facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Κάιρο: «Μείνετε έξω από την κυπριακή ΑΟΖ» - Άγκυρα: «Προστατεύουμε τους Τ/Κ - Το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε»

Με μια οργίλη ανακοίνωση αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου στην απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Με σκληρές εκφράσεις, (σημ. με άλλα λόγια καμία σχέση με την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ) το Κάιρο καλεί την Τουρκία να εγκαταλείψει αμέσως την ΑΟΖ της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας ως «Κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τις επικείμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κάιρο κάνει λόγο για «προκλητική ενέργεια της Τουρκίας», και την καλεί «να αποφύγει τις παράνομες δραστηριότητες» στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η Αίγυπτος παρακολουθεί με ανησυχία τις συνεχιζόμενες εξελίξεις σε ό,τι είχε ανακοινωθεί σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας να προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, στη δυτική θαλάσσια περιοχή της».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου «κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί τα δικαιώματα του νησιού και να αποφύγει παράνομες δραστηριότητες».

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο προειδοποιεί για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι μονομερείς ενέργειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισημαίνοντας την ανάγκη να συμμορφώνονται οι ενέργειες των κρατών της περιοχής στους κανόνες και τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Στην ανακοίνωση της Αιγύπτου αλλά και της εκπροσώπου της ΕΕ Federica Mogherini αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε απειλώντας ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει ένοπλη ισχύ για να προστατέψει τα συμφέροντα των Τ/Κ.

«Το κάναμε στο παρελθόν και δεν θα διστάσουμε να το ξανακάνουμε», λέει η απειλητική ανακοίνωση.

«Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν επανειλημμένα ότι έχοντας τη μακρύτερη ακτογραμμή στην περιοχή, θα προστατεύσουμε δικαιώματα και συμφέροντα μας στην υφαλοκρηπίδα μας, καθώς και εκείνα των Τουρκοκυπρίων γύρω από το νησί της Κύπρου.

Η Τουρκία δεν έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο αυτό και δεν θα αποφύγει ούτε στο μέλλον», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τουρκία καταγγέλλει την Κυπριακή Δημοκρατία ότι: «Στην πραγματικότητα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν απέφυγε να διακινδυνεύσει ανεύθυνα την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου παραβλέποντας τα αναφαίρετα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού της Κύπρου, απορρίπτοντας κάθε πρόταση συνεργασίας και επιμένοντας στις μονομερείς της δραστηριότητες στην περιοχή παρά τις προειδοποιήσεις μας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί όλους τους παράγοντες που βρίσκονται εκτός της περιοχής να υιοθετήσουν μία λογική προσέγγιση του θέματος που θα αποτρέψει την περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή και να αναγνωρίσουν ότι η Τουρκία και η Τουρκικής Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου δεν μπορούν να αποκλειστούν από την ενεργειακή εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο και να πάψουν να προσφέρουν άνευ όρων υποστήριξη στην ελληνοκυπριακή διοίκηση.





pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάιρο: «Μείνετε έξω από την κυπριακή ΑΟΖ» - Άγκυρα: «Προστατεύουμε τους Τ/Κ - Το έχουμε κάνει και θα το ξανακάνουμε»"

Ορκωμοσία Θεοχαρόπουλου: Χλεύη στο διαδίκτυο, καυστικά σχόλια από την αντιπολίτευση

Μια πρώτη απόπειρα να εξηγήσει την «kolotumba» για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τσίπρα, έκανε αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού ο οποίος όμως πριν από μερικές εβδομάδες όταν ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα ανέφερε ότι ανοίγματα στον προοδευτικό χώρο δεν υπάρχουν παρά μόνο ατομικές προσκλήσεις με δέλεαρ τις κυβερνητικές θέσεις.

Τα «είπα - ξείπα» του νέου υπουργού, και η «εξόφληση του γραμματίου» από τον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν πάντως ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες του twitter να ασκούν δριμεία κριτική στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ενώ ιδιαίτερα καυστικά ήταν και τα σχόλια - ανακοινώσεις των κομμάτων, τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η ορκωμοσία

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την παραίτησή της στις 3 Μαΐου.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αμέσως μετά την ορκομωσία του στο Προεδρικό Μέγαρο σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσοιρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε.

Η αντίδραση της ΝΔ

Την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου σχολίασε με καυστικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία. «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι.
Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το "live your myth in Syriza"» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Με μια λιτή, αλλά καυστική ανακοίνωση σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην θέση του υπουργού Τουρισμού.

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Μαργαρίτης: Tοποθετήθηκε κάποιος που αντιμετωπίζει την πολιτική ως τουρίστας

«Στο υπουργείο Τουρισμού τοποθετήθηκε κάποιος που αντιμετωπίζει την πολιτική ως τουρίστας.

Τον Δεκέμβρη καταψηφίζει την κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και τον Μάιο ορκίζεται υπουργός της. Απο γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σήμερα σε θέση υπουργού στην κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για πράξεις που τραυματίζουν την έννοια της πολιτικής.

