facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΚΚΕ για ισπανικές εκλογές: «Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για "νίκη της προόδου", αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις εκλογές στην Ισπανία.

«Οι εκλογές στην Ισπανία αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική - διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ για ισπανικές εκλογές: «Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ»"

Ο Ερντογάν πρότεινε στον Τραμπ κοινή ομάδας εργασίας για τους S-400

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία, συζήτησαν την τούρκικη πρόταση για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την προγραμματισμένη αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, ανέφερε η τουρκική Προεδρία.

«Ο αξιότιμος πρόεδρός μας αναφέρθηκε στην πρόταση συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας σχετικά με την προμήθεια του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει την Τουρκία ότι το ρωσικό σύστημα πυραύλων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την προμήθεια των αεροσκάφων F-35 από την Άγκυρα, με την τελευταία να αναφέρει ότι από την Παρασκευή δεν έχει κάποια νέα από την πλευρά των Αμερικανών ως προς την αποδοχή η όχι της πρότασής της.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μια ομάδα εργασίας θα μπορούσε να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των S-400 στα μαχητικά

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και αντήλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Επιπλέον, διμερή και περιφερειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ερντογάν πρότεινε στον Τραμπ κοινή ομάδας εργασίας για τους S-400"

Το νέο προεκλογικό σποτ του Ποταμιού ραπάρει και προκαλεί αίσθηση (video)

Σε μια πρωτότυπη προεκλογική πρωτοβουλία προχώρησε «το Ποτάμι», αφού δημοσίευσε στο λογαριασμό της παράταξης στο Facebook, ένα ραπ τραγούδι, που γράφτηκε ειδικά για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, ενόψει των φετινών κοινοβουλευτικών εκλογών.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε αποτελεί ουσιαστικά ένα διαφημιστικό σποτ, στο οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας με κουκούλα, που «ραπάρει», παρακινώντας κυρίως τους νέους να μην βλέπουν το θέμα των εκλογών παθητικά.

Το κομμάτι έχει τίτλο «Δες το σοβαρά. Παρ’ το προσωπικά» και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

Ενδεικτικά, οι στίχοι λένε τα εξής:

«Έι, τι κοιτάς;
Εσύ.
Την πλάτη μην γυρνάς.
Θέλω δυο λόγια να σου πω, μην προσπερνάς.
Ασχολήσου.
Ένας άνθρωπος μιλά.
Μπορεί να ψήφιζες για πρώτη σου φορά. Μπορεί την πρώτη να μην πήγες καν κι έτσι την πατήσαμε.
Τώρα δεν έχουμε μιλιά.
Τώρα εκείνοι για εμάς, δεν έχουνε αυτιά.
Μα να η ευκαιρία να το πεις δυνατά.
Για μένα, για σένα, για μας.Για κάθε γενιά (…)
Έλα bro, μην το βλέπεις το θέμα παθητικά…».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το ραπ κομμάτι για την προεκλογική εκστρατεία του Ποταμιού:

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο προεκλογικό σποτ του Ποταμιού ραπάρει και προκαλεί αίσθηση (video)"

Σαϊτοπόλεμος: Ξεσπά ο γιος του άτυχου εικονολήπτη κατά του δημάρχου Καλαμάτας

«Εύχομαι να μην σας συμβεί τίποτε ανάλογο, διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν» γράφει ο γιος του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, προς τον δήμαρχο Καλαμάτας που αρνείται κάθε συζήτηση για απαγόρευση του σαϊτοπόλεμου. 

Την ίδια ώρα, οι επτά συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι έξι εκ των συλληφθέντων είναι ηλικίας από 22 έως 62 ετών, ενώ συνελήφθη και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης. 

Αίσθηση προκαλεί το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, που μέσω Facebook επικρίνει τον δήμαρχο για τη στάση του. 

«Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και η οικογένειά μου», γράφει ο γιος, που κατηγορεί τον δήμαρχο ότι επέλεξε «τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν». 

