facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Ινδονησία: Πάνω από 270 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν μετρώντας ψήφους

Περισσότεροι από 270 εκλογικοί υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδονησία, κυρίως από ασθένειες που σχετίζονται με την κόπωση και προκαλούνται από πολλές ώρες εργασίας, μετρώντας με τα χέρια τους εκατομμύρια ψήφους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του BBC.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Γενικών Εκλογών (KPU), 1.878 άλλοι υπάλληλοι αρρώστησαν. Συνολικά, περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι βοήθησαν στην καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές της 17ης Απριλίου.

Το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται όλη τη νύχτα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων ψήφισαν σε περισσότερα από 800.000 εκλογικά κέντρα.

Ομως, οι αριθμοί αυτοί προκάλεσαν υπερκόπωση στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, αντίθετα από τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

Ο εκπρόσωπος της KPU ανέφερε ότι 272 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες εργασίας.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων διεξήγαγε την προεδρική ψηφοφορία μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Επικριτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να μη συνδυάσει τις εκλογές και δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους.

Η εκλογική επιτροπή της Ινδονησίας σχεδιάζει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 36 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλληλο-- αποζημίωση περίπου ισοδύναμη με την αμοιβή ενός έτους με βάση τον κατώτατο μισθό της χώρας.

Η KPU θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινώσει τους νικητές των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.

Τόσο ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο όσο και ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Πραμπόγουο Σουμπιάντο ανακήρυξαν την νίκη τους παρότι προσωρινή καταμέτρηση εμφανίζει τον Γουιντόντο νικητή με διαφορά περίπου 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό του.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Ινδονησία: Πάνω από 270 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν μετρώντας ψήφους "

Ισπανικές εκλογές: Νίκη χωρίς πλειοψηφία οι Σοσιαλιστές - Συντριπτική ήττα το Λαϊκό Κόμμα

Καθαρή νίκη φαίνεται πως σημειώνουν οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στις εκλογές της Κυριακής, τις τρίτες σε διάστημα τεσσάρων ετών. Αν και καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα χρειαστεί να συμμαχήσει με μικρότερα περιφερειακά κόμματα, υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα: η τεράστια συμμετοχή που άγγιξε το 73,74% και η μεγάλη ήττα του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), το οποίο σημειώνει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία του.

Τα πρώτα αποτελέσματα - με περίπου καταμετρημένο το 50% των ψήφων – είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά και από τα exit polls για τον απερχόμενο σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος φαίνεται να εξασφαλίζει 126 έδρες στη βουλή (από τις 121 που προβλεπόταν) σε σύνολο 350.



Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) φαίνεται να σημειώνει τις χειροτερες επιδόσεις του, με ποσοστό 17,8% και 66 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Vox, του Σαντιάγκο Αμπασκάλ, το οποίο στρέφεται ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα, τον φεμινισμό και τη μετανάστευση, μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με ποσοστό 9% και 23 έδρες – αντί για τις 36 με 38, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Οι Podemos κερδίζουν 42 έδρες και οι κεντροδεξιοί Ciudadanos 55 έδρες..

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανικές εκλογές: Νίκη χωρίς πλειοψηφία οι Σοσιαλιστές - Συντριπτική ήττα το Λαϊκό Κόμμα"

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Προκλητικές αντι-NAVTEX από την Τουρκία

Στο συνοριακό φυλάκιο Κήπων στο πλευρό των άγρυπνων φρουρών της πατρίδας, βρέθηκε την Κυριακή του Πάσχα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς επέλεξε να βρίσκεται κοντά με τα στελέχη, σε ένα από τα προπύργια του ελληνικού στρατού, στα ελάχιστα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ενότητας αλλά και ετοιμότητας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας έκανε Ανάσταση με τα στελέχη της 24ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Λιτόχωρο.
Συνεπής στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία

Εν τω μεταξύ, μέρα με την ημέρα οι προκλήσεις στο Αιγαίο αυξάνονται. η Ελλάδα είχε αναγγείλει με 2 NAVTEX την διεξαγωγή ασκήσεων Έρευνας και Διάσωσης μέχρι τις 10 Μαΐου σε δυο περιοχές, μεταξύ της Λέσβου - Χίου και η δεύτερη μεταξύ Λέσβου - Σκύρου. Συνεπής στην πολιτική των προκλήσεων η Τουρκία εξέδωσε δύο παράνομες NAVTEX για το ίδιο διάστημα στα ίδια σημεία, χαρακτηρίζοντας τις ελληνικές NAVTEX άκυρες.