Αύριο όσα στελέχη από την ΔΗΜΑΡ κινούμαστε στον χώρο της Κεντροαριστεράς έχουμε προγραμματισμένη πανελλαδική συνάντηση για την ίδρυση της πολιτικης κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και θα κάνουμε δημόσιες ανακοινώσεις μέσα στην άλλη βδομάδα. Καλώ όσους ελάχιστους έχουν παραμείνει στην ΔΗΜΑΡ να ακολουθήσουν την προσπάθεια μας που ξεκίνησε το 2015 για ισχυρή κεντροαριστερά ανταγωνιστικά και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ. Είναι φανερό ότι από το Μαξίμου εξελίχθηκε ένα σχέδιο μεταγραφών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για να χτυπηθεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Οι προσωπικές σκοπιμότητες τραυματίζουν τις αξίες της πολιτικής. Ο κόσμος δεν θα τις ανεχτεί».

Χαμός στο Twiiter

Καυστικά σχόλια για τον νέο υπουργό τουρισμού της κυβέρνησης Τσίπρα, Θανάση Θεοχαρόπουλο γέμισε το twitter, με τους χρήστες του διαδικτύου όχι μόνο να υιοθετούν την άποψη περί εξόφλησης γραμματίου αλλά και να τρολάρουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επί τέσσερα χρόνια στήριξαν την κυβέρνηση, ψήφισαν και αυτοί την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά υπουργικό θώκο δεν είδαν...

Viral στο διαδίκτυο όπως ήταν φυσικό έγιναν και οι πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Στις δηλώσεις του αυτές ο νέος υπουργός Τουρισμού είχε επικρίνει και την προσπάθεια διέυρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας - προφανώς γιατί το γνώριζε από πρώτο χέρι - ότι δεν πρόκειται για καμία συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων αλλά ατομικές προσχωρήσεις με δέλεαρ θέσεις εξουσίας!!!


Παλαιότερες δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τον Φ΄ωτη Κουβέλη υπενθύμισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. «Θανάση, εμείς δεν θα σου πούμε αυτό που εσύ είπες στον Κουβέλη, ο οποίος δεν είχε δώσει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης και έγινε υπουργός. Για σένα: «ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ- ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ» Αλλά με την ευκαιρία, θυμάσαι τι έσουρνες στον Τσίπρα και γω σε συγκρατούσα;;; Ρε τι πίνεις;;; » έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.






Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο twitter

































protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκωμοσία Θεοχαρόπουλου: Χλεύη στο διαδίκτυο, καυστικά σχόλια από την αντιπολίτευση"

ΑΑΔΕ: Εξονυχιστικός έλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων

«Σήμα» για εξονυχιστικό έλεγχο και παλαιών υποθέσεων, που «κεντρίζουν» το εισπρακτικό ενδιαφέρον, έδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονηθεί για τη δράση του ελεγκτικού μηχανισμού κατά το τρέχον έτος.

Ουσιαστικά οι ελεγκτές, με τη νέα απόφαση (υπ’ αριθμ. Α.1161/2.5.2019) της ΑΑΔΕ, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην αξιολόγηση των υποθέσεων με σκοπό την προτεραιοποίηση προς έλεγχο αυτών που παρουσιάζουν μεγαλύτερη παραβατικότητα και εισπραξιμότητα, με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και στοιχεία από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης, με στόχο την επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού έτους 2019 και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Υποθέσεις 2012

Με βάση μάλιστα τις εν λόγω οδηγίες, ψηλά στη «λίστα» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ μπαίνουν υποθέσεις ελέγχων που περιλαμβάνουν τη χρήση 2012 και για τις οποίες θα πρέπει να εκδοθούν πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρων και επιβολής προστίμων, με βάση τα όσα προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Οι προτεραιοποιημένες προς έλεγχο υποθέσεις κατατάσσονται ανά ελεγκτική υπηρεσία, σε φθίνουσα σειρά ταξινόμησης με βάση την τελική μοριοδότησή τους, βάσει του αυτοματοποιημένου μοντέλου αντικειμενικής αξιολόγησης υποθέσεων της ΑΑΔΕ, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων, τα οποία δεν δημοσιοποιούνται.

Από το σύνολο μάλιστα των υποθέσεων εκάστης ελεγκτικής υπηρεσίας ελέγχονται, κατά προτεραιότητα, οι υποθέσεις που συγκεντρώνουν την υψηλότερη μοριοδότηση και εκπληρώνουν τους επιμέρους τιθέμενους στόχους, ακολουθώντας φθίνουσα σειρά ταξινόμησης μέχρι την επίτευξη της συνολικής ετήσιας στοχοθεσίας εκάστης ελεγκτικής υπηρεσίας βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου έτους 2019, ως προς τον αριθμό των υποθέσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Υπενθυμίζεται ότι για φέτος θα διενεργηθούν 25.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ και ΔΟΥ.

Τελευταία τριετία

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας, ενώ ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων θα αφορά καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Επισημαίνεται ότι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών υπηρεσιών, εφόσον από τα στοιχεία ή τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους και σε συνδυασμό με τις ισχύουσες διατάξεις, κρίνουν ότι συντρέχει βάσιμος λόγος ελέγχου κατά προτεραιότητα υποθέσεων μη προτεραιοποιημένων, υποχρεούνται να εισάγουν την προκρινόμενη υπόθεση σε σειρά κατάταξης ανάλογα με τη σημαντικότητά της, συνεκτιμώντας και τη σοβαρότητα των υποθέσεων που ανακατατάσσονται.