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρακάκης ασκεί κριτική και κάνει λόγο για πλημμέλεια όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας. 

«Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα», τονίζει. 

Αναλυτικά, ο γιος του 53χρονου εικονολήπτη αναφέρει στην ανάρτησή του: 

«"κύριε" Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα... Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. 
Καλή επιτυχία "κύριε" δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. 

Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου». 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαϊτοπόλεμος: Ξεσπά ο γιος του άτυχου εικονολήπτη κατά του δημάρχου Καλαμάτας"

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο αγαπημένος ηθοποιός Τάκης Μόσχος, χάνοντας τη μάχη μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο που τον οδήγησε σε κώμα και στη συνέχεια στον θάνατο.

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αφού υπέστη διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ στη συνέχεια έπεσε σε κώμα.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, φίλοι και συνάδελφοί του είχαν απευθύνει δημόσια έκκληση για αίμα και στήριξη στον ηθοποιό.

Ο Τάκης Μόσχος καταγόταν από τη Χαλκίδα. Τις πρώτες του εμφανίσεις τις έκανε σε ταινίες όπως ο «Άγγελος». Ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει, ωστόσο, ήταν ο χαρακτήρας του Αργύρη στη «Γλυκιά συμμορία», ενός άνεργου ηθοποιού που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα.

Μάλιστα, ο Τάκης Μόσχος είχε βραβευτεί γι’ αυτήν του την ερμηνεία, όπως και για τον ρόλο του ως Λαπαθιώτης στο «Μετέωρο και σκιά», του 1985. Συνολικά, ο ηθοποιός έχει γυρίσει 20 ταινίες, ενώ συμμετείχε σε επεισόδια του «Κόκκινου Κύκλου», στο «Η ζωή μας μια βόλτα» και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές.

Εδώ και σχεδόν 18 χρόνια ζούσε μόνιμα στη Σκόπελο, όπου και δηµιούργησε την Ερασιτεχνική Θεατρική Οµάδα Σκοπέλου (ΕΘΟΣ), µε σκοπό να διδάξει και να αναδείξει τη θεατρική τέχνη, ενώ παράλληλα έκανε µαθήµατα σε παιδιά του Γυµνασίου.

Στον κινηματογράφο, ένας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το 2014. Τον Οκτώβριο του 2018 εγκατέλειψε προσωρινά τη Σκόπελο και µετακόµισε στην Κοζάνη, όπου συµµετείχε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ «Ρωµαίος και Ιουλιέτα», στον ρόλο του πατέρα Λαυρέντιου.

Δυστυχώς, ωστόσο, η υγεία του τον πρόδωσε και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο ηθοποιός έπεσε σε κώμα μετά από μια νέα σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων και δεν ξύπνησε ποτέ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος"

ΣΥΡΙΖΑ για Ισπανικές εκλογές: «Μήνυμα ελπίδας» – Καμιά αναφορά στους Podemos

Χωρίς αναφορά στο «αδελφό» κόμμα των Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών ως μήνυμα «ελπίδας και επαγρύπνησης».

«Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοιτάζοντας περισσότερο στο εσωτερικό της Ελλάδας και στις πολιτικές διεργασίες, παρά στην Ισπανία και την Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» και για ευθύνες του Λαϊκού Κόμματος «που με την ακροδεξιά ρητορική του, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να αναφερθεί στους Podemos – το «αδελφό» κόμμα του στην Ισπανία- που στις εκλογές υπέστη καθίζηση, αλλά περιορίζεται να σημειώσει πως ανοίγει ο δρόμος «για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι χθεσινές εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.

Παρά τις προφητείες του ευρωπαϊκού και εγχώριου συντηρητικού μπλοκ, περί της ανόδου της Δεξιάς σε όλη την Ε.Ε., οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όσους αγωνίστηκαν εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κοινωνική δικαιοσύνη και το τέλος της λιτότητας.

