facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Δ. Κουφοντίνας: Απεργία πείνας μετά το δεύτερο «όχι» για άδεια

Απεργία πείνας ξεκίνησε σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τον διευθυντή και την κοινωνική λειτουργό της φυλακής, διαφωνία που οδηγεί την απόφαση για την άδεια του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη, στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και τελικά δεν εγκρίθηκε η αίτηση του Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αν και αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του, ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει, εντούτοις επικαλέστηκε λόγους ουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να αναφέρθηκε, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το νόημά της.

Από την πλευρά του κρατουμένου, που ήταν παρών στο Συμβούλιο της φυλακής, φέρεται να προβλήθηκε ο ισχυρισμός πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημα της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει ήδη έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες. Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη άρνηση για την άδειά του.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Κουφοντίνας: Απεργία πείνας μετά το δεύτερο «όχι» για άδεια"

Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ -Πότε κυκλοφορούν (φωτο)

Με ιδιαίτερες προδιαγραφές ασφαλείας κατά της παραχάραξης αλλά και προστασίας από βροχή, υγρασία, κρύο και ζέστη θα είναι τα καινούργια χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ που θα δοθούν στην κυκλοφορία στις 28 Μαΐου.
Πρόκειται για τα χαρτονομίσματα που παρουσίασε η ΕΚΤ στις 17 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους και τα οποία ολοκληρώνουν τη λεγόμενη σειρά «Ευρώπη». Είναι η σειρά που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2013 όταν κυκλοφόρησαν τα καινούργια των 5 ευρώ.
Στα νέα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ επικρατεί κυρίως το πράσινο χρώμα, ενώ σε εκείνα των 200 ευρώ θα κυριαρχούν αποχρώσεις του κίτρινου και του καφέ. Σε όλα, όμως, υπάρχει αναφορά στην ελληνική μυθολογία, καθώς όταν τα κοιτάζει κανείς στο φως διαγράφεται και στις δύο πλευρές το πορτρέτο της μυθολογικής Ευρώπης.
XAR 1
XAR 2
Στην κάτω αριστερή πλευρά τους φαίνεται η αξία του χαρτονομίσματος που αλλάζει χρώμα από πράσινο βαθύ σε σκούρο μπλε αναλόγως με την κλίση του. Στη δεξιά πλευρά τους μπορεί να παρατηρήσει κανείς ένα ολόγραμμα με το πορτρέτο της Ευρώπης και την αξία του χάρτινου νομίσματος, ενώ όταν αυτό κινείται, εμφανίζεται το σύμβολο του ευρώ γύρω από την αξία του.
Κατά τον σχεδιασμό των χαρτονομισμάτων η ΕΚΤ έλαβε υπ’ όψιν τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Ετσι, η νέα σειρά χαρτονομισμάτων έχει πιο σαφείς χρωματικές διαφορές και πιο εμφανείς τις αξίες τους. Τα ψηφία είναι ανάγλυφα και διαφορετικού μεγέθους ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα από τους τυφλούς. Σημειωτέον ότι στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του περασμένου έτους, εντοπίστηκαν και αποσύρθηκαν 301.000 ψεύτικα χαρτονομίσματα σε πολλές από τις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ -Πότε κυκλοφορούν (φωτο)"

«Κωλοτούμπα» του Δημάρχου Καλαμάτας! «Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ»

Μετά το θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, που χτυπήθηκε από σαΐτα στην Καλαμάτα, ενώ κάλυπτε τον Πασχαλινό σαϊτοπόλεμο, οι δηλώσεις του δημάρχου είχαν προκαλέσει σάλο!

Κι αυτό γιατί, από την πρώτη στιγμή, που ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο δήμαρχος έσπευσε να δηλώσει ότι το έθιμο αυτό δε θα σταματήσει, παρά το τραγικό δυστύχημα, γιατί… κάνει καλό στην περιοχή.

Τελικά βέβαια, ο δήμαρχος, όπως φαίνεται άλλαξε γνώμη. Μιλώντας στο One, είπε μεταξύ αλλων:

«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια».



62χρονος: Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο άνθρωπος που φέρεται να χτύπησε με την σαΐτα του τον άτυχο εικονολήπτη, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν…

«Ως καπετάνιος του μπουλουκιού που συμμετείχε στο έθιμο του σαϊτοπολέμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω» είπε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κωλοτούμπα» του Δημάρχου Καλαμάτας! «Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ»"

«Σπάει κόκαλα» το σκίτσο του Αρκά για την παρέα Τσίπρα - Πολάκη

Με τον δικό του καυστικό τρόπο σχολίασε ο Αρκάς την κοινή εμφάνισηΤσίπρα – Πολάκη στο Ροδάκινο της Κρήτης.