Ανεξάρτητα από την προτεραιοποίησή τους ή μη ολοκληρώνονται άμεσα οι κατωτέρω υποθέσεις προς έλεγχο: α) Υποθέσεις που αφορούν εκθέσεις έρευνας των ΥΕΔΔΕ.

β) Υποθέσεις που αφορούν πορισματικές εκθέσεις που διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ από τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

γ) Υποθέσεις που αφορούν επιστροφές φόρων.

δ) Υποθέσεις που αφορούν έλεγχο βάσει δείγματος, δικαιούχων που έτυχαν επιστροφής ΦΠΑ, καθώς και δικαιούχων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έτυχαν επιστροφής φόρου εισοδήματος, χωρίς έλεγχο.

ε) Υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός προσδιορισμός φόρων και προστίμων.

στ) Υποθέσεις για τις οποίες επίκειται η έκδοση σημειώματος διαπιστώσεων και προσωρινού προσδιορισμού φόρου και προστίμου, συνεκτιμώντας αιτιολογημένα στο ΟΠΣ Elenxis.

ζ) Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε εισαγγελικής ή δικαστικής αρχής και διατηρούνται στην ΑΑΔΕ.

η) Υποθέσεις των ΔΟΥ και ΥΕΔΔΕ που αφορούν διενέργεια μερικού επιτόπιου ελέγχου διαπίστωσης της εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

θ) Υποθέσεις που αφορούν διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, υποθέσεις διενέργειας ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας καθώς και σε εκτέλεση προδικαστικής απόφασης, υποθέσεις που αφορούν επιβολή προστίμων και υποθέσεις που αφορούν ανακλήσεις αδειών λειτουργίας γραφείων ή υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. ι) Υποθέσεις αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής κατόπιν αιτήματος.

ια) Υποθέσεις που εκπληρώνουν τους επιμέρους τιθέμενους επιχειρησιακούς στόχους ελέγχου ειδικών κατηγοριών φορολογουμένων. Πέραν του αριθμού των φορολογικών ελέγχων για φέτος θα διενεργηθούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες και 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Εξονυχιστικός έλεγχος παλαιών φορολογικών υποθέσεων"

Ημαθία: Τροχαίο με δυο νεκρούς σε αφύλακτη διάβαση – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Τροχαίο με δυο νεκρούς σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι στην Ημαθία, σε αφύλακτη διάβαση στην αγροτική περιοχή Τριλόφου.
Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε 54χρονος κάτοικος Στενημάχου με συνεπιβάτη την ηλικιωμένη 71χρονη πεθερά του καθώς επιχείρησε να περάσει αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε περισσότερο από 300 μέτρα και από τα συντρίμια του ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αυτοκινήτου.
Εν τωμεταξύ κάτοικοι και κτηματίες της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των αρμοδίων καθώς όπως λένε είχαν ζητήσει κατ' επανάληψη να γίνει η κοπή των χόρτων και ο καθαρισμός αριστερά και δεξιά της σιδηροδρομικής γραμμής καθώς πέρα του ότι η διάβαση είναι αφύλακτη, δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα.
Μάλιστα αναφέρουν ότι στο παρελθόν συνέβησαν και άλλα ατυχήματα όχι όμως με τέτοια τραγική κατάληξη.
Αναφέρουν ακόμη ότι και οι άλλες διαβάσεις που βρίσκονται στην περιοχή παρουσιάζουν προβληματική λειτουργία.
Ημαθία - τροχαίο αμαξοστοιχία - τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής 4/5/2019

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Σήμερα (4 Μαΐου 2019) και ώρα 13.30 περίπου, στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Ημαθίας, Ι.Χ.Φ. όχημα που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου οδηγού και της 71χρονης ημεδαπής που επέβαινε στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.
verianet
Διαβάστε Περισσότερα » "Ημαθία: Τροχαίο με δυο νεκρούς σε αφύλακτη διάβαση – Οργισμένοι οι κάτοικοι"

Βίντεο: Αποδοκιμασίες κατά Τσίπρα στα Χανιά

Αντιμέτωπος με αποδοκιμασίες ήρθε όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την άφιξή του χθες Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο Χανίων.

Μπορεί τα μέτρα ασφαλείας να ήταν δρακόντια, αλλά όπως φαίνεται σε βίντεο έξω από το κλειστό γυμναστήριο Χανίων, κάποια άτομα αποδοκίμασαν τον Αλέξης Τσίπρα.

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Ουυυ... ουυυ...., προδότη, κατέβα προδότη. Πόσοι σε φυλάνε, φύγε προδότη από την πόλη. Αλήτες προδότες, πολιτικοί. Η Μακεδονία είναι Εληνική», ακούγεται να φωνάζουν.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Αποδοκιμασίες κατά Τσίπρα στα Χανιά"

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο άνθρωπος που ασκούσε… αντιπολίτευση, ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο νέος υπουργός Τουρισμού. Γίνεται ο δεύτερος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που παίρνει υπουργείο και γίνεται στόχος χλευασμού από την αντιπολίτευση.

Ακριβώς τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (04.05.2019) όπως είχε ανακοινωθεί, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και πήρε τον πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδέχεται την Έλενα Κουντουρά, που ήταν υπουργός Τουρισμού τα τελευταία 4,5 χρόνια αλλά παραιτήθηκε την Παρασκευή γιατί θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.



