωσή μας όχι μονο στον Στέλιο αλλά και στη Δημοκρατία που πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές και διαβρώνεται όταν αυτές οι συμπεριφορές γίνονται πρακτική.

Θυμίζω τα γεγονότα που μας έφεραν εδώ.

Στις 20 Απριλίου ο Κυμπουρόπουλος δηλώνει το αυτονόητο. Ότι ο ίδιος ως γιατρός από την θέση του ευρωβουλευτή δεν θα διεκδικήσει χάρες, αλλά ίσες ευκαιρίες. Μας λεει ότι τα μόρια και επιδόματα δεν αρκούν. Αποτελούν απαραίτητα θετικά μέτρα αλλά είναι αμυντικά. Ανθρωποι με τεράστιες δυσκολίες χρειάζονται κοινές ευκαιρίες σε όλη τους την ζωή. «Διεκδικώ το αδύνατο» έλεγε ο Στέλιος με ειλικρίνια. Ο Πολάκης τότε δημοσίετυσε το ΦΕΚ διορισμού ως ψυχίατρου και με γνωστό αγοραίο ύφος του είπε ότι από αφού δεν θέλει χάρες, να σταθεί στην ουσία για διορισμό στο ΕΣΥ. Του είπε ότι έπρεπε να ντρέπεται. Ο Στέλιος πέρασε από 7 αξιολογήσεις. Ο Πολάκης διαστρέβλωσε την ουσία της ανάρτησής του. Είπε ότι δεν αρκούν οι θετικές ρυθμίσεις αλλά απαιτείται αλλαγή κουλτούρας. Το θέμα προκάλεσε πολιτική θύελλα. Ο ιατρικός σύλλογος, η ομοσπονδία ΑμΕΑ, καταδίκασαν τον Πολάκη ακόμα και ο υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Ρέλλας. Το ίδιο και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο κ. Φίλης και άλλοι βουλευτές κατήγγειλαν έλλειψη δημοκρατικού ύφους και άλλοι διαχώρισαν τη θέση τους. Η υπόθεση με δική μας πρωτοβουλία έφτασε στην Βουλή και ανακοίνωσα ότι θα καταθέσουμε προταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού. Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο θα ήταν περριτή. Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο ένας τέτοιος υπουργός θα είχε πάει σπίτι του.


Εδώ όμως Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε την συμπεριφορά του, άλλα έσπευσε να ταυτιστεί απολυτα μαζί του. Σηκώθηκε στην Βουλή εκνευρισμένος να μας πει ότι στηρίζει τον Πολάκη που τα κάνει αυτά γιατί είναι αψύς Σφακιανός.

 Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός, ποιός σας είπε ότι οι σφακιανοί, οι χανιώτες, οι κρητικοί είναι σαν το Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο; Η επιλογή του Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον Πολάκη, βάζει όλους εσάς να αναμετρηθείτε με την πολιτκή σας αξιοπρέπεια. Ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει Πολάκης, υπάρχει ήθος Τσίπρα».

Συνέχισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και ρώτησε «θα φανεί αν είστε με τους πολλούς ή με τους πολάκηδες. Νομίζω ότι κι εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας γιατί με τη συμπεριφορά του έχει υπερβεί κάθε πολιτικό όριο. Μπορεί να τον θεωρήσατε γραφικό με τις φωτογραφίες με τα όπλα του. Το ποτήρι ξεχείλισε. Είναι θέμα πλέον δημοκρατικής τάξης. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας όχι μόνο γιατί είναι ανάξιος υπουργός, διέλυσε τα νοσοκομεία, έφτασε να διορίσει διοικητή νοσοκομείου ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων και έκανε ρεζίλι τη χώρα όταν επιτέθηκε στον ευρωπαίο επίτροπο για το κάπνισμα. Είναι ο πολιτικός που προσωποποιεί τον κυνισμό, που δίνει δικαστικές μάχες με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, είναι ο υπουργός που μαζί με τον κ.Τσίπρα απέκρυψε τους νεκρούς στο Μάτι. Και τώρα βάζει στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής. Το μάθημα που μας δίνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργού που να απειλεί δικαστές για να βάλουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους για να παραμείνει στην εξουσία.