Πλέον, στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές που επιθυμούν οριστική διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί θα εργαστεί για μια Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, χωρίς την Τουρκία στους κόλπους της.

Ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεσπαθώνει εναντίον της Ευρώπης αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Διαλύει κάθε φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ίσως δεν παραλάβει τους S-400 κι αφήνει υπονοούμενα ότι ετοιμάζει κι άλλες στρατιωτικές συνεργασίες με την Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ερντογάν θέλει με τους S-400 να κλειδώσει το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Προκλητικές αντι-NAVTEX από την Τουρκία"

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Νεκρός εικονολήπτης στον σαϊτοπόλεμο - Βίντεο-σοκ

Τραγική κατάληξη είχε το ατυχημα που σημειώθηκε  το απόγευμα  της Κυριακής  του Πάσχα κατά  τη διάρκεια σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτααφού ο άτυχος εικονολήπτης που χτυπήθηκε από σαΐτα  έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα  με  πληροφορίες από αυτόπτες  μάρτυρες, ο άτυχος άντρας που βρισκόταν εκεί γιατί εργαζόταν, τραυματίστηκε στο κεφάλι. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ βαρύ τραυματισμό.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο που μίλησε στο healthview.gr, ο νεαρός επαγγελματίας εικονολήπης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο - σοκ, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαϊτολόγου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εικονολήπτης, ο οποίος κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο.

Αυτόπτες μάρτυρες, δηλώνουν, ότι από τύχη δεν σημειώθηκαν και άλλοι τραυματισμοί.







sait1
sait2

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Καλαμάτα: Νεκρός εικονολήπτης στον σαϊτοπόλεμο - Βίντεο-σοκ"

Σρι Λάνκα: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη μπούργκα μετά τις φονικές επιθέσεις

Η Σρι Λάνκα απαγορεύει την κάλυψη προσώπου με μπούργκα, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σρι Λάνκα και ο θρησκευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί μουσουλμάνους κληρικούς της χώρας, συζήτησε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της μπούρκας στη χώρα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, μετά από μια σειρά φονικών εκρήξεων την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών που άφησε περίπου 270 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις που έπληξαν εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη Σρι Λάνκα είναι οι χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 2009.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σρι Λάνκα: Η κυβέρνηση απαγορεύει τη μπούργκα μετά τις φονικές επιθέσεις"

Αυξημένη η συμμετοχή στις ισπανικές εκλογές

Αυξημένη φαίνεται η συμμετοχή στις ισπανικές εκλογές. Περισσότεροι από 21 εκατομμύρια Ισπανοί είχαν ψηφίσει έως το απόγευμα (7.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δηλαδή 3,3 εκατομμύρια περισσότεροι από εκείνους που είχαν ψηφίσει το 2016.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό συμμετοχής έως το απόγευμα ήταν 60,7%, σε σύγκριση με ποσοστό 51,2% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2016.



Τα πρώτα exit polls αναμένονται με το κλείσιμο της κάλπης, στις 9.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Οι Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται, σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων, να κερδίσουν την πρώτη θέση, αν και κανένα κόμμα δεν είναι κοντά στην αυτοδυναμία, καθιστώντας πιθανό το σενάριο, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Guardian/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένη η συμμετοχή στις ισπανικές εκλογές"

Βοιωτία: Κορίτσι 8 ετών δέχθηκε «αδέσποτη» σφαίρα

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, με ένα κοριτσάκι να δίνει μάχη για τη ζωή του από σφαίρα πυροβόλου όπλου, πιθανότατα από μπαλωθιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το κοριτσάκι έπαιζε το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού του μαζί με άλλα παιδάκια, παρουσία και των γονιών του.
Ξαφνικά το παιδί σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς κανείς να είναι σε θέση να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Το άτυχο κοριτσάκι στις 16:30' διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θηβών, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι.
Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το άτυχο κοριτσάκι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Όλα δείχνουν ότι έχουν επανάληψη της τραγωδίας με τον 11χρονο Μάριο, που έπαιζε στο προαύλιο του σχολείου, και σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα.
Το Πάσχα στη Ρούμελη υπάρχει το έθιμο όταν βγαίνει ο οβελίας από τη φωτιά να ρίχνουν μπαλωθιές. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο έγινε και στη γειτονιά του άτυχου κοριτσιού και μια από τις σφαίρες πέφτοντας χτύπησε την 8χρονη στο κεφάλι.
Στο χώρο έχει γίνει αυτοψία από τους αστυνομικούς, ενώ την προανάκριση για το τραγικό συμβάν έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοιωτία: Κορίτσι 8 ετών δέχθηκε «αδέσποτη» σφαίρα"