Τι είπε… σήμερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσιρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».



«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε.



Τι έλεγε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος… πριν

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα διαδεχτεί την Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού, η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, άλλωστε, έλεγε πως όχι μόνο δεν ήθελε υπουργικές καρέκλες, αλλά πως εκείνος ασκούσε αντιπολίτευση.



Χαρακτηριστική η δήλωσή του τον περασμένο Ιανουάριο στο δελτίο ειδήσεων του Open: «Δεν θα είμαι σε κανέναν αντιπολίτευση. Ασκώ αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Μόνο που σε αυτή τη όχθη κύλησε… πολύ νερό και από την αντιπολίτευση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΙΝΑΛ, στην Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ κι από στην κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο άνθρωπος που ασκούσε… αντιπολίτευση, ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού"

Ευθύμης Λέκκας: Για τους νεκρούς στο Μάτι ξέραμε από τις 18:30

«Για τους νεκρούς στο Μάτι ξέραμε από τις 18.30, γιατί είχαμε σηκώσει drone», υποστηρίζει ο Ευθύμης Λέκκας.

Η δήλωση έρχεται την ώρα που οι αποκαλύψεις για τη φωτιά στο Μάτι από τα ντοκουμέντα που προέβαλε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, συγκλονίζουν.

«Από τις έξι και μισή, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone», είπε ο ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας για το Μάτι. Όπως προέκυψε από τα ντοκουμέντα που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ πριν από τη από τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, υπήρχαν 13 νεκροί.

«Συνέβη η κατάρρευση των πάντων. Κατέρρευσαν και οι 32 υπηρεσίες, όπως και στο σεισμό του 99. Δυστυχώς, αιφνιδιαστήκαμε σαν χώρα, σαν πολιτεία, σαν πολιτική προστασία. Επικράτησαν τμήματα υπηρεσιών και αυτόβουλες ενέργειες των εθελοντών», ανέφερε ο κ. Λέκκας στο ραδιόφωνο News 24/7.

«Φταίει η έλλειψη παιδείας στη χώρα. Είμαστε ένας λαός σε παρακμή, που η κρίση μας έκανε ακόμα χειρότερους», είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθύμης Λέκκας: Για τους νεκρούς στο Μάτι ξέραμε από τις 18:30"

Συγκλονιστική Σάκκαρη! Σήκωσε τον πρώτο της τίτλο με «τρελή» ανατροπή

Μεγάλη ημέρα για την Μαρία Σάκκαρη, που πήρε την πρωτιά στο Marocco Open και κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο.
Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 2-1 σετ την Βρετανίδα, Γιοχάνα Κόντα μετά από έναν αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 57 λεπτά.
Έβγαλε πάθος και... αυτοπεποίθηση η Σάκκαρη, που έχασε το πρώτο σετ και έδωσε μεγάλη μάχη να κάνει το 1-1.

Θα θυμάται για όλη της τη ζωή το Μαρόκο. Η Μαρία Σάκκαρη έκανε μια παθιασμένη εμφάνιση στον τελικό του Marocco Open κόντρα στην Γιοχάνα Κόντα και -πετυχαίνοντας μια εκπληκτική ανατροπή- νίκησε με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-1) και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της.

Η… Βασίλισσα του ελληνικού τένις έχασε το πρώτο σετ και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο, όμως κατάφερε να λυγίσει την 27χρονη Βρετανίδα (Νο.47) μετά από μια τεράστια μάχη που κράτησε 1 ώρα και 57 λεπτά.
Στο τρίτο σετ, η Σάκκαρη συνέχισε το ίδιο δυνατά, πέτυχε μπρέικ στο 2-1, άλλο ένα στο 4-1 και κατέληξε να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το σετ με 6-1. Το φινάλε του τελικού, την βρήκε συγκινημένη και να φιλά το χωμάτινο κορτ.

Μετά από αυτή την επιτυχία στο Ραμπάτ, η Σάκκαρη -που έχασε μόλις ένα σετ σε αυτό το τουρνουά, αυτό του τελικού- θα έχει μια μεγάλη άνοδο στη παγκόσμια κατάταξη, αφού θα βρεθεί στο Νο39 από το Νο51 που βρισκόταν.


newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονιστική Σάκκαρη! Σήκωσε τον πρώτο της τίτλο με «τρελή» ανατροπή"

ΥΠΕΞ: Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή

Το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε παράνομη γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΥΠΕΞ καλεί την Τουρκία «να σταματήσει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της, να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας που ασκεί προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού και να αποστεί από περαιτέρω ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και την επανέναρξη συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει «την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Ελλάδα υπενθυμίζει το περιεχόμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2018 και τις μετέπειτα σχετικές τοποθετήσεις της ΕΕ και παραμένει σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με τους κοινοτικούς της εταίρους και συμμάχους, για τις επόμενες ενδεδειγμένες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταδικάζουμε την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε παράνομη γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις παράνομες δραστηριότητές της, να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας που ασκεί προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού και να αποστεί από περαιτέρω ενέργειες που υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και την επανέναρξη συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Χαιρετίζουμε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα υπενθυμίζει το περιεχόμενο των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2018 και τις μετέπειτα σχετικές τοποθετήσεις της ΕΕ και παραμένει σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με τους κοινοτικούς της εταίρους και συμμάχους, για τις επόμενες ενδεδειγμένες ενέργειες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή"

Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε και πάλι ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε σήμερα σαφώς να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της επανάληψης των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη όπου νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυριότερου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, το οποίο έχασε επίσης τον έλεγχο στην πρωτεύουσα Άγκυρα στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, έχει ήδη καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας για ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας παρατυπιών, όπως υποστηρίζει, και για διεξαγωγή νέων εκλογών.

