facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Π.Καμμένος: Οι αποστάτες βουλευτές των ΑΝΕΛ αντάλλαξαν τη θέση τους με τον προεδρικό θώκο

Την πεποίθησή τους πως οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν την κυβέρνηση, είχαν ήδη συμφωνήσει γι αυτό πριν την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, προκειμένου να υπουργοποιηθούν, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας του.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραίτηση του ιδίου από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος, τόνισε πως το κόμμα του δε διέθετε την πλειοψηφία για να «ρίξει» την κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η συμφωνία.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «οι υπουργοποιημένοι βουλευτές που αποστάτησαν κατά τη διάρκεια της εξόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση ακριβώς για το θέμα της Μακεδονίας, είχαν ήδη αποσκιρτήσει και είχαν ήδη συμφωνήσει την ανταλλαγή της καρέκλας τους με τον υπουργικό τους θώκο«.

Τόνισε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα μετά τη μεταπολίτευση που παραιτείται από μια κυβέρνηση για να εθνικό θέμα. «Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε», σημείωσε με έμφαση, «και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

«Τα Σκόπια δεν τήρησαν τα όσα προβλέπονταν στο κείμενο»

Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ακόμα ότι συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο. Εμείς θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους και θα προσφύγουμε στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ακυρώσουμε αυτή τη συμφωνία».

«Θέλουμε την Ευρώπη όπως την οραματίστηκαν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου»

Ο πρώην υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιων ευρωβουλευτών που τον συνοδεύουν, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς – όπως είπε – τόσο οι σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη – κράτη. «Θέλουν μια Ευρώπη πολύ διαφορετική από αυτή που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες της Ευρώπης, που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οραματίστηκαν την Ευρώπη των λαών και των εθνών όπου το κάθε κράτος θα είχε τη δική του σημαία, τις δικές τους αρχές και αξίες. Μια Ευρώπη των ίσων όπου οι μικρές και οι μεγάλες χώρες θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες. Τώρα πια η Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσου της παγκοσμιοποίηση οδηγείται σε μια Ευρώπη της γερμανικής παντοδυναμίας. Αυτήν την Ευρώπη εμείς δεν τη θέλουμε, δεν την πιστεύουμε», τόνισε.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της», είπε και συμπλήρωσε: «Η πολιτική που ακολουθήθηκε μαζί με την Κύπρο και τις τριμερείς συμφωνίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέδειξαν την Ελλάδα σε πρωταγωνιστή στη Μεσόγειο»

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν το ίδιο στο Ευρωκοινοβούλιο»

Ερωτηθείς αν τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν την μετέπειτα πολιτική πορεία προς τις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: «εμείς ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να εκπροσωπηθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωεκλογές δεν καθορίζουν την αυριανή κυβέρνηση. Η προσπάθεια των δυο πρωταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνουν.

Εξάλλου, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που θα εκλεγούν θα κάνουν το ίδιο πράγμα, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες των δυο μεγάλων πολιτικών ομάδων, δηλαδή τις αρχές της παγκοσμιοποίησης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε να εκπροσωπηθούμε στην ευρωβουλή για μια διαφορετική πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως και τα κόμματα παίρνουν τα μηνύματα για τη λαϊκή εντολή δίνει μόνο ο λαός και όχι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μέσα από μια εκλογική διαδικασία.

Εμείς δε θα κεφαλαιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός ως δεδομένο για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ζητάμε τη δύναμη των Ελλήνων για να εκπροσωπηθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτό είναι ξεκάθαρο».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Καμμένος: Οι αποστάτες βουλευτές των ΑΝΕΛ αντάλλαξαν τη θέση τους με τον προεδρικό θώκο"

Η εκδίκηση των Πρεσπών: Συντριβή για Νοτοπούλου, Γιαννούλη και ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Πανωλεθρία για την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, δείχνει μία νέα δημοσκόπηση, που έγινε στη συμπρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα για το κυβερνών κόμμα, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Opinion Poll (για την εφημερίδα Karfitsa) και φορά στους συσχετισμούς, που καταγράφονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μόνον. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου παραμένει σταθερά χαμηλά, μόλις τέταρτη, με 8,2%, αδυνατώντας να διεκδικήσει έστω και αναιμικά την είσοδό της στον δεύτερο γύρο.