Μερικοί τον θεώρησαν γραφικό με τα κουμπούρια και τις μαντινάδες. Το ποτήρι ξεχείλισε και το παράδειγμά του είναι τοξικό. Η συμπεριφορά του είναι θέμα δημοκρατικής τάξης και όχι απλά αισθητικής. Είναι ανάξιος υπουργός που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας γιατι προσωποποιεί τον κυνισμό και την χυδαιότητα στην πολιτική ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανομεί πυροβολώντας στον αέρα, που συνεχίζει δικαστικές μάχες με ανθρώπους που δεν βρίσκονται στην ζωή. Που απέκρυψε με τον κ. Τσίπρα τα θύματα που γνώριζε πως υπήρχουν στο Μάτι. Τώρα έβαλε στο στόχαστρό του έναν αγωνιστή της ζωής. Το μάθημα που μας δίνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας γιατί ενσαρκώνει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό. Δεν υπάρχει προηγούμενο υπουργού που καταγγέλλει δικαστές για να φυλακίσουν πολιτικούς αντιπάλους και έτσι να μείνει αυτός στην εξουσία. Που απειλεί δημοσιογράφους να τους θάψει 3 μέτρα κάτω από τη γη. Που ηχογραφεί τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί πήρε παράνομα δάνειο.

Ο κ. Πολάκης κρύβεται πίσω από το άρθρο 86

Όταν ο νταής Πολάκης επιτίθεται στον γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι χυδαίος και άξεστος. Όταν επιτίθεται σε έναν άνθιρωπο που βρίσκεται στο καροτσάκι είναι άνανδρος. Εχουμε μπροστά μας το τέρας που μας μιλούσε ο Χατζηδάκης. Το πρόσωπο του φασισμού με το οποίο η κοινωνία δεν συμβιβάζετε. Ο πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21 αιώνα. Η Ελλάδα αξίζχει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι και δεν μας εκφράζουν τέτοιες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές του Πολάκη ενσαρκώνουν το χυδαίο σύνθημα «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε».

Η οχύρωση στην μετριότητα. Η παρερμηνεία του ωμού ως λαϊκού και η παρερμηνεία του ως αυθεντικό είναι ο λαϊκισμός.

Ο αυταρχισμός του Πολάκη είναι το σύνορο με την Δημοκρατία. Ο πολακισμός είναι φασισμός και ας μην φοβόμαστε τις λέξεις. Μια δημοκρατικη Βουλή οφείλει να το καταδικάσει. Στο άθλιο επεισόδιο συμπυκνώνεται όλη η αντιδημοκρατική αντίληψη όσων ηγούνται στο ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να κυριαρχει το μίσος

Το ζήτημα περνά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα προστατέψετε την πολιτική σας αξιοπρέπεια; Οσοι όπως ο κ. Φίλης το καταδίκασαν θα αναγκαστούν τώρα να καταπιούν τα λόγια τους; Θα δεχθείτε να γίνετε αχθοφόροι της καρέκλας του Πολάκη για λίγες ημέρες ακόμα; Ο καθένας πορεύεται με τα δικά του «ναι» και «όχι».

Οφείλω να συγχαρώ τον νέο υπουργό Τουρισμού. Απολαύστε κ .Θεοχαρόπουλε τις λίγες εβδομάδες στο πόστο σας. Για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά. Όλα για την καρέκλα. Είστε υπουργός μιας κυβέρνησης που είχατε καταψηφίσει πριν από λίγους μήνες. Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα για τις ευρηματικές επιλογές. Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές καταφεύγετε και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάτι σαν airbnb, μόνο που σε λίγο ληγει το συμβόλαιο.

Οι εκλογές κρίνονται στα απλά. Οσο πιο απλό το δίλημμα τόσο πιο ξεκάθαρο. Τώρα που όλα τα διλήμματα τα δικά σας κατέρρευσαν έμεινε μόνο ένα: με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων, κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δραγασάκης: Η ΝΔ προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα

Από μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης. Είπε μεταξύ άλλων: Αυτό που ζούμε σήμερα έχει μοναδικότητα. Είμαστε 20 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές ενόψει σημαντικών εξελίξεων και αποφάσεων.

