facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκοτώθηκε από την σαΐτα μου»

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Καλαμάτας, μετά τον θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, από σαϊτα την ημέρα του Πάσχα. Το Open TV στο απογευματινό δελτίο αποκάλυψε την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο συμβάν και περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς φτάσαμε στην τραγωδία.

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαίτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαίτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαίτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαίτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαίτα σκοτώθηκε άνθρωπος». Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μέλη των μπουλουκιών που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν, ο 62χρονος μιλούσε σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου. Τα παιχνίδια που έπαιξε η ζωή στον άτυχο κάμεραμαν περιέγραψε στο ΟPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σαραντόπουλος. Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οπερατέρ που έχασε τη ζωή του στον σαϊτοπόλεμο, είχε «τραβήξει» με την κάμερά του ένα παιδί που είχε καεί από το ίδιο έθιμο!

Ένα έθιμο που κρατά από το 1821
Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου κρατάει από το 1821. Τα μπουλούκια προετοιμάζονται ένα χρόνο για το πέταγμα της σαίτας ανήμερα το Πάσχα, εν γνώση του δημοτικού συμβουλίου που τα χρηματοδοτεί, αλλά και της ΕΛΑΣ. Τα μέτρα ωστόσο που είχαν ληφθεί, όπως όλοι λένε εκ των υστέρων, ήταν ελλειπή. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί dna παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κοπτοραπτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κράτησε αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του δημάρχου, επιθυμώντας ωστόσο να κλείσει το θέμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του OPEN TV:



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκοτώθηκε από την σαΐτα μου»"

Θήβα: Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο-Τι είπε στους αστυνομικούς

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας Θηβών στον 54χρονο για τον σοβαρότατο τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Ο 54χρονος, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Λιβαδειάς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης είπε ότι ο 54χρονος μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της βαλλιστικής είναι σε κατάρρευση. «Είναι ένα ανθρώπινο ράκος», είπε ο Αλέξης Στεφανάκης.

«Δεν κατάλαβα ότι το κοριτσάκι τραυματίστηκε από δική μου σφαίρα. Φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία. Εκείνη τη μέρα πυροβολούσαν όλοι λόγω του Πάσχα. Έριχναν μπαλωθιές και βεγγαλικά. Ναι έριχνα και εγώ. Όταν έμαθα τι έχει γίνει έδωσα στο περίστροφο σε κάτι συγγενείς και το πήγαν στο σπίτι στην Αθήνα», υποστήριξε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ο 54χρονος.

«Μίλησε» η βαλλιστική

Την ίδια στιγμή η βαλλιστική εξέταση του περιστρόφου του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου ταυτοποίησε το περίστροφο του με την αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε την 8χρονη.

«Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο 54χρονος με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, 4 κάλυκες περιστρόφου καθώς και 2 κυνηγετικά όπλα.

Τρίτο 24ωρο στην εντατική για την 8χρονη

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 8χρονης που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Το κοριτσάκι παραμένει διασωληνωμένο και υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, καθώς δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Θήβα: Δίωξη για κακούργημα στον 54χρονο-Τι είπε στους αστυνομικούς "

Διαμαρτυρία της ΛΑE έξω από την ΕΡΤ

Διαμαρτυρία έξω από την είσοδο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε η ΛΑΕ μετά την πρωτομαγιάτικη πορεία στην Βουλή.

Η ΛΑΕ όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τη φίμωση της παράταξης από την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας τονίζουν ότι «είναι αδιανόητο η δημόσια τηλεόραση να έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό παραμάγαζο και σε τσιφλίκι του συνεταιρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ».

Ειδικότερα τα στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι «είναι στοιχείο πολιτικής ανωμαλίας και νόθευσης των εκλογών το γεγονός ότι η ΕΡΤ ακολουθεί πολιτική φίμωσης της ΛΑ.Ε και των μη συστημικών δυνάμεων».

Όπως υπογραμμίζει η ΛΑ.Ε «έξω από την πόρτα εισόδου στην ΕΡΤ υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όχι μόνο δεν επέτρεπαν σε μια επιτροπή των διαμαρτυρόμενων να μπει στο κτήριο και να εκφράσει την διαμαρτυρία της αλλά και απαγόρευε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να μπουν και να βγουν στο κτήριο, προκαλώντας επεισόδια και διαπληκτισμούς. Αυτός ο αυταρχισμός εκφράστηκε παραστατικά από το γεγονός ότι ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας την φίμωση, πίσω από τα κάγκελα που περιφράζουν το κτήριο λες και η ΕΡΤ αποτελούσε φυλακή».