Πρώτος είναι ο Νίκος Ταχιάος, επίσημος υποψήφιος της ΝΔ, με 16,2%, ενώ δεύτερος έρχεται ο επίσης «γαλάζιος» Γιώργος Ορφανός με 14,3%. Τρίτος είναι ο Κώστας Ζέρβας με 12,4%.Στην πέμπτη θέση εντοπίζονται με ποσοστό 7% ο Σπύρος Βούγιας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει αντίπαλο. Φτάνει στο εκκωφαντικό 53%, μέσα στη Θεσσαλονίκη, και εφόσον η τάση της υπεροπλίας επιβεβαιωθεί και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, τότε η εκλογή του από τον πρώτο γύρο φαντάζει πολύ πιθανή.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος έχει γίνει συχνά στόχος αποδοκιμασιών για διάφορες προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες έχει επιχειρήσει να δικαιολογήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, περιορίζεται στο μονοψήφιο ποσοστό του 8,5%.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε και την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της το κλίμα γενικευμένης αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1% (με αναγωγή 33,9%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 12% (με αναγωγή στο 13,5%)!

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 4,1% (με αναγωγή 4,6%), το ΚΙΝΑΛ με 3,9% (με αναγωγή (4,4%), ΚΚΕ με 3,5% (με αναγωγή 4%) και η Ένωση Κεντρώων με 2,7% (με αναγωγή 3,1%).

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εκδίκηση των Πρεσπών: Συντριβή για Νοτοπούλου, Γιαννούλη και ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη"

Πατούλης σε Δούρου για το Μάτι: «Γνωρίζατε για νεκρούς στη σύσκεψη»;

Eπιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου έστειλε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν από το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Γ. Πατούλης απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων στην κα Δούρου, μεταξύ των οποίων αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών την ώρα της περιώνυμης σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το βράδυ της καταστροφής και αν είναι ικανοποιημένη από όσα έκανε εκείνη την ημέρα.

«Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη» τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει απευθυνόμενος στην Ρένα Δούρου:

«Το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία "στραβή που έκατσε στη βάρδιά σου", είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας».

Αναλυτικά η επιστολή Γ. Πατούλη προς την Ρ. Δούρου

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

Σήμερα, που όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία στο Μάτι, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για τα εξής:

Αν την ώρα της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, στην οποία ήσασταν παρούσα, γνωρίζατε ή όχι την ύπαρξη νεκρών.

Αν η ίδια, ένα χρόνο μετά, είστε ακόμα ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα.

Σε τι κατάσταση είχατε παραλάβει τις δομές, που σχετίζονται με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.

Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι ο βασικός λόγος της καταστροφής, ήταν η ύπαρξη αυθαιρέτων. Και αν ναι, να μας πείτε πόσα έχουν κατεδαφιστεί από την αρχή της θητείας σας και πόσα από την τραγωδία μέχρι σήμερα.

Αν, ενόψει της θερινής περιόδου, έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη.

Αντιθέτως, το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία "στραβή που έκατσε στη βάρδιά σου", είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας.

Αναμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης σε Δούρου για το Μάτι: «Γνωρίζατε για νεκρούς στη σύσκεψη»;"

Νέα ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ λόγω Κύπρου

Νέα ρήξη λόγω Κύπρου προκλήθηκε στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κάλεσε εκπρόσωπο της Κύπρου στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον πρώην SACEUR, στρατηγό Κέρτις Μ. Σκαπαρότι στον στρατηγό Τοντ Γουόλτερς αποχώρησε η τουρκική αντιπροσωπεία.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι απαντώντας γραπτώς σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στρατηγείο του Allied Powers Europe (SHAPE) και πως η πρόσκληση «και της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου, η οποία δεν έχει κανένα στάτους ενώπιον του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να εξηγηθεί με καλή πρόθεση και αποτελεί μεγάλη γκάφα». 



nato_turkey2
«Καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που στερείται κοινής λογικής η οποία όπως είναι αντιληπτό έγινε με πρωτοβουλία του στρατηγείου του SHAPΕ. Το εν λόγω στρατηγείο είναι υπό τον πολιτικό έλεγχο των μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας και με αυτή την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι είναι υπόλογο για τις κινήσεις του», σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση. 

Ο Χαμί Ακσόι αναφέρει ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η Τουρκία δεν συμμετείχε στην τελετή, προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει τα αναγκαία διαβήματα για να ξεκαθαρίσει πως το SHAPE έπραξε αυτό το ασυγχώρητο λάθος». 

«Η προσφυγή σε τέτοιους είδους τετελεσμένα είναι καθαρό ότι δεν ωφελεί τη συνεργασία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Απευθύνουμε έκκληση στις αρχές του ΝΑΤΟ να συμπεριφέρονται στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων όλων των συμμαχικών δομών και των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο οργανισμών», αναφέρει ο Χαμί Ακσόι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu η Άγκυρα είχε ενημερώσει από την Πέμπτη ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελετή, εάν δεν αποσυρθεί η πρόσκληση προς κυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, αγνόησε το τουρκικό αίτημα.

Η τελετή στο Βέλγιο έγινε παρουσία του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου.



nato_turkey3
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ λόγω Κύπρου"

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Απέσυρε δωρεά λόγω αδιαφορίας του υπουργείου Υγείας

Το υπουργείο Υγείας κατάφερε το ακατόρθωτο: να χάσει δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διότι απέτυχε να παρουσιάσει εμπροθέσμως μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίησή της!

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε αποφασίσει να δωρίσει στο ελληνικό κράτος ένα σημαντικό ποσό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που αποτελούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 1.600 ανθρώπων και δεκάδων χιλιάδων νοσηλειών ετησίως.

Ωστόσο, η πρωτοφανής αδιαφορία ή ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε τη δράση αυτή στο ΕΣΥ, είχε ως αποτέλεσμα αυτά τα χρήματα, που θα έσωζαν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων, να χαθούν.

Παρά ταύτα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί να θλίβεται και να προβληματίζεται για την ακύρωση τελικά του σωτήριου προγράμματος, χαιρετίζει μέσω του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, την Παγκόσμια Ημέρα για την Εφαρμογή Υγιεινής των Χεριών, (5 Μαϊου) για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και καλεί τους επαγγελματίες υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία να συμμορφωθούν με τους κανόνες για τις λοιμώξεις!

Tον Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ, σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, που υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που αναμένεται να προσεγγίσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, την τυπική έναρξη υλοποίησης των δωρεών του ΙΣΝ σε όλη την επικράτεια σήμανε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος στις 21 Μαρτίου, 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου. Για περισσότερους από 15 μήνες, όπως αναφέρει το ΙΣΝ, είχε επιδοθεί σε μία τεράστια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής δράσης. Τελικά, πριν από λίγες ημέρες, το ΊΣΝ ανακοίνωσε τη θλιβερή εξέλιξη που καταδίκασε τα ελληνικά νοσοκομεία και φυσικά τόσο τους ασθενείς να συνεχίζουν να «πρωταγωνιστούν» στο θρίλερ των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

«Η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης» αναφέρεται στην τακτική τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών. Η στάση (ολιγωρία, αδιαφορία, ανικανότητα ή όλα μαζί;) των αρμοδίων του Ελληνικού Δημοσίου πιθανόν δεν προκαλεί εντύπωση ή έκπληξη. Όμως για τους αρμόδιους του ΙΣΝ η συνέχεια αυτής της συνεργασίας για την εκπαιδευτική δράση για τις Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις, επιφύλασσε αρνητικές εκπλήξεις. «Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΙΣΝ πληροφορήθηκε ότι, παρεμφερής εκπαιδευτική δράση, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρότασή του προς το Υπουργείο, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), με πόρους του ΕΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΝ.

«Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και κατά συνέπεια ακυρώνεται» συνεχίζει η ανακοίνωση. Καταλήγοντας, το ΙΣΝ δηλώνει πάντως την επιθυμία να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, και στο πλαίσιο αυτό αναφέρει πως «θα εξακολουθήσει να εξετάζει, στο άμεσο μέλλον, το ενδεχόμενο υποστήριξής του προς τον σκοπό αυτό, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Απέσυρε δωρεά λόγω αδιαφορίας του υπουργείου Υγείας"

«Τα μαζεύουν» από το ΥΠΟΙΚ: Στο Μεσοπρόθεσμο θα «κλειδώσουν» οι μειώσεις φόρων και οι αυξήσεις δαπανών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, φέτος και την επόμενη τριετία εν μέρει για μειώσεις φόρων και εν μέρει για αύξηση δαπανών επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Όπως διευκρινίζουν, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που δημοσιοποιήθηκε χθες, το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας, αλλά η κατανομή είναι ενδεικτική.

«Οι λεπτομέρειες της κατανομής του δημοσιονομικού χώρου - τι δηλαδή θα κατευθυνθεί στη μείωση της φορολογίας και τι στην αύξηση των δαπανών - θα καθοριστεί με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πιο αναλυτικά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν τα εξής:

«1) Η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια και πλέον συμμετέχει ως κανονικό κράτος -μέλος της ΕΕ στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Μία από αυτές τις διαδικασίες είναι η υποβολή του Προγράμματος Σταθερότητας όπου παρουσιάζεται η δημοσιονομική πολιτική για τα επόμενα χρόνια - όπως αντίστοιχα γίνεται με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

2) Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπεβλήθη φαίνεται ότι με την παρούσα κατάσταση - χωρίς αλλαγή πολιτικής - θα υπερκαλύπτονταν για κάθε έτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. Συγκεκριμένα, ο δημοσιονομικός χώρος (δηλ. η υπερκάλυψη του στόχου) εκτιμάται σε 0,6% του ΑΕΠ φέτος, 0,4% το 2020, 0,6% το 2021 και 1,1% το 2022.

3) Οι λεπτομέρειες της κατανομής του δημοσιονομικού χώρου - τi δηλαδή θα κατευθυνθεί στη μείωση της φορολογίας και τi στην αύξηση των δαπανών - θα καθοριστεί με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής τις επόμενες εβδομάδες. Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας η κατανομή είναι ενδεικτική, όπου το σύνολο του δημοσιονομικού χώρου κατευθύνεται στη μείωση της φορολογίας.

4) Αυτή την ενδεικτική κατανομή έσπευσαν να αξιοποιήσουν – ανεπιτυχώς – διάφορα μέσα ενημέρωσης κάνοντας λόγο για μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία τα επόμενα χρόνια.

Ας κάνουν υπομονή μέχρι την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Έως τότε μπορούν να εξασκήσουν τα μαθηματικά τους… διότι η υποτιθέμενη μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία είναι στην πραγματικότητα αύξηση κατά 600 εκατ. € για την υγεία και πάνω από 400 εκατ € στην παιδεία. Απλά η αύξηση αυτή είναι μικρότερη από την αύξηση του ΑΕΠ».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα μαζεύουν» από το ΥΠΟΙΚ: Στο Μεσοπρόθεσμο θα «κλειδώσουν» οι μειώσεις φόρων και οι αυξήσεις δαπανών"

Εκταμιεύτηκαν 644,4 εκατ. ευρώ για Ελλάδα από τον ESM

Την εκταμίευση ποσού ύψους 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο ESM.