Στο σκίτσο του ο Αρκάς ουσιαστικά αναφέρει ότι αυτή η φιλία κρατάει πολλά χρόνια και ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Ο Τσίπρας με τα ψέμματα και ο Πολάκης με τις ύβρεις...


Δείτε το σκίτσο του


Arkas_1_5


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Σπάει κόκαλα» το σκίτσο του Αρκά για την παρέα Τσίπρα - Πολάκη"

ΣτΕ: Καλώς εξαιρέθηκαν ορισμένες ειδικότητες από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις Ομοσπονδιών, Σωματείων, κ.λπ. που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας με την οποία εξαιρέθηκαν ορισμένες ειδικότητες εργαζομένων από την υπαγωγή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ομοσπονδίες, Σωματεία κ.λπ. εργαζομένων στην υαλουργία, την τσιμεντοβιομηχανία, στην διακίνηση τσιμέντου, στα λατομεία αδρανών υλικών, στη χημική βιομηχανία, στην κατεργασία ελαστικών και πλαστικών, στον κινηματογράφο, κ.ά.

Όλοι ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ Φ10221/οικ.26816/929/30.11.2011 απόφαση της υπουργού Εργασίας για τις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες κατά το σκέλος εκείνο που εξαιρέθηκαν από την υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ορισμένες ειδικότητες εργαζομένων μελών των Σωματεία τα οποία είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Α΄ Τμήματος του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αναστάσιο Γκότση και εισηγήτρια τη σύμβουλο Παρασκευή Μπραίμη, με μια σειρά 4 αποφάσεών της (508-511/2019) απέρριψαν όλες τις αιτήσεις ακύρωσης ως αβάσιμες.

Όπως αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας στο υπουργείο Εργασίας συστάθηκε ειδική επιτροπή προκειμένου να γνωμοδοτήσει με καθορισμένα κριτήρια για την υπαγωγή εργασιών και ειδικοτήτων και χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επίσης, κατά το ΣτΕ η ειδική επιτροπή συστάθηκε καθώς το 2010 υπεγράφη το «μνημόνιο συνεργασίας», το οποίο προέβλεπε διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων ήταν στο κεφάλαιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ο περιορισμός του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στη συνέχεια με το νέο ασφαλιστικό σύστημα (νόμος 3863/2010) καθορίστηκε ο πίνακας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αφού πρώτα ακούστηκαν και οι θέσεις της ΓΣΕΕ, ΓΕΣΕΒΕΕ, κ.λπ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις επανεξετάστηκαν ο πίνακας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και εντάχθηκαν ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί αρχικά.

Το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς των Σωματείων περί παράβασης των συνταγματικών αρχών της ισότητας, της αναλογικότητας και της κρατικής μέριμνας στην κοινωνική ασφάλιση, λόγω θέσπισης αυστηρότερων κριτηρίων, κ.λπ., όπως και τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση εκδόθηκε κατά πλάνη περί τα πράγματα.

Τελικά, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμη και συνταγματική την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Καλώς εξαιρέθηκαν ορισμένες ειδικότητες από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα"

Εξάρχεια: Πάνω από 150 κιλά χασίς «ξετρύπωσε» η ΕΛΑΣ [pics]

Ξεπερνά τα 155 κιλά η ποσότητα χασίς που κατασχέθηκε κατά την διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε οικίες σε σπίτια στα Εξάρχεια.

Παράλληλα, έγιναν πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Και οι τρεις συλληφθέντες είναι Αλβανοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε από την αστυνομία σε επιχείρηση που έγινε σε σπίτι το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σπ.Τρικούπη.
Οι τρεις συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Πάνω από 150 κιλά χασίς «ξετρύπωσε» η ΕΛΑΣ [pics]"

Γρίπη: Στους 146 οι νεκροί - Άλλο ένα θύμα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Συνεχίζεται η φονική πορεία της εποχικής γρίπης τρεις εβδομάδες προτού ολοκληρωθεί η εφετινή περίοδος της επιδημιολογικής καταγραφής της νόσου – στις 19 Μαϊου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 22 ως 28 Απριλίου, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφηκε άλλο ένα θανατηφόρο κρούσμα καθώς και μία εισαγωγή ασθενούς με επιπλοκές της γρίπης σε ΜΕΘ.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 28 Απριλίου, έχουν καταγραφεί 146 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 387 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 373 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς λόγω της γρίπης, οι 132 κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γρίπη: Στους 146 οι νεκροί - Άλλο ένα θύμα τη Μεγάλη Εβδομάδα"

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με κάρτα στις εφαρμογές ταξί

«Στοπ» στις αυτόματες πληρωμές που κάνουν οι καταναλωτές με κάρτα μέσω εφαρμογών ταξί (πχ. Uber, Taxibeat) βάζει νέα τροποποίηση του νόμου Ν 4607/2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο καταναλωτής θα καταβάλει το κόμιστρο στον οδηγό ταξί και όχι στον διαμεσολαβητή και την εφαρμογή του. Στο τέλος του μήνα η εταιρεία που διαμεσολαβεί θα πληρώνεται με τιμολόγιο από τον οδηγό ταξί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΙΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων):