Η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του, και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία.

Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ για Ισπανικές εκλογές: «Μήνυμα ελπίδας» – Καμιά αναφορά στους Podemos"

Στο «κόκκινο» η εθνική Αθηνών-Κορίνθου -Επιστροφή με προβλήματα για τους εκδρομείς

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται... όπου υπάρχουν διόδια. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, στα διόδια Καλαμακίου, στον Ισθμό, τα οχήματα σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετός χρόνος για το πέρασμα από τα διόδια.

Αλλά και μετά τα διόδια η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι εκδρομείς που επιστρέφουν στο κλεινόν άστυ κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Πιο μεγάλα είναι τα προβλήματα από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Κινέτα (όπου νωρίτερα σημειώθηκε καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων), αλλά και μετά την Κακιά Σκάλα, μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Ωστόσο, και πριν από την Κόρινθο η κίνηση είναι αρκετά μεγάλη και τα ΙΧ οχήματα κινούνται σε χαμηλό τέμπο.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας τα προβλήματα εντοπίζονται στα διόδια των Αφιδνών, όπου και εκεί τα οχήματα σχηματίζουν ουρές, αν και μικρότερες σε σχέση με την Αθηνών-Κορίνθου.

Αυξημένη είναι η κίνηση από την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα και στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου όπου τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Σημειώνεται πως μεγάλο κύμα εκδρομέων αναμένεται και μεθαύριο τετάρτη, Πρωτομαγιά.



iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «κόκκινο» η εθνική Αθηνών-Κορίνθου -Επιστροφή με προβλήματα για τους εκδρομείς "

Χαροπαλεύει η 8χρονη Αλεξία: Από πιστόλι η σφαίρα που τη χτύπησε στο κεφάλι

Σε έναν αγώνα δρόμου αναζήτησης του όπλου από το οποίο έφυγε η σφαίρα που καρφώθηκε στο κεφάλι της 8χρονης Αλεξίας έχουν επιδοθεί οι αστυνομικές αρχές που το μόνο που έχουν μέχρι στιγμής εξακριβώσει είναι πως το όπλο δεν είναι καραμπίνα αλλά πιστόλι ή περίστροφο.

Αύριο το πρωί πρόκειται να φτάσει στη Θήβα κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας γιατί το κομβικό για την έρευνα είναι να δουν από πού προήλθε η σφαίρα αυτή και καρφώθηκε στο κεφάλι του μικρού κοριτσιού.

Οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί σε δυο χωριά από τα οποία ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού. Παρά το γεγονός ότι η είδηση του τραυματισμού της μικρής Αλεξίας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο , κανείς από όσους κατέχουν όπλα στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει παρουσιαστεί στην αστυνομία για να ελεγχθεί το όπλο του. Για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναμένεται να εξετάσουν όλους όσους κατέχουν όπλα , έτσι ώστε από τη βαλλιστική εξέταση να βρεθεί ο δράστης

Την ίδια ώρα η σφαίρα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια και στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουν τι διαμετρήματος είναι. Παράλληλα οι αρχές θέλουν να δουν και την τροχιά που είχε η σφαίρα έτσι ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή από την οποία προήλθε .

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την Αλεξία

Όσο αφορά την κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας , σύμφωνα με τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Η 8χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη με μηχανική υποστήριξη αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Αργά χτες το βράδυ οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο του παιδιού. Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της μικρής γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που συνέβη στην οικογένειά τους. Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους και ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Τo χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, κατά τη διάρκεια του γλεντιού, όταν το κοριτσάκι έπαιζε αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος, τρομάζοντας τους γονείς της, οι οποίοι, όταν έτρεξαν κοντά της, διαπίστωσαν πως έχανε αρκετό αίμα από το κεφάλι.