Οπως ανέφερε ο ESM, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών μελών της ευρωζώνης, μεταβίβασε τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν την πρώτη δόση των εσόδων από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων (SMP/ANFA).



Υπενθυμίζεται ότι χθες, τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους έλαβαν την έγκριση του Συμβουλίου των Διευθυντών του EFSF. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να επιστραφούν στην Ελλάδα 103 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η χώρα την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 17 Ιουνίου 2018, για την «επιτάχυνση» του επιτοκίου δανείων που έλαβε.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2018 και 17 Ιουνίου 2019 θα μειωθεί στο 0% το 2% της επιτάχυνσης του περιθωρίου, το οποίο θα έπρεπε να επιβληθεί κανονικά για συγκεκριμένα δάνεια του EFSF. Αυτό θα προσφέρει στην χώρα εξοικονόμηση 226 εκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό όφελος από τις δύο κινήσεις φτάνει τα 329 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο ESM, λειτουργώντας ως ατζέντης για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, θα κάνει τη μεταφορά του ποσού από τα κέρδη των ομολόγων SMP/ANFA, τα οποία αντιστοιχούν σε 644,42 εκατ. ευρώ. Η απόφαση ακολουθεί το σχετικό πράσινο φως από το EwG στις 26 Απριλίου.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκταμιεύτηκαν 644,4 εκατ. ευρώ για Ελλάδα από τον ESM"

Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη που πουλούσε τερλίκια (VIDEO και ΦΩΤΟ)

Νέα περίπτωση γιαγιάς με τερλίκια βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώ εκτός από την περίπτωση της κ. Σουζάνα, μια 82χρονη ομογενής καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε να πουλά 34 ζευγάρια. 

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, που δημοσιεύει και υλικό, πρωταγωνίστρια της υπόθεσης είναι η 82χρονη σήμερα Μαρία Κουμπάτοβα, ομογενής από τη Ρωσία. Το 2014, ούσα τότε 78 ετών, μην έχοντας κανένα εισόδημα, αποφάσισε, όπως υποστηρίζει, να πουλήσει τερλίκια στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Η Μαρία Κουμπάτοβα συνελήφθη πριν προλάβει να στήσει το εμπόρευμά της. Μάλιστα σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για εννέα ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.358 ευρώ. 

Την επόμενη μέρα, η κόρη της, Τάμαρα Σαρίδου, που βρισκόταν στο πλευρό της, είδε το ύψος του προστίμου. Όπως λέει, πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Πριν λίγες ημέρες, όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της ότι προστέθηκαν άλλα 10.000 ευρώ τόκοι. Η 82χρονη ισχυρίζεται ότι όχι μόνον δεν μπορεί να το αποπληρώσει, αλλά της δημιουργεί άγχος, ενώ η ίδια λαμβάνει ως σύνταξη το ποσό των... 30 ευρώ. 

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί . «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. 

Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.





terlikia_1
terlikia_2
terlikia_3
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη που πουλούσε τερλίκια (VIDEO και ΦΩΤΟ)"

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 54χρονος, από το όπλο του οποίου «έφυγε» η σφαίρα και τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη Αλεξία στις Θεσπιές Θήβας, ανήμερα του Πάσχα.

Στον 54χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο άνδρας προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε μετά από οργανωμένο σχέδιο των αστυνομικών της Βοιωτίας από την πίσω πόρτα της αστυνομικής διεύθυνσης στη Θήβα όπου και κρατούνταν, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο για την απολογία του.

Στην πολύωρη απολογία του σε όλους τους τόνους είπε ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι. Ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν «οδηγό» του τον πανικό που προκλήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία"

Ευρωεκλογές-Δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται με 7,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ. Ελλάδα

Με 7,3 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας DATA RC για τις ευρωεκλογές

Η δημοσκόπηση διεξήχθη για λογαριασμό της εφημαρίδας Πελοπόννησος και αναδεικνύει τη μεγάλη πτώση του κυβερνώντος κόμματος στην ίδια περιφέρεια, καθώς στις ευρωεκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη, με ποσοστό 30,35%, έναντι 22,12% που είχε πάρει η Νέα Δημοκρατία.

Η μετατόπιση των ψηφοφόρων προς τη Νέα Δημοκρατία, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, είναι της τάξης του 15%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 29,7% των ψήφων, έναντι 22,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28%, το ΚΙΝΑΛ 12,1%, το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

peloponisos_pinakas
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές-Δημοσκόπηση: Η ΝΔ προηγείται με 7,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ. Ελλάδα"

Ευρωεκλογές 2019: Μάθε με ένα κλικ πού ψηφίζεις

Ευρωεκλογές 2019 - δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 26 Μαΐου. 

Με δύο εγκυκλίους, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει διευκρινίσεις για τη διαδικασία διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με αυτό το εκλογικό μέτρο, οι έδρες κάθε συμβουλίου, αφού κατανεμηθούν στους οικείους συνδυασμούς με βάση το εκλογικό μέτρο που προκύπτει από τη διαίρεση των έγκυρων ψήφων με τις προς διάθεση έδρες, εν συνεχεία, τυχόν αδιάθετες έδρες κατανέμονται στους συνδυασμούς με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Οι επαναληπτικές εκλογές, όπου χρειαστεί, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Επίσης, για πρώτη φορά, εισάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν στους νέους 17 ετών.

Αποσυνδέεται δε η ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων από τους συνδυασμούς, που μετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης των δημοτικών αρχών, και προβλέπεται η εκλογή των οργάνων κοινότητας σε χωριστή κάλπη.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και για μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης και ειδικότερα για το αξίωμα του δημάρχου και του προέδρου κοινότητας έως και 300 κατοίκους.

Εκλογές 2019: Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ
Για να μάθει κάθε ψηφοφόρος που ψηφίζει στις Εκλογές 2019 μπαίνει στην εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε Πού Ψηφίζεις» - που βρίσκεται σε λειτουργία - και είναι ήδη ενημερωμένη.

Στην ειδική εφαρμογή μπορεί κανείς να εισάγει τα στοιχεία του, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης.

Ακολούθως, η εφαρμογή εμφανίζει στον ενδιαφερόμενο σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.
Μάθε πού ψηφίζεις ΕΔΩ

Ευρωεκλογές 2019: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ποια είναι η ηλικία ψήφου;

Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Αρα για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2002.

Πού μπορώ να ψηφίσω;

Οι εκλογείς στην Ελλάδα ψηφίζουν σε συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους.

Ποια είναι η ημερομηνία των εκλογών;

Οι εκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Πόσα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλέγονται στην Ελλάδα;

Οι εκλογείς θα εκλέξουν 21 ευρωβουλευτές, το 2019, όπως και στις εκλογές του 2014.

Ποια έγγραφα πρέπει να φέρω στο εκλογικό τμήμα;

Πρέπει να φέρετε την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο για τον απαραίτητο έλεγχο. ‘Αλλα δημόσια έγγραφα μπορούν να γίνουν δεκτά υπό προϋποθέσεις.

Μπορώ να ψηφίσω ταχυδρομικώς;

Όχι, στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή η επιστολική ψήφος.

Μπορώ να ψηφίσω στην Ελλάδα αν είμαι από άλλη χώρα της ΕΕ;

Ναι, μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες της Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν το 17ο έτος ηλικίας κατά το έτος της εκλογής. Είναι όμως απαραίτητο να έιχαν εγγραφεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2019 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του ελληνικού κράτους.

Ποιες είναι οι εκλογικές περιφέρειες;

Στην Ελλάδα, για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Τα πολιτικά κόμματα προτείνουν λοιπόν ενιαία ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.

Πώς θα εκλεγούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών από κάθε κόμμα εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους την δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2019: Μάθε με ένα κλικ πού ψηφίζεις"

Αυγενάκης: Πρώτη φορά πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια

«Είναι ντροπή ο Πρωθυπουργός της χώρας συνοδευμένος από τον Παυλή Πολάκη να κάνει περιοδείες και να κόβει κορδέλες σε εγκαίνια βιτρίνας», ανάφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3.

Ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομών στην Κρήτη, τα οποία και πρέπει να γίνουν άμεσα χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς, αλλά με ρεαλιστικές προτάσεις. «Πρέπει να δρομολογηθούν από μία υπεύθυνη κυβέρνηση, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε τονίζοντας πως ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά, είναι ένα έργο ύψιστης σημασίας για τη Μεσαρά, αλλά και για ολόκληρο τον νομό.

«Έργο το οποίο έπειτα από δύο διαδοχικές παρατάσεις βρίσκεται στην "κόψη του ξυραφιού", με την χώρα μας να κινδυνεύει να επιστρέψει 71 εκατ. ευρώ εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, των κ.κ. Τσίπρα και Σπίρτζη κατά τη διετία 2015-2017. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σπίρτζης ξεχνούν να πουν ότι και σε αυτό το έργο (σ.σ. δρόμος Ηρακλείου-Μεσαράς) τον θεμέλιο λίθο έβαλε ο κ. Σουφλιάς. Ξεχνούν επίσης, πως το έργο "εγκαινιάστηκε" με καθυστέρηση δύο χρόνων, με δική τους ευθύνη και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά παράπλευρα έργα όπως οι συνδέσεις με τα χωριά της περιοχής.

Αναφορικά με έναν έργο του ΒΟΑΚ, τον δρόμο Γουρνών - Χερσονήσου ο κ. Τσίπρας, παρέλειψε να μας πει πως είναι ακόμα ένα έργο που ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας το Φθινόπωρο του 2012 και το οποίο επίσης εγκαινιάζεται ημιτελές, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί βασικά τμήματά του όπως συνδέσεις και κόμβοι. Επιπλέον, το έργο "παραδίδεται" με δύο χρόνια καθυστέρηση, καθώς το Υπουργείο Υποδομών δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα και δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα που προέκυψαν με το ΚΑΣ», συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής τους στην κυβέρνηση.

«Η πιο φαιδρή στιγμή της περιοδείας του κ. Τσίπρα στο νομό Ηρακλείου αφορά το φράγμα "Αποσελέμη", που και αυτό θεμελιώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας κι έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια!», πρόσθεσε.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυγενάκης: Πρώτη φορά πρωθυπουργός εγκαινιάζει έργο που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια"

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη - Πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά της ραγδαίας επιδείνωσης την πτώση της θερμοκρασίας, τις λασποβροχές, τις σποραδικές καταιγίδες και την παρουσιά αφρικανικής σκόνης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη.

Η μεταβολή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο 04/05/2019 ξεκινά από την Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας. Όπως φαίνεται, το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.



Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο το Σάββατο και έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης, προκαλώντας κατά τόπους λασποβροχές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες της Κυριακής 05 Μαΐου.
May_5_dust


Κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν βροχές και στην Αθήνα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή ή έως και μέτριας έντασης. Την Κυριακή είναι μικρότερη η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στην πόλη, ωστόσο η σκόνη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και σε αυξημένες συγκεντρώσεις πάνω από τον αττικό ουρανό.

Αναλυτική πρόγνωση


Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και από το βράδυ στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

thermokrasies_savvato

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

kiriaki_thermokrasies


Δευτέρα  06-05-2019 
Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις 
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες 
παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. 

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. 

Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 
μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα δυτικά. 

Τρίτη 07-05-2019 
Στα δυτικά και τα βόρεια άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. 

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά και τα νότια 
πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Τετάρτη 08-05-2019 
Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. 

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. 

Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο από τα δυτικά.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και σκόνη - Πτώση της θερμοκρασίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news