«Θέλουμε να σταματήσει η φίμωση της ΛΑ.Ε και η φίμωση ιδιαίτερα όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Θέλουμε ισότιμα να ακουγόμαστε και να λέμε τη γνώμη μας ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών» ανέφερε ο Π. Λαφαζάνης.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μαύρο της ΕΡΤ και ότι θα υπάρξουν αγωγές και μηνύσεις για την αντιδημοκρατική στάση της τελευταίας.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία της ΛΑE έξω από την ΕΡΤ"

Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Δύο εβδομάδες... άντεξε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, δίχως να το βανδαλίσουν άγνωστοι με μηνύματα... χωρίς κανένα περιεχόμενο.

Άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά στη βάση του αγάλματος δύο «μηνύματα», θεωρώντας προφανώς πως με αυτόν τον τρόπο κάνουν κάποια εξυπνάδα, ή περνούν κάποιο ταξικό ή κοινωνικό-πολιτικό μήνυμα.

Η μία φράση ανέφερε «ο ήλιος της Βεργίνας καίει για μας τους γκέι» και η δεύτερη φράση ανέφερε «ο μεγαλέκος ήταν φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών». Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας. Το έργο τέχνης είχε αποκτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και ακολούθως δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων.

alex1
aleks1
aleks2
aleks3
aleks4
aleks5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βανδάλισαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα"

Θεοδωράκης: Πρωτομαγιά δεν είναι να αφήνεις το αεροδρόμιο χωρίς μετρό

Ελλάδα και Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και να πουν «όχι» στη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολιάζει πως κάποιοι «επιμένουν στο παλαιό ημερολόγιο» και τονίζει πως «Πρωτομαγιά το 2019 – 133 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο – δεν είναι να αφήνεις το αεροδρόμιο χωρίς μετρό και τα νησιά χωρίς πλοία. Χωρίς καν δρομολόγια ασφαλείας».

Πρωτομαγιά, όπως σημειώνει, είναι ο αγώνας για ισονομία και ισότητα, το δικαίωμα στη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς. «Όχι μαύρη εργασία, όχι εκμετάλλευση, όχι κέρδη χωρίς φορολογία. Η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν το δίκιο του πολίτη. Να του παρέχουν ασφάλεια και να του δίνουν συνεχώς ευκαιρίες για να κάνει το επόμενο βήμα. Να είναι ευτυχισμένος και χρήσιμος στην κοινωνία» τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι για το Ποτάμι το σύγχρονο νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς.

«Γιαυτό αγωνιζόμαστε για την Αναγέννηση της Ευρώπης. Καλό μήνα ξανά σε όλους» καταλήγει.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωράκης: Πρωτομαγιά δεν είναι να αφήνεις το αεροδρόμιο χωρίς μετρό"

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην Πλατεία Κλαυθμώνος, τις οποίες θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Ήρθαμε εδώ για να διαδηλώσουμε κατά των μνημονίων των αντεργατικών νόμων, την επίθεση που κάνουν οι εργοδότες στα ταξικά δικαιώματα των εργατών», επισήμανε το μέλος του εργατικού κέντρου Αθήνας, Ηλίας Κόκκαλης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να πούμε όχι σε αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τα Συνδικάτα, είμαστε εδώ για να ανασυνταχθούμε, να αρχίσουμε να ξαναυπογράφουμε συλλογικές συμβάσεις, να πούμε στην κυρία Αχτσιόγλου ότι χωρίς τους κοινωνικούς φορείς και τους θεσμούς δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις». «Σήμερα αυτή η λαίλαπα των μνημονίων και των εργοδοτών και της κυβέρνησης είναι εναντίον μας, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα είμαστε παρών και πιο πολλοί», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Από την πλευρά η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.».

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς επίσης και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν καλέσει συγκέντρωση στο Μουσείο επί της Πατησίων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια για την Πρωτομαγιά"

Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων με δύο μαχαιριές στο στήθος

Ένα ακόμη άγριο επεισόδιο με νεκρό κρατούμενο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις φύλακες Τρικάλων.

Λίγο μετά τις 11:30 δυο Ρωσοι κρατούμενοι έστησαν καρτέρι σε Αλβανό κρατούμενο στο διάδρομο έξω από το ιατρείο της φυλακής και τον μαχαίρωσαν.

Το θύμα δέχθηκε δυο μαχαιριές στο στήθος και μια στα πλευρά και μετήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή όμως δεν τα κατάφεραν και ο κρατούμενος λίγο πριν τις 12 κατέληξε.