Σύμφωνα με συγγενή της οικογένειας, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr, καθ' όλη τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού ακούγονταν πυροβολισμοί από διπλανό χωριό, με το οποίο τους χωρίζει μια μικρή ρεματιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η 8χρονη έπεσε στο έδαφος και είδαν τα αίματα, κατάλαβαν ότι χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα.

«Μια ρεματιά χωρίζει το δικό μας χωριό από το άλλο χωριό. Ο πυροβολισμός ήρθε από το απέναντι χωριό από το Λεοντάρι. Είχαν αρχίσει από νωρίς το πρωί το γλέντι και πυροβολούσαν συνεχώς. Δεν ακούσαμε μόνο έναν πυροβολισμό, αλλά πολλούς και μάλιστα το βλέπαμε το σπίτι όπου γινόταν το γλέντι, γιατί ακουγόταν και η μουσική τους. Τα παιδιά καθόντουσαν έξω στην αυλή και έπαιζαν με το tablet τους, όταν ξαφνικά είδαμε το κοριτσάκι μας να πέφτει κάτω και να βγάζει αίμα από το κεφάλι. Βλέποντας την ποσότητα του αίματος, αμέσως καταλάβαμε ότι το παιδί είχε χτυπηθεί από σφαίρα. Τρελαθήκαμε όλοι, τα παιδιά φώναζαν, τρόμαξαν. Κι όταν ήρθε η αστυνομία, αυτοί συνέχιζαν να γλεντούν και να πυροβολούν στον αέρα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καταλάβει ακόμα τι είχε συμβεί, αλλά ούτε και που τους ένοιαζε. Είμαστε σε κατάσταση σοκ. Θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε εμένα αυτό. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που μας συνέβη» λέει στο protothema.gr ο συγγενής της οικογένειας, που ήταν μπροστά στο τραγικό περιστατικό.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου μεταφέρθηκε, διαπίστωσαν ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και μάλιστα πως η σφαίρα ήταν σφηνωμένη στο κρανίο του. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ από εκεί μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Οι γιατροί προχώρησαν σε αξονική τομογραφία και περίπου στις 20:30 το βράδυ της Κυριακής έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο, σε μια προσπάθεια να αφαιρέσουν την σφηνωμένη στο κρανίο του σφαίρα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαροπαλεύει η 8χρονη Αλεξία: Από πιστόλι η σφαίρα που τη χτύπησε στο κεφάλι"

Καλαμάτα: «Όχι» του δημάρχου στη απαγόρευση του σαϊτοπόλεμου! «Κάνει καλό στην πόλη»

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, ένας 53χρονος που αφήνει πίσω του τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά, αλλά φαίνεται ότι το αυτί κάποιων δεν «ιδρώνει» ούτε εξαιτίας ενός θανάτου. Γιατί φαίνεται πως ένα έθιμο που «μετρά» 150 χρόνια είναι πιο σημαντικό από μια ανθρώπινη ζωή. Ένα έθιμο που είναι παράνομο αλλά όλοι το ξέρουν, όλοι το γνωρίζουν και το κράτος εγκρίνει τη δαπάνη για να αγοραστεί το μπαρούτι!
Οι σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που ο άτυχος 53χρονος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης δέχεται το χτύπημα από μια σαΐτα και σωριάζεται, σοκάρουν πολλούς, αλλά όχι όλους. Είναι η στιγμή που ένας άνθρωπος 53 ετών, ένας πατέρας που είχε πάει στο πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα για να καλύψει, για άλλη μια φορά, το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, πέφτει νεκρός.
Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: «Όχι» του δημάρχου στη απαγόρευση του σαϊτοπόλεμου! «Κάνει καλό στην πόλη»"

«Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν κακή ιδέα» λέει τώρα η πλειοψηφία των Βρετανών

«Κακή ιδέα» θεωρεί το δημοψήφισμα η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη για τον Observer. Την ίδια ώρα, η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι θα διεξαχθεί μάχη για την πρώτη θέση των ευρωεκλογών, καθώς το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ και οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν κερδίζουν ένα 28% της ψήφου.