«Υπάρχει εδώ μια αντιπαράθεση, είναι σαφές. Υπάρχει εδώ μια παρατυπία, αυτό είναι επίσης σαφές. Ας πάμε στον λαό και ας δούμε τι λέει και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα το δεχθούμε», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς Τούρκους επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει την πλήρη υποστήριξή της σε ξένους επενδυτές και πρόσθεσε πως αν και οι επιθέσεις στην οικονομία μέσω της τουρκικής λίρας συνεχίζονται, η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Αν και οι προσπάθειες να καταρρεύσει η οικονομία μας μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας συνεχίζονται, έχουμε τον έλεγχο τώρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε και πάλι ο Ερντογάν"

Μήνυμα της ΕΕ προς Τουρκία: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

Σε έντονο ύφος ήταν η προειδοποίηση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι προς την τουρκική πλευρά, με αφορμή την πρόθεση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, προειδοποιώντας ότι οι Βρυξέλλες θα απαντήσουν σε τέτοιες προκλήσεις, δείχνοντας αλληλεγγύη προς την Κύπρο.

Η κυρία Μογκερίνι εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία των Βρυξελλών για τις προθέσεις της Τουρκίας, ενώ σημείωσε ότι «τον Μάρτιο του 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε επειγόντος την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της και να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση, στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Τουρκία», τόνισε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα της ΕΕ προς Τουρκία: Σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ"

Το βιολί του ο Πολάκης: Δεν ζητάει «συγγνώμη» από Κυμπουρόπουλο-Επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ

Συνεχίζει να προκαλεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στα Χανιά, απέφυγε να ζητήσει συγνώμη από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για δημοσιεύματα που στάζουν χολή και δηλητήριο.

Όπως μετάδωσε το kriti24.gr, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη στον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για όσα έγραψε εναντίον του, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρχικά επιτέθηκε στο δημοσιογράφο λέγοντας «σε έχουν βάλει τώρα να ρωτάς συνέχεια αυτό το πράγμα» και εν συνεχεία απέφυγε να ζητήσει συγνώμη δίδοντας την εξής απάντηση: «Η κυβέρνηση τη συγνώμη την δείχνει έμπρακτα με την πολιτική της στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας για τα άτομα με αναπηρία».

Ακολούθως υποστήριξε ότι «εμείς ζητήσαμε συγνώμη από έναν λαό ολόκληρο που τον χρεωκοπήσανε, τον εξαθλιώσανε, τον πετάξανε στον Καιάδα» και αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για τα φάρμακα των καρκινοπαθών.

Στο σημείο αυτό εκφράστηκε ξανά εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης λέγοντας: «Δεν το λέτε. Και αυτό που λέω τώρα εγώ, θέλω να δω αν θα το παίξετε μετά. Θέλω να το δω αν θα το παίξετε μετά, γιατί θα σας το κόψουνε, θα το ψαλιδίσουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση μομφής εναντίον του που έχει καταθέσει η ΝΔ, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι όλα θα ειπωθούν στη Βουλή, ενώ για την πρόταση ντιμπέιτ που απηύθυνε ο κ. Τσίπρα στη ΝΔ, ισχυρίστηκε ότι η τελευταία δεν μπορεί να υπερασπιστεί το πρόγραμμά της κι ότι «θα αναμετρηθούμε στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής, κι όχι στο πεδίο των εικόνων».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το βιολί του ο Πολάκης: Δεν ζητάει «συγγνώμη» από Κυμπουρόπουλο-Επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ"

Πανελλαδικές 2019: Αλαλούμ με τον αριθμό των εισακτέων και το νέο Μηχανογραφικό

Γρίφος για δυνατούς λύτες είναι οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς αν και αρχές Μαΐου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο αριθμός των εισακτέων ενώ το Μηχανογραφικό Δελτίο βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε την Μεγάλη Εβδομάδα για την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Βουλή, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο να τρέχουν και να μη φθάνουν καθώς έως τα τέλη του μήνα τουλάχιστον πρέπει όλα να είναι έτοιμα. Επίσης, η χαοτική κατάσταση μεγεθύνεται καθώς δεν έχει δοθεί απάντηση με ποιο σύστημα θα εξετασθούν όσοι πάρουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και δεν εισαχθούν σε κάποιο τμήμα που επιθυμούν και θέλουν να συμμετάσχουν και πάλι στην διαδικασία. 

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα σημάνει το πρώτο κουδούνι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων.

Στο υπουργείο Παιδείας τρέχουν και δεν προλαβαίνουν καθώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας που ψηφίστηκε την Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή δημιούργησε στην ουσία ένα τελείως νέο «τοπίο» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κατ' επέκταση στο Μηχανογραφικό Δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι.