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας προσφέρει ουκρανική υπηκοότητα στους Ρώσους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν πρέπει να περιμένει ότι πολλοί Ουκρανοί θα δεχθούν την προσφορά του για απόκτηση ρωσικού διαβατηρίου, δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καθώς προσέφερε στους Ρώσους της ανατολικής Ουκρανίας, ουκρανική υπηκοότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες από το Πεκίνο ότι εξετάζει τη δυνατότητα ευκολότερων διαδικασιών για την απόκτηση ρωσικής υπηκοότητας στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην Ντονμπάς- ανατολική Ουκρανία.

«Αυτό που κάνει την Ουκρανία ιδιαιτέρως διαφορετική είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν ελευθερία λόγου στη χώρα μας, ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και διαδίκτυο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Facebook, σύμφωνα με το Tanjug.

«Θα δώσουμε την ουκρανική υπηκοότητα στα μέλη όλων των λαών μας που υπέφεραν εξαιτίας των αυταρχικών και διεφθαρμένων καθεστώτων της χώρας, και η πρώτη θέση ανήκει στους Ρώσους, οι οποίοι τώρα ίσως υποφέρουν περισσότερο», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Πούτιν είπε χθες ότι η Ουκρανία είναι μια χώρα κουρασμένη από τον πόλεμο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα ήθελε να μάθει τη θέση του Ζελένσκι σχετικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας προσφέρει ουκρανική υπηκοότητα στους Ρώσους"

«Έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών μέσω Έβρου: Σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 170%!

Αμείωτη είναι η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα από το κύμα μεταναστών που περνούν στο ελληνικό έδαφος, κυρίως από την Τουρκία, σε μια προσπάθεια να μετακινηθούν προς την Ευρώπη όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μετανστευτικής Πολιτικής.

Το μεγαλύτερο βάρος, ωστόσο, δεν φαίνεται να σηκώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά η περιοχή του Έβρου με τους δουλεμπόρους να επιλέγουν τις χερσαίες οδούς στο εμπόριο ελπίδας που κάνουν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που καλείται να διαχειριστούν οι ελληνικές αρχές είναι ότι η αύξηση στον αριθμό «των υπηκόοων τρίτων χωρών που διήλθαν τα σύνορα προς τη χώρα μας» το 2018 ήταν αυξημένος κατά 170% όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ενώ, δηλαδή, το 2017 στα ελληνοτουρκικά σύνορα είχαν εντοπιστεί 5.651 πρόσφυγες και μετανάστες, το 2018 ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε σε 15.266 το 2018.

Αύξηση, αν και μικρότερη, υπήρξε και στις αφίξεις στη Λέσβο (12.862 το 2017, 14.882 το 2018) ενώ αντίθετα μείωση υπήρξε σε Χίο, Σάμο και την περιοχή της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί.
stoixeia-ethnikoties-3
Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο μετά από σχετική έρωτηση στη Βουλή για τον αριθμό «των παρανόμως εισερχομένων ανά πύλη εισόδου, ήτοι από τον Έβρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναλυτικά ανά νησί εισδοχής».
stopieia-ypoyreio
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που δείχνουν τις χώρες καταγωγής και τον αριθμό των αλλοδαπών που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα το 2018.

Οι περισσότεροι από όσους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και λιμενικούς να προσπαθούν να περάσουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος ήταν Σύροι και ακολουθούν Ιρακινοί, Αφγανοί, Αλβανοί, Πακιστανοί και Τούρκοι.

stoixeia-ethnikoties-1
stoixeia-ethnikoties-2


Διαβάστε την έρωτηση του Δημήτρη Καμμένου:

erotisi01
erotisi02


Διαβάστε την απάντηση από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής:

eggrafo01
eggrafo02
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έκρηξη» στις αφίξεις μεταναστών μέσω Έβρου: Σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 170%!"