Εχουμε μια Ευρώπη που έχει μπει σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης πριν συνέλθει από την προηγούμενη κρίση. Υπάρχουν κίνδυνοι να ενισχυθούν δυνάμεις οπισθοδρομικής αντίληψης. Το brexit έχει ανοίξει ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Αυτές οι ευρωεκλογές αποκτούν βαρύτητα που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς. Ακόμα και σήμερα λίγες ημέρες πριν εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση σαν να θέλει να σπρώξει την συζήτηση στην σφαίρα μικροπολιτικής.

Την ίδια ώρα Ελλάδα αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο σε Ευρώπη και Βαλκάνια και αποκτά βαθμούς ελευθερίας για την αποκατάσταση πληγών και δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης.

Επίσης έχουμε τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση.

Αυτό είναι το πολιτικό πλαίσιο. Με αυτό θα περίμενε κανείς όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν για έναν δημόσιο διάλογο. Ο πρωθυπουργός το έχει ζητήσει και η ΝΔ επιλέγει να καταθέσει πρόταση μομφής για μια δήλωση η οποία κρίθηκε και κρίνεται από την κοινωνία. Είναι γνωστή η δήλωση, δόθηκαν εξηγήσεις. Η ΝΔ μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει να αποφύγει τα κρίσιμα επιδικα των εκλογών. Αξιοποιεί ένα από τα ισχυρότερα κοινοβουλευτικά όπλα όχι για να προκαλέσει συζήτηση για τους μισθούς, τυους φόρους και τις επενδύσεις αλλά για να αποφύγει αυτή την συζήτηση

Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι χωρίς να υποτιμούμε το ζήτημα, σημασία για τους πολίτες έχουν οι 120 δόσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή, οι συνεχόμενες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης και τι σημαίνει αυτό για τγην ενίσχυση του εισοδήματος. Στο πλαίσιο αυτό να συζητήσουμε για την στήριξη των ΑμΕΑ. Να συζητήσουμε και τι ήταν αυτό που έπληξε το ελληνικό φιλότιμο τα τελευταία χρόνια.

Να μιλήσουμε για το αφορολόγητο. Δεν αναφέρθηκε σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Τι συμβαίνει εδώ; Η ΝΔ και ορισμένοι οικονομολόγοι που την στηρίζουν είχαν υπολογίσει στη μείωση του αφορολόγητου και είχαν προϋπολογίσει την εξοικονόμηση 2 δις ευρώ για να κάνουν το πρόγραμμά τους και τώρα πέφτουν έξω.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του υπουργού σε εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι διέξοδος για να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Ευρώπη; Είναι ευκαιρία να συγκρίνουμε προγράμματα. Ως εκ τούτου ζητώ από το Σώμα να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τετάρτη σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και και το Σύνταγμα.

Προσωπικά πείσθηκα ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στο λαό και την Ευρώπη. Πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι πιστεύετε ότι ήταν ιστορικό ατύχημα. Αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας που παραμένει και ενισχύεται. Το πρόβλημά σας είναι ότι η αυτή η κυβέρνηση επιλύει προβλήματα και δημιουργεί την προσδοκία στον κόσμο ότι θα λύσει περισσότερα. Φέρνουμε τις 120 δόσεις και νομίζω είμαστε στο σημείο να συζητήσουμε και φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα.

Μητσοτάκης: Εκτός θέματος

Ήσασταν εκτός θέματος κ. Δραγασάκη. Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού. Τους λόγους τους αναπτύξαμε με ευκρίνεια. Γιατί δεν αφήνετε να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας και μετά να έρθουμε να συζητήσουμε για την Ευρώπη και τις ευρωεκλογές; Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές μπορεί να μην αντέξουν να στηρίξουν τον Πολάκη και να εκφραστούν και να ψηφίσουν όπως στην πραγματικότητα αισθάνονται. Ο Πολάκης δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά δικό σας. Αλλά είναι και πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας άφησε σε εσάς το πικρό ποτήρι να υπερασπιστείτε αυτή την επιλογή και εκείνος δραπέτευσε. Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει. Είστε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος όπως και άλλοι στο κόμμα σας που δεν τον εκφράζει ο κ. Πολάκης.