Πολλοί εκπαιδευτικοί ενημερώνονταν για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών μέσα στο Πάσχα

Ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας του νέου Μηχανογραφικού Δελτίου με τα 100 νέα τμήματα είναι ότι μέσα στις αργίες του Πάσχα πολλοί εκπαιδευτικοί ενημερώνονταν για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών. Τον βαθμό δυσκολίας ανεβάζει ότι παραμένει άγνωστος ο αριθμός εισακτέων. Όπως έλεγαν όσοι ασχολούνται χρόνια με την πορεία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το υπουργείο δημιουργεί έναν «γρίφο» καθώς ιδρύονται ή αναβαθμίζονται τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ενώ την ίδια ώρα «πανεπιστημιοποιούνται»πολλά ΤΕΙ όπως το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ΤΕΙ Κρήτης. 

Πολλές «ανορθογραφίες» στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης. Και τονίζει ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποσαφηνίσει τι θα γίνει με αυτούς που θέλουν να ξαναδώσουν εξετάσεις την ερχόμενη χρονιά ενώ οι κοινές σχολές, όπως τα Παιδαγωγικά από όλα επιστημονικά πεδία δημιουργεί ανισότητες. 

Αναστάτωση επικρατεί και στους μαθητές λυκείου με τις τις προαγωγικές και ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών της Α και της Β Λυκείου Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό τη μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων ενώ μόλις προχθές με την ολοκλήρωση δηλαδή των αργιών του Πάσχα ανακοίνωσε τα προς εξέταση μαθήματα. 
Ειδικά για το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Γενικών Λυκείων, Ημερησίων και Εσπερινών, τα μαθήματα που ανήκουν στην Ομάδα Α (γραπτώς εξεταζόμενα) είναι τα εξής:

Α΄ Λυκείου: 
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση) Άλγεβρα
Γεωμετρία Ιστορία Φυσική Χημεία
Πολιτική Παιδεία

Β΄ Ημερησίου και Γ΄ Εσπερινού Λυκείου:
Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση) Ιστορία Βιολογία Άλγεβρα για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ή Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και 
Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Γ΄ ημερησίου και Δ΄ Εσπερινού Λυκείου : Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση) Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Ιστορία Βιολογία. 

Αντί για κατάργηση των Πανελλαδικών δημιουργούνται διπλές εξετάσεις

Σε ότι αφορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αντί της κατάργησης που έλεγε ο υπουργός Παιδείας και αποτελούσε εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δημιουργούνται διπλές εξετάσεις.

Το νομοσχέδιο προβλέπει περιφερειακές αλλά και Πανελλαδικές εξετάσεις. Στην ουσία έχουμε επαναφορά του συστήματος των δεσμών που υλοποιήθηκε επί ΠΑΣΟΚ το 1983. Δηλαδή το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σύστημα που προσομοιάζει με αυτό των δεσμών, με εξέταση σε 4 μαθήματα χωρίς επιλογή πέμπτου μαθήματος, αφήνοντας πίσω τις όποιες σκέψεις για γενικού τύπου παιδεία, αλλά και εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε χαμηλής ζήτησης τμήματα (σε ανάλογα με αυτά που εισέρχονται και τώρα οι υποψήφιοι με βαθμούς 5 και 6). 

Βασικό συστατικό του νέου συστήματος είναι ο διαχωρισμός των σχολών σε αυτές που η εισαγωγή γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις, και σε αυτές που η εισαγωγή επιτυγχάνεται μόνο με το απολυτήριο λυκείου, το σχέδιο δηλαδή με τις «κόκκινες» και τις «πράσινες σχολές». 

Ερωτηματικά προκαλεί η απόκτηση του απολυτηρίου ανά ομάδα σχολείων και θέματα που θα διορθώνονται από εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, με την τελική βαθμολογία ωστόσο να ανοίγει τις «πύλες» των Πανεπιστημίων. 

'Oπως είπε ο κ. Γαβρόγλου τελικά «την Α΄ Δήλωση θα την συμπληρώνουν τον Οκτώβριο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου», δηλαδή μεταθέτει για τον επόμενο Οκτώβριο για τους μαθητές της σημερινής Β' λυκείου που θα φοιτούν τότε στις αρχές της Γ' Λυκείου τη συμπλήρωση του περιβόητου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται αλαλούμ στην κίνηση των βάσεων καθώς στην ουσία εφέτος πολλά πανεπιστημιακά τμήματα είναι τμήματα των ΤΕΙ που μόλις «πανεπιστημιοποιήθηκαν» με το νομοσχέδιο. 'Οπως λένε όσοι ασχολούνται χρόνια με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις «τη μία χρονιά κάποιο τμήμα θα είναι ελεύθερης εισαγωγής και την άλλη όχι, οπότε οι διαφορές ανάμεσα στους φοιτητές δύο ετών θα είναι μεγάλες». 