Επεισόδια στις φυλακές της Αγιάς - Κρατούμενοι προκάλεσαν φθορές

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στις φυλακές της Αγίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, κρατούμενοι από μία ακτίνα των πτερυγών των φυλακών του σωφρονιστικού καταστήματος, ξεσηκώθηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους. Τελικά μετά από αρκετές ώρες και λίγο μετά τις 11 το βράδυ επέστρεψαν.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, οι ίδιοι κρατούμενοι άρχισαν να προκαλούν φθορές τόσο στα κελιά τους, όσο και στον εξωτερικό χώρο, σπάζοντας κάμερες, νεροχύτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, o γενικός γραμματέας του Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στο κατάστημα κράτησης έφθασε και ο Εισαγγελέας.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στις φυλακές της Αγιάς - Κρατούμενοι προκάλεσαν φθορές"

Χάος στη Σουηδία: Ακυρώνονται 1.200 πτήσεις της SAS λόγω απεργίας

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS ακύρωσε περισσότερες από 1.200 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο Δευτέρα και για την Τρίτη καθώς η απεργία των πιλότων που έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εισήλθε σήμερα στην τρίτη ημέρα της.

Οι πιλότοι ξεκίνησαν την απεργία την Παρασκευή μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με μισθολογικά αιτήματα με αποτέλεσμα να καθηλωθεί περίπου το 70% των πτήσεων και να επηρεαστούν σχεδόν 280.000 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων ματαιώσεων.

«Λυπούμαστε βαθύτατα που οι πελάτες μας επηρεάζονται από την συνεχιζόμενη απεργία των πιλότων τώρα που η SAS ακυρώνει πτήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Η απεργία θα επηρεάσει επιπλέον 61.000 επιβάτες την Δευτέρα όταν θα ματαιωθούν 667 πτήσεις σε όλη τη σκανδιναβική επικράτεια. Την Τρίτη θα επηρεαστούν 49.000 επιβάτες και 546 αναχωρήσεις».

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις δεν δείχνει σήμερα να μπορεί να αρθεί και τόσο η SAS όσο και τα συνδικάτα των σουηδών και δανών πιλότων και η νορβηγική εργοδοτική οργάνωση NHO υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ξεκινήσει νέες επαφές μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Ο αερομεταφορέας που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ο οποίος είναι ιδιοκτησίας της σουηδικής και της δανέζικης κυβέρνησης, έχει δηλώσει έτοιμος να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις αλλά έχει προειδοποιήσει ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων των πιλότων κινδυνεύει να πλήξει σοβαρά την εταιρεία.

Η σουηδική εργοδοτική ένωση της αεροπορικής βιομηχανίας έχει χαρακτηρίσει «ακραίο» το αίτημα των πιλότων και έχει δηλώσει ότι οι πιλότοι έχουν ζητήσει αύξηση κατά 13% του μισθού τους, παρότι κατά μέσον όρο οι μισθοί τους είναι ήδη υψηλοί και κυμαίνονται στα 8.700 ευρώ τον μήνα.

Η SAS Pilot Group, ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί το 95% των πιλότων της εταιρείας στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, υποστηρίζει ότι η διαφωνία τους αφορά περισσότερα από τα μισθολογικά αιτήματα επισημαίνοντας το αίτημα για πιο αναμενόμενες ώρες εργασίας.

Έχοντας φλερτάρει με την χρεωκοπία το 2012 η SAS σημείωσε σταθερά κέρδη την τελευταία τετραετία. Ωστόσο η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, οι ευμετάβλητες τιμές των νομισμάτων και η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν ασκήσει πιέσεις στις αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της SAS.

Αναλυτές της Sydbank εκτιμούν ότι η απεργία κοστίζει στην εταιρεία 60-80 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες την ημέρα, ρυθμός με τον οποίον κινδυνεύει να εξαλειφθεί το αναμενόμενο καθαρό κέρδος για αυτόν τον χρόνο μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος στη Σουηδία: Ακυρώνονται 1.200 πτήσεις της SAS λόγω απεργίας"

Οι ΗΠΑ «τράβηξαν το τελευταίο χαρτί» για ανατροπή του Ερντογάν - Οργή προέδρου Τουρκίας & υπόσχεση για «καρατομήσεις»

"Τράβηξαν το τελευταίο τους χαρτί" οι ΗΠΑ με νέο κόμμα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του AKP και θα οδηγήσει, όπως πιστεύουν, στην ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν. Οι πρωτεργάτες του νέου κόμματος, που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Δύσης, είναι οι Μπαμπακάν, Γκιούλ και Νταβούτογλου.

Οι τρεις φέρεται να έχουν υποσχεθεί στη Δύση ότι θα επαναφέρουν την Τουρκία στην «κανονικότητα».