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Σας έδωσα την εντύπωση ότι έχω να διαχειριστώ ένα πικρό ποτήρι. Το θέμα είναι με ποιο θέμα θα πάμε στις ευρωεκλογές. Αν θα πάμε με τα προβλήματα της κοινωνίας ή κρύβοντας τα προβλήματα και αποσιωπώντας τα θέματα. Αυτό είναι το θέμα για εμάς και εκεί βάλτε τον Πολάκη και ότι άλλο θέλετε. Εσείς μιλούσατε από το πρωί εως το βράδυ για την οικονομία και την φορολογία. Αντί να έρθετε τώρα με τα δήθεν προνομιακά σας θέματα και μας λέτε ότι πρέεπι να συζητήσουμε τον Πολάκη γιατί πληγώθηκε το φιλότιμο των ελλήνων. Διέπεται από επικοινωνιακά κίνητρα αυτό που κάνετε. Εμείς θα απαντήσουμε σε όλα αυτά και θα αναπτύξουμε και τις λύσεις.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν ήταν του κ.Καρατζαφέρη. Είναι αριστερός και είμαστε σε φάση που οι άνθρωποι επανασυσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ- Μητσοτάκης: Ο πολακισμός είναι φασισμός"

Γαλλία προς Άγκυρα: Σεβαστείτε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Γαλλία κάλεσε την Άγκυρα να αποφύγει τις προκλητικές ενέργειες και επανέλαβε την στήριξή της στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την επίσκεψη αύριο στο Παρίσι του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφέρεται ότι την στιγμή που η Τουρκία ανακοινώνει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας καλύπτει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Γαλλία επαναλαμβάνει την αδιάκοπη δέσμευσή της για τον σεβασμό του διεθνούς ναυτικού δικαίου και της κυριαρχίας της Κύπρου.

Η Γαλλία, αναφέρεται στο ανακοινωθέν, παροτρύνει τις τουρκικές αρχές να αποφύγουν τη διεξαγωγή προκλητικών ενεργειών, σαφώς αντίθετων προς το διεθνές δίκαιο, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν μόνο τις εντάσεις σε μια περιοχή που χρειάζεται σταθερότητα. Σημειώνει ακόμη πως η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να βασιστεί στην αλληλεγγύη και την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως εκφράστηκε από την Ύπατη Εκπρόσωπό της Φεντερίκα Μογκερίνι.

Στο ανακοινωθέν προστίθεται πως αύριο ο Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα συναντηθούν με τον ΥΠΕΞ Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Γαλλία.

Αναφέρεται ότι θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και ο στρατηγικός χαρακτήρας τους για τις δύο χώρες και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η ανάπτυξή τους στον τομέα της άμυνας και της ενέργειας. Θα συζητήσουν επίσης το Κυπριακό, για το οποίο η Γαλλία παραμένει έτοιμη να στηρίξει τις προσπάθειες των πλευρών, όταν είναι έτοιμες, για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα συζητήσουν σημαντικά διεθνή ζητήματα, κυρίως η κατάσταση στη Συρία και ευρωπαϊκά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα μετανάστευσης.

Με την Αμελί ντε Μονσαλέν, ο ΥΠΕΞ θα συζητήσει τα κυριότερα ευρωπαϊκά ζητήματα, κυρίως το Brexit, το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και την περαιτέρω ολοκλήρωση της ευρωζώνης. Ενόψει εξάλλου της άτυπης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της 9ης Μαΐου, θα συζητήσουν τις βασικές προκλήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία προς Άγκυρα: Σεβαστείτε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας"

Χωρίς νερό αύριο Τρίτη σχεδόν όλη ημέρα η Φυλή

Ο Δήμος Φυλής ενημερώνει ότι, αύριο, Τρίτη 7 Μαΐου 2019, θα γίνει διακοπή της υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, λόγω αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Η βλάβη παρουσιάστηκε στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕ Φυλής και για την αποκατάστασή της θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσουν έως αργά το απόγευμα, χωρίς να είναι δυνατόν να υπολογιστεί επί της παρούσης ο ακριβής χρόνος. Το ίδιο διάστημα, από τις 8:30 το πρωί έως την αποκατάσταση της βλάβης, θα γίνει και διακοπή νερού η οποία θα επηρεάσει μεγάλη τμήμα της Δημοτικής Ενότητας.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής όπως μεριμνήσουν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ποσοτήτων νερού για τις άμεσες ανάγκες, ενώ παρακαλούνται οι γονείς να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να έχουν στο σχολείο μαζί τους νερό.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς νερό αύριο Τρίτη σχεδόν όλη ημέρα η Φυλή"

Ευρωεκλογές: Πέρασε του Πουτζδεμόν! Μπορεί να είναι υποψήφιος, αποφάσισε το δικαστήριο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος είναι εξόριστος στο Βέλγιο, πήρε την άδεια για να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές στην Ισπανία, παρά τις διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο της Μαδρίτης.

Το δικαστήριο, ακυρώνοντας απόφαση της ισπανικής εκλογικής επιτροπής, αποφάσισε πως ο Πουτζδεμόν και δύο άλλα μέλη της κυβέρνησής του που, όπως αυτός, είχαν εγκαταλείψει την Ισπανία μετά την αποτυχία της απόπειρας απόσχισης του 2017, μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ανέφερε εκπρόσωπος αυτού του δικαστηρίου.

Σε βάρος των τριών έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στην Ισπανία για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης, για την οποία διεξάγεται μια σημαντική δίκη στη Μαδρίτη σε βάρος 12 ηγετών των αυτονομιστών.

Έπειτα από προσφυγές του Λαϊκού Κόμματος (PP) και των Πολιτών (Ciudadanos), δύο κομμάτων που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η εκλογική επιτροπή είχε αρνηθεί στα τέλη Απριλίου την υποψηφιότητα των Κάρλες Πουτζδεμόν, Κλάρα Πονσάτι και Τόνι Κομίν με το ψηφοδέλτιο των αυτονομιστών «Lliures per Europa («Ελεύθεροι για την Ευρώπη» στα καταλανικά), εκτιμώντας πως δεν μπορούν να θεωρηθούν κάτοικοι Ισπανίας.

Ο Πουτζδεμόν είχε χαρακτηρίσει «σκάνδαλο» την απόφαση αυτή και «πλήγμα στη δημοκρατία».

Προσφυγή και δικαίωση

Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, στο οποίο προσέφυγαν οι δικηγόροι των αυτονομιστών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, πως έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι δεδομένου ότι δεν καταδικάστηκαν σε ποινή στέρησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι και ζήτησε από διοικητικό δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά για το θέμα.

Το δικαστήριο επιβεβαίωσε σήμερα το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι του κόμματος Lliures per Europa στις εκλογές του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές: Πέρασε του Πουτζδεμόν! Μπορεί να είναι υποψήφιος, αποφάσισε το δικαστήριο"

Προθεσμία στον Σαλμά για την υπόθεση των παράνομων αρθροσκοπήσεων

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί ως ύποπτος μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στις 3 Ιουνίου για το ζήτημα των παράνομων αρθοσκοπήσεων ζήτησε και έλαβε σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διά των πληρεξουσίων δικηγόρων του.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την άρση της ασυλίας του κ.Σαλμά από τη Βουλή.

Η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ.Σαλμά από τη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα , το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προθεσμία στον Σαλμά για την υπόθεση των παράνομων αρθροσκοπήσεων"

120 δόσεις: Το 90% από τις επιχειρήσεις μένουν έξω από τη νέα ρύθμιση!

Περισσότερο κακό παρά καλό ίσως κάνει τελικά στην αγορά -αλλά και στα κρατικά ταμεία- η νέα ρύθμιση χρεών στην εφορία, εξαιτίας του πολύ περιορισμένου αριθμού των δόσεων που προσφέρει στις επιχειρήσεις.  Αν και υπάρχει χρόνος για αλλαγές μέχρι να ψηφιστεί, πριν καν κατατεθεί στη Βουλή αποκαλύπτεται ότι αφορά ελάχιστες επιχειρήσεις και οι περισσότερες δεν θα επωφεληθούν για να πληρώνουν απρόσκοπτα παλαιές και τρέχουσες οφειλές προς το δημόσιο, ταυτόχρονα με μισθούς, προμηθευτές και επενδύσεις που έχει ανάγκη η αγορά.

Καταρχήν η ρύθμιση κινείται σε θετική κατεύθυνση καθώς η αγορά την ζητούσε από το 2017 (όταν πολλοί έχαναν ήδη τις 100 δόσεις της ρύθμισης Βαλαβάνη). Η επιτυχία της όμως θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της.

Λογιστές και στελέχη τονίζουν έντονα πως θα έπρεπε να προσφέρει τουλάχιστον 36 δόσεις (αν όχι 120) για να ανταποκριθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις με χρέη στην εφορία.  Με μόλις 18 δόσεις, ωφελεί ελάχιστα τις επιχειρήσεις και αφήνει τις περισσότερες στη μοίρα τους να παλεύουν -όπως και πριν- με τις πάγιες ρυθμίσεις  χρεών.

«Ζόμπι» η αγορά

Ουσιαστικά το 50% των επιχειρήσεων «ζόμπι» θα συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν σε ρυθμίσεις που «πεθαίνουν» και «ανασταίνονται» κάθε λίγους μήνες, ενώ κάποιες θα εγκαταλείψουν τη μάχη επιβίωσης. Πολλές όμως, που έχουν έτοιμα λεφτά αλλά αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, θα επωφεληθούν τα μέγιστα, με «κούρεμα» οφειλών από τόκους και προσαυξήσεις.

Μόνον 1 στις 9

Ποιοι θα ανταποκριθούν τελικά; Άμεσα ίσως οι 5 στις 10 επιχειρήσεις που χρωστουν στην εφορία, αλλά τα οφέλη για την αγορά και το κράτος εξαντλούνται έως τα μέσα ή τέλη του 2019, ενώ στη συνέχεια θα απομείνουν 1 ή 2 στις 10 να πληρώνουν, επειδή οι άλλες είτε θα έχουν εξοφλήσει πρόωρα, είτε δεν θα έχουν καν δυνατότητα πληρωμής του προγράμματος των δόσεων.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ είναι αποκαλυπτικά:

- θεωρητικά τα νομικά πρόσωπα που χρωστούν  και μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση ανέρχονται συνολικά σε 104.000. Ωστόσο αν εξαιρεθούν  κρατικά ΝΠΔΔ , μη κερδοσκοπικά σωματεία κλπ –καθώς και όσοι έχουν μπει σε άλλη ρύθμιση ή στον εξωδικαστικό ή πρόκειται για εταιρίες «φαντάσματα» που έχουν ουσιαστικά κλείσει- οι «ζωντανές» επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται η νέα ρύθμιση είναι λιγότερες και από 100.000.

 - οι συνολικές οφειλές όλων των επιχειρήσεων αυτών οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ. Αλλά από τις οφειλές αυτές, τα 17 δισ. ευρώ είναι ποσά που υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ ανά οφειλέτη, για τις οποίες οι 18 αντί 12 δόσεις δεν διευκολύνουν και ιδιαίτερα τους οφειλέτες.

- από τις περίπου 100.000 επιχειρήσεις που χρωστούν, εκτιμάται ότι περίπου το 30% δεν δίνει καθόλου σημεία ζωής στην εφορία. Αλλά αυτές είναι κυρίως που χρωστούν πάνω από 1 εκατομμύριο και δεν «σώζονται» με 18 αντί 12 δόσεις. Άλλες είναι «νεκρές», άλλες πάλι αδυνατούν ή αρνούνται να ενταχθούν στις πάγιες ρυθμίσεις.

- 7 στις 10 (περίπου 70.000 από τις 100.000 επιχειρήσεις)  βρίσκονται ήδη σε κάποια ενεργή ρύθμιση («πάγια» ή των «100 δόσεων») και έχουν επαφή με την εφορία. Συνεπώς δεν έψαχναν για ρύθμιση «μία από τα ίδια», αλλά μια πραγματική διευκόλυνση για να κάνουν τον προγραμματισμό τους και τα σχέδιά τους για το παρόν και το μέλλον τους.

- μόνον το 20% των επιχειρήσεων (περί τις 20.000 από τις 70.000 που πληρώνουν όπως και όσα μπορούν) αντέχουν και τηρούν πάντα με συνέπεια τις ρυθμίσεις τους. Αυτές αποτελούν τις «μπετόν αρμέ» εισπράξεις του Κράτους από τις ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία. Σταδιακά όμως τελειώνουν με τις υποχρεώσεις τους και όσες ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, θα το κάνουν όχι για τις 18 δόσεις, αλλά για να τύχουν μείωσης 90% ή 100% στις προσαυξήσεις και τους τόκους (αν εξοφλήσουν πρόωρα ή εφάπαξ το υπόλοιπο οφειλής αντίστοιχα). Αυτό θα φέρει άμεσα κάποια επιπλέον έσοδα στα κρατικά Ταμεία το 2019, αλλά οι εισπράξεις αυτές θα λείψουν από την εφορία στο β΄εξάμηνο του έτους και τα επόμενα χρόνια.

- οι μισές επιχειρήσεις της χώρας (το υπόλοιπο 50% δηλαδή ή περίπου 50.000 συνολικά) είναι «ζωντανές», αλλά χάνουν κάθε τόσο τη ρύθμιση λόγω απλήρωτης δόσης ή η πληρωμής άλλης τρέχουσας οφειλής από φόρους. Ξαναμπαίνουν μεν διαρκώς στις πάγιες ρυθμίσεις των 12 (ή 24) δόσεων, συνήθως όμως  αφήνοντας νέα χρέη σε εργαζόμενους και στους προμηθευτές. Αν ενταχθούν σε 18 δόσεις, παίρνουν παράταση ζωής για 6-9 μήνες (ως τα τέλη του 2020 οι περισσότερες) αλλά δεν λύνουν έτσι τα προβλήματα με τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, καθώς σύντομα θα μπουν ξανά στο «μαγκανοπήγαδο» των παγίων ρυθμίσεων .

Ρύθμιση για λίγους

Τι δείχνουν όλα αυτά;

Από την «δεξαμενή» οφειλών των 20 δισ. ευρώ που χρωστούν στο κράτος οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει αν θα διευκολύνει για να πληρώσουν «οι πολλοί»  που χρωστούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ και παλεύουν  από χρόνια για να επιβιώσουν με τις ρυθμίσεις, ή «οι λίγοι» που χρωστούν εκατομμύρια ο καθένας στην εφορία και δεν τα δίνουν, είτε λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, είτε λόγω άρνησης να πληρώσουν περιμένοντας νέα ρύθμιση.

Ωστόσο η αγορά βοά ότι η ρύθμιση φτιάχθηκε «για τους λίγους». Θεωρεί περίπου σαν «δεδομένους» όσους ήδη πληρώνουν ήδη με τις 12 (ή 24) δόσεις της πάγιας ρύθμισης, αφού τους  προσφέρει μέχρι 18 δόσεις μόλις (ή 30 το πολύ για "έκτακτες" περιπτώσεις).  Λογιστές και στελέχη υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις που χρωστούν περίπου 3 δισ. ευρώ συνολικά και τηρούσαν ως τώρα τις ρυθμίσεις τους, θα έπρεπε να είχαν  τουλάχιστον 36 δόσεις, ώστε και αυτές να μπορούν να ανταποκριθούν σε φόρους, μισθούς, προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια, αλλιώς «τιμωρούνται».

Αντιθέτως, η κυβέρνηση προσπαθεί να «ψαρέψει» έσοδα με ρυθμίσεις από τους λίγους που χρωστούν τα 17 δισ. από τα 20 δισ. των χρεών στην εφορία. Για να δελεάσει όσους έχουν ήδη τα λεφτά αλλά δεν εξοφλούν την εφορία περιμένοντας την νέα ρύθμιση, τους επιβραβεύει με «κούρεμα» 100% προσαυξήσεις και τόκους, εάν εξοφλήσουν εφάπαξ όλα όσα χρωστούν μέσα σε 50 μέρες (μέχρι 28 Ιουνίου που λήγει η ρύθμιση). Επιβραβεύει όμως έτσι αυτούς που δεν είχαν και ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη τη νέα ρύθμιση, ή εκείνους που ούτε πλήρωναν ούτε πρόκειται να πληρώσουν τίποτα στην εφορία γιατί έχουν ήδη ουσιαστικά κλείσει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "120 δόσεις: Το 90% από τις επιχειρήσεις μένουν έξω από τη νέα ρύθμιση!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news