Ειδικότερα, το 55% των Βρετανών ψηφοφόρων με δικαίωμα ψήφου, θεωρούν πλέον ότι η κυβέρνησή τους δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξάγει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή στην ΕΕ. «Κακή ιδέα» χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα το 49% των Συντηρητικών ψηφοφόρων -έναντι 43% που θεωρούν ότι άξιζε τον κόπο-. Παράλληλα, το 72% των Εργατικών θεωρούν ότι ουδέποτε έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα, έναντι 18% που θεωρούν ότι ήταν σωστή ενέργεια.

Καλές επιδόσεις για τον Νάιτζελ Φάρατζ

Η δημοσκόπηση δείχνει καλές επιδόσεις για το νέο ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ. Σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, το κόμμα κερδίζει 17%, και βρίσκεται πίσω από τους Εργατικούς, που κερδίζουν 33% και τους Συντηρητικούς, που παίρνουν 26%.

Διαφορετική είναι η εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μάχη για την πρώτη θέση δίνει το Κόμμα του Brexit του Φάρατζ και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν, που κερδίζουν 28%. Μόλις 14% φαίνεται ότι παίρνουν οι Συντηρητικοί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Το δημοψήφισμα για το Brexit ήταν κακή ιδέα» λέει τώρα η πλειοψηφία των Βρετανών"

Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 53χρονου εικονολήπτη χθες το βράδυ κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία είναι μέλη «μπουλουκιού» που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η σαΐτα, που κτύπησε τον εικονολήπτη.

Επίσης, συνελήφθη και ένας δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ο υπεύθυνος για την εκδήλωση.

Οι έξι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ σε έρευνα που έκανε Αστυνομία σε χώρο που κατασκευάζονται τα υλικά του σαϊτοπόλεμου, βρέθηκαν 69 σαΐτες και κάποια υλικά, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επτά συλλήψεις για τον θάνατο του εικονολήπτη κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου"

Αεροπορικές εταιρείες κατά Boeing: Εκατοντάδες εκατ. η ζημία από την καθήλωση των 737 Max 8

Το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά και να αξιώσουν πολλές δεκάδες εκατ. δολάρια αποζημίωση από την Boeing εξετάζουν οι αεροπορικές εταιρείες, καθώς υπολογίζεται ότι η ζημία από την καθήλωση των 737 Max 8 μετά την τραγωδία στην Αιθιοπία, έχει ήδη ανέλθει σε εκατοντάδες εκατ. δολάρια, ενώ μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αν παραταθεί ακόμα περισσότερο η καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών.

Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη προειδοποίησαν την αμερικανική εταιρεία για τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί μετά την καθήλωση των αεροσκαφών 737 Μax 8 και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για το ελαττωματικό λογισμικό που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του αεροσκάφους των Αιθιπικών Αερογραμμών και τον θάνατο δεκάδων επιβατών.

Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ μεγάλος αριθμός πελατών ακύρωσαν τα εισιτήριά τους και επέλεξαν εταιρείες που χρησιμοποιούν πιο ασφαλή αεροσκάφη.

Οι αμερικανικές αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι η καθήλωση των αεροσκαφών της Boeing στο έδαφος θα τους κοστίσει τουλάχιστον 350 εκατ. δολάρια, ενώ η εταιρεία Southwest Airlines ενημέρωσε ότι ήδη οι απώλειες που έχει, είναι της τάξης των 200 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή γραμμή απέναντι στην Boeing, ενώ η τελευταία έχει ήδη υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη και στην αξιοπιστία της.