Μάλιστα ο Α.Νταβούτγλου προχώρησε σε μανιφέστο κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν αναγκάζοντας τον τελευταίο να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση και να αναγγείλει "καρατομήσεις" στο εσωτερικό του κόμματος του.

Πιο αναλυτικά, εντείνονται οι υπόγειες διεργασίες στην Τουρκία, παρά την παντοκρατορία, αλλά και την τρομοκρατία από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Κορυφαία στελέχη μέχρι πρόσφατα του ΑΚΡ (του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν δηλαδή), του οποίου υπήρξαν ιδρυτές, φέρονται να πρωτοστατούν στο παρασκήνιο για την ίδρυση νέου κόμματος.

Μεταξύ των στελεχών αυτών είναι ο Αλί Μπαμπακάν, ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, αλλά και ο «θεωρητικός» του ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν η αποστασιοποιήθηκαν μετά από διαφωνίες τους με τον Ερντογάν. Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν συγκεντρώσει 50 πρώην και νυν βουλευτές του AKP.

Το νέο κόμμα θα λέγεται “Yeni Parti”, δηλαδή «Νέο Κόμμα» και όπως όλα δείχνουν ο βασικός τους στόχος είναι οι προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Α.Γκιουλ έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία πριν μερικές ημέρες. Ο τέως Πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τον τέως Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η συνάντηση έγινε ύστερα από αίτημα του κ. Γκιούλ.

Επιπλέον, ο Α. Νταβούτογλου έκανε μια γρήγορη περιοδεία στην Άγκυρα όπου και συναντήθηκε με παλιά και νέα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti).

Οργή Ρ.Τ.Ερντογάν: "Θα προχωρήσω σε καρατομήσεις"

Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων, χτες το μεσημέρι από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, ο Πρόεδρος Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο λαμβάνουν χώρα «περίεργες εξελίξεις». Σύμφωνα με τον ίδιον η τελική εικόνα θα ξεκαθαρίσει μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Τόσο ο Ερντογάν όσο και οι υποστηρικτές του αποδίδουν τις ήττες που υπέστησαν σε εκλογική νοθεία από άγνωστες ομάδες, ενώ διεξάγουν δικαστικό αγώνα για την ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων.

«Καθώς μαχόμαστε έξω από το κόμμα, πρέπει να πω ότι έχουμε ανθρώπους που μας κάνουν ζημιά κι από το εσωτερικό», τόνισε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του κόμματος του.

Δεν αναφέρθηκε στα ονόματα των εσωτερικών εχθρών του, αλλά είναι γνωστό σε ποιους αναφέρεται.

«Αυτό που συμβαίνει σε κάθε επαρχία και σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το έχουμε πληροφορηθεί.

Τα γνωρίζουμε όλα, για το μέλλον αυτού του κόμματος θα αποδώσουμε ευθύνες. Δεν θα τους κουβαλάμε στην πλάτη μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μανιφέστο Αχμέτ Νταβούτογλου - Τί αναφέρει

Πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διαπραγματεύθηκε και υπέγραψε για λογαριασμό της Τουρκίας τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, και πρώην στενός σύμμαχος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέκρινε δριμύτατα το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για τις κακές επιδόσεις του στις πρόσφατες τουρκικές τοπικές εκλογές, στις οποίες έχασε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δύο πόλεις που το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του κυβερνούσαν επί 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, για τα αποτελέσματα αυτά ευθύνονται αλλαγές πολιτικής και η συμμαχία του AKP με τους εθνικιστές.

Πρόκειται για την πρώτη μείζονα πρόκληση που ο 60χρονος Αχμέτ Νταβούτογλου απευθύνει στον Ερντογάν αφότου παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, πριν από τρία χρόνια.

Μέλος του AKP ο ίδιος, επέκρινε την οικονομική πολιτική του κόμματος, τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και τη ζημιά που υποστηρίζει ότι έκανε το κόμμα στον διαχωρισμό των εξουσιών και στους θεσμούς της Τουρκίας. «Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως η πολιτική των συμμαχιών έβλαψε το κόμμα μας, τόσο σε όρους αριθμού ψηφοφόρων όσο και όσον αφορά την ταυτότητα του κόμματος», τόνισε ο Νταβούτογλου σε 15σέλιδη δήλωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, το μεταρρυθμιστικό, φιλελεύθερο ήθος του AKP έχει αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια από μια βασισμένη στην ασφάλεια και κρατικιστική προσέγγιση, η οποία οφείλεται στη διάθεση να διατηρηθεί το στάτους κβο.

Ο Νταβούτογλου είπε ακόμη πως πρόσφατες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής φανερώνουν απομάκρυνση από τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, «εκφοβίζουν τους παγκόσμιους, επενδυτές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της χώρας, και οδηγούν σε αδιέξοδο».

«Ο κύριος λόγος για την οικονομική κρίση είναι μια κρίση στη διοίκηση. Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εξαφανίζεται, αν οι αποφάσεις οικονομικής πολιτικής απέχουν από την πραγματικότητα», τόνισε στη δήλωσή του, προειδοποιώντας κατά της ευνοιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση και των προσλήψεων που γίνονται στο δημόσιο λόγω προσωπικών διασυνδέσεων.

Επιπλέον ο Α.Νταβούτογλου ανέφερε την ανάγκη για μεταρρύθμιση εκ των ένδον και κατηγορώντας για τα κακά αποτελέσματα «μια μικρή και άπληστη ομάδα μέσα στο κόμμα»: «Καλώ τα στελέχη του κόμματός μας και τα αρμόδια όργανα να εκτιμήσουν όλα αυτά τα ζητήματα και το μελλοντικό όραμά μας με λογική και ψυχραιμία», τόνισε.

Τον Αύγουστο του 2014 ο νεοεκλεγείς τότε πρόεδρος Ερντογάν είχε διορίσει τον Νταβούτογλου ως νέο πρωθυπουργό. Πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Ερντογάν έθετε τον Νταβούτογλου επικεφαλής της κυβέρνησης και του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος AKP.

Η επιλογή του Ερντογάν να αναδείξει ως δελφίνο του αυτόν τον 55χρονο τότε πανεπιστημιακό ήταν κοινό μυστικό και είχε μάλιστα προαναγγελθεί από τον απερχόμενο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ. Οι δυο τους συνεννοούνταν θαυμάσια και είχαν αναπτύξει σημαντική πολιτική συνέργεια.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου εργαζόταν στο πλευρό του Ερντογάν από το 2003 που αυτός ο τελευταίος είχε αναλάβει την πρωθυπουργία. Υπήρξε αρχικά διπλωματικός σύμβουλός του, πριν αναλάβει το 2009 το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών.

Βουλευτής του AKP στη γενέτειρά του, το Ικόνιο, και πολύγλωσσος, άσκησε ως υπουργός Εξωτερικών μια νέου τύπου διπλωματία που αποκλήθηκε «νεο-οθωμανική» και οδήγησε στην επιστροφή της Τουρκίας στο παγκόσμιο προσκήνιο, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή. Ο απολογισμός αυτής της πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» επιδεινώθηκε ωστόσο στη συνέχεια σημαντικά. Μετά την «Αραβική Άνοιξη του 2011», η Άγκυρα διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με την Αίγυπτο, τη Συρία και το Ισραήλ, που ήταν κάποτε σύμμαχός της.

Αυτή η νέα προσέγγιση από τον Νταβούτογλου, που έκανε την Τουρκία να αναδειχθεί στο εξωτερικό, έκανε και τον πρόεδρο Ερντογάν να τον διορίσει το 2014 πρωθυπουργό. Ο Ερντογάν πίστευε πως ο πρώην υπουργός θα συμμεριζόταν τις ιδέες του σε ό,τι αφορούσε το μέλλον της εσωτερικής πολιτικής.

Και θα αποδειχθεί πως η επιλογή του Νταβούτογλου για την πρωθυπουργία ήταν ένας υστερόβουλος εκ μέρους του Ερντογάν διορισμός ώστε να ευνοήσει τη δημιουργία ενός ισχύρου πολιτικού συστήματος μέσω της προεδροποίησης της πολιτικής εξουσίας -- κάτι που θα έδινε τεράστια εξουσία στον πρόεδρο και πολύ λιγότερη στον πρωθυπουργό.

Καθώς ο Νταβούτογλουπ δεν υποστήριζε αυτή τη μεταρρύθμιση και συνεπώς δεν υποστήριζε τις ενέργειες του προέδρου, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσει, το 2016, από τη θέση του πρωθυπουργού. Λίγο νωρίτερα είχε υπογράψει μετ' επαίνων με τους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Ο Νταβούτογλου θα παραμείνει ωστόσο μέλος του AKP για να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του και να εκφράζει τις απόψεις του.

Στις 5 Μαΐου 2016, ανακοίνωσε στο κόμμα την επιθυμία του να μην είναι υποψήφιος ως αρχηγός του στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα, όταν κάποιος ανακοινώνει πως δεν θέλει να είναι ο αρχηγός στο επόμενο πολιτικό ραντεβού, οφείλει να αποχωρήσει από τη θέση του, κάτι που ο Νταβούτογλου έπραξε στις 22 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.







pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ΗΠΑ «τράβηξαν το τελευταίο χαρτί» για ανατροπή του Ερντογάν - Οργή προέδρου Τουρκίας & υπόσχεση για «καρατομήσεις»"

Νέος Κόσμος: Δεκάδες μολότοφ για… το «Χριστός Ανέστη» – video

Όπως έχει γίνει πλέον το έθιμο, μετά το «Χριστός Ανέστη», πέταξαν όχι μόνο βαρελότα αλλά και… μολότοφ, κι έτσι ο Νέος Κόσμος πήρε φωτιά!

Και όχι μόνο μεταφορικά, αφού χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να προλάβει τα χειρότερα, μιας και το οδόστρωμα είχε «λαμπαδιάσει».

Δείτε τις εκόνες





newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος Κόσμος: Δεκάδες μολότοφ για… το «Χριστός Ανέστη» – video"

«Με το κιλό» εκποιεί τα προσωπικά δεδομένα μας το υπουργείο Οικονομικών

Στην εποχή του GDPR η Ελλάδα πουλάει «με το κιλό» τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Σε ανοικτές δημοπρασίες και με προφορική διαδικασία, εκποιούνται από το Δημόσιο «με το κιλό» πολύτιμες πληροφορίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, όπως οι εξής:
  • 86.000 ιατρικοί φάκελοι με 155.000 ακτινογραφίες προς μισό ευρώ το κιλό
  • 5.000 φάκελοι ασθενών προς 80 λεπτά το κιλό
  • αρχειακό υλικό με ιστορικά ασθενών στο οποίο περιλαμβάνονται και ακτινολογικά φιλμς, προς 50 λεπτά το κιλό
jhikh.jpg

Πλειστηριασμοί από το Δημόσιο
Παρά τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις προστατευτικές διατάξεις του Συντάγματος, το υπουργείο Οικονομικών βγάζει «στο σφυρί» το ιατρικό απόρρητο των Ελλήνων προς «εκποίηση/πώληση με το ζύγι και μεικτοβαρώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η προκήρυξη του σχετικού πλειστηριασμού.
Εδώ και δεκαετίες όλοι γνώριζαν ότι το Δημόσιο βγάζει σε πλειστηριασμό κατασχεμένα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες ή σκάφη, παλαιά έπιπλα και διάφορες άλλα μηχανήματα όπως τα περίφημα «slot machines» (τα γνωστά «φρουτάκια») που είχαν πλημμυρίσει την Ελλάδα αλλά απαγορεύτηκαν πριν 25 χρόνια και ακόμα παραμένουν στα αζήτητα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στη Μαγουλέζα.
ww.PNG
eee.PNG
iii.PNG

Την ώρα όμως που στον δημόσιο διάλογο κυριαρχούν οι πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών, ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι το Δημόσιο εκποιεί πλέον τόνους ολόκληρους αρχειακού υλικού με άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Προ ημερών μόλις βγήκε στον αέρα ένας ακόμη τέτοιος πλειστηριασμός, με υλικό που περιέχει σε έντυπη μορφή ευαίσθητες πληροφορίες και για τις οποίες κάποιοι θα πλήρωναν αδρά ενδεχομένως –και για στατιστικούς έστω λόγους- για το ιστορικό ασθενών από όλα σχεδόν τα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της χώρας.
«Στο ζύγι» τα λεφτά και τα προσωπικά δεδομένα
Αν και η διαδικασία αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων του δημοσίου, θέτει εμφανώς σε δεύτερη μοίρα την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως είναι οι φάκελοι ασθενών ή άλλα διοικητικά έγγραφα που αφορούν τους Έλληνες πολίτες.
Στη διακήρυξη (3942Ε του 2019) για την εκποίηση αρχειακού υλικού νοσηλευομένων στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας, δεν μνημονεύεται πουθενά ο νέος πανευρωπαϊκός Κανονισμός περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ και στη χώρα μας από τις 25 Μαΐου 2018. Έτσι, ενώ λόγω GDPR οι ίδιοι οι ασθενείς απαιτείται να υπογράφουν ειδικό έντυπο πριν από κάθε εξέταση (αν πχ επιτρέπουν στον σύζυγό τους να παραλάβει τα αποτελέσματα ή όχι κλπ) το Κράτος πουλά σαν «σακί με πατάτες» τα προσωπικά τους δεδομένα, «με το ζύγι», προφορικά και ...μεικτοβαρώς. Ταυτόχρονα δίνει πρόσβαση στον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο να μπορεί να επιθεωρήσει το εν λόγω αρχειακό υλικό, πριν την αγορά του.

ikklll.jpg

Επί της ουσίας, μνεία γίνεται μόνον στην Οδηγία 1/2005 την οποία εξέδωσε -προ 15ετίας σχεδόν- η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Ούτε κι αυτήν όμως φαίνεται να την έχουν διαβάσει οι αρμόδιοι, καθώς προβλέπει σύμβαση της ανάθεσης όπου «θα πρέπει να ορίζονται τα μέτρα που θα εφαρμόσει ο εκτελών την επεξεργασία για την ασφαλή μεταφορά των δεδομένων στον τόπο καταστροφής, ο τόπος καταστροφής, οι τυχόν ενδιάμεσοι τόποι αποθήκευσης των δεδομένων, ο τρόπος καταστροφής, καθώς επίσης και ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος από την στιγμή της παράδοσης των δεδομένων από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον εκτελούντα την επεξεργασία μέχρι την οριστική καταστροφή τους».
Πρακτικά όμως, τέτοια σύμβαση δεν απαιτείται να υπάρχει πριν τη συμμετοχή στη δημοπρασία –ούτε ελέγχεται και μετά ενδεχομένως όμως. Πουθενά δεν περιγράφονται άλλωστε τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρεί ο πιθανός ανάδοχος κατά τη μεταφορά, φύλαξη και εμπιστευτική καταστροφή των προσωπικών μας δεδομένων. Εκτός από την καταβολή εγγύησης για συμμετοχή στο διαγωνισμό, δεν ζητείται καμία πιστοποίηση, ούτε καν έλεγχος των πιθανών αναδόχων πριν την εκποίηση, οπότε το εν λόγω αρχειακό υλικό μπορεί να καταλήξει στον οποιονδήποτε ιδιώτη -και όχι μόνον στους «επαγγελματίες» ανακυκλωτές υλικού («σκραπατζήδες»).
Όλα στη φόρα...
Ωστόσο, σύμφωνα με το GDPR, υπεύθυνος για την επεξεργασία των δεδομένων του εκάστοτε φορέα, νοσοκομείου, υπηρεσίας ή οργανισμού του δημοσίου, είναι ο ίδιος ο Οργανισμός ή Δημόσια Αρχή και οφείλει να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να παρακολουθεί την διαδικασία της εμπιστευτικής καταστροφής μέχρι και την τελική εκκαθάριση (GDPR άρθρο 28). Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους φακέλους ασθενών που καλύπτονται από το Ιατρικό Απόρρητο τα οποία συγκαταλέγονται σε δεδομένα με ιδιαίτερη ευαισθησία και πρέπει να διαχειρίζονται αναλόγως. Εκτός από τους σχετικούς νόμους που υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου (πχ Ν.3318 Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας κλπ), ο ίδιος ο Όρκος του Ιπποκράτη ορίζει ότι «δεν θα μιλήσω για όσα δω και μάθω» για τον ασθενεί (« Ἃ δ' ἂν ἐν θεραπείῃ ἢ ἴδω, ἢ ἀκούσω (...) σιγήσομαι, ἄῤῥητα ἡγεύμενος εἶναι τὰ τοιαῦτα»).
Το πλέον οξύμωρο στην όλη κατάσταση είναι ότι οι σχετικές διατάξεις και απαγορεύσει ισχύουν στο ακέραιο για τον Ιδιωτικό τομέα, όπου πιθανές καταγγελίες επιφέρουν ελέγχους και τυχόν αστοχίες οδηγούν σε πρόστιμα της τάξης των 20.000.000 ευρώ. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως για το Δημόσιο Τομέα που –όπως πολλοί θεωρούν- είναι ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων κάθε Πολίτη.
Θεωρητικά πάντως, ο οδηγός προετοιμασίας που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Υγείας για τα προσωπικά δεδομένα, ορίζει ότι «σε ένα ασθενοκεντρικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, η προστασία του ατόμου έναντι της επεξεργασίας δεδομένων του προσωπικού χαρακτήρα δεν συνιστά απλή επιλογή, αλλά πρωταρχικό σκοπό του συστήματος».
newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "«Με το κιλό» εκποιεί τα προσωπικά δεδομένα μας το υπουργείο Οικονομικών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news