«Όσοι συνάδελφοι συνεργάζονται με εταιρίες εφαρμογών πρέπει να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του Ν 4607/2019 και συγκεκριμένα το άρθρο 75 με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 12 του ν. 4530/2018 ως εξής:

1. Η παρ. 9 του άρθρου 12 του ν. 4530/2018 (Α΄ 59) αντικαθίσταται ως εξής:

Εφόσον η μεταφορά διενεργείται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητας διαμεσολάβησης φορολογούνται με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Οι φορείς διαμεσολάβησης εκδίδουν φορολογικό στοιχείο προς τους εκμεταλλευτές των οχημάτων για το ποσό της συμφωνηθείσας αμοιβής. Ο εκμεταλλευτής του οχήματος εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο της συνολικής αμοιβής στον καταναλωτή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται με διακριτή αναγραφή και η συμφωνηθείσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης. Εν συνεχεία, για κάθε ημέρα γίνεται εκκαθάριση και η προκύπτουσα αμοιβή του φορέα διαμεσολάβησης καταβάλλεται από τον εκμεταλλευτή του οχήματος σε αριθμό λογαριασμού πληρωμών του φορέα, φυσικού ή νομικού προσώπου ή οποιασδήποτε οντότητας, ο οποίος έχει την υποχρέωση ανά μήνα, να εκδίδει το προβλεπόμενο φορολογικό στοιχείο με τη συνολική μηνιαία αμοιβή, που προκύπτει από τις ημερήσιες εκκαθαρίσεις, οι οποίες του έχουν καταβληθεί.».

Σημείωση: Με αυτή την τροπολογία απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρία. Το κόμιστρο το εισπράττει μόνο ο ταξιτζής. Η αμοιβή του διαμεσολαβητή καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση σχετικού παραστατικού (τιμολογίου) και αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια.

Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά φορολογική παράβαση».

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι αλλάζει στις συναλλαγές με κάρτα στις εφαρμογές ταξί"

Εγκαινιάζει κι εργοτάξια τώρα ο Τσίπρας

Ήταν να μην πιάσει το ψαλίδι για τις κορδέλες. Τώρα που το έπιασε όχι μόνο δεν το αφήνει, αλλά πλέον δεν χάνει την ευκαιρία να εγκαινιάζει ακόμη κι εργοτάξια. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξη Τσίπρα, που επισκέφθηκε σήμερα παρέα με τον Χρήστο Σπίρτζη το έργο που βρίσκεται υπό εξέλιξη, τον δρόμο Ηρακλείου-Μεσάρας. Κι όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο twitter «Ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς».

Αφού ξεκουράστηκε, έφαγε, ήπιε και χάρηκε την παρέα του Παύλου Πολάκη ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει ένα σώου στα εργοτάξια της Κρήτης. Πάλι καλά που δεν παίρνει το μυστρί για να θυμηθούμε κάποιες μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε και το εργοτάξιο στον δρόμο Αγία Βαρβάρα – Απομαρμάς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκο Ηγουμενίδη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη. Από το κυβερνητικό κλιμάκιο απουσίαζε τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός που εκλέγεται στο νομό Ρεθύμνου απουσίαζε και από την συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Πολάκη.



Ο πρωθυπουργός είχε κέφια και μέσω δήλωσης έκανε αστειάκια στον Χρήστο Σπίρτζη: «Γιατί αυτά τα 18 χιλιόμετρα καθυστέρησαν τόσα χρόνια, πώς γίνεται με έναν μαγικό τρόπο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο κακός υπουργός να το παρέδωσαν;», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το εργοτάξιο στη Μεσαρά.
Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια εγκαινίασε το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.

iapopsi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκαινιάζει κι εργοτάξια τώρα ο Τσίπρας"

Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 καθώς η πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00΄- 18:00΄. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: "Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ' όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρεμιέρα σήμερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις"

Νέα Δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Κόμμα «έκπληξη» μπαίνει στη Βουλή

Στις 6,5% βρίσκει τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Η ΝΔ συγκεντρώνει 27,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.
Στους 13 νομούς της Μακεδονίας η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 14,3 ποσοστιαίες μονάδες. Στους υπόλοιπους νομούς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, η διαφορά είναι «μόλις» στις 4,2 μονάδες.
Τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,3% και τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%. Η Χρυσή Αυγή, εμφανίζει πτώση στα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας 4,3%, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται στην ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση), το οποίο πιάνει πλέον το όριο του 3% για είσοδο στην επόμενη Βουλή.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Κόμμα «έκπληξη» μπαίνει στη Βουλή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news