Είναι ο δεύτερος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων το τελευταίο 20ημερο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων με δύο μαχαιριές στο στήθος"

Δ.Κουτσούμπας: «Η Πρωτομαγιά αφετηρία για ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος»

«Η Πρωτομαγιά του 2019 ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος» αναφέρει σε μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το μήνυμά του Δημήτρη Κουτσούμπα για την Πρωτομαγιά απο την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ:

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας και βεβαίως για την ανάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης μέσα στην κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Για τον σοσιαλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Καλή Πρωτομαγιά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δ.Κουτσούμπας: «Η Πρωτομαγιά αφετηρία για ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος»"

«Πολλοί πυροβολούσαν»: Τι είπε ο άνδρας που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

«…Πολλοί πυροβολούσαν λόγω της ημέρας και πετούσαν και βεγγαλικά. Δεν ήξερα αν το κοριτσάκι τραυματίστηκε από τη δική μου μπαλοθιά, μετά φοβήθηκα και δεν πήγα στην αστυνομία»: με αυτά τα λόγια επιχείρησε να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λειβαδιάς ο 55χρονος που φέρεται να τραυμάτισε το 8χρονο κοριτσάκι με σφαίρα από το όπλο του.

Ο άνδρας, που σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, είναι και ο ίδιος πατέρας και υποστήριξε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να λάβει χώρα το τραγικό αυτό περιστατικό.

Την ίδια ώρα, είπε στους αστυνομικούς πως όταν έμαθε για τον τραυματισμό της μικρής Αλεξίας έδωσε το όπλο του σε συγγενείς για να το μεταφέρουν στην Αθήνα, όπου είναι και η πρώτη κατοικία του.

Αργά χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έρευνα, και το όπλο εντοπίστηκε. Ήδη, μάλιστα, έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το όπλο που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι την 8χρονη.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης βενζινάδικου, διασκέδαζε με τους συγγενείς του ανήμερα το Πάσχα σε ένα από τα τρία σπίτια που από την πρώτη στιγμή είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών τους οι Αρχές.

Άλλωστε, πάνω από 20 μαρτυρικές καταθέσεις που είχαν λάβει οι αστυνομικοί της Λειβαδιάς είχαν καταδείξει τα σπίτια που την επίμαχη ώρα του τραυματισμού είχαν στις αυλές τους συγκεντρωμένα άτομα που πετούσαν βεγγαλικά και πυροβολούσαν στον αέρα.

cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πολλοί πυροβολούσαν»: Τι είπε ο άνδρας που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία"

Ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος. Οδηγίες στους πολίτες από το Πυροσβεστικό Σώμα

Η ελληνική φύση, ένα μωσαϊκό τοπίων με μοναδική βιοποικιλότητα και ευαίσθητα οικοσυστήματα αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, κάθε χρόνο απειλείται από δασικές πυρκαγιές οι οποίες ευνοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν τους θερινούς μήνες. Στατιστικά, η πλειονότητα των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Το Πυροσβεστικό Σώμα συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται, ώστε να αποφεύγεται η έναρξη μιας πυρκαγιάς.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες)

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά

• Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο, διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά

• Σε καμία περίπτωση, δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος

• Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους, ούτε γυάλινα μπουκάλια, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας

• Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις

• Δε σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς

• Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά

• Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος, σε περιόδους υψηλού κινδύνου

Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά

• Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά

• Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται

• Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

• Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή

Η κλήση στον αριθμό 199 είναι χωρίς χρέωση, τόσο από σταθερό τηλέφωνο, όσο και από κινητό. Σε περίπτωση που το κινητό μας τηλέφωνο εμφανίζει στην οθόνη τις ενδείξεις «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου», έχουμε τη δυνατότητα να τηλεφωνήσουμε στον αριθμό 112, που είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης και ισχύει για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε επίσημα η αντιπυρική περίοδος. Οδηγίες στους πολίτες από το Πυροσβεστικό Σώμα"

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Ξεκινούν αύριο, μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Αρχίζει αύριο Πέμπτη 2 Μαΐου η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Παράλληλα την Κυριακή 5 Μαΐου, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00- 18:00.

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ' όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Ξεκινούν αύριο, μέχρι πότε θα διαρκέσουν"

Βίντεο που σοκάρει - Τζιπ της Εθνικής Φρουράς πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Καράκας

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ από το Καράκας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας πετάνε πέτρες σε όχημα της Εθνικής Φρουράς, όταν ένα ένα άλλο όχημα πέφτει πάνω τους και τους τραυματίζει.



enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο που σοκάρει - Τζιπ της Εθνικής Φρουράς πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Καράκας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news