Επίσης, δυσκολότερα θα γίνεται η αντιστοίχηση σχολών για μετεγγραφές . Οι υποψήφιοι πάντως καλούνται να επιλέξουν σχολές, το γνωστικό αντικείμενο των οποίων δεν γνωρίζουν. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν Μηχανογραφικό όπου θα υπάρχουν μόνο πανεπιστημιακά τμήματα ανακοίνωσε με ...υπερηφάνια το υπουργείο Παιδείας ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ Π.Μήτκας τόνισε ότι «ο νέος νόμος αποτελεί μια στρατηγική ήττα της αριστείας και του αυτοδιοίκητου του
ελληνικού πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι πανεπιστημιοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες τμήματα». Και εστίασε στην αγωνία για τις μετεγγραφές δηλώνοντας ότι «αν δεν αλλάξει το σύστημα το ΑΠΘ από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα πλημμυρίσει φοιτητές. Δεν μπορεί να εισάγονται 150 φοιτητές σε μία σχολή περιφερειακού πανεπιστημίου και οι 120 να φεύγουν με μετεγγραφή στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλαδικές 2019: Αλαλούμ με τον αριθμό των εισακτέων και το νέο Μηχανογραφικό"

Εξελίξεις στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Όλο και περισσότερα ATM στη Μεγάλη Βρετανία χρεώνουν τις αναλήψεις μετρητών σύμφωνα με την βρετανική ένωση καταναλωτών which? καθώς η ανάληψη μετρητών παγκοσμίως αλλάζει.

Το Μάρτιο σχεδόν 1.250 ΑΤΜ άρχισαν να χρεώνουν ένα ευρώ σε κάθε ανάληψη και μέχρι σήμερα τα μηχανήματα έφτασαν τα 1.750.

Οι εταιρείες Cardtronics και NoteMachine, που είναι οι μεγαλύτερες στη λειτουργία των μηχανημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, χτυπούν «καμπανάκι» υποστηρίζοντας ότι σύντομα η χρέωση θα γίνεται σε ακόμα 5.000 ΑΤΜ.

«Σταμάτησα να βγάζω χρήματα από το τοπικό ATM όταν ξεκίνησε να με χρεώνει επιπλέον, βρίσκομαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν μπορώ να χρεώνομαι επιπλέον για να έχω πρόσβαση στα χρήματά μου, τα οποία χρειάζομαι για τις καθημερινές μου ανάγκες» δηλώνει ο 36χρονος Ρόμπιν από το Kirkcaldy.

Μέσα στο 2018 1.000 καταστήματα τραπεζών έκλεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των ΑΤΜ στη χώρα.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ethnos.gr τραπεζικό στέλεχος, αυτήν τη στιγμή διεξάγεται στην Ευρώπη και την ευρωζώνη μεγάλη συζήτηση για αυτό το θέμα, το οποίο έχει μάλιστα πολλές και διαφορετικές προεκτάσεις.

Το πρώτο ζήτημα που υπάρχει είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει θετική απόκριση η πολιτική επιθυμία να υπάρχουν ΑΤΜ παντού. Σύμφωνα με τις θέσεις των τραπεζιτών, κάτι τέτοιο στις σημερινές οικονομικές συνθήκες είναι ασύμφορο. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια οι καταναλωτές να στραφούν στο άυλο χρήμα και τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Επίσης, ο τραπεζικός κλάδος έχει να αντιμετωπίσει το «άνοιγμα του επαγγέλματος» και την είσοδο σε αυτό από άλλους παίκτες, γεγονός που προκαλεί επιπλέον δυσκολίες στον τρόπο λειτουργίας τους.

Αυτήν τη στιγμή, η μόνη χρέωση που υπάρχει στις αναλήψεις μέσω ΑΤΜ είναι όταν κάποιος σηκώνει χρήματα με κάρτα από άλλη τράπεζα. Η χρέωση αυτή είναι κλιμακωτή και είναι, για παράδειγμα, λίγο μικρότερη από 1 ευρώ για ανάληψη 100 ευρώ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξελίξεις στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ, τι συμβαίνει στην Ελλάδα"

Συνελήφθη στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έπειτα από επίθεση σε δικηγορικό γραφείο

Στέλεχος του «Ρουβίκωνα» συνελήφθη έπειτα από επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας σε δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, περίπου δεκαπέντε μέλη του Ρουβίκωνα αφού εισέβαλαν στο δικηγορικό γραφείο, στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό, έβαψαν με σπρέϊ τους τοίχους, ενώ φώναζαν «σας είχαμε πει να μην απειλήσετε ξανά κόσμο».

Η αναρχική συλλογικότητα έκανε αργότερα σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ανέβασε και βίντεο από την επίθεση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στέλεχος του «Ρουβίκωνα» έπειτα από επίθεση σε δικηγορικό γραφείο"

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ μειώνει τις μερίδες φαγητού σε 300 γραμμάρια τη μέρα ανά άτομο

Στα 300 γραμμάρια ανά άτομο μείωσε τις μερίδες φαγητού η Βόρεια Κορέα, καθώς η χώρα βιώνει τη χειρότερη συγκομιδή αγαθών και σοδειάς την τελευταία δεκαετία.

Η κατάσταση στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 40% του πληθυσμού - περίπου 10,1 εκατομμύρια άνθρωποι - είναι χρόνια υποσιτισμένοι και δεν έχουν επαρκείς προμήθειες μέχρι την επόμενη συγκομιδή.

Έρευνα που διεξήγαγε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) έδειξε ότι πολλές οικογένειες καταναλώνουν πρωτεΐνη μόνο λίγες φορές το χρόνο. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει λιμό μέσα σε μερικούς μήνες ή τα επόμενα χρόνια. Ενας λιμός στα μέσα της δεκαετίας του 1990 πιστεύεται ότι σκότωσε τρία εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

Ξηρασία, καύσωνας και πλημμύρες προκαλούν τη νέα κρίση

Το WFP διενήργησε αξιολόγηση για την ασφάλεια των τροφίμων, μετά από αίτημα της Πιονγιάνγκ, από τις 29 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου, με ερευνητικές ομάδες που επισκέπτονται φυτώρια, αγροκτήματα και νοικοκυριά σε αγροτικές και αστικές περιοχές.

Η ξηρασία, ο καύσωνας και οι πλημμύρες θεωρούνται υπεύθυνα για τη νέα κρίση αλλά το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είναι υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση.

Πάντως, εκπρόσωπος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ανθρώπων με την ανακατεύθυνση κρατικών κονδυλίων. «Το καθεστώς εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται, να παραμελεί το λαό του και να τον αφήνει να λιμοκτονεί, προκειμένου να προωθήσει το παράνομο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων», πρόσθεσε.

Η γεωργική παραγωγή της Βόρειας Κορέας υποχώρησε σε 4,9 εκατομμύρια τόνους το 2018-19, δηλαδή η χώρα παρήγαγε 1,36 εκατομμύρια τόνους λιγότερους από ό,τι χρειάζεται.

Οι εκτιμήσεις για το σιτάρι και το κριθάρι μέχρι το τέλος του 2019 είναι εξίσου ανησυχητικές. Η Βόρεια Κορέα, η οποία υπόκειται σε οικονομικές κυρώσεις λόγω των πυρηνικών δραστηριοτήτων της, βασιζόταν στην τακτική προμήθεια επισιτιστικής βοήθειας από τα Ηνωμένα Έθνη για χρόνια.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ μειώνει τις μερίδες φαγητού σε 300 γραμμάρια τη μέρα ανά άτομο"

Θεσσαλονίκη: Του χρεώνουν ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που δεν του ανήκει

Μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει βρεθεί ένας 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω λάθους στον ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του, έχει βρεθεί να χρωστά ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που δεν τους ανήκει. Παρά του ότι η εφορία αναγνωρίζει το λάθος, κάθε μήνα του κατάσχουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, βρίσκεται με οφειλή 2.060 ευρώ στο δημόσιο από ένα λάθος στο ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του για ένα ακίνητο μάλιστα στην Αθήνα που ούτε καν τους ανήκει.

Στα τέλη του 2018 ο εκπαιδευτικός έλαβε το ειδοποιητήριο στα χέρια του. Ψάχνοντας έφτασε στην άκρη του νήματος διαπιστώνοντας πως από το 2011 εκκρεμούσε το χρέος μέσω της ΔΕΗ. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, το λάθος αναγνωρίζεται, ο ίδιος όμως παραμένει μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

“Πήγα στη ΔΕΗ και αναγνώρισε το λάθος και αφαίρεσε τον ΑΦΜ αυτό από τα μητρώα τους και γράφει εκ παραδρομής ότι καταχωρήθηκε το ΑΦΜ του πατέρα μου” δηλώνει ο ίδιος.

Ίδια απάντηση παίρνει και από την εφορία. Όχι μόνο δεν διαγράφεται το χρέος αλλά του κατάσχουν χρήματα από τη μισθοδοσία του.

Φαίνεται πάντως πως η περίπτωση του 55χρονου δεν είναι η μοναδική. Όπως τον ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ αλλά και την αρμόδια ΔΟΥ που απευθύνθηκε έχουν γίνει πολλά τέτοια λάθη. Οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο εκπαιδευτικός έχει απευθυνθεί και στο συνήγορο του πολίτη. Δεν θέλει να προσφύγει ακόμη στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ελπίζει πως έστω και καθυστερημένα θα δοθεί λύση στο λάθος που τον ταλαιπωρεί.



antennanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Του χρεώνουν ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που δεν του ανήκει"

Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη

Άλλη μια αρνητική πρωτιά κατέγραψε η Ελλάδα η οποία σύμφωνα με την έρευνα Global Emotions Report του ινστιτούτου Gallup είναι η πιο στρεσαρισμένη χώρα του πλανήτη με το 59% των Ελλήνων να δηλώνουν ότι βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση το 2018.

Σύμφωνα με την USA Today η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας από το 2012.
Ψηλά στη λίστα των πιο στρεσαρισμένων είναι και οι Αμερικανοί (55%) οι οποίοι δηλώνουν ανήσυχοι (45%) και θυμωμένοι (22%).

Η έρευνα Global Emotions Report δημοσιεύεται κάθε χρόνο από το 2006 και διεξήχθη σε 140 χώρες με τη συμμετοχή 151.000 πολιτών.
Στη λίστα με τις χώρες οι πολίτες των οποίων έχουν τα πιο αρνητικά συναισθήματα βρίσκεται το Τσαντ και ακολουθούν ο Νίγηρας, η Σιέρα Λεόνε και το Ιράκ.

Στον αντίποδα τα πιο θετικά συναισθήματα έχουν οι Παραγουανοί με τους Παναμέζους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Γουατεμάλα.
pinakas-zoi
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Οι Έλληνες είναι ο πιο στρεσαρισμένος λαός του πλανήτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news