Οι Νορβηγικές γραμμές, που διέθεταν 18 Boeing 737 Max 8, υπολογίζουν τις απώλειές τους όταν θα αποκαθηλωθούν τα αεροσκάφη από το έδαφος, στα 58 εκατ. δολάρια. Η γερμανική TUI, υπολογίζει τις απώλειες στα 3 εκατ. ευρώ την εβδομάδα, ενώ η ζημία υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ, αν τα 15 737 Max 8 που διαθέτει, παραμείνουν καθηλωμένα έως τον Σεπτέμβριο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροπορικές εταιρείες κατά Boeing: Εκατοντάδες εκατ. η ζημία από την καθήλωση των 737 Max 8"

Ρουβίκωνας: Γυαλιά καρφιά το δημαρχείο Ηλιούπολης

Σε video που ανέβασαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας έχει καταγραφεί καρέ καρέ η καταδρομική στο δημαρχείο Ηλιούπολης. Με σφυριά έσπασαν τα τζάμια από την είσοδο του δημαρχείου. Η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά, με τα μέλη του Ρουβίκωνα να φεύγουν… ανενόχλητα.
Δείτε το video 
Λίγη ώρα μετά την επίθεση, ο Ρουβίκωνας ανέβασε στο indymedia κείμενο με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News
Φωτογραφία InTime News

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η καταδρομική στο δημαρχείο Ηλιούπολης έγινε μετά το ατύχημα με πτώση της γερανογέφυρας που από θαύμα δεν προκάλεσε θύματα, κάνοντας λόγο για διαπλοκή στο θέμα της ανάθεσης έργων από τον δήμαρχο σε εταιρείες.
Όπως σημειώνει στο κείμενό του ο Ρουβίκωνας την πρώτη φορά που μέλη της ομάδας πήγαν στο δημαρχείο για τον ίδιο λόγο δεν απείλησαν κανέναν, όπως το παρουσίασε ο δήμαρχος και καλούν τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση σε αυτοοργάνωση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, καθώς και «κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια».
«Δεν μας φοβίζουν ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι μηνύσεις, ούτε τα δικαστήρια, όσο το δίκιο και η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Δεν απολογούμαστε, επισημαίνουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να αυτο-οργανωθεί, να διεκδικήσει όσα δικαιωματικά του ανήκουν. Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία να μην συμμετάσχει σε στημένα εθνικά ή αυτοδιοικητικά εκλογικά πανηγύρια, να οργανωθεί και να αγωνιστεί για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, για μια ζωή ελεύθερη που αξίζει να βιωθεί», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κειμενό τους.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουβίκωνας: Γυαλιά καρφιά το δημαρχείο Ηλιούπολης"

Γεννηματά για ισπανικές εκλογές: Οι λαϊκιστές σύμμαχοι του Τσίπρα υπέστησαν δεινή ήττα

Με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία.

"Συγχαρητήρια Πέδρο η νίκη σου είναι έμπνευση για όλους μας. Η νίκη των Σοσιαλιστών στις εκλογές στην Ισπανία αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοδευτική Αλλαγή στην Ευρώπη», έγραψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας την νίκη των σοσιαλιστών στην Ισπανία.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας ότι «Μετά και τη νίκη στη Φινλανδία, τα Σοσιαλιστικά κόμματα αναδεικνύονται ως η λύση απέναντι στην κρίση που οδηγούν οι συντηρητικές πολιτικές και τα κόμματα της δεξιάς. Ως ο κύριος αντίπαλος απέναντι στην Ακροδεξιά, αλλά και τον λαϊκισμό, όπως των συμμάχων του κ.Τσίπρα που χθες υπέστησαν δεινή ήττα».




Μαλέλης: Σε λίγο ο Τσίπρας θα δηλώσει ικανοποίηση για την νίκη του ΚΙΝΑΛ

O Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης, σχολίασε την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις ισπανικές εκλογές.

«Έτσι που πάει, θα δηλώσει την ικανοποίηση του για τη νίκη του Κινήματος Αλλαγής», σημείωσε ο κ. Μαλέλης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά για ισπανικές εκλογές: Οι λαϊκιστές σύμμαχοι του Τσίπρα υπέστησαν δεινή